3 lecții personale legate de atingerea visurilor/scopurilor

Lecția învățată cu câinii

De foarte mulți ani de zile mi-am dorit câine.

Nu am avut niciodată până la 33 de ani.

Și am știut exact și ce câine îmi doresc.

Malinois belgian.

Mi-am pus poza pe panoul visurilor în ideea că odată, într-un viitor îndepărtat, voi avea câine.

 

belgianmelanois

Nu aveam bani, nu aveam timp să mă ocup, nu aveam loc unde să îl ţin, dar ca orice vis, prima oară trebuie să ai curajul să visezi, să îţi propui obiectivele indiferent cât de departe crezi că eşti de realizarea lor.

Mi-am dorit Malinois datorită personalităţii şi utilității lor — foarte inteligenţi, foarte dornici de a fi puşi la muncă şi de a le fi stimulată inteligenţa. Aceşti câini iubesc provocările şi au o energie nelimitată. De aceea, peste 80% din forţele armate şi de poliţie din lume au ca primă opţiune această rasă de câini.

Așadar, am făcut primul pas și mi-am pus poza pe panoul visurilor, panou despre care am vorbit mai demult aici.

Am continuat să mă uit constant la materiale video pe Youtube cu această rasă ca să îmi hrănesc mintea cu ce îmi doresc, şi vizualizam ce fain va fi când voi avea câinele.

Au trecut câţiva ani de când aveam această dorinţă setată, dar oportunitatea de a avea câine nu a apărut decât acum un an.

Eram în club, sâmbăta seara, și Oxana  era plecată în weekend de acasă.

În club, la bar, lucra o fată Alexandra cu care am fost coleg în clasele I-IV și cu care nu mă văzusem de vreo 22 de ani.

De bucurie, am băut amândoi shoturi de Jagermeister. La 5 dimineaţa, într-o zi de noiembrie ploioasă, am ieşit să merg la taxi şi afară, sub un stâlp, era un câine mic şi galben, care tremura de frig. M-am aplecat să îl mângâi şi a început să mă lingă pe mâini. Atât am fost de entuziasmat de ghemul ăsta galben că fără să stau pe gânduri mi-am zis „ăsta e câinele meu!”.

L-am luat în braţe şi l-am dus acasă. I-am făcut duș câinelui, care era foarte murdar, l-am şters cu un prosop şi m-am culcat.

A doua zi, pe covor era o diaree uriaşă.

Eu eram mahmur şi mă gândeam „cine dracu' m-a pus să fac pe bunul samaritean?”, însă acum că am comis-o, nu am mai dat înapoi. L-am dus la veterinar, avea multe probleme, paraziţi interni şi externi, l-am vaccinat şi am rămas cu el.

Numele lui a devenit, evident, Jagermeister.

photo 2 (7)

Era un câine boschetar, cu foarte multă energie și cu mult tupeu, ca un câine care a crescut pe stradă.

Singura lui asemănare cu un Malinois era culoarea blănii și atât.

La exact un an de zile după această întâmplare, l-am cunoscut pe Robi de la Dogcity  Timișoara care mă ajută să fac un țarc pentru Jagermeister și să îl mai educ un pic pe acest cățel necioplit.

În mașină, pe drum, Robi îmi zice: „am un pui de Malinois și băiatul căruia trebuia să i-l dau nu a mai venit după el”.

Eu am răspuns instinctiv: „Dă-mi-l mie!”.

Așadar, la un an după Jagermeister, visul inițial de pe panoul visurilor a devenit realitate.

photo 4 (1)

Prima lecție pentru tine

Ce poţi învăţa tu de aici?

În primul rând, în momentul în care ai un vis, s-ar putea să nu îl atingi din prima, ci să atingi anumite borne, etape, în drum spre acel vis. Doar acum văd că apariţia lui Jagermister nu a fost deloc întâmplătoare pentru că m-am învăţat cum e să ai câine şi ce înseamnă să ai grijă de nevoile lui.

Mi-am atins parţial visul — din dorinţa de a avea câine Malinois belgian, am atins partea cu a avea câine.

Cu alte cuvinte, s-ar putea ca în drum spre visul tău să obţii mici victorii pe care e foarte important să le preţuieşti şi să fii recunoscător pentru ele.

În al doilea rând, un lucru foarte puternic dar şi subtil a fost că dacă nu aş fi avut clar un vis legat de câine Malinois, dacă nu aş fi ştiut exact ce rasă vreau, când Robi a vorbit total întâmplător despre acest câine pe care îl are, eu probabil nici nu aş fi fost atent la ce zice.

Creierul nostru este foarte selectiv cu informaţia şi încearcă să facă discernământ între ce e important şi ce nu e pentru noi.

De aceea, cred că cine nu defineşte clar ce vrea, are toate şansele să obţină exact ce şi-a propus…

NIMIC.

Lecția învățată cu poza și scrisul

Acum 2 ani de zile, mi-am propus tot pe panoul visurilor să ajung în Albufeira, Portugalia, pe malul oceanului Atlantic.

Am scris pe un post-it că în 2013 voi ajunge în Albufeira.

 

photo 5 (1)

Nu am ajuns. Și am și uitat de vis.

În 2014, Oxana a găsit 3 oferte, Grecia, Turcia și ….Albufeira.

Ghici unde am mers?

photo (72)

Exact, Albufeira.

Din nou, dacă nu aveam scris ce îmi doresc, ajungeam oriunde sau nicăieri.

Știind că există acest obiectiv, când s-a arătat oportunitatea, am știut clar că ăsta e lucrul de făcut.

Mai mult, am reușit să identific încă o subtilitate și aici e lecția pentru tine.

A doua lecție pentru tine

Pune poză cu ce vrei, nu pune doar scris.

Dacă scrii ce vise/obiective ai, e perfect.

Dacă pui și imagini pe care să le vezi zilnic, creierul funcționează mult mai bine și mai rapid pentru îndeplinirea obiectivelor.

Greșeala mea a fost că nu am pus poze pe care să le văd permanent sub nasul meu, ci doar am scris ce vreau.

Am îndeplinit visul, dar cu un an întârziere.

Dacă vrei să grăbești procesul de atingere a obiectivelor, adaugă imagini vizuale pe un panou pe care să îl vezi zilnic.

Lecția cu cărămizile

Aceasta este cea mai recentă lecţie şi cred că cea mai puternică.

Este ceea ce lipseşte din documentarul The secret şi legea atracţiei, sau mai bine zis ceea ce cred oamenii că lipseşte.

Să pui o cărămidă ZILNIC pentru visurile tale.

Eu sunt un optimist înnăscut, un visător care a avut probleme mari în a-şi transforma visurile în realitate, motiv pentru care m-am îmbolnăvit psihic de nevroză, care a durat câţiva ani înainte să îmi descopăr vocaţia.

Durerea mea sufletească cea mai mare, care bate la fundul gol orice durere fizică, era că în sinea mea ştiam că sunt un om minunat, dar realitatea exterioară contrazicea total această afirmaţie şi îmi arăta că prin prisma faptelor mele sunt ceea ce societatea ar numi un ratat.

Unde era adevărul?

Adevărul este că aveam potenţialul de a fi un om extraordinar, dar nu îl exploatam şi valorificam.

Aşadar, ambele lucruri erau adevărate.

Eram un om extraordinar care în acelaşi timp nu avea rezultate concrete.

De aceea, pentru tipul meu de personalitate, un idealist şi un visător, a fost o provocare să învăţ şi să transform în realitate concretă ceea ce îmi doresc.

Am reuşit să fac acest lucru dezvoltându-mi nişte obiceiuri de a lucra constant, de a face paşi mici şi măsurabili.

Adevărata schimbare a venit când am înţeles că paşii mici şi constanţi trebuie făcuţi ZILNIC.

Din multele visuri pe care le aveam, la niciunul nu lucram zilnic. De aceea, multe visuri le-am atins cu întârziere.

Am simţit cu adevărat puterea interioară şi adevăratul meu potenţial atunci când pentru anumite lucruri am început să lucrez zilnic.

Nu există obiective de neatins dacă faci ceva zilnic pentru ele, măsori progresul oricât de mic ar fi şi seara înainte de culcare şi dimineaţa la prima oră arunci o privire pe panoul visurilor să ştii care este sensul vieţii tale şi care sunt visurile pe care urmăreşti să le atingi.

caramida zilnic

Lasă-mi un mesaj și spune-mi ce visuri ai, dacă te regăsești în ce am scris și ce lecții ai tu de împărtășit cu noi legat de atingerea visurilor și a obiectivelor.

Per aspera ad astra
Pera Novacovici

P.S.

Crește și prinde putere acel lucru pe care ne concentrăm atenția.

Probleme, obstacole, vinovați, scuze? În curând te vor zdrobi sub greutatea lor uriașă pe care le-ai oferit-o.

Soluții, viziune, entuziasm, speranță, acțiune? În curând rezultatele tale îți vor întrece imaginația.

Dacă vrei să aprofundezi subiectul din acest articol am pentru tine cartea Impulsul pentru vocația ta.

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

44 de răspunsuri

  1. Am observat ca dupa ce iti atingi un obiectiv fericirea scade…adica esti atat de entuziasmat cand lucrezi zilnic la obiectivul ala, si pe urma dupa ce l-ai atins , parca ti-a cazut cerul in cap. Mi se pare ca nu e neaparat o fericire de lunga durata, cel putin eu asa am observat…ar trebui cred ca sa am o lista infinita de obiective dupa care sa alerg mereu 🙂
    Da, legat de visuri, mi-am dorit sa plec de acasa, sa pot avea un loc confortabil in care sa pot crea, sa scriu, sa ma lase ai mei in pace si sa imi fac prieteni. Si chiar asa s-a si intamplat. 🙂 Prietenii urmeaza…dar deja am primit cateva invitatii. 😀

  2. Eu vreau sa iau bacul cu media 9.25 ! Daca as spune asta acum profesorilor mei….ar rade de mine pt ca ni am fost o eleva silitoare…Dar acum zic ca am sanse sa am aceasta medie daca timp de 8 luni (cat mai am pana la bac) fac ceva zi de zi pentru asta.

    1. Scopul tau e putin artificial. Natural ar fi sa spui: Voi fi foarte buna, tot mai buna, atat la romana, cat si la matematica, si la materia X. Ma voi concentra la maximum pe scoala/invatatura/tehnici de memorare/etc si voi fi mai performanta. Astea sunt scopuri PALPABILE… Chestia cu NOTA e relativa. Asa cum pot spune: „Voi castiga un milion de dolari”, si sa constat ca dupa un an schimbarea e inexistenta. Insa daca setez mental o firma menita sa faca acesti bani, e deja altceva…
      Ai grija CUM FORMULEZI ceea ce iti doresti. Creierul tau emotional lucreaza cu lucruri CONCRETE, si mai putin cu abstractizari de genul notelor.

    2. Salutare, iti spun micul meu secret inspirat de pe acest blog, am luat 9:20 la bac vara trecuta, dar nu credeam ca o sa reusesc mă indoiam in fiecare zi de mine, asa ca am scris pe o foaie A4 cu markerul POT SA IAU9:50 LA BAC, am pus foaia a i sa o pot vedea de mai multe ori pe zi si sa o citesc, ca sa îmi inspire încredere.Am fost foarte multumita de rezultat. Sper sa te ajute sau poate iti gasesti propriul tau secret :D. Bafta, si sa stii ca se poate. Cu caldura. Mihaela

  3. Acum 4 ani mi-am luat si eu un MALINOIS. De la cel mai bun crescator din Romania, si din cele mai bune linii existente pe plan mondial. A fost o provocare. Am avut nevoie de psiholog canin (da, exista vreo 2-3 si la noi in tara) pentru a fi capabil sa il inteleg, sa il motivez, sa invat sa comunic cu el eficient. Altfel, acest Porsche al lumii canine s-ar fi comportat ca un bolid scapat de sub control.
    Probabil a fost momentul cheie in viata mea. Treptat am realizat ca avem si noi, oamenii, un CREIER CANIN, responsabil cu PARTEA EMOTIONALA, si ca este EXTREM DE IMPORTANT sa invatam cum sa comunicam cu el. Cu creierul nostru emotional, cu CAINELE NOSTRU INTERIOR.
    El are setarile lui, „programul” lui de functionare, si un „LIMBAJ DE PROGRAMARE” complet DIFERIT! Limba romana ii este straina. O intelege la nivelul unui copil de 1-2 ani, care n-a apucat sa invete cuvinte prea multe. Pricepe greu negatiile, si ia de bune toate afirmatiile, adevarate sau fictive. Poate fi abordat doar prin CONDITIONARI (dresaje), functioneaza prin automatisme, si ia decizii emotionale. Il poti coordona usor, daca ii stii LIMBAJUL. Toate tehnicile NLP, autosugestia, vizualizarea, sunt de fapt TEHNICI DE COMUNICARE cu el. Cu cainele tau INTERIOR.
    Daca te va intelege, se va chema ca e bine conditionat, si te va servi. Daca vei ignora limbajul perceput de el, va tinde sa traga de lesa pana o va rupe, sau te va trage pe burta pana acolo unde vrea el sa ajunga, in ciuda impotrivirii tale rationale…

    1. Daniel, foarte frumos ai descris ”personajul”! Sunt sigur ca ai facut ”lumina” pentru foarte multi participanti la acest forum.

  4. Buna, mă regasesc foarte mult in acest material. Simt ca in adâncul fiintei mele sunt extraordinara, sunt foarte creativa, un om cu potential mare dar, in realitatea exterioara lucrurile nu stau deloc asa. Sunt retrasa, trista si jobul e prost sau aproape deloc ( nu mi mai place deloc ideea de job, clar ca îmi trebuie altceva!!!)
    Vreau cu disperare sa fac bani din arta mea (picturile mele) Acesta e visul meu de a avea tot ce mi doresc. Sa îmi fac programul asa cum vreau, sa creez când simt si sa vand de fiecare data!
    cu drag Dana

  5. Salut Pera numele meu este Florin si sunt elev in clasa a 11 a. Lista mea de vise este substantila . Este realizata in mai 2014 si principalele obiective pe care le contine sunt campion national la sah , sa imi un cbr 125rr , sa termin NLP Practitioner . Toate acestea m-i le-am propus pana anul viitor in mai si la cel care implica cea mai multa energie depusa adica sahul am unele zile in care nu am energia necesara pentru a lucra dupa o zi de scoala , dar dupa ce am citit articolul tau cred ca voi face o schimbare de design la lista. A da si in 2 saptamani incep cursul NLP.

    1. Buna. In primavara Marius simion a inceput o campanie free de invatare o turmei ” cum sa ne atingem obiectivele”. Bineinteles ca m-am bagat si eu, ca nu am mai treminat cursul, aste este alta poveste. Si spunea Marius acolo, ca si tine dealtfel, sa ne notam pe o hartie obiectivele noastre din anul acesta. Deoarece aveam in dotare o masina dacia din 1996, care nu prea mai mergea, bineinteles ca imi doream foarte tare o masina mai buna. Asa ca am inceput sa imi imaginez masina, forma, culoare, dotari, dar nu eram hotarata ce marca sa fie. Am scris pe hartie ca pana in august 2014 voi avea o masina, cu toata ca nu imi dadeam seama de unde voi luam banii necesari pentru asa ceva. Am pus hartia pe birou, iar sotul meu a scris sub dorinta mea urmatoarele ” trebuie sa joci la loto ca sa faci rost de bani” :). Adica imi sabota dorinta. Asta m-a indarjit mai tare, mi-am pus de desktop, fotografie cu o masina, am inceput sa ma uit pe net in fiecare zi, dupa masina, cemai numai masini aveam in cap. Apoi in august lucrurile au inceput sa se lege, masina noastra s-a stricat, consilierul bancar ne-a chemat sa ne ofere un credit avantajos( cu toate ca nu exista asa ceva:) ) si uite asa ne-am trezit ca au venit banii pentru masina. Acum ramnea intrebarea ce masina dorim? Intr-o seara vine varul de la Bucuresti si ne intreaba de ce nu ne luam o skoda octavia? Caut pe net gasesc o skoda aproape de noi, sunam, si a doua zi masina era a noastra, aceeasi culoare, aceasi forma si aceleasi dotari pe care eu mi le-am dorit. Inainte sa inchiei va spun ca am mai facut o chestie: in fiecare seara cand faceam rugaciunea, multumeam lui Dumnezeu si pentru masina optima pentru familia mea, care se afla in garajul familiei mele. Totul la timpul prezent.
      Eu iti multumesc Pera, pentru ca iti dedici tot timpul tau ca sa ne ajuti si pe noi sa invatam cum sa ne indeplinim obiectivele .
      O duminica cu spor si plina de iubire sa aveti !

  6. Ma regasesc in tot ceea ce afirmi,nu unt consecventa!Multumesc,PERA! Am 60 ani si tot visez,stiu ca se implini visul meu,vis lipit pe un carton,

  7. Exact cum ai patit tu faza cu cainele am patit si eu cu un vis care ma macina de la 16 ani. Imi doream nespus de mult o motocicleta dar nu faceam nimic legat de asta. Aveam o masina care a fost lovita si numai nu puteam sa o vand, ma suna lumea dar toti vroiam sa o dau la un pret de nimic. Intr-o zi ma suna unu sa ma intrebe daca nu dau masina la schimb cu o motocicleta. Imi trimite poze, motorul urat vechii, nici de cum ce imi place mie. Dar am stat si m-am gandit sa fac schimbul ca sa ma invat cu motocicletele pe cand ii sa imi cumpar ce imi place sa am cat de cat experienta sa nu il trantesc. Zis si facut. Am umblat cu el si dupa 3-4 luni ma intrebat unu daca nu il vand, l-am vandut si dupa alte 2-3 luni am gasit motorul care imi place si nici nu am stat pe ganduri, am si mers dupa el. Daca nu aveam motorul celalalt inainte nu cred ca aveam curaj sa il cumpar pe cel la care visam de multi ani

    1. cum sa lucrez zilnic la ce imi doresc? Sunt prea multe obiective pe care as vrea sa le indeplinesc. Sa lucrez in fiecare zi la fiecare nu-mi mai ajunge timp de nimic altceva:familie, job etc.

  8. Salut Pera ! 🙂 Eu îmi urmez vocea interioara cea care nu da niciodată ” cu eroare ” siii urmăresc ” semne ” si ” indicii ” e ceva despre care nu pot sa vb mai mult ” simt ” ca sa spun asa .Intilnesc tot felul de oameni care îmi ” spun lucruri ” la care reflectez , rezonez si vad cum mă simt . Si de cele mai multe ori m-i se par un fel de ” comunicare ” cu ceea ce vreau si îmi doresc . M-i se întâmplă lucruri uimitoare si pt mine chiar 😉 🙂 Este un fel de ” proces” ORIGINAL 😉 🙂 sa-i spun asa ?!?! pe care n-am cum sa mi-l ” explic ” 😀 😀 nici eu dar îl simt si vreau sa-l urmez sa vad unde ” duce ” . Simt ca sunt pe drumul cel bun , însă parca nu mai am răbdare . Stiiu si simt ca va fi ” Ceva artistic ,CEVA FRUMOS , însă totusi … un pic ” influentata ” si de voci care îmi spun ca visez , cu muzica samd m-am gindit sa mai reflectez 😉 🙂 însă indicii au apărut si acum de curind , o doamna draga mie mi-a spus ca as putea fi ” un personaj ” eeiii la asta chiar nu m-am gindit 😉 😀 însă tot din domeniu artistic , apoi la Tivoli m-am gindit cit de frumos ar fi sa cinte si orga si imediat a început sa cinte si pt ca am ” gindit cu voce tare” am spus WOW amindoua pt ca eram cu o prietena linga mine , apoi am impresia ca îmi trăiesc Vocatia prin tot ceea ce fac , astept sa se ” desprinda ” acel CEVA FRUMOS !!! Panoul cu visuri este o idee foarte buna si frumoasa , voi încerca MULTUMESC !!! La mine cam acesta este ” procesul ” . Lectiile tale sunt foarte bune si interesante sper sa mă ajute sa – mi urmez „CALEA si VISUL MEU ” pt ca stii ca sunt doar ale mele . MULTUMESC FRUMOS!!! Îmi doresc in continuare sa ne întâlnim pina atunci TOATECELE BUNE !!!

  9. Viseaza ca etapa gandirea ta sa fie si posibila
    Traieste o alta viata prin voluptate si intelligent
    Prin legea uneltei ziditoare ”imaginea mentala”
    Secretul ideilor luxoase trimise in subconstient

  10. Visul meu este de a urma o facultate…si deja prinde contur…desi mai tarziu iar faptul ca luat forma unul din visurile mele este acela ca in urma cu ani buni o profesoara ne prezenta un film cu educatia din afara…mi-au dat lacrimile si mi-am dorit mult de tot sa ies si eu ‘sa vad cu ochii mei’ si visul meu s-a concretizat anul trecut cand am putut pleca pe aceeasi tema …acum iubesc si mai mult ce fac aici,in tara mea, desi a fost o experienta extraordinara…DA,daca ne dorim suficient o sa reusim…si eu imi doresc nespus sa merg la facultate..Multumesc pentru fiece invatatura..

  11. Eu am observat ca majoritatea obiectibelor pe care mi le-am dorit cu adevărat le-am putut îndeplini. Acum îmi doresc sa găsesc persoana potrivita pentru mine și sa am o relație serioasa. Pe fiecare zi cunosc persoane noi pe facebook sau fata în fata și în interiorul meu sunt sigur ca o sa reușesc dar nu știu momentul când voi îndeplini acest obiectiv.

  12. Salut! Eu nu ma prea regasesc in ce ai zis, adica mi se pare un pic plictisitor sa ai o viata asa programata si zilnic sa faci ca un robot cate ceva. Banuiesc ca asta e solutia ideala de a atinge un anumit obiectiv, dar mie imi place imprevizibilul si in fiecare zi sa vin cu ceva nou in ceea ce fac sau sa schimb unele lucruri. Intr-adevar nu am rezultate uluitoare, dar simt ca viata are un sens, simt ca traiesc. Asta este, fiecare dupa stilul lui 😛

  13. Pera, am „patit” si eu faze de genul, ultima data cu un laptop.
    Nu am folosit post-it-uri, foi cu vise sau lucruri de genul, doar in minte si mi-au aparut in cale de unde nu ma asteptam iar ultima data fara sa fac nici un efort. Eram gen „wtf?” :))

  14. Multumim frumos pentru motivatie.Este adevarat ca pentru a-ti realiza visurile trebuie mai intii sa investesti in tine si apoi sa faci zilnic cite ceva pentru a-ti realiza visul.Elefantul se mananca bucata cu bucata!!!

  15. Atunci când ne stabilim un obiectiv acesta trebuie să fie specific și exprimat în termeni pozitivi, obiectivele ușor de atins nu sunt motivante iar cele prea dificile sunt demotivante, în acelaș timp vom căuta soluții ca să influențăm rezultatele în mod direct mai ales că trebuie să stabilim și un termen limită de realizare .

  16. desi constientizam aceste lucruri suntem sado maso ! traim cu speranta ca din amaraciune , vaicareala ,pesimism etc. etc. la un moment dat va iesi ceva bun ! eu nu contest ca poate si din atitudini de genul asta o fi iesit ceva bun vreodata! asta ar fi ca povestioara cu pestisorul de aur in care cu ajutorul tau Pera eu unul nu mai cred !

  17. salut Pera!
    tot antrenamentul asta al tau,o sa dea nastere la campioni!esti original,iar ceea ce spui se adevereste…doar acelora curajosi….ca sa visezi,tre sa ai curaj,iar succesul ajunge si la tine doar daca esti….curios :)!curiozitate=vis=indeplinirea dorintelor,cel putin asta mi sa intamplat mie..si ma simt fericit!Respect !

  18. Si daca vrem sa atragem partenerul ideal? Calitatile le trecem pe hartie, dar ce facem cu poza? Io sunt ceva mai mare decat tine, ca varsta, am trecut de un divort extrem de dureros…din care am invatat multe,
    Prin contrast stiu ce vreau de la un partener. ‘Bornele’ , in cazul meu, pot fi doar tipi care vor sex?…asta intalnesc..atrag….nu stiu…..si mai sunt si tineri…:) trebe sa am astfel de relatii?

  19. Mă regăsesc în ce ai scris şi parcă e … aşa o trezire din amorţeala în care mă complac. Sper să mă ţină din ce în ce mai mult motivarea asta pe care ne-o transmiţi de fiecare dată. Pentru că motivarea nu mă ţinea prea mult timp după ce terminam de citit un mail de la tine, cu toată organizarea posibilă ( scris obiective, plan de acţiune, împărţire pe săptămâni, zile ). Şi perioadele de motivare cresc ca durată. Trebuie să fie mai multe întrun an de zile, atât de multe încât să nu mai încapă şi altceva !

  20. Multa vreme am lucrat si inca mai lucrez ca electronist, la un moment dat mi-am dat seama ca desi pe partea pe care m-am bagat nu am cu cine sta la masa in orasul meu, totusi e o valoare temporara, pentru ca nu faceam altceva decat sa carpesc niste proteze de comunicare, mi-am propus totusi sa las ceva dupa mine. Se spune ca cine nu a facut si crescut un copil, nu a facut o casa si a plantat un pom, a trait degeaba, in mare sunt perfect de acord, mai putin cand vine vorba de casa: sunt destule pot sa stau si in chirie, iar banii sa ii investesc; revenind la obiective, vreau sa plantez o padure nu un copac, nu stiu cand si cum o voi face,dar asta nu ma sperie. Iarasi imi plac sporturile cu motor: karting, motociclism si cele de apa. Tot pe to do list se afla una din cele mai arzatoare dorinte ale mele: wingsuit

  21. Pera, imi face placere sa citesc fiecare email primit de la tine.Vreau sa am cat mai multe persoane in jurul meu care sa ma motiveze.
    Sunt genul de persoana care amana lucrurile, si sunt mai mult ca sigura ca acest comportament al meu im sta in cale.
    Pot doar sa confirm ceea ce spui, si cateodata parca ma ia cu frica cand ma gandesc ca ceea ce im doresc cu adevarat se implineste.
    Stiu ca pot sa imi indeplinesc orice dorinta, insa parca cateodata am impresia ca sunt o zapacita care se chinuie…..
    Ieri mi-am lipit pe panou ceea ce imi doresc si acum sa vedem pe cand….. 🙂
    Multam ptr. tot !

  22. Absolut de acord,Pera! Citind articolul imi dau seama ca la fiecare din cei 3 pasi, am gresit…
    .1.evident nici eu nu am pus poze, am scris dar nu am pus intr-un loc vizibil!!!,
    2.la anumite intrebari am raspuns dar nu in scris,
    3.nu mi-am atins scopurile principale ale acestui an (si erau doar doua)pentru ca nu am fost consecventa si nu am lucrat zilnic cite un pic…macar 20 minute pe zi: ca azi: sa invat engleza si miscare(fitness)chiar daca am fost doar de o luna operata!
    4. Din cauza sanatatii am aminat proiectul care trebuia scris pina in 1 octombrie pe ianuarie 2015, vizavi de ceea ce am discutat la Cluj-„Miscare, nutritie si relaxare”
    5. M-am inscris la un curs de formator national pe proiectul Societatii de Fizica, RO”Metode eficiente de invatare a fizicii”si deoarece in vara asta am fost la Cluj , la FSEGA unde am invatat sa administram si dezvoltam platforma e-learning MOODLE,imi doresc mult acest lucru, adica sa le imbin in mod armonios pe amindoua ,astfel incit ,chiar daca directoarea nu va fi de acord sa plateasca 300 lei pentru inscrierea scolii pe platforma , sa reusesc eu ca din banii cistigati la formari sa sponsorizez si sa dispun pentru elevii carora le predau accesul la un mod inovativ, creativ, placut si interesant de a aborda fizica, pe aceasta platforma.
    6. Visurile si scopurile mele scrise inca de vreo 2 ani de cind am citit „Legea rezonantei „…..cred ca incep sa se materializeze de acuma ! deoarece doar acum realizez greselile (prin care ai trecut si tu…)si care, poate ,trebuie sa le constientizam fiecare!
    Per aspera ad astra!
    Multumesc,Pera!

  23. Buna Pera. Mi-a placut articolul si ma regasesc mult in ce ai povestit tu. Pentru mine este foarte importanta bucuria, acesta este etalonul pentru ceea ce imi doresc. Am avut o provocare incredibila si traiesc faptul ca bucuria rastoarna si muntii din loc. Culmea e ca visele, obiectivele mele sunt tocmai acolo unde am intampinat cele mai mari obstacole. Sincer tot ceea ce conteaza este sa ai incredere totala in tine. Laozi spunea „incepe usor si continua usor… si iti va fi bine”. Paradoxal acest principiu functioneaza chiar si in cele mai mari incurcaturi. Numai bine!

  24. Draga Pera
    Acum am inteles cat de mult conteaza atitudihea noastra fata de tot ce ne inconjoara, spatiu,timp,lucruri,fiinte, oameni ,emotii credinte….( suntem parte si intreg cu legaturi infinite….. avem o infinitate de posibilitati ….si alegem zilnic ,prin deciziile noastre, ce varianta de viata traim,azi,maine…la anul…)
    Iarta-ma Pera ,pentru articolul trecut, cu inceput si final :…putin, Pera putin.. Da,.este decizia ta, la fel de valabila si apreciabila, precum oricare alta, este decizia ta…
    Multumesc pentru tot !
    Marius

  25. Buna, Pera. Dupa cum am mai spus, materialele tale imi sunt de mare ajutor.
    Inainte am lucrat in alte domenii totusi nu citisem nimic din dezvoltarea personala. Am ramas placut surprinsa sa descopar diverse lucrari, materiale care m-au adus la mal.
    Ma intrebam la acel moment daca asta e ceea ce imi doresc sa fac si nu puteam spune da.
    O perioada nu am lucrat si am incercat sa gasesc diferite activitati pe internet din care sa am un venit. Dar cand am decsoperit ca poti sa faci bani facand ceva ce iti place a fost fantastic. Eu cautam cum sa fac bani si alegeam daca imi place acel ceva sau nu. Am inteles ca e gresit.
    Ceea ce imi place sa fac cel mai mult e sa cos goblen si tot felul de alte handmade-uri. Visul meu e sa pot sa imi vand lucrarile la adevaratul lor pret. Acum stiu ca se poate si voi reusi.

  26. Incep prin a spune ca ma inspira tot ce scrii tu. Am mai multe vise.
    Visul meu este sa scriu o carte bestseller atat in Romania cat si in strainatate.
    Mai visez sa am o casa superba, pe pamant, cu o gradina imensa. Visez sa am abundenta financiara, sa am libertatea financiara sa fac ce vreau cand vreau.
    Visez sa ajung in Bora Bora.
    Singurul obstacol este propria mea minte. Constientizez faptul ca in mintea mea s-au format multe limite, si acum, zi de zi, o invat sa creada in nelimitare. Se mai intampla sa cad in depresie, sa simt ca nu mai pot, sa simt o frica, care uneori ma paralizeaza. Frica de faptul ca poate nu voi reusi. Dar, cumva, nu stiu cum, STIU ca o sa reusesc, ca nu se poate decat sa reusesc.

  27. Multumesc,Pera pentru aceste lectii si pentru faptul ca ai ales sa ne comunici noua,tuturor,celor receptivi experientele tale. Am citit tot ce a aparut la noi in tara scris de Rhonda Byrne si evident am inceput si eu sa-mi fac un panou al visurilor. Marturisesc ca de o vreme de cand cred cu ardoare ca asta e cheia,descopar astfel de articole scrise sau povesti cu final fericit,ce vin sa-mi intaresca increderea caci toate functioneaza daca iti doresti cu adevarat si daca esti perseverent. Probabil asta e vibratia mea actuala si astfel de lucruri atrag. Promit sa revin cu amanunte la prima reusita si vom povesti. Sigur sunt in jur suficienti de multi oameni care au nevoie de astfel de impulsuri.

  28. Salut!
    In anul 2006, eram căsătorit de un an, aveam 25 de ani, absolvent de școala profesională si făceam taxi, nu-mi ajungeau banii nici pt mâncare! Acum, mi-am terminat liceul, facultatea de stat(economist), lucrez ca director intr-o multinaționala, am un salariu decent, conduc o masina de firma scumpă, nou nouță, am un apartament destul de mare cu 3 camere, un copil minunat care merge la școala, o relație familială foarte bine negociata zi de zi. Pot spune ca știam in sinea mea ca pot mai mult, am luptat pentru visul meu zi de zi si am reușit! Evident, nu ma voi opri din lupta!
    Succes si vouă ca se poate!

  29. Intru primul la Unatc si la Facultatea de teatru „Babes Bolyias” din Cluj si pana la sfarsitl anului joc in cafenele si teatre private cel putin o data la 2 saptamani cu trupa din care fac parte si cu o piesa in care joc cu o prietena in asa fel incat sa am un castig lunar de minimum 3000 de lei din teatru.

  30. Buna! Imi doresc sa reusesc sa scriu o carte. „Ce tie nu iti place altuia nu ii face”…. Nu imi place sa citesc carti proaste, daca le pot numi asa, deci daca am pretentii de la mine sa scriu o carte, va trebui sa fie una buna. Nu?
    Frumos articol, felicitari!

  31. Totul e sa stii ce vrei, si Universul iti va da!
    Eu am avut mai multe visuri, eram nehotarata; nu stiam exact ce vreau de la mine, de la viata…si ghici ce? Le-am ratat pe toate!
    Abia acum mi-am descoperit vocatia si am luat-o de la zero. Ma aflu pe calea cea buna, si nu ma mai abat de la ea pt nimic!
    Si eu imi doresc foarte mult un caine – un husky siberian si in primavara lui 2016 il voi avea!
    Felicitari Pera! Multumesc!

  32. Omul poate multe.. insa cateodata cred ca aceste dorinte sunt niste previziuni.. Prevezi-doresti ceea ce visezi..

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.