Ai asteptat destul. A venit si momentul tau!

In aprilie 2016 ma plimbam pe o insula din Thailanda, descult prin praf, la 40 de grade, mort de cald.

Era exact ca si o vacanta de vara din clasa a 5-a, cu 20 de ani in urma, cand nu aveam smartphone, nu aveam internet, nu aveam cablu la televizor, si toti prietenii de la bloc plecau la sat in vacanta.

Eu ramaneam singur cuc si aveam 3 luni de vacanta in care efectiv nu aveam ce sa fac. Ieseam pe strazi, un soare arzator pe cerul senin, si ma plimbam bucurandu-ma de o adiere de vant, de un bondar care zbura de parca a baut ceva, si nici tipenie de om pe strada la ora pranzului.

Desi activitatea exterioara era aproape inexistenta, lumea mea interioara era in continua actiune.

Tocmai ce citisem "O lume disparuta" a lui Arthur Conan Doyle, in care un grup de aventurieri descoperisera un munte pe care nu ajunsese niciun om si pe care inca existau dinozauri.

Citisem "Ciresarii" si aventurile lor in cele 5 volume.

Citisem Jules Verne, iar mintea si sufletul meu erau populate de toate aventurile in care eu ma vedeam ca participant.

Nici vorba de plictiseala cand ai imaginatia copilului de 12 ani.

Pe masura ce am crescut ca adult si am pus botul la tot rahatul care mi-a fost servit cu polonicul, am inceput sa cresc si in loc sa devin un adult matur, am ajuns un copil ratat.

Am inceput sa uit de mine si sa pun pret pe atat de multe iluzii, lucruri superficiale si minciuni, pana cand m-am deconectat de intreaga mea comoara interioara si intreg sensul existentei mele si am devenit furios, agresiv, stresat, salbatic, bolnav fizic si sufleteste, dependent de substante si mancare.

Au aparut mancarea proasta, divertismentul de proasta calitate, bombardamentul informational care te sufoca, casele de pariuri, birturile, farmaciile. Toate astea arata exact care este boala societatii – boala care trebuie tratata.

Cand sufletul este irosit si pierdut, cand inima noastra incepe sa sufere, e nevoie de vindecare. Si atunci cand nu stim sa vindecam, pentru ca nu ne-a invatat nimeni cum sa facem asta, tot ce mai putem face este sa luam un medicament care sa ne faca sa uitam de durere.

Un credit la banca, un pahar de alcool, un hamburger, un medicament de la farmacie, toate vin ca sa aline o durere care, insa, nu dispare pentru ca nu poti trata simptomul si sa te astepti sa rezolvi cauza.

Cum am putea sa ne vindecam de adevarata boala cand am uitat si ca avem un suflet?

Gandeste-te la tine.

Gandeste-te la dorintele tale cele mai mari sau la suferintele cele mai dureroase.

Poate esti ca lupul de pe Wall Street si vrei multi bani ca sa iti rezolvi toate problemele din viata.

Si cand ajungi acolo, daca ajungi, ce faci?

Vrei sa stai la soare relaxat si implinit, fara grija zilei de maine.

Pai eu faceam deja asta cand aveam 12 ani, mai mult si mai bine decat a facut-o lupul de pe Wall Street vreodata.

Cand si-ar fi permis el 3 luni de zile in care sa se trezeasca atunci cand vrea el, sa faca ce vrea el, sa gandeasca asa cum vrea el, sa aiba toata libertatea pe care ti-o poti imagina si sa simta ca totul in jur e perfect si exact asa cum trebuie sa fie, fara stres si griji, fara sa ii sune telefonul si fara sa faca lucruri pentru ca "asa trebuie"?

Sau poate ca nu vrei sa fii bogat financiar.

Poate ca vrei altceva care sa te implineasca: o familie, vocatie, sanatate de fier, vacante, o afacere, un partener de viata sau orice altceva care merita pus pe panoul visurilor.

Orice iti doresti in acest moment este legat direct de ceva din tine, ceva de care ai uitat, ceva ce nu mai stii cum functioneaza, ceva ce ai fost facut sa ignori si sa consideri neimportant, dar care este de fapt SURSA de unde vine toata energia, implinirea, vointa, ambitia si toate bogatiile interioare. Acestea sunt CAUZA care va duce la bani, relatii, vocatie, afaceri, vacante, stil de viata si orice iti doresti tu.

Dar tu ai fost deconectat de aceasta sursa, si apoi ai fost pacalit sa cauti rezolvarea in exterior.

De aici, o alergare continua, pana la epuizare, boala si moarte dupa iluziile fericirii si implinirii care nu au fost atinse vreodata.

Sa revenim in Thailanda, aprilie 2016.

Atunci aveam 35 de ani si cautam o modalitate de a transmite un mesaj important comunitatii Alfa care numara peste 100 de mii de oameni in mediul online.

Lucram deja de peste 10 ani, un deceniu, tocmai pentru a ne reconecta si valorifica aceasta sursa a noastra, comoara interioara.

Titlul primei mele carti a fost Personalitate alfa – descopera comoara ascunsa din tine tocmai pentru ca desi nu stiam mai nimic din psihologie, stiinta sau dezvoltare personala stiam un adevar profund: ca toti putem sa fim stapanii, regii si reginele realitatii noastre, liderii Alfa pe teritoriul nostru DACA accesam aceasta comoara interioara si ne antrenam permanent pentru a evolua si a fi mai buni.

Dupa toate cartile, cursurile, articolele si evenimentele facute am simtit o chemare noua, o foame in mine, dar si in sanul comunitatii noastre.

Lipsea ceva.

Si acel ceva era o comunitate cum nu a existat niciodata pana acum.

O comunitate in care cooperarea sa ia locul competitiei.

O comunitate in care sa fie recunoscuta maretia, demnitatea si adevarul fiecarui om pentru ca toti suntem detinatori ai comorii interioare.

O comunitate in care sa nu mai existe judecata altuia pentru ce crede, ce simte, ce isi doreste, ce greseli a facut si ce defecte are, ci judecata sa fie inlocuita cu incurajarea, acceptarea si iubirea pe care majoritatea dintre noi nu le-am primit de-a lungul vietii nici macar din partea familiilor biologice, si dupa care tanjim atat de mult.

O comunitate in care oamenii sa stie ca au un suflet si sa il onoreze, in care materialismul este o parte importanta a vietii, insa in acelasi timp este inteles faptul ca a fi bogat material este o consecinta si urmare a faptului ca ai devenit bogat mental, spiritual si emotional.

O comunitate in care sa simti ca faci parte dintr-o mare familie in adevaratul sens al cuvantului.

Iar acest tip de comunitate, acest cerc al increderii, nu poate exista fara a repune psihologia, spiritualitatea si educatia acolo unde le este locul: prioritatea numarul 1 in viata noastra.

E nevoie sa ne reeducam ca adulti si apoi toti cei care urmeaza, copiii, vor avea exemple si fapte care le vor arata un nou fel de a trai, si poate ca ei nu vor mai avea aceste boli ale societatii, cancere ca terorismul, violenta, saracia sau boala.

Primul pas, insa, este ca fiecare dintre noi sa arate lumii ca exista un alt fel de a trai. Ca se poate sa fii si bogat financiar, si cu un suflet plin de iubire. Ca poti sa muncesti mult si cu pasiune si sa fii si relaxat, si lipsit de stres. Ca poti sa iubesti fara sa suferi, ca poti sa ajuti fara sa pierzi nimic, ca poti.

Ca poti.

Asta trebuie sa dovedim fiecare dintre noi.

Mai mult ca oricand, societatea noastra are nevoie de exemple de oameni care pot.

E nevoie sa ne recastigam increderea in noi si stima de sine ca si fiinte umane si asta se poate intampla doar prin fapte, realizari si visuri atinse.

Si astfel a aparut Scoala Alfa, o scoala pentru oameni mari care au inteles ca nimeni dintre noi nu este gata educat odata ce s-a incheiat scoala si ca educatia este un proces ce nu se opreste niciodata.

Sa te cunosti pe tine, sa dezvolti din interior abilitati si calitati, sa fii mai mult, sa ai mai mult, e un proces care dureaza o viata intreaga.

Numele acesta, Personalitate Alfa, nu este intamplator.

Sa fii Alfa a insemnat intotdeauna sa fii un lider, un exemplu.

Si azi nu mai vorbim doar de indivizi, ci de o intreaga comunitate care este un exemplu pentru orice comunitate si societate.

Noi suntem acum varful de lance, in prima linie si va trebuie sa luptam ca sa dovedim ca exista o alternativa pentru ca restul oamenilor sa poata spera din nou.

Sa aratam ca se poate mai mult, mai bine decat pana acum.

Asta a fost viziunea mea acum 4 luni, pe o straduta prafuita de pe o insula din Thailanda, la ora 14:00, cu soarele arzand.

Pentru o clipa am redevenit copilul din clasa a-5-a, cel care avea intreaga lume la dispozitie in vacanta de vara, era complet fericit, implinit, cu toate nevoile satisfacute pentru ca erau nevoi mici si usor de satisfacut.

Am fost din nou copilul cu suflet inocent, curajos si mai aproape de sensul vietii, de natura si de Dumnezeu decat am fost vreodata si am putut sa fac alegeri cu inima, venite din cel mai profund loc al comorii mele interioare.

Am putut sa fiu curajos din nou, fara sa imi fie frica de pierderea unor lucruri care de fapt nici nu mi-au apartinut vreodata: alti oameni, reputatie, bani, lucruri materiale, mandrie si iluzia superioritatii.

Si cand am putut sa ma reconectez cu sufletul, cu vocatia si cu toata comoara interioara, am stiut foarte clar si limpede ce am de facut.

Ma intorc acasa si alaturi de toti cei care imi sunt alaturi cu inima, cei care rezoneaza cu valorile noastre, principiile si invataturile Personalitate Alfa vom face o scoala, vom duce dezvoltarea personala la un nou nivel de profunzime si eficienta si vom fi niste exemple de fericire, succes, sanatate si entuziasm, astfel incat vom seduce si alti oameni care se vor alatura tribului nostru.

Si de ce nu, intr-o zi, poate lumea in care traim va fi chiar cea pe care o visam.

Pana acolo insa, drumul este o aventura cu munca, lupta, teste, balauri si incercari care ne vor arata din ce suntem facuti.

La capatul ei insa, e ceea ce am cautat.

Care e primul pas?

Am lansat Cartea Alfa – Mentor si Discipol, cartea care pune fundatia pentru aceasta viziune.

Timp de 4 luni am studiat cele mai bune sisteme de educatie din lume, am cautat intelepciunea celor mai de succes profesori si psihologi care au trait vreodata, am creat proiectul pilot al Scolii Alfa si am putut sa testam lucruri revolutionare pentru societatea noastra.

Dupa doar 9 saptamani din cele 12 ale proiectului pilot, rezultatele sunt fantastice si o spun obiectiv, ca om care si la 35 de ani se educa incontinuu si cauta permanent cele mai bune cai de a evolua.

Cu aceste concepte – Scoala Alfa si Cartea Mentor si Discipol – porneste o revolutie ce va avea unde de soc in intreaga societate.

Vom atinge o masa critica si vom schimba societatea, iar tribul Alfa va fi acolo sus, conducand revolutia.

Exista si varianta audio si 5 materiale video exclusive din cadrul proiectului pilot al Scolii Alfa.

Acesta este primul pas cu care sa incepi daca vrei sa fii alaturi de noi in aceasta revolutie.

Per aspera ad astra,

Pera Novacovici.

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.