Daniel Zărnescu – dream team pentru educația ta financiară

Azi îl avem pe Daniel Zărnescu și el ne va vorbi despre câteva principii financiare

Principii financiare de bază

Ø  Regula numărul 1 a prosperității – ce trebuie sa faci ca să ai conturile pline și să nu mai ai datorii, credite și restanțe. 

Ø  Capcana creditelor, a pensiilor, a leasingurilor și a depozitelor pe termen lung – cine câștigă de pe urma lor

Ø  Modalitatea de calcul, atunci când vrei să îți cumperi o mașină sau o casă, ca să știi dacă ți le permiți sau te îngropi în datorii pentru zeci de ani de acum încolo.

Ai mai jos materialul și evident, aștept întrebările și feedback-ul tău în comentarii

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

30 de răspunsuri

  1. Ca economist si eu cred la fel:
    -nu cheltui mai mult decat produci,oricat de tentant ar fi
    -nu te concentra pe credite luate din banci ,alergand dupa dob.mai mici,pentru ca ele ascund intotdeauna ceva …
    -sa urmaresti sa fii intotdeauna pe zero cu datoriile !

  2. cata dreptate ai mai Daniel. Asa ma bucur ca prin ceea ce aud de la tine imi dau seama ca deciziile pe care le am luat de-a lungul timpului au fost cele mai intelepte. desi la momentul respectiv eram judecata ca nu fac ce face toata lumea.Am atatea cunoscuti care ar trebui sa asculte acest audio. o sa te recomand

  3. Noi in principiu CUNOASTEM aceste principii de baza, le stim, simtim ca sunt asa cand le reauzim de la Zarnescu… Insa la nivel constient, refuzam sa le aplicam. Pentru simplul motv ca au radacini in SUBCONSTIENT, si avem de lucru asupra SUBCONSTIENTULUI ca sa le putem pune in „praFtica”. Altfel, e ca si cum i-as spune fumatorului ca fumatul e daunator, sau i-as reaminti alcoolicului ca alcoolul il duce pe un drum gresit. Ei fie vor nega agresiv, fie vor accepta cu o jumatate de gura ca gresesc, dar vor continua sa fumeze/bea LA FEL ca inainte. Cat despre schimbarea obiceiurilor SUBCONSTIENTE… din pacate e nevoie de mult mai mult decat de un simplu material audio. Prietenii stiu de ce…

  4. Legat de donwload..
    Pera spunea in articolul precedent(cel cu mesajul audio in care expune Lorand principii financiare) ca materialele se pot salva accesand o iconita partea dreapta sus a ecranului.
    Din pacate, brow-ser-ul meu nu permite acest lucru(si da, am incercat mai multe browsere). A reusit cineva sa downloadeze vreunul din materiale in format mp3?
    Multumesc,

    1. draga maria daca alergi dupa bani ……….legea atractie spune ca banii vor fugii de tine proportional cu viteza cu care alergi tu dupa ei……mmm se pare ca ai lipsit de la orele de…

  5. Perfect sintetizat. De altfel am luat şi eu, în urmă cu câteva luni hotărîrea de a achita integral toate creditele. Momentan am închis tot ce însemna carduri de creditare. Am un plan pus la punct pentru returnarea în avans a creditului cu care am rămas. Şi toate astea în momentul în care mi-am dat seama că problema este mult mai adâncă decât se poate observa la prima vedere. Mi-am dat seama că creditele deteriorează relaţia ta cu obiectivele. Mai precis, în momentul în care m-am hotărât să cumpăr ceva, dorinţa obţinerii este energia care mă împinge să caut soluţii pentru obiectivul meu. Adică mă împinge fie la a deveni mai bun în ceea ce fac, fie la a căuta alternative la ceea ce fac. Deci obiectivul pe care mi l-am pus, mă forţează să caut soluţii la care nu pot ajunge alt fel. În secunda în care am cumpărat obiectul pe credit, toată această structură se năruie. De fapt nu mai putem vorbi de un ”obiectiv” ci de un ”capriciu” . Problema cu capriciile este că după ce ai epuizat toate formele de creditare, eşti rămas în aceiaşi poziţie ca la început. Cauţi următorul obiect de cumpărat şi următoarea finanţare. Nu ai avansat de loc. Ar mai fi un aspect deloc de neglijat: Am observat că cele mai proaste achiziţii le-am făcut pe credit. Plănuirea şi delaierea unui obiectiv, te pune în situaţia de a visa despre obiectul dorit, de a căuta informaţii despre el, de a citi părerile altora, şi de multe ori pe parcursul acestei perioade, decizia ta se schimbă fie în favoarea unor produse mai bune, fie în favoarea unor surse mai ieftine pe care nu le ştiai, fie… Creditul îţi răpeşte această şansă. Ai cumpărat pe loc, iar după, descoperi că nu erai destul de informat, că anume modele au anumite hibe şi restul de situaţii asemenea. Succes Dream-Teamului, şi spor la aprins beculeţei. Mie mi-aţi aprins multe 🙂

  6. multumim pentru motivatie …ne-am mai dezmortit un pic….dar tree sa faceti ceva sa mariti doza de motivatie pt ca ne obisnuim si intram in sevraj….:-j

  7. Se poate si Pasiune si Bani?
    Conform lui Pera s-ar zice ca da. Intr-o anumita masura asa si este. Situatia din realitate este insa ceva mai nuantata. Sa incercam sa analizam la rece aceasta intrebare.
    In general, mai devreme sau mai tarziu, toti cei care si-au asigurat strictul necesar ajung sa se gandeasca sa faca si altceva decat sa alerge dupa bani, bineinteles daca nu s-au indobitocit de-a binelea cu traiul confortabil „occidental”. De obicei se incepe prin a te ocupa de suflet part-time, dar dupa o vreme in care ai gasit satisfactie alteranand stapanii, incepi sa vezi ca stapanii astia nu mai poti convietui si niciunul nu mai este dispus sa te imparta. Astfel ajungi sa nu te mai bucuri nici de bani si nici de pasiunea prin care incercai sa-ti mantuiesti sufletul. Pentru cei care au pasit pe drumul asta este clar ca nu se poate sluji la doi domni in acelsi timp si ca exista o lupta intre pasiune si viata comoda oferita de un venit bunicel.
    Cam toate discutiile legate de idea de a-ti dedica viata unei pasiuni si de a trai de pe urma acestei pasiuni se rezuma la venitul minim de supravietuire intr-o societate. Cu cat costul vietii creste cu atat vom avea mai putini oameni care fac ceea ce-si doresc in viata, mai putini oameni fericiti si mult mai multi oameni neferciti care se amgesc pana la moarte ca isi pot ferici sufletul traind la nivelul simturilor, satisfacand orice nevoie sufleateasca tragand cu cardul.
    Pe de alta parte pare evident ca in societatea de astazi viata devine din ce in ce mai scumpa. Acest lucru este abil realizat de cei care au praghiile financiare pentru ca cei mai multi sclavi se nasc in societatile in care standardele de trai sunt cat mai ridicate.
    Intrebarea care se pune e urmatoarea : Pot supravietui traind cu un salariu part-time de 300-400 de lei pentru a-mi urma pasiunea? Dar cu salariu minim de 900 se poate supravietui? Dar cu cel mediu (1700 lei)? Raspunsul este: abia cu cel mediu se poate supravietui pentru a-ti urma pasiunea traind in oras la stadardele impuse de societatea de astazi. Asta inseamna sa nu mai ai timp pentru nimic. Cand o natiune intreaga alearga de dimineata pana seara pentru a-si asigura standardul minim de trai impus de societatea in care traim, inseamna ca suntem pierduti. Cand nimeni nu mai are timp sa studieze nimic care nu este legat de profit, suntem pe un drum care duce la dezastrul care apare intr-o asa-zisa democratie avansata (ex. America) si anume tampirea generalizata a populatiei.
    In societatea de astazi nu mai este loc pentru suflet si nici pentru cei care traiesc pentru a-si imbogatii sufletul si pentru a si-l infrumuseta. Societatea de astazi a ridicat miza minima de joc mult prea sus si jucatorii nu mai pot rezista mult la masa daca joaca dupa reguli. Nimeni, nici un avocat, nici un comerciant, niciun profesor nu mai poate supravietui daca nu triseaza. Constructorii acestei societati au creat un joc in care nu se poate juca decat trisand. Profitul necesar supravietuirii este atat de mare incat trebuie sa trisezi, trebuie sa minti, sa falsifici, chiar sa ucizi.
    Cunoasterea a fost inlocuita cu smecheria, cu hotia.
    In societatea de astazi pentru a ne castiga painea suntem pusi sa masluim, sa diluam, sa mintim, sa falsificam, sa furam. In jocul asta noi suntem doar niste mici rotite. Noi suntem invartiti fara sa vrem de marile rotite, de corporatiile care ne folosesc, de firme, de clienti. In jocul asta toti triseaza, pentru ca jocul este masluit.
    Maine, cand toti vor fura, trisa si maslui, nici macar asta nu va mai fi suficient pentru a rezista in joc.
    In alergarea dupa gasirea vocatiei in actualul sistem politico-administrativ cei mai multi dintre oameni se vor izbi mai mult sau mai putin violent de un zid asa cum se arata mai sus. „Produsele” pe care personalitatea ta fie ea si „alfa” se vor izbi de o „piata” de desfacere foarte fluctuanta si limitata de timp si spatiu, fluctuatie generata de insasi sistemul general de organizare a societatii actuale si care asigura garantat, aparitia unui numar foarte confortabil de sclavi. Aceasta este realitatea. Dura sau nu, asta e.

  8. I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get got an edginess over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.