Creativitatea – trasatura de personalitate ce iti va imbunatati enorm calitatea vietii

Salut

Am cativa mentori care m-au ajutat si ma ajuta enorm pe drumul evolutiei mele.

Unii sunt vii, altii mai traiesc doar prin ceea ce au creat in timpul vietii.

Unul din acesti mentori, care inca este in viata, stiind ca ma pasioneaza dezvoltarea personalitatii, mi-a dat un linkul unei prezentari video.

A fost prezentarea care m-a facut un fan al TED talks.

Ai auzit de aceste prezentari?

Daca nu, iti spun foarte pe scurt, odata pe an se aduna cele mai stralucite minti ale planetei si sustin prezentari scurte pe domeniile lor de activitate, prezentari despre cele mai noi descoperiri, curiozitati, lectii din cercetarile ce se desfasoara in acest moment in lume.

Domeniile sunt foarte multe si astazi sper sa iti trezesc si tie curiozitatea si interesul.

Motivul pentru care inca nu am vorbit despre TED talks pe blogul Personalitate alfa este faptul ca toate prezentarile sunt in limba engleza.

Astazi insa, datorita unui serviciu de traduceri pe care TED l-a implementat, avem o parte din aceste prezentari subtitrate in limba romana si in viitor sper sa fie toate.

Cu ocazia asta, am sa iti spun ce mi-a spus si mie acest mentor cand mi-a recomandat aceasta prezentare:

"Fa-ti timp azi si rupe-ti 20 de minute din timpul tau sa urmaresti prezentarea asta. Merita."

Si asa a fost, a meritat si mi-a deschis multe perspective.

Vizionare placuta. Pentru a vedea subtitrarea apasa " View subtitles" si alege limba Romana

 

……………………………..

Saptamana ce vine lucrez la o modalitate de a duce comunitatea noastra la un alt nivel, ramai pe faza,

Pera Novacovici

P.S. Astept comenturile tale si daca stii deja de TED talks sa imi spui care din prezentarile de acolo ti s-au parut interesante.

P.S.1 Avem o fata in echipa, Florina, care e pasionata printre altele de creativitate si are un blog nou pe tema dezvoltarii creativitatii. Viziteaza-o, incurajeaza-o si spune-i ce anume vrei sa vezi pe blog:www.creativitatea.com

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

24 de răspunsuri

  1. Cea a lui Anthony Robbins este foarte cunoscuta. Discursul prezent al lui Sir Ken Robinson l-am vazut de mai demult si m-a impresionat – atat umorul, cat si continutul. Nu era ceva nou pentru mine, dar oferea niste date noi in sprijinul convingerilor mele.
    Navigheaza prin toate „talks”-urile si vei descoperi la fiecare ceva interesant. Spor!

  2. am stat si miam pierdut aproximatv 10 minute din viata inutil (deoarece cred ca numai 9 minute mi-au fost utile) urmarindu-l pe nenea asta care mi-a vorbit despre educatie,creativitate si alte abureli….
    by the way oricum bv pt. video merita vazute si altele 🙂

  3. super tare …asta mi-a placut cel mai mult „daca nu esti pregatit sa gresesti nu vei veni niciodata cu ceva original”.
    Cred ca asta e cea mai mare greseala din sistemul nostru educational , ca pedepsesc copii cand gresesc si ca nu-i lasa sa copieze de la altii, de aceea majoritatea oamenilor nu cauta sa copieze sau sa ia sfaturi de la cineva atunci cand cresc si invata pe propria piele (daca invata) ceea ce ar fi putut invata mai repede daca studiau pe altii care au reusit.

  4. Salutari.
    Da intradevar vorbeste foarte repede si subtitrarile au ramas in urma parca. Oricum nu am avut nevoie de subtitrari.
    Ce vroiam eu sa va spun, cine stie de scoala Waldorf?
    Eu am fost in primele 2 clase acolo: clasa 1 si clasa a 2-a.
    Toata lumea era sceptica cand se pomenea de scoala asta. Vai da ce invata acolo, dar sa vezi ca o sa termine clasa a 4-a si o sa fie un incuiat, toata lumea spune asa si deaceea nu a rezistat scoala asta atunci cand am fost eu in clasa 1.
    Dar te invata sa fi creativ. Cititi despre Waldorf si vedeti ce e mai exact.
    Aveam educatoare care era psiholog si ne evalua personaitatile.

    1. Scoala Waldorf respecta pedagogia Waldorf, adusa in scena educatiei de pedagogul cu acelasi nume. Este o pedagogie alternativa, in care se pune accent pe creativitate, pe formarea personalitatii, Ca orice lucru nou, bineinteles ca sperie, oarecum.
      Spun nou pentru Romania, ca aceasta pedagogie este destul de veche in alte tari, alaturi de ped. Montessori, de step-by-step.
      Si eu as fi vrut sa invat la o astfel de scoala in care elevul si interesele acestuia sunt in plan central, insa, din pacate am fost un soim al patriei in care obiectivul principal sa il preaslavesti pe Ceausescu.

  5. exceptional.nu pot sa mi dau seama de unde le tot gasesti.as putea spune ca toate sunt la fel de interesante(m am uitat si la celelate).
    in legatura cu dansatoarea despre care se vorbea in videoclip sa spunem ca este un caz fericit pt ca nu intotdeauna gasesti un om care sa si dea seama ce se ascunde in tine(as dori sa pot gasi asa o persoana m ar ajuta enorm)

  6. Omul asta spune ce a spus si platon ´´fiecare copil este un soare, iar datoria maestrului este sa ajute aceste soare sa straluceasca´´
    E bine ca sunt oameni de genu in timpurile noastre…. Ce mi-a placut a fost explicatia diplomelor- este o inflatie- ai diploma si dupaia te joci pe Play Station….
    Felicitari

  7. Dap omu vorbeste frumos .
    Da putea sa spuna ce a zis si in mai putine cuvinte.
    Nu spune lucruri noi , spune doar cea ce multi refuza sa vada.
    De ce ?De ce refuza sa vada ? Pentru ca sunt comozi , e greu sa schimbi ceva si ca sa schimbi societatea e enerm de greu , sa schimbi regulile pe care le-au facut parintii nostri pentru noi care la randul lor au primit reguli de la parintii lor si tot asa, e greu sa-ti infrunti parintii sa le spui ca nu au dreptate ca lumea poate fi altfel , pentru ca ei sunt blocati in regulile lor.
    Si ca sa schimbi ceva in sistemul de educatie nu ar fi cine stie ce greu , dar cine sa o faca ? Cine sa-si asume responsabilitatea pentru noile generatii ?
    E mult mai simplu si comod sa pastram ce avem si sa ne indobitocim in continuare copii in sistemul ce il avem decat sa incercam sa schimbam ceva.
    Si cand se incearca sa se schimbe ceva in sistemul educational din romania e jale 🙂
    Mersi de fereastra asta deschisa spre o noua stare de spirit.
    Sper ca o data cu cunoasterea problemelor sa vina si rezolvarea dar slabe sase.
    Si Pera continua sa imprastii scantei ca o faci bine 🙂 . bafta

  8. Bun filmuletul, si in principiu are dreptate…cel putin cu invatamantul si cu modul lui de dezvoltare…acum cu o diploma nu faci nimic …esti practic obligat sa faci un master sau un doctorat…si tot nu ai un job asigurat…iar faza cu fetita si cu deficitul de atientie este foarte des intalnita …cine stie cati copii sunt tinuti sub medicamente destul de puternice si ei nu vor decat s invete altceva (cu totii am avut materii care nu ne`au interesat si la care nu am fost atenti..norocu nostru ca la noi nu prea se cunoaste adhd)…in fine …ce vroiam sa te intreb este : cunosti vre`un site cu teste pe care sa le faci si sa sti pe ce domeniu te potrivesti cel mai bine? daca da … as fii recunoscatoare daca ai lasa likul.ms si la mai multe articole.

  9. Salut Pera, super filmulet, imi place mult cum vb tipul, foarte glumet si imi place ca a punctat multe chestii interesante. Sincer cel mai mult mi-a placut partea cu faptul ca toti ne nastem artisti, dar nu ne putem mentine datorita societatii in care traim. Iti multumesc Pera ca gasesti articole asa interesante si mai asteptam multe altele ca acestea. Apreciez foarte mult ceea ce faci si iti citesc cu mare placere toate articolele.
    O zi mirifica :-h

  10. @ Iulian – intradevar excelente linkurile. De al doilea nu stiam. Acum il explorez si e super fain. Multumim 🙂

  11. Mi'a dat de gandit omul asta, numai ce am intrat la politehnica, dupa ce m'am pregatit intens, iar acum stau si ma gandesc daca e un pas inainte, pe loc sau chiar inapoi.

  12. Cartea aceea a lui, suna interesant, daca e despre oamenii care si-au descoprit si urmaat visele.
    ms pt link.
    intradevar ,se merita timpu (are si talent bun de orator)

  13. Fain material am citit despre el in alte materiale deatale.
    De cand m`am apucat sa ma educ simt o dorinta nebuna sa ma duc sa le cer parintilor mei sa`mi deie cel putin 20 de ani din viata inapoi.
    Simt ca ceea ce sunt acum nu ma reprezinta nu pot rezista atunci cand ma gandesc cine sunt si ce vreau sa fiu. Ceva in mine pulseaza pt a fi cu totul alceva dar simt ca nu stiu cu ce sa incep.
    Urasc sa imi zica cineva ce sa fac…imi urasc viata pe care o am. dar stiu ca educandu`ma: incepand cu gandirea pozitiva chiar daca nu reusesc, dar e un pas ca atunci cand nu gandesc pozititv sunt constient si ma voi opune cu toata fiinta mea sa fac contrariul. Astazi am obsevat ceva prefer sa nu ies din zona de confort, pute`am sa intru in vorba cu anumite persoane dar nu am facut`o si acum stau sa gandesc la tot ce stiu imi pare rau ca nu am actionat, privesc peretele din drepta cred ca`i bag un punm dar ma abtin,…,URASC PERSOANELE CARE INTERZIC., URASC PE CEI CARE MANIPULEAZA PRIN CRITICA SA FACI CONTRARIUL LA CE ITI DORESTI SA FACI!!!!!!!!!urasc pe cei care nu doresc ca eu sa reusesc, urasc pe cei care nu cred in mine in special in cei care am avut atata incredere si sau dovetit ca ei nu vor sa reusesc.(expl: "lasa`ma pe mine ca tu nu poti"-cine zice asta nu doreste ca tu sa reusesti, nu are incredere in tine ), apreciez pe cei care is ca mine cei care zic: "hai ca poti inca putin, nu renuntza, priveste ca te descurci"- replica mea sa`i fac pe cei de la sala cand forteaza sa nu renunte pacat ca eu pe mine nu ma pot movita. am scris multe defecte. atunci voi reusii cand voi reusi sa trec peste ura care o port in mine.Impresionant ma simt mai relaxat voi face asta mai des, atunci cand simt ceva ca ma neliniste voi scrie deci de acum incolo sa va obisnuiti cu texte lungi(sentimentul cand am scris "texte lungi"-a fost unu de negativitate ceva rau)

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.