Ce poţi învăţa din cele 10 etape ale evoluţiei lui Pera – partea 2

Partea 1 o găseşti aici.

 

După primii 5 paşi în evoluţia mea, poate ai observat că îmi găsisem vocaţia, începusem să fac bani muncind la pasiunea mea, am trăit experienţe profunde sufleteşti, învăţasem să nu mai fiu un sălbatic cu cei din jur şi să relaţionez sănătos cu oamenii, începusem procesul de vindecare al relaţiei mele cu părinţii şi ultima revelaţie era iubirea, aia adevărată ce îţi umple sufletul de împlinire şi putere interioară pentru a cuceri întreaga lume.

Dar lipseşte ceva.

CORPUL MEU FIZIC. 

Total neglijat, la vârsta de 30 de ani, oscilam între supraponderal şi obez.

Eram gras. Dezgustător de gras.

Însă partea cea mai rea, acum că mă uit în urmă, nu era că tot prins de aventura vieţii uitasem că sufletul meu are un vehicul şi că acel vehicul este corpul meu fizic. Partea cea mai proastă nu era că nu avusesem grijă de acest corp fizic şi că îmi deteriorasem starea de bine şi de sănătate.

Partea cea mai proastă era că eu HABAR NU AVEAM cât mi-e de rău.

De ce?

Pentru că atunci când trăieşti 10 ani într-un anume fel, când cari 25 de kilograme de grăsime cu tine în ultimii 4 din aceşti 10, crezi că asta este normalitatea.

Stările emoţionale pe care le ai, energia pe care o ai (sau mai bine zis nu o ai) , productivitatea, relaţionarea cu cei din jur, stima de sine, toate astea sunt praf şi tu crezi că asta e normalitatea.

Eram un om inconştient.

Corpul meu era un strigăt după ajutor şi nu era nimeni să mi-l asculte.

Însă mintea mea inconştientă ştia ce e de făcut. Tot timpul ştie şi găseşte căi de a ne spune.

Ştii care a fost primul lucru pe care l-am făcut după ce fosta iubită mi-a spus într-o zi de 2 ianuarie că vrea să ne despărţim iar în următoarea zi îşi scoatea bagajele pe uşă?

Am sunat-o pe Andreea Papp, buna mea prietenă şi parteneră şi i-am zis “ajută-mă să mă schimb fizic, zi-mi unde şi cu cine să fac sport şi cum să învăţ să mănânc. Ajută-mă să fac schimbarea asta radicală în viaţa mea.”

Era timpul pentru noi revelaţii.

Ştii care este cel mai mare păcat pe care îl comiţi împotriva ta, după ce îţi dai seama că ai greşit faţă de corpul tău?

Că îţi imaginezi că ştii cum poţi rezolva problema de parcă peste noapte ai devenit vreun expert în sport şi nutriţie.

Citeşti nişte lucruri pe net, mai întrebi nişte prieteni şi te apuci de “treabă”.

Şi care e următorul lucru care se întâmplă? Pierzi timpul.

De parcă nu ar fi destul că l-ai pierdut până atunci, te decizi că acum îl vei pierde şi mai mult, experimentând chestii cu mâncatul şi sportul.

Pentru mine, trecuse enorm de mult timp deja. Nu mai vroiam să pierd nici o secundă. Vroiam să ştiu exact ce am de făcut, ca un om de ştiinţă.

Dar nu eram eu acel om de ştiinţă, aşa că Andreea m-a dus la omul de ştiinţă. Sorin Fritea, campion naţional de bodybuilding în 2012, vicecampion de mai multe ori la o vârstă la care alţii au uitat ce e ăla sportul, mai ales cel de performanţă.

Pe lângă faptul că este foarte pasionat de corpul uman, omul ştie nutriţie la nivel celular. Ştie să îţi spună cum se descopune un aliment în părţile lui componente şi ce vor face aceste părţi fiecărei celule din corpul tău.

De asta aveam eu nevoie şi avem toţi nevoie.

Dacă tot investeşti timp, ai grijă să fie cel mai bine investit timp, cu rezultate cât de bune se poate şi cu randament maxim. Asta înseamnă evoluţie. Nu avem mult timp pe acest pământ şi mai ales avem şi mai puţin timp cu un corp care funcţionează bine din inerţie.

Pe mine viaţa m-a dus pe acest drum însă dacă ar fi să aleg eu paşii de evoluţie, aş începe prima dată cu corpul meu. 

De ce?

Pentru că după câteva luni cu Sorin, eram în cea mai bună formă fizică din viaţă mea. Cu 25 de kilograme de grăsime în minus pe corp, credeam că o să fiu fericit când o să îmi pot băga cămaşa în pantaloni. Îmi doream să arăt bine pentru că eram un amator.

După ce am ajuns să arăt bine, pentru un psiholog scriitor cu business online ce petrece mult timp la calculator, faptul că arată bine era cel mai mic beneficiu.

Beneficiile mari au fost următoarele: 

O energie de 2-3 ori mai mare, permanent, faţă de ce aveam înainte, lucru ce mă făcea să fiu mai productiv în munca mea iar astea îmi aducea de 2-3 ori mai multe rezultate.

O viaţă sexuală în care îţi dai seama că nu te mai poţi întoarce la ce erai înainte şi nu mai vrei să fii lângă o femeie şi să fii gras. Nici nu mai vorbesc de perfomanțe. Sexul între doi oameni care fac sport şi mănâncă corect este cu totul altfel decât între doi oameni care nu au grijă de ei fizic. Testat de mine, în mod repetat.

Cu ajutorul lui Sorin mi-am reparat relaţia cu tatăl. Dacă fosta iubită pusese bazele împăcării, Sorin a desăvârşit opera. Tatăl meu a fost alcoolic şi nu îl suportam pentru asta. Până când Sorin mi-a arătat ceea ce 10 ani de psihologie nu au putut. Că am acelaşi comportament ca şi tata doar că substanţa diferă. Eu mâncam iar el bea.

Şi amândoi aveam aceleaşi texte pentru cei din jur pentru a ne justifica. În ziua 2 după ce am înţeles asta, i-am spus tatălui pentru prima oară că îl iubesc şi l-am luat în braţe cu o aceptare necondiţionată. Acceptându-mă pe mine am fost capabil să îl accept pe el. Încă o dovadă că proiecţia funcţionează perfect. Am câştigat astfel un an de zile în care am petrecut timpul ce nu îl petrecusem niciodată cu el, stătea la mine weekenduri întregi şi ne simţeam super bine în comparaţie cu cele 15 minute în care îl vizitam odată pe săptămână, pentru că nu îi suportam comportamentele. Şi am fost privilegiat să câştig acest an pentru că tata a murit la sfârşitul lui iulie 2012 însă despărţirea n-ea găsit pe amândoi împăcaţi unul cu celălalt şi cu toate întrebările răspunse.

Poate cel mai important lucru pe care l-am învăţat a fost că atitudinea noastră înseamnă totul în viaţă. Poţi crea sau distruge lumi doar cu atitudinea şi defapt cred că atitudinea e tot ce avem. Sorin a muncit foarte mult să îmi schimbe atitudinea şi în unele aspecte a reuşit, în altele nu. Însă în cele în care a reuşit, rezultatele mele s-au schimbat radical în bine.

Lecțiile importante pe care Sorin le repetă obsesiv:

1. Nu te minți pe tine.

2. Tot ce ai de făcut este să poţi spune la sfârşit de zi: “am făcut tot ceea ce era în puterile mele.“

3. Nu îţi face ţie promisiuni pe care nu le poţi ţine pentru că îţi va afecta încrederea în tine.

4. Fapte, nu vorbe.

Sper să rezoneze şi cu tine măcar câteva din aceste lecţii câştigate cu greu de un om într-o viaţă.

Şi decât să faci sport sau să îţi schimbi alimentaţia singur sau de pe net, mai bine dormi. Caută experţi şi cere ajutor. Nu pierde vremea.

 

După aceste schimbări, puteam să îmi bag cămaşa în pantaloni, să îmi trag cureaua şi să arăt BINE.

Grasul ce fusesem era amintire.

Mă vindecasem după despărţire, îmi vindecasem sufletul şi odată cu el, trupul. Dar am muncit şi nu m-am mai oprit nici în ziua de azi şi sper să nu mai mă opresc câte zile am din două activităţi. Să am grijă de corpul meu cât de bine pot şi să îmi hrănesc mintea şi sufletul cu educaţie şi experienţe trăite.

Nu ştiu ce a contat mai mult.

Poate mi-a crescut stima de sine, poate descoperisem secretul rezervorului de iubire interioară şi am învăţat să îl umplu, poate faptul că afacerea mea începuse să meargă, poate faptul că făceam sport şi mâncam cu Sorin pe post de conştiinţă proprie, poate faptul că am început să îmi iubesc cu adevărat părinţii, poate că stăteau bine pe mine cămăşile slimfit.

Probabil toate la un loc.

Cert este că am intrat într-o etapă a vieţii mele în care mi-am depăşit orice vis îndrăznisem să am înainte.

Iar realizările nu erau atât de mari în exterior pentru că nu asta ne împlinește.

Schimbările mari erau cele care nu se vedeau. În interior.

Prindeam putere interioară, simţeam cum cresc şi cum toate lecţiile de viaţă, toate încercările la care am fost supus nu erau decât seminţe ale rezultatelor viitoare.

Iar acum începea vremea recoltei.

A urmat aproape un an de zile de burlăcie şi un an pe care mi l-am dedicat doar mie şi plăcerilor mele.

Mi-am “optimizat” dacă vrei stilul de viaţă astfel încât să am tot ce e nevoie pentru a putea să îmi urmez vocaţia cât mai bine şi să am cât mai multe rezultate.

Vocaţia este cea care m-a împins veşnic înainte şi care m-a salvat de fiecare dată, şi vocaţiei trebuie să îi fiu loial până la moarte.

Aveam o plăcere deosebită în a lucra iar când nu lucram, mă distram şi îmi încărcam bateriile cu plăcerile vieţii. Plăcerile mele.

Citit, excursii, scris şi femei.

Mi-au plăcut tot timpul femeile şi îmi place energia cu care mă încarc atunci când sunt în preajma lor. Iar dacă este implicat şi sexul, e un bonus căruia nu i-am spus “nu”.

Partea faină a fost că acum eram burlac, aveam toţi factorii în favoarea mea şi toţi anii de artă a seducţiei şi-au arătat beneficiile. Mi-a luat cam 3 luni de la despărţire să mă vindec sufleteşte şi se spune că o vindecare reală după o relaţie în care ai avut inima deschisă şi vulnerabilă şi care te-a rănit, poate să dureze şi până la 6 luni . Sub 6 luni e normal, peste 6 luni e o problemă de mers la psiholog. Bunul meu prieten mi-a dat un sfat, şi anume să nu intru în relaţie prea repede şi să îmi acord măcar 6 luni de burlăcie. Poate se întâmpla şi natural însă acesta este un sfat extrem de bun.

Nici o relaţie nu va împlini un om cum îl împlineşte sentimentul că singur are tot ce îi trebuie. Mă redescoperisem pe mine, Pera de care îmi plăcea mie. Puternic în interior şi fericit, cu zâmbetul pe buze permanent şi plin de entuziasm în fiecare zi. Avusesem nevoie de acest Pera şi mă bucuram de regăsire.

Mini-relaţiile pe care le-am avut în această perioadă erau majoritatatea aventuri sexuale şi începeam orice astfel de interacţiune cu avertismentul că vin după o relaţie în care am fost rănit şi că nu sunt de luat în considerare pentru o relaţie serioasă. Cumva, deşi fetele aprobau înţelegătoare şi pline de compasiune, destul de multe din ele nu m-au crezut, spre dezamăgirea lor.

Mi-am dat seama că e foarte important pentru ambele sexe să înţeleagă că fiecare om se află într-o etapă a vieţii. Unii s-au săturat de burlăcie şi vor relaţie, alţii s-au săturat de relaţie şi vor burlăcie. Este important să îţi poţi da seama unde este omul din faţa ta şi să îţi dai seama dacă ce vrei tu corespunde cu ceea ce vrei tu. E simplu.

Există în dicţionar o definiţie a seducţiei care este ridicolă. Ceva de genul că seducţia e o tehnică de manipulare a bărbaţilor pentru a păcălii femeile naive să facă sex cu ei. E o definiţie cred de prin 1400 sau ceva de genul.

Pentru că seducţia este cu totul altceva. Este un proces firesc care se petrece între fiinţele umane care se îndrăgostesc. Tot ce face un om îndrăgostit ca să îşi cucerească perechea, este seducţie. Iar în seducţie, femeile sunt de 10 ori mai bune ca bărbaţii în mod natural, iar sexul slab şi naivii tot bărbaţii sunt, în jocul seducţiei. Aşa că eu militez pentru shimbarea definiţiei din dicţionar pentru că este total greşită.

În afară de asta, nu cunosc niciun sistem sau metodă de dezvoltare personală care să fi ajutat mai multă lume să evolueze rapid precum studiul şi practicarea seducţiei.

În seducţie avem cea mai puternică şi eficientă armă de dezvoltare personală. Este naturală, ne motivează intern şi ne face să ne autodepăşim permanent. Citim, facem sport, mâncăm sănătos, ne dezvoltăm abilităţile de comunicare verbală şi nonverbală, ne creem un stil, muncim neobosiţi zi şi noapte ca să creştem, toate astea pentru persoana sau mai bine zis, persoanele de care suntem atraşi. Nu am găsit încă un motor mai bun de evoluţie pentru orice fiinţă umană.

 

În această parte de poveste, o întâlnim pe Oxana.

Vocaţia schimbă viaţa unui om aşa cum răsăritul soarelui dă viaţă pământului.

Iar ramificaţiile ei merg în locuri nebănuite în viaţa unui om.

Cartea Personalitate alfa mi-a adus foarte multe beneficii. Am scris-o din suflet pentru sufletele altor oameni şi acest lucru a făcut ca această carte să schimbe multe vieţii, spre uriaşa mea bucurie şi plăcere. Nimic nu mă face mai fericit decât atunci când primesc un mesaj în care cineva spune : ”Am citit cartea şi m-a ajutat enorm, sunt o altă persoană, cu alte rezultate, mult mai bune, îţi mulţumesc”. Când primesc un mesaj de genul acesta, îmi dau seama că toată sănătatea, banii şi viaţa mea sunt dedicate acestui singur şi unic scop spiritual.

Vocaţia, cea de la care a pornit totul. Fă lumea mai bună prin talentele tale.

Acum recunosc, datorită acestei cărţi, am avut şi multe beneficii secundare. Unul din ele fiind femeile. Partea bună cu vocaţia e că atunci când munceşti la ea, pe lângă că faci lumea mai bună, tu transmiţi un mesaj. Iar acest mesaj îi ajută pe oamenii din jur să te găsească mai uşor.

Oxana este o fată din Republica Moldova ce a făcut 5 ani de facultate tehnică. Mate-info şi apoi master în IT.

Înainte de master, pentru două veri a plecat în America cu programul Work and Travel unde muncea în lunile de vară la 3 joburi diferite în acelaşi timp. Bucătar, ospătar, vânzătoare, orice prindea şi putea să mai înghesuie în program. Ştia că are timp puţin şi trebuie să profite la maxim de acest timp. Oxana era o fată ce nu avusese mulţi bani în copilărie şi ţin minte un episod pe care mi l-a povestit . În ziua când a împlinit 11 ani întâmplarea a făcut că nu au fost bani acasă nici măcar de o ciocolată care costă 4 lei moldoveneşti. Aproximativ 1 ron de-al nostru.

În acea zi fetiţa de 11 ani, plângând, şi-a jurat că niciodată nu va mai suferi din cauza sărăciei.

Înainte de a pleca pentru a doua oară în America, Oxana avea de făcut un eseu despre “etică profesională”. Căutând pe Google, a găsit pdf-ul “Descoperă-ţi vocaţia” şi pentru următorul an de zile, în mintea ei nu a mai fost linişte.

După un an de zile de frământări, fata şi -a dat seama că domeniul tehnic nu îi trezeşte nici o pasiune deosebită şi nu vrea să facă asta toată viaţa. Astfel, a început să facă ceea ce o pasionează. Machiajul.

A început să meargă la cursuri şi să experimenteze.

Deasemenea, a cumpărat şi cartea Personalitate alfa.

Astfel ne-am cunoscut şi după ce mi-a pus câteva întrebări despre carte, am început să vorbim pe Facebook.

După câteva luni de zile în care am descoperit că avem foarte multe valori comune, am chemat-o să mă viziteze în Timişoara.

După 3 zile petrecute împreună, i-am spus să vină să se mute cu mine 🙂

De ce am făcut asta?

Pentru că mânca legumele crude cum mâncam eu un măr.

Eu eram în plină bătălie cu obiceiurile mele alimentare şi dincolo de faptul că îmi plăcea de ea foarte mult, mi-am dat seama că dacă e cineva lângă mine care mănâncă sănătos mă va ajuta şi pe mine.

Am scris de multe ori că suntem media celor mai apropiaţi 5 oameni din viaţa noastră. Până atunci, ani de zile, doar Andreea Papp era fanatică în ceea ce privește mâncarea şi sportul. Ea era unul iar restul grupului trăgea media în jos.

Apoi, odată cu aceste schimbări, prietenul meu Sârbu, care avea cam aceleaşi obiceuri (şi kilograme) ca şi mine, a slăbit foarte mult fără să facă eforturi mari legate de sport sau alimentaţie. A fost ca prin magie. Fără să tragă nimeni de el, fără să aibă nevoie de motivaţie, doar faptul că zilnic se confrunta cu oamenii apropiaţi lui ce aveam un alt stil de viaţă, cumva inconştient a început să preia din obiceiuri şi s-a schimbat odată cu noi.

Puterea anturajului este uriaşă, şi te trage în sus la fel cum te poate trage şi în jos. Foarte repede şi foarte puternic.

Acum, să revenim la relaţia mea cu Oxana.

După 3 zile să îi spui unei persoane că vrei să se mute cu tine, să îşi lase toată viaţa în urmă şi să vină într-un oraş nou ca să înceapă totul de la zero?

De ce am făcut asta? De îndrăgostit?

Nu doar.

Am învăţat în această perioadă să îmi ascult intuiţia şi să mi-o ascut. Intuiţia este capacitatea de a ajunge la concluzii corecte fără să ai toate datele problemei. Logica are nevoie de toţi factorii şi toate datele pentru concluzia corectă. Intuiţia merge direct la ţintă şi pe scurtătură.

Iar intuiţia mea a zis : ”Oxana = un nou nivel de evoluţie”.

Ce legătură are asta cu relaţia şi de ce e spiritualitatea implicată?

Pentru că oamenii se întâlnesc să înveţe lecţii. Iar eu şi Oxana trăisem până atunci vieţi pline de greutăţi şi lecţii ca să fim pregătiţi atunci când vom întâlni o persoană de acelaşi nivel cu care vom face echipă.

Oxana credea că nu va întâlni vreun bărbat care să îi înţeleagă valorile, nevoile şi firea rebelă.

Şi eu ori aş fi fost singur, ori cu cineva cu valori ca ale mele. Valoarea care mă ghidează e vocaţia, şi a Oxana la fel.

Lecţiile pe care le-am învăţat de la ea?

Oamenii cu vocaţie pot fi scârboşi pentru cei din jur cu nevoi şi valori diferite. La început mă irita faptul că muncea mult şi aveam puţin timp pentru noi şi apoi mi-am dat seama că exact aşa sunt şi eu. Înţelegeam de ce mi se reproşa tot timpul că sunt egoist şi că mă gândesc numai la mine. Omul cu vocaţie nu poate pune altceva pe locul 1, decât munca, pasiunea şi misiunea lui. Şi bine face.

Oxana a venit şi este una dintre poveştile cele mai de succes pe care le ştiu. A plecat de la zero în Timişoara, doar cu o geantă plină de produse. De la o necunoscută într-un oraş nou la unul din cei mai buni make-up artişti din Timişoara. Nu-i rău, pentru un an de zile de viaţă.

Munceşte şi 12 ore pe zi şi uneori mi-ar plăcea să o ţin mai mult în braţe pentru că limbajul meu de iubire este afecţiunea însă când mă uit la ea mă văd pe mine.

Pentru amândoi vocaţia e sfântă şi în fiecare zi ne întrebăm “ce pot face pentru partenerul meu ca să îi amplific puterea”. Dacă e ceva ce putem face, o facem. Dacă nu, ne vedem de treabă fără să mai punem stres suplimentar pe celălalt.

Nu suntem legaţi doar de îndrăgostire deşi avem simptome. Legătura este spirituală. Eu văd un om care munceşte 14 ore pe zi şi sunt fericit că mi se oferă şansă să muncesc la fel. Uneori avem 15 minute pe zi să fim împreună. Alteori trec 3 săptămâni în care ne facem cu greu timp să petrecem împreună dar recuperăm într-o săptămână într-o excursie. Ea nu îmi cere aproape nimic. Un mic dejun din când în când şi un ceai. În rest este autosuficientă.

Dacă mâine ne despărţim, fiecare dintre noi este un om mai bun decât atunci când ne-am întâlnit. Acesta este rolul unei relaţii.

Cine pune relaţia pe primul loc, pierde jocul înainte de a începe pentru că relaţia nu poate fi un scop al vieţii. Relaţia este o unealtă pentru ambii parteneri, pentru evoluţia lor şi doar o legătură spirituală îi poate ţine împreună.

În relaţie, singurul lucru pe care trebuie să îl faci este să dai, dacă ai ce să dai. Dacă nu, eşti responsabil cu umplerea propriilor rezervoare de iubire.

Am făcut greşeala să mă agăţ de partener şi am suferit cumplit, la fel ca multe alte cupluri în care partenerii ajung să se ţină ostatici unul pe altul în relaţii dependente şi bolnăvicioase.

Nu am să mai repet această greşeală.

Oamenii sunt născuţi şi mor liberi şi ei sunt singurii care au dreptul să îşi decidă soarta. Iar fericirea într-o relaţie de cuplu nu vine din relaţie ci din felul în care fiecare partener ştie să se facă fericit şi împlinit singur şi apoi se oferă voluntar şi de bunăvoie celuilalt.

Am spus asta înainte să o trăiesc, iar acum mi se confirmă zilnic.

Am scris mai mult despre asta în cartea despre Cupidon.

 

 

Acum ajungem în următoarea parte a poveştii. Sănătate level 2.

Şi am să te rog să observi un tipar.

Pentru fiecare domeniu al vieţii, evoluţia nu se opreşte la un nivel. Tot timpul există nivele mai avansate pentru fiecare domeniu.

Iar acum ajungem din nou la corpul fizic.

În primul nivel, am făcut schimbări radicale.

Mi-am schimbat stilul de viaţă, am slăbit şi puteam să îmi bag cămaşa în pantaloni iar deasupra de toate, eram cel mai în formă din toată viaţa mea de până atunci.

Însă după 2 ani am început să stagnez şi mi-am dat seama că am nevoie de altceva.

Iar schimbările acum nu mai erau radicale dar erau la fel de importante.

Schimbări de optimizare şi rafinare.

Mi-am dat seama cum se comportă corpul meu dacă mănânc carbohidraţi cu proteină în acelaşi timp. Mă apuca somnul şi nu mai aveam energie. Apoi am văzut ce se întâmplă dacă mănânc legume cu proteine. Îmi creştea nivelul de energie şi aveam chef de muncă.

Am observat că dacă beau ceai verde mi se ascuţea atenţia şi capacitatea de concentrare.

Am început să mă joc cu diversele aspecte nevăzute până atunci în viaţa mea.

Dacă până acum schimbările erau la nivel macro, acum ele erau necesare la nivel micro.

Când este ora cea mai bună ca să scriu?

Cum să fiu foarte productiv?

Cum mă simt dacă beau legume stoarse şi ofer organismului meu micronutrienții de care are nevoie?

Când să mă culc şi cum să mă odihnesc mai bine?

 

Acum experimentez cu storcătorul de legume şi fructe şi va trebui să îmi iau unul mult mai puternic pentru că cel pe care îl am acum nu stoarce chiar orice şi lasă deoparte multă pulpă.

Mi-am făcut camera de lucru cât mai aproape de idealul meu şi m-am ocupat de luminozitate, atmosferă, Feng Shui şi tot felul de amănunte care înainte erau cu totul sub radarul meu.

Încerc să fac aceste schimbări, optimizări şi rafinări în toate aspectele stilului meu de viaţă. Relaţie, sănătate, muncă, relaxare, spiritualitate.

Există o teorie a lui Eben Pagan despre piramida activităţilor.

La baza piramidei sunt activităţile cu valoare zero. Pierderea de vreme inutilă. De exemplu uitatul la televizor la emisiuni de scandal între vedete. Valoarea adusă vieţii tale este zero. Sau mâncatul de junk food. Valoarea este zero pe toate planurile. Nu te hrăneşte, te oboseşte şi te îmbolnăveşte.

Apoi mai sus sunt activităţi cum ar fi cumpărături zilnice, plătit facturi etc. Acestea au o valoare minimă pentru că pot fi delegate sau automatizate.

Apoi, sunt activităţi din ce în ce mai valoroase DAR, se spune că un om ar trebui să ajungă cât mai repede să facă doar 2 lucruri cu viaţa lui.

1. Să muncească în domeniul în care poate aduce cea mai mare valoare şi cea mai mare contribuţie şi să aducă rezultate prin productivitatea şi creativitatea lui.

2. Să îşi încarce bateriile făcând toate acele activităţi care îi fac lui maximă plăcere.

Ce înseamnă activitatea numărul 1 pentru mine? Munca în domeniul psihologiei. Să mă educ, să scriu, să ajut comunitatea să crească şi să evolueze şi eu odată cu ea şi să îmi transmit mesajul cu forţă şi putere pe toate canalele.

Ce înseamnă activitatea 2 pentru mine? Timp petrecut cu iubita, sport, ieşit în oraş cu prietenii, jocuri pe calculator, călătorii şi exercursii, citit, relaxare.

Imaginează-ţi care sunt aceste 2 tipuri de activităţi pentru tine şi fă tot ce depinde de tine ca să ajungi să le faci doar pe acestea două, cât mai repede.

Asta înseamnă optimizarea stilului de viaţă.

 

 

Unde ma găsește viața acum?

Acolo de unde a plecat totul.

La vocaţie.

Planul pentru viitor?

Să duc mesajul cu personalitate alfa în inimile cât mai multor oameni.

Să facem din Stepout Media un Apple al psihologiei în România. Să producem schimbarea în fiecare om în parte şi să atingem punctul de răsturnare a balanţei (care în cartea Tipping Point este de 19% ).

Asta înseamnă că dacă vrem să schimbăm o ţară, trebuie să se schimbe 19% din oamenii ţării şi apoi schimbarea este ireversibilă şi cuprinde toţi locuitorii.

 

Privind în urmă, îmi dau seama că singurul lucru neschimbat este vocaţia şi sunt pregătit ca tot restul să se schimbe din nou şi din nou.

Sunt pregătit pentru orice îmi va aduce viaţa în cale pentru că ştiu că tot ce se întâmplă este spre binele meu şi are ca rol doar să mă facă mai bun şi mai puternic pentru a-mi putea duce misiunea la îndeplinire.

Iar o parte din misiune este să trezesc în tine întreg potenţialul pentru că noi suntem însăşi lumea ce vrea să se schimbe.

Lumea se schimbă câte un om odată.

Îţi mulţumesc pentru că citind ceea ce scriu, faci şi visul tău şi visul meu să fie mai aproape de realitate.

Mi-ar plăcea să ştiu, vei aplica ceva din ce ai învăţat din aceste 10 etape de evoluţie?

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

54 de răspunsuri

      1. Ma simt ca si cum as fi baut o ceasca de cafea buna si proaspata dupa aceasta publicatie .Trezita la viata 🙂
        Cred ca oricine a citit este miscat si revolutionat de viata lui .

  1. Maama ce articol, cred ca e cel mai lung pe care l-ai scris vre-o data, citindu-l am trait o gramada de emotii si de stari, parca mi-a dat o energie nebuna;
    Revenind la subiect, eu sunt vegetarian de la 1 ianuarie 2004, nici in ziua de astazi nu stiu ce ma apucat, a fost o idee venita si implementata pe moment, practic fara efort, cand vine vorba de fructe si de legume crude, sunt ca mistretul in porumb, o rosie proaspata de la tara, cu mirosul ei specific, ma face sa imi pierd mintile si sa ma napustesc asupra ei ca un animal; foarte multi prieteni imi spun ca sunt fraer si ca nu voi mostenii lumea, cu toate astea am energie mai mult decat toti la un loc ma motiveaza enorm sa merg pe drumul pe care am luat-o

    1. @GeorgeNistorReparaLaptop 
      Hey, pentru mine 1 decembrie 2004,. a fost ziua schimbarii… 🙂
      Imagineaza-ti cate explicatii a trebuit sa dau la primul Craciun „verde” din viata mea :)).
      Chiar acum rontai la un mar de tara, delicioos.

  2. Draga Pera, buna seara! 
    Pai daca vreau sa fiu ca tine, n-am altceva de facut decat sa merg pe urma pasilor tai şi sa aplic toti pasii. Nu mergem inainte cu jumatati de masura, nu-i asa? Cred ca a mai comentat un prieten de pe site ceva de genul: nu stiu cum faci dar imi raspunzi exact la intrebarile pe care le am. subscriu si eu acestui adevar. ma bucur ca fac parte din primii 150 de mii dintre cei care vor schimba lucrurile. nu mai e mult pana la 2 milioane… multumesc si felicitari din nou pentru simplitatea si frumusetea cuvintelor tale.

  3. Pera, am impresia ca ai inceput sa scrii articole la complet alt nivel, .. mult mai rafinat. Tu ai studiat pana acum NLP la vreun curs, sau doar ai citit cate putin, si ai prins ‘din mers’ (poate de la Eben Pagan, sau Marius Simion. ?) . In fine, ma gandesc ca daca te-ai ‘inarma’ si cu NLP ai rupe! 😀

  4. Exact ce ai facut tu o parte din ele le-am facut si eu mi-am schimbat stilul de munca stilul de mancare am slabit am inceput sa studiez carti de dezvoltare personala si ce ma intereseaza iar sfaturile tale imi sunt de un real folos. Continua sa scrii in continuare.

  5. Salut, misto ai scris, e de inteles de ce nu ai mai avut rabdare pana maine, articolul e energizant. Mi-a placut.
    Eu nu sunt vegetarian dar pe cat posibil incerc sa nu mananc porcarii la propriu si la figurat si ma stradui sa bag in mine cele 5 legume vestite. Spotul e adictiv, nu am abonament la sala dar zilnic, macar 5 minute, fac sport. Nu e mult, nu e putin dar important este ca e continuu. si, daca fac asta di de dimineata, am energie ziua-intreaga.
    Ce as vrea sa iau din reteta ta? Sigur partea cu sexul, de fapt ar fi o reluare, din experienta personala certific ca este cea mai buna metoda Pilates pt un abdomen plat 🙂 Cu kilele nu am si nu am avut vreodata probleme, am 1,87 si 80 de kg, dar, depinde f mult pe unde sunt distribuite acestea…iar la partea cu Pilatesul e f imp sa gasesti Oxana potrivita:)
    Ce mi-a mai placut din articol? 
    Pai…partea cu 19%…sau poate ca in ziua de azi, in Romania ne trebuie 24% ca la noul TVA..:))
    Oricum, sunt de acord cu creearea de masa critica si sunt alaturi de StepOut, ConstruimImp, MIB si toti gagii misto care au creier in cap si sange in instalatie.
    Ave, Pera!

  6. Te felicit ! Aceasta postare este ca o spovedanie publica. Este plina de emotie ,poate prea densa si prea lunga.         MULTUMESC pentru ca pot invata din experientele tale de viata.

  7. Fascinant! Esti pe valul valurilor! Aproape fiecare articol de-al tau a produs miscari in mine de ani de zile si cand iti explorez munca, te vad pe tine ca pe mine intr-o varianta slefuita…acum sunt un diamant in noroi si pana sa ajung unul numai bun de pus in vitrine si de vandut la licitatie(metaforic vorbind) mai am de lucru. Cu toate ca inainte de a incepe sa-ti citesc acest articol eram intr-o stare foarte proasta dintr-un motiv anume, dar sa stii ca oricat de greu mi-ar fi(ca mi-a fost de foarte multe ori greu si rau in viata) ma gandesc la tine si mai exact la ce nivel ai fost tu cand erai de varsta mea. Asta cred ca ma scuteste si m-a scutit din o gramada de depresii. Inca mai am speranta ca o sa-mi invat lectiile la timp. E adevarat ce spui ca felul in care te ajuta un anturaj, nu te ajuta nimic altceva, oricate carti si articole ai citi, oricate materiale ai viziona. Energia si influenta pe care ti-o da un anturaj nu se compara cu modul in care o carte doar te educa. De-abia astept sa vina momentul in care sa-ti impartasesc momentele mele de glorie, indiferent in ce mod!
     
    Continua ca faci bine ceea ce faci!

  8. Genial Genial Genial ! De une ai plecat si unde ai ajuns . Fac dezvoltare personala de 3 ani si am plecat foarte de jos prin ce esti u acum si unde ai ajuns imi trezeste o stare misto si am abia 22 de ani si pot ajunge foarte foarte departe !

  9. Ma bucur ca in sfarsit, am ajuns sa te cunosc. Cei drept,prin intermediul articolelor.Pentru mine este suficient…intuitia mea functioneaza din ce in ce mai bine si cred ca este suficient in ceea ce priveste personalitatea ta.
    Ma bucur si mai mult,pentru ca tu, Daniel Zarnescu, Gratian Sonu reprezentati  in Romania ceea ce admir si mi-a fost hrana pentru suflet ,incepand cu ani in urma, printre scriitorii noului val/noua spiritualitate din afara.
    Voi determinati schimbarea la nivel personal si este minunat.
    Succes si multumesc!

  10. Grozav articolul! 
     
    Obosit dupa o zi foarte grea, o simulare data in batjocora infernal de grea, ma asteapta o simulare si maine sper eu mai putin grea si o zi la fel de obositoare. Articolul tau m-a mai linistit! Multumesc si la mai multe articole!

  11. Este incredibil ce poti face tu!
    Chiar trebuie sa ii multumesc internetului pentru ca te-am gasit si trebuie sa-ti multumesc pentru ce faci!
    P.S: Mi-ai dat block pe FACEBOOK si nu stiu de ce ?!
    Dariuss Baggio sunt pe FACEBOOK, poate iti aduci aminte de ce mi-ai dat block si imi spui si mie.
    Multumesc pt. ce faci si mult succes!
    Ciao!

  12. Da primu pas ar trebui sa fie Corpul/Sa Slabesti sa mananci sanatos sa faci sport (asa poa te apuci descoperi si hobbiuri noi gen Excursii prin munti)
    Cat despre cauta expert arunca cu bani in antrenor personal/nutritionist etc nu sunt de acord Eu am slabit 42 (inca slabesc targetu e 50 kile) kile fara nutritionist/antrenor personal (doar am aplicat bunul simt + cautat citit diverse chestii online si eventual cateva intrebari pertinente la oameni precum Andrei Lascau sau Doru de la fitnessurban) asa ca la partea aia „ai batut campi” + am ajuns sa alerg 10 km/2 zile ….

  13. Da,voi aplica tot adevarul insuflat de tine!!Il voi lasa asa cum l-am lasat mereu sa imi influneteze viata deoarece vorbesti din suflet,si lupti zi de zi sa iti aliniezi sufletul cu mintea si cu trupul!pt mine asta este esenta vietii!!!multumesc!!

  14. felicitari pentru articol Pera!:) si vizavi de hrana chiar citisem zilele acestea ca organismul nostru nu e construit sa manance carne iar prin faptul ca petrec mult timp in preajma oamenilor din Asia am inceput sa mananc mai sanatos fara sa realizez in prima instanta,deci se confirma ceea ce ai spus cu anturajul!bafta si la cat mai multa energie

  15. Cand am vazut postul, apropo felicitari, am ramas profund uimit ca la asta ma gandeam zilele trecute si nu doar gandeam, am si discutat problema cu multi prieteni de ai mei privind inceputul schimbarii si anume totul incepe cu sportul(miscarea, de orice tip, unii nu au prilejul sa practice un sport din punct de vedere fizic). urmatorul pas e cititul. Pe scurt la ceea ce ai spus in acest articol iti dau un citat celebru de-al unui om care prin ceea ce spune si actiunile lui iti poate schimba viata din „temelii”, si anume „The keys to life are running and reading” – Will Smith. Daca ar fi sa prezint printr-o metafora ceea ce a spus Will Smith, sportul si cititul sunt  un „tragaci” sau o „trambulina” prin care ne „elevam” din punct de vedere fizic si mental, apoi dezvoltam fara sa vrem acea parte spirituala din noi, acel moment cand ne regasim pe noi insine, acel moment cand faci cunostinta cu tine si vezi totul parca cu alti ochi.
     
    Vezi mai clar ce ai de facut, e ca si cum s-ar ridica cortina si vezi ca de fapt tu esti in rolul principal intr-un film(viata) regizat de tine avand la dispozitie un scenariu (propriile idei si ganduri), personaje secundare (oamenii asemeni tie) si astfel vezi care e scopul tau in viata, in momentul asta tu decizi ce vei face cu adevarat in continuare, asa zis-ul „story-line”.
     
    Totul tine de pasii care ii faci si ii urmezi in functie de ceea ce simti(partea emotionala). Noi am fost invatati prin vechiul sistem de invatamant ca suntem fiinte rationale(pana realizezi ca e primitiva ideea si totul incepe cu primul pas – sportul si cititul) dar noi luam zilnic decizii bazate pe emotii, sentimente in proportie de peste 90% .
     
    Ceea ce am retinut sa zic asa pana la varsta de 22 de ani e ca succesul nu se poate copia sau imprumuta. Nu exista formula magica, desi s-au scris sute de carti pe tema asta. Tu, eu avem la dispozitie puterea de a ne crea propriul succes care nu va functiona pentru altii la fel cum a functionat pentru tine. Suntem unici si in acelasi timp asemenea. Formula magica asteapta sa fie descoperita in noi. Cand ajungem sa ne cunoastem si sa ne iertam propriile greseli, si sa oferi iubire neconditionata fata de „realitate” putem spune ca ne-am trezit.
     
    Tu Pera esti un profesor, stiu ca stii mai multe decat scrii momentan. Multi nu sunt pregatiti pentru ceea ce vor descoperi. Exista o anumita frica in fiecare om. Cand depasim acest obstacol…putem spune ca suntem pregatiti pentru mai mult decat acest „Matrix” in care noi singuri ne-am „incarcerat”, tocmai ca sa trecem testul vietii.
     
    Avem o tema de lucru globala, aceea de a-i trezi pe restul. E datoria noastra a tuturor si tu Pera…faci exact ce ar trebui sa faci adica sa inspiri.
     
    The mediocre teacher tells.
    The good teacher explains. 
    The superior teacher demonstrates. 
    The great teacher inspires. 
                                    William Arthur Ward
     
    O seara faina!
     
    Mito

    1. Buna Mito!
       
      Minunat comentariul tau, nu numai in ceea ce priveste continutul, dar si in ceea ce priveste „forma”, aranjarea in pagina. Comentariul tau e coerent, usor de „urmarit”, are cap si coada si ….. e scris corect d.p.v. gramatical si al punctuatiei. Pe gustul meu! Thx. 🙂

      1. @TeoCody Am primit azi un feed-back foarte critic cum ca ma exprim dificil, e poate o obsesie pentru detalii, fapt ce mi se pare normal cand atingi un anumit nivel de maturitate mentala si de ce nu si spirituala.
         
        Cand nu gandim limpede si ma refer strict la „Society active mode” sau a merge cu „turma”, a nu fi capabil gandesti pentru tine, pur si simplu pierzi din vedere o multitudine de detalii care iti fac poate viata mai usoara, mai fericita, acea stare cand ajungi la ea, ii mai spun eu:)) „starea de bine” – impacat cu tine, pace etc. si realizezi automat ca trebuie sa avansezi in urmatoarea stare si anume, tot cum imi place mie sa o denumesc: „STAREA”; un loc unde nu mai faci distinctia dintre bine si rau, fara concepte de bine-rau, timp, spatiu, ci doar Absolut, punctul 0.

  16. Buna dimineata, Pera!
     
    Mi-am inceput ziua de lucru citind articolul tau si desi afara este o vreme „crancena” – ninge, viscoleste si e foarte frig – in mine s-a aprins o flacara care imi lumineaza si-mi incalzeste sufletul si ziua.
     
    Desi te urmaresc si te citesc de vreo cativa ani, nu am scris pana acum niciodata vreun comentariu la postarile si articolele tale. Motivele au fost diverse: uneori oboseala, deseori lenea, alteori avalansa de ganduri si idei, pe care nu am reusit sa o „controlez” sau sa o stavilesc prin scris, iar cateodata timpul limitat.
     
    Dar de data asta n-am mai putut citi doar pasiv. Dorinta a fost prea mare sa-ti scriu! Sunt la munca acum, nu pot sa-ti scriu multe, dar as vrea totusi sa-ti spun ca ai adus multa lumina, intelegere, bucurie si inspiratie in viata mea!
     
    Articolul tau este grozav, uman, realist si motivant! Iti pot spune ca isi atinge scopul dorit: TREZESTE!
     
    Pera, sa ai o zi superba!
     
    Pe curand,
    Cody

  17. a voi – conjugare corecta voiam
    a vrea – conjugare corecta vream
     
    Am vazut ca e foarte frecventa aceasta greseala all over the internet dar si in viata de zi cu zi.
     
    Sa nu fie cu suparare, intentiile mele sunt bune.

  18. Buna Pera ,
       FFFF. motivant si in acelasi timp perfect realizabil acest plan pe care il propuii tu . Totul pare asa ca un basm in care se intimpla numai lucruri frumoase la suprafata dar dupa cum spui si tu totul depinde numai de tine si tb sustinut de  munca in fiecarezi , sa nu cedezi orice ar fi! Unele din etapele tale de viata le-am parcurs si eu si am tras invatamintele necesare , iar pe altele le inteleg si le invat acum de la tine. Multumesc si astept in continuare cu interes alte si alte materiale interesante . Mihai

  19. salut Pera!!am fost o data intr-un mare rahat si datorita cartii personalitatea alfa am reusit sa ma motivez si sa  trec de impas,asta s-a intamplat acum 1 jumate 2 ani….in momentul de fata am intrat iar in rahat…voi folosi etapele tale sper sa ma ajute si de data asta…multumesc

  20. da,in general aplic tot ce citesc de la tine si marius.imi sunt folositoare toate articolele vostre,doar ca cele audio nu sunt genul meu.inteleg mai bn daca citesc decit sa ascult,nu pot fi la fel de atenta ca atunci cind citesc.ca sa fiu sincera materialele video-audio nu prea le ascult.oricum va multumesc ca existati pt ca ne sunteti de folos.

  21. Impresionant articolul,am simtit pasiunea ta ,iti place la nebunie ceea ce faci,cred ca in primul rand conditia fizica e cea mai importanta ,sanatatea noastra conteaza cel mai mult,eu am sa aplic din toate tot ceea ce pot aplica,toate aspectele vietii noastre sunt importante,nimic nu trebuie neglijat ,viata e ca un puzzle nu trebuie sa lipseasca nicio o piesa ,doar un puzzle facut corect ne poate aduce implinierea si fericirea .Felicitari Pera )

  22. Buna Pera! Imi place maxim articolul tau!
    Cea mai tare chestie este ca am vreo 5 zile de cand mi-am propus o schimbare in viata mea dar nu prea stiam ce pasi sa urmez…..am inceput asa dupa capul meu cu sala si mancare sanatoasa ….ce-i drept de pe net. Oricum concluzia mea: intotdeauna raspunsurile la intrebarile tale vin cand te astepti mai puti.
    Urmaresc articolele tale de ceva vreme si pot sa-ti spun ca datorita tie mi-am schimbat felul in care privesc lucrurile . Vreau ca de acum incolo sa maregasesc pe mine si sa fac ce imi place.  Succes!

  23. Multumesc mult ca ne impartasesti experienta ta! Astept cu nerabdare noul site si pagina aceea cu 100+ marturii de care ai pomenit anterior 😀

  24. Salutare,
    Cel mai bun articol de pana acum! Vreau sa-ti multumesc inca o data, pentru ceea ce faci. Iti multumesc pentru ca ai scris cartea Personalitate alfa, de altfel prima carte care mi-a trecut prin mana dupa cartile pe care le citeam odata pentru scoala:) Cartea ta m-a trezit dintr-un somn adanc,mi-a dat impulsul pentru a ma schimba complet, de a lasa trecutul in urma, de a-mi alege cu grija prietenii cu care ma inconjor, de a citi in continuare si de a fi responsabil de alegerile mele. Sunt multumit de evolutia mea, foarte mare avand in vedere timpul trecut de cand am dat de cartea ta (vara lui 2012). Cel mai important lucru din etapele evolutiei noastre mi se pare acela al descoperirii vocatiei, aici am cel mai mult de munca. Bafta in tot ceea ce intreprinzi

  25. CItesc blogurile voastre de mai bine de un an de zile, nu ma pot lauda ca am aplicat 100% tot ce scrieti voi, ci doar o parte, dar a fost suficient si rezultatele se vad. Am gasit explicatia comportamentului meu si solutia cum sa fiu mai buna. De cand va citesc mi-am gasit vocatia, mi-am imbunatati relatia cu partenerul de cuplu si cu ceilalti, mi-am schimbat felul in care vad viata si am descoperit solutii pe care inainte nici nu le vedeam. Va doresc mult succes si este necesar sa perseverati in munca voastra pentru ca pentru mine este de un real folos.

  26. Buna Pera! Sincere felicitari pt activitatea ta pe site-ul Personalitate alfa, alaturi de toata admiratia mea! Citesc de ceva timp articolele tale si pe cele ale Andreei Papp (mai nou si pe cele ale Theonei Balan) si pur si simplu m-am indragostit de comunitatea voastra. Si eu imi doresc sa fiu un factor de schimbare la scara mare in jurul meu si tu m-ai inspirat cum as putea sa o fac. Vreau sa comand Cursul Impulsul si m-am blocat la pasii de comanda. Tb sa platesc neaparat in euro? Oricum, sigur voi avea nevoie si de ceva asistenta la inceput, sper ca imi vei oferi. Este al 4-lea mesaj pe care ti-l scriu fiindca sunt nerabdatoare sa-mi incep afacerea si nu stiu daca tu ai primit vreunul. Astept un raspuns, ceva, un tutorial, orice. Multumesc anticipat.

  27. Incet incet ma urnesc si eu…inca mi-e greu sa ma adun fiind data total peste cap sentimental…(inca nu am nici 2 luni de suferinta si sper sa nu ma tina 6 luni…)..DAR incet incet fac tot mai multi pasi marunti spre a deveni mai puternica si mai buna…putin cu putin se aduna… 
    Multumesc.

  28. La fel cum spune un vechi proverb: „Nu exista o cale spre fericire! Fericirea este calea!”. Ma bucur ca exista persoane ce au gasit calea, adica fericirea, care, in functie de fiinta umana, poate fi descoperirea vocatiei, o prietenie adevarata cu un om cu valori si aspiratii asemanatoare etc. De asemenea mai e un proverb care spune ca „Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume!”. Eu am inteles mesajul si asta ma face fericit. Sufleteste, mental, spiritual, sunt mai bogat ca ieri si mai putin decat voi fi maine. Cu toate ca inca nu mi-am descoperit vocatia, am inceput sa vad viata cu alti ochi si sa incep sa apreciez lucrurile si oamenii care contribuie la dezvoltarea mea personala. Sunt sigur ca sunt multi care gandesc ca mine si ca tine. Sunt multi cu un posibil potential, trebuie doar putin slefuiti. Succes in misiunea ta !
     
    Daniel Moise, Ploiesti

  29. Superb, ma regasesc din ce in ce mai mult in articolele tale si ma motiveaza cu adevarat insa as sta zile intregi sa le citesc pe toate ca imi par mai mult decat utile. Esti foarte tare!!!

  30. Ceea ce mi-a atras cel mai mult atentia in aceasta a doua parte este faptul ca mentionai si in articolele precedente cum ca vocatia iti asterne totul in calea vietii in legatura cu relatiile de iubire si cele de prietenie.

  31. Bun articolul ,in ceea ce priveste slabitul si antrenamentele, nu toata lumea isi permite sa dea bani la nutritionisti si antrenori.Eu cel putin ma descurc cu alergatul ,gimnastica ,un regim echilibrat(care vad ca functioenaza la mine).Omul e creat pentru miscare ,nu e nevoie sa plateasca pt a fi invatat acest lucru ,ambitia insa e cel mai important ingredient.Si daca am manca doar cat avem nevoie ,la anumite ore +cateva reguli de bun simt ,nu ar mai fi disperarea asta in jur dupa diete,pastile etc.Invat cate ceva din fiecare articol de-al tau ,imi place cum scrii.Mult succes in continuare.

  32. Imi place stilul tau simplu de a prezenta lucrurile importante si de a povesti parca ai fi langa mine…efectul final a fost unul linistitor….parca as fi vorbit cu un prieten…eu trebuie sa lucrez mai mult la dependenta emotionala…si cred ca m-ai ajutat..Multumesc!

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.