Cred in tine, indiferent de trecut si greseli

Stateam de vorba zilele acestea cu buna mea prietena si colega psiholog, Andreea Papp.

IMG_4321

Lucrand la viziunea pentru viitor, mi-a povestit ce a ajutat-o pe ea cand ne-am intalnit prima oara si mi-a zis asa: ”Am venit la facultatea de psihologie sa ma descopar pe mine. M-a ajutat faptul ca ai crezut in mine, indiferent de trecutul meu, de greselile mele. Mi-ai spus ca pot sa reusesc si ai crezut 100% asta.”

Si pe mine m-a ajutat foarte mult Andreea la randul ei si mai mult, dupa discutia de ieri, m-a ajutat sa imi aduc aminte de marele meu vis, Personalitate alfa.

Pe strada fiind, la ora cinci dimineata, avand nici 22 de ani, simteam in inima mea ca stiu ce vreau sa fac pentru tot restul vietii mele.

Nu stiam cum, nu stiam prin ce metode, dar voiam sa cred in oameni chiar si atunci cand ei insisi nu mai cred pentru ca atunci cand eu nu mai credeam in nimic, nici in mine insumi, cand eram intruchiparea neincrederii in sine, cineva, un strain, a crezut in mine si a sadit o samanta care avea sa incolteasca si sa creasca asa cum din ghinda iese un stejar.

Mesajul meu catre lume? Unul singur:

”Indrazneste sa iti doresti totul, si apoi dezvolta-ti personalitatea, dezvolta-ti abilitati concrete si specifice pentru a atinge obiective si visuri concrete si specifice si pas dupa pas, poti parcurge un drum inimaginabil de lung si sa traiesti lucruri inimaginabil de frumoase.”

Aceasta este esenta mesajului meu, iar conceptul care inglobeaza acest mesaj este Personalitate alfa.

Traiesc acest mesaj si aceasta filozofie de viata de 12 ani si sunt cobaiul pe care testez si experimentez totul, inainte sa dau mai departe oamenilor. Nu am vorbit niciodata despre lucruri pe care nu le-am trait si verificat ca functioneaza ca principii universale.

De la sarac lipit la antreprenor.

De la singur si respins de orice fata de care se indragostea, la marea iubire, sotia mea, Oxana.

De la obez de 90 de kilograme la un om fit de 65.

De la un ratacit al sortii la om cu vocatie.

Toate astea in numele misiunii de a da oamenilor speranta si incredere ca se poate.

Dupa cativa ani in care doar entuziasmul si viziunea m-au impins sa imi fac munca, am invatat ca daca vrei sa atingi un obiectiv, e nevoie sa il definesti cat mai concret si specific.

Cum anume, concret si specific, vreau eu sa cred in oameni si sa le dau semnalul de trezire si speranta ca toata puterea este deja la ei, doar sa accepte asta si apoi sa treaca la treaba?

Am citit o carte.

Tipping Point, de Malcolm Gladwell.

In aceasta carte, omul spune ca cercetarile statistice arata ca atunci cand o idee este propagata la 19% dintr-un grup, acea idee prinde forta si apoi se propaga de la sine in restul grupului pana la 100% si devine o idee acceptata si cunoscuta de toti.

Visul meu a devenit un obiectiv.

Mesajul despre personalitate alfa sa ajunga la masa critica de oameni, 20%, rotunjit de mine de la 19%.

Conform ultimului recensamant, populatia Romaniei este de 20.121.641 de oameni.

Daca masa critica este de 20%, aceasta este egala, in cazul Romaniei, cu 4.024.328 de oameni.

In luna august 2015 se implinesc 10 ani de cand am cumparat domeniul personalitatealfa.com si de cand scriu pe el.

Doar in 2008 am pus cod de google analytics pe blog si am inceput sa masor, concret si specific, cat din obiectivul meu este atins.

Cumva prins, proiect dupa proiect, luna dupa luna si an dupa an, aceasta viziune si vis cumva nu mai era in prim plan si aproape ca uitasem de el, pana ieri.

Stand de vorba cu Doru  si Iosif , cautand cifre care sa ne spuna cum stam cu progresul nostru, Dodo intreaba din ce an am pus codul de google analytics?

Nu stiam si cautand, am descoperit ca este din 2008, august, adica de 7 ani.

Dupa cateva secunde lungi in care ne-am tinut respiratia, pentru ca se incarca graficul, am avut un moment de soc.

Visul uitat, era readus brusc la suprafata.

 
GA1
 

Google analytics ne spune ca utilizatorii unici care au intrat pe blogul Personalitate alfa din august 2008 pana in mai 2015, sunt in numar de 1.920.313, adica un procent de 9,54% din populatia intregii tari.

Asta inseamna ca pana acum am ajuns la 47,72% din masa critica.
Dream loading: 52,28% left 🙂

Dupa cum poti observa in grafic, cresterea este exponentiala. Daca pana acum a fost nevoie de 7 ani ca sa ajungem la aproape 2 milioane de romani, ca sa mai ajungem la restul de 2 milioane, nu vor mai fi necesari 7 ani. Poate doi.

Aceasta informatie, aparuta parca de nicaieri, a reactivat intreaga noastra echipa cu forte proaspete.

Din ce stim pana acum, blogul Personalitate alfa este cel mai citit blog de dezvoltare personala, iar cartea tiparita Personalitate alfa este prima carte de acest gen vanduta prin ceea ce azi numim ”online marketing”. Tot din ce stim pana acum, blogul Personalitate alfa are cei mai multi vizitatori unici ca si blog de nisa.

Vreau sa iti multumesc tie, cel care citeste blogul Personalitate alfa. Faci parte dintr-o schimbare majora care se va petrece cu atat mai repede cu cat fiecare om care adopta conceptul de alfa isi dezvolta personalitatea si devine la randul lui exemplu pentru cei din jur, care vor dori sa afle secretul.

Stiu ca suna un pic distant si poate nu vezi exact cum te poate ajuta asta in ce te arde in clipa asta ….

Mi-e foame, ce sa fac eu cu dezvoltarea personalitatii? Nu am timp de asta ca trebuie sa bag ceva in gura.

Sufar din iubire, ce sa fac eu acum cu dezvoltarea personalitatii cand persoana pe care o iubesc nu ma iubeste inapoi.

Nu am bani, am nevoie urgent de bani…ce fac, ma apuc acum de dezvoltarea personalitatii cu camatarii la usa?

Da, prietene.

Tot rahatul in care esti azi, toata suferinta de acum, este rezultatul actiunilor tale de pana acum.

Consecintele de azi sunt copiii cauzelor de ieri.

Accepta ca ai gresit, ca nu ai stiut, ca nu a fost nimeni sa te ajute, ca ai avut ghinion, orice scuza e perfecta daca te ajuta sa spui stop si sa lasi trecutul in spate.

De azi, incepe o noua viata. Ai sansa ta, cu adevarat, in perfecta cunostiinta de cauza. Nu mai poti sa dai vina pe nimic pentru ca tu deja ai totul si singura intrebare care se pune este cat anume din toate minunatiile pe care le ai deja le vei scoate la suprafata.

Mergeam pe strada si gandeam ce ti-am scris mai sus. Aveam 1000 de ganduri pe secunda, toate de acest fel. Asa se intampla cand ai o revelatie ca in filme.

Rationamentul era simplu.

Personalitatea este singurul lucru care ne va salva pe noi, nefericitii care nu suntem din familii de miliardari, care nu suntem vedete si nici nu pleznim de frumosi ce suntem ca sa ajungem modele la Victoria s Secret sau talentati ca sa fim actori la Hollywood.

Acesta vreau sa fie mesajul meu catre lume.

Eu am zis sa iti folosesti personalitatea ca sa obtii ce vrei tu in viata asta.

Sa ai bani, sanatate, corp de model, statut social, relatii, stil de viata, absolut orice.

Pentru ca totul vine din interior. Totul e atitudine. Totul e convingeri, mental si emotional.

Cei carora ma adresez eu, sunt oamenii ca mine, pentru ca asta a fost visul meu.

Multi dintre ei, oameni care nu stiu inca ce comoara zace in ei. Oameni carora nu le place cariera si jobul si vor sa isi descopere vocatia. Oameni nefericiti, bolnavi sufleteste si depresivi.

Multi dintre ei, oameni care vor sa descopere cum sa faca bani, cum sa slabeasca si cum sa gaseasca marea iubire.

Acesti oameni, atunci cand cumpara o carte, un curs sau merg la un eveniment platit de dezvoltare personala, fac un efort mult mai mare si de aceea lupta lor este admirabila. Pretul platit de ei in efort si resurse este mai mare dar si victoria lor va fi mai dulce.

Milionarii nu mai au nevoie neaparat de mine. Nici cei fericiti si nici cei care au dobandit succesul si sunt perfect multumiti de viata lor.

Misiunea mea e sa lucrez cu cei carora le e greu. Asta inseamna ca nici mie nu o sa imi fie usor.

Dar decisiv a fost gandul si sentimentul ca poate, prin munca mea, omenii vor simti aceeasi revelatie pe care am simtit-o si eu. Acel sentiment extraordinar ca deja ai si esti totul, doar ca va fi nevoie de ceva timp ca sa incepi sa si materializezi in lumea fizica comoara ce deja se afla in tine. Acesta este cadoul pe care daca il pot da oamenilor, vreau sa fac asta cat traiesc.

Sa stii ca deja totul e in tine, ca nu e nevoie sa te stresezi si grabesti.

Lasa tot trecutul in urma. Defineste visurile, obiectivele si dorintele. Stabileste deasemenea clar ce anume nu mai vrei sa traiesti, ce vrei sa nu se mai regaseasca niciodata in viata ta.

Si apoi incepe sa muncesti.

Nu va fi usor, nu va fi rapid, dar este calea regala de a ajunge la tot ce vrei.

Imagineaza-ti ca in aceasta viata, poti avea totul. Si nu la sfarsitul vietii, ci in 5-10 ani de acum.

Orice varsta ai, sigur mai traiesti 10-20-30-40 de ani.

Merita sa investesti 5 ani ca tot restul vietii sa fie dincolo de tot ce iti poti imagina?

Sa iti dezvolti personalitatea, sa fii, sa te simti si sa ai totul?

E asta o miza care merita sa risti totul?

Pentru mine a fost, si am castigat.

La 22 de ani aveam sentimentul ca pot sa mor linistit si impacat ca descoperisem SECRETUL pentru mine. Secretul vietii, al universului, gaura din gogoasa.

Acum am 34 si 12 ani doar am testat ceea ce stiam deja la 22.

Si acum, dupa ce mi-am indeplinit toate visurile pe care le aveam la 22 de ani, spun la fel.

Dezvoltarea personalitatii este cheia. Misiunea mea este sa propovaduiesc ca un apostol asta.

Meseria mea e psiholog. Nu asta conteaza.

Canalele prin care imi transmit mesajul sunt  blogul, youtube, facebook si email. Nici asta nu conteaza.

Mesajele mele sunt impachetate in carti tiparite, pdf, audio, sau cursuri online si evenimente live. Nici asta nu conteaza.

Stii ce conteaza?

Mesajul din spate conteaza.

Mesajul este: ”Poti sa ai totul. Dezvolta-ti personalitatea. Pentru fiecare lucru concret si specific pe care il vrei, exista trasaturi de personalitate, specifice si concrete pe care e nevoie sa ti le dezvolti si vei obtine ceea ce vrei. ”

Asta este misiunea mea, viata mea, jobul meu.

Sa vad ca reusesti in ciuda sanselor imposibile pe care ti le dau altii….asta este spectacolul pentru care traiesc si drogul de care sunt dependent.

Mai cateva cifre:

Primele 5 orase dupa audienta online

 
GA 6 Orase
 
 
Primele cinci tari din care este citit blogul 
 
GA 5 Tari
 
 
Cele mai citite articole
 
GA 4 Cele mai citite 9 articole
 
 
Sexul, cam 2/3 sunt femei ceea ce ma bucura foarte mult pentru ca avem nevoie de femei alfa in societatea noastra
 
GA 3 Sex din 2014
 
 
Varsta are un trend in crestere. Daca la inceput cei mai multi dintre cei care citeau blogul era 18-24, acum lucrurile merg in sus pentru ca probabil odata cu blogul cresc si oamenii 🙂
 
GA 2 Varsta din 2014 varianta grafica
 
 
 

Acum 10 ani, incepeam de la zero, nestiind cum anume voi face ceea ce vreau, dar stiam care e misiunea.

De aceea, sa stii ce vrei, asa cum spuneam in articolul trecut, este cheia. Nu ai de unde sa stii ce vei face peste 10 ani, cu ce unelte si cu cine.

Ce poti insa sa stii intotdeauna, este care este visul pentru care traiesti si muncesti, care este cauza ta si pentru ce ti-ai da si viata.

Printre greutati spre stele, visul de a produce schimbarea intr-o natiune intreaga prin trezirea indivizilor din acea societate, parca nu mai e un vis imposibil de atins.

Ce zici?

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

22 de răspunsuri

          1. Am inteles. Oricum urarile raman valabile, multa putere de munca iti doresc, sa poti ajuta in continuare oamenii. Pe mine categoric m-ai ajutat pe drumul meu si continui sa o faci. Te urmaresc din 2009!

  1. Zi-le ca le zici bine. Multi inainte. Pe mine m-au ajutat articolele tale si ma ajuta. Ce invat de la tine, explic altora pe strada. Si fac o treaba buna dupa rezultate. Asa ca multumesc.

  2. Pera esti cel mai tare ,cu articolul tau tocmai am primit doza de motivatie de care aveam nevoie in momentul asta . multam si felicitari

    1. Din cei 10 ani,
      de 3ani, de cind am descoperit Personalitatea Alfa, sint cu tine, si sint pe drumul cel bun. E doar un inceput, dar ma duc incet si cu pasi siguri inainte. Multumesc, sper sa-mi fii si in continuare alaturi.

  3. Pera te-am descoperit acum trei ani. Eu apreciez ce faci şi mai ales cum faci aceste demersuri pentru a ne motiva să ne descoperim vocaţia. Mulţumesc !

  4. Pravo Pera, La multi ani! si la multi prieteni toti cu ‘Personalitate Alfa’. Dupa parerea mea ai depasit deja ‘Masa critica’, aceasta fiind de 10%. Oricum este bine sa existe cât mai multi Români ca tine. Lucrez si cu informatiile tale si atunci când si proiectul meu ‘Incubatorul de Milionari, Sibiu’ va da roade vom avea mult mai multe exemple de genul ‘daca eu pot, poti si tu’. Numai bine, o viata lunga si împlinita sa ai.

  5. La multi ani!,
    La mai multi oameni dornici de dezvoltare!
    Si nu in ultimul rând La multi ani! Pera Novacovici…, iti multumesc inca odată că existi, ca ne-am intersectat, nimic nu e întâmplător, aduci multe beneficii impartasind cu noi experienta si cunostintele tale…

  6. La 17 ani eram destul de disperat. Am dat de un pdf scris de Pera. Mi-a prezentat lucruri care nu credeam ca exista,mi-a schimbat viata (si nu ca in teleshoping):)).Ma bucur enrom pentru tine,Pera. Multumesc pentru tot ce faci! Esti incredibil de productiv. Multumesc!

  7. Felicitari Pera, si sper ca si gandurile noastre bune sa te sustina asa cum si tu ajuti o multime de oameni.

  8. Admiring the dedication you put into your website and detailed information you provide. It’s great to come across a blog every once in a while that isn’t the same outdated rehashed information. Fantastic read! I’ve saved your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.