Devino o personalitate alfa – partea 1/4

 

 

Prima parte a cursului gratuit Devino o personalitate alfa ne face o harta a ceea ce inseamna o personalitate alfa si iti spune care sunt punctele importante pe care trebuie sa le atingi daca vrei sa devii alfa.

 

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

512 răspunsuri

  1. Nu pot acum decat vizualiza mesajul-fara sonor-si observ o modificare majora la tine dpdv fizic.Ai slabit.De ce?:)

      1. Nu am avut niciodata curaj sa scriu! O urmaresc si pe Andreea!!!
        Multumesc pentru tot ceea ce faceti! Sunteti mari!
        Vreau si eu sa devin o ALFA!

        1. Imi place ideea cursului, ai multa dreptate in ceea ce spui.Incerc sa vad care sunt deseurile care nu ma lasa sa imi dezvvolt adevarata personalitate.

      2. Buna Pera,
        E impresionant! Am ascultat cursul gratuit „Devino o personalitate alfa” cred ca de 4 ori si de fiecare data inteleg lucrurile mai clar, mai profund.
        Lucrez la dezvoltarea mea de un an de zile si va urmaresc fara intrerupere. Sunt placut surprinsa caci cu fiecare articol inteleg lucrurile in profunzimea lor si dorinta de a progresa e din ce in ce mai mare.
        Astazi, inteleg un pic mai bine niste situatii care ma tulburau si de care fugeam.
        Abia astept noul curs!
        Numai bine si pe curand

      3. Frumos! Imi place! Sunt lucruri pe care le cunosc teoretic, care imi zboara prin cap, dar nu prea le aplic in viata de zi cu zi. Parca mi-as asculta gandurile pana la capat..

    1. A fost o vreme in care urmaream materialele de pe Personalitate Alfa fiind inscris si primind mailuri si aplicam cate ceva. Insa de mult timp nu am mai facut acest lucru si nu cred ca a fost productiv.
      Acum vreau cu adevarat sa ma dezvolt caci de multe ori am inceput ceva si nu am dus la capat. De exemplu faceam sport si nu mai fac si de asemenea in ultimul timp nu am facut practic nimic ca sa ma dezvolt in afara de faptul ca merg la serviciu si incerc sa-mi fac treaba cat mai bine. Imi place ce fac pe plan profesional dar as vrea totusi sa-mi schimb specialitatea.
      Cum se poate invata repede?
      Am vazut ca cel mai bine se invata prin experienta dar atunci cand nu ai cum sa experimentezi lucrul pe care vrei sa il inveti cum faci?

    2. Salut Pera! Doar ce am urmarit materialul tau video si mi se pare intaresant, spusesi chiar unele lucruri care exact la fel s-au intamplat sau se intampl in mometu’ actual si la mn, parca le-ai fi stiut dinainte. Sper ca la final sa fie reultate bune dp toate invataturile pe cre le oferi si sper ca sa ajung si eu sa ma descoper , sa fie eu insami, sa ajung ceea ce vreau sa fiu si sa fac. Astept materialul urmator despre personalitatea alfa.As mai aveam o multime de chestii inc neclare in foarte multe privinte , dar poate ca o sa le lamuresc pe parcurs cu ajutoarul tau, multumesc anticipat. Te Salut.

    3. vorbesti foarte subiectiv despre „viteza de implementare”,dar te-ai gandit vre-odata ca multi dintre noi nu avem o plasa de siguranta in care sa cadem in cazul unui esec.Nu toti isi permit luxul de a esua.De aceea multe persoane merg pe principiul”decat sa pierd tot,raman cu ce am”.Traim in Romania si asta e motivul sa nu riscam totul.Ai cazut,nu te ajuta nimeni sa te mai ridici.

      1. De ce crezi ca esecul inseamna sa cazi de sus si sa mori daca nu e o plasa jos? ASta e o convingere limitativa de -a ta. Poate esecul inseamna sa cazi din pat pe niste perini si nu patesti nimic. Cand erai mic ai esuat de multe ori cand ai invatat sa mergi. Nu ai murit. la fel e cu orice in viata

    4. cata dreptate ai;sunt de parere ca ar trebui lucrat in scoli- sa fie propuse ore de dezvoltare personala- eu,ca psiholog,as vrea sa initiez,cu ajutorul tau. Ce spui,vrei sa facem echipa?

    5. foarte adevarat tot ce ai spus,este si greu si usor (dar mai mult greu ),ca sa duci la indeplinire acest plan,daca pot sa-i spun asa,ptr cel ce a esuat.Si eu am muscat-o,acum trebuie sa ma ridic,la naiba,chiar trebuie.misto lectia 1,esti baiat destept,si poti avea aproape orice femeie,si cred ca este suficient de bine ptr tine acest lucru,pe langa faima ,succes…etc

    6. E frumoasa prezentarea cursului, am invatat multe, dar cel mai greu mi se pare, personal, sa-ti respecti promisiunile fata de tine, nu toate, una singura, pe care am dificultati sa o respect de cand ma stiu- sa ma trezesc dimineata, devreme, cu chef de treana, cand bioritmul meu natural tinde spre nocturn, seara sunt plina de energie si idei, dimineata, cand sa le pun in practica, psrca sunt paralizata.
      Daca as reusi sa indrept situatia asta sigur mi s-ar schimba viata in bine!
      Sper ca ma poti indruma cum sa realizez asta, cum sa rezolv problema!
      Felicitari din nou pentru curs, si multumesc anticipat pentru raspuns!

      1. Ce sa spun ? Subiectul discutiei nu i-mi e necunoscut . Sunt autodidact in multe domenii .Incerc sa inteleg si sa aplic prin prisma propriei personalitati ceea ce descopar .Am momente de introspectie in care scormonesc prin partile nevazute ale sentimentelor .Vad cum cine si de ce…Sa zicem ca eu ca atitia altii am ceea ce se cheama ( politica interna si politica externa) concret ,teoretic stiu ,i-mi doresc pot dar practic las pe altadata .Aici a-i punctat foarte bine problema respectului de sine caci se creeaza o antagonie intre ceea ce i-mi doresc , stiu ca pot ,stiu ca daca a-s face pot sa o fac foarte bine si dezamagirea ca nu fac . Delasare usuratate poate fi numita in multe feluri .Nu caut circumstante atenuante ca nu am .Pur si simplu sunt un semidoct am jumatati de masura .Pina acum am inceput multe lucruri (marete) care s-au terminat cu fiasco . Poate odata daca se va ivi prilejul i-ti voi vorbi de anumite experiente extrasenzoriale pe care eu le-am numit mai reale decit realitatea insasi (sau mai degraba ceea ce numim noi realitate) Ma opresc aici .Sunt deschis lectiilor tale te admir si te respect .Deasemenea stiu ca nimic nu e intimplator in viata iar daca am dat curs acelui email probabil acolo sus cineva a dorit ca eu sa-mi insusesc aceste invataturi

        1. As fi vrut sa mai am 20 sau chiar 30 de ani eram departe daca atunci as fi avut aceste cursuri.Acum am 44 de ani si desi dorinta este poate la fel de mare de a face una si alta sint mai obosita.Sint un tip de om care am trasaturi de personalitate foarte puternica dar si mari defecte.Am fost de mica alfa dar am atras invidii mai ales oameni mari care m au lucrat distrugindu mi tot ce aveam eu eu mai bun inclusiv increderea si respectul de mine.Apoi le am facut pe plac cu autodistrugerea care aurmat.Am ajuns o ratata n am facut ce mi am dorit am o sanatate nu prea buna.si m am maritat cu un betiv frumos dar idiot cu care nu am ce discuta decit cretinisme.Comoara mea a fost bogata si e in continuare.Am fost un copil supradotat cu multiple talente.Nu am niciun serviciu.De la virsta pubertatii am fost chinuita de tot felul de fantasme de iubire pentru fel de fel de barbati,si de probleme nevrotice si psihice.Odata am incercat sa ma sinucid pt un barbat.Sint o tipa lenesa imi place traiul relaxat.Ma simt ca cel care si a irosit talantii si ma voi consuma toata viata pina voi muri voi regreta nesabuinta tineretii meleCe sa mai fac acum?

          1. Pai, in primul rand , nu mai spune despre tine insati ca esti o ratata. De ce, doar pentru esti altfel? Fii serioasa!!!! Orice este posibil, la orice varsta. Sunt de varsta ta si , desi, nu este totul perfect, ma bucur de orice moment al vietii, de cele mai multe ori. Visez mult si aiurea, insa stiu ca cel mai nebunesc vis se va indeplini. Stii de ce? Pentru ca merit. Si meriti si tu. Universul este abundent in orice. Trebuie doar sa crezi ca ti se cuvine…si mai trebuie sa ceri 🙂 PS : TRAIESTE !!!!

  2. Super , deabia astept celelalte 3 parti.
    Felicitari pt puterea de a impartii din cunostintele tale cu cei care vor sa cunoasca mici secrete ale vietii 🙂

  3. Foarte interesant si atractiva prezentare.De aceea as vrea sa impartasesc aceasta experienta si cu alte persoane,cunoscuti ai mei,mult mai tineri(exact la varsta la care aceste prezentari le-ar putea insufla energie noua,pozitiva).Cum procedez?

  4. Buna, vreau sa stiu cum sa-mi descopar vocatia,talentulsi increderea in mine,sa invat sa ma iubesc pe mine,si pe ceilalti,apreciez f. mult ca faci asta pentru cei ce nu mai stiu cum sa gaseasca calea spre lumina ,sincer nu stiu cu ce sa incep .am un temperament foarte dificil,sunt o pers. foarte sensibila si in anumite situatii nu stiu cum sa reactionez?Fratele mai mic a avut un accident cu masina,de atunci e impulsiv si ma face sa ma simt un nimeni pri atitudinea lui fata de fac, pe care am inceputo,de serviciul pe care i am de viziunea mea fata de materiale de genul celor prezentate de tine,de reclame ,de stiride tot in general,fratele e student la inginerie civila iasi si locuieste cu noi(eu si sora geamana)in chirie la care el nu contribuie.e al 3lea an de cand sta la noi si ne seaca pe amandoua.Un an cit mai fructuos sila mai multe materiale. Multumesc!!!

  5. super exemplu !
    tocmai am notat intr-un caiet ca in ultimii 10 ani am luat 10 kg in plus !
    inaltimea si sanatatea mea nu permit acest adaos de kilograme … si au fost destule momente in ultimii 10 ani ( ! ) cand mi-am propus si promis mie ca fac sport , exercitii , ca tin regim ( fara ciocolata si paine ! ) ca sa ajung la greutatea dorita … dar asa cum bine ziceai in material( si m-am regasit in multe ) , in acest moment stima mea de sine este mult sub zero , pentru ca nu am reusit in acest timp sa ma tin de promisiuni facute mie …
    La modul teoretic stiu foarte bine ce trebuie sa fac , dar stau ingrozitor de rau la practica …
    Ce crezi ca-mi lipseste ?
    Nota 10 pentru material !
    merci
    Claudia

        1. daca nu am bani si singuranta financiara si fara serviciu cum sa fac sa fiu sigur pe mine? FAC SPORT LUNAR dar nu-s multumit de mn

  6. Draga Pera,
    mi se pare bine punctat rolul de alfa al zilelor noastre
    si mai ales caracteristica principala care tranforma un individ obisnuit in alfa: puterea exemplului.
    As vrea sa fac o mentiune, cu asentimetul tau: ne aflam intr-un moment de cotitura a existentei noastre si anume schimbarea mentalitatii . Din pacate, partea materiala (banii) sunt in continuare definitorii pentru statusul social si asta ne face sa uitam, indiferent cat de buni putem sa fim, ca valoarea noastra este rau apreciata de cele mai multe ori.
    Intrebarea mea este: cum reusim sa facem legatura dintre ceea ce stim sa facem cel mai bine cu nevoia de castiguri banesti? In conditiile in care piata nu este deloc asezata si concurenta corecta nu exista si trebuie sa lupti impotriva monopolurilor, cand toata lumea cauta sa ia, uneori cu japca, de la cel care lupta sa isi creeze un destin.
    Multumesc

  7. Buna Pera,
    Ti-am trimis pe Contact intrebarea de a-ti dona cei 2% site-ului tau; ii vrei sau ii directionez catre alta societate sau ONG care are nevoie de ei?!
    Ganduri bune, Eugenia

  8. Buna,Pera!Ai subliniat exact ceea ce credeam si eu pentru educatia copilului meu,desi parerile din jur sunt altele…E foarte bine venit mesajul tau,imi prinde foarte bine!Te felicit pentru evolutia fizica.Mergi mai departe si trage si pe altii dupa tine.Multumesc!

  9. sall pera! Eu am descoperit domeniul unde vreau sa ma ma dezvolt si sa imi implinesc toate visele problema la mine este ca m-am mintit in ultimul hal… nu reusesc mai deloc sa implementez cu disciplina planurile pe care le fac; tin minte cand eram mic cand imi doream ceva apoi frate aveam o determinare de fier pana si parinti imi spuneau sa stau cuminte ca nu am sa reusec dar vorbele lor nu ori treceau ca nefiind auzite ori ma intareau. Acum stau si ma intreb unde imi este vointa?? cum naiba am pierduto?? Si ce trebuie sa fac sa mio redobandesc?? am un potential inimaginabil in mine il simt, tipa la mn sa il pun slujba tuturor.. te rog ajuta-ma sa ma curat de toate rahaturile astea :((! ms

    1. super! atunci cand erai copil credeai in tine, credeai cu adevarat in telul tau si… credeai in reusita deplina… piedici, obstacole, bariere…??? nu existau in calea ta, pe drumul spre a obtine ceea ce iti doreai. CREDINTA e cheia… si PUTEREA. important ca esti constient ca ai pierdut-o ( de fapt e sclipirea de geniu sa ne dam seama unde ne aflam..>)si ca stii de unde sa pleci si… mai stii si unde e necesar sa ajungi (cunosti din copilarie) mult succes!!!

  10. Este f greu sa te redescoperi in vartejul vietii de zi cu zi. Dar e absolut necesar sa gasesti un timp ca sa te retragi in camara inimii tale si acolo afli cine esti cu adevarat. Aici te ajuta sa iti amintesti ce iti placea f. mult sa faci in copilarie. In plus ai nevoie de un mentor ca sa te ajute sa aduci la lumina ceea ce descoperi in tine. Lasati tembelizorul si jocurile pe calculator si vedeti cat timp castigati – pt voi si pt apropiati!

  11. Ma mai gandeam totusi…daca acea comoara din interior, situata sub rahat, daca nu e asa impresionanta…oare ce e de facut!? Mai are rost sa fie dezvoltata?…probabil ca da, sa ajunga macar decenta.

  12. Foarte interesant materialul, astept cu nerabdare si pe celelalte 3. Se vede ca ai slabit fata de poza din dreapta de la „despre mine”, felicitari. Partea cu increderea in sine e adevarata si eu imi fac si mi-am facut planuri, promisiuni si apoi nu le-am tinut. O sa tac si sa fac.

  13. Draga Pera esti un super barbat,super om spune.i cum vrei tu!Materialele facute de tine au o valoare imensa pentru unii dintre noi,sau poate pentru toti dar in special pentru cei carora le raspunzi la niste intrebari!!chestia cu ceea ce ai in exteriorul tau este proiectia a ceea ce ai in interior mi se pare superba!e foarte dur e adevarat si greu de acceptat pentru foarte multi dintre noi dar este adevarul!imi esti foarte simpatic,citesc cu mare interes tot ce tine de tine,iti cumpar cartile atat eu cat si sotul meu!ma bucur enorm sa imi dau seama ca sunt pe drumul cel bun,sunt o femeie alfa,mai am de muncit la anumite chestii,dar stiu ca potentialul este la mine,si asta imii da foarte mult curaj!mai am insa un lucru mai greu de facut,si anume:sa imi iert parintii pentru educatia pe care mi.au dat.o,bineinteles din bunavointa,sa ii iert pentru greselile care le.au facut cu mine si pentru suferinta pe care am indurat.o si care cred ca ma ajutat totusi foarte mult…

  14. Buna Pera !
    Mi-a placut foarte mult cum ai pus punctul pe i . Intradevar tot ce facem in viata depinde de Decizie si Actiune ! . Poveste cu lupul si tigrul este chiar cea mai puna imagine cu care puteai exemplifica ce insemna un Alfa , ce insemna Actiune .
    De multe ori am a gandit anumite lucruri care nu au ajuns sa devina relitate din cauza Non actiunii! . Sa astepti sa vina momentul bun pentru a actiona poate duce de cele mai mujlte ori la pierderea trenului.
    De ceva vreme am inceput sa actionez ,chiar daca nu am toate elementele de care am nevoie la dispozitie . Un exemplu este blogul despre sanatate (http://myiulia.blogspot.com/ ) prin care incerc sa gasesc o cale ede vindecare pentru pustoaica mea, cat si sa impart ceeace gaseasc catre ceilalti care au nevoie .

  15. Buna, vreau sa stiu cum sa-mi descopar vocatia,talentul si increderea in mine,sa fiu alfa in orice imprejurare.Sunt o pers. foarte sensibila si in anumite situatii nu stiu cum sa reactionez, de exemplu desi iubitul meu i-mi spune ca eu sunt viata lui, flirteaza cu alte fete…ce sa fac ca sa fiu eu cea asteptata, dorita…

  16. buna!!! vreau si eu sa stiu daca parte cu personalitatea alfa tine cont de varsta?trebuie sa ai o varsta anume pentru a fi p persoana alfa? astept raspun ….P.S foar frumos site imi place enorm lectiile si fiecare lectie imi trezeste curiozitatea bravo Pera Novacovici :*

  17. Salut,
    Sunt intr-un impas destul de mare , pe plan financiar nu am facut nimic , pe plan sentimental : sunt intr-o relatie de 3 ani de zile , o iubesc mult pe fata dar din cauza mea a intervenit plictiseala , monotonia , si nu numai .
    Ce ar trebui sa fac , ca sa imi recapat increderea in mine , sa fac relatia sa mearga adica , sa aduc noutati in ea , etc
    Sunt acel copil care invata sa mearga in picioare , te rog ajuta-ma sa fac primii pasi .
    Iti multumesc mult pt ajutor.

    1. Esti pe drumul cel bun, cel putin constientizezi situatia in care te afli, singur lucru pe care poti sa-l faci e sa-ti dezvolti personalitatea pe toate planurile (nu e nevoie sa fi maine nici putred de bogat, nici nu poti devenii asa repede vre-un sex-symbol, etc.), cu multa persevernta, optimism, si incepand de acum, daca nu te ajuta materialurile garatuite de pe site (sau de pe site-urile afiliate, Arta Seductiei), poti sa folosesti cursul Impulsul, dupa parerea mea folositoare este si cartea lui Pera – Arta seductiei – cum sa ai success cu femeile si cu tine insuti (http://artaseductiei.ro/cartea-arta-seductiei/) – iti ghideaza drumul dezvoltarii personale, si te ajuta sa intelegi fetele si anumite comportamente ale lor. Singura cheie este dezvoltarea persoanala, iar daca te gandesti la solutii miraculoase, sa stii ca nu exista sau ar putea sa functioneze pe moment, dar problema ar reaparea.

  18. sal
    stiu ca-ti sunt de ajutor intrebarile si reactiile oamenilor care t urmaresc, da’ mie-mi zici tot c tre’ sa stiu si ma lasi fara cuvinte…tot ce-as putea sa mai zic ar fi doar: multumesc din suflet!

  19. Mersi de material
    Am si eu o intrebare
    Nepasarea, apatie, indolenta fata de viata in general, de unde vine, cum se formeaza in om?

  20. Mi-a placut lectia ta,in putine cuvinte ai zis un adevar mare.Eu deseori confundam schimbarea cu dezvoltarea,si auzeam de schimbarea in interior,da pina la urma asta inseamna si dezvoltarea personalitatii.As vrea sa te intreb ai vreun model de personalitate tu?Apropo faza cu viteza de implementare e buna de tot,noi avem o problema spunem da nu facem sau aminam pe alta data care s-ar putea sa nu mai existe.Bravo si succese mai departe…

  21. Un mod perfect de a incepe saptamana!
    Bravo! Iti sunt recunoscatoare pentru decizia de a-ti impartasi experientele!!
    Mi-as dori sa fii trainer-ul meu personal!!

  22. Buna Pera, materialul tau imi place foarte mult, pentru ca am intalnit situatii de genul …. e o fata buna, frumoasa, generoasa, dar fara personalitate …. si fiecare exprimare de genul asta la adresa mea a lasat un sentiment de neputinta pentru ca nu stiam cum sa procedez sa nu mai fiu catalogata asa. Mai am o problema la care ma simt neputincioasa si anume .. desi sunt o persoana sociabila, imi plac oamenii foarte mult, iar acolo unde sunt oameni multi acolo ma simt cel mai bine si reusesc sa ma fac placuta destul de usor, totusi ma blochez cand e vorba de conversatie, nu stiu de ce parca am capul gol si nu imi trece nimic prin minte si and deschid gura pun intrebari cu raspuns scurt, ma poti ajuta sa inteleg ce se intampla si cum pot sa ma dezvolt in sensul asta ? mersi mult Pera, iti doresc numai realizari si multa sanatate …. Elena

  23. Mi-a placut , a fost foarte interesant !
    De 5 ani incerc sa spun tuturor apropiatilor mei ca puterea exemplului este cea mai benefica cale!
    Sunt convins ca spui lucrurilor pe nume si aici vorbesc de nevoile care nutresc in anii prezenti ! Astept cu interes partile urmatoare . O sa te urmaresc :)) All the best ! Pera

  24. Super 🙂 Arati foarte bine, e vizibila transformarea la tine, bravo si complimente pentru tot ceea ce faci, pentru articolele tale. Succes în continuare si sa continui cu articolele tale iluminatoare! :*

  25. Salut Pera,
    tare multe stii! esti un mentor adevarat, am foarte multe de invatat de la tine!sunt gata sa invat, sunt deschis pentru a acumula toate aceste informatii pentru a ma dezvolta! iti multumesc pt ca existi.

  26. Buna ziua…Pera.Aceasta lectie este pentru mine un dar.Eu am 49 de ani si toate lucrurile sunt cam la locul lor in viata mea.Dar acum am descoperit NLP ul si mi dau seama ca pot mai mult.VREAU mai mult dela mine,si nu e vorba de bani ci de atitudine…Astept lectia urmatoare…MULTUMESC

  27. salut ,
    a fost interesant , si poate ar fii bine sa pun si in aplicare . De vreo 2-3 ani urmresc materialele pe care le faci , dar prea mult nu am pus in aplicare , deoarece incepeam entuziasmat de ceea ce invatam de la tine , avem un mic succes , si lasam balta totul ca si cum as fii cel mai bun . Alataieri am ajuns in Italia, nasol fara sa cunosc limba si fara loc de munca , il am pe tata care ma ajuta cu bani ( pana la vara cred in cel mai rau caz cand o sa ma duc la munca acolo pe perioada de vara) dar eu vreau sa gasesc ceva de munca sa nu depinde de el. de azii m-am apucat de exerciti pt k asa am simtit inca dinainte sa citesc materialul tau. Sper sa pot sa reusesc si aicea sa pun in aplicare ceea ce ne inveti , si sa nu conteze ca nu is in tara .
    Fain material 😉

  28. Buna,Pera,sunt in faza in care mi-am descoperit vocatia,si lucrez la ea cu multa pasiune.Ai dat exemplu pe copilul care avea mama avocat si tata doctor,dar gandeste-te ca sunt multi copii care au parinti lipsiti de educatie si cu un moral mult sub limita.Ce ar trebui sa faca acei copii,de unde sa ia exemplu,cati ani trebuie sa treaca pt ei sa-si dea seama de directia cea buna,de talentul care zace in ei.Pt mine au trebuit sa treaca 43 de ani pana sa-mi dau seama ce vreau,ce imi place sa fac.Vreau sa zic ca intotdeauna exista o cale de ajunge acolo unde ne dorim,dar asta doar daca vrem,daca simtim acel foc interior.Degeaba ai un talent daca nu vrei sa faci ceva cu el,multi se multumesc sa stie ca au talent,si traiesc ca va veni o zi cand,poate va veni cineva la ei si ii va trage de maneca oferindu-le ceva pt harul lor,si asa trece timpul….asteptand.Eu cand am descoperit ce-mi place,chit ca nu prea aveam timp,faceam eforturi mari,cum de fapt fac si acum,vin de la servici,face repede ce am de facut prin casa,si ma apuc de …pasiunea mea.Ma tine vie,ma trezeste bucuroasa dimineata,toate lucrurile le vad dintr-o alta perspectiva.Faptul ca ai o pasiune si lucrezi la ea,face ca toate sa mearga bine in viata ta,esti vesel,atragi oameni veseli,multe intamplari favorabile,se aseaza totul la locul lui,se face ordine in viata ta intr-un mod f placut,si cand se intampla sa ai neplaceri,incerci sa rezolvi asumandu-ti raspunderea,si stiind sigur ca orice probl vine cu o oportunitate macar,materialul tau,excelent,astept si resul,o zi buna

  29. Buna Pera.Nici eu nu am personalitate toti ma trateaza ca pe ultimul om si ma deranjeaza foarte mult chestia asta si nu stiu ce sa fac sa nu mai imi pese atat de mult de altii.Astept un raspuns.Ms

    1. pai poti incepe prin a asculta din nou si din nou si din nou acest clip, precum si urmatoarele cand vor aparea. intelege ca acst clip TI SE ADRESEAZA SI TIE. incepe!!!!!!!!

  30. Salut Pera!Iti marturisesc ca este pt prima data cand te ascult,cu toate ca primeam de multa vreme e-mail-uri.
    Mi-a placut foarte mult materialul pt ca ai vorbit pe intelesul tuturor,ai punctat foarte bine anumite lucruri ce tin de „interiorul nostru”!Ai foarte mare dreptate in legatura cu increderea in tine,in propriile forte………Astept cu nerabdare si alte materiale si promit sa te ascult de fiecare data!!!!! Fac promisiunea si am s-o respect,caci altfel inseamna ca nu ma respect pe mine!!!!

  31. vreau sa incep prin a-ti specifica ca „adevar graiesti”,ma regasesc in frumosul tau discurs, am vazut de la inceputul discursului pana la sfarsitul discursului practic cum mi s-a derulat viata mea de pana in acest moment, cand mi-am descoperit personalitatea mai exact acum sunt la momentul cand ajung sa-mi indeplinesc in sfarsit acea personalitate care se cladeste in timp, muncesc de 4 ani pentru aceasta realizare si acum primesc rasplata,felicitari inca o data si sper sa fie cat mai multe persoane care sa te descopere.

  32. Imi place ce faci,e chiar un exemplu bun.Chestia la mine e urmatoarea,pot sa zic ca in mine sa delimitat personalitatea Alfa destul de bine,dar cum spuneai si tu din cauza conditiilor sociale si etc. am avut doar cateva perioade in care am reusit sa traiesc predominant asa, si mai ales din cauza vocatiei mele care e muzica,care multa vreme ca sa imi asigur un trai a ramas mereu pe plan secund,drept un hobby,si de aceea nu am avansat nici acolo foarte mult spre ceea ce ma vad sa devin,personalitatea Alfa care cum zici tu e dezvoltat si este el in tot ce face,plus ca am constatat ca si dedicandu-mi timpul meu spre beneficiul altora ma facut sa practic un suicid creativ,dupa fiecare etapa de genu fiindu-mi foarte greu si foarte frustrant sa imi revin cel putin la punctul in care am ramas.Anul trecut am luat o decizie impreuna cu colegii mei de grup ca anul 2012 sa fie ceva de genul the last stand,facem chestia asta de 10 ani si si din motive interne unde sa stabilit o ierarhie,unde asa zisul mascul alfa din momentul de fata ,ma detronat sa zicem,si foloseste fiecare ocazie ca sa ma faca pe mine sa ma simt sub nivelul lui,si altii sa vada ca el de fapt e cel mai tare,in fine cam egocentric tipul. Intrebarile care le am eu pt tine sunt.
    1.Ce sa fac ca partea mea mai slaba sa zic sa o aduc la nivel Alfa? pt ca dupa cum vezi si la nume,pot sa zic ca „sufar” de o dualitate Andrei fiind partea mai slaba si K9ELEVRA fiind partea predominant Alfa si partea care as vrea mereu sa fie,numai ca din cauza parti mai slabe ajung si fizic,social,emotional si etc.sa fac chestii de genu cum ziceai tu in filmulet promisiuni nerespectate care imi stirbesc stima de sine.
    2.cum sa fac ca starea asta de bine,eu numa asa o pot descrie,de multumire de sine ,sa o mentin constanta?pt ca de anul trecut cand am renuntat si la job-ul care l-am avut si am luat decizia ca acum o sa ma concentrez numai pe muzica,design si restul chestiilor care ma atrag si le-am pus mereu pe plan secund,mi-ai adus pe langa o sanatate mai buna,selfestime mai mare si o stare de liniste mentala si un altfel de a vedea totul care din punct de vedere artistic am nevoie in permanenta ca sa ajung sa ma dezvolt.
    astept mesajul tau. Mersi 😉

  33. Buna Pera ! Mi-a fost dor de tine. Iti multumesc pentru bunatate.Imi lipsea increderea in mine si nu stiam de ce.Am inteles acum…Am probleme si cu,comunicarea,acolo trebuie sa lucrez pentru ca imi doresc sa pot elimina blocajele care apar datorita faptului ca nu stiu comunica si n-am stiut prea bine ce inseamna increderea de sine.Imi doresc sa-mi slefuiesc personalitatea alfa eliminand „rahatul” cum spui tu(desi nu-mi place cum suna:),dar recunosc,ca numai debarasandu-ne de tot ce-i urat si nu ne place,putem face ca diamantul din noi sa-si raspandeasca razele luminand adancurile si daruind valoare,frumusete…Citesc si ascult tot ce ne daruiesti si vreau sa aplic totul ca sa fiu o adevarata personalitate alfa!Astept cu nerabdare urmatorul material !Pana atunci experimentez comunicarea si increderea in mine.O seara frumoasa! Te pup.

  34. Meriti felicitari pentru aceaste initiative de a-i incuraja pe cei din jurul tau sa actioneze cat mai mult in beneficiul lor… Sunt curioasa sa aflu ce ai prezentat si in celelalte 3 parti… Ma intereseaza in mod special care ar fi parerea ta despre consumul nervos pe care il implica lupta interioara care se da intre a fi determinat si a ceda tentatiilor… Cum ne afecteaza si cum poate fi depasit mai eficient…

      1. Felicitari, acest curs ar trebui sa-l urmeze toti tinerii inainte de a deveni parinti! Atunci am avea o societate sanatoasa!
        Din pacate, primim in dar viata, dar ne lipseste manualul de utilizare, caci nu ne-a invatat nimeni !
        Poate in viitor, se va implementa un astfel de sistem educational, in care copiii sa fie invatati abc-ul vietii !

  35. Felicitari pentru acest material de calitate. Am multe de invatat de la tine,pentru ca se vede ca esti un profesionist in ceea ce faci.

  36. Mi-a placut. A fost destul de elaborat…
    Si vreau sa-ti marturisesc ca nu te-am mai urmarit de ceva vreme, iar acum, sa gasesc o enorma schimbare la tine, fizic….a fost ”wow”.:)
    Iar ca raspuns la discursul tau pot exprima ca de curand am inceput in a nu-mi mai promite sa fac unele lucruri, ci pur si simplu sa le fac. Si pot aduce cateva exemple aici: acum 2 ani,simteam ca nu-mi place cum arat fizic, mi-am facut abonament la sala si cu schimbare totala asupra a ceea ce mancam, am ajuns la kilogramele dorite, apoi a intervenit situtia materiala personala, caci terminasem facultatea si pana atunci nu avusesem vreun job stabil, doar tip part-time si pe mai multe ”fronturi”…eram singura si ma simteam foarte pe dinafara, asa ca a trebuit sa schimb asta. Iar acum nu mai sunt singura si peste 2 saptamani ma prezint la un interviu pentru un job stabil si intr-un domeniu cunoscut de mine.
    Toate lucrurile astea au crescut tot mai mult increderea in mine, din momentul in care am renuntat sa mai spun ”Poate intro zi o sa imi placa si mie de mine, am sa arat si eu ca tipa ce am vazut ieri in mall” , sau, ”cand o sa am bani o sa imi permit rochita aceea superba”…sau, ”voi fii fericita candva, acum poate nu e momentul”…si asa mai departe…
    🙂 Dar am zis ”stop joc”. Vreau tot pentru mine.

  37. Pera,citesc neincetat cartea ta,,personalitate alfa,,si ma bucur de intelegerea lucrurilor din ce in ce mai mult.Astazi te-am vazut si pe tine mai sigur pe tine ,mai suplu si mai generos.E foarte frumos ceea ce faci si ma impresioneaza.Iti urez din suflet ca tot ce faci sa se intoarca inzecit ,pentru a-ti oferii viata tot ce iti doresti…Fii sigur ca asa va fi,si cu oricine care poate daruii.Si ma rog ca oamenii sa te inteleaga,caci ceea ce spui e purul adevar.

  38. Imi place foarte mult de voi.Felicitari! Materialele pregatite si prezentate sunt pe intelesul tuturor,asa ca…numai cine nu vrea nu le intelege.Eu cand nu inteleg ce i cu mine,cand am cate o ratacire,va ascult si citesc materialele voastre si imediat stiu ce am de facut!Suntenti psihologii pe care ii putem contacta,la orice ora din zi si din noapte.Succes!!!

  39. Salut Pera interesnat articolu daca tot ai spus ca putem pune intrebari am si eu cateva :
    1 Cum sa imi fac prieteni?
    2 Cum sa imi descopar vocati ?

  40. Salut Pera!
    Am urmarit mesajul video de doua ori.
    Iti multumesc ca scoti in evidenta ca suntem persoane unice,ca toti avem o comoara in noi.
    Apreciez ravna cu care incerci sa ne trezesti la realitate.Iar expresia”drumul spre iad este pavat cu intentii bune”…cat de adevarata este!
    Intrebarile mele”
    „Cum inlaturi ‘rahatul’ si-l cureti?Cum a-i luptat sa scoti singur talentul tau?(aici ma refer la pasii pe care-i faci)si cum valorifici comoara din tine?
    Stiu ca inauntru este ceva unic doar al tau…(imi amintesc cu ceva ani in urma nu stiu imi doream sa fac atatea lucruri dar „intentiile bune’ a celor dragi au avut grija sa ma convinga ca trebuie sa fac doar ce cere societatea…si s-a depus”r..’..iar acum e greu sa-l mai inaltur…
    Multumesc Pera

  41. Salut,iti multumesc pt aceste emeiluri pe care mi le trimiti,ma lasi fara cuvinte sincer de fiecare data cand te ascult,simt ca explodez de fericire ca am gasit site-ul tau si pot invata atat de multe de la tine,pe zi ce trece inteleg tot mai mult ceea ce vb si imi trezesti in mine o sete extraordinara sa ma dezvolt personal si sa fac tot ce miam propus in viata,acum sunt sigur 100% caci cu ajutorul tau voi reusi sa dobandesc aceea personalitate de care am nevoie sa ajung unde imi doresc!!! Iti doresc multa sanatate si astept emailurile tale cu nerbdare…

  42. E interesant ce spui! Domnul sa-ti dea sanatate sa deschizi cat mai multe minti pentru ca oamenii sa se regaseasca pe ei insisi, sa-si afle adevarata lor valoare. Multumesc!Felicitari!

  43. Vreau sa ajung un maistru bucatar ,dar mereu cand am ambitia sa continui, se gasesc persoane sa mi o calce in picioare. Vreau sa merg inainte si sa accept toate riscurile, dar oare o sa pot ?

    1. daca dorinta ta e mai mare decat greutatea calcaturilor viitoare care sunt inerente (dupa modul tau de gandire actual, care trebuie transformat) POTI!!!SUCCES!!!

  44. Salut Pera!!! Eu am descoperit vocația și ce ține de dezvoltarea personalității ceva mai demult, și de atunci încă ‘lucrez’ la dezvoltarea ei. Dar nu știu ce se întâmplă că tot tind să mă abat de la drum. În plus, am avut o serie de eșecuri care m-au demotivat. Nu știu cum sa fiu mai motivat. Am început sa lucrez pe toate planurile la personalitatea mea (sport, sănătate, socializare) mai puțin vocație. Sunt încă în faza de a-mi descoperi vocația. Sper că prin aceste materiale să revin pe drumul cel bun. Mersi.

  45. eu te citesc de cel putin 3 ani…din cauza ta:)m-am lasat de fumat plus inca cineva…mi-am facut toate exercitiile pe care le-ai propus aici ca o tocilara:)) si a mers…de fapt ma repet ca ti-am mai spus asta si tu m-ai felicitat!
    insa cu ceva nu prea sunt de acord:ai scos din ecuatie faptul ca exista invatatoare,educatoare sau profesoare care fac aceasta meserie din pasiune pura fara sa se gandeasca la bani!!!adica au talent…nu toti care au talent in ceva stiu insa sa faca si bani din acel ceva…insa tb respectati!

  46. sall pera am o problema daca ma vei putea ajuta e legat de fete
    am 19 ani si de fiecare data cand vreua sa intru in discutzie cu una idntre ele ma blohez nu gasesc niciun subiect de discutzie inainte poit spune ca eram disperat dupa ele dar de la un timp am lasato mai moale si vad ca situatzia sa schimbat dar de acel blocaj nu pot trece ce sfaturi imi potzi da asteot raspunsul tau te salut ionut braila

  47. Salut Pera sa stii k ai mare dreptate in ceea ce spui, dupa 6 ani am demisionat de la serviciul ”sigur”si am decis sa imi urmez vocatia in domeniul vanzarilor lucru care imi place foarte mult si dupa primele zile la noul loc de munca am constat ca am pirdut foarte multe informatii (anterior am mai lucrat in vanzari)asa ca am luat de lucru in particular ca sa recuperez diferenta fta de noii colegi care sunt atat de naturali . Multumesc pentru tot ceea ce faci . Bafta

  48. am ieșit dintr-o zonă foarte întunecată a vieții mele, ani de luptă, și din fiecare luptă ieșeam tot mai mică și mai indiferentă la destinul sau drumul meu. motto îmi era „fiecare zi, așa cum vine”, alt plan nu aveam decât să… supraviețuiesc. și nu vorbesc de foame, de lipsă de iubire sau de sănătate. nu știu cum să cresc din nou, dar încerc de ceva vreme să-mi adun mințile și să vă urmăresc, pe tine și pe Marius. niciodată n-am înțeles cu ce aș putea eu și mesajul meu să te ajut, mai mult decât să știi că cineva te ascultă. nici azi nu știu, dar vreau astăzi să-ți spun ceva despre tine, căci e că e prima oară când pot să te ascult, deși am mai vizionat și alte lecții. schimbarea în înfățișarea ta e primul lucru care te face mai… credibil în lecția despre omul alfa. dar asta o știi deja. ce m-a ajutat pe mine astăzi să te urmăresc, a fost o îmbunătățire a dicției. și cred că pot cu atât să te ajut, să-ți spun că în ceea ce vrei să faci, în drumul și în destinul tău, te-ar ajuta și o mai bună dicție. spor la lucru. ne vedem la 2/4

  49. Multumesc pentru material.Intrebari ar fi multe dar prefer sa tac si sa fac cum zici tu.Sunt la inceput de drum cu rezervorul de vointa gol.Astept materialele urmatoare.Multumesc mult.

  50. DRAGA PERA, te rog mult de tot, ajuta-ma sa ma dezabonez de comentariile la acest minunat articol al tau; din gresala am activat casuta cu comentarii.
    Primesc com.pe e-mailul meu, incarcandu-mi posta.
    te rog, sa ma ajuti!
    multumesc pt. intelegere.

  51. Am citit prima editie a cartii Personalitate Alfa si imi e de folos. Sunt sigur ca a doua editie va fi si mai buna.
    Pentru a fi un Alfa, trebuie sa oferi puterea exemplului – corect. Dar cum poti sa iti impui punctul de vedere altora? Ar fi bine daca ai dezvolta principiul comunicarii asertive si a comunicarii in general, astfel ca sa te poti impune ca un lider, cand inca nu ai ajuns la etapa in care sa poti oferi in totalitate puterea exemplului.
    Multumesc

  52. super tare astept contiunuarea :D. daca se poate sa faci si un material despre cum sa te desparti de actuala preitena , idea e ca nu vreau sa o ranesc, mi-ar fi mai la indemana daca mi-ar da ea mie libe 😀

    1. oricum se va simti ranita daca tine la tine
      poate chiar intuieste ca vrei sa te desparti de ea si sufera dar nu e sigura atata timp cat tu nu ii spui concret
      zic si eu… 🙂
      nu stiu care e situatia voastra concreta

  53. Mi-a plăcut foarte mult conținutul acestui material. În ceea ce mă privește, sunt profesoară de limba română, predau de 7 ani, am terminat Facultatea de psihologie, dar fără master. Nu știu ce să fac. La școală, orice aș aplica din ce am citit din psihologie, nu funcționează. Am făcut teste privind ce profesie mi s-ar potrivi. Cariera de profesor se număra alături de cele de administrator, inspector, asistent medical.Ce să fac?

  54. salut! sunt stabilit in strainatate de 4 ani aici m-am casatorit, am si un copil acum, nu stiu cum sa fac sa-mi descopar vocatia sunt mai mereu cu copilul acasa, nu am timp sa fac alceva si nu am un job momentan acum lucreaza doar nevasta ea are un job bine platit si nu vrea sa-l piarda iar eu am grija de copil acasa,simt ca sunt prins ca intr-o capcana:) nu pot sa fac alceva treb. sa am grija de copil nu pot sa ma despart de el nici o clipa,da-mi te rog un sfat cum sa procedez sa ies din capcana asta:) stiu ca este greu dar nu stiu cum? multumesc!

  55. multumesc de articol si astept continuarile.ce pot sa-ti zic Pera, eu am 40 de ani ,ca sa fiu sincer cu mine sunt o persoana foarte inteligenta,o spun si rezultatele ,sau mai bine zic ,jumatatile de rezultate ,a ceea ce am realizat pana acum.sunt o persoana care incep un proiect,la jumatate renunt mereu,indiferent de rezultat,pozitiv sau negativ.Cred ca problema este faptul ca ascult mereu,parerea celor din jur ,fac multe lucruri pentru a demonstra celorlalti,cat de multe stiu eu sa fac, etc…. raman, intotdeauna cu o mare dezamagire si cu sentimentul ca -s priceput,dar nu am satisfactia lucrului facut din toata inima.De aceea cred ca la aceasta varsta ,cunosc destule meserii practice,dar nu am servici si ma zbat intr-o saracie nejustificata.Toti in spun …ba daca as stii ce stii tu sa faci, as fi milionar .In sfarsit ,povestea e lunga ,sper sa intelegi ceva din ce am zis…acum vreau sa ma implic in ceva nou pentru mine ,e ceva ce simt din tot sufletul ca e pentru mine,ma caracterizeaza.Inseamna pentru mine o viata noua ,cu obiceiuri schimbate de la zero,dar stiu ca voi reusi ,mai ales ca te-am descoperit si pe tine.Si culmea ,acum chiar simt ca am pe cineva alaturi,chiar daca numai virtual.Multumesc de articol

  56. Salut
    Vreau sa stiu cum imi dezvolt limbajul nonverbal si stiu ca suna ridicol dar vreau sa scap de o porecla care ma injoseste si de care mi-e rusine.De cativa colegi de clasa si chiar prieteni nu mai sunt strigat pe nume ci cu porecla.Da-mi te rog cateva sfaturi.

    1. @Dragos – exista o cale sa scapi de porecla. Sa devii imun cand esti strigat dupa acea porecla. Cu cat vad colegii ca iti pasa mai mult cu atat vor folosi porecla mai mult. Pur si simplu nu raspunde si in acelasi timp dezvolta-ti o nepasare chiar si atunci cand esti strigat dupa porecla. Adica nu poti face nimic sa nu te mai strige, dar poti sa te doara in cur 🙂 Asa POATE porecla va muri de la sine.

  57. Felicitari Pera 🙂 imi place foarte mult acest material.Le astept si pe urmatoarele cu nerabdare.
    Succes in continuare

  58. Bine te-am regasit, Pera!
    Mi-a fost dor de indemnurile tale constructive!
    Si ai mare dreptate cand spui noi ne dezvoltam, evoluam, termenul „ne schimbam”nefiind in armonie cu esenta noastra spirituala, care ramane constanta ca un sambure de Dumnezeu ce e!
    Deasemenea, salut initiativa ta de a ne spune despre cat este de important sa avem curajul sa facem ceea ce dirim sa facem ca profesionisti, pentru ca increderea in noi insine se consolideaza cu fiecare actiune reusita. Desigur, am invatat de la viata ca trebuie sa fim foarte prezenti in acele momente de actiune si sa pastram mereu legatura cu eu-l nostru interior, bun intentionat, bun organizator si bun datator de calitate!
    Gratie postarilor tale am constientizat ce am de facut ca sa-mi dezvolt talentele (sa-mi valorific talantii, daca vorbim in termeni biblici), personalitatea, sa am parte si sa raspandesc pe cat pot da cunoastere – spre binele meu si al celor din jur.
    Este extraordinar sa am un antrenor ca tine, care ma stimuleaza cu fiecare dialog (eu asa consider ca atunci cand te ascult de fapt fac un schimb de idei cu tine, uneori chiar ma aud vorbind)si ma bucur mult ca ai venit cu aceste idei alfa, pe care le impartasesc din preaplinul tau suflet VIU.
    Imi amintesti mereu de poezia mea preferata:
    „Sunt un om viu,
    Nimic din ceea ce-i omenesc nu mi-e strain,
    Abia am timp să mă mir că exist, dar
    mă bucur totdeauna că sunt.
    Nu mă realizez deplin niciodată,
    pentru că
    am o idee din ce în ce mai bună
    despre viaţă.
    …”
    (Nichita Stanescu)

  59. Buna seara. Am ascultat cu foarte multa atentie aceasta prima lectie si cele spuse de tine m-au convins ca sunt o personalitate alfa(am intuitie, in multe situatii am riscat si am mers mai departe chiar daca uneori nu totul era o.k.) dar acum sunt in situatia de a nu mai putea sa fac ceva pentru mine. Imi irosesc „personalitatea” incercand sa-i multumesc pe cei din jurul meu : familie , copii, prieteni.I-am facut fetei mele (are 17 ani,si vrea sa urmeze medicina, chiar isi doreste acest lucru)testul din cartea ta si intradevar conform personalitatii sale meseria de medic i se potriveste. Nu imi place ceea ce am devenit in ultimii ani, chiar daca am terminat intre timp psihologia, realizand astfel un vis de al meu mai vechi. Mi-ar place sa lucrez ca psiholog scolar dar salariu este mic iar acum nu-mi mai pot permite sa-mi urmez visul meu fiindca in curand copilul meu va pleca la facultate si va trebui sa-l sustin.Nu-mi pot permite acum financiar, „luxul” de a renunta la meseria actuala care este mult mai bine platita, si sa plec ca psiholog scolar cu un salariu minim pe economie. In interiorul meu este o lupta continua si stiu ca renuntand la multe lucruri nu dau un exemplu bun copiilor mei. Dar tu ce ai face daca ai avea doi copii de intretinut, viitori studenti? de unde ai incepe si cu ce?

  60. Salut Pera.E prima data cand scriu aici desi urmaresc de ceva timp.Poti sa faci o lista cu toate aspectele la care trebuie sa lucrezi ca sa ajungi un alfa?O lista compacta dupa care sa stim cu totii la ce sa fim atenti in fiecare zi si sa progresam.Multumesc anticipat.

  61. Buna Pera,
    Am urmarit filmuletzu tau si m-am regasit foarte mult in el.Concluzia???…am nevoie de o harta,lopata si vointa sa scot la lumina comoara din mine .Harta o primesc fractionat de la tine doar trb sa mai am puterea de a lua lopata.Astept cu nerabdare urmatoarele materiale.Felicitari!

  62. Vreau doar sa-ti multumesc pt ceea ce faci pentru noi,cei insetati de cunoastere.Si eu vreau,o data cu trecerea in acest an sa fac anumite retusuri in viata mea,de la schimbarea stilului de viata la aducerea unui plus de implinire si bogatie.Iti multumesc si asteptam cu nerabdare urmatoarele video-uri.Multa putere de munca 😉

  63. -salut Pera!
    -sunt extrem de sigur ca articolele tale schimba viata celor care le citesc. nu cred ca ai solutia la toate problemele noastre. solutia este la fiecare din noi, fiecare trebiue sa ti urmeze sfaturile adaptate la propria lui viata.
    -multumesc, si iti doresc mult succes, succes in a ne schimba vietile in continuare.pentru ca succesul nostru este in elaga masura succesul tau.ne vedem in varf(zig ziglair). :)) MULTUMIM.

  64. mi s-a parut f interesant materialul si chiar m-a facut sa imi pun anumite intrebari, sa vad ce calitati si ce lipsuri am, unde trebuie sa mai lucrez si unde sunt multumita de mine. as avea multe intrebari dar nu stiu cu ce sa incep. am sa astept si celelalte materiale si am sa le iau treptat. pana atunci am sa ma mai gandesc.

  65. Buna Pera e primul coment care il fac , acest video a fost unul dintere cele mai bune di punctul meu de vedere,astept cu nerabdare si celelalte filmate.Numai bine tine-o tot asa.Multumesc pentru informatiile pretioase pe care ni le dai cu respect Cosmin.

  66. ” Salut
    Am lipsit 2 saptamani din peisaj ca sa pot termina noua mea carte
    Arta seductiei. ”
    Cartea asta parca exista si-n trecut .. acum e v2 sau alta problema discutata in ea ?
    Daca sunt 2 carti complet diferite le vreau pe amandoua ! Am citit Personalitate alfa si aplic zilnic ce am citit acolo dar la fel cum erai si tu in trecut asa sunt eu acum : PRAF la capitolul fete !
    -> Observ ca ai slabit 🙂 .. felicitari !
    -> Astept cu nerabdare celelalte materiale.
    Respect

  67. Am si io o probleme nu sunt atat de sigur pe mn si la asta ma refer ca sunt un pic timid si nu am incredere in mine si ceea ce vreau sa fac ma tem ca se va sfarsi prost aiurea si cu fetele si mereu cand merg in locuri noi am o mare teama timiditate cred mai ales ca nu sunt in tara si sunt plecat cand ma duc in locuri noi si vad multe femei persoane plec de acolo si evit si nustiu cum sami prind increderea in mine poate am facut o impresie proasta dar vreau sami dea si mie cnva un sfat in problema mea cu timiditatea,neincrederea de sine vreau sa schimb asta la mn si sa stiti tot ceea ce ziketi mi se pare adevarat si se vede ca doar o pers ce a trecut prin asa cva poate povesti atat de bine toate problemele astea…multumesc frumos

  68. Foarte bun videoul tau Pera, foarte energizant şi util….Eu, de ceva timp, m-am hotărât să încep un program intens de recucerire a soţiei şi revitalizare a relaţiei….astfel doresc să învăţ tot ceea ce se poate pentru a reuşi. Deci aştept continuarea
    Adi

  69. cum ai reusit sa slabesti?
    in particular, as dori sa iti cer sfatul in niste probleme care ma framanta. care e adresa la care putem comunica? mersi.

  70. Excelent! M-ai facut sa plang. Foarte bine spus. Nu ai ocolit, ai vorbit direct! Poate voi spune mai multe dupa ce vad mai mult. Dar asta a fost impresionant pt. mine. Multumesc, Pere, si succes in tot ce faci!

  71. de cand tot incercnumai nu reusesc sa-mi descopar vocatia. sunt multe lucruri are imi plac sa le fac, de multe ori sunt lucruri total opuse si depinde cel mai mult de starea mea emotionala de exemplu ma pasioneaza sa lucrez in gradina, camp, aer liber – nu stiu cand trece timpul – iar alte dati prefer sa stau inchisa in camera si sa rezolv probleme de matematica si fizica, la fel ma pasioneaza sa vorbesc cu oamenii, sa ii ascult si sa ii ajut – de multe ori ma gandesc la o cariera in domeniu, ca urmatoarele zile sa vreau sa lucrez in informatica si calculatoare…am facut si testul imbt – recomandat de tine aici – l-am facut de mai multe ori si mereu primesc un alt raspuns… de ce asta? chiar ca nu stiu de unde sa incep…ce sfat imi dai?? multumesc pentru tot!

  72. Imi place acest video, e plin de vointa si motivare. Cert, cred ca urmatorele video ma vor ajuta sa ies din situatia de fata, mai mult chiar sa ma dezvolt.
    Excelenta treaba faci.

  73. foarte bun materialul si foarte interesant,de asemenea!apreciez foarte mult ceea ce faci,esti intr-adevar un exemplu si cred ca vei reusi sa schimbi multe lucruri cu asta!eu incerc sa imi dezvolt mai mult increderea in mine,uneori simt ca nu am destula!am foate multe vise pentru care lupt in momentul de fata si pe care sunt sigura ca o sa mi le implinesc!m-ati ajutat mult in dezvoltarea mea personala tu si Andreea cu articolele voastre si va multumesc pentru asta!mult succes in continuare!!

  74. foarte tare video-ul mi-a placut mult.si vreu sa zic ca si eu am mari probleme cu personalitatea.abia astept urmatorul video. merci mult

  75. Planul tau e foarte bine pus la punct, abia astept urmatorul material! Ma bucur nespus ca exista oameni, ca tine si Andreea, care vor o schimbare radicala a mentalitatii invechite pe care o au majoaritatea, voi sunteti cei care vor sa rupa barierele programarii sociale, reusiti sa treziti constiinte si spirite adormite de toata poluarea asta informationala. Incep sa realizez ca exista totusi o comunitate evoluata, inteligenta si cu initiativa, care trezeste potentialul din fiecare! Multumesc ca ma ajutati sa ma dezvolt personal!

  76. Ciao Pera,
    mi-a placut materialul si m-ai pus pe ganduri inca de la inceput. Sa ne dezvoltam personalitatea nu sa o schimbam. Eu gandeam ca trebuie sa o schimb….imi place f. mult.
    Keep going!

  77. Buna, este extraordinar ceea ce ai spun in acest material, noi muritorii prinsi in valtoarea vitii nu avem timp sa sesizam aceste firave nuante alte vietii interioare care ne-ar ajuta si ne-ar face mai buni. Ma intereseaza foarte mult tot ceea ce spui pentru a-mi ajuta copilul in primul rand. Multumim frumos pentru tot ceea ce faci.

  78. SUPER FAIN,mereu avem de invatat de la un om cu o personalitate puternica…SINCERE FELICITARI,astept nerabdatoare urmatoarele materiale

  79. Salut Pera! De vreo 2-3 luni m-am tot uitat la articolele tale de pe arta seductiei si personalitatea alfa. Esti un geniu in domeniu chiar am putut invata multe de la tine insa as avea o intrebare si as ramane recunoscator daca mi-ai raspunde, intrebarea este urmatoarea: Cum pot avea mai mult succes cu fetele? Nu am avut curajul pana acum sa dau o intalnire unei fete sau ceva de genul asta…am avut prietene era sa ajung si la sex dar..parca ar fi trebuit sa mai fac ceva si nu am facut. Multumesc anticipat!

  80. Abia acum am inteles de ce nu am incredere in mine. Pentru ca m-am mintit o viata intreaga! Ai dreptate! Mai ales in ultimul timp cand imi scriam obiective si le lasam acolo sau cand nu reuseam nici macar sa ma trezesc la ce ora imi propuneam. Ce bine ca existi sa ma luminezi si pe mine.
    Am o grava problema cu increderea in mine si am tot asteptat sa spui ceva mai amanuntit despre asta,deci multumesc mult pt lectia 1. Mie atat imi lipseste, ca celelalte planuri pentru viata mea vor veni o data cu increderea. Simt ca voi reusi pana la urma.

  81. Am analizat mereu motivul esecului meu in viata si rezultatul analizei este Vinovatia.Sentimentul de vinovatie ca nu am fost mai vigilenta, ca nu am stiut sa profit de numeroasele sanse pe care viata mi le-a dat, ca nu am luptat suficient, ca sunt lenesa, ca nu reusesc sa trec de niste limte impuse parca de mintea mea,de lipsa increderii in mine…Si cum sa transmit copilului meu incredere si motivare cand eu zac in propria mea lipsa de curaj si de motivare…cam greu!Nu e imposibil, dar nu ma pot concentra pe nimic…Mi-e greu, dar te voi asculta si sper ca voi gasi un impuls…Multumesc pentru intentie si sper ca impreuna vom reusi!!!

  82. Salut Pera ,
    Am urmarit cu multa atentie materialul si am incercat sa identific factorii care ar duce la diluarea treptata a increderii de sine a oamenilor , uneori pana la disparitia ei completa , cu toate suferintele care decurg de aici .
    … Negasind nimic legat de asta , imi permit sa exprim o parere personala , si anume ca obtinerea increderii de sine ar trebui sa inceapa mai intai prin REABILITAREA increderii de sine existente candava si confiscata in copilarie prin ” educatie ” iar , dupa aceea , imbunatatita constant .

  83. Buna Pera, mi s-a parut foarte interesanta aceasta idee de personalitate alfa si imi place cum vorbesti despre ea. Crezi ca o persoana cu un anumit tip de temperament e mai „predispusa” sa devina alfa? De ex, se spune ca un coleric este lider innascut. Altfel, sa devii lider prin puterea exemplului, mi se pare excelent. Multumesc.

  84. Materialele tale sunt destul de interesante, totusi „schimbarea” se adreseaza si este folositoare mai mult indivizilor care doresc cu adevarat aceasta dezvoltare personala. Ca sa folosesc „puterea exemplului”, mentionata de tine, as exemplifica prin povestea oricarui fumator care incearca de mai multe ori in viata sa renunte la viciul sau, dar el reuseste numai atunci cand este pregatit. totusi este laudabila intentia ta, deoarece acele persoane care nu sunt inca pregatite, vor fi pregatite pentru momentul respectiv vizionand prezentarile tale.
    Totusi mi-sa parut un pic ciudat cand am citit cartea ta (Puterea ta interioara), dupa ce citisem „Cum sa fii tot timpul fericit” a lui Paramhansa Yogananda, filozofiile potrividu-se la inceput, apoi metamorfozandu-se in antagonie, nestiind care a deviat de pe calea cea buna. Analizand mai tarziu cele doua filozofii am realizat ca a ta pare mai realista pentru vremurile noastre iar cealalta mai idealista. Ca si concluzie as mai adauga ca adevarul este undeva la mijloc, lumea noastra este una imperfecta, cel putin pt gandirea noastra abstracta.
    As dori, daca se poate, sa aflu mai mult parerea ta despre spiritualitate.
    Astept cu nerabdare urmatoarele tale materiale.
    Mult succes!

  85. Comparati-l pe Pera cel din video cu Pera din poza de la ‘Despre mine’ … o adevarata diferenta, un adevarat exemplu. Cat despre material super si foarte benefic. Multumim Pera.

  86. Salut Pera! materialul este minunat! datorita faptului ca am mai citit carti de specialitate, majoritatea informatiilor nu sunt noi, dar este o concentrare foarte reusita de informatii. O problema am si nu am reusit sa o rezolv si anume, comunicarea [b]nonverbala[/b]. Am cautat materiale despre comunicarea nonverbala, si limbajul trupului, dar nu am gasit ceva de calitate, de citit limbajul trupului, ma descurc destul de bine, dar sunt sigur ca se poate si mai bine si sunt si mai sigur ca cei care au mai urmarit acest material si astepata plini de entuziasm si celelalte materiale, sunt sigur ca iti vor fi foarte recunoscatori daca vei posta si despre limbajul trupului. Mersi de timpul acordat acestui comentariu si sper ca te-a motivat!

  87. Te citesc de ceva vreme..ma bucur ca mai descoper pe cineva cu idei similare ca ale mele..ma face sa ma simt” normal”..Toti ma cred ciudat.
    CE mi`

  88. Te citesc de ceva vreme..ma bucur ca mai descoper pe cineva cu idei similare ca ale mele..ma face sa ma simt” normal”..Toti ma cred ciudat.
    CE mi`as dori ..sa te intalnesc odata si sa vb cu tine despre tot ce incerci sa arati la altii..
    Din totdeana am incercat ceea ce zici tu ..nu pot sa zic ca am avut rezultate extraordinare..dpdv ..altii ma stimeaza pt ceea ce sunt si fac astazi,,dar nu si eu..tot timpul e loc de mai bine..pt mine..

  89. Buna Pera,
    O intrebare pt tine :
    Cum poti sa iesi din obisnuinta autosabotarii, desi stii foarte bine ca ai multe din trasaturile unei personalitati alfa?

  90. Esti intr-adevar un exemplu si prin propria ta reusita de a te dezvolta imi dai si mie speranta ca pot face acelasi lucru.Stiu ca totul depinde de mine si ca tot ceea ce sunt acum se datoreaza greselilor pe care le-am facut in trecut.Dar un gand nu imi da pace si anume: frica de a renunta.Imi este tare frica ca odata ce voi pune in aplicare planul mea de a ma dezvolta nu va dura prea mult si voi renunta ca de fiecare data.Stiu ca este o prostie si ca totul tine de vointa mea sa continui sa lupt , dar tocmai asta este problema nu cred ca am destula tarie si vointa ca sa continui in ciuda tuturor obstacolelor…

  91. Salut,crezi ca orice persoana poate deveni alfa?Imi e greu sa cred acest lucru,poate si din cauza esecurilor din trecut.Ma apropii cu pasi repezi de virsta de 40 de ani si sincer ma simt un ratat,ma simt neputincios,nu ma pot concentra la nimic,ascult muzica din vremea adolescentei[generic,marius visinescu,azur etc] si sufar in tacere,nu pot iesi din aceasta situatie,sunt coplesit de ginul ca nu pot face nimic pentru a sustine financiar familia,noptile nu pot dormi ,ma gindesc doar la trecut,la copilaria linistita pe care am avut-o,seara de seara sunt stresat de gindul ca in orice clipa poate veni un cutremur si totul se sfirseste,sunt stresat de viata de zi cu zi in familie deoarece stau cu grija fiindca sotia din orice prostie,orice fleac ameninta cu divortul, nu mai sunt eu,sunt schimbat,nu spun ca as fi fost vreo persoana importanta dar cel putin aveam incredere in mine.Crezi ca pot iesi din aceasta stare?Cum?Ma poti ajuta sa depasesc aceasta faza?Astept un raspuns la email [email protected].
    Cu stima si respect V D

  92. Buna Pera,pot spune ca m-a incitat 1 parte despre personalitatea alfa.Incerc sa-mi gasesc vocatia facand diferite cursuri si mult sport(e ceea ce imi place-enorm,chiar daca nu am practicat decat in copilarie inotul).Astept si promit ca te voi anunta cu cea mai mare bucurie atunci cand adevarata mea vocatie va stralucii si eu voi vedea sclipirile ei inafara mea.

  93. Buna,
    Foarte interesanta lectia ta!
    Sper ca, in sfarsit, am ajuns la cine trebuie.
    In ultimele 2 luni am inceput un proces de rearanjare a vietii mele. Nu mai eram multumita de cum era si vreau sa ajung sa schimb acest lucru si sa ma simt o persoana implinita.
    Am facut niste pasi, dar m-am blocat la „care este vocatia mea?” – ceea ce nu m-am gandit niciodata ca ar putea fi greu de stiut, am descoperit ca este piatra mea de incercare. Asadar, de aproape 3 saptamani ma gandesc, ma framant, fac teste, citesc materiale, dar tot nu am ajuns la un raspuns clar si care sa ma satisfaca deplin. Asa ca am ajuns la gandul ca poate nu pot face singura aceasta descoperire. Poate am nevoie de ajutorul cuiva.
    In concluzie, sper ca tu esti persoana care poate fi mentorul meu in descoperirea telului meu in viata, a lucrului pe care daca il voi face, voi fi o persoana multumita. Poti accepta provocarea? Sau mai bine zis pot fi ajutata in acest sens? Astept cu foarte mare interes raspunsul tau.
    Toate cele bune,
    Alina

    1. Adica?!?
      Nu mi se pare ca acesta e un raspuns pentru asa o problema. In primul rand mesajul era adresat altcuiva si apoi, chiar daca ajutorul este „contra cost”, raspunsul trebuia sa fie formulat intr-o maniera care sa denote seriozitate.

    2. alina, nu m-ai inteles
      nu am vrut sa zic ca te ajut eu in finctie de cat ma platesti ci ca pera nu te va ajuta pe ochi frumosi…

  94. Salut Pera.Foarte tare articolul.
    Sper ca si eu sa devin odata o personalitate Alpha.
    Sunt bucuros ca am descoperit ca trebuie sa ma dezvolt(inainte ziceam sa ma schimb)de la o varsta frageda(17ani).
    Acum sunt lipsit de incredere in mine si stiu ca am mare nevoie de ea pentru ca vreau sa ma duc sa studiez in strainatate.

  95. Am peste 190 cm si in jur de 75 de kilograme! AM varsta de 21 de ani si pana acum m am incarcat emotional cu rautatile societatii la adresa mea! crezi ca o sa ma poti face sa ma deblochez si sa am succes cu tipele ?

    1. Paul doar tu poti face ceva pentru tine. Daca pana acum ai suportat comentariile celorlalti e pentru ca ai acceptat asta. Nu mai accepta rautati din partea altora, cei di jurul tau nu sunt mai buni pentru ca au 1,70. Oamenii sunt rai daca le permiti. Trebuie sa ai mai multa incredere in tine, sa te apreciezi mai mult. Oamenii te vad asa cum te vezi tu, iar daca tu nu te apreciezi, esti complexat si nu te respecti cei din jurul sau se vor comporta cu tine ca atare. Faptul ca esti inaltpoate fi un atu, ai putea practica diferite sporturi pe care altii nu le pot practica, poti face asta nu neaparat pentru performanta ci pentru tine, sa vezi ce madru o sa fii atunci de tine. Iar cand tu esti multumit si increzator in tine si fetele te vor vedea la fel. Trebuie sa stii ca numai oamenii limitati cred ca trebuie sa aratam toti la fel.
      Iar daca vrei sa faci o schimabre cu corpul tau, fa sport si urmeaza o anumita dieta.
      Multa bafta si nu lasa pe nimeni sa isi permita cu tine mai multe comentarii decat e cazul.

  96. Felicitari ! Esti bun !
    Ma bucur enorm cand gasesc, aparent intamplator, raspunsuri la intrebarile mele sau confirmari ale „cugetarilor” mele !
    Continua !

  97. Extraordinar de adevarat continutul videoclipului, si este exact ceea ce aveam nevoie. Exact intr-un moment in care se pare ca se face putina lumina in capul sau mintea mea, nici nu mai stiu cum sa-i spun. E foarte, foarte dificil sa realizezi, tu ca om, ca problema nu sunt ceilalti si chiar tu, insa nu stii cum sa schimbi asta, exact cum spuneai la inceputul videoului. Am citit foarte putina psihologie, insa ma intereseaza si fascineaza domeniul. Eu am terminat facultatea de istorie, pe care la momentul respectiv, am crezut ca o aleg din placere, fara sa realizez ca nu asta era vocatia mea. Eram intre doua alegeri la momentul respectiv, filologia si istoria. Nu ca nu mi-ar fi placut istoria, insa treptat, m-am trezit cautand ” ceva”, acel ceva care sa imi schimbe viata. Nu profesez nici in momentul de fata, poate din pricina faptului, ca am fost mai mult „obligata” de familie si de societate, sa fac si masterul pentru a fi bine vazuta si situata social.
    Problema mea este de alta. Cum se explica singuratatea? Singuratatea este o boala, sau o creem noi insine inconstient? Nu spun ca nu am avut prieteni, insa, majoritatea cunoscutilor, imi erau aproape, apoi ceva se intampla. Toti cei de care as fi avut nevoie sa ii am in preajma, dispareau asa fiecare cu problemele lor, mult mai importante decat mine. Contactele mele sunt din ce in ce mai putine. Cum se poate sa faci in asa fel sa ai cat mai multi prieteni, pentru ca eu nu am reusit niciodata. Iar cei pe care i-am avut, parca aveau si mai multi alti prieteni, iar eu ma simteam undeva data la o parte.Sa nu imi spuneti ca e o afectiune grava 🙂 Sunt curioasa daca asta tine de temperament sau daca exista in realitate o problema?

  98. Ceau ! Mi-a placut materialul asta in mod deosebit pt ca a venit ca o confirmare a unor convingeri mai vechi de-ale mele cum ar fi puterea exemplului sau implinirea de sine prin urmarea vocatiei, lucruri pe care le pun in practica zilnic. Imi place mindset-ul asta centrat pe sine, pe ce poti face tu pentru cei din jur pentru ca rezoneaza cu principii precum corectitudinea, sinceritatea, altruismul care sunt foarte importante pt mine.
    Privindu-mi ultimul an, realizez ca am facut niste schimbari semnificative in stilul meu de viata (sala, alimentatie, obiceiuri, convingeri) care au avut rezultate masurabile in plan profesional (implicit financiar), estetic (-10 kg in 10 luni, + ceva masa musculara), vestimentar, pasiuni (le-am dedicat mai multe resurse). Totusi, in plan emotional n-am obtinut absolut nimic si ma seaca de orice energie cand vad cum au succes alti oameni care nu fac nici un efort in domeniile enumerate mai sus. Pe AS se promoveaza ideea ca trebuie sa fi fericit singur pt a avea dreptul la fericire in cuplu. Ce mai trebuie sa fac ca sa fiu fericit ? Probabil ca nici prezenta unei femei in viata mea nu m-ar face fericit la fel cum nu m-a facut fericit nici terminarea facultatii si angajarea, asa cum m-am mintit o viata intreaga. Mai exista o problema si n-o pot identifica. Help !
    Daca are vreo importanta, am 23 de ani si ma simt ca Titanicul (o epava ruginita si scufundata).

  99. Sunt fericita ca te-am „descoperit” ! Felicitari pentru contributia ta la formarea noastra, la transformarea de care avem cu totii nevoie. Pacat ca prea putini sunt aceia care cauta solutii pentru schimbarea in bine a vietii lor- marea majoritate se complac in situatia in care sunt sau se lamenteaza si atat! Eu am invatat deja de la tine cateva lucruri si astept cu nerabdare viitoarele lectii.
    Multumesc!

  100. Spunei u Pera povestea cu lupul( ft interesanta) …. vreu sa spun k atunci in momentul in care esti jignit…facanduse misto de tne etc etc…prin vb grele…si nu ii poti da un pumn in gura(lupul….tigrului), ….cum ai putea sa faci aceea persoana sa te agreeze sau sa iti fie „supusa” ??? Sa se teama de tine prin personalitatea ta dak u nu stii ce sa ii spui ???? ce ar trebuii facut??? Multumesc

  101. am observat si la mine,observ si in ceea ce spui tu,ca atunci cand actionezi pentru implinirea a ceea ce vrei lucrurile se schimba intotdeauna….ma bucur sa mi se intareasca modul de a gandi prin ceea ce aud aici.
    felicitari pentru curaj si modul direct de a spune fara teama !!
    astept si celelate lectii cu ardoare,
    numai bine!

  102. Interesant,unele chestii imi dau de gandit…toate au logica lor depide cum abordezi o problema,cat de multa vointa ai si personalitate de impunere in ceea ce faci.

  103. buna.iti multumesc.mi-a placut f.mult partea cu promisiunile pe care ti le faci tie insati.la capitolul asta trebuie sa ma dezvolt.poate atunci rezolv si problema cu increderea.

  104. Buna Pera si Hristos a Inviat!
    Am vizionat materialul de la tine si pot sa spun ca am mai avut alte dati ocazia asta.Dar abia acum am realizat chestia aia cu promisiunile pe care mi le am facut eu mie, de a lungul timpului.Acume e foarte clar in capul meu de ce nu mai reusesc sa am aceeasi determinare ca in tinerete.De foarte multe ori mi am propus si mi am promis ca voi atinge anumite ”tinte” dar nu am dus la bun sfarsit multe din ele.
    Insa…………………. acum simt ca ceva se misca in viata mea….. putin…. dar se misca .Si asta imi da mai mult curaj si mai multa incredere.
    Astept sa vad ce mai urmeaza in lectia 2.
    Te pup si un Paste fericit!

  105. Salut Pera,
    Foarte frumos cursul tau. Nu pot decat sa constat ca ai dreptate. Dezvoltarea personala este insa destul de complexa. Problema este cu pusul in practica. La inceput ai un entuziasm urias care cu timpul scade iar ulterior te intorci de unde ai plecat.

  106. tot ce am invatat de la tine voi incerca sa le aplik din toata puterea mea si daca nu va fi suficient voi scoate putere si de acolo de unde nu am ( as dori daca poti sa faci un video si despre cum parinti isi maltrateaza si obliga copiii sa faca ceea ce ei vor pentru ca ei cred ca stiu ce este mai bine pentru copii lor cand defapt sub toata acea presiune copilul se simte nesigur si incapabil de asi da frau liber viselor si personalitati sale) multumesc foarte mult

  107. Foarte bun articolul.M-a facut sa inteleg multe.Stiam ca puterea exemplului este importanta dar stiam doar asa ca si teorie,nu prea puteam sa observ lucrul acesta.E ca si cum ar veni in fata mea un obez si sa imi explice o reteta revolutionara de slabit.Si cand ma gandesc, ca la scoala vin profesori care miros a alcool sau care fura de rup si ne povestesc despre deontologie cum este etic si moral sa faci anumite lucruri, ma ingrozesc.Cum sa ii bage in seama cineva.multumesc pentru efortul depus si pentru tot ceea ce faci pentru a ajuta si alti oameni!

  108. Intr-adevar, ascultandu-te, am simtit ca incep sa am mai multa incredere in mine.
    Problemele mele sunt cauzate de faptului ca nu ma mai simt motivata.
    Am ajuns in strainatate la studii, iar aici am inceput sa nu mai am performanta de acasa. Incet, incet mi-am pierdut increderea in mine, iar acum simt efectiv ca nu mai am chef, putere sa termin ceea ce am inceput, desi inca mai am o dorinta destul de mare (mereu mi-am dorit sa reusesc si de multe ori am reusit). Stiind ce am vrut si vazand unde sunt, am cazut intr-o depresie care ma paralizeaza sa mai fac ceva pentru binele meu. Parca e lene (desi eram foarte constiincioasa), dar cred ca e o paralizie. Imi doresc sa fiu din nou ce am fost, sa gust din nou „succesul”. Iar acum, cand privesc in jurul meu, (reflectia a ceea ce sunt in interior, dupa cum ai spus) ma inspaimant. Simt putina motivatie sa ma dezvolt, dar mi-e frica – maine sa nu pierd din motivatia din seara asta.

  109. super lectie! da, cat adevar si bine ar fi ca toti, dar TOTI sa asculte sau sa vizioneze aceste cursuri, am mai spus le-as recomanda ca materie in scoli. Iar tie draga Pera mult succes si ti-am mai spus te iubesc

  110. Ascultandu-te am inceput sa inteleg multe lucruri care s-au petrecut, fara sens, pana acum in viata mea.

  111. Foarte adevarat ce spui tu, si cand ma gandesc ca o prietena m-a chemat la o prezentare de a ta si eu am refuzat-o, iar acum, cand intamplator am gasit siteul tau, mi se parte ca faci o treaba foarte buna. Astept sa vad partea a 2a:)

  112. In primul rand,ma simt foarte bine ca te-am descoperit.Viata mea …este ceva de nedescris.Am sa incep sa iti povestesc de la zero,ca tu sa tragi concluzia .Eu cand m-am nascut,familia tatalui meu,m-au respins.Mai ales mama lui spunea”acest copil nu se va creste in casa asta” Si,culmea …asa a si fost.Tatal meu ..la momentul ala o asculta pe mama lui.Intre parinti mei a fost ….o casnicie imposibila..Au urmat ..batai aplicate mamei..pentru…niste rahaturi…,spre exemplu…ca statea mult la toaleta,ca intarzia de la serviciu…mai pe scurt ..banalitati.Eu nu stiam foarte mule.ca eram doar un copil,nu realiza ..ca nu aveam cum..aveam cateva luni.Acest calvar a durat..ani de zile..de certuri scandalui…etc..Dupa o perioada de ..5 ani,mama sa hotarat sa bage divort,au divortat,si gata.Tatal meu nu a contribuit la cresterea mea mult timp.Mama sa mutat la bunica impreuna cu mine.Aici…alta dilema.Fratele ei,este un alcoolist ,a urmat din nou,batai grave,certuri,mereu ne dadea afara din casa.De la varsta de 10 ani,eu eram batut,maltratat,injurat scuipat..de unchiul meu.Permanent injosit.Eram foarte foarte sarac.Am crescut,am fost la scoala..dar dupa un timp am lasat scoala,din prostia mea.Am cunoscut o fata incantatoare frumoasa,care ….ma iubea si ma facea sa uit de tot.Dar asta nu a durat prea mult …Recunosc,ca a fost vina mea,am inselato-o,am mintit-o ,mentionez ca am si lovito..Dar ,se saturase de mine …Eu nu eram constient .Relatia mea cu ea,se destrama pe zi ce trecea.Ea si-a luat servici.Nu ne mai vedeam foarte des…
    Nu mai ma iubea ,nu mai era ,acel gram de sensibilitate,nu mai se simtea niimic.
    Mentionez ca sunt cu ea de aproape 3 ani de zile.Dar relatia nu sa schimbat.Ma trateaza cu indiferenta ,nu mai ma suna,ne certam des,dar …nu ne despartim.M-am saturat sa traiesc asa.Nu pot sa mai indur foarte mult.Astept sfaturile tale,indrumarile tale,si sper sa ajung acolo unde imi este locul.Am varsta de aproape 19 ani,si doresc sa ajung ceva ..mai bun decat mama,tata,si unchiul meu.Multumesc frumos

  113. Buna Pera,
    Interesant tot ce spui.Dar ce facem daca am fost personalitate alfa si nu mai suntem.Daca increderea in noi a scazut atat de mult incat nu ne mai putem revenii, daca altii ne domina si ne manipuleaza? M-ar ajuta mult un raspuns.
    Multumesc,

    1. Atunci esti norocos! Daca ai facut o data un lucru in viata il poti face si a doua oara! Imagineaza-ti ca majoritatea oamenilor se straduiesc sa invete cum sa devina o personalitate alfa, cum sa aiba incredere in ei. Tu esti de doua ori mai aproape de succes pentru ca trebuie doar sa-ti amintesti cum ai fost atunci, ce ai simtit, aminteste-ti de increderea pe care o aveai, de postura fizica si adu asta in prezent.
      Mult succes in descoperirea interiorului tau!

  114. dupa ce am ascultat prima lectie , am gindit ca este totusi bine sa-mi spun citeva lucruri care ma macina de f multi ani. povestea e f lunga . numai de vreo 40 de ani. am avut senzatia unui arest in care nu aveam voie nici sa gindesc ce vreu eu timp de 20 ani. dupa ce am crezut ca am eliminat stresul am orbecait pur si simplu inca vreo 20 de ani ca un animal tinut in intuneric f mult timp si nu gaseste drumul cin este scos la lumina. desi (asa cum a -ti spus in lectie ) am idei si inspirtatii uimitoare pe toti cu care discut nu reusesc sa realizez nimic si duc mereu o lipsa complita de bani . practic traiesc de azi pe miine. asa ca si copii mei au niste probleme de adaptare la societate desi sunt f inteligenti si capabili. daca am scis prea mult cer scuze pt timpul pe care vi l-am rapit . va multumesc.

  115. Buna Pera,
    Eu vreau sa iti spun pe scurt ca am probleme in a ma face placuta in fata oamenilor, nu stiu cum sa le arat ca imi pasa de ei. De asemenea nu stiu cum sa ma fac respectata in fata lor..cum as putea sa incep sa ma respect mai mult, care sunt bazele.
    De altfel de 2 ani de zile nu reusesc sa imi apropii pe nimeni de sex masculin si nu stiu unde gresesc. Daca as avea o baza de unde as putea pleca pentru a imi dezvolta aceasta calitate de a avea succes la barbati si a pune mai mult pret pe mine..E frustrant ca nu stiu, dar sunt sigura ca voi invata!
    Multumesc frumos pentru raspuns!

  116. ..salut!!!
    de mult timp ma lupt cu amagirea ca o sa” fie mai bine maine” dar niciodata nu am curajul sa caut ceea ce mi doresc sau sa spun lucrurilor pe nume .Imi doresc foarte mult independenta financiara si nu stiu cum pot rezolva lucrul asta.multumesc pentru raspuns!!!

  117. 17/06/2012
    Buna!
    Sunt placut impresionata de aceasta prima lectie si le astept cu nerabdare pe urmatoarele,intr’adevar exista atatea asemanari intre exemplele pe care le-ai expus si ceea ce mi se intampla mie, dar care de-abia acum capata un sens! Multumesc foarte mult!

  118. Buna!E drept ca e prima oara cand aud de,,personalitate alfa”si sunt placut surprinsa.Stiu ce inseamna ,,personalitate” si stiu(modest) ce inseamna,, dimensiunea alfa”si e un succes faptul ca iubesti ceea ce faci.Multumesc pentru reamintirea mesajului:cu incredere in tine si munca perseverenta(model)dai viata viselor.

  119. Munltumesc mult pt lectia asta,e ca o revelatie pt mine;vreau sa implinesc ce ne recomanzi,astfel stiu ca ma voi implini pe mine insumi,si o sa ma descopar

  120. BUNA, MI-A PLACUT FOARTE TARE PRIMA PARTE SI STIU CA AM NEVOIE DE INCREDERE IN MINE ,UNEORI O AM ALTEORI NU SUNT CONFUZA.AM UN SOT EXTRAORDINAR SI 3 COPIII FRUMOSI SI BUNI SI PT MINE FAMILIA E TOTUL SUNT IMPLINITA SENTIMENTAL DAR CAND E VORBA SA FAC CEVA CE IMI PLACE SI TOTODATA NECESAR AM O TEAMA CA NU O SA REUSESC, DE EXEMPLU SA FAC SCOALA DE SOFERI .MULTA LUME IMI SPUNE CA NU CREDE CA SUNT IN STARE SI MA CUPRINDE SI PE MINE TEAMA ,TE ROG AJUTA-MA SA IMI DEPASESC TEAMA SI INCA CEVA SUNT DESTUL DE TIMIDA IN RELATIILE CU CEI DIN JUR ,NU AM O PERSONALITATE PUTERNICA SI DE MULTE ORI MA IZOLEZ . OARE SE POATE FACE CEVA? ITI MULTUMESC SI ASTEPT VESTI .

  121. Tot respectul din partea mea pentru cea ce faci si astept urmatoarele parti dar am o intrebare:cum ma pot schimba mai usor pentru iubita mea?Am niste defecte de care vreau sa scap.M-ar ajuta mult un raspuns.Multumesc.

    1. Daca te schimbi pentru iubita ta si nu pentru ca simti tu nevoia, s-ar putea sa te paraseasca. Ea e cu tine pentru ceea ce esti tu acum, nu penbtru cel care vei dfi odata ce te schimbi. Poate acel om nu ii va placea desi ea crede ca te vrea asa 🙂

  122. In general, oamenii care provin din familii sarace ajung sa cunoasca mai multe aspecte ale vietii, ajung sa constientizeze ca pentru a obtine ceva trebuie sa munceasca ceva mai mult decat ceilalti care au o anumita situatie.
    O spun din experienta.Numai ca frustrarile nascute din anumite situatii cand nu am avut ceea ce imi trebuie -imbracaminte, carti, electronice imi pun piedici pentru a realiza ceea ce imi doresc.Daca as reusi sa scap de ele, ar fi vorba de o adevarata evolutie pe plan personal si social.
    Indoiala si neincrederea in mine ma impiedica sa ma aventurez in a incepe anumite lucruri.
    M-am recunoscut in povestea cu cei 2 parinti care au vrut „binele”copilului lor .Facand ceea ce vor altii, ajungi sa faci lucrurile superficial si nu mai poti progresa.Aici sunt eu acum .
    Accept provocarea de a ma descoperi , ar trebui un aspirator cu o capacitate mare de absorbtie pentru ca totul s-a depus in timp si numai un sut puternic ar putea face diferenta.

  123. Foarte interesant materialele dar as vrea sa stiu daca poti sa ma ajuti si sa-mi spui cum pot sa seduc o femeie in paralel cu personalitatea alfa.Sa-mi inving teama si timiditatea fata de sexul frumos!Te rog!!!!Iti multumesc anticipat!!

  124. Buna. Vreau sa-ti spun ca sunt placut impresioanat de tot ce vad aici si nu crede-am ca exista asa ceva pe net… Pe scurt problema mea este ca nu stiu ce vreau sa fac in viata nu stiu care e menirea mea si cu ce misiune am fost trimis pe pamant… Sunt multe lucruri in materialele tale care sunt exact ca limba engleza pt mine(inteleg dar nu pot vorbi ,explica)dar mai sunt sigur ca va veni vremea cand toate aceste lucruri vor fi de domeniul trecutului. Multumesc

  125. Buna, am vizionat doar lectia nr.1 din cele 4 cu privire la personalitatea afla, si constat ca tot ce spui este realitatea curda voi vuziona si celelalte 3 lectii, si, probabil la final voi trage concluzii, acum nu vreau sa fac aprecieri premature si fara o baza solida. Voi raspunde in cel mai scurt timp posibil si voi posta impresia mea. Iti multumesc ca ai avut curaj sa postezi asemenea cursuri si ai facut cercetari in domeniu reusind astfel sa schimba fata trista a oamenilor si nemultumirea de sine cu care suntem impovarati fara sa ne dam seama, de catre cei din jurul nostru si, nu in ultimul rand de catre audio-visual si mass – media,

  126. Bună Pera, am urmărit prima lecție despre cum să devin ALFA, și îmi place la nebunie. De fapt îmi dau seama că în prezent sunt produsul societății și „educației”, care urmăresc să creeze oameni fără personalitate, care să adopte spiritul de turmă. Cred că eu m-am născut Alfa, însă în timp mi-am inhibat trăirile, dorințele, puterea de reacție și încrederea în propria mea persoană. Mulțumesc pentru curs!

  127. Pentru mine, cea mai interesanta idee a fost cea cu viteza de reactie. Cum poti face sa fii mai motivat si mai determinat sa aplici ideile pe care le ai. Acum imi dau semama ca multe dintre ideile pe care am vrut sa le implementez au ramas doar la stadiul de idei. Si ce faci daca ai implementat ceva si nu a mers? Cum iti dai seama ce anume nu a mers si cum sa faci sa repari, sau sa faci din nou, dar bine?

  128. salut sunt caruntu prietenii ami zic larrii.
    am 16 ani in 12 octombrie inplinesc 17 ani.
    vreau sa spun ca am mai multe talente care sunt urmatoarele:
    dansul,
    muzica(rap,baterist ),
    desen.
    Problema e ca eu as vrea sa fiu bun la toate astea dar un prieten mia spus ca daca vreau sa fac o cariera din ele nu pot si ca trebuie sasacrific celelalte talente pentru a avea succes in cariera.din punct de vedere cu dragostea stau foarte prost si vreau sa spun ca inca sant virgin .Nicodata nu am avut o prietena din cauza ca ma gandeam ca o sa ma respinga.

  129. Multumesc Pera!
    Stiu ca toti avem ceva voloros in noi si mi-a placut metafora ta pentru ca ai pus punctul pe i.
    Eu personal ma mint uneori pe mine si nu mi-am dat seama pana acum. Vreau sa spun ca urasc minciuna si nu o accept.
    Asa cum spui aman lucrurile uneori si spun las ca fac maine, apoi este azi si la fel spun las ca fac maine. Si ciclul se repeta pana nu-l mai fac au in cel mai fericit caz.
    Astept partea 2-a

  130. Buna Pera! Ma bucur ca m-am inscirs la acest curs, cam am ocazia de a-mi dezvolta personalitatea. Sunt incepatoare in dezvoltare personala, respectiv de vreo 2 luni am inceput sa citesc tot ce pot de la articole de pe net, bloguri, la carti. Cu timpul nu stau foarte bine, dar ma descurc. Sper sa reusesc sa devin si eu o ALFA, cu toate ca in prezent se urmareste foarte mult anularea personalitatii, cel putin eu asa am observat. Astept cu nerabdare sa ascult si celelalte cursuri.
    MULTUMESC!!!!

  131. am scris ceva acolo unde canti la pian, acolo unde scri despre tine, vorbesti despre tine. raspune-mi pe e-mail la ce am scris acolo. mersi mult.

  132. Buna Pera,
    Cred ca ai mare dreptate in ceea ce spui. ceea ce am simtit eu in sinea mea de multe ori, si nu am putut sa numesc, aflu acum ca are un nume, o descriere: personalitate alfa. Desi imi pare rau ca am aflat atat de tarziu, macar sper sa pot atinge cat mai multe din trasaturile unei alfa. Mai important, voi insista sa afle si fetele mele despre acest mod de a te descurca si a trai in zilele noastre. Voi incerca sa nu fac ceea ce, asa cum frumos ai subliniat, au facut parintii nostrii – doar din dorinta de a ne fi bine si din nestiinta de a face altfel.
    Sunt foarte entuziasmata de scrierile tale si abia astept sa invat mai multe.
    Succes in continuare.

  133. Pera esti un om extraordinar pentru tot cee ce faci. Tin se te felicit pe aceasta cale si tine o tot asa in continuare. mult succes

  134. Super prezentare, clara, concisa, pe intelesul fiecarui om. Felicitari ptr. tot ceea ce faci!Multumesc din suflet, Valentina Paval

  135. Buna Pera,
    M-a impresionat profund acest curs, deoarece ma regasesc in momentul de fata in tine din tinerete si sper ca pe parcursul cursurilor tale sa reusesc sa ma regasesc in tine de acum. Stiu ca am potential si ca scopul meu este sa am parte de mari realizari in viata, insa am nevoie doar de un mic imbold in gasirea drumului care sa ma duca spre aceste realizari. Iti multumesc pentru sfaturi, sunt de un real ajutor.

  136. esti genial..am cunoscut multi oameni in viata care am crezut k imi vor binele, insa abea acum realizez ca de fapt totul merge pe interes si putini sunt cei care chiar te apreciaza pentru ceea ce esti…in februarie fac 22 de ani si la aceasta varsta nu am un cerc de prieteni nu stiu ce inseamna sa te bucuri de libertate si de tot ce e frumos,cum ti-am scris si in mail stau prost cu increderea in sine…de mica visul meu a fost sa devin doctorita insa am renuntat la asta si am ramas doar la a incerca sa devin o asistenta medicala buna pentru ca nu m-am crezut in stare ca pot ajunge sus…asta se datoreaza parintilor mei care intotdeauna mi-au reprosat orice nota mica la scoala sau orice faceam eu si consideram ca e bine pentru ei nu era…de aceea de multe ori le ascundeam k ma duc undeva sau ca vreau sa fac ceva…este greu dar vreau sa merg inainte si sa imi recapat increderea sa dau tot pentru a fi asa cum imi doresc,un om bun care ajuta lumea si in acelasi timp se bucura de tot din jur.cu mare drag te voi urma si am incredere ca voi reusi.astept cu nerabdare sa invat cat mai multe

  137. Salut,
    Mi-a placut mult cursul, pentru ca mi-a clarificat niste notiuni importante legate de personalitate si de increderea in sine.De-abia astept urmatorul curs.
    Felicitari ! Tine-o tot asa !

  138. Am citit foarte multe materiale si am urmarit foarte multe seminarii video legate de tema acestui curs, materiale provenite in special din SUA, toate foarte interesante si instructive, din care am invatat mult, din punct de vedere teoretic, dar sunt atat de multe incat, uneori sunt greu de asimilat si mai ales de pus in practica zilnica, cum le poti selecta pe cele mai bune si mai ales, sa le poti aplica cu rezultate cat mai rapide si eficiente?

  139. Buna,Pera,adevarat graitor! Foarte antrenant ce se spune aici .. si motivational in acelasi timp. Eu am cateva indoieli referitoare la vocatie si chemarea profesionala. Asadar, intrebarea mea este: daca am talent la muzica si actorie si imi doresc sa ma dezvolt din acest punct de vedere, bineinteles prin multa munca, insa timpul nu imi este favorabil acestui lucru si nici resursele financiare, ( astfel devin frustrata si pe fuga mereu ) cum pot reusi in viata pe acest plan? Plus ca, observand aceasta greutate de a ma afirma in domeniul artistic, din cauza posibilitatilor, m-am reorientat catre ceva care de asemenea imi place, si anume avocatura, insa in acest caz exista teama de a nu reusi, urmata de regretul ca mai bine faceam ce simteam de la inceput si gata..asa , acum daca am incercat cu ceva de un grad mai inalt, ma aflu in aceeasi situatie in care as fi fost daca as fi ales viata artistica… sau poate nu.. Sper sa intelegeti la ce ma refer si astept un raspuns. Multumesc.

  140. Sunt o femeie trecuta de o juma de secol , ca varsta , ramasa singura in urma unui mariage esuat dar cu un copil de care sunt mandra !…Vreau sa cred ca voi reusi sa fiu fericita, la un moment dat, sa gasesc un barbat care sa ma iubeasca si sa ma aprecieze , dezinteresat , sa fac atatia bani incat sa nu depind de nimeni , sa am sanatate(copilul meu si eu), sa vad lumea,etc
    Credeti ca e posibil?!Cred ca toti (toate) visam asa ceva Sunt dispusa sa invat orice ma sfatuiti ptr asta Desi mi-e greu sa cred ca ar putea sa fie adevarat!…

  141. PUTEREA EXEMPLULUUUUI si toate celelalte lucruri despre care ai vorbit …….mi se pare genial , si atat de simplu in acelasi timp si….multe altele.Ai reusit sa-mi transmiti foarte multa energie pozitiva , un impuls de care aveam nevoie ….iti multumeeeesc !!!!

  142. foarte bun !!! am o intrebare.apropo de dominatie.cum pot sa domin psihic pe cineva ? simt in viata reala si cunosc persoane care aplica asta dar nu i dau de capat! daca as putea as lua o oglinda ca sa se reflecte asupra lor aceea „hipnoza”…

  143. foarte tare …. , am o intrebare daca se poate : cum fac sa domin psihic , sa dau inapoi vorba sau agaresiunile verbale sau chiar sa fiu indifernet sa inspir curaj si sa expir nu teama si frica ci macar respect… sincer m am saturat de parerile proaste si acuzatoare . de ochii critici ca imi spun NU se poate . tu te AUZI macar ce zici ?! si chestii de genu asta! explodez cand ma gandesc la asta! …

  144. Promitator acest prim video! Lucrul pe care il doresc cu ardoare este sa imi descopar vocatia si sa o aplic in viata mea. Stiu ca am potential dar nu am stiut niciodata ce si cum sa fac si rezultatele sunt slabe. Am probleme si cu increderea in mine…ce sa mai, sunt perfecta ca target pentru lectiile tale!!!

  145. Am ascultat cu mare interes acest material chiar la prima ora a diminetii si mi-a placut extraordinar de tare!Incep ziua de azi cu o stare de bine pe care o voi transmite si celor din jurul meu!
    Mi-am dat seama ..cine sunt? si..de ce sunt asa? Mi-as fi dorit sa ma nasc mai tirziu cu 10-15 ani pentru ca din momentul asta sa am timp suficient pentru a-mi dezvolta personalitatea intr-o „directie”mai buna.Spun asta pentru ca nu am intalnit pana acum un asa OM si …profesor in contextul actual.Ma bucur mult ca soarta a facut sa te „intalnesc” si de abia astept si urmatoarele lectii!

  146. Salut Pera.
    Foarte util video-ul acesta pentru a deschide ochii tuturor.
    Principalele mele probleme in momentul acesta sunt relationarea cu oamenii si vocatia.

  147. dintre toate cartile pe care le-am citit in micul video am gasit mesajul lipsa , am inteles totul MOTIVAREA
    Am auzit ca in America exista teste pentru descoperirea personalitati si indrumarea unui copil in viata .
    SUCCES

  148. Buna dimineata, Pera!
    Este extraordinar ceea ce faci! Este usor sa ,,faci vorbe”….am vazut asta la multi…La tine este altceva, tu ai trait si traiesti actiuniile, tu faci lucrurile sa se intample, simti si ne faci sa simtim….cu siguranta toti ne regasim in video-ul de mai sus….iti multumesc! Am zambit in acesta dimineata privindu-te.
    Un leader demn de urmat! Felicitari!

  149. Buna Pera!
    Foarte interesant materialul, este foarte util si deschide multe perspective asupra vietii. Am sa incep cu siguranta sa implementez sfaturile tale, si am sa incep sa lucrez la mine, la dezvoltarea mea personala. Tot respectul pt ceea ce faci!

  150. E ok. Am citit, intre timp, si Puterea ta interioara. Incep sa-m descifrez incalceala existentiala. Homeostazie..

  151. Interesant continut si stil.
    As vrea sa stiu cum pot afla mai multe despre o relationare inteligenta cu copilul meu: tehnici de negociere, empatie, cum acorzi libertate copilui si cum stabilesti regulile, cum il ghidezi din umbra… Altfel spus, mi-ar placea sa reusesc sa „nu acopar cu rahat” comoara din el. Multumesc.

  152. Buna Pera! Pentru inceput vreau sa iti multumesc pt tot ce faci pentru noi….Jos palaria pentru tine…..Eu am ajuns in acel punct in care vreau sa imi dezvolt personalitatea sa nu zic ca sa ma „schimb” Vreau sa evoluez Doar ca nu stiu de unde sa incep….Am nevoie de ajutorul tau spunandumi de unde sa incep…Si orce sfat imi vei da tu eu il voi respecta deoarece eu vreau sa ma dezvolt..sa imi dezvolt caracter personalitatea…Dar dupa cum spuneam nu stiu de unde sa incep…Cu Tot respectul

  153. Eu voi urmari pe email ce apare nou…Am incredere deplina in tn, si cred ca nimeni nu ma poate ajuta mai bn ca si tn deoarece tu ai trecut prin asemenea momente de frustrare de neajunsuri…. Desi inca nu am cont vreau sa imi fac unul si pe arta seductie….Si acolo pregatesti cv materiale gratuite? Si cu aceasta ocazievreau sa fac o mica paranteza… Ce eu sunt o persoana care poate intelege mai bn daca vede si aude adic ideea cu video ul este exceptionala pot intelege mult mai bn si mai usor..de asemenea pot retine mai bn….

  154. Nu sunt de acord in totalitate cu ceea ce ai scris, aceasta pentru ca am principiile mele. Trebuie sa schimb ceva in viata mea si am simtit ca aceasta lectiile tale ma pot ajuta. Bineinteles aleg ce mi se potriveste!

  155. Buna seara! Sunt foarte incantata de ceea ce faci si de sfaturile primite, recunosc ca ma documentez pentru a-mi dezvolta personalitatea deoarece ma regasesc in tot ceea ce ai expus.
          Urmeaza sa implinesc 25 de ani, sunt absolventa de Drept si momentan fac practica neplatita in cadrul unui cabinet de avocatura. Inca de cand eram mica aveam cateva talente : muzica, desenul si arta dramatica. Nu pot spune ca excelez la vreuna din ele insa am cochetat cu acestea cu placere pana la sfarsitul liceului cand m-am hotarat (singura) ca ar trebui sa aleg un domeniu mai banos tocmai pentru ca parintii mei lucreaza in conditii grele pentru a ma intretine.
          Pot spune ca am fost si ,,alfa” in cadrul clasei mele la liceu, fiind sefa peste colegii mei si simtindu-ma extraordinar….Imi place foarte mult sa comunic cu oamenii, sa le aflu problemele si sa incerc sa le ofer o rezolvare.
          Dupa terminarea facultatii si a masterului am intrat intr-o perioada de depresie ca nu am gasit un loc stabil de munca si nici banos, iar admiterea pe care am incercat-o in 2011 nu mi-a reusit.
          La inceputul acestui an, 2013, m-am hotarat sa aleg o alta admitere, respectiv la Scoala Nationala de Grefieri deoarece am incredere ca pot sa intru si ca este mai accesibila din mai multe puncte de vedere.
          Pe plan sentimental nu am probleme deoarece am o relatie inca din liceu si imi ofera stabilitate emotionala, desi au mai existat si probleme si inca nu locuim impreuna. Pe de alta parte, planul carierei m-a ingrijorat atat de tare incat mi-am pierdut stralucirea si am devenit rigida, nervoasa, introvertita ( desi sunt o persoana careia ii place sa vorbeasca despre orice subiect, fara retineri).
          Chiar daca am scris mult nu am cuprins chiar tot, insa stiu ca ma poti indruma sa-mi regasesc echilibrul pentru ca nu este intamplator ca am ajuns pe acest blog.
                                                                                                                           Multumesc anticipat, Ana, Valcea

  156. heiii am doar 14 ani si am inteles multe din ce ai spus.ce pot face daca iubesc un baiat iar parintii nu sunt de acord cu faptul ca iubesc la varsta mea???ma simt incoltita si fara niciun sprijin

  157. Salut
    Sunt bucuros ca am descoperit acest site,am urmarit cursul si am citit pdf-urile si mi-am dat seama ca trebuie sa ma gandesc mai mult la mine.Intotdeauna a incercat sa ma fac placut celor din jur si sa nu dezamagesc dar sper sa imi pot dezvolta personalitatea.Astept urmatoarele cursuri.

  158. Salutare
     Abia astept sa implementez tot ceea ce ne-ai spus si sa vad evolutia in personalitatea mea. Multumesc mult pentru informatiile pe care le pui la indemana noastra.

  159. Buna Pera ,
       Foarte interesant articolul tau si totodata motivant . Eu am inceput de curind sa lucrez la dezvoltarea mea personala si m-am inscris la un curs de NLP Practitioner pe care urmeaza sa-l incep in martie si de asemenea sunt numai ochi si urechi la tot ce-mi vei trimite tu . Multumesc! Mihai

  160. Da,interesant….pot sa spun ca dezvoltarea mea am inceput-o deja acum 14 ani….si nestiind nimic din toate astea am reactionat instinctiv…cred ca toti avem in noi forta si dorinta sa ne descoperim, dar pentru multa vreme nu stim cum…si nu vom sti poate niciodata daca nu vrem…cand suntem plini de frustrari si suferim pentru asta, facandu-ne mult rau cu diverse vicii, in subconstintul nostru vorbim cu noi insine si ne rugam lui Dumnezeu sa ne-ajute, sa ne dea forta sa reusim sa ne vrem binele, caci fara iluminarea din partea Lui nimeni nu reuseste sa vada…dar trebuie sa vrei sa te vindeci….mi-a placut si ce-ai scris si prima lectie, cred c-am sa-mi fac timp si pentru urmatoarele…complimentele mele. Catalina

  161. salut !vreau din tot sufletul cumpar cartea ‘personalitatea alfa”,dar loccuesk in sua cum o pot primi aici.mersi frumos

  162. Salut, cand ascult ceea ce ne explici, l-a inceput aveam impresia ca vorbesti despre mine. Am avut unele esecuri in cariera si nu stau foarte bine nici pe plan personal. De curand am suferit o depresie, datorita acestor factori. Nu mai am increderea necesara si nici forta de a face lucrurile pe care le doream. Meriti tot respectul pentru ceea ce faci si sunt sigur ca urmarindu-te am multe de invatat. Multumesc!

  163. Buna, foarte interesant materialul! Eu chiar sunt in acest moment in viata mea la o rascruce, nu stiu incotro sa o apuc, ce sa fac cu viata mea. Toate deceptiile pe plan profesional si personal si-au pus amprenta asupra viziunii mele despre viata. Acum incep sa imi recastig increderea in mine. 
    Ascultand acest material parca incep sa prin incredere  ca exista „luminita de la capatul tunelului”.
    Multumesc!

  164. Cu lipsa de incredere in mine,cu nesiguranta si cu frica de esec ma lupt si eu acum. Simt ca nu asa vreau sa traiesc dar….sunt nesigura pe mine . Visez cu ochii deschisi la tot ce mi-as dori dar nu stiu de unde sa incep si cu ce?

  165. Am un trecut de care ma rusinez, recunosc ca am gresit enorm . Imi pare rau ca am dejamagit oamenii pe care ii iubesc, oameni cu care nu mai tin legatura, dar imi doresc sa le demonstrez ca pot fi altfel. Intrebarea mea este: poate un om cu un trecut plin de greseli sa devina alfa?

  166. Intrebarea sau problema pe care o am eu este: cum iti dai seama cine esti tu insuti, care sunt talentele tale? Cum diferentiez „rahatul” de cine esti cu adevarat?

  167. Dragul meu,
    Te felicit pe tine pentru ca esti si imi multumesc mie ca te-am descoperit!
    Imi vine in minte urmatoarele citate „Intreaba neincetat!” „Cauta si vei gasi”. 
    Te imbratisez si sunt cu ochii pe tine!
    Din suflet Multumesc!

  168. Ai foarte multa dreptate in ceea ce spui si as dori sa aflu mai mult despre cu pot deveni o personalitate alfa deoaree nu stiu cum sa-mi dau seama cine sunt eu insumi si cum trebuie sa procedez in viata cu mine insumi cu fetele si cu alte probleme.
    Multumesc anticipat

  169. Multumesc din sufllet , foarte interesant  sa descoperim potentialul din noi si nu numai  ci sa-i aplicam acea dinamica care este fundamentala in a concretiza zicala biblica <<arborele se cunoaste dupa fructele sale>>  Felicitari , pace si iubire tuturor

  170. Multumesc mult, Pera. Vreau sa-mi descopar vocatia!!! Sunt sigura ca voi reusi cu ajutorul tau! Abia astept sa vizionez lectia a doua. Ciao!

  171. Din intamplare am intrat pe site , dar mi-a placut ce am citit si cursul care l-am vizionat, astept sa vad si ce urmeaza.
    Multumesc

  172. Buna Pera!
    Am ahimbarea auzit intamplator de tine de la Daniel Zarnescu printr un mail trimis de el si voiam sa te cunosc.Esti intr adevar special si ajuti la schimbarea  lumii.Sa dea Dumnezeu cat mai multe peronalitati alfa ca trebuie o schimbare in aceasta tara!
    Sunt fascinata de ceea ce faci si iti doresc succes.(like si recomand tuturor ceea ce faci tu!)
    Stiu ca iti imparti munca cu Violeta.O persoana „AS” in gramatica.Mi ar place sa lucrez …..in ideea sa ajut la redactarea unor carti sau materiale ce ar trebui scrise si corectate din punct de vedere profesional.
    Daca ma poti ajuta in aceeasta idee ,astept mail de la tine.
    Multumesc
    Cu drag
    Cornelia

  173. Multumesc mult Pera,te-am descoperit recent si probabil nu intamplator,ma caut pe mine de ceva ani si intr-un final poate ma voi gasi,sper sa nu fie prea tarziu,am deja 40 de ani,suficiente impliniri care nu ma multumesc,ma simt un spectator al vietii mele si-mi doresc sa ajung  sa am rolul principal in viata mea.

  174. Ai foarte multa dreptate in ceea ce spui si as dori sa aflu mai mult despre cum pot deveni o personalitate alfa deoaree nu stiu cum sa-mi dau seama cine sunt eu insumi si cum trebuie sa procedez in viata cu mine insumi si cum sa fac fata tuturor provocarilor care mi se ivesc in drumul meu prin viata

  175. Ai foarte multa dreptate in ceea ce spui si as dori sa aflu mai mult despre cum pot deveni o personalitate alfa deoarece nu stiu cum sa-mi dau seama cine sunt eu, cum trebuie sa procedez in viata cu mine insumi si cum sa fac fata cu curaj tuturor provocarilor care mi se ivesc in drumul meu prin aceasta viata pentru a ajunge sa imi ating toate tintele.

  176. Buna! In primul rand vreau sa imi exprim surprinderea si admiratia pentru ceea ce faci tu concret pentru oameni. WOW! Pana acum nu am auzit pe nimeni (psiholog sau nu) care sa vorbeasca atat de deschis despre probleme atat de esentiale cu care se confrunta oamenii. Si cred ca este atata nevoie de asta in zilele noastre, mai ales in Romania, intr-o tara in care inca multi oameni sunt incuiati la minte. Eu sunt la varsta(22 ani) la care inca nu sunt pe deplin formata ca om, ca personalitate si as avea nevoie de putin ajutor pentru ca simt ca pe undeva in calatoria mea prin viata I got lost somehow… Cu mult respect, Diana.

  177. Buna, Pera! Iti multumesc pentru ceea ce esti si ceea ce faci! In urma vizionarii primei lectii, am descoperit ca sunt partial o personalitate Alfa. Pot spune asa?Am multe de pus la punct cu mine insami, am multe de invatat… sunt sigura ca la final imi voi cunoaste ierarhia sufleteasca, emotionala si profesionala. Iti multumesc!

  178. Multumesc , imi dau seama ca trebuie sa imi pun tot ce am in interiorul meu la punct , pas cu pas , crezand in ceea ce spui , stiu ca nu o sa dau gres !

  179. domnule pera u in loc sa dai lecti cm sa cuceresti o fata shi cm sa te porti sa  aduci femeia in patul tau;tu o dai in povesti de balta?mai spui ca esti shi psiholog;dai dovada ca ai luat pe bani facultatea aia;da shi tu ceva care este util  bai vrajeala seaca;;!!!

  180. doamna catalinnna sau mai bine ziss uitate u la o vrajeala care eu nu vad decat povesti fara niciun sens;am shi cartea arta seductiei 2 shi in in cartea aceia nu specifica niciun fel de strategie decat povestiri de scufita roshie shi vrajeala de trei lei

    1. @VictorAnton se pare ca nu stii sa pui in practica ce se spune despre seductie. tu stai in fata calculatorului si te plangi de ceva ce a fost demonstrat de multi artisti in pick-up. si aici, personalitatea in sine reprezinta un factor mare ce te ajuta in a seduce fetele ce-ti plac, si de a le pune in pat, a face sex cu ele, etc. nu exista o strategie. daca ar exista, am fi niste roboti toti .  ar trebui sa asculti si sa nu te crezi cea mai importanta si desteapta persoana de pe planeta. ai poarta spre fericire si implinire in fata ochilor tai, si tu tot cu cocalarisme vrei sa continui ;))

    2. @VictorAnton  decat sa inveti cum sa seduci o persoana , in primul rand pune mana pe o carte de gramatica pt ca nu ai treaba cu ea 
       
      P.S. asta e primul pas 🙂

      1. gramatica?serios?pai doamna said;!ce are pula cu prefectura?nu mai inteleg asta;offf;!!!70 la suta dintre femei vor barbati cu bani ptr ca asha este lasat;iar u vbt de gramatica?sau esti partizan?

        1. @VictorAnton 70%? unde ai facut sondajul asta ? :))) te-ai dus cumva in Bamboo? sau unde? de ai bagat aproape toate femeile in aceasta categorie. Iar cu gramatica si cu vorbitul frumos si sa stii sa scrii iti spun eu ca are legatura cu seductia unei femei 🙂 iti spun un proverb „Vulpea cand nu ajunge la struguri spune ca sunt acrii” . In momentul de fata tu esti vulpea . ^_^

      2. gramatica?serios?pai doamna said;!ce are pu’ cu prefectura?nu mai inteleg asta;offf;!!!70 la suta dintre femei vor barbati cu bani ptr ca asha este lasat;iar u vbt de gramatica?sau esti partizan?

  181. Ai mare dreptate cand zici ca trebuie sa fim atenti la interiorul nostru.Cum ai si zis in videoclip,daca nu am grija de partea mai interioara nu voi avea nici n succes.Imi lispesc foarte multe lucruri dar,sper,cu ajutorul tau ,voi ajunge sa am o personalitate alfa.Iti multumesc foarte mult pentru acest videoclip 😀

  182. E super…De ceva timp sunt pasionat de seductiei si psihologie eu zic ca am descoperit comoara de care vorbeste…Sper sa progresez in domeniul asta findca sunt sigur ca asta mie talentu ma bucur pentru acest tutorial si acest tutorial este facut cu mare dreptate si adevar..O sa urmaresc in contiunuare multumesc ca mai sunt oameni care incearca sa schimbe ceva

  183. Bun acuma sper sa ma ajuti si pe mine…Sunt o persoana foarte tupeista de fel doar ca daca am o convorbire cu o fata nu imi gasesc cuvintele adica am incercat cateva abordari si chesti insa cu esecuri pur si simplu pun intrebari idioate de exemplu ce faci cand e evident ce face…Sper sa ma puteti ajuta…Si stiu ca pentru a nu mai primi refuzi de la fete trebuie sa ma descopar pe mine si eu cred ca voi puteti sa ma faceti sa ma descopar va rog datimi sfaturi despre ce trebuie sa fac…Ma uit la tutorialele voastre si le inteleg insa imi trebe un punct de plecare niste sfaturi cu care sa incep si sa tinem legatura daca au fost bune sau proaste va rog ajutatima..Ma gasiti pe https://www.facebook.com/rolly.shep?ref=tn_tnmn sau adresa mea de mail r3ph_shep va rog mult ajutatima sa ies din starea asta naspha care ma aflu..Va multumesc

  184. văd că sunt aspecte pe care le-am neglijat. Ştiu cât e de important să arăţi ceea ce eşti în toate privinţele. Mă bucur că sunt şi locuri unde punctez. Lets ride Pera . . .

  185. buna ma numesc Maria sunt ineresata de toate articolele legate dezvoltare personala Orice articol il citesc si recitesc pana inteleg ceva Lucrul cel mai important este ca de cate ori am un material de genul acesta sunt intr-o dilema ma intreb Si Dumnezeu unde este Multumesc

  186. E extraordinar, ma ajuta foarte mult ! Cu dezvoltarea increderii intr-un domeniu, e ok, am inteles ca trebuie sa perseverez, sa ma astept ca vor fi si esecuri si sa trec mai departe.
    Ce mi-a atras atentia acum este viteza de implementare, intr-adevar ezit foarte mult sa-mi aplic ideile, pe motiv ca nu cred ca sunt bune, ca poate vor duce la esec (in cazul lupului respectiv, la moarte) si atunci ezit, urmand sa renunt la multe idei.
    Inteligenta emotionala nefiind foarte dezvoltata, ma simt ranita (sau ma simteam in trecut) de reactiile celor din jur, chiar daca stiu ca interpretarea mea e exagerata.
    Alte puncte slabe sunt intr-adevar socializarea, relationarea cu oamenii.
    Voi urmari materialele tale mai departe cu mare interes. Sunt convinsa ca-mi voi dezvolta personalitatea. iti multumesc.

  187. Buna Pera,
    Iti multumesc pt aceasta lectie, ca de asemeni pt tot ce faci pentru oameni. Intr-adevar asta e vocatia ta. Iti sclipesc ochii de fericire cand vorbesti!
    Sunt cu ochii pe mail! Numai bine.

  188. Imi place foarte tare video-ul tau si abia il astept pe al doilea. Mi se pare ca ajuta foarte mult faptul ca oferi detalii din exeprienta ta sau alte exemple, e o chestie practica si foarte folositoare, cel putin pentru mine. In rest, pe mine m-ai convins ca pot ajunge la un moment dat o personalitate alfa:) Pana acolo mai am drum lung, dar sunt cu ochii pe mail, la cartile propuse de tine si pe blog.
    Multumesc

  189. Eu am ceva mai multi ani ca tine si trebuie sa recunosc ca ai foarte multa dreptate. In decursul anilor m-am confruntat cu o mie una situatii in care a trebuit sa-mi manifest personalitatea, uneori mi-a reusi alteori nu. Asa ca acum dupa ce te-am ascultat mi-am dat seama ca tot timpul am impresia ca altii sunt mai buni ca mine cu toate ca realitatea mi-a demonstrat contrariul. De la cunoasterea unei limbi straine, utilizarea P.C. pana la ingrijit gradinita cu flori, toata lumea este as, iar cand ii vezi in actiune ma ingrozesc, constatad ca de fapt eu am cunostinte mult mai temeinice dar nu stiu sa mi le pun in valoare nu practic ci ca prezentare verbala. Concluzia la care am ajuns in ani este ca stau f.f. prost la arta comunicarii sau nu stiu sa pun in valoare cunostintele pe care le am. Fac o multime de scenarii in minte iar cand este sa le spun…… ma blochez. De ce ? Nu stiu, si iar trec la alte scenarii. Asa ca……Asa ca raman in continuare cu handicapul comunicarii

  190. Deci am vazut lectia nr.1 si e corect ce zici.eu personal am nevoie sa ma tin de cuvant fata de mine insumi.da.ptr moment asta e …si desigur sa descopar asa zisa comoara care cred ca e pe undeva abandonata.stiu sigur ca am incetat de foarte mult timp sa mai „exist”.asa ca am sa fiu atenta si la a 2a lectie.
    Pe curand

  191. Superba lectie.Multumesc,a venit intr-un moment in care s au adunat prea multe ,mizerii,Si iata si intrebarea
    Ce ma fac cand pe fondul unei mari oboseli psihice,sunt pusa la zid (intr o situatie in care aveam evident dreptate si documentat ),de persoane corupte din sistemul nostru judiciar ?
    Cand singura cale sunt banii pt deschiderea unei actiuni pe care daca nu i am intr un timp extrem de scurt, pierd,(cu dreptatea de partea mea).

  192. Foarte frumoasa si utila lectia am sa ma tin de cuvant cu mine insumi sa invat sa devin o personalitate alfa. Dificultatile mele sunt: nu mai reusesc sa am o viata sociala si sentimentala, sa ma ridic de pe canapea si sa recapat increderea in mine. Cred ca o data ce voi reusii sa devin o personalitate alfa si sa gasesc solutia dificultatilor mele descoperind comoara din sufletu meu voi fii o persoana mai fericita. Am sa citesc tot ceea ce imi trimiti pe mail si am sa comand cartile tale.

  193. buna te-am gasit intamplator cautand pe internet ideei cum as putea sa ies din criza economica ,traiesc in grecia in Atena sint un tip activ si foarte priceput de multe ori mi-se spune mainile de aur sant tehnician ai domeniul bateriilor de baie ,bailor cu hidromasaj [jacizzi] treburile sau stricat tare nu stiu ce sa fac si de unde sa incep ,normal ca ceva trebuie sa fac si sa incep deundeva ,imi place mult felul tau de gandire hai sa incepem o discutie sa vedem unde ajungem .multumesc Cristian

  194. Buna,am mare nevoie de astfel de sfaturi. Si eu gandesc cam la fel de multe ori.Mi am schimbat domiciliul in alt oras deci si serviciul automat si am gasit o alta lume, alta gandire, alte obiceiuri, alte atitudini, am pierdut si f mult la salariu si posibilitate de a suplimenta venitul, nu prea este fiind o localitate f mica si asta ma streseaza cel mai tare.Cu restul am incercat sa ma adaptez si intr o oarecare masura, am reusit. Ce i facut?

  195. Pera,
    Multumesc! Foarte interesant ma fascineaza , eu trec prin un divort si am facut o cadere ,caut un sprijin si sper sa reusesc ce spui tu acolo. Oricum voi incerca cu toate ca singuratatea ma omoara dar incerc sa ma ridic inapoi.
    Multumesc inca o data si succes in ce ti-ai propus. Astept si urmatoarele.
    Cu stima,
    Florin.

  196. Te-am ascultat prima data intamplator pe internet .Discutai impreuna cu un coleg cu care am inteles ca lucrezi. Am fost impresionata,sincer mai mult de colegul tau,pentru ca tu pareai mai emotionat si mai pripit iar celalalt parea mai detasat si mai sigur pe el.Mi-ar place sa discut cu cineva care sa ma si sfatuiasca obiectiv si constructiv.

  197. multumesc pt acest material , astept cu interes si celelalte.
    Problema pe care o intampin inacest moment: lipsa de continuitate atunci cand hotarasc sa incep un lucru , nu se aplica chiar in toate cazurile dar de cele mai multe ori asta se intampla , desi sunt o persoana ambitioasa …si nu inteleg de ce ….probabil ca depinde de prioritatea pe care o dau acelei activitati..poate discuti si de acest aspect si oferi si ceva metode .
    Multumesc si felicitari!

  198. Multumesc din suflet.Sigur rezultatele mele din lumea interioara si exterioara se vor schimba.Eu am vointa multa si in ultima perioada mai exact in ultimii doi ani am schimbat multe la mine,sunt o mare optimista si sigur si asat ma ajutat si ma va ajuta.Tu aici esti cu mine si nu intamplator te intalnesc,asta e sigur.Voi urmari cu mult interes si voi pune mult suflet in ceea ce imi transmiti.Eu multumesc si toate bune sa fie cu tine.

  199. Sunt si eu la inceput de drum. Am urmarit prima lectie. Mi se pare un material extraordinar de interesant pe care nu-l au toti posibilitatea sa-l afle, dar in mintea mea a aparut asa o intebare: Exista citiva pasi ce trebuie de urmat pentru a deveni o persoana de succes in toate sferele vietii?

    1. Pera marea problema e ca nu mai am rabdare vreau sa stiu totul.Stiu ca e voba aia:”Cat traiesti tot inveti si cand mori tot prosti esti”,adica nu poti invata totul.Tocmai acum cand m-am hotart cu adevarat nu se mai fac inscrieri la psihologie asa ca mai trebuie sa astept un an,dar pana atunci vreau deja sa fiu pus in tema.Simt o senzatie de fericire,dar in acelasi timp si de neliniste,acum cand am descoperit cu adevarat ceea ce vreau am senzatia ca parca sunt totusi atat de departe.Ce zici tu pera?Am nevoie de parerea ta.

  200. Ma bucur ca am descoperit aceasta comunitate,imi place foarte mult cum scrii si iti multumesc pentru ca acum fac parte din ea…te admir pentru ceea ce esti si ce faci pentru oameni,pentru puterea ta si iubirea pentru oameni..Eu sunt la inceput de drum si nu stiu cum o sa fie,ce o sa fie,sunt studenta la Facultatea de Psihologie din Brasov,sunt o fire foarte ambitioasa si imi doresc sa devin un medic psiholog foarte bun,sa excelez in domeniu,iubesc oamenii,ma atasez foarte repede si interactionez foarte bine cu ei,insa latura mea negativa,ca sa zic asa este ca sunt prea pesimista si emotiva,clar..incerc sa-mi inving emotiile,temerile insa ceva e mai puternic decat mine si nu pot sa-mi stapanesc emotiile atunci cand dau un examen sau ceva..

  201. Ma regasesc 100% in tot ceea ce ati descris in acest video, si pe langa faptul ca mi-ati trezit interesul , mi-ati oferit ,, raza de lumina ” de care aveam nevoie. Am incredere deplina ca pana la sfarsitul cursului voi reusi sa fac si sa devin ceea ce imi doresc si nu credeam ca pot realiza. Va multumesc si va admir ptr tot ceea ce faceti !!

  202. am urmarit 1/4;
    e o alta abordare, mult mai atractiva
    …cum mi – ai scris, ca sunt f. ocupat
    am cronometrat: 30 min. maxim cu intreruperile personale .
    deci nu e f. mult, sa rezist si la 2/4
    deci, Pera iti doresc mult spor cu noi toti
    Florin’V

  203. Foarte interesant video dar cand nu stii ce iti place si minti ca sa dai un raspun celui care te intreab, atunci cum stiu eu ce imi place sa fac.:(

  204. niciodata nu m am gandit ca statutul meu social se schimba de atea ori pe zi….interesant… chiar foarte….tb sa invat sa fiu o alfa model siprobabil nu voi mai simti cateodata inferioritate atunci cand stiu ca de fapt sunt pe picior de superioritate?ca este cum simt dupa propriul meu exemplu?

  205. Salut,sunt Valentyn.
    In prima parte a lectiei paca m-ai caracterizat pe mine.Sunt de acord cu tine ca trebuie ca curatam tot „rahatul din noi”si sa redescoperim ceea ce suntem,dar eu cred ca in orice domeniu care il alegi si iti place ceea ce faci,atunci poti sa progresezi si progresand vei ajunge undeva (acolo unde vrei tu sa ajungi)nu unde vor alitii sa ajungi.

  206. BUNA
    MA BUCUR CA AM OCAZIA SA ITI CITESC ARTICOLELE, SI SPER CA DE DATA ACEASTA SA FIU CONSECVENTA , SA PUN IN PRACTICA CEEA CE CITESC. TE FELICIT PENTRU CEEA CE FACI, MIE MI-AI STARNIT INTERESUL PT A TE URMARI SI A MA DEZVOLTA.

  207. Foarte interesanta initiativa mai ales pentru tinerii care au cat de cat o buna educatie,asta pentru a nu incerca sa sadesti in teren sterp.Si mai este ceva;in fiecare om ar trebui sa fie un simtamant mistic fara de care un om este terminat.
    Aveti in voi intodeauna simtamantul recunostintei pentru ce aveti ,incercati sa inlaturati gandurile negative si priviti cu incredere in viitor si cu speranta.Fiti ageri si nu fiti lenesi si veti vedea ca dorintele voastre mai devreme sau mai tarziu se vor indeplini.

  208. Anne, bineinteles ca poti fii fericita daca te intorci catre sinele tau! Ori de cate ori facem CATE UN COMPROMIS NE DEPARTAM DE SINELE NOSTRU, CAUTAM FERICIREA IN AFARA DAR EA NU SE AFLA NICIODATA ACOLO DACA NU ESTE IN NOI! Si in iubire facem multe lucruri si asteptam o recompensa, asteptam sa primim inapoi. Ideea este in urmatorul fel: ori poti iubi pe cineva neconditionat fara sa astepti ceva la schimb pentru ceea ce este acel om, pentru valorile sale, ori oferi doar ceea ce este si el dispus sa iti ofere! Si indiferent cati filosofi vorbesc de iubirea neconditionata si ca nu te afecteaza ceea ce face cel de langa tine atatat timp cat esti echilibrat, pot afirma cu multa siguranta ca fiecare om intelege f bine daca ii vorbeste pe limba sa. Daca celuilalt ii place un lucru sa faca dar nu este de acord ca tu sa il faci, e responsabilitatea si dreptul tau sa il faci,daca si tie iti face placere, trebuie sa fie echitate, daca iti interzice sa il faci, e clar o problema si nu ai niciun motiv sa renunti, indiferent ca iti este teama sa il pierzi pe cel drag..daca tu renunti, este alegerea ta si daca alegerile te frustreaza peste timp, e tot responsabilitatea ta ca ai permis sa ajungi intr o astfel de situatie. De aceea este bine sa nu oferim nimanui nimic mai mult decat este dispus el sa ofere. E vorba de legea echitatii …si oamenii in general au tendinta spre egoism si spre satisfacerea propriilor nevoi fara sa tina cont de ceilalti. Asadar , intodeauna e vorba de atitudinea ta , ce permiti celorlalti sa faca si ce nu, cum le permiti sa te trateze si cum nu. Daca faci orice pt a pastra un om pe care il iubesti si te simti neimplinit este clar vorba de o dependenta afectiva si nu de iubire. E nevoia noastra de a fi iubiti , nevoie normala dar uneori exagerata datorita mai multor circumstante printre care si lipsa de autostima, neincrederea in propriile forte, temeri nenumarate, neimpliniri, nesiguranta, traume din copilarie, deci traume emotionale si mai ales un factor important cum ar fi lipsa cuynoasterii de sine…nu stim cine suntem cu adevarat, ce simtim si de ce simtim…traim cu impresia ca stim, dar ne lasam influentati de extrior…ne simtim rau ca acela a zis, a facut sau nu a facut.un lucru..ce imi pasa mie de altul? Eu sunt aici, in interior, eu pot sa controlez ceea ce simt, ce gandesc, cum sa privesc lucrurile, de mine depinde sa interpretez corect, sa fiu obiectiv, responsabil, pozitiv, etc. Eu trebuie sa ma iubesc pe mine, sa imi asigur singur implinirea nevoilor, sa caut frumusetea vietii, sa imi fac mie pe plac fara sa incerc mereu sa ii multumesc pe ceilalti in detrimentul meu…Asadar, scopul fiecarui om in viata si datoria fiecaruia este sa fie multumit de el insusi, echilibrat si senin. Nu trebuie sa iubesti pe nimeni mai mult decat pe tine insuti, daca tu nu te poti iubi, celalalt in nici un caz…sunt FOARTE rari oamenii care apreciaza iubirea primita, serviciile oferite, sacrificiile facute de ceilalti…ai grija mereu de cine te indragostesti si intreaba te mereu pentu care motiv iubesti pe celalalt, merita sa faci acele lucruri pt el, respecta ceea ce faci, apreciaza…care sunt valorile pe care le are acel om, ce admiri la el ca fiinta, cu ce este mai bun ca tine ori ca altii, ce are special, dupa ce principii traieste, te regasesti in valorile sale, ai ceva comun cu el, daca sunteti diferiti nu exista sanse sa fiti fericiti impreuna…trebuie sa aveti energii asemanatoare…uitata te la Natura…pasarile de aceleasi fel traiesc cu masari de aceleasi fel, furnicile traiesc impreuna, albinele la fel, pestii oceanelor, etc. Nu o sa vezi vreun delfin ca isi ia zborul cu vreo barza calatoare…oricat de mult ar incerca, sunt diferiti de la origini, din aluat, nu pot sa convietuiasca impreuna dar ocupa aceeasi planeta fara sa se deranjeze unul pe altul…Asadar, daca cel de langa tine nu apreciaza ce ii oferi, atunci esti responsabil tu de propria durere, insatisfactie in momentul in care continui sa tot faci pt el si ai sentimentul neimplinirii. Cine iti pune pistolul la cap sa o faci?. Aici avem toti o problema, cand …iubim. Facem un lucru pt celalalt, el nu reactioneaza asa cum ne asteptam, apoi facem mai mult si mai mult in speranta ca el va aprecia, ca va observa. Cei superficiali nu observa, profita sau chiar nu le pasa, unii observa doar dupa ce pierd, nu te plang pe tine ci plang dupa confortul pierdut….oamenii sunt lupi daca le permiti ori fluturi daca stii sa fii o floare! Iar flarea nu isi pune intrabari cum sa fie floare sau poate ca e mai bine sa fie un arbore sau te miri ce. E ea floare si fluturii si toata lumea o iubeste si admira, pt ca ea este ea in stare pura si nu face nimic pt asta!Mult succes!

  209. Buna,sunt Violeta, multumesc pentru ca sunteti aproape de sufletul meu.Am o gramaaaadaa de „”rahat „” de curatat si astept cu nerabdare lectia urmatoare….

  210. E super ,m-am regasit in prezentare , problema este ca in jungla in care traim te simti in nenumarae randuri pus la zid (chiar daca tu ai incercat sa faci lucrurile cu bune intentii sunt interpretate negativ)

  211. Buna,te apreciez f mult pt ceea ce faci.De ceva vreme citesc mai mult pe aceasta tema,dezvoltarea personala!Observ fericita ca increderea in mine a crescut…in pasi mici dar siguri:)!mult succes!

  212. Multumesc. Interesanta incursiune in propria-mi fiinta. Sper si accept sa redescopar capacitatea, de a modela si perfectiona acest EU.

  213. Multumesc! E minunat ceea ce faci. Am trecut prin multe experiente similare celor pe care le-ai prezentat. Pentru ca a trebuit sa-mi aleg o meserie pe care nu am indragit-o initial a fost nevoie sa treaca niste zeci de ani pentru a ma simti implinita in acest sens. Totusi, in adancul sufletului meu, simt ca facand asta nu traiesc viata mea, ci a altuia. La varsta mea nu mai pot schimba ceva in aceasta directie, dar ma pot „dezvota”. Pot insa sa schim cate ceva in alte domenii ale vietii mele. Astept cu nerabdare viitoarele „lectii”. Voi fi o „eleva” silitoare.

  214. Buna,ma numesc Ionela,momentan sunt in afara tari. Pot sa zic,ca nu-mi lipseste ceva pt varsta mea,am realizat ceva cat de cat o pot zice,Doar TOTUSI nu ma simt implinita .simt ca locul nu-mi apartine,Ca vreau sa fac ceva mai mult,un statut social mai bun.Sa ajut lumea,sa ma cunoasca lumea,sa las un nume pe pamantul asta,Sincer partea cu psihologia ma atrage foarte mult,cand citesc carti de pshihologie ma regasesc printre randuri. Sunt de acord cu tine ”TREBUIE SA MUNCIM SA LUPTAM PT CEEA CE NE DORIM” sa nu RENUNTAM,oricat de greu ar fii,(ceva din mine nu ma lasa sa ma opresc,tot mai mult vreai,gandul „”Trebuie sa ajung Cineva”‘) deci c-am ceva de genul ma framanta de mult.

  215. Salut…multumesk foarte mult pentru ceia ce faci…..meltumesc doamne ca exita asa persoane ca tine pe pamint sa ne deskida okii….

  216. ma bucur nespus ca te-am descoperit intamplator si imi exprim admiratia pentru ceea ce faci, oferind necunoscutilor prin puterea exemplului sa devina personalitatea alfa. Daca te cunosteam acum 22 de ani, pasiunea mea (chimia) sigur se materializa cumva, dar acum stau si ma uit la diploma de licenta in drept, (neprofesand niciodata pentru ca nu-mi place ce-am terminat) mult visata de ai mei parinti si ma intreb care e vocatia mea la virsta care o am de 43 de ani. Cum pot sa-i transmit copilului meu incredere, exemplu, motivare, curaj,etc, cand eu n-am un tel bine definit in viata. Increderea si curajul mi-au fost confiscate prin educatie din copilarie, iar restul complexelor au aparut treptat. Intrebarea mea e: cum sa am incredere in mine si curaj, cum sa-mi dezvolt personalitatea si sa nu ma mai intreb ce zic altii cand vreau sa realizez ceva, cum sa nu mai fiu emotiva si sa nu mai plang cand comunic cu strainii, Iti multumesc si astept cu nerabdare atat randurile tale cat si video-clipurile urmatoare din aceasta serie devino personalitatea alfa.
    o zi buna,

  217. Este interesant si plin de informatii utile despre personalitatea alfa. Eu cred ca mai trebuie sa astept, pana la starea alfa 🙂
    Multumesc si succes in tot ce va doriti.

  218. Buna ziua!
    Sunt foarte interesante lectiile tale, bine ar fi ca si scolile sa aiba astfel de lectii in programa scolara… am pierde mai putin timp cautandu-ne vocatia.
    Baietelul meu este foarte timid, la scoala e chiar marginalizat si de colegi si de profesori… in schimb la bunici e seful, el e cel mai tare… prieteni foarte multi nu are si mereu spune ca el nu e bun… cum sa procedez?…sau unde am gresit in educatia lui?… chiar daca nu are rezultate stralucite la scoala are o minte sclipitoare, e foarte priceput si pasionat de mesterit… si de calculatoare, a facut singur un joc pe calculator l-a pus pe net(nu stiu eu exact ce si cum) si scoate bani din asta… nu foarte multi, dar e un inceput!
    Multumesc pentru sfaturi si mult succes in continuare!

  219. Foarte tare materialul! Cum sa fac sa-mi descopar vocatia? Am facut testul tau, dar imi ies cateva litere la egalitate..
    Multumesc!

  220. Salut Pera, foarte interesant ce spui. Unele le știam, dar tu le ordonezi, le dai sens și utilitate. Mă regăsesc în unele din poveștile tale și vreau să învăț. Mă bucur că am ajuns la tine (via Daniel Zărnescu). S-auzim de bine!

  221. Salut Pera, eu ma simt multumit cu ceea ce sunt in momentul de fata…dar imi doresc mai mult. As vrea sa ma descopar cu totul. Ceea ce faci este foarte interesant si o sa fiu un elev silitor.

  222. salut pera , imi place cum gandesti si spui lucrurilor pe nume . si eu cred in ideea ca fiecare om sa nascut expert in ceva anume,eu sper sa ma ajuti sa-mi descopar vocatia . eu zic ca varsta nu conteaza , oricand poti da startul unui nou inceput adica la un upgrade la viata personala .multumesc pentru lectie

  223. Buna! In primul rand iti multumesc pentru ceea ce faci. Am citit carti de dezvoltare personala si mi-am creat o viziune, un scop pe viitor si stiu ca viata care o am acuma nu va mai fi lafel, pentru ca nu vreau sa ma limitez aici. Sunt in clasa a 12-a si stiu ca in curand lucrurile nu vor mai fi asa cum am fost obisnuit sa fie. Astept cu nerabdare acest lucru. Insa sunt confuz pentru ca mi se pare brusca aceasta schimbare(am renuntat deja la fumat, la baut, droguri, am reinceput sa fac sport). Astept cu nerabdare urmatorul clip din aceasta serie. MULTUMESC!

  224. Bună ziua!
    Am nevoie de ajutorul tău dar nu pot să povestesc despre mine aici.
    Poate îmi spui tu o altă cale prin care să comunicăm.
    Mulţumesc!

  225. Felicitari pentru ceea ce faci. Interesant materialul, mi-a captat atentia si astept cu interes urmatoarele lectii. O sa-ti urmez sfatul si am sa astept cuminte si o sa le iau la prelucrat bucata cu bucata. Cat despre …cum ma poti ajuta tu in acest moment, te rog sa ai rabdare si sigur o sa sosesca mimentul cand vom avea discutii extrem de interesante pe aceasta teama.
    Cu bine pe data viitoare!

  226. Buna sti ca am nevoie de multe schimbari dar nu stiu cum sa fac mi-dori un loc de munca mai bun dar nu stiu ce miar place totul mi se pare confus

  227. Inainte cu cateva minute de a ma uita la aceasta prima parte am terminat de scris email ul pentru tine. M-am regasit in foarte multe aspecte pe care le-ai prezentat, deci astept cu nerabdare celelalte lectii pentru a afla raspunsurile dorite. Multumesc.

  228. Buna Pera,
    Numele meu e Dana si iti marturisesc ca te urmaresc de ceva timp, m-am imbogatit efectiv cu invatamintele ce le-am tras din mail-urile primite de la tine, dar, a fost ca si cand am descoperit o lume noua fascinanta dupa un gard, am fost curioasa ce se intampla acolo si am tras cu ochiul printr-o crapatura a gardului. Am vazut multe lucruri care mi-au placut, lucruri care as fi vrut sa le vad mai de aproape, dar nu am stiut pe unde sa intru… Cred ca a fost nevoie sa fiu disperata ca am pierdut interviurile de la tine ca sa „gasesc poarta de intrare in lumea alfa”. Iti multumesc pentru acest prim video caci mi-a lamurit cateva aspecte, si astept cu nerabdare urmatoarele.
    Acum simt ca sunt pe drum si nu alaturi!
    Cu sinceritate si respect,
    Dana

  229. Salut Pera,
    Te-am descoperit astăzi pe internet căutând ceva despre motivaţie. Ceea ce ai spus în acest prim video m-a impresionat. Sunt lucruri pe care în parte le-am mai citit sau le-am mai auzit dar felul clar şi concis în care le spui tu mi-a plăcut foarte mult. Aştept cu nerăbdare şi interes şi celelalte video-uri pe care le-ai pregătit pentru noi.
    Îţi doresc tot binele din lume!
    Şi multe multe bucurii!
    Ovidiu

  230. Bună ziua !
    Abia aștept să aflu și celelalte lecții. Pot să spun așa, mi-ai deschis ochii asupra mea cu aceste sfaturi, cu aceste cuvinte. Mulțumesc! abia aștept noul video.

  231. Buna,
    Sincera sa fiu mi-a placut la nebunie prima sesiune.Este un subiect care ma pasioneaza mai ales pentru ca am aluaturi de mine pe cineva cu nevoie disperata de ajutor.Bineinteles si eu vreau sa ma hotarasc in privinta carierei pe care vreau sa descoper atuurile mele si sa-mi dezvolt abilitatile de comunicare si de relationare.Abia astept sesiunea urmatoare.
    ADINA

  232. Buna,
    Multumesc ca am ajuns la tine exact intr-un moment in care aveam nevoie de cineva sa-mi redea încrederea de sine.Tocmai sunt pe punctul de a schimba locul de munca si teama ca nu ma voi ridica la nivelul așteptat ma blocase .Acum simt ca nu am de ce sa ma tem si ca de fapt puterea de a fi bun sta in mâinile mele.
    Mirela

  233. Extraordinar! Ascultand aceasta prima sesiune am inteles ca problemele mele sunt legate de inteligenta emotionala. Lucrez in domeniul MLM si am in echipa mea peste 100 de persoane. Am nevoie de mai multa incredere in mine pentru a fi un lider alfa. Ascultand acest mesaj am inteles unde trebuie sa lucrez si sunt foarte bucuroasa pentru sprijinul pe care il primesc aici.

  234. Salut Pera inainte sa iti adresez o intrebare mi-as dori sa iti spun ca ma bucur ca am fost indrumat sa iti descopar website-ul. Intrebarea mea este urmatoarea: Ce ar trebui sa fac pentru a ma putea concentra pe un singur lucru odata (facand acel lucru) fara ca mintea mea sa zboare in toate directile?

  235. Interesant ce am auzit. In unele fraza m-am regasit in altele… Sant o femeie pensionara singura care doreste sa-ai umple cu ceva, care sa-i faca placere, cateva ore din zi. Ai spus ca parintii in dragostea lor isi sufoca odraslele. Asta am evitat eu sa fac toata viata. Le-am dat aripi celor doi copii ai mei si i-am invatat sa zboare. Si chiar daca zborul lor in viata se desfasoara f departe de mine… eu i-am incurajat. I-am spus fiicei mele care nu era hotarata sa plece in strainatate cu sotul ei: pt mine esti in majoritatea timpului -o voce in telefon- ce mai conteaza „distanta”? Au plecat de doi ani in Franta el medic, ea farmacista (ca i-a placut sa ajute oamenii – bunicutele). Intr-adevar ne-am vazut mai des in astia doi ani decat atunci cand era in tara la Bucuresti. Baiatul „ajuta si el oamenii” sa aiba un zambet mai frumos sau mai „vital” sa aiba cu ce manca. Eu am trecut prin drama pierderii sotului meu care era pentru mine prietenul meu, fratele meu, mama mea… M-am trezit singura intr-o casa mare, mare. Si cum ai spus tu am avut timp sa caut in mine … resurse… de a merge mai departe. Cred ca am fost o persoana „alfa” pt ca am razbit mereu. Asa voi face si acum. Imi voi cauta indeletniciri care sa-mi faca placere. Citesc, cos, fac plimbari, dezleg rebus… dar parca lipseste ceva. Sant „taur” si musai trebuie sa ma „inham” la ceva serios care sa-mi ocupe TIMPUL. Am inceput sa iau lectii de franceza (util). Ce sa mai fac? Imi poti da o sugestie?

    1. copiii tai ii „ajuta pe altii”, asa cum spui, de ce sa nu incerci sa faci acelasi lucru? cred ca voluntariatul este o forma mai mult decat potrivita pt cineva care isi doreste sa faca ceva „serios” si are si timp. ajutandu-i pe altii te ajuti si pe tine si, sunt atat de multe forme de voluntariat, incat ai de unde alege. succes in a gasi cea mai potrivita forma de a-ti folosi timpul

      1. M-am gandit si eu la acest lucru, de multe ori, dar imi lipseste „primul pas” cineva care sa ma ajute sa fac primul pas. Unde? Imi lipsesc informatiile si cineva care sa ma puna pe „linie”. Sincer vreau sa ajut. Si am multe „resurse” (nu materiale). Nu mi-am canalizat viata in „a avea” ci in „a fi”. Zic EU. Si vreau sa demonstrez. Cine ma ajuta?

    2. Anisoara, mi-a placut mesajul tau. Si eu, ca si parinte, procedez la fel cu copiii mei: ii ajut sa-si descopere pasiunea si sa zboare din cuib. Sunt sigura ca ai multe lucruri de transmis oamenilor din experienta si viata personala. S-ar putea sa am o idee pentru tine. Trimte-mi un mesaj la adresa [email protected].
      Toate cele bune!

      1. Buna seara, ma bucur ca experienta mea de viata si faptul ca i-am tratat pe copii mei ca pe cei mai buni prieteni place si altor persoane. Am gresit si eu. Am si eu regretele mele ca orice om, dar in mare parte am reusit sa ofer copiilor mei cei mai bun.In primul rand exemple personale. Ce poate fi mai miscator decat atunci cand fiul tau, barbat in toata fierea, iti scrie pe o vedere: „Iti multumesc mult pentru modul in care m-ai crescut si educat. Unde sunt acum se datoreaza in mare parte caracterului frumos pe care mi l-ati format tu si tata. Te iubesc si te voi iubi mereu. Multumesc.” Ce poate fi mai frumos?

  236. m-am alimentat incorect, cred ca e un medicament… acum vreau sa imi recapat greutatea. viteza de implementare:)))))) voi incepe sa ma alimentez corect de astazi

  237. ma bucur enorm ca am gasit materialul tau…din pura coincidenta de pe facebook…chiar cand am cea mai mare nevoie.abea astept sa ascult si celelalte lectii si sa progresez..stiu ca nimic nu este intamplator si se intampla cu un scop,iar acesta este pentru mine…sa vad materialul tau cand am cea mai mare nevoie 🙂

  238. Buna.Ma bucur ca am dat peste materialul tau cand am cea mai mare nevoie…intamplator am gasit pe facebook o postare si am dat sa citesc…abea astept sa ascult si sa invat de la tine din celelalte lectii ce vor urma.:)

  239. Foarte interesanta lectia ,cred ca am de lucrat foarte mult la increderea in sine si de asemenea la viteza de reactie ,de implementare a unei idei pe care o am mai demult dar ptr. care nu am facut nimic.
    multumesc ptr. ajutor si sunt cu ochii pe tine!

  240. Superb,Superb,Super Pera,nu exista cuvant potrivit pentru cat de mult ma ajuta.
    Cum as putea sa-mi dezvolt viteza de implementare? am tot timpul idei dar nu le pun in practica ,tot timpul spun „o sa fac „si cam atat.
    Multumesc pentru tot ce faci

  241. Mi-ai acaparat atentia din prima clipa,ma bucur ca te-am descoperit si ii multumesc persoanei care mi te-a recomandat sa te citesc!

  242. Buna, Pera, si multumesc. M-amsimtit atrasa de prima lectie, ca si de cele doua PDF-uri bonus de la primele cuvinte. Au ‘aparut’ in viata mea in cel Mai potrivit moment, chiar daca acum sunt la o varsta…., dar nimic nu este intamplator in viata, nu-I asa? Abia astept sa fac urmatorii pasi impreuna si cu ajutorul tau. Multumesc

  243. foarte adevarat ce spui.totul de pinde de noi.cred ca problema mea este cu viteza de implementare.spun mereu ca o sa fac ca am ideii da nu prea le pun in practica.

  244. buna seara doamna Anisoara. inteleg din comentariul dv ca a invata nu considerati depasit pt un pensionar. si ca ar fi interesant, v-ar placea sa fiti de ajutor altora. daca interesele dv inca mai sunt actuale, va rog sa imi confirmati pe email [email protected] sau aici, pe site. eu locuiesc in germania, dar daca imi lasati un numar de tel fix, v-as putea suna fara nici o problema si am puea lamuri mai usor despre ce e vorba.
    va doresc un sfarsit de saptamna placut si sper sa ne auzim curand
    cu simpatie,
    Romelia

    1. Am incercat azi sa va trimit un mesaj pe adresa de mail si nu stiu daca am reusit. Cred ca am gresit ceva si nu a mers, sau a mers? Ma bucur ca va placut comentariul meu. Sa aveti parte numai de clipe frumoase!

  245. Salut…mi-ai starnit interesul de mai mult timp , numai ca pana acum am tot citit articolele tale dar nu vazusem video…cred ca problemele mele sunt statutul social , viteza de implementare si promisiunile pe care la fac vis-a-vis de mine si de care nu ma tin…ultima am simtit-o mai des mai ales in ultima vreme si lucrez usor la ea…foarte tare articolul , atat asta cat si ce am citit pana acum…felicitari si te saluta cu respect Florin

  246. Multumesc,Pera.Foarte bine explicat, foarte multe exemple reale.Am sa fac tot ce-mi sta in putinta sa devin o ‘ALFA’.M-ai convins ca se poate.x

  247. Pera, tin sa iti multumesc pentru materialul care ni-l oferi gratuit. Este ceva care ma ajuata sa inteleg mai bine ce vreau si sa aleg o cale si nu mai multe.
    Parintii, indeosebi mama, a fost cea care ne-a incurajat sa facem ceea ce ne place, atat pe mine cat si pe fratele meu. Am ales sa fac facultatea de limbi straine. Pot spune ca nu regret deloc caci ma ajuta. Oricum daca stau sa analizez lucrurile in prezent as petrece mai mult timp facand handmade-uri, mai exact goblenuri, desi nu am gasit inca cum as putea trai din aceasta. Sunt sigura ca voi gasi o metoda si voi continua sa caut. Am capatat mai multa incredere si mi-am promis ca asta voi face.

  248. multumesc de asemenea pentru sfaturi si sunt sigura ca Dumnezeu imi trimite tot felul de solutii ca sa ma ajute…simt ca aceste cursuri sunt luminita de la capatul tunelului si ca voi gasi o cale pe care sa o urmez cu placere! 🙂

  249. Imi pare foarte bine ca am dat intimplator de lectiile tale.Intradevar au venit exact in momentul oportun. Cred ca in momentul de fata am probleme chiar pe toate planurile…Sunt in acea groapa neagra si adanca, dar VREAU SA IES! Este timpul sa-mi recapat increderea de sine pentru a putea merge mai departe si a deveni acea persoana ALFA! Iti multumesc si astept urmatoarele lectii! Imi sunt foarte necesare!!!!

  250. Interesant materialul. Multumesc mult pentru bonusurile oferite si mai ales multumesc celor din comunitatea Facebook de la care am aflat despre blogul tau. Este foarte important ca tinerii sa invete sa-si valorifice comoara interioara, da. Au tot viitorul in fata. Ce transformari se pot face insa cu un om aflat la sfarsitul carierei, care intra intr-o noua etapa a vietii, cea de pensionar ? Se stie ca in Romania pensionarii sunt o patura sociala excesiv de deprimata, dezgustata si mai ales umilita si in mare parte se simt neputinciosi. Eu sunt in prag de pensionare si ma bucur ca beneficiez de cursurile tale. Sunt hotarata sa-mi schimb mentalitatea si doresc enorm sa-mi descopar calitatile reale si menirea pe care o am pe acest pamant. Este binevenit ajutorul tau.

  251. Buna. M.am regasit in tot video.ul asta. Vreau sa curat tot ”rahatul” si sa fac ceva cu viata mea. Sper sa am curajul sa fac tot ce imi propun. Astept urmatoarele lectii. Multumes

  252. Frumos si cred ca adevărat ceea ce ne spui noua, doar ca acum urmează sa testam sa credem si trecem la acțiune, multumesc Pera.

  253. Buna!!! Foarte interesant materialul si ma bucur enorm ca am aceasta sansa unica de a invata despte ce inseamna dezvoltare personala …asstept urmatoarele materiale si te voi urmari de fiecare data cu maxim interes. multumesc!!!

  254. constat cu uimire ca ma regasesc in aceste trasaturi de caracter pe care le enunti aici . si ?ce daca ?ce inseamna asta?adaug faptul ca mi-a placut cum prezinti lectii de viata si mai ales curajul ce il induci celor ce au nevoie ,adica si mie :)dar ma intreb .oare la ce-mi foloseste sa stiu ca am curaj sa stiu ca pot sa fac si totusi nu fac nimic fiindca nu am parghie de sprijin ?

  255. Recunosc ca nu am avut rabdare sa urmaresc fiecare e-mail primit din momentul in care m-am inscris in aceasta comunitate a oamenilor ce isi doresc si reusesc sa devina personalitati alfa, si anume, din octombrie 2013. Ma aflu acum in fata unor provocari si a unor situatii nu tocmai lejere, ci mai degraba problematice si mi-am gasit, spre fericirea mea, un adevarat izvor de motivatie in spusele tale si toate acele e-mailuri primite de atata vreme. Cea mai mare provocare in prezent este alegerea drumului pe plan profesional, acel drum care sa fie potrivit pentru mine; care sa reprezinte vocatia mea.
    Iti multumesc pentru cuvintele, ideile si sfaturile tale. Pentru mine sunt si vor ramane pretioase si de neinlocuit. Te anunt cu placere ca voi continua acest proces de recuperare a lectiilor si a ideilor pe care, din pacate, nu le-am asimilat intr-un ritm constant, ci mai degraba le-am accesat in vremuri neprielnice. Voi ajunge cu ele la zi si voi ramane lipita de ceea ce va urma in perioada urmatoare, fiindca am sentimentul placut ca vor fi extrem de interesante.
    Multumesc pentru sansa. Si pentru ca ai oferit aceasta oportunitate si unei intarziate precum sunt eu. 🙂

  256. Buna! Foarte interesant mi se pare comparatie pe care o faci intre oameni si lupi. Imi doresc si eu sa fiu acel lider care este un exeplu pentru toata lumea, care invatat pe alti oameni si care are curajul sa actioneze instantaneu indiferent de situatie si care sunt urmarile actiuni! Mi-a placut materialul aspept cu nerebdare pe urmatoarele!

  257. Ma bucur ca te-am descoperit.Imi doresc sa ma ”albesc”,si sa pot sa am puterea sa schimb tot ce este rau in viata mea.Multumesc Pera.

  258. Foarte interesant si aplicat materialul. Cand vrei sa faci un lucru prima conditie este sa cunosti partea teoretica … „sa stii cum…”. Astept cu nerabdare urmatoarele materiale.

  259. ..te am ascultat cu mare atentie…mi am dat seama cat de ZERO sunt…si ma bucur tare mult ca te am descoperit aici si ca am luat legatura cu tine chiar si virtual…

  260. Dragul meu Pera! Imi place stilul tau simplu si direct. Pot sa confirm ca ai cu adevarat o personalitate alfa. Sunt nascut in zodia leului dar personalitatea mea a fost mult timp „bruiata” de orgoliu exacerbat, de lene (suficienta in gandire) si inertie in actiuni. Am luat multe decizii gresite, fara sa ma sfatuiesc cu sotia mea (singura persoana de incredere din viata mea) dar am reusit sa invat din propriile greseli. Am facut multe la viata mea. Nu am rezistat intr-un job mai mult de 3 ani, intr-o cariera profesionala de 15 ani, cu exceptia perioadei cat am fost avocat pe cont propriu (4 ani). Am avut o perioada cat am castigar foarte multi bani, dar pe care i-am risipit pe cadouri si investitii neinspirate. Acum sunt la pamant cu finantele dar am o sanatate mult mai buna decat aveam la 30 de ani. Nu mai fumez, nu mai beau alcool, fac exercitii fizice in fiecare dimineata, mananc sanatos, fara sa ma satur, de 3 ori pe zi. Am o sotie iubitoare si un copil minunat. De 3 ani sunt preocupat de dezvoltare personala si leadership. Citesc carti, particip la seminarii, urmaresc zilnic noutatile pe internet (pe tine te-am gasit pe facebook). Tot acum 3 ani am pus bazele afacerii de care ma ocup in prezent (vezi site-ul). Am muncit zi de zi si am perseverat cu incapatanare sa-mi urmez visul, cu toate ca nimeni nu avea incredere in mine (cu exceptia sotiei). Este adevarat ca m-am miscat cam greu dar poate ca a fost mai bine asa, pentru ca am construit o fundatie solida (dezvoltarea personala), pe care pot ridica afacerile de succes ce vor urma (mai am doua idei de afaceri). Am scris toate acestea nu neaparat din orgoliu, ci cu speranta ca as putea inspira si pe alti participanti la cursul tau de dezvoltare personala. In orice caz, cred ca acest curs se adreseaza doar acelora care vor sa devina cu adevarat lideri si sunt dispusi sa iasa din zona de confort dar sa ramana sau sa ajunga in aria lor de talent, cum bine spune John Maxwell. Voi fi un elev constincios si voi cauta sa imi insusesc cat mai bine invataturile tale. Te salut cu respect, Maestre!

  261. excelent! interesant si foarte afascinant. Complimente sicere, voi continua sa te ascult cu atentoe. Iti multumesc pentru tot.

  262. Salut Pera,
    La un moment dat ai pus o intrebare: „Cine sunt eu?”. De foarte mult timp incerc sa imi raspund la aceasta intrebare, pana acum fara succes. Intrebarea mea este: cum pot sti sigur cine sunt eu? Cum pot descoperi acea „comoara”, care sunt indiciile?
    Petru S.

  263. Multa intelepciune si asdevasr in tot ceea ce spuneti, abia astept sa parcurg, fiecare pas, spre a fi mai buna, multumesc!

  264. Salut Pera,
    Am intrat pe site-ul personalitate alfa din intamplare, foarte interesant articolul tau si totodata motivant. Abia aștept să aflu și celelalte lecții.Mi-ai deschis ochii asupra mea cu aceste sfaturi, cu aceste cuvinte. Mulțumesc!

  265. Întradevăr, ascultind acest discurs al tău , precum şi urmărind acele comentarii care sunt descrise sub acest clip, se poate de constatat că ai stofă de aface oamenii mai increzuţi in sine,. Nuştiu cum va merge treaba mai departe, dar se pare că scînteia ce incendiază pulberea pentru motivaţie işi iniţiază procedura de aprindere. Mersi mult faci o treabă extraordinară

  266. Buna, vreau sa-mi descopar acea ”comoara” despre care vorbeai, sa aflu cine sunt si sa ajung o persoana fericita.

  267. Merci pentru acest video, Pera! Impresionant, m-ai lasat fara cuvinte si fara intrebari :). Astept urmatorul video! Felicitari!

  268. Salut Pera,
    Din pacate nu sunt o personalitate, iar in ultimul timp nu sunt deloc fericit. Am probleme destul de mari de personalitate si dezvoltare personala, desi profesional imi merge destul de bine. Video-ul l-am mai vazut acum cateva saptamani, mi-am propus ca voi imbunatati, dar din pacate am ajuns in acelasi loc, sau chiar mai rau. Voi relua din nou toate e-mailurile tale, sper sa pot sa o iau pe drumul cel bun de data asta.
    Salutare,
    Lucian

  269. Bună Pera !
    Atitudinea nu reflectă oarecum personalitatea unui om ?
    Deşi cunosc o persoană , de ex , care are atitudini diferite şi chiar succes în domeniul ei , doar că personalitatea ei lasă de dorit . Cum reușesc persoanele astea ?

  270. Multumesc pentru videoTrebuie sa-l revad, si sa incep sa ma descopar si sa ma dezvolt.Pe adolescenti ii poti ajuta ?E vorba de fiul meu de 13 an, si mi-as dori sa nu fiu mama care ii acopera comoara cu „rahat”.Iar eu trebuie sa incep,aici si acum ,sa ma dezvolt. Ajuta-ma te rog !

  271. Buna , sunt foarte entuziasmata ca fac parte din aceasta comunitate de aseara . Totul a inceput acum cativa ani cand am vazut filmul „the secret” am inteles esentialul dar atat, apoi un an mai tarziu l-am vizionat iar , dar nu am facut nimic din ce era dat ca si exemplu in film doar ma gandeam ca si mie mi s-au intamplat cateva lucruri asemanatoare, am incercat sa gandesc pozitiv dar nu reuseam mereu. apoi am revazut filmul iar acum un an si am hotarat sa fac ceva sa imi schimb viata am luat o foaie si o hartie si mi-am facut un wish list , am inceput sa fac meditatii sa scriu pe o foaie defectele si calitatile mele, sa citesc foarte mult pe interenet si sa ma documentez si sa aplic in viata de zi cu zi acest mare secret al vietii legea atractiei. Am inceput sa fiu o persoana mai buna si sa lucrez la visele mele sa multumesc si sa fiu constienta pentru ceea ce sunt si ceea ce viata imi ofera si da am vazut schimbari, dar nu resusesc 100% sa fiu concentrata si sa imi formez gandirea asa cum imi doresc stiu ca mai am mult de invatat si de muncit. Aseara ma gandeam ca as vrea sa imi gasesc un hobby sa numai fiu plictisita am talent cat de cat la desen si am inceput sa caut chevalet sa imi cumpar de pe net si din cautare in cautare mi-am pus intrebarea : oare ce talent innascut am si cum as putea sa il descopar ? asa am dat de acest site si asta este primul meu scop acum sa imi descopar vocatia mea pe pamant si sa imi valorific acest talent, dar nu stiu de unde sa incep . imi doresc sa fiu un om de succes si sa fac ceea ce imi place si sa ajut la randul meu pe altii sa reuseasca in viata. Va multumesc pentru sfaturi si sper ca toata lumea din aceasta comunitate sa reuseasca sa ajunga sa fie fericiti si sa li se indeplineasca dorintele!

  272. Iubesc blogul tau Pera. Am dat de blogul tau acum 2 ani, apoi din motive doar de soarta cunoscute nu te-am mai putut urmari, iar astazi am dat iarasi de blogul tau. Ador personalitatea ala si treaba cu puterea exemplului. Iti dau perfecta dreptate. Am inceput sa lucrez cu o companie multinationala pe nutritie si am incercat sami fac echipa si nu stiam de ce ceilalti nu ma urmaresc fizic ci doar cu gandul. Apoiam redat de blogul si de clipurile tale si mi-am dat seama ca doar prin puterea exemplului pot motiva intreaga echipa sa vina impreuna cu mine. 🙂

  273. Salut Pera! iti multumesc ptr acest material si pentru tot efortul tau pe care il faci pentru a ne deschide ochii si sa ne descoperim si sa dezvoltam ceea ce suntem noi insine si sa nu ne lasam manipulati de factorii externi , m-am regasit in foarte multe chestii pe care le-ai spus si m-a vad un om lipsit de activitate , de acel curaj de a se apuca cu adevarat de ceea ce si-a propus si sunt intr-o continua amanare a ceea ce vreau cu adevarat sa fac, mereu spun lasa ba ca si maine e o zi si observ ca trec zile luni si eu defapt nu am facut nici o schimbare, imi doresc ca toate materialele tale sa imi fie de ajutor si sa ma ajute sa devin o personalitate alfa o persoana independenta si de succes nu un adependenta si modelata de factorii externi:) cu stima si respect Pera..

  274. nu stiu cum am dat de aceasta pagina cu informatii atat de frumoase si adevarate si pline de speranta, dar ma bucur nespus de mult.
    eu am crescut cu parinti egoisti, care vroiau sa fac ce vor ei: am absolvit liceul pe care l-au vrut ei, facultatea la fel, iar acum, la 25+ de ani, imi vine sa ma dau cu capul de pereti deoarece nu stiu la ce sunt buna, nu stiu ce sa vreau de la viata, nu stiu care sunt abilitatile mele, etc. comoara mea interioara e astupata rau de tot. clar ca nu lucrez in domeniul studiat, si nici nu stiu ce alt job mi s-ar potrivi, ca tare as vrea sa schimb.
    de cateva luni merg la Life Coaching si simt ca ma ajuta, dar in interirul meu tot simt o frustrare pe care nu o pot nici exprima, nici identifica.
    m-am saturat sa ma tot plang de viata mea de rahat.
    ce ma bucur ca mai am o sursa de unde sa ma inspir, sa invat cum sa evoluez, sa ma dezvolt personal, sa inlatur tot rahatul asta din sufletul meu.
    acum ca am vizionat acest video, sunt foarte hotarata sa devin si eu o Alpha, sa devin un exemplu demn de urmat.
    multumesc tare mult. o iau ca pe o provocare.
    o zi minunata va doresc. 🙂

  275. Foarte interesant si adevărat! Ma bucur ca in aceste momente de confuzie din viața mea am dat de materialul asta, o sa te urmăresc cu mult interes in continuare!

  276. Fix ce ma intereseaza sa aflu. Multumesc! Chiar ieri ma gandeam la ideea de atitudine si cat de mult poate face diferenta, iar astazi „fac cunostinta” cu tine. Astept cu interes celelalte lectii si in functie de posibilitati, vreau sa ajung la cursuri.

  277. Am ascultat cu mult interes materialul video,interesant cand descoperi ca solutia pt a reusi in viata se gaseste in tine insuti.Intrebarea care ma preocupa este aceea de a afla care e rostul meu,de ce m-am nascut ,care este misiunea mea in aceasta viata,cum pot aborda in mod optim caile de cautare pt a-mi descoperi vocatia?

  278. Buna, Pera! Cat adevar este in ceea ce spui… Pentru a ajunge sa fii cu adevarat fericit, trebuie sa vezi cu claritate lucrurile din viata ta si cu bune si cu rele si sa actionezi cu curaj, cu putere si nu cu frica, chiar daca trebuie sa risti, pentru a scoate „mizeriile” , cum ai zis tu, din viata ta si a lasa loc pentru ceva mai bun.

  279. Draga Pera am doua lucruri : o intrebare _ De ce faci referire doar la anul 2012? Personalitatea alfa este alta in 2013, 2014….. si un comentariu sau mai bine zis o convingere de-a mea care nu ma lasa sa fiu de acord cu tine si anume ca un om nu isi poate SCHIMBA CARACTERUL , eventual se autoeduca , ceea ce nu duce la schimbarea caracterului , duce la o schimbare de atitudine , dar el va actiona mereu in functie de caracterul lui incepand cu cele mai mici gesturi, si terminand cu cele mai mari si importante.Cu trasaturile cele mai importante ale caracterului, onestitatea si simtul raspunderii , te nasti , sunt transmise prin gena in cantitati diferite la fiecare persoana.Nu poti sa ma convingi ca aceste lucruri se pot dobandi sau imbunatati!

    1. Salut! Sunt Vali Nita. Felicitari pentru cunostintele acumulate si impartasirea lor! Sunt in aceeasi situatie in care erai tu la 20-22 ani, numai ca eu am cu 37 ani. De aproape un an incerc sa imi gasesc rolul si vocatia in aceasta viata, in plus de un an am un baietel si vreau sa ii ofer o educatie sanatoasa sicorecta. Nu am reusit sa descopar ceea ce mi-ar placea sa fac.

  280. Salut ! Si eu sunt in situatia ta de la 20 de ani, numai ca eu am 39 ! Sunt toba de carte, un doctorat foarte reusit la activ, dar mi-e rusine sa ma afirm, am impresia ca cersesc daca m-as duce sa caut o colaborare in cercetare unde mi-as dori eu. restul vietii nu exista, am inceput sa ma salbaticesc si sa inlatur tot ceea ce am impresia ca musca din mine, am sezatia ca toti vor doar sa profite de mine, daca trag linie ajung doar la cativa prieteni si atat. relatia cu parintii e varza, m-am saturat sa mai se spuna ce ar trebui sa fac si et. Ar fi extraordinar un feedback, pentru ca chiar daca ne regasim in ceea ce spui tu, uneori am impresia ca la mine nimic nu functioneaza.

  281. Curios un lucru. In exemplul cu copilul, ai nimerit exact la tintă! Părinti mei, tatăl meu , doctor inginer, mama mea…..avocat! Au decis ca cel mai bine pt mine era sa fiu si eu tot….inginer. m-am târât efectiv prin facultatea aia, iar in anul 4 am capotat. Am renuntat sa mai merg la cursuri. Am revenit un an mai tarziu, Am terminat-o. Apoi am lut diploma si am afisat-o in living. Gata, le-am spus, am incheiat ceea ce ati vrut voi, acum voi face ce vreau eu.Dar in acel moment , ma simteam o epavă umană! Nu stiam încotro sa merg. Si am mai pierdut vreo 2 ani din viața. Dar , intr-un final , am gasit luminita de la capătul tunelului. Iar ceea ce sunt si fac azi nu are nimic in comun cu ceea ce am fost obligat sa învăt in scoală.

  282. Buna Pera,
    sunt profesor si chiar cred in puterea exemplului, dar cum poti sa-i motivezi pe toti cei din fata ta? mai ales pe cei slabi, lipsiti de orice viziune a viitorului personal?

  283. Multumesc pt lectie…desi am 47 de ani,constat ca am inca foarte multe de învătat…multe lucruri le stiam,dar le am uitat…e timpul sa ma redescopar,sa ma retrezesc la viata….domnule Novacovici am mare nevoie de dvs…[email protected]

  284. Salut uite am dat de acest blog acum o zi mi’a dat răspuns la o întrebare si simt ca de acum acest blog a sa imi dea răspunsuri incontinuare si am zis da il mai rasfoiesc puțin si mi sa părut destul de interesant:)Bravo Pera parca m’ai citit gandurile de ai făcut acest blog;) dar apropo adică „personalitate afla”?

  285. Buna,Pera.Sunt Gabrielasi am o problema.Am un baiat de 25 de ani pe care l-am indrumat sa urmeze o facultate sa-si faca o meserie pe care o alege el.M-a ascultat si a inceput chiar 3 ,pe niciuna nu a terminat-o.S-a apucat sa faca bani pe net .Jucand poker.Aici e problema.Nu sunt pregatita sa ii fiu,sa alaturi,sa il incurajez.chiar daca el e bun in ceea ce face,ii place ,se poate intretine.Numai la gandul ca nu are o meserie onorabila din punctul meu de vedere simt o durere peste care nu pot trece.Nu stiu cum sa gestionez aceasta situatie.Imi doresc sa fiu o mama buna.Cum as putea intelege aceasta meserie?.Cum sa-mi sprijin copilul?Eu sunt de vina ca nu inteleg sau el a ales gresit ?Caut raspunsuri!Poate ma indrumi unde sa le caut

  286. Super material, va multumesc! Eu lucrez la dezvoltarea mea personala de aproape un an de zile si Da! imi doresc sa pot sa descopar si redescopar toate „comorile din interiorul meu” si sa fiu un exemplu bun de urmat

  287. Sper sa oferi si un indiciu despre cum sa dam rahatul la o parte pentru a descoperi comoara din noi. Am avut o gramada de idei pe care le-am abandonat din cauza ca nu am avut suficienta incredere in mine. Apoi le-am vazut materializandu-se totusi la altii. Acum nici nu mai am idei despre ce as putea face sau ce as putea fi sau ce mi-ar placea sa fac. Imi doresc totusi ca la 37 de ani sa nu fie prea tarziu sa-mi desopar talentul/comoara, sa o vad, sa o recunosc si s-o accept. Abia astept lectiile urmatoare. Iti multumesc din suflet pentru ceea ce faci.

  288. Pera am aflat despre tine de la fiul meu Andrei si anume prin intermediul cartii tale despre vocatie care mi se pare exceptionala. Apoi am ajuns sa-ti accesz saitul. Despre mine. Am 60 de ani si am inceput dezvoltarea personala in 97 cu intrarea amway ului in Romania. Sunt prof. de filosofie ca formatie dar e clar ca nu asta a fost vocatia mea. In 78 cand am terminat de fapt filosofia a fost scoasa din scoli. Am lucrat la personal la o fabrica de preparate din carne 15 ani. Am cazut psihic in acea perioada. Dupa revolutie am revenit in invatamint dar era nevoie sa mai castig in plus. Am intalnit MLM-ul si am incercat sa am rezultate. M-a ajutat sa-mi schimb multe lucruri dar nu am avut succesul financiar dorit- care sa-mi ofere comfortul de care aveam nevoie la pensie. Am lucrat la ING cand a fost perioada pensiilor obligatorii. Atunci am castigat cei mai multi bani din viata mea ( cam 10.000 euro) . Cind a inceput criza am renuntat si m-am reorientat la alt MLM Lyoness unde am investit toti banii castigati in asigurari. Pana acum nu am inceput sa castig sunt tande pe mande. Pentru a face bani din iunie am inceput sa lucrez consultant financiar la BCR locuinte . Cel mai mult imi place MLM-ul dar nu am reusit sa creez echipa castigatoare. E nevoie sa mai invat- noroc ca asta imi place cel mai mult. Mi-am propus sa-mi perfectionez abilitatile de vanzator dar sa si lucrez la reteaua mea.

  289. salut,am 23 de ani,lucrez ca ospatar si nu sunt multimit de nimic de ceea ce sunt la ora actuala,de vreo 2 luni am inceput o activitate in MLM,dar nu am nici un rezulatat,vreau sa fac lucrul asta,simt ca asta poate sa-mi ofere pe viitor ceea ce-mi doresc,vreau sa invat,vreau sa-mi dezvolt personalitatea pentru ca stiu ca de asta am nevoie sa pot sa am si rezultate,te rog daca poti sa-mi raspunzi si sa-mi dai niste sfaturi cu ce ar trebui sa fac…multumesc!!!

  290. Mi-a facut placere sa te ascult si pe cum treceau minutele din acest filmuleţ ma gandeam că sunt doar 34min disponibile. Deja ma privesc altfel….oricum ti-am transmis pe mail dilema mea la care sunt sigur ca voi primi un raspuns! Felicitari pentru material.

    1. Am inceput sa sar masa de seara pt a slabi un pic , pt a amana „recompensa” dar si fiindca sunt un maestru al amanarii ! :)) Sper sa functioneze stratagema !

  291. Te admir pentru tot ceea ce faci! Prima data te-am vazut la Iasi la un seminar si pot sa-ti spun ca in urmatoarele doua zile am facut un lucru pe care am evitat cativa ani sa-l fac. Tu m-ai facut sa constientizez ca talentul pe care il am trebuie valorificat, nu ascuns de lucruri care nu ma fac fericita.
    Esti o inspiratie pentru noi!

  292. Iti multumesc pentru ajutorul pe care mi-l dai gratuit. O sa incep sa aplic invataturile pe care am fost capabil sa le desprind din material. Sper sa fii rasplatit pentru ceea ce faci.

  293. Buna dimineata! Sunt in acord cu modul in care vezi lucrurile si stiu foarte bine ca am de lucru la fiecare punct pe care tu l-ai enumerat in aceasta parte introductiva a cursului. Asa ca astept cu interes urmarea! Multumesc!

  294. Mulțumesc din suflet,ajutorul pe care ni-L poți da este exemplul tău de fiecare data cand apari trimiți energie si motivAtie,avem probleme de toate felurile orice informație orice ne-ar prinde bine.ne alini inima cand apari cu ceva nou.iti mulțumesc si iti doresc sa devii cel mai bun psiholog.

  295. Este incredibil cate lucuri trebuie sa ne dezvoltam pentru a fi intr-adevar fericiti.Pentru mine in momentul acesta cel mai greu este sa imi gasesc vocatia,mai ales ca mai am un an si trebuie sa imi aleg ceea ce vreau sa fac mai departe.

  296. Buna Pera,
    Ma bucur ca am descoperit site-ul tau si am aflat atat de multe informatii folositoare.
    De 3 – 4 zile simt ca s-a intamplat ceva. Sunt fericita, da, pot sa spun ca pentru prima data in viata mea.
    Sunt mai deschisa si receptiva si inclinata spre dezvoltare si mult mai relaxata si calma. Stiu ca voi reusi si voi deveni o persoana extraordinara. 🙂
    Insa, nu stiu de unde sa incep si nu gasesc „comoara” din mine. Nu o vad. Parca sunt oarba.
    O sa ma uit in continuare la filmulete si imi voi face temele.
    Multumesc. 🙂

  297. Am urmarit lectia video si mi s-a parit ceva extraordinar. Eu nu pot sa fac nicio referire la tine ca persoana(daca ai slabit sau nu) pentru ca este prima data cand iau contact cu lumea PERSONALITATEA ALFA dar sunt extrem de impresionata de tot ce spui.Te voi urmari cu mare interes.

  298. Buna si felicitari pentru materialelel realizate .Ma regasesc in unele aspecte prezentate ca personalitate alfa dar simt ca problema mea e comunicarea .

  299. Eu am intampinat greutati in a deveni o persoana independenta d.p.d.v. financiar. Cand eram mai tanara am pierdut mult timp in cautarea vocatiei mele si gasind-o. Apoi am facut primul pas acum cativa ani incepand o facultate pe care acum incerc s-o termin cu greutate, pentru ca nu e chiar cum voiam eu, desi stiu ca-mi va fi utila in atingerea obiectivelor mele. Cu toate astea inca imi este teama sa-mi iau viata in propriile maini, desi imi doresc nespus de mult acest lucru.
    Foarte inspirational si util clipul! Bravo!

  300. Am 33 de ani ,am o mare frica de tot ce e nou , nu-mi place schimbarea de nici un fel , ma tem sa iau decizii, iar situatia asta deja o consider grava , ma tem sa nu gresesc , stiu ca orice om greseste dar ma tem de esec,am mare noroc ca am o sotie iubitoare care ma intelege dar ma tem ca si ea se va satura sa ma traga ca pe un vagon. am un loc de munca pe care il dispretuiesc profund, unde lucrez de 12 ani, nu mi- placut niciodata dar (iar) mi-e frica nu o sa pot face si altceva. AM NEVOIE DE AJUTOR

  301. Te-am ascultat cu interes.Nu-ti pot spune acum prea multe pentru ca ma gandesc intens la ceea ce ai spus tu.Simt ,mai mult decat stiu ,ca ai dreptate .

  302. Buna seara.Am vazut videoclipul si mi-a placut mult,e foarte interesant si explici simplu ca sa poata intelege toata lumea.
    Multe din ce ai spus tu aici,eu deja le stiu,sunt intr-un program de dezvoltare personala de 7 ani si jumatate si cu toate astea ,prezentarea ta,m-a ajutat sa inteleg in profunzime unele lucruri despre mine.
    Nu e o lauda,dar eu sunt o femeie alfa dintotdeauna,asta am inteles dupa vizionare.Chiar daca e asa,pentru mine este important sa invat si sa imi dezvolt personalitatea.
    Nu intelegeam de ce mi-a disparut increderea in mine,am promis de multe ori ca am sa fac…dar nu am facut.
    Saptamana trecuta,am decis sa tac si sa fac…si astazi tu mi-ai intarit convingerea ca e cel mai bun lucru pe care il pot face acum..Multumesc mult.

  303. Buna, imi puteti spune va rog ce format este fisierul audio? Nu mi- l poate deschide nici un player de pe smatphone… Va multumesc frumos!

  304. Nu pot spune decat ca tot ce spiu ma caracterizeaza si trebuie sa reusesc prin tine sa devin afle . Merci ca existi.

  305. Foaret interesant: learning curve – nu am avut pana acum viziunea asta despre acest subiect pana la materialul tau; viteza de implementare a ideii de business; cum sa nu ne mai mintim, cum sa ne vorbim ca sa avem incredere in noi.

  306. Mi-a placut ceea ce am ascultat. Sper sa am suficiente resurse sa duc lupta cu mine insami pentru a reusi ceea ce imi propun si pentru a invinge. Problema cu care ma confrunt: teama de a fi singura, din care cred ca decurg multe alte temeri…

  307. Buna,
    este primul material de-al tau pe care il urmaresc in aceasta faza de dezvoltare personala in care am decis sa intru, asumandu-mi orice risc…nu neg ca exista momente cand realiatea consta in dezamagire , dar daca exista acel ceva care ma idnruma sa caut mai mult si sa descopar mai mult (asa cum am descoperit si acest material) cred ca este asumat riscul. Voi urmari si urmatoarele materiale, voi pune in practica sper cat de mult, si abia astept sa vad daca voi ajunge personalitate alfa si la nivel practic nu doar teoretic.

  308. Superb și mare dreptate ai ,
    Azi intre oameni sunt doar bariere
    Doresc dar de frica își înghit sentimentele și își îngroapă singuri comorile,
    Iar inimile etichetate în epubrete. .
    Cu tot respectul, Valeria B.

  309. Buna Pera! In primul rand cred ca este necesar sa incepem sa fim atenti la noi insine, la comportamentul nostru, la modul in care ne exprimam si la principiile noastre de viata, ca sa putem sa ne dam seama de ceea ce gandim. Apoi, pentru a inlatura acele ganduri care ne tin pe loc, este necesar sa incepem sa ne autoeducam. Eu am inceput sa fac acest lucru si sunt sigura ca daca voi muncii mai mult voi reusi sa ma dezvolt pe zi ce trece.

  310. Stephen Hawkings a aratat toata viata de parca nu mai are mult de trait , insa se pare ca el n-a simtit deloc asa 🙂 si a accesat toate celelalte categorii superioare sanatatii ,ale piramidei , obtinand rezulatate foarte bune.

  311. Bravo foarte frumos video-ul din punct de vedere al sănătății stau binișor,ce e adevărat că nu mănânc chiar sănătos dar nici toate porcăriile iar în zilele ce urmează o să mă înscriu la o sala de fitness pentru a avea un corp mai tonic.
    Din punct de vedere al banilor momentan câștigat vreo 600€ pe luna ăsta fiind un șomaj din urma muncii mele realizate în Italia dar mă pot baza pe el doar până în martie anul viitor după care va trebui să îmi caut ceva de munca.
    Având în vedere că aici în România nu am o locuință a mea cred că suma necesară pentru a avea un trai decent ar fi 300 – 350 € pe luna.

  312. Cum ramane cu fricile, deprinderile si obiceiurile care sunt mereu active in subconstient?
    Fiecare carte, fiecare autor sau ghid, vine cu ceva nou si bun pentru dezvoltarea personala, dar nimeni nu iti poate schimba ceva ce este deja implementat in subconstient.

  313. Inca nu mi-am descoperit vocatia dar pe baza experientei venitul este temporar multumitor .Probleme am insa pentru ca am 3 job-uri deci un volum de stres ridicat si energia bulversata .Nu am timp sa ma ocup de cele 2 problemele mari de sanatate:1. tiroidita autoimuna declansata de aprox 8 ani tot din suprasolicitare la munca (atunci schimbasem job-ul in domeniul turismului ).2.infertilitate in care nu am un raspuns medical al cauzei acesteia ,cam de vre-o 8 ani investighez cu costuri ridicate si nu stiu daca mai are sens sa continui.

  314. pierd pozitia alfa … pe zi ce trece in urma cu trei ani am luat brusc in greutate +14 kg si am descoperit ca am si cancer cerebral operatia a decurs bine am probleme cu adolescentele din familie 16 si 18 ani
    simt ca mai e o zi si maine..
    rugaciunea era viata mea, simt ca am gresit ceva
    caut un cuvant ceva de care sa ma agat
    CU STIMA Lungu

  315. Buna ziua
    si azi am reusit sa-mi fac „temele” adica sa gasesc timp pentru a asculta videoul „Devino o personalitate alfa” …..mi-au trecut prin minte multe idei pe care as fi vrut sa le transmit prin comentariul personal insa daca sintetizez pot spune ca toata aceasta filozofie de viata pe care ne-o prezinti seamana cu curajul tau de a face drumul din mitul Pesterii, insa in sens invers. Te felicit pentru acest curaj.
    Legat de nevoile primare pe care se poate construi acest tip de personalitate e clar ca obstacolele reale vin din politica deficitara pe care o deruleaza statul roman care nu isi mai sustine identitatea….. si de aici toate problemele economiei romanesti care este deficitara tocmai la sectoarele ce constituie motorul progresului: educatie si sanatate.
    Printre greutati catre stele… cred ca ti se potriveste foarte bine insa am remarcat ca la baza acestui parcurs personal a stat tocmai studiul facut in politehnica si al carui efect inca nu il constientizezi (o minte bine structurata, tehnica, precisa, concisa – stiinta exacta bine pusa in valoare de catre psihologie.)
    Mi-ai amintit de greutatile cu care m-am luptat cat timp am fost studenta la psihologie, la particular si nu numai ca stil de viata foarte auster cat si ca bariera sociala din partea celor care imi spuneau ca nu inteleg rostul acestui efort. Azi, traiesc de pe urma acestei facultati facute impotriva parerii celorlalti., nu foarte bine insa decent. Apropo, de cati bani ai nevoie? de minimul care iti permite sa schimbi realitatea concreta…. uneori sume derizorii, alte ori sume ce depasesc salariul pe cateva luni sau ani.
    As fi tentata sa schimb ierarhia celor prezentate de tine in sensul ca fara motivatie, incredere in sine, inteligenta emotionala la baza ierarhiei nu poti avea nici bani, nici sanatate, nici celelalte…..
    Continua ceea ce ai inceput si e bine ca scrii toate aceste experiente. Cand eram studenta tocmai lipsa materialelor de specialitate imi lipseau ca posibilitate de a fi accesate in timp util. Ganduri bune.

  316. Buna, la capitolul sanatate stau bine, mai am ceva de implementat dar fizic sunt ok si ma simt bine in pielea mea. La capitolul bani…banii vin dar nu sunt castigati de mine…situatia se rezolva in 2 saptamani…ma mut in capitala si ma angajez…e mai mult un proiect ptr fiul meu, dar si ptr mine…si demarez si pe cont propriu intr-un MLM….asta ptr ca imi place sa lucrez cu oamenii si in echipa, desi uneori mi-e tema ca nu stiu sa sustin o echipa…lucrez la asta. Materialul e interesant ma ajuta si astept restul.
    Multumesc.

  317. Buna Pera, am urmarit materialul video, din pacate nu stau foarte bine la capitolul sanatate din cauza unor probleme de natura hormonala. Tocmai din acest motiv am inceput sa ma documentez foarte mult, intrucat, dupa o serie de investigatii, s-a ajuns/am ajuns la concluzia ca este vorba despre o cauza de natura emotionala/psihologica . Remedierea sau cel putin ameliorarea a devenit deja o obsesie pt mine,pt ca imi afecteaza destul de mult calitatea vietii.

  318. Foarte bine spus, eu in momntul de fata as putea spune ca sunt sanatoasa si mulțumită da situația mea financiară, dar nu sunt mulțumită de ceea ce primesc ca si apreciere de la locul de munca, de la Șefi mei. Tocmai de aceea vreau sa plec si sa încep un nou drum. In momentul de fata ma confrunt cu problema neacceptari soțului meu a deciziei mele de a pleca de unde muncesc.

  319. Te salut din nou cu drag ,Pera , de asemenea si pe prietenii tai
    Am ascultat cu interes si mare placere acest material, este o baza foarte bine structurata si cred ca este aplicabila pentru orice fiinta omeneasca.Este o idee excelenta sa plecam de la aceste nevoi, pentru ca insasi viata si experientele de zi cu zi , ne dovedesc ,poate altfel vazute putin lucrurile , fiecare prin prisma lui de perceptie si interpretare,dar totul se invarte in jurul acestor nevoi si concepte.Asa cum fiecare etapa in viata noastra este importanta, de la nou nascut-pana la etapa in care finalizam aceasta calatorie de viata, tot asa prin ordonare si pas cu pas trebuie constientizat ,in fiecare zi a vietii noastre ca aceste nevoi atat de importante, modul cum ni le intrtinem si cum focalizam energia spre a devenii fiecare ,veriga perfecta si puternica sa o continue pe cealalta, asa vom evolua si ascensiona ca fiinta si tot asa ,ne vom respecta fiecare ca proprie valoare…
    Multumesc draga Pera, sa ai parte tu si toti colaboratorii echipei tale de idei mereu noi si frumoase, provocand continuu sufletele la dezvoltare si impliniri
    Cu respect si recunostinta Flavia B.L.

  320. Multumesc pentru materiale! Am spus de la inceput ca rezonez cu tine, acum s-a aprins un ,, beculet”. Sunt profesor de educatie fizica la un liceu din Cluj-Napoca si ,, ca din intamplare” ma abordeaza directoarea astazi: facem un proiect cu un Colegiu din Turcia iar tema este legata de combaterea obezitatii prin alimentatie sanatoasa si miscare.poate fi Fittransformer solutia mea la proiect? Instinctul imi spune ca DA, cu acordul TAU. Cu stima, Gabriel

  321. Mulțumesc pentru aceste lucruri, care dau glas, de fapt, problemelor mele din totdeauna. Niciodată nu conștientizam că aveam probleme așa mari, ci mi se părea că este un dat, un mod de a fi. Aceste lecții îmi așează lucrurile așa cum simt că trebuie să fie. Te salut!

  322. Este cea mai grea lupta cu mine insumi. Am reusit sa ma las de aproape ori ce viciu,cel mai greu este al mast….rii si filmelor p…o sau lucruri legate de s.x , din cauza asta am pierdut zeci de ani . Cand stau cu „biciul” pe mine sunt super dar i-mi e foarte greu sa lupt cu mine insumi,cea mai grea lupta care o intampin de ani de zile si de ani de zile lupt . Zilnic spun …: gata azi nu mai …si dupa o vreme iarasi se intampla..tot asa ani de zile…stiu ca nimenii nu poate sa lupte impotriva „mapetului” cum spui tu ,mai bine ca mine…dar as fi curios ce poti spune cu asta?

  323. Cat costa acest ghd al pers alfa?da este f adev ca sănătatea și banii depind de multe lucruri !eu am trecut prin stări depresive si banii pe care i câștigăm nu ne ajung la câte necesități doleanțele avem!

  324. There are actually a lot of particulars like that to take into consideration. That may be a nice level to bring up. I provide the thoughts above as general inspiration however clearly there are questions like the one you carry up the place a very powerful factor might be working in honest good faith. I don?t know if finest practices have emerged around things like that, however I am sure that your job is clearly identified as a fair game. Both girls and boys feel the influence of only a moment’s pleasure, for the rest of their lives.

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.