Ce se întâmplă când putoarea devine zeul productivităţii

Azi vreau să te învăţ unul dintre cele mai importante lucruri pe care omul ar trebui să le înveţe cât mai din timp.

Acest lucru este cum anume, efectiv, concret şi practic, să obţii rezultate zilnic.

De ce ai vrea rezultate zilnic?

În primul rând pentru starea ta mentală şi emoţională. Acţiunea şi rezultatele, progresul care poate fi văzut, îţi cresc la maxim încrederea în tine, starea de împlinire sufletească şi sentimentul că eşti pe drumul cel bun.

Să faci pas după pas spre visurile şi obiectivele tale bate orice terapie care speri că te va salva. Nimeni şi nimic nu te poate salva de tine însuţi şi de părerea proastă pe care o ai despre tine, decât tu prin acţiunile tale.

Materialul de azi, despre acţiune vorbeşte.

Încerc să descriu cum gândeşti şi cum te simţi într-o zi obişnuită

Ai câteva visuri mari, obiective pe care simţi că îţi doreşti foarte mult să le îndeplineşti.

Poate este o afacere a ta care să te elibereze financiar, poate să ai un corp sănătos şi frumos, poate să descoperi marea iubire, poate să îţi descoperi vocaţia sau mii de alte visuri şi obiective, importante pentru tine.

Poate îţi faci chiar şi un panou al visurilor ca să te asiguri că ai permanent în minte ţinta, destinaţia finală.

Până aici, totul e perfect.

Apoi, zi după zi, rutină zilnică, obiceiurile vechi ce s-au format în timp fac să nici nu te apuci de acel vis sau obiectiv, sau dacă te-ai apucat, cumva pe nesimţite, să te pierzi pe drum.

Abia după săptămâni şi luni de zile, realizezi că de fapt nu ai înregistrat progrese în acele lucruri care spuneai că sunt foarte importante pentru tine, că ţi-ar schimba viaţa şi te-ar face fericit.

Această lipsă de realizări, lipsă de progres, începe să sădească viermele îndoielii în inima ta.

Poate nu eşti destul de harnic. Destul de motivat. Destul de educat. Destul de disciplinat. Destul de organizat. Destul de concentrat. Destul de inteligent. Destul de bun.

Şi de aici, începe declinul.

Când asociezi lipsa de realizări, eşecurile şi suferinţele cu propria ta persoană, legi o uriaşă piatră de moară de gâtul tău.

Dacă până acum aveai visuri şi sperai că într-o zi ele se vor realiza, acum nu mai ai curajul nici măcar să visezi şi să speri. Până acum, cel puţin aveai şansa să te apuci de treabă. Acum nu mai ai nici măcar dorinţa asta.

Şi astfel, începem să păşim pe drumul mediocrităţii.

Undeva pe drum, ne spunem că e bine şi aşa, că nu a fost să fie şi să nu ne întindem mai mult decât ne e plapuma.

Jobul nostru nu ne împlineşte şi nu ne maximizează talentele, în relaţia noastră nu simţim iubirea şi respectul după care tânjim, aspectul nostru nu mai este o preocupare.

Calea spre mediocritate este parcursă câte un pas odată.

Culmea, şi calea spre excelenţă, la fel.

Nimeni nu ajunge la 50 de ani, total lipsit de împlinire, din greşeală sau ghinion, din pură întâmplare.

Zi după zi, lună după lună, an după an, am avut şansa noastră, şi i-am întors spatele, voluntar şi conştient.

La vremea recoltei, nu e nimic de cules.

“Diavolul stă în amănunte”, se spune. Mântuirea, la fel, aş spune eu.

Iar amănuntele sunt acţiunile sau lipsa lor, zi de zi.

Cum am transformat iadul în rai, având grijă doar de câteva amănunte

Dilema existenţei mele, depresia, nevroza, anxietatea, lipsa de încredere în mine, şi încă vreo 15 afecţiuni psihice pe care le aveam la 20 de ani, erau mai toate din cauza tensiunii interioare, din cauza conflictului interior cauzat pe de o parte de visurile şi ştiinţa faptului că sunt o persoană minunată şi pe de altă parte de lipsa oricăror rezultate concrete în viaţa reală.

Eram şi sunt întruchiparea visătorului incurabil. E distracţia mea preferată. Privesc la viitor şi îmi imaginez posibilităţile, cum mă voi simţi când voi avea sau voi deveni ce îmi doresc.

Totuşi, pentru că nimic bun nu se întâmplă în viaţa mea, pentru că alţii la vârsta mea deja erau pe picioarele lor, trăiau şi aveau rezultate, am început să mă îndoiesc de mine.

Am început să cred că a visa este greşit.

Pe de o parte, nu ceream nimic nimănui. Tot ce doream e să pot să trăiesc bucuriile şi plăcerile vieţii, să mă bucur de libertate fără să deranjez pe nimeni.

Îmi doream să fiu liber, să visez, să stau la soare, să citesc cărţile preferate, să mă bucur de clipa prezentă.

Pe de altă parte, nu puteam să fac niciuna din astea pentru că la 26 de ani încă locuiam cu mama şi trăiam pe banii ei de învăţătoare. Cum să te bucuri de viaţă, să stai la soare şi să citeşti când alţii de vârsta ta îşi câştigă singuri traiul? Cum să te poţi relaxa când vezi că 25 de ani din viaţă au trecut şi ai rămas codaş? Cum să mai visezi când toate visurile tale necesită resurse? Timp, bani, energie, pe care tu nu le ai?

Şi atunci, într-o zi banală, mi-am pus întrebarea cheie:

“Ce e nevoie să fac pentru ca într-o zi să trăiesc viaţa visurilor mele, astfel încât niciodată, dar NICIODATĂ, să nu mai am problemele pe care le am acum?

Probleme de genul :”nu am bani”.

Probleme de genul :”vreau să fiu liber dar sunt obligat să fac ce mi se spune”.

Probleme de genul :”când mă compar cu alţii, mă simt un ratat”.

Iar răspunsul a fost:

“E nevoie să aliniez toate aspectele vieţii mele astfel încât ele să fie echilibrate şi armonioase, în permanentă evoluţie. E nevoie să îmi construiesc un STIL DE VIAŢĂ, personalizat şi unic care să îmi satisfacă toate nevoile şi în acelaşi timp să mă ajute să îmi îndeplinesc toate visurile.”

Stilul tău de viaţă este cel mai mare şi important proiect al vieţii tale

Stilul de viaţă include toate cele 24 de ore ale tale.

Când te trezeşti?

Lângă cine?

Cum îţi câştigi banii şi cum arată o zi normală?

Ce anturaj ai?

Ce hobby-uri?

Cum şi ce mănânci?

Cum faci mişcare?

Cum gândeşti şi ce simţi?

Stilul meu de viaţă nu era decât un alt mare şi frumos vis, în condiţiile în care eu deja eram descurajat de faptul că nu reuşeam să am realizări în obiective şi visuri mult mai mici. Totuşi, am luat-o de la capăt, de data asta însă, cu ceva radical diferit, despre care am să îţi vorbesc imediat.

Până acum ştiam două lucruri:

  1. Proiectele mari şi care contează durează ani aşa că aş face bine să îmi placă drumul, călătoria până la îndeplinirea lor.
  2. Nu mai există nimic în viaţa mea, decât visul de a atinge stilul de viaţă dorit, pentru că de acolo derivă toată fericirea şi bucuria vieţii.
    Între omul care eram, viaţa pe care o trăiam şi omul care voiam să devin şi stilul de viaţă visat, era o uriaşă prăpastie.

Acea prăpastie trebuie umplută şi apoi trecută, pentru a ajunge pe partea cealaltă, tărâmul făgăduinţei, stilul de viaţă dorit.

Umplută cu ce?

Cu MUNCĂ. Multă, multă muncă.

Pentru că acest proiect era unul de durată, ştiam că entuziasmul şi eforturile pe termen scurt nu mă vor ajuta decât să încep, nu să și continui drumul.

Ştiam că nu voi rezista să lucrez 16 ore pe zi, 7 zile pe săptămână, ani de zile, fără să cedez din cauza oboselii, a stresului şi asta mă va îndepărta de obiectiv.

Am decis să îmi stabilesc o unitate de măsură astfel încât să nu treacă nicio zi fără să lucrez la visul meu, însă în acelaşi timp, acea unitate de măsură să îmi permită să fac acele activităţi stabilite, constant, pentru ani de zile.

Mai târziu, am numit acest principiu, “cărămida zilnică”.

Dacă vrei să construieşti un castel, degeaba tragi tare 3 zile şi mori de epuizare, castelul nu va fi construit.

Dacă leneveşti şi amâni, din nou, castelul nu va fi construit sau va fi gata prea târziu ca să te bucuri de el.

Dacă însă îmi stabilesc un număr decent de cărămizi pe care să le pun zilnic la construcţie, nu doar că pot să menţin acest efort constant şi pe o durată lungă, dar mai am ceva extraordinar.

Am sentimentul de împlinire, ştiind că în ritmul actual, ajung la îndeplinire în X zile sau X ani, ceea ce mă ajută să mă RELAXEZ şi în timpul ce îmi rămâne, să mă bucur de viaţă, de clipa prezentă, de micile şi marile plăceri ale vieţii.

Principiul “cărămizii zilnice” este în sine, un stil de viaţă care îmbină perfect munca pentru viitor mai bun cu trăitul clipei prezente.

Şi atunci, întreaga mea viaţă s-a schimbat.

"Oricât de multe cuvinte sfinte citeşti, oricâte vorbeşti, la ce sunt de folos dacă nu acţionezi?"― Gautama Buddha

Coaching-ul spune că acţiunea vindecă. Scopul este acţiunea, în orice circumstanţe, pentru că de acolo începe renaşterea.

Problema e că dacă nu faci constant şi la timp acţiunile necesare zilnice pentru atingerea visurilor tale, toate lucrurile nefăcute se adună şi mintea ta nu mai funcţionează. E prea încărcată, e blocată. Nu te mai poţi relaxa mental niciodată, nici măcar somnul nu mai este liniştit.

Oamenii îşi iau vacanţe şi concedii ca să se relaxeze dar mintea lor funcţionează la fel ca şi când sunt la muncă. Au multe gânduri, stres, nu se relaxează şi nici nu se bucură de vacanţă, ceea ce îi oboseşte şi mai tare.

Când nu ne respectăm paşii de acţiune zilnici, nu ne dăm voie să ne eliberăm mintea şi astfel, suntem permanent împovăraţi de stres şi gândurile că nu ne-am făcut treaba, ceea ce duce la o şi mai mare suferinţă şi greutate de a ne urni din loc.

"Dacă ai mai mult de 4 priorităţi în viaţă, nu ai niciuna", spune John Demartini

De aceea, e foarte important să ştii care sunt cele 3 sau 4 activităţi zilnice, care te vor duce la stilul de viaţă dorit.

Da, va trebui să faci sacrificii, să elimini balastul, să nu mai acorzi timp şi energie anumitor oameni, situaţii de viaţă. S-ar putea să constaţi că asta e eliberator şi deloc dificil.

Aşadar, după ce am stabilit care este stilul de viaţă dorit, care sunt visurile şi obiectivele mele, acţionez în funcţie de priorităţi.

Într-o singură frază, excelent rezumat:

“Decide ce vrei, decide care e preţul pe care îl plăteşti. Stabiliește-ţi priorităţile şi treci la treabă.“ H. L. Hunt

Așadar,

  1. Identifică visul sau obiectivul
  2. Identifică acțiunile necesare, pașii de urmat, cărămida zilnică de pus la construcția visului
  3. Identifică factorii tăi motivatori

Treci la treabă, câte un pas mic odată.

Asta am făcut şi eu, ştiam care e cărămida zilnică şi….efectiv, în unele zile, uitam să fac acea acţiune minimă necesară.

Aşa că a trebuit să mă protejez de mine însumi, şi să folosesc unelte automatizate care să mă conştientizeze şi să mă pună la treabă.

Două unelte sunt suficiente.

  1. Alarmă personalizată la telefon. Una din alarmele mele porneşte zilnic, la ora 20, ca să îmi aducă minte să îmi notez zilnic ce am cheltuit, care sunt sarcinile pe care le-am făcut şi să notez ce am mâncat şi cât sport am făcut. Cu alte cuvinte, să contabilizez activitatea pe cele mai importante activităţi pentru mine, în stilul meu de viaţă.

IMG_4352

  1. Un program de to do cu acţiuni recurente. Asta înseamnă că acele acţiuni considerate "cărămida zilnică", apar zilnic în lista de to do, în mod automatizat şi te responsabilizează să le execuţi.

IMG_4355

Activitatea nu e productivitate

Doar activitatea orientată spre scop e productivitate.

  1. Care e scopul/visul tău?
  2. Care este cărămida ta zilnică pentru a atinge acest vis/obiectiv?

Ca să fim siguri că ai înţeles importanța acţiunii, vreau să faci un mic pas de acţiune şi să îmi răspunzi la cele 2 întrebări de mai sus într-un comentariu sub articol.

Fără schimbare de comportament nu există învăţare, dacă te întrebai de ce toată teoria dezvoltării personale nu produce rezultatele aşteptate.

Schimbarea de comportament înseamnă acţiune.

De aceea am nevoie să îmi spui o acţiune, o schimbare de comportament pe care o vei începe să o faci pentru visul tău. E singura şansă să începi să vezi rezultate. În psihoterapie şi orice formă de vindecare, se ştie că degeaba vindeci un om de o boală dacă el nu se schimbă, dacă nu îşi schimbă atitudinea şi modul de gândire, felul cum se raportează la el însuşi, comportamentele sale.

Orice terapie şi formă de vindecare care nu are la fundament schimbarea profundă, în esenţă, face ca boala să revină.

Decât să lupţi cu boala mai bine schimbi în bine ceva ce e rău în tine, în personalitatea ta. După principiul “ca să fie bine, ca să nu fie rău”.

Schimbarea ta profundă începe cu ACŢIUNEA. Acţiunea mai presus de toate, dincolo de frica de eşec, lene sau toane emoţionale.

Acţionează, şi o să se întâmple miracole. Începi să speri din nou că poţi să îţi atingi visurile. Începi să îţi creşti stima de sine, încrederea în tine, respectul de sine şi iubirea de sine. Ca şi un bulgăre de zăpadă ce a luat-o la vale, evoluţia ta se petrece exponenţial.

Ți-ai dori să devii o Personalitate Alfa? Puternică și încrezătoare în forțele proprii? Poți învăța asta din cărțile Personalitate Alfa și Ghidul unei Personalități Alfa.

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

275 de răspunsuri

  1. 1. Independenta financiara
    2. Sa vorbesc zilnic cu cel putin 10 persoane despre un stil de viata mai sanatos sau despre posibilitati financiare.

  2. 1. independenta financiara in domeniul audiovizual care sa-mi permita sa calatoresc
    Caramizi :cautat oportunitati de stagii, networking, perfectionare in lucrul cu programele specifice
    Mersi !

  3. Buna Pera,
    imi doresc sa ma cunosc cat mai bine, sa ma iubesc cat mai adevarat, sa ajut cat mai multi oameni, sa imi exprim sentimentele cat mai clar si cat mai sincer, sa imi intemeiez o familie cat mai mare si mai frumoasa. Daca ar fi sa spun cu alte cuvinte: imi doresc sa interrelationez cat mai bine cu oamenii si sa ma simt cat mai bine cu mine insami.
    Multumesc
    Catalina

  4. 1. Daca acum am 23 de ani, in 7 ani, deci la 30 de ani, vreau ca firma mea in domeniul consultantei pe care mi-am deschis-o anul acesta, sa atinga cifra de afaceri de un milion de euro.
    2. Sa invat zilnic, sa fac networking, sa lucrez la planuri de afaceri si la imbunatirea performantei pentru business-urile clientilor mei.

  5. Salut, Pera!
    Chiar am avut nevoie de un articol special, legat de acțiune, iar mi-ai făcut pe plac 😀 ! Eu am doar un vis, și visul acesta face ca toate celelalte vise să fie împlinite! Visul este să merg singur (Cred că nu o să scriu povestea mea parțială la acest articol, pt. Că am scris-o în articolul cu întrebarea „Ce vrei cu adevărat”).
    Pașii de acțiune sunt: zilnic să fac sport, mers/ture, PÂNĂ îmi intră în subconștientul automatismul de autonomie fizică, urmăresc să gândesc optimist în timpul acțiuni ca să scap de frica de cădere (Iar pt. Asta trebuie să fie cineva lângă mine, și vreau să scap de acest obicei) urmăresc să merg drept, liniștit, deși încordarea mă urmărește. Eu cred că doar frica ma oprește să merg. Pot să stau în picioare, să fac pași, însă acțiunea zilnică aduce rezultate! Și la mine apar stări de demotivare, așa că aștept mailul de la tine, și dacă poți să-mi spui ce trebuie sa FAC ca să îmi ating visul, printr-un comentariu mai jos! Mulțumesc! Sper că m-am făcut înțeles! VREAU cu adevărat ca acest vis să ia naștere, pentru ca să cunosc, în final, adevărata LIBERTATE/Fizică!

    1. Daca vrei cu adevarat atunci CE mai astepti lasa mailul si treci LA treaba gandirea si atitudinea ta e buna totul e sa fi constant asta e si problema mea Constanta de a face si a pune in aplicare gandurile atunci cand emotiile si obiceiurile proaste(viciile) te fac sa uiti de ceea CE vrei cu adevarat avem nevoie de disciplina AIA mentala de a face lucrurile constant si LA timp si nimeni nu ne o poate da decat noi insine ;putem primi informatii sfaturi ajutor in directia potrivita dar daca tu nu vrei cu adevarat sa te misti si sa evoluezi atunci nu o vei face sau o vei face doar pe jumatate sau deloc!!! Change it try it movit do whatever you have to do to get to where you wana bee !!! Mult noroc !!!

  6. Obiectiv: sa practic terapia Prananadi.
    Caramida: masaj energetic zilnic (seara si oricând este pisibil) +meditatie dimineata

  7. 1. Sa devin cel mai bun make-up artist(iubesc frumosul, culorile, chipurile, sunt creativa, imi place sa ma joc si sa indraznesc, mi-ar placea sa imbin arta machiajului cu psihologia si comunicarea), sa inventez ceva nou in acest domeniu, sa-mi deschid propriul meu studio(in maxim 2 ani, aici in Bucuresti), sa scriu o carte sau mai multe, sa ma extind si sa castig bine de pe urma activitatii mele.
    2.Merg la cursuri (module,mi-am descoperit vocatia in februarie a.c.), citesc, urmaresc tutoriale pe net, fac practica pe mine si pe prietenele mele. Lucrez ca model, ma intretin singura si fac economie. Caramida mea este practica zilnica. Sunt plina de pasiune, energie si entuziasm si sper sa le pastrez toata viata.
    Multumesc, Pera!

  8. 1. Stil de viata sanatos si activ!
    2. Avand parte de cele 5 mese ale zilei (mese sanatoase si evitand in mod special alimentele procesate si cumparata de la supermarket); avand activitate fizica zilnica (mers pe jos sau alergat
    abdominale); aplicand cremele anticelulitice, reafirmante, etc. dimineata si seara, purtand un jurnal/agenda cu toate acestea bine organizate si planuite.

  9. Salut Pera,
    Eu am 15 ani si vreau sa devin independent financiar, vreau ca de la 18 ani sa fac afaceri.Pentru asta vreau ca in fiecare zi sa citesc despre afaceri si despre dezvoltarea lor. Deocamdata nu stiu in ce domeniu sa imi deschid o afacere ,pentru nu mi-am descoperit vocatia. Vreau sa strang si un capital pana la 18 ani dar nu stiu cum . Imi poti da un sfat?

  10. 1.Sa imi fac un iubit pe care sa il plac si sa ma placa.Sa ne casatorim
    2. Sa devin cel mai bun psihoterapeut

    1. Incepe cu a doua varianta. Iti ia doar 5 ani. Prima dureaza ceva mai mult, si a doua iti poate zadarnici efortul. Deoarece profesia de psihoterapeut te transforma…

  11. Scopul meu in aceasta viața este sa îmi deschid un service auto,sa arat foarte bine,sa învăț seducție PRACTICA sa fiu un barbat alfa,nu cuvinte,si bineînțeles o familie care sa învețe de la mine prin puterea exemplului.

  12. Visul meu de cand am fist mic era acela de a fi patron. Acum cand sunt imi dau seama ca de fapt visul „complet” era de a fi un patron de succes. De a duce un trai in siguranta si fara griji financiare.
    Problema mea este ca nu reusesc sa pun acea caramida zilnica pentru atingerea acestui vis … Nu stiu ce ma retine cu adevarat … Poate neincrederea, poate convingerile gresite cum ca nu merit, nu pot … poate frica de esec …

  13. 1.Visul meu este sa fiu independenta pe toate planurile,sa ma simt libera,sa nu ma simt depenenta pe toate planurile,sa imi traiesc viata asa cum imi doresc,sa devin un coach sau un trainer veritabil,sa le arat si altora ca pot sa-si traiasca viata asa cum isi doresc ei,sa se simta liberi,nu incatusati desi nimeni si nimic (aparent) nu ii tine legati.
    2.Sa depasesc toate blocajele si „lanturile” pe care singura poate mi le-am impus,blocaje de genul „nu pot”,”asa trebuie sa fie”,”nu se poate altfel”,”daca asa fac toti,de ce as face eu altfel”

  14. 1. Sa lucrez in domeniul IT.
    2. Sa citesc cel putin o ora pe zi materiale despre testare software si/sau webdesign. Sa pun in practica ceea ce citesc.

    1. sa devin independenta financiar
      sa devin coach,trainer ,,,sa studiez zilnic dezvoltare personala,sa aplic pe mine si sa incep sa scriu pe blog,caci aici sint blocata,,am blog-ul dar nu am clar inca cum sa incep,sa fac,,desi am cursurile impulsul pt vocatia ta si mib elite,,,

  15. Sa am curajul sa îmi sustin ideile , chiar si cu oamenii cu atitudini agresive , sa pun capăt relatiilor toxice si sa fac alegeri personale despre cum îmi organizez timpul fără sa ma las influențată de nevoile celor din jur . Doar așa pot face pasul zilnic necesar , altminteri deviez de la stabilirea si executarea priorităților . Mulțumesc .

  16. Buna Pera!
    1. Libertate financiara!
    2. Sa descopar „caramizile zilnice” ce ma pot ajuta pentru a realiza punctul 1.
    Duminica placuta!

  17. Salut Pera. Eu as dori as vrea sa fiu mai bun in job-ul meu ca manager de proiect de la o firma de instalatii electrice . Momentan, mai lucrez si la o firma de transport cu jumatate de norma pentru a-mi mari veniturile si din pacate vad ca la job-ul principal sunt sa zicem mai degraba mediocru in loc sa tind spre a fi mai bun. Cred ca una dintre problemele mele este ca sunt prea moale. Poate e si din cauza personalitatii mele. Nu sunt un leader innascut insa pot lucra foarte bine in echipa.

  18. Salut Pera,
    1. Doresc sa imi modelez personalitatea. Caramizi – in fiecare zi sa citesc despre dezvoltarea personalitatii si sa incerc cat de mult sa aplic lucruri care ma vor face sa ma dezvolt ca persoana.
    2. Doresc sa imi gasesc un nou loc de munca cu acelasi venit sau mai mare dar cu mai mult timp liber si cu mai multe perspective de dezvoltare profesionala. Caramida – sa trimit in fiecare saptamana cel putin un CV.
    Multumesc pt tot.

  19. Pasi Zilnici de acțiune sunt:
    Muncesc(angajat momentan,ca sa nu mai cer bani la părinți,doar in Weekend ca ma duc si la facultate)
    Abordez o fata necunoscuta pe strada,(de exemplu,am văzut o fata in autobuz si când a coborât am coborât si eu odată cu ea si m-am pus in fata ei,schimb de nume,vorba,si când arunc un ochi spre autobuz,toți oamenii se uitau la mine ca la felul 14,nu știu dacă cu admiratie sau invidie dar ma doare la banana de ce zice lumea de mine(ca in videoclipul de pe yt) sa mai zic cum m-am simțit? De milioane ,cu fata aia nu a ieșit nimic dar merg pe sistemul cu cât greșești mai mult cu atât mai bine,ajungi unde vrei in timp record.
    Sport:bicicleta 30min pe seara+antrenament box
    Nutriție:am renunțat la:sucuri,alimente prăjite in ulei,junk food,mezeluri si am introdus carne de vita,peste,lapte,iaurt,brânza,fructe si legume.Motivatia mea este sa imi spun mereu in gând „taci in p##a mea de muppet si fati viata cum îți place” sau varianta brutala baaaaaaa ce faci? Iar o freci? Ia gândește-te când o sa mori cei 3 oameni de la înmormântare care vorbesc despre relațiile tale cu femeile,prietenii,pasiunile tale ce vrei sa vorbească despre tine? Ca ai fost un muppet sau un alfa care a obținut tot ceea ce a vrut??? Poate e puțin cam dur dar MERGE.acest mesaj este in continuare celui de mai sus in care apare numele daniel.
    PS:abia aștept răspunsul tău si vreau niște pași mici si multi ca sa imi deschid service-ul.

  20. 1. Antreprenor sau liber profesionist. Vreau sa fiu un tip vazut, din punct de vedere fizic, material si moral.
    2. Dezvoltarea personalitatii, acumularea de informatii si experiente noi, practicarea regulata a sportului.

  21. Scopul meu este sa-mi redescopar personalitate iar visul meu este sa-mi recastig increderea in fortele proprii pt a putea depasi obstacolele vietii.

  22. 1. Cel mai mare obiectiv: in 10 ani sa deschid un cabinet particular
    2. Caramida zilnica: invat pt facultate; ma documentez in domeniul management.
    Problema mea e de cand ma stiu… comoditatea, nu reusesc sa fiu constanta, ard repede tot combustibilul apoi lenevesc cateva zile….

  23. Un obiectiv foarte important pentru mine este sa fac inconjorul lumii dupa ce termin facultatea. Actiuni zilnice: munca pentru a acoperi partea financiara, sport si exercitii fizice pentru a-mi intari enduranta, dezvoltare personala si profesionala. (e un plan mai complex si implica mai multe activitati decat calatoritul)

  24. Visul meu este sa dobandesc independenta financiara. Am intrat recent intr-o afacere prin care vreau sa-mi realizez visul.
    Caramida este sa-mi stabilesc zilnic un nr de persoane carora sa le vorbesc de afacere si sa-mi dezvolt increderea in propria persoana.

  25. 1. Sã devin psihoterapeut, iar din asta sã am propria afacere ajungând la independențã financiarã.
    2. Sã citesc în fiecare zi despre dezvoltare personalã, psihologie,despre afaceri.

  26. 1.Prioritatea mea este Dezvoltarea Personala (citit zilnic carti,articole;vizinoare clipuri pe youtube despre self development, am 2 ore alocate pt asta zilnic in care si notez tot ce e important din ce aflu nou), pentru ca de la aceasta pot ajunge la o productivitate mare pe mai multe domenii care mi le doresc.

  27. 1. Sa ies din Cursa Sobolanului, si sa fiu libera sa ma manifest.
    2. Avand un program diferit fata de restul, voi incerca sa-mi construiesc 2 tipuri de caramizi, astfel incat sa nu treaca nici o zi fara sa muncesc la indeplinirea lui.

  28. Visul meu este să realizez un centru de recuperare care să includă o dietă personalizată pentru fiecare afecţiune,detoxifiere,să ţin conferinţe spirituale în care să anunţ principale adevăruri fundamentale ale universului,un nou mod de a relaţiona cu semenii noştrii şi să vedem cât mai mulţi oameni fericiţi.
    În ce priveşte cărămida zilnică aici am o problemă,poate mă ajuţi.

  29. sa evoluez pe toate ariile vietii
    caramizi : citesc carti,articole ,particip la cursuri si seminarii

  30. Obiectiv specific: Sa ajung intr-un termen cat mai scurt de timp sa castig in fiecare luna pentru tot restul vietii mele minim 1000 de dolari in valoare neta.

  31. 1. Obiectiv: sa devin mai stapana pe mine profesional
    2. Caramida zilnica: cel putin 1 ora de lucru (1 ora in timpul saptamanii si 4 ore in weekend) la proiectul personal in care imi organizez informatia aflata in urma vizionarii unor video-uri legate de lucrurile pe care le invat/aprofundez

  32. 1. Cel mai mare vis al meu este sa construiesc o casuta ptr fam mea(3 copii)
    2.Caramizi: depun mereu tot felul de acte ca sa obtin autorizatia si ma lovesc mereu de altele(de parca caramizile sunt prea mici si trebuie sa mai completez)incep sa mi pierd speranta dar totusi merg inainte. As vrea sa fiu mai optimista dar mi.e frica. Astept cu nerabdare niste sfaturi ptr a prinde mai mult curaj(sotul meu nu prea ma sprijina )

    1. Salut!
      Ma regasesc complet in lucruri incepute si abandonate lasandu ma pe o ureche de obiceiurile mele proaste la care imi este foarte greu sa renunt. Sunt motivat cateva zile dupa care revin la ceea ce am fost si, si ma intorc inapoi sa o iau de la capat cu mai putin chef de a incepe din nou.
      1. Eu imi doresc sa fiu mai responsabil sa duc o alimentatie sanatoasa si forma fizica imbunatatita( am o luna de cand am lasat tigarile si alerg in fiecare seara 40-50 minute plus cateva exerciti doar ca acum am inceput sa ma las pe o ureche)
      2. Caramida zilei, cele 5 mese ale zilei cu alimentatie sanatoasa, odihna cand trebuie, 3 zile sala si 4 zile la alergat seara, in plus la servici sa am motto-ul i „don t stop when i m tired, i stop when i m done” de multe ori las de pe astazi pe maine unelea lucruri care nu ar cere mult timp pt a le duce la sfarsit dar ma las influentzat putin de telefon, tableta, un joculet, un mesaj, facebook, whatsap etc, o cafelutza si uite asa din una in alta las treburile de pe o zi pe alta.

    2. Visul este sa termin de scris cartea sa o public pentru ca mi.am dat seama ca este obiectivul de la care a plecat totul si e ghidul pe care il voi urma in toate celelalte obiective existente si viitoare. Celelalte doua obiective mari sunt construite pe conceptul cartii. In luna iunie vreau sa public cartea.

  33. Scopul meu este viata mea; vreau ca atunci cand va veni momentul sa pot sa plec impact de pe aceasta lume; stiind ca am facut tot ceea ce mi-a stat in putere pentru a ami andeplini visurile; stiind ca am lasat ceva de valoare in urma mea ceva care va rezista va supravietui testul timpului ceva care ami va pastra esenta mea gandurile si sentimentele mele vi care vor ajuta poate pe altii sa asi doreasca sa lase si ei ceva de valoare in urma lor mai exact sa fiu impact pe plan emotional; intelectual si fizic toate sunt in legatura cred !!! Practic si la obiect vreau sa Ami pastrez noul loc de munca sa devin foarte bun LA el sa fac bani sa Ami construiesc o casa sa intemeiez o familie sa Ami fac cativa prieteni adevarati sa scriu o carte sau mai multe sa invat cateva limbi straine sa invat sa cant LA pian si chitara mai presus de toate sa am un stil de viata sanatos organizat disciplinat care sa Ami permita sa fac toate de mai sus si multe altele !!! Lupta e in mintea mea vreau sa stiu cum sa ma inving pe mine insumi emotiile conceptiile complexele temerile care ma si ne impiedica sa ne atingem visurile !!! Multe vreau stiu si probabil mai sunt multe altele cred ca raspunsurile si forta sunt deja in mine vreau doar Putin din experienta si forta ta motivatoare care te-au adus unde esti acum!!! Cat despre caramida mea zilnica as zice sa raman concentrat si sa Ami amintesc constant ce vreau cu adevarat si apoi sa fac orice este nevoie pt a ajunge unde vreau sa ajung !!! Motivatia de a face putinul ala zilnic care conteza enorm !!! Sincere nu stiu daca o sa Ami raspunzi dar doar faptul ca am scris commentul asta ma facut sa inteleg din nou CE vreau cu adevarat multumesc pt toate emailurile cu informati utile !!! Numai bine !!!

  34. Salut Pera,
    Cele 4 prioritati ale mele ar fi:
    1. Sa imi termin studiile
    2. Independenta financiara, cariera de succes in IT, la un moment dat sa am propria firma
    3. Sa arat cum imi doresc
    4. Sa mananc sanatos
    Caramizi zilnice pentru prioritati: 1. Studiu constant; 2. Sa invat sa relationez mai bine cu oamenii, networking; 3. Mers la sala + alimentatie potrivita.
    De asemenea, am obiceiul prost de a amana lucrurile pana in ultimul moment, obicei de care imi e foarte greu sa ma las. Ai vreun sfat in legatura cu asta?
    Mersi si felicitari pentru tot ceea ce faci!

  35. Trebuie să te anunț, Pera, că se poate trezi omul chiar și la 50 de ani. Și că nu e terminat. Am văzut că tot amintești de această vârstă. Este ca un fel de bau-bau care-i scutură pe ceilalți șă se trezească, să nu ajungă la 50 de ani și să tragă linie și să vadă că e dezastru! Sigur că e mai bine să se trezească. Dar e foarte bine dacă se trezesc chiar și la 5o de ani. Și tot aia au nevoie să facă…cam ceea ce se găsește scris prin articolele tale. Succes!

  36. 1.Independenta financiara- vreau sa ajung cel mai bun inginer proiectant: compania unde vreau sa ma angajez imi ofera oportunitatea de a calatorii in Europa, America si Asia si asta e un lucru extraordinar dupa parerea mea, nici nu imi imaginez ce mandru as fi de mine daca as ajunge acolo.
    2.Fluent la limba engleza(sunt la nivel mediu) apoi vreau sa invat italiana.
    Am 21 de ani, sunt student in anul 2 si saptamana asta am avut un concurs de proiectare asistata de calculator (in legatura cu obiectivul 1) in urma terminarii unui curs optional in domeniu respectiuv, in ciuda faptului ca in decursul cursului m-am descurcat excelent, eram laudat de profesor si colegi si desi toti s-au asteptat de la mine sa il castig am dat-o in bara, m-am pierdut si nu am luat nici macar locul 3.. sunt profund dezamagit de mine.
    De cateva luni bune mi-am dezvoltat un tic verbal cu afirmatia ” Imi urasc viata ! ” nu stiu cum sa scap de el, am ajuns sa ma trezesc ca vorbesc singur pe strada „Imi urasc viata”.
    Sunt hotarat sa scap naibii de suferinta si sa fac tot ce imi sta in putinta sa rezolv asta !
    PS: Apreciez faptul ca o sa trimiti personal la fiecare un email, iti doresc multa sanatate si toate cele bune ! 🙂

  37. Care e scopul/visul tau?
    Sa influentez pozitiv 50000 de oameni in decursul vietii mele sa-i indrum sa adopte un stil de viata activ si sa-i invat sa faca alegeri sanatoase in alimentatie.(colaborez cu Herbalife si vreau sa fiu in primi 5% din aceasta afacere.)
    Care este caramida ta zilnica pentru a atinge acest vis/obiectiv?
    Sa vorbesc zilnic cu 5 oameni noi atat despre importanta sportului, cat si despre serviciile noastre gratuita cat si despre produsele noastre pt mic dejun, pt energie, suplimente pt sportivi sau chiar si pt slabit.

  38. Independenta financiara
    lucrez acum sa imi deschid un club de limba engleza pentru copii…lucrez intens la asta…

  39. 1. A avea o relație de care sa fiu mulțumit.
    2.A aborda macar 5 fete zilnic si de a duce conversația cât mai departe (conexiune);a-mi îmbunătăți stilul de a tachina (atracție)

  40. Sa aduc in Canada business/ produse din Europa. Caut finantare si conectii la firma respectiva pt exclusivitate.

  41. Ceau, cred ca intotdeauna mi-am dorit sa am o relatie speciala de dragoste, sa cunosc un om minunat de la care sa am mereu de invatat cate ceva, sa imbatranim frumos…am luptat mereu pentru a pastra un echilibru in tot ceea ce fac, in jobul pe care il am, in familia mea, in relatiile cu prietenii, colegii, cunoscutii, armonie este ceea ce imi doresc in viata mea, in toate domeniile.Aproape tot am realizat mai putin cea legata de relatie.

  42. 1. Libertate financiara si sub toate formele ei
    2. Sa imi descopar vocatia si minim 2 ore zilnic in care sa pun in aplicare tot ceea ce invat la cursuri

  43. Obiectiv: Sa imi deschid un cabinet veterinar
    Caramizile: inca sunt la facultate si invat, muncesc sa strang bani

  44. Salut,Pera.scopul meu este sa imi fac o livada de pomi fructiferi,dar imi trebuie bani.momentan pasii zilnici ar fii economia de bani?multumesc.

  45. Buna seara!
    Scopul meu este sa fiu o persoana libera, sa mi recapat increderea in mine si sa mi gasesc echilibrul interior. Incerc metoda ta, nu mi permite sa uit. 🙂

  46. 1. Sa ajung cineva de care sa fiu mandru de mine la maxim , Libertate , sa pot merge unde vreau cand vreau sa nu am un program fix , libertate financiara , sa nu depind de un sef sau altceva
    2 Documentarea si gandirea , discutarea ideilor cu prietenii , familia , infintarii unei mici afaceri pe termen lung

  47. 1. Scopul / visual meu: Independenta financiara.
    2. Caramida zilnica: sa adaug valoare in viata a cat mai multor persoane cu ajutorul proiectului pe care il dezvolt ;).
    Multumesc.

  48. Scopul/visul meu:
    1. Sa iau rezidenatiatul in specialitatea medicala dorita.
    2. Sa iubesc si sa fiu iubita, sa am o familie.
    Caramizi: pentru scopul 1: lectura (aproape zilnica) din planul de invatare facut de mine.
    scopul 2: imbunatatirea personala constanta. (desi sunt intr-un moment de renuntare)
    Multumesc, si astept cu interes emailul tau 🙂

  49. Principalul meu obiectiv in acest moment este sa ajung sa fiu liber financiar, sa nu mai depind de parintii mei si sa imi pot castiga independenta facand ceea ce imi place si oferind celorlalti valoare.Caramida zilnica este sa cunosc persoane care au reusit sa obtina ceea ce eu imi doresc si sa invat pasii de la ele.Zilnic trebuie sa citesc si sa ma dezvolt in privinta banilor.

  50. 1. Sa imi dezvolt afacerea ( servicii de topografie si cadastru) in sensul sa aduc un numar mai mare de clienti noi si sa ii fidelizez
    2. Sa fiu mai organizat si disciplinat ( avand in vedere ca lucrez de acasa , sunt destule tentaii cum ar fi tv … si alte lucruri care iti distrag atentia)

  51. 1-Visul meu este sa devin designer vestimentar cu propriul atelier, sa ma exprim liber prin asta si sa traspun in realitate tot ce am in minte legat de acest domeniu
    2-Cunoastere-ma documentez zilnic, in mare parte din timpul meu liber
    -Creatie-am creat un blog legat de subiect si nu numai si incerc sa il mentin, desi imi este dificil in perioada asta. Am creat prima mea colectie de accesorii.. Fac schite zilnic si imi caut permanent surse de inspiratie.. Mentin zilnic activitatea pe paginea mea de socializare.
    -Credinta-nu incetez niciodata sa cred, imi hranesc zilnic credinta prin articolele tale de exemplu, sau prin puterea ce o simt in interior ca visul pe care il vizualizez zilnic va deveni realitate.
    Ar fii multe de adaugat si minusuri si plusuri..dar e cam greu printr-un simplu comentariu la blog.. Multumesc!

  52. Buna Pera,
    1. Pt mine important este sa am succes cu blogul deschis recent si sa fac cat mai multi oameni fericiti.
    2. Caramida cred ca ar fi continua educare in domeniu pt a ajunge cat mai buna(citit carti online, sa urmaresc video care explica partea tehnica, citit bloguri ca al tau care ofera sustinere si informatii pretioase). Sper sa reusesc pana la sfarsitul anului sa ajung la un nr mare de vizitatori.
    Multumesc in avans pe ‘cadou’.
    Ps: mi-a placut articolul, reflecta realitatea si uneori avem nevoie sa ne trzeasca cineva la realitate.

  53. Salut Pera. Visurile mele sunt trei mari și late. Sa am o casa, sa îmi întemeiez o familie fericita, și un stil de viata care să-mi permită să-mi trăiesc viata asa cum îmi place. Am 26 de ani, stau cu chirie singur într-o camera. Cărămida care încerc sa o zidesc acum o reprezinta începerea unei mici afaceri și pe care vreau sa o cresc și care sa ma aducă mai aproape de îndeplinirea visurilor.

  54. Visul meu? Am mai multe…dar cred ca pot sa ajung la ele daca: am un corp fitness, o afacere pe internet care sa-mi aduca libertatea financiara, o relatie sanatoasa de iubire.
    Caramida zilnica: trebuie sa am un program clar si ordonat de mancat, sport zilnic, citit, studiat alte afaceri care seamana cu ce imi doresc. In rest…nu mai stiu.
    Multumesc pentru intrebari!

  55. Scopul meu este sa devin un om mai bun din toate punctele de vedere. In primul rand fizic vreau sa ma simt bine in pielea mea si apoi restul si anume psihic,emotional si spiritual.Pentru asta vreau sa fac zilnic cateva minute de miscare,sa citesc,sa studiez si sa invat cat mai mult.

  56. Obiectivul: sa ajung liber financiar (traider de succes in piata valutara).
    Actiunea: in fiecare zi sa citesc ceva nou din domeniu si sa aplic in practica.

  57. Buna Pera,
    Caut sa ma cunsoc cat mai bine,sa ma iert pentru trecutul meu.Sa fac cat mai mult sport,sa citesc cat mai mult,sa-mi schimb job-ul,sa calatoresc,dar mai ales sa-mi intemeiez o familie unita cladita pe iubire,toleranta,respect si incredere.
    Multumesc!

  58. 1. Pricipala prioritate acum : sa scap de anxietate, sa-mi găsesc un echilibru psihic stabil.
    2. Ma documentez, imi analizez viata, incepusem sa tin un jurnal, dar l-am cam abandonat, urmez tratament medicamentos(partea finala).

    1. Buna Pera,
      1. Sa am incredere in puterile mele legate de relationare.
      2.Sa ma documentez cat mai mult, sa iert trecutul, sa fac ceea ce imi place cu adevarat.

  59. Visul meu este sa il depășesc pe taher in seducție 🙂
    5 abordări pe zi(dacă imi e frica ca sunt multe femei număr unu doi trei si fug spre ele,așa ele ma pot observa si nu mai pot da înapoi.

  60. Sa imi pun afacerea proprie in miscare adica sa inceapa sa aiba venituri. Sa termin de finalizat websiteul companiei si sa imi duc la bun sfarsit 3 proiecte incepute. Caramida zilnica nu stiu, poate ca s-au adunat prea multe deja. Deci am nevoie de ajutor.

  61. Unul dintre obiectivele mele este sa imi imbunatatesc conditia fizica si sa mananc sanatos.
    Caramida ar fi sa fac zilnic sport si sa am grija ce mananc insa nu reusesc. M-am inscris in urma cu 3luni la o sala de sport, unde merg de 2-3 ori pe saptamana si incet incet simt cum pune lenea stapanire pe mine iar cu mancatul….pofta are capriciile ei.
    Cred ca inamicul meu este ambitia…deci astept cu interes sfaturile tale.
    Multumesc,seara buna

  62. Buna Pera,
    Ma voi conccentra sa raspund scurt la intrebari.
    1.Sa scriu acum o carte care sa ma trimita direct la Besst Sellers, din prima lovitura,tinand cont de faptul ca nu am habar de unde si cum sa incep acest lucru.
    2.De curand am intrat cred eu intr-o stare care imi provoaca niste senzatii ciudate, iar ideile pe care trebuie sa le notez imi vin de nicaieri.(notez zilnic niste ….)
    3.Am mai multi factori motivatori…..
    Multumesc.

  63. 1.visul meu e sa-mi recapat increderea in mine, sa ma iubesc si sa ma apreciez pt. tot ceea ce sunt si fac, sa renunt la a ma judeca atat de aspru cand „gresesc”, sa renunt sa ma urasc cand imi lipseste consecventa(asta e MaReA mea problema, lipsa efortului sustinut care darama tot ce cladesc , exact ca in mesterul Manole….)
    2.”caramida” mea : autodezvoltare personala( am citit si in articolele tale ca increderea se capata doar actionand), meditatie(cand am timp si chef, nu chiar in fiecare zi), panou de vise,EFT, sedinte de psihoterapie…..Ar putea parea ca muncesc din greu si chiar asa si e, dar daca ma autosabotez, rezultatele nu sunt si nici nu vor fi vreodata pe masura muncii!

  64. 1. Împlinire
    2. Cel putin o ora de studiu pe zi in domeniul care ma atrage(invatarea unei limbi straine).
    Vin de multe ori de la lucru si simt ca nu mai am energie pentru a studia. M-am tot mintit ca am sa invat minim 60 de minute/zi, pe urma am redus la 30 minute, iar acum de multe ori, nu mai studiez aproape deloc. 🙁

  65. 1.un stil de viata sanatos
    2. sa nu mai aman lucrurile , miscare de 3 ori pe zi , sa imi formez un program echilibrat ( care sa poata fi realizat in 16 ore ca restu sa raman pentru odihna si in anumite cazuri si distractie )

  66. 1) Sa devin profesor universitar.
    2)Citesc zilnic psihologie si incerc sa am o conduita adegvata.

  67. Ciao Pera , obiectivul meu principal este libertatea financiara prin dezvoltarea afacerii mele . Am doua afaceri pe care doresc sa le dezvolt prin a face numai ce ce imi place . Caramida ar fi lucrul zilnic cate trei ore pentru fiecare afacere in parte .

  68. Salut Pera, 2 mari visuri am:
    I. 1. Sa lucrez in domeniul IT
    2. Sa urmaresc tutoriale, sa citesc documentatie si sa pun in practica zilnic (cel putin 2 ore).
    II.1. Sa slabesc 40 kg.
    2. Sa imi fac zilnic programul de antrenament, sa reduc/renunt la dulciuri, bere si sa reduc carbohidratii (macar in a doua parte a zilei).
    Mersi!

  69. Visul meu este sa fiu foarte buna in meseria de coafeza.
    Caramida zilnica : trebuie sa invat in fiecare zi ceva nou

  70. Vreau sa ma prezint exemplar la examen in octombrie si vreau sa invat in fiecare zi 30 de min ca sa am sansa sa imi indeplinesc visul.

  71. 1.Visul meu este sa fiu independenta pe toate planurile,sa ma simt libera,sa nu ma simt depenenta pe toate planurile,sa imi traiesc viata asa cum imi doresc
    2. Sa descopar „caramizile zilnice” ce ma pot ajuta pentru a realiza punctul 1.

  72. Buna seara, imi doresc:
    1. Stabilitate financiara ( momentan somera);
    2. Cunoasterea a doua limbi straine;
    3. Sa calatoresc;
    Caramizile mele sunt : documentare si studiu constant, sa nu mai aman activitatile ( bat recordul la acest capitol ). Multumesc frumos

  73. Mi-am propus ca în perioada care vine să mă bucur de viață să mă distrez și să mă simt super. O viață avem și e păcat să trecem pe lângă ea fără să simțim că ne bucurăm. Mă distrez făcând bătături în palme de la munca la miniferma pe care doresc să o extind, bătături pe minte de la cursurile pe care le citesc ,ei fiecare om se distrează în felul lui…

  74. 1. Visul meu e sa creez o lume mult mai buna, bazata pe incredere si ajutor reciproc.
    Obiectivele care contribuie la realizarea visului sunt:
    – Sa adopt un stil de viata sanatos (alimentatie + sport) , sa-mi rezolv toate problemele de sananate, si sa ma simt bine in corpul meu.
    – Sa pot lucra zi de zi cu cel mai mare entuziasm pentru libertatea financiara care sa-mi permita mai mult decat imi doresc, iar din surplusul meu sa pot ajuta cat mai multi oameni.
    – Sa-mi gasesc perechea potrivita care sa ma inteleaga, sa avem o relatie fericita, bazata pe incredere si impreuna sa devenim tot mai puternici pentru a ne atinge scopul.
    2. Caramizile zilnice sunt: Sa citesc mai mult pentru dezvoltarea personala, sa socializez mai mult , sa mananc sanatos, sa fac miscare/sport/exercitii fizice, sa muncesc, sa ajut neconditionat cand am posibilitatea.
    Imi doresc tare mult sa maresc ritmul si sa nu mai pierd timpul !

  75. obiective:independenta financiara ,sa inteleg si sa accept alegerile facute de copiii mei in viata
    caramizi :activitate in atelier zilnic ,informare pentru deschidere magazin pe internet, stand de sarbatori pentru vanzare produse,
    vorbit cu copiii la cateva zile,ton calm,mai multa ratiune si mai putine sentimente

  76. Admitere INM ,pentru a ajunge un avocat de succes
    Caramida zilnica :citit cat mai mult ,vreau sa devin cel mai bun pe domeniul meu

  77. Scopul: sa devin exemplu de personalitate alfa/autentica trăire/”wholehearted living” ca sa învețe fetele mele aceasta viața pentru ele – plină de fericire si dragoste si succes
    Cărămida(ele): citit zilnic (tu, Andrea, Marius, Ursula, Brene Brown, Dr Phil, samd…) plan de viitor + apropiat + zilnic, îngrijire personală zilnică (sport, fel de mânca, meditație, scris in jurnal).
    Mersi mult pentru super articolele postate! Bravo!

  78. 1.sunt inca la liceu, clasa a 12-a, dar vreau sa devin organizator de evenimente.Vreau sa fac Facultatea de Stiinte politice, administrative si alea comunicarii, specializarea Relatii publice si Comunicare.Sunt pasionat de fitness si nu am exclus niciodata posibilitatea de a ajunge sa traiesc din asta.Sunt de asemenea pasionat de muzica, am participat la concursuri locale de karaoke, dar nu am facut nimic pana acum pentru a-mi perfectiona acest talent.
    2.m-am apucat de citit carti de dezvoltare personala (am 19 ani), invat in fiecare zi pentru BAC, deoarece am nevoie de o medie mare pentru admitere la facultate ,merg la sala de in jur de 4-5 ori pe saptaman, de in jur de 2 ani si nu am de gand sa ma opresc si vreau sa ma apuc de ore de canto.
    Sunt deschis la sfaturi, invataminte.Nimeni nu s-a nascut invatat,vreau sa invat cat traiesc.

  79. Vreau sa ma vindec de un „defect” psihic numit maladaptive daydreaming iar caramida zilnica care ma ajuta la atingerea acestui obiectiv este meditatia. Sunt dependent de ganduri si fantezie, trece o zi intreaga facand doar lucrul asta si imi scapa lucrurile din fata ochilor. De aici se nasc problemele de concentrare, anxietatea, singuratatea, pierderea de vreme, depresia si nevoia de atentie. Privesc meditatia ca pe un obicei foarte dificil deoarece e nevoie de un singur gand ca sa dau nastere la un intreg roman de alte ganduri si scenarii care nu se vor intampla niciodata iar astfel se duce pe apa sambetei toata clipa prezenta. Nu trec la actiune deoarece ma domina mintea pe mine si nu invers. Sunt un sclav al propriei mele minti, deocamdata.

  80. Felicitari Pera, iar ai gasit butonul fierbinte!
    Este foarte adevarat ca ne blocam din cauza faptului ca vrem prea multe lucruri in acelasi timp, de aceea este important sa ai un mentor care sa te ajute sa-ti dai seama unde esti si cu ce sa incepi.
    In cazul meu obiectivul este … secret 🙂 deocamdata si caramida zilnica inseamna revizuirea obiectivului si planificarea permanenta si coerenta a urmatoarelor 3/4 zile in vederea atigeri obiectivului.

  81. Bună, Pera! Îți mulțumesc pentru acest articol care a trezit în mine dorința de a face ceva cu adevărat. Cel mai mult îmi doresc să iau Bac-ul cu o notă cât mai mare (peste 9,50) pentru că de această notă depinde admiterea la facultate la buget. Trebuie să-ți mai spun că cele mai mari temeri le am pentru examenul scris la română, iar că la celelalte materii stau bine. Cărămizile zilnice pe care le-am identificat sunt: citirea unor eseuri și ulterior redactarea pe o foaie a ideilor principale reținute + rezolvarea unui model de test. Simt că mă plictisesc atunci când încep să citesc, ba chiar am și adormit cu cartea în mână; iar în ciuda faptului că știu că am nevoie de o notă mare și că pentru asta trebuie să muncesc, adesea aleg să fac altceva, de exemplu să citesc o carte de literatură sau să lucrez la matematică (asta chiar îmi place). Sper că poți găsi ceva și pentru mine. Mulțumesc pentru ajutor și multă energie în continuare!
    Cu respect, Carina.

  82. visul meu este sa-mi fac liniste in viata conjugala.caramida este schimbarea comportamentului prin dezvoltare personala,citit,etc

  83. Mă uit în oglindă și văd pe altcineva. Zâmbesc altfel, nu sunt eu Dana cea din anul trecut care zâmbea doar cu buzele și avea ceața aceea în privire. Mă urc pe cântar și rămâi uimită nu sunt eu Dana cea care să rupă cântarul. Mă uit la conturile mele și rămân uimită sunt eu persoana care are banii ăștia? Mă uit la cărțile citite și rămâi uimită sunt eu persoana care a citit în câteva luni toate cărțile astea? Ascult înregistrarea cu primul meu discurs ținut în fața unei săli pline și sunt uimită sunt eu persoana din anul trecut care eram asa de tăcută ?
    Vreau să mă uimesc în continuare!

  84. buna Pera,
    obiectivul meu nr 1: independenta financiara care sa imi permita, intre altele, sa infiintez o bursa pt copiii destepti dar saraci
    caramizile zilnice: studiul mai aprofundat al domeniului in care vreau sa imi dezvolt afacerea, intocmirea planului afacerii si, in final, aplicarea acestuia.
    PROBLEMA MEA MAJORA ESTE PIERDEREA RAPIDA A ENTUZIASMULUI (incep proiecte si le abandozez cu usurinta; lipsa de perseverenta; sunt indisciplinata)
    O seara buna,

  85. Un articol foarte bine venit si de data aceasta, multumesc Pera!
    1.Sa imi dezvolt afacerea
    2.Sa ma trezesc in fiecare zi cu o ora mai devreme in care sa citesc si sa concep noi strategii de marketing pt. firma mea.

  86. 1. Manager
    2. Sa vorbesc zilnic cu minim 5 oameni despre un stil de viata sanatos si despre posibilitati financiare .

  87. 1. Visul meu este sa semnez contract de jucator de fotbal profesionist
    2. Sa am grija de corpul meu, de mintea mea, de alimentatia mea si respectiv de energia corpului meu si foarte important pentru mine, sa ma antrenez in fiecare zi sa muncesc la sala de forta si pe terenul de joc. 🙂 Multumesc frumos!

  88. 1.Sa devin trainer nlp si life coach
    2.Sa citesc o carte de psihologie/nlp/consiliere pe saptamana si sa aplic in viata mea tot ceea ce citesc.
    Sa tin un jurnal pentru feedback si analize si sa urmez cursurile de trainer si life coach.(motivatia zilnica, ar fi problema pe care o am)

  89. 1 independenta Financiara
    2 sa am mai multa incredere in mine, sa fiu perseverenta,punctuala si sa aplic sfaturile pe care chiar eu le dau altora….

  90. 1. Dupa 18 ani de studii in diverse specializari, vreau sa cred ca a deveni educatoare mi-ar satisface dorinta in viata. Imi doresc o profesie din care sa fiu independenta financiar si stiu ca meseria de educator nu e una din ele…dar vreau sa vad daca ma simt implinita sufleteste facand inca un pas in a-mi gasi vocatia.
    2. Caramizile ar fi sa consult cate un profesor din urmatoarele specializari: desen, muzica, ed. fizica, comunicare, pentru a lua concursul la admitere, acestea fiind si probe eliminatorii.
    Lucrul asta implica in primul rand bani, un timp scurt la dispozitie in care sa perseverez in cunoastere pana la data admiterii si energia pe care vreau s-o pun in actiune.

  91. Salut Pera,
    E ora 04:00 AM, nu am somn ,dar ma bucur ca de fiecare data găsesc pe blogul tau asemenea articole incantatoare.
    Ca sa iti răspund la cele 2 întrebări:
    1. Sa ajung la un venit de minim 10.000 euro/ luna din bussines-ul meu.
    2. Sa imi fac o lista in fiecare seara cu cele mai importante lucruri de realizat pt business-ul meu in ziua următoare si sa le fac bineînțeles. Cu alte cuvinte un plan de acțiune zilnic si o retrospectiva a zilei ce tocmai a trecut.

  92. Descoperirea unei activitati care imi place si castig material de pe urma ei (mi-ar lipsi si caramizile). Multumesc, scrii articole foarte bune pentru oricine, cu orice fel de probleme.

  93. Imi doresc un stil de viata sanatos care sa imi permita sa scap de stres, sa fiu multumita de ceea ce fac si sa apreciez ceea ce am.
    Din pacate ma las prinsa in varyejuk de zi cu zi si pun 10 caramizi 3 zile si apoi gata 🙁

  94. Sa interactionez foarte bine cu oamenii, sa imi faca placere compania lor.Sa devin o buna terapeuta.Sa cunosc oameni care ma inspira si sa am puterea de a i inspira si eu pe ceilalti. Sa nu fac comparatii intre mine si altii si sa ma plac pe mine insami ,sa ma ajut si sa ma automotivez, adica sa devin cea mai buna versiune a mea.

  95. 1. Scopul: sa fiu formator pentru un anumit standard ocupational.
    2. Caramizi: sa conving o anumita institutie ca si profesia pe care o am, se incadreaza in profesiile selectate si sa am banii necesari pentru autorizare.

  96. Scop, obiectiv?
    1. Vorbit si scris in limba engleza;
    2. Increderea in mine, pentru a ajunge la nivelul la care sa pot sa transmit in grupuri mesajul astfel conceput, pentru a schimba mentalitati vis-a-vis de domeniul in care activez.
    Care este caramida zilnica pentru a atinge acest vis/obiectiv?
    Citesc, ascult materiale in acest sens;
    Citesc tot ce interactioneaza cu subiectul „Personalitate alfa”
    Incerc sa ma disciplinez in fiecare zi, ma gandesc doar la frumos; Vreau sa devin mult mai organizata financiar, vreau sa ofer celor din jur ceea ce stiu sa fac cel mai bine, sa ofer dragoste de viata, fara a mai pierde in plan personal.
    Multumesc,
    O zi speciala, tuturor!

  97. 1. sa ma simt mai stapana pe mine profesional sa ma supraspecializez in 2-3 subdomenii in specialitatea mea, in care lucrez de 20 ani
    2. caramizile zilnice: timpul de educatie profesionala imi este extrem de redus (muncesc mult si intre timp trebuie sa ma ocup de copii) si nu in fiecare zi reusesc ce mi-am propus, adica sa citesc, sa invat

  98. sa am un salar de 5 000lei, ca sa ma pot descurca si sa-mi permit unele lucruri pe care nu mi le permit acuma
    2. Lucrez mult pentru acumularea de cunostinte deoarece imi place ce fac,si gasirea altei oportunitati pt vis

  99. Ma regasesc intru totul in vorbele tale. Rutina zilnica m-a impiedicat sa-mi realizez visul. Multumesc pentru articol. Este cu adevarat exact ceea ce-mi trebuia. Visul meu este sa-mi construiesc o retea de Network Marketing puternica, care sa-mi aduca apoi libertatea financiara si timpul liber la care visez. Dar mai presus de toate vreau sa-mi demonstrez mie insami ca pot sa fac asta, pentru ca vreau si merit. Am invatat foarte multe in ultimii trei ani, am citit si citit si citit. Si nu am trecut la actiune, din lipsa de timp, din neincredere in mine . Sunt motive, si le gasim la tot pasul. Important este sa gasesc solutii. Caramida? In primul rand ACTIUNEA, iar pentru asta trebuie sa vorbesc zilnic cu cel putin doua persoane despre afacerea profitabila care m-a adus sa-mi doresc lucruri la care inainte nici nu puteam visa.

  100. 1 . Sa progresez semnificativ pe calea dezvoltariii personale
    2. Sa citesc un numar de pagini zilnic si sa fac meditatie minim 15 min dar nu prea imi tin acesti pasi.
    Multumesc

  101. Vis: un anumit stil de viata. Caramida zilnica : citit, vizionare materiale de dezvoltare personala si financiara 2 ore pe zi, observarea si controlul gandurilor, meditatie 10 min/zi. F bun articol.ma ajuti f mult sa ma cunosc si sa inteleg mai bine ce am de facut concret in viata. Ma disciplinezi. Multumesc

  102. 1. Sa ajung designer industrial si sa am un stil de viata sanatos, sa reusesc sa fac ce imi propun
    2. Sa exersez in fiecare zi, sa fac schite, sa lucrez in programe 3D, sa ma documentez

  103. 1. Sa ajung la nivelul de calificare 6A 3-3 in compania japoneza Enagic, pana in 1 iunie 2018, asta asigurandu-mi un venit pasiv de 5000€ pe luna.
    2. Caramida zilnica: 10 telefoane de dat si o prezentare produsului companiei.

  104. Draga Pera, multumesc pentru inca un articol plin de intelepciune!
    Obiectivul meu este sa ma gasesc pe mine si rostul meu pe Pamant.
    Si caramida mea zilnica va fi incercarea de a-mi creea obiceiuri noi (citit mai mult, sport mai mult) si de a le elimina pe cele vechi, nocive (statul la TV pana adorm, comoditatea/lenea/amanarea cand e vorba de facut ceva).

  105. Am creat un plan de afacere excelent din punctul meu de vedere, care ar avea un succes nemaipomenit. Imi lipsesc investitorii si asta imi ramane de facut, sa caut zilnic persoane care vor sa investeasca in ideea mea, pana ce o gasesc pe cea potrivita.

  106. Visul meu. Sa devin un sef bun, sa evoluez dupa care sa imi deschid propria afacere.
    Caramida mea: sa citesc zilnic ceva despre afaceri.

  107. Sa devin independent financiar prin a deveni cel mai bun blogger si public speaker, cel putin din Romania, pentru a ajuta cat mai multi oameni.
    Pasi de actiune: Citit in fiecare zi si scris/inregistrat/filmat pentru articole

  108. Buna Pera!
    1. Sa scap de blocajul mintal/emotional care nu ma lasa sa evoluez.
    2. Sunt contiienta ca singura solutie este ,, o infruntare” cu mine insumi dar tot am amanat momentul pentru ca simt o teama care nu pot sa o definesc doar o simt…..pur si simplu imi blochez singura mintea….
    Multumesc Pera pentru tot ce faci pentru noi!

  109. Vreau sa fiu instructor de fitness. Pentru asta, fac sport zilnic. Cărămida mea este măcar 10 minute de sport.

  110. 1.Vreau sa ajung un foarte bun inginer.
    2.Sa muncesc zi de zi cate un pic pentru a ajunge unde imi doresc.

  111. 1: împlinire financiară si viata echilibrarata
    2: Meditație zilnică
    Organizare zilnică, săptămânală si lunară in funcție de obiective
    Experimentate zilnică in afara zonei de confort
    Dezvoltare personală: citit si experimentat + conferințe
    O zi geniala!

  112. 1. Sa fondez un sistem de ingrijire pentru seniori, astfel incat acestia sa-si pastreze calitatea vietii cat mai mult timp cu putinta
    2. Sa citesc si sa studiez materiale legate de domeniu cel putin 1 ora pe zi si sa pun pe hartie toate ideile care imi trec prin cap legat de acest lucru.

  113. 1.Independenta financiara…2.Sa am grija de corpul si mintea mea..sa vb in fiecare zi cu 20 de pers despre activitatea mea si sa-i ajut cu tot ce pot..sa ma inconjor de pers pozitive

  114. Multumesc! Sunt perfect de acord cu toate aspectele mentionate! E bine sa contabilizam zilnic, lunar, trimestrial si anual progresele! O zi excelenta !

  115. Salut, Pera !
    Visul meu este sa dobandesc independenta financiara.
    Caramida zilnica: 1. Studiu constant; 2. Sa invat sa relationez mai bine.
    Am obiceiul de a amana lucrurile pana in ultimul moment, iar acest lucru nu e tocmai bun, devin agitata, stresata si uracioasa. Poate ma ajuti cu un sfat.
    Multumesc.

  116. 1. Sa fiu independenta financiar.
    2. Sa am incredere in mine ca voi reusi sa imi schimb viata,sa invat zilnic,sa imi elimin toate limitari pe care le-am acumulat ani la rand. Sa actionez zilnic ,sa imi descopar vocatia,calea sper armonie. Imi doresc sa fiu implinita din toate punctele de vedere.
    Multumesc pentru tot ce scrii,pentru ca faci oamnei sa actioneze pentru a dobandi fericirea si implinirea.

  117. 1 Sa produc cat mai multe reportaje de buna calitate.
    2 Sa nu ma opresc niciodata din cautat subiecte; sa fiu mai exigent in cautarea subiectelor.

  118. sa mi cresc afacerea am o firma de distributie mica cu un angajat, sa intalnesc femeia potrivita, caramida zilnica cu firma este ca in fiecare zi lucrez

  119. Scop: sa am corpul pe care mi-l doresc, sa invat sa comunic mai eficient.
    Caramizi: in fiecare dimineata fac o serie de exercitii, si de 2 ori pe saptamana ies la alergat, zilnic citesc un anumit numar de pagini, merg la intalniri.

  120. Salut Pera.
    1.Imi doresc sa mi inving fricile (pentru asta le descopar, lusiness din jurul meu , cu partenerul meu de viata , le las sa le simt, ma aplec asupra lor pentru a le intelege si caut sa identifc cum le pot depasi, citesc despre asta in fiecare zi, interactionez cu oameni de specialitate, incerc sa mi inteleg propria fiinta si nu in ultim rand nevoile pe care le am atat dpdv emotional , incerc sa mi inteleg partenerul de viata, sa nu mai fiu dependent de el, sa mi daruiesc si sa i daruiesc libertatea de care avem nevoie amandoi, sa incep sa ma accept , sa iubesc si sa ma respect asa cum sunt)
    2. Imi doresc sa devin liber dpdv financiar ( incerc sa identific ceea ce as dori cu adevarat sa fac pentru a mi gasi vocatia, vocatie care ar insemna libertate finaciara, pentru asta insa trebuie sa muncesc cu mine, sa mi infrang frica de esec, pentru ca ma aplec foarte mult asupra riscurilor, riscuri care vin din analiza mediului de afaceri si din amenintarile mediului economic instabil ) Adun ore de Brainstorming pe care l fac cu oameni de business apropiati, cu partenerul meu de viata, citesc si caut sa vad cum gandesc si cum actioneaza oameni care au reusit in business…..
    3. Imi doresc sa imi acopar anumite limite pe care mi le am impus candva si care m au condus la un esec temporar , esec care se tot repeta la anumite perioade de timp, asa cum spune Dl Hill, dar acum incerc sa transform acest esec si sa mi vad greselile care m au tot condus in aceasta zona I( pentru asta incerc sa mi schimb obiceiurile, mi am facut un program cu caramida zilnica asa cum spui tu si trebuie sa ti marturisesc ca de ceva vreme ma lupt pentru al respecta in fiecare zi, este greu uneori, asa cum spui si tu, uneoori ma dezamagesc fara sa simt rezultatele, alteori imi dau seama ca rezultatele nu pot veni peste noapte, alteori ma agat de emotiile negative care sunt provocate de ego ul meu, de sinele meu fals, ma agat de dependetele pe care mi le am hranit si crescut singur de a lungul timpului, dar in final stiu ca nu mai vreau sa traiesc asa si perseverez, reiau drumul greu al muntelui, poteca ingusta si abrupta care duce inspre varf, incerc sa fac cate un pas mic, dar un pas mic pe luna a fost facut si a fost marcat ca un pas mare pentru umanitate, nu ?
    Este greu , foarte greu si iti spun asta pentru ca nu mai vreau sa ma mint
    Este un moment prin care trec si uneori sunt bulversat, alteori sunt fericit, un amestec de emotii, unele pozitive , altele negative….

  121. Imi doresc sa am o mica afacere si sa pot ajuta si pe alții la randul meu
    Nu pot spune dar încerc sa ma documentez pe fiecare zi despre ce ar putea fi dar de fiecare data îmi dau seama ca sunt singur si cea mai mare bariera pe final sunt întotdeauna banii putini

  122. 1. Sa devin un scriitor de succes (am publicat o carte de versuri). In prezent imi doresc sa scriu proza de calitate.
    2. Sa scriu proza minim 30 de minute pe zi (pentru ca cel mai greu imi este sa scriu pe calculator ceea ce am scris de mana, cele 30 de minute trebuie sa fie in fata calculatorului)

  123. Scop: sa devin un foarte bun inginer electronist apoi sa desvin independent financiar deschizandu-mi propria afacere in domeniu.
    Caramizi: sa citesc tot ce-mi cade in mana despre electronica, sa-mi fac relatii cat mai multe cu oameni de succes sau oameni cu potential.
    Tin sa specific ca acum am 17 ani (clasa a11a) si iti citesc blogul de pe la 14 ani, ai avut un rol foarte important in evolutia mea de pana acum si pentru asta iti multumesc.

  124. Scop: Echilibrarea financiara.
    Caramida:
    1. Reluarea activitatilor legate de afacere.
    2. Grija fata de trup: greutate, evitare excese, ex fizice, odihna.
    3. Grija fata de minte: lectura zilnica, aprofundare lb. engleza
    3. Grija fata de spirit: armonizare cu fortele universului, protejare fata de fortele energiilor negative.
    5. Planificare, Evaluare.

  125. 1. Visul meu este sa-mi descoper adevarata vocatie astfel incat sa fac lucrurile cu placere si nu pentru ca trebuie sa le fac pentru asigurarea traiului zilnic.
    2. Analizez indelung diverse idei de business pe care le conturez discutand cu diversi oameni precum si observand ceea ce se intampla in jurul nostru. imi doresc foarte mult sa ajung sa concretizez un business propriu.

  126. Super articol Pera, ca toate ale tale de altfel, te motiveaza instantaneu sa te pui pe treaba. Dar ce faci cand esti blocat de prea mult timp in aceeasi situatie de inactivitate (fiindca nu mai stii ce vrei si in ce directie s-o iei) si te afli in aceeasi relatie (nesatisfacatoare) care simti ca te tine pe loc? Ce faci cand, dupa ani si ani in care ti-ai reprimat dorintele, te simti ratacit, nu mai stii cine esti si ce vrei de la viata, si in plus mai esti si plin de frustrari si te uiti in urma cu regrete la timpul pierdut? Eu simt ca mi-am irosit ultimii 10 ani din viata pe un drum care (abia acum mi-am dat seama) nu ma duce nicaieri, alaturi de o persoana cu care nu mai sunt fericita si cu care nu mai vad viitor. Dar ca sa nu ma indepartez prea mult de la subiectul de astazi si de la cele doua intrebari la care vrei sa stii raspunsul nostru, iata-le:
    1. Scopul meu este sa renunt la atitudinea de victima neajutorata (fiindca asa ma simt in momentul de fata, desi stiu ca totul sta in mainile mele, dar nu gasesc puterea sa merg inainte).
    2. Caramida zilnica – citesc (devorez, mai bine spus) zi de zi tot ce-mi pica in mana despre dezvoltare personala si motivatie.
    Abia cand voi atinge acest prim obiectiv (cat mai curand sper, fiindca timpul trece, trece…), voi putea in sfarsit sa-mi fac un plan de viata si sa-mi stabilesc un obiectiv concret caruia sa ma dedic trup si suflet, zi de zi, an de an, fara sa obosesc si fara sa ma plictisesc.
    Astept cu nerabdare mail-ul tau!

  127. 1.libertate financiara
    2.răspunsul la :”Cine sunt eu?Dincolo de educație,minte,ego,personalitate.

  128. Libertate financiara….sa fiu cat de buna pot fi
    caramida zilnica: contactarea zilnica a cel putin o persoana…20 de minute de citit , dezvoltare personala…

  129. Sa fiu speaker, pe teme ca si motivata, imaginea de sine, depresia, independența financiară si un blog foarte citit.

  130. Încep să devin prietena mea.caut răspuns la i trebarea; Cine sunt eu? și doresc să aju g la independentă financiară.

  131. Salut. Vreau sa imi gasesc afacerea care mi se potriveste, sa ajung in top 10 antreprenori din Romania. Pasi de actiune citit zilnic minim 50 pagini, mers la seminarii si la orice activitate care e din domeniul antreprenorial si de dezvoltare personala. M spune:

    Salut. Vreau sa imi gasesc afacerea care mi se potriveste, sa ajung in top 10 antreprenori din Romania. Pasi de actiune citit zilnic minim 50 pagini, mers la seminarii si la orice activitate care e din domeniul antreprenorial si de dezvoltare personala. Multumesc si spor la obiective

    1. 1. Sa deschid o afacere .
      2.Sa dedic zilnic timp pentru pregatire teoretica si practica, pentru ca visul sa devina realitate.

  132. Ce imi doresc…
    1. Sănătate (pasi de urmat: sa ma las de fumat, sa merg la sala macar o data la doua zile, sa alerg sau sa pedalez zilnic o ora)
    2. Pace (pasi de urmat: meditatie/rugaciune zilnica macar 30 min, petrecut timpul in natura la fiecare sfarsit de saptamana, sa nu mai fiu nervos… greu de urmat!!!!)
    3. Iubire (pasi de urmat: sa inteleg ca toti suntem facuti din acelasi aluat al Universului, sa iubesc tot ce imi iese in cale… greu de urmat!!!!)
    4. Prosperitate financiara (alaturi de asociatul meu, am doua firme si un ONG si imi este foarte greu sa le tin pe linia de plutire pe fiecare) – pasi de urmat: sa ma trezesc cat de dimineata, la 5.00 :)), sa imi dozez timpul pentru fiecare business in parte..
    Cam asta as dori!
    Numa sus!

  133. Buna Pera!
    1. Imi doresc sa ies din sistemul corporatist in care lucrez si vreau sa fac ceva constructiv si care sa imi ofere satisfactie profesionala. Insa trebuie mai intai sa imi descopar vocatia.
    2. Pentru descoperirea vocatiei voi renunta sa mai lucrez peste progam in mediul corporatist si sa ma mai implic atat de mult. Astfel imi voi aloca timp sa citesc 50 pagini pe zi din cartea ta „Impulsul pentru vocatia ta”, voi face o lista cu pasiunile mele si ma voi documenta saptamanal, in fiecare zi
    cate 1h despre cate o pasiune, ulterior le voi filtra si voi selecta pasiunea in care ma regasesc cel mai mult.
    Problema mea este ca tot timpul amân ce imi propun sa fac si imi las obiectivele personale pe ultima clipa, apoi apar situatii neprevazute care ma determina sa aman din nou sau chiar sa renunt la ce mi-am propus sa fac? Ai o recomandare pentru a evita aceste situatii?

  134. Visul meu e sa fac o fabrica din care sa se producă ceva care sa fie de folos pentru omenire. Actiunea mea e sa visez so vad exact asa cum e. De munca nu mie frica si de oboseala am uitat de mult. Stiu f bine ca ceea ce vezi cu ochi minti va deveni real. Problema mea e ca sunt introvertit si nu pot vorbi asa cum ma gandesc ca ar fi indicat sa vorbesc pentru a avea succes. Mulțumesc anticipat toate bune.

  135. 1. Sa imi inving timiditatea si anxietatea sociala
    2. Sa ma implic mai mult in viata sociala prin voluntariat, implicarea intr-o organizatie studenteasca, workshopuri de dezvoltare personala si comunicare, sa citesc si sa aplic informatiile de dezvoltare personala, sa incep sa muncesc si sa ma despart de parinti.

  136. 1- sa-mi dezvolt afacerea/pasiunea pentru a avea un confort material constant
    2- sa ma documentez/citesc , sa caut metode de predare eficiente…….

  137. Bună provocare!
    1. Îmi doresc să devin un expert în domeniul în care lucrez și să găsesc o metodă de a vinde profitabil această axpertiză. Astfel mi-aș dori să-mi câștig independența financiară.
    2.Să citesc zilnic minim un articol despre domeniul meu de interes și să caut soluții creative pentru vânzare.

  138. As vrea sa mai slăbesc încă 6 kg pentru a-mi atinge obiectivul propus de acum 3 ani. Trebuie sa spun ca am slăbit pana acum 30 de kg cu sport si mese regulate, dar ultimele kg se încăpățânează sa rămână acolo. Adevarul este ca firma mea a crescut furtunos, iar problemele zilnice ma fac sa nu mai pot concentra pe obiectiv. Plus ca, in puținul timp liber sunt si mama. Merg in continuare de 3-4 ori pe sapt la sala si am in continuare 5 mese. Doar ca nu întotdeauna mănânc ce trebuie.

  139. As dori sa pot duce la capat scoala de soferi care am inceput-o de 2 ani si pe care si la ora actuala inca mai gandesc fara sa actionez
    de teama ca nu duc la capat
    Bine inteles chiar si in educatia copiilor mei care de multe ori nu reusesc sa pun pasul in prag si sa le dovedesc ca eu sunt Mama,seful care hotaraste in orice situatie..
    Cam asta ar fi inceputul,care pt mine conteaza mai mult decat toti banii

  140. 1. Tel 1: sa imi creez primul meu job de vis: sa fiu acceptata in institutul nou infiintat pentru promovarea relatiilor intre Romania si Asia, sa ma implic direct in proiectarea si dezvoltarea sa (eu fiind pasionata in special de India si avand deja de dinainte conceput pe hartie un plan pt un centru asemanator). Tel 2 : Sa implementez proiectul comunitar intercultural care a castigat un concurs de finantare de la primaria Cluj pentru proiecte ale tinerilor. Tel 3: Sa reiau un stil de viata sanatos (sport si alimentatie). Tel 4: Sa am o relatie autentica cu persoana potrivita pe care este posibil sa o fi cunoscut
    2. Pasi de urmat: Tel 1 si 2 (se leaga intre ele): sa citesc si lucrez zilnic pentru lucrarea de dizertatie (parte din proiect), sa ma documentez si sa ma gandesc zilnic la idei de implementare a anumitor activitati din proiect , dar si a centrului, sa adun zilnic informati despre oamenii implicati in Centru si cei cu care as putea colabora pentru proiect si in cadrul centrului; Tel 3: Sa reiau mersul la sala de sport dimineata (dupa o pauza de aproape 3 saptmani) si sa nu mai mananc dulce decat dimineata, iar seara doar la ocazii speciale (care nu au loc foarte des). Tel 4: Sa ma intalnesc in aceasta vara cu persoana cunoscuta recent, si mai ales sa imi perfectionez eu stilul de viata zilnic (mai ales disciplinare emotionala) pentru a nu mai avea senzatia ca este posibil sa fi cunoscut persoana potrivita, care corespunde in foarte mare masura portretului meu robot de barbat ideal, dar eu sa raman sub nivelul lui. E o oportunitate cand poti intalni o astfel de persoana care sa te inspire prin tot ceea ce face si sa te ridice si nu as vrea sa o ratez datorita unor blocaje emotioale permanente-indiferent daca e vorba de persoana din prezent (daca se va dovedi potrivita) sau de alta din viitor.

  141. 1. Sa fiu cea mai tanara laureata Nobel.
    2. Sa ajung sa scriu foarte bine. Pentru asta trebuie sa scriu zilnic.

  142. 1.Vreau sa devin unul din cei mai de succes antrenori de fitnessculturism.
    2.Zilnic sa citesc un articol de specialitate si aplicarea lui in stilul ce ma caracterizeaza.

  143. 1. Sa fac mai mult sport, in special sa trec mai des pe la sală, să mai pun câteva kilograme in plus.
    2. Să ating o situație financiară care să imi permită să călătoresc mai des.

  144. Salut, Pera, imi este greu sa ma exprim, dar am sa incerc. Am un vis de a fi o persoana libera financiar, dar imi este frica ca nu o sa pot sa ma discurc, ca nu o sa-mi ajunga bani de trai etc….Imi doresc mult sa ofer servicii de contabilitate,sa nu mai fiu angajata ca sa-mi pot singura sa-mi gestionez ziua, dar cum iti spuneam frica imi este foarte mare

    1. 1.Sa fiu eu insumi.
      2.Sa descopar zilnic ceea ce ma poate ajuta sa-mi realizez acest vis, inceputul este frumos.

  145. 1.sa ajung la”independenta financiara”printr-un venit pasiv
    2.dupa mult timp am vazut unde gresesc: in procesul de „reeducare”a mea:exista o rigiditate in subconstientul meu care se opune la schimbarile pe care,in conformitate cu ceea ce citesc,ar trbui sa le fac.Tind sa cred ca subconstientul meu(adica tot eu)in loc sa opteze pentru o schimbare radicala,parca incearca o”adaptare”a informatiei noi la sistemul deja existent.Deci,constientizez nevoia de schimbare,identific mijloacele,unde sa intervin,ce sa fac,dar cind trbuie sa fac,ceva sau „cineva” din interior aranjeaza lucrurile in asa fel incit nu scimb mare lucru ci „adaptez ceva nou”la ceva vechi.Autosabotare.Aici trbuie sa lucrez,Orice schimbare isi realizeaza scopul si incepe sa produca efecte atunci cind devine un obicei.Precum spalatul pe dinti.Aici mai trebuie sa lucrez.Panoul cu vise nu este sufucient.Jurnalul zilnic cu obiceiuri noi pe care le voi implementa in urmatoarea perioada sta la baza oricarui inceput.Cred ca trebuie sa accept si un pic de durere pentru a reusi sa-mi impun obiceiuri noi.Si am multe de schimbat,multe obiceiuri noi de implementat.Am fixat scopul,am gasit uneltele,am constientizat nevoia dar nu am suficienta forta sa implementez.Sint si multe lucruri din trecut,care mai reapar periodic, care ma tulbura si ma opresc din drum.Mai multa focusare?Mai mult nerv?Cind scriu asta acum vad ca inca bijbai,inca sint in cautari.Inca nu am imaginea completa.NU stiu,cu alta ocazie sper sa fiu mai concis.Acum fiecare intrbare trzeste in mine alte intrebari.

  146. Citind comentariile făcute până acum am observat că pe primul loc ar fi independenţa financiară. Şi eu am probleme cu … lipsa sumei suficiente pentru cheltuieli sau investiţii. Alergăm aşa de mult după bani încât, atunci când îi avem, uitând de obiective, îi consumăm atât de repede, încât ne dăm seama cu părere de rău că cei care lucrează în publicitate îşi fac foarte bine treaba ! Şi iarăşi „alergăm” … până se închide cercul vicios. Dezvoltarea personală fără aplicaţii practice, fără rezultate, a îmbătat multe persoane, incluzându-mă şi pe mine. De aceea cred că măsurarea la o perioadă regulată de timp a ceea ce ai realizat sau nu, ar trebui să fie un obicei obligatoriu, după ce s-a stabilit o acţiune. Eu personal, citesc articole de dezvoltare personală dar, simt că nu se schimbă nimic. Parcă m-aş pierde în amănunte şi … nu văd pădurea de copaci !

  147. Salut Pera,
    Acestea sunt cele doua obstacole ce stau in calea indeplinirii obiectivului meu.
    1. Metode de eliminare a balastului mental acumulat in timp.
    2. Ghiduri in ceea ce consta o structurare corecta si eficienta pentru bani si timp(planificarea obiectivelor pe termen lung).
    Multumesc,
    O zi faina!

    1. Salut,
      este clar ca piramida lui Maslow ne influenteaza vietile si ne afecteaza cel putin emotional.
      Poate coteaza putin si unde te nasti pe aceasta planeta in contextul a ceea ce ti-ai propus in aceasta viata. Orice as zice, simt puternic o diminuare a entuziasmului si o lipsa a activitatii eficiente.
      Unul din lucrurile importante de atins, l-a specificat Alina mai sus:
      – sa ma gasesc pe mine si rostul meu pe Pamant (de aici poate deriva o adevarat filozofie de viata diferita
      de alergatul ca disperatul numai dupa chestii materiale);
      – avand pasiuni in domeniul tehnic, sper sa reusesc sa termin un proiect legat de free energy;
      – mereu am visat ca cineva cu bani si „deschidere” sa creeze un loc in care tinerii inteligenti ai acestei natii, sa poata crea liberi, sa nu mai fie necesara migrarea catre exterior (e utopic intr-o lume asa dezechilibrata).
      – imi lipseste persoana de sex opus perfect compatibila in acest drum al vietii, acesta este un impediment;
      Ca metoda probabil va trebui sa conving mintea cumva ca rolul de observator in aceasta viata trebuie combinat cu rolul de actor/jucator. Dupa ce trec de acest pas mai ramane sa alex ce tip „de caramida zilnica” se potriveste la mine.
      Multumesc,
      Spor

  148. 1 sa devin cantareata
    2 sa iau lectii de canto de pe youtube minim 30 de minute zilnic si sa incerc sa compun versuri

  149. 1.Imi doresc sa am incredere in mine.
    2.Sa fac in fiecare zi exercitii pt cresterea increderii de sine, sa depasesc blocajele de genul: „eu nu pot”, „nu merit”, „nu am calitatile necesare”…

  150. obiectivul global – blog
    caramida 1 – citesc zilnic despre copyright si marketing
    caramida 2 – sport…mult mult spor (care compenseaza orele de stat in fund 🙂 )

  151. 1. Independenta financiara, 1000 euro/ luna
    2. Sa citesc zilnic despre arta vanzarii, sa dezvolt prietenii, sa am o intalnire de vanzare zilnic, sa citesc ziarul ca sa gasesc orice oportunitate de a incheia contracte.

  152. Obiective:
    1.Sa scap de atacurile de panica, de frica, de dependenta de oameni (in care vad salvarea), sa fiu curajoasa
    2.Sa am afacerea mea.Sa investesc in agricultura.
    Ce fac pentru a-mi atinge obiectivele:
    1.Pentru a scapa de dependenta de oameni si panica ar trebui sa practic terapia prin expunere.Sa incerc in fiecare zi sa stau singura cel putin o scurta perioada, ceea ce as face daca as avea curaj. Incerc sa imi repet in fiecare zi ca sunt puternica si ca pot face orice.
    2. Pentru afacerea mea deocamdata sunt la stadiul initial.Strang bani pentru teren.In fiecare luna o anumita suma.Respect regula cu strictete.

  153. Buna Pera.
    Articolul tau a venit la momentul potrivit. Mi l-a recomandat o buna prietena, implicata intr-un proiect comun.
    Telul meu- sa realizez cu succes proiectul ( afacerea ) in care am intrat- ce ma poate duce la independenta financiara
    Caramizi- sa vorbesc zilnic, 6 zile din 7, cu cel putin 3 oameni despre proiect.
    – sa dau 15 telefoane /zi.
    Multumesc pentru articol.
    Irina

  154. 1.Independenta Financiara obtinuta din afaceri online
    2.Imbunatatirea metodei actuale de facut bani online adica gasirea si probarea unei nise noi in fiecare zi si gasirea si punerea in practica de metode noi de promovare online.

  155. Buna, Pera!
    Visurile mele sunt:
    1 Minte sanatoasa intr-un corp sanatos (sport, slabire, alimentatie sanatoasa, echilibru emotional);
    2.Independenta Financiara
    3 Dragoste Adevarata

  156. Buna Pera! 1. Visul meu este sa fiu psihoterapeut si chiar sa fac bani din asta!
    2. Sa citesc zilnic 30 minim pagini de specialitate si sa incropesc tehici ,instrumente de interventie pentru clientii mei

  157. 1. Venit pasiv care sa imi acopere complet cheltuielile lunare. („libertate financiara”)
    2. Creez in fiecare zi +1 imagine de microstock pe care o adaug la portfolio. (obiectivul, din cate socotesc, e undeva pe la 2000+ de imagini. momentan, dupa 3 ani de lucru, am 892 de imagini)

  158. 1.Sa fac sport dupa programul stabilit si sa pot avea relatiile care mi le doresc
    2.Sa imi mentin mintea limpede sa termin facultatea si sa obtin independenta financiara.

  159. salut!
    1 sa imi gasesc vocatia (aria se ingusteaza mult, dar tot mai sunt de facut cateva alegeri)
    2 incerc sa fac cat mai multe lucruri noi (networking, participare la seminarii si cursuri in domeniul care ma intereseaza, infruntarea fricilor)

  160. Salut Pera,
    Imi doresc ca afacerea mea inceputa in urma cu 13 ani sa renasca si sa ajunga la nivelul de 300.000 lei vanzari lunare pana la sfarsitul acestui an (acum de-abia fac 110 – 130.000)
    Pasii pe care ar trebui sa-i fac zilnic:
    – 5 contacte clienti noi carora sa le prezint firma
    – 5 contacte clienti vechi ce nu au mai luat de mult produse de la mine
    – 5 telefoane de feedback catre cei care au parut interesati si celor carora le-am trimis oferte
    – 5 telefoane de multumire clientilor ce au luat marfa si au si platit
    – minim 2 oferte de produse /pret ca si raspuns la solicitarile clientilor abordati
    – 5 vizite la clienti (vechi sau noi)
    – 5 telefoane catre clientii care au de platit facturi restante


  161. 1. scopul este sa pot vorbi fluent ,spontan ,haios lejer in orice mediu( ca alta data)
    2. caramida: sa povestesc zilnic cate ceva: bancuri,intamplari

  162. visul meu este sa-mi cumpar o casa la tara,deocamdata insa trebuie sa gasesc un loc de munca .sunt un italia .m-am inscris la o agentie , caut pe internet….

  163. Vreau sa mai deschid un curs in alta unitate scolara, dar problema e ca asta nu depinde de mine.
    Am trimis email uri si azi o sa dau telsfoane, dar decizia respectiva nu depinde de mine.
    As putea face cursul si pe cont propriu, dar e mai Complicat. Am tras concluzis ca tot intr o scoala/ univ/ colegiu / etc trebuie sa deschid,dar asa sunt la decizia lor.
    O idee, ceva?

  164. Foarte bun articol. Pera ne ajuti sa constientizam ce trebuie sa facem cu alte cuvinte sa nu ne dam batuti. Multumim.
    1.Vreau sa alerg din nou ( am avut ceva accidentari)
    2.Fac gimnastica medicala si masaj zi de zi.

  165. 1.Vocatia- Libertatea financiara- Libertatea de a vizita lumea si a calatori…practic toate sunt intr-un cerc din care una o aduce pe cealalta, de fapt o implica pe cealalta.
    2.Munca,visul….asta cred ca este Caramida zilnica….În special munca…sunt lenes si greu ma apuc de ceva. 🙁

  166. Mi-am propus sa am un corp frumos si pentru asta fac exercitii fizice si imi respect alimentatia in fiecare zi !

  167. Scop?…sa fac mentorat pentru parinti
    Activitati zilnice?…citesc in fiecare zi, sport si stil de viata sanatos, aplic tehnicile pe ingerii mei ca sa le inteleg si sa exprim mai bine catre cei care au nevoie de ajutorul meu.

  168. 1.Independenta financiara.aa Lucrez in vanzari directe,vorbesc mult cu oamenii si incerc sa-i ajut sa-si schimbe modul de a gandi si stilul de viata, fac multa miscare,citesc multa dezvoltare personala si pun in aplicare dar…nu reusesc sa scap de AMANARE.Las probleme importante pe ultima suta de metri si ma dau peste cap si le rezolv.cred ca am nevoie de mai multa motivare si nu stiu cum sa procedez.

  169. Visul meu este sa devin manager Ige si Sa imi deschid propriile mele sedii in Tara. Primul va fi la Sibiu. 🙂
    Pt ca acest obiectiv Sa devina realitate vreau
    – Sa lucrez eficient cu oamenii mei in fiecare zi, ii ajut Sa se dezvolte si ii motivez
    – Sa ies in evidenta, sa fiu un exemplu pt ei atitudine , hotarare, curaj, clopote, vanzarii constante, cea Mai buna persoana
    – vreau Sa fiu multumita la sfarsitul zilei de munca depusa si Sa stiu ca am dat maximul

  170. Vis: Să fiu un psiholog foarte bun, să am un cabinet particular la care oamenii să vină cu drag pentru a discuta despre problemele lor și a le căuta soluții.
    Cărămidă: Să citesc zilnic cărți de specialitate.

  171. Sa devin unul din cei mai apreciati videografi din lume!
    Caramizi :investiti in scule invatare in domeniu

  172. 1.Scopul meu este sa mi reunific familia care la ora asta suntem imprastiati datorita faptului ca nu avem stabilitate morala si financiara..

  173. Imi doresc sa am mai multa incredere in mine… imi doresc entuziasm in tot ceea ce fac. Nu ma regasesc in nimic si nu imi dau seama ce anume sa fac cu viata mea, incotro sa o i-au…nu stiu ce imi place sau ce mi-ar placea sa fac…

  174. Imi doresc sa am o relatie stabila cu o persoana de care sa fiu atras si cu care sa am multe lucruri in comun.

  175. 1. Visul meu este sa ajung sa traiesc stilul de viata dorit, adica un stil sanatos, liber si plin de actiune, pentru ca momentan sunt intr-o situatie similara cu a ta de la 26 de ani, daca nu exact asa.
    2. Caramida zilnica am inceput deja sa o pun de cativa ani dar nu stiu de ce, m-am impotmolit. Stiu ca-mi doresc asta mai mult decat orice si ma si pricep in ceea ce fac, dar tot imi este greu sa obtin de ex certificatul de studii la care aspir.
    Eu am o problema cu lenea, dependenta de filme, izolarea in zona de confort si bineinteles consecinta fiind neincrederea in mine insami, in ciuda faptului ca-mi doresc f mult sa-mi ating obiectivul. Nu stiu cum sa scap de ele pentru ca sunt un obstacol important in realizarea scopului meu, desi am incercat multe metode.
    Multumesc.

  176. 1. Sa iau nota mare la Bac si sa intru la facultatea dorita, dar mai am mai putin de o luna pana la Bac si nu am reusit sa invat nimic.in fiecare zi incerc, dar dupa cateva minute de citit deja ma plictisesc si imi gasesc alta ocupatie + nu mai am aceeasi forta de concentrare si memorare pe care o aveam inainte.
    2. Mi-am propus in fiecare zi sa invat la alta materie din cele 3.

  177. Draga Pera,iti multumesc mult pt tot ceea ce primesc de la tine.Ma ajuta enorm.Eu ma straduiesc in aceasta perioada sa iert,sa ma iert,sa iubesc neconditionat si sa fiu recunoscatoare pt toate experientele mele de pana acum.Si sa imi asum lectiile,bineinteles.
    Alt aspect din viata este o stare de” platou”,referitor la nivelul profesional,adica acel moment in care ai acumulat ,ai muncit,faci bani,esti cautat,dar simti ca graficul tau are o linie orizontala,dupa ce a fost ascendenta.
    Toate bune si iti multumesc inca o data!

  178. 1. sa incep sa scriu pe un blog opiniile mele, sfaturile, idei despre un stil de viata sanatos
    2. cred ca am nevoie de mai multa incredere. imi este frica de reactia oamenilor

  179. Obiective: 1 sa-i fac pe cei de langa mine sa se simta mai bine ; 2.sa slabesc 7 kg
    Pasi de actiune: 1. sa-i ascult cu mai multa atentie,sa fiu mai rabdatoare cu ei, sa le inteleg mai bine nevoile , sa fiu mai empatica, cu ceilalti.; 2. sa urc cate 50 de trepte zilnic, sa renunt la dulciuri, sa fac gimnastica zilnic 30 min.

  180. Sa ajung sa imi traiesc viata din dans si sa fiu numarul 1 mondial la electro dance !
    Cum pun caramida zilnic ? Ascult muzica electro , exersez bazele stilului, imi pun amprente (miscari proprii), dansez zilnic, caut despre cultura dansului electro si despre dans in general, imi petrec 80% din timp vorbind,cautand despre dans si stand cu dansatori; particip la concursuri la solo cat iau parte si la coregrafii ,flashomoburi etc .

  181. Obiectiv: sanatate fizica si mentala+creativitate=>sa transform un hobby intr-o afacere
    Caramida: mancat sanatos+sport zilnic+dezvoltare+informare

  182. Visul meu e sa îmi dezvolt personalitatea astfel încât țelurile mele in viață sa vina in mod natural si fără ca eu sa percep procesul ca fiind anevoios chiar daca din exterior se vede asa.
    Cărămidă zilnica este cititul si aplicatul in viata reala atunci când mi se oferă ocazia

  183. Buna Pera, Mi-a facut bine citirea acestui articol. Imi da putere sa merg mai departe. Voi adopta acel pas mic pentru atingerea visului pe care l-ai numit „caramida zilnica” – lucru pe care nu l-am facut pina acum. Ca si vis ce imi doresc cel mai mult este independenta financiara. Multumesc de suport. Simona

  184. 1. De a relaxa, binedispune, lumea prin concertele mele. Muzica mea sa fie ca o terapie, astfel inacat dupa concert sa te simti altfel, mai bun.
    2. Studiu individual la instrument, citit noutati/bloguri de specialitate pe net, sprogramul de sport sa-l fac aproape zilnic, autopromovare pe net.

  185. 1. afacere – magazin online, momentan am un blog unde mi-am propus sa scriu articole saptamanale, iar acum sunt 2 saptamani de cand nu am mai scris din pacate.
    2. citesc zilnic articole despre magazine online si bloguri. ( asta e de dorit, momentan nu se intampla chiar zilnic)
    Blogul il am deschis de 2 luni si am considerat o nebunie faptul ca l-am deschis, am tatonat mult pana am decis sa-l fac public. Chiar am ajuns sa intreb cativa oameni importanti pentru mine din dezvoltare personala, printre care si Pera, daca voi putea avea succes cu un blog de dans sportiv. Bineinteles ca toti mi-au zis sa incerc, sa trec la actiune. Am priimit foarte multe feedbackuri bune la primele articole si totusi de multe ori ma gandesc daca sunt apreciat sau nu, oare ce zice lumea despre blog, oare cum ma considera etc. Chiar azi am primit un mail de genul „De ce nu mai scrii articole? Ne ajuta mult pentru ca se pare ca stii despre ce scrii.” Nu stiu exact ce ma blocheaza, am impresia ca poate nu aduc destula valoare si as putea sa dezamagesc…
    Mai departe ma gandesc sa deschid un magazinn online de dans sportiv, unde sa vand pantofi si articole de dans. Aici ma blocheaza ideea de a gasi furnizori si de-a vinde, ma intreb daca o sa cumpere lumea de la mine.
    Intr-un final, imi doresc sa am ceva al meu, sa nu mai depind de altii , sa scap de programul 9-17 si sa fiu mai relaxat facand ceea ce-mi place. Cred ca uneori imi lipseste curajul, proactivitate, perseverenta. Sper ca intr-o zi ca toate sa se alinieze asa cum imi doresc si sper sa realizez pe zi ce trece ca am mult de lucruu pana ajung acolo. Mult succes tuturor in indeplinirea obiectivelor!

  186. Salut Pera
    1.visul meu este sa fiu antreprenor de succes si sa pot ajuta si alti oameni sa fie
    2.caramida zilnica: o ora studiu in domeniu afaceri,o ora detasare totala,o ora sport,2 ore munca efectiva(manuala),2 ore socializare
    p.s. am aceeasi problema cu amanarea lucrurilor

  187. Scopul meu este sa ajung sa am o avere considerabila , dar nustiu care ar fi ” caramida ” care ar trebui pusa fiindca eu sunt pasionat de sport , iar acuma ma inscriu si la armata, nu cred ca ar fi o cale acceptabila pentru asa ceva
    😀 .

  188. Multumesc pentru articol!
    1. Imi doresc sa devin libera dpdv financiar si sa am echilibru in toate planurile vietii, sa fac activitatea de acum din placere si misiune.
    2. Pasii de actiune zilnica – sport, mese sanatoase, vorbit cu oamenii

  189. ma rezasesc in fiecare cuvant din articol dar tot sunt in ceata cum reusesc sa imi indeplinesc visele cand ink locuiesc cu soacra(am 26 de ani)cicalitoare si careia ii place sa controleze totul si sa faca altii treaba in locul ei,un baietel de crescut(aproximativ 2 ani),un sot pesimist dar foarte iubitor,momentan sunt fara un loc de munca ci idei de afaceri o tona dar finannte 0 cum sa fac totusi concret sa muncesc in conditiile date la visul meu

  190. Scopul meu este sa.mi creez propria afacere,cum am doar 14 ani,deocamdata caramida mea zilnica este sa acumulez cat mai multe informatii utile 🙂

  191. Salut, Pera! Ştiu că e probabil să fiu oiţa rătăcită a turmei, însă nu voi renunţa. Tot timpul acesta am lucrat pentru BAC şi mi-am rezervat puţin timp pentru mine…. Şi pentru că mi-am notat sarcina pe caietul meu vechi, am stat să o disec puţin.
    1. Scopul/visul: probabil îţi mai aminteşti despre mine, iar dacă nu, o să-ncerc să fiu cât mai lapidară. Nici de data aceasta nu am reuşit să-i conving pe ai mei părinţi să nu mă mai ,,frecţioneze pe sistem” cu Academia lor cu tot, însă nu renunţă şi e exact cum spui: depind de ei şi asta mă enervează teribil pentru că ştiu că eu nu sunt aşa, ştiu că pot mult mai mult de-atât. Toţi îmi spun că sunt visătoare şi că Academia e o alegere bună: că am un loc de muncă asigurat şi nu plătesc. Însă pe mine mă omoară numai gândul că o să mi se îngrădească libertatea şi mai târziu nu voi mai putea face ce voi dori…poate îmi voi descoperi vocaţia şi nu voi mai putea face întocmai. Ei bine, în momentul de faţă îmi doresc să iau BAC-ul cu note cât mai mari. Am nişte opţiuni de facultăţi în plan, însă faptul că tre’ s-ajung la admiterea de la Academie, mi le cam elimină pe acestea din plan. Nu ştiu, e posibil să fiu o ludică, dar eu ştiu că vreau mai mult, eu ştiu că pot fi mult mai mult decât o amărâtă de ,,miliţiancă”. Eu mă văd lucrând în organizaţii mari, la nivel european chiar….nu ştiu, mult mai mult. Faptul că accept să dau admiterea la Academie e pentru că am nevoie să fiu liniştită ca să pot învăţa pentru BAC, pentru că ori de câte ori am refuzat, nu-mi dădeau pace şi mă stresau mereu, în aşa fel încât nu mai aveam nicio vlagă, niciun chef de învăţat. Plus că, ţi-am spus, depind financiar de ei. De luat nu voi lua, pentru că nu vreau şi voi face în aşa fel încât să nu iau. Ideea e că, cel mai probabil, voi rata şi alte concursuri de admitere la alte facultăţi.
    2. ,,Cărămida zilnică”: păi zi de zi scriu şi-nvăţ pentru BAC. De azi chiar m-am hotărât să-mi fac iarăşi un program în care să sistematizez tot. De ieri, am început iarăşi să fac sport pentru că de curând am avut o stare urâtă care m-a făcut să vreau să-mi rezerv măcar 2 ore din zi pentru mine. Şi în plus, formalităţile pe care le-am făcut şi analizele pentru Academie m-au trezit puţin la realitate, întrucât de la 50 de kg am ajuns la 45 cu toleranţă….şi asta m-a întristat foarte mult…. 🙁 Mulţumesc! Spor în toate!

  192. Scopul/visul meu este sa folosesc timpul asa cum imi place (eliminarea vanzarii timpului pe bani).
    Ca si caramida zilnica am inceput sa-mi notez zilnic 2-3 activitati care-mi fac placere si sa caut oportunitati legate de acele domenii.

  193. 1. Bani. Voi citi zilnic carti de vanzari si marketing si voi aplica lunar cate un principiu
    2. Sa-mi acord mie atentie,sa evoluez si sa ma dezvolt personal prin acumularea de noi abilitati.

  194. Mi-as dori sa mai invat inca doua limbi straine ( portugheza, italiana) si sa le perfectionez pe cele deja stiute (engleza si spaniola)
    studiu zilnic cel putin o ora

  195. 1.Sa imi descopar vocatia.
    2.Zilnic analizez tot ceea ce imi place si selectez ce consider ca este cel mai potrivit pentru mine.

  196. 1. Independet d.toate p.d.v.
    2. multă muncă pt. a atinge independeta, menționez faptul că momentan sunt student la Teologie gr.-cat. din Cluj visul meu este să fiu profesor de religie imi plac f mult copii.

  197. Sa imi imbunatatesc memoria, sa fiu cat mai sociabil, sa am o gandire rapida, sa scap de frica de a vorbi in fata publicului. Visez sa devin un speaker.

  198. Buna Pera,
    imi doresc sa ma cunosc cat mai bine,sa ajut cat mai multi oameni, sa imi exprim sentimentele cat mai clar si cat mai sincer si imi doresc sa interrelationez cat mai bine cu oamenii si sa ma simt cat mai bine cu mine insami.

  199. Scopurile mele in aces moment sunt sa slabesc si sa ma dezvolt personal si profesional iar caramida zilinica pentru prima situatie este ca fac exercitii: flotari, genoflexiuni, alergat, alimentatie (mai am de lucrat la partea/intervalul cu somnul -> cam 6,5 ore pe noapte, rar 7-8) iar pentru a doua situatie, partea profesionala: ma implic mai mult in relatiile cu colegii mei + documentarea pentru ceea ce fac / lucrez.

  200. Inca nu am descoperit ce vreau de la viata,asta pentru ca am prea multe pe lista.
    Primul lucrul as vrea sa imi iau inima in dinti sa imi termin facultatea-Chimie la Politehnica Bucuresti-mai am niste restante si apoi licenta.Asta m-ar ajuta sa imi capat incredere in mine.
    Zilnic ar trebuii sa imi pun to do de a citit cateva pagini dintr-o materie.
    Multumesc Pera ptr tot!Iti citesc mail-urile din 2005!Mult succes in continuare

  201. Da Pera, am sa incep cu mine de azi,vreau sa fiu si eu fericita ,sa ma ocup si de sufletul meu ,in momentul asra e cel mai important adica,evolutia mea si cand spun evolutie ma refer la faptul ca am stagnat o buna parte din timp si anume nu am facut decat sa imi practic meseria de tehnician dentar , muncind doar [entru familie si mai putin pentru mine adica am muncit si 16 ore chiar si 18 facand numai dinti ,toti aveau viata lor mai putin eu ,care nici macar nu stiam sa ma relaxez in concediu, nu mi-am dat seama ca sunt si barbat si femeie in acelasi timp cu toate ca sunt casatorita ,dar de ceva timp am inceput sa fac schimbari am impartit din sarcini si vreau sa ma ocup si de mine.Din toamna ma inscriu la Scoala Populara de Arta,.Vreau sa ma inscriu la cursurile de teatru ,muzica, engleza sa o pun la punct adica vreau evolutie.Te citesc cu mare drag.

  202. R: scopul/visul meu acum este sa imi curat programele negative si caramida zilnica – sa invat si sa aplic zilnic EFT – tehnci de eliberare emotionala.

  203. Salut Pera, Samoil sunt:
    1.Trader ,coach
    2.Citesc zilnic 2-6ore in functie de timpul liber,tranzactionez pe real sume nu prea mari .Ma recunosc in multe din articolele tale.Vreau sa scriu articole ,carti si sa ajut pe cei doritori sa invete sa faca bani din tranzactii,investitii la bursa.Am multi ani de cand studiez,tranzactionez,dar rezultatele nu prea se vad.Am sau am avut aceleasi probleme ca si tine.Eu sunt IIRP dupa Myers-Briggs,am niste blocaje, dar nu prea imi dau seama de ele . Cu teoria stau excelent,practica ma omoara.Au mers foarte bine chiar,tranzactiile la inceput,apoi nu prea.Am perioade bune merge bine apoi nu prea si ma asalteaza toate obiceiurile rele,vechi.Dieta are efecte devastatoare in lumea mea si starile rele,emotiile,modelele vechi de gandire ma asalteaza .Familia,prietenii,traditiille,colegi de serviciu chiar multe dintre cunostinte ma trag in jos ,culmea e ca cei care nu ma bagau in seama deloc sunt cei mai agresivi.Metodele clasice nu functioneaza la mine,eforturile pe care trebuie sa le fac in multe zile sunt chiar la limita,Cred ca am un ,,treshold,, de trecut dar nu stiu cum sa-l trec.Ignor parerile celor din jur,e chiar in firea mea,un avantaj ca nu ma influenteaza dar si dezavantaj ca am nevoie de trib si angajatii la stat,unde sunt si eu e un trib care are cu totul alte valori ,sub limita decentei din pacate,in multe cazuri.Vreau sa fac un site cu articole,coaching ,carte despre tranzactionare,investitii la bursa eventual finante personale daca tranzactionarea e prea de nisa.Vreau intai sa fiu constant in tranzactii si apoi sa-i invat pe altii.

  204. Sunt o mate putoare! Nu pot pleca in Germania pt ca de 2 ani nu reusesc sa invat germana. Mereu gasesc alte lucruri de facut si bat pasul pe loc in toate.

  205. 1. Imi doresc sa imi castig independenta financiara facand fotografie de eveniment (nunti in special si botezuri)
    2.Stiu ca ar trebui zilnic sa fac macar o fotografie (la orice, chiar si la mancarea din farfurie), sa postez online si intru in discutii cu mai multe persoane (posibili clienti)

  206. Da Pera ai dreptate,trebuie sa-mi pun viata mea in ordine:la locul de munca(sa angajez pe cineva pentru a ma ajuta la munca,sa evit mai mult oboseala si sa-mi ramana mai mult timp si pentru mine.Sa mananc mai sanatos si sa fac in fiecare zi SPORT .MULTUMESC MULT.

  207. 1. Studiul zilnic, în natură preferabil
    2.sport și nutriție pentru sanatate, trup si emoții
    3.grijă De sine – going a little OCD here ;)) <3

  208. 1.sa-mi descopăr vocația
    2. Zilnic citesc dezvoltare personală și ma gândesc încercând sa descopăr vocația… In plus, de când te citesc am inceput sa fac câte puțin sport și ma străduiesc sa mănânc mult mai sănătos

  209. Visuri
    1.Să am 50000 € lunar venit pasiv online din sport.
    2.O prietenă frumoasă și cu personalitate , să facă sport și bani din ceea ce-i place.
    Cărămizile zilnice
    1.Educare în domeniul Fitness (citit , video) – 1 oră.
    2. Educare în domeniului marketing și afiliere – 1 oră.
    3.Seducție – citit 30 minute și abordare la rece -1fată de care-mi place.

  210. Salut Pera, uite răspunsurile mele:
    1. Să fiu independet financiar prin venituri generate din surse multiple, inclusiv propria afacere. Iar astfel să mă pot bucura de libertatea permanentă(nu mai am un șef, fie el chiar lider)
    2. Cărămida ar fi aceea de a mă opri în primul rând să mai mă plâng și să nu mai folosesc job-ul offline ca scuză pentru lipsa mea de acțiune. Să încep să folosesc alarma, cât și aplicații „to do”
    P.S: Am proiecte care generează venituri la care mulți poate visează, totuși mă simt lipsit de voință și vlagă. Într-un an de zile aproape că nu m-am mai ocupat de ele de loc. De ce mi se întâmplă acest lucru?
    Voi începe prin a-mi schimba total stilul de viață. În primul rând am renunțat total la consumul de canabis(refugiul meu pentru lipsa de acțiune) și voi începe să mă organizez. Voi dormi mult mai puțin, îmi voi organiza timpul și acțiunile din timp și mă voi educa în continuare, dar voi pune în practică tot ce citesc, la fel ca acum.
    Mulțumesc că exiști!
    Mihai

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.