Cum ne mutilam personalitatea in relatiile de iubire – partea 2

Prima parte a acestui material o poti viziona aici: Cum ne mutilam personalitatea in relatiile de iubire – partea 1

A doua parte e mai jos. Asteptam cu nerabdare comentariile tale.

 

 

 

 

 

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

47 de răspunsuri

  1. Foarte bun materialul….dar din pacate nu prea sunt in stare sa-l pun si in practica….imi este f greu sa ma educ…..incerc si dupa renunt pt ca obosesc sa nu fiu eu………..oricum, poate o sa reusesc pana la urma….u never know!

  2. msms pt materiale, toate materialele de pana acum, le transmit mai departe si pe facebook si nu numai. ms. te rog sa-mi spui si mie un host buuuun pt. pe viitor, actual am cateva bloguri dar vreau o adresa cu .com msms

  3. Pentru toti cei care au dorinta si intentia suprema de a face sa domneasca, in permanenta si definitiv,
    IUBIREA, PACEA si BUCURIA
    Acest lucru este urgent, pentru a crea saltul cuantic necesar, de care noi toti avem nevoie pentru renasterea noastra.
    Pentru manifestarea angajamentului, este suficient sa spuneti cu voce tare:
    EU HOTARASC, AICI SI ACUM, SA FAC SA DOMNEASCA, IN PERMANENTA, IUBIREA, PACEA SI BUCURIA, IN MINE SI IN JURUL MEU, PENTRU BINELE MEU CEL MAI INALT SI AL TUTUROR
    Apoi, trebuie sa simtiti emotia de a dori din inima ce

  4. HELLO dragutilor este adevarat tot ce spuneti ,cand este iubire nu poate fi mutilare a personalitatii ci impulsionare spre creatie si perfectionare doar asa ne putem tine sub control gelozia si furia demonstrand ca putem realiza sau face ce ne place nu trebuie sa ne pedepsim partenerul trebuie sa ne satisfacem o dorinta e mai placut si mai bine.va poop ,cu drag MARILENA.CIAOOOO.

  5. mii de multumiri pt.toate materialele informative,datorita carora am acumulat foarte multe informatii si schimbare personala de care sint foarte mindra

  6. Teoria e tare.Practica ne omoara. Ati putea la urmatoarea emisiune sa va aduceti partenerii sa ne spuna ce efect au avut asupra lor tacticile expuse? Cred ca e ca in patania tipului: Il vad pe asta intr-o zi cu capul spart, Ce-ai patit? Am ajuns acasa pe la 2 dimineata si i-am luat nevestei o sticla de sampanie sa petrecem o seara romantica precum in tinerete, Si? Si mi-a dat cu ea in cap! Te-ai lecuit? Sigur, data viitoare ii cumpar flori sunt un romantic incurabil. Saptamana urmatoare a venit cu nasul spart, nu l-am mai intrebat, precis florile alea erau in ghiveci.

  7. Dragut materialul dar Andreea pare a fi la un examen cam, stanjenita de emotii. 🙂
    Mai faceţi cateva materiale la fel şi o sa se simtă mai bine în faţa camerei.
    Curajul nu este absenţa fricii ci a acţiona nelăsându-te condiţionat de aceasta.
    Felicitări ptr material, sunteţi foarte frumoşi! 🙂
    Aşteptăm totuşi şi mp3-ul. 🙂

  8. interesant si educativ, pentru mine e cam tarziu acum sa aplic ce am aflat, cred ca ar trebui predat in scoli altfel de cursuri de psihologie. Dar cine poate preda asa ceva cand pedagogii insasi nu cred in ideile respective, avand o educatie de natura invechita.Ma bucur ca existati si spor la programele voastre. traiasca internetul ca asa poate se mai educa pe ici pe colo cate unul( daca vrea si il intereseaza).Vorba aia, „ce faci cu mana te e bine facut”

  9. Sunt de acord si lucrez sa aplic ce ne invatati voi. Imi constientizez obisnuintele si imi dau seama ca ele le pot limita intr-o relatie, pana in momentul in care le-ai constientizat si , apoi, inlaturat. La mine acest proces ia timp.
    Ma bucur ca v-ati unit fortele, sunteti minunati amandoi.

  10. Felicitari amandorura pentru acest articol! Sincer, chiar mi-a placut! In legatura cu hostingul as vrea sa stiu daca mai folosesti host gator. Asta era hostingul prost si scump? Spune-mi te rog ce ai folosit inainte si ce folosesti acum…site-ul merge bine acum, sa stii 🙂

  11. Da , merge bine si eu am siteurile tot la romarg si merg la fel de bine. Ea este viitoarea ta sotie Pera? Sau imi vei spune ca nu si peste cateva luni ne vei spune ca te insori cu ea?!?! Ar cam fi cazul… Ca de teorie esti bun. Mai pune si in practica ce spui acolo…

  12. Foarte bun materialul.Si cand ma gandesc de cate ori am trecut cu vederea aceste lucruri cand am fost intr`o relatie.Am observat pe propria piele cat de important este sa-ti pastrezi personalitatea si libertatea intr`o relatie.

  13. Wow! asa da! am vazut ca se incarca foarte greu site-ul dar credeam ca e prea incarcat el de felul lui. Super Host-ul, de la ce firma e? 😀
    Si in sfarsit arata ca lumea si sectiunea de comentarii. F buna schimbarea 🙂

  14. Sunteti extraordinari! Ma bucur ca l-am descoperit pe domnul Pera Novacovici si echipa lui minunata. Sunteti foarte bine pregatiti profesional, sunteti altruisti pentru ca impartasiti cu noi, profanii, cunostintele voastre acumulate cu multa truda, banuiesc, eu cred ca veti avea un viitor minunat si veti deveni adevarate valori in domeniu. Desi nu mai sunt tanara, inca mai pot invata de la voi atatea lucruri si inca mai pot spera sa schimb ceva in viata mea, desi pare atat de greu…Va multumesc.

  15. Dragilor,
    Imi imbogatiti viata din ce in ce mai mult, si de fiecare data cand va ascult constientizez greselile pe care le fac, dar si modalitatea de corectie.
    Daca atunci cand am inceput sa va citesc, urmaresc, doar mi-am propus unele lucruri, acum am trecut la practica si pasi concreti pe care ii am de parcurs.
    Va multumesc si va iubesc!

  16. Foarte interesant articol(cu ambele parti)!Tot ce primesc de la voi ,savurez efectiv,chiar daca nu reusesc sa pun in practica,decat putin.Dar ma stradui.
    Referitor la valorizarea partenerului,Pera,ziceai intr-unul dintre materialele anterioare,ca nu e nevoie sa iti valideze partenerul sau altcineva valoarea ta, sa-ti zica ca esti bun,etc.Pt ca ziceai tu atunci,ca o persoana alfa nu are nevoie de asa ceva,pt ca isi cunoaste singur valoarea.
    Nu prea eram de acord cu asa ceva,pt ca suntem oameni,traim intre oameni ,nu izolati si avem nevoie chiar de valorizarea celuilalt.In cazul meu,atunci cand prietenul meu ma valorizeaza, imi amplifica puterea creativa la maximum posibil,descoper in mine un potential de care nu stiam ca as fi avut.
    Astept cu nerabdare urmatoarele articole.Succes!

  17. De cand am inceput sa te citesc mi`am schimbat complet viata.Am trecut de la o stare proasta in care eram zilnic nelinistita la una plina ce entuziasm.Te consider de la primele citiri un mentor, un prieten adevarat, un om caruia eu ii datorez ceea ce sunt acum.Iti multumesc din suflet pentru noua mea schimbare.:)

  18. interesant material, parerea mea este ca daca intr-un cuplu nu exista potrivire poti sa faci toate sacrificiile posibile ca tot nu va merge relatia, si oricum intr-o relatie trebuie sa simti ca merge totul de la sine si usor nu ca trebuie tu sa te chinui pt persoana de langa tine, am fost intr-o relatie din aceasta complicata in care simteam ca-mi pierd puterile, de nu mai eram eu cea adevarata si am renuntat, acum am pe altcineva si ma simt mult mai bine si plina de energie. Prin urmare nu consider ca trebuie sa ma schimb pt o anumita persoana, nu trebuie sa pretind ca sunt ceva ce nu sunt doar pt a fi pe placul cuiva, trebuie doar sa gasesc persoana care ma respecta si ma intelege asa cum sunt si invers.

  19. Până la urmă totul are legătura cu puterea noastră de a-l înţelege pe celălalt. E clar că după perioada de „îndrăgosteală”, în care nu mai vedem nimic în jurul nostru în afară de persoana iubită, va apărea şi perioada de „educare” în cuplu. Părţile negative pe care nu le-ai prea băgat în seamă la persoana de lângă tine, devin surse de conflict în viitor. Totul este cât de mult poţi accepta, ca soţia sau soţul să aibă ultimul cuvânt. Apoi apar multe alte considerente în căsnicie, în afară de sport,profesie, bani, pasiuni, sex, etc. Relaţia cu socrii este una foarte importantă. Relaţia cu copiii deasemenea. Este mult mai complexă viaţa de cuplu şi din păcate nu există nicio carte care să ne înveţe, cum şi ce… (cel puţin eu nu am găsit-recunosc nici nu am căutat-o). O altă remarcă pentru tine Pera, atenţie la dicţie. Încearcă să lucrezi şi la asta. :)) Îmi doresc să nu te superi că am fost sincer cu tine.

  20. Felicitari, Pera!
    Foarte bun acest video.
    Intr-adevar, a venit la momentul potrivit. Ma bucur ca este luna relatiilor de cuplu si ca ne poti prezenta toate aspectele pozitive si negative ce pot aparea intr-o relatie.

  21. foarte usor si simplu toate bune si frumoase,dar cand tu treci totul cu vederea muncesti te zbati pt casa si tot nu este bine?sunt genul familista.am indurat f multe si tot nu este bine.atunci cand esti prea corect este o greseala?mangaierea noastra,vorba buna, Rasplata cand o primim?Sau trebuie sa inghitim la nesfarsit si asta inseamna PERSONALTATE?

    1. trebuie sa faci totul cu placere. daca job-ul e o corvoada, sotul e usor imbecil si copii te streseaza n-ai cum sa ajungi sa traiesti intr-o lume perfecta. …

  22. Folositi cuvinte si asocieri de cuvinte foarte dure (mutilarea personalitatii in relatiile de iubire). Cuvantul iubire ar trebui alaturat doar unor cuvinte pozitive, doar spuneti ca sunteti psiholog si stiti ca, cuvintele au cea mai mare influenta asupra mintii si sufletului uman . I rest totul e Ok.Este doar o parere personala.

    1. trebuie sa stii ca tot ce e frumos are si parte negativa, nu exista iubire fara ura si frumusete fara uratenie. Ti-e rusine de cuvinte? Sau de realitate? ne mutilam cand uram! Nu e un secret ca e greu sa fii frumos in tot ceea ce faci deci e greu sa fii OM. Nimic nou . Trebuie sa vrei sa te imbunatatesti si cred ca daca vrei si vrei, ca esti pe forumul asta, atunci ai o sansa…

  23. Salut Pera. Partea a doua a articolului nu are o versiune mp3, sau am eu o problema cu browser-ul si nu imi afiseaza?
    Daca poti as fi super sa postezi si versiunea mp.3, e mai usor de „reascultat”
    Multumesc!

  24. Doamne ce articol extraorinar! Cat ma regasesc in descrierea partenerului mutilant…sunt posesiva ,manipulatoare,geloasa,extrem de egoista,ahhh cat am de lucrat ,ce provocare minunata pentru evolutia mea.

  25. waaaww….am „primit”materialul vostru intr-un moment f.important si practic a fost o gura de aer pentru mine.creadeam ca sunt nebuna.in fine ideea e ca eu fac tot ce ati discutat in video(am terminat si psihologia)insa in lumea in care traiesc eu nu poti sa te manifesti asa.parintii apropiatii si toti ceilalti sunt mult prea preocupati de ceilalti decat de propria persoana si pur si simplu nu te lasa sa traiesti.am trecut printr-un divort pot sa spun ca pe drept insa acum cand ma aflu de aproape 2 ani in alta relatia totul se repeta si incep sa vad ca dragostea mea fata de familie ma face sa nu pot avea o relatie normala.insa cel mai greu este ca nu ma pot desprinde total de familie si de tot ce e nociv pentru relatia mea.va multumesc pentru ca mi-ati intarit parerile si increderea in mine.

  26. interesant dar, ma repet, andreea e mai desteapta, sau eu sunt partinitoare, sau pera e mai putin interersant cu andreea alaturi. Oricum, sunteti superbi impreuna!

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.