Banana – sau cum să faci succesul inevitabil

Am avut o revelație uriașă ieri, pornind de la un banal coș cu fructe.

Aveam nevoie să implementez un obicei nou și anume să mănânc cel puțin 2 fructe între orele 10 și 12 ca și gustare și nimic altceva,  dar orice am făcut, nu am reușit să mânc fructele deși aproape tot timpul le am lângă mine.

Mai jos îți spun modul accidental prin care am descoperit aplicația practică a unui concept extrem de puternic.

Cum să faci succesul să fie inevitabil.

 

De la începutul acestui an m-am mutat în sediu nou.

Și în fiecare luni, Mr. Ursy vine cu coșul de fructe, 7,5 kile.

În această săptămână am reușit să mănânc în fiecare zi aceste fructe și nimic altceva.

Cum anume?

Simplu.

Când a început să mi se facă foame mi-am dat seama că am un coș cu fructe lângă mine și NIMIC altceva.

Alernativa era să mănânc mobila.  Fără să îmi dau seama am pus mâna în coș și am luat un măr.

Mi-a plăcut. Peste o oră am luat o banană. A fost bună.

La ora prânzului m-am dus să mănânc mâncare și pentru prima oară m-am privit mândru în oglindă și am zis "Băi Pera, ce disciplinat ești".

Și atunci am avut revelația.

Există un concept care spune "Fă succesul să fie inevitabil. "

Ce trebuie să faci ca să setezi toate condițiile astfel încât indiferent de ce faci, să atingi obiectivul propus?

Și fără să vreau, eu am setat succesul să fie inevitabil.

Nu am ce altceva să mănânc când mi se face foame. Mi-e prea lene să plec să mânc ceva mai departe așa că ceva trebuie să mânc și am doar fructe.

Astfel, după câteva zile, devine un obicei și nici dacă aș vrea să mănânc altceva în afară de fructe, nu aș putea.

Să nu mănânc nimic câteva ore cu fructele lângă mine iarăși ar fi absurd.

Așa că acum pot să câștig și un pariu că îmi voi mânca fructele zilnic la ora stabilită pentru că am făcut să fie inevitabil.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Hai să te întreb acum, cum ai putea tu să îți propui un obiectiv și să faci succesul să fie inevitabil?

Cum ai putea să te asiguri că și dacă tu nu vrei, ceea ce trebuie să se întâmple se va întâmpla oricum.

Aștept mesajul tău mai jos.

Per asper ad astra

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

33 de răspunsuri

  1. Hai mai, Pera!!! Nu-mi zice ca tocmai acum ai descoperit acest principiu? – „Arde-ti toate corabile” (castigam sau murim)… Nu iti oferi alta obtiune decat cea pe care vrei sa o urmezi… Sau poate stiai teoria, insa nu o pusesei inca in practica? 🙂 Si tot de la tine stiu, ca obieceiurile se formeaza prin disciplina si prin repetitie 🙂

    1. Subscriu la andreutza13A (arde corabiile). Ca succesul sa fie inevitabil trebuie sa nu ai varianta de a renunta. Chiar zilele trecute eram foarte deprimat pentru incercam sa dau de capat unei probleme si nu imi iesea nicicum,dupa X incercari si abordari diferite, pana cand am realizat: degeaba ma vait, ca nu pot sa abandonez (efectiv nu se poate). So get back on your feet and do it again, over and over and over and over and..Si este si cu happy end: cateva zile mai tarziu am reusit.

  2. Da, foarte interesant, cum a spus cineva mai devreme, „ardeti toate corabiile”, conceptul e vechi,destul de bun dar vechi si tot de la tine il stiu si eu, dar cel mai important lucru pe care il observ la videoul acesta nou, este ca vad o schimbare in bine, in ceea ce priveste calitatea lui, in ceea ce priveste scenariul, productia si chiar regia, punerea in practica, toate sunt gandite din timp si planificate minutios, mai e si faza de la final banana pe post de pistol :)) ….
    E timida incercarea, dar frumoasa, tine-o tot asa, sper sa-l vad pe urmatorul mai interesant. bafta tie si echipei tale.

  3. … alternativa era sa mananc mobila. :)))))) Asta a fost maxima.
    Inconjoara-te de lucrurile si oamenii de care ai nevoie pentru a avea succes si vei avea succes. Asta cred ca e principiul din articol.

  4. Daca vrei sa schimbi cu adevarat ceva din obiceiurile tale zilnice, este foarte indicat sa iesi din zona ta de confort si sa-ti impui acea schimbare pe care vrei sa o faci in viata ta.

  5. Foarte tare filmuleul ! Si ai dreptate ! Trebuie sa setezi toate optiunile pt ca obiectivul sa fie indeplinit …. In ceea ce priveste mancarea, cred ca si o poza in care abunda fructele te face sa salivezi si nu ti-ai mai dori nimic altceva decat sa le ai langa tine si sa te si infrupti din ele ! 🙂

  6. Multumesc pt acest filmulet…! Esti o persoana inteligenta si ai dreptate in tot ce spui…! Incerc sa fac si eu ceva nou, chiar daca am o varsta..!

  7. Salut! Conceptul este vechi, dar lumea nu are suficient curaj sau este prea lenesa sa il aplice. Eu am incercat cu morcovi! (Merele ma baloneaza si banana ingrasa 🙂 ). Succesul este garantat: nu mai gatesc seara si imi razui 2-3 morcovi. Oricum, imi este prea lene sa gatesc si dau faliment daca mananc in oras in fiecare seara. Am slabit un kg imediat deoarece nu am mai cumparat dulciuri (aliatul nr. 1 cand nu aveam mancare prin casa).
    Asadar, principiul functioneaza atunci cand vrei sa mai dai jos din kilograme.

  8. AM VAZUT IN FILMULET ” MESAJELE UNORA PE CARE I-AS NUMI: USCATURILE DIN PADUREA VERDE”
    E SI ASA PREA MULT TIMP PIERDUT DE DVS. PENTRU A LE DA ATENTIE.
    DIN PACATE ACESTIA EXISTA, NU POT FI TRATATI DECIT CU IGNORATA, DESI IUBIREA NOASTRA PENTRU „SLABUL LOR”
    POATE I-AR AJUTA MAI MULT.
    FELICITARI PENTRU TOT CEEA CE FACETI PENTRU NOI .

  9. Ei dragule ……….daca nu esti numai singur si mai sunt si copilasi pe langa tine , faci mancare , cumperi de toate …….mai esti si singura cu toate greutatile vietii …….cum te mai setezi ?

  10. Cheltui tot ce am pt. evolutia mea si voi fi nevoit sa produc mai multi bani sa nu mor de foame.Vrei nu vrei va trebui sa-ti misti curul sa faci bani sa mananci si sa platesti chiria

  11. Salut Pera.
    Pai in mare parte asta fac si eu.De la tine am aflat ca daca vreau sa elimin mancarea prosta din jurul meu,incep prin a nu imi lasa in frigider alimente cu un grad ridicat de tentatie :)) Iar un al doilea lucru,pe care doresc sa -l fac este sa imi pun pe vision bord un cos mare de fructe,.Chiar daca nu le am la indemana,asta cred ca o sa ma faca constient ca e timpul sa mananc ceva sanatos :).
    Foarte tare filmuletul, partea de final mai ales.:)
    Succes in perfectionarea noului tau obicei/obiectiv 🙂

  12. Super dragut videoul tau.As vrea sa stiu cam cat timp ai lucrat la realizarea lui.Baniuesc ca ai si o echipa in spate…
    Mr. Ursy iti lasa definitiv si cosurile in care primesti fructele? Sa-mi zici cand se strang mai multe, ca vreau si eu vreo cateva ?:)

  13. in perioada adolescentei si pana pe la 20 de ani, eram la facultate deja, raceam foarte des si racelile ma tineau la pat. Multe antibiotice si alte medicamente luam la greu (era prin anii „90 – ’96). La un moment dat citesc ca sistemul imuitar se imbunatateste daca consumam mai multe fructe si legume, lucru pe care il mai auzisem dar nu prea ii dadusem importanta. Imi dau seama ca la mine predomina dulciurile si de aici si apetitul scazut de fructe. Nu stiu cum a fost scris acel articol despre fructe si legume ca la mine a avut efect. In fiecare zi cand ma intorceam acasa imi cumparam un fruct din fiecare : un mar, o banana, o portocala, etc. si le mancam . Apoi, nu mai stiu cum, am inceput sa mananc in fiecare seara o lamaie, simpla sau cu zahar. Mai bine de un an am mancat in fiecare seara o lamaie, subliniez : in fiecare seara!!! Si asta fara sa ma fortez sau sa ma chinui sa mananc. Rezultatul:multi ani nu am mai racit deloc . Din experinta mea pot afirma ca sanatatea o poti tine sub control, cel putin din perspectiva alimentatiei sanatatea mea depinde exclusiv de mine. In celelalte domenii, gandurile mele, intentiile mele, interesele mele s-au intersectat cu ale celorlalti, si daca o clipa nu am fost atenta la influentele contrare pe care le-am primit, am derapat si am ajuns in sant, chiar fiind si pe pilot automat. Si de aici incepe o alta poveste (al carei final inca nu-l cunosc).

  14. Sunt student la facultate. Am o avut o maricica problema. Nu puteam lucra in camera! Pat, masa, frigider – toate intr-o camera. Ca solutie, m-am gindit ca sa lucrez la facultate. Noua problema a devenit consumul mare de timp petrecut pe drum. Astfel m-am gindit sa stric din comoditatea camerei ce o ofera si am incercat sa fac schimbari. Asa am ajuns sa transform patul intr-un dulap de depozitare, iar salteaua intinsa pe podea a devenit noul pat. Patul a devenit un loc incomod pentru a petrece timpul pe el. In schimb, deseori vin prieteni si il probeaza. Fiind o modalitate noua de abordare li se pare uneori a fi chiar foarte comod, si il utilizeaza pentru un minut de meditatie 🙂 (cel mai dese ori o atipire). Astfel am redus timpul de lucru din pat, perioadele de somn nesanatos… Pasul important e – ca sa obtii un rezultat care ti-l setezi, trebuie sa atentezi la comoditati…

  15. Pera, acum citesc la cartea „Cei ce aduc lumina” scrisa de N. Donald Walsch.Imi place ft mult si simt ca asa trebuie sa procedez ca sa-mi indeplinesc dorintele.

  16. Buna! Iti multumesc pt ca existi! Celor ce te injura pe net le doresc sa faca ei ceva asemanataor sau mai bun decat tine!…

    1. noroc cu cei de la mr.ursy sau cum le mai zice ca ti-au adus cosul, ca altfel treaba cu succesul nu mergea bine 🙂 … suspectez o reclama ascunsa in spatele (articolului cu) succesului 😉 … dar nu-ti fa prea multe griji, asa se face peste tot in ultimul timp, chiari si la cei mai mari.

  17. 132916 862551Hi. Thank you for generating this website . I m working on betting online niche and have identified this website using search on bing . Is going to be certain to appear more of your content . Gracias , see ya. :S 441675

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.