articol
Despre respect de sine și încredere în sine - 4 pași pentru respectul ce îl ai pentru tine

“Respectul de sine nu poate fi vânat. Nu poate fi cumpărat. Nu poate fi fabricat din relaţiile noastre cu cei din jur. Respectul de sine vine când suntem singuri, în momentele de linişte, în locurile ferite de agitaţie, când ne dăm seama că, ştiind diferenţa dintre bine şi rău, am făcut binele, că recunoscând frumuseţea, i-am oferit admiraţia noastră; cunoscând adevărul, l-am rostit. “ Whitney Griswold

Una din trăsăturile fundamentale ale unei personalităţi alfa este RESPECTUL

Respectul are două mari aspecte.

Respectul de sine care vine din interior şi respectul social, ce vine din partea celorlalţi.

NICIODATĂ respectul celorlalţi nu vine înaintea respectul de sine.

Felul în care TU te respecţi pe tine determină nu doar respectul celor din jur ci aşa cum vei vedea, toate rezultatele tale din viaţa de zi cu zi, sunt strâns legate de respectul pe care tu ţi-l acorzi ţie.

De exemplu, dacă nu te respecţi pe tine atunci nu îţi respecţi corpul, partea cea mai vizibilă a ta. Îl vei batjocori cu mâncare, viaţă sedentară, abuzuri de tot felul. Lipsa de respect pentru tine se va vedea la o simplă privire. Ştiai că la nivel inconştient noi oamenii suntem reticenţi la a primi sfaturi şi învăţături de la oameni care nu îşi respectă corpul şi nu se respectă pe sine?

Logică e simplă. Tu ai câştigat un milion de dolari şi vrei să mă înveţi pe mine să fac la fel dar văd că ai 30 de kilograme în plus şi arăţi ca dracu.

Mintea inconștientă face o conexiune logică foarte simplă. Pe drumul lui către un milion de dolari, omul din faţa mea a avut probleme emoţionale şi sufleteşti şi şi-a găsit refugiul în mâncare. Poate calea lui de a face un milion de dolari îmi va distruge sănătatea psihică şi fizică. Trebuie să fiu foarte reticent la sfaturile lui despre succesul în viaţă pentru că ceva nu e în regulă în metoda lui.

Primul semn al respectului pe care îl ai pentru tine se citeşte pe corpul tău şi nu poţi cere altora să te trateze mai bine decât te tratezi tu pe tine.

Alt exemplu, să zicem în relaţiile de iubire.

Dacă nu te respecţi pe tine ca persoană, oricât de bună este la suflet persoana cu care ai sau vrei să ai o relaţie, nici acea persoană nu te va putea respecta. Vei vedea că cealaltă persoană începe să întârzie la întâlniri, nu îşi ţine promisiunile faţă de tine, nu ascultă părerile tale, te ridiculizează, te înşeală şi te trădează.

Ceilalţi sunt răi, trădători şi lipsiţi de suflet, nu?

NU!

Tu ai permis unor astfel de persoane să intre în viaţa ta pentru că nerespectându-te pe tine te-ai bucurat la primul semn de atenţie ce l-ai primit. Pentru că nu te respecţi ştii că lumea din jur nu îţi oferă iubire, validare şi atenţie şi te mulţumeşti cu orice primeşti la fel ca un câine flămând ce se bucură pentru orice os aruncat din milă.

Pentru că nu te respecţi, atragi oameni care simt asta şi care vor să profite de pe urma ta şi să te folosească până când nu mai au nevoie de tine. Eşti ca un copil al străzii ce nu a cunoscut decât viaţa din canal, lupta sălbatică pentru supravieţuire şi nici nu îşi poate imagina că există şi o altă lume, cu alte valori.

Până când nu te respecţi pe tine, oamenii care se respectă vor sta departe de tine pentru că ştiu că aduci doar belele. În primul rând neavând respect pentru tine te vei umilii şi înjosi în faţa oamenilor pe care îi percepi mai buni ca tine, în al doilea rând, când nu vei primi ceea ce crezi tu că meriţi, adică iubire, atenţie şi alte beneficii, îi vei acuza pe toţi cei din jur că sunt la fel. Răi, egoişti şi trădători.

De aceea, oamenii cu respect de sine nu stau alături de oameni lipsiţi de respect de sine.

Alt exemplu poate fi pe plan financiar.

Oamenii care nu se respectă pe sine câştigă puţini bani dintr-un motiv evident şi simplu

Nu cer ceea ce merită.

De aceea şi întregul sistemul educaţional de stat este construit astfel încât să răpească cât mai mult din respectul de sine al tânărului pentru că astfel el acceptă să lucreze pe bani de nimic, multe ore pe zi.

Ce ne-am face dacă fiecare om care e angajat ar cere să fie plătit pe cât merită? Nu e rentabil.

De aceea oamenii cu respect de sine refuză să depindă financiar de leafa primită de la o firmă sau instituţie unde nu i se acordă respectul cuvenit.

Majoritatea oamenilor cu respect de sine caută permanent soluţii pentru a-şi dezvolta abilităţile, pentru a oferi mai multă valoare şi pentru a fi de folos celor din jur astfel încât să poată cere ceea ce li se cuvine în termeni financiari.

Exemplele pot continua. În orice aspect al vieţii, respectul de sine este vital.

Nefericirea noastră are ca şi fundaţie o profundă lipsă a respectului de sine.

Ştiind asta, hai să vedem cum ne putem creşte nivelul respectului de sine şi apoi cum putem avea respectul celor din jurul nostru.

În cartea sa, Cei şase stâlpi ai încrederii în sine pe care o recomand de fiecare dată, părintele stimei de sine, Nathaniel Branden vorbeşte foarte profund despre cei 6 stâlpi ce susţin un respect de sine sănătos:

Conştientizarea (adică trezirea şi observarea lucrurilor care ne ştirbesc stima de sine).
Acceptarea (momentul în care ne acceptăm aşa cum suntem, cu părţi bune şi rele, cu trecutul nostru mai bun sau mai rău).
Responsabilitatea (momentul în care declanşăm schimbarea şi realizăm că avem doar noi puterea de a face orice schimbări dorim şi în acelaşi timp, să ne dăm seama că şi lipsa de acţiune are consecinţele ei).
Încrederea în sine (adică sentimentul că orice ne va arunca viaţa în cale, noi vom putea supravieţui şi prospera şi nimic nu ne va doborâ definitiv).
Scop (adică vocaţie, misiune sau scopuri pe care ni le propunem şi înspre care ne îndreptăm zilnic).
Integritate (sinceritate, respectarea cuvântului dat nouă şi celor din jur, susţinerea principiilor chiar dacă acestea ne aduc deservicii).
Totuşi, cum implementăm aceste principii în viaţa noastră, de zi cu zi?

Cum să îți crești respectul de sine:

1. Ai grijă de corpul tău

Ştii deja asta şi totuşi 8 din 10 oameni continuă să îşi bată joc de ei şi de corpul lor în ciuda informaţiilor simple şi uşor de aplicat ce există gratuit pe internet. Felul în care arăţi are un impact major asupra respectului pe care îl ai față de tine. Dacă eşti leneş şi pofticios arăţi corespunzător. Dacă vrei putem folosi termeni mai psihologici. Zona de confort şi indiscipina emoţională. E mai bine aşa? Ştiind că eşti leneş şi nu ai deloc voinţă, nu ai respect pentru tine. Corpul tău îţi aduce aminte zilnic acest lucru şi asta face ca respectul față de tine să scadă şi mai mult.

Neavând respect de sine şi fiind într-un cerc vicios, începi să te mulţumeşti cu din ce în ce mai puţin de la viaţă. Mai puţină iubire, mai puţini bani, mai puţini prieteni de calitate, mai puţină sănătate.

Aşa se naşte sărăcia în toate formele ei materiale, psihologice şi spirituale.

Îmi pare rău că nu îţi pot da o pastilă magică dar respectul de sine începe cu felul în care ai grijă de corpul tău.

2. Asumă-ți responsabilitatea

Aşa cum eşti o persoană responsabilă de corpul tău eşti o persoană responsabilă de majoritatea lucrurilor ce se petrec în viaţa ta. Le-ai atras prin felul tău de a fi şi dacă nu îţi plac, tot tu le poţi schimba.

Ce acţiuni trebuie să faci de AZI pentru a schimba rezultatele ce vor veni mâine?

Dacă faci ce ai făcut întotdeauna, vei avea ce ai avut întotdeauna.

3. Propune-ți scopuri și urmează-le.

Ştii să îmi spui cum va arăta viaţa ta la anul sau în cinci ani de acum?

Ce visuri sau scopuri ai şi ce faci pentru ele? Care e rostul existenţei tale?

Care sunt pasiunile şi care e vocaţia ta? Misiunea ta pe pământ?

Pentru a te ajuta să răspunzi la aceste întrebări am pentru tine pachetul Impulsul pentru vocația ta - Vocaţia nu este ruptă de viaţa noastră, ci este cea mai importantă parte din ea. În jurul ei se organizează relaţiile de cuplu, viaţa socială, munca şi banii. Alinierea corectă a domeniilor din viaţa noastră se numeşte stil de viaţă – doar prin această aliniere ne putem valorifica potenţialul şi fiecare zi ce o avem pe Pământ

4. Nu lăsa oamenii să îşi bată joc de tine

Indiferent că sunt părinţi, prieteni, fraţi, colegi sau o autoritate de orice fel. Setează graniţele spațiului tău personal şi al intimității tale.

Ai drepturi şi cere să îţi fie respectate. Nu trebuie să răspunzi la telefon de fiecare dată când eşti sunat şi nici să deschizi uşa de fiecare dată când cineva sună/bate la ea. Ai dreptul să spui NU şi DA fără să te simţi vinovat.

Acestea sunt câteva lucruri pe care le poţi face pentru a-ţi creşte respectul de sine. Nu uita:

“Cel care se respectă pe sine este protejat de orice vine dinafară; el poartă o platoşă pe care nimic nu o poate străpunge.” Henry Wadsworth Longfellow

Cum să câştigi respectul celor din jur:

1. Susţine-ţi tot timpul părerea în public şi apăr-o chiar dacă toţi sunt împotriva ta. Asta arată că ai coloana vertebrală şi personalitate.

2. Nu te duce după cum bate vântul în diverse situaţii sociale. Rămâi alături de oameni şi când le e greu, nu doar la bine.

3. Nu îi judeca pe cei din jur indiferent de cât de mult se îndepărtează de convingerile şi valorile tale. Fiecare e liber să îşi trăiască viaţa aşa cum alege.

4. Nu făce promisuni pe care să nu le respecți.

5. Păstrează-ţi calmul şi arată că eşti o persoană pe care oamenii se pot baza.

6. Nu bârfi.

7. Ascultă şi arată-te interesat în mod autentic de cel cu care vorbeşti. Ai 2 urechi şi o gură ca să asculţi de două ori mai mult decât vorbeşti.

8. Acceptă critica chiar dacă e oferită prost şi învaţă să iei partea bună a acestora.

9. Recunoaşte-ţi vulnerabilitățile şi slăbiciunile. Ele te fac uman. Nu poza în persoana perfectă.

10. Oferă un pic din ce ai tu celor care nu au nimic indiferent că e vorba de lucruri materiale, sufleteşti sau o vorba bună.

11. Pune pasiune în tot ceea ce faci.

“Pentru a ne elibera de aşteptările celor din jur, pentru a ne oferi nouă înşine înapoi - avem o singură putere, cea a respectului de sine" Joan Didion

Lasă-mi un comentariu în care, pe lângă ce ai să îmi spui, scrii cu mâna ta (nu copy şi paste) următoarele rânduri: “Mă respect și știu că merit tot ce e mai bun de la viață.“

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

Distribuie acest articol pe reteaua ta preferata de socializare
Profită de resursele de dezvoltare personală
pe care le-am pregătit timp de 10 ani!
imagine-news
Povesti de succes de la Amazon Setup ( cati bani poti sa castigi?)
Citeste articolul
Harta eliberării tale financiare: cei 6 stâlpi
Citeste articolul
310 DE COMENTARII
Intră în discuție. Lasă mesajul tău mai rapid cu contul de social media.

Lasa un raspuns

310 Comentarii la "Despre respect de sine și încredere în sine – 4 pași pentru respectul ce îl ai pentru tine"

Notifica-ma
avatar
Sorteaza dupa:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
stefan
Membru

Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata.

Mihai
Membru

Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

zamfir
Membru

Multumesc frumos Pera pt articol….foarte tare.
si inca ceva…Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!!!
FELICITARI!

Dragos
Membru

Cele mai bune articole…De 2 luni de zile citesc artcolele tale…Am senzatia ca de-abia acum am inceput sa traiesc cu adevarat…Ma regasesc in multe din cazurile exemplificate si faptul ca ne dai solutiile la problemele noastre,nu poate decat sa ma bucure…Tine-o tot asa

elena cristina
Membru

ma respect si vreau tot cei mai bun de la viata. EU RESPECT pe toti cei din jurul meu dar observ ca din cand in cand se mai arunca sageti spre mine .Simt ca nu sunt vazuta bine si chiar sunt luata de fraera ca sa spun asa . Am incercat sa vorbesc frumos am raspuns calm chiar daca mi s-a vorbit urat si rastit .

elena
Membru

Stai liniștită nu te agita nu esti singura,sunt in aceasi postura ca tine.,am fost la psiholos si dupa ce am stat cat am stat de iam povestit tot mia raspuns pai da omul bun e luat de prost adica esti prea buna nu suntem noi in stare sa schimbam lumea acceptai asa cum sunt tu esti doar una una unicata

bleumarinMARIUS
Membru

ma cac pe tn

Chie
Membru

Superb articolul…Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata !!!!!

ovidiu
Membru

Ma respect si merit tot ce e mai bun de la viata!

foarte adevarat articolul Pera

fely
Membru

Foarte frumos spus si realistic
“Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata.“
Multumesc mult

Emanuel
Membru
Salut ,Pera! Acest material are mult adevar,un adevar care m-a pus pe ganduri,un adevar care ma va ajuta sa ma respect mai mult,sa fiu respectat si sa respect,un adevar care ma pune la treaba si care imi va permite sa nu mai las pe nimeni in viata asta sa ma calce in picioare. Am si eu un citat care ma inspira si ma ajuta incetul cu incetul sa ma dezvolt pe toate planurile: “Creeaza-ti Abilitatile si Foloseste-le,asta o sa iti permita sa-ti creezi mediul in care vrei sa traiesti” sper sa ajute si pe alte persoane,si te asigur ca de… Citeste mai multe »
adi
Membru

tucaliuc?

LeDante
Membru

Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata.

Felicitari pentru munca depusa Pera .

gabriela
Membru

Excelent articol,Pera ! Multumesc si Da,Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata! Cu respect si drag,Gabriela Maria

Mili
Membru
Pera, ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun in viata !!! Iti multumesc Pera pentru tot ceea ce faci prin articolele tale.Tot ceea ce ai scris ma motiveaza!!!Toate aceste cuvinte ma incurajeaza si stiu ca acest efect il au si pentru altii.Stii…imi vad prietenii uimiti cand vorbesc cu ei…pentru ca in mine este o alta putere datorita tie:)))…am motivat o doamna cu idei invechite sa lucreze,avea niste idei de te durea capul..si ma gandeam ce satisfactie cand o vad lucrand…cred ca pentru tine este si mai mare…mai ales cand veti toti invataceii tai ca dau rezultate..ce… Citeste mai multe »
Gabi
Membru

“Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata”
De azi inainte o sa iau mai mult de la viata decat ia viata de la mine.

Alex
Membru

Ma respect si merit tot ce e mai bun de la viata!!!

Foarte fain articolul.

elena
Membru

Ma respect si merit tot ce-i mai bun de la viata!
Iti multumim pentru portia de motivatia pe care ne-o dai ,Pera!

Roxana
Membru

Foarte bun articolul!

Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!!!

Fallen
Membru
Nustiu voi, dar desi incerc sa ma dezvolt cat mai mult, pierd orice contact cu oameni din jur, inafara de familie, la restul cercurilor sociale sunt mai rau decat mediocru, am lucrat la zona de confort, la vocatie, din punct de vedere ar sanatati si sportului stau bine, ceea ce mi-a ramas de facut e sa continui sa ma dezvolt indiferent, familia e langa mine. Ceea ce e si mai bizar e faptul ca inainte cand eram in situatia mea proasta aveam mai multe persoane in jur, e ca si cum se indeparteaza de mine daca incerc sa fac ceva… Citeste mai multe »
Claudiu G.
Membru

Si mie mi se intampla acelasi lucru.. De ce oare? Pentru ca “ma respect si stiu ca merit tot ceea ce e mai bun de la viata”?

Florin
Membru
Probabil ca inainte sa va schimbati erati la fel ca si ei . Voi a-ti facut ceva ce ei nu sunt in stare sa faca … V-ati schimbat in bine , astfel ei nu se mai simt confortabil in jurul vostru … Asa cum se spune “cine se aseamana se aduna” ne alegem prietenii dintre cei care simt la fel ca noi , le plac aceleasi lucruri si au acelasi fel de gandire ca si noi. Problema e urmatoarea :prietenii negativisti , distructivi te vor “trage in jos” odata cu ei. De aceea cred ca daca vrei cu adevarat sa… Citeste mai multe »
Florin
Membru

P.S “MA RESPECT SI STIU CA MERIT TOT CE ESTE MAI BUN DE LA VIATA ” 😀

Razvan
Membru

Prin aceeasi situatie am trecut si eu. In timp mi-am schimbat intregul anturaj si am ajuns sa ma inconjor de oameni faini cu aceleasi principii. A fost greu, de multe ori a fost frustrant, dar s-a meritat.

Amintesteti ca esti media celor mai apropiati oameni, si nu vei putea sa evoluezi daca nu te indepartezi de ei.

Mihaela
Membru

Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!
Iti multumesc !

Lucian
Membru

Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata.

carmen
Membru

Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun in viata! Si, in UNIVERSUL meu totul e perfect. Toate lucrurile sunt aranjate pentru ca eu sa fiu fericita!

Jeanette Carp
Membru

Fiind mai bisericoasa ( selectiv bisericoasa ), nu ma pot abtine sa nu scriu ca am citit articolul ideal de citit dupa impartasanie!

Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata! Si-am s-o scriu si de mana!

Cristina
Membru

Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata.
Am invatat asa de multe de la tine in ultima vreme! Dar de abia azi am pus in aplicare. Imi era foarte greu sa ma exprim, nimeni nu stia nimic concret despre mine, imi era frica sa afle lumea cine sunt si ce gandesc (din cauza asta nu ti-am lasat pana azi nici un comentariu) si azi am pus prima prima caramida la fundatia mea. Si articolul asta a venit ca o confirmare ca sunt pe drumul cel bun.
Multumesc!

Blu
Membru

Salut Pera!
Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata.

pop petru matei
Membru

Ma respect si merit tot ce este mai bun de la viata !

Adevaruri ne spui Pera, dar pentru reusita trebuie sa le punem in practica si aici intervine delasarea, amanarea si alte motive sa tergiversam si rau facem

Tiberiu Rachieriu
Membru
Sunt confruntat cu lipsa de respect a celor pe care-i duc in spate prin munca mea. Sunt luat in ras uneori, desi ideile mele ar rezolva problemele mult mai bine decat cele ale colaboratorilor. Din pacate, daca-i strivesc ma infund alaturi de ei… In viata nu este nimic doar alb sau negru ci, diverse nuante de gri. Au si ei parti bune si rele. Daca as opune rezistenta la toate tampeniile as crapa de inima. Sunt nevoit sa accept faptul ca, fiecare trebuie sa aiba propria responsabilitate si, sa accept faptul ca, in viata mai sunt si esecuri… Nu ma… Citeste mai multe »
adrix
Membru

ma respect si stiu ca am tot ce e mai bun din viata!:D

BogdanZ
Membru

Poti invata cate ceva in fiecare zi,din orice activitate.Un om incerca sa bata un cui intr-un perete care era din ciment,cuiul sa indoit prima data,a mai incercat odata iar sa indoit,a 3-a oara a intrat cuiul,el a zis uite daca insisti!

flaviu
Membru

Ma respect si stiu ca merit tot ce e ma bun de la viata !!! multumim

Iuliana
Membru

Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata. Multumesc pentru articol 🙂

FireFox
Membru

Ma respect si stiu CLAR faptul ca merit ce e mai bun de la viata.

FF.

alys
Membru

Ai dreptate si am simtit asta pe pielea mea. Imi pierdusem respectul de sine, traiam asa cum imi spuneau altii…dupa divort am inceput sa ma schimb. Am inceput sa ma respect pentru ca stiu ca merit tot ce e mai bun in viata. De cand am facut asta, viata mea a inceput sa se schimbe, in bine.
Iti multumesc.

Albe
Membru

ms pt afirmatie,Pera:)
Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

Alex Pop
Membru

Am avut mari probleme din cauza ca nu am avut respect de sine. Aveam mari probleme cu colegii de la scoala. Odata m-am si batut cu unul din cauza ca nu am mai vrut sa fiu luat la batjocura. Ce e interesant e ca dupa ce i-am invinetit ochiul si i-am rupt mana m-a chemat la majoratul lui si ne-am inteles mult mai bine.

Acum mai am probleme cateodata cu unii prieteni si colegi. In general ma straduiesc sa ma respect si ca cei din jur sa ma respecte.

ANDREI
Membru

MA RESPECT SI STIU CA MERIT TOT CE E MAI BUN DE LA VIATA

ionela
Membru

ma respect si stiu ca merit tot cei mai bun de la viata!
mersi mult pera
eu am slabit deja 20 de kg si mai am de dat vreo 15

FireFox
Membru

Te felicit !! Stiu cat efort e acolo…sunt sigura ca vei reusi!

misha
Membru

Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

Multumesc ca imi esti alaturi la fiecare treapta urcata:*

Mirel
Membru

Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata

multumesc ca exisiti si ne oferi toate aceste lucruri

Dana
Membru

Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

Andreea
Membru

Pera, iti citesc articolele cu mare placere. Recunosc ca nu pe toate, dar incerc sa citesc cat mai mult. Am inceput sa aplic multe lucruri spuse de tine si chiar mi s-a schimbat viata in mai bine. Am capatat mai multa incredere in mine, mi-am schimbat jobul, mi l-am mai schimbat o data. Si da, ma respect si stiu ca merit ce e mai bun de la viata 😀

alexica
Membru

ma respect si ma iubesc profund si in totalitate si stiu ca merit tot ce mai bun de la viata asta.

Victoria
Membru

Ma respect si merit numai ce este mai bun de la viata!Sunt creatorul propriului meu univers!!multumesc,Pera!!!:)

Valeria
Membru

Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata.
Iti multumesc pentru ca imi aduci aminte de valorile pe care eu le-am uitat.

Steve
Membru

Cred ca cea mai mare greseala a mea este nr 4…ca pun la suflet tot ce mi se zice… imi pasa prea mult de ce spun altii… Oare asta sa fie motivul pt care nu sunt respectat? pentru ca restul lucrurilor pe care le-ai scris le fac in fiecare zi.

lumina
Membru

DRAGA PERICA, MA RESPECT SI STIU CA MERIT TOT CE E MAI BUN DE LA VIATA! ASA SA FIE!

OARE CHIAR FUNCTIONEAZA LA TOATE PERSOANELE DE PE PLANETA SAU DOAR LA NOI, LA ROMANI?! (mai glumesc si eu)

Spune-mi, te rog, daca eu fac o rotatie de 180 de grade, desi sunt inaintata in ani,oare mai pot schimba ceva in bine, in viata mea? Daca renunt la o situatie materiala buna,doar pentru a avea liniste si implinire sufleteasca, tu crezi ca fac bine?
N-am curaj, dar imi vine din clipa asta sa fug de “binele” meu material, spre linistea sufletului.

Ana
Membru

Ne respectam , si va respectam si pe dvs pentru ceea ce faceti!Va multumim!

Iulian
Membru

Ma repsect si stiu ca merit tot ce-i mai bun de la viata!!!

Oana
Membru

Multumesc pentru articol!M-a socat afirmarea ca 8 din 10 persoane isi bat joc de corpul lor,practic de ei insisi.Si da vreau sa ma respect mai mult pentru ca merit!

cami
Membru

Felicitari pentru articol !
Ma respect si merit tot ce e mai bun de la viata !
Cred ca imi voi spune mai des acest lucru !

MAROIE MARIA
Membru

Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata

Danaida
Membru

Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata! Cat adevar e in articolul tau, Pera Novacovici, am simtit pe pielea mea ca in viata, daca ceri putin, primesti putin. Si nu mai vreau sa permit acest lucru. Nu mai imi este frica sa cer, pentru ca am inceput sa imi cer mie insami si chiar functioneaza. Vreau sa ma schimb, vreau sa devin o persoana mai buna, vreau sa lupt pentru visele mele. Si vreau sa dau lumina celor din jur. Multumesc!

Simona Gabriela Chiorean
Membru
Salut! Articolul tau a venit la momentul potrivit.De curand am trecut prin niste situatii in care am putut observa faptul ca respectul de sine,pe o scala 0-10, era undeva la -1. E foarte adevarat tot ce-ai zis in articol si o sa fac tot ce-mi sta in putinta sa pun in aplicare solutiile date.Ma enerveaza la culme lipsa de incredere in mine, dar mai presus de asta,lipsa de incredere din partea celor din anturajul meu social sau profesional.Nu sunt obisnuita cu lipsa de respect, asa ca a fost un soc pt mine;dar vazandu-ma prin alti ochi,mi-am dat seama ca limbajul… Citeste mai multe »
Alin
Membru

Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!

Gabriel
Membru

Multumesc mult!
Si incepand din acest moment: “Ma respect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata!”

Bianca
Membru

Ma respect si stiu ca merit tot ceea ce e mai bun de la viata!

cristi
Membru

Ma respect si merit numai ce este mai bun de la viata!

Thx!

sergiu
Membru

ma resp[ect si stiu ca merit tot ce e mai bun de la viata :>

wpDiscuz


Fii la curent cu noutățile direct pe Facebook: