Devino liderul alfa de care avem nevoie

Vei fi in pozitia de a alege intre o viata de lider alfa sau o viata mediocra.

Vei lasa temerile sa te traga inapoi sau iti vei lua premiul dupa care ai transpirat si indurat pana acum?

Ce inseamna un lider alfa modern?

Ce s-ar intampla daca am fi toti alfa?

Poate oricine sa devina lider alfa sau nu?

Despre toate astea, in video-ul de mai jos

 

Cu respect,

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

76 de răspunsuri

  1. Salut.Foarte bun video-ul, inca o lectie bine zisa;).Am doar o singura intrebare, cand apare Ghidul personalitatii alfa?

  2. daca ar fi toata lumea alfa nu am mai avea cine sa fie miner, sau ospatar, sau sa toarne beton pentru trotuare, etc.
    oare cati oameni viseaza sa fie mineri, sau ospatari ? prea putini….
    in concluzie daca toata lumea ar fi alfa, nu ar mai avea cine sa faca munca de jos.

    1. @mmmma  nai inteles , dintre ai cei mineri , ospatari , betonieri s.m.d.p. tot exista un lider alfa , unu care face ceva diferit , mai bine si ceilalti vor sal urmeze , sa faca ca el  , asai peste tot in orice domeniu , imprejurimi etc.

      1. @BeyondMyOwnLimits
         daca ar fi fost toti alfa , asa cum zice pera ca ar fi cel mai bine, si-ar fi urmat visele si nu prea am mai avea mineri deloc. si atunci sa vedem cine mai scoate metal pentru laptopuri sau altceva.
        Problema nu e asa de simpla pe cat o face Pera sa para.
        „Daca n-ar fi prostii, desteptii ar muri de foame”
                                         Camil Petrescu

        1. @mmmma  @BeyondMyOwnLimits am cunoscut oameni pasionati de minerit. Oameni care s-au nascut intr-un mediu in care mineritul era o onoare si o traditie de familie…cunosc oameni pasionati de constructii, si nu putini. Asta e o proiectie a ta, teama ca nu ar avea cine sa faca aceste joburi. Probabil ca pt tine ele sunt „munca de jos”, dar pentru altii, ele sunt inaltatoare. La fel cum tu ai alte pasiuni..intelegi?. Avem pasiuni si talente atat de diferite, incat ar putea acoperi toate nevoile umane existente si viitoare. Consider ca nu exista „munca de jos”, ci oamenii care fac orice munca fara pasiune, creeaza iluzia asta. Daca un portar de cladire ar fi pasionat de munca lui, ai crede ca e ceva fantastic sa fi portar, te-ar inspira. E la fel si cu gunoierii, betonistii, minerii, etc.

        2. @mmmma 
           
          Poti fi si lider si printre mineri. Poti fi lider si printre ospatari. Poti fi lider si printre betonieri. Poti fi lider si printre mecanici de locomotiva. Poti fi lider si printre profesori. Poti fi lider si printre elevi. Poti fi lider oriunde.
           
          Tu intelegi gresit notiunea de lider. Tu pui semnul egal intre SEF si LIDER. Ceea ce este complet gresit.
           
          Seful este ala care-i pus de altii sa te conduca impotriva vointei tale si, de multe ori, este mult mai prost, slab pregatit, etc decat tine dar esti subordonat lui.
           
          Liderul este cel pe care-l alegi TU. Liderul intai se dezvolta pe el si nu are pretentia sa conduca, sa fie sef. El se dezvolta si evolueaza continu. Tu vezi asta si il urmezi pentru a invata de la el. Nu iti cere el asta ci TU II CERI SA TE INVETE.
           
          Liderul nu va cersi NICIODATA puterea. Nu va vrea neaparat sa fie etichetat cu functia de sef.
           
          Sunt lideri printre muncitorii de rand in fiecare intreprindere din asta mai mare de care colegii lui asculta mai mult decat de seful impus de directorul general. Si stii de ce? Pentru ca acel om si-a castigat respectul colegilor sai prin simplul fapt ca a evoluat si acum si ei invata de la el.
           
          LIDERUL nu inseamna ca trebuie sa fie obligatoriu presedinte de tara sau parlamentar sau director general, avocat sau procuror.
           
          LIDERUL poate fi si un simplu vanzator de magazin daca asta ii place. Poate ca el isi doreste sa aduca servicii celor din jur prin aceasta meserie.
           
          LIDERUL nu inseamna neaparat sa aiba milioane de euro in cont ci sa poata sa-i faca daca asta isi doreste.
           
          Iti recomand din suflet cartea „Calea luptatorului pasnic” scrisa de Dan Millman pe care o poti comanda aici:
           
          http://www.elefant.ro/carti/lecturi-motivationale/spiritualitate/calea-luptatorului-pasnic-184030.html
           
          De asemenea, daca vrei, poti urmari si filmul care s-a facut dupa aceasta carte. Acesta se numeste „Peaceful warrior” si poate fi urmarit aici:
           
          http://filme-online-gratis.com/blog/2012/02/05/peaceful-warrior-2006/
           
          Inchei prin a-ti spune ca A FI LIDER inseamna sa vrei sa evoluezi, sa te dezvolti si apoi sa-i ajuti pe altii sa se dezvolte.
           
          In speranta ca ti-am fost de ajutor ii doresc o zi minunata.
           
          Paul

      1. @Catanic
         zic doar ca viata e mult prea complicata ca sa pui un sablon peste mentalitatea tuturor si sa te astepti ca sa progresam. Daca ar fi toata lumea alfa nu ar mai avea cine sa faca niste caramizi pentru casele voastre, pentru ca acolo e nevoie de mana de lucru.
        Astept un raspuns si de la Pera.

        1. @mmmma  @Catanic Caramizile le poate pune un robot japonez inteligent. Spune-mi un singur om care nu merita sansa de a fi lider alfa. Devino tu alta, despre asta e mesajul. Tu caruta inaintea boilor si in loc sa te focusezi pe a deveni alfa alturi de toti cei care pot, stai si filozofezi despre ” ce ar fi daca”. CA si in povestea prostului: http://personalitatealfa.com/beta/7-trasaturi-ale-unui-om-prost-si-cum-sa-le-eviti/
           
          Eu zic asa: Hai sa incercam toi sa devenim alfa si apoi gasim o solutie sa punem caramizile la casa. Mai ales ca nu devenim toti in acelasi timp. Vin si altii din urma, tineri. POate pot ei sa puna caramida la casa ca sa faca bani de buzunar si apoi vor deveni si ei alfa si le va pune generatia urmatoare caramizile la casa lor. Ce zici ,ce creativ sunt si ce solutii am daca vreau, nu? 🙂 Daca nu vreau, atunci nicic nu voi gasi vreodata solutii.

    2. Sa stiti ca eu am intalnit o menajera cu personalitate alfa. Aia este vocatia femeii. ( Nu face curat intr-un hotel sau cabinet de avocatura, ci la varstnici acasa si se ocupa cu caldura de  clientii ei. ) Este o sursa de inspiratie pentru colegele ei – cu ce este acea femeie mai prejos de un director executiv lider alfa? Dupa cum spune si Pera: nu toti profesorii mei, oameni scoliti, mi-au fost modele. Fata aceea imi este model.  @mmmma

  3. Suntem inzestrati genetic sa fim lideri, cum ai spus tu. Celelalte doua elemente sunt educatia si anturajul, care sunt corelate intre ele. Daca te educi, te schimbi, deci iti schimbi si anturajul, pentru ca de cele mai multe ori acesta nu se vrea schimbat, chiar daca dai cel mai bun exemplu.

  4. Sti ce imi place acum la stilul tau de a tine lectiile ?
    Le faci in format video… au un impact mai mare asupra mea si asupra celorlalti…
    intr-adevar mediocritatea iti ofera o stare de confort ridicat in care nu vrei sa faci nimic…
    pt a fi lider trebuie sa actionezi, sa fi responsabil sa muncesti… totul e sa nu stai :))

    1. @ValentinBarbulescu  am reusit sa trec la actiune, in momentu in care am invatat despre energie, si cum sa am mai multa, si mai de calitate, chiar daca cerintele sunt mai mari ca inainte. Pana atunci, preferam sa dorm, pt ca ma simteam mereu obosit. Daca esti plin de energie de calitate, vei actiona chiar daca ti-e frica.

  5. Deci, asta este diferenta dintre oameni, de aceea nu suntem toti la fel. Nu e vorba numai de personalitatea alfa. Unii prin disciplina si munca ajung departe iat altii cu o inteligenta poate mai mare dar carora le lipseste disciplina, ambitia, vointa, curajul ,ajung sa ”toarne o bautura in pahare”, sa se multumeasca cu putin. Nu mai vorbesc de categoria celor pe care nu ii duce capul ….Tot ce spui e corect si ok….

  6. Foarte frumos si bine explicat Pera. Sper din tot sufletu sa fii auzit de mai multi oameni si macar 1% din ei s- aplice acele principii si deja va fi un succes pentru societatea in care traim. ca deobicei te ascult cu drag.

  7. Imi place ca pui foarte mult accent pe faptul ca un lider trebuie sa ofere puterea exemplului dar nu cred ca e de ajuns doar asta. Si nu asta conteaza mereu. parerea mea e ca nu doar puterea exemplului te face lider. si cred ca stii si tu asta pt ca faci si alte lucruri, cum ar fi ca ii inspiri pe altii. Si desi poti sa-i inspiri pe altii prin puterea exemplului , poti de asemenea oferi puterea exemplului dar sa nu inspiri pe nimeni(sau foarte putini). conteaza de exemplu si puterea caracterului foarte mult. Si poate vorbesti in video-urile urmatoare si despre asta daca crezi ca e relevant.Un exemplu referitor la ceea ce spun poate fi faptul ca sunt multi fotbalisti care au obtinut rezultate extraordinare dar care nu vor fi niciodata extraordinari ca si antrenori. Sau poate sunt buni in ceea ce fac pe teren, au rezultate, dar nu au sunt niciodata lideri(pe teren, in vestiar, etc) si de obicei sunt alesi capitani cei care pot sa uneasca mai bine grupul, care pot conduce echipa catre victorie. Si asta o poti face si prin puterea exemplului(care trebuie sa fie acolo) dar nu doar prin asta. Din filmul Invictus http://www.youtube.com/watch?v=RZY8c_a_dlQ mi-a ramas intiparita in minte treaba aceasta cu „puterea exemplului nu este de ajuns”  daca ai timp si placere poti vedea/revedea filmul deoarece are foarte mult sens ceea ce-i spune Morgan Freeman capitanului din acea echipa.Si poate ca fotbalul nu este cel mai bun exemplu dar se intampla asta in majoritatea domeniilor. E diferenta semnificativa intre a face tu ceva bine si a-i putea invata si pe altii cum sa faca acel lucru. Daca ai facut atunci da, poti intr-un fel sa-i inveti si pe altii dar nu doar faptul ca ai facut te califica sa fii o persoana care ii poate invata si pe altii.  De asta am insistat pe acest lucru.

    1. @Vali Zamfir Foarte buna completarea ta. In materialele ce urmeaza voi vorbi despre foarte multe lucruri care te fac lider, principii , nu doar puterea exemplului, Acum insa am vrut sa subliniez ca fara puterea exemplului nu poti fi lider. Pentru ca esti detronat de altul care poate sa ofere si puterea exemplului. In viziunea mea puterea exemplului e coditie necesara dar nu suficienta, asa cum ai spus si tu

      1. @Pera Novacovici Super. Ma bucur ca ai inteles ce am vrut sa spun . Spor la crearea materialelor. Sigur va iesi ceva cool, ca de obicei 😀

  8. Sunt in a 12-a, da stiu sunt cam mare dar inca sunt bataia de joc a idiotilor. Cum fac sa ma lase in pace idiotii. Cum scap de copilariile lor si de termenul de tocilar. Nu invat mai deloc. Sunt un introvert care nu a iesit afara din cauza obsesiei de pc. Desi nu am invatat mai deloc fiinda statea pe pc, m-am mentinut sus in clasa (in top 5) asta poate si din cauza ca sunt tipul cu bun simt care nud eranjeaza orele si e atent la profi. Tipu gras cu ochelari linistit automat mi s-a zis tocilar. Asta e ultima mea problema (acum – la un moment dat ma afecta dar am ajuns la concluzia ca altii invata cu mult mai mult decat mine, iau meditatii cu mult inaintea mea si totusi abia ma ajung si imi stau in coasta- la note). Vazusem parca intr-un film ca exista 3 categorii de oameni: cei acre se duc la petrecere, cei care au auzit de petrecere dar nu stiu unde e petrecerea fiindca nu au fost invitati si cei ca mine care nici macar nu stiau de petrecere. Desi incerc sa sa fiu un coleg bun – mereu le imprumut cand au nevoie de creion/pix/foaie/ ajutor la cine stie ce, insa mi se raspunde cu nesimtire de destule ori (nu de toti insa). Nu mai zic de faze cu luatul fesului/ ghiozdanului, ascunsul pe nu stiu unde si ma fac de cacao ca trebuie sa ma duc la profi sa le spun sa imi dea ghiozdanu/fesul/pixul etc. Maid au din cand in cand in mine. Mi s-a zis sa raspund cu aceeiasi moneda, sa le dau si eu una dar fara rost ca nu stiu sa ma bat nu sunt prea fortos si mai mult eu mi-o iau mai rau. Cum fac sa fiu lasat in pace. Stiu a suna cam copilaresc dar nu vreau sa ma mai oboseasca o adunatura de tarani si sa vin obosit nu din cauza scolii ci din cauza unor indivizi prost crescuti.

    1. @Alex008 Cred ca primul lucru pe care trebuie sa-l faci este o schimbare de focusare, de gandire. Tu te focusezi numai pe probleme pe cand ar trebui sa te focusezi pe rezultate.
       
      Cand am citit acest comentariu al tau parca m-am revazut pe mine pana mai anul trecut. Si cu cat ma enervam mai mult cu atat mi se intamplau mai multe lucruri rele. Cu cat ma gandeam mai mult la ceea ce imi faceau aia cu atat imi faceau si ei mai multe.
       
      Solutia este la indemana ta. Schimba orientarea gandurilor. In primul rand incepe sa te gandesti doar la lucruri pozitive. Iar cand te surprinzi ca te gandesti la lucruri negative corecteaza-te imediat.
       
      Atentie! Atunci cand spui: „nu vreau sa fiu bataia de joc a idiotilor” tot la un lucru negativ te gandesti. Spune in acest caz: „vreau sa fiu respectat de cei din jur” sau mai frumos: „sunt respectat de cei din jur”.
       
      Si inca ceva. De fiecare data cand ti se intampla ceva rau, respira profund si apoi gaseste cel putin 3 urmari pozitive ale aceui eveniment.
       
      Exemplu concret: esti bataia de joc a idiotilor.
       
      Urmari pozitive:
      – natura vrea ca tu sa castigi incredere in tine
      – daca nu se intampla asta nu ai fi intrat niciodata, poate, pe un site de dezvoltare personala.
      – asa ai scris un comentariu prin care ai cerut un sfat cu privire a o mica problema din viata ta
      – astfel esti impulsionat de catre Univers ca sa evoluezi
      Astea mi-au venit in minte acum dar sunt sigur ca si tu poti gasi altele.
       
      In scurt timp vei observa ca iti va fi foarte usor sa gandesti asa, pozitiv.
       
      Nu uita un lucru esential: IN ORICE RAU EXISTA INTOTDEAUNA UN BINE CEL PUTIN LA FEL DE MARE. ‘Tot ce trebuie sa faci este sa-l cauti.
       
      Succes!
      Paul

    2. @Alex008 solutii1. Gandeste te ca in 7 luni scapi de indivizii aia si nu i mai vezi in viata ta. Asta ti va da puterea sa-i ignori.
      2. Gandeste te doar la interesul tau, ce vrei sa faci dupa ce scapi de ei ( la ce facultate vrei sa fii si ce fel de prieteni vrei sa ai. Gandeste doar pozitiv, cum a zis cineva mai jos. ( vreau sa am prieteni de treaba cu care sa merg in excursii si sa ne respectam reciproc” si nu..nu mai vreau idioti in viata mea”.
      3. Te focusezi doar pe chestiile care te ajuta sa-ti atingi scopurile personale ( inveti bine, te pregatesti sa ti iei examenele) ca nu invata nineni pt tine.
      4. Te gandesti ca multi din galagiosi e posibil sa nu ia bacul si deci sa nu i mai vezi in viata ta, dar daca tu nu iei bacu, te mai vezi in toamna iar cu ei.
      4 te uiti la filmul ” the secret” si intelegi cum sa gandesti pozitiv.
      5. Faptul ca citesti personalitate alfa e un mare pas inainte.
      6. Gandeste te ca este obligatoriu sa evoluezi pt ca doar asa vei intalni oameni mai educati. La facultate majoritatea sunt de treaba si studiosi ca tine, ca e un efort sa intri pe liste. Iti vei gasi prieteni asemenea tie cu pasiuni mai interesante.
      7. Cand ti e greu te gandesti” foarte curand se va termina” dar cum vreau sa fie noul inceput???
      Bafta!

    3. @Alex008 Iti recomand sa te apuci de slabit initial. Eu am slabit vreo 15 kg in 2 luni de sala intensa, si ma simt extraordinar (si inca mai slabesc). Nu ma dau mare, vreau sa iti demonstrez ca se poate. Faptul ca  ai „greutate” si porti ochelari sunt motive de batjocura pentru colegi si sunt trasaturi de tocilar. Iti poti cauta niste ochelari de vedere mai „smecheri”, care te scot din porecla de tocilar. Si eu port ochelari dar nu a indraznit nimeni sa imi aplice vreo porecla din cauza asta, iar daca cineva a facut-o cred ca ulterior s-a simtit de tot rahatul pt. ce a spus.  Tu nu ai incredere in tine destula ca sa ii infrunti pe ceilalti si sa faci o schimbare cu tine.  Lasa jocurile pe calculator. Dezvolta-te! Ai pe site-ul lui Pera tot ce iti trebuie ca sa te dezvolti. Acum am o intrebare pt. tine: ce vrei mai mult? sa scapi doar de batjocura „idiotilor” sau sa faci niste schimbari radicale cu tine ca atunci cand te uiti in oglinda sa nu mai vezi nici tu un tocilar?

        1. @Pera Novacovici  Multumesc Pera. Ti-am trimis un e-mail acum cateva zile (adresa [email protected]) la care nu cred ca ai avut timp sa imi raspunzi. E vorba despre crearea unui site. Poate imi poti raspunde daca iti permite timpul. Te salut!

      1. @Florin_BC  Multumesc mult 😀 Nu e vorba de tocilar cat de faptul ca sunt inervant constant si nu sunt lasat in pace. Am sarit sa-i bat dar mi-am luato eu mai rau in freza . Normal ca vreau sa ma schimb! Si ma schimb! De un un an incoace am progresat enorm dar inca nu suficient! Insa anul asta e anul revolutiei! Anul in care las lenea si toate planurile se implinesc (de la a lasa deoparte lenea si de a  intra la facultate la a-mi invinge teama de a vorbi in public de la a castiga respectul dar nu respectul unor gorile, nu pe asta il vreau de la ei vreau doar sa nu ma mai bage in seama nu altceva- pana la reusita in seductie). ‘cuz this is THE REVOLUTION YEAR!

  9. Alex, uite am sa-ti raspund eu din experienta vietii. Sotul meu cand ma cunoscut pe mine era la fel tratat in liceu , el avea 18 eu 22 deja absolvisem ASE-ul, ne-am cunoscut intamplator dintr-un misto sa zic asa mai mult al meu decat al lui. Colegii mereu i-l intrebau daca nu cumva este po.. ca nu umbla cu gagicute de pe la liceu. el insa era preocupat de altele si mereu a avut un alt stil de gandire.La bac cand am venit cu mine colegilor nu lea venit sa creada, eu sunt o fire mai diferita sa zic asa , din contra mereu am iesit in evidenta asta e stilul meu. Cu cat te vei axa pe neplaceri le vei tot avea, ceea ce vezi in exterior este lumea ta interioara. Poate Pera poate altii, poate gasesti alte surse sa gasesti cum sa cureti blocajele energetice care le ai.Cum a mentionat Pera in video lui mai sus fii tu exemplu nu te lasa manipulat de cei din jur. Dar mai intai de toate fa-ti ordine in interior exact cum faci intr-un sertar.

  10. Buna …interesante lucruri spui…chiar mi-a placut….in viata esti pus in mii si mii de imprejurari…cel mai important lucru  este ,sa le gasesti o rezolvare si sa treci cu brio de toate…nu conteaza efortul depus pentru solutionarea lor ,ci rezultatul final….din fiecare lucru ,fie el cum o fii,trebuie sa -i cauti ,sa-i gasesti si sa-i scoti esenta benefica!!!Bafta in tot ceea ce faci!!!

  11. Pera…spui ca pentru a fi lider trebuie sa oferi puterea exemplului. La liceu sau scoala cum poti sa ajungi lider alfa? Trebui sa inveti sa ai note mari si sa nu mai ai „probleme” cu profesorii, e puterea exemplului,nu? Dar am vazut multi copii care invata bine si nu au prieteni. De ce? Ce mai e necesar? Chiar sunt foarte curios! Multumesc pentru material!

    1. Am vazut si elevi care invata bine si sunt foarte populari. Din ce am realizat e ca nu trebuie sa iti pierzi viata asa cum am facut-o eu, in fata monitorului. E bine si sa inveti dar conteaza sa iesi afara sa cunosti cat mai multa lume, sa-ti faci prieteni sa umblii cu ei in oras si sa-ti pui un status mes cu sunt la fotbal, nu deranjati in timp ce defapt tu inveti. Din ce am vazut eu in ziua de azi, trebuie sa dai senzatia ca nu-ti prea pasa de scoala ca ai o viata sociala si sa nu inveti, desi tu defapt inveti. Stiu un caz cu un coleg: note bune lua si era cel mai popular si avea multi prieteni si avea un status la mes cu sunt la fotbal si da odata pe mine cu intrebarea care e forumla cutare la mate. Atunci am realizat ac el defapt invata, dar nu o recunaoste, in timp ce eu nu prea invatam, stateam in schimb in fata monitorului si nu aveam o viata sociala.

      1. @Alex008 Asa este ! Fetele ( destepte) cac chestia asta cel mai des. De cate ori deschid gura se „plang” ca materia e grea, ca profu e naspa, ca n au avuti timp/ chef sa invete, ca s au uitat la telenovele, ca sa deschrajeze competita, dar rezultatele erau f bune mereu. Am avut surpriza cand m am
        hotarat sa fac niste meditatii la fizica, sa dau acolo peste una din asa zisele …”delasatoare” ..lucra din culegeri, nu ca mine sa se chinuie cu manualul. Pe urma am schimbat tactica. Mi-am dat seama ca pot sa o intrec daca-mindau interesyl si lucrez individual fara sa mai anunt public”acuma invat”
        Si despre prieteni, conteaza mai mult cum te prezinti in fata lor ca fiind o persoana sociabila si etc. ai grija sa nu dai impresia ca esti tocilar retras. Fii ceva ” ma distrez mereu „dar si invat bine.

  12. dai ca exemplu la un moment dat pe profesori si cred ca majoritate stiu ca nu sunt respectati si nu sunt lideri, ar fi un pentru ei un program/curs  „sa ne educam profesorii” si asta ar aduce o gramada de lucruri bune

  13. Spui la un moment dat ca uni profesori nu sunt lideri si nu sunt respectati si stiu si eu asta, ar fi bun un program/curs de genul „sa ne educam profesorii” ar fi o gramada de lucruri de castigat din asta

  14. foarte interesant materialul. eu cred ca un lider adevarat e acela care are puterea exemplului si este dispus sa-i invete si pe alti cunostintele lui. asta face si diferenta dintre un profesor care este respectat si unul care nu este, deoarece este important si modul in care transmiti informatia. ACUM noi alegem daca vrem sa fim lideri adevarati sau lideri numiti(din punctul meu de vedere cei numiti nu sunt lideri)…….

  15. PERA, FELICITARI!…ESTI EXEMPLUL DE LIDER DEMN DE URMAT!!!!!!!!!!!!!!!!
    MI-AS DORI DIN SUFLET SA PARTICIP LA UN CURS DE-AL TAU..
    Suntem un grup de apx 10 lideri care am fi interesanti de un curs…
    O saptamana linistita si frumoasa, sa traiesti!

  16. Seminar “Matricea puterii gandului”, “Pregatirea omului mileniului trei”, “ Fiecare om este un potential geniu, capabil sa conduca cu propriu destin”  – A . Ignatenko ( Romania – Bucuresti )
     
     
      Mai multe informatii la:
     
     https://www.facebook.com/events/554395687905087/

  17. Seminar “Matricea puterii gandului”, “Pregatirea omului mileniului trei”, “ Fiecare om este un potential geniu, capabil sa conduca cu propriu destin”  – A . Ignatenko ( Romania – Bucuresti )
     
     
      Mai multe informatii la:
     
     https://www.facebook.com/events/554395687905087/

  18. si eu iti multumesc
    este un indemn la o schimbare, la lupta pe care o avem de purtat cu noi anul asta
    si eu unul sunt pregatit si de abia astept sa pun in aplicare strategiile pe care ni le ai pregatit pentru ca sa castigam razboiul intern si apoi, cel exterior
    la lupta !!!!!!!

    1. @CarmenCucerencu Ereditatea este in favoarea noastra. Practic fiecare om este nascut pentru a deveni lider daca trece prin etapele firesti ale evolutiei. Genetic si ereditar, esti un succes. Esti dovada ca stramosii tai au avut gene bune, au supravietuit, au procreat iar tu esti mostenirea lor, capabila de lucruri si mai bune pentru ca esti combinatia a doua bagaje genetice, practic ai incorporat puterea  intregii linii de stramosi.

      1. @Pera Novacovici  @CarmenCucerencu Am inteles ce ai scris Pera, dar cum stam cu cei nascuti din lideri si deveniti ratati? Sau invers.

  19. Eu am avut un astfel de moment, cand mai aveam un pas sau doi pana sa aung acolo unde mi-am dorit si in loc sa fac acei pasi care ii mai aveam de urmat, am ales sa ma retrag din situatia respectiva, chiar daca total inconstient. Practic abia acum dupa ceva vreme mi-am dat seama ce am facut de fapt, mi-am dat seama ca cel mai probabil a fost vorba de o frica de succes, impreunata cu cateva alte frici probabil. Lucru despre care daca as spune ca „habar n-aveam” atunci, as fi chiar bland, ce sa mai vorbim de constientizare… :)))) In fine, lucrurile s-au schimbat, sunt alt om si sunt in mod cert mult mai pregatit sa fac pasi mari spre progres si evolutie. Nu stiu insa cum sa fac sa aung din nou in situatia respectiva si asta e putin frustrant sincer sa fiu… Any advice?

  20. Ai foarte mare dreptate cu puterea exemplului. De foarte multe ori le spuneam anumitor prieteni cum sa facă anumite lucruri dar eu nu le făceam. Dupa asta radeau de mine! In schimb daca aveam rezultate si dupa aceea vorbeam eram luat in serios si oamenii ma ascultau si ma felicitau sau ziceau „Bravo mai!”.

    1. @AlexPop Aici e vorba de orgolii si invidie. Oare chiar trebuie sa ii pui cuiva pe tava ce ai facut, ca o dovada a spuselor tale? De unde au stiut ei ca ai facut sau nu acel lucru? N-au stiut. Ai stiut, doar tu ca nu l-ai facut si asta poate ti-a dat un aer de nesiguranta, pe care l-au „mirosit” si si-au etalat acele invidii de care pomeneam. Cit despre orgoliosi Ce sa zic? Prostul nu-i prost destul daca nu e si fudul. Adica la asemena indivizi poti sa faci lucruri de exceptie sub nasul lui si tot degeaba. Nu iti va aprecia efortul deloc.

  21. Ai adus vorba de profesori in materialul tau. Prpfesorii sunt batjocoriti, umiliti si nu numai la noi. Mie nu mi s-a intamplat sa fiu batjocorita la ora. Pentru ca am stiut sa vorbescu cu elevii mei. Am stiut sa-i atrag si sa-i fac sa-si doreasca sa invete. Am mizat pe creativitate. I-am implicat foarte mult in timpul cursurilor si tot timpul veneam cu ceva nou. Nu aveau timp sa se plictiseasca.
    Ma uitam la emisiunea lui Jamie Oliver: J. Oliver’s Dream School. Copii aparent fara nici o sansa, dixlexici, cu probleme de compartament, care au fost exmatriculati dintr-o scoala de stat, aici si-au gasit menirea. Dece? Pentru ca aici adevaratii profesori erau lideri in domeniul lor- le-au oferit puterea exemplului. Si asta a fost foarte important, poate cel mai important ingredient in a le atrage atentia. Cum au reusit? Au vorbit pe limba lor.
    Cred ca menirea profesorului nu este numai in a transmite cunostinte, dar in a cauta potentialul fiecarui copil in parte.

    1. Frumos ce spui. Acum eu te intreb ceva, pentru ca zici ca esti profesor: Cum faci sa scoti „brinza buna din burduful de ciine”? Daca nu ai incercat asta, sincer, nu prea meriti sa fi dascal. Cit despre respectul elevilor, nu e suficient sa vorbesti pe limba lor. Patrunde in lumea lor. N-ar trebui sa fie greu, doar am fost toti cindva copii. Daca am uitat cum vedeam lumea atunci, cum gindeam si ce simteam, mai bine sa nu facem copii sau sa nu ne facem dascali.

  22. În general, ai dreptate. Dar profesorii, de exemplu, nu au o viaţă mai bună şi din motive sociale. Nu poţi pune condiţia socială din România a unui profesor doar pe seama sa. E suficient să ne uităm la salariile profesorilor şi medicilor noştri pentru a înţelege că aceste profesii au fost împinse DELIBERAT la marginea societăţii. Poate să te înveţe ceva o persoană care nu a reuşit să aibă bani? întrebi tu. Şi eu îţi răspund – POATE. Nu te lăsa atras în capcana de a crede că banii înseamnă în România automat merit. Dacă e aşa – ar trebui ca şi tu, Pera, să înveţi de la Traian Băsescu, Gigi Becali şi….te las să completezi lista…
    Profesorii pot avea un rol uriaş în dezvoltarea unui adolescent şi unii chiar au. Îmi aduc aminte în urmă cu mult timp de un interviu cu un olimpic internaţional la chimie care, întrebat cum de a fost atras de această disciplină, a răspuns „Am cunoscut-o pe d-na profesoară X…, care pur şi simplu m-a făcut să simt că nu pot trăi fără chimie”. Acesta este ADEVĂRATUL PROFESOR. Şi fii convins că nu avea mai mulţi bani decât alţii.

    1. Da, total de acord, aspectul acesta e putin neglijat in articolele tale. Unele vocatii chiar daca aduc satisfactii nu aduc neaparat si o caruta de bani

  23. Da, inca lucrez la asta, la dependente. Mai am dependenta de afectiune, de apreciere. Inteleg ca nu pot fi leaderul meu in primul rand, daca nu renunt la aceste dependente. Imi doresc sa fiu un exemplu si pentru alte persoane si sunt constienta ca voi ajunge la asta atunci cand voi fi leaderul meu in primul rand.

  24. Alex , esti la varsta marilor alegeri. Bacul bate la usa. Trebuie sa schimbi directia in curand. Vei merge la facultate. Vei cunoaste oameni noi, iti vei face noi prieteni.
    Cat despre colegii de liceu, vad in ei oile de maine in timp ce tu vei fi lider alfa.
    Incepe cu pasi mici.
    Schimbati ochelarii. Ia -ti o pereche de ochelari faini (multor fete le plac baietii cu ochelari), apuca te de sala cum ziceau baietii in alte comentarii-asta o sa -ti dra incredere in tine, plus energie pt telurile tale.
    Si eu port ochelari- si mie mi s-a spus tocilara, aragaz cu 4 ochi, dar viata merge inainte. Cei care imi spuneau asa sunt fara slujbe, blazati, indatorati la banci, eu sunt in afara tariide 3 ani si-mi merge bine.
    Iti doresc putere si concentreaza-te pe tinesi pe ce vrei de la viata. Oamenii din aceasta comunitate te ajuta si ti sunt adevarati prieteni. Mult succes

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.