5 motive pentru care inca nu simti iubirea asteptata

Marti in miez de noapte am vrut sa aflu de la tine si restul comunitatii Alfa daca din propria ta experienta, iubirea si relatiile implinite sunt doar noroc sau un proces de invatare?

Am primit multe raspunsuri si vei vedea mai jos cateva si vei intelege de ce va dura cateva zile sa pot raspunde la toate.

Am raspuns la cate am putut si estimez ca raspund la toate pana sambata.

Am sa incep cu o situatie mai putin fericita:

Pentru mine a fost rodul intamplarii si a iesit prost in timp.

Am citit si incercat altfel de abordare si a iesit absolut sinistru.

Dezolant…pt ca nici o varianta nu a functionat nici macar acceptabil desi au fost de f lunga durata ambele experiente…

E drept ca aici calculam si 4-6 ani de plans…zilnic…cand am realizat la fiecare experienta…ca e inutil si prost orice fac sau incerc eu.

Depinde foarte mult si de capacitatile celeilalte persoane si daca are o minima dorinta de a colabora si o minima capacitate de empatie…

Nu ajuta nici forta exemplului, nu ajuta nici aspectul imbunatatit prin sport, nu ajuta nici intelegerea limbajelor iubirii…daca cealalta persoana nu VREA sa inteleaga nimic sau nu o intereseaza….pur si simplu …la un moment dat nimic nu ajuta…si tot devine inutil.

Din experinta cu citit …mi-a ramas doar  ca imi face placere sa citesc scrieri si postari Pera Novacovici.

Din pacate de folosit realmente nu mi-au folosit sa zic asa…desi imi plac si ce am putut am aplicat…”

Citind randurile de mai sus, m-am gandit sa ii raspund astfel:

Si daca lectia ta a fost sa nu mai astepti schimbarea celuilalt?

Si daca relatiile iubirea sunt un proces de invatare, e evident ca daca nu treci clasa intai, nu poti ajunge mai departe decat repetand.

Din nou si din nou.

Poate ca dureaza 3 luni sau 20 de ani.

Daca ti se intampla sa vrei ca altul sa se schimbe si te nefericeste faptul ca nu o face, poate e nevoie sa schimbi strategia.

Si exact asta e dovada ca iubirea si relatiile fericite se obtin printr-un proces de invatare si SLAVA DOMNULUI, am gasit dovezile cu ajutorul vostru.

Hai sa vedem alte cateva raspunsuri.

P.S. Daca ai suferit mult in relatii te rog sa nu te temi sa imi scrii. Tin foarte mult la parerea ta si sunt dispus sa dezbatem orice argument sau intamplare nu pentru a dovedi ca o parte sau alta are dreptate ci pentru a atinge o stare interioara de bine si fericire pe care cred ca toti o meritam.


” Buna dimineata,

Relatia pe care am construit-o cu sotul meu a plecat de undeva de jos…am trecut prin foarte multe neplaceri, le-am depasit si am considerat ca mergem inainte, uneori ne-am reintors de unde am plecat, insa ce doresc sa subliniez este faptul ca nu am renuntat la noi… si acum, dupa 12 ani de relatie cu suisuri si coborasuri, simt ca iubesc mai mult ca niciodata si la fel simt si din partea lui.

Fiecare am venit din familiile noastre cu anumite frustrari, obiceiuri, stereotipuri, cu un bagaj de experiente pe care am incercat sa le impunem celuilalt, tocmai pentru ca am crezut ca suntem mai buni, mai intelepti, dar intr-un final am ajuns la concluzia ca fiecare trebuie sa luptam pentru relatia noastra, sa iubim cat mai mut si sa atingem un echilibru. Trebuie sa luam ce e bun din ambele parti pentru a construi ceva frumos.

Relatia noastra are in continuare imperfectiuni dar invatam in fiecare zi si nu ne dam batuti. Trebuie sa ne iubim mai mult pe noi insine si sa rezolvam sechelele din copilarie..si atunci totul o sa fie perfect.

Suntem casatoriti de 4 ani si nu imi imaginez viata fara "iubirica" al meu (asa il alint acum)

Personal, eu nu ma simt in echilibru la acest moment..lucrez aproximativ 12 ore/zi, am luat in greutate 20 kg in 10 ani de cand m-am angajat, apuc sa gatesc destul de greu si incerc sa imi fac curaj de 1 luna sa merg la sala….nu stiu cum o sa imi gasesc timpul necesar si mi-e frica sa nu ma prabusesc de la oboseala intr-o zi. Sunt foarte dereglata hormonal si trebuie sa slabesc cu orice pret pentru a-mi creste sansele sa raman insarcinata.

Multumesc, Pera.

Nu astept un raspuns neaparat dar cu siguranta o sa iti mai scriu…e terapie pentru mine.

O zi cat mai frumoasa va doresc.”

Raspunsul meu:

Salut Ana-Maria

Multumesc ca mi-ai scris si ma bucur ca v-ati prins cum merge treaba in relatii si ma bucur ca acum culegeti roadele.

As vrea sa trec insa rapid la ultima parte a emailului tau.

”Nu ma simt in echilibru” ai spus.

Si dupa ce simptome mi-ai spus, cel mai probabil asa e.

Pare sindrom de ”burnout”, te consumi foarte tare si aici vorbim despre relatia cu tine insuti, mai bine spus dintre tine si sufletul tau.

De obicei oamenii care se refugiaza in munca ( si aici ridic si eu mana), fug de ce ar afla daca ar sta locului si s-ar uita in oglinda.

Insa viata are felul ei de a ne fi profesor, uneori dur, si cu cat ne confruntam minciunile si adevarurile interioare mai repede, cu atat mai repede vom iesi la lumina.

Multumesc ca mi-ai scris

Pera

–––––––––––––-

Draga Pera,

Mihaela sunt. In cazul meu, in sfera relatiilor am evoluat pas cu pas de la simplu la complicat, pentru ca, mai apoi sa descopar uimitorul adevar simplu si elementar in relatii: acela de a darui neconditionat iubire. Poate ca sunt aceiasi pasi ca si in cazul bunastarii materiale: la inceput faci eforturi mari sa o capeti, apoi merge de la sine totul, pentru ca in final sa constati ca nu acesta este scopul, ci acela de a darui mereu semenilor  ceea ce au ei nevoie, neconditionat.

Cu drag,

Mihaela

Raspunsul meu:

Salut Mihaela

Te felicit pentru procesul tau.

Cunosc aceasta minunata stare dar marturisesc ca in viata mea inca nu este o constanta permanenta.

Am momente in care am nevoi, dorinte, cer ce vreau si uneori pot sa fiu rau 🙂

DAR, am inteles ca doar munca mea interioara ma va duce tot mai des la starea de ”implinire” despre care vorbesti si ma antrenez zi de zi.

Ma bucur ca rezonam si multumesc ca mi-ai scris

Pera

–––––––––––––-

Bună Pera. Sunt la serviciu acum și tocmai am citit mailul tău, m-a făcut să mă gândesc, sa analizez cum a fost viata mea până acum.

Și am ajuns la o concluzie: a început la rodul întâmplării, aruncandu-ma cu capul înainte într-o relație,apoi căsătorie cu un bărbat nepotrivit. La momentul acela nu am văzut asta.Eram amândoi răniți,furioși și împotriva tuturor, am crezut ca va fi suficient.

Nu ne iubeam  pe noi înșine asa ca nu am avut  ce sa ne oferim unul altuia. Și atunci ne-am rănit reciproc multi ani,aproape 21.Iar într-o zi am considerat că gata,nu mai pot,trebuie să existe și o altfel de viață. Din acel moment a început procesul de învățare, cunoaștere și evoluție personală. Am învățat să-mi accept trecutul,greșelile făcute, sa iert,sa ma iert și sa iubesc.

Au trecut 4 ani de la acea zi, procesul de învățare continua,am învățat multe dar cel mai important moment pentru mine a fost  în ziua când am realizat ca ma iubesc.

Ma pregăteam sa plec undeva,eram la oglinda și ma machiam, îmi priveam chipul și dintr-o data m-am văzut frumoasă, luminoasă, senină.

Mi-am privit cu atenție toate trăsăturile,ridurile , eram tot eu dar alta.Mi-am zâmbit și am simțit ca m-am eliberat.Procesul nu a fost unul ușor dar a meritat. Acum sunt o femeie puternica, vesela, optimista, fericita.In concluzie, am primit,la schimb, ceea ce am oferit. Când s-a schimbat ceea ce ofer s-a schimbat și ceea ce primesc Simplu .O zi minunata îți doresc.

Raspunsul meu

Multumesc frumos ca mi-ai scris

Raspunsurile oamenilor la aceasta intrebare sunt impartite in doua.

Unii care sunt suparati si incrancenati ca nu au primit ce au sperat din relatii si cei ca tine ( si ca mine) care au observat ca ne cream si construim viata si relatiile.

Taberele sunt echilibrate asa ca mi-a sarit inima in sus de bucurie cand am citit cu cata claritate ai exprimat calatoria ta.

Inca o data, multumesc

Pera

5 motive pentru lipsa de iubire din viața ta

Azi vreau să enumăr 5 motive mari pentru care oamenii nu au habar ce se întâmplă cu viaţa lor la capitolul iubire, relaţii, sex. E un articol pentru bărbaţi şi femei. Aştept feedback-ul tău.

1. Teoria fără experienţă directă

În continuare cea mai mare problemă a omului care vrea să înveţe ceva în orice domeniu, nu doar relatii de cuplu, rămâne lipsa experienţei directe. Începând de la şcoală, eşti educat să toceşti teorie, eşti evaluat după teorie şi rămâi cu impresia că "învăţatul" e totuna cu "memoratul".

Ajungi la relatii şi descoperi că ai materiale pentru 5 facultăţi.

Citeşti teorie, material despre seducţie, reviste cu sfaturi, cărţi despre relaţii, citeşti mărturii ale altor oameni care spun că au reuşit şi îţi spui că într-o zi vei avea parte de o iubire ca în filme. Apoi îţi dai seama că au trecut săptămâni, luni sau chiar ani în care rezultatele tale nu se schimbă.

Ţi-ai dat cu părerea, ştii teorie dar viaţa ta în privinţa sexului, a iubirii şi a relaţiilor e la fel ca la început. Doar tu eşti o persoană mai frustrată şi mai nefericită, poate că seducţia asta nici nu funcţionează pentru tine.

Doar ştii toată teoria şi totuşi rezultatele nu sunt mai bune!

2. Experienţa directă făcută prost te poate face să fii mai prost.

Apoi, există o a doua categorie de oameni.

Cei care încearcă totuşi ceva. Poate că ştii, dar când exersezi un lucru în mod GREŞIT, poţi ajunge să fii mai prost la acel lucru.

Când exersezi greşit nu se întâmplă să rămâi la acelaşi nivel ca la început ci poţi să cobori. Poate ai auzit că dacă înveţi greşit un lucru e mult mai greu să înveţi să îl faci bine decât dacă ai fi exersat corect de la început.

Asta pentru că dacă înveţi greşit un lucru, trebuie să îl dezveți şi apoi să îl înveţi corect. Aşadar faci munca de 2 ori.

Indiferent că e vorba de sport, condus maşină sau relatii, procesul e acelaşi.

În lipsă de modele, mentori sau un feedback, există oameni care aplică greşit principiile seducţiei. Apoi ajung să aibă o viaţă şi mai nasoală ca înainte. Tocmai pentru că atunci când exersezi în mod greşit, ajungi să fii MAI PROST.

3. Lipsă mentori si grup de sprijin

De ruşine, din mândrie sau din orice alt motiv, studentul relational omite cel mai important factor de succes.

Nu îşi caută un mentor. Şi când citeşte fraza asta spune "da nu cunosc pe nimeni care să îmi poată fi mentor în relatii".

Sunt convins că ştii pe cineva care are rezultatele pe care le vrei şi tu. Poate are o relaţie împlinită şi e o persoană fericită.

Du-te şi întreabă care e secretul.

Poate are o familie fericită. Dacă e ceea ce îţi doreşti du-te şi întreabă.

Poate vrei să faci mai mult sex. Te uiţi după persoanale care fac asta şi te duci să întrebi cum se face. Dacă nu eşti o persoană dispusă să treacă peste orgolii şi mândrie, o să munceşti de 10 ori mai mult ca să obţii aceleaşi rezultate decât dacă ţi-ai fi înghiţit mândria şi ai fi fost dispus să înveţi de la oricine te poate învăţa ceva.

4. Frustrările

Toţi suntem frustraţi de ceva. Nu ştiu câtă lume cunoaşte definiţia acestui cuvânt. Înseamnă "să fii lipsit de ceva ce crezi că ţi se cuvine".

Cu toţii credem că merităm mai mult de la viaţă decât avem acum. Aşadar, suntem nişte frustraţi.

Doar că unii sunt mai frustraţi ca alţii.

Dacă nu ai atitudine de om optimist, încrezător în viitor, dornic de experienţe şi cunoaştere, nu te asteapta la un viitor prea roz.

Pentru că un partener pentru sex sau pentru o relaţie de cuplu nu reprezintă problema ta cea mai mare.

Ai alte probleme de rezolvat.

În viaţă există mai multe felii:

  • Viaţa financiară

  • Sănătatea

  • Familia

  • Viaţa socială

  • Starea psihică şi emoţională

  • Relaţiile, iubirea, seducţia

Dacă eşti frustrat în privinţa celorlalte domenii, crede-mă că asta se va simţi şi în relatiile tale.

5. Convingerile limitative

La fel că frustrările, aceste convingeri distrug orice şansă de a avea cu adevărat succes în relatii.

Bărbaţii au un set de convingeri preconcepute care le dăunează enorm în succesul cu femeile:

  • Femeile vor bani

  • Femeile sunt curve

  • Doar bărbaţii cu maşini tari au parte de femei tari

  • Dacă o femeie arată bine probabil are prieten şi nici nu are rost să merg să vorbesc cu ea

  • O să studiez teorie şi când sunt pregătit o să acţionez şi pe teren

  • Nu mă ajută nimeni şi eu nu pot să evoluez singur

  • Am un defect care mă opreşte să am succes cu femeile.

Femeile au şi ele setul lor de convingeri extrem de dăunătoare fericirii:

  • Bărbaţii vor doar sex

  • Dacă nu mă mărit până la 30 de ani mi-am ratat viaţa

  • Bărbatul trebuie să producă bani şi să aibă grijă de mine

  • Dacă fac sex cu el repede îşi pierde interesul.

Şi pot să continui aşa la nesfârşit.

Mintea umană este duşmanul cel mai mare al omului şi în acelaşi timp cel mai mare aliat.

Mintea şi raţiunea au rolul principal de a MINŢII posesorul creierului.

Una din teoriile evoluţionismului spune că omul are aşa un creier evoluat ca să poată minţii mai bine. Să fie mai viclean. Totul este o minciună.

Suntem educaţi să păşim cu latura noastră luminoasă în faţa societăţii. Să fim politicoşi şi să respectăm.

Să fim domni şi doamne.

Să arătăm preţuire şi iubire.

Şi în acelaşi timp ne batem nevasta cu sălbăticie, nevasta care este şi mama copiilor noştri după ce am jurat în faţa altarului că vom fi împreună şi la bine şi la greu.

Ne urcăm beţi la volan şi omorâm pietonii de pe trotuar şi apoi spunem "nu ştiu ce a fost cu mine, parcă nu am fost eu".

Ne blestemăm părinţii că nu ne-au oferit mai multe şanse cu toate că ne-au oferit tot ceea ce un părinte e dator să ofere copiilor: Un pat şi o ciorbă caldă, pentru că restul depinde doar de noi.

Asta e fiinţa umană, posesoare de creier făcut să mintă.

Natura umană nu e cea mai plăcută chestie care se află pe pământul acesta. În relatii, mintea este cel mai mare duşman.

Vine cu justificări şi motive când de fapt adevărul e simplu şi tot timpul în faţa nasului.

CE REZULTATE AI?

Eşti fericit de sexul, iubirea şi relaţiile pe care le ai?

Dacă da, foarte bine.

Dacă nu, pune-te pe treaba.

Creierul o să vină cu minciunile "Da, dar eu sunt mai dezavantajat de soartă".

Pe dracu.

Ai toată informaţia şi toată viaţa înainte ca să experimentezi şi evoluezi.

O educaţie completă despre ritmul firesc al evoluţiei, despre domeniile cărora trebuie să le acorzi atenţie de-a lungul întregii vieţi și despre cum să găsești iubirea, găseşti în cărţile mele, aici: http://personalitatealfa.com/carti/

Ce te opreşte?

Lasă-mi un coment şi spune-mi dacă eşti mulţumit de sexul, relaţiile şi iubirea de care ai parte. Şi lasă prejudecăţile deoparte. 😀

Si spune-mi ce crezi ca ai avea nevoie sa inveti ca sa ai mai multa fericire si implinire in relatiile tale?

Dacă nu vorbim despre aceste aspecte ale vieţii noastre nu vom evolua niciodată.

Aştept feedback-ul tău.

Per aspera ad astra Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

Un răspuns

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.