3 tehnici psihologice simple care te scapă de limite dacă eşti o persoană leneşă şi lipsită de motivaţie.

Tehnica 1 – Cum să scapi de "Eu nu pot!"

Ştiu că cel mai mare obstacol al tău în acest moment este : "eu nu pot!"

Eu nu pot să îmi descopăr pasiunea, talentul sau vocaţia.

Eu nu pot să am un corp frumos.

Eu nu pot să am parte de iubire şi fericire.

Punem pariu că poţi?

TOT ceea ce tu faci azi era odată imposibil să faci.

Dacă atunci când ai învăţat să mergi, părinţii tăi ar fi zis: "nu mai încerca să te ridici, că te loveşti" probabil şi azi ai fi mers în patru labe.

Ai avut nevoie de o doză mare de optimism şi curaj ca să te ridici, să cazi din nou să te ridici şi să începi să stai pe picioarele tale. A fost un moment când să mergi pe ambele tale picioare a fost foarte greu iar odată părea chiar imposibil.

Acum o faci foarte uşor.

Să scrii şi să citeşti nu ai putut decât de la 6-7 ani.

Pe la 3 ani părea imposibil iar la 6 era foarte greu.

Acum o faci extrem de uşor şi fără să te gândeşti deloc că nu ai putea să o faci.

Mersul pe bicicletă sau condusul maşinii, păreau imposibile odată, şi chiar foarte grele atunci când învăţai. Acum însă este o activitate extrem de uşoară dacă te pricepi în oricare din ele.

Acum să revenim la pasiunea, talentul, vocaţia şi banii pe care tu îi faci azi şi mai ales felul în care îi faci.

Ţi se pare imposibil sau foarte greu?

Ghici ce?

Eu sunt aici să îţi spun că nu pot accepta să te văd că mergi în 4 labe toată viaţa şi vreau să te ridici.

Şi vreau să treci de la imposibil la greu şi apoi la foarte natural.

Am văzut mulţi oameni trecând prin tot acest proces şi te asigur că vei reuşi şi tu.

Ţi se pare greu şi imposibil?

Orice lucru ce îl fac acum era imposibil şi apoi greu de făcut iar azi e uşor.

Şi la fel poate fi cu orice lucru care ţi se pare imposibil acum.

De acord?

Tehnica 2 – puterea vizualizării emoţionale a scopului atins

Alege orice scop, vis sau dorinţă de-a ta.

Creierul nu face diferenţa dintre imaginaţie şi realitate.

Imaginează-ţi o lămâie, tăiată în jumate, cu aroma ei puternică, cu zeama ei acră. Observă-i culoarea, mirosul şi imaginează-ţi că o pui pe limbă.

În mod normal, deja ar trebui să salivezi. Cum se poate ca o lămâie care nu există să îţi provoace un efect fizic?

Asta e cea mai simplă dovadă că TOT ceea ce gândim are influenţă asupra sănătăţii noastre, asupra relaţiilor noastre, asupra banilor noştri şi nu mă joc de-a gândirea negativă.

Toate gândurile mele sunt doar pozitive şi spre binele meu.

Mai mult, un experiment rusesc a arătat că au fost 4 grupuri de sportivi.

1. Primul grup s-a antrenat 100% doar fizic.

2. Al doilea grup 75% fizic şi 25% vizualizare despre cum se antrenează şi cum câştigă.

3. Al treilea grup 50% fizic şi 50% vizualizare.

4. Al patrulea grup 25% fizic şi 75% vizualizare mentală

Ghici cine a fost cel mai bun pe teren?

Ultimul grup, cu 75% vizualizare mentală.

Aşadar, una din condiţiile importante ale succesului este să poţi vizualiza succesul înainte ca el să vină.

Asta pentru că mintea nu face diferenţa dintre realitate şi imaginaţie şi dacă îi spui că deja a făcut un lucru, va considera că e mai uşor să îl facă a doua oară, a treia oară şi tot aşa.

Iar când îl faci pentru prima oară în realitate deja îl faci pentru a multa oară în realitatea minţii.

Cum trebuie să faci exerciţiul vizualizării?

Vizualizezi cu lux de amănunte tot rezultatul dorit şi cum te simţi când deja l-ai obţinut.

Hai să ne folosim puterea minţii şi să ne imaginăm următorul scenariu, în care ai afacerea ta online şi ţi-ai câştigat libertatea financiară.

Îţi vei face un blog, un autoresponder, vei începe să strângi cititori ai materialelor create de tine, vei pune materiale noi pe blog-ul tău de 2 ori pe săptămână minim, vei începe să foloseşti facebook pentru transmiterea mesajului tău.

Vei construi o mică audienţă, tu vei câştiga experienţă şi prin educaţie şi experimentare continuă vei vedea nu doar că nu ţi se mai pare imposibil, dar nici foarte greu.

Va fi doar o provocare.

Încurajat de progresul tău, vei începe să lucrezi la primul tău produs.

O carte, un curs audio sau video, un pdf, un produs bun creat de altcineva pe care tu îl vei promova. Poate fi orice produs sau serviciu pe care îl oferi, care vine în urma priceperii tale într-un anumit domeniu (pasiunea, talentul, vocaţia ta).

Apoi, cu mica ta audienţă dar care te urmăreşte cu pasiune pentru că vei şti să transmiţi mesajul tău cu impact, vei face prima lansare pe blog-ul tău.

Şi vei câştiga 100 de euro, 200, sau poate 3000.

Şi atunci îi vei strânge pe oamenii cei mai dragi din viaţa ta şi îi vei scoate în oraş la o masă, un suc, o masă, o distracţie.

Şi va fi cea mai fericită zi din viaţa ta pentru că acum ştii că ai CHEIA, REŢETA şi că doar de tine depinde ca la suma iniţială câştigată de tine, oricât de mică e ea la început, să începi să adaugi zerouri în coadă.

La următoarea lansare, cu noile lucruri învăţate vei vinde de 2-3 ori mai mult şi într-un an vei vinde de 10 ori mai mult decât prima oară.

Şi astfel, îţi vei dobândi libertatea financiară, vei avea o afacere pe care o poţi conduce de pe un laptop ce îl porţi în ghiozdan, călătorind oriunde îţi doreşti în lume sau vei fi la terasă la Starbucks şi vei crea noi materiale la ora 11, într-o zi frumoasă de marţi în timp ce oamenii din jur care te priveau cu neîncredere şi îţi spuneau că nu vei reuşi, că e IMPOSIBIL sau FOARTE GREU, se trezesc la 7 ca să fie sclavi încă o zi pentru un patron care odată a urmat aceeaşi paşi pe care şi tu i-ai urmat acum.

Ţi se mai pare greu sau imposibil?

Totul este să ştii paşii şi să îi faci.

Tehnica 3 – repetarea mesajelor către minte pentru ca ea să înceapă să le considere reale şi să ne ajute să ne comportăm în consecinţă

Atunci când eram săraci, făceam afirmaţii şi ni le repetam până când mintea noastră subconştientă a început să creadă ce îi spuneam şi să se comporte în consecinţă.

După luni şi ani de zile, am devenit acei oameni care ne-am spus că vom deveni.

Aceasta este puterea minţii şi a sufletului tău. Aceste afirmaţii se repetă dimineaţa şi seara, zilnic timp de câteva luni de zile.

Trage aer în piept şi repetă după mine:

(1) Am venit pe această lume pentru a-mi descoperi talentele înnăscute, pentru a le dezvolta în abilităţi şi pentru a face apoi lumea mai bună prin ele. Misiunea mea este să transmit mesajul meu cât mai multor oameni pentru a le face viaţa mai bună, mai uşoară şi mai frumoasă prin ceea ce eu fac cu pasiune zi de zi.

(2) Ştiu că banii, sănătatea, iubirea şi anturajul de care am parte sunt doar o reflecţie, un efect secundar al nivelului meu de dezvoltare personală. Am să accept cine sunt cu toate calităţile şi defectele, am să mă îmbrăţişez şi iert pentru toate lucrurile pe care le-am făcut greşit şi mi-au afectat negativ viaţa şi am să merg mai departe spre destinul meu măreţ fără povara regretelor din trecut.

(3) Merit să am un stil de viaţă exact aşa cum acum doar îl visez. Îmi voi pune la vedere toate scopurile şi visurile şi de fiecare dată când am o stare de lene sau de lipsă de motivaţie voi ridica privirea din pământ, mă voi uita la visurile mele şi voi şti care este motivul pentru care nu mă opresc în nici o zi din munca şi misiunea mea.

(4) Tot ce am nevoie se află deja în mine. Eu trebuie doar să iau o pauză şi să mă deconectez de la agitaţia acestei lumi şi să mă conectez la adevăratul meu sâmbure de divinitate. Simt că am o putere şi o energie nelimitată ce aşteaptă să fie exploatate pentru binele meu şi a celor care mă înconjoară.

(5) Iubesc această viaţă pentru că este exact viaţa de care am nevoie să pot evolua. Fără dificultăţile cu care mă confrunt azi nu aş putea să mă văd aşa cum sunt cu adevărat şi nu aş putea să îmi evaluez corect capacităţile.

Am multă încredere că voi reuşi să fac tot ce mi-am propus şi orice obstacol ce îl am în cale este acolo pentru a fi depăşit şi pentru ca eu să acumulez puterea acelui obstacol odată ce l-am depăşit.

(6) Înţeleg că toţi oamenii din jur sunt oglinzi pentru mine şi că oamenii nu mă vor trata niciodată mai bine decât mă tratez eu însumi. De aceea e important ca felul în care arăt, mă port şi mă tratez în general să reflecte iubirea şi respectul ce-l am în primul rând pentru mine.

(7) Înţeleg că banii sunt doar un efect secundar pentru ceea ce am eu de oferit ca valoare. Pentru a face bani este necesar să îmi dezvolt abilităţi care să producă valoare pentru lumea din jur.

(8) În iubire şi atracţie, regulile sunt total altele decât sunt în restul vieţii noastre. Îmi asum acest lucru şi accept că pentru o viaţă împlinită pe plan relaţional, sexual şi afectiv e important să studiez cum funcţionează iubirea, sexualitatea şi legăturile dintre oameni.

(9) Vreau ca în orice moment al vieţii mele să pot spune cu mândrie: "Am făcut tot ce puteam eu face cu mijloacele pe care le-am avut la dispoziţie şi nu am ce să îmi reproşez".

(10) Ştiu că frumuseţea vieţii nu constă atât în destinaţie cât în drumul parcurs. Am să trăiesc toate experienţele care mi se oferă şi în acelaşi timp voi avea privirea spre orizont ca să nu uit care îmi este drumul şi direcţia în viaţă.

Atitudinea pe care o vreau de la tine e cea reflectată în superba poezie a lui Coşbuc, Decebal către popor, opusă total baladei Mioriţa în care ciobanul se resemnează în faţa morţii şi a sorţii.

Viaţa asta-i bun pierdut

Când n-o trăieşti cum ai fi vrut!

Şi-acum ar vrea un neam călău

S-arunce jug în gâtul tău:

E rău destul că ne-am născut,

Mai vrem şi-al doilea rău?

 

Din zei de-am fi scoborâtori,

C-o moarte tot suntem datori!

Totuna e dac-ai murit

Flăcău ori moş îngârbovit;

Dar nu-i totuna leu să mori

Ori câine-nlănţuit.

 

Cei ce se luptă murmurând,

De s-ar lupta şi-n primul rând,

Ei tot atât de buni ne par

Ca orişicare laş fugar!

Murmurul, azi şi orişicând,

E plânset în zadar!

 

Iar a tăcea şi laşii ştiu!

Toţi morţii tac! Dar cine-i viu

Să râdă! Bunii râd şi cad!

Să râdem, dar, viteaz răsad,

Să fie-un hohotit şi-un chiu

Din ceruri până-n iad!

 

De-ar curge sângele pârău,

Nebiruit e braţul tău

Când morţii-n faţă nu tresari!

Şi însuţi ţie-un zeu îţi pari

Când râzi de ce se tem mai rău

Duşmanii tăi cei tari.

 

Ei sunt romani! Şi ce mai sunt?

Nu ei, ci de-ar veni Cel-sfânt,

Zamolxe, c-un întreg popor

De zei, i-am întreba: ce vor?

Şi nu le-am da nici lor pământ

Căci ei au cerul lor!

 

Şi-acum, bărbaţi, un fier şi-un scut!

E rău destul că ne-am născut:

Dar cui i-e frică de război

E liber de-a pleca napoi,

Iar cine-i vânzător vândut

Să iasă dintre noi!

 

Eu nu mai am nimic de spus!

Voi braţele jurând le-aţi pus

Pe scut! Puterea este-n voi

Şi-n zei! Dar vă gândiţi, eroi,

Că zeii sunt departe, sus,

Duşmanii lângă noi!

Pentru a te ajuta în drumul evoluției tale am pentru tine cartea Personalitate Alfa– Personalitatea alfa este omul care tinde permanent spre creştere şi evoluţie şi care mai devreme sau mai târziu are şi sănătate, şi bani, şi iubire, ,şi vocaţie, şi — mai presus de toate — un spirit de învingător.

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

96 de răspunsuri

      1. @zmeul 
        E ok. Partea un pic rea sa zic este ca iti incarca inboxul cu mesaje. … dar te poti dezabona daca esti stresat de prea multe mesaje. Mi se pare interesant ca te poti conecta din orice platforma tip social esti inscris fie ca e facebook, google+, mail , etc. Plus ca poti da share la comentarii, like sau delete daca ai scris ceva ce constati ca e gresit.

      2. @Pera Novacovici ..arata bine si utilitatea maxima…ma tenteaza ideea sa-l folosesc si eu …;)) …articolul bun ca intotdeauna…

  1. Stau si ma gandesc unde am mai citit poezia asta si cele 10 afirmatii … le aveam intr-un timp pe perete. … Le-ai avut cumva intr-un pdf la cursul Impulsul? … Cred ca de acolo mi le amintesc. Multumesc inca o data!

  2. esti grozav Pera,,,atita suflet si dedicatie pui in ceea ce faci..imposibil sa nu reusesti sa nu faci ce ti-ai propus..reusesti sa patrunzi in sufletul oamenilor,emani energie pozitiva,,,si sper ca tot mai multi oameni sa se dezvolte personal cu ajutorul vostru,,,cu cit drag va citesc acum,tu,Daniel si Marius,,sinteti plini de viata ,oferind ce aveti mai bun in voi pentru a schimba oamenii in bine oferindu-le o posibilitate,,ieri de curiozitate urmaream un video a cuiva care povestea cum se fac afaceri pe internet cum sa deschizi un site,,,,m-a plictisit,,vorbea ambigu,,nici nu am avut rabdare sa ascult prostiile lui fara sens,,,la sfirsit i -am lasat un comentariu,,,sa puna suflet sa se documenteze mai mult si sa ia exemplu de la baietii de la MIB,,,voi sineti prietenii mei cei mai buni de care duc lipsa aici in Italia,,,,cind va citesc ma simt acasa si imi iau energia de la voi si simt ca am inceput sa cresc cu ajutorul vostru,,,

  3. Imi permit sa va scriu si eu un comentariu
    Numele meu este Izabella si de ceva timp urmaresc tot ceea ce scrieti si postati,atat si video clipurile dvs
    Sincera sa fiu ,ma motivati mult si chiar am inceput si eu sa scriu o carte, am deschis o alta pagina pe Facebook, am cateva Bloguri ,iar ideea ar fi ,daca doriti si puteti ,eu as vrea sa promovez pe pagina mea ,tot ce scrieti dvs, normal cu permisiunea dvs.
    Mi se pare foarte interesante,iat noi chiar avem NEVOIE de asa ceva .
    Imi cer mii de scuze daca am deranjat cu aceasta idee si astept un raspuns posibil
    Admiratoarea dvs
    IZA
    PS: are dreptate doamna MIHALINADIA…si eu sunt in germania si traiesc prin aceste postari care simt ca imi da aripi …va pup cu drag

    1. @IzaBella1 Nu deranjezi deloc dar cred ca ti-ar fi foarte usor sa concepi propriile materiale pe care sa le poestezi pe blog-ul tau. Daca te inspira ceva si din materialele noastre t epoti inspira, evident

  4. Superb articolul, ca de obicei, Pera. Ajuta mult sa stiu ca este cineva aici, langa mine, care a reusit tot ce si-a propus, in conditi pe care le am si eu.
     
    Multumesc pentru exercitii. pe al doilea eu il fac tot timpul, inca inainte de a auzi de el ca si exercitiu psihologic. Imi place sa visez cu ochii deschisi, sa fac planuri si sa le vizualizez in stadiul in care sunt duse la bun sfarsit. 😀 
     
    Ai dreptate, emotiile sunt aceleasi, fie ca lucrurile vizualizate sunt reale sau nu.

  5. E superb materialul şi pentru el mulţumim mult! Ai dreptate, noi oamenii, uneori, putem fi proprii noştri duşmani sau prieteni. Gândirea pozitivă, voinţa, scopul bine ales, stabilirea priorităţilor sunt elemente esenţiale în viaţa unui om. Ca să poti trebuie să vrei şi nu oricum ci cu toată fiinţa noastră. Trebuie doar să gândim şi să acţionăm pentru noi. Nimic nu cade din cer…
    Felicitări!

  6. Felicitari pentru material este de o calitate deosebita, iar de asemeni felul in care ai imbinat cele 3 planuri atat de natural denota un inalt grad de profesionalism. Felicitari pentru evolutia ta si sper ca in scurt timp sa lansez si propriul site intr-un domeniu similar. Cu stima Jicoane Daniel

  7. ,,ARHETIPUL RAZBOINICULUI SAU AMAZOANEI,,e alt pdf unde mentionezi poezia,E tare faina,si tot articolul e fain.Dar cel mai fain e ca desi raspanditi peste tot ITALIA GERMANI ne adunam si te citim,.Euscriu din Spania.

  8. Intr’adevar, cea mai puternica si la indemana arma a noastra este subconstientul.Planteaza acolo visurile tale si ele vor deveni realitate.

  9. Sunteti o gasca extraordinara, de fiecare data cand citesc un articol al vostru descopar ceva noua si in creierul meu apar noi oportunitati, dupa fiecare articol mi se zbarleste parul de placer. imi place de voi, va admir si ma inspirati profund

  10. Sunteti o gasca extraordinara, de fiecare data cand citesc un articol al vostru descopar ceva noua si in creierul meu apar noi oportunitati, dupa fiecare articol mi se zbarleste parul de placere. imi place de voi, va admir si ma inspirati profund.

  11. FELICITARI!!!!Ati format „ECHPA FANTASTICA”.
    Va urmaresc pe toti 4 de ceva vreme si ma bucur nespus de mult ca ati format aceasta echpa. Articolele voastre sunt foarte bune si se vede ca le faceti cu pasiune si responsabiliatate .
    Va felicit din tot sufletul si va doresc mult succes in continuare.

  12. Buna Pera,citesc cu aviditatea celui insetat din desert ,fiecare articol al tau , copiez dau share si ma minunez de semenul meu ! Ma ghidezi ca un fel de inger ,imi trezesti constiinta a ceea ce sunt a ceea ce pot . Multumesc

  13. Citeam…si la un moment dat mi-am dat seama ca inscrierea mea la MIBonline s-a datorat aplicarii Temei 2 -Puterea vizualizarii emotionale pentru scopul atins. Multa vreme am intrebat in stanga si dreapta cunoscutii daca au vreo idee cum as putea scoate bani de pe net?! Nu am primit nici un raspuns practic..Insa mintea mea era setata , ma gandeam si-mi doream cu ardoare sa fac ceva. Si uite ca …s-a ivit aceasta oportunitate, datorita unui e-mail trimis de catre o prietena. Acum incredere ca ceea ce mi-am propus sa realizez la MIBonline se va intampla.Oricum lucrez mental la acest lucru.
    Multumesc Pera,

  14. Mimunat!!!Cel mai tare articol pe care l-ai scris pana acum..Eu l-am salvat pe desktopp sa-l  citesc cat de des pot.Aceste cuvinte pe care le-ai scris mai sus vor fi imnul personalitatii alfa pentru mine.Imnul Meu.  Multumesc!!! :))))

  15. diana eu sint carmen mama lui noemi te rog pupo pe mama din partea mea si spunei ca imi este dor de ea pt mine ea a insemnat foarte mult o adevarata prietenapooooop

      1. Cred ca Mihaela a vrut sa spuna ca revelatia pe care ai denumit-o tu atat de vehement CHEIA si RETETA, ca si cum ar fi valabil pentru toata lumea aceasta vocatie a grupului vostru, nu poate fi pusa in aplicare de catre toti cititorii.

    1. @MihaelaTirnauceanu ce ne facem daca am fi toti crescatori de pisici???……..:)
      ce ne-am face daca s-ar naste de aucum inainte numai blonzi pe pamant??ce ne-am face daca toti am termina ASE-ul si managementul????ce ne-am face daca toti am fi contabili???ce ne-am face daca toti am invata si am lucra numai pe calculatoare si in domeniile multinationalelor????hai sa nu exageram zic eu!!!:)important e sa nu gandim mimetic cu americanii…si din pacate exact cand ne consideram mai liberi in gandire ,exact atunci suntem cateodata cei mai robotei!

  16. Unul dintre cele mai motivante articole pe care le-ai scris.
    PS. te urmaresc de la inceputurile tale, felicitari si multumesc!

  17. multumesc din suflet pt aceste sfaturi minunate si nu numai. astept ca un copil cadoul de sub brad, acesta fiind noul articol pe care il pandesc sa apara…nu am cuvinte sa iti multumesc indeajuns pt tot ce faci.esti calauza mea in aceasta etapa a vietii mele.multumesc

  18. multumesc pentru sfaturi.Pot spune cs tot ce ai spus e foarte adevarat si multi il stim,dar cum ai spus si tu suntem bombardati de negativism.Si incet uitam de scopul nostru si ne pierdem.Atunci esti binevenit si binecuvantat cu acest site,trebuie s-o spunem,ca ne reamintesti.Multumim si imi doresc sa fiu mai perseverenta.

  19. Este extraordinar articolul si tot ceea ce scrii! Nici nu iti dai seama, Pera, ce poti starni prin mesajele tale si ce impact pozitiv puternic produci. Iti multumesc, bafta multa in continuare si toate gandurile bune!

  20. Multumesc , din nou, ca ai o astfel de activitate. Tot ce ai scris este foarte de folos pentru mine. Dupa ce te citesc ma inteleg un pic mai bine si devin mult mai toleranta cu semenii mei. Multumesc.

  21. Buna Pera !
    Cred ca e unul din cele mai bune articole pe care le-ai scris, mi-a placut enorm iar poezia a pus punctul pe ” i „. Mult succes in continuare! tie si noua celor care am inceput sa ne punem vietile in miscare .

  22. Buna seara, Pera!
    Frumos articol!
    Din secunda in care am terminat de citit articolul, m-am decis sa fac aceste tehnici!
    Sunt suficiente aceste afirmatii pentru a-ami schimba gandirea? Abia astept sa vad si sigur iti voi spune rezultatul!

  23. Buna
    Am inceput sa primesc de doua zile mail uri cu lectii de la tine si deja ma simt mai puternica si mai increzatoare in mine , in viitor.Ma confrunt cu destule probleme ca oricare dintre noi si acum mai mult ca oricand aveam nevoie de un impuls de o provocare de o motivatie …a venit exact la momentul potrivit…si sunt din ce in ce mai captivata de subiect, de dezvoltarea mea personala.
    multumesc mult pt aceste lectii…
    mi am notat deja tehnicile si vreau sa le aplic de astazi

  24. Nimic mai simplu, lupta cea mai mare este cu noi insine , gandurile negative trebuiesc eliminate din mintea noastra, ele oricum vin ,trebuie doar sa nu vorbim cu ele 🙂 Multumesc pentru gandurile tale sincere si doresc tuturor cititorilor tai mult succes si realizari pe toate planurile dorite.

  25. Salut Pera,
    Iti multumesc pentru articol, e minunat ce scri si ce sentimente reusesti sa-mi trezesti in interior.
    Pentru mine esti ca un mentor(defapt daca bine ma gandesc, da, esti mentorul meu 🙂 ) si iti multumesc ca existi ! 🙂
    Adrian A.

  26. Mulţumesc , domnule Pera!
    Ceea ce vă pot spune despre mine , este faptul cä am mulţumiri.
    1. Sunt mulţumitä de felul în care arăt şi de ideile pe care le am.
    Dupä ce am terminat liceul am dat examen la Institutul de Teatru.Īmi plăcea să citesc, să interpretez, să dansez; toate acestea īmi plac şi azi. Problema mea este cä de 18 ani lucrez īn comerţ( afacerea familiei); muncesc mult dar şi câştig.Īn schimb, nu mai am timp de citit; m-am plafont; zi de zi fac aceleaşi lucruri care nu-mi fac plăcere Cred, cä trebuie să mä desprind de această muncä.
    2.Pe plan sentimental,cred cä mi-e frică sä mă apropii prea mult de cineva. Am o mulţumire cånd văd că am atras atenţia cuiva, iar dupä aceea apar complexele de inferioritate şi în final pierd.Ştiu, cauza este CITITUL, este lipsa de informaţie.Dialogul cu persoana preferată ajunge la un nivel care mä depäşeşte şi mă simt inferioarä.Cred că eu sunt cea care renunţă prima.
    PROBLEMA MEA E LIPSA DE INFORMARE!

  27. Am citit cu mare atentie si nu imi ramine decit sa felicit persoana in cauza,pentru ca din timpul pretios sa gindit ca unii dintre noi avem nevoie de ajutor,si poate datarita orgoliului prostesc sau datorita faptului canu avem incredere in noi,nu cominicam cu nimeni sa cerem
    Sfaturi privind probleme noastre!

  28. Salut Pera! Sunt foarte utile setul de afirmati pozitve. imi place mult si poezia de la final, cred ar putea fi inlocui fara probleme „Miorita” din manualele scolare. Numai bine!

  29. Ok, noi ne dezvoltam personalitatea in toate modurile posibile, dar pentru a avea o relatie de iubire care sa te implineasca, ar trebui aleasa tot o persoana care investeste in dezvoltarea sa personala, nu?

  30. Extrem de interesant. Am citit cu foarte mare atentie si mi-a placut. Cu siguranta voi incerca sa aplic aceste tehnici si sper sa simt efectul.. Ma intrebam de ce ne „obisnuim” sa gandim negativ…si nu pozitiv.. Si am gasit si un raspuns.. In zilele noastre oricat de mult ai vrea sa faci ceva,sa intreprinzi ceva sa de dedici unui scop pozitiv…apare ceva..sau cineva care sa iti naruiasca visul..sa te descurajeze,sa-ti produca sau sa-ti induca sentimentul ca daca azi ceva merge bine….nu e sigur ca va merge si maine la fel… Si…culmea este ca mi s-a intamplat de multe ori in viata episoade de genul acesta….si a devenit…frustrant..

  31. Buna ziua!
    Foarte bun articolul si valoros!
    Cum se face vizualizarea corect si eficient? Unii sustin ca cea interna este mai buna – atunci cand esti in corp si nu te vezi pe tine, ci doar ce este in jur. Altii sustin ca cea externa – atunci cand esti in afara corpului tau si te privesti pe tine. Pana la urma care este cea mai benefica?
    Multumesc frumos!

  32. ce pot spune ca nus un bun narator sa incep ca altii sa ti zic ce minunata imi faci ziu de cate ori citesc un articol de al tau/ dar promit sa ma perfectionez si in asta ..am scris pe caiet toate cele 10 sfaturi care tre sa le zic Dimineata si Seara. Multumec ca existi Pera.

  33. Sunteti extraordinari,multumesc din suflet ptr toate sfaturile…este adevarat tot ce am gandit in trecut mi s a intamplat din pacate am gandit negativ ,acum imi schimb modul de viata si gandesc pozitiv ..ma bucur ca existati si faceti bine la oamenii care au uitat sa teaiasca si sa viseze

  34. ca la punctul 5 am avut si eu o concluzie asemanatoare azi,cand am ajuns la concluzia ca-mi iubesc viata si tentatiile ei(din cadrul dependentelor sa zicem) sunt ce-a mai rapida si dificila cale de a evolua,evolutia fiind a 2-a mea valoare,dupa libertate 🙂 pace

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.