Cum sa scapi de mentalitatea de angajat si sa faci bani ca un alfa 4.2

Ce vei putea invata in lectia de azi:

– cum te afecteaza programarea sociala si cum educatia primita te face sa te irosesti, sa iti irosesti adevaratul tau potential.

–  care sunt deciziile decisive ale vietii tale financiare si cum sa le iei si in cele mai grele conditii

– cum am reusit eu sa scap de programarea negativa legata de bani fara mentori sau informatii valoroase

– care este primul pas cand te decizi sa faci bani si altfel decat ca angajat la o firma sau la stat

– evalueaza-ti situatia actuala si afla in ce cadran al banilor esti azi

– cei 3 pasi simpli care iti vor schimba intreg stilul de viata financiar

– 7 pasi pe care eu i-am urmat sa ajung de la angajat la un psiholog antreprenor ce castiga bani facand ce ii place in fiecare zi

 

 

 

Lectiile precedente din cadrul acestui curs gratuit le poti vedea aici:

Lectia 1: Devino o personalitate alfa – partea 1/4 

Lectia 2: Diferenta dintre personalitate alfa (liderul) si beta( follower-ul) – lectia 2/4

Lectia 3: Subcomunicarea sau ce au in comun burta, pantofii murdari si mancatul repede – lectia 3/4

Lectia 4.1: Cum sa ai parte de sex si bani ca o personalitate alfa ( si sa fii o persoana spirituala) 4.1

 

 

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

139 de răspunsuri

      1. Buna.Sa stii ca intr-in fel,destinul meu e asemanator.Am terminat psihologia;este cea mai mare pasiune a mea.M-am rupt de viata ca angajat,am lucrat intr-o multinationala,unde,asa cum ai spus tu,m-am vandut ieftin timp de 22 de ani.In 2010,am pus punct- am demisionat.De-atunci n-am niciun ban,sunt ca un vapor in deriva.Te ascult si mi se pare ca trebuia sa apari ca sa ma incurajezi!Multumesc ca ai aparut!

    1. buna Pera…sunt studenta si tot incerc sa mi gasesc ceva de lucru..ce crezi k ar trebui sa fac?? am incercat in fiecare zi..am dat telefoane..dar nu mi sa dat nicio sansa…crezi ca as putea avea eu vro ”vina”, gen ca nu am incredere sau stiu eu..da mi un sfat. multumesc:)

  1. a fost super materialul……problema mea…nu stiu la ce sunt buna, nu-mi cunosc talentul ascuns care m-ar putea duce spre bani…am facut gimnastica, am participat la o parada a modei, am cantat niste ani muzica populara, am facut lucru de mana dar ochii nu ma mai lasa…am crescut doi copii cuminti…meseria=contabil(nu-mi place)…nu stiu din ce as putea face o pasiune care sa-mi aduca bani…

  2. Buna! Pera incep prin a-ti multumi. Esti un om minunat si ma bucur enorm ca te-am „descoperit”. Am sa trec la subiect si incep prin a iti spune ca am 18 ani ( adolescenta…). Tipul meu de personalitate este ISFP ( profesie artist deci) si imi place sa fac fashion design. Stiu ca suna pompos, dar nu e chiar asa. Sunt inscrisa la scoala de arte din judetul meu la aceasta sectie si ceea ce fac este sa creez haine si apoi sa le dau viata. Sunt foarte indemanatica si imi ies hainute foarte frumoase si foarte apreciate. Pana acum mi-am facut mie haine( aproape ca nu mai cumpar nimic) si am inceput sa le fac si altora (chiar am castigat ceva banuti si sunt mandra de asta). Cam asta e ceea ce imi place si cred ca ma pot dezvolta in directia asta. Dupa cum cred ca ti-ai dat seama nu am fost niciodata angajata (abia am 18 ani) si primii bani facut (in jur de 250 ron) din design i-am facut. As vrea sa trec mai departe, la urmatorul pas si sa-mi fac un blog, sa ajut oamenii sa isi modifice singuri haine, sa-si aleaga tinute potrivite, sa arate si sa se simta minunat in propria piele. Cred ca sistemul tau este destul de bun si ma gandesc la o metoda de al aplica ( ceva video-uri vanzari de haine sfaturi). Cam asta imi propun si sper sa reusesc.
    In incheire am si eu 3 intrebari (sau probleme care m-ar impiedica sa am proprii bani):
    1. Trebuie sa fi neaparat mai intai angajat ca sa poti merge la urmatoarea treapta ( liber profesionist, antreprenor)? Pentru ca daca raspunsul este da ma gandesc sa ma angajez o perioada (chiar daca sunt cu scoala clasa a11a) sa vad cum este, desi de la fratele meu si parinti am realizat ca e groaznic (ai mei au renuntat la a fi angajati si sunt liberi profesionisti).
    2. Nu pot spune ca sunt experta in acest domeniu, mai fac si eu gafe si mai am multe de invatat insa unele persoane imi cer sfatul si ma apreciaza deci cred ca sunt pe drumul cel bun. Intrebarea mea: ma pot dezvolta in acest domeniu odata cu „afacerea mea” sau in momentul in care incep trebuie sa fiu „AS” in domeniul respectiv?
    3. Sunt prea mica pentru a incepe asa ceva sau este ok?
    Sper sa ma ajuti. Multumesc anticipat!

  3. Draga Pera, vreau sa stii ca apreciez foarte mult ceea ce faci, fapt pentru care recomand multor persoane sa te urmareasca. Ceea ce cred ca as fi avut nevoie sa aud in plus, la lectia despre bani, ar fi modul in care sa suporti concurenta, mai ales atunci cand stii cu certitudine ca inca nu esti cel mai bun si ca ceilalti din bransa „se vand” mai bine. Cele bune!

  4. Foarte interesant mesajul tau. Este chia util! Multumesc.
    Dar cea mai importanta problema de la bun inceput e sa iti gasesti pasiunea si talentul. Ce faci daca ai impresia ca nu ai niciun talent? Cum il descoperi?
    Cum iti da seama la ce esti bun? Si daca esti suficient de bun?
    Mersi!

  5. multumesc pera . dar daca nu sunt la nici un nivel din cele enumerate , am 16 ani si nu-mi cunosc pasiunea , dar vreu sa incep sa-mi creez o valoare , cu ce am putea sa incep?

  6. Salut Pera. Multumim mult pentru acest material valoros. Pare ca nu merge link-ul pentru varianta mp3. Mi se intampla numai mie?

  7. Momentan sunt la limita intre statutul de angajat si liber profesionist. Sper sa trec cu bine la treapta urmatoare. Citesc acum „Tata bogat, tata sarac” (Robert Kiyosaki) si incep sa mi se clarifice niste chestiuni financiare. Din pacate, asemeni tie, nu provin dintr-o familie care sa imi ofere posibiliati financiare sau perspective inalte (mama asistent stomatolog, tata invatator si ulterior electromecanic). Toata viata au muncit la stat, iar dorinta lor de a putea oferi ceva mai mult copiilor s-a terminat printr-un esec deoarece la scurt timp dupa revolutie au vandut apartamentul in care locuiam pentru a putea cumpara unul mai mare… din pacate piata imobiliara era instabila atunci, au facut o investite negandita si la un moment dat am ramas efectiv fara casa, pe drumuri. Am stat la bunica o vreme pana am putut cumpara alt apartament, iar pe mine chestia asta m-a marcat definitiv in mod negativ. Dar acum o consider invatatura de minte. E drept ca nu se stiau multe atunci despre capitalism insa acum avem multe posibilitati de a ne informa corect, astfel ca sper la un moment dat in viata mea sa ajung chiar INVESTITOR. Mult succes in continuare, Pera, si iti multumesc pentru lectiile oferite, cel putin pe mine ma ajuta foarte mult!

  8. Buna Pera! Am inteles totul! Asa caut sa citesc cartile de care mi-ai vorbita (carora le-ai facut tu marketing in curs nu?). Pentru ca m-ai convins ca pot fi interesante si pentru ca as vrea sa le recomand si fiului meu. Pentru mine mi-e greu sa intrevad vreo schimbare desi, niciodata sa nu spui niciodata…

  9. Salutare!
    Una dintre problemele majore cu care ma confrunt e ca nu stiu in ce directie sa mai merg.
    Sunt student,deci urmatorul pas ar fi sa ma angajez dar e cea mai proasta alegere din cate ai spus.
    A doua varianta este sa devin liber profesionist,sunt la psihologie deci ar insemna sa invat mai mult ca sa devin psiholog.
    Pana sa ajung la facultate imi placea ce invatam la pregatire la psihologie.Odata ajuns aici,m-am trezit ca fac aproape doar biologie si mi-am pierdut interesul.
    Iesisem ENFP deci nu venisem aiurea.
    Tu in ce directie mi-ai sugera sa pasesc?

  10. Salut! E te-am descoperit din „greseala”.Dar pana sa stiu de tine deja citeam SECRETELE MINTII DE MILIONAR…ai dreptate in tot cea ce zici fara comentarii si te admir esti un idol pt multi… TREBUIE SA GANDIM LA RECE CAN INIMA FIERBE… E rau sa fii bine sau e bine sa fii rau?:D

  11. interesant materialul…am 44 de ani si am ajuns sa nu mai suport sa am sefi care sa-mi puna „pumnul in gura”, sa nu ai nici o parere, care sa-mi spuna „faci ca asa vreau eu” sau „ti-am spus”. De ceva timp mi-am descoperit o pasiune si muncesc 8 h pe zi in afara orelor de serviciu. Cateodata e greu deoarece vin obosita si nu prea am starea necesara, dar cand ma gandesc ca a doua zi trebuie sa merg din nou la acel serviciu ma mobilizez urgent.
    Stii, din pacate nu putem fi toti antrepenori, deoarece daca ar fi asa nu am mai avea angajati care sa munceasca pentru noi.
    Iti doresc mult succes in continuare

    1. beatrice,putem fi toti antreprenori,doar ca unii prefera sa se lase condusi si de asta exista angajati si angajatori (parerea mea) 🙂

  12. Buna Pera. Te urmaresc de mult insa nu prea dau comment-uri la articolele tale. Vreau sa te felicit pentru curajul tau de a sterge cu buretele tot trecutul tau si de a incepe cu incredere propria ta afacere.
    Acum eu. Sa stii ca am MARE nevoie de opinia ta.
    Am 20 de ani si sunt student la facultatea de constructii, anul I. A trecut primul semestru, in care m-am gandit foarte mult la ce vreau sa fac. Intre timp mi-am dat seama ca nu-mi place ideea de a deveni inginer constructor. Nu-mi place nici ce invat. Nu-mi place nici sistemul de invatamant. Nu mai vreau sa fiu o oaie atat timp cat pot sa schimb ceva in viata mea.
    Nu zic asta pentru ca mi s-a parut ca e grea facultatea(care intradevar este grea), dar pana la urma daca cuiva ii place acest domeniu, nu i se mai pare o povara sa faca facultatea.
    In acelasi timp m-am nascut cu talentul de a desena. NU mi-am antrenat aceasta abilitate pentru ca de-alungul scolii si liceului mi s-a uscat pasiunea, s-a evaporat(am facut liceu teoretic pentru ca sa ajung cineva-cica).
    In acest moment nu stiu ce sa fac. Toti spun sa raman aici, motivul fiind faptul ca este de viitor si ca voi avea un salariu frumos. Nu zic ca nu este adevarat, insa nu e de mine!
    De asemenea imi place si psihologia foarte mult. Imi place sa ajut oamenii , prin multe feluri si moduri.
    Sunt foarte confuz. Nici la cursuri nu-mi mai vine sa ma duc, nici nu stiu pentru ce sa ma pregatesc ca sa dau la admitere in vara.
    Nu vreau de la tine decat sa-mi spui niste medote ca sa clarific mai bine situatia. Eu nu ii inteleg pe acei oameni care au inceput ceva fara vointa lor ca apoi, dupa o vreme, sa le placa foarte mult,(pofta vine mancand)
    Astept raspuns. Multumesc!

  13. salut pera. Pot sa spun ca am reusit sa imi gasesc vocatia si aceea ca si tine este psihologia.Imi place sa ascult problemele oamenilor si sa incerc sa gasesc solutii la rezolvarea lor , dar marea mea problema in momentul de fata este aceea ca sfaturile pe care le dau nu functioneaza in viata mea. Adica eu cred in sfaturile mele dar personal nu pot sa le aplic , nu reusesc. de cand am descoperit site-ul tau am zis ca si eu vreau sa fac asta , vreau sa ajut oamenii sa fie fericiti dar atata timp cat eu nu sunt la randul meu fericit nu cred ca o sa reusesc…. Nu exagerez cand spun ca pe tine te-am luat ca model pt ca faci o treaba extraordinara cu cele 2 site-uri si am invatat foarte multe de la tine cu materialele pe care le-ai furnizat in ultima jumatate de an , dar ti-am zis din pacate nu reusesc sa pun in practica ce am invatat. Spune-mi te rog cum crezi ca as putea sa trag de mine si sa trec de zidul care imi sta in fata ? pentru ca eu vad dincolo de zid si simt lucrurile extraordinare care se pot intampla dar nu reusesc sa trec de el 🙁

  14. Salut! O informatie foarte buna.
    Sincer sa fiu, vreau cel mai mult acest lucru – sa-mi asigur financiar viata facand bnai din pasiunile mele.
    Daca e sa vorbesc de dificultati, ele ar fi ca nu stiu ce nisa sa aleg> Pot face fotografie, pot edita, si imi place curentul modern de IMageDesign, sau ceva de genu, mai pe scurt crearea de tablouri asemanatoare cu cele clasice, insa prin intermediul tehnologiei de azi – asaceva se foloseste in publicitate, panourile> deasemenea pot face muzica.. si aici e istorie mai lunga, vrerau sa fac facultatea de Compozitie Muzicala, deasemenea sunt un scriitor si la moment vreo 2 carti.
    Problema mea e ca nu stiu pe care nisa sa incep sa activez si care ar fi mai profitabila, fiindca imi plac toate, si desi muzica as face mai mult, totusi daca nu as folosi intreg potentialul m-as simti aiurea. Da.. ca si oreice om vreau rezultate rapide, insa cel mai mult vreau deja sa incep a castiga bani, peste 1 an.. cand voi termina facultatea de acum.
    Sunt gata sa platesc pretul… pentru o viata fericita, fiindca nu vreau sa traiesc o viata in care sa nu fiu alaturi de viitoarea mea familie.. Vreau sa citesc, sa caut, sa fac – cel mai important tot ce pot si cu minime cheltuieli, ca sa obtin macar partea de inceput a profitului.

  15. Salut Pera ! Eu sunt un ISFP – artist si imi este foarte greu sa tin o evidenta a banilor, economiilor.
    O sa citesc cartea recomandata de tine + Robert K.
    Pasiunea mea este psihologia, poate chiar si dansul dar nu sunt sigur .. desi toata ziua dansez si citesc psihologie, n-am avut ocazia sa ma afirm cu dansul.
    Urmez cursul domnului Tudor Mateescu de BLOGSENS si de abia astept sa-mi arat potentialul desi sunt un tanar de 18 ani, fara bani, viata sociala si anturaj puternic si calitativ.
    Respect!

  16. Buna Pera ,
    1) Materialul video este foarte bun si face referire exact la carti fundamentale de educatie financiara ( Robert Kyosaki – am citit, probabil ca in acest material te referi la ” Tata bogat , tata sarac ” sau la alta carte ?) , iar despre cartea ” Secretele mintii de milionar ” va urma imediat la lecturat – mi-am procurat-o. Am nevoie de ajutorul tau , mai exact de materiale si studii de caz ( asa cum faci referire in video ) pentru ca in max 6 luni de zile sa ajung sa-mi cresc veniturile .
    2)Problema mea este urmatoarea :eu sunt inginer textilist si am lucrat in postura de angajat pana acum o luna , cand am ramas fara job . Imi place ce fac si sunt buna in acest domeniu .Am parcurs modulul despre vocatie , dar totusi nu am reusit sa inteleg daca intr-adevar asta e vocatia mea . Am nevoie sa aprofundez mai mult aceasta tema .Ajuta-ma te rog!
    3) Ceea ce ma opreste sa fac mai multi bani si sa am un stil de viata mai bun decat cel actual este faptul ca nu am inca un plan bine definit despre cum as putea fi liber profesionist sau antreprenor , ca sa pot sa-mi stabilesc pasii ce trebuie parcursi .( ce trebuie facut si pana cand ) . Cum sa procedez?

  17. Buna,eu sunt actrita si fac deja niste banuti din cursuri de actorie cu copii dar si cu adulti,sunt de fapt cursuri de dezvoltare personala prin exercitii de actorie,si nu stiu cum as putea face asta online pt a putea face mai multi bani!?ideea ca eu fac cu 10 persoane si ma ocup de fiecare in parte,nu ar fi bine s afac cu o sala intreaga desi mi s-a propus!si ma gandesc ca daca aceste cursuri le-as filma de ex,cei care le-ar privi nu stiu ce ar invata…de obicei in zona asta a actoriei cred ca inveti mai bine facand nu privind!iar eu sa fac un video singura predand la pereti nu se poate…intotdeauna tb sa am persoane cu care sa fac acele exercitii!deci nu stiu cum as putea sa ma dezvolt in privinta online-ului in situatia asta in care sunt eu,de actrita necunoscuta(pt ca daca as fi fost cat de cat cunoscuta poate ar fi fost mult mai simplu)merci Pera pt toate materialele gratuite pe care le faci!!!

  18. Acum sunt elev, am Bacalaureatul anul acesta.
    La fel ca multi altii, nu vreau sa devin scalvul modern.
    Nu am habar care este urmatorul pas, dupa Bacalaureat.
    Nu stiu ce facultate aleg, dar asta zice toata lumea, eu stiu ca imi plac, animalele, gradinile, mi-ar palce sa am stupi de albine, un caine cu care sa caut trufe, imi plac si plantele, sa le ingrijesc, mi-as face o afaceri cu flori, chiar o florarie.
    Dar ca sa devin bun in domeniile de sus, am nevoie de studii, la facultate.
    PERA, ai experietna, recomanda-mi ceva ce sa aleg, nu cunosc domeniile in care sunt implicate activitatiile de mai sus.
    Vreau sa reusesc din prima, sa nu aleg facultatea gresita ca tine.
    Inca nu zic multumesc, dar multumesc pentru cursuri.

  19. salut Pera.Multumesc inca o data pentru material este excelent.Eu sunt student am 22 de ani, recent mi-am gasit vocatia si subiectul pentru care am muncit toata viata sa il am si din pricina caruia am suferit pentru a-l atinge.Acum am parte de ceea ce mi-am dorit asa ca m-am gandit sa scriu o carte prin care sa ii invat si pe altii sa obtina valoarea aceasta total desconsiderata de multi si nepretuita dar fiind medicamentul necesar sufletului unei fiinte umane.Lucrez acum la carte am scris cam un sfert muncesc atent la pasiunea mea pentru a avea continut bun ,am de gand sa imi lansez si un site unde sa o pot promova.As dori sa te intreb ..care sunt pasii de urmat dupa ce termin continutul cartii ?Multumesc te salut si te apreciez enorm.Multumesc pentru ca in fiecare material imi arati ca viata nu este asa de grea precum pare.O seara buna

  20. Salut Pera! Inca un video super ok de la tine, care m-a motivat si mai mult si mi-a confirmat inca o data ceea ce simteam deja ca e adevarat.
    Recent am devenit major, inca sunt la liceu si sunt nerabdator si entuziast sa incep cat de curand propriul sistem care sa-mi aduca venituri. Am multe pasiuni, insa e nevoie sa o gasesc pe cea principala, adevarata vocatie care sa ma conduca spre ceea ce imi doresc cu adevarat.
    Multumesc pentru valoarea pe care o oferi, te salut, Claus.

  21. foarte interesant materialul, interesanti si cei 7 pasi, care ajung sa se imbine, daca in oricare din cei 7 pasi scartaie ceva, va scartai totul per ansamblu, oricare poate sa fie piatra de hotar atat la inceput, cat si pe parcurs.

  22. Salut Pera! foarte bun video-ul. te pune pe ganduri. in privinta mea cele mai mari probleme sunt parintii. Mama care nu o facut nimic toata viata ei,tatal ei a murit knd ea avea 14 ani si a trebuit sa o ajute pe bunica in casa mai mult. Problema ii ca ea si-a format propria realitate prin faptu ca se uita foarte mult la televizor filme seriale SF.Practic ii spatala complet pe creier nu mai am ce sa fac.si bine inteles k are o viata mizerabila respect de sine 0 ,stima 0 ,mandrie 0(sclavul potrivit). Si tata .tata nu o fost niciodata acasa cand aveam nevoie. S-o trezit si el dupa 15 ani ca are un fiu de 18 si ca fiul lui ii un puturos si nu face nimic numa sta la calculator si nu invata.Si vine zbiara si tot zice k is un nimic k no sa realizez nimic in viata etc…..Norocul meu ii ca tiam ascultat sfaturile adica o trecut mai bine de 1 saptamana de cand nam mai urmarit stirile si alte emisiuni mondene,doar fotbal si muzica.relatia mea cu tatal meu practic nu exista atata ca locuim in aceeasi casa asta ii singura chestie ce ne leaga. si cred ca are o boala psihologica pt ca el vine akasa si sta toata ziua si se uita la tv si sta ca o statiue.Si cand mai merg la el sa ii mai cer niste bani sau ceva ,eu vorbesc si practic el se uita in continuare la televizor si sa face k nu ma aude.
    no cam atat asta ii cea mai mare problema a mea parintii. Si mi ciuda pt ca amidei grozave dar cui sa i le impartasesc,am viziune ,am un vis.Stii cateodata imi doresc sa fi fost un copil tocilar sa stau in casa sa am 2-3 prieteni tocilari sa iesim la un suc si la ora 9 sa fiu in casa in pat.

  23. buna Pera,
    avem onoarea de a te avea alaturi de noi cu aceste materiale,iti multumesc. eu personal am o problema cu egoismul(ca foarte multi de altfel)in relatiile cu ceilalti,imi este greu sa impartasesc valorile mele altora. mi ar placea sa-mi gasesc niste convingeri care sa-mi schimbe aceasta stare de spirit.
    multumesc, ionut

  24. Buna Pera!
    Super articolul, la fel ca toate celelate dealtfel!
    Ma regasesc in tot ceea ce spui, dar marea mea problema este lipsa de incredere in mine insami(si teama de esec).
    Nu am un talent anume; dar sunt foarte ambitioasa si de obicei, daca imi propun ceva, reusesc! E ciudat ca, desi de obicei reusesc, ma framant foarte mult inainte si pe parcursul a ceea ce am de facut!
    Mai am de lucrat la mine insami, dar imi doresc din suflet sa resusesc in viata si sa imi gasesc vocatia!

  25. salutare, pera foarte interesant materialul ce te-as ruga eu, cred ca pentru noi foarte important ar fi pentru inceput macar sa stim cum functioneaza afacerea pe net in facerea unui blog, marketing, pentru inceput cum sa transmitem mesajul nostru catre altii si de a incepe cumva de undeva si pe parcurs sa putem sa ne experimentam mai mult dar in timp.

  26. Salut Pera, eu sunt un mare amator de fotbal. Am cunostinte foarte vaste despre acest sport minunat, mi-ar fi placut foarte mult sa il joc eu insumi la nivel de profesionist, dar nu tata nu m-a dat niciodata la vreun club. Dar l-am urmarit de mic copil, am crescur cu nationala Romaniei si cu Rapidul in suflet si am mers pe stadion de fiecare data cand am avut ocazia. Pe langa asta, pasiunea pentru acest sport m-a impins sa urmaresc foarte multe meciuri si sa invat foarte multe lucruri despre reguli, istorie, jucatori, arbitraj si multe altele. Am ajuns in momentul de fata, dupa vreo 10 ani de acumulare de informatii legate de acest subiect incat simt ca a devenit cea mai mare pasiune a mea. Imi place la nebunie. Dar nu stiu deocamdata cum sa o transform intr-un venit. Am si un job care imi ocupa cea mai mare parte din zi, si locuiesc intr-un apartament mic impreuna cu mama mea si cu fratele meu. Avem un singur computer pe care il impartim. As vrea sa imi fac un blog sau un site pe care sa scriu articole despre actualitatea si istoria fotbalului, dar timpul si disponibilitatea nu imi permit. Si plus de asta, nu detin tehnicile prin care sa aduc trafic pe un astfel de site. M-ar ajuta foarte mult un sfat sau doua. Multumesc!

  27. Salut, Pera!
    Foarte bun articolul tau!
    Tipul meu de personalitate este ISFP, imi cunosc abilitatile naturale dar nu stiu sa le valorific (lucrul de mana, bun cofetar cu idei de prezentare diferite de ce se gaseste pe piata, ador sa-mi petrec timpul cu copiii – mai ales cu cei mici, desenul artistic – chiar si in Paint). Sunt ambitioasa dar totodata timida si asta ma trage inapoi. Un alt factor negativ este faptul ca locuiesc intr-o zona prea saraca pt ca oamenii sa plateasca pentru serviciile pe care le-as putea oferi. In acest caz cum ,,sa trec la actiune” sa pot castiga bani facand ceea ce-mi place?
    Multumesc!

  28. Salut,
    posibil am cea mai simpla problema dintre toti, si anume, pe blogul meu (wordpress) nu se afiseaza corect codul html. Am cautat pe net si nu am gasit solutii , poate ma ajuta cineva ? 🙂

  29. Pera, ma inspiri. Ma uit in urma si vad cat am progresat in domeniul relatiilor. Acum ma provoci sa fac ceva de 1000 de ori mai greu. Daca motivatia pt relatii a mers in tandem cu aproape toate actiunile si energiile mele, in ceea ce priveste munca, ma lovesc de ani intregi de educatie, teama puternica, instinct de conservare (iluzoric, evident) si… un mare necunoscut. Simt insa ca, decizia pe care o voi lua in planul acesta, va fi fundamentul catre o dimensiune spirituala autentica, ca Universul ma va premia asa cum o face de fiecare data cand parcurg o noua treapta, ca ma voi „inalta” spre natura mea reala. Din pacate, acum am doar putine momente in care simt ca imi apartin… Mi-as dori sa „activez” intr-un domeniu care sa aiba in comun religia, filosofia, discipline esoterice, creativitatea, scrisul, miscarea si calatoriile. Zi-mi ca pot! 🙂

    1. sunt si eu pasionat de domeniu esotericului si nu numai , poate punem ideile cap la cap si facem cv. impreuna . ma poti gasi la id :alexaflorinbt

  30. Sault. Pera apreciez mult materialele tale video … nimic de obiectat , dar problema mea si a multora e lenea si timiditatea …si acea stare de bine de care vb. in materialul video (homeostazie) la noi e doar dorinta de a fii mai bun nu si practica , care „ne omoara pe toti ” , am ajuns sa ne fie lene sa mai gandim . o solutie radicala ?

  31. mai am problema de imaginatie , nu are nici o legatura cu subiectul dar am vazut un raport a lui Benjamin Fulford foarte interesant care suna in falul urmator :”De exemplu, o propunere din Asia, ce se află acum în curs de negociere, solicită ca 10 milioane de yeni (aproximativ 125.000 dolari SUA) să fie alocaţi fiecărui om de pe Pământ, ca „subvenţie” individuală ” .Cum ar evolua lumea daca fiecare individ de pe Pamant ar dispune de acesta suma (fac exceptie de cei care au aceasta suma , bogatii aprox 15 %din pop planetei )???

  32. Buna Pera foarte bun Video a-i realizat,felicitari pentru efortul depus,Inlegatura cu ultima intrebare :Ce te opreste sa faci bani?,Inceea ce ma Priveste cred ca in cazul meu este vorba de marketing, si ca sa fiu mai explicit.Clienti nu dau valoare serviciilor mele,clasificandu-ma astfel pe o treapta mai jos decat as vrea eu, sau poate ca eu i-mi dau prea multa valoare, cum as putea sa inteleg unde sta problema, ma ocup cu renovari interioare in strainatate, te urmaresc de mult i-mi parev tare bine ca te-am cunoscut,In legatura cu cartile Cadranul Banilo,si cea a lui Harv Eker le-am citit pe amndoua si le recomand la toata lumea care este interesata sa i-si redreseze situatia financiara.Numai Bine Pera cu stima Cosmin.

  33. Acum sunt elev, am Bacalaureatul anul acesta.
    La fel ca multi altii, nu vreau sa devin scalvul modern.
    Nu am habar care este urmatorul pas, dupa Bacalaureat.
    Nu stiu ce facultate aleg, dar asta zice toata lumea, eu stiu ca imi plac, animalele, gradinile, mi-ar palce sa am stupi de albine, un caine cu care sa caut trufe, imi plac si plantele, sa le ingrijesc, mi-as face o afaceri cu flori, chiar o florarie.
    Dar ca sa devin bun in domeniile de sus, am nevoie de studii, la facultate.
    PERA, ai experietna, recomanda-mi ceva ce sa aleg, nu cunosc domeniile in care sunt implicate activitatiile de mai sus.
    Vreau sa reusesc din prima, sa nu aleg facultatea gresita ca tine.
    Inca nu zic multumesc, dar multumesc pentru cursuri.

  34. Nu imi gasesc pasiunea potrivita. Tind sa cred zilnic ca as avea inclinatii spre actorie insa nu ma vad crescand prea mult in acest domeniu…mi-e greu sa cred ca voi putea renunta la facultatea pe care o fac si voi excela in actorie…

  35. imi place clipul sunt multe informatii de valoare cum le spui tu. as vrea sa fac ceva sa nu mai stau la mana parintilor cu banii pt ca ei imi dau toti banii si eu de multe ori am nevoie de bani pt mine pt nevoi pe care nu trebuie sa le stie ei. nu stiu de unde sa incep, cum ziceai informatii vin din toate directiile si nu sti pe care sa o mai crezi. din cate am vazut la tine pot sa spun ca am mai mare incredere in ceea ce faci tu.. am o problema cu concentrarea, de obicei cand fac ceva, fac cu entuziasmul acela de inceput, iar apoi ma pierd nu termin ceea ce am inceput..
    am cam multe de zis si sper sa nu te deranjez cumva cu atatea „cuvinte”. vreau sa iti spun ca eu nu imi pot gasi pasiunea nu stiu ce sa aleg am multe lucruri care imi plac si ma pricep la mai multe domenii dar nu stiu la care ma pricep cel mai bine… sunt la un seminar teologic nu pot sa dau numele vorbim pe mail daca vrei sa stai cu mine de vb, si cand am venit aici mi-a placut foarte mult teologia si acum imi mai place, dar nu ma vad a fi un teolog mai ales comportamental, mie imi plac mult fetele si imi place viata, teologia imi place doar ca materie ca si teorie si practica.. stiu sa cant dar nu am un antrenament foarte riguros, imi place psihologia, si ma bate gandul sa dau la o facultate de design in bucuresti… te rog mult ajuta ma si pe mine… multumesc

  36. si inca ceva, nu prea am tragere de inima sa invat pt Bacalaureat.. incep dar ma plictisesc repede spune-mi ce sa fac ca sa nu mi se mai ia si sa pot duce misiunea pana la capat, stiu ca nu mai e mult pana la bac si cu noul sistem cu camere nici gand de copiat, deci trebuie sa fiu expert in materiile de bac.. help me! 🙂

  37. Buna Pera.Te felicit ca ti-ai urmat visul,ca faci ceea ce iti place.Eu am 31 de ani,am facut o facultate de 6 ani si anume Medicina Veterinara in Bucuresti si am realizat din pacate cu putin timp in urma ca nu este ceea ce ma imlineste.Tot incerc sa ma realizez profesional si tot primesc suturi in dos.Am obosit.Vreau sa dau la facultatea de psihologie.M-am apucat deja sa invat.Asta este ceea ce-mi doresc din tot sufletul dar din pacate nu am sustinatori iar increderea mea in mine,stima de sine, devin din ce in ce mai scazute.Imi doresc enorm sa fac ceea ce-mi place.Te rog ajuta-ma cu un sfat.M-ar ajuta enorm un sfat venit de la tine.

  38. Salut Pera.Am gasit pe internet mai multe carti ale lui Robert Kiyosaki si am de gand sa le cumpar,insa as vrea sa le citesc in ordine.Cu ce carte m-ai sfatui sa incep ?
    Multumesc!

  39. Este fff bine ce faci.Eu sunt liber profesionist in Bucuresti.Ma ocup de productia si distributia de pliante si afise de 5 ani.Sunt si un mic investitor pe BURSA.Ma ocup de 10 ani de investit in depozite bancare,fonduri mutuale si actiuni.Nu speculez,investesc.Acum am ajuns sa am 80% din capital pe BURSA.Am muncit mult si cred ca PROPERITATEA imi este asigurata.
    Consilierea facuta de tine cred ca ajuta foarte multa lume.As vrea sa te fac cunoscut in Bucuresti.Marketarea prin fluturasi poate avea rezultate spectaculoase.Iti poti creste mult business-ul si ajuta multa lume.Cu 500.000 de fluturasi se poate marketa tot orasul Bucuresti.Te poti axa chiar si numai pe afise.Cu 10.000 de afise umpli toate blocurile din Bucuresti.
    Ma gandeam si eu la o astfel de consiliere prin mail.
    Facebook:PLINATE SI AFISE.

  40. as vrea sa ma apuc si eu de o mica afacere dar imi este ff frica imi place mult ce aud la dumneavoastra eu as fi vrut sa devin medic veterinar dar nu pot face facultatea la zi acum fac ecologie si protectia mediului la distanta iar in timpul saptamanii lucrez la confectii intr-o masina de brodat si nu ma simt bine deloc am si colegi care ma agreseaza verbal fiind la incep nu stiu iar iei imi zic ca nu stiu as dori sa-mi zici si mie un sfat multumesc

  41. Buna sunt Alina si sunt la liceu…Am o mica, mare problema nu stiu ce ma pasioneaza sa fac in viata … si mai am putin si nu stiu la ce facultate sa dau… cum pot sa imi dau seama care imi este pasiunea mea? Asa la liceu imi plac mai multe materi si bine unele se leaga intre ele, dar nu gasesc o meserie sau o pasiune care pot sa o dezvolt in viata… Ma poti ajuta sa imi gasesc pasiune ?:D

  42. buna pERA
    apreciez oamenii ca tine care plaeca de jos si care impart cu altii sursa da a le fi mai bine , de a se autodepasi

  43. Salut!Mi-a placut foarte mult acest video care mi-a dat de gandit.
    Eu vreau sa ma duc in strainate la universitate la afaceri si probabil in viitor sa am propria mea afacere.
    Obstacolele mele sunt faptul ca sunt foarte timid,nu am multa vointa si sunt prea modest cu mine insumi,deaceea am si apelat la acest site `Personalitatea Alfa` pentru a ma dezvolta.
    Daca asi scapa de aceste sentimente ar fi mult mai usor mai ales ca in domeniul afaceriilor trebuie sa ai tupeu si sa stii cum sa promovezi un anumit produs.

  44. Salut,
    Multumesc pt material,si mult spor.
    Pentru ca ai studiat,cum imi explici ca tot ce ai spus in material stiu de 5 ani ,am folosit si pana acum un an de zile nu aveam probleme financiare,
    probleme profesionale,insa la 32 de ani si schimbarea unui oras mic- monoindustrial, cu un oras mare-Bucuresti ajung angajat si seara de seara stau cu gindul sa nu fiu in situatia de a numai avea loc de munca.
    Din placerea sa cunosc oamenii a gasi mereu un subiect de discutie benefica pt ei, acum abia astept sa ajung acasa sa fiu singura, si chiar sunt fericita ca nu cunosc si nu trebuie sa vorbesc cu nimeni.
    Mult spor.
    MIRABELA

  45. cea mai interesanta lectie de pana acum.informatii extraordinare.sunt recunoscator.mersi.pace.abia astept chestiile care urmeaza:)

  46. „Nu suntem facuti pentru a fi sclavi / angajati!” Si totusi ce ar fi lumea daca ar fi facuta numai din antreprenori şi investitori? Ar fi ca o armata facuta numai din generali! Sunt de acord ca toti ne dorim sa fim personalitati alfa, dar, totuşi, nu putem apărea cu toţii în cărţile de istorie, la fel cum in haită nu pot fi toţi lupii alfa.

  47. buna am ascultat lectia ta…si ma puss si mai mult pe ganduri … am 19 ani si nu stiu pe ce cale sa o apuc..nu stiu ce imi place sa fac .. is intr-o mare maree rascruce unde eu sunt confuza… vreau sa dau la facultate dar nu stiu nici la care nici ce vreau dupa … ma poti ajuta cumva sa imi limpesesc calea?

  48. Eu mi-am gasit pasiunea si talentu , numai ca trebuie sa le dezvolt… iar problema este ca imi e lene. Si nu am prea multa vointa.

  49. Buna Pera!Eu vreau sa devin fotbalist si lucru foarte mult la asta, dar mam gandit ce voi face pe langa vreau sa deschid un lant de cafenele,cluburi.Cum crezi ca ar trebui sa procedez sa ma concentrez la fotbal cat de tare pot si peste cati va ani sa ma apuc sa studiez business?

  50. ar fi o idee super sa devin antreprenoare, insa pentru a pleca din acest punct am nevoie de reurse financiare. Situatia economica actuala m-a dus la faliment, intrucat pentru a avea o masina si a-mi renova apartamentul inainte de declansarea haosului economc am contractat un credit in CHF care era la un curs f. mic si cu o dobanda f. mica, iar acum deja am ajuns la la a treia renegociere. In prezent fiul meu isi desavarseste studiile si are nevoie de sprijin material. Nu m-as putea plange ca nu am o remuneratie buna ca angajat, dar asa cum spui in acest curs este una destul de mica in raport cu eforturile fizice si mai ales psihice pe care le depun. Intr-adevar ar fi super sa fiu antreprenor sin intr-un an de zile sa scap de statutul care il am in prezent, avand in vedere ca datorita acestuia am suferit un atac cerebral, situatie ce mi-a redus capacitatea de munca, si, de aici o serie intreaga de discutii din partea colegilor si a sefilor.

  51. Eu sunt in dilema intre facultatea de jurnalism si cea de psihologie. Sunt amandoua domenii care imi plac si simt ca am inclinatie spre amandoua de aceea m-am gandit intotdeauna ca sa le combin in vreum fel astfel incat sa iasa ceva bun si informativ pentru oameni. P.S. Sa sti ca esti o binecuvantare pentru multi oameni. Nu te opri din ceea ce faci. Se vede ca pui multa inima si efort in fiecare cuvintel pe care ni-l adresezi. 🙂

  52. De acord, sa muncesti pentru tine. Dar daca toata lumea ar alege acest lucru, de unde ai gasi partenerii aceia de pe urma carora sa castigi? oare nu si-ar dori si ei la randul lor sa aiba parteneri? si tot asa… banuiesc ca mesajul tau este pentru toata lumea, nu doar pentru mine.

  53. Buna Pera! Problema mea este ca nu stiu la ce sunt bun, nu-mi cunosc talentul ascuns care m-ar putea duce spre bani…Tipul meu de personalitate este ISTJ. Iti multumesc.

  54. Salut Pera!
    Sunt student, in anul 4 (nu se mai fac 5) la Politehnica. 🙂
    Ce mi-am dat seama, imi place psihologia,dezvoltarea personala si financiara, comunicarea, relationarea cu oamenii, educatia nonformala. Imi place sa ajut oameni, sa-i invat, sa-i vad ca se dezvolta si „vinovat” sunt eu.
    Si da, asta e visul meu: sa ajut oamenii sa se dezvolte, sa am infata 1000-2000 de oameni si mai multi, care ma asculta pentru ca ei sunt convinsi ca eu le voi spune informatii pretioase.
    Mult succes in continuare!

  55. Da, vreau sa fac bani online, dar, nu mai stiu ce ma pasioneaza. Am fost pasionat si eu de psihologie si inca mai sunt dar nu am o faculta in acest sens. De asemenea m-a interesat dintotdeauna dezvoltarea personala dar nu stiu ce valoare as putea oferi sau poate ca doar ma lamentez. Am nevoie de ajutor. Momentan lucrez intr-o ferma piscicola unde eu cred ca mi se ofera sansa de a invata sa fiu unbun gospodar si asta imi place dar vreau mai multi bani pe care nu-i voi castiga niciodata din salar. Cred ca pe viitor voi dori sa am si eu o gospodarie proprie cu prepelita pasari si cine stie chiar si pesti dar as vrea si afacerea mea online. Cum ma poti ajuta? 20 de ani am fost obsedat de sport dar nu am avut un antrenor si am lucrat singur, de asemenea ma intereseaza alimentatia sanatoasa si chiar incerc sa scap de ceva kg. Ajuta-ma… Incep sa simt din nou focul arzator din mine ca vreau sa reusesc. Poate ca dupa esecul meu in viata am pierdut acest foc si curajul de a mai incerca, acum incep sa simt din nou. Help me!!!

  56. Salut Pera am inceput sa te urmez de vreo 2 saptamini si sunt bucuros ca o fac si mersi pu ceea ce faci. Te am intrebat de vreo 3 ori cum pot cumpara cartea spre USA? ca in optiuni nu e USA. si la tema eu nu stiu care imi sunt scopurile in viata am 24 am decis sa traiesc in USA si sunt singur nu am prieteni sau anturaj care sa pot profita daca pot spune asa si imi schimb mereu zonele de comfort invat mult experimentez dar inca numai stiu ce vreau. poate iti par straniu dar unicul lucru ce vreu e sa fiu bogat (stiu ca cam toti vor asta) dar am ambitie de ajuns sa ajung acolo unde vreau numai ca timpul trece si tot ce fac (bani) merg pe calatorii si noi zone de comfort . As dori un rs Multumesc

  57. Buna Pera
    Imi plac foarte mult materialele tale.E de apreciat ceea ce faci. Te admir mai ales pt ca in timp ce faci ce-ti place reusesti sa faci si bani si sa ajuti in acelasi timp si multe persoane. Eu sunt experta in domeniul meu, sunt liber profesionista . De ceva vreme ma framanta faptul ca desi fac bani nu-mi mai ramane destul timp pt mine , familie si pt a ma bucura de viata si ma gandesc la modalitati de a-mi transforma afacerea mea in ceva mai mare ,intrucat cativa angajati m-ar degreva de o multime de sarcini de rutina si plicticoase. Pt aceasta ar trebui sa-mi maresc numarul de clienti si sa ma vand mai bine. Mi-ai putea da niste surse pt a-mi imbunatati tehnicile de marketing?
    Succces in continuare

  58. Buna Pera imi placa materialele tale,totusi in  ceea ce ma priveste in orice incerc sa fac ma lovesc de un zid,si nu pot reusi sa ma misc deloc in sus ci raman pe loc.
    Ce as putea sa fac?

  59. salut! Super bun materialul! Eu ma incadrez la categoria liber profesionist, inca de la 16 ani am observat ceea ce imi place la un prieten de 30 de ani, timp de un an am mers cu el sa il ajut, dupa acel an am inceput sa imi cumpar echipamentul meu personal, acum la 18 ani am ajuns sa detin acelasi echipament pe care acest prieten il are dar la varsta de 30 de ani; Conteaza foarte mult ca ceea ce iti doresti sa fie CLAR pentru tine si sa sti mereu pe ce drum mergi indiferent de cine iti apare in fata,si ce oportunitati bune sau rele apar; O zi buna la toata lumea si mult succes!

  60. Cred ca mi-am gasit talentul (in make-up de seara si de mireasa)am hotarit sa ma ocup cu aceasta  meserie dar am la moment o mica problema, pentru a-mi dezvolta treapta de antreprenor trebuie sa mai investesc ceva mani in procurarea de produse cosmetice.La moment nu pot datorita faptului ca nu reusesc sa-mi duc fetita de 2 ani la gradinita pentru deseori se imbolnaveste.Intrebarea mea este: oare acest timp pierdut pentru afacerea mea nu-mi va irosi sentimentele si increderea in mine? P.S. nu am lucrat niciodata nici intr-un domeniu.

  61. Buna Pera ! Uite am vizionat clipul ai foarte mare dreptate. Eu am renuntat si eu la randul meu la o slujba  care nu era potrivita pt. mine pt. ca pasiunea mea este  soferia si de mic copil imi doresc asta si tot ce imi doresc mai mult pe lume este sa conduc si am indemanare si vreau sa fiu cel mai bun in asta vreau sa fiu expert insa e unpic dificil la inceput pt. ca nu am experienta si in ziua de azi nimeni nu te ia fara experienta vreau sa imi dezvolt partea  de „marketing” poate asa o sa ma angajez si apoi sa obtin banii necesari pt. a trece la al nivel. exemplul meu in viata este un vecin care a inceput sa vanda in piata pana si-a luat prima camioneta ruginita iar acum este unul dintre gigantii transporturilor din Romania.

  62. Buna seara, Pera! 
    Ma simt din ce in ce mai motivata sa ma schimb, ascultand si vizionand articolele  tale. Tu chiar transmiti totul cu pasiune si moderatie, si nu vad o exaltare nefondata,   iar eu,  care te privesc,  am incredere…  
    tu chiar transmiti incredere si imi place ca esti inca modest atunci cand spui „daca eu am reusit, oricine poate” Nu e cazul sa mai fii modest, pentru ca se vede că esti o personalitate puternica. iar increderea si elocinta ta fac mult bine celor care vizioneaza materialele. 
    am vazut ca nu toate postarile iti sunt favorabile, dar chiar daca nu crezi intr-o idee sau intr-un om, asta nu ar trebui sa te faca sa nu recunoscti valoarea ideii sau omului… (asta e penru carcotasi… )
    ceea ce ma tine pe mine in loc e zona de confort, dar totodata pot spune ca desi sunt angajata fac cu mare pasiune ceea ce fac, si nu e bucurie mai mare decat atunci cand un om pe care l-am ajutat sa rezolve o problema,  sa imi multumeasca si sa aprecieze efortul si reusita mea… 
    daca aleg sa fac altceva as putea pierde toata aceasta multumire (desigur,  as putea gasi alta… )
    cred ca lectia de azi ne invata ca daca nu risti,  nu castigi! 
     
    multumesc din nou! fiecare zi cu tine e o lectie despre cum sa imi doresc sa traiesc mai bine si sa ma impac cu mine, si sa ma apreciez, si sa ma motivez… fiecare zi e o bucurie…

  63. Salut! Mi-a placut foarte mult ceea ce ai povestit tu in aceasta lectie.Si in general cred ca si celelalte teme pe care le abordezi sunt lafel de interesante.Am deja ceva timp de cand tot caut pe net fel de fel de informatii,idei cu care sa pot incepe sa fac ceva,ceea ce-mi place dar si imi aduce multi bani.Nu neaparat cantitatea banilor e importanta,dar odata ce stii ca acesti bani vin ca multumita acelui lucru pe care l-ai facut tu pentru cineva,asta te stimuleaza cel mai mult,si intelegi cat de bine l-ai facut.Nu am nici chiar cea mai vaga idee ce sa fac si cu ce sa ma ocup.Cred ca daca as avea un profesor,un expert care m-ar evalua,ar vedea ce si cum pot face,si mi-ar spune: fa asta,incepe cu asta etc,as avea un rezultat bun. Nu vreau sa fiu condus in permanenta,doar am nevoia de un astfel de ajutor pentru inceput ca mai apoi sa ma descurc singur,si sunt sigur ca o sa-mi reuseasca.Succes tuturor care vor sa-si atinga scopurile!!!

  64. nu stiu sa-mi gasesc parteneri,nu stiu sa negociez parteneriatul…nu stiu cum ar trebui sa arate echipa de aur in cazul meu.

  65. Salut Pera!ufff….1 .trebuie descoperit Talentul…2.Sustinerea….3.Perseverenta,cu siguranta celelalte vin cu sine!Areciez sinceritatea si vointa Ta de a ne invata ceva . Multumim!!  :*:*

  66. Buna , eu nu mi am gasit inca pasiunea si talentul …..ce mi ai putea recomanda sa mi le pot gasi ….ptr ca pana acum am fost ocupata sa lucrez pentru alti si nu m am gandit la ce vreau eu ce mi place ! Multumesc !

    1. incepi, aura, prin a te regasi pe tine, mergi la fibra cea mai intima a ta, si asta simplu, relaxandu-ti mintea cat mai des mai ales daca toarce tot timpul, citeste ceva de Eckhart tolle…

  67. Parerea mea este ca nu toti ne-am nascut ca sa fim alfa. Unii sunt facuti pentru asta, altii sunt facuti pentru a fi followers. Si nu cred ca e ceva in neregula cu asta, ierarhia sociala nu ar mai functiona daca am fi toti lideri. De asta de multe ori sunt oarecum sceptica atunci cand ascult lectiile, pentru ca eu nu cred ca sunt facuta pentru a conduce, insa imi doresc sa ma dezvolt personal, sa fiu mai buna.

    1. saby nu te ingrijora, esti femeie si e normal sa faci echipa cu un barbat in misiunea personala, toti putem fi alfa pe postul nostru, ca oricum societatea ne ierarhizeaza…

  68. Minunat , am citit pe Napoleon Hill , pe Robert Kiyosaki si sincer am simtit acel proces al ,,Bambusului” .Cum stiti bambusului trebuie sapte ani semintei sa germineze si sa faca radacini in subteran  timp in care nu se vede la suprafata nimic si deabia dupa sapte ani incolteste si odata ce creste si se dezvolta nimic poate sa-l doboare nici cel mai aprig vant. Daca este o dorinta arzatoare si-i mentii focul se implineste , se implineste mereu (Bob Proctor)

  69. Salut Novacovici, numele meu este Costin si am 22 de ani. Ceea ce ma opreste acum din a face bani, este faptul ca nu imi pot gasi pasiunea ca sa o pot dezvolta. Sunt perfectionist, imi place sa fac foarte multe lucruri si orice fac, fac cu pasiune si cu placere, tocmai din aceasta cauza nu stiu exact ce ma pasioneaza cu adevarat si problema mea este de fapt ca nu stiu cum sa ma analizez, cum sa imi gasesc pasiunea. Te rog ajuta-ma! Te salut si iti doresc o zi buna in continuare.

  70. Buna ziua, Numele meu este Tudor povestea ta cu politehnica seamna cu ce am facut eu pana acum doar ca eu am plecat in anul 2, acolo faceam Inginerie mecanica si mecatronica dar era combinat si cu profil macroeconomic, cu toate ca nici unul dintre aceste domenii nu ma pasioneaza ma adaptez foarte usor si prind din aer informatia, astfel am plecat de acolo si am ajuns la o facultate privata de finante unde actual muncesc sa o pot plati, pot spune ca am ajuns din lac in put dar am ajuns aici din cauza ca pot sa continui pe plan economic. Invatand aceasta parte economica vreau sa fiu in stare sa inteleg sistemul sa imi pot deschide propria afacere si urmarind materialul tau ma facut sa pun pe hartie ce imi place sa fac. Ei bine mie imi place sa fac sport mai precis fitness si sa discut cu oamenii (joburile mele de pana acum au fost in vanzari si consultanta tehnica despre produse si am rezultate extrem de bune) , cand merg la sala parca totul dispare , sunt in elementul meu, observ si analizez lumea in timp ce imi fac antrenamentul, vad ce fac bine si ce nu si as putea sa dau sfaturi si indrumari dar cred ca pana nu obtin un atestat sau ceva de genul asta nu as putea pleca la drum asta cred eu.
    Ce sfat imi poti da daca se poate ca si punct de plecare din moment ce eu stiu ce as vrea sa fac si cum sa fac sa imi promovez ideile?

  71. De acord intru totul, dar practica ne-omoara… care o fi pasiunea pe care trebuie s-o dezvolt?! Atat de multe lucruri nu-mi plac incat ma-intreb ce-mi place? Sa relationez…mda, destul de superficial, steril… sa impartasesc cu patima informatii… hm, deja poate fi confundat cu o barfa la un nivel elevat… si tot asa, lucruri neproductive… Cine stie? Poate as fi fost o buna gimnasta, dansatoare, actrita sau nu stiu ce, dar chiar cred ca ce n-a invatat Ionut, nu mai invata Ion…

  72. Pera zici bine ce zici, se cunoaste ca ai preluat idei de la cei mai buni ai vremii, mi-ar placea sa vad instructori care intra mai in actiune, si aici ma voi dezvolta eu, intr-un interval oarecare toti trainerii din tara asta vor dori sa ma cunoasca inclusiv tu, mult succes!
    P.S. David d’Angelo e super si m-a dezvoltat cel mai mult prin invitatii super pe care i-a avut, dar in final imi doresc si mai multa actiune ca doar asta e abia inceputul…:)

  73. Inteleg acum de ce banii nu ma interesau decat ca mijloc de supravietuire (vanzandu-mi timpul si liberatatea pentru supravietuire), e modelul tatalui meu, eu aveam impresia ca am libertatea sa fac ce vreau fiind o rebela, neadaptandu-ma normelor sociale (certandu-ma cu sefii sau persoanele din familie care-mi impuneau ceva). Nu-mi doream libertate la un nivel mai inalt, consideram ca nu merit mai mult, nu credeam ca pot sa-mi creez propria liberate prin abilitatile mele, propunand ceva reciproc avantajos celor cu care interactionez si mie in acelasi timp, nu reactionand cu violenta cand ceva care mi se propunea ma deranja.
    Inteleg acum, ramane sa am curajul sa incep ceva ce-mi place (sa aflu cu adevarat ce-mi place sa fac), un aspect important al acestui proces.
    Modelul meu dupa moartea mamei a fost lupta pentru supravietuire, ideea ca trebuie sa muncesti mult, cu disperare, nu trebuie sa-ti urmezi pasiunea, ci trebuie mereu sa rezolvi ceva, stiind ca nu se va rezolva niciodata … ce model distructiv ! Sunt hotarata sa gasesc calea de a schimba asta definitiv !
    Iti multumesc inca odata!

  74. Eu mi-am descoperit pasiunea si mi-am ales si un model Pera tu esti acela,dar nu stiu de ce nu pot sa imi explic pentru prima oara dupa multa vreme stiu cu adevarat ceea ce vreau si sunt nerabdator sa invat totul,dar in acelasi timp am acel sentiment de frica,adica nu neaparat frica ci asa un fel de neliniste,poate imi explici tu.

    1. M-am exprimat gresit e ca si atunci cand esti copil si stii ca vrei primi ceva dar mai de asteptat ceva timp,acel lucru pe care il doresti dintotdeauna si pur si simplu iti dau lacrimile cand te gandesti la momentul culminant.

  75. Foarte bun articolul, insa problema la mine este ca ma decid greu in ce vreau sa fac, am poate 2-3 optiuni si tot nu sunt sigura de ce vreau sa fac.Imi este greu sa ma axez pe o pasoune anume si nu stiu care sa o aleg. Imi place si ma pricep la desen artistic (design) de exemplu, insa in ziua de azi nu stiu daca merita si ce poate iesi din asta. imi place si psihologia, sa studiez oamenii, sa cercetez cum suntem noi facuti, cum gandim sau probl legate de spiritualitate sau legile universului, imi place sa scriu. insa foarte greu ma pot hotari care este cu adevarat marea mea inclinatie. Sunt o fire nehotarita si am prostul obicei sa incep lucririle si le termin greu. Sfaturile si materialele tale ma ajuta foarte mult. Vreau sa lucrez la asta si in timp sa ma descopar mai bine, sa prind icnredere in mine si astfel sa fiu mai prompt.Multumesc inca o data!

  76. Minunat articol,legat de partea cu banii si eu gandesc la fel.De vreo 3 ani incoace de cand am inceput sa inteleg acest lucru sunt tot mai convins si incerc sa ma educ asa cum spui si tu in material ca suntem liberi si nu avem nevoie de un sef.Sunt foarte ambitios si in fiecare zi ma gandesc la succes,vreau sa ajung cat mai sus,sa evoluez.Iti multumesc tare mult pentru aceste invataturi sunt fantastice si ma bucur ca le pot vedea,citi,intelege.Respect!

  77. mama, cata putere si cata vointa mi-ai dat… am citit cadranul banilor acum multi ani… dar…tot angajata sunt… dar nu pentru mult timp… o promit!
    intamplarea face sa incep chiar acum , in perioada asta, o afacere(daca pot spune asa) cu vanzarea de produse pt sanatate si intretinere… ce vreau eu sa depasesc acum este sa invat sa fac fata refuzurilor si sa invat sa vand orice… sa ma dezvolt pe latura asta, a vanzarilor, care ma va ajuta si pe viitor cand voi incepe o afacere proprie care o am in plan, dar care o pot pune in practica din primavara.
    multumesc pentru energia oferita!

  78. Foarte bun materialul.Partea mai grea este in descoperirea vocatiei atunci cand ai mai multe pasiuni si nu stii de care sa te apuci,nu stii la care anume vei excela dar se poate rezolva cu niste cursuri in domeniile respective si vazut la care din ele vrei sa mergi pana la capat presupun.Eu cel putin asta am deis sa fac pentru ca daca doar stau sa ma gandesc,daca nu fac nimic concret nici nu voi descoperi in vreun vis eventual:))))

  79. E foarte clar ce spui, si cum spui! Am cateva talente, insa nu cunosc sa am PASIUNE pt ceva anume. Cred ca asta ma tine pe loc. Uneori ma gandesc ca poate nu sunt facuta sa am o pasiune..

  80. Vizionez din nou materialul acesta dupa 3 luni si jumate si constat ca m-am mai schimbat 🙂 in bine. De ce nu vad inca banii in domeniul care-mi place ? Pentru ca inca nu mi-am dezvoltat destule abilitati si atunci consider ca nu ar fi moral sa cer niste bani pentru serviciile mele care nu sunt asa cum consider eu ca ar trebui sa fie. Solutia este sa perseverez in a invata si a experimenta ..

  81. cea mai importanta problema pe care o am e faptul ca nu stiu care e pasiunea mea. Imi plac mai multe lucruri dar nu stiu daca as mege pana n panzele elbe cu una din ele. In schimb stiu exact ceea ce nu mi place:D

  82. Sunt din nou in mare acord cu tot ce spui. Eu am considerat intotdeauna ca pasiunea este factorul cheie. Atunci cand eram angajata,, m-am ridicat,,doar prin pasiune, apoi cand am hotarat ca pot fi liber profesionist si din nou pasiunea a fost cea care a lucrat pentru mine. Acum ma indrept spre antreprenoriat dar si mic investitor( pasiv) inca. Am multe de invatat inca , dar stiu ca sunt pe drumul bun.
    Multumesc pentru material , f bine structurat

  83. Buna am facut testul de la vocatie, rezultatul este ESEP/ISEP nu stiu sigur care . Mi-ar place o cariera din urmatoarele: profesor, psiholog, pediatru, sau sa lucrez cu copiii. Iubesc anatomia, am facut liceul sanitar si 2ani de asistenti medicali , ador copiii , tind sa cred ca cariera de pediatru as face-o din pasiune.

  84. Puterea de decizie imi lipseste incep dar nu termin aproape mereu .la asta mi-ar trebui ajutor
    Multumesc ,totul super

  85. am facut si eu chestionarul.am avut o mare surpriza cind a iesit ca as putea lucra cu copii sau psiholog.deoarece mie chiar imi place dar nu am pregatirea necesara,s imi e foarte greu sa invat acum
    ,si nu vreau sa visez prea mult
    m-am gindit ca invatatoare dar nu stiu,n-am curaj

  86. Salut…din cei 7 pasi ca sa devin expert trebuie sa lucrez serios la atitudine si mentalitate…si cred ca si schimbarea catorva oameni din anturaj sau din subordine sa-i spunem asa…foarte bun articolul…astept si altele…cu respect Florin

  87. foarte bun articolul, insa chiar nu am nicio idee de unde sa incep, nu-mi dau seama in ce domeniu as putea sa dezvolt ceva.

  88. Super! Desi am facut un curs de anteprenor, nu am cules atata informatie cat am primit in cele 30 minute oferite de tine. Desi stiu exact ce pot sa fac, pt fac bine, mi-e teama sa incep. Si asta pt ca sunt salariata de…doar 15 ani, intr un domeniu in care chiar nu face nimeni bani:asistenta sociala. Insa abilitatile mele in comunicare si formare, plus cateva formari bune, ma fac un bun formator. Ne vom auzi in curand, sper, cu amanunte. Pt ca….cred ca am inceput deja sa fiu liber profesionist 🙂

  89. Hey am 17 ani si ma numesc kristiana.ma bucur ca am descoperit lectia ta la aceasta varsta si nu mai tarziu….urmarind video-ul tau mi-ai deschis ochii si mi-ai dat o ideee !mie imi place muzica ,ea face parte din mine si chiar ma descurc la asta…este lucrul pe care il fac cel mai bine…stiu sa cant…ce sfaturi imi dai cu ce sa incep?

  90. Buna Pera sunt studenta la psihologie si m-ar bate un gand sa ma si angajez ca sa am mai multi banuti…dar ascultandu-te pe tine nu stiu ce sa mai fac …:(

  91. Buna Pera.Sunt Elena, am 20 de ani si te citesc de o saptamana, in fiecare zi, te inhalez…esti omul potrivit in viata potrivita.Adica in viata mea.As vrea sa iti multumesc in primul rand pentru ca aveam nevoie de cateva clarificari existentiale, sa inteleg unele mecanisme, ori tu prin simplitatea ta de a transmite,prin exemplul personal ai ajuns si in creierul si sufletul meu si te implementezi bine de tot…te-am gasit intamplator si sunt convinsa ca atunci cand voi fi terminat de luat toate lectiile de la tine, nu voi mai fi asa infocata dar ai fost si esti un stalp in sustinerea si evolutia mea personala….Inca nu mi-am descoperit calea,am luat notite din tot ce mi ai trimis,astept sa primesc materialul dupa care sa il revizuiesc si sa ma pun pe treaba.Imi doresc foarte mult sa fiu independenta sa aflu cine sunt cu adevarat, sa nu mai depind financiar(emotinal nu depind de nimeni-stau singura de la 10 ani) de mama(divortata de 19ani).Vreau sa mi construiesc totul meu, si am inceput cu mine..cu interiorul meu!E mult de lucru, am o varsta si inca nu sunt rezolvata psihic,ori asta ma cam sperie(independent de faptul ca nu am dependente de nici un fel,fac sport, citesc merg la facultatea de geografie(care la zecile de intrebari”ce faci dupa?”gasesc raspuns in mine..-nimic in legatura cu ea-:) asa incat perseverez pe un drum gresit, dar stiu ca rezolvandu-ma pe mine….voi avea capacitatea necesara sa le rezolv si pe celelalte).Cred ca am nevoie de ajutor.Dar nu stiu cum sa il cer.

  92. Multumesc! Multumesc! Multumesc!
    Mi-ai redat curajul, ambitia si mi-am gasit adevarata vocatie si stiu exact cum sa actionez, mi-am facut planul, si am inceput sa lucrez in fiecare zi in directia asta!
    Pera, eram un zombi ratacit in propria viata, iar tu m-ai ajutat enorm!
    Cine are un vis, un tel, sa lase totul deoparte, indiferent de situatie si varsta si sa treaca la treaba, sa lupte! Merita!!!!!
    In sfarsit simt ca sunt eu din nou, simt ca am renascut, simt in sfarsit ca sunt pe drumul cel bun!
    Multumesc din tot sufletul meu, Pera!
    Te respect si te admir, esti unul dintre cei mai valorosi oameni din viata mea!
    Esti singurul care a avut efect asupra mea si care intr-adevar mi-a deschis ochii si a trezit luptatoarea din mine!
    MULTUMESC PENTRU CA EXISTI !!

  93. salut!! in cazul in care eu stiu ce imi place si ce as vrea sa fac in viata(ca de exemplu sa devin antrenoare de gimnastica) dar nu mai am posibilitatea din cauza problemelor de sanatate sa continui si sa fac efort,ce as putea face?cu ce as putea incepe?

  94. Cât de mult ar trebui să ne străduim? Cât mai mult. Dacă nu lucrezi pământul din grădina vieţii tale, buruienile vor invada straturile cu flori, înăbuşindu-le. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email :[email protected]

  95. nu pot decat sa iti multumesc pentru fiecare material in parte fiecare ma stimuleaza mai mult pentru a face ceea ce imi doresc

  96. Buna am Vizionat tot ce ai spus si mare parte ai dreptate .Sunt angajat in tro firma am 25 de ani dar nu ma simt implinit deloc muncesc sa am niste bani dar nicodata parca nu reusesc sa fac ceva cu ei pentru ca nu ajung nici macar pana la sfarsit as vrea sa schimb sa gases ceva care imi place sa fac eu cred ca ori ce om pe aciasta lume in mare parte a vieti are nevoie de un Psiolog cineva care sa-l ajute sa treaca prin mai multe probleme in viata sa se poate descoperi ca om sa faca ce i place ai dreptate cu munca de angajat …

  97. Thank you for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do a little research on this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more from this post. I am very glad to see such fantastic information being shared freely out there.

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.