“Respectul de sine nu poate fi vânat. Nu poate fi cumpărat. Nu poate fi fabricat din relaţiile noastre cu cei din jur. Respectul de sine vine când suntem singuri, în momentele de linişte, în locurile ferite de agitaţie, când ne dăm seama că, ştiind diferenţa dintre bine şi rău, am făcut binele, că recunoscând frumuseţea, i-am oferit admiraţia noastră; cunoscând adevărul, l-am rostit. “ Whitney Griswold

Una din trăsăturile fundamentale ale unei personalităţi alfa este RESPECTUL

Respectul are două mari aspecte.

Respectul de sine care vine din interior şi respectul social, ce vine din partea celorlalţi.

NICIODATĂ respectul celorlalţi nu vine înaintea respectul de sine.

Felul în care TU te respecţi pe tine determină nu doar respectul celor din jur ci aşa cum vei vedea, toate rezultatele tale din viaţa de zi cu zi, sunt strâns legate de respectul pe care tu ţi-l acorzi ţie.

De exemplu, dacă nu te respecţi pe tine atunci nu îţi respecţi corpul, partea cea mai vizibilă a ta. Îl vei batjocori cu mâncare, viaţă sedentară, abuzuri de tot felul. Lipsa de respect pentru tine se va vedea la o simplă privire. Ştiai că la nivel inconştient noi oamenii suntem reticenţi la a primi sfaturi şi învăţături de la oameni care nu îşi respectă corpul şi nu se respectă pe sine?

Logică e simplă. Tu ai câştigat un milion de dolari şi vrei să mă înveţi pe mine să fac la fel dar văd că ai 30 de kilograme în plus şi arăţi ca dracu.

Mintea inconștientă face o conexiune logică foarte simplă. Pe drumul lui către un milion de dolari, omul din faţa mea a avut probleme emoţionale şi sufleteşti şi şi-a găsit refugiul în mâncare. Poate calea lui de a face un milion de dolari îmi va distruge sănătatea psihică şi fizică. Trebuie să fiu foarte reticent la sfaturile lui despre succesul în viaţă pentru că ceva nu e în regulă în metoda lui.

Primul semn al respectului pe care îl ai pentru tine se citeşte pe corpul tău şi nu poţi cere altora să te trateze mai bine decât te tratezi tu pe tine.

Alt exemplu, să zicem în relaţiile de iubire.

Dacă nu te respecţi pe tine ca persoană, oricât de bună este la suflet persoana cu care ai sau vrei să ai o relaţie, nici acea persoană nu te va putea respecta. Vei vedea că cealaltă persoană începe să întârzie la întâlniri, nu îşi ţine promisiunile faţă de tine, nu ascultă părerile tale, te ridiculizează, te înşeală şi te trădează.

Ceilalţi sunt răi, trădători şi lipsiţi de suflet, nu?

NU!

Tu ai permis unor astfel de persoane să intre în viaţa ta pentru că nerespectându-te pe tine te-ai bucurat la primul semn de atenţie ce l-ai primit. Pentru că nu te respecţi ştii că lumea din jur nu îţi oferă iubire, validare şi atenţie şi te mulţumeşti cu orice primeşti la fel ca un câine flămând ce se bucură pentru orice os aruncat din milă.

Pentru că nu te respecţi, atragi oameni care simt asta şi care vor să profite de pe urma ta şi să te folosească până când nu mai au nevoie de tine. Eşti ca un copil al străzii ce nu a cunoscut decât viaţa din canal, lupta sălbatică pentru supravieţuire şi nici nu îşi poate imagina că există şi o altă lume, cu alte valori.

Până când nu te respecţi pe tine, oamenii care se respectă vor sta departe de tine pentru că ştiu că aduci doar belele. În primul rând neavând respect pentru tine te vei umilii şi înjosi în faţa oamenilor pe care îi percepi mai buni ca tine, în al doilea rând, când nu vei primi ceea ce crezi tu că meriţi, adică iubire, atenţie şi alte beneficii, îi vei acuza pe toţi cei din jur că sunt la fel. Răi, egoişti şi trădători.

De aceea, oamenii cu respect de sine nu stau alături de oameni lipsiţi de respect de sine.

Alt exemplu poate fi pe plan financiar.

Oamenii care nu se respectă pe sine câştigă puţini bani dintr-un motiv evident şi simplu

Nu cer ceea ce merită.

De aceea şi întregul sistemul educaţional de stat este construit astfel încât să răpească cât mai mult din respectul de sine al tânărului pentru că astfel el acceptă să lucreze pe bani de nimic, multe ore pe zi.

Ce ne-am face dacă fiecare om care e angajat ar cere să fie plătit pe cât merită? Nu e rentabil.

De aceea oamenii cu respect de sine refuză să depindă financiar de leafa primită de la o firmă sau instituţie unde nu i se acordă respectul cuvenit.

Majoritatea oamenilor cu respect de sine caută permanent soluţii pentru a-şi dezvolta abilităţile, pentru a oferi mai multă valoare şi pentru a fi de folos celor din jur astfel încât să poată cere ceea ce li se cuvine în termeni financiari.

Exemplele pot continua. În orice aspect al vieţii, respectul de sine este vital.

Nefericirea noastră are ca şi fundaţie o profundă lipsă a respectului de sine.

Ştiind asta, hai să vedem cum ne putem creşte nivelul respectului de sine şi apoi cum putem avea respectul celor din jurul nostru.

În cartea sa, Cei şase stâlpi ai încrederii în sine pe care o recomand de fiecare dată, părintele stimei de sine, Nathaniel Branden vorbeşte foarte profund despre cei 6 stâlpi ce susţin un respect de sine sănătos:

Conştientizarea (adică trezirea şi observarea lucrurilor care ne ştirbesc stima de sine).
Acceptarea (momentul în care ne acceptăm aşa cum suntem, cu părţi bune şi rele, cu trecutul nostru mai bun sau mai rău).
Responsabilitatea (momentul în care declanşăm schimbarea şi realizăm că avem doar noi puterea de a face orice schimbări dorim şi în acelaşi timp, să ne dăm seama că şi lipsa de acţiune are consecinţele ei).
Încrederea în sine (adică sentimentul că orice ne va arunca viaţa în cale, noi vom putea supravieţui şi prospera şi nimic nu ne va doborâ definitiv).
Scop (adică vocaţie, misiune sau scopuri pe care ni le propunem şi înspre care ne îndreptăm zilnic).
Integritate (sinceritate, respectarea cuvântului dat nouă şi celor din jur, susţinerea principiilor chiar dacă acestea ne aduc deservicii).
Totuşi, cum implementăm aceste principii în viaţa noastră, de zi cu zi?

Cum să îți crești respectul de sine:

1. Ai grijă de corpul tău

Ştii deja asta şi totuşi 8 din 10 oameni continuă să îşi bată joc de ei şi de corpul lor în ciuda informaţiilor simple şi uşor de aplicat ce există gratuit pe internet. Felul în care arăţi are un impact major asupra respectului pe care îl ai față de tine. Dacă eşti leneş şi pofticios arăţi corespunzător. Dacă vrei putem folosi termeni mai psihologici. Zona de confort şi indiscipina emoţională. E mai bine aşa? Ştiind că eşti leneş şi nu ai deloc voinţă, nu ai respect pentru tine. Corpul tău îţi aduce aminte zilnic acest lucru şi asta face ca respectul față de tine să scadă şi mai mult.

Neavând respect de sine şi fiind într-un cerc vicios, începi să te mulţumeşti cu din ce în ce mai puţin de la viaţă. Mai puţină iubire, mai puţini bani, mai puţini prieteni de calitate, mai puţină sănătate.

Aşa se naşte sărăcia în toate formele ei materiale, psihologice şi spirituale.

Îmi pare rău că nu îţi pot da o pastilă magică dar respectul de sine începe cu felul în care ai grijă de corpul tău.

Comanda catile Personalitate Alfa

2. Asumă-ți responsabilitatea

Aşa cum eşti o persoană responsabilă de corpul tău eşti o persoană responsabilă de majoritatea lucrurilor ce se petrec în viaţa ta. Le-ai atras prin felul tău de a fi şi dacă nu îţi plac, tot tu le poţi schimba.

Ce acţiuni trebuie să faci de AZI pentru a schimba rezultatele ce vor veni mâine?

Dacă faci ce ai făcut întotdeauna, vei avea ce ai avut întotdeauna.

3. Propune-ți scopuri și urmează-le.

Ştii să îmi spui cum va arăta viaţa ta la anul sau în cinci ani de acum?

Ce visuri sau scopuri ai şi ce faci pentru ele? Care e rostul existenţei tale?

Care sunt pasiunile şi care e vocaţia ta? Misiunea ta pe pământ?

Pentru a te ajuta să răspunzi la aceste întrebări am pentru tine pachetul Impulsul pentru vocația ta – Vocaţia nu este ruptă de viaţa noastră, ci este cea mai importantă parte din ea. În jurul ei se organizează relaţiile de cuplu, viaţa socială, munca şi banii. Alinierea corectă a domeniilor din viaţa noastră se numeşte stil de viaţă – doar prin această aliniere ne putem valorifica potenţialul şi fiecare zi ce o avem pe Pământ

4. Nu lăsa oamenii să îşi bată joc de tine

Indiferent că sunt părinţi, prieteni, fraţi, colegi sau o autoritate de orice fel. Setează graniţele spațiului tău personal şi al intimității tale.

Ai drepturi şi cere să îţi fie respectate. Nu trebuie să răspunzi la telefon de fiecare dată când eşti sunat şi nici să deschizi uşa de fiecare dată când cineva sună/bate la ea. Ai dreptul să spui NU şi DA fără să te simţi vinovat.

Acestea sunt câteva lucruri pe care le poţi face pentru a-ţi creşte respectul de sine. Nu uita:

“Cel care se respectă pe sine este protejat de orice vine dinafară; el poartă o platoşă pe care nimic nu o poate străpunge.” Henry Wadsworth Longfellow

Cum să câştigi respectul celor din jur:

1. Susţine-ţi tot timpul părerea în public şi apăr-o chiar dacă toţi sunt împotriva ta. Asta arată că ai coloana vertebrală şi personalitate.

2. Nu te duce după cum bate vântul în diverse situaţii sociale. Rămâi alături de oameni şi când le e greu, nu doar la bine.

3. Nu îi judeca pe cei din jur indiferent de cât de mult se îndepărtează de convingerile şi valorile tale. Fiecare e liber să îşi trăiască viaţa aşa cum alege.

4. Nu făce promisuni pe care să nu le respecți.

5. Păstrează-ţi calmul şi arată că eşti o persoană pe care oamenii se pot baza.

6. Nu bârfi.

7. Ascultă şi arată-te interesat în mod autentic de cel cu care vorbeşti. Ai 2 urechi şi o gură ca să asculţi de două ori mai mult decât vorbeşti.

8. Acceptă critica chiar dacă e oferită prost şi învaţă să iei partea bună a acestora.

9. Recunoaşte-ţi vulnerabilitățile şi slăbiciunile. Ele te fac uman. Nu poza în persoana perfectă.

10. Oferă un pic din ce ai tu celor care nu au nimic indiferent că e vorba de lucruri materiale, sufleteşti sau o vorba bună.

11. Pune pasiune în tot ceea ce faci.

“Pentru a ne elibera de aşteptările celor din jur, pentru a ne oferi nouă înşine înapoi – avem o singură putere, cea a respectului de sine” Joan Didion

Lasă-mi un comentariu în care, pe lângă ce ai să îmi spui, scrii cu mâna ta (nu copy şi paste) următoarele rânduri: “Mă respect și știu că merit tot ce e mai bun de la viață.“

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

Lasa mesajul tau mai rapid cu contul de social media

Intra in discutie

307 comentarii la “Despre respect de sine și încredere în sine – 4 pași pentru respectul ce îl ai pentru tine

 1. stefan spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata.

  1. Mihai spune:

   Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

   1. zamfir spune:

    Multumesc frumos Pera pt articol….foarte tare.
    si inca ceva…Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!!!
    FELICITARI!

  2. Dragos spune:

   Cele mai bune articole…De 2 luni de zile citesc artcolele tale…Am senzatia ca de-abia acum am inceput sa traiesc cu adevarat…Ma regasesc in multe din cazurile exemplificate si faptul ca ne dai solutiile la problemele noastre,nu poate decat sa ma bucure…Tine-o tot asa

  3. elena cristina spune:

   ma respect si vreau tot cei mai bun de la viata. EU RESPECT pe toti cei din jurul meu dar observ ca din cand in cand se mai arunca sageti spre mine .Simt ca nu sunt vazuta bine si chiar sunt luata de fraera ca sa spun asa . Am incercat sa vorbesc frumos am raspuns calm chiar daca mi s-a vorbit urat si rastit .

   1. elena spune:

    Stai liniștită nu te agita nu esti singura,sunt in aceasi postura ca tine.,am fost la psiholos si dupa ce am stat cat am stat de iam povestit tot mia raspuns pai da omul bun e luat de prost adica esti prea buna nu suntem noi in stare sa schimbam lumea acceptai asa cum sunt tu esti doar una una unicata

  4. Chie spune:

   Superb articolul…Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata !!!!!

 2. ovidiu spune:

  Ma respect si merit tot ce e mai bun de la viata!

  foarte adevarat articolul Pera

  1. fely spune:

   Foarte frumos spus si realistic
   “Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata.“
   Multumesc mult

 3. Emanuel spune:

  Salut ,Pera! Acest material are mult adevar,un adevar care m-a pus pe ganduri,un adevar care ma va ajuta sa ma respect mai mult,sa fiu respectat si sa respect,un adevar care ma pune la treaba si care imi va permite sa nu mai las pe nimeni in viata asta sa ma calce in picioare.
  Am si eu un citat care ma inspira si ma ajuta incetul cu incetul sa ma dezvolt pe toate planurile: „Creeaza-ti Abilitatile si Foloseste-le,asta o sa iti permita sa-ti creezi mediul in care vrei sa traiesti” sper sa ajute si pe alte persoane,si te asigur ca de azi inainte >>Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata<< (n-a fost copy -paste).
  Cu stima si respect ,Emanuel

 4. LeDante spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata.

  Felicitari pentru munca depusa Pera .

 5. gabriela spune:

  Excelent articol,Pera ! Multumesc si Da,Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata! Cu respect si drag,Gabriela Maria

 6. Mili spune:

  Pera, ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun in viata !!!
  Iti multumesc Pera pentru tot ceea ce faci prin articolele tale.Tot ceea ce ai scris ma motiveaza!!!Toate aceste cuvinte ma incurajeaza si stiu ca acest efect il au si pentru altii.Stii…imi vad prietenii uimiti cand vorbesc cu ei…pentru ca in mine este o alta putere datorita tie:)))…am motivat o doamna cu idei invechite sa lucreze,avea niste idei de te durea capul..si ma gandeam ce satisfactie cand o vad lucrand…cred ca pentru tine este si mai mare…mai ales cand veti toti invataceii tai ca dau rezultate..ce mai..:merit tot ce e mai bun in viata si ma respect adica ce pot face pentru altii pot face cu brio pentru mine!!!!!!!!

  te salut si numai bine

 7. Gabi spune:

  „Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata”
  De azi inainte o sa iau mai mult de la viata decat ia viata de la mine.

 8. Alex spune:

  Ma respect si merit tot ce e mai bun de la viata!!!

  Foarte fain articolul.

 9. elena spune:

  Ma respect si merit tot ce-i mai bun de la viata!
  Iti multumim pentru portia de motivatia pe care ne-o dai ,Pera!

 10. Roxana spune:

  Foarte bun articolul!

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!!!

 11. Fallen spune:

  Nustiu voi, dar desi incerc sa ma dezvolt cat mai mult, pierd orice contact cu oameni din jur, inafara de familie, la restul cercurilor sociale sunt mai rau decat mediocru, am lucrat la zona de confort, la vocatie, din punct de vedere ar sanatati si sportului stau bine, ceea ce mi-a ramas de facut e sa continui sa ma dezvolt indiferent, familia e langa mine. Ceea ce e si mai bizar e faptul ca inainte cand eram in situatia mea proasta aveam mai multe persoane in jur, e ca si cum se indeparteaza de mine daca incerc sa fac ceva bun pentru mine.

  1. Claudiu G. spune:

   Si mie mi se intampla acelasi lucru.. De ce oare? Pentru ca „ma respect si stiu ca merit tot ceea ce e mai bun de la viata”?

   1. Florin spune:

    Probabil ca inainte sa va schimbati erati la fel ca si ei . Voi a-ti facut ceva ce ei nu sunt in stare sa faca … V-ati schimbat in bine , astfel ei nu se mai simt confortabil in jurul vostru …
    Asa cum se spune „cine se aseamana se aduna” ne alegem prietenii dintre cei care simt la fel ca noi , le plac aceleasi lucruri si au acelasi fel de gandire ca si noi.
    Problema e urmatoarea :prietenii negativisti , distructivi te vor „trage in jos” odata cu ei.
    De aceea cred ca daca vrei cu adevarat sa te schimbi , trebuie sa renunti la un astfel de anturaj si sa te inconjori cu oameni care au o atitudine pozitiva si in compania carora poti sa fii mai optimist si productiv , asa cum spunea si Pera . Multa Bafta !!!

    1. Florin spune:

     P.S „MA RESPECT SI STIU CA MERIT TOT CE ESTE MAI BUN DE LA VIATA ” 😀

  2. Razvan spune:

   Prin aceeasi situatie am trecut si eu. In timp mi-am schimbat intregul anturaj si am ajuns sa ma inconjor de oameni faini cu aceleasi principii. A fost greu, de multe ori a fost frustrant, dar s-a meritat.

   Amintesteti ca esti media celor mai apropiati oameni, si nu vei putea sa evoluezi daca nu te indepartezi de ei.

 12. Mihaela spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!
  Iti multumesc !

 13. Lucian spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata.

 14. carmen spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun in viata! Si, in UNIVERSUL meu totul e perfect. Toate lucrurile sunt aranjate pentru ca eu sa fiu fericita!

 15. Jeanette Carp spune:

  Fiind mai bisericoasa ( selectiv bisericoasa ), nu ma pot abtine sa nu scriu ca am citit articolul ideal de citit dupa impartasanie!

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata! Si-am s-o scriu si de mana!

 16. Cristina spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata.
  Am invatat asa de multe de la tine in ultima vreme! Dar de abia azi am pus in aplicare. Imi era foarte greu sa ma exprim, nimeni nu stia nimic concret despre mine, imi era frica sa afle lumea cine sunt si ce gandesc (din cauza asta nu ti-am lasat pana azi nici un comentariu) si azi am pus prima prima caramida la fundatia mea. Si articolul asta a venit ca o confirmare ca sunt pe drumul cel bun.
  Multumesc!

 17. Blu spune:

  Salut Pera!
  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata.

 18. pop petru matei spune:

  Ma respect si merit tot ce este mai bun de la viata !

  Adevaruri ne spui Pera, dar pentru reusita trebuie sa le punem in practica si aici intervine delasarea, amanarea si alte motive sa tergiversam si rau facem

 19. Tiberiu Rachieriu spune:

  Sunt confruntat cu lipsa de respect a celor pe care-i duc in spate prin munca mea. Sunt luat in ras uneori, desi ideile mele ar rezolva problemele mult mai bine decat cele ale colaboratorilor. Din pacate, daca-i strivesc ma infund alaturi de ei… In viata nu este nimic doar alb sau negru ci, diverse nuante de gri. Au si ei parti bune si rele. Daca as opune rezistenta la toate tampeniile as crapa de inima. Sunt nevoit sa accept faptul ca, fiecare trebuie sa aiba propria responsabilitate si, sa accept faptul ca, in viata mai sunt si esecuri… Nu ma las calcat in picioare dar, uneori imi vine sa musc din cei care pretind ca sunt la conducere insa nu stiu cu ce se mananca lucrurile care se intampla si dau senzatia de normalitate. Sunt fortat sa las pe altii sa se impauneze cu meritele mele… Mai sunt o personalitate alfa?

  1. Tot timpul esti, doar nu o lasa sa doarma prea mult 🙂

   1. Tina spune:

    Buna Pera ,

    Scrii adevaruri pe care fiecare din noi le-a trait …si atat . Daca am analiza la rece situatiile speciale pe care le traim , si in ultima vreme din ce in ce mai des ,am fi mai fericiti . Ai dreptate in tot ceea ce am citit pana acum…
    Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata .
    Iti multumesc ,

 20. adrix spune:

  ma respect si stiu ca am tot ce e mai bun din viata!:D

 21. BogdanZ spune:

  Poti invata cate ceva in fiecare zi,din orice activitate.Un om incerca sa bata un cui intr-un perete care era din ciment,cuiul sa indoit prima data,a mai incercat odata iar sa indoit,a 3-a oara a intrat cuiul,el a zis uite daca insisti!

 22. flaviu spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e ma bun de la viata !!! multumim

 23. Iuliana spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata. Multumesc pentru articol 🙂

 24. FireFox spune:

  Ma respect si stiu CLAR faptul ca merit ce e mai bun de la viata.

  FF.

 25. alys spune:

  Ai dreptate si am simtit asta pe pielea mea. Imi pierdusem respectul de sine, traiam asa cum imi spuneau altii…dupa divort am inceput sa ma schimb. Am inceput sa ma respect pentru ca stiu ca merit tot ce e mai bun in viata. De cand am facut asta, viata mea a inceput sa se schimbe, in bine.
  Iti multumesc.

 26. Albe spune:

  ms pt afirmatie,Pera:)
  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

 27. Alex Pop spune:

  Am avut mari probleme din cauza ca nu am avut respect de sine. Aveam mari probleme cu colegii de la scoala. Odata m-am si batut cu unul din cauza ca nu am mai vrut sa fiu luat la batjocura. Ce e interesant e ca dupa ce i-am invinetit ochiul si i-am rupt mana m-a chemat la majoratul lui si ne-am inteles mult mai bine.

  Acum mai am probleme cateodata cu unii prieteni si colegi. In general ma straduiesc sa ma respect si ca cei din jur sa ma respecte.

 28. ANDREI spune:

  MA RESPECT SI STIU CA MERIT TOT CE E MAI BUN DE LA VIATA

 29. ionela spune:

  ma respect si stiu ca merit tot cei mai bun de la viata!
  mersi mult pera
  eu am slabit deja 20 de kg si mai am de dat vreo 15

  1. FireFox spune:

   Te felicit !! Stiu cat efort e acolo…sunt sigura ca vei reusi!

 30. misha spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

  Multumesc ca imi esti alaturi la fiecare treapta urcata:*

 31. Mirel spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata

  multumesc ca exisiti si ne oferi toate aceste lucruri

 32. Dana spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

 33. Andreea spune:

  Pera, iti citesc articolele cu mare placere. Recunosc ca nu pe toate, dar incerc sa citesc cat mai mult. Am inceput sa aplic multe lucruri spuse de tine si chiar mi s-a schimbat viata in mai bine. Am capatat mai multa incredere in mine, mi-am schimbat jobul, mi l-am mai schimbat o data. Si da, ma respect si stiu ca merit ce e mai bun de la viata 😀

 34. alexica spune:

  ma respect si ma iubesc profund si in totalitate si stiu ca merit tot ce mai bun de la viata asta.

 35. Victoria spune:

  Ma respect si merit numai ce este mai bun de la viata!Sunt creatorul propriului meu univers!!multumesc,Pera!!!:)

 36. Valeria spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata.
  Iti multumesc pentru ca imi aduci aminte de valorile pe care eu le-am uitat.

 37. Steve spune:

  Cred ca cea mai mare greseala a mea este nr 4…ca pun la suflet tot ce mi se zice… imi pasa prea mult de ce spun altii… Oare asta sa fie motivul pt care nu sunt respectat? pentru ca restul lucrurilor pe care le-ai scris le fac in fiecare zi.

 38. lumina spune:

  DRAGA PERICA, MA RESPECT SI STIU CA MERIT TOT CE E MAI BUN DE LA VIATA! ASA SA FIE!

  OARE CHIAR FUNCTIONEAZA LA TOATE PERSOANELE DE PE PLANETA SAU DOAR LA NOI, LA ROMANI?! (mai glumesc si eu)

  Spune-mi, te rog, daca eu fac o rotatie de 180 de grade, desi sunt inaintata in ani,oare mai pot schimba ceva in bine, in viata mea? Daca renunt la o situatie materiala buna,doar pentru a avea liniste si implinire sufleteasca, tu crezi ca fac bine?
  N-am curaj, dar imi vine din clipa asta sa fug de „binele” meu material, spre linistea sufletului.

 39. Ana spune:

  Ne respectam , si va respectam si pe dvs pentru ceea ce faceti!Va multumim!

 40. Iulian spune:

  Ma repsect si stiu ca merit tot ce-i mai bun de la viata!!!

 41. Oana spune:

  Multumesc pentru articol!M-a socat afirmarea ca 8 din 10 persoane isi bat joc de corpul lor,practic de ei insisi.Si da vreau sa ma respect mai mult pentru ca merit!

 42. cami spune:

  Felicitari pentru articol !
  Ma respect si merit tot ce e mai bun de la viata !
  Cred ca imi voi spune mai des acest lucru !

 43. MAROIE MARIA spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata

 44. Danaida spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata! Cat adevar e in articolul tau, Pera Novacovici, am simtit pe pielea mea ca in viata, daca ceri putin, primesti putin. Si nu mai vreau sa permit acest lucru. Nu mai imi este frica sa cer, pentru ca am inceput sa imi cer mie insami si chiar functioneaza. Vreau sa ma schimb, vreau sa devin o persoana mai buna, vreau sa lupt pentru visele mele. Si vreau sa dau lumina celor din jur. Multumesc!

 45. Simona Gabriela Chiorean spune:

  Salut! Articolul tau a venit la momentul potrivit.De curand am trecut prin niste situatii in care am putut observa faptul ca respectul de sine,pe o scala 0-10, era undeva la -1.
  E foarte adevarat tot ce-ai zis in articol si o sa fac tot ce-mi sta in putinta sa pun in aplicare solutiile date.Ma enerveaza la culme lipsa de incredere in mine, dar mai presus de asta,lipsa de incredere din partea celor din anturajul meu social sau profesional.Nu sunt obisnuita cu lipsa de respect, asa ca a fost un soc pt mine;dar vazandu-ma prin alti ochi,mi-am dat seama ca limbajul meu asta spunea.Bun,pana aici!
  Respect respect respect!!!
  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata !!!

 46. Alin spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

 47. Gabriel spune:

  Multumesc mult!
  Si incepand din acest moment: „Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!”

 48. Bianca spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ceea ce e mai bun de la viata!

 49. cristi spune:

  Ma respect si merit numai ce este mai bun de la viata!

  Thx!

 50. sergiu spune:

  ma resp[ect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata :>

 51. Lau spune:

  Si eu ma respect si merit numai ce este mai bun de la viata! Multumesc Pera, datorita articolelor tale am inceput sa fiu asa cum imi doresc, sa am succes pe toate planurile si sa duc o viata implinita si fericita.

 52. Luciana spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

 53. ALYNA spune:

  WOW 🙂 UN ARTICOL EXCELENT . MA FOARTE RESPECT SI MERIT TOATE LUCRURILE GROZAVE PE CARE VIATA TREBUIE SA MI LE DEA 🙂

 54. andreia spune:

  Am ramas surprinsa .tot ceea ce am citit este ca si cum m-am uitat in oglinda si m-am vazut pe mine.toate exemplele date fac parte din viata mea ,m-am intalnit cu ele.Sunt placut impresionata.MA RESPECT SI STIU CA MERIT TOT CE E MAI BUN DE LA VIATA.

 55. Ariadna spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata! Grozav mesaj pozitiv, recunosc faptul ca are un impact mult mai mare atunci cand este scris decat doar citit! Multumesc, Pera! In primul rand pentru ca ma respecti – tocmai am scris ca si merit asta! – dar si pentru materialele tale incarcate de mesaje pozitive si instructive!

  Cu respect,
  Ariadna

  1. Simona spune:

   Ma respect si stiu ca merit,tot ce este mai bun in viata!Doamne ajuta!

 56. Maxu spune:

  Imi pastrez integritatea si nu-mi este rusine de persoana mea. Nu imi pasa de parerea altora despre mine, sunt eu insumi in orice moment. Traiesc intamplari frumoase si de folos in viata. Atrag tot ce este util si ma face mai bun.
  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

 57. stefy spune:

  ma respect pe mine sa pot respecta pe cei din jurul meu.

 58. Boogey spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata.

 59. Lavinia Gabriela spune:

  E ORA 01’29 ȘI NU DORM,MĂ ȚI LÂNGĂ ÎNVĂTĂTURILE TALE CARE NU MĂ OBOSESC ,INTR-O SEARĂ M-AI ȚINUT PÂNĂ LA ORA 05 30!! TE FELICIT!! Mă respect și știu că merit tot ce e mai bun de la viață!

  Raspunde

 60. Andrei spune:

  ma respect pe mine si intradevar vreau tot ce e mai bun de la viata!

 61. maria n spune:

  Sfaturile sunt excelente, dar mie nu mi se potrivesc. Locuiesc in japonia, o tara cu o populatie care comunica f ” subtil” si cine spune clar si tare parerea lui, pierde de la inceput, pt ca nimeni altcineva nu va spune ce crede cu adevarat. Discutiile sunt f vagi si decizia se ia de catre un sef care tace cat mai mult si asculta tot si pe urma hotaraste ce vrea el indiferent ce am zis eu sau altii. De aia toti incearca sa fie vagi in exprimare si sa ghiceasca opinia sefului pe subiectul x. ca sa nu fie acuzati ca au fost contra sefului pe urma. Cine a spus direct opinia si a mai si sustinut -o, pierde . Pt ca oricum nu conteaza. si nu are cum ca parerea mea sa fie cea mai buna, pt ca japonezii nu dau toate informatiile despre chestiune direct si deschis ca sa poti analiza corect din toate pctele de vedere. Deci nu am cum sa-mi dau opinia pe o chestiune pe care nu o cunosc in totalitate. De cate ori am zis ceva, mi-am luat -o in barba.
  Chestia cu ” a apara ideea de cate ori e nevoie” e si mai nepotrivita in contextul asta, ca la a doua mentionare a subiectului esti catalogat” insistent” . La a 3a esti dea dreptu ‘ nesimtit . Si „agresiv” un element care trebuie izolat de grup.
  Si atunci .. Pt ce sa ma agit? Si uite asa se transforma oamenii in legume. Contient.

  De catva timp ma gandesc sa renunt la newsletter pt ca imi face rau sa citesc sfaturi normale care aici trebuie aplicate pe dos. Pt ca aici mai am de stat ceva, pana se termina proiectul.
  M

  1. Jade spune:

   Mie mi se pare ca este o chestiune de diferenta culturala.Nu sunt familiara cu Japonia insa sunt absolut sigura ca exista carti pt western people care sa ii ajute sa inteleaga mentalitatea japoneza.Cauta pe net si documenteaza te eu cred ca e o diferenra de metida a comunicarii si de acceptare a unor ierarhii pe care ei le percep diferit. Sper ca asta sa te ajute.
   A! Si intra pe forumuri pt expati in Japonia si incepe sa discuti cu altii, sunt sigura ca nu esti singurul vestic care are o metoda dif. De comunicare….
   Nu dispera fii pizitiv si incearca sa te familiarizezi cu unghiul japinez al problemei. When in Rome….

   Bafta

   1. maria n spune:

    Multumesc pt incurajari si sfaturi, chiar am apreciat un raspuns,un sfat, orice, de la cineva.
    Am citi si carti, am si locuit aici ceva timp, am vb cu oameni si romani si alte natii, si toti au zis acelasi lucruri: ei vor supunere absoluta fata de grup si ideile sefului, indiferent ce crezi/ simti tu personal.
    de ex:” daca seful zice ca farfuria din care mananci e neagra, nu-l contrazici si nici nu-l iei la intrebari pe tema asta, ci iei farfuria, o studiezi acasa din toate unghiurile sa vezi daca cumva dintr-o anumita pozitie pare neagra, pe urma mai discuti cu cineva japonez si intrebi in ce situatie crede el ca farfuria poate fi neagra ..daca nici asa nu afli un raspun, poti f respectuos si umil sa te duci la sef sa i zici ca ” nu ai inteles f bine cum poate fi farfuria aia neagra si-l rogi sa -ti explice punctul lui de vedere.
    Pe care poate sa ti-l explice sau sa nu si sa te trimita sa mai studiezi problema pana te prinzi singur (!!). In loc de farfurie, poate fi orice alta problema in discutie.
    Parerea sefului nu se comenteaza, nu se discuta, se executa. indiferent cum te simti, seful trebuei sa fie multumit, pupat in fund, cu echipa. Am colegi care sunt satui peste cap sa mearga la restauratul preferat al sefului lor in fiecare zi dar nu pot sa-i spuna ca de fapt lor nu le place mancare aia,si mai e si scumpa,si ca de banii aia mananca ceva ce le place in alta parte 2 zile nu daor un pranz, pentru ca daca faci altfel decat grupul, esti exclus si nu mai primesti info la timp, esti omis din anumite liste, invitatii,etc.. se razbuna ..foarte subtil …dar simti ca se razbuna.
    Cartea ” Accidental office lady” este o descriere f exacta a ceea ce se intampla in companii aici.
    daca cineva e interesat de domeniul asta.

    Revin : De inteles am inteles ce vor, si cum se asteapta ei sa fac, dar e f greu sa ma comport ca ei, pt ca e ca si cand nu as mai avea personalitate.
    Multumesc oricum pt feedback !

    1. gilos spune:

     Sunt diferente culturale fundamentale intre Europa si Japonia.
     Este evident ca nu poti aplica sfaturile lui Pera.
     Incearca sa intelegi modul lor de a fi si de a se comporta si cauta sa te adaptezi.
     Mult noroc !

 62. Cristian Grecu spune:

  Ma respect si merit tot ce-i mai bun de la viata!
  Multumesc!
  Unde incadrezi umilinta in toata povestea aceasta? Am inteles in unul dintre materialele tale ca modestia nu e tocmai ceva pozitiv. Despre umilinta ai aceeasi parere?
  Pentru ca daca ar fi sa il citez pe Lao Tze as spune ca cel care este plecat in fata tuturor, este stapanul lor. Pentru ca a fii un alfa este fata de cineva, fata de restul.
  Nu cred ca e necesar dsa decontextualizez, e destul de valabila afirmatia in majoritatea situatiilor, mentionand doar faptul ca atunci cand ai inteles despre ce e vorba in viata asta, sa ai bani, sex, un corp excelent etc. sunt doar lucruri secundare.
  Nu spun ca sunt fericit de starea mea mentala actuala, spun doar ca sunt sigur de substraturile a ceea ce traim si ca sunt de o profunzime care calca in picioare orice imaginatie.
  Increderea in sine sigur e fundamentala, indiferet de realitate.

 63. George Nistor spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata
  Mersi Pera ca m-ai certat inca o data, la capitolul almentatie si miscare stau excelent, dar totusi am marele defect de a lasa praduitorii sa imintre in viata, in ultimele cateva luni am inceput sa triez din ei, dar apar mereu altii. Ai spus niste cuvinte care m-au durut rau de tot, dar le merit, voi merge pana in panzele albe pentru ca aceste cuvinte sa nu mai aiba nimic in comun cu mine 🙂

 64. Denisa spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e msi bun de la viata.

 65. Andreea, Bucuresti spune:

  Cred ca oamenii nici macar nu-s constienti ca nu au propriul respect de sine.
  Cand nu ai avut niciodata asa ceva, cum poti sa ceri ceva ce nu stii ce-i?
  De abia acum, citind acest articol mi-am dat seama ca , in realitate sunt mult mai buna decat vor altii sa ma cred ca sunt.
  VREAU sa ma respect si STIU CA MERIT tot ce e mai bun de la VIATA!
  Iti multumesc din inima !
  Tine-o tot asa!
  Da-mi voie sa-mi scot palaria. Este extraordinar ce faci

 66. Marius spune:

  Salut Pera!

  Un super articol ca de obicei!
  Felicitari!
  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

 67. Oana spune:

  Ma rspect si merit TOT ce-i mai BUN de la viata!` Felicitari pentru articol, extrem de util, real si educativ! Respectul incepe cu noi insine…daca noi nu-l avem pt noi, cum il putem oferi altora?

  Succes~

 68. Marius spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata.

 69. alyosha spune:

  ma respect si stiu ca merit tot ceea ce e mai bun de la viata

 70. Stefan spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata.Cuvinte care le voi pune in aplicare incepand de acum!Stiu ca pot sa realizez ceea ce-mi doresc si stiu ca pt asta trebuie sa infrunt conceptele proaste pe care mi le-am format singur,frica de esec,lenea,comoditatea.Acum sunt mai motivat ca niciodata sa ma educ si sa ma dezvolt in calitatile mele!Iti multumesc PERA!Stiu ca tot ce e mai bun de la viata,nu pot obtine decat prin respect fata de mine si prin iubire pt tot ce exista!

 71. mihai spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata! Abea astept sa termin de citit cartea lui Nathaniel Brandon. Am gasit cartea pe net, am foile si pixul si hai la treaba ! E ceea ce am cel mai mult nevoie. Increderea in sine !

  Multumesc Pera !

 72. doina spune:

  foarte adevarat ceea ce ai scris Pera, dar si destul de greu de realiza in intregime toate astea, dar e bine de reamintit, de fapt tot ce ai subliniat tu is doar chestii de bun simt, dar pe care din pacate desi le constientizam de cele mai multe ori le ignoram ..e bine ca sa te mai trezeasca cine din cand in cad..multumesc!

 73. Stefan spune:

  Sunt constient de pasii pe care trebuie sa-i fac chiar incepand din acest moment si la fel si de cei pe care trebuie sa-i evit,deoarece sunt pasi facuti in gol si nu vreau sa mai cad,simt ca ,doar asa ma pot implini.Vreau sa spun ca,sunt constient de faptul ca am mult de invatat si aceste cuvinte sunt un compromis pe care mi-l fac asa ca nu mai continui sa vorbesc,ma pun pe munca pt a putea continua sa vorbesc!

 74. Sinosoidal spune:

  Ma respect si stiu ca MERIT TOT ce e mai bun de la viata !

 75. Stefan spune:

  STIU CA POT SI VOCEA MEA ESTE CA O ARMA PUTERNICA CARE ASTEAPTA SA LUPTE PRIN FRUMOS PENTRU ASI CASTIGA LOCUL SI LIBERTATEA!

 76. Sorina spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!!!!

 77. mihai madalin spune:

  un articol reusit multumesc mult ca ai gandit sa faci acest lucru minunat si sa il expui oamenilor!!!!

 78. laura spune:

  Ma respect si merit tot ce e mai bun de la viata.

 79. Catalina spune:

  Pera, esti super tare!

  Fiecare articol al tau este doza de motivatie care ma indeparteaza de zona de confort. Aproape ca dau dependenta! Uneori cand mi se face lene sa fac ceva, parca ma „bantuie” ceea ce am citit, si pun osul la treaba, haha!

  Cat despre mine: ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun in viata!

 80. Dan spune:

  multumesc pentru acest articol

  ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun in viata!

 81. gabriel spune:

  bravo pera! ma respect si stiu ca merit tot ce este mai bun de la viata.o zi buna

 82. carmen spune:

  Ma respect si merit tot ce e mai bun de la viata.

 83. Ecaterina spune:

  Salut Pera,
  ms pt articol
  Ma respect si merit tot ce e mai bun de la viata.
  Si asi vrea sa adaug inca ceva.
  Este bine sa fiu eu.
  Ma iubesc,ma accept si ma apreciezi la adevarata mea valoare.
  Cred in viata si in mine.
  Accept sa primesc toata abundenta,libertatea,bucuria vietii.

 84. mihaela spune:

  Ma respect si merit tot ce e mai bun de la viata.
  Cind iti sustii punctul de vedere,demonstrezi ca ai coloana vertebrala si mai esti si femeie pe deasupra o iei in barba rau de tot.Am ramas fara loc de munca de 2 ori din cauza asta.Dar tot nu ma las.Pina nu fac ce am in cap.
  Sanatate si putere de munca draga Pera!

 85. Andi spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata.

 86. andrei spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce-i mai bun de la viata.

 87. olesea spune:

  MA RESPECT SI STIU CA MERIT TOT CE E MAI BUN DE LA VIATA!

 88. ITU spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ceea ce e mai bun de la viata!
  Multumesc!

 89. Dragos spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

 90. Lily spune:

  Excelent articol!
  As putea sa mai spun doar ca pentru a te respecta trebuie sa te iubesti pe tine insuti si sa te accepti ca sa te poti respecta. Nu te poti respecta daca esti tot timpul in razboi cu tine insuti, daca esti tot timpul nemultumit de tine, ca persoana. Acesta este un exercitiu greu, dar nu imposibil. De fapt trebuie sa ACCEPTAM faptul ca fiecare persoana este unica, in felul ei, ca atare si noi trebuie sa ne acceptam unicitatea.

 91. KataG spune:

  Ma respect si stiu ca merit ce e mai bun in viata!
  E ok totul: articolul, mesajul, tonul, e perfect. A o singura problema: intr-o conjunctura economica deficitara cum reusesti sa spui „Nu”, cum reusesti sa spui „Nu ai dreptate” stiind ca poate asta te lasa fara rate achitate. O sa spui – nu-i nimic gasesti alta solutie. Ok. insa copii nu asteapta alta solutie ci doar ce le trebuie, bancile nu vor sa accepte ca tu ai ceva de spus si tot asa. In aceasta lume FARA PRINCIPII ONESTE cred ca solutia de a stabili doar anumite limite este solutia de rezolvare. Ins acu certitutine EU MERIT TOT CE E MAI BUN IN VIATA pentru ca am un scop, am o tinta si stiu ca absolut nimic nu ma va darama. Si mai am o dorinta: fie ca multi, cat mai multi oameni sa inlocuiasca viclesugul textelor din documente cu „palma batuta”, „cuvantul dat” si „promisunea facuta” fie ea si tacit sau prin deducere.
  Fie ca voi insisi sa fiti platosa pentru sagetile ce vin catre interiorul vostru pentru Meritam ce este mai bun atata timp cat dam ce este mai bun!

 92. Razvan spune:

  Ma respect si merit tot ce e mai bun de la viata!

  Mi-am scris asta si pe panou, ca sa imi reamintesc in fiecare dimineata.

  Felicitari pentru articol!

 93. mada spune:

  ma respect si sunt constienta ca merit tot ce e mai bun pe lume. o sa lupt pentru asta.
  frumos articol !(ca de obicei)

 94. Andi spune:

  Pera, tin sa iti multumesc pentru faptul ca mi-ai deschis ochii in privinta stimei de sine. In unele zone nu eram constient ca nu ma respect, chiar daca la altele o faceam. Multumesc pentru tot ce faci.

  Cu tot respectul,
  Andi

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

 95. Pavel Bogdan spune:

  Foarte frumos articolul. Insa am o intrebare pentru tine.

  Ce te faci cand te lupti sa-ti cladesti respectul de sine insa stai cu parintii tai care, din pacate, nu au invatat acest respect. Si mai rau este ca daca le zici ceva, ei incep sa te contrazica.
  Si vorba aia…sunt parintii tai. Cum ii respecti? Cum evoluezi tu avand astfel de piedici? (am scris la persoana a 2a dar nu la tine ma refer, in general)

 96. Kostyk spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

 97. Popa Nicoleta spune:

  MA RESPECT SI STIU CA MERIT TOT CE E MAI BUN DE LA VIATA
  Va multumesc ca existati si ne indrumati pe calea cea buna!!!
  Cu respect Nico.

 98. floo spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

  Am primit inca ceva bun de la viata ..acest minunat articol pe care ni l-ai oferit.
  Iti multumim Pera 😉

 99. Alexandra C. spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

 100. Alin spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata

 101. Coco spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

  Foarte adevarat tot ce ai scris, Pera. Fain articol!

 102. Alexandra Știrbu spune:

  Cred că articolul acesta a fost cel mai frumos și mai reprezentativ dintre toate pe care le-am citit și până acum. Urmăresc blogul tău de ceva timp și de când îl urmăresc,îți spun că am învățat foarte multe, mi-au fost de mare folos toate articolele cursurile și materialele oferite de tine. Pentru mine e foarte important să citesc și să aprofundez asemenea lucruri pentru că mă îndrumă cu adevărat, mă ajută să gândesc pozitiv, să uit de/trec peste lucrurile rele din jur. De aceea, reprezintă un beneficiu pentru mine deoarece MĂ RESPECT ȘI ȘTIU CĂ MERIT TOT CE E MAI BUN DE LA VIAȚĂ.

 103. auroramonica spune:

  „Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!,,multumesc Pera ca mi-ai amintit ca totul depinde,de mine.

 104. MA RESPECT SI MERIT TOT CE E BUN DE LA VIATA INTOTDEAUNA! 🙂

  &Mersi de recomandarea de carte

  Super articolul, te citesc cu placere 🙂

 105. Nicoleta Florea spune:

  Buna PERA!
  Foarte interesant si adevarat articolul.
  Articolele tale ma ajuta sa gandesc si sa-mi mentin gandirea pozitiva tot timpul, sa evoluez ca fiinta…
  Multumesc Pera!
  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

  Cu dragoste si respect,
  Nicoleta

 106. violeta spune:

  MA RESPECT SI STIU CA MERIT TOT CE E MAI BUN DE LA VIATA.

  Super articolul,mi-a placut.

 107. violeta violeta spune:

  MA RESPECT SI STIU CA MERIT TOT CE E MAI BUN LA LA VIATA.

  imi place articolul,

 108. Gia spune:

  „Ma respect si stiu ca MERIT tot ce e mai bun de la viata.” Multumesc Pera, esti un adevarat exemplu!!

 109. G spune:

  Ma respesct. Daca nu ma tin de promisiuni cu singurii prieteni, asta inseamna ca vreau sa compensez cu stima mea de sine scazuta? 😀

 110. nicu spune:

  Cineva poate spune ca respectul de sine este egal cu iubirea de sine.Eu personal nu cred ca-i asa. MUTUMESC PENTRU ARTICOL.Stiam câte ceva foarte vag acum le-am inteles mai bine.

 111. carmen spune:

  „Ma Respect si Stiu ca Merit Tot ce e mai Bun de la Viata.”Cred sincer ca acolo Sus cineva ma Iubeste cu adevaret.Fi binecuvantat Pera,si sa ai parte de bine si bune pe lumea asta.

 112. Nelu spune:

  Am studiat articolul si comentariile, iar toate m-au facut sa te intreb un lucru: Inainte de a scrie un asemena articol, le-ai dat macar definitia generala a respectului????? Te intreb asta pentru ca, de-a lungul anilor, am vazut oameni multi, foarte multi, prea multi, ingrozitor de multi, care confunda respectul, cu plecaciunile orbesti. Unii se umilesc in van, altii PRETIND asa zisul respect, care nu e altceva decit plecaciune oarba, alti idolatrizeaza pe respectivul, nicidecum sa il respecte, iar altora…..li se rupe de asa ceva. Te intreb Pera, oare ce inseamna pentru tine si pentru ceilalti respectul de sine? Eu unul nu inteleg cum poate cineva sa spuna ca se respecta, daca toata viata lui a trudit pentru nitzica admiratie din partea celor din jur. Cum poate fi respect de sine daca mi-ar fi rusine sa ies in lume cu o femeie frumoasa cu bun simt, cu caracter, dar nu poate sa imi fluture sub nas o diploma de studii superioare ca cea pe care o am, si din acest motiv, o resping din start si accept sa repet aceiasi greseala, de a alege o „timpita” cu studii superioare, care imi face viata un calvar? Cum poate fii vorba de respect de sine, daca iau drept bune sfaturile unui nutritionist, sau mai multi, de a minca „sanatos”, desi ce ingurgitez, nu face decit sa imi rodeze stomacul, sa imi omoare ficatul si sa depuna pe mine strat dupa strat de tesut adipos. Ca sa revin strict la ce s-a postat aici, te intreb: nu ti se pare chiar deloc ciudata aceasta apreciere unanima a articolelor tale? Nu te face oare asta sa te simti putin idolatrizat? Asta nu te face in general sa iti pierzi din respectul de sine si sa te supraapreciezi? Oare supraaprecierea nu inseamna lipsa de respect pentru sine? Daca 20 de milioane de romani asculta manele si muzica populara la o chefuiala, oare trebuie sa o fac si eu, ca sa nu ma izolez de lume, chiar daca le urasc de moarte si le-am considerat ceva urit chiar si la 3 ani?(adica acum 45 de ani 😀 ). Oare daca nu accept idei de genul: frumusetea nu tine vesnic” trebuie neaparta sa accept in preajma orice, cu toate ca ideia in sine e o prostie, pentru ca frumusetea nu dispare instantaneu, ca si cum ai stinge becul, iar amprenta trecutului ramine. Intrebarea mea este urmatoarea: Cum e totusi cu respectul de sine?
  Uite ca si de data asta am fost oaia neagra si am venit cu obiectii. Nu imi plac lucrurile luate add literam, asa ca din oala. Si ca sa iti fac si pe plac scriu si eu: Mă respect şi ştiu, că merit tot ce e mai bun de la viaţă
  😉

 113. Razvan spune:

  D-le esti genial pe bune am multe de invatat din ceea ce spui tu cu toate ca am avut parte de fete….am avut parte si de fete neatinse ( virgine ) nustiu te admir foarte mult pentru felu in care gandesti si as vrea sa stiu daca tot ceea ce scri pui in practica , nu am decat 18 ani si nu imi lipseste mai nimic iar daca o sa simt vreodata ca imi lipseste ceva o sa fac orice ca sa il obtin as vrea o indrumare ceva sa iti cumpar niste carti sau sa citesc online ceva care sa imi dea o noua gandire sa incep de la capat sa renasc daca pot spune , am avut parte de orice cu toate ca am doar 18 ani ma refer in materie de femei tot ceea ce ma complexeaza ii ca imi plac femeile inalte si nu am decat 1.71 cm cam asa 😀 😛 te rog raspunde-mi cand ai timp la acest mesaj, toate cele bune

 114. gaby spune:

  Ma respect si stiu, ca merit tot ce e mai bun de la viata!

 115. Lucian Motoc spune:

  Ma respect, si stiu ca merit tot ce este mai bun de la viata. 🙂

 116. vio spune:

  Mersi mult pt articol, mi-a facut viata mai buna!
  MA RESPECT SI STIU CA MERIT TOT CE E MAI BUN DE LA VIATA!

 117. valy_c spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ceea ce este mai bun de la viata!

  Multumesc Pera pt ca ai scris acest articol care pe mine m-a atins si m-a facut sa-mi dau seama ca nu ma respect indeajuns, asa ca a venit vremea sa schimb acest lucru 🙂

 118. Flair spune:

  Felicitari pentru articol!

  Miezul articolului, dupa mine este codificarea in text a ceea ce multi dintre noi cred ca simtim fara sa avem reprezentarea/intelegerea concreta de ce:

  „daca nu te respecti pe tine atunci nu iti respecti corpul, partea cea mai vizibila a ta”

  atat de simplu, si totusi … excenlent.

 119. doramar spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata !
  Multumesc !:)

 120. Marius27 spune:

  „Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!” Succes Pera si mersi de articol!

 121. Andrei spune:

  Mersi Pera, inspirational articol.

  Ma respect si stiu ca merit tot ce este mai bun de la viata!

 122. cris spune:

  Salut.
  A-si avea si eu o intrebare legata de mine pt oricine crede ca poate sa raspunda…
  Exista situatii cand vreau sa invat(sunt in cls a 11-a)de imi amintesc diverse certuri cu diversi amici sau colegi in care ma gandesc ce mi-au spus,ce le-am spus sau ce le-as fi putut spune sa nu pic intr-o lumina negativa.
  CREDETI CA ASTA SE DATOREAZA LIPSEI DE INCREDERE IN MINE SAU ESTE PUR SI SIMPLU LIPSA DE CONCENTRARE ?…
  a-si aprecia un eventual raspuns…

  1. cris spune:

   nu m-ai conteaza am gasit singur raspunsul…

 123. Iulian spune:

  Pera, ne-ai transformat intr-o turma care spune intr-una:

  Ma respect si stiu ce vreau de la viata.

  (in frunte cu mine)

  mult succes!

  1. Iulian spune:

   ps. Imi place poza din Gladiator 🙂

 124. Jurrki spune:

  Ma respect si STIU ca MERIT tot ce doresc!

  Am incercat sa afirm asta si pe blogul meu: http://visator-cu-plumb-in-ochi.blogspot.com/2012/06/investeste-in-tine.html

 125. Gigi spune:

  Parca trist cand aud chestiile astea dar ma bucur totusi in final ca le-am auzit pt ca astfel stiu ce am de facut.
  Ma respect si stiu ca merit ceea ce e mai bun de la viata.

 126. Ionel spune:

  Ma respect si stiu ca merit ceea ce e mai bun de la viata!!!!!

 127. Andrei spune:

  Pana acum am mai trecut cu vederea unele aspecte ale respectului de sine, dar promit ca de acum inainte nu voi mai face asta si ma voi respecta la adevarata mea valoare!
  Multumesc Pera!

 128. Raul spune:

  Ma respect si stiu ca merit ceea ce e mai bun de la viata !

 129. Elena spune:

  Cu fiecare zi in care citesc articolele tale invat sa ma respect mai mult. Nu imi aduc aminte cand am descoperit blogul tau acum 2, 3 ani dar este o mare diferenta intre cum eram atunci si cum sunt acum.
  Iti multumesc!

 130. Radu Andrei spune:

  Ma respect, si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata.
  La naiba.
  Pe bune ca e asa.
  Bravo Pera.
  Ma disperi cu greselile tale de ortografie, dar cred ca asta te face mai uman.
  Acuma, nu ar strica, inainte sa publici articolul, sa mai arunci un ochi din nou pe el si sa il corectezi.
  Brovo pt tot ceea ce faci. Intradevar cred ca ti-ai gasit vocatia. Si m-as bucura sa stiu ca, chiar faci bani seriosi din asta.

 131. Lu spune:

  Ma respect si merit ce e mai bun de la viata!

 132. Danut spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata…

 133. CRISTI spune:

  MA RESPECT SI STIU CA MERIT TOT CE E MAI BUN DE LA VIATA!

 134. Leo spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

 135. René spune:

  Mă respect şi ştiu că merit tot ce-i mai bun de la viaţă!

 136. Albert spune:

  Multumesc
  Nu credeam ca exista articole atat de motivante ca cele scrise de tine.
  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata.

 137. Gheorghita spune:

  Ma respect si merit tot ce este mai bun de la viata .

 138. raul spune:

  Ma respect si merit tot ce ii mai de la viata.

 139. Maria Iubire spune:

  Ma respect si merit sa fiu in viata tot ce sunt eu mai bun in sufletul meu!!!
  DA.Eu Maria MERIT TOT CE ESTE MAI BUN DE LA VIATA!
  Primesc si accept ca sunt mult mai mult decat se vede deocamdata.
  Te respect si pe tine Pera foarte mult si multumesc inca o data pentru ideile tale stralucitoare!

 140. Maya spune:

  Sunt intr-o situatie cam dificila, sotul meu are amanta si sunt geloasa la nebunie. Citeodata imi pierd controlul si mai fac isterii, apoi dupa ce ma calmez si analizez situatia, ma intreb : oare se merita sa sufar atit de mult? Am o fetita care tine foarte mult la el si ma opreste din drumul sa divortez… si totusi MERIT TOT CE ESTE MAI BUN DE LA VIATA!

  1. sabinamaria25 spune:

   iti recomand sa citesti cartea Femei care iubesc prea mult – robin norwood! te va ajuta precis !

 141. dvorakdrako spune:

  Cata nevoie aveam de asta.
  Chiar azi un coleg si-a dat seama ce prost stau cu „respectul de sine” si „respectul social” si mi-a zis dupa ce i-am lasat pe colegi sa inchida becu dupa mine: „ba ce faci? putin respect…(adica eu sa imi fac)”

  MA RESPECT,SI STIU CA MERIT CEI MAI BUN DE LA VIATA!
  This is sparta motherfucker!!

 142. moonagero spune:

  NU exista raspuns bun/real pentru problema ta.NU mai vorbim nici de faptul ca nu te poti nici muta singur. NU e descurajare, tot ce pot sa-ti spun e sa fii mult mai egoist, iar daca esti deja, nu uita sa fii bun doar cu persoanele care-s bune cu tine, restul e pierzanie.Bafta

  1. moonagero spune:

   Sa nu uit  .CHIAR Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

 143. Marius27 spune:

  MA RESPECT SI STIU CA MERIT TOT CE E MAI BUN DE LA VIATA!

 144. chiperisorinvalentin spune:

  meriti tot ce e mai un, e adevarat! dar tu ii oferi ce gaseste el la amanta?

 145. OlgaPaduret spune:

  merci Pera, exact ceea  ce am nevoie!
  “Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata.“

 146. NickuLozovanu spune:

  ma respect si stiu ca merit tot cei mai bun de la viata

 147. CostinStefan spune:

  Hmmm bun subiectul Pera.Ar necesita o aprofundare.La mine chiar e o problema de rezolvat asta cu respectul de sineMa RESPECT si stiu ca MERIT tot ce e mai bun de la viata!!!

 148. increator spune:

  Tocmai mi-am comandat cartea ‘Cei sase stalpi ai increderii in sine’ pentru ca ma respect si merit tot ce e mai bun de la viata.

 149. ZuicaruCristina spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata !!!

 150. adina21 spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!! foarte frumos articolul si chiar m-a facut sa am mai multa incredere si sa ma schimb

 151. lionne spune:

  Important: ma respect si merit tot ce e mai bun de la viata!  Sper s-o fac  constient, deci mai bine, de-acum inainte.

 152. Cristina Tanasa spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!!

 153. Dorisanda spune:

  Ma respect si merit tot ce e mai bun de la viata!…de ceva vreme am primit un mail cu filmul SECRETUL_LEGEA ATRACTIEI…este un film deosebit care merita vazut si mai ales aplicat….bine inteles trebuie cautata si cartea CHEILE SECRETULUI de Sevigny Daniel,daca reusim s-o aprofundam si s-o aplicam viata o putem schimba radical!

 154. elena roxana spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata.

 155. adri spune:

  Măa respect și știuacă merit tot ce e mai bun de la viață. (!)

 156. Heigl Ioan spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce este mai bun de la viata.

 157. liliana spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata !Super,daca mai adaug si , ma iubesc ,si ma accept asa cum sunt!Si daca m-as simti ca un copilas , dornic sa invat si sa probez zi de zi,ar deveni si realitatea mea, adevarul trait , nu doar spus!

 158. Adriana spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

 159. Armando spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata !!!

 160. laura spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

 161. angela agnes spune:

  MA RESPECT si STIU ca merit tot ce e mai bun in viata !!!

 162. Feo spune:

  Salut, cind citesc tot ce e scris aici, am impresia ca fiecare cuvint se refera la mine. Sunt demoralizata, as vrea si eu sa scriu fraza de mai sus, dar din pacate nu pot. Sper ca pe viitor, citind, sa capat incredere in mine. 🙁

 163. nichifor spune:

  MA RESPECT SI MERIT TOT CE E MAI BUN DE LA VIATA!!!!

 164. Petre spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata !

 165. Tatiana spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata! [Foarte bun articol, Bravo!]

 166. andrei spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

 167. MIRA spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata 🙂 Si iti multumesc!

 168. Iuliana spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata. Foarte interesent materialul. Multumesc,

 169. sabinamaria25 spune:

  Sunt atatea carti pe care le putem parcurge referitoare la dezvoltarea personala, exista atatea posibilitati pe care le putem incerca, insa toate pornesc de la motivatie, iar motivatia vine odata cu existenta unui respect de sine accentuat. Am citit destule carti despre subconstient, depresii, despre relatii si raporturile barbat-femeie, despre dezvoltarea personalitatii si autoeducare. Teoria este linistitor de logica, insa practica este alrmant de minutioasa si necesita exercitii zilnice. este ca un antrenament pe care il faci in fiecare zi, pentru a ajunge pe Everest! Incepi sa urci si trebuie sa fii atent, sa te imputernicesti singur cu toate sarcinile, astfel incat sa nu te inspaimante un urcus din ce in ce mai dificil! Odata ajuns in varf, vei primi toata admiratia si vei adopta cea mai potrivita atitudine, in mod natural, in orice situatie !

  [Ma respect si stiu ca MERIT TOT CE E MAI BUN DE LA VIATA !!! ]

 170. Alina spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

 171. Cipri spune:

  Multumesc Pera!

  Incet incep sa-mi dau drumu, sa lucrez la fizicul meu, sa fiu mai resposabil, si sa imi ating cateva scopuri!

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!!!

 172. crina spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata. Pera am mult de lucru ca sa si cred ce am scris. Am langa mine fiinte dragi care sufera si parca imi amorteste mana , cand scriu cuvintele dinainte. Nu ma pot bucura de ce imi ofera viata cand ii stiu pe altii cu probleme. Si iata-ma intr-un cerc vicios , mereu tematoare , mereu trista , mereu mai ca nu-s buna de nimic . Stiu ca asa pe jumatate om nu le sunt nici lor de folos, nici mie. Nu imi caut scuze, ci doar o cale de a iesi.

 173. alex spune:

  nici eu nu pot sa scriu inca fraza aia…da sper sa pot sa o scriu candva

 174. annett spune:

  nu m am respectat asa cum trebuia pana acum dar …am inceput schimbarea deja …si o sa mi repet in fiecare zi asta :” Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata „

 175. Andrei spune:

  Ai reusit cu fiecare cuvant sa ma faci sa fiu atent pana la sfarsitul articolului. Frumos scris! Multumesc.
  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

 176. koko spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata

 177. razvan spune:

  Foarte frumos şi corect, dar…o mică observaţie: corect este „nu face”, „fă” este doar la afirmativ…

 178. Andreea Visan spune:

  ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun in viata, pentru ca ma simt speciala , ambitioasa si puternica in interior!

 179. csilla simona spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata.

 180. Octavian spune:

  Un articol farte frumos, bine structurat, ca majoritatea articolelor de pe acest site, insa cred ca este o problema. Din cate am observat apar multe greseri gramaticale care dauneaza articolului si limbii romane. Cred ca ar trebui acordata ceva atentie si acestui aspect deoarece cursivitatea unor fraze interesante si atractive este stricata de micile erori de scriere. Dupa cum ai spus si in articolul acesta, chiar daca am criticat, invata ceva bun din asta. Sper sa fiu de ajutor.

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

 181. Gratiela spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata. Si actionez in consecinta. Fac schimbari in viata mea acum conform noilor mele scopuri. Imi reconsider prioritatile, acord mai mult timp relaxarii si odihnei, avand astfel grija de corpul meu, renunt la dependente. Imi reconsider relatiile, ma repozitionez avand mai multa incredre in mine si respect fata de mine si de ceilalti. Imi stabilesc granite, spunand da sau nu, dupa caz. Stiu ca organizarea si disciplina sunt esentiale pentru a obtine ce doresc. Am incredere in mine si ma respect si totul este ok.

 182. Antia spune:

  Pe mine m-a ajutat mult cartea :”Cum sa-ti intaresti increderea in tine” de Marie Haddou
  Dar neaparat o voi cumpara pe cea sugerata de tine!
  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata. 🙂

 183. Dor-ina spune:

  Ma respect si ‘nu stiu’inca daca merit tot ce e mai bun de la viata…..mi-a placut mult articolul si…tot ce scrii…Multumesc frumos!!

 184. Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata. Multumesc Pera .

 185. ileana spune:

  Mulţumesc că mi-aţi adus aminte, un articol excepţional. Mă respect si acum stiu că merit tot ce e mai bun, benefic şi pozitiv de la Viaţa.

 186. Claudia spune:

  Ma respect si stiu ca merit ce e mai bun de la viata

 187. Alina spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e Mai bun de la viata

 188. Ely spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata ^_^

 189. Dab spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

 190. rodica spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata

 191. Alexa spune:

  Ma respect și stiu că merit tot ce e mai bun din viață. Unele parti sunt dure si discutabile, dar iata ca putem alege si incerca. multumim

 192. Katt spune:

  ” Tu ai permis unor astfel de persoane sa intre in viata ta pentru ca nerespectandu-te pe tine te-ai bucurat la primul semn de atentie ce l-ai primit. Pentru ca nu te respecti stii ca lumea din jur nu iti ofera iubire, validare si atentie si te multumesti cu orice primesti la fel ca un caine flamand ce se bucura pentru orice os aruncat din mila.

  Pentru ca nu te respecti, atragi oameni care simt asta si care vor sa promite de pe urma ta si sa te foloseasca pana cand nu mai au nevoie de tine. Esti ca un copil al strazii ce nu a cunoscut decat viata din canal, lupta salbatica pentru supravietuire si nici nu isi poate imagina ca exista si o alta lume, cu alte valori.”

  DA Pera asa este DAR spune mi CINE alege sa fie NERESPECTAT ??

  Cine alege sa se nasca mediu nepotrivit, oameni nepotriviti cu resurse emotionale limitate sarace, Nimeni nu alege asa ceva!

  Este greu sa inveti singur toate lucrurile astea cand pasesti in lumea de afara, singurile modele pe care le ai avut au fost defective sarace. Cam lipsit de compasiune felul in care va exprimati uneori ca si cum ai invinui o persoana abuzata pt Abuz … persona aaia are nevoie de COMPASIUNE ACCEPTARE nu sa ii scoti ochii inca o data, ca nu e vina ei/ lui ca ani in care altii au avut timp/ spatiu sa „creasca” evolueze ca Indivizi.. EI au fost fortati sa supravietuiasca unor.. altfel conditii

 193. Silviu Satirul spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

 194. Maria spune:

  Am crezut întotdeauna despre mine că sunt o persoană deosebită! Din această cauză m-am căsătorit târziu la 39 de ani. Mă respect și știu că merit tot ce e mai bun de la viață

 195. Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata. Multumesc Pera…….

 196. rebeca spune:

  off.ce-mi place

 197. Alex spune:

  Foarte interesant articolul,niste ideei foArte bune.ma respect si merit tot ce e mai bun in viata!

 198. Alin spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata.

 199. Gladyator spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ceea ce e mai bun de la viata

 200. Iulian Plumbu spune:

  Iubire.intelepciune.munca..respectul il cistigi

 201. cristiolteanu spune:

  Ma resoect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata

 202. Dels spune:

  Ma respect si merit mai mult de la viata!

 203. Letitia spune:

  excelent articol …multumesc Pera!

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata !!!!

 204. Am invatat multe din cele spuse aici, sper sa ma ajute in viitor.Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata.

 205. Adriana spune:

  MA RESPECT SI STiU CA MERIT TOT CE E MAI BUN DE LA ViATA!!!!!

 206. Mare dreptate!!! Sper sa am puterea de a mă schimba!!

 207. Geogre spune:

  Stimate domn in seara asta am realizat care e problema mea nu ma respect pe mine si imi fac rau singur fara sa imi pese …..ceea ce am gasit aici ….a fost ceea ce aveam nevoie parca ai vorbit cu mine si eu ti-am povesti cine sunt si ce fel sunt …aveam nevoie a vorbele astea …ce am citit aici a fost ca o operatie chirugicala de acum urmeaza vindecarea.

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata.

 208. Mihai spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

 209. Mă Respect și știu că merit ce e mai bun de la viata! Sper să mă ajute asta în găsirea VOCAȚIEI și mai ales a curajului

 210. cristi spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce mai bun de la viata ! Felicitari pt articol.

 211. Maria spune:

  Am trăit în trecut înconjurată de muppets și pas cu pas mi-am format despre mine o părere foarte bună, îmi imaginam despre mine că sunt o tipă grozavă nu sunt ca jigodiile cu care socializez credeam că sunt undeva sus și priveam spre unele persoane cu milă sau dispreț până în momentul când m-am căsătorit și am intrat în alt mediu social, pentru mine aceea schimbare de decor a fost trezirea, am conștientizat ce mediocră și neînsemnată sunt, am văzut alte femei de vârsta mea ce realizări și ce obiective au iar eu nu eram decât femeia de la cratiță care face ciorbă de fasole,am trăit o vreme în trecut, căutând țapi ispășitori pentru starea în care mă aflam apoi aflând despre dezvoltare personală am încercat pas cu pas să renunț la anumite obiceiuri pe care le aveam și să îmi fac altele, pot să spun despre mine că m-am schimbat foarte mult și am obiective de care sunt entuziasmată. Mă respect și știu că merit tot ce e mai bun de la viață.

 212. Iudita spune:

  Buna Pera, esti la timp…si in pas cu noi …
  Sunt si eu in pas, adică am deja aproape 21 de zile de cand imi exerseze vointa, stăpânirea de sine si probabil ajung pas cu pas la respectul de sine, imi trasez tinte pt a iesi din zona de confort…Am renuntat la cateva obiceiuri si ma simt f bine…, functioneaza…
  Multumesc

  P.S
  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viată!!

  Cu respect,
  Iudita

 213. Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata !!!!
  Multumesc!!!
  Acest articol m-a ajutat foarte mult sa imi redescopar respectul de sine.Am uitat de el o vreme si am lasat pe cei din jurul meu sa se foloseasca de valorile mele.Sunt o persoana care intotdeauna stie ce vrea,am stiut sa ma ridic din situatii grele cu care viata m-a pus la incercare si intotdeauna mi-am depasit limitele pentru a castiga mai bine…deci ,pot mai mult…Am valoare,potential si sunt o luptatoare…totul depinde de mine…

 214. crazy spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata

 215. Catea spune:

  Un Articol puternic!

 216. Mă respect si stiu că merit tot ce este mai bun de la viață! Mulțumesc 🙂

 217. geo spune:

  Acum ca am ieșit din zona de comfort pare mult mai greu de aplicat aceste reguli pentru creșterea respectului de sine decât era înainte dar nu este alta cale de ales asa ca gândul ca intr-o zi am sa fiu o persoana minunata asa cum mi-am dorit tot timpul, ma motiveaza foarte mult.
  Ma respect și merit tot ce este mai bun de la viata.

  1. vacantalaroma3000 spune:

   Ma respect si stiu ca merit tot ce este mai bun de la viata!Multumesc pentru lectia de astazi!!!!!!!

 218. Norbert spune:

  Ma respect si știu ca merit ce e mai bun de la viata asta!

 219. adriana spune:

  Ma respect si merit tot ce e mai bun de la viata <3 <3

 220. lory spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ceea ce e mai bun de la viata. Multumesc din suflet,Pera !

 221. Adina spune:

  Buna Perra,
  Ca raspuns: „Ma respect si Stiu ca Merit Tot ce e mai Bun de la Viata”!
  Iti multumesc pentru tot ceea ce scrii pe blog, pentru tot ce esti ca persoana, Esti de Apreciat si te urmaresc de mult timp!
  Referitor la articolul de mai sus, cu totii ne nastem cu anumite frici, fie ca am fost crescuti asa, fie ca le-am dobandit pe parcursul vietii, in urma unor experiente mai putin placute. Cum anume putem scapa de aceste frici, care ar fi primii pasi, pentru a ne elibera si pentru a ne fi mai usor sa mergem pe drumul de care ne vorbesti, sa facem si mai multe schimbari? ( eu cel putin, sunt pe calea cea buna, insa mai am anumite frici).

  Iti multumesc anticipat!

 222. Ana Toni spune:

  Super tare articolul tau.

 223. Angela spune:

  Ma respect si stiu ca merit totul de la viata! Doamne Doamne ma iubeste si are grija de mine! Ingerasii sunt alaturi de mine pas cu pas si ma calauzesc pe drumuri de lumina! Am invatat tarziu sa ma respect , sa ma pretuiesc…mai bine mai tarziu decat niciodata.Mai am de lucrat cu corpul meu pe care l am neglijat uitand ca el este templul sufletului meu! Multumesc pentru aceasta lectie minunata!

 224. t.g. spune:

  Încă un articol genial! Felicitări!
  ”Mă respect şi ştiu că merit tot ce-i mai bun de la viață! ”

 225. adina toma spune:

  ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata

 226. Mihaela Ionela spune:

  Mă respect și știu va merit tot ce e mai bun de la viață! 🙂
  Un articol foarte reușit! Felicitări!

 227. Ioana Dragomir spune:

  Multumesc!

 228. Cristina spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce este mai bun de la viata!!!

  Vreau sa imi iau elan in viata si sa realizez ceva frumos.
  Felicitari pentru determinare Pera!

 229. Corina spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun in viata. Si fac tot posibilul sa am o viata buna si decenta. Foarte interesant articolul. Este prima data cand intru pe blogul dvs si o sa mai citesc si alte articole. Multumesc de sfaturi.

 230. Adriana spune:

  Sunt intr-o relatie cu un baiat extraordinar, rabdator, calm, iubaret,… Este plecat din tara pentru 3 luni siiiii am inceput… pe langa faptul ca sunt o persoana posesiva, geloasa imi lipseste si increderea in sine!!!!!! Nu ma conside suficient de buna pentru el, desi nu stiu de ce simt asta!!! Am un loc de munca/hobby frumos (coafor, frizer),…am tot ce-mi trebuie, in afara de parinti (mama de la 9 luni, tatal de la 7 ani)… Traiesc cu frica, de pe o zi pe alta ca isi poate gasi pe altcineva care sa nu fie stresanta, agasanta…,nu dorm suficient, ma simt mereu trista si neimplinita! Stiu ca am o problema sau mai multe, dar nu stiu cu ce sa incep ca sa ma vindec! Va multumesc!

 231. Elena spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata

  1. Felicitari Pera pentru tot ceea ce faci, iti urmaresc materialele online de multi ani!! ….Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata.

 232. Irina spune:

  Mobilizant articolul. Cred ca lucrurile trebuie luate treptat, zi de zi , ora de ora, minut de minut in care sa ne straduim sa facem ce stim si putem mai bine, sa credem ca putem mai mult si sa constientizam ca esecul e posibil si, cand se intampla, trebuie utilizat pentru a creste, pentru a ne dezvolta. De asemenea, fiecare dintre noi trebuie sa ajunga intr-un punct in care sa sa trezeasca : e nevoie de multa munca pentru a obtine rezultate, perseverenta trebuie sa ne insoteasca, consecventa, de asemenea. AI REUSIT, MERGI MAI DEPARTE! N-AI REUSIT, MERGI MAI DEPARTE!

  1. Cosmin Savulescu spune:

   buna subliniarea !!!

 233. Nexe spune:

  Multumesc mult..a picat exact in momentul cand aveam mai mare nevoie..sunteti genial.Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

 234. Mariana spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata

 235. roxana spune:

  Mă respect şi ştiu că merit tot ce e mai bun de la viaţă. În sprijinul acestei afirmaţii, fac tot ceea ce-mi stă în putinţă. Am terminat o facultate, anul ăsta termin şi masterul, nu mănânc după ora 18:00 niciodată, am grijă să fiu mereu aranjată, să am ordine, în casă, în gânduri, împrejur. Astfel văd eu a te simţi bine cu tine însuţi.

 236. Iulian spune:

  M-a respect si știu ca merit tot ce este mai bun de la viața!

 237. Dreea spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata.

 238. Ciprian spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

 239. AZERTY spune:

  MA RESPECT SI MERIT CEEA CE ESTE MAI BUN DE LA VIATA!SI PRIMESC ASTA CHIAR ACUM!

 240. Bogdan Tudor spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata.

 241. Sarbu Bogdan spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata.

 242. Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata !

 243. alexbalu spune:

  Ma respect si stiu ca merti tot ce e mai bun de la viata! Fain aritcol, la obiect.

 244. Andreea Stoia spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ceea ce e mai bun de la viata !
  si oricat de dificile ar fii unele situatii voi merge mai departe pentru ca viata merita traita, nu ma pot imjpiedica de un obstacol. 🙂
  Grozav articol !

 245. Daniel Diaconu spune:

  Esti foarte buna Pera! Din continutul acedtui articol arati foarte multa incredere in tine si, evident, respect de sine.
  Multumesc pt aceste invataturi!
  Ma iubesc si ma respect si stiu sigur ca merit tot ce e mai bun de la viata!

 246. felicia spune:

  Ma respect si stiu ca merit si primesc tot ce e mai bun de la viata.

 247. maria dumitrescu spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce este mai bun de la viata! Mulumesc pentru articol. 🙂

 248. larisa spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

  1. Dorin spune:

   Ma respect si stiu ca merita tot ce e mai bun de la viata!

 249. Cosmin Savulescu spune:

  Dupa ce am ajuns pe aceasta pagina… M-ai facut sa vad lucruile altfel. Ai zis exact ce si cum la obiect !.
  Datorita alegerilor din viata mea mi.am pierdut total acest respect de sine… si cum ai spus incepi si te multumesti din ce in ce cu mai putin.
  Simteam nevoia de o schimbare asa ca Dumnezeu m-a ghidat catre aceasta pagina pentru ca altfel nu imi pot imagina.
  Totate mariile calatorii au inceput cu un singur pas.
  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata !!!!

 250. didina spune:

  Mutumesc pt sfaturi vreau sa le aplic in viata mea.lMa respect si merit tot.ce e mai bun in viata mea.

 251. Ovidiu spune:

  Mi-a plăcut ce ai scris ai dreptate

 252. Ovidiu spune:

  Ma respect si merit ce e mai frumos si mai de calitate

 253. Sandu Nicusor Silviu spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata.

 254. madalin spune:

  In sfarsit,am gasit solutia in articolele tale..trebuie sa am mai mult respect de sine .
  E timpul sa ma pun pe treaba.

 255. Sebi spune:

  ma respect

 256. inna28 spune:

  ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata.dar ce fac cind nici familia mea,cei care ar trebui sa ma sustina isi bat joc de mine si ma iau peste picior?

  1. Razvan spune:

   Arata-le ca poti. Taci si faci.

 257. Mă respect şi ştiu că merit tot ce e mai bun de la viață.

 258. misa spune:

  Un articol foarte tare, am invatat foarte multe din el, eu am inceput sa maninc din cauza stresului, problemele care le aveam, am vazut ca personalitatea si increderea mea scazut incredibil de mult. Mă respect si stiu ca merit tot cei mai bun de la viata.

 259. Dragoș spune:

  Am cunoscut o astfel de femei.Toate cele 11 puncte de la „Cum să câştigi respectul celor din jur” ea le făcea pe dos si m-ai avea pretenția să fie respectata.Cel mai urât lucru care mi-a atras atenția,a fost numărul mare de bărbați cu care avusese relații și în mai ținea legătura cu ei.”Va dați seama ce respect ii ofeream”. Batjocorea,mintea,facea râca între apropiați,curios ca nu se culca pe banii si zicea că o face de placere.Acum a găsit pe unul care o ia de nevasta.

 260. Ma respecta si stiu ca merit tot ce-i mai bun de la viat Trebuie sa mai lucrez

 261. teo spune:

  Mă respect și știu că merit tot ce e mai bun de la viață.

 262. Maria Daniela spune:

  Multumesc!!!! Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata.

 263. elpoeticblog spune:

  Ma RESPECT SI MERIT TOT CE E MAI BUN DE LA VIATA !

 264. alex spune:

  all my respect!

 265. Tiberiu spune:

  Multumesc pentru articol! Tine-o tot asa! ;Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viat
  a.

 266. burlacuoctavian59@yahoo.ro spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata

 267. Delia Alina Jura spune:

  Mă respect și știu că merit tot ce e mai bun de la viață

 268. Cristi spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata! 🙂

 269. Multumesc.
  Ma respect si stiu ca merit tot ceea ce mai bun de la viata.

 270. Vlada spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

 271. Alexandra spune:

  Ma respect si știu ca merit tot ce e mai bun de la viața!

 272. Adi spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun in viata!

 273. Razvan spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata. Totul mi se cuvine, totul lucreaza pentru mine, totul este permis pentru a imi atinge scopul.
  Nu exista un obiectiv prea mare, de cele mai multe ori avem obiective prea mici. Nu te multumi cu putin, nimic nu e imposibil.

 274. Cristiana spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce este mai bun in viata!

 275. Gabriel spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata. Articolul asta e foarte tare, ai mare dreptate in tot ceea ce spui si ma bucur ca esti aici sa ne indrumi catre o viata mai buna!

 276. Andrei spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

 277. vali spune:

  Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata