Cum să câștigi războiul ce se duce împotriva ta

Tradiția înrobește mintea. Metodele clasice și tradiția fac mintea un sclav. Tu nu mai ești un individ, ci un simplu produs. Mintea ta este rezultatul a o mie de zile de ieri. ~Bruce Lee

Ceea ce urmează să îţi spun poate fi cu uşurinţă asociat cu scenariul filmului Matrix, doar că vei vedea că cifrele arată că Matrix este o realitate pe care noi o trăim în acest moment.

Există un război al omului împotriva omului în acest moment.

Industria alimentară duce un război împotriva ta

„Supraponderea şi obezitatea împreună afectează cam 73% din populaţia adultă a României. Obezitatea este prezentă cam în 36% din cazuri, iar supraponderea – în 37% din cazuri. Acestea sunt datele preliminarii ale unui studiu condus de Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice“, potrivit profesorului doctor Nicolae Hâncu, preşedintele Federaţiei Române de Diabet.

Deşi în prezent nu există statistici clare privind obezitatea la copii, cabinetele nutriţioniştilor sunt mereu pline. Potrivit nutriţionistului comportamental Anamaria Iulian, din Bucureşti, cel mai frecvent ajung la cabinet adolescenţi de 15 ani care cântăresc în jur de 100 de kilograme. „Limitele maxime au fost la 10 ani 120 de kilograme, şi la 19 ani – 170 de kilograme. Asta am tratat eu“, spune specialista.

Sursa: adev.ro/myzrhf

Zici că nu e real la prima vedere. 2 din 3 români adulţi au grăsime mai multă decât ar fi normal pe corp. O treime au foarte multă.

Grăsimea în plus pe corp este o problemă pentru stima şi încrederea în sine – este o problemă de ordin estetic; energia de care dispui pentru a munci la visurile şi obiectivele tale este redusă drastic, stările tale emoţionale sunt grav dereglate pentru că hormonii din corp o iau razna şi obezitatea vine la pachet cu depresia, dificultatea de a găsi parteneri de cuplu şi dificultatea de a face sex în poziţii normale (plus riscul să îţi striveşti partenerul) .

Dar astea sunt problemele MINORE.

Problemele majore sunt că pur și simplu grăsimea ucide – diabet, cancer și boli de inimă.

Cine e de vină?

Păi omul, pentru ce bagă în el. Dar și industria alimentară care, alergând după profit, îi pune lături pe masă și le vinde drept hrană.

În disperare, omul bolnav fizic pentru că s-a otrăvit lent luni și ani de zile cu otravă pe post de mâncare, se întoarce spre industria farmaceutică.

Industria farmaceutică duce un război împotriva ta

„Eu îţi mulţumesc, nu am terminat încă de citit nici Ghidul Personalității Alfa, de când te cunosc nu mai iau pastile şi mi-e MULT mai bine. Cred că asta spune tot. Toate cele bune şi concediu plăcut la Straja.” – Ana

Mi-aş dori ca rândurile următoare să nu fie percepute ca un atac la adresa doctorilor pe care îi respect maxim şi cred că oamenii din sistem, în marea lor majoritate, sunt acolo din buna intenţie de a-şi ajuta semenii.

Gunoaiele aici sunt vârfurile din industria farmaceutică care cumpără profesorii din facultăţile de medicină şi, care cu bună ştiinţă, sabotează însăşi viitorii doctori, învăţându-i că îndopatul cu pastile este soluţia la orice problemă ai.

Te doare un deget? Prescriem pastile.

Te doare burta? Pastile.

Te doare în cot? Pastile.

Mai rău, să te ferească sfântul să ceri pastile pentru aparentele probleme psihologice pe care le-ai putea avea. Dacă mergi la psihiatru, nenea ăla îţi va da, evident, PASTILE.

Acum, dacă tu suferi să zicem de o depresie, nenea psihiatru îţi va da pastile ca să nu mai fii necăjit.

Problema cu pastilele astea este că ele într-adevăr inhibă emoţiile negative. Dar le inhibă şi pe cele POZITIVE.

Cu alte cuvinte, tu nu mai simţi nimic. Dar NIMIC. Asta e soluţia pe care o primeşti – să nu mai simţi absolut nimic. Nu mai simţi tristeţe, supărare şi furie. Dar nu mai simţi nici bucurie, entuziasm sau iubire.

Treaba cu depresia sau supărările e că ele sunt un semnal de alarmă că mergi pe un drum greşit. Această durere emoţională şi sufletească te va face să meditezi în bârlogul tău şi să încerci să îţi dai seama ce anume faci greşit şi chiar ai şansa să şi ieşi din această stare, luând decizii mai bune decât până acum.

Dar dacă tu iei aceste pastile şi nu mai simţi nimic, ai pierdut şansa să descoperi ce poţi corecta pentru a fi mai bine în mod NATURAL.

Deci, industria alimentară te otrăveşte lent până când faci, de dorit, o boală cronică; adică o boală care nu se va mai vindeca de tot niciodată şi pentru care ai nevoie permanent de pastile de la industria farmaceutică.

Şi orice pasionat de marketing ştie că abonamentul plătit lunar este printre cele mai bune afaceri pe care ţi le-ai putea dori.

O boală cronică nu este altceva decât abonament pe viaţă la pastile.

Şi dacă totuşi iubeşti din toată inima doctorii şi pastilele şi îmi vei spune că atunci când sunt bolnav, nenea doctorul mă face bine şi trebuie să spun saru'-mâna, vreau să îţi spun că treaba doctorului ar trebui să fie să PREVINĂ boala, nu să o trateze.

Aşadar, mulţumesc lui nenea doctorul că nu mă lasă să crap atunci când sunt bolnav, deşi am vaga presimţire că sistemul (şi nu omul) nu te vrea mort pentru că eşti mai folositor dacă eşti semi-viu şi încă produci bani ca să mai cotizezi.

Şi dacă asta sună deplasat, îndrăzneşte să fii bolnav fără bani în buzunar. Te provoc!

Boooon.

Sistemul educațional duce un război împotriva ta.

Am scris doar eu singur vreo 2 cărţi dacă adun toate articolele despre sistemul educaţional.

Sistemul educaţional de stat din întreaga lume, şi cu atât mai mult în România, este profund dăunător. Apărătorii lui vor spune că fără sistemul educaţional de stat nu ştii să scrii şi să citeşti.

Bine bă, dar 12 ani de stat în bancă de la 8 la 14 zilnic de luni până vineri ca să învăţ, să scriu şi să citesc? Tinerii au energie fizică imensă, mai ales între 9 şi 21 de ani şi exact aceştia sunt anii în care tinerii sunt puşi ca nişte sclavi obedienţi în bănci, 6-7 ore pe zi minim.

Şi apoi profesorii se miră că tinerii explodează.

Păi e normal. Sunt tineri, au energie şi sunt obligaţi să stea în CUŞCĂ.

Şi din nou, asta e problema cea mai mică.

Problema cea mare este că: să mă bată ZEII dacă eu am întâlnit vreun absolvent de liceu sau facultate COMPETENT – capabil să îşi poată câştiga singur pita. Studenţii care intră în câmpul muncii pe domeniul lor de specializare şi care ajung să aibă o viaţă fericită aşa cum au visat, sunt rare şi exotice EXCEPŢII.

Asta e tot ce poate sistemul educaţional? Rolul lui, de vreo o sută de ani, este să pregătească tinerii pentru a fi obedienţi şi să îi obişnuiască cu ziua de lucru de 8 ore. Nu ai să vezi milionari în lume spunând că datorează sistemului educaţional succesul. În schimb vei vedea marea majoritate a oamenilor de succes punând accent pe autoeducaţie şi dezvoltare personală.

Aşadar.

Mergi la şcoală unde eşti îndobitocit bine de tot, dresat ca să respecţi autoritatea şi să execuţi ordine prin mecanismul de recompensă/pedeapsă.

Apoi eşti îndoctrinat să cauţi un job de la 9 la 17 în care să urci pe o scară ierarhică.

În restul timpului ce faci? Păi îţi cheltui puţinii bani pe care îi ai pe mâncarea-otravă, pe distracţii care te deviază de la şansa de a GÂNDI cu adevărat şi a te trezi. Evident, distracţia este pentru weekend, singurul timp „liber” pe care sclavul îl mai putea avea. Şi ce faci în weekend? Mânci la mall, mâncarea- otravă, şi apoi cheltui restul de bani ca să încerci să te faci cât de cât bine. Şi dacă eşti tânăr şi nu te doboară mâncarea-otravă, are grijă de asta alcoolul de proastă calitate, violenţa din cauza frustrărilor, sentimentul că nu însemni nimic ca şi fiinţă umană dacă nu respecţi standardele imposibile setate de unii sau alţii.

Şi dacă în timpul săptămânii eşti rupt după muncă, cu un salar cât să ajungi de la o lună la alta, mănânci mâncare -otravă pe care ţi-o permiţi şi ce mai rămâne merge pe pastile, a mai rămas un pic din viaţa ta.

WEEKEND-ul.

De asta se ocupă mass-media şi social media.

Mass-media duce un război împotriva ta

După toată spălarea pe creier, cireaşa de pe tort e pusă de autoritatea şi liderii de opinie pe care ar trebui să îi privim ca pe factori de decizie în felul în care e „corect” să ne trăim viaţa şi ce înseamnă să fii „de succes”.

Cum să te îmbraci, cum să te distrezi, ce lucruri să îţi doreşti pentru a avea şi tu „statut social” şi să te respectă toţi ca pe un barosan( dezacord intenţionat 😛 )

Dincolo de faptul că mass-media trebuie să mănâncă şi gura ei (doar scriind un pic despre sistemul educaţional de stat am devenit retardat şi scriu ca un retardat; dar mai să te afli în el zilnic, ani de zile?) şi reclamele de la Tv sunt plătite de „a ta sinceră” industrie alimentară şi farmaceutică, mass-media face unul din cele mai grave abuzuri asupra ta.

Singura ta armă în războiul ăsta este CREIERUL TĂU.

Şi cea mai preţioasă resursă a creierului tău este PUTEREA de concentrare.

Adică puterea de a mă pune pe un scaun şi să îmi concentrez mintea 1-2-3-20 de ore pe un obiectiv, să lucrez la el şi să obţin rezultatul dorit.

Dar în procesul de îndobitocire, se ocupă ei şi de puterea ta de concentrare. În războiul împotriva ta, este folosit bombardamentul informaţional. Ai telefon, tabletă, laptop, televizor – toate funcţionează în acelaşi timp şi îţi fac creierul praf.

Singura ta salvare de toate aceste asalturi ar putea fi cititul, educaţia şi concentrarea pe obiective şi paşii necesari de acţiune.

Şi ghici ce?

Eşti pe cale să pierzi singura ta armă.

MINTEA TA.

Familia, prietenii și cei mai apropiați oameni din viața ta duc un război împotriva ta.

Părinţii, neamurile şi familia ta aruncă pe tine propriile temeri, nesiguranţe, visuri neîmplinite, te iau de mână şi te împing în direcţiile dorite de ei sub masca grijilor pentru viitorul tău.

Şi ei au fost spălaţi pe creier şi supuşi aceluiaşi proces.

Luptătorii treji în acest război sunt ca şi partizanii – puţini şi duc lupta de gherilă. De cele mai multe ori, vei găsi aliaţi şi prieteni adevăraţi în afara familiei şi a anturajului alături de care ai mers de la început.

Când citeşti rândurile astea ai zice că sunt rânduri desprinse din filmul Matrix.

Dar privește consecințele și realitatea măsurabilă.

Obezitatea este o epidemie mondială.

Bolile datorate stresului ucid mai mulţi oameni într-un an decât toate războaiele şi terorismul în ultimii 10 ani.

Există 3 farmacii pe fiecare stradă, ca norocul.

Capacitatea de menţinere a atenţiei pentru creierul unui om a scăzut de la 40 de minute în 1900 la doar 8 secunde în 2014. Ca şi fapt divers, capacitatea de atenţie a unui pește de acvariu este de 9 (nouă) secunde, cu una mai mult decât al omul modern.

Deci mintea ţi-e asaltată cu stimuli şi nu mai ştii de cap, corpul fizic ţi-e intoxicat zilnic, hormonii stresului fac ravagii şi stările tale emoţionale te duc spre depresie mai degrabă decât spre fericire.

Cum ieși din acest Matrix?

Pasul 1 – întoarce-te cu fața la perete

“Mintea este mai ascuțită și mai atentă în solitudine neîntreruptă. Nu e nevoie de un mare laborator în care să gândești. Originalitatea înflorește în solitudine liberă de influențele externe care vin să ne distrugă mintea creativă. Fii singur, aceasta este secretul oricărei invenții; fii singur, în acel moment se nasc ideile. De aceea foarte multe din miracolele făcute de om au luat naștere în împrejurări modeste” ― Nikola Tesla

Probabil mă vei întreba cum poți să trăiești în solitudine în 2015. Te duci în munți ca să trăiești ca un sihastru?

Nu.

Strategia mea se numește „cu fața la perete”. Este metoda mea de a ieși din Matrix. Întorc spatele tuturor influențelor nefaste și fac tot posibilul să gândesc pentru mine.

IMG_3367

Orice încăpere are 4 pereţi. Alege unul şi spui „ăsta e peretele meu”. Aceasta este staţia de lucru, cartierul tău general, laboratorul tău, lumea ta din care se va naşte o întreagă nouă realitate. Pe peretele din faţă pui panoul visurilor ca să îţi hrăneşti şi educi mintea cu cele mai înalte, importante şi nobile visuri şi idealuri ale tale, pentru care eşti dispus să lupţi şi să faci orice e nevoie.

Pe birou este calculatorul/laptopul tău şi lângă el, cărţile şi agendele tale.

Acestea sunt armele tale în războiul modern din Matrix.

Primul lucru peste care e extrem de important să preiei controlul este propria ta MINTE care ţi-a fost luată ostatecă.

Atenția ta trebuie să se focuseze pe:

– visurile şi obiectivele tale;

– educaţia necesară pentru a face un plan şi a-l executa;

– acţiunea necesară pentru a face pas după pas;

Cine se uită la viaţa mea din exterior, poate mă ştie personal sau din pozele de pe Facebook, mă va vedea cu soţie, 2 câini şi poate în curând copii, cu prieteni şi o echipă minunată care lucrează cot la cot cu mine; mă vede vorbind în public sau la evenimente, mă vede în diverse ipostaze sociale sau la distracţie.

Ceea ce nu se vede din exterior este faptul că în fiecare zi mă pun cu faţa la perete, pun playlist-ul preferat în căşti, umplu cana mea (unii susţin că e găleată) cu ceai verde, citesc, scriu şi visez cu ochii deschişi la o lume mai bună în care sper să îmi aduc şi eu contribuţia.

Mai mult, nu îţi spun amănuntul ăsta ca să îţi arăt ce mari sacrificii fac eu. Sacrificiu ar fi să nu lucrez la ce îmi face cea mai mare plăcere.

Îţi spun acest amănunt ca să înţelegi că în viaţa asta scurtă, nu le poţi face pe toate. De aceea, e foarte important să alegi ce îţi doreşti să faci cel mai mult şi să faci acel lucru.

Ca să te liniştesc, îţi spun că şi eu ies în cluburi, uneori beau mai mult decât e cazul, merg în excursii şi vizitez locuri doar de dragul de a le vedea în viaţa aceasta. Aceste lucruri însă sunt un premiu pe care mi-l ofer pentru o treabă bine făcută.

Adevărul e că îmi petrec multe zile, 8-10 ore pe zi cu faţa la un perete şi nu aş da viaţa mea pentru nicio alta. Citesc şi scriu, mă inspir şi inspir mai departe. Iar când ridic privirea din calculator e panoul visurilor şi obiectivelor ca să ştiu de ce mă trezesc în fiecare dimineaţă.

Mă protejez cât pot de influenţe exterioare care mi-ar consuma aiurea energia sau timpul şi nu mă interesează decât să creez o nouă realitate în care lucrurile sunt aşa cum le visez şi nu aşa cum sunt ele acum.

„Dacă tratezi un om așa cum este el, va rămâne așa cum e. Dar dacă îl tratezi așa cum ar trebui să fie și cum ar putea să fie, el va deveni ceea ce trebuie să fie și ceea ce poate să fie.” – Goethe

Acelaşi lucru este valabil pentru întreaga realitate ce ne înconjoară. Am văzut cum pot schimba realitatea din jurul meu şi să îmi fac cercul meu strâmt o lume mai bună. Şi de atunci am ştiut că misiunea mea este să extind acest cerc atât cât pot de mult şi să inspir alţi oameni să facă la fel.

Pentru că pentru unele lucruri chiar merită să lupţi.

80% din viaţa mea este cu mine însumi. Nu îţi cer asta.

Priveşte la viaţa ta. Cât de multe faci acum?

Cum îţi petreci timpul într-o zi şi cât din acest timp este un timp petrecut cu sens, spre un obiectiv şi scop, făcând paşii unui plan?

E ceva ce m-aş bucura să înţeleagă cât mai mulţi dintre cei care mă citesc.

Nu am experimentat plăcere, satisfacţie, bucurie, împlinire sau fericire mai mare ca şi atunci când mi-am pus un vis sau obiectiv de atins, apoi am făcut planul şi apoi zi de zi, am muncit atât cât am putut ca să mă asigur că nu trece nicio zi fără să fac ceva pentru a atinge scopul.

În unele zile am fost super productiv şi în formă, în altele cu o lipsă totală de chef, m-am târât înspre ziua următoare.

Privind lumea din jur, permanent mi-am pus întrebarea „cum vreau să arate viaţa mea şi cum vreau eu să fiu ca om peste 1, 2, sau 5 ani?”. Este uşor să sacrifici distracţia sau plăcerile de moment care te-ar distrage de la drum când ştii că visul sau obiectivul pe care le vei atinge vor aduce în viaţa ta, pentru tot restul ei, ceva ce nu poate fi obţinut printr-un accident sau noroc sau cumpărat cu o sumă de bani.

Un stil de viaţă, o stare interioară de împlinire, prieteni şi familie, o afacere, un corp sănătos, o carte scrisă şi multe alte lucruri nepreţuite.

Oamenii care au probleme sunt victime sau suferă și vei observa că permanent caută soluţia magică, izbăvirea din suferinţă printr-o întâmplare norocoasă, şi trec astfel 5-10-20 de ani şi ei sunt în aproape acelaşi loc, cu aceleaşi probleme.

Nu ar fi fost mai înţelept să sacrifici 2 ani pentru ca următorii 50 să fie extraordinari?

Acum nu îţi imagina că am făcut materialul de mai sus ca şi un imn dedicat introvertiţilor. Nu e nevoie să îţi petreci 8-10 ore cu faţa la perete, dar te asigur că ai nevoie de câteva ore pe zi pe care să ţi le dedici ţie şi să trăieşti CONŞTIENT – adică treaz,  ştiind ce faci și pentru ce o faci, cum o faci, în cât timp o faci.

Lucrurile de mai sus, dacă te interesează, le găseşti explicate cu lux de amănunte în oricare din cărţile mele.

Mintea omului este făcută să caute recompensă imediată. Cine reuşeşte să amâne recompensa imediată şi să clădească răbdător cu plăcere fiecare zi va ieşi câştigător în această viaţă.

Faţa la perete nu este doar o modalitate de a fi mai productiv şi mai eficient.

Este o extraordinară metaforă.

Refuză să accepţi realitatea aşa cum e ea. E forma cea mai bună de protest împotriva tuturor acelor lucruri care nu ne plac în această lume.

Refuz să particip şi refuz să accept lumea aşa cum e ea. Aleg să lupt şi să schimb lumea, începând cu mine însumi.

Nu mă las absorbit de Matrix şi de turma spălată pe creier şi îmi asum misiunea de a trezi oamenii din somnul conștiinței, începând întotdeauna, cu mine însumi.

Pasul 2  – Combustibilul pentru lupta ta

Următorul pas ar fi să te ocupi de tine pentru a reintra în forma ta cea mai bună. În acest război ești mai folositor în forma ta cea mai bună decât târându-te leșinat.

Omul are 4 mari rezervoare de energie.

– fizică;

– emoțională;

– mentală;

– spirituală;

Dacă nu îţi urmezi vocaţia, atunci te vei dezamăgi pe tine şi nimeni nu îţi va da o medalie pentru asta.

Încercând să nu superi oamenii din jur, nu faci decât să le hrăneşti propriile slăbiciuni. Nu îi trădezi, de fapt, neurmând cu curaj propria ta cale în viaţă?

Crezi că cei din jur au nevoie să fie menajati în zona lor de confort sau au nevoie de exemple de oameni care au îndrăznit să îşi urmeze vocea interioară indiferent de vocea societăţii?

Pe nimeni nu trădăm mai puternic decât pe noi înşine. E o iluzie că poţi dezamăgi pe cei din jur. Fiecare dintre noi se poate dezamăgi doar pe sine, ceilalţi nu au puterea asta asupra noastră.

Fii un exemplu, nu încă o persoană fricoasă. E plin de fricoşi şi de învinşi, lumea nu mai are nevoie de încă unul.

Investeşte în tine şi în evoluţia ta (care vin prin autoeducaţie).

Creşte şi depăşeşte-ţi condiţia de victimă.

Poţi de 100 de ori mai bine de atât.

Fă-ţi treaba cu 100% dedicaţie şi profesionalism, autodepăşeşte-te indiferent de sarcină. Astfel vei fi remarcat rapid şi vei urca în orice ierarhie.

Caută să fii indispensabil şi valoros. Caută să oferi valoare celor din jur, permanent să te întrebi „cum pot să îi fac viaţa mai bună/uşoară celui de lângă mine? Care sunt obiectivele celor din jur şi cum îi pot sprijini să şi le atingă?”

Zi-mi care e planul tău pentru a-ţi trăi viaţa pe care o doreşti? Cum arată viaţa pe care ţi-o doreşti?

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

35 de răspunsuri

  1. Buna. M-am intors cu fata la perete cand am hotarat sa ma mut in alta tara, Imi merge bine. cine ma arata cu degetul, acum ma invidiaza si toata lumea doreste sa ma revada dupa ce initial ma ignora. Imi doresc sa fac viata mea si a celorlalti mai usoara prin ceea ce pot si stiu sa fac. Am fost in sistemul educational 11 ani, aici in Anglia tot in educatie sunt, dar sub alta forma. Recrutez studenti pt fac si colegii, schimb viata oamenilor in bine si fac training cu noii angajati. Mi-as dori sa transform experienta asta in ceva mai mult. Sa devin trainer profesionist pt imi place extrem de mult. Articolul a venit ca o briza dis de dimineata, Spor la scris la noua carte.
    Dece panoul visurilor tale e atat de „sarac”?
    De obicei e foarte bogat

  2. Pera, ai ajuns in sfirsit la tema (sau mai bine zis temele) cu care ma lupt/confrunt aproape zilnic.
    As putea sa scriu … si eu 😉 … o carte despre asta, dar incerc sa evit situatia de a ma victimiza.
    Am lucrat (si lucrez) din greu la asta si in plus incerc sa aplic ceea ce spuneai cu Marius intr-un video.
    Sa vorbesc numai cind ceea ce spun ajuta si pe altii.
    Pt. prima data simt ca nu mai sint singur cind stau cu fata la perete!
    P.S.
    @Carla
    Panoul meu (prescurtat: HVM = harta visurilor mele) primeste un reset la sfirsit de an.
    Fac insa inainte de o sterge poza 🙂

  3. Salut Pera. Cornel aici. Da schimbarea incepe cu tine. Acum, la aproape 4 ani, de cand te-am descoperit si te urmaresc constant, s-au produs multe transformari ale vechiului Cornelius, plin de vicii, negativist 101%. :))
    Inca mai am de lucrat si la alte planuri din ”castelul meu”, din ziua acea in care, privind inapoi sa strig WOW.( unde am ajuns) As fii dorit ca sa-ti pot trimite o poza cu ”my dreams wall” de langa PC eu. Sportul, alergarile m-au schimbat mult. El este ”magie pura.” Te ia dintr-un punct, si te transforma intr-o noua persoana, iti intareste personalitatea si-ti da increderea de a incepe noi provocari.
    Ar trebui sa invatam sa oferim ceea ce vrem sa primim, si nu invers. Primul pas este cel mai greu.
    Cu stima, cornelius c.

  4. Ma distrezi si ma luminezi in acelasi timp.sunt recunoscatoare creatorului pt ca te am descoperit. Ma inspiri.iti Multumesc

  5. Tonic, răscolitor, răcoritor, captivant articol. Îl citești pe nerăsuflate. Exprimă adevăr. Te pune pe gânduri. Remeorezi tot ce ai făcut până acum , ce trăiești în prezent și … ce vei avea de rezolvat.

  6. Cred ca e cel mai clar articol!
    Mesajul tau e fara nici un dubiu:
    1. ESTI AGRESAT, SUFOCAT INFORMATIONAL.
    2. Opreste agresiunea mass-media, si RECAPATA-TI puterea TA!
    Mai ramane sa detaliezi si cum, pentru ca agresorii sunt multi, si sunt peste tot.
    Din fericire, poti iesi victorios cu resursele tale, daca STII sa iti folosesti instrumentul de baza al existentei tale: CREIERUL.
    Ma intreb cati au INVATAT deja acest lucru elementar.

  7. Cat de mult ma inspiri… Cam tot ce scrii, stiu deja. Probabil am citit aceleasi carti si am vazut aceleasi documentare ca tine. Insa felul in care aranjezi informatia si iti spui povestea, imi dau un plus de energie, mai ales in zilele alea care pur si simplu nu am chef si ma tarasc pe burta pana in ziua urmatoare.
    Intrebarea mea pentru tine este: cum as putea sa scot randamentul maxim din acele zile slabe? As vrea sa fiu la fel de productiv, dar intelegi si tu cum e. Mi-am dat seama ca intr-adevar se intampla din cauza ca imi distrag atentia, ori aud o stire la tv cand mananc (tin sa precizez ca ai mei semneaza condica la stiri, maruta si alte prostii de genul desi le-am explicat cat e de daunator) ori citesc ceva nasol sau se intampla altceva.
    De fapt eu cred ca principalul factor care imi afecteaza acele zile este chiar casa mea. Ai mei nu gandesc ca mine, sunt oameni simpli cu conceptii simple iar tata mai ales e un orgolios caruia poti sa-i dovedesti ceva ca el tot pe a lui o tine. Cum as putea sa nu ma mai las afectat de felul lor mediocru de a fi fara sa ma indepartez de ei? Mi-ar fi placut sa fie oameni poZitivi, de succes, fericit, dar nu sunt. Si vreau sa ii invat cum sa fie!

  8. Toate gândurile care trec prin neurologia mea sunt gânduri îndreptate către rezultat și nu îngrijorări sau temeri de ce ar putea să meargă prost.Un om care nu reușește să comunice eficient cu oamenii din jur, care nu reușește să-și gestioneze dispozițiile afective negative, care nu reușește să își gestioneze stresul, nu poate fi un om prosper. Să am o relație foarte bună cu mine , să știu cine sunt, să îmi ajustez setul de paradigme pe care l-am primit de la părinți, educație și mediu ( de astea scap destul de greu), să stiu care sunt legile care guvernează lumea relatiilor interpersonale în asa fel încât să pot construi relatii interpersonale de durată solide și bineînțeles, să nu otrăvesc emoțional pe cei din jur, acestea trebuie să fie preocupările mele. Prosperitatea unui om din toate punctele de vedere nu doar cea materială este în primul rând in minte, Tony Robbins spunea că 80 % din succes este dată din mecanica psihică și doar 20 % din succes de mecanica acțiunii. Sabotoarea cea mai mare o avem in cutia craniana și este mintea noastră și in momenul în care reușim să conciliem cu ea, restul este doar problemă de disciplină a acțiunii.

  9. Ai foarte multa dreptate! In fiecare zi suntem asaltati de diferite industrii doar pentru ca ele sa mulga banii de la noi. Si oamenii cred tot ce li se spune.
    La fel sistemul educational e facut sa creeze oi si sa ne descurajeze sa ne urmarim visele. Si pentru asta pot da doua exemple care m-au revoltat.
    1. In anul 1 un profesor de la facultate ne-a spus ca tot ce era de inventat in domeniul ingineriei electrice a fost deja inventat. Si nu are rost sa ne stresam.
    2. Acum un an am fost la festivitate la un prieten si acolo o profesoara a tinut o prezentare in care vroia sa explice parcursul vietii unui student dupa ce tdrmina facultatea. Si spune: fa-ti un cv si aplica in cat mai multe locuri. Nu zic ca e un lucru neaparat rau dar cum ramane cu visele. Pana la urma copiii aia erau ingineri si daca erau incurajati cum trebuie si educati sunt sogur ca ar fi realizat lucruri foarte faine. Unii poate ar fi construit o masina 100% romaneasca sau mai stiu eu ce. Dar nu se doreste asta! Cine ar mai cumpara masini straine daca ar fi una romaneasca pe piata.
    salvare vine din trezire, citit si rralizarea faptului ca lumea reala e diferita de lumea prezentata. Si de asemenea salvare vine si din gandit de unul singur.
    mai mult nush ce sa spun. Scuze de greseli pt ca scriu de pe telefon. CEI CARE VOR SA SE TREZZEASCA SE VOR TREZI CEI CARE NU VOR NU SE VOR TREZI. E MAI COMOD SA ALEGI IGNORANTA PT CA ALTFEL TREBUIE SA TE SCHIMBI. SI ASTA E GREU!!!!

  10. Buna Pera…te urmaresc si citesc de mult…pt. mine personal e cel mai bun articol de pana acum…te face sa reflectezi la tot ceea ce faci zilnic, saptamanal, lunar. Abia astept sa mai scrii o noua carte! Mult succes si tot mai multe articole:))))))

  11. De mult te urmaresc…chiar daca ,,pe diagonala” uneori. Esti intre putinii.
    Sunt ani multi de cand am inceput sa ,,stau cu fata la perete” dar eu fac parte din categoria celor care nu inteleg prea multe din sfaturi. Ca sa nu fac comentariul mai mare decat articolul tau voi enumera cateva ,,lucrari” de care eu am avut nevoie.
    Mi-a fost necesara, in afara de imensa dragoste de viata, care este esentiala, o boala. Daca nu constientizezi ca lumea ar fi pierit daca ar fi depins de medicina alopata… intri in sistemul sanitar. Deci uneori degeaba spui, unui bolnav, despre medicina alternativa pentru ca dai de ,,asa face toata lumea, eu cum sa fac altfel”.
    Mi s-a reprosat ca ,,pe tine credinta te-a vindecat”. Am vrut sa aflu cum se putea asa ceva. Am ajuns la alimentatie, suplimente naturale si la echilibru acizi-baze in organism (nu se vrea a fi invatat). Am ajuns la ,,diagnosticarea karmei”, emotii … ce sunt emotiile (am vrut sa vizualizez, nu sa ,,inghit” definitii)? Am ajuns la cateva rticole (de pe net si pe urma documentare pe Youyube) din fizica cuantica. Am ajuns la Geeg Braden.
    Insir astea pentru cei care sunt ca mine si se intreaba: ,,ce sa fac atunci cand tac, cand sunt cu fata la perete, la ce sa ma gandesc?”. Din toate astea si din citate ale inteleptilor am dedus ca Scanteia Divina este in fiecare om (am aflat de campul cuantic), acest lucru a fost ascuns de biserica de prin anii 1300.
    Asa, numai asa mi-am castigat increderea in mine. Numai gandind asa, treptat, treptat am prins curaj … sa vorbesc cu oamenii si sa nu ii mai consider pe toti din jurul meu mai destepti.
    Am citit mult pana sa descopar ,,de ce trebuie eu sa-mi stabilesc un scop?. De ce trebuie sa ma dezvolt? Nu-i usor sa stai cu ,,fata la perete” si sa nu stii ca poti sa-ti permiti sa visezi ,,orice” si ca doar drumul pana la ,,orice” trebuie sa-l afli – dar el exista.
    Din ultimele carti am aflat ca pentru momentul 2012 multe directii au ajuns in haos, urmand sa se instaureze ordinea dupa 2012. Asa se intampla si cu biserica, cu medicina, cu aproape tot. Descoperirile fizicii cunatice (s-a descoperit ca unda emotiei de iubire ia aceeasi forma cu a ADN-ului, rezultand sanatate, cea a fricii deformeaza ADN-ul … si altele) au inceput chiar cu putin inainte de 1900, medicina nu si-a adaptat cunostintele. Medicina alopata este deficitara pentru ca trateaza omul dupa aceeasi fizica mecanica – omul este atat cat se vede.
    Haosul care este produs de milenii de dezvoltarea tehnologiei exterioare, va fi inlocuit (am citit si cred) de dezvoltarea ,,tehnologiei” interioare care a inceput de ceva vreme.
    Gandind mereu cu Legea Atractiei Universale (Legea Rezonantei, etc.) in suflet si urmarind semnele exterioare, bifand realizarile mele cu mine si scopuri implinite, am reusit sa-mi intorc cu atevarat fata ,,la perete”.
    Am incercat doar, sper sa fi reusit, sa subliniez fundamentul celor spuse de tine. Multi vorbesc fara sa gandeasca despre … gandire pozitiva, bunatate, etc. Cei mai multi nu stiu ca nu sunt doar vorbe ci sunt rezultatul unor fenomene ce se supun unor Legi, eu le spun Divine dar ele sunt universale.
    Te felicit pentru ca ai juns sa faci ce-ti place. Eu inca mai fac si altceva (acum trebuia sa invat la ceva dar mi-a placut mai mult sa vorbesc oamenilor despre fericirea care poate si trebuie sa fie atinsa.
    Numai bine!

  12. Pera ai facut un articol nemaipomenit, pentru o zi de duminica . Lupt si eu la fel cu unele vinturi puternice de exterior, m-a strădui sa păstrez ceea ce stiu ca am mai bun si sa folosesc spre folosul meu. Inca mai este loc, vreau 100 % sa pot fi tare, sa m-a pot dezice de unele lucruri, obiceiuri rele, deprinderi si plăceri temporare. Îți mulțumesc inca odată pentru articol .!!!

  13. Ori aveam eu nevoie fix de materialul asta in momentul de fata, ori e unul dintre cele mai bune articole ale tale, nu stiu 🙂

  14. M-am intors cu fata la perete cand am vazut ca nu am succes cu fetele, atunci am zis STOP daca nu am succesc nimeni in adara de mine nu ma poate ajuta. Am cautat pe internet si am gasit doua bloguri din care am inceput sa ma autoeduc artaseductiei.ro si personalitatealfa.com acum am inceput sa imi inving teama de abordare si am invatat sa nu ma axez pe rezultat ci pe actiune si nu exista esec exista doar expierienta.

  15. MATRIXUL descris de tine poate fi numit si CURSA SOBOLANULUI….din CADRANUL BANILOR si TATA BOGAT, TATA SARAC de Robert Kyiosaki….putem alege fiecare intre SIGURANTA (job de 8 ore…) si LIBERTATE (sa reusim sa ne urmam visul….). Eu sper ca pana in 2020, sa renunt la cursa sobolanului…sa mi termin pana atunci casa cu banii din jobul actual (in paralel sa incep si propria initiativa); aleg politica pasilor marunti,,,,,in 5 ani vreau sa ma mut la casa (castig prea bine acuma..) si sa am lansata propria afacere…intre timp citesc tot ce prind – carti de dezv personala, marketing, vanzari, economie, management etc, webinare cu Andy Szekely si nu numai, neswlttere de la tine PERA, dar si de la altii- NLP MANIA, Lorand Szasz etc, citesc literatura de specialitate pe domeniul vizat, am un plan de investit pe domeniul asta (ceva „scule” de baza), cursuri de vanzari (2014- 2 ), saptamana viitoare voi mai merge la un curs…

  16. Buna Pera,
    Suuuperb articol. Si cata dreptate ai.
    Multi nu il vor crede insa sau nu il vor intelege. Asta nu inseamna ca nu e important ca ai facut-o.
    De unde stiu? Am fost unul care nu vedea asta desi viata imi arata ca era important sa ma repozitionez. Ajunsesem pe o frumoasa culme profesionala dar EU nu prea existam. Stiu asta pentru ca azi sunt implicat in creerea unui mediu diferit care sa permita, sa faciliteze, sa sustina si sa creasca sansele oricarui individ care isi doreste iesirea din matrice si decide aa pretuiasca si sa doreasca Libertatea intelegand ca doar asa va capata si siguranta vietii sale.
    Pot astfel nu doar sa sustin fiecare virgula a articolului tau, din experienta vietii mele, dar pot oferi si sustinerea oricarui om care vrea sa schimbe accelerat starea in care este si a creasca pe orice plan al existentei sale.
    Vorbesc despre o solutie antreprenoriala extrem de avansata si progresista, foarte bine documentata si validata istoric, sau economic, sau prin rezultat dovedit ce nu se bazeaza doar pe munca, cum toti stiu ca altfel nu se poate, dar si pe un sistem, diferit muult de modelul economic al zilelor noastre, (dar cum altfel sa obtii rezultat diferit?) cu un mentorat ce te ajuta sa vezi in locurile in care viziunea iti poate fi predestinata de cutumele si modurile de gandire ce te-au adus acolo si, cel mai important, cu un mediu profund transformational, accesibil oricui, zilnic.
    Mi-ar place sa facem echipa. Ma bucur de fiecare data cand cineva imi cere ajutorul si sunt in al zecelea cer de fiecare data cand acesta isi atinge rezultatul dorit si cu ajutorul meu.
    De aceea am scris acest comentariu. Oricine crede ca poate e poate nu este adevarat ceea ce Pera scrie aici, poate vede cate ceva din asta dar nu intregul… sa se mai gandeasca. Va pot da nenumarate ecemple de oameni care pot spune ca doar schimband mediul, modul de a gandi si actiunile lor au iesit din roata de veverita, au dat valul deoparte si au gasit libertatea lor.
    Si sunt deschis sa ajut. Va garantez ca, pana intr-un an, va va place!
    Felicitari Pera! Mai tii minte discutia noastra despre viata in ++? 🙂

  17. Cred ca unul dintre cele mai instigatoare articole pe care l-am citit vre-o data pe acst blog, stiu toate de mai sus cu lux de amanunt, si multe altele peste, dar a fost un refresh.
    Apropo de medicina, am mai spus-o si o voi repeta, acum 3 ani si 3 luni am avut un accident de motor, in care m-am facut zob, doctorii nu-mi dadeau sanse sa mai fiu vre-o data om integru, primele ore dupa accident nu se stia daca voi supravietui, eram constient. La 3 saptamani dupa, inca eram intr-un mulaj dintr-o rasina sintetica, practic eram statuie, am simtit ca e momentul sa iau viata de guler si sa dau cu ea de pamant. Am taiat acel mulaj, am luat carjele si m-am dus la wc. Familia si medicii mi-au spus ca sunt nebun, ca isi iau mainile de pe mine si ca voi ajunge sa im amputeze picioarele. In 2 saptamani mi-am refacut muschii cat ca cat si am plecat pe jos din casa, un drum pe care normal il fac in 10 minute, l-am facut intr-o ora. In decembrie 2013 am ajuns la directorul clinicii de ortopedie din Sibiu, cu piciorul stang aproape inutilizabil, mai mult il taram dupa mine, imi scapa in mers, aveam ruptura de menisc si ligamente incrucisate. Mi-a aspus ca am 2 variante: cutit sau cutit, dar fara rezultate garantate si nici garantia ca daca ma vindec nu va recidiva. M-am programat la operatie, pentru urmatoarea saptamana. Dupa 2 zile Dumnezeu mi-a scos in cale un vraci care a spus ca are o varianta doar pe baza de suplimente si alifii. Am sunat cativa pacienti care mi-au confirmat rezultatele omului. Cu 2 zile inainte de operatie, am aruncat zarurile pe masa, l-am sunat pe medic si i-am spus ca anulam operatia. A fost un tratament care ma costat cateva mii de euro. Initial rezultatele nu au aparut, ba parca mai rau sa agravat. La sfarsitul lunii decembrie 2014 am fost pe partie cu placa de snowboard, inca ma mai resimt putin, dar sunt extraordinar de bine. Personal nu vreau sa mai aud de doctori si de spitale. Fiinta umana e prea limitata in gandire pentru a avea dreptul sa intervina fizic sau mecanic in organism.

  18. Fantastic articol! Imi place ca pui suflet in ce scrii Pera, si pui in vedere problema, dar si rezolvarea ei. Am citit multe articole pe net din care am tras concluzia ca erau menite doar sa sperie lumea din cauza ca scoteau in evidenta anumite probleme cu care ne confruntam si atat. Nu dadeau o rezolvare a problemelor. Fapt ce arata ca erau scrise degeaba, erau seci. Multumesc pentru inca un articol din care am ce invata, Pera. Si apropo de panoul visurilor, nu am putut sa nu observ ca lipsesc imaginile :)).
    Toata stima!

      1. Este fantastic acest articol. De o vreme incepusem sa inchid radioul in masina si sa raspund cu program la mobil. Tocmai imi dadusem seama ca n-am cum sa fiu singura cu gandurile mele. La tv nu ma uit…citesc seara pana adorm. Acum citesc aici ca de fapt aveam dreptate sa ma simt „solicitata” in fiecare moment!!!

  19. Ce bine ca te inteleg, vorbim aceeasi limba, iar tu imi dai directie si mi-ai aratat ca se poate mult mai repede a atinge un tel, apoi altul, apoi altul. Multumesc! Si eu ma retrageam in mintea mea si ma retrag, doar acolo puteam sa imi traiesc visele. Lumea din jur nu intelgea ce spun, asa ca am incetat sa le mai explic .De cand te-am decoperit, imi arati ca visele pot sa iasa din cap si sa le infaptuiesc si ca se poate mult mai repede a atinge un tel, apoi altul, apoi altul. Multumesc! Ma ajuti sa le pun cap la cap. Ma motivezi cand ceilalti nu inteleg ce vreau. Simt ca imi dai o vorba buna.
    Desi se intampla ceva ciudat cand vorbesc cu persoanele din viata mea despre metodele tale se uita ciudat la mine si imi spun sa tac, poate ma ajuta pe mine, dar in situatia lor super dificila pe care nu o intelge nimeni nu se pot aplica. Vor vorbe blande, iar eu sunt o persoana orientata spre actiune pentru a infaptui ceea ce imi doresc, nu pot sa imi ating visele doar cu vorbe si nici nu stapanesc arta cuvintelor, pentru mine a-mi sufleca manecile si am pune pe treaba in direcita pe care mi-o doresc eu e important.
    Cateodata ma intreb, tie nu ti-e frica poate nu o sa mai ai inspiratie, sau poate oamenii se vor plictisi mereu mereu sa auda despre cele 4 compartimente sanatate, bani, iubire si spiritualitate. Daca o sa pierzi din oamenii din tribul tau, pe cei care te citesc de ani de zile?

    1. Nu mi-a fost frica atunci cand nu aveam decat in capul meu toate ideile pe care le citesti acum si nu era nimeni dispus sa ma asculte. Ar fi culmea sa imi fie frica acum, cand ma citesc zeci de mii. Oamenii nu se vor plictisii sa asculte despre cele 4 compartimente cat timp ei inca nu au rezolvat problemele. Iar eu am sa repet pana problemele se rezolva. Apoi, daca apuc ziua aia, am sa schimb subiectul 🙂

  20. heii am revenit si eu acasa si am citit acest articol motivational care mi-a ridicat moralu din „groapa” vin dupa un concurs la care am pus tot ce am avut si iarasi am pierdut finala, pe drum ma gandeam sa renunt oare la dans ? Dar nu o sa renunt o sa lucrez zilnic pana la anu pana atunci o sa fiu unu din cei mai buni din tara ! Planul meu este sa dezvolt scoala de dans White steps Dance school intr-o scoala privata pentru oamenii diferiti si deosebiti si un club in care sa nu se fumeze ! Lucrez la ele dar mai intai trebuie sa lucrez la mine si inca mai am mult de lucru !

  21. Pur si simplu nu merge asa. Trist e ca oameni aproba orice si cred ca orice zboara se mananca.
    Dar in zilele moderne toata lumea ar opinie, si multi cred ca ar scrie chiar bine, mai ales fara sa studieze despre ce vorbesc. Desi sunt convins ca sunteti bine intentionat.
    Dar sunt carti extrem de bune pe temele povestite.
    Ce inseamna „Investeste in tine si in evolutia ta ( care vin prin autoeducatie)”, in ce fel? prin ce? Concret nu confuz. Articolul nu are nici o sinteza, ori linie clara, contradictoriu in unele recomandari, si se repeta pe alocuri, iar multe din sfaturi nu sunt benefice pur si simplu. Sa refuzi Rio pentru ca sa stai cu ochii in tavan sa visezi? Si apoi vedem o recomandare la „actiune”? O bogatie culturala de 10 zile ar fi ajutat in evolutie mult mai mult decat reveria pasiva ,evident depinde ce faci in Brazilia, cunosti o cultura ori te imbeti.
    Si nici un expert, in psihologie sa zicem nu ar recomanda unele din sfaturile dvs. Mai ales singuratatea (evident nici sociabil ca o oaie nu e bine)
    De exemplu statistic, din 1000 de sinucideri „reusite” 950 sunt ale persoanelor singure. Cam una din 13 e implicata in relatie/casatorie.
    „Omul e un animal social” spune Aristotel, si nu exista efect mai devastator pentru el decat izolarea. Inovatie in singuratate? Da, foarte posibil, nu insa si fericire. Nietzsche e un exemplu mai bun decat Tesla desi amandoi si-au pierdut mintile in singuratatea lor. Tesla nu mai facea mare lucru decat sa hraneasca porumbei in ultimii sai ani.
    Etc, etc, nu ma pun sa critic de dragul de a fi Gica contra, dar puteti mai mult :).Si mai ales orice manual de logica in primele 50 pagini pentru un rationament bun e indispensabil. Adica o gandire reala nu apel la trairi afective cu aparente rationamente. E vorba de timpul omului la urma urmei si de concentrarea atentiei lui, despre care spuneati ca a ajuns doar la 8 secunde…
    Apropos, atentia e de mai multe feluri…nu stim despre care din ele e vorba…

  22. Multumim Perea pentru munca pe care o faci pentru noi’mie personal imi foloseste nespus,imncerc zilnic sa privesc spre stele!

  23. 183659 349242Immer etliche Firmen bentzen heutzutage Interimmanagement als innovatives und ergnzendes Gertschaft i. Spanne der Unternehmensfhrung. Denn hiermit wird Kenntnisstand leistungsfhig, bedarfsgerecht und schnell ins Unternehmen geholt. 760904

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.