Cea mai rapida cale spre alimentatie sanatoasa si un corp frumos si sanatos

Salut

Azi am pregatit pentru tine o completare la ultimul articol despre sport si vorbim despre alimentatia sanatoasa.

Cea mai potrivita persoana cu care puteam sa vorbesc despre asta este Andreea Papp pe care poate o stii de la www.stilultau.com

In interviul cu ea am atins urmatoarele puncte:

1. De unde fanatismul si motivatia cu care Andreea Papp se ocupa de corpul si sanatatea ei, prin sport si alimentatie.

2. Marile obstacole in calea alimentatiei sanatoase. Care e legatura dintre emotii si mancare

3.  Ce inseamna sa mananci sanatos fara sa faci foamea? Digestia si energia

4. Cum arata un meniu de sportiv care isi modeleaza corpul?

5. Ce faci seara cand te apuca foamea?

6. Care e cel mai important pas de actiune pe care il poti face AZI pentru a incepe o viata sanatoasa alimentar.

Asteptam cu nerabdare feedback si comentarii precum si completari la acest interviu.

Despre nutritie cu Andreea Papp


Cu respect,

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

38 de răspunsuri

  1. Dupa ultimele date medicale se pare ca:
    1. lactatele si carnea sunt cancerigene si toate produsele de origine animala sunt ACIDE si contin colesterol, de aceea, introduse in corpul uman care e par excellence BAZIC, perturba si dezechilibreaza metabolismul, grabesc imbatranirea celulara
    2. vegetarienii nu fac cancer
    3. cele mai bune proteine se gasesc in soia(care are de 2 ori mai multa proteina decat carnea), in leguminoase(linte, fasole, mazare,etc), in cerealele integrale(in special germenii de cereale), in oleaginoase (masline, toata gama de alune, nuci braziliene, nuci pecan, nuci macadamia, caju, migdale – dar cea mai completa structura o are nuca traditionala) si in seminte(de floarea-soarelui, dovleac, in, etc)
    4. lactatele scot calciul din oase, s-au facut studii intinse pe o perioada de timp de 20 de ani – cartea Studiul China este extraordinara in acest sens, acolo se explica foarte clar de medicul care a scris-o ca faptul ca lactatele ar aduce un aport de calciu in organism este CEA MAI MARE MINCIUNA IN MASS-MEDIA – de fapt e adevarat exact contrariul.
    5. hrana vie, neprocesata este cea mai benefica si aducatoare de enzime si energie, dar anumite alimente precum soia, fasolea, nautul (leguminoasele in general) trebuiesc fierte.
    6. cel mai important factor de sanatate si energie il reprezinta sportul, urmat de alimentatie, apoi de hidratare (cel putin 2,5 litri de lichide pe zi), si de somn (in mod ideal 9-10 ore de somn si sa ne culcam cat mai devreme, cel tarziu la ora 23.00 sau miezul noptii)
    7.alimente foarte sanatoase: varza rosie, usturoiul, secara, soia, spirulina, rosia, castravetele(cel mai bazic aliment), pepenii, marul, caisa (efect anti-anemic), nuca, grepfrutul rosu, inul, strugurele negru(foarte bogat in resveratrol – anti-oxidantul cel mai puternic ce da acea culoare neagra-violacee), afinele
    8. superalimente: laptisor de matca, polen, spirulina, aloe vera, radacina de ginseng, miere, germeni de cereale.

    1. Priviti cel mai bun film pentru ceea ce inseamna alimentatie! FAT SICK AND NEARLY DEAD
      Banuiesc ca ati vrea sa vorbiti de o ALIMENTATIE SANATOASA!
      Intradevar sunt unele idei bune in acest audio, o apreciez mult pe Andreea si pe tine,insa aceste sfaturi sunt pentru un incepator care trece de la junk food la o viata putin mai sanatoasa.
      O viata cu adevarat sanatoasa inseamna fructe, legume, seminte, germeni. Inseamna sa fi vegetarian. Fara lactate, fara zahar, fara carne, fara oua! Puteti citi STUDIUL CHINA, pentru toate explicatiile.
      Cine are probleme cu accnea sa nu mai manance 10 zile lactate si va vedea diferenta!
      Intradevar este cel mai bine sa mancati fructe dimineata, si de ce credeti ca nu este bine sa mancati fructe dupa un pranz spre exemplu? este simplu daca mananci carne corpul are nevoie si pana la 12 de ore sa digereze acea mancare ma refer strict la carne si normal ca in amestec cu fructele va iesi o mare fermetatie.
      Insa daca mananci legume cu seminte(caju, migdale, sem de in, floarea soarelui) si germeni la o masa, ca o salata, atunci dupa 4 ore poti manca fructe! Fara nici o problema!
      Combinarea alimentelor este o arta pentru corpul nostru!
      Corpul tau iti zice tot timpul daca ai mancat ceea ce trebuie!
      Daca mananci ceea ce trebuie nu iti este somn! Am avut si eu perioade cand mancam nesanatos si mai sar gardul cateodata dar imediat ce simt ca corpul meu este fara energie si greoi imi revin!
      Va doresc multa sanatate
      Si puterea de a intelege ca ei ne vand doar pentru bani! Aceeasi poveste si cu farmaciile! Daca ai manca sanatos nu ai avea nevoie de nici un medicament! Nici un supliment! Nici un baton proteic!
      Pana si patrunjelul are proteine!
      Stiai asta!
      Informeaza-te! Nu lasa marea masa sa te conduca pentru ca asa face toata lumea!

  2. Pai bineinteles ca nu sunt comentarii daca nu se deschide intarviul !
    Poate vedeti ce se intampla, pt. ca nu e primul care nu se deschide !
    Eu tot mai astept, sunt interesata de subiect
    Dorina

    1. Realizarea unui cont de trilulilu cred ca ar putea rezolva problema. Daca folosesti explore-rul -mai are erori -ca browser incearca Mozilla firefox sau Opera. Sau poate browserul pe care il folosesti e o versiune mai vehe sau nu are unele plug-inuri (ex. adobe flash player, si altele). Eu folosesc Mozilla firefox si am putut deschide interviul.

    2. La mine a mers si chiar mi-a placut, poate trebuie sa-l deschizi in alt browser. E f interesant interviul, insa nu e ceva complet nou si nemaiauzit, insa daca mai citim/ascultam si din partea voastra, vom fi mai motivati! Multumim

  3. in privinta carbohidratilor este gresita eliminarea lor completa. pentru ca daca faci asta pe urma te vei simti ca esti sleit de energie. iti zic din proprie experienta. ca intotdeauna, calea de mijloc este cea mai buna.
    biciclistii suplimenteaza special cu carbo ca sa aiba energie.
    dieta montigniac este geniala. chiar merge si este usoara. Indicele glicemic este mai important decat caloriile si carbohidratii.
    iar in privinta senzatiei de foame si eliminarii influentelor negative ale mancarii, o sa-ti zic un mic secret luat chiar din dieta montigniac (scaderea indicelui glicemic).
    exista un supliment alimentar numit psyllium. aceste tarate pot fi luate inainte de masa si absorb toate grasimile si toxinele luate de macare. inclusiv curata intestinul. absorb cam 70% mai mult decat greutatea lor http://en.wikipedia.org/wiki/Psyllium.
    am facut un "experiment". am mers la munte si am mancat ca spartu, fara nici o regula, cartofi prajiti, paine, gratare, fripturi etc.. dar inainte de fiecare masa am luat o lingura de tarate. dupa o saptamana slabisem 2 kg :)) desi nu am facut nici sport si am mancat complet caloric si carbo si excesiv.
    daca ai 3 mese si nu mergi de 3 ori la WC atunci ai o problema de stoc, cum am auzit de la un medic 😉
    aceste tarate se umfla si in stomac si te asigur ca-ti dau o senzatie de satietate 🙂 it's a must try, mai ales pentru o dieta proteica 🙂 you'll thank me later 🙂
    My recent post Fara Compromisuri

  4. Totul tine de control si atunci cand detii controlul asupra diferitelor aspecte ale vietii alimentatia devine un punct de reper in increderea in sine. Ca pana la urma, pe langa posibilitatea de a alege cu ce ne hranim (nimeni nu ne baga nimic pe gat, noi cu manutza noastra o facem) o alimentatie sanatoasa, dupa cum a spus si Andreea ofera energie atat fizica cat si psihica.
    Dar pe de alta parte poate fi si invers: cand incepi sa fii mai atent la alimentatie si sa detii un control pe acest palier, cand vezi niste rezultate si increderea in sine devine mai pregnanta totul tinde sa "molipseasca" si celelalte activitati ale noastre. Deci aceste doua aspecte se intrepatrund si depinde de fiecare cum ALEGE sa isi construiasca personalitatea si modeleze trupul.
    O a doua chstiune interesanta aici e ca ai foarte multa nevoie de motivatie la si pentru o scurta perioada e bine sa o canalizezi in domeniul alimentatiei pana ce aceasta va deveni o obisnuinta, un must-have al persoanei.
    Si o intrebare: acele shake-uri proteice de care vorbeati sunt singurele care ne pot potoli foamea seara? (sau poate nu am inteles bine).
    Tot ceea ce spun spun din proprie experienta si am invatat ca noi suntem cei care facem alegerile pentru ca noi ne cladim propria viata pe pilonii personalitatii si fiintei noastre.
    Multumesc pentru articol, foarte interesant si sincere felicitari pentru activitatea pe care o depuneti!

  5. Foarte interesant interviul. Sunt sigura ca teoria o stiu cei mai multi dintre noi, e mai greu cu practica. Momentan ideea cu incep de AZI a inceput sa functioneze la mine, nu mai am FB-ul deschis cand lucrez la calculator. Multumesc pentru motivare! O seara faina!

  6. Observ ca tot mai multi oameni in jurul meu au luat decizia de a manca sanatos in acest an… Regula pe care o aplic eu este cea invatata de la Marius Simion ( a scris pe NLP Mania o serie de articole foarte complete despre acest domeniu), si anume: mananca la fiecare masa un singur tip de aliment. Asta deoarece fiecare aliment are nevoie de o anumita compozitie chimica pentru a putea fii digerat de stomac. Daca mananci alimente care au nevoie de mediu acid pentru digestie in combinatie cu alimente care au nevoie de mediu alcalin, aceste substante pe care stomacul le secreta (alcaline si acide) se anuleaza reciproc si tu ramai cu alimentele nedigerate…

  7. Super interesant.Pentru cine e interesat de shakeuri proteice ca si inlocuitor de masa, va pot ajuta! Eu cu asta ma ocup!

  8. Risc sa te superi pe mine ,Pera dar nu am aflat mai nimic nou:decat ca in timp ce o ascult pe Andreea mi se face foame,pt ca are o voce placuta…plus ca daca as fi fost barbat…mi-ar fi placut si mie sa o ascult fara sa spuna nimic…dar asa…sorry!

  9. Ati ignorat apa!…
    Andreea, senzatia de sete este un indicator al deshidratarii……daca bei apa doar cand iti este sete nu e bine………eu de exemplu am o sticla de 2L pe care in fiecare dimineata o umplu (e de preferat sa fie la temperatura camerei si sa fie apa plata) iar seara este goala…..si beau din ea pe tot parcursul zilei…..ideal ar fi o gura de apa la 10 minute. Daca o persoana nu se hidrateaza cum trebuie pe parcursul zilei e normal ca nu o sa dea randament si o sa imbatraneasca mai repede (creierul e 90% apa, organismul e in jur de 70% apa si scade odata cu varsta).
    Eu merg pe conceptul "Mancarea unuia e otrava altuia." si pe sistemul Immunis ABO care din start stabileste 4 tipuri de alimentatie diferita pentru ca mai apoi fiecare persoana sa capete o anume sensibilitate la mancare (stie doar degustand sau mirosind daca ceva e bun pentru sine sau nu) si sa aleaga ce e bine pentru organism si ce nu. Asta se capata in cativa ani de la adoptarea acestui sistem de nutritie (e pe nivele).
    Cel mai bun exemplu e al lui Gabriel Andronache care are 50 de ani acum si uitati-va ce bine arata. http://www.scribd.com/doc/967849/Dieta-Gabriel-An
    Descriere:
    Sistemul Immunis ABO defineşte un concept revoluţionar de nutriţie, care ţine cont de grupa de sânge a fiecăruia în recomandarea unei alimentaţii sănătoase. Immunis este forma latinească de la care derivă cuvåntul imunitate. Conform DEX, termenul imunitate înseamnă rezistenţă a organismului faţă de acţiunea microbilor patogeni sau a produşilor toxici ai acestora. ABO reuneşte cele trei grupe principale de sånge: 0 (zero), A şi B. AB este cea mai nouă grupă sangvină şi a rezultat din combinarea grupelor principale A şi B. Numerele prezente lângă cele patru grupe de sânge cunoscute indică ordinea apariţiei acestora: 0 (zero) 1, A2, B3, AB4. Sistemul Immunis ABO vă propune un mod inedit de alimentaţie pentru că presupune consumul exclusiv de hrană crudă netratată termic – frugivor – crudivoră. Sistemul de alimentaţie elaborat de nutriţionistul Andronache include următoarele etape generale valabile pentru TOATE grupele de sânge: Nivelul1- se identifică lista completă a alimentelor de risc maxim neadecvate grupei de sânge a fiecăruia şi se elimină din alimentaţie. Durata acestei etape, în funcţie de fiecare persoană, poate varia între 3 săptămåni şi 1 an. Nivelul 2 – se identifică lista completă a alimentelor fără risc adecvate fiecărei grupe sangvine şi se introduc treptat în alimentaţia zilnică. Durata acestei etape variază între 1 şi 3 ani. Nivelul 3 – se identifică lista completă a alimentelor cu eficienţă maximă şi se consumă preponderent aceste alimente în perioadele de efort fizic şi intelectual sporit. Nivelul acesta poate fi atins după parcurgerea nivelului 1 şi 2, la cel mult 3 ani de la adoptarea sistemului Immunis ABO. Înainte însă de a adopta sistemul Immunis ABO va trebui să renunţaţi definitiv la fumat, atât activ, cât şi pasiv, dar şi la consumul de băuturi alcoolice, inclusiv bere fără alcool. Toate alimentele enumerate mai jos sunt considerate a fi deosebit de toxice şi, ca atare, va trebui să uitaţi definitiv de ele.
    7 motive pentru a urma Sistemul Immunis ABO
    1) Cei care încă nu ştiu de acest sistem sunt depăşiţi de cei care află.
    2) Cei care află de acest sistem sunt depăşiţi de cei care îl reţin. Faptul că până acum n-ai ştiut, dar ai aflat, te obligă.
    3) Cei care îl reţin vor fi depăşiţi de cei care îl înţeleg.
    4) Cei care îl înţeleg vor fi depăşiţi de cei care îl aplică.
    5) Cei care îl aplică vor fi depăşiţi de cei care obţin rezultate concrete cu acest sistem.
    6) Cei care obţin rezulate concrete devin puternici.
    7) Dintre cei care devin puternici, o foarte mică parte sunt cei care află cât de puţin ştiu despre ei. Când devii puternic în acest sistem, îţi dai seama cât de mic eşti şi cât de puţin ştii.
    Linkuri ajutatoare: http://www.scribd.com/doc/44973778/Alimente-inter
    http://www.scribd.com/doc/967849/Dieta-Gabriel-An
    http://www.scribd.com/doc/4107168/Dieta-pentru-fe
    Spor la sanatate!

    1. Va urmaresc cu interes.
      Am urmarit,Am inteles. Voi aplica.
      Pana acum nu am avut rezultatele dorite dar cred ca voi reusi.

  10. Pera, imi place entuziasmul tau plin de energie. Chiar este molipsitor si ne trage in fata pe toti. Dar simt ca incerci sa vorbesti mai mult decat ai de spus si umfli sau repeti niste informatii simple, in dorinta de crea un mini tratat nutritional ad-hoc.
    Iti doresc sa ai in continuare mari realizari tu personal, pentru ca imi place foarte mult cum vorbesti din experienta.
    Baga mare omule, tu esti inaintasul nostru. si daca vrei sa ne vorbesti de dieta, baga niste poze cu tine. sa vedem fapte .

  11. Eu am gasit niste bloguri foarte interesante referitoare la alimentatia sanatoasa. Sunt "un pic extremiste", dar oamenii aia chiar vorbesc cu convingere despre acest stil de alimentatie, si anume "hrana vie" sau "raw food". Am auzit-o si pe Andreea vorbind in acest interviu despre faptul ca mancarea noastra trebuie sa fie vie si recomanda cat mai multe legume si fructe proaspete.
    Cele 2 bloguri sunt: http://ligiapop.com/ http://bucuriebunastarehrisca.blogspot.com/
    Eu am inceput sa aplic o parte din principiile de alimentatie enuntate pe blogurile de mai sus. Trebuie sa ma conving pe propria piele daca functioneaza, dar daca tot ce scrie acolo e adevarat, inseamna ca acest stil de alimentatie ar fi elixirul tineretii si al sanatatii.

  12. Imi pare bine ca sunteti atat de interesati de stilul de viata sanatos care presupune mult sport si alimentatie corecta. Am cateva lucruri de adaugat:
    1. fructele se consuma inainte cu 30min de masa pt ca vitaminele sa se asimileze foarte bine; p.s. si fructele contin carbohidrati
    2. proteinele nu sunt doar de origina animala, pot fi si vegetale, toate legumele au in componenta lor si proteine;
    3. nu trebuie sa renuntati la carbohidrati(glucide), ei sunt combustibilul nostru, fara carbohidrati nu avem energie; dar atentie ce fel de carbohidrati(simpli-glucoza si fructoza din fructe si miere, complecsi-cereale, făină, cartofi, legume uscate sau dubli-zahar, maltoza, lactoza) consumati si in ce perioada a zilei; conteaza foarte mult daca vreti sa slabiti sa consumati mai putini carbo decat ardeti prin efort; grasimile de origine animala sunt cele la care trebuie renuntat obligatoriu;
    4. seara se poate consuma, de exemplu, carne slaba la gratar(piept pui, curcan) cu o salata; nu este recomandat sa mancam inainte de culcare deoarece mancarea este nedigerata si va veni inapoi pe esofag, acest lucru ducand in timp la cancerul de esofag, cel mai bine este ca ultima masa sa fie cu 2 ore inainte de culcare.
    5. nu trebuie sa exagerati cu ceaiurile daca nu vreti sa aveti pb cu rinichii; in fiecare zi trebuie pastrat un echilibru de lichide: apa-ceai-lapte-sucuri naturale-supe/ciorbe;
    6.doar un fruct pe zi, in cazul Andreei marul, este insuficient, nu poate aduce aportul necesar de vitamine in corp
    7. fructele si legumele sunt foarte bune dar, din pacate, ele sunt vii doar dupa ce au fost culese, nu dupa cateva zile/saptamani;
    8. apa se bea cu jumatate de ora inainte sau dupa masa, pentru a nu dilua sucul gastric; in acest fel, mancarea va fi digerata mai repede.
    Pentru alte informatii http://www.fitness-nutritie.ro
    My recent post Ce- cum şi cât mâncăm de sărbători

  13. Pera aici ai dreptate cu shake-urile si batoanele proteice…..dar diferenta dintre aceste shake-uri si batoane si altele de pe piata este ca in cadrul acestui program pe langa faptul ca beneficiezi de o evaluare de sanatate ai si program monitorizat pe toata perioada…..stiu foarte bine ca ma ocup cu acest lucru…..pt cine e interesat sa ma contacteze….si inca un lucru mi.a placut foarte mult articolul si importanta alimentatiei in viata noastra……trebuie tras un semnal de alarma aici….sunt atatea studii pe piata care arata ca starea de sanatate e romanilor e deplorabila…..am prefera mai degraba sa cumparam orice alt lucru material in loc sa investim acei bani in sanatatea noastra care ar trebui sa fie pe primul plan……foarte bun articolul……

  14. Eu nu sunt de acord cu shake-urile proteice. Clar ajuta la slabit dar sunt mancare moarta si deloc sanatoasa.
    In rest ceea ce ziceti voi fac eu de un an de zile( fructe pana in ora 12, si in rest absolut orice masa contine si legume crude). Am slabit vreo 15 kg si ma simt absolut fenomenal si plina de energie.
    Fructele nu le combin niciodata cu restul meselor ci doar la 3 ore de masa.
    Andreea, mie mi se pare putin doar un mar de dimineata. Fructele astea de dimineata isi au rolul lor in sanatate si slabire si sunt cele care chiar te umplu de energie. Si fructele mancate asa chiar nu ingrasa.
    Mai mananc si eu prostii dar asta doar din cand in cand.
    De obicei imi ascult organismul si daca mi-e pofta de masline atunci masline mananc. La fel si cu dulciurile. Si am observat ca mi se face pofta de dulciuri odata la cateva luni sau ceva de genul.

  15. Este interesanta aceasta abordare.
    Personal am renuntat la consumul de carne. Cu exceptia pestelui.
    Acum am renuntat si la consumul de lactate si oua.
    Am adoptat acest mod de alimentatie de cca 6 luni.
    Si totusi in acest timp am crescut in greutate de la 47 Kg imbracat la
    55 Kg desbract. Mentionez ca am virsta de 58 ani si o inaltime de 1.72 m.
    Invidiosii ma descurajeaza spunindu-mi ca nu este un stil de viata sanatos.
    Totusi din punct de vedere spiritual, stiu eu, consumul de carne inttroduce in organism unde omega(ale mortii), deoarece animalul sacrificat incepe sa intre in putrefactie imediat dupa sacrificare.
    IIsus spune sa nu mincam animalul ci ceea ce produce el.
    In aceste conditii consumul de carne ne goneste ingerii pazitori, iar noi incepem sa luam decizii din ce in ce mai gresite.
    De altfel, un material deosebit de interesant legat de consumul de carne in alimentatia noastra a aparut in "Formula As", in doua numere consecutive din luna Iunie-Iulie sau August 2010.
    Deci se pare ca atunci cind consumam carne de orice fel, cu exceptia celei de peste, ne indepartam de Dumnezeu. Aceasta indepartare de Dumnezeu are drept consecinte manifestari precum inundatiile, cutremurele, eruptiile vulcanice, etc
    Maestrii spirituali recomanda apropierea oamenilor de Dumnezeu, ca masura preventiva a diverselor prognoze precum cea referitoare la anul 2012 si nu numai.
    Referiri la "toxicitatea" consumului de carne in alimentatia umana am gasit si in doua lucrari: "Literatura Eseniana" si "Reptilianul din mine-Cartea a II-a-De la Zamolxe spre Noua Era".
    My recent post Viata Sfintului Nicolae

  16. Pera, apreciez enorm initiativa ta de a-i invata pe oameni ca alimentatia si sportul sunt esentiale pentru a fi alfa, de fapt sta la baza unei personalitati afla pentru ca daca nu esti in stare sa controlezi ceea ce bagi in gura nu poti sa ai control nici asupra altor aspecte ale vietii tale.Totusi nu ar fi mai bine daca te-ai limita la aspectul asta si sa nu-i inveti pe oameni ce si cum sa manance?

  17. Salutare. Mi-a placut foarte mult acest material, la fel ca si celelalte pe care le postati aici. Nu am probleme cu greutatea, insa mai tot timpul ma simt obosit, epuizat, si as dori sa fac o schimbare in alimentatia mea, insa in acelasi timp sa am energia necesara pentru a indeplini toate sarcinile pe care le am zi de zi. Mult timp ma tot gandeam ca utilizand o alimentatie vegetala, tot timpul o sa resimt senzatia de foame, si no sa am energie suficienta. As dorii sa stiu mai multe informatii despre nutritie, si care ar fi un meniu practic zilnic pe care as putea sa incep sa il utilizez.
    Va multumesc.

  18. Foarte interesant acest articol si de mare actualitate. Ma simt extraordinar cand mananc sanatos, curat, multe legume si fructe proaspete, ciuperci pe grill, ardei pe grill sau proaspeti, castraveti, legume la aburi asociate doar cu peste si ocazional cu carne slaba. Daca esti constient si-ti respecti corpul, il vei iubi si nu-l vei trata ca pe o imensa PUBELA, aruncand efectiv in el chipsuri, popcorn, briose, si alte saracii fara viata…Motivator? Oarecum si datorita meseriei (chimist), imi spun ca ce nu creste in copaci sau din pamant e fabricat in tancuri/banda rulanta, spune-i cum vrei, imaginatia mea refuza sa accepte ca vor ajunge in farfurie la mine, dara-mi-te in cosul meu de cumparaturi. Si-acum mai tin minte cand mergeam in practica in anul V de facultate si-am vazut cum niste roboti curati de altfel, tufleau margarina in recipiente si alti roboti puneau capacele, etc…(in fine, margarina oricum nu e cel mai bun exemplu, dar ai prins ideea: orice-i produs industrial cam prin aceleasi „chinuri” trece – si-aici Pera probabil o sa te cam superi pe mine: batoanele si shake-urile din comert, din pc meu de vedere fac parte din aceeasi categorie…destul mi-i sa-mi imaginez cand imi fac acum cumparaturile cum ajunge produsul respectiv pe raft…si asta ma ajuta sa-mi fac pe moment cumparaturile si pe termen lung sa mananc sanatos. Si asta ma face sa ma simt bine, imi da prospetime si un sentiment de „curat” ce vine din interior. Si un sentiment de respect fata de corpul meu si de „asa cum ar trebui sa fie”.

  19. Buna tuturor,
    multumesc Pera si Andreea pentru bunavointa de care dati dovada in incercarea de a ajuta semenii sa paseasca cumva pe calea care ii va duce spre „mai bine”, sa fie mai organizati in activitatile zilnice ce tin de succesul lor dar si in alimentatie.
    Eu, personal, inca de cand aveam 15-16 ani(acum am 32) am tot citit despre alimentatie si sport. Pot spune cu mana pe inima ca stiu pe de rost ce si cum ar trebiu sa mananc sau/si ce fel de sport, cum si cand trebuie facut. Din pacate insa, dulciurile si programul de munca pe care il am strica toata treaba. Dar asta sigur e doar o scuza, pentru ca ar trebui sa am voita mai puternica.
    Draga Pera, la mine problema nu este ca nu stiu ce-cum-cand-cat sa mananc…sau la fel cu sportul; problema este ca nu fac ceea ce stiu ca ar trebui sa fac in privinta alimentatiei si a miscarii.
    Te rog mult de tot…care este solutia, cum sa ajung de la hotararea de a face un lucru pana la a face acest lucru zi de zi?Mama zice mereu:”de la vorba la fapta calea e lunga…” Pentru mine ar fi un ajutor imens daca cineva mi-ar spune ce sa fac pas cu pas…de exemplu, stiu, ar fi cam asa: mai intai ma las de fumat-timp in care ma voi ingrasa(da, asta sigur pentru ca am incercat deja, n-am fumat 25 de zile si am acumulat in acest timp 8 kg, asa ca am inceput din nou sa fumez-dar kilogramele-alea 8- au ramas…:( /apoi incep cura de slabire-acum am cu 20 de kg in plus fata de greutatea pe care ar trebui sa o am, daca ma las de fumat voi avea inca vreo 10 in plus…si tot asa…Oooo, eu deja de acum sunt demoralizata – asta e cel mai rau, inainte de a incepe sa fac orice schimbare spre ceva mai bun in viata mea mie mi-e deja teama de esec…ma apuca plansul…
    Stiu, si imi cer scuze, am scris mult si poate fara sens…multumesc oricum anticipat pentru ajutor.
    Si mult succes in continuare voua, sunteti niste oameni minunati!

  20. 832730 255309Nice read, I just passed this onto a colleague who was doing slightly research on that. And he just bought me lunch since I identified it for him smile So let me rephrase that: Thank you for lunch! 35088

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.