4 motive pentru esecurile tale!

Ma educ in ultima vreme in privinta oamenilor. Incerc sa inteleg nevoile lor si ce anume ii motiveaza. Am avut surprize in ultima vreme.

De exemplu o persoana foarte apropiata mie nu a reusit sa se lase de alcool ani de zile. Nu a functionat nimic. Nici internarea intr-o clinica, nici rugamintile celor dragi, nici suferinta proprie, nici a celor din jur, nici terapia.

Ce a functionat a fost un sentiment puternic de gelozie. Cand a aflat ca femeia pe care o iubea si o neglijase mult timp a inceput sa se intalneasca cu alt barbat, s-a petrecut o schimbare uimitoare. In 2 luni omul a fost pe picioare, treaz bec, cu slujba buna si pus pe fapte mari.

Alta descoperire a fost ca dupa ce am invatat o persoana pas cu pas toate metodele pentru a reusi in ceea ce vrea sa obtina, a spus :” Nu pot , e prea greu”.

Am ramas surprins o clipa. Din punctul meu de vedere, cand iti doresti ceva suficient de tare si stii si cum sa obtii, sa te plangi ca e prea greu si nu esti dispus sa faci efortul mi se pare absurd. Daca iti spune cineva „ Acolo pe munte este ceea ce tu iti doresti” mi se pare firesc sa urci indiferent ca faci febra musculara sau te mai zgarii un pic sau trebuie sa iti rationalizezi apa ca sa iti ajunga.

Dar, asa cum spuneam, oamenii desi au multe puncte comune, au si multe diferente.

Preocuparea mea este sa gasesc metode prin care cat mai multi oamenii, inclusiv eu, sa obtina prin forte proprii ceea ce isi doresc indiferent de domeniu. Indiferent ca e iubire, sex, relatii, bani, statut social, putere, dezvoltarea unor abilitati etc.

In materialele pe care le studiez acum am descoperit urmatorul lucru:

Patru motive pentru care oamenii esueaza in ciuda educatiei masive in orice domeniu:

1. Nu ai acces la materialele FOARTE bune.

Cand eram adolescent, un batran m-a intrebat daca citesc carti bune. Eu i-am spus entuziasmat ca da! Iar el a raspuns:” Ai grija, ca daca citesti carti bune, nu mai iti ramane timp pentru cele FOARTE bune.

A fost o vorba care m-a facut permanent sa caut calitatea, materialele cele mai bune, educatorii cei mai buni. Si cand gasesti, nu te lasi pana nu iei tot ce ai tu nevoie ca sa cresti, sa te educi, sa te dezvolti.

2. Cei care te pot invata, nu stiu sa se promoveze si lumea nu stie de ei desi sunt extraordinari.

Decana mea de la facultatea de psihologie, Anca Munteanu, e un dascal care atunci cand il asculti,  te seduce. Are scrise foarte multe carti si cunostiinte ca sa schimbe intreaga lume in bine. Dar nu stie si nu are pe nimeni in jur care sa o poata promova cum trebuie. Lumea nu vine sa te caute pur si simplu ci trebuie sa spui si tu lumii ca existi si ai ceva de oferit. Iti trebuie si putin tupeu in lumea asta.

3. Inveti ce sa faci si ce te va ajuta dar nu poti persevera pe termen lung

Obiceiurile proaste distrug oamenii. 90% din oamenii care mor, mor pentru ca nu isi schimba obiceiurile. Merg la doctor si li se spune ca stilul de viata, alimentatia, viciile i-au imblonavit si ii vor omora in scurt timp. Dar isi mai pot prelungii viata daca isi schimba obiceiurile.

90% nu o fac si mor. Asta ca sa iti dai seama de puterea unui obicei. Lucrand cu oamenii mi-am dat seama ca desi au reteta succesului si ei stiu asta, nu pot avea succcesul dorit pentru ca obiceiuri inradacinate in ani de zile nu pot fi schimbate decat in luni de zile de antrenament si asa cum am spus mai sus, pentru unii pur si simplu, e prea greu.

4. Ai toate de mai sus, dar iti lipseste grupul MASTERMIND, al mintilor stralucite. Anturajul care sa te sustina, cu care sa fii partener, cu care sa faci afaceri, sa evoluezi si sa cresti din toate punctele de vedere.

Cand esti intr-un grup de oameni pesimisti, incompetenti, slabi psihic, lipsiti de ambitie si visuri, cand vei dori sa faci ceva ce vei auzi din gura lor?

„ NU AI CUM! NU POTI! REVINO CU PICIOARELE PE PAMANT!”

In schimb, daca esti intr-un grup de oameni ca tine, ambitiosi, optimisti, plini de energie pozitiva, dornici sa faca ceva cu viata lor si sa aiba rezultate, cei vei auzi?

„SUPER IDEE. BRAVO. CU CE TE PUTEM AJUTA?”

Daca ai mai multi oameni din prima categorie langa tine, ai o problema mare.

Acest principiu, al mintilor stralucite, se spune in cartea lui Napoleon Hill- De la idee la bani, ca este singurul principiu fara de care un om nu poate atinge adevaratul succes, adevarata bogatie, adevarata putere.

Urmatorul meu pdf, care va fi gratuit, va vorbi in detaliu despre toate cele de mai sus si va incerca sa raspunda la toate intrebarile pe care voi le.ati scris atunci cand v-am intrebat „ Ce probleme aveti ati vrea sa invatati”

Motto –ul acestui material va fi un citat a lui Vince Lombardi care suna asa:”Antrenatul unei persoane inseamna sa ii arati tot ce nu vrea sa vada si sa ii spui ce nu vrea sa auda pentru a deveni tot ce poate sa devina.”

Ramai pe faza si cu ochii pe email 🙂

Cu drag,

Novacovici Pera

Pana atunci, poti face download gratuit la celalalte 2 pdf-uri gratuite pe care le-am scris sau poti comanda cele 2 carti care au vazut lumina tiparului pana acum:

Pdf-uri gratuite:

Personalitate alfa – descopera-ti vocatia

Arta seductiei – planul tau de actiune

Scurt rezumat al cuprinsului si felul in care poti comanda cartile tiparite poti vedea aici:

Cartea Arta seductiei

Cartea Personalitate alfa – personalitate pentru viata de zi cu zi

 

 

 

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

6 răspunsuri

  1. salut!Pera recomanda si mie t rog o carte sau mai multe despre psihologie sportiva…k yo fac sport de performanta!…am citit "arta seductiei" si mi'a prins foarte bine pana acum,nu numai in la capitol atractie ci si in viata de zi cu zi!

  2. Aeasta e marea mea problema ca am mai multi oameni din prima categorie….aproape toti m-ar descuraja…de aceea prefer sa tin doar pentru mine ceea ce gandesc si ceea ce intentionez sa fac cu viitorul meu, pt ca de fapt nici eu nu imi stiu calea inca….incerc sa descopa pana unde sa tintesc…dar e foarte trista situatia…foarte adevarat articol

  3. Omule, esti super tare! Imi plac foarte mult lucrurile pe care la faci. Eu vreau sa devin psiholog iar tu esti mentorul meu. Am citit o carte care este foarte interesanta. Se numeste PUTEREA EXTRAORDINARA A SUBCONSTIENTULUI si este scrisa de Joseph Murphy. Explica, in detaliu, cum putem folosi subconstientul in situatii banale si dificele.
    Inca o data iti spun ca ca esti un super tip, omule ! Multumimesc pentru ca imi dai curaj sa devin ceea ce vreau.
    Datorita tie, in fiecare zi, imi zidesc propria casuta.

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.