articol
7 trăsături ale unui om prost şi cum să le eviţi

A venit şi ziua în care scriu un articol despre prostie. Îmi doream de mult timp însă acum am avut ocazia.

Vei afla în continuare punctul meu de vedere asupra prostiei şi ce poate fi făcut în privinţa ei.

În primul rând, nu sunt de acord cu generalizarea termenului "prost" sau "proastă".

Nu poţi spune despre un om că este pur şi simplu prost.

Pentru că ai putea spune atunci şi despre un om că este pur şi simplu inteligent, dar nu e neapărat un motiv de laudă. Ştiu mulţi oameni foarte inteligenţi care se zbat în probleme şi eşecuri comparat cu alţi oameni mai puţini "inteligenţi" care se bucură de un succes, o împlinire şi o calitate a vieţii de invidiat.

M-am tot gândit zilele acestea când am fost bolnav care sunt dedesubturile prostiei şi ce face un om la un moment dat să fie prost.

Spun la un moment dat pentru că nimeni nu e prost tot timpul şi nimeni nu e inteligent tot timpul. Uneori oamenii inteligenţi fac nişte lucruri foarte idioate şi nişte oameni proşti fac nişte lucruri foarte inteligente.

Un profesor de-al meu a spus aşa: "Diferenţa dintre un om prost şi inteligent este că prostul face mereu aceeaşi greşeală iar deşteptul tot timpul alta"

Aşadar, deja avem o trăsătură importantă care face diferenţa între proşti şi deştepţi. Nu pare greu să fii inteligent :)

Ţin minte când eram adolescent, o femeie foarte inteligentă, frumoasă şi cu personalitate a zis aşa: "Eu cred că un om dacă este inteligent, ajunge să aibă succes mai devreme sau mai târziu. Ajunge să aibă bani şi o viaţă împlinită deoarece acesta e rodul inteligenţei, te ajută să găseşti soluţii şi nu ai cum să fii inteligent şi să rămâi la acelaşi nivel de sărăcie, probleme şi suferinţă".

Ţin minte că am simţit în suflet o durere, un sentiment de revoltă. Mă considerăm inteligent şi primeam complimente pentru că citesc mult şi am cultură generală dar în acelaşi timp aveam o viaţă praf. Financiar, sexual, relaţional, profesional nu aveam deloc rezultate.

Oare avea fata asta dreptate? Eram doar un prost deghizat într-un inteligent?

Au trecut mulți ani de atunci şi acum pot să răsuflu un pic mai uşurat. Încă nu sunt 100% sigur de inteligența mea pentru că de multe ori încă fac prostii, însă am început să am rezultate în viaţă în toate acele aspecte la care eram praf. Şi cumva, cuvintele acelei femei încep să aibă sens. Un om inteligent (sau care nu dă dovadă de prostie maximă în fiecare zi) inevitabil îşi poate face viaţa mai bună.

Însă pentru asta este foarte important să evite să fie o persoană proastă.

O să vă prezint în continuare 7 trăsături. Cu toţii am dat dovadă de cel puţin câteva din ele dacă nu de toate şapte. Cred că prostia devine perfectă atunci când întâlnim toate aceste 7 trăsături într-un om. Abia atunci putem spune cu mâna pe inima :"Ba eşti proastă sau prost ca noaptea, de dai în bălţi, de împungi, nu mai ai scăpare. Dacă prostia ar durea..."

Hai să vedem:

1. IGNORANȚA - un mare semn de prostie este să fii un om ignorant. Ca de exemplu să spui că există sau nu există reîncarnare când tu nu ai citit măcar 1 carte sau un articol despre:

Viața dintre vieți.  O metodă care ajută oamenii ajungă la amintirile din viaţa lor ca suflete (spirite). Autor Michael Newton.

Psihologia viitorului - Lecții din cercetarea modernă asupra constiinței.

9 argumente ale celor care cred în reîncarnare

http://en.wikipedia.org/wiki/Reincarnation

Acum nu mă înţelege greşit. Nu mă interesează dacă tu crezi în reîncarnare sau nu. Vreau să îţi explic un principiu.

Principiul este NU VORBIM DESPRE LUCRURI DESPRE CARE NU NE-AM DOCUMENTAT ÎNAINTE! Asta este ignoranţă. Să vorbeşti prostii când tu nu ai citit în viaţa ta 2 rânduri despre un subiect. Când te educi şi te documentezi, abia atunci câştigi dreptul de a-ţi exprima o părere. Sunt oameni care şi-au dedicat întreaga carieră şi viaţă cercetării unui domeniu şi vine un ignorant şi aruncă cu rahat din propria gură asupra muncii unor oameni pasionaţi şi dedicaţi.

Asta este ignoranţa. Asta este dovadă de prostie. Lipsa de educaţie dublată de tupeu nesimţit. Un prieten spunea : "Nimeni nu s-a născut învăţat însă nu ai nicio scuză să mori prost".

Când vedem ignoranţa, deja vedem prostia arătându-şi adevărata faţă. DAR, mai există 6 trăsături importante care fac prostia să se arate în toată splendoarea ei. Dacă eşti doar ignorant însă ai doar calităţi s-ar putea să scapi cu basmaua curată şi să nu fii considerat o persoană proastă.

2. LENEA

Să fii un om leneş sau un parazit este o altă dovadă de prostie. Ai potenţialul uriaş de a face lucruri extraordinare şi tu preferi să freci menta şi să laşi zilele să treacă una după alta lăsând tot potenţialul tău minunat să se irosească? De ce să înveţi dezvoltare personală, de ce să faci sport şi să mănânci sănătos, de ce să înveţi să ai relaţii minunate, de ce să înveţi să faci bani şi să îţi câştigi independenţa financiară?

Pentru toate astea trebuie muncă şi tu nu ai chef. Eşti o putoare. Eşti o persoană leneşă. Şi implicit proastă. Îţi meriţi soarta şi suferinţele.

3. IQ SCĂZUT

În principiu IQ-ul rămâne constant de la naştere și până la moarte. Aşa că dacă îl ai scăzut, ghinion. Aparent, multă lume se referă la IQ scăzut ca prostie şi la cel crescut ca inteligenţă.

Eu nu aş face greşeala asta. S-a dovedit că ai nevoie de un IQ de măcar 90 ca să poţi obţine rezultate în orice domeniu al vieţii şi dacă citeşti blogul Personalitate alfa cu siguranţă ai un IQ peste 90 :)

Inteligenţa măsurată de IQ se referă doar la emisfera cerebrală stângă, la logică, şi s-a dovedit în numeroase studii că nu IQ-ul ci inteligenţa emoţională EQ face diferenţa în viaţă când vine vorba de succes şi realizări.

Aşadar, nu ar trebui să ai motive de îngrijorare legate de IQ. Şi nu te teme de prostie la acest punct decât dacă ai un IQ sub 90.

Un test asemănător cu cel oficial pentru IQ ai aici.

4. EQ SCĂZUT

Mai degrabă poţi să fii considerat o persoană proastă dacă ai EQ scăzut. Adică inteligenţa emoţională.

Adică, te enervezi repede şi eşti o persoană impulsivă, nu poţi să amâni recompensa în viaţă şi faci credite ca să cumperi ceva ce nu ai neapărată nevoie acum, mănânci inutil pentru că nu îţi poţi controla impulsul de pofticios, îţi lipseşte empatia faţă de oamenii din jur, etc. Din fericire, inteligenţa emoţională este educabilă.

Un mic articol aici.

5. UN CARACTER INFECT

Dacă a murit capra ta şi vrei să moară şi capra vecinului, dacă îţi place să bârfeşti în loc să îţi vezi de existenţa ta, dacă îţi moare sufletul de invidie faţă de realizările altora în loc să te bucuri de realizările tale chiar dacă sunt mai mici, dacă faci sex cu partenerul de viaţă al celui mai bun prieten sau celei mai bune prietene, dacă îţi trădezi oamenii când aceştia ţi-au încredinţat încrederea lor, dacă minţi şi calci pe cadavre pentru a-ţi atinge scopurile, dacă nu poţi întinde o mâna de ajutor semenului tău aflat în suferinţă, atunci ai un caracter infect şi eşti foarte aproape să fii un mare prost sau o mare proastă. Depinde de ce scor ai la ceilalţi factori. Pentru că dacă stai excelent la restul punctelor tot mai ai o şansă să fii un geniu machiavelic rău intenţionat, dar nu eşti prost sau proastă.

6. FRUSTRĂRI

  • Nu ai bani
  • Nu faci sex
  • Ești bolnav sau bolnavă mai mult decat sănătos sau sănătoasă
  • Ai o fire pesimistă
  • Nu  îți asumi responsabilitatea pentru rezultatele din viața ta.

Toate acestea şi multe altele duc la frustrări. Acel sentiment că îţi doreşti lucruri pe care acum nu le poţi avea şi pentru că nu ai un suflet curat şi senin, pentru că nu ai inteligenţă emoţională să înţelegi că dacă ai răbdare, perseverezi, nu eşti o persoană leneşă şi lucrezi zilnic la dezvoltarea ta tot ceea ce îţi doreşti va deveni realitate, ajungi să te comporţi ca un prost sau o proastă.

De la frustrare la prostie e cale scurtă. Lucrează la frustrările tale şi înţelege că de tine depind rezultatele din viaţa ta. Dacă ai frustrări nu îi chinui şi pe cei din jur cu ele. Rumegă-le în liniştea ta interioară şi foloseşte energia acestor frustrări pentru a găsi soluţii la problemele pe care le ai. Te asigur că vei reuşi şi în acelaşi timp nu vei stresa la maxim oamenii din jur care probabil ţin la tine şi care au şi ei propriile frustrări la care caută soluţii.

7. EXPRIMAREA CORECTĂ. Nu știu cine a compus aceste rânduri, le-am gasit pe facebook. Însă imi place la nebunie adevărul din ele..

SĂ ÎNVĂȚĂM SĂ NE EXPRIMĂM CORECT!

Spre exemplu:

"Nu am știut!" se zice CORECT "Nu m-am obosit să aflu!"

"Nu am putut!" se zice CORECT "Mi-a fost lene să caut o soluție!"

"Nu înțeleg!" se zice CORECT "Mi-e greu să gândesc singur!"

"Am uitat!" se zice CORECT "Nu mi-a păsat suficient!" Citat luat de pe wall-ul lui Bogdan Comanescu

Concluzii:

Cu toţii cred că ne regăsim în cel puţin una sau mai multe din aceste criterii. E în regulă cât timp devenim conştienţi de ele şi ne străduim să ne corectăm.

Există totuşi oameni care se fac vinovaţi de toate aceste puncte şi par iremediabil compromişi.

Asta numesc eu un om prost. Un om care are toate aceste 7 puncte şi care nici măcar nu e conştient de ele.

Aştept comentariul tău şi dacă mai găseşti puncte în plus faţă de ale mele, te rog să scrii.

Pentru a te asigura că eşti înarmat corespunzător în drumul spre construirea unei personalități autentice, am pentru tine cartea Personalitate alfa – descoperă comoară ascunsă din tine.

Pera aspera ad astra

Pera Novacovici

 

 

 

Distribuie acest articol pe reteaua ta preferata de socializare
Profită de resursele de dezvoltare personală
pe care le-am pregătit timp de 10 ani!
imagine-news
420 DE COMENTARII
Intră în discuție. Lasă mesajul tău mai rapid cu contul de social media.

Lasa un raspuns

420 Comentarii la "7 trăsături ale unui om prost şi cum să le eviţi"

Notifica-ma
avatar
Sorteaza dupa:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
Jane
Membru

Probabil vulpea nu ajunge la struguri, deci sunt acrii:). Foarte bun articolul.

paimei01
Membru

“Nu am stiut!” se zice CORECT “Nu m-am obosit sa aflu!”
“Nu am putut!” se zice CORECT “Mi-a fost lene sa caut o solutie!”
“Nu inteleg!” se zice CORECT “Mi-e greu sa gandesc singur!”

Cine asteapta scuze din partea altora, care poate i-au “gresit”, el insusi e “prost”. Desi nu-mi place sa folosesc cuvantul. La ce-l ajuta? Ii iarta sau nu. Daca – conditioneaza iertarea de niste scuze, care pot fi inventate, nici el nu stie ce vrea.

viata in roz..
Membru
1)DACA TOTI AM FI DESTEPTI ,CINE AR MAI FI PROST ??? alta interbare: 2)DACA AM FI TOTI GENII, OARE AM TRAI MAI USOR??? alta intrebare : 3)OAMENI DESTEPTI SUNT MAI FERICITI SI NU AU DE SUFERIT ? raspunsurile mele :1) cred ca daca nu ar fi prosti nici destepti nu ar exista ! 2) cred ca am avea mult mai multa bataie de cap unui cu altii! 3) sunt de parere ca oameni prosti uneori sunt cei fericiti ! CONCLUZIE (parerea mea): NU NEAPARAT EVITAND UN PROST NE FACE VIATA PERFECTA SAU NE FACE FERICITI ! ATAT TIMP CAT DAM… Citeste mai multe »
Anghel Danescu
Membru

Evitarea unui prost, cu tot ce presupune aceasta, este ceva diferit fata de a-ți propune să-l vindeci pe respectivul de „tarele” în discuție.
Mesajul lui Pera este că, în ceea ce ne privește, trebuie să evităm efectele nocive ale acțiunilor unor asemenea indivizi, nicidecum că trebuie să îi deșteptăm noi. Ne-ar fi imposibil, luând în considerare că însuși Dumnezeu nu a fost în stare să o facă până acum…

adrian
Membru
Din Evanghelii nu reiese ca Isus Hristos a venit pentru a face lumea mai buna. Lumea aceasta este definitiv condamnata(“Pamantul cu tot ce este pe el va arde”). Stapanitoru lumii acesteia nu a avut nici un castig de la Isus. El a venit pentru a face voia Tatalui Sau. Iar voia Tatalui era sa implineasca promisiunea salvarii facuta strabunicilor nostri in Eden. Si Pavel, apostolul, exprima atat de plastic: “si ne-a stramutat in Imparatia Fiului Sau”. Evident, doar daca doresti devii membru al acestei Imparatii. Dar daca raspunzi afirmativ va trebui sa-ti insusesti valorile si comportamentul Imparatiei(este descris in evanghelii… Citeste mai multe »
viorel
Membru
Draga viata în roz ai spus ca nu pot toti fi genii. Corect eu nu sunt geniu nici foarte invatat. Poate incult raportat la noua generatie. Totusi eu cred ca incult este opusul omului foarte cult. Iar opusul prostului este inteleptul nu geniul sau cultul. Prostul trebuie evitat la maximum pentru ca scuipa cu muci pe strada, se scobeste in nas cand vorbeste cu tine, urla sau te loveste cand nu e de acord cu tine nu-si argumenteaza opiniile ci si le impune cu forta si e prost pentru ca nu si-a dezvoltat simtul de-a face o analiza critica la… Citeste mai multe »
Dorin
Membru

Nota 10 Viorel! putine comentarii aici sunt de bun simt sau inteligente. Fiecare se auto situeaza automat in tabara geniilor fara nici un fel de rusine! Este si cazul celei/celui ce a scris acest articol “super inteligent.

Anca
Membru

Bine spus!

Florin
Membru

Va rog nu tipati .Oamenii este corect ,nu oameni in contextul dvs.Cred ca discutia nu este de nivelul dvs.

Ioan S.
Membru

Cât vă mulțumesc și cât o regret “viața în roz”… să scrii oameni și să citești oamenii… trist!

viorel
Membru
Este gresit sa pui pe aceeasi balanta mereu a fi destept si a fi prost. Eu cred ca poti fi destept, geniu, mediu sau mai slab dotat intelectual. In ce priveste cel mai slab intelectual are si el unele cunostinte minime, calitati sau aptitudini, dar din pacate nu a avut sansa sa invete si prin urmare matura strazi. A invatat macar atata. Le matura bine, are grija sa nu loveasca masini si e serios cu programul si cinstit. Unde e prostia la un asemenea om ? Prost este cel invatat care se crede superior, isi trisaza patronul la munca la… Citeste mai multe »
MON∆
Membru

Nu exista d-zeu si tot ce e legat de el,pun pariu ca nu ai citit biblia ,eu am citit.o si sunt doar prostii scrise in ia de alti idioti,sunt ateu si tu esti un prost(stiu ca par fraiera ca mna nu am dreptul de a.ti zice tie astea dar am simtit nevoia)

Flory
Membru
Draga Dumnezeu exista si daca tu nu crezi in El Cel care vrea sa creada va gasi motive sa creada, iar cel care vrea sa nu creada va gasi motive sa nu creada Sa te ajute sa iti revii. Cand vei ajunge in fundul prapasiei strila la El si vei vedea ca exista si te iubeste chiar daca L – ai negat Nu esti atee Iar daca ai citit tu …toata biblia sigur L – ai cautat Intreaba- te: cand am devenit atee? Iti vei da seama ca un ceva anume te face sa- ti fie comoda …” inexistenta” Lui… Citeste mai multe »
Daciana
Membru

Daca nu astepti scuze din partea unei prietenii ce dureaza de 10 ani,daca nu ceri explicatii pentru ceea ce a facut,o deceptie groaznica, asta inseamna ca vrei sa renunti la orice explicatie de frica sa nu cumva sa-ti spuna minciuni pe care sa le crezi sau poate sa fie purul adevar…..,E bine sa ceri explicatii dupa o deceptie groaznica din partea unei prietenii de peste 10 ani sau mai bine inchei capitolul prieteniei aici????????

Laurentiu
Membru

Dilema ta stimabila persoana pleaca de la faptul ca ai inteles gresit scopul scuzelor. Ele sunt dovada ca cel care a gresit isi recunoaste faptele si constientizeaza faptul ca a provocat neplaceri altei persoane. Sunt un prim pas in evitarea unui conflict provocat constient sau din neatentie. NU COMPLICA LUCRURILE SIMPLE. Sunt simple ca au avut TIMP sa ajunga la aceasta forma. Fa-ti timp si intelege rolul scuzelor, te va ajuta enorm.

Di
Membru

Imaginea respectiva= zidul ridicat de noi! Propria noastra limitare in fata atator posibilitati! E mai usor sa ridici un zid decat sa vezi pana unde poti ajunge. E mai usor sa nu faci nimic decat sa-ti asumi un potential esec/succes.

Lacramioara
Membru

Frustrarea duce mereu la prostie și invers.

Kostagh
Membru

Așadar înțeleg că în opinia dvs. prostia e evolutivă? Poț deveni prost sau inteligent, așa… după voință și putirință?

Kostagh
Membru

Cel puțin faza de la început cu reîncarnarea e de-a dreptul absurdă! Auzi! N-ai voie să te pronunți relativ la ceva decât dacă ai citit cărți pe temă… Nici dacă tu însuți ai suportat fenomenul? Sau cunoști pe cineva care are amintiri dintr-o viață anterioară? Zău… Nu mai fiți așa categorică fiindcă exact asta vă face complet ridicolă. Enunțuri absurde garnisite cu ziceri „deștepte”. Și uite-așa clasăm ce nu se poate clasa. Prostia.

Ruxandra
Membru

Care sunt argumentele? Cunoști o persoana care are amintiri dintr o viata anterioara si tu insuti te ai reîncarnat? Aici e vb de dovezi domnule, nu de povesti de adormit copii si ce au unii impresia ca li s a întâmplat sau li se întâmplă. E culmea râsului! Si mai vb de clasificat prostia.

Ma-ta!
Membru

Da da, foarte bun, pe sistemul: ,,E vina ta ca nu e sanatos si asta demonstreaza ca esti prost.”

remorra
Membru

"Nu poti spune despre un om ca este pur si simplu prost"
Exact asa gandesc si eu,nu poti judeca un om ca e prost sau destept fiindca nu poti sti tu ce are el in minte !

oricine
Membru

" si vine un ignorant si arunca cu rahat din propria gura "
Fantastic.
Ce punct de vedere te poate determina sa afirmi asa ceva despre oricine ar fi el acel ignorant?
Partea stanga a creierului sa fie prea mare incat sa nu mai lase loc de respect pentru propriul vocabular? Or ne transforma in roboti?
Fantastica exprimare.

iulia
Membru

Intr-un fel are dreptate daca ma gandesc la vecinele mele casnice care se pricep la orice de la robotica la supe pentru copii, daca le contrazici ti-ai dat foc la valiza…

george
Membru

Sunt perfect de acord cu tine, si sincer cunosc foarte multe persoane care au o parere despre orice, si nu e nimic rau in a avea o parere, dar isi sustin acea parere ca si cand ei ar fi facut o cercetare pentru acel domeniu…”daca le contrazici ti-ai dat foc la valiza” (buna asta :))) )

Ruxandra
Membru
Doar trebuie sa fim politically correct, nu? ;). Da e o exprimare total fara menajamente, dar faptul că tu o găsești ofensatoare, asta nu înseamnă că este mai putin reala. Oamenii ignoranți sunt genul de oameni care nu cunosc nimic despre un subiectsau patine oricum dar dau din gura ca deh fiecare are dreptul la libera exprimare. Si de obicei nu au ceva pozitiv de spus, ci se contrazic pana în pânzele albe (uneori ajung sa te si jignească, tot ei) chiar si pe subiecte clare si precise de multe ori, pe care le au studiat îndelung specialistii, iar ei… Citeste mai multe »
Dragoș V-o Dă
Membru

Dovada de prostie #8…: Când te hărțuiește sexual grija de… formă și nu de conținut.

dani
Membru

ba da daca esti sincer

un om
Membru

Inainte de a pune eticheta unui om, intai analizeazate pe tine.

Yuri
Membru

Poza e o "captura" din Prostia omeneasca a lui Creanga. Cat despre articol am de spus doar atat: "Cine are urechi de auzit sa auda!".

Edwina
Membru

Nu as fi ghicit ca e vb despre Creanga 🙂

MANUELA GHERGHE
Membru

Drobul de sare si prostia omeneasca? parca totusi, "analiza" ta pleaca de la niste standarde mai inalte, dar daca ai vrut sa fie si mai relevanta, ai reusit. Mi-a placut subiectul pe care, cu sinceritate iti spun, il framant de un sfert de secol si intradevar, app de ignoranta, am constatat ca atunci cand cercetezi un domeniu devine din ce in ce mai greu sa-ti exprimi pareri personale despre acel domeniu si din ce in ce mai usor sa asculti pe ale altora.

Mihai
Membru
Salutare! Prostia omeneasca de Ion Creanga, cu drobul de sare 🙂 Uite ca si Creanga s-a enervat ca tine pe prostie (sau mai bine zis si tu ca si Creanga). Si pe mine ma enerveaza prostia, ai foarte mare dreptate cu articolul asta si spui unor chestii pe nume foarte bine. Eu as mai completa prin faptul ca are si prostia rosul ei. Toate au rostul lor. Omul mai inteligent nu ar iesi in evidenta dc. nu ar exista si oameni cu IQ mai scazuti. Nu exista bine fara rau, nu? Iar omul prost cu siguranta nu ajunge sa citeasca… Citeste mai multe »
Adrian Beldugan
Membru

salut Pera.

vad ca ai disecat Prostia omeneasca a lui Ion Creanga (probabil ti s-a parut mai reprezentativa acea ilustrare cu Drobul de sare, inceputul povestii).
Uimitor cum PROSTIA a aparut odata cu omul (ma refer la omul modern) si vom disparea impreuna.

ca intotdeauna oferi “un start bun” pt cine vrea sa caute mai mult.
De la un timp cand iti citesc articolele imi vine in minte jingle-ul intel. :))))………

toate cele bune.
Adi

E'ina
Membru
Pera, esti minunat ! Ai punctat din nou fara menajamente. Desenul ? reprezinta exemplul clasic ,concret de prostie omeneasca romaneasca ( cel putin).Cred ca de aici a plecat prostia la romani: ca “daca cade” drobul !!! Ce ne facem oare ??? De la cazul concret si materializat al drobului de sare, cu timpul am trecut in nepasarea si frica ce ne caracterizeaza adesea. Ne-am pastrat astfel intrebarea “dar daca…?”, intrebare care taie din fasa orice initiativa, orice idee noua, orice actiune. Si am ajuns sa ne intrebam obsesiv: “dar daca voi esua”, “daca nu am succes”,” daca nu ma mai… Citeste mai multe »
Adela
Membru

cu asta rezonez pe deplin : “Nimeni nu s-a nascut invatat insa nu ai nicio scuza sa mori prost”….si din pacate, lumea e plina de oameni care, pare-se ca au gasit scuze

Kostagh
Membru

Eheeei… De câte ori am văzut oameni inteligenți (cu IQ de peste 130) comportându-se prostește și analizând problema drobului de sare, și idioți sadea luând instinctiv decizii perfecte. :)) Nu există numai alb și negru stimabili conlocutori! Există o grămadă de nuanțe de gri fără a pune la socoteală CULORILE!

Diana
Membru

Bravo! Bun raspuns!

DianaW.S.
Membru

Ciao Pera, un articol super ! Poza din acest articol reprezinta prostia omeneasca :))..Ion Creanga .

marilena
Membru

Ciao maestre ,imi place articolul acum si eu ma simt ca proasta deghizata in intelegenta:)),referitor la poza simbolozeaza prostia taraneasca ,asa vad eu ,indiferenta si lipsa de gandire.te sarut cu simpatie,MARILENA

szamuel...
Membru

Nu sunt taran, dar tu esti mai taranca decat ei …

El Sandero Rojo
Membru

Haha… matza si drobul de sare 😛

OctavTRM
Membru

Si pe langa ca nu e bine sa te iei la discutii cand nu te-ai documentat inainte… pasul urmator este sa nu te iei la discutii cand nu ai trait pe pielea ta cele citite 😉
My recent post Cum realizezi eficient o conexiune !

Alessya
Membru
Frumos, chiar imi regasesc momentele mele de prostie :)…e ciudat totusi caci dupa o analiza atenta a acestor puncte, iti dai seama ca un geniu da dovada de prostie in ochii celorlalti, mai ales cei teoreticieni. Iar daca reuseste sa treaca peste toate greutatile si sa gaseasca solutia finala ahh isi ia premiul si scuzele de rigoare…dar daca nu? Cum am putea oare sa eliminam conceptul de turma, care ataca diferentele si normalizeaza rezultatele in defavoarea progresului? Ei bine, eu cred ca prin eliminarea competitiei, pentru ca ea implicit genereaza "prosti". Esti mai prost decat cel cu un pas in… Citeste mai multe »
gabitzataz
Membru

Ion Creanga-prostia omeneasca,drobul de sare 😛
My recent post Doar de vizionat!

Alina
Membru

Foarte bune articolele tale, intotdeauna am avut cate ceva de invatat. Intr-adevar multi nu cunosc semnificatia cuvantului prost dar o folosesc cu atata usurinta si doar in scopul de a insulta. Si atunci te intrebi cine e mai prost din lipsa de informatie, ignoranta…exact trasaturile care le-ai punctat.

andreeam
Membru

Drobul de sare! :)))

Mada
Membru

Magnific. Felicitari :*:*

doina
Membru

salut Pera,

desi eu am o varsta mult mai mare decat tine, pot spune cu mana pe inima ca mi-ai pus in ordine multe ganduri, ai punctat multe lucruri la obiect , lucruri de bun simt ,pe care cei mai multi dintre noi le stim dar poate ca nu ne-am mai gandit la ele de multa vreme, !
Felicitari si multumesc ca mi le-ai trimis si mie!

mika
Membru

…drobul de sare!!! :)))

Ionut
Membru

Foarte fain expuse toate cele 7 “trasaturi”. Cred ca multe pleaca de la faptul ca nu ne cunoastem indeajuns si nici nu ne dam silinta sa o facem. Daca ne-am cunoaste pe noi insine cum trebuie, ar fi mai usor sa ne mobilizam sa schimbam ceva intr-adevar, apoi sa ajungem “pe culmea valului”.
Respect,
Ionut.
My recent post Comunicarea artificiala = Singuratate

D.D.
Membru

Nu mai trebuie sa spun chiar daca stiam ce reprezinta desenul, pentru ca au spus ceilalti:P

Ce pot sa zic…bun articol. Lumea ar trebui sa se ghideze dupa el indiferent ca e proasta sau nu, cu toate ca se zice ca e 🙂

Asta fiindca prostia domina din pacate. Ceea ce vreau sa spun e ca si daca esti prost si daca nu trebuie sa iei in calcul aceste criterii prezentate de tine mai sus. Tu ne-ai prezentat defapt 8 impreuna cu cel pe care ti l-a spus profesorul de la POLI.
My recent post undefined

Raluca
Membru

Poza prezinta o scena din Prostia omeneasca a lui Creanga. E foarte interesant articolu si bun de trimis mai departe prietenilor, cunostintelor.

Tatiana
Membru
La acelasi subiect am meditat saptamana trecuta si eu,deoarece am constatat tot mai des că datorita ignorantei unele persoane resping adevarurile eterne,sau în cel mai rău caz se erijează în iposdtaze de atotstiutori …anulând munca consecventă a unor fiinte puse pe treaba la modul serios. Este adevarat că atunci când esti implicat în mosd direct nu poţi rămâne indiferent,dar nici nu ar trebui să te superi.Fata de aceste fiinte nu poti manifesta decat compasiune şi regretul de a fi contemporan cu astfel de fiinte. Eu îţi urez succes mai departe şi inspiraţie Divină! My recent post 7 trasaturi ale unui… Citeste mai multe »
valirotaru
Membru

Chestia cu prostia e una dubioasa.

Eu n-as zice ca exista oameni prosti sau destepti. Daca te aprofundat in domeniul spiritual, pai fiecare alege asa cum doreste sa fie.

O alta chestie cu prostia este ca anume cei care sunt considerati prosti, defapt de multe ori schimba lumea.

Asa ca as zice uneori e mai bine sa fii mai “prost” decit ultra “destept” si corect.

Totusi un Alpha este acela care iese de sub standardele impuse de societate, deci restul il vad prost 🙂
My recent post 8 elemente ale unei vieți Fericite și pline de Succes!

cristina
Membru

povestea prostiei, normal (drobul de sare, mai ar un pic si cade)

yousef59
Membru

Multumesc pentru ca mi-ai trimis materialul…

Bordea Ioana
Membru
Minunat si educativ articolul.ca de altfet tot ce scrii tu si ajunge la mine. Insa surpriza mare pentru mine.Cartile ,descarcate de la tine si articolele tale sunt cerute de fiul meu.Si vreau sa spun ca citirea lor i-au deschis ochii si i-au luminat calea. Brusc, si atitudinea lui este cu totul alta. Iti multumesc frumos , in numele meu si al lui. O zi minunata sa traiesti azi! Ioana
mitica
Membru
Pera,greseala e omeneasca.Ca pasionat al fizicii observ ca de abia suntem pe la 1/2 adica 3 sigma pe o scara de la 1 la 6 si suntem in domeniul varfurilor ca ce vreti voi.Se spune ca un geniu foloseste cam 5 procente din capacitatea creerului fata de un titan ce ajunge cam pe la 10 procente.Sa luam si cazul cam pe la ce varsta se invata muzica si nu numai Ganditorul de la Hamangia mai mult seamana cu cel ce-si face nevoile fiziologice decat ca-l doare capul(o gluma englezeasca).Cat despre drobu de sare locul lui era ca sa-l linga vaca.Pana… Citeste mai multe »
ANDREICA Radu Cornel
Membru

Extrem de interesante punctele de vedere exprimate mai sus, cu toate ca punctul 7 referitor la Exprimarea corecta nu-mi este foarte clar in ce sens este o dovada de prostie …..
Referitor la schita de la inceptul articolului in opina mea este o reprezentare grafica a povestii scrise de Ion CREANGA privind Drobul de sare.

Soultaker69
Membru
Pera un singur lucru care tre sa-l specific repede si apoi ma intorc la citit: inteligenta si prostia NU sunt antonime si am sa va explic- e una sa fii inteligent si e cu totul si cu totul alta mancare de peste sa fii destept. Inteligenta tine de noi ca oameni si in gneral e nativa adica ne nastem cu o capacitate pe care o dezvoltam prin exercitii iar sa fii destept tine specific si numai de alegerile pe care le facem: deci cineva care e mai putin inteligent pote sa fie inspirat si sa faca niste alegeri bune si… Citeste mai multe »
ada
Membru

geniala ideea de articol si foarte fain punctat!

Florin
Membru

Super spus,

Dar cateodata e bine sa fie si prosti pe lume,

cineva trebuie sa faca credite

super Ion Creanga ceva …

camy camyla
Membru

e corect ceea ce ai scris vb.lui Jane ma regasesc uneori in acele criterii dar e bine cind cineva iti atrage atentia k uneori mai esti si prost nu neaparat tot timpul:). In concluzie trebuie sa ne mai uitam si la noi ce facem si cum facem. Cit despre imagini cu certitudine pot spune k este vorba despre drobul de sare

Liviu
Membru

Imaginea din articol reprezita frustrarea unor oameni asupra unor probleme ce sar putea abate asupa lor. Acestia isi exprima frustarea in public si le este lene sa caute solutii.

Doar o simpla parere.

Soultaker69
Membru

Felicitari pentru articol… foarte interesant si de tinut minte… imi place mult chestia cu exprimarea 🙂 e buna de folosit in anumite circumstante ale vietii

maria
Membru

povestea cu "drobul de sare" – ic.

eusunt
Membru

eu detin toate aceste 7 trasaturi …inseamna ca sunt foarte talentat?

gabor cornel
Membru

inseammna ca esti modest si mai inseamna ca esti pregatit sau ca vrei sa schimbi ceva .

urelia
Membru
poza ,este din Prostia omeneasca a lui Ion Creanga ,mai exact drobul de sare , cit despre cele 7 aspecte care te definesc ca fiind prost sau destept ,sunt de acord cu tine , mie mi se intimpla si azi sa mi se spuna ca sunt proasta ,pentru ca lucrez cu entuziasm si abnegatie fara a urmarii neaparat cistigul material , ma achit de sarcinile de serviciu ,chiar daca nu sunt recompensata in bani , poate cei care spun ca sunt proasta au dreptate in felul lor ,dar eu am constatat ca am cistigat de fiecare data ceva ce mi-a… Citeste mai multe »
lyly
Membru

felicitari sincere PERA, mi-a placut articolul

Florin
Membru

si imi place sa cred ca nu sunt in categoria nasoala ….

dupa ani grei pierduti prin scoala – facultate , umilinte si dezamagiri, am reusit sa ajung la un nivel mai mare decat majoritatea colegilor mei …dupa cum spunea colega ta…. "in cele din urma …."

Nu-mi prea sta in caracter sa ma laud, Dar chiar mi-au placut spusele "in cele din urma" , le-am simtit pe pielea mea. ….

c u

Calimandruc
Membru

…fiica, mama, copilul, drobul de sare, pisica şi "Prostia omenească" !

elena
Membru

o schita din povestea drobului de sare.

Ioana
Membru

"Prostia omeneasca" a lui Creanga …
SUPER articolul! Bunica mea spunea ca "unde-i desteptaciune multa, este si multa prostie". Ma regasesc si eu in ceva din ceea ce ai scris mai sus dar, ma bucur ca in secunda doi am constientizat problema, de unde deduc eu, ca apare si inteligenta la un moment dat.
Multumesc pentru ca mi-ai trimis articolul, il voi trimite si prietenilor.
Numai bine!

Ionut Madalin
Membru

Poza reprezinta celebra poveste cu drobul de sare :)) .. fiecare articol al tau ma face sa ma gandesc mai mult la viata mea…si la Sinele meu, iar pentru asta iti multumesc ! Interesanta aceasta cifra 7 !!!

casandra
Membru
Salut Pera! Fain articolul tau.Ai mare dreptate.Uite un exemplu concret.Cunosc un tip care are memorie,gandeste rapid,da raspunsuri inteligente,amuzante,sclipitoare la o gramada de intrebari.L-am admirat mereu pentru asta.Eu nu ma mandresc cu aceeasi viteza de reactie,de obicei muncesc ca si un catar pentru tot ce obtin 🙂 dar nu imi pare rau…asa sunt eu.Ei bine tipul respectiv a terminat liceul, a lucrat pe ici pe colo,nu sta mai mult de cateva luni la un loc de munca este tot timpul falit…dar..i se rupe,inclusiv de oamenii care tin la el.Am incercat sa inteleg ce vrea de la viata,dar sincer habar nu am.Culmea… Citeste mai multe »
delatara:)
Membru
Nu-i chiar asa… Exista si oameni care-si permit (financiar) sa refuze un job care nu le place si care pun placerea inaintea datoriei… Sau oameni pur si simplu mai boemi, pentru care fericirea e tare diferita de verbul a avea sau a poseda. Iar in ce priveste munca (pana dai in cap) – aia-i pentru negri si tractoare… Ca sa intelegi diferenta, o sa-ti spun un banc educativ… (sper sa nu fi tare pudica…) Un politist opreste o tipa foarte tinerica, cu o masina foarte scumpa… Dupa ce-i verifica actele… totul fiind ok, isi permite totusi s-o intrebe: – Nu… Citeste mai multe »
Georgeta
Membru

GENIAL BANCUL ! Noi, de cate ori ne ducem la o sedinta cu directorul, glumim si spunem ca trebuie sa ne pregatim vaselina sau ca suntem chemati la ora sexuala.

GISnel Paraschivescu
Membru

Poza este desigur din poveste "Drobul de sare"

Fericiti cei ce realizam ca avem unele tare si incercam sa le corectam.

Sunt de mult abonat.
My recent post slide 3

Gabitza
Membru
Wow! Foarte tare articolul tau! Citesc de ceva vreme articolele tale si multe dintre ele imi plac tare mult, insa la acesta nu m-am putut abtine sa nu-ti raspund. Asadar, inainte de toate, iti multumesc ca, in incheierea articolului ai concluzionat ca daca "intrunesti" cele 7 puncte/trasaturi mentionate de tine e clar ca esti un prost/o proasta, pt. ca tocmai ma pregateam eu sa concluzionez: "E clar, sunt o proasta sau macar o proasta in devenire pt. ca sunt cam lenesa (ma mobilizez f greu, iar eu numesc asta lene)" si am frustrari cat casa! 🙁 Asa ca dupa ce… Citeste mai multe »
Gabitza
Membru
Pt. ca mi s-a spus ca am scris un comentariu prea lung (e drept ca sunt cam vorba lunga, recunosc 🙂 ) si mi s-a sugerat impartirea lui in mai multe mesaje, iata continuarea: Apoi, desenul: scena din "Poveste" sau "Povestea prostului", cum o stiu unii, a lui Creanga, cu celebrul deja drob de sare. Ca tot vorbim de prosti, nu? Si ultima chestie, te rog din suflet, nu mai scrie "deasemenea", ci "de asemenea", varianta corecta, ok? E pacat de articolele pe care cu succes le realizezi, de ideile pe care minunat ti le exprimi in articole samd. Felicitari… Citeste mai multe »
dana
Membru

Ma bucur ca v-am intilnit.Chiar daca sint departe de tara ma bucur de fiecare articol primit.De fiecare data mai e ceva de invatat,de revizuit,de tinut minte.Sanatate multa va doresc

laurentiu
Membru

salut ! am facut o'' inventariere '' rapida a celor sapte trasaturi ,in unele ma regasesc , tocmai asta este cauza ptr. care iti citesc articolele , usor , usor le rezolvam cu vonta si perseverenta . toate cele bune !

sorin
Membru

daca stai sa te gandesti..toti suntem prosti…mai multe zile la rand dintr-un an… important e sa reducem zilele in care suntem cu adevarat prosti 🙂

mihaela
Membru

Buna Pera, ti-am citit articolul, interesant si adevarat ce ai prezentat vis a vis de prostie, dar..verifica te rog pe site-ul personalitateaalpha.com la testul de maturitate emotionala cum este postat acel test..si vei observa ca nu se vad intrebarile de la nr 15.. Incearca te rog sa-l refaci. Multunesc

wpDiscuz


Fii la curent cu noutățile direct pe Facebook: