Ce spun oamenii despre vocatie – feedback

Salut!

Acum o saptamana am lansat pdf-ul gratuit "Personalitate Alfa – descopera-ti vocatia" si rezultatele au fost mult peste asteptari. Foarte multi dintre voi au facut download si au citit imediat cele 75 de pagini si mai mult, si-au scris si parerile la cald.

Am sa iau cateva dintre aceste pareri in care consider ca multi dintre noi ne regasim si vom discuta putin despre ele.

Mesaj: Crezi ca personalitatea se mai poate modifica, modela, educa si dupa terminarea unei facultati cand te consideri deja adult si nu adolescent intarziat? V.L

Raspuns: Ca in orice lucru, mai bine mai tarziu decat niciodata. Ideal este ca educatia personalitatii sa fie facuta cat mai devreme insa nu prea are cine sa o faca astfel ca personalitatea noastra este de obicei rodul educatiei parintilor si mediului inconjurator. Si aceste influente rareori sunt IN AVANTAJUL nostru. Asa ca propria personalitate este responsabilitatea fiecaruia dintre noi. Personalitatea nu poate fi modificata si nici nu e nevoie. Scopul educari personalitatii este sa aduca la viata potentialul adormit al fiecaruia dintre noi. In latina, cuvantul "educo" inseamna " a dezvolta din interior". De multe ori am impresia ca oamenii aia de atunci stiau mai multe decat stim noi azi 🙂

Mesaj: Draga Pera,
Am citit cu mare interes e-book-ul tau despre \"personalitatea alfa\" si sunt intru totul de acord cu conceptele analizate si foarte bine explicate. Interesant… intr-un fel, cred ca traiectoriile vietilor noastre sunt destul de asemanatoare si citind cele scrise de tine am avut senzatia ca, la un moment dat, vorbesti putin si … despre mine. Din pacate, desi si eu am avut ghinionul de a face scoala ca …pe vremuri (adica mate-fizica si politehnica, impotriva vointei si naturii….), nu am reusit sa schimb macazul la timp, desi tare mi-ar fi placut partea umanista provenit fiind din doi dascali , profesori de limba romana. Chiar si testul pentru aflarea tipului psihologic denota o personalitate de tip INEP ale carei coordonate mi se potrivesc de minune. DA, intr-adevar, cred ca vocatia mea este aceea de scriitor/editor (sau …si \"sfatuitor\") si acum am aflat ca eforturile mele in aceasta directie au un fundament mult mai adanc si ma bucur ca sunt pe drumul cel bun; – incerc de ceva timp sa pornesc o activitate de editare, (digitizare) pe suport magnetic si chiar am in lucru cateva proiecte. Din pacate, cu ceva timp in urma am suferit si o depresie peste care am reusit sa trec cu greu si care m-a tinut mai mult de 3-4 ani pe …banca de rezerve facand cu greu fata serviciului si toturor solicitarilor. (numai eu stiu la ce chinuri a fost supus bietul meu suflet…) Nici acum nu-mi sunt clare cauzale care au generat aceasta afectiune, dar cred ca un cumul de factori, printre care si nerealizarea profesionala (adica exact mersul impotriva curentului pe care tu il explici foarte clar), apoi si o oarecare nerealizare sentimentala si cate si mai cate…. Tu, ca psiholog, vei intelege perfect de bine resorturile care pot genera aceste dezechilibre psihice si poate tocmai revenirea pe drumul care mi se potriveste cel mai bine a fost cotitura esentiala care sa elimine o parte din efectele depresiei. In fine….. In speranta ca randurile mele vor fi citite in curand de catre tine, inchei aici reiterand felicitarile pentru realizarea unui material atat de bun si pentru punctul de vedere perfect tangibil cu ideea de fiinta umana. C.B

Raspuns: Totul este excelent, mai putin cu cei 3-4 ani care "te-au tinut pe banca de rezerve" 🙂 . Oamenii au obiceiul sa isi consume foarte multe resurse fizice , emotionale si mentale ca sa traiasca in trecut. Toti avem 24 de ore, pentru toti anul are 365 de zile. Stii care e diferenta intre cei de pe primele locuri in tenisul mondial si restul? S-a facut un studiu, si diferenta nu e felul in care lovesc mingea, tehnica, etc. Nu puteau gasi ceea ce face diferenta pana cand au observat ca cei din top au un ritual in pauza de dupa fiecare minge jucata. Primul lucru care il fac campionii atunci cand se termina punctul, e sa isi intoarca spatele la fileu. De ce? Pentru ca in cele 20 de secunde pana cand incep urmatorul punct, se relaxeaza si nu vor sa mai aibe deloc in minte ce s-a intamplat pana atunci. Scopul lor este sa se concentreze pe urmatorul punct. Deci, una dintre diferentele intre campioni si mediocrii este viteza cu care te poti detasa de trecut. Sa stai in depresie 3-4 ani, consumandu-ti resursele unde nu mai au niciun folos, nu e o strategie castigatoare. Ma bucur ca ai deschis subiectul pentru ca am de gand sa revin cu niste ponturi de la psihologii sportivi despre cum sunt pregatiti campionii, ponturi care sa ajute oamenii sa fie campioni indiferent de domeniul lor de activitate.

Mesaj: Nu stiu cat de multa importanta are mesajul meu dar iti multumesc pentru acest PDF! Mi-ai deschis ochii si recunosc sunt lenes , sunt o persoana nepasatoare…dar am ramas absolut impresionat vazand ce fac alti oameni pentru visele lor! Imi place mult ce ai scris si chiar e util , pentru ca m-am saturat de o viata mediocra cand pot avea ceea ce imi doresc cu adevarat si sa imi gasesc vocatia!
E adevarat…suntem programati sociali si educati sa stim ce este bine si ce este rau fara ca sa putem afla din greselile noastre , dar tu mi-ai deschis ochii intr-un fel si nu ca ai fi primul care incearca…VREAU SA FIU INDEPENDENT si sa imi fac singur viitorul , sa las ideile parintilor \"medicina e viitorul\"…\"baiatul meu va fi inginer\"…defapt as dori sa fiu psiholog dar sunt cam derutat…profesorul de psihologie mi-a spus…fa-ti o facultate din care sa traiesti si apoi ceea ce iti doresti, dar nu ar fi ani pierduti? A.

Raspuns: Hai sa iti spun un mic secret. Eu iubesc profesori, maica-mea e invatatoare, la fel a fost si bunica-mea, insa nu stiu daca e in regula sa primesti sfaturi despre ce sa faci cu viata ta de la alti oameni, indiferent ca sunt parinti sau profesori. Spun asta pentru ca parintii si profesorii au prostul obicei de a le cere celor mai tineri sa faca lucrurile pe care ei si-au fi dorit sa le faca insa nu au reusit. Hmmm, te-ai gandit vreodata la asta? Nu e un lucru care se petrece constient, ci inconstient. Daca vrei sa te distrezi putin, cand cineva iti spune: " Fa asta ca e bine pentru tine" intreba-l " dar de ce nu faci tu pentru tine?"

Mesaj: Vreau sa fiu independent! Care sunt conditiile?

Raspuns: Fa o declaratie de independenta 🙂 . Pentru ca libertatea unei persoane sa poata fi neatinsa, e nevoie de independeta. Daca ai fost atent la vreo lectie de istorie ce auzi cel mai des? Ca atunci cand cineva vrea sa fie independent INCEPE RAZBOIUL. E o metafora care insa se aplica in viata fiecarei persoane. Trebuie sa lupti si sa inveti si sa evoluezi constant si sa nu treaca nicio zi in care sa te culci fara sa faci ceva pentru tine. Dezvolta-ti personalitatea, descopera-ti talentele si antreneaza-le pana devin ABILITATI. Apoi foloseste aceste abilitati pentru a deveni unul din cei 5% experti in domeniul tau. Apoi poti sa faci bani astfel pentru a-ti castiga independenta finaniara care de cele mai multe ori e o conditie necesara dar nu suficienta.

Daca nu ai dowloaduit inca pdf-ul gratuit despre descoperirea propriei vocatii si a punctelor forte, ai un link mai jos:

Personalitate alfa-descopera-ti vocatia!

Probabil e ultima oara cand ne auzim anul acesta. La multi ani! si stai cu ochii pe email pentru ca pregatesc niste lucruri extraordinare pentru luna ianuarie, lucruri care vor aduce multa calitate vietii tale.

Pe curand,

Novacovici Pera

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

2 răspunsuri

  1. ma bucur de ce citesc din partea ta,ma bucur de ce traiesc datoeita celor citite.ma bucur ca existi si doresc tuturor cititorilor tai sa traiasca acest sentiment minunat!multumesc!

  2. whoah this blog is fantastic i really like studying your articles. Stay up the great paintings! You already know, many people are hunting round for this information, you can aid them greatly.

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.