Devino o personalitate alfa 4/4: sunt incompetent dar foarte spiritual

Lectiile precedente din cadrul acestui curs gratuit le poti vedea aici:

 

Lectia 1: Devino o personalitate alfa – partea 1/4 

Lectia 2: Diferenta dintre personalitate alfa (liderul) si beta( follower-ul) – lectia 2/4

Lectia 3: Subcomunicarea sau ce au in comun burta, pantofii murdari si mancatul repede – lectia 3/4

Lectia 4.1: Cum sa ai parte de sex si bani ca o personalitate alfa ( si sa fii o persoana spirituala) 4.1

Lectia 4.2: Cum sa scapi de mentalitatea de angajat si sa faci bani ca un alfa 4.2

 

In lectia de azi vom vorbi despre un lucru despre care nu vorbesc des dar care se regaseste in majoritatea materialelor mele.

SPIRITUALITATEA.

Misiunea fiecarui om pe pamant este sa faca lumea mai buna si fiecare are propriul fel de a face asta in functie de combinatia de trasaturi de personalitate pe care o are si care ii permite sa aiba anumite talente pe care le poate transforma in abilitati.

Multi oameni confunda incompetenta cu spiritualitatea.

Faptul ca nu poti sa faci destui bani nu te face o persoana mai spirituala ci dimpotriva.

Daca ti-ai urma misiunea spirituala, de a face lumea mai buna prin talentele tale, ai face si destui bani ca sa nu mai muncesti niciodata.

Uita-te la toti oamenii de succes si vei vedea acelasi tipar: Au gasit o cale de a oferi valoare lumii, de a face lumea mai buna, in o infinitate de domenii de activitate.

Am un set de legi spirituale care au aplicabilitate foarte preactica. Poti sa auzi in detaliu despre ele in materialul meu video de mai jos.

Aceste legi sunt:

1. Fii puternic TU prima oara

2. Culegi ceea ce semeni. Karma

3. Vocatia

4. Ratacirea spirituala

5. Evolutia

6. Totul este unul

7. Oamenii din jur ne sunt oglinzi

8. Totul este o lectie

Astept comentariul tau despre acest subiect.

Cu respect,

Pera Novacovici

 

 

mp3vocatie7 Cum sa scapi de mentalitatea de angajat si sa faci bani ca un alfa 4.2

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

168 de răspunsuri

  1. foarte bun articolul sunt unele lucruri la care nu ma gandeam. multumesc pentru tot ajutorul pe care cu drag ni-l intinzi cu draga inima . o seara buna si te asteptam in continuare cu sfaturi si invataturi de calitate ca toate cele 😀

      1. Aaa da. Am uitat sa zic. Si mie imi place articolul. Ai dreptate ca nu trebuie sa fugim de viata, de bani si sa ne ascundem dupa spiritualitate. Imi plac lectiile tale. Continua sa ne dai lectii de calitate. Eu sunt cititor fidel. 😀

      2. pera, de cand nu te-am vazut te-ai schimbat. esti vegetarian? sau ai inceput sa mananci ca si mine, raw vegan? salutari
        adrian.

    1. multumim,este corect tot ceea ce spuneti,astept cu nerabdare urmatoarele cursuri multa sanatatesi tot ce va doriti,cu respect doina

    2. Domnul Pera,apreciez munca dumneavoastra dar numai sub un anumit aspect.Da, este adevarat ca avem in noi depusa multa energie caci asa am fost creati si ca toata fericirea noastra depinde de interiorul nostru pe care il dezvoltam cum dorim, si ca viata nostra depinde de gindirea noastra,insa… nu putem vorbi de spiritualitate fara admiterea existentei unui Dumnezeu Viu, asa precum si este, Dumnezeu este acel Duh luminos in care sufletele noastre isi gasesc linistea si fericirea… mai am multe obiectii cu care voi reveni pe parcurs
      Am o intrebare: care este parerea dumneavostra referitor la moarte? ( ce este moartea si ce se intimpla cu sufletele noastre dupa moarte?)
      Va multumesc!

      1. Cred in Dumnezeu si in acelasi timp si in reincarnare. Sunt concluziile mele dupa 31 de ani de viata. Insa nu Dumnezeul portretizat ca barbat de religie ci ca o sursa de energie creatoare si inconstienta.

        1. „Dumnezeul (..)ca o sursa de energie creatoare si inconstienta”
          Este o idee argumentabila probabil la nesfarsit, pentru ca e foarte importanta pentru oameni. Ma ganesc, la nivelul nostru de constienta, ca in aceasta ipoteza cu atat mai mult, vom gasi surprinzatoare frumusetea creatiei, minunile pe care nu incetam sa le descoperim si sentimentul de iubire pe care-l avem cand ne uimesc.
          Sa fie toate creatie a rezonantei? Sa fie doar matematica? 🙂
          Frumoasă nimereală…

        2. Dumnezeu nu va putea fi inteles de nimeni niciodata, un lucru marginit nu poate intelege un lucru nemarginit. Nu este cu putinta sa il cunoastem pe Dumnezeu decat atat cat doreste El, sa ni se descopere. Si Pera, de ce e nevoie sa crezi in reincarnare, caci plata faptelor bune este un loc in rai, paradis, ceva echivalent cu starea de reincarnare, doar ca este mai strict si se defineste prin fericirea absoluta. Si ca tot vorbeai de scopul omului, in teologia crestina acesta este preamarirea Lui Dumnezeu si fericirea proprie…

    3. buna Pera
      Apreciez articolele tale , ma regasecs in ele, si caut sa ma dezvolt cu ajutorul tau
      Tu munesti lucruri pe care eu doar le simteam insa nu aveam o denumire pentru ele
      Imi doream sa fiu un om cu dorinta de a face bani insa cresterea mea familiala ma incorseta
      Acum sunt libera datorita filmuletelor tale

    4. in primul rand vreau sa te felicit pt.bunavointa ta de a impartasii cu noi experientele tale si mai ales cunostintele tale care ni le oferi gratis.dupa parerea mea sunt f interesante si le explici atat de liber si sincer incat eu personal sunt uimita si totodata bucuroasa ca exista oameni ca tine.sunt f multi asa zisi mentori si maestri care contra cost ne lumineaza catusi de putin mintile dar ce spui tu aici e f profund si adevarat.

      1. interesante idei si apreciez faptul ca incerci sa ni le impartasesti.dar ele nu sant noi si am citit despe lucrurile acestea dar spuse in alt fel …totul pleaca de la creer!numai ca omul are si suflet…fiecare are psihologia (filosofia)lui de viata.cu privire la faptul de a ajuta cu bani pe cineva…am o intrebare.crezi ca oamenii au nevoie numai de ajutor material?numai de bani?iar cu privire la sex…a face dragoste este acelasi lucru cu a face sex? daca am raspunde cu DA sau NU la aceste doua intrebari ,raspunsul meu ar fi NU.nu stiu care ar fi raspunsul tau.cred ca ai observat ca am folosit cuvantul ,,oameni ,,si nu cimpanzei sau lupi…numai bine,sa ai toti banii pe care ti-i doresti si sa fii iubit cu adevarat!!

  2. Wow. Legile astea spirituale chiar ca sunt ale tale. Doar cateva sunt la fel cu ceea ce am mai citit pana acum. Uite inca cateva idei: Directia inauntru e acelasi lucru cu directia inafara (actiune si reactiune). Ceea ce e fizic e la fel cu ceea ce e spiritual (materia e energie; E=mc^2; Einstein). Binele e rau (tine de perceptie; fiecare le vede cum vrea). Toate sunt una inseamna ca poti vindeca lumea, sa o faci sa prospere daca prosperi tu pe toate planurile. Nimic nu e gresit, rau, urat. Nimic nu e gresit sau „rau” atata timp cat inveti o lectie (trebuie pur si simplu sa stii ca exista consecinte pentru ceea ce faci; e perfect ok sa mai intreci masura, sa te distrezi, sa faci ceea ce ai chef; dar nu uita de consecinte). Nimic nu e urat pentru ca poti vedea frumusetea in orice lucru (tine de perceptie; frumusetea ta dinauntru face totul sa fie frumos inafara). Placerea e suferinta. Ambele sunt emotii trecatoare date de atasare (te atasezi de rezultat; daca ai castigat esti fericit, altfel suferi; daca esti detasat ai scapat din jocul acesta fara sens). Trecutul, viitorul, toate le traiesti in prezent.
    Si voiam sa ajung aici: Tot ceea ce pare opus e de fapt la fel. Si trinitatea se uneste intr-un singur Dumnezeu, o singura persoana. Toate partile la final sunt una. Gandurile, emotiile, actiunea sunt energie. Si cei care studiaza subconstientul (de exemplu hipnoza) stiu ca subconstientul percepe totul ca prezent si ca nu exista negatii ci doar afirmatii. Iar subconstientul individual poate fi conectat la cel colectiv.

      1. Mai prezint o idee legata de spiritualitate si Geometrie Sacra. Directia inafara, duce la sfera (ai un centru si vrei sa extinzi dinspre centru totul inafara). Sfere imperfecte sunt peste tot, la orice nivel. Particule, electroni, neutroni, protoni, atomi, celule, planete, stele, etc. Asta arata ca universul se extinde, ceea ce stim deja, si e clar ca se extinde in sfere. Apoi directia inauntru e data de gauri negre, vid, gravitatie, atractie. Tot ceea ce are putere de atractie are o gaura neagra inauntru. Si exista 2 infinituri, unul inafara („infinitul mare”) si unul inauntru („infinitul mic”; pentru ca poti merge la infinit in directia inafara si in directia inauntru). Iar in orice sfera se gaseste toata informatia, pentru ca e conectat la intreg universul si dintr-o sfera poti reconstrui tot universul. Si asa stiinta incepe sa se lege incet incet cu religia si arta.
        Pentru mai multe detalii puteti citi site-ul original in engleza ( http://theresonanceproject.org/ ) sau lectia mea introductiva de Geometrie Sacra ( http://geometrie-sacra.blogspot.com/2012/03/introducere-in-geometria-sacra.html ).

  3. Foarte adevarat ce zici !!! A fi spiritual inseamna a deservi semenii tai !!! sa fi in slujba lor !!Sunt un tip initiat in mai multe sisteme spirituale deci in cunostintza de cauza ! Trebuie sa-ti doresti foarte multi bani dar castigati pe cai cinstite ca sa te poti ajuta pe tine si pe altii !!! o singura intrebarre am ptr tine care nu face parte din acest subiect : Folosind tehnicile de seductie ptr a fura sufletul femeilor nu presupune ati face karmaa ????!!!! Aviz amatorilor !!!

    1. Pai tocmai aici e smecheria 🙂 Daca ai convingeri limitative poti sa privesti seductia ca pe un furt al sufletului femeilor si provocare de suferinta si inimi sfasiate. Totusi, daca stai de vorba cu oricare din iubitele mele ai sa descoperi ca de fiecare data cand intalnesc o femeie scopul meu este sa o las mai buna decat am gasit-o. La fel, in tot ce ii invat pe alti baieti si barbati, scopul e sa ofere valoare si experiente extraordinare, nu sa provoace suferinta. Ce zici de seductia folosita in scopul asta? KArma cred ca sare in sus de bucurie 🙂

      1. Ai gasit portita de iesire !! 🙂 Atat timp cat sufletul nu e afectat dupa despartire e ok ! chiar benefic ! prin sex sau dragoste iti cresti dimensiunea campurilor energetice ! dar cand vezi fete, „sfasiate”,si le masori radiestezic cat suflet mai au cu ele te minunezi ; aia se cheama ca ti ai facut karma !

  4. Multa lume simte ceia ce ai zis dar putini isi pot exprima sentimentul in cuvinte ….asa cum il faci tu …bravo Pera

  5. si aceasta lectie a fos super,au fost multe lucruri foarte bune.
    cred ca voi asculta inca odata toate lectiile (sigur)
    acum doar atat mai zic ca: fiecare om are misiunea lui pe pamant.
    si inca ceva:
    am citit ca exista 4 lucruri in viata pe care nu le poti recupera
    Piatra…dupa ce este aruncata
    Cuvantul…dupa ce este spus
    Ocazia…dupa ce ai pierdut-o
    TIMPUL…dupa trecerea lui
    multumesc

  6. Pera,
    Acum mai bine de un an, cautam pe net „cum sa fii mai eficient”, pentru ca, desi munceam mult, nimic nu era cum trebuie. Am dat peste sit-ul tau care-mi spunea, cam verde in fata, ca situatia in care ma aflu mi se datoreaza exclusiv mie si nu altora (asa cum credeam eu pe atunci) si ca am atatia bani in buzunar cati merit sa am. Pe atunci nu intelegeam multe din sensurile frazelor gen „cum ajuti tu oamenii?” sau „oamnii din jur ne sunt oglinzi”. Sit-l tau a avut atata forta incat m-am apucat de citit, pe acest domeniu al dezvoltarii personale. Castigul este ca mi-m schimbat total atitudinea, am inteles mai bine scopul meu, mi-am identificat mai bine prioritatile, iar tot ce ai spus acum, legat de spiritualitate, este perfect pe intelesul meu, si perfect adevarat.

    1. Foarte tare, felicitari Victoria si felicitari Pera, nu cred ca poate fi multumire mai mare decat sa stii ca ai putut ajuta pe cineva sa-si schimbe viata. Poti sa ajuti un om dandu-i bani, o casa, haine, mancare, apa, bani cand are nevoie dar ADEVARATUL ajutor este sa-i dai putere sa si le obtina el singur, pentru ca asta dureaza toata viata. E ca si cum i-ai plati asigurarea de viata in fiecare luna pentru tot restul vietii 😀

  7. Sunt cateva legi ale spiritualitatii extrem de simple si…mai aproape de noi decat am fi crezut!
    Pera, ai dreptate ca atingi subiectul acesta: a fi spiritual nu te impiedica a fi un om prosper…doar daca vrei!
    Si poate , nici asa…caci lucrurile vor converge catre asta!
    Odata ce legile spirituale sunt respectate, aplicate corect… CAMPUL POTENTIALITATII PURE isi/iti deschide toate drumurile!
    Recomand o carte,de numai 30 de pagini…
    Deepak Chopra- Cele 7 legi spirituale ale succesului!
    Se gaseste si pe net, free.

  8. Sunt de acord cu ce ai spus, insa cum explici ca exista moaste care miros a tamaie? Cum iti explici faptul ca au existat oameni pe acesti pamant care au stat in pesteri si se rugau toata ziulica la Dumnezeu iar cand au murit a inceput sa apara un iz de tamaie pe parti ale oaselor?
    Iti spun eu.
    Acei oameni si-au indeplinit misiunea pe acest pamant, rugandu-se Domnului pentru pacatele pe care le facem.
    Simteau prezenta lui Dumnezeu in oricine si in orice.
    Intradevar exista foarte multi preoti falsi in lumea asta Pera. Dar sa stii ca exista si preoti adevarati. Numai eu stiu vreo 4. Cand vorbesc cu ei, le simt duhul. Si nu fac sex si nu fac bani.
    Cum iti explici faptul ca exista un gol in tine dupa ce faci sex? Un gol in suflet. Sufletului nu-i place sa faca sex. De fapt sufletului nu-i place nimic din placerile carnale insa, atata timp cat Dumnezeu a inventat sexul, inseamna ca este pentru un scop nobil si uman: nastere de prunc. Eu cred ca oamenii fac sex pentru a-si umple golul spiritual.
    Si sunt curios. Ce crezi, dupa parerea ta, ca se intampla dupa moarte? Ce iei cu tine dupa moarte?
    Cu respect, Bogdan

    1. Buna Pera,
      Apreciez blogul tau si felul tau liber de exprimare,insa nu esti concret in a spune cine ti-a dat o misiune in a fi tu mai bun pe acest pamint.
      Am inteles ca ai citit f.multe carti,insa eu cred ca un om care da sfaturi in ceea ce priveste spritualitatea trebuie sa fi citit biblia si sa fie gasite lucrurile care le recomanzi in aceasta carte CARTEA CARTILOR.
      Un lucru spus fara traire este fara continut.
      Cu stima! Bobi

    2. Nu stiu ce gol simti tu dupa sex, eu una simt numai implinire, fericire si mai mult chef de viata asta daca partenerul se pricepe daca nu sunt frustrata. Si nu conclude din asta ca sunt o panarama, pt mine sexul inseamna impartasirea dragostei cu persoana iubita. Insa cred ca totul depinde de perceptia ta asupra sexului, daca tu crezi ca e un lucru rau atunci asa e si ai mustrari de constiinta dupa, daca nu te simti implinit.

      1. Draga Andreea,
        Sincer ma bucur ca simti implinire si fericire dupa ce faci dragoste. Asta este si ideea pana la urma in a face dragoste cu PERSOANA IUBITA!
        Normal ca nu e rau sexul daca a fost inventat de Dumnezeu. Dar atata timp cat se face cu lacomie, cu egoism(doar pentru placerea proprie) si cu toti si cu toate, se pierde din valoare si oamenii o fac doar pentru a-si umple acel rezervor spiritual. E o confuzie.
        Din fericire eu nu mai simt acel gol 🙂
        Numai bine!

    3. ´´Cum iti explici faptul ca exista un gol in tine dupa ce faci sex?´´
      spui asta ca si cum este o lege ca orice om dupa ce face sex are un gol in suflet
      de unde ai scos asta?…

      1. Un prieten de al meu zicea:
        „Mi-aduc aminte că, atunci când eram în facultate, am avut o experienţă pe care am numit-o „mahmureală de după dragoste”. După ce eram cu o fată, a doua zi dimineaţa simţeam întotdeauna o goliciune. Nu vei vedea acest lucru la televizor sau în filme, dar se întâmplă foarte des. Experimentam goliciune şi chiar regret.
        Această „mahmureală de după dragoste” era un fenomen ciudat pentru mine. În special pentru că în facultate sexul era „dumnezeul” meu. Ca bărbat, acesta era lucrul la care mă gândeam dimineaţa, la prânz şi seara. Deci ţi-ai închipui că a face sex era pe deplin satisfăcător – încoronarea realizării mele în închinarea la „dumnezeul” meu. Şi totuşi, experimentam adesea neîmplinire.
        Ai experimentat şi tu acest lucru? Ai trecut şi tu vreodată prin „mahmureala de după dragoste”? Dacă da, atunci ar trebui să te opreşti şi să te întrebi: „De ce se întâmplă acest lucru? Dacă este atât de important pentru mine, cum se face că sexul mă lasă atât de pustiu?””
        Asta am simtit si eu. Intradevar, am exagerat, nu stiu daca intradevar TOTI oamenii simt aceasta „mahmureala de dupa sex”.

  9. Salut Pera,
    Mi-a placut mult cum ai dezvaluit, cu simplitate si claritate unele trucuri mentale pe care uneori le folosim(sau le-am folosit) noi insine pt a ne ascunde de noi si de prioritatile noastre.
    Au fost unele idei cu care eram familiar, pentru ca se regasesc des in materialele tale, dar si unele care au venit ca noutati. Mi-a placut precizarea ca orice om foarte evoluat spiritual poate sa faca bani si simplul fapt ca nu putem face bani cat vrem noi dezvaluie ca nu suntem la nivelul de spiritualitate la care am putea crede ca suntem. Ma bucur ca ai impartasit cu noi legile tale spirituale. Par de un foarte mult bun simt.
    Iti multumesc,
    Alex Peptan

  10. Buna Pera,
    eu te-am descoperit de curand… aparent intamplator dar exact cand a trebuit! am multe de schimbat dar stiu ca am inceput!
    Multumesc,
    Mirela

  11. Buna Pera
    Bravo, esti o persoana indrazneata si cu multa forta. Ma intreb cum gasesti timp si pentru a face si niste lectii video gratuite pe linga tot cea ce mai ai de facut. Sa stii ca prin aceste lectii chiar faci lumea mai buna pentru ca in aceste lectii oferi informatii de pret pentru toata lumea. Esti un exemplu bun de urmat, Bravo iti reuseste. Multumesc

  12. Cea mai tare – sufletului nu-i place sa faca sex (@ Pavel Bogdan):)) Pai, ia sa vezi ca cel putin sufletului meu (si e foarte putin ca suntem mai multi) ii place , ai putea sa ma contrazici? Dumnezeu si daca ar fi in cer si s-ar uita la oameni ca tine ar rade de l-ar durea burta :))). Ce se intampla dupa moarte?!!! – Cui ii pasa, singura certitudine e viata. Cat despre sipirtualitate – e ok ce zici Pera ca si discurs motivational, spiritualitatea din punctul meu de vedere e unica pentru fiecare, o energie pe care fiecare o traieste in modul sau, nu mai mult sau mai putin corect. Pot paria insa ca toti cei indoctrinati de oricare religie o simt la un nivel minim. De ce? Pentru ca religiile au fost create de oameni, altii decat propria persoana. Si nu intru mai departe in discursul, usor de argumentat istoric cu fapte, al manipularii si utilizarea religiilor ca instrument al acesteia

    1. Draga mea Cristina,
      Comment-ul meu a fost pentru Pera, nu pentru tine.
      Acum ca ai comentat, vreau sa-ti spun sincer, din nou, ca sufletul curat NU are acea nevoie de sex. M-ai inteles gresit. TU ai nevoie de sex dar sufletul tau nu are nevoie. Faptul ca pui placerile tale carnale mai presus decat actiunile care tin de spiritualitate(ex: meditatia), nu inseamna ca sufletul tau vrea sex. Nu confunda!
      Cui ii pasa de moarte? Daca nu iti pasa tie asta nu inseamna ca nimanui nu-i pasa. Si ca sa iti raspund la intrebare, TIE iti pasa, insa ti-e doar frica sa te gandesti ca va veni o zi in care nu vei mai fi. Daca pe mine ma crezi un om religios care are creierul spalat, citeste biografia lui Steve Jobs.
      Numai bine!

      1. 🙂 Pavel, trecem peste evidenta faptului ca acel comment era pt. Pera. Eu doar m-am bagat in seama, asta face lumea aici – isi spune parerea.
        Am cunoscut multi oameni foarte buni intr-un domeniu, genii – gen Steve Jobs, dar cu vieti sau cu laturi care nu ii onorau. Si da, mi-e frica de moarte (si ma gandesc la ea, ma ajuta sa traiesc intens) – nu vreau sa mor vreau sa traiesc cat mai mult din viata asta, dar nu mi-e frica de ceea ce e dincolo de moarte, nu-mi pun deloc problema asta – aici e DIFERENTA. Imi traiesc spiritualitatea si latura sexuala cu aceeasi intensitate, nu se exclud una pe alta. Daca m-as apleca asupra unei religii as spune ca sunt 100% compatibile, se spune ca in momentul orgasmului esti cel mai aproape de Nirvana – ceea ce ar putea explica si golul simtit de tine 🙂 Numai bine si tie, e normal sa avem pareri diverse, mie doar imi pare rau cand vad oameni indoctrinati (mai ales tineri), cu gandul la pacate, la viata de dupa moarte, un Dumnezeu care ii pedepseste si etc. in conditiile in care azi au toate elementele necesare sa isi dea seama ca totul e un joc de putere si manipulare. Nu mai am linkul dar ti-as fi trimis o poza cu papa si Hitler ca si un posibil ex. O viata linistita si fericita sa ai !

        1. Draga Cristina,
          Pe mine personal, moartea m-a trezit la viata. De cand mi-am dat seama ca va fi o zi in care nu voi mai fi, am inceput sa traiesc FIECARE secunda.
          Dumnezeu nu pedepseste. El nu e rau. El e prieten cu oricine vrea sa-l primeasca in viata lui.
          Asa e. Totul e manipulare din pacate. Chestia e ca asta nu insemana ca nu mai exista credinta.
          O viata si mai linistita sa ai:)

          1. @Pavel Bogdan:
            Sunt perfect de acord cu tine legat de tot ce zici.
            De exemplu de fiecare data cand ma apropii de moarte incep sa traiesc viata cu adevarat. Atunci devin prezent, atent, traiesc.
            Si legat de Dumnezeu am aceeasi parere. El nu e rau, nu ne judeca, ci ne iubeste ca pe fii si prietenii sai. Iar in caz ca gresim ne lasa sa vedem asta singuri prin rezultatele din viata noastra. Viata noastra, asa cum e, e cauzata de noi.
            Iar „mahmureala de dupa sex”.. din cate am citit e ceva normal. Ca sa dai viata trebuie sa folosesti multa „energie”. De-aia te simti gol pe dinauntru. Nu stiu daca acesta e motivul.
            Si nu imi e frica de moarte. Iar de ceva timp viata mea e foarte linistita, placuta. Poate pentru ca am invatat sa nu ma lupt cu viata, cu mine sau cu ceilalti, sa nu fiu impotriva curentului, ci sa folosesc curentul vietii in folosul meu.
            Si stiu ca eu sunt un alt tu. Oamenii (sau vietuitoarele) sunt precum celulele unui organism, asemanatoare dar totusi unice, grupurile de oameni (sau vietuitoare) care exista cu un anume scop sunt precum organele, iar toti oamenii (si vietuitoarele) sunt precum un organism. Nu poti trai fara ceilalti oameni, fara „organism”. Fiecare are calea lui. Toate sunt una.

  13. Sunt 120% de acord cu tine. Sau … poate chiar 150%.
    Conteaza indeplinirea misiunii proprii pe Pamant si numai asta te face cu adevarat spiritual.

  14. foarte bine pregatit articolul la fel ca intotdeauna.Cat mai curand posibil o sa comand si cartea personalitate alfa pentru ca e scrisa de o persoana exemplu,felicitari

  15. Bun filmuletul ;),felicitari desi simt parca un pic de nervozitate si suparare catre cei care se complac cu smiorcaitul si se asteapta sa se schimbe ceva,si te inteleg perfect.Si eu in ultimele luni mi-am schimbat viata si stilul de viata,si cu indrumarea ta trebuie sa recunosc,s-au mai bine zis filmuletele tale m-au facut sa inteleg ca de fapt sunt pe calea care trebuie sa fiu,automat inbunatatindu-mi si aspectul fizic si sanatatea si starea mentala si artistica,si de aceea zic ca te inteleg ca pana la urma e vorba aceea, „Daca eu pot,altii de ce nu ar putea?”.Apreciez mult ceea ce faci,si iti multumesc pentru cuvintele care m-au ajutat sa inteleg anumite aspecte din viata mea care imi consumau degeaba si de prea mult timp vointa care acum o folosesc in scopuri mai utile mie. 😀

  16. Credinta fara fapte nu e credinta. Ai atins un punct care ma afecteaza si pe mine dar si pe multi altii din lumea asta.Multumesc de articol , tine-o tot asa!

  17. Mersi pentru invataturile pe care le scri pe acest site.
    Scoala nu ma invatat nici o data aceste lucruri,nici nu cred ca o sa ma invete.Am inceput sa ma uit pe site-ul tau din curiozitate si nu prea aplicam ceea ce ai scris,dar cand am inceput sa aplic si am avut”victorii” in ceea ce imi propuneam ,eram pe dinafara la acele lucruri,nici acum nu sunt dezvoltat, sunt chiar la un nivel destul de jos,la start,dar am prins gustul victoriei,victorii mici care imi dau incredere in mine,ei bine cand am avut aceste „victorii”, m-am simtit incredibil si am stiut ca daca imi doresc un anumit lucru pot sa il am daca aplic ceea ce ai scris.

  18. of Pera cat tin eu la tine,dar nu imi vine sa cred ce prejudecati ai:
    -nu cred ca suntem intr-o criza spirituala…fiecare secol are in el o asa zisa criza spirituala….. hai sa ne amintim,,,,
    -inainte lumea chipurile nu era obeza ca nici nu manca prea mult,si mai ales cu plasticurie astea din mancare si hormonii astia care se pun in pui si in multe produse alimentare normal ca omul s eingrasa mai repede,
    -Angelina daca trage un part(basina)o sa se auda in presa pana la Targoviste de unde sunt eu:))))hai sa nu ne mai mintim,e adevarat ca face multe pt sarmani,si isi pune viata in pericol,dar adevaratii preoti…nu vei auzi la stiri ca au facut fapte bune,Pera….trezeste-te un pic din problema ta fata de crestini!
    -eu nu ma dau spirituala,si sunt de acord cu tine in tot ce zici cu privire la lene,la rostul nostru pe pamant,dar nu uita:suntem fiinte libere sa credem ce vrem,daca ajuti un om sa faca bani nu inseamna ca vei putea sa il ajuti mereu si sa-si gaseasca spiritualitatea(aceasta din urma fiind ceva ce tine de UN ALTCEVA…mult prea poetic sa il atingi tu cu ‘cei 6 pasi spre fericire ‘pe care vrei sa-i insufli celorlalti….si cei 9 pasi nu mai stiu de care si cele 5 metode nu mai stiu d ecare…spiritualitatea din fiecare e un taram fin…poarta-te ca cu oul:)
    -mai cred ca exista oameni bogati si fff jos spiritual asa cum exista cred ca oameni f saraci si generosi si spirituali!!!nu cred ca stie nimeni pe lumea asta unde inclina balanta!!!!
    -eu am cunoscut un om care a facut puscarie pt Iisus Hristos 16 ani,inainte de gHeorghiu Dej(acum e mort)si acel om depasea cu mult in inima si generozitatea lui aproape pe toti preotii pe care i-am cunoscut in carne si oase…dar asta e …nu dau vina pe toti preotii cum faci tu,daca exista intr-adevar f putini preoti crestini ca lumea!!!
    imi pare rau pt bunica ta,si cred ca este unde trebuie..in lumina!!!
    IN REST,ESTI GENIAL PRIN SIMPLITATEA SI COMPLEXITATEA TA IN ACELASI TIMP:)

  19. Salut Pera.
    Este corect ce spui. Dar aceste lucruri nu sant noi. Cine a citit din lucrarile marilor filosofi ai lumii, mai cu seama a celor din India, au cunostinta de aceste lucruri.
    In orice caz, munca pe care tu o depui e salutabilă si iti doresc succese in continuare, si mari realizari.

  20. Buna ziua Pera,
    Esti extraordinar si multumesc pentru tot ce impartasesti cu mine,de multe ori simt la fel!imi sunt foarte folositoare si foarte motivante sfaturile tale.Cred ca depui un efort foarte mare pentru asa materiale valoroase.Este o placere sa te ascult.

  21. Inca un lucru, Pera te-as pune in fiecare biserica din tara sa spui ceea ce ai spus aici. Ai pune multa lume pe ganduri (cei care ar realiza ca traiesc gresit) insa altii ar iesi frustrati invocand ca ai spune blasfemii 🙂 .

  22. Buna PERA,sint foarte fericita in legatura cu schimbarea mea venita dupa ajutorul imens care mi l-ai dat prin materialele trimise,iti admir potentialul si astept cu nerabdare in continuare sugestii

  23. salut, Pera!
    e uimitor ca mare parte din discursul maicii Siluana Vlad (de aici: http://www.misiune-ortodoxa.ro/video/conferinte/conferinta-video-maica-siluana-vlad-despre-bucurie.html) este in esenta similar cu ce spui tu aici. (*uimitor e ca desii ii ataci pe calugari, vorbesti ca unul dintre ei 🙂 .)
    a, si uite aici o versiune romaneasca a Angelinei Jolie: http://www.gandul.info/salveaza-craciunul/salveaza-craciunul-povestea-parintelui-nicolae-tanase-cel-care-are-grija-de-sutele-de-copii-din-valea-plopului-si-valea-screzii-9079018 🙂 .
    (enfin, cand crezi ceva poti gasi in orice lucru argument in sprijinul a ceea ce crezi. e valabil in orice. chiar si in matematica. celui care crede ca x+x=10x poti sa ii arati un milion de valori ale lui x pentru care x+x=2x si tot n-o sa te creada. va zice ca totalul numerelor posibile este infinit, iar un milion (ca si oricare valoare finita, oricat de mare) este o valoare infima (ergo neglijabila) fata de infinit. <– did anyone here get my point, guys?)

  24. Extraordinar , de frumoasa lectia,si eu crde in aceleasi principii de viata.
    Si eu cred ca exista un Dumnezeu prima oara in noi,si apoi in ce forma este Elo cu adevarat.
    Suntem inzestrati cu mii de talente si potentiale.Sa le folosim!Asta trebuie!
    Eu am o chestie:Ma descurajez repede cand nu iese ceva,dar nu renunt niciodata!!!
    Multumim Pera!!!!:-)

  25. Mi-am amintit ceva foarte important. Sunt 2 extreme și un punct de echilibru, ca întotdeauna. De exemplu avem da, nu, nu știu.
    În cazul de față avem materialism, spiritualitate dusă la extrem, realitate.
    Materialismul spune că totul e fizic și că timpul curge din trecut, unde e cauza, în viitor. Spiritualitatea spune că totul e spiritual și că timpul e sacru și că poți avea cauza în viitor și rezultatul în prezent sau trecut. Realitatea e că timpul curge în ambele direcții simultan și că poți avea cauze și efecte oricând vrei tu.
    (Șamanii de exemplu vorbesc despre timpul care curge în ambele direcții. Puteți căuta mai multe informații pe net și veți găsi.)

  26. EU NU VAD NIMIC NICI O INDRUMARE SPIRITUALA!AM VAZUT VORBE DESPRE BANI BANI CHIAR SI PROECTUL ARE SCOPUL DE A VA IMBOGATI PE SAMA LA NISTE OAMENI DISPERATI!OAMENII SE TREZESC SINGURI CIND LE VINE CEASUL O DATA CE NU ESTE VENIT POATE SA SE UITE LA 10 DE SEMINARE DE ACESTEA !

    1. In primul rand ca sa ai succes trebuie sa vinzi ceva si ca sa vinzi ceva trebuie sa ai ce oferi. Daca ai succes inseamna ca multa lume a cumparat ceea ce aveai tu de oferit si avea nevoie de ceea ce oferi tu. Aproape toti care au succes au facut lumea mai buna exact prin ceea ce ofereau. Bill Gates a oferit lumii Windows, unul dintre cele mai usor de utilizat sisteme de operare, Mark Zuckerberg a facut facebook si tot asa. Apoi unii dintre ei au mai facut si donatii, precum Bill Gates. Poti gasi foarte multi oameni de succes care au oferit ceva lumii.

  27. In fiecare zi ma gandesc sa plec, undeva departe, pe munte, acolo unde ma simt „acasa”.
    Bun material, dar nu mai da idei si altora, chiar vreau sa fiu singur acolo.
    Pe de alta parte, filosofia ta despre spiritualitate are multe in comun cu ideile pe care le-am descoperit la Osho. Coincidenta??

  28. Eu chiar am reusit sa schimb ceva la mine citind-o si ascultand-o pe Andreea Pap si recunosc, m-a ajuta foarte mult! Te citesc acum si te ascult si pe tine si iti multumesc pentru tot ceea ce faci! Pe mine ma ajutati, vorbele voastre le inteleg si vreau prin voi sa devin cea mai buna care pot fi!

  29. Salut Pera,
    hmm…imi aduc aminte cum spuneai ca nu citesti mesaje lungi. Ok. Deci am inceput sa citesc totul ce tine de dezvoltarea personala acum 3 luni. Pe zi consumam 4-5 ore de studierea articolelor de pe diferite site-uri. Totul era perfect, eram entuziasmat, ma trezeam plin de energie , avand scopuri in viata. Ok.
    Acum 2 sapatamani am inceput sa studiez totul despre masonerie,teoria conspiratiei si despre religie inparte. Am aflat ca religia nu e deloc Credinta. Acum studiez Biblia, tradusa de istorici si exprerti, nu de preoti, si constat ca traim intrun sistem bine programat de guvernul din umbra.
    Bine. Poti spune ca sunt un fanatic sau paranoic, dar iti cer sfatul, pentru ca ma aflu intr-o dilema spirituala, nu mai stiu ce sa cred, nu mai am scopuri, sunt la pamant. Poate stii tu despre ce este vorba, acum viata mea are cu totul alt curs, si mie greu sa gases puteri sa raman la suprafata…
    Pls HELP!

  30. MA BUCUR CA ESTI PRINTRE NOI SI CA DUMNEZEU TE-A INZESTRAT CU HARUL DE A VORBI OAMENILOR SI CRED CA ESTI UN OM MINUNAT! TU ESTI OGLINDA A CEEA CE ERAM EU CAND ERAM COPIL LA SCOALA . MA REGASESC ADESEA IN VORBELE TALE.. MULT NOROC SI PUTERE DE MUNCA!!!!!

  31. Mi se confirma cu fiecare zi, ca e valabil dictonul „Stiu ca nu stiu nimic” a lui Socrates. Credeam ca lucrurile abordate de tine, Pera, imi sunt deja familiare si, iata, am invatat enorm in aceste citeva lectii pe care cu generozitate mi le-ai oferit.
    Iti multumesc din suflet pentru gestul tau caritabil!!!
    Lu

  32. Pera multumesc pentru acest material, este exact ceea ce aveam nevoie, o trezire la realitate si un impuls ca sa continui activitatea de a investi in mine. Ma aflu intr-o situatie in care m-am plasat pe mine pe locul doi, am suferit enorm, insa nu am stat niciodata sa analizez situatia si sa vad care este cauza reala a suferintei. Acum imi dau seama ca este situatia perfecta si ii multumesc lui Dumnezeu ca s-a intamplat asa 🙂
    Multumesc pentru ca incerci sa faci lumea mai buna! Irina

  33. multumesc pentru curs,am avut de invatat cite ceva,faptul ca ai venit in viata mea are un rost, in ceea ce priveste oamenii care se retrag in singuratete, ei si-au gasit menirea,fac lumea mai buna cu rugacinile lor,n-o sa vezi niciodata, unul care sa aiba nevoie de psiholog,venim in aceasta lume sa ne implinim spiritual nu material,ei stiu deja, ca pot avea tot ce tine de lumea materiala, dar ca acest fapt nu-i implineste,nu ca am vrut sa le iau apararea,pentru ca n-au nevoie, de aceea fara rautate iti spun ca tu probabil mai trebuie sa muncesti ca sa-ti cumperi papuci,cu drag si cu mult respect

  34. Foarte practic si ceva ce n-am mai intalnit pana acum pe internet.Felicitari, multumesc si… astept si alte materiale. Numai bine !

  35. mai intai vreau sa te felicit pt ca ai bunavointa sa ne inpartasesti aceste experiente de viata si mai ales cunostintele tale,gratis.sunt profund impresionata de materialul pe care ni l-ai pus la dispozitie.nu sunt f multi mentori sau maestrii care sa ne lumineze mintile gratis.si pt asta iti multumesc pt ca o faci cu buna credinta ca faci lumea mai buna.

  36. Foarte bun articolul.Pe mine m-a inspirat cel mai mult din cele 3 din aceasta lectie 4.Erau unele idei la care nu m-am gandit pana acum.Bafta si numai bine.

  37. Buna Pera!Sunteti senzationali si tu si Andreea.Am comandat cartile si astazi le voi primi.Vreau sa ma dezvolt si o voi face.Lamureste-ma cu o problema care ma doare foarte tare:cum sa trec peste infidelitatile sotului?Si de ce barbatii sunt infideli?Cum trebuie sa privesc lucrurile in cazul asta?Este normal sa insele?as vrea niste materiale despre barbati explicati femeilor.

  38. buna Pera foarte bun articolul,eu una sunt deacord cu tine si inca ceva eu incerc sa nu amestec religia cu stiinta,eu am o vorba „dumnezeu ne da dar nu ne baga si in traista”eu cred ca dumnezeu ne-a creat pe toti cu un scop,si ne-a inzestrat cu tot ce avem nevoie ca sa reusim,restul depinde de noi,acum is preocupata in cautarea talentului ca nu prea il gasesc :)))iti multumesc pt tot ceea ce faci te pup sa ai o zi placuta

  39. foarte interesante si aceste 3 lectii (adunate intr-una)….ce pot sa spun e ca de cand intr-un mod „intamplator” (desi stiu ca nimic nu e intamplator) am aflat despre acest site si in felul acesta despre tine….viata a inceput sa mi se schimbe….si asta fiindca am inceput sa pun in practica ce ai spus in cele 4 lectii…..sunt pe drumul cel bun….am multe de facut si de invatat, trebuie sa descopar care e vocatia mea….si ce e foarte bine e ca am inceput sa pun in aplicare acel plan „de o saptamana” pentru a-mi inlatura obiceiurile proaste. Duminica termin prima saptamana, apoi v-oi continua dupa acelasi format. Multumesc, si astept raspunsuri la unele mailuri pe care ti le-am trimis anterior.Felicitari pentru tot ce faci!

  40. Buna Pera! Imi plac foarte mult aceste 4 lectii. Sunt inca la inceput de drum in dezvoltarea personala. Chiar acum citesc citesc Robert Kiyosaki – Tata bogat, tata sarac. Stiu ca si tu ai recomandat-o in cursul anterior. Problema mea e ca inca nu stiu care e menirea mea, care e talentul meu, cum sa-l descopar?!?!? Inca ma descopar pe mine, invat despre mine, cine sunt cu adevarat, invat sa ma dezvolt, sa evoluez. Stiu ca am foarte multe de facut, si mai stiu si ca voi reusi si cu ajutorul tau. Iti multumesc pentru tot ceea ce faci!!!

  41. Super mia placut foarte mult o sa incep sa analizez ce am facut pina acum si ce vreu sa fac ,pentru ca lectiile tale mau trezit .Eu sint musulmanca si in coran scrie sa avem grija ca intr-o zi o sa fim lipsiti de suflete de banii de mancare dar daca esti tare si rezisti esti constient ca sta e o proba la la Dumnezeu ,treci mai departe si vei vedea ca esti puternic ca prima oara

  42. Bun materialul si instructiv. Cateva dintre legi chiar le-am aplicat in viata mea cu niste rezultate uimitoare. Pacat ca majoritatea oamenilor nu sunt constienti de imensa putere a unor mici schimbari pe care daca le facem in viata noastra ne pot imbunatati calitatea acesteia. Cred sincer ca Dumnezeu exista in fiecare dintre noi, si ca am fost creeati pentru a fi fericiti in primul rand aici, pe pamant. Viata este un amalgam extraordinar de trairi, evenimente ,oameni, pe care la un moment dat le adunam in viata noastra prin propriile noastre decizii. Cred ca fiecare dintre noi prin educatie ,efort , motivare,actiune putem sa ceem conjunctura de a fi iubiti , bogati, multumiti sau orice vrem noi

  43. mi-a placut foarte tare ideea ca viata este o insiruire de lectii pe care tb sa le invatam.intr-adevar am descoperit ca lectiile nerezolvate au prostul obicei sa se repete.cred ca fiecare este responsabil sa se autodepaseasca si sa incerce sa isi forteze limitele.am observat ca pasii mari se fac cand viata iti da un sut si te obliga sa iei atitudine,altfel suntem f comozi si ne facem planuri.

  44. De acord cu tine in mare parte deoarece spui adevarul  dar nu inteleg de ce te legi de toti preotii punandu-i pe toti in aceeasi oala ,sunt si preotii buni si rai ,sunt si oameni buni si rai iar in cam toti preotii sunt oameni.Este drept ca un om sarac nu poate ajuta cu bani prea multi dar uneori  o vorba poate face cat toti bani din lume.Deacord un bogat face lumea mai  buna prin donatii,vizite ale sale mai ales daca e celebra dar astea pot fi facute pentru a arata ca stie sa vorbeasca acea limba stiuta de toti si anume bunatatea dar vorbita din ce in ce mai rar ……dar bogatul si saracul sunt tot oameni.

  45. Sunt extraordinare sfaturile tare si ma bucur ca la majoritatea concluziilor ajunsesem si eu pana acum….deci am evoluat as putea spune. Apreciez ceea ce faci tu pentru societate.Asta da educatie!Multumim!

  46. Este  foarte avevarat ce spui chiar am descoperit lucruri noi de la tine si e adevarat viata este o insiruire de lectii eu chiar acum imi iau lectia una dura de tot dar ma bucur in speranta ca o sa invat ceva din lectia asta si ma bucur ca trec prin aceste momente grele pt. ca eu mi-am creat o vorba un proverb….”un dus rece este mai benefic uneori decat o supa calda”  Multumesc foarte mult astept noi materilale.

  47. Salut Pera,
    Am preferat sa astept finalul cursurilor gratuite.Au fost extrem de interesante si de bine venite,multe lucruri noi,si ti-o spune unul care este,intr-o anumita masura,la fel de indragostit ca si tine de tot ce inseamna comunicare,relationare,persuasiune,marketing.
      Trebuie insa  sa te atentionez ca in ultimul articol,despre spiritualitate ,la inceputul cursului ai cam incurcat lucrurile.Afirmatia ca preotii sunt o apa si un pamint este nedreapta.Daca Angelina Jolie ar fi facut acele lucruri,pt care de altfel ma inclin,fara sa aibe presa la fundul ei n-am fi putut sa o comparam cu unii preoti,care atunci cind fac astfel de lucruri,prefera sa nu stie dreapta ce face stinga.Vreau sa apun ca se pot si se fac acte de caritate si fara sa se bata toaca.Si intr-o alta ordine de idei sa stii ca nu doar frustratii imbratiseaza calugaria,sau pustnicia,caci despre asta este vorba, ci oameni care au un scop clar despre ceea ce vor sa faca in viata.A i intrat intr-o zona in care era mai bine sa o eviti.Te rog sa primesti aceasta ca pe un feed back,de altfel tu ca si profesionist stii asta,sunt convins.
      Iti respect opinia din articolul despre spiritualitate si imi rezerv dreptul de a nu fi de acord cu unele,repet unele dintre aspecte.Multumesc!

  48. Buna Pera ,
       Am preferat sa scriu un  comentariu pt. cele trei video din lectia patru deoarece eu le-am primit odata si le-am vazut unul dupa altul … ” pe nerasuflate” . Ce sa zic , cu sexualitatea relativ ok , cu banii…am avut zile si mai bune , dar video 3 cu spiritualitatea si cu misiunea fiecaruia pe pamint….SPLENDID!!! . Si eu „cochetez” cu psihologia si imi place fff mult sa relationez cu oamenii , deci ma gindesc sa fac ceva serios in privinta asta ( respectiv studii de psihologie ) desi nu mai sunt chiar tinar( 40 implinesc anul acesta si apoi prin dezvoltare personala sa ajung sa dau si eu altora din cunostintele mele ! Multumesc pt. tot si astept cu nerabdare tot ce va urma . Mihai

  49. Domnule Novacovici,pana acuma n-am stiut ce feedback sa va dau,desi am citit cartea Personalitate Alfa,am citit mai toate bonusurile asociate cu ea si fac tot posibilul sa aplic tot ce tine de personalitate si vocatie pentru moment.Acest material pentru mine a fost REVELATOR ,stimate domn.A fost un material ce mi-a dat drumul la feedback.Am sa va mai dau feedback.Si inca mai sunt interesat de excursia de rafting despre care v-am intrebat pe facebook.Cu primii bani,sper sa ajung sa va cunosc.Va salut cu multa stima si respect.

  50. Imi plac lectiile tale, felicitari ! Imi sunt de folos.
    Legat de spiritualitate, ti-a picat in mana macar o carte scrisa de parintele Serafim Rose? Un american care a renuntat la cariera universitara pentru a se calugari, la fel ca sf.Ignatie Briancianinov, care a fost sef de promotie al academiei imperiale si a renuntat la tot pentru acelas motiv. Ma intreb daca  la acest video legat de spiritualitate ai modifica ceva dupa citirea scrierilor pr.Serafim. Am indraznit sa scriu pentru ca stiu ca citesti mult.
    Numai bine!

  51. Sunt superbe sfaturile tale sisi de mare folos, ma bucur ca la majoritatea concluziilor ajunsesem si eu pana acum….deci am evoluat as putea spune. Apreciez ceea ce faci tu pentru societate.Asta da educatie!Multumim!

  52. cred ca este foarte adevarat ceea ce scri despre aceste legi spirituale.Cand simti iubire si exista aprecieri si stii cine esti sau  faci ceea ce te defineste cred ca in mod natural  dai mai departe atentie si pretuire creand o lume mai buna.

  53. Mi s-au parut foarte interesante video-urile si imi place ca ai un stil de a spune lucrurile care ma motiveaza pe mine mai mult decat alte lucruri citite sau ascultate de pana acum. Cred ca voi comanda si cartea. Probabil chiar sunt in momentul acela in viata cand sunt pregatita sa fac niste schimbari.
    Multumumim!

  54. Mi-au placut foarte mult cele patru lectii si cred ca ma ajuta sa evoluez !!! Sunteti o persoana deosebita !!!! Va multumesc .

  55. Buna. Mi-a placut foarte mult  aceasta parte. Am fost si eu intr-o criza spirituala mult timp, deprimata, ma simteam separata de dumnezeu, dar citind anumite carti de spiritualitate si cu iubirea familiei mi-am revenit, am inteles anumite lucruri care m-au schimbat. Dar tot eram  si inca sunt nemultumita din cauza ca nu mi-am atras banii pe care-i merit. Ai dreptate cand spui ca esti spiritual daca dai doar ceea ce e bun in tine.Multumesc.

  56. E extraordinar cum se leaga toate 3, pe mine insa biserica, psihologul, si preocuparile spirituale m-au ajutat sa trec peste traumele mele, sa-mi vindec ranile si viciile si sa-mi gasesc puterea mea interioara pe care nu o simteam.
    M-au ajutat sa fiu puternica, sa ies din rolul de victima (preotul ma ajuta ca si psihologul prin cuvinte si exemple pozitive, prin faptul ca sunt alaturi de mine, asa cum familia mea nu am simtit ca a fost), nu neg acum importanta ajutorului cu bani (recunosc ca l-am minimizat, nu l-am apreciat, ceea ce e total gresit). Am reusit sa scap de viciile si fricile mele prin biserica de asemenea.
    Sunt total de acord cu principiile legate de faptul caoamenii din jur sunt oglinzile noastre, ca toti suferim cand unul sufera, pentru ca suntem unul, ca viata e un sir de lectii si trebuie sa fim puternici pentru a le invata.
    Tot biserica m-a invatat sa am rabdarea de a asculta cand cineva ma critica, pentru a putea schimba acel comportament la mine, tot de acolo am invatat sa accept oamenii asa cum sunt si sa inteleg ca daca un comportament al lor nu-mi place, asta este pentru ca nu-mi place asta la mine. Am invatat acum de la tine ca ceea ce admir la altii sunt talentele mele pe care le pot dezvolta.
    Am invatat de la biserica sa ma accept pe mine asa cum sunt, indiferent de ce greseli am facut si sa merg mai departe incercand sa fiu mai buna.
    Si am reusit.
    Iti mltumesc ca faci lumea mai buna, inclusiv pe mine, e un sentiment extraordinar, le multumesc celor care m-au ajutat sa fiu mai buna si mai puternica, chiar daca m-au facut sa sufar atunci pentru ca nu am inteles.
    Imi dau seama ca vreau cu ardoare sa ajut si eu oamenii cu ceea ce voi invata sa fac, inclusiv pe sora mea care sper sa nu aiba boala pe care a avut-o mama si sa se faca bine.
    Iti multumesc, Pera !

  57. Am ascultat toate videourile pe nerasuflate, imi insufla un mare optimism si un bun punct de plecare pentru ce vreau sa fac mai departe, mi s-au confirmat multe din lucrurile care le banuiam si reflectam asupra lor si datorita exemplelor tale mam convins ca perceptiile mele sunt corecte. Mai am mult de lucru si sper sa imi iasa tot cum imi doresc. Respect

  58. Buna Pera, spui metaforic ca o mana e partea materiala, iar cealalta e spirituala, cum poti sa alegi intre dreapta sau stanga?, intradevar trebuie sa le folosesti pe amandoua, sa fie un echilibru intre cele doua, totusi, aceeasi comparatie o faci si in privinta corpului atunci cand spui ca poate fi un templu sau o temnita, in cazul acesta de ce alegem?, nu inteleg. Eu cred ca spiritualitatea nu tine de cealalta mana, eu cred ca chiar si in temnita in care te poti afla se afla o particica din aceea spiritualitate care tine de ceva mai inalt decat tine, iar alegerile le facem cu o constienta mai inalta decat suntem atunci cind facem lucruri obisnite, pamantesti… Nu stiu poate gresesc,poate nu… Oricum materialul in sine e binevenit, multumesc.

  59. mi-a placut foarte mult treaba cu misiunea noastra de a face lumea din jurul nostru mai buna.
    In ce priveste banii care ne sunt tuturora necesari, imi aminteste de prima si cea mai importanta regula in acordarea primului ajutor: „nu-ti pune viata ta in pericol!” Nu are rost sa dai devenind sarac si nefericit ptr ca astfel inmultesti nefericirea lumii

  60. De
    acord si apreciez punctele tale de vedere pana la un moment dat. Cred si stiu ca Dumnezeu i-a ingaduit omului sa aiba belsug atata timp cat stie sa-l folosasca si sa-l inmulteasca (material-bani, spiritual), iar daca nu-l avem probabil n-am stiut sa-l cerem sau n-am stiut sa-l bagam noi in traista. Iti recomand cu caldura sa citesti din cartile lui Rafail Noica, Savatie Bastovoi si Nicolae Steinhardt- Jurnalul Fericirii.

  61. Salut Pera!
    Aperciez efortul tau de a realiza aceste clipuri video. Imi place foarte mult felul in care ai abordat si prezentat cele trei subiecte: bani, sex si spiritualitate. Mult succes in continuare!
    Cu stima, Diana

  62. Este un punct de vedere foarte interesant si diferit totodata
    Am senzatia ca mi s a luat un voal de pe ochi
    Sunt lucruri valabile de cand exista lumea, numai ca ne a fost atat de greu sa le vedem

  63. Puncul tau de vedere in legatura cu spiritualitatea este interesant. Cred in evolutie permanenta, pentru a deveni puternici ca sa depasim provacarile vietii. Loviturile pe care le primim in viata trebuie sa le consideram provocari pentru a evolua, invatand lectiile date de viata. Multumesc pentru toate lectiile deosebit de interesante, motivante si utile, pe care le-am primit pana acum. Mult succes in misiunea ta!

  64. Interesant mod de a gandi despre spriritualitate dar ai dreptate,multe pers se ascund dupa asta si o folosesc ca pe un scut.foarte folositoare lectiile tale..cel putin pt mine..

  65. Ai dreptate dar singurul lucru care il am de comentat este acela ca sunt foarte multi preoti care fac fapte bune gen Angelina numai ca ei nu merg cu televiziunile dupa ei si daca fac acest comentariu nu o fac pentru a o denigra pe Angelina,dimpotriva…o admir si daca ar fi cat mai multi oameni ca ea lumea ar fi cu siguranta mult mai buna.Am facut acest comentariu pentru ca avem preoti care fac fapte bune dar nu sunt mediatizate.O stiu doar ei,oamenii carora le fac bine si oamenii din jurul preotilor respectivi.Alt comentariu as mai vrea sa-l fac referitor la oamenii care hotarasc sa traiasca in pustietate sa mediteze si sa devina foarte spirituali….ii admir foarte mult si chiar cred ca ajung sa traiasca la un nivel care noua ne este total strain si pot dobandi o asemenea intelepciune care ar putea fi de folos omenirii deci ar putea sa faca lumea mai buna.In rest sunt total de acord cu tine.Numai bine,astept urmatorul mail cu nerabdare.

  66. E adevarat! Si Iisus ii critica pe farisei, spunandu-le ca ”spala doar partea exterioara a paharului”, adica vorbeau superficial despre toate.
    Insa in capul meu sunt multe nedumeriri. Biserica, si de fapt Iisus a zis ca, atunci cand ti se da o palma, sa intorci si obrazul celalalt. Sunt legata de credinta oarecum din familie, si nu pot sesiza adevarul: daca ar fi sa pledez pentru ceea ce spui tu, ceea ce mi se pare perfect plauzibil, ar trebui sa anihilez toata credinta asta in Dumnezeu, si tot ce spune El, atunci cand S-a crucificat pentru noi, spunandu-ne: ”pocaiti-va, caci s-a apropiat imparatia cerurilor”.
    Oricum, minunat video-ul tau! Mie nu-mi ramane decat sa merg mai departe si sa invat lectiile. 🙂

  67. ai dreptate pera , marea majoritate a maestrilor din biserici , asa le spun eu la preoti , nu au nici o treaba cu spiritualitatea sunt total pe langa . am o intrebare : patriarhul daniel are personalitate alfa ? sta bine la capitolul afaceri .

  68. Salut Pera,
    Subscriu la comentariul Mirelei din 2 decembrie, aş fi spus şi eu aceleaşi lucruri cu alte cuvinte.
    Eu cred că ceea ce spui tu despre spiritualitate este corect dar incomplet. Cred că nu se poate spiritualitate fără Dumnezeu, fără Biserică şi fără Evanghelie.
    Din prima lege înţeleg că trebuie să fiu egoist atâta vreme cât sunt sărac iar după ce voi ajunge să cred că sunt destul de bogat, pot să devin altruist. Oare asta e calea? Mie îmi place proverbul: Nimeni nu e atât de sărac încât să nu aibă nimic de dat şi nimeni nu e atât de bogat încât să nu aibă nimic de primit. Cred că dărnicia e o trăsătură nobilă de caracter şi o poate avea sau nu şi cel sărac şi cel bogat.
    Observ că pui în opoziţie pe cei care nu merg la biserică dar fac fapte bune cu cei care merg la biserică şi atât. Dar ce spui de cei care în timpul săptămânii fac bani şi fapte bune iar duminica merg la biserică?
    Un alfa merge la biserică? Un astfel de om aş vrea să fiu eu. Vreau să fiu un alfa dar printre lecturile mele fundamentale să se regăsească şi Scriptura şi printre faptele mele prin care să fac lumea mai bună să fie şi mersul la biserică. Cred că nu-mi strică. (Sunt adeptul pariului lui Pascal, dacă vrei).
    Cu respect şi admiraţie, te salut!

  69. e foarte buna intrebarea:”ce am eu de invatat din lectia asta?”si am gasit si raspunsu la intrebare!!! e mare lucru!pe mine ma deranjeaza faptul ca anumiti oameni vor sa faca banii cu orice pret!denigrand persoanele din jurul lor,prieteni ,familie,furand si multe alte porcarii!nu cred ca acele persoane vor reusi sa faca ceva in viata prin metode neortodoxe sa le numesc asa!Imi place foarte mult sa fac cadouri si atunci cand daruiesc o fac ca si cum as darui proriei mele persoane!Ador sa vad fericirea pe chipul celuilalt si ma cuprind niste emotii ce-mi invadeaza tot corpul!asta da fericire!automat avand aceste sentimente te face sa devii mai bun din toate punctele de vedere!Am vazut foarte multe persoane care stau si judeca preotii…si-mi dau seama ca asta am facut si eu mai devreme…ma redresez..imi consum energia pe ce nu merita…mai bine ma „judec” pe mine!

  70. Adevarul este ca in ziua de astazi…multe persoane nu stiu care este adevarul in legatura cu aceasta latura a fiintei noastre, nu stiu in ce sa creada, nu stiu ce si cum sa faca si cad plasa manipularii de orice natura si astfel ajung sa fie mult mai usor atrasi de turma.

  71. Pera esti bun sti ce inseamna realitatea se vede ca ai trecut prin bune si rele si imi pare rau ca nu te-am descoperit acum cativa ani.iti doresc numai bine si astept videorile tale.

  72. foarte buna lectie, pe gustul meu 100% 1 te ascult cu pixul in mana si imi notez cate ce ma fascineaza.multumim pentru tot!sunt foarte bune ambele metode prin care comunici, sa nu neglijezi niciuna

  73. Am ascultat cele 3 module.Am primit si urm si le voi asculta.Ma voi gandi la cele 3 lucruri importante pt mine(pe care le admir):punctualitatea, harnicia, seriozitatea si 3 lucruri pe care le urasc:prefacatoria, mai bine zis oamenii cu 2 fete, minciuna si alcoolicii.De cate ori am patit cate ceva(si nu de putine ori)nu mi/am pus problema:Ce am invatat, care/i lectia?Am mers inainte considerand ca viata e o lupta permanenta.Consider ca nu mersul permanent la biserica ne defineste ca buni crestini!Am cunoscut 2 atei care au facut enorm pt semenii lor, au ajutat nemaipomenit de mult si…. nu ,nu vreau sa vb de rau preotii, e problema lor, dar am cunoscut pe altii care/si spuneau ca/s credinciosi , apoi faceau rau.Nu, nu/s de acord sa judecam faptele altora, dar nu vad granita intre un ateu si un credincios.Cunosc un ateu care de la locul lui de munca nu ar bea un pahar cu apa, adica e ff corect(daca ar fi sa manuiasca un sac cu bani si nu ar fi ai lui, nu ar lua 1 leu, este incoruptibil)si cunosc pe altii care merg la biserica, tin post si totusi au resentimente fata de rude, etc si nu prea cred ca te defineste religia ta ci mai ales modul de comportare fata de semeni.Da, sigur ca banii vb in zilele noastre, dar putem sa facem bine cu un sfat, daca nu ai bani!
    Ms fff mult.Pt mine a fost o binecuvantare aceste 3 cursuri.Lucrez cam mult si nu mi/am citit mailul, dar ma redresez.

  74. Wawwww,…ce bine ma simt fratiouer….mi s-a dus cit de cit mentalitatea aia de rahat ce-o aveam impamintenita de cind mama ma nascut de pesimista si cu popii cei saraci care pocnesc de bine precum politicienii…..mahhh,…ce bine ma simt…sa fii iubit dragul meu!!!!!

  75. Draga Pera, iarasi un material minunat si pentru care iti multumesc foarte mult. Am citit si eu cate ceva vis-a-vis de spiritualitate si am ajuns la aceleasi concluzii ca si tine. Abia astept sa vad ce ne-ai mai pregatit!
    Toate bune!

  76. Foarte interesant. Nu am comentarii…ma grabesc sa analizez ce nu am invatat, de ce o anume problema a mea se tot repeta. Unde gresesc sau cand? Pt ca starea sufleteasca pe care o am in unele momente, ma retine acolo, ma tine departe de mine insami. Nu am niciun viciu, ci doar dorinte. Multumesc.

  77. Buna Pera.
    De multe ori am auzit vorba din popor ca nimic in lumea asta nu este intamplator si sincer am ajuns sa descopar si sa cred cu tarie ca asa este. Am 25 de ani, am facut facultatea de Psihologie din Iasi ( din pacate doar 2 ani, pe al 3-lea nu l-am mai putut continua din cauza lipsurilor financiare care ma tin si acum pe tusa si dupa 4 ani de cand am inghetat anul). Asemeni tie am trecut prin multe probleme, mi-a decedat tatal acum aproape 2 ani si inca ma simt marcata pe chestia asta, inca nu reusesc sa-mi revin, am ramas intr-o bula de aer, sa zicem, in sensul ca nu-mi gasesc locul si nu stiu ce sa fac….am fost plecata o perioada din tara, sperand ca voi reusi sa-mi cladesc un viitor in alta parte, n-a fost sa fie nici asta…Ca sa revin la ideea de la inceput, ca nimic nu e intamplator, am cunoscut pe drum, o doamna, care din subiect in subiect a mentionat de tine, de Andreea Papp si ceilalti colegi, v-a urmarit destul de mult si mi-a spus si mie invataturile trase. Iar eu, curioasa, din fire, am intrat pe net si-am cautat. Am fost placut surprinsa sa descopar ca acele invataturi din copilarie nu isi au rostul acum, ca e timpul sa ma trezesc si sa sterg cu buretele ceea ce stiam si sa incep sa invat si sa aflu cine sunt si sa investesc timp pt a ma reeduca. M-am regasit in multe din afirmatiile tale in aceste 4 parti ale lectiei, abia acum am inteles unde greseam si ce anume trebuie sa fac bine. Esti un exemplu pentru mine si ma bucur ca am fost in acel loc si moment pt a afla toate astea! Sincer!!
    Multumesc!
    P.S. Mai bine mai tarziu decat niciodata! (spun asta pt ca ma uitam prin comment-uri si am realizat ca majoritatea sunt din anul 2012, iar eu am descoperit activitatea ta abia acum 🙁 )

  78. Ideile dumneavoastră mi se par fără să exagerez GENIALE pe măsură ce am ascultat pas cu pas fiecare lectie mi-am dat seama cât sunt de adevărate toate aceste informații si cât sunt de utile pentru fiecare dintre noi

  79. da,adevarat ce spui dar mai exista si un dar.locuiesc in braila si nu stiu ce ai auzit despre acest oras….am lucrat casier in sistemul bancar vreo 7 ani si apoi am decis sa renunt pt ca nu ma vedeam pe viitor facand zi de zi acelasi lucru si sa mi se impuna sa fac anumite lucruri,adica nu puteam evolua.in fiecare zi am cautat si caut un loc de munca si nu am reusit sa gasesc.vazand cum merg lucrurile m-am hotarat sa ma inscriu la post liceala asistenti medicali.am terminat anul intai si mai am inca doi.mi-a placut tot ce am invatat,ma duc cu drag la cursuri si practica ,dar cum spui si tu nici fara bani nu poti supravietui.si daca nu ar fi fost fara taxa nu stiu ce as fi facut.din pacate ca sa castigi bani iti trebuie bani.

  80. Salut, Pera! Îmi place ceea ce ai prezentat, consider că este o realitate ce trebuie aplicată întocmai. Datoria noastră este să ne debarasam de balastul programelor sociale și să conștientizăm pe deplin rolul nostru. Apoi, din acest moment, să facem pași pentru a materializa ceea ce gândim, ceea ce suntem, ceea ce ne propunem.
    Îţi mulțumesc!

  81. Iti multumesc mult Pera Novacovici pt. aceste materiale foarte interesante. Ai enumerat mai multi autori cand ai vorbit despre succesul financiar. Ai putea te rog sa-mi spui cu care sa incep, ce sa citesc prima data? As vrea sa am mai multa educatie in domeniul banilor. Astept cu nerabdare sa vizionez viitoarele tale cursuri. Le-am recomandat si prietenelor mele sa te urmareasca, pe internet

  82. iti multumesc Pera , ca esti o fire atat de curioasa si dornica sa cunosti cat mai multe lucruri si mecanismul prin care functioneaza. dar cel mai mult iti multumesc ca ne impartasesti si noua experientele tale si ne provoci sa le cautam si noi pe ale noastre. cu mult drag.

  83. Interesanta aceasta abordare a omului spiritual… recunosc ca pe mine una persoanele spirituale m-au atras mult mai mult decat oamenii cu bani… un chip senin, luminat, detasat mai mult decat unul increzut, serios, ‘stilat’, prins in capcanele acestei lumi axate numai pe rezultate materiale, palpabile… poate acesta si a fost motivul pentru care dupa ce mi-am ‘castigat’ de una singura prin truda si sudoare acoperisul de asupra capului nu mi-am mai facut alte ambitii materiale… exista multa logica in ce ai zis Pera, s-ar putea sa-mi schimb paradigma, dar nu inainte de a mai medita nitzel la ea … ma intreb acum ca poate si o astfel de abordare a avut in vedere Nicolae Steinhardt cand a spus „Lumea aceasta zadarnică şi în care ni se hotărăşte soarta pe vecie nu este atît de neimportantă, de zadarnică şi de iluzorie de vreme ce Hristos a venit să moară aici.”
    Iti multumesc pentru aceasta noua perspectiva de a vedea lucrurile!

  84. Nu pot sa sari peste etape, mi-a placut asta dar poti sa le faci in acelasi timp?
    Adica poti sa lucrezi in acelasi timp sa obtii o relatie de cuplu asa cum ti-o doresti si sa incerci sa iti descoperi vocatia?

  85. Nu expui rau lucrurile dar nici ceva nou fata de ceea ce eu am invatat in biserica. Cred ca multa lume face o confuzie cu privire la spiritualitate.Spiritualitate nu inseamna saracie nicidecum.In invatatura bisericii nu exista stagnare, dimpotriva eu am invatat ca trebuie sa fiu om integru, sociabil, harnic, milostiv cu aproapele si iubitor fata de el, sa-mi indeplinesc rolul ca persoana in comunitatea in care traiesc ajutand ca lumea sa fie mai buna.Asta este invatatura pe care eu am primit-o in biserica si nu in alta parte.In biserica am invatat ca Hristos a fost si este cel mai bun, iar eu trebuie sa-i urmez lui. Observ ca multa lume loveste din toate partile in biserica. Biserica e devina pentruca eu ca persoana nu am evoluat? Nu este adevarat repet biserica invata sa fi cel mai bun, sa fi varful, sa fi alfa asa cum invata aceasta comunitate, iar daca nu poti, sa-ti gasesti totusi un echilibru din care sa lucrezi dupa capacitate.
    In biserica educatie se imparte insa omul ignora educatia si primeste doar ceea ce ii place, iar rezultatul e asa cum este…unii se duc pentru colacel, altii pentru lumanare, altii se plictisesc, unii dorm in scaune,unii daca ii intrebi ce au invatat azi la biserica nu stiu sa raspunda doua vorbe, iar cei care asculta si implinesc sunt foarte putini.Oamenii nu citesc se iau dupa povesti in loc sa deschida cartea si sa se documenteze.Nu iubesc lumina raman in intuneric toata viata.
    Am intrat de foarte putin timp in aceasta comunitate si invat lucruri deosebite primesc tot ce este util si folositor si totodata respect convingerea celui de lanaga mine adica si a ta Pera, chiar daca poate nu suntem intotdeauna pe aceeasi fregventa de unda.
    Iti doresc o zi minunata!!!

  86. foarte bun material, este corect tot, mii de multumiri, asteptam urmatoarele materiale cu mare interes, inca o data multumim…

  87. Iti multumesc pentru informatiile pretioase. Datorita tie vad viata alt fel… mult mult mai bine decat o vedeam inainte sa citesc cartea ,, Ghidul personalitatea alfa” si sa urmaresc video-urile cu tine.

  88. Pera,
    Apreciez altruismul tau si te felicit pentru ceea ce faci, insa as avea ceva de adaugat(de corectat) la cele spuse de tine cu privire la Biserica.
    -Nu invata Biserica faptul ca banii sunt rai,ci folosirea lor egoista este rea.
    -Nu invata Biserica pe oameni sa fie saraci(ca ar fi asta o virtute), ci dimpotriva- ” cine nu munceste(a se citi dezvoltare personala), nici sa nu manance!”
    – In Biserica oamenii nu trebuie sa fie iresponsabili- ” credinta fara fapte este moarta”
    – Este adevarat ca in Biserica nu sunt toate(toti) cum ar fi de dorit, dar cu toate astea nu trebuie sa generalizam(nu toti preotii sunt intr-un anume fel). As putea sa-ti dau mai multe exemple, dar iti dau doar unul PARINTELE NICOLAE TANASE de la Valea Plopului(gasesti pe net ce vrei despre subiect)
    – Este adevarat ca daca ai bani poti ajuta mai mult, cu conditia de nu uita de unde ai plecat si de nu deveni un mare EGOIST
    – Unele notiuni pe care tu le impartasesti se pot corela foarte bine cu invatatura de credinta. Am spus unele pentru ca altele gen: reincarnare, sexul practicat oricand si cu oricine… nu sun compatibile.
    – SPIRITUALITATEA nu a fost inventata de Biserica(de „popi” cum se zice adesea), ci este o frantura din Om(dintotdeauna-cine nu e deacord poate citi Istoria Religiilor)
    Cu privire la viata viitoare(care e aceeasi viata in alt plan (alta forma)de existenta)ar fi multe de spus, sigur ca fiecare e liber sa creada ce vrea si cum vrea.
    Numai bine!

  89. Buna Pera,
    Am ascultat toate capitolele care compun lectia 4 si mi-au placut enorm. Esto o sursa de inspiratie pentru noi.
    In ultima lectie”sunt competent dar foarte spiritual”, ai spus ca trasaturile pe care le dispretuim cel mai mult la persoanele din jurul meu, sunt de fapt trasaturile noastre cu care ne vom confrunta mai devereme sau mai tarziu. Problema este ca nu prea se potrivesc trasaturile indentificate cu mine. Chiar asa sunt eu de fapt?
    Va multumesc!

  90. Intru totul de acord ca foarte multi isi ascund neputinta si…altele in spatele acestui cuvant.De acord cu felul in care puneti problema.

  91. Sigur ca astept in continuare si alte articole si video-uri, sunt lucruri pe care le stiam dar nu eram sigura daca sa le cred, cel putin nu pe toate, dar este logci tot ceea ce ai povestit tu. Ma bucur ca ai reusit sa-ti faci viata dupa bunul plac si se vede, ca intr-adevar ne dai un model de urmat. Eu ma lupt cu o facultate in strainatate ca sa obtin ceea ce vreau de la viata, fiindca visul meu, unul dintre ele, e sa devin independenta financiar si inca lucrez la asta de ceva ani. Imi doresc exact ceea ce ai povestit si tu, sa ajung sa obtin si sa traiesc stilul de viata care ma va face implinita, fericita si energica la care visez de prea mult timp. Imi doresc o viata profesionala si sociala, care in mom de fata sunt aproape inexistente. De multe ori m-am descurajat dar nu am renuntat.
    Sunt de acord cu tine ca partea materiala a vietii e inevitabila si importanta pana la urma, piramida lui Maslow o demonstreaza dar si viata cotidiana, si ca foarte multe persoane care se considera intelepte sunt de fapt ipocrite sau inconstiente.
    Multumesc mult pentru materiale, sunt exceptionale!
    Cu drag,
    Iulia

  92. Mulțumesc pentru sfaturi, opinii și îndrumări. Le consider foarte utile. Ideea unor articole video este una foarte buna, deoarece vizual se pot transmite mult mai multe lucruri decât doar în scris.
    Foarte multe teme din viata mea nu au fost abordate corespunzător de mine, și chiar mi-ai dat de gândit.

  93. Mi-au placut toate materialele de pana acum, dar, fara indoiala, acesta despre spiritualitate mi-a ajuns cel mai bine la suflet. Imi place felul in care exemplifici ceea ce spui, intr-un mod aparent simplu, dar in care reusesti sa-l faci pe cel care asculta sa inteleaga profunzimea si adevarul. Felicitari!

  94. Mi-au plăcut foarte mult toate materialele pe care le-am vizionat sau citit până acum! Sunteţi un profesor bun! Mulţumiri!

  95. Multumesc pentru ca ne trimiti intr-un mod atat de ” digerabil” rezultatele muncii tale ca psiholog. Toate se intrepatrund sexul, banii si spiritualitatea. Toate sunt pe locul I, coexista si ne conditioneaza starea de viata. Important este, asa cum bine ai spus sa luptam sa facem in patratica noastra o lume mai fericita, mai buna. Din punctul meu de vedere orice intreprindem, trebuie inceput cu o rugaciune de binecuvantare, spusa in gand sau cu voce tare. La mine functioneaza.

  96. 648049 20775Exceptional weblog here! Also your internet web site loads up quickly! What host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my site loaded up as quickly as yours lol 550186

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.