Despre maimute, paparazzi si increderea in sine – pastila de psihologie #3.2


Lasa-mi te rog un coment despre lucrurile pe care le-ai auzit in acest clip.

Ne auzim saptamana ce vine,
Succes

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

60 de răspunsuri

  1. Majoritatea oamenilor sunt mediocri, o turma de oi. Unde lucrez eu toti sunt asa, daca li se spune ceva…oricat ar fi de prostesc…ei fac sau cred acel lucru. Exista asa o frica de sefi, iar sefii intind si mai tare coarda cand vad ca au supusi. Am cunoscut o personalitate alfa care mi-a schimbat modul de gandire. Am prins ceva mai multa incredere in mine si cand ceva mi se pare deplasat sau incorect, le spun sefilor in fata si sunt privita mult mai bine…pentru ca nu sunt o oaie din turma. Nu imi place aceasta mediocritate, stiu ca am mult de lucrat sa ies din ea, pur si simplu cred ca trebuie sa fac mai mult si sa ma simt bine pentru ceea ce fac. Si la capitolul mancare-hidratare-somn am de lucrat. Daca imi impun sa mananc sanatos, pot sa fac asta, am facut-o si in trecut. Cand stiu ca nu e sanatos un anumit lucru, nu ma atrage deloc. Dar din lipsa timpului sau din oboseala, cad iar in capcana numita junk food. Mai am de lucrat la capitolul somn. Pana la urma voi reusi, sunt sigura de asta!

  2. E interesant experimentul cu maimutele..interesant si de retinut…Mi-ar placea foarte mult sa faci o pastila de psihologie despre dragoste.

  3. Exeptionala pastila cu increderea de sine ,…subscriu in totalitate la cele prezentate , este foarte adevarata , multumesc si numai bine, Iulus.

  4. Nu cumpar reviste si nu ma uit in mod deosebit la emisiuni cu vedete…totusi, daca vad o stire importanta despre o celebritate o citesc…(cum ar fi moartea unui actor important,declinul carierei,etc)
    Cum ar arata lumea daca toti ar fi lideri?

  5. Cei mai buni prieteni ai mei sunt normali si uni mai slabuti asa ca mine, dar pot spune ca se adevereste aceasta teorie. Somnul si alimentatia e foarte importanta, am observat asta de curand cand am neglizat, nu am facut sport am stat in fata calculatorului, nu avem pofta de mancare, somnum nu mai era odihnitor. Si ghici in aceasta perioada increderea in sine a fost foarte mica.
    My recent post Tu ai o viata sociala

  6. Cei mai apropiati 5 oameni ,sunt normali…totusi, noi ducem o viata in care sportul nu il facem la sala…uneori, il facem cand ne mai amintim…nu mancam cum scrie pe "undeva",nici carbogazoasele nu ne plac…totusi, uneori le mai cumparam…atentia ne este indreptata spre copii ca noi nu mai putem fi(" corupti"cu mancare fast-food…)

  7. Foarte tare acest articol.Eu intotdeauna am fost in afara grupului nu m-a interesat sa fiu un membru al grupului.Sunt un membru alfa in devenire studiez in fiecare zi si incerc sa evit grupul cu orice pret.Nu ma intereseaza si nu sunt curios despre vedete sau emisiunile (junk) de la Tv.Nici nu am mai deschis televizoul de ceva timp.Tot ce vreau este sa devin alfa.Da se edvereste teoria cu greutatea dar si cu banii.Nu mananc junk food.Astept cu nerabdare urmatoarea pastila.pe saptamana vitoare

  8. Nu ma uit la TV, nu am nici o legatura cu `lumea mondena`.
    Cat despre fizicul meu eu sunt un tip foarte slab (55 la ultima cantarire, cei drept sunt si scund, 165) iar cel mai bun amic are undeva la 120 Kg, pot spune ca nu sa adeverit `media` 😀 Probabil logica vine din faptul ca vrei sa arati ca ala, ca ala si ca ala si in final ajungi media lor. Prietenii mei neglijandusi conditia fizica si imaginea am neglijat si eu si cam asta a fost tot.
    A! Si nu sunt alfa (evident), nici media, sunt totusi sub media 😀

  9. Nu imi par defel informatii utile cele legate de viata privata a persoanelor publice, asadar nu-mi incarc " hard"-ul cu ele. E treaba lor si nu ma priveste.
    Subscriu la partea cu " corpul fizic este un templu" si ma straduiesc sa-l intretin si sa-l tratez cum ma pricep mai bine, ( sunt pro vegetariana + bonus lactate si oua) fiindca fara sustinerea lui…am fi doar praf cosmic.
    Cei apropiati mie sunt persoane care agreaza miscarea si sportul si au fizicul proportionat ok, asemeni mie ( asadar si in cazul meu e verificata teoria) ; si eu practic sportul si incerc sa nu fac excese.
    A avut un gust placut si aceasta " pastila", Pera!

  10. Multam' Pera!
    Mi-am dat seama de vreo 2 ani ca televizorul si toate "stirile" prezentate acolo nu ajuta pe nimeni cu nimic, doar incarca viata celor care vor sa afle "ce s-a mai intamplat prin lumea asta" cu lucruri nefolositoare, daunatoare si negative.
    Da, este adevarata faza cu media celor mai apropiati 5 oameni. Ce conteaza este insa cum reactionam noi in raport cu cei 5 oameni. In 4 ani de liceu militar m-am confruntat zi de zi cu problema asta. Tocmai de aceea zi de zi m-am luptat sa nu fiu ca cei care ma inconjoara. Nu am putut sa-i schimb cu alti oameni practic, am trait si inca mai avem cateva zle de trait in aceeasi camera, in aceeasi curte a liceului. In schimb, daca ma uit inapoi, in timpul liceului, daca ma raportam la colegii mei, daca nu incercam sa fiu altfel, acum eram un negativist, ascultam probabil manele, cautam haine de firma si femei bune si cat mai proaste. Daca ascultam catusi de putin de multi dintre colegii mei, acum nu stiam sa cant la chitara si eram inca unu' care atunci cand se intoarce in liceu dintr-un weekend, povesteste cat a baut el si care a fost ultima combinatie pe care a facut-o pe banii parintilor…sau ce meci l-a scos de la nu stiu cate milioane pe ultimul bilet de pariuri sau ce a facut la ultima partida de poker online.
    Iti multumesc inca o data Pera, pentru ca tu si inca alti cativa oameni din comunitatea asta m-ati ajutat sa ma ajut ca sa zic asa in ultimii doi ani.
    Inca mai avem multe de invatat.

  11. Salut, Pera!
    Am renunţat la ziare, reviste, etc., prin 1990, prin vară cred…
    Am renunţat la TV, prin 2000.
    Le-am schimbat cu Internet. Aici, am libertatea de a citi ce vreau, de a vedea ce vreau.
    Spiritul de turmă, m-a agasat de când mă ştiu. Asta, a făcut din mine multă vreme "oaia neagră", cam peste tot pe unde am fost. De încercat însă, le-am încercat pe toate, cum zice şi apostolul Pavel. Am păstrat ce mi-a fost de folos şi am trecut mai departe. Uneori, a fost foarte greu. Dar când vrei să faci ceva din TINE, merită să faci eforturi, chiar dacă uneori ai senzaţia că "luminiţa" se tot depărtează. Sunt om ca orice om şi mai am momente de deprimare. Dar uite Pera colea, uite Lynn Terry, uite TED, uite Bob Proctor, Mike Filsaime, Luca Dezmir, Nick Vujicic, etc. Cel putin eu, am de unde alege. "Solaris", se termină cu o replică fenomenală: "There are only choices". Şi la mine, se verifică de ani de zile. Cât priveşte influenţa proximităţii, spun doar DA. Ar trebui să scriu o carte pentru a argumenta, dar răspunsul e categoric, DA. Suntem în cuplaj energetic cu toţi şi cu toate. Influenţa maximă însă, o au câţiva oameni care se află mai mereu în jurul nostru. Eu cred însă că altceva ai vrut să subliniezi: "Spune-mi cu cine te însoţeşti, ca să-ţi spun cine eşti!". Şi o spun deschis, o verific de decenii şi aşa e!
    Mult succes în schimbările pe care vreţi să le operaţi ÎN VOI, tuturor!
    Şi, dacă doar îl ascultaţi pe Pera, mai bine ocupaţi-vă cu altcewva timpul! Fără aplicare în PRACTICĂ, rezultatele vor veni… la sfântul Aşteaptă! Sau, eventual, când o să pice para aceea legendară!
    My recent post Cursul CBPN 02 — FREE sau cu taxă

  12. Foarte tare experiementul cu maimutele si sunt convinsa ca in viata oamenilor e la fel ca in acel experiment cu maimutelele:D
    Referitor la increderea in sine si corp…e cam adevarat, de exemplu familia mea e foarte slaba , tati a fost hokeist de performanta si si acum cand scapa mai devreme de la serviciu o da pe la sala si lucreaza cu greutati ( desi ca alimentatie isi poate permite sa manance orice) , iar mami are vr 50 de ani si in jur de 48 de kg , arata forma corpului ca mine, desi e cu mult inaintata in varsta , iar prietenii si prietenele mele apropiate nu intrec niciuna 50 de kg. Desi eu mai fac excese alimentare uneori cand ma simt stresata , am avut noroc de un metabolism foarte bun si niciodata nu m-am dus mai mult de 52, acum merg spre 49 de kg, mi-am schimbat alimentatia. m-ai se intampla uneori sa fiu tentata sa mai manac o ciocolata intreaga, dar ma iert si o iau de la capat….nu ma dau batuta:X pupici

  13. ehehe,experimentul cu maimutele ma face sa realizez ca traim pe planeta maimutelor,pe bune!nu caut informatii despre vedete/lideri,nu dau „sucul meu de struguri” decat pe cartile care contribuie la dezvoltarea mea spirituala…(suna a cliseu,da nu stiu s-o zic altfel).
    E adevarat,stima de sine e ceva la care contribuie si cei din jurul tau,inconstient preiei modele devenind media prietenilor tai…
    Imi place ce faci…

  14. Stiri mondene.Cu asta suntem bombardati zilnic dar trec pe langa mine,pur si simplu nu ma intereseaza.Ma bucur ca sunt personalitate alfa,sunt multe alte lucruri importante care imi tin mintea treaza,cred ca din cauza faptului ca nu suport mediocritatea.Legat de forma fizica si increderea de sine,asa este, ai mare dreptate.In general esti ceea ce gandesti, ce faci si sincer nu inteleg persoanele care sunt invidioase pe acele persoane care arata foarte bine din punct de vedere fizic.Nimic nu ii opreste sa aleaga o alimentatie sanatoasa, sa faca sport ,in cateva cuvinte, sa se iubeasca si sa se respecte pe ele insele.Totul are legatura cu ceea ce este in mintea ta.Daca iti doresti cu adevarat ceva,trebuie sa reusesti,indiferent cum arata cei mai apropiati cinci oameni din viata ta.
    Ca de obicei, felicitari pentru material.Astept urmatoarea pastia de psihologie.Pana atunci, numai bine.

  15. Interesant acel experiment. Într-adevăr, și, noi, oamenii, mai ales cât timp suntem în formare, avem nevoie de modele, de lideri, pe care să-i observăm, de la care să învățăm lucruri pentru a ne dezvolta pe noi înșine. Eu, una, încerc să ignor și să nu mă mai enervez ori de câte ori văd tot felul de știri cu așa-zisele vedete ale țării, care ni se bagă pe gât zilnic, la mai toate emisiunile. Din cauza asta nici nu prea mă uit la TV, și nici nu citesc reviste de genul. În schimb, dacă s-ar promova vedete, personalități de la care chiar ai ce învăța, nu văd nimic rău în a-i urmări. Cam asta e problema la noi, nu se valorifică ceea ce trebuie valorificat.
    Sunt încă în liceu și văd cum, mai ales la vârsta asta, majoritatea adolescenților sunt influențați poate nu în cel mai bun mod de ceea ce este promovat. Eu încerc să aleg de fiecare dată ceea ce cred că este bun și folositor pentru mine, pentru autodezvoltarea mea.
    Legat de ceea ce reprezintă corpul pentru mine, consider că este și un templu pe care să-l prețuim, dar și o închisoare a sufletului. Depinde cum privești, căci ne aflăm într-o lume relativă. Dar dacă tot sufletul nostru sălăsluiește în aceste corpuri, probabil ar trebui să profităm de scurta durată, de scurta viață pe care o avem de trăit și să experimentăm cât mai mult fiind și trup, și suflet, căci până la urmă, tot ne vom elibera.
    Dat fiind că am văzut întrebarea într-un comment anterior, vreau să menționez că de multe ori m-am întrebat și eu cum ar fi lumea dacă ar exista numai lideri; cred că ar fi poate mai bună într-o anumită măsură. Pentru că liderii tind să se concentreze pe ei înșiși, pe autodezvoltarea, îmbunătățirea și evoluția lor personală, în același timp, gândindu-se și la beneficiile celorlalți.
    Mulțumesc și aștept și următoarele articole!

  16. As vrea sa comentez legatura dintre mine si cele mai apropiate 5 persoane; inainte de asta vreau sa te felicit pentru subiectele alese si pentru felul in care pui in discutie problemele. Spui ca esti curios daca e adevarat si in cazul altora ca „cine se aseamana se aduna”. Ei bine, prima data cand am analizat cu atentie legatura dintre mine si persoanele din jurul meu a fost in urma cu cativa ani, cand am citit cartea „Cadranul Banilor” si mi se cerea ca exercitiu sa scriu numele a 5-6 persoane in compania carora imi petreceam cea mai mare parte a timpului si sa trec in dreptul fiecaruia cadranul din care facea parte persoana respectiva.

  17. Concluzia exercitiului era simpla: daca vrei sa-ti cunosti viitorul, priveste la persoanele din anturajul tau: daca ele sunt din cadranul angajatilor, acolo vei fi si tu in viitor, daca sunt din cadranul investitorilor, acolo vei ajunge si tu; etc. Daca vrei sa treci dintr-un cadran in altul, de exemplu din A in P, trebuie sa-ti schimbi mediul. Nu inseamna ca trebuie sa renunti la prieteni, ci pur si simplu sa-ti cauti prieteni noi, care sa te ajute sa te dezvolti. Eu am facut pasul acesta, pentru ca am observat ca, in cazul meu, acest lucru era foarte adevarat: eram cramponat in cadranul A (am fost chiar membru de sindicat, activ); in momentul de fata dezvolt deja a doua afacere (prima fiind un mare esec) si-ti urmaresc cu interes articolele:)
    Succes in continuare!

  18. Buna Pera! Multumim pentru tot ceea ce faci pentru noi. Sincer, nu ma pot pronunta in ceea ce priveste teoria cu cele mai apropiate persoane din viata mea. Trebuie sa analizez mai bine.
    Informatiile din acest articol imi sunt de mare ajutor.
    Multumiri!

    1. In ceea ce ma priveste, cred ca sunt o alfa in devenire, tocmai am terminat un curs de formator, care mi-a deschis ochii..m-a ajutat sa vad diferenta intre feedback-ul constructiv si atacul la persoana…desi, teoretic, stiam ce e feedback-ul constructiv, nu il aplicasem pana atunci, iar la acest curs am exersat practic…
      Este adevarat faptul ca cele mai apropiate 5 persoane imi seamana, acum inteleg de ce am stagnat un timp…ma bucur de faptul ca exista noi sanse care merita sa fie fructificate.
      Multumim pentru pastiluta anti-mediocritate, dincolo de povestioara cu maimuta, cred ca omul are atuul de a dispune de aceste instrumente numite „cuvinte”, prin care el poate transmite mai departe un mesaj, poate rationa, poate modela; cred ca aceasta povestioara este foarte utila in contextul dat si apreciez faptul ca ai inceput o revolutie anti-mediocritate, ma alatur tie si celorlalte persoane dispuse sa se schimbe, pentru a putea schimba…Cu respect, Loredana

  19. Deci daca esti obez esti condamnat la singuratate ? sau o sa ai in jurul tau tot obezi ? Pera te rog studiaza putin problema urmatoare : De ce femeile in cazuri extreme isi aleg baieti mai bine obezi decat mai slabutzi ???

  20. Foarte tare experimentul cu maimutele. Eu sunt sigur ca sunt un alfa in devenire 🙂 pentru ca ma preopcupa foarte multe. Interesante si acele trei cadre de referinta. Tot inainte!

  21. Buna Pera felicitari! mi-a placut acest video..f inspirational
    vreau sa-ti spun ca eu nu ma mai uit la imagini cu vedetele mele preferate, insa in trecut o faceam si imitam o anumita vedeta si eram mai energica, frumoasa etc. pt ca intr-un fel ma inspira acea vedeta prin look-ul ei, prin vocea ei(e cantareata) si prin energia ei.Si ma gandeam daca ea poate atunci si eu pot..dupa o vreme nu am mai avut niciun model.In schimb, o prietena de-a mea continua sa aiba un model ..si e super ca persoana , ca infatisare etc. si are talente..multe
    apoi…vine treaba cu maimutele. in fam mea sunt eu*studenta.. fratele meu care a renuntat pana acum la 2 fac..si mama mea care se straduieste a avut si doua munci deodata un timp..ca sa ne ajute sa facem amandoi facultatea..oricum succes in continuare..si imi pare rau ca te-am judecat. suntem doar oameni.dar u ce parere ai? nu e bine sa te uiti la poze cu vedetele tale si etc?

  22. In ceea ce priveste viata vedetelor, chiar nu ma intereseaza. Din punctul meu de vedere daca ele se simt OK cu ceea ce fac, pe mine chiar nu ma deranjeaza si nici nu stau sa le urmaresc cursul vietii pentru ca am foarte lucruri de facut pentru mine si in loc sa imi pierd timpul si energia si sa discut despre viata altora mai bine imi concentrez atentia spre mine si oamenii dragi din viata mea.
    Referitor la mancare si eu am m-am confruntat vreo 10 ani cu problemele de greutate, pana la un moment dat cand am inteles ca, nu curele de slabire erau secretul, ci schimbarea stilului de viata alimentar.

  23. Bravo ,Pera…geniala faza cu maimutele ,nu o stiam:)))da….tb sa recunosc ca am fost si eu o simpla maimuta,adica:vezi ,Doamne fiind actrita …ma tot uit dupa personaje la tv,pe strada..in viata,si ma uitam si la aceste penibilute de pseudovedete la cele 2 emisiuni de scandal cu vedete,Acces direct si aceea cu Maruta…sa vad eu vezi Doamne ce lucruri abjecte se mai intampla….pe posturile unde o actrita ca mine nu are loc(deoarece nu am de gand sa ma cert inca cu nimeni:))si ma uitam…si in acelasi timp ma simteam vinovata ca-mi pierd timpul…o sa schimb asta!!!!
    Cei 5 oameni din viata mea,cei mai apropiati sunt normali ca greutate dar se plang de bani,sunt foarte neancrezatori in viitor,si imi sug toata energia cateodata!
    Bafta multa,si bravo pt acest video,e pe gustul meu din toate punctele de vedere!

  24. Draga Pera,
    Foarte interesant filmuletul ca de obicei. sa stii ca pe mine nu prea ma intereseaza ce fac vedetele.
    Legat de felul in care trebuie sa mancam ca sa avem incredere in sine, la faptul cum ma simt dupa ce mananc adica daca ma simt energizat sau molesit, somnoros nu m-am gandit niciodata dar cred ca este un test foarte bun pentru a stii daca ceea ce mancam e prielnic sau nu pentru organismul meu.de aceea la acest aspect voi fi atent atunci cand mai mananc ceva.
    My recent post Despre maimute- paparazzi si increderea in sine – pastila de psihologie 32

  25. Foarte interesant acest video si adevarat.Mi-a placut mult!Astept si pe cel de saptamana vitoare.Cu increderea de sine stau bine,sa fie de la mancare?Despre vedete nu prea ma intereseaza viata lor prticulara.
    Si cum mai citeam prin comentarii,mi s-a defectat tv de vreo 4 luni si ma simt foooooarte bine fara televizor.E drept ca am facut eforturi la inceput de a nu il duce la reparat ,acum l-am dat afara din casa.

  26. Sunt o persoan care ma consider noricoasa in anumite puncte de vedere mai raritate. Nu de mult m-am uitat in urma mea si am descoperit ca sunt o persoana care poate renunta la aproape ori ce cu usurinta fara un mare efort. Can am hotarat sa nu mai consum alcool niciodata am renuntat, deasemenea am renuntat la tigari la coca cola la bauturi acidulate la jocuri de noroc… Dar nu pot renunta la sex :)) numai asta am in cap si atat din cauza la sex nu mai fac nimik, trec peste planuri peate ori ce consider ca deja pt mine e o problema… Nu vreau nici sa renunt atunci cum sa fac????cand ma hotaresc sa incep o afacere sau ceva mai serios cum am ocazia de sex aman ori ce… Asta se repeta de ani de zile. Of ca nu stiu ce sa mai fac!!!

  27. foarte bune pastilutele in cazul celeia care se refera la maimute shi vedete ma situez deocamdata in categoria celor multi dar incep sa urc in ierarhie shi legat d respectul d sine ma aseaman ku cei mai apropiati convietuitori mananc orice nu am problema ku greutatea dar incerc sa mananc cat mai sanatos…..bune pastilele shi mai asteptam shi altele

  28. Experimentul cu maimutele cred ca este foarte adevarat, in copilarie gasca mea dadeam toti banii pe poze cu fotbalisti si ii idolatrizam, atunci doar fotbal aveam in cap, alfa dintre noi erau cei care erau buni la fotbal chear daca in celelalte domenii erau varza.
    Din punctul meu de vedere nu este valbila formula:’suntem media celor mai apropiate 5 persoane din viata noastra’
    Aspectul fizic iti creste sau iti scade respectul de sine. La 16 ani dupa mai multe insuccese cu fetele m-am apucat de sala, in cateva luni am avut rezultate acceptabile automat mi-a crescut si respectul de sine dar si orgoliul:))

  29. Un material destul de curios, din care am aflat multe lucruri noi,bravo Pera inspiri incredere in propria persoana! Sa zic asa, nu m-am interesat niciodata de birfele mondene, chiar nu cred ca asta ar influenta cu ceva viata mea. Cit priveste corelatia dintre incredere si aspectul fizic cred ca are o importanta mare, dat fiind faptul ca dupa exemplul personal stiu, atunci cind arat bine si ma simt mai increzuta in fortele proprii si am impresia ca o sa reusesc orice. Spuneai de cele 5 persoane cele mai apropiate, sa stii ca si aici ai dreptate, aceste persoane care sunt in jurul meu sunt in aceeasi forma ca si mine, adica avem o constitutie sportiva. Ba chiar cred ca avem si alte tangente importante la nivel de inteligenta, principii de viata, pina la urma prietenii se fac din interese comune, altfel nu ar prezenta interes.Merci p-u material!!!

  30. felicitari e impresionant experimentul,chiar imi dezvolt abilitatile cu ajutorul materiallor primite de la voi….multumiri

  31. Foarte interesant acest video. In ceea ce privesc prietenii pot spune ca nu reusesc sa ii gasesc. Nici macar unul, ca sa ii pot analiza si sa imi dau seama ce fel de om sunt. In ceea ce priveste mancarea e o chestie ciudata. Nu mananc mai nimic de pe la buticuri ci numai mancare gatita in casa si eventual cateva fructe dar dupa fiecare masa ma simt obosit si imi vine sa dorm. Senzatie care dispare dupa 30-40 min.
    Ce crezi despre mine?

  32. Buna Pera
    Mi-a placut experimentul cu maimutele.
    Eu nu sunt nici membru, asta ca sa raman in "sfera maimutelor", ci in devenire alpha, de fapt mai bine zis deocamdata sunt in stand by, deoarece nu gasesc singura niste raspunsuri legate de persoana mea. As vrea foarte mult aceste lamuriri ca sa pot sa merg mai departe.
    Nu ma uit la vedete decat accidental, ma intereseaza chiar foarte putin viata lor……atat cat sa pot tine aceste discutii la suprafata cu persoanele care ma inconjoara, mai ales la serviciu.
    Cu grautatea corporala ai dreptate, se confirma si la mine acelasi lucru, sunt media a catorva persoane care sunt in jurul meu.
    Am 43 ani, 1.73 m si 64 kg, incerc sa raman la aceste kg.

  33. Iti multumesc pentru tot si o sa incerc sa fac si eu ceva pentru tine .E foarte foarte bun pentru mine ceea ce faci tu.Nu cred ca pot sa-ti multumesc indeajuns.Indraznesc totusi sa te rog sa faci cit mai multe asemenea filme motivationale sau stiintifice.Va multumesc si voua celorlalti care v-ati spus parerile voastre ,in felul acesta ajutind si pe altii.Va doresc sa aveti parte ,,numai,,de ginduri bune

    1. Iti multumesc pentru tot si o sa incerc sa fac si eu ceva pentru tine .E foarte foarte bun pentru mine ceea ce faci tu.Nu cred ca pot sa-ti multumesc indeajuns.Indraznesc totusi sa te rog sa faci cit mai multe asemenea filme motivationale sau stiintifice.Va multumesc si voua celorlalti care v-ati spus parerile voastre ,in felul acesta ajutind si pe altii.Va doresc sa aveti parte ,,numai,,de ginduri bune

  34. O perioada nu mai eram la curent cu articolele tale ,acum am putin de recuperat 😀 …..legat de cele spuse de tine mi-ai dat vreo doua vesti bune :
    1. Sunt un alpha in devenire ,nu ma pasioneaza stirile,nu ma mai uit la tv de ceva vreme ,"vedetele" cu atat mai putin
    2. Ai dreptate la chestia cu media celor 5 prieteni ,desi ne vedem mai rar imi place sa cred ca sunt media celor mai buni 5 prieteni ai mei
    Mi-a placut mult intro-ul la clip,per total materiale bune tine-o tot asa

  35. foarte interesanta chestia cu maimutele. Intradevar ca orice sef nu este interesat de angajatii sai, asa si cu seful de trib. Este un exemplu foarte clar cel putin pentru mine.

  36. Experimentul cu maimuțele sună foarte interesant, sunt curios să te întreb dacă există un documentar video, referitor la ce ai povestit?
    Referitor la cele 5 persoane care sunt din jurul meu cel mai des pot să spun că sunt mulțumit de ei/ele.
    Ai făcut o treabă bună cu pastila de psihologie. Mulțumesc

  37. Nu stiam ca mancarea are legatura cu indrederea in sine. Oricum interesant ce spui si chiar foarte util.
    Viata altora, inafara de cei aprobiati mie, pe mine nu ma intereseaza.De ce m-ar interesa ce face Monica etc, mai bine sa imi pese de viata mea si sa fac ce trebuie sa fac sa ajung o persoana de succes.Decat sa pierd timpul uitandu-ma la eminiuni unde se cearta toti…., mai bine ma duc si alerg sau ma plimb si ma relaxez.

  38. Foarte fain experiemntul cu maimutele. Nu stiam de el. Referitor la mancare, ai mare draptate, ceea ce mancam reflecta modul in care aratam. Legat de somn, sa nu fie oamenii speriati pentru ca s-ar putea sa le fie somn sau sa se simta putin cam relaxati dupa masa. Chiar acum am terminat masa si am mancat foarte sanatos. Doar ca mi-este putin somn, si asta datorita perioadei trecute, care a fost mai haotica. Mai mult decat atat, in momentul in care esti foarte relaxat (pozitia corpului, locul in care te afli, mirosurile din jur, ambientul) poate aparea starea de somnolenta. Pera a identificat foarte bine aspectele legate de mancare si cred in continuare ca e important sa devenim constienti de modul in care ne simtim dupa masa. SI sugerez sa faceti asta timp de o saptamana. Fain articol, Pera!
    My recent post Fericire…iar fericire

  39. Felicitari pentru acest articol!
    Sincer, de ceva timp, televiziunea s-a schimbat major, orientandu-se foarte prost in ceea ce priveste valorile care ar trebui sa fie un exemplu bun de urmat, insa…
    Am 27 de ani, sunt educatoare si am absolvit Facultatea de Relatii Internationale si Studii Europene, insa, de cand ma stiu, am fost pasionata de psihologie, filosofie, religie, misticism…
    Referitor la chestia cu cele 5 persoane apropiate mie, nu stiu ce sa zic.
    Mama e destul de grasa, tata la fel( tatal vitreg), iar tatal meu natural era destul de solid si el.
    Poate ca nu imi sunt totusi atat de apropiate aceste persoane…
    Alt lucru semnificativ pe care l-ati punctrat este problema alimentatiei sanatoase pe care si eu o sustin si incerc mereu sa colaborez si sa educ parintii copiilor pe care ii am inscrisi la gradi sa invete sa se hraneasca sanatos. Dealtfel, alimentatia corecta este secretul unei vieti sanatoase.
    Aveti perfecta dreptate cand spuneti ca sunt alimente care iti dau energie. Eu mananc de cand ma stiu cartofi pai de cel putin 2-3 ori pe saptamana. Cand am o activitate intelectuala intensa, pot spune ca mananc zilnic. Simt efectiv ca imi inunda toate simturile si imi incarca bateriile. Nu-mi mai trebuie nimic. Mai mult decat atat, dupa ce am fost atentionata de prieteni ca pot afecta fierea cu regimul meu alimentar, am facut ecografie si nu aveam nicio problema cu fierea. Totusi, sunt 27 de ani de cartofi pai…
    Despre corp, vazut ca un templu
    Eu pun mai mult accent pe libertatea spiritului si consider corpul ca pe un spatiu necesar sufletului. Nici templu, nici inchisoare. Sufletul meu e deocamdata chiriasul acestui corp pe care, bineinteles ca trebuie sa-l intretin sanatos, tanar si fericit.
    Referitor la odihna, se stie ca traim in secolul vitezei, in care, pentru a ne mentine in varf, trebuie sa facem anumite sacrificii. Pentru cei interesati, recomand Cartea echilibrului, de J. Luc Bertrand ale carui povete le-am urmat si eu la un moment dat cand eram coplesita de tumultul vietii de atunci.
    Felicitari inca o data pentru articol!
    Cu stima, Chiriac Maria

  40. Eu pun mereu in fata cuvantul trebuie pentru ca:stiu ca pot pentru ca vreau .Eu am un scop si un vis ma ocup cu muzica sunt cantareata studiez visez foarte mult dar am invatat ca trebuie sa pui si in practica ca daca tu nu pui in practica atunci cine o face pentru tine.Planuri am foarte multe si da pacat ca banii ne pun la incercare uneori dar mancarea o haine frumoasa le poti avea doar din bani .

  41. Venind vorba de mediocritate e ok sa te mai uiti pe la stiri la tv sa vezi una alta dar nu sa devii ca o baba din aia ai vazut columbeanc aia vazut aia eu nu sunt asa chiar nu imi pasa.Cel mult ma uit pe hbo la filme la un documentar la mircea badea nebunaticu ala :)si destept dar uneori na mi se pare si fustrat dar pe dreptate ……si la rai da buni pentru ca aia sunt cu muzica si eu unde e muzica sunt si eu :)fiecare cu ale lui.Si e bine sa iesi din casa prin excursii sa te duci bla bla bla toate cele sa nu stai pe degeaba ca singur iti faci succesu dar cand sti ca banii sunt o problema eu ma abtin imi strang bani pt ce imi trebuie pt ca cu distractia nu ajungi nicaieri pe cand eu prefer sa imi strang bani pt ceva important si eu ma gandesc mereu sa fac in viata ceva bine nu sa ma distrez si cu mancarea daca am pofta de ceva dulce imi zic hai ca iau niste nesquik din ala si imi trece pofta sunt dura cu mine pt ca stiu ca voi ajunge undeva cu visul meu si daca am incredere in mine asa am si facut de exemplu pana mi-am cumparat un microfon de studio ce numai aia din anglia folosesc si de toate s visam eu la un microfon din ala si am stat cu banii sub perna hoho….si am avut rabdare mama imi spunea bine iti las bani uite sa iti comanzi o pizaa sau sa iesi si tu undeva da mama ies cum sa nu ies ma duc si acolo si imi comand si uite asa imi strangeam banii si mi-am luat microfon si acuma ma intreaba dar de unde ai microfonu asta ca artistii ca numai la artsiti vad asa ceva eee si eu mandra iti place?deci eu asa gandesc : )ma abtin de la distractii chestii din alea ca am timp toata viata dar sa faci tu ceva important in viata eu prefer sa stau sa scriu melodii sa citesc documentare de sanatate sa am grija de mine si in rest asa procedez cu banii si apropo ….imi da mama bani caci inca nu am peste 20 de ani cu toate ca uneori cand imi spune ca nu are uneori pare mai tanara decat mine:))e cred ca e varsta aia ..:))dar in fine ii spun sti eu mi-am gasit de lucru la un salon ca sti ca am certificatu ala de la cursu pe care l-am vazut care este recunoscut si in strainatate si ma rog in gand sa imi zica lasa ca iti dau eu :))ca sa pot sa stau eu cu muzica nu sa lucrez la un salon si asa a si fost mia zis ee tu nu te duci nicaieri si cand a venit acasa mia dat un milion:DMAI TOATE ASTA PT VISU MEU TREBUIE SA FI EGOIST uneori si e normal imi place psihologia am numai carti de psihologie practica comandate de pe net si pe mien ma schimbat o carte foarte mult totul vine din tine intradevar deci daca tu zambesti sa vezi ca se va intampla ceva in jurul tau daca eu incept sa cant ies vecinii pe strada:))dar stai ca astea sunt pe categorii am si o vecina fan number 1 si alta care rade dar ce o bag eu pe aia in seama imi spun ee esti prea inculta ce sa sti tu:);)

  42. si eu am avut mari probleme cu increderea in sine, dar niciodata nu mi-am pus intrebarea daca are vre-o legatura cu exteriorul meu…acum kind arat mult mai bine, sun increzuta in mine si in fortele proprii. la mine se adevereste teoria ta.

  43. draga pera,
    este unul dintre cele mai frumoase, autentic esi amuzante comentari ale tale.
    ce pot sa spun mai mult..:-)
    Cu drag,
    cristina

  44. 5:15 -la mine nu se adevereste fizic,doar la bani.PENTRU MOMENT
    pai cum sa invatam de la lideri daca nu ne uitam ce modalitate gasesc ei… nu’s la gramada.
    si de mancarea care ma energizeaza nu am mai auzit. si pana sa nu aud[acum] eu cred ca in minte conteaza ce gandesti,nu in stomac…daca imi intelegi punctul de vedere.Explica-mi contrariul.desii sunt de acord cu tine

  45. In unele grupuri sunt alfa in cateva nu sunt…….partea cu canca,reviste etc. nu am fost niciodata interesat  🙂  Corpul meu e o binecuvantare. Oarecum da seman cu cei din jurul meu(cei 5)  doar ca eu incerc sa fiu mereu mai bun nu fata de ei ci fata de mine . Din poveste cu maimutele am inteles ca oricine ar vrea sa fie cel mai bun si ca ar fi in stare sa faca ceva……despre chestia cu mancare ….hmmm sa avem grija ce mancam si sa ne gandim la consecintele mancari nesanatoase. Nu trebuie sa cautam sa avem o recompensa imediata ci una pe termen lung…cam asta cred eu ca este si cu mancarea.

  46. Ai mare dreptate, nu ma gandisem ca exista o legatura intre corpul fizic si incredere in sine, insa asa s-a intamplat, de cand mananc mai sanatos si am slabit, arat mai bine, ma simt mai bine cu mine, si am mai multa incredere in mine. Referitor la vedete, nu ma intereseaza foarte mult, in schimb am catava modele de persoane din viata reala, personala, de la care as vrea sa ma inspir pentru a deveni o persoana cu mai multa incredere in mine. In legatura cu anturajul, am rupt in mare parte legatura cu trecutul nociv, si bineinteles ca am fost inluentata in mod pozitiv de persoanele pe care le-am ales sa ma inspire in acest sens.

  47. After examine a few of the weblog posts on your web site now, and I actually like your approach of blogging. I bookmarked it to my bookmark website checklist and will likely be checking back soon. Pls check out my website online as effectively and let me know what you think.

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.