Criza descoperirii vocatiei

In materialul de mai jos vei afla povestea noastra in privinta vocatiei si a relatiilor de cuplu

 Andreea Papp

  •  Cum si-a descoperit Andreea vocatia.
  •  Ce se intampla cand viata iti da lovituri. Ce inseamna sa ai o misiune pe pamant. Ce insemana vocatia si descoperirea vocationala.
  •  De unde a venit salvarea noastra
  •  Poveste de iubire. Iubitul care s-a pus in calea vocatiei si cum se manifesta criza vocationala intr-o relatie de 6 ani. Unii parteneri vor sa ne amplifice puterea, altii se pun in calea ei.
  •  Cum era viata Andreei in cuplu cand scria prima carte cu iubitul in spatele ei care tipa si urla: „ De ce iti irosesti timpul viata, de ce nu oferi mai mult relatiei, de ce nu stii sa consturiesti relatia de cuplu”
  •  De ce sensul in viata si vocatia sunt mai improtante decat banii pe care ti da partenerul.
  • Cum te-a ajutat Pera sa iti descoperi vocatia.
  •  Renuntarea la evenimente sociale la care trebuie sa mergi ca si cuplu
  •  Injuraturile si descurajarile in relatia de cuplu
  •  Recompensa vocationala – ceea ce nu iti spune nici iubitul si nici anturajul.
  •  Povestea cartii Stilul tau.
  •  Atitudinea potrivita: „Vreau sa las ceva in urma !”
  •  Viata e mai mult decat mancare, sex job, evenimente, rutina.

Pera Novacovici

  •  In aproape orice domeniu am plecat de la zero si pentru fiecare lucru pe care il dobandeam aveam senzatia ca lucram mai mult de 10 ori decat cel de langa mine
  •  Altii primeau patca iubirea usor, bani usor, concediile usor, prietenii, succesul profesional, sanatatea.
  •  M-am invinovatit si am suferit din cauza lipsei iubirii de sine si respectul de sine
  •  Nu intelegeam cu ce am gresit eu, ca sunt pedespit de soarta asa aspru la doar 15 ani. Orice greseala as fi facut nu meritam sa sufar asa mult.
  •  Crescand, am ajuns la un moment al vietii cand mi-am asumat responsabilitatea
  •  Vestea proasta e ca toata responsabilitatea ta este in bratele tale.
  •  Ceea ce ai azi e ceea ce meriti. Am realizat ca saracia si suferinta le merit azi insa vestea buna e ca daca stii ca esti responsabil poti si schimba.
  •  Daca nu esti responsabil nu e treaba ta
  •  Pas cu pas am redobindit puterea interioara
  •  Oamenii pe care ii iubeam m-au redirectionat gresit. „ Drumul spre iad e pavat cu intentii bune”
  •  Cum a fost fortat tatal meu care avea talente de artist sa devina inginer si cum i-a distrus asta viata.
  •  Cum am fost eu manipulat subtil cu binele, cu intentiile bune si cu iubirea ca sa devin inginer.
  •  Intentiile lor bune nu au fost transformate in rezultate bune pentru mine.
  •  La 22 de ani nu am trait nimic.
  •  Cat e de important este sa iti traiesti sai sa iti asculti vocea interioara in ciuda a tot ce auzi din exterior.
  •  Revolta impotriva tuturor.
  •  Povestea cu generalul inamic. Ardem corabiile.
  •  Imi va parea rau daca mor in sant betivan? NU!
  •  De ce e important sa arzi corabiile. Succesul e inevitabil, cei 5% de siguranta nu te lasa sa decolezi.
  •  Partenerii din relatia de cuplu si cum sa amplificam puterea si cum sa nu ne lasam sabotati de ei.
 

 

 

 

In incheiere vreau sa iti spun ca pregatim un curs despre cele 5 crize ale relatiei de cuplu si  rezolvarea lor. Lasa-mi un mesaj si spune-mice anume te-ar interesa cel mai mult intr-un astfel de curs. Mai jos poti vedea cum arata prima jumatate a cursului care este finalizata deja.

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

17 răspunsuri

  1. Asuma-ti riscul: decide.
    Cum viata nu ofera nici o garantie si nu vei sti ca decizia ta nu a fost buna decat dupa ce ai luat-o, poti foarte bine sa risti si sa decizi. Cu siguranta este mai bine decat sa nu faci nimic. Desi este adevarat ca printr-un viraj gresit te poti rataci, se poate totusi ca acelasi viraj sa fie o oportunitate pentru o aventura sau sa deschida mai multe cai. Este vorba de perspectiva. Trebuie sa decizi intre a fi un calator ratacit sau un turist din intamplare al vietii. Insa ai grija sa nu iei decizii la intamplare. Asumarea riscurilor nu inseamna sa nu fii atent si nesabuit.
    Felicitari pentru material Pera, felictari Andreea.Sunteti minunati.

  2. Eu nu inteleg ce idiot ar putea sta in calea unui astfel de vis al iubitei lui. Pera, iti sta mai bine cu barba. Iar decorul pe care l-ati ales este cu siguranta mai bun decat acel fundal albastru din spate :))

  3. Hello frumosilor ce sa va spun am nevoie sa stam de vorba asa ma ajutati sa fiu si eu psiholog cu adevarat ,am vise in care nu mi am luat examenele ca mai trebuie sa invat cu carti si materii ca si cum as fi la scoala si nu am absolvit am perioade de blocaj psihic sau de creativitate ,viatza mea e ca un puzzle trebuie doar sa aranjez piesele pt peisaj si cand iasa asa cum trebuie atunci imi zic ca psihologia functioneaza trebuie sa dau clik si sa incep jocul.

  4. Buna ziua.Sunt printre acei oamnei care inca nu stiu ce vor de la viata si care e scopul lor pe acest pamant.Vreau sa mi se schimbe viata pentru ca m-am saturat sa fac ce zic ce-i din jur crezand ca ei au dreptate.Nu stiu de unde sa incep si ce sa fac cu viata mea pentru ca sunt foarte confuz.Astept ajutor din partea dvs.De ce nu merg celelate parti din materialul prezentat?

  5. Un material minunat cum de altfel sunt toate materialele voastre. Nu sunt primul si nici ultimul care va multumeste ca existati dar trebuie sa o fac si eu. Sper si cred ca voi reusi si eu sa-mi descopar vocatia inainte de a fi prea tarziu.

  6. As aprecia de altfel un curs in care sa gasesc niste pasi marunti de urmat in descoperirea vocatiei, pentru ca eu sunt tipul de om care are nevoie de un plan amanuntit in aceasta directie. Va multumesc inca o data!

  7. Ascultand despre trecutul vostru mi-am amintit prima poveste spusa de Steve Jobs la Universitatea Stanford, despre Unirea Punctelor nu poti uni “punctele” privind spre viitor, poti sa faci legatura doar cand privesti trecutul. Deci, trebuie sa ai incredere ca “punctele” se vor conecta la un moment dat, in viitor.

  8. Frumos material. Cand ai povestit tu Andreea de momentele in care vroiai sa scri cartea si iubitul tau de atunci nu dadea doi bani pe ceea ce faceai tu, mi-am adus aminte cum stateam eu de vorba cu un tip care cand i-am zis ca vreau sa scriu o carte dupa ce am stat eu si m-am gandit cam ce imi place sa fac mai mult, mi-a zis, fugi ma’ de aici, ca nu esti in stare sa scri mai mult de 6 pagini, cu experienta de viata pe care o ai tu. Si m-am apucat sa scriu am scris 8 pagini si m-am oprit….na motive gasesc 100, putere si timp mai putin.Va pup si va doresc sa aveti parte numai de bine!

  9. Incep cu NU STIU ce sa mai fac, vreau sa-mi gasesc un loc de munca, dar problema este ca nu stiu in ce directie sa merg, mai exact imi place coaforul, am facut un curs si am tot cautat sa ma angajez si nu stiu daca sa mai insist cu cautarea, deoarece nu sunt sigura ca asta vreau, mi-ar placea si domeniul de resurse umane, nu stiu ce sa mai fac, ultimele luni de zile simteam ca o sa o iau razna gandindu-ma la problema mea, si am tot incercat sa-mi gasesc drumul, dar nu reusesc. Daca ma puteti ajuta cumva! Va multumesc!

  10. Salut Pera!!!
    Ma numes Marius am 19 ani si sunt student. Nu voi scrie ceva in legatura cu articolul ci doar sa-ti zic ca datorita faptului ca sunt un cititor infocat al personalitati alfa si al artei seductiei am ajuns sa fiu considerat un sarit de fix de catre colegi mei numai datorita faptului ca a trebuit sa le satisfac curiozitatea (atunci cand au intrebat insistand) in legatura cu ce citesc eu pe net pierzandu-mi ore inutile din viata in loc sa fac ceva util cum ar fi sa urmaresc filme si seriale tampite americane asa cum face si restul lumii(inclusiv ei) sau sa stau pe facebook. Ziceau ca tu esti un sarlatant iar eu ca prostul as fi dat atatia bani(ei i-ar fi dat pe haine scumpe sau mai bine i-ar fi spart intr-un bar) ca sa-mi spui ce sa fac cu viata mea( aici este vorba despre Impulsul. Si oricum s-au spus multe si despre mine si despre tine si toata munca ta. Tu ai spus ca esecul si critica vor fi la ordinea zilei, deci sa privesc acest fapt ca pe un lucru bun? Numai bine!

    1. Sunt oameni care incarca sa te traga in jos de frica ca tu vei reusi si ei nu. Este o reactie naturala a anutrajului si e esmn ca langa oamenii aia nu ai viitor, decat daca vrei sa fii ca ei .

      1. Eu tind sa cred ca este o incercare de aparare a principiului de turma (principiu de la care ei nu se abat) – fa ce fac si alti ca sa fi validat social deci fericit, iar cine nu face e nebun(pacat ca nebunii au scris istoria). Chiar e ca in Matrix, atat de atasati de sistem incat il apara(chit ca sistemul ne vrea mediocri si pusi la munca).Dar mai bine sa nu mai fac rezumatul scrierilor tale si sa concluzionez ca toti care m-au vazut citit fie blogurile ori cartea ta m-au privit ca pe unul care are sanse sa meraga la psihiatrie cat de curand mai ales ca in Romania nu se prea face distinctia intre psiholog si psihiatru(sau cel putin ca pe un dereglat social inofensiv). E al dracului de greu sa nu fi oaie!!!

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.