3 lucruri la care nu te-ai gandit (care iti cresc sau scad increderea in tine)

 

Asa cum acceptarea de sine si a celor din jur este o piatra de temelie pentru o incredere in sine sanatoasa, azi vreau sa mai vorbim despre alte 3 aspecte la care poate nu te-ai gandit niciodata, si care iti influenteaza foarte puternic increderea in tine.

1. Sa fii sincer cu tine
Nici o problema nu poate fi rezolvata la acelasi nivel de gandire la care a fost creata – Albert Einstein

Increderea ta in tine are de suferit atunci cand te tradezi pe tine.

Atunci cand iti spui ca vei face un lucru si nu il faci, te minti pe tine si iti faci tie o promisiune pe care nu o pastrezi.

Astfel, mintea ta va spune ”sunt o persoana slaba pentru ca dau usor din gura dar la fapte nu ma pot ridica la nivelul pe care il declar. ”

Cati dintre noi nu spunem ca vom face si vom drege, doar ca sa ne trezim ca nu am facut ceea ce am spus?

Si e vorba in primul rand de promisiunile facute noua.

Am sa citesc mai mult, am sa fac mai mult sport, voi lua masuri pentru a-mi schimba viata. Ne spunem multe lucurri cu o foarte mare usurinta, fara sa stim ca pretul platit va fi urias.

Ajungem sa fim mediocrii si incompetenti, cu stima de sine scazuta, fara sa ne oblige nimeni. O facem noi, voluntari. Ne sabotam singuri.

Avand painea si cutitul in mainile noastre, murim de foame.

Un prim pas pentru a deveni mai constienti de ceea ce suntem si ceea ce facem, pentru a ne creste increderea in fortele noastre, este sa putem sa ne privim viata ca niste observatori in timp ce o traim.

Pentru asta, vreau sa faci urmatorul exercitiu.

Exercitiu

Gandeste-te la cele mai importante 3 lucruri din viata ta. Primele 3 valori ca importanta pentru tine. Aici poate intra sanatatea, banii, iubirea, viata sociala si succesul social, libertatea, familia sau orice altceva.

Acum, incepe sa pui intrebarile urmatoare pentru cele 3 domenii.

Sa zicem ca una din valorile tale este libertatea (asa cum este si pentru mine). Imi pun urmatoarele intrebari:

–  sunt o persoana cu adevarat libera si in privinta oamenilor din jur precum si a lumii mele interioare?
–  sunt sclavul a ceva sau al cuiva si daca da, ce fac pentru a ma elibera?
– trebuie sa dau socoteala cuiva pentru deciziile si actiunile mele? Daca da, cum imi incalca asta sentimentul de libertate?
– pot sa plec oricand imi doresc in calatorii?
–  sunt dependent de ceva anume si daca da, cum am de gand sa ma eliberez? Am puterea sa fac asta singur, sau am nevoie de ajutor?

Raspunsul la aceste intrebari inseamna trecerea pe un prag superior al constiintei si ceea ce spunea si Einstein, capacitatea de a gandi la un nivel superior fata de nivelul la care s-au creat problemele.

De exemplu, poate ca a aparut problema ca nu am timp liber pentru ca muncesc mult pentru a castiga o suma de bani .Trecand la un nivel superior, ca observator, realizand ca pentru mine libertatea este cea mai importanta, imi dau seama ca prefer sa castig mai putini bani, dar sa ma bucur de libertate si astfel pot gasi o solutie la problema mea actuala de care poate nici nu eram constient si traiam din inertie, ca un zombie.

Aplica cel putin 3 intrebari pentru fiecare dintre aspectele foarte importante pentru tine.

2. Autoresponsabilitatea

Libertatea are o cerinta uriasa de la fiecare om. Cu libertatea vine si responsabilitatea. Pentru persoana care nu e dispusa sa se maturizeze, pentru persoana care nu e dispusa sa isi poarte propria greutate, responsabilitatea este o perspectiva infricosatoare! –  Eleanor Roosevelt

Trebuie sa raspundem provocarilor vietii ca indivizi, nu ca victime, ne sfatuieste Nathaniel Branden.

Pentru ca fiecare alegere ne apartine. Pentru ca fiecare actiune ne apartine. Pentru ca fiecare din noi poarta pe umerii sai responsabilitatea propriei vieti si a starii sale de bine. Constientizam sau am putea constientiza tot ceea ce facem. La fel de bine, am putea constientiza si impactul pe care, ceea ce facem, il are asupra celor din jur.

Indiferent cine esti si unde te afli, rezultatele tale pot fi legate direct de deciziile si comprotamentele tale.

Exista extrem de putini oameni saraci in mod accidental.

Exista un lant de decizii care te duc spre saracie si un lant de decizii care te duc spre prosperitate.

In drumul spre saracie se poate intampla un accident si sa castigi la loto, dar stim ca majoritatea castigatorilor la loto pierd toti banii in 5 ani si ajung mai rau decat erau inainte.

La fel, in drumul spre prosperitate se poate intampla sa ai un accident. Sa iti ia foc marfa sau sa pierzi toti banii la bursa. Dar din asemenea accidente ne revenim.

Cati oameni fac infarct din intamplare si cati fac pentru ca au adunat mai multi factori de risc la un loc?

Sansele ca tu sa ai o viata nefericita pentru ca esti victima unui lant de accidente, practic nu exista.

Este aproape imposibil ca tot ceea ti se intampla tie sa fie accident si ghinion si pura intamplare si pot sa iti dovedesc.

Daca nu esti bine azi, ai luat o tona de decizii gresite si ai dat dovada de comportamente gresite.

Poate ca ai o scuza, poate ca nu te-a invatat nimeni cum sa faci mai bine dar asta nu cred ca iti tine de cald.

Esti suma deciziilor tale si a comportamentelor tale.

Vestea buna e ca odata ce accepti asta, stii ca tot ce trebuie sa faci ca sa indrepti lucrurile, este sa iei altfel de decizii si sa ai alte comportamente.

O alta atitudine e ceea ce ai nevoie.

Cum sa fii mai responsabil?

Foarte simplu.

NImeni nu imi datoreaza indeplinirea dorintelor mele – Nathaniel Branden

Asumarea responsabilitatii pentru propria fericire este un gest ce iti da putere. Acest gest plaseaza viata ta inapoi in mainile tale – Nathaniel Branden

Exercitiu

Iau un domeniu al vietii o data, de preferat cel mai dureros pentru mine acum, si imi spun ca voi face orice este nevoie ca sa intorc lucrurile in favoarea mea. ORICE e nevoie.

Daca sufar din iubire, citesc tot ce prind, urmaresc toate studiile si documentarele despre iubire si atractie, despre nevoile oamenilor, despre limbajele iubirii si de ce oamenii stau impreuna in relatii, cum se indragostesc si ce ii face si ii tine fericiti.

Aplic tot ce pot zilnic, sunt curios in mod autentic si intreb oamenii care deja au ceea ce eu imi doresc cum au facut sa obtina rezultatele lor.

Socializez permanent si cunosc cat mai multa lume.

Intre 6-12 luni vei fi alt om si vei avea parte de toata iubirea pe care ti-o doresti.

Daca ai probleme cu sanatatea, sa spunem cu greutatea, sau ai un viciu, sau esti in depresie, se aplica acelasi principiu. Citesti tot, aplici tot ce poti. Inevitabil incep sa apara rezultatele, o noua perspectiva si o viata mai buna .

Legat de bani, la fel.

Legat de orice problema ai, la fel.

Iti asumi responsabilitatea si faci ceea ce e nevoie.

Pentru orice problema pe care o ai, au fost zeci de mii de oameni care deja au rezolvat-o. Garantat.

Si acesti oameni au lasat indicii si urme. Au lasat solutii si raspunsuri. Doar trebuie sa le cauti.

Traieste cu SCOP

Intreaga lume il serveste pe cel cu scop clar si ferm – Goethe

Creeaza-ti mai multe scopuri. Mobilizeaza-te pentru a-ti implini scopurile. Stabileste-ti obiectivele pe termen scurt sau lung. Lupta pentru ele. Ia atitudine concreta pentru ele. Ai in vedere si lucrurile de care ai nevoie pentru a le atinge. Nu te departa prea mult de realitate. Evalueaza-ti in permanenta actiunile pentru a-ti da seama cat de departe sau aproape esti de indeplinirea lor. Nu neglija nici rezultatele actiunilor tale. Fiecare in parte te aduce mai aproape de implinirea scopului.

Stii deja ca descoperirea si valorificarea vocatiei este unul din stalpii personalitatii alfa si un subiect dezbatut din greu in comunitatea noastra.

Ma bucur sa vad ca parintele stimei de sine, asa cum e supranumit Nathaniel Branden, considera scopul in viata, sau vocatia, cum ii spunem noi, unul din dei 6 stalpi ai stimei de sine.

Nu am sa ma aplec prea mult acum si aici pe acest subiect pentru ca avem o tona de informatii foarte amanuntite pe subiectul asta.

Ce vreau sa spun acum e ca scopul, sau scopurile, pot fi privite ca si provocari, iar omul are nevoie de provocari pentru a creste.

Omul este in cea mai inalta stare a lui, starea de flux, de concetrare profunda, atunci cand abilitatea lui de a face un lucru este putin mai scazuta decat sarcina, ceea ce ne spune ca ne place sa muncim  ca sa obtinem un lucru, ne plac provocarile.

Exercitiu

– propune-ti scopuri scriind o lista cu visuri sau obiective. Nici exagerate, nici foarte marunte. Un pic mai curajoase.
–  imparte aceste scopuri in pasi mici ce pot fi facuti ZILNIC. Din experienta mea, nimic nu iti aduce succesul mai rapid si mi sigur decat sa faci cate putin, zilnic, pentru scopurile tale, cu disciplina. Cand ai energie si productivitate, poti munci cat vrei tu, dar cand nu ai, atunci e foarte important sa faci macar unpas mic, zilnic, spre obiectiv
– monitorizeaza progresul o data pe saptamana, verifica daca ai facut un pas zilnic, mic sau mare, si refa planul daca e necesar, adapteza-te la nou
– evalueaza-ti perfomanta si observa daca ai mers pana la capat cu obiectivul, cat ti-a luat comparat cu evaluarea initiala si daca nu ai atins scopul, ce poti invata ca sa te asiguri ca nu mai repeti aceleasi greseli

Lasa-mi un comentariu si spune-mi care dintre exercitii crezi ca il vei face prima oara si de ce

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

44 de răspunsuri

  1. Iti multumesc,Pera. Lectia de astazi contine exact informatia de care am nevoie in acest moment.Inconstient am mai aplicat aceste reguli in atingerea altor obiective,iar acum privind retrospectiv prin cunoasterea lor, vad unde am schiopatat si ce trebuie sa imbunatatesc.Ma simt incurajata si intarita prin cunoastere.Cu adevarat munca pe care tu o faci este benefica si creaza energii pozitive , creative si pline de optimism…

      1. E corect ce zici: „Sansele ca tu sa ai o viata nefericita pentru ca esti victima unui lant de accidente, practic nu exista.” Si totusi, intr-un articol dai exemplul femeilor pe care le cunosti si care zici „au tot pachetul”: sunt inteligente, au bani, etc si vor un OM de calitate in viata lor si nu gasesc. Crezi ca au o viata fericita fara un partener? Pot fi considerate victime ale unei realitati sociologice, antropologice? Sau pot fi considerate vinovate pentru nefericirea lor?

  2. BUNA!Problema mea si cauza cea mai importanta pe care eu o simt este lipsa de libertate care are consecinte ca :lipsa iubirii,fericirii si implinirii ca om. Imi doresc mai mult decat orice sa pot fi libera dar sunt o serie de factori care de moment nu imi permit . Scopul meu este sa incep sa lupt pt acest lucru,de aceea inainte de a primi acest articol mi-am propus si ma straduiesc sa gasesc solutii pt a avea cel putin o viata normala . Voi incepe prin perfectionarea limbii spaniole ca apoi sa pot face un curs pt a ma ajuta sa gasesc un alt loc de munca. PRIN TEMELE PE CARE LE PRIMESC IN FIECARE ZI PARCA AM MAI MULTA FORTA DE A LUA DECIZII. MULTUMESC MULT!

  3. Foarte bine mi-a prins asta, m-am si pus sa-mi fac o lista, m-a ajutat si ma ajuta de obicei vizualizarea asta din exterior.. 🙂 Oricum de o vreme incoace am inceput o noua revolutie personala de care ma tin – si vreau sa o accelerez si mai tare pe zi ce trece! 😀 Sa fac acea actiune pe care o tot aman si care are potentialul de a fi foarte importanta pentru mine… 🙂 Merci Pera.. 😀

  4. Buna, ma ajuta mereu articolele tale. Voi incepe sa traiesc cu scop, sunt intr-o perioada zic eu, importanta din viata mea, incep clasa a 12 a si trebuie sa ma pregatesc pentru admiterea la medicina. Mi-am scris prioritatile si mi-am propus zilnic sa fac cate putin insa pana acum, recunosc, nu prea mi-a iesit.Trebuie sa ma straduiesc mai mult. Poate de la inceputul scolii voi lua si mai in serios treburile. Ai foarte mare dreptate si e minunat ceea ce faci!

  5. Felicitari pentru articol Pera! Am inceput sa imi fac o lista cu obiective si chiar ma simt mult mai bine stii ca actionez in fiecare zi pentru a-mi atinge scopul! Merci mult

  6. al doilea exercitiu o sa-l fac pentru ca de asta am nevoie , de un impuls sa fac tot ce e nevoie spre fericirea in relatii , spre iubire

  7. Ma „hranesc” zilnic cu materialele tale si descopar in mine, de fiecare data, resurse si forta necesare pentru ceea ce-mi doresc sa fac. Ma simt competenta, puternica si datorita tie. Multumesc, Pera!

  8. Habar nu am ce faci dar fiecare articol pe care il scrii parca e inca o raza de soare care strapunge cortina din fata ochilor mei,imi vine sa ma bat cand vad cu mgandeam in momentul in care am intrat prima oara pe artaseductiei, asta fiind acum aproape 3 ani: zero stima de sine, afacerea mea era un zombie, relatiile cu oamenii la pamant, acum ma simt mai implinit ca nici o data;
    Cat despre intrebarea ta: in momentul de fata lucrez foarte mult la socializare, citesc foarte mult tot ce prind in domeniu, ma uit la rudele mele ma dezarmeaza, imi este foarte greu sa ii accept asa cum sunt, din cauza actiunilor lor inconstient imi pun bete in roate; pe de alta parte vad ca vin oameni din exterior si ma ajuta ne conditionat si fara sa le cer ajutorul, chestia asta imi da un elan nebun;
    O chestie care mi sa aprins ca un beculet in cap a fost duminica parca

  9. Draga Pera,
    Am observat ca de multe ori imi e dificil sa transmit ce vreau sa spun ptr ca folosesc prea mult cuvantul” iubire”, ptr simplul fapt ca perceptia asupra lui nu este asemnatoare cu a mea.
    Am inteles deasemeni ca mai devreme sau mai tarziu, efectul intrebarilor si studiilor mele isi fac efectul in mod spontan dupa acumularea de informatii. Ptr ca informatia ma ajuta sa constientizez ceea ce nu as fi putut ptr ca nu aveam pregatirea necesara.
    Sincer, toate exercitiile sunt puse exact in ordinea care trebuie, desi nu e obligatorie.Fiecaruia i se potriveste intr-un anume fel, de aceea suntem toti diferiti si unici si totusi identici. Combinatii de n! gene, tipare si circumstante.Nu cred ca exista o formula magica.N ai cum sa sari etapele fiecaruia daca nu-si constientizeaza existenta..
    Fiecare face cum crede ca i se potriveste in acel moment, scopul vietii find tot atingerea perfectiunii si cunoasterea iubirii in concept altruist..
    Tot ce poti face este de a-i trezi interesul de a se autocunoaste. Restul depinde de el.
    Multumim ptr rabdarea pe care o ai cu noi.

  10. Ultimul exercitiu, acela cu scopul descompus in pasi marunti. De ce? Pentru ca am avut pana acum in minte scopuri relativ mici sau obisnuite si deja le-am atins. Am eu niste dorinte, incep sa se concretizeze ca si scopuri… Aici va fi inceputul. Multumesc pentru tot ce faci tu si prietenii tai.

  11. Salut
    Ai cele mai bune articole care imi vin zilnic pe email ,tineo tot asa .
    Eu am renuntat la scoala din un simplu motiv ca imi scadea incredere in mine ca nu pot sa fac ceva de unul singur sau ca nu sunt un stare si faceam ceea ce mi spunea altii ca e bine sa fac. Acum incerc sa pun o temelie si sa incep sa construiesc de unul singur fara nici o teama sami spuna cineva daca este cladita bine sau rau sincer sa zic nu este foarte usor sa construiesti de unul singur dar nici imposibil nu este. Acum incerc sami asum orice responsabilitae care o sa se intimple cu mine .
    mersi astept alte articole din partea ta

  12. Primul exercitiu pe care am de gand sa-l fac este sa lucrez o ora pe zi la un proiect online pe care vreau sa-l ridic la un nivel mult mai big decat e acum, in doar cateva luni. Il voi incepe odata ce termin cu restantele din perioada asta. Pana atunci nu pot sa lucrez consecvent, insa nu mai e mult pana incep 🙂

  13. Salut, Pera. Toate cele 3 exercitii sunt importante si legate intre ele. Cred ca cu primul am sa incep. N-am inteles ce-ai vrut sa spui la fraza asta -omul e in stare de flux cand abilitatea lui de a face ceva e putin mai scazuta decat sarcina.Iti multumesc.

  14. Salut Pera!
    Deja lucrez la al doilea exercitiu.. pentru ca imi doresc atat de mult sa schimb macar putin din mentalitatea parintilor…(indoielile si descurajarile sunt la ele acasa.),iar asta nu face decat sa ma ambitioneze si mai mult .
    Pentru mine a fost precum un road closed..nu mai pot da inapoi sub niciun fel.
    Multumesc de articol!

  15. Deci prima trebuie sa-ti confesez sunt la lectia nr.2 si din nou mi-a venit sa plang.ma dispera ce-mi zici dar imi place mult.stiu ca dorinta mea nr.1 este sa dau bune rezultate la munca,al 2-lea este sanatatea si dorinta de a slabi si de a arata bine,apoi sa refac sau sa gasesc o cale mai buna in relatia cu sotul meu cu fetele mele.si nu in ultimul rand sa fac bani.da domnule sa fac bani.trebuie sa-mi vina o idee ceva…m-am saturat sa fac pe sclavul mediocru.drept dovada am sa citesc tot ce se poate ptr a pune in aplicare.
    Eu sincer iti multumesc ptr aceste lectii si iti doresc din suflet numai bine ca avand acest bine sa-donezi si altora.
    Pe curand.

  16. Zi de sarbatoare-eu singura si trista. La ora la care citesc articolul consider ca am primit un cadou.
    In timp ce citeam, mi-am luat deja hartie si creion si mi-am stabilit prioritatile.
    Nu mai am nicio scuza si nu ma mai simt singura! Multumesc

  17. Buna, Pera!
    Foarte interesant articolul si foarte adevarat. Imi plac articolele tale atat cat le pot parcurge, pentru ca mai parcurg si alte carti de dezvoltare personala si nu stiu cu care sa incep, de cele mai multe ori. Intr-adevar toate subiectele tratate azi se leaga intre ele pentru ca degeaba imi stabilesc scopuri mari sau mici si oricat le-as imparti in scopuri mai mici, daca nu ma tin de cuvantul si promisiunea facuta mie insami, de a verifica progresul, de a urma anumiti pasi cu strictete si de a face absolut orice imi sta in putinta, impartirea lor in scopuri mai mici nu face decat sa planificam o munca sau o activitate pe care nu o putem indeplini, oricat ar fi de mica, iar necunoasterea valorilor proprii ne face sa deviem de pe drum de fiecare data cand atentia ne este atrasa de un anumit obiect mai stralucitor, dar care se dovedeste a fi mai putin important pentru noi.
    Cu care exercitiu o sa incep? Pai cred ca ordinea corecta este chiar cea descrisa de tine: mai intai ne stabilim care ne sunt valorile, numai ca nu am idee cum sa aplic acele intrebari scrise de tine la alte valori personale. Apoi la punctul al doilea, pentru mine, e un exercitiu de mare durata si trebuie sa acopere mai multe domenii, cum ar fi: inteligenta emotionala (deja citesc ceva in domeniu), probleme cu banii, relatii cu oamenii, disciplina si etica muncii si alte cateva. As zice ca deja am de citit si de studiat o biblioteca intreaga atat scrisa, audioteca mondiala, cat si biblioteca online si partea proasta e ca nu stiu cu care sa incep. Cat despre al treilea exercitiu, cred ca ajuta la disciplina proprie privind etica muncii si la planificare si autoevaluare. Evident ca in momentul in care observam progres in ceea ce facem, atunci ne creste increderea in noi pentru ca ne dam seama si la ce suntem buni pe parcurs.
    Cu respect pentru tot ceea ce faci si ne oferi,
    Fanica Rarinca

  18. Ciao.sunt Evagabriela.
    Mi s-a intamplat un lucru ciudat.am primit primele 2 lectii de la tine si o asteptam pe a 3-a.numai ca nu am primit nimik si mi-au disparut e-mailurile tale.nici urma.de fapt nu mai gasesc nimik…
    Poti sa ma ajuti sau cel putin sa continui cu lectiile.
    Multumesc.

  19. Salutari,
    Iți multumesc pentru acest material, este intradevar un model de aplicat și
    mai completez eu, cu permisiune ta, faptul ca dacă nu începi și nu urmezi pașii și progresul atunci nu te aștepta sa ai și rezultate, deci totul depinde de noi sa fim hotărați și sa ne încăpățânam sa obținem obiectivele pe care ni le-am propus.

  20. Adevarul te va mantui. Daca esti sincer cu tine si recunosti inferioritatile tale sigur vei gasi solutii. Nu are rost sa pierzi vremea invidiind si mai bine cauti solutii la probleme. Invidia este decat pierdere de timp.

  21. Ma bucur ca ce ai spus la sf articolului – Sa faci progres zilnic spre obiectiv, sa iti monitorizezi progresul in fiecare saptamana, sa te evaluezi si sa imbunatatesti in fiecare sapt – se potriveste exact cu cartea peste care am dat acum – Agile Results (Getting Results the Agile Way – J.D. Meyer). Oare s-au ‘aliniat stelele’? 🙂
    Lucian

  22. „Esti suma deciziilor tale si a comportamentelor tale.” No offense Pera, dar din egalitatea asta mai lipseste un termen. Acel termen este contributia mediului, a microuniversului in care ne miscam si vietuim si interactionam fiecare, si aia nu este deloc neglijabila. Spun asta atit din experienta personala, precum si a teoriei studiate la fizica :). Nimic pe lumea asta nu este izolat, si autodeterminat complet prin sine. Poate numai unul singur Universul, ca intreg. In rest oricine sau orice este supus interactiunii mediului in care traieste.

  23. Vreau sa-ti multumesc pentru Brene Brown. O ascult de cateva zile si inteleg niste chestii de care habar nu aveam. Si pentru faptul ca ai spus ce carti ai citit si te-au ajutat. Imi dau seama ca fiecare intelege cand citeste anumite lucruri in functie de povestea/situatia lui.

  24. „NImeni nu imi datoreaza indeplinirea dorintelor mele – Nathaniel Branden”.Asta e dintr-o carte ? si daca da,din care ?

  25. Sunt lucruri la care ma gandesc deseori. Promisiunile facute altora si mie cu atat mai mult, devin o conditionare pentru constiinta mea. Daca am apucat sa promit ceva, atunci cu siguranta trebuie sa indeplinesc. Insa uneori fac lucrurile ca din obligatie, ca pe o sarcina care trebuie indeplinita pentru a lasa loc alteia. Este oare acesta un semn ca nu stiu sa-mi stabilesc prioritatile, ca nu asez in prim plan nevoile mele? De ce nu simt ca am facut un pas inainte atunci cand mai indeplinesc o promisiune?

  26. Mulumim pentru aceste articole interesante care ne schimba viata. Este atat de important sa ai cu cine vorbi, sa ai cu cine schimba impresii, sa te simti ascultat. Primul exercitiu pe care il voi aplica este cel cu scopurile si obiectivele propuse in viata. Consider ca toti avem in minte un scop in viata, gen sa am o cariera, sa am familie, sa am copii…dar cele care conteaza sunt obiectvele mici pe care ti le propui, si de care trebuie sa te ti cu activitati zilnic pt a le indeplini.

  27. Eu as incepe cu exercitiul de autoresponsabilitate. De obicei sunt sincera si deschisa cu mine si cu ceilalti. Insa problema e cu asumarea responsabilitatii…

  28. Bună! Un prieten mi-a arătat acest blog acum câteva luni, iar un altul mi l-a redezvăluit aseară. Ultimul exerciţiu intră deja pe lista de priorităţi. Mulţumesc!

  29. Mulțumesc. Primul ex pe care l voi face este cel cu fixarea obiectivelor ptr ca dacă vreau sa lupt, trebuie sa știu exact ptr ce.

  30. Hey there I wanted to stop by. The text in your content seem to be running off the screen in Ie. I’m not sure if this is a format issue or something to do with web browser compatibility but I figured I’d say this to let you know. The design and style look great though! Hope you get the issue solved soon. Cheers.

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.