Diferenta dintre personalitate alfa (liderul) si beta( follower-ul) – lectia 2/4

In aceasta a doua lectie vom invata ce anume face diferenta intre o personalitate alfa, un lider si o personalitate beta, un om obisnuit din grup.

 

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

274 de răspunsuri

    1. Da, sunt de acord cu ce spui. E uimitor pt mine cat esti de tanar si cum gandesti de matur…mie mi-a trebuit „o viata’ sa-mi cristalizez chestiile astea.Si mai am multe de lamurit, la concret. Cartea si clipurile imi sunt de folos. Stiu ca ai studiat, stiu ca-ti place si te admit, Pera Novacovici! Multumesc! M. Pop

    2. Sincer cuvintele sunt de prisos… eu doar iti multumesc
      pentru ca existi. Cu siguranta am ce invata si-mi dai puterea de a ma reinventa. Esti un om extraordinar Pera.
      Ceau Ceau

    3. Spre final ai zis sa cautam in aceste trasaturi cele in care stam mai prost. Parerea mea e ca daca stai prost la una, stai la toate. Nu poti sa stai excelent la 5 si prost la 1. Oricum ma motivezi, si iti sunt recunoscator. Numai bine.

    4. Salut Pera, super tare imi place foarte multe.Sunt Lucian am 28 de ani,am putin timp de cand am inceput sa te urmaresc si sincer sunt foarte linistit si optimist cand iti citesc lucrarile sau te ascult,cred ca am ajuns intr-un punct al vietii unde am nevoie de asa ceva,adica de dezvoltare.Succes in continoare.

      1. Pera, te felicit că împărtășești din cunoștințele tale celor din jur, susții și încurajezi pe cei care au nevoie. Bravo !

        1. Buna Pera , esti o binecuvantare pentru cei care cred in ce faci tu . Multumesc pentru felul in care ne ajuti sa devenim „personalitate alfa „. Esti minunat si voi continua sa-ti urmaresc sfaturile.
          Olga .

  1. Salut Pera, bun material, pana la punctul in care intrii fara sa vrei in politica si in cauzele pentru care oamenii protesteaza, iti spun sincer, faci o treaba excelenta in domeniul psihologiei, dar cand analizezi o astfel de situatie socio-politica, e posibil sa gresesti, si nu sunt de acord cu tine, o singura cauza esentiala, imi permit sa remarc, pentru care oamenii au protestat: sentimentul ca sunt furati/mintiti, pe fata, cu nesimtire si tupeu, aici nu vad o atitudine/mentalitate paguboasa. Ma opresc aici. In rest un material bun.

    1. Si pe mine ma deranjeaza ca ne fura aia si eu am protestat ( contra acta ce-i drept ) dar pera are dreptate pentru ca cel putin noi romanii suntem invatati ca atunci cand avem probleme sa facem rugaciuni , matanii etc ( nu sunt ateu ). Dumnezeu ne-a dat maini, picioare, creier si tot ce avem nevoie ca sa putem fi fericiti, prin urmare nu trebuie sa asteptam ajutor de la divinitate sau de la politicieni sau de la oricine.

    2. Sunt total de acord și susțin abordarea lui Pera față de politică atunci când transmite un gen de informație menită să ajute la dezvoltarea personală a unui individ.
      O persoană care are ca prim focus dezvoltarea interiorului său nu trebuie să știe mai multe despre politică decât atât cât a adus Pera în discuție.

  2. Pera, felicitari !! Inca un material super-valoros si plin de informatii extraordinar de utile. Multumiri pentru efortul depus! Mult succes si spor pentru toate proiectele la care lucrezi. Zile bune !

  3. Salut, Pera!
    Am o intrebare la care nu reusesc sa.mi raspund:
    „E posibil sa evoluezi in plan sentimental, social, profesional si sa nu.ti dai seama de evolutie? Adica sa ramai mereu cu aceeasi atitudine de involutie, ca nu ai realizat nimic, ca nu esti bun, ca nu esti apreciat si continui cu acea stare de pesimism si nemultumire. Cred ca ma incadrez perfect in genul asta de atitudine pt ca la un moment dat eram extrem de bine pe toate planurile si acum cand am pierdut tot imi dau seama ca totul se datoreaza nemultumirii mele si a lipsei de apreciere a ceea ce aveam. Sunt singurul vinovat. Crezi ca genul asta de nemultumire se datoreaza arogantei, modestiei(am la greu si ai dreptate in privinta asta, nu indraznesc sa fiu cea mai buna varianta a mea pt ca ma gandesc ca cei din jurul meu sunt mai slabi decat mine si…doamne fereste sa se simta jigniti) sau a lipsei de incredere in propria persoana.
    Multumesc si astept un raspuns.
    Ps: ceea ce faci ma ajuta.

    1. „uneori ne dorim asa de mult un lucru si muncim atat de mult sa-l obtinem incat la un moment dat uitam dc ni-l doream si astfel nu ne mai putem bucura de el”
      poate asta te ajuta 🙂

  4. Pera,faci lucruri foarte frumoase cu viata ta.Inainte de toate vreau sa-ti multumesc pentru ca-mi oferi din cunostintele tale.
    Faci foarte bine ceea ce faci, se vede ca pui ceva din tine in fiecare post.
    Ma ajuta enorm toate articolele tale.
    Eu te sustin si iti transmit toate cele bune!
    Intrebarea mea este urmatoarea:
    Cum imi dau seama cat de bine dezvoltate am aceste trasaturi(vointa,sentimentul valorii-si ma refer strict la acestea doua) atata timp cat eu am propriul meu sistem de masura(subiectiv)?

  5. Farte bun materialul Pera cu toate ca stiam despre aceste lucruri din cartea PersolitateAlfa.
    Sun lucruri rezolvate in viata mea.
    Multumesc mult pentru valoarea oferita in carte, a fost o lupta crancena cu mine insumi care a durat vreo 4 luni dar am fost perseverent.
    Dar cel mai important odata rezolvate aceste lucruri am realizat mici victorii in viata mea…. dar razboiul nu e castigat si mai am mult pana departe…..

  6. uite ce am invatat eu .Eu vroiam sa te contrazic sa zic ca o parte din cei care protesteaza o fac pentru ca se respecta si nu accepta ca niste politicieni incompetenti sa le gestioneze banii defectuos . Dar am invatat acum ca eu defapt imi irosesc motivatia contrazicandu-ma iar materialul nu este despre politica ci despre personalitatea alfa . Multumesc pentru lectia care am invatato

  7. Salut Pera. In primul rand felicitari pentru material si pentru ceea ce faci. Sunt din ce in ce mai putini oameni capabili si dornici sa impartaseasca, indiferent ca este vorba de informatie sau ceva material. Mi se pare extrem de interesant acest subiect pe care l-ai abordat pentru ca nu ne ajuta doar in relatiile cu sexul opus ci cu tot ceea ce esti si ce faci in aceasta viata. Sunt student in anul 2 la psihologie si pot spune ca am mari probleme la urmatoarele capitole: autodisciplina, vointa si amanarea recompensei. Lucrez la treaba asta, sunt intr-o continua dieta de la varsta de 14 ani cand mi-am dat seama ca grasimea nu atrage fetele. Din fericire am reusit sa rezolv problemele cu increderea in sine, care nu demult erau destule. Chiar si cu greutatea. Am 23 de ani si am realizat ca singura persoana in care trebuie si sunt obligat sa cred sunt chiar eu. Ca trebuie sa investesc fara sa ma uit in stanga sau in dreapta in mine. Sa nu mai astept ca ceilalti sa imi rezolve problemele, si sa-mi asum responsabilitatea fie vorba de esec sau de victorie. Am citit primul comentariu pe care l-ai primit, nu vreau sa-ti tin partea dar vreau sa ii spun respectivului un singur lucru pe care eu l-am observat zilele astea de cand ninge. Sper sa citeasca. Stau intr-un bloc cu 4 etaje in Bucuresti, acum o saptamana cand a nins nu am vazut un tanar, si nici eu nu am iesit sa dau 2-3 lopeti in fata blocului cat sa se poata circula. Zapada a fost data de un vecin care are 73 de ani. El a fost singurul care a iesit. Nu are rost sa comentez mai mult, pentru ca nu din motiv m-am hotarat sa postez acest comentariu ci urmatorul: Dincolo de informatiile psihologice prezentate, extrem de valoroase si esentiale de altfel, eu vad acest filmulet ca pe un ghid pentru o viata mai buna si o gandire sanatoasa, un ghid catre succes. Intrebari nu am pentru ca totul este prezentat foarte clar si pe limbajul oricui. As vrea sa vin cu o completare care din punctul meu de vedere mi se pare esentiala legata de modul in care duci aceasta batalie cu tine insuti. Pentru ca de multe ori target-urile pe care noi ni le fixam sunt nerealiste (ex: de maine nu mai mananc gram de zahar si o sa slabesc; sau, de maine o sa fiu altfel) Sunt de parere ca trebuie sa invatam sa manageriem acest lucru si cred ca totul trebuie abordat progresiv. Adica bine, am un scop final dar trebuie sa impart acest razboi in mai multe batalii mai mici pe care eu le pot castiga si care imi pot mentine mie moralul la un nivel ridicat. Procesul de schimbare este greu si transformarea nu vine peste noapte. Ca sa ajungi la acea incredere in sine, sa ajungi la respectul de sine e nevoie de foarte multe batalii castigate si de ceva concret, de rezultate. Nu conteaza cat de mici sunt. Cred ca ai putea sa adaugi lucrul asta, mie mi se pare important.

  8. Super material, felicitari!(Perfect de acord si cu partea cu protestele- da care ati inghetat in frig afara aveti dreptul sa ma injurati :)) )
    Am o singura intrebare si chiar sper sa ai timp sa-mi raspunzi la ea:
    Cum ar trebui sa incep sa mi dezvolt autodisciplina?(Cativa pasi simpli ca sa ma ajute la inceput pentru ca aici stau destul de prost)
    Mult succes in continuare!

  9. Pera, felicitari pentru video, imi place autenticitatea cu care comunici mesajul si simplitatea in limbajul pe care il folosesti. Toata viata mea am suferit de anxietate sociala, inca de mic copil am avut acest sentiment fata de lume. Mai tot timpul am dat inapoi cand era vorba de a avea de a face cu situatii sociale, de a interactiona intr-un mod sanatos. De aceea am ramas cu anumite sechele (poate mult spus). Mi-am luat un program despre anxietate pe care l-am ascultat si am facut tot ceea trebuia. Pot sa spun ca ma simt mult mai bine acum si pentru prima oara in viata mea dupa 8 luni de zile nu mai simt anxietate aproape de loc in situatii sociale gen imi ingheata muschii fetei, nu-mi gasesc gandurile, ma oboseste conversatia cu lumea. Nu vreau sa intru prea mult in detaliu despre asta, problema mea este alta in legatura cu anxietatea. Deoarece m-am inchis in mine atatia ani de zile (practic toata viata mea), acum simt ca nu ma mai intereseaza nimic. Am scapat de anxietate, dar am ramas cu handicapul asta social in care simt ca nu am nimic in comun cu oamenii si nu ma atrage aproape nimic. Am o stare de indiferenta fata de tot. Vreau sa fiu mai comunicativ, sa povestesc aspecte interesante, chestii care m-au impresionat ca restu lumii, dar nu am nimic care sa-mi atraga atentia. Nici nu stiu cum sa numesc acest lucru, acest fenomen, m-as educa in legatura cu asta si stiu ca tipul social exista in interiorul meu, dar nu stiu cum sa-mi gasesc spiritualitatea. As aprecia niste puncte de reper, sfaturi, orice e binevenit. Pur si simplu nu stiu cum sa gestionez aceasta situatie. Multumesc.

  10. Foarte interesant articolul. Este foarte adevarat ca lupta cu propriile slabiciuni este cea mai grea.
    Autodisciplina, cum spuneai si tu, e poate cel mai important lucru. De exemplu la implementarea unui obicei, daca nu ai disciplina necesara sa duci pana la capat ceea ce vrei sa faci, trece mult timp pana te obisnuiesti cu ceva.

  11. Ok Pera, la un moment dat vorbesti despre deosebirile dintre amatori si profesionisti(din orice domeniu),lucruri pe care ti le poate zice oricine. Vreau sa stiu daca tu chiar ai un „tratament” pt cei care vor sa-si depaseasca conditia umana.

  12. Salut Pera,
    -Cu acest video mi-ai cam dat un gust amar pt.ca te-ai aventurat intr-un domeniu -cel istoric – in care am recunoscut stereotipe create in laborator in vechiul regim si care au supravirtuit si supravietuiesc in continiare si pe care le raspandesti si tu (involuntar; ai o mica spalare pe creier aici). Adica cu stapanirea straina de-a lungul istoriei nu prea este adevarat asa cum prezinti tu, dar nu intru in argumentatie acum…
    -Gustul amar vine si de la faptul ca te-am asezat in varful piramidei si acum ai facut un pas mare inapoi…
    -In rest, in legatura cu esenta prezentarii a personalitatii liderului iti zic ca te urmaresc si te apreciez din acest punct de vedere
    -Sunt sigur ca ai sa ajungi din nou in farful piramidei in ochii mei in viitor…

  13. Hei,Pera! As vrea sa te contrazic intr-o privinta. Vointa nu se afla in aceleasi „cantitati” in fiecare. De acord ca fiecare are la inceput cam aceeasi cantitate, dar vointa e ca un muschi pe care cu cat il antrenezi, pe atat creste, dar care trebuie si mentinut. De aceea sunt zeci de exercitii de vointa pe internet sau in carti, pentru ca vointa poate fi sporita,amplificata,nu ramane constanta pe parcursul vietii.
    In rest totul a fost OK,thumbs up!

  14. salut feicitari pt articol …. mi-ar placea sa imi dezvolt autodisciplina mi-<r placea sa gasesc „reteta„ ta o sa fiu cu ochii pe urmatoarele articole abia astept sa apara . pana atunci numai bine

    1. Teo, cu siguranță ți-ar plăcea. Uite o părere: Dacă nu vrei cu adevărat nu vei avea. Și dorința aia nu vine așteptând să vrei.. Și cred că fiecare individ are nevoie de propria rețetă, care e bine să o cauți adânc în interiorul tău (să te asculți pe tine, nu emoțianul din tine ci vocea interioară).
      Îl respect pe Pera că merge pe abordarea potrivită, și anume aceea de a trezi dorința de a vrea într-o persoană.

  15. asa e,nici eu nu stiu cine poate fi pus in locul lui basescu…poate doar Regele(care fizic din pacate nu mai are cum)in rest…insa putina revolutie trebuie facuta…asa…ca sa ne demontram ca nu ne mai e frica sa ne spunem parerea despre vreun dictator sau altul!
    cat depsre tot ce afirmi esti o sursa pt mine ,sper inepuizabila…eu predau ex de actorie,si am ajuns sa te astept sa mai scrii ceva ca sa ma inspir de la tine(pt ca sunt exercitii care pot fi facute pur si simplu pt dezvoltarea personala a omului respectiv care le face…practica)…asa ca nu am decat sa-ti multumesc enorm pt ceea ce faci si pt ceea ce esti:)

  16. Mi-a placut videoul, sunt perfect de acord cu tine in ceea ce priveste afirmatia: lupta cu sinele este cea mai grea si daca pe tine te invingi esti cu adevarat un erou.
    Autodisciplina poate sa scada in timp, eu personal cu asta ma confrunt era mult mai disciplinata in trecut si acum trebuie sa imi revin,din pacate am ajuns sa stau f prost la acest capitol, dar trebuie sa o iau din loc.
    Multumesc pt ceea ce faci pt noi toti cei care te urmarim.

  17. E bine intr-un fel ca trecem prin aceasta criza financiara pentru ca ne face pe fiecare dintre noi mai constienti de faptul ca puterea se afla in noi si nu mai este in afara noastra. Am vazut in ultima perioada, la TV, multe exemple de persoane care au fost date afara de la munca si care au incercat sa faca ceva pe cont propriu si acum se numara printre romanii fericiti ai zilelor noastre. Criza ne-a obligat sa vedem lucrurile altfel si poate ca e mai bine asa.
    In timp ce ascultam materialul video imi aminteam de un exemplu: un parinte poate sa isi ajute copilul la lectii facandu-i tema completa si copilul se prezinta a doua zi la scoala cu tema facuta dar lectia neinvatata. Deci nu i-a fost util ajutorul. Un copil invata mult mai mult, chiar daca e nevoie de mai mult timp, atunci cand face de unul singur si doar cu indrumare din cand in cand din partea parintelui. Chiar daca va fi mai greu pentru copil, acesta va intelege cum a ajuns la rezultatul final si va sti cum sa rezolve si a doua oara o problema de acelasi tip, ba chiar si una asemanatoare. Ii va creste increderea in sine pentru ca a inteles ca poate si singur, este fericit si si-a dezvoltat si inteligenta in acelasi timp.
    Hai sa nu mai asteptam de la altii! A sosit timpul sa preluam initiativa si sa fim fericiti!

  18. Super si episodul 2, asteptam 3 si 4 cu interes! Vizionand mareialul, mi-am amintit de ceva ce am invatat cand aveam 11 ani de la tata-miu, si mai tarziu m-a ajutat sa rezolv mai multe chestii si oferind si altora exemplul, si acei altii au reusit cate ceva. Am mers cu cortul vreo 2 saptamani fara masina, in 1995, cu ai mei si inca cineva, cu rucsacul in spate, si mi s-a facut sete pe drum. Atata m-am plans ca mi-e sete si nu aveam apa, pana tata-miu mi-a propus sa nu ma mai gandesc la asta, si ca sa imi demonstrez ca sunt capabil sa suport si mai mult, sa nu beau apa la primul izvor, pana nu ajungem la cort. Mi s-a parut o idee buna de a concura cu mine insumi, si cand am ajuns la izvor restul lumii ma tot intreba ca de ce nu beau apa daca tot mi-a fost sete, si eu cu tata-miu stiam de ce nu beau. Am baut la cort, si de atunci niciodata nu mi-a mai fost asa de sete, stiam ca pot rezista mai mult. Acum, dupa ani de zile, m-am lasat de Cola si sucuri acidulate, si stiu ca pot sa imi impun sa beau/mananc ceva sau nu.
    Multumim pentru articole, si cum spunea un vechi amic de-al nostru… „Keep it up!” 😉

  19. buna! deci eu am o problema! nu am incredere in mine si parca m-am descurajat in sensul ca am impresia ca nu am reusesc niciodata sa o am;uite iti dau un caz concret: chiar de ceva timp tot resimt ca ma apasa singuratatea si culmea e ca fostul meu prieten m-a cautat nu stiu de cate ori si tot l-am respins si in fine pana la urma am acceptat sa facem schimb de numere de telefon si sa fim amici, chipurile; problema e ca eu nu consider ca mai poate exista o relatie de amicitie mai ales ca m-a facut sa sufar mult; acum parca ma desconsider pe mine insami pt ca nu am reusit sa fiu cu el la fel de radicala si de aceasta data; tind sa cred ca sunt inca nehorata, ca nu stiu ce vreau (cu toate ca au trecut vreo trei ani si cu el nu am fost mult timp impreuna).oricum, limita intre amicitie si o relatie mai profunda o vad ca fiind foarte subtila si de obicei prefer sa fie ori alb ori negru. o alta temere de a mea este ca si parintii mei nu se inteleg (mama s-a lasat dominata de tata) si nu vreau sa repet acceasi greseala de a fi prea sentimentala si de a a face aceeasi greseala si mai apoi sa nu mai am puterea sa o repar (toti spun ca obisnuinta e a doua natura). ma simt f slaba din acest punct de vedere. da-mi te rog un sfat!

  20. Felicitari.Pera.Oare de ce pe masura ce inaintam si descperim mai mult realizam cit mai avem de lucru in domeniul respectiv.Cred ca aici intervine a
    autodisciplina.perseverenta,rabdarea.
    Te respect si te apreciez.

  21. Draga Pera,
    Tot respectul pentru cursurile pe care le faci! Sunt foarte instructive.
    O sigura remarca vreau sa fac, referitor la oameni care ies in strada. Aceia nu cer neaparat sa le dea Guvernul bani, ci cer ca acest Guvern sa fure mai putin.

  22. mi-ar placea sa aud ca pera Novacovici,preda psihologia intr-o scoala, macar din cand in cand,ne-am educat in anii 70-80 unde copiii cu personalitate nu erau vazuti bine din contra spuneau ca ai probleme psihice,trebuia sa taci chiar daca aveai dreptate,eu-l tau personal era calcat in picioare,ser ca de acum incolo generatiile sa creasca altfel

  23. Ciao, Pera,
    Mi-a placut video-ul, ideile tale le-am regasit si in cartile formatorilor italieni si americani(din pacate am citit putine, deabia le-am descoperit). Ma bucur ca exista si in Romania oameni ca tine. Eu am descoperit la o varsta inaintata ca ai dreptate. Aproape 30 ani am trait nefericita ptr ca asteptam sa se schimbe cei din jurul meu(sa ma faca fericità) si nu am fost constienta ca totul depindea de mine. De cand am citit cartile lui Roberto Re(a publicat doua in It) viata mea s-a schimbat radical si cel mai frumos ca am reusit sa schimb si persoanele din jurul meu(din familia mea). Deabia sunt la inceput de drum, acum stiu sigur ca viata mea ar fi fost alta daca nu as fi fost modesta si as fi avut incredere in mine.
    Ma invinovatesc foarte mult pentru ca in aceiiasi mentalitate am educat si copii. Cel mai mare este pe urmele mele(stresat, nemultumit si mai ales nefericit, in toate vede doar partea goala a paharului) si nu stiu cum sa-l ajut(nu vrea sa creada ca depinde de el). Poate imi dai vreo idee cum sa-l ajut. Asa te-am descoperit cautand ce carti au fost publicate in limba romana in acest domeniu(in italiana sunt destule, dar fiul meu traieste in Spania si nu stie italiana, doar spaniola), daca ai vreo lista pe undeva(bibliografie) pentru cei ce nu studiaza psihologia de cat ca autodidati, te rog trimitemio sa vad ce-i pot procura(trebuie sa gasesc un mijolc adecvat sa-l conving sa le citeasca).
    Confirm cele spuse de tine cu stilul de viata, care este foarte important, de cand practicam trekkingul si alte sporturi in natura(raftingul) viata noastra s-a schimbat foarte mult. Nu te descuraja cand cineva te critica, ei vor fi cei care te vor admira in viitor cand vor reusi sa puna in practica ceia ce spui tu.
    Cu respect si admiratie,
    geta

  24. Pera cred ca ai facut o mica confuzie intre a fi modest si a fi umil. Unul care e umil e asa pentru a incerca sa demonstreze ceva, incearca sa se arate asa pentru a castiga ceva. Dar unul care e modest, nu incearca sa demonstreze nimic. E asa pentru ca pur si simplu nu simte nevoia de a se afirma. E multumit de cum se simte el asa.

  25. Buna, Pera 🙂
    Urmaresc de mult blogul tau, dar acesta este primul comment pe care il postez si asta pentru ca aceste 25 de minute urmarite mai devreme mi s-au parut a fi cele mai bune 25 de minute ale tale. Ai realizat un material extrem de concentrat si de bine punctat(exceptand acel moment in care ai zis ca trebuie sa reiei ;), dar asta arata doar faptul ca esti si tu om si asa cum tu insuti ai zis, nu esti perfect). Felicitari! Calitatile expuse mai sus sunt intr-adevar extrem de importante pentru cineva care isi propune sa devina o personalitate alfa, fiecare dintre ele necesitand multa munca. Din punctul meu de vedere, o adaugare la calitatile ce tin de inteligenta emotionala ar fi PERSEVERENTA (desi tu ai punctat pe ici pe colo faptul ca poti intalni obstacole, ca poti cadea, dar ca mai important este sa te ridici, sa te scuturi de praf „sau de zapada” si sa-ti continui drumul catre succes; poate ca ar fi mai bine daca ar fi o sageata de sine statatoare). In privinta aspectelor cu care ma lupt cel mai mult as spune ca tin de vointa si de autodisciplina sau mai degraba de echilibrul dintre ele, caci exista vointa de a face un lucru, dar nu si autodisciplina necesara de a si finaliza acel lucru. Dar lupta continua si sper ca in viitorul apropiat sa ma declar invingatoare si la acest capitol. 😉
    Iti multumesc pentru toate materialele de pana acum! Faci ceva minunat pentru noi toti! Tine-o tot asa!
    Andreea.

  26. Iti multumesc Pera, mi-ai spus o groaza de lucruri pe care nu le stiam si la care eram varza.
    Mi-am dat seama ca sunt slab dar ca ma pot dezvolta si cel mai important mi-ai scos din cap chestia cum ca aveam o problema.

  27. Pera…sa stii ca mi-ai transmis un calm interior foarte puternic, imi place foarte mult cum le-ai prezentat, se observa ca esti 100% prezent in ceea ce faci si zici, iti multumesc pentru ca m-ai facut constienta de multe lucruri din acest video. Bafta si pe mai departe, si sa stii ca te voi urmarii cu perseverenta!

  28. Buna, Pera! Clasificarile pe care le-ai facut cuprind esenta dezvoltarii personale, dupa parerea mea, iar explicatiile aferente se bazeaza pe exemple practice, care sper sa ma mobilizeze mai usor decat pana acum. Am lacune serioase in toate domeniile, dar ma straduiesc sa-mi imbunatatesc stima de sine si inteligenta emotionala, ce-i drept, cu pasi mici, care fac diferenta totusi intre mine de acum 6 luni si cea care sunt azi. Iti multumesc ca te-am descoperit!

  29. Pera eu sunt bugetar ,bani exista ,da nu sunt cheltuiti cap, se fac parcuri, stadioane, piscine si alte hoti PDListe , bani sunt da sunt pe mana unor fomisti care isi fac provizii

  30. Salut, Pera!
    Daca iti invingi adversarul esti puternic, daca te invingi pe tine, esti maret. Sun Tzu.
    Am trecut o etapa interesanta a vietii mele datorita, mai ales, clicului declansat de parerile celor care au postat si mai putin mentorului, ale carui merite nu sunt, insa, mai putine. Am reusit sa ma reincadrez in munca si asta ma rencarca. E un post modest deocamdata, dar voi creste. Imi era frica o buna bucata de vreme ca nu voi mai fi in stare de nimic, mai ales dupa o experienta de sase luni in Italia, unde nu am gasit de lucru nici macar ca necalificat. Cine a trecut prin asa ceva poate intelege cu usurinta. Eu am ramas somer la 51 de ani si m-am reincadrat la 52 de ani, dupa ce lucrasem si facusem performanta la serviciu timp de peste 27 de ani. Am cules pareri de peste tot si, cu ceva sansa, am reusit sa ma incadrez. Multumesc Pera, multumesc Andrei Zarnescu! Succes tuturor!

  31. Multumim Pera!
    As vrea sa cred tot ceea ce spui si sa infaptuiesc.Mie imi lipsesc multe chestii din copilarie si as vrea sa imi dai un raspuns cum as putea sa dobandesc unele abilitati,deprinderi,care zic eu,ar fii fost de baza?Programe de reeducare,recuperare?Mss

  32. Din punctul meu de vedere mai am mult de lucrat la AUTODISCIPLINA si inca putin la VOINTA. Si mai cred ca am putin prea multa incredere in sine spre aroganta.De obicei cand sunt suficient de determinat sa realizez ceva ce imi face placere reusesc,dar cand trebuie sa fac ceva si imi displace este un esec garantat.

  33. Super tare Pera si foarte adevarat ceea ce ai spus. Stii foarte mult sa punctezi lucrurile importante, sa le sctructurezi si sa le faci pe intelesul tuturor. Majoritatea oamenilor avem tendinta de a ne complica este important sa stii sa simplifici si sa stii ce sa faci. Multumec pentru explicatii. Succes pe mai departe.

  34. Pera, intai vreau sa stii ca munca ta m-a ajutat foarte mult -am descoperit puncte de reper in dezvoltarea mea si raspunsuri la unele intrebari existentiale, iti port multa stima si respect; Insa parerea mea e ca te axezi prea mult pe gasirea vocatiei ca solutionare a tuturor problemeleor oamenilor,ceea ce faci tu e extraordinar, repet, dar fiecare om e diferit fiecare are drumul sau un drum concret, ceea ce a fost bun pentru tine nu inseamna ca este bun si pentru altul. Desigur ii ajuta pe multi dintre noi dar cred cu tarie ca fiecare om poate extrage invatamintele esentiale de care are nevoie din propriile experiente care, fara supararea bat orice carte sau material de dezvoltae personala.
    Desi e doar o parerea a mea a unui elev de 18 ani, simt ca e corecta. Sper sa iti fie de folos mesajul meu.
    Numai bine !

  35. Multumesc foarte mult. Fiecare material de la tine ma scutura si imi arata cum sa traiesc. Cel mai greu este cu autostapanirea si cu autpdisciplina. Te apreciez mult, multumesc. Eu cred ca vointa este nelimitata, ca si iubirea, ca si atentia, atata vreme cat avem energie. Si energie putem obtine oricand pe parcursul zilei prin rugaciune sau meditatie. Se spune ca „dai vointa, iei putere” si utilizezi puterea ca vointa, so on.. de multe ori cand mi-am mobilizat vointa am fost stimulata astfel si am avut vointa si pentru altceva. eu cred ca nu mai avem vointe doar atunci cand suntem obositi. Nu sunt o experta, este doar o observatie in ceea ce ma priveste.

  36. Este foarte adevarat ca multi dintre noi avem cunostinte despre increderea in sine si inteligenta emotionala, precum si de importanta acestora, dar ca este foarte greu pt multi sa le dezvolte. Acest material mi se pare foarte motivational, aratandu-ti cum dezvoltarea inteligentei emotionale si cresterea increderii in sine te pot face mai puternic si mai fericit.

  37. Entuziasmul tau este molipsitor si imi place sa vad ca exista persoane atat de bine orientate ca tine.
    Daca vrei si poti si esti dispus sa imi raspunzi la o intrebare eu iti raman recunoscator.
    Eu persoanal imi doresc sa pot controla ceea ce simt, fiindca ceea ce simtim este nivelul energetic al fiintei noastre. Consider ca uneori este mai bine sa transformi ceea ce simti decat sa te pui la treaba ignorand ceea ce simti.
    Dintr-un nivel energetic care se afla la pamant nu prea vad cum poti sa scoti un inalt nivel de performanta in orice lucru ai initia. De aceea eu ma gandesc ca inainte de a te pune pe treaba este necesar sa aduci ceea ce simti intr-un oarecare echilibru. Iar asta se poate face pe cale mentala, data fiind legatura intre minte si emotii si influenta reciproca ce exista intre cele doua.
    Daca exista vreo alta cale prin care poti sa treci la treaba si sa iti iasa bine ceea ce faci, atunci te rog sa mi-o spui si mie. Parerea mea insa este ca orice as incerca atunci cand ma simti foarte prost nu are cum sa iasa altfel decat prost. Prin urmare modul de a transforma ceea ce simti imi pare o chestiune esentiala, mai ales pentru o personalitate alfa.
    Multumesc anticipat, Marius DW.

  38. Mi-a placut mult ce ai zis despre natura,ca nu exista confort,ca nu exista dreptate,ca animalul mai mare il mananca pe cel mic.Si iti multumesc pt ca de fiecare data cand vad un material (video) ma ajuta sa cresc mai mult personal.

  39. Aha, am înţeles – Viaţa este o veşnică şi încordată luptă, pentru ALFA, pentru poziţia de lider… si piatra pe piatra nu va mai sta

  40. Am revenit acasa, uraa, bun material si asta! ( Nu spun ca este perfect sau perfect scris. Spun ca e bun, ca si celelalte materiale din cadrul cursului, sa ma scoata pe mine din impas. Exemple concrete: de cand „vin” la „Impulsul…” imi suport temporara saracie cu mai putin scrasnet de dinti ca inainte, nu mai am asa mari probleme cu ducerea unei sarcini la bun sfarsit, indraznesc sa iau conducerea unui grupuletz chiar daca prevad ca voi face si gafe. )

  41. Buna Pera! Sfaturie tale imi sunt foarte folositoare si pot sa spun ca mi-ai schimbat radical mentalitatea, in sensul cel mai bun si mai evoluat. Exista totusi o mica problema, dupa ce ti-am citit cartea si articolele mi-am dat seama ca trebuie sa trec la actiune, insa mi-am mai dat seama ca nu aveam curaj sa fac anumite lucruri, si mai mult de atat, si acum ma gandesc ca ce impact va avea asupra oamenilor daca voi adopta un comportament total diferit de cel pe care il aveam inainte, o atitudine mai increzatoare si mai hotarata. Unele mici schimbari au avut succes si acum lumea respecta mai mult timpul meu si cuvantul meu, insa sunt situatii in care ma simt motivata sa imi exprim parerea si sa o argumentez, sa fiu energica si sa vorbesc cu toata lumea, insa ma opreste un gand al naibii de urat, anume, ca ce va spune lumea daca dintr-o data ma voi purta ca o persoana populara si plina de energie si succes, opus persoanei pe care o cunostea toata lumea. La scoala sunt foarte precauta (daca e cuvantul potrivit) si rezervata, iar lumea nu ma cunoaste cu adevarat, insa in vacanta, cand sunt cu familia,sau cunostintele, prietenii revin la viata si sunt cu totul alta, o adevarata aventuriera….

  42. FELICITARI.Eu sunt intr-un program de dezvoltare personala,de lidership,dar vreau sa stii ca mi-am luat notite si iti multumesc pentru informatiile pe care le impartasesti cu atat entuziasm.Sper la un moment dat sa putem colabora ,pentru ca,una din dorintele mele este sa ajut oamenii prin exemplul personal.Iti multumesc si sa stii ca te voi urmarii in continuare.
    FELICITARI inca odata si multa sanatate.

  43. Salut!
    Mi-a placut foarte mult materialul tau, este foarte bine structurat si prezentat.
    Il voi recomanda si altor oameni, pentru ca e important pentru mine sa ii ajut, asa cum ma ajuti si tu.
    Mult succes si deabia astept partea 3.

  44. Ai reusit sa ma surprinzi in modul cel mai placut posibil.
    Sunt foarte sceptic cand aud ca cineva ofera ceva gratuit, de regula acest lucru este un tertip de marketing.
    In cazul tau chiar oferi ceva de valoare, cu substanta. Se simte ca-ti faci meseria cu pasiune si ca intr-adevar le doresti sincer binele celor carora li te adresezi. Se simte ca pui suflet in ceea ce faci.
    Ideile pe care tu le transmiti, in calitate de psiholog profesionist , sunt concluziile experientei mele de o viata. Si m-au preocupat si pe mine mult subiectele pe care le abordezi, am incercat si eu sa ma documentez, chiar daca am jucat la amatori.
    Eu fac parte din generatia parintilor tai si e o incantare sa iau lectii de la noua generatie.
    Cred ca mesajul tau ar fi un bun exemplu ca se poate face rating si cu alte tipuri de emisiuni, cu mesaje optimiste, cu continut , care sa-i insufleteasca pe cei care asculta.
    Succese si keep going!

  45. Buna Pera Cred ca am multe de invatat si mai ales incep sa descopar punctele slabe.Nu reusesc sa ies din zona de comfort,poate si dintr-o teama de necunoscut si de totul nou pt mine.Foarte interesant material,il voi urmari de mail multe ori pt a fii sigura ca am luat ceea ce a trebuit din el.Astept partea a 3-a!

  46. Foarte bun articolul! Bravo Pera! in cazul meu cea mai importanta este autodisciplina. Ea imi lipseste si pe ea am sa incep sa o cultiv.
    multumesc!

  47. Esti bun PERA.Nu o sa iti cumpar produsele dar o sa te urmaresc pe facebook si pe unde apari :)Iti multumesc pentru implicare 🙂

  48. Unele lucruri spuse de tine sunt dureros de adevarate. Dar, cred ca cel mai important mesaj din aceasta parte este acela ca, daca vrei cu adevarat, poti schimba orice in viata ta, pentru ca tot ceea ce ai nevoie ca sa faci aceasta schimbare este in tine.
    Noi suntem singurii responsabili de ceea ce suntem. Mai clar de atat nu se poate.

  49. Buna, toata informatia ce abunda in ultima vreme pe teme de dezvoltare personala, este foarte binevenita,pentru ca au menirea sa TREZEASCA atat puterea cat si inteligenta infinita din fiecare persoana dispusa sa accepte provocarea de a se autoeduca,autodepasi,autocunoaste !
    Te salut cu respect pentru ceea ce faci !
    Catalina Manea

  50. Draga Pera,
    Cam acum 2 saptamani am descoperit siteul dumneavoastra si m-am inscris la cursul gratuit pe care il oferiti si imi doresc sa va spun cat de mult apreciez umorul dumneavoastra in prezentari, faptul ca oferiti povestiri ce stimuleaza imaginatia si arata intelesul exact a ceea ce trebuie sa vedem. Faptul ca organizati lectii sub forma de video este un lucru exceptional, oricine poate avea acces si mai ales ramane cu imagini bine intiparite .Am ajuns sa imi placa vocea dumneavoastra , mai ales pentru faptul ca exprima toate gandurile mele interioare, toate concluziile la care eu am ajuns prin experientele si trairile mele,cu dezavantajul ca eu nu le am intr-un mod organziat.
    Problema mea principala in momentul de fata este descoperirea vocatiei, alegerea scopului, si cu toate ca ati oferit cursul acela Impulsul catre vocatie ( sau ceva de genul)unde sunt sigura ca oferiti lucruri care m-ar fi ajutat sa ajung la o descoperire, din motive financiare nu am putut sa ma inscriu.
    Dar urmaresc cu placere materialele dumneavoastra, si mai ales va apreciez pentru ceea ce sunteti si ceea ce faceti.Oferiti imensa valoare celor din jur si va doresc sa ajungeti mai departe decat unde v-ati prospus pentru ca sunteti un LUPTATOR si meritati.
    Felicitari!

  51. Foarte bun articol, cred ca ai mare dreptate in privinta mentalitatii romanilor, exact asta am observat si eu.
    Legat de disciplina si recompensa ai pus punctul pe i. O intrebare: cum putem obtine mai multa vointa? mi-ar placea sa vad un articol pe viitor mai detaliat despre pastrarea vointei.

  52. buna pera.multumesc din nou.mi-am dat seama ca mai am de lucrat la personalitatea mea.sunt cateva lucruri pe care le fac deja si asta ma bucura.am sanse sa devin o alfa.:)

  53. salut ,Pera ,mie imi place materialul .La increderea de sine trebuie sa lucrez la atitudine-mentalitate,sila sentimentul valorii. La inteligenta emotionalastiu f. bine sa aman recompensa,vointa am si autodisciplina, care maajuta sa fiu mai organizata.Multumescsi felicitari.Ps;si DUMNEZEUspunesa ne iubim pe noi insine.

  54. Multumesc Pera pentru toate aceste lectii folositoare,ca ne relevezi potentialul care se afla in noi,cu ajutorul caruia,ne descoperim destinul…M-am uitat pe materialul auxiliar…foarte interesant si am pus in practica ce scrie acolo…Multumesc frumos:)

  55. Buna Pera, ma bucur ca am gasit site-ul tau si ca am ocazia sa invat lucruri noi, foarte importante in autoeducare. Cred ca prin ceea ce faci, in primul rand faci oamenii sa constientizeze ca starea lor nu este una normala, una in care ar trebui sa se complaca.

  56. io iti multumesc si iti sunt deplin recunoscator . mi-ai amintit ceva ce deja stiam.si era nevoie.sa imi reaminteasca cineva.acel cineva esti tu.iti multumesc.

  57. Buna Pera! multumesc mult pentru sursa de „vitamine mentale” cu care ma bucuri de fiecare data cand iti vizitez website-ul sau cand primesc un newsletter. Si iti mai multumesc ca mi-ai trimis cartea Andreei „Stilul tau” tocmai in Danemarca. Si eu iubesc Romania,si ma bucura cand intalnesc oameni ca tine. Tocmai pentru tine, si pentru asemenea tie, ma intorc.
    Intrebarea mea este: ca si Andreea, si tu tii seminarii de dezvoltare personala? Si daca da, ai sa vii si in Bucuresti?

  58. cum se numesc cei despre care au scris ‘cum se fac bani’, ca nu am inteles prea bine? ai dat 2 nume . imi scrie numele lor exact si care e cea mai buna carte a fiecaruia?

  59. Multumesc, e minunat ce faci! Tot ce spui, am invatat in timp de la viata dar acum imi ”pui punctul pe i”, si ma ajuti sa ma adun dupa un esec.Spun unii ca inainte de succes trebuie sa cunosti mai inatai esecul; poate ca nimic nu este intamplator, de aceea am dat si peste tine!

  60. am cunoscutsuccesul imi este foarte greu cu esecul dsi consider ca este vina mea delasarea duce la esec nu am lenevit dar in ceeace amintrprins nu am pus acelas suflet am lasat totul la voia intimplari mergind in principiu daca cei ce nu au de nici unele pot trai si eu este o mare gresala ei nu se sperie de facturi pt nu au confortul costa nu sint invidioasa pe cei ca au imi este cida pe mine ca nu am ca ei desi eu odata aveam ei nu aveau

  61. In momentul de fata chiar sunt intr-un impas…si vreau sa spun ca aceste lectii sunt pentru mine de mare ajutor. Imi dau curaj sa continui! Felicitari pentru tot si multe multumiri!

  62. Materialul prezentat este,pentru mine deosebit de valoros.Arata simplu si concret o cale prin care poti sa ajungi la starea de implinire,sa te bucuri de viata ,sa faci o diferenta in viata altora.
    Din curiozitate am citit cateva comentarii.Am ramas surprinsa cat de multe sunt cu o atitudine de combatere.
    Si m-am intrebat ce-l poate face pe un om sa nu vada valoarea materialului legandu-se de detalii,gen istoric nu stau asa lucrurile….demonstratiile nu au avut scopul asta.Sunt doar exemple.Ce vad ,si asta tine de schimbarea mentalitatilor este „eu am dreptate”.Multi oameni sunt dispusi sa moara „pentru ca au dreptate”Sunt detinatorii adevarurilor absolute.Istoria e alta.
    Vointa nu-i la fel pentru toti.
    Eu stiu mai bine,alta-i calea.
    Religia mea e mai buna.
    ……………………………
    Si asa apar disputele,luptele,dezacordurile,divorturi,razboaiele.
    Cat de simplu este sa stai, sa asculti si sa iei in consideratie spusele interlocutorului.Poti sa ai alta parere in final,dar ascultand (activ,nu doar faptul ca auzi inseamna ca asculti)poti afla ceva valoros pentru tine.Si sa asculti este nevoie de antrenament.Adica vointa,autodisciplina,sa-mi schimb mentalitatea(dau bine daca am o alta parere).Si asta este o forma de manifestare a respectului.Calea-i simpla,drumu-i greu.Sa vreau ceva este simplu,sa-mi asum responsabilitatea si sa iau actiune ca sa obtin ce vreau cere efort.Tot ce a expus Pera se leaga,este o scata ,si daca scoti o treapta ,nu urci unde vrei.

  63. Acete probleme omenesti,incepusem incepusem sa le studiez acum 24-25 de ani.Ce sa intamplat dupa aceea este foarte greu de explicat.Din aceasta cauza,pana in momentul de fata,am fost o persoana,mediocra,modesta,etc.Multumesc pentru ceea ce faci,pentru mine si pentru cei din jurul tau.In momentul de fata,nu pot comenta si nu pot complecta cu nimec, lectia ta.Astept in continuare,cat mai multe lectii si invataruri de la tine.

  64. bune lectiile atit 1 cit si 2, am citit si articolele referitoare la (Mentor si cei 8 pasi)o sa mai citesc. Virsta mea este mult mai mare decit a celorlalti si am retinut „Viata nu se masoara in ani biologici ci in varsta sufletului. Nu e tarziu niciodata sa faci orice iti doresti in viata „

  65. Sunt de acord cu mare parte din continutul acestui material, dar nu pot sa inteleg de ce obtin rezultate doar in cazul telurilor mici? Cand eram in al doilea an la master, mi-am ales o tema de disertatie foarte arida, pentru care dispuneam de putine materiale si pe care nu prea stiam cum sa o conturez, mai ales ca nici profesoara coordonatoare nu prea stia sa ma orienteze.Dar am avut ambitie pentru ca vroiam sa-mi obtin diploma si m-am chinuit si am muncit din greu si am renuntat la orice fel de distractie pentru ca asa sunt eu (nu pot sa ma relaxez sau sa ma distrez pana nu-mi termin treaba). Am luat 10, mi-am luat luat diploma. Dar in ceea ce priveste telurile mari: dezvoltarea unei cariere nu a mai mers reteta. Nici la capitolul sanatate si frumusete nu a mers, rezultatele obtinute sunt prea mici in comparatie cu efortul depus. Iar acum am o mare problema, trebuie sa port in acelasi timp trei batalii diferite. Cum pot sa castig aceste batalii? Pe toate trei in acelasi timp, toate trei sunt la fel de importante si de succesul obtinut intr-una depinde si succesul obtinut in celelalte?

  66. Bravo Pera!
    Reusesti sa faci lucrurile ca un profesionist.
    Abia astept partea a 3 a.
    Totul este perfect cand te ascult, problema apare cand incep sa aplic ceea ce tu ne spui.
    Este o lupta grea si care probabil va dura toata viata, dar merita.

  67. Mediocritatea si ignoranta sunt atat de usor de ales.
    Poate ca exista si altceva totusi…
    De multe ori am avut alte ganduri si alte pareri decat cei din anturajul meu, mi-a fost insa teama sa mi le exprim tocmai pentru ca erau diferite. Poate ca scoala a lasat foarte mult amprenta de „sclav obedient”in mine”. Si daca caut radacina acestei temeri de a-mi exprima parerea diferita nu trebuie sa ma stradui prea mult.Rezolvam probleme de matematica inca din scoala primara prin alte metode, pictam intr-un mod diferit…numai ca desi rezultatul era bun la problemele de matematica nu eram punctata la fel deoarece nu am folosit metoda predata.
    Imi place ideea de diversitate si sper ca ascltand cu drag materialele sa regasesc stralucirea din mine care a fost ani la rand acoperita cu rahaturi.

  68. Cu acest material ai pus punctul pe i caci asa suntem noi romanii!!!eu traiesc afara si vad cel putin la mine ca acum ai avut dreptate dar,te rog spune-mi cum si ce pot face sa seduc femeile in paralel cu aceste lectii!Te rog foarte mult nu vreau sa intru in panica cu aceasta problema!!!

  69. Salut Pera,
    Imi place ca aud tot timpul lucruri noi de la tine,la obiect, banuiesc ca te documentezi in fiecare zi.Eu nu mai locuiesc in Romania si imi pare rau ca imi pare bine.Sunt uimit cat de bine se traieste in vest daca iti merge mintea putin,nu la porcarii ci la afaceri cinstite.
    Cum norocul ti-l faci cu mana ta, Te salut Pera si nu te opri din ce faci.

  70. Pera, vreau sa ma ajuti cu cateva sfaturi legate de detasarea de familie. Cum sa devii independent chiar de la o varsta mai frageda (18 ani). Crede-ma ca pentru mine nu e prea usor pentru ca momentan nu prea gasesc solutii pentru o slujba buna in care sa ma incadrez. Locuiesc intr-un orasel mic cu putine posibilitati insa m-am gandit sa astept pana plec la facultate si sa incep sa ma formez abia atunci cum imi doresc. Astept un raspuns. Mersi anticipat!

  71. Salut,
    Excelent material. Dar, fara suparare, „da?” e chiar suparator pentru ascultator. Mult, mult, mult prea des folosit.

  72. Sunt nou abonata la „Personalitate Alfa” si ambele lectii (1, 2) mi s-au parut excelente.Imi place modul in care le prezinti, este pe intelesul tuturor.
    Dealtfel trebuie sa-ti raspund la intrebarea: Care consider ca sunt cele 3 trasaturi Alfa?…
    1. Perseverenta
    2. Puterea de a o lua de la inceput ( cand e nevoie)
    3. Vointa
    Felicitari pentru tot ce faci !

  73. Toate articolele tale si materialele video ma motiveaza enorm sa lucrez la fiecare din cele 6 aspecte, care tin atat de increderea in sine, cat si de inteligenta emotionala. Toate merg mana in mana. Multumesc pentru fiecare lectie!

  74. Aștept cu nerăbdare, fiecare mesaj de la tine , sunt interesante si fac bine psihicului,am ce învața după ce citesc sau ascult orice material care vine de la un Alfa.
    Îți multumesc pt tot.

  75. Buna Pera, felicitari pentru ceea ce faci pentru noi.
    Ma ajuta foarte mult informatiile pe care le livrezi prin acest training, si tocmai ce mi-am dat seama ca am o problema cu autodisciplina si chiar o sa incep de azi sa caut cat mai multe materiale de a ma dezvolta astfel incat sa devin o profesionista din amatoarea care sunt azi.
    Merci mult!

  76. Mi-a placut mult schema facuta de tine. Astfel o sa ramana mai usor in memoria noastra. Autodisciplina este cea mai importanta si pentru mine, este singura care simt ca trebuie dezvoltata in acest moment…

  77. foarte frumos material ,sunt aspecte care trebuiesc invatate si ma bucur ca te am descoperit ,esti un bun mentor,mersi .:)

  78. Salut Pera,
    Joc tenis de masa in doua competitii. Una pentru ca imi place si in cealalta joc ca rezerva numai pentru a o sustine cu bani.
    A doua este sub nivelul meu dar mi se cere tot timpul sa joc. Revenind la articolul cu maiestria eu am urcat si acum ma aflu pe un platou mai inalt.
    Problema este ca nu vreau sa fiu arogant si sa refuz vechea competitie dar nici sa ma zbat in modestie numai sa nu imi supar colegii.
    Astept raspuns.
    Mersi,
    Raul Coste

  79. salut, e foarte adevarat ce spui in curs insa e ca in povestea „Cuiul” cum poti sa prinzi doua scanduri fara sa le legi, in final a venit un baiat si a batut un cui. Oamenii raspund: asta pute-am si eu dar nu m-am gandit 🙂 in alta ordine de idei cred ca problema este timpul, caci eu zic ca toti ne dorim sa fim persoane alfa si sa reusim.
    Eu in particular abia am timp sa urmaresc cursul si asta o fac pe bucati. In cursul saptamanii lucrez de la 8.00 la ora 17.oo. abia seara ajuns acasa obosit mananc si ma odihnesc pentru a fi apt pentru a doua zi. In weekhend timpul mi-l ocupa Bebe al meu si nu pot sa-l refuz.
    Nu pot sa nu ma gandesc la o teorie a conspiratiei. Odata intrat pe un drumul spre a deveni o personalitate alfa. Valul cotidian te ia pe dinainte si te deviaza de pe drum… Vorbesti de vointa, da perfect adevarat, insa oricata vointa as avea, nu pot renunta la munca ce o fac, salariul de mizerie pe careil primesc. pentru ca nimeni nu-mi garanteaza reusita… e frumos ce spui, interesant, fac eforturi dar vor mai curge niste ani.
    cu bine!!!

  80. Multumesc pentru invataturi. Imi dau speranta si ma fac sa cred ca nu e totul pierdut. Paradoxal, imi dau totodata si un sentiment de prea departe, de obiectiv de neatins in conditiile date. Oricum, merg inainte incercand sa nu ma mai plang atat si purtand oglinda la mine.

  81. Buna Pera…imi pare bine sa te cunosc..imi place tot ce mi ai trimis pana acum pe mail..imi dau seama ca viata mea se poate schimba, important e sa mi doresc cu adevarat si sa ma autodisciplinez ..iti multumesc pentru lectiile ce mi le ai trimis pana acum..eu nu locuiesc in tara, dar imi voi gasi un prieten sa mi poata cumpara cartea si sa mi o trimita..din ianuarie voi incepe aici un curs de autostima, iar intre timp incerc cu ajutorul unui psiholog sa mi gasesc echilibrul si pofta de viata!..felicitari pentru tot ce ai realizat!

  82. Multumesc pentru material este stimulant. M-ai atins cu autodisciplina; ah, cand se asterne praful peste noi si ne tine de cald…

  83. Buna Pera,
    De mult am vrut sa fac ceva cu viata mea dar mereu m am lovit de negativismul celor din jur..”nu ai cum sa reusesti..lasa,nu acum..asteapta,e mai bine in doi”..cred ca tot negativismul asta m a tras putin in jos.Am atat de multe idei dar nu stiu cum sa le valorific,de unde sa incep.De felul meu sunt o fire optimista,stiu ca intr o buna zi o sa reusesc,dar cu cat trece timpul(si parca anii 2000-prezent au trecut ca fulgerul)cu atat simt ca rezultatele o sa intarzie mai mult.Tot caut informatii care sa ma ajute sa mi ating ,usor usor, telurile si intotdeauna,cum zice romanul,parca i facatura, ma lovesc de obstacole.
    Sunt norocoasa ca am ocazia sa te ascult si ma simt cu mult mai motivata.
    Multumesc

  84. Buna PERA!In primul rand vreau sa te felicit pentru curajul tau de a merge mai departe in viata si binenteles de a progresa.Mi-a placut foarte mult materialul tau si ma bucur din suflet ca sunt si romani care fac astfel de materiale educationale.Sunt recunoscatoare si iti multumesc pentru informatiile pe care mi le-ai oferit mie si celorlanti.iti trimit toate gandurile mele bune.

  85. mult prea faine! mai ales ca a venit intr-un moment in care eram atat de aproape de a renunta… ma luptam cu mine… incercam sa iau o decizie la care stiam raspunsul … si logica incerca sa ma convinga sa trec peste ceea ce simteam ca e bine… Multumesc! 🙂

  86. Multumesc Pera, un material care m-a trezit la realitate si mi-a dat un impuls sa lucrez cu mine sa, incerc sa modelez anumite abilitati . Faci o treaba excelenta cu noi, aveam nevoie de o astfel de lectie! Astept lectia 3.

  87. Interesant ce spui ! Trebuie sa incep sa schimb niste lucruri la mine si cred ca voi reusi cu ajutorul informatiilor pe care le transmiti !

  88. este ceea ce trebuie sa stie toata tara aceste lucruri…Educatia si vointa sunt primordiale in atingerea scopurilor,iar autodisciplina este o calitate extraordinara!ASa ajungi un profesionist! Adevarat profesionist!

  89. salut Pera , ba ai dreptate, totul depinde de tine si tu semeni cu un alt om foarte destept Pavel Corut , care parca sunteti gemeni la minte, felu dea gandi, intradevar oameni bogati ce au ei ce nu avem noi, doar  tot 2 maini, 2 picioare , un cap, dar conteaza cum le folosesti si cum actionezi, ca un adevarat alfa , dar intai trebuie sa devii alfa pt tine insuti , iar apoi prin exemle sa te urmeze alte persoane sa te respecte, foarte tare aceaste sfaturi
     mersi pera

  90. @silviu gabriel  Salut mann an nou fericit , am o intrebare, ce parere ai de talk fusion, eu zic ca e o afacere de viitor,dar totusi as vrea sa stiu si parerea ta.iti multumesc anticipat Creere…

  91. Stii cum am ajuns la situl tau? Intr-o duminica am avut un mic conflict de la un lucru pe care voiam sa il fac si o prietena crezand ca ma ajuta sa scap de acea grija m-a certat ca am avut o atitudine dura. Hm..acum stau si ma gandesc..sunt slaba la punctul inteligenta emotionala..trebuie sa am grija sa nu reactionez ca un copil si sa explic calm. Imi trebuie mult control, si aceasta pentru ca imi iubesc prietenii si nu vreau sa ii supar cu impulsivitatea mea. Mersi!

  92. Nu stiu ce intrebari sa-ti pun la acest video, dar una imi este clar ca nu trebuie sa ma tem si sa risc cu increderea in sine chiar daca trec peste obstacole. Multumesc

  93. din ce in ce mai interesant, voi urmari cursul mai departe.
    totusi trebuie sa-mi explici un lucru: cand ai calitati de alfa deosebite si cand vezi ca societatea actuala respinge pana la anulare acest tip, de ce caracteristica alfa iti impune ca un act de vointa anularea completa a contributiei pe care poti s-o depui in folosul social?

  94. Salut Pera,
     
    Imi pare bine ca te-am descoperit. La momentul potrivit as spune. O sa incep sa le pun in practica si apoi sar cu intrebarile 🙂

  95. Salut Pera, 
     Innainte sa aflu de cursul tau incepusem sa ma autoevaluez , iar autoevaluarea mea , facuta fara a avea vre-un fel de cunostinte in domeniul psiholgiei , a evidentiat categoriile enumerate in curs. Din punctele evidentiate de tine cel mai bine stau cu responsabilitatea, lucru care mi-a adus si recunoasterea superiorilor. Insa sunt foarte slab la vointa si autodisciplina. Imi gasesc foarte greu un obiectiv care sa ma motiveze si caruia sa ii dedic vointa. Pentru asta ii consider vinovati pe parinti pentru ca nu m-au indrumat catre performanta , indiferent de domeniu. Ma complac cu viata creata si foarte greu fac un pas pentru a o imbunatati . Tu spui ca toti suntem la fel , ca avem aceeasi vointa. Dar eu consider ca mie imi lipseste vointa cu desavarsire. In situatiile critice ma comport ca un alfa ,ma impun si gestionez situatia aparuta cu rezultate pozitive. Dar in activitatile recurente , nu reusesc sa ma concentrez catre un scop, si tot timpul am rezultate in atingerea scopului. In situatia asta sunt un beta si ma rezum la asta?

  96. Buna Pera,
       Daca primul modul a fost de „incalzire” , de introducere in ceea ce este personalitatea alfa , in al doilea treci la lucruri concrete si ff. adevarate . Multumesc mult pt. material ! Eu personal la fiecare am de lucrat dar totusi cred ca cel mai mult la vointa care impreuna cu puterea de a decide dau actiunea , ceea ce incerc eu sa fac acum . Astept cu interes si materialele viitoare . Mihai

  97. Imi plac mult lectiile tale, atat de mult incat  imi vine sa le transform in secretul meu.:)) Ce inseamna asta? Ca imi vine cu greu sa impartasesc descoperirea mea (si aici ma refer la invataturile tale) cu ceilalti. Insa ca sa demonstrez ca am invatat ceva din ceea ce tu ai prezentat, o sa dezvalui acest „secret” cat mai multor persoane. Sunt minunate sfaturile si sugestiile tale! Cu siguranta multe persoane iti sunt recunoscatoare pentru ceea ce faci, printre care si eu! Mult succes in continuare!

  98. Mi-a placut partea cu mentalitatea de la romani! Asta e si parerea mea: romanii s-au invatat sa ceara, dar sa dea inapoi nu! Aici eu am incercat sa ma autoeduc, nu imi place sa cer ceva de la cineva si sa raman datoare, de obicei imi place sa ajut cat mai multi oameni, sa-i stiu intr-un fel datori la mine si ca intr-o zi cand o sa am o  problema sa sara si sa imi dea o mana de ajutor, dar prea putin s-a intamplat sa am nevoie de ei. Sunt mai mult independenta! La partea de responsabilitatea stau foarte bine! Imi asum tot ceea ce gandesc, ce spun si ce fac. A fost greu sa invat, dar ma bucur ca am reusit! Insa ce nu imi place e ca stau prost la partea de respect si iubire de sine. Am fost crescuta de bunica care intotdeauna imi zicea sa fiu cat mai modesta si sa ii iubesc pe cei din jur mai mult decat pe mine! Acum sunt in plin proces de autoeducare. Am inceput prin a accepta cu fruntea sus laudele celor din jur si chiar as vrea sa sa simt cat mai mandra de mine si de ceea ce am realizat. La partea cu incredere in sine cam asta ar fi. La cealalta parte nu stiu ce sa zic fac parte inca din categoria amatorilor asta e sigur, dar imi trebuie timp ca sa imi aranjez ideile…
      :)))Imi place foarte mult cand faci trimitere la haitele de lupi. Lupii sunt animalele mele preferate si ador felul in care se comporta si ierarhiile lor;)!
        Astept si urmatoarea tema!!!

  99. Imi place limbajul pentru ca este accesibil tuturor, iar atitudinea este lejera,naturala. Am urmarit amandoua lectiile si……mi-au placut. Personal, am eroare cand vad ceva scris in fundal, si asta probabil din cauza nenumaratelor sedinte la care am fost nevoita sa particip intr-o multinationala.
    Pe plan profesional, atitudinea,sentimentul valorii si responsabilitatea,la un moment dat,au fost un mare minus pentru mine. Nu m-am simtit niciodata ca facand parte dintr-un neam de SUPUSI,dar oamenii cu care intram in contact si care,uneori ne pot influenta viata, detesta indivizi care au atitudine,sentimentul valorii si asumarea responsabilitatii si….iau masuri. Si,repetandu-se modelul, stai si te gandesti,daca nu e momentul sa treci de partea cealalta a baricadei, unde oamenii supusi, fara atitudine,o duc bine merci,nici nu primesc aplauze,dar nici nu deranjeaza in vreun fel si asa poti avea si tu un job constant (in tara asta faina unde este apreciata si promovata mediocritatea). Asa devenim noi capul plecat….Pe plan sentimental,la sentimentul valorii, trebuie sa-mi adun trupele.
    Inteligenta emotionala. Sunt repetenta. Vointa am atata timp cat exista o motivatie puternica. Amanarea recompensei. Doar daca ma mai nasc inca o data. Si la autodisciplina,iar daca sunt motivata. Dar daca stai si te uiti bine,sunt cu un picior in groapa,cu unul sus,asa ca e momentul sa vedem partea plina a paharului.
    Am sa-ti urmaresc materialele,chiar daca nu sunt lucruri noi pentru mine,sperand sa aiba un impact benefic.
    Spor la treaba!

  100. Am citit cateva carti de automotivare si mi se par mai eficiente lectiile pe care le-am vazut aici. Cum reusesti sa eviti ceea ce-ti distrage atentia de la scopurile tale? Sa eviti suna asa ….. ca si cum ai incerca sa fugi. Dar cum faci?

    1. E vorba de cineva din familie, cu care am crescut.  Si fie ca vreau sau nu, tot ma influenteaza negativ. Punctul meu slab e ca vreau sa fiu bun…..

  101. mi-a placut tot ce ai spus in acest minunat pas spre descoperire si dezvoltare,abia asteps sa lucrez la tot ce ai spus..am facut copy – paste pentru toti prietenii mei)))multumesk

  102. Multa lume (printre care si eu, recunosc) dau vina pe lipsa vointei. Eu ziceam ca nu pot sa fac ceva pentru ca nu m-am nascut cu vointa necesara. Dadeam vina pe lipsa vointei pentru lipsa mea de autodisciplina. Pana cand am vazut un citat: „pretend willpower doesn’t exist”, care mi-a mai deschis putin ochii. Iar acum, cu ajutorul acestui video (mai ales datorita explicatiei conform careia in fiecare zi avem o resursa limitata de vointa), mi-am dat seama de ce nu reuseam sa fac ce imi propuneam. Multumesc.

  103. Intradevar lupta cu sine e foarte grea , imi dau seama ca nu am luptat deloc cu mine si am ales calea cea mai usoara de confort . Intotdeauna am crezut ca trebuie sa am o motivatie din exterior pentru a lupta, dar inainte de toate trebuie sa incep cu persona mea ,cu adevarat o lupta grea , dar imi doresc sa castig. Va multumesc.

  104. este foarte interesant, multumesc astept urmatoarele  sfaturi (cursuri)                                        iosif

  105. la materialul : http://www.impulsul.ro/sites/default/files/mp3/psihologie/vointa.mp3 la minutul 12.04 se intrerupe prezentarea – am incercat de 2 ori si acelasi rezultat :((
    As mai avea o intrebare legat de acest material…In formatul PDF scrie „un material audio despre vointa”,
    asa si este cand il deschid…nu este imagine , dar tu in prezentare ne descri desenul pe care il faci ca sa exemplifici mai bine Vointa ( este exact momentul in care prezentarea se blocheaza si ca sunet )…
    Doar la mine nu este imagine la acest material?

  106. Intr-adevar lupta cu sine e foarte grea , imi dau seama ca nu am luptat deloc cu mine pana  acum si am ales intotdeauna calea cea mai usoara de confort . Intotdeauna am crezut ca trebuie sa am o motivatie din exterior pentru a lupta, dar inainte de toate trebuie sa incep cu persona mea ,cu adevarat o lupta grea , dar imi doresc sa castig.

  107. Salut Pera. Mi-a placut si lectia a 2-a. Imi este greu de multe ori sa accept viata asa cum e si ma simt vinovata ca nu reusesc acest lucru, trista ca aceasta atitudine nu imi face bine nici mie, nici celor din jur si ca astfel nu ma bucur de viata asa cum imi doresc. Cred ca din cauza ca atat eu cat si majoritatea oamenilor ne-am obisnuit sa gandim negativ, ne-am identificat cu gandurile si emotiile, ne e greu sa fim fericiti, sa avem o atitudine pozitiva. Ne trebuie antrenament. De multe ori am criticat pe cei din jur pt ca mi-era mai usor sa astept de la altul sa se schimbe decat sa-mi asum eu responsabilitatea.      Eugenia.

  108. Salut . frumos material , toate sunt la asa . Dar eu cred ca vointa pe care o avem este mai mult decat o particica ,uneori  oameni de langa noi ne ajuta de multe ori sa ne dea un impuls de vointa , sau invers , . vreau sa lupt sa imi pun vointa in aplicare cand vreau eu , sau mai bine zis ,  sa fie mereu prezenta in viata mea ,  zi cu zi . multumesc

  109. o modalitate destul de buna pentru antrenarea recompensei ii postul negru in timpul verii. din motive diferite acum 2 ani faceam asa ceva. acum mi-am dat seama ca m-a ajutat enorm. imi plac video-urile tale. ma inspira, ma motiveaza, imi pun sangele dinou in functiune.si puterea exemplului intr-adevar ii cea mai puternica. noi iti luam exemplul deoarece tu esti un adevarat alfa. ajuti foarte multe persoane din romania…iti asumi responsabilitatea 😀

  110. Pera Novacovici esti un super om cu un super caracter si ambitie sincer nushtiu cati din lumea asta ar ajuta oameni cum ii ajuti tu iti multumesc ca traiesti ca existi ca faci ceea ce faci si pe mine unul mai schimbat acuma ramane de facut sa te urmaresc sami descopar personalitatea alfa indiferent de esecuri sau progrese si sa invat ca viata iti pune piedici la care nu te poti ridica,Dar cu vointa si cum ai spus tu autodisciplina poti sa treci peste orice cu increderea de sine atitudine si mentalitate trebuie a gandim dincolo de cea ce facem sa ne punem intrebari dupa ce am facut acel lucru nu inainte finda daca ne punem inainte exista riscul sa esuezi..ORCUM PERA NOVACOVICE PENTRU MINE AI AJUNS SI ESTI UN EXEMPLU DE URMAT SI TE RESPECT MAI MULT PE ZI CE TRECE PRIN TOT CE FACI TU..ITI MULTUMESC CA AI AVUT TIMPUL PENTRU AMI VEDEAM COMENTARIUL…MULTUMESC SI TE VOI URMARI INTOTDEAUNA

  111. cred ca si oamenii slabi ,sensibili,care nu-si urmeaza scopurile ca niste roboti atrag,au forta,devin modele,au succes.Cred ca trebuie sa te regasesti  intr-un model sau sa ti se potriveasca un anumit tip de viata .Nu stiu daca copiind modul actional al altuia ajungi la succes

  112. Interesant ceea ce spui.Eu am facut 2 anii de Aikido ca in orice arte martiale are in ea autodisciplina,imi dau seama din ceea ce spui tu legat de auto disciplina ca nu a fost o pierdere de timp acesti doi ani si plus pe langa asta am mai auzit ca auto disciplina este importanta.Eu „credca” auto disciplina calibreaza sau mai bine spus echilibreaza emotile din interior find ele cele mai importante ce determina intentile pe care le faci in exterior.Acum aplic metode di artele martiale in mod natural si ma face sa ma simt mai in armonie cu tot ce se intampla in jurul meu uneori le fac fara sa imi dau seama si in acelasi timp agresivitatea este mai bine controlata de catre constinta,practic creaza o armonie in energia agresiva pe care toti o avem si chiar asi recomanda ca copii de mici sa mearga sa fac artele martiale,am fost la cursul lui Marius in August 2013 la Herculane in care pana si Marius a specificat legat de agresivitate ca copii trebuie lasati sa se joace cu pistoale sau sabi de jucarie „bineinteles” pentru asi manifesta agresivitatea pentru ca daca nu sunt lasati cat sunt mici cand vor creste agresivitatea lor la un momentdata tot se va manifesta,dar cu energie mult mai mare si greu de controlat,de aceea este important ca un copil de pe la 4-5 ani sa fac artele martiale,ca odata ajuns adult ii va fi ma usor sa isi controleze agresivitatea si in acelasi timp se formeaza si increderea in sine si probabil si alte abilitati pe care eu inca nu imi dau seama de ele , oricum stiu sigur ca va aduce benifici interioare cat si exterioare 😉 😀 Cat despre politica si Tv ambele mai putin le urmaresc 😉 🙂

  113. Salut Pera.Interesant ceea ce spui.Eu am facut 2 anii de Aikido ca in orice arte martiale are in ea autodisciplina,imi dau seama din ceea ce spui tu legat de auto disciplina ca nu a fost o pierdere de timp acesti doi ani si plus pe langa asta am mai auzit ca auto disciplina este importanta.Eu „credca” auto disciplina calibreaza sau mai bine spus echilibreaza emotile din interior find ele cele mai importante ce determina intentile pe care le faci in exterior.Acum aplic metode di artele martiale in mod natural si ma face sa ma simt mai in armonie cu tot ce se intampla in jurul meu uneori le fac fara sa imi dau seama si in acelasi timp agresivitatea este mai bine controlata de catre constinta,practic creaza o armonie in energia agresiva pe care toti o avem si chiar asi recomanda ca copii de mici sa mearga sa fac artele martiale,am fost la cursul lui Marius in August 2013 la Herculane in care pana si Marius a specificat legat de agresivitate ca copii trebuie lasati sa se joace cu pistoale sau sabi de jucarie „bineinteles” pentru asi manifesta agresivitatea pentru ca daca nu sunt lasati cat sunt mici cand vor creste agresivitatea lor la un momentdata tot se va manifesta,dar cu energie mult mai mare si greu de controlat,de aceea este important ca un copil de pe la 4-5 ani sa fac artele martiale,ca odata ajuns adult ii va fi ma usor sa isi controleze agresivitatea si in acelasi timp se formeaza si increderea in sine si probabil si alte abilitati pe care eu inca nu imi dau seama de ele , oricum stiu sigur ca va aduce benifici interioare cat si exterioare 😉 😀 Cat despre politica si Tv ambele mai putin le urmaresc 😉 🙂

  114. buna ziua draga Pera,iti multumesc ca existi si pentru mine si ca in sfarsit am reusit sa te gasesc,aveam nevoie de incredere in mine si eu si fiul meu,inca duc munca de lamurire cu el sa citeasca materialele tale,ma simt mult mai bine de cand am inceput sa citesc si sunt abia la inceput,sper sa regasesc ceea ce caut,increderea in sine.multumesc

  115. Buna Pera,
    Mi-a placut foarte mult acest material. Imi place modul cu sistematizezi totul astfel incat sa devina extrem de clar. Sincer te apreciez foarte mult pentru ceea ce faci.
    Iti multumesc si sunt cu ‘ochii pe tine.’

  116. Vointa si autodisciplina este cheia succesului in viata. Tota lumea mai grasuta vrea sa tina tot felul de cure pentru a slabi, dar niciodata nu fac o cura de vointa. Vointa tine de personalitatea fiecarui individ si de dorinta de nu a trece degeaba prin viata.
    Vrem multe dar fara sa depunem nici cel mai mic efort, se spune ca ,,Dumnezeu iti da dar nu-ti baga si-n traista”
    Se intampla uneori ca relationare cu cei din jur sa-ti diminueze vointa, atunci intervine autoeducarea, dar autoeducarea tine de personalitatea fiecaruia. Ce zici am dreptae ?
    Toata viata am dotit sa-mi depasesc limitele, dar…. foarte greu, cu foarte multa munca.
    Frumoasa si interesanta prelegerea ta. Felicitari!

  117. esti incredibil! m-a speriat seriozitatea ta, adica, gata cu glumele si am sa te ascult de cate ori e nevoie pana imi intra in creier. multumim pt.pdf.si sunt uimita ca mai exista oameni ca tine pe lumea asta.Iar daca eu te-am gasit , nu sun o ghinionista sau o ratata cum zice tata, ci o norocoasa.

  118. Deci,sunt o persoana alfa si nu stiam. Lipsesc din puzzle ceva piese dar urmărindu-te, se rezolva. Multumesc pentru confirmare.

  119. Buna din nou.
    Ma simt de parca am iesit de la cursuri. A fost si este foarte educativ pentru mine. Am scris in continuu si am sorbit fiecare cuvant. Multumesc pentru efort, material, TIMP, PASIUNE, ajutor..
    Astept cu nerabdare si celelalte „cursuri”. Ma bucur sa vad ca sunt pe drumul bun si mai ales ca , astfel, am descoperit unde am de lucru la mine.
    Multumesc Pera.

  120. Credeam ca modestia este sentimentul opus ingamfarii, cel care ne ajuta sa nu exageram valoarea actiunilor noastre si tu vii si-mi spui ca nu e buna……mie mi se spune ca sunt speciala, am multi prieteni, cunostinte, care imi solicita atentia si prezenta, nu crezi ca mi-ar fi foarte dificil daca nu as fi modesta?

  121. o sa scriu in continuarea lectiei 1/4:
    apropo de viteza de reactie e bine ca nu au mai trecut 4 luni de la propunerea de a studia impreuna cu tine; a trecut doar 1&1/2 zile – o zi jumate; sunt pe linie / directie; poti fi mandru, ca ai reusit, sa ma scoti din comoditati……..nu am timp, sunt ocupat, etc.
    bun, gata cu linguseala………….
    am de scris feedback la 2/4:
    nu voi completa integral diagrama ta
    doar acolo unde am simtit, ca am mai prins ceva:
    – ieri, vazand doar titlul si ascultandu – te 5 min. ieri ( din totalul de 40 min. astazi cu opriri pentru notatii )
    – am exersat cu prietenii si colaboratorii zilei:
    ” MI – A TINUT CU COLABORATORII „………” am avut succes ”
    unul dintre prieteni mi – a spus insa simplu, dupa ce m – a ascultat:
    ” VEZI CU CINE TE UMFLII IN PENE ……….”
    …….deci atentie, e de vazut cat e de apasat pedala in functie de interlocutor
    buuunnn , asta a fost, pentru pentru verificare pct. MODESTIE VERSUS AROGANTA & VICEVERSA
    celelalte puncte; precizez, ca am 6 ( sase ) pagini de notatii, deci o sa o scurtez cat pot.
    privitor la :
    ATITUDINE & MENTALITATE:
    – cam din iarna mi – am pus un senzor: de cate ori intru in ” vrie negativa ” mi se aprinde becul(etul) de avarie; nu imediat, dar se aprinde; deci fara ganduri si comportament negativ…….oky
    SENTIMENTUL VALORII:
    – DEZVOLTAREA ABILITATILOR; aici o sa completez cu ceea ce mi – a spus un client acum cativa ani:
    nu poti detine controlul, daca nu sti , sa faci tot ceea ce fac colaboratorii tai; chiar daca e dintr – o alta zona a discutiei, are un sambure de adevar.
    bun, da – mi voie, sa trec direct la ultimul punct
    – AUTODISCIPLINA
    aici e ceea ce m – ai ajutat , sa descopar astazi
    PUNCTUL MEU SLAB – IMPULSIVITATEA.
    NU STIAM, CA ESTE O SCADERE; ACUM STIU
    In momentul in care stiu, stiu si ce am de facut.
    Voi sti ce sa fac, incat cei din jur , sa nu ma mai catalogheze , ca un afurisit, asa cum eu nu consider , ca sunt……E CORECTABIL, FARA ” DURERI EXISTENTIALE „.
    Next:
    O sa urmaresc 3/4 , care am vazut, ca mi l – ai trimis deja
    dupa
    COMPLETARE LA CE MI – AI SOLICITAT ASTAZI ” PE LA AMIAZA ”
    gandindu – ma ca esti ” in the air „, ati spun:
    PERA, din nou un simplu dar intreg MULTUMESC PENTRU 2/4

  122. am ajuns aici, printr-o postare a unui prieten pe FB; sunt intru’ totul de acord cu ceea ce spui si, personal, mi-au picat foarte bine cele auzite, spuse de tine, au fost la fix, ca atunci cand ti-era sete si-ai baut; fiindca asa trebuia sa se intample! (zambesc); fiind spuse ordonat, prin inermediul tau, scoase in evidenta, subliniate, atat de simplu si exact, aratate si foarte pe inteles, ai fost ca un necesar, ai facut ordine .. ai vocatie; si, sunt putin mai mult in deriva, simt cum mocnesc in mine mai multe deodata, imi tot spun „gata, de maine” … constat ca am de lucrat la vointa – intr-adevar, foarte importanta; iti urez, sa-ti primesti rasplata cuvenita!

    1. mai sus am spus ca mi-a picat bine, fiindca m-ai facut sa-mi recunosc calitatile unui posibil alfa in devenire, scuze de aroganta (zambesc) si de ceea ce ma-as cam impiedica este, ceea ce mi s-a reamintit, ca stau cam prost la capitolul autodisciplina si mi s-a facut putina ordine; pana aci, multumesc Para!
      astazi, am tot reascultat si … ca o intrebare in sinea-mi, imi pare ca acest personaj alfa incepe sa-si arate un profil pe care nu-l mai recucosc admirativ intru’ totul pentru ca vizeaza, cu o alunecare usoor sinuoasa, spre materialism, ceea ce, iar spun pentru mine, semnifica acel personaj social caruia unii dintre noi il recunoastem in postura de cocalar daca tinde sa depaseasca anumite aspecte ale bunului simt, si nu ma refer ca ma pot astepta de la acest cocalar sa fiu injurata, mi-e de ajuns ca se prea „ingrijeste sa dea bine in exterior” – gandeste ca asta este reusita reusitelor;
      as fi crezut, sperand ca, acest domn/doamna alfa este in persoana unui adevarat caracter, acel adevarat model, acel personaj care indiferent de situatia socio-politic-individual, ce este el si ce are de facut, misiunea lui este ca totul sa se pastreze in limitele bunului simt, fara nici o exagerare; da, acest curs este bun pentru cine nu a atins, nu stie anumite nivele, dar cand ma refer la „dl/dna Alfa” ..?! … mi-e ca, in memoria colectiva, sunt doar cativa exemple, unul fiind Iisus, iar din exemplele pe care pot sa le dau, asa cum au fost frumos surprinse si de Lao Tzu si este logic:
      Cele treizeci de spite se unesc in butucul rotii; dar de spatiul liber (pentru osie) depinde mersul rotii.
      Lutul este modelat in vase; dar pe golul din ele se bazeaza folosinta lor.
      Usa si fereastra sunt taiate ca sa se faca o locuinta; insa pe spatiul gol (dinlauntru) se bazeaza folosinta ei.
      Yu – Vazutul, este posibil, dar Wu – Nevazutul, este folosire.
      Prin urmare, ceea ce are o existenta (pozitiva) slujejste adaptarii profitabile si ceea ce nu are, folosintei (adevarate).
      este vorba despre propriul nostru drum in viata, destin?!, pe care il urmam, sa fie cu tenacitate, sa descoperim in fiinta noastra calitatile – ceea ce avem ca existenta pozitiva pentru UMPLEREA GOLURILOR – aceasta este folosinta adevarata de mai sus! – amandoua, ajutandu-ne prin cautarea dezvoltarii personale, sa gasim sau macar sa atingem aspectele de care nu suntem constienti si sa le constientizam ca avem puteri nebanuite, intelepciune, liniste si calm, intelegerea oamenilor si a legaturii cu universul in care traim – iar aceasta este dl/dna Alfa
      eu asa vad…

  123. Foarte bun si acest video .. si m’ai facut sa realizez unde trebuie sa „lucrez” : AUTODISCIPLINA ! Acolo e mult de munca … dar cum ziceai si tu , trebuie sa ne implicam si doar asa vom reusi .. asa ca te voi asculta , la fel ca pana acum , si ma voi implica!
    Schimbarea mea ti se datoreaza tie .. multumesc !

  124. foarte tare! cred ca prima problema a noastra ca natie este ca ne este rusine sa muncim …sa ne cream viitorul si solutia nu este sa ii separam pe cei care nu vor sa faca mai mult…chiar si pentru ei. Incercand sa ii aducem pe aceeasi linie cu noi ne cheltuim vointa dupa cum ai spus si u. Cred ca e foarte adevarat ceea ce ai spus : daca toata lumea ar face ceva pentru comunitatea proprie…si mai ales uniti am creste foarte mult. Cat despre cei care nu vor nimic si sunt tot timpul in contradictoriu care este solutia ta de abordare?

  125. Esti o persoana foarte inteligenta, m ai ajutat ff mult sa ma inteleg pe mn insumi si sa realizez k eu sunt singura responsabila de ceea ce se intampla in viata mea. M ai ajutat sa ies din cercul vicios de „victima” si sa realizez puterea pe care o am si puterea pe care o voi dobandii incepand sa lucrez la propria mi persoana . M ai deschis ochii, iti multumesc

  126. Aceasta lectie a fost foarte importanta pentru mine , multumesc , si pentru prima lectie , sunt foarte importante , ma ajutat foarte mult aceste informatii multumesc foarte mult.

  127. Mi-a placut foarte mult lectia ta de mai sus , mentionez ca m.am regasit la toate subpunctele increderii in sine…….am mult de lucrat la acest capitol.

  128. Salut Pera, iti multumesc pentru aceste cursuri frumoase, si utile, observ incet incet ca m-i se pun lucrurile in ordine. Daca pana acum 2 saptamani, era importanta parerea altora despre mine, tin se te anunt ca m-am schimbat putin , si a inceput sa nu mai imi pese. Am realizat in sfarsit, ca trebuie sa fac ce e bine pentru mine, si nu pt altii, de aceea cred ca bateam pasul pe loc ba dimpotriva, decadeam psihic de aici si pierderea increderii in sine.
    Ai argumentat foarte bine mentalitatea romanilor, mi-a placut foarte mult, si cred ca daca punem mana de la mana, fiecare roman dintre noi ,ne vom schimba planurile si visele, si vom reusi sa indraznim. Cred ca ar fi bun sa citim si carti de istorie pentru ca avem ce invata din ele, si poate apreciem mai mult in viata.
    Legat de problemele mele, vreau sa-mi dezvolt increderea in mine, pentru ca sincer mai am doar 1 pe o scara de la 1 la 10, si ma afecteaza mai ales pe plan sentimental. De cateva luni, imi place de o fata cu care nu reusesc sa stabilesc o relatie sentimentala, din cauza ca nu am destul incredere in mine. Mi-e frica de respingere, mi-e teama ca in cazul unui esec imi pierd si ultima farama de incredere pe care o mai am.
    Uneori tind sa cred ca nu merit, ca poate sunt pedepsit, dar in alte circumstante, cred cu tarie ca sunt o persoana minunata si ca pot face multe,
    Intrebarea este: Ce trebuie sa fac in cazul asta cu fata aia? Sa ma duc la ea si sa risc tot acum? sau sa incerc mai intai sa-mi recapat increderea pe alte planuri si apoi sa indraznesc si cu ea. Mentionez ca pentru mine relatia sentimentala e cea mai importanta, adica cred ca degeaba esti fericit, daca nu ai cu cine sa impartasesti acea fericire.
    O zi faina !

  129. Cred ca am mai mult de lucrat la autodisciplina si vointa, sunt mai lenesa din fire si trebuie sa fiu un pic impinsa de la spate.

  130. Salut.
    Parerea ta despre mentalitatea romanilor e interesanta si adevarata, din punctul meu de vedere. E ceva nou, modul tau de expunere al acestei probleme.
    Legat de increderea in sine:
    Trebuie sa recunosc ca am simtit destul de mult timp ca a fi modest e un lucru important, dar (nu stiu de ce, sincer), partea asta incepe sa dispara – incep sa apreciez ceea ce am ajuns, ca persoana (si am avut nevoie de multe lectii si experiente pentru asta). Oricum, am inceput cu aspectul asta pentru ca simt ca trebuie sa-mi dezvolt sentimentul valorii.
    Celelalte doua aspecte (latitudine si mentalitate si responsabilitatea) sunt in curs de dezvoltare, dar cred ca am atins un nivel mai ridicat legat de ele.
    Sunt constient ca mai am de lucrat si ma ajuta ideile subliniate de tine. Oricum, e important sa actionez mai mult.
    Legat de inteligenta emotionala:
    Amanarea recompensei – imi era (si-mi este) familiar conceptul, dar abia acum imi dau seama ca nu aplic ideea asta, la nivelul la care ar trebui, in domeniile care sunt mai importante pentru mine. Deci mi-a deschis, oarecum, ochii.
    Am ajuns la vointa. Dezvolt vointa inca din liceu, poate chiar mai devreme si am folosit-o foarte mult in activitatile fizice, sport.
    Dar nu m-am gandit la ideea de „vointa limitata” si recunosc ca devenea stresant cand incercam sa am vointa tot timpul, la acelasi nivel, sa zicem, ca in activitatile fizice. Prin urmare, e util, pentru mine cel putin, ca ai adus in discutie caracteristica asta a vointei.
    Auto-disciplina – modul de invatare activat, e in curs de dezvoltare. Sunt optimist:);
    Chiar acum o sa incerc sa imi clarific (si sa imi notez, ca sa le pot consulta si sa imi amintesc de ele) domeniile in care vreau sa aplic ceea ce ai punctat tu in lectia asta. Imi place cum ai structurat si in timp ce mai invat, imi mai vin idei, as fi bucuros sa te ajut cu eventuale completari.
    Cam atat, ca feedback. Astept cursul urmator.
    O seara buna, salut.

  131. Felicitari pentru materialul prezentat! Informatiile sunt foarte utile si bine structurate. Lucrez la dezvoltarea mea, de peste un an de zile, din momentul in care am realizat ca sunt responsabila pentru tot ce se intampla in viata mea. Trebuie sa perseveres la capitolele: autodisciplina, vointa, comunicare, iubire de sine. Astept cu mult interes informatii pretioase. succes

  132. Frumos structurat. Toate aspectele de aici ar trebui aprofundate. Nu stiu daca va fi un punct la care sa poti spune ca este indeajuns. Intotdeauna apare o alta perspectiva din care sa te privesti.

  133. Chiar ma intrebam de ce toata lumea imi da sfaturi la care mereu am de comentat in mod negativ si aveam impresia ca mai mult spre paguba ma indruma.Credeam ca sunt eu mult prea critica dar nu..nu sunt.Imi place partea cu „inteligenta emotionala”.Foarte constructive lectii si bine structurate.
    Imi regasesc trasaturi in tot ce ai mentionat si credeam ca sunt singura care simte asa.Am dat print screen la schema poate cine stie,am nevoie sa imi reamintesc.
    🙂

  134. Ce altceva as putea sa spun decat”MULTUMESC”.sunt de acord cu tine in absolut tot ce ai spus.problema este ca intr-adevar citim mult, suntem informati, dar -pentu mine cel putin- este mai dificil cu partea practica. Mie imi lipste increderea de sine, iubirea de sine si faptul ca nu stiu sa-mi pun in lumina calitatile. Ai perfecta dreptate- prea multa modestie strica. Trebuie sa stim sa ne punem in valoare calitatile, sa avem mentalitate de invingatori si nu de victime. Asa cum ne percepem noi in interiorul nostru asa ne vor percepe si cei de langa noi.Cat ne iubim si ne respectam si ne apreciem noi
    insine atat ne vor aprecia si ceilati.

  135. Intr-adevar, foarte adevarat tot ce zici. Autodisciplina ne lipseste noua cel mai mult ( lasa ca fac maine, azi nu am chef ) , aici trebuie sa lucram cel mai mult ( dar asa cum spuneai si tu, si celelalte sunt exterm de importanate ) .
    Multumesc

  136. da.clar, autodisciplina este o mare problema.eu am momente cand merg la sala si ma abtin de la mancat pana ajung la 53 de kg, apoi ma opresc, si mananc o perioada ce vreau eu, si cand ma ingrad cu doua kg, iar ,ma duc la sala si ma abtin. practic, sunt o amatoare!am vointa nedisciplinata!

  137. cat la % reprezinta constientizarea lucrurilor precizate in clip?
    in cazul in care incepem sa lucram la autodisciplina si restul parerea celor din jur nu mai conteaza deloc?
    daca in timp ce lucrezi la stima de sine iti vin lucruri negative in gand sau vrei sa renunti , care ar fi primul lucru pe care ar trebui sa l faci?
    gata cu intrebarile pt moment:d
    filmuletul este foarte motivant si bine punctat. x3 like

  138. as vrea daca poti sa faci o lectie de genul asta si cum sa schimbam un comportament cu „defecte”si cum sa pastram armonia intr-un cuplu in care parteneri au pareri foarte diferite si ajung mai tot timpul la mici dispute.

  139. Foarte buna lectia. Mi-am luat notite. Voi reflecta mai mult la ele. M-ai dat gata cu autodisciplina. Cred ca aici sunt pe trapta cea mai inferioara. :> Dar constienta de acest lucru : lucrez. Cu amanarea recompensei am exersat de foarte multe ori: de multe ori am aruncat „bunatati” care se depreciau de atata asteptare. Ma abtineam dar nu mergeam mai departe cu autodisciplina. Deci aici e „buba”.Multumesc mult pentru tot ce faci pentru NOI. Esti grozav! Sa-ti fie rasplatite eforturile de a ne face mai constienti de noi si de a incerca „evolutie” 1/3 din noi daca reusim si e un mare succes pentru noi, iar pentru tine e confirmarea ca esti un „ALFA” total. Fii binecuvantat!

  140. Buna!
    Lectia cu amanarea recompensei se pare ca deja o aplic si ma gandesc in fiecare zi la ea!Responsabilitatea e punctul meu forte,la atitudine si increderea in sine am de lucrat foarte mult si aici de destul de complicat..iti dau un exemplu: cand am o reusita si ma bucur foarte mult in sensul ca spun:” ce bine imi pare!am luat o decizie foarte buna!”si o impartasesc cu prietenul meu iar el imi spune:”ce tot te lauzi atat?ti-au murit laudatorii?Ce atitudine ar trebui sa adopt?cateodata am senzatia ca e invidios si automat nu ma mai bucur de reusita respectiva!Multumesc!

  141. Buna ,Pera si iti multumesc pentru materiale. Ma recunosc in anumite caracteristici bune dar si mai putin bune. Dar ma bucur ca am detectat unde am de lucru,desi stiam,dar lipsa vointei (lasa ca merge si asa ),m-a tinut pe loc foarte mult timp si nu este deloc bine,pentru ca mi-a scazut rau respectul si increderea in mine.Iti multumesc,materialele sint super si ne ajuta foarte mult.

  142. Ceea ce vrei tu sa spui este ca daca te complaci nu vei ajunge nicaieri. Am trecut prin greselile aste si….am pierdut multe dar important e ca pot merge mai departe.

  143. Bună, Pera
    F. interesante materialele. Am mult de lucru cu mine la capitolul incredere in sine, pt ca uneori se transforma in aroganta, la amanarea recompensei si autodisciplina, mai ale la acele toane emotionale. Constat ca nu sunt o profesionista, ma las coplesita de ele sa ni nu ma pot concentra la altceva. .. dar primul pas spre vindecare este acceptarea, nu?

  144. Ce bine zici Pera …..se pare ca am ceva de lucrat la mine ,imi trebuie atitudine ,autodisciplina si ceva vointa in ordinea asta trebuie sa lucrez ,iar la polul opus sunt sentimentul valorii,responsabilitate si amanarea vointei.Am un proiect de afacere unde imi trebuie A.A.si V. iar articolele tale ma ajuta f mult .
    Esti grozav ,super .
    un saludo

  145. Iti multumesc Pera pentru cursurile tale. Am inteles ca am de lucrat la iubirea de sine. Astept cursurile urmatoare.
    Succes in tot ceea ce faci.

  146. Autodisciplina. Autodisciplina. Autodisciplina. Banuiam de multa vreme ca acest punct este punctul meu cel mai slab. Dar tu, prin acest video, mi-ai spus-o verde in fata. Iti multumesc. Incep din acest moment sa lucrez la el.

  147. Bună Pera! Ai mare dreptate! Felicitări pentru vointa ta de fier, iti voi urma exemplul. Sunt la început, imi doresc din suflet sa reușesc!

  148. Salut…te urmaresc cu deosebit interes si cu o concentrare cum nu am mai avut de fff multi ani…si iau si notite pe langa…sunt la inceput dar imi doresc din suflet…cred ca la disciplina sunt slab dar nu numai ca ai spus ca asta ar fi cel mai important lucru vazut din exterior ci pt ca l-am simtit…mi-am dat seama ca ceva e in neregula si ca nu merg in directia potrivita…te saluta cu respect Florin

  149. sincer cred ca fiecare avem un potential enorm numai ca nu stim cum sa-l scoatem la lumina.imi lipseste cate putin din tot ce ai spus aici….dar stiu ca pot sa ajung unde vreau.iti multumesc pentru material

  150. Sint o fericita ca am descoperit acest site!si ca explici pe intelesul tuturor!Am mult de lucru la pesimista de mine ce asa am fost crescuta…iti multumesc!!!!

  151. hallo pera,te urmaresc cu mare interes,am doar un singur regret:ca nu am aflat sau nu am avut interes pentru dezvoltare personala,cu citiva ani mai devreme,dar sunt bucuroasa ca am avut curiozitatea si interesul sa fac o schimbare in viata mea,acum.Sunt la inceput,dar exersez zilnic,in gindirea pozitiva.sunt sigura co sa reusesc,am mult de lucru la disciplina emotionala!!bafta in continuare….

  152. Interesant curs! Ce e al tau… e al tau! Bravo tie ca ai stiut sa-ti valorifici calitatea de a impartasi lumii lectii importante. Intrebarea mea este: ce sa va intampla daca devenim toti alfa?

  153. Imi place mult ENORMITATEA de informatii ce le oferi. Pur si simplu simt ca am primit mai mult decat merit in realitate :D.

  154. Pera iti multumesc mult pentru informatii, imi place stilul tau direct, concis, la obiect. Deja mi-am ridicat manecile si… la munca! ( am de lucru serios la toate capitolele…).
    Toate bune!

  155. Foarte interesat!! Autodisciplina ii capitolul la care trebuie sa lucrez mai mult ca sa imi ating obiectivele propuse.

  156. Buna,Pera!
    Am ascultat cu mare atentie acest filmulet si am ajuns la o concluzie.Acum stiu care este diferenta dintre un conducator si un subaltern.Acum stiu cum trebuie sa fiu stapana pe viata mea si cum trebuie sa procedez cu cei din jur.Multumesc!

  157. La fel de interesant ca primul curs, aproape ca nu am respirat pentru a nu pierde informatia. Sunt curioasa cum abordezi partea cu spiritualitate umana. Eu una sunt crestin-ortodoxa si nu as renunta pt nimic in lume la religia mea, nu sunt exagerata, nici pe departe pioasa, insa, cred in Iisus Hristos. Multumesc tare mult.

  158. Teacher, Hristos a înviat !
    Un mesaj util, comunicare facilă uşor de asimilat şi pus în practică.
    Mulțumesc bunului Dumnezeu că trăieşti în România şi exişti !
    Multă sănătate şi putere de muncă !
    Cu aleasă preţuire şi realizări inspirate, Dorel Strugariu.

  159. Exemplul acelui experiment cu prajiturica si copilasii l-am mai intalnit in cartea lui Daniel Goleman ” Inteligenta emotionala”. Foarte faina cartea, avem ce invata din ea!
    Felicitari pentru aceste lectii, Pera! Sunt foarte pe intelesul nostru, al tuturor si stimulante!

  160. Recunosc usor adevarul,iar ceea ce spui tu e adevar pur.Totusi raman confuza,e ca si cum nu inteleg ce trebuie sa fac eu .E f ciudat sentimentul.cred ca am o problema mare.multumesc mult Pera.

  161. Buna Pera,
    Ai dreptate in tot ceea ce spui, este incredibil cum ai reusit sa sintetizezi in 25 de minute ceea ce altii cauta o viata. Merci!

  162. Multumesc f. mult pt sfaturile date eu recunosc ca trebuie sa mai lucrez la autodisciplina si la impulsivitate

  163. Salut , Pera
    Materialul pe care l-ai prezentat este absolut grozav.Pe mine m-a ajutat enorm sa imi clarific anumite notiuni legate de ce inseamna sa ai incredere in sine si avand acum aceste informatii mult mai bine structurate stiu de unde sa incep sa lucrez la dezvoltarea mea personala.
    Astept cu nerabdare urmatorul clip, mai ales partea legata de vocatie.
    Esti intr-adevar o persoana remarcabila si admir faptul ca prin munca ta schimbi in bine vietile multor oameni:)
    Iti multumesc pentru acest clip si iti doresc mult succes in continuare cu munca grozava pe care o faci!

  164. Mulţumesc Pera pentru lecţia 2 !
    Trebuie să existe ceva din interiorul meu ca să mă impulsiuneze să fac ceva în exterior . Acel ceva există dar aşteaptă de la mine să fie scos afară . Cum să-mi înfrâng teama ?

  165. Mdaa. . .pai ce sa mai zic.Te cunosc de putin timp dar,simt ca m-am indragostit pur si simplu de gandirea ta,de atitudinea ta.Esti o minune!!Ma bucur sa aflu astfel e lucruri interesante si pline de adevar!!Si iti multumesc ca impartasesti cu noi atatea lucruri!! 🙂

  166. Pera multumesc si pentru acest vide , si parcurgand acest video incep sa ma cunosc mult mai bine si sa observ greselile pe care le fac , ptr ca imi lipseste autodisciplina f mult si intradevar cum spui si tu fiecare din ce ai enumerat colo contribuie la persoana ta ca si o caramida constructiei

  167. Multumesc Mult pentru modul cum explici, înteleg foarte bine ceea ce spui, dar mai ales pentru schema.
    Este foarte bine venita.
    Lucian Covaci.

    1. Imi pare tare bine ca te-am descoperit Pera,mi-am dat seama singura de tot ce ai spus pana acum,eu sunt singura raspunzatoare pentru tot ce am in viata,daca am intelege toti asta ar fi perfect.Am trecut prin foarte multe in viata,ca fiecare dintre noi,eu care sunt mai putin curajoasa,am inteles cum stau lucrurilre si vreau sa fac ceva mai bun pentru mine si familie,insa sotul meu nu intelege asta,este mai tare decat mine si totusi nu este!Iti multumesc mult pentru tot,ma bucur ca vrei sa-i ajuti si pe altii!Abia astept materialul viitor,am sa le mai ascult si pe celelalte de mai multe ori!

  168. Salut!! Tot ceea ce vreau sa spun este ca cursurile tale m-au captivat .. Sunt foarte constructive, intradevat folositoatre. Le urmaresc in continuare, te felicit si multumesc !!

  169. Buna Pera materialul mi se pare f interesant si in acelesi timp f concret ai spus totul pe intelesul tuturor .te felicit de mii de ori pentru tot ce faci .

  170. Pera, cum se poate rezolva faptul ca amanarea recompensei poate duce la acumularea de presiune si frustrare? este motivatia de a deveni alfa atat de puternica incat sa compenseze acumularea de presiune interioara? cum ai rezolvat tu problema?
    multumesc, Dan

  171. Buna Pera,
    in timp ce urmaream materialul ma intrebam daca toti oamenii pot deveni „alfa”. e minunat sa poti fi un om atat de capabil si de constient de potentialul tau, de valoarea ta, dar cum introducem moralitatea aici, cum il faci pe om sa se ridice, dar fara a ajunge sa domine, sau sa manipuleze pe cei din jur…. trebuie sa meditam la asta

  172. Eu cred ca,mai degraba,romanii au fost sub diferite ocupatii straine tocmai din cauza mentalitatii de sclav.Daca aveau mentalitate de stapan,nu erau,ar fi fost stapani.Da,adevarat,prea multa modestie este daunatoare.

  173. Salut Pera, de cateva zile te urmaresc si am citit 2 carti scurte scrise de tine. Esti intr-adevar un adevarat barbat si unicul lucru care imi lipseste este autodisciplina. Mananc psihologia pe paine, atrag tot ce imi doresc in viata mea, am succes in lucrurile pe care le fac dar am multe momente in care energia arde in mine si eu nu ma pot apuca de treaba, imi distrag atentia cu orice. Ce ma sfatuiesti sa fac? Zgomotul mediului inconjurator e atat de puternic incat nu ma mai pot concentra!

  174. Vreau sa cumpar 3 carti care ma intereseaza!Am tot incercat sa dau de tine…si cu mail si cu msj pe pagina de facebuc…si chiar am incercat sa sun la unuldin nr de telefon…am incercat sa fac comanda si nu pot sa o finalizez!!!!Pe bune chiar nu aveti timp sa va vindeti cartile?!?!

  175. Felicitari !! Inca un material super-valoros si plin de informatii extraordinar de utile. Multumesc pentru felul in care ne ajuti sa devenim „personalitate alfa „. Esti minunat si voi continua sa-ti urmaresc sfaturile.

  176. Super prezentat, este prima data cand te citesc/ascult si imi place. Multumesc pt ca ai impartasit cu mine aceste ganduri si invataturi. Succes in continuare.

  177. Ai dreptate in tot ce ai prezentat in materialul video. Este fascinant ca odata ce incepi sa gandesti asa si sa actionezi asa realizezi ca totul este posibil si este cel mai frumos sentiment de pe planeta. Si cand te uiti in jur te gandesti dar de ce altii nu fac la fel. Important este sa iti doresti si sa fii deschis la minte.
    Stiu ca vor exista si momente mai putin frumoase si mai putin bune in evolutia mea dar abia astept.
    iti multumesc ca mi-ai deschis ochii si mintea. Keep up the good work. 🙂

  178. Mda ..foarte interesant ca la 40ani descopar realitatea prin tine Pera multumesc ca existi si esti intadevar un om care ajuti lumea.

  179. Multumesc, Pera! Mi-ai dat o directie pentru perioada imediat urmatoare:autodisciplina. Evident ca stiam ca aici mai am mult de lucru cu mine, dar cumva simt ca acum este momentul sa ma concentrez mai mult pe asta.

  180. Incerc sa fiu constiincioasa si sa-mi insusesc toate lectiile, dar mi-ar placea sa stiu de cat timp si de cate exercitii e nevoie ca sa simt ca am inceput sa pasesc pe drumul cel bun. Materialele sunt super, dar…tot singura le ascult, iar una din problemele mele e teama de singuratate. Imi vin idei frumoase pe masura ce inaintez pe drumul devenirii( adica vreau sa devin o personalitate alfa! hotarat!). Nu stiu daca am mai scris asta in vreun comentariu anterior, daca repet, scuze! As vrea sa fac macar o ora de dezvoltare personala, din cand in cand, cu elevii mei(sunt invatatoare) si vreau sa stiu cum as putea participa la un curs care sa ma pregateasca pentru a fi capabila sa realizez acest lucru. Multumesc pentru tot ce am primit pana acum si multumesc anticipat pentru o cat de mica idee in legatura cu acest proiect pe care as vrea sa-l realizez.

  181. Salut.
    Ascultând ceea ce imi spui despre încrederea in sine, despre mentalitate si atitudine, m-am gandit la o intrebare.
    Exemplu: Vreau sa-mi deschid o afacerea, am atitudine si mentalitate, dar in afacerea mea as avea nevoie de o colaborare, adica o persoana care sa se priceapa la atragerea de clienti pe internet.
    De ce sa nu cer ajutorul unei persoane care se pricepe mai bine de cat bine, in acest domeniu si de ce sa nu ii propun ca el sa o faca pe gratis,(daca o face si el pentru dezvoltarea sa si pentru a fi un exemplu pentru ceilalti), pana in momentul in care clienti vor incepe sa apara in asa fel in care sa-i spun:”…uite m-ai ajutat, ai fost de acord sa o faci din proprie initiativa, acum cred ca e momentul sa primesti partea care ti se cuvine…” De ce se presupune ca el ar crede ca as urmari sa profit de el necerandu-i bani iar eu as crede ca el e egoist si nu vrea sa intinda o mana de ajutor pentru o rasplata in viitor?
    Nu cred ca este doar perceptia mea, ci si a multor din jurul meu, atunci când vine vorba sa ajuti fara sa cer nimic in schimb.
    Ajuta-ma sa inteleg mai bine principile astea.
    Mersi.

  182. Interesant! Un singur lucru care chiar nu l-am inteles de ce ne confruntam des cu starii emotionale? Si de ce nu vor oamenii sa ne schimbe? De ce purtam mastii chiar si atunci cand nu ar trebui despre increderea de sine vreau sa mai vorbim un filmulet se poate?

  183. Sunt Victor vreau sa spun ca in dezvoltarea turnului de personalitatea alfa, astept cu nerabdare urmatorul video sau text, ca individ sunt ok, acuma exersez [sex,relatii,trib,counicare, ] la al treilea nivel inka nam ajuns da sunt aproape si ma bucur ca pot sa invatz de la cineva care e expert…salutari

  184. Salut Pera.sunt laurentiu,și momentan nu sunt în România. Ti-Am ascultat și văzut multe materiale și sunt fascinat.ești idolul meu și de abia aștept să vin în România să citesc cărțile tale și să intru în tribul tău.Ești practic singurul meu prieten.Mulțumesc că exiști și no să mai scapi de mine.Laurentiu Mereuță

  185. Can I simply say what a aid to search out someone who truly knows what theyre talking about on the internet. You positively know how to carry a problem to mild and make it important. More people need to read this and perceive this aspect of the story. I cant imagine youre no more fashionable since you definitely have the gift.

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.