Dragoste la prima vedere înseamnă dorinţă sexuală la prima vedere

Dragoste la prima vedere presupune că simţul principal prin care se produce această dragoste este vederea şi primul contact.

Corect?

Ce poate vederea să îţi spună despre o persoană?

– dacă are gene bune

– dacă este sănătoasă

– dacă este frumoasă şi atragatoare fizic

– poate câte ceva despre limbajul trupului din care deducem anumite trăsături de personalitate

– te las să pui şi tu aici alte lucruri…

Bun.

Ce este atracţia sexuală?

Felul naturii de a ne lua mințile şi corpurile pentru a perpetua specia.

Ce anume vrea natura când are ca scop perpetuarea speciei?

Să producă cei mai buni indivizi pentru specie.

De ce anume are nevoie pentru a-şi atinge scopul?

Are nevoie să se asigure că indivizii cu genele cele mai bune procrează.

Deci, are nevoie de urmatorarele indicii:

– gene bune

– sănătate fizică

– frumuseţe şi atractivitate

– abilităţi de supravieţuire (statut social de exemplu, popularitate, etc).

Dacă aceste gene sunt trimise mai departe atunci noii indivizi ai speciei au şanse mari să fie şi ei atrăgători şi au şanse mari să procreeze la rândul lor.

Supravieţuire şi înmulţire.

Asta e scopul atracţiei sexuale.

Poţi spune la prima vedere despre o persoană că este bună la supravieţuire şi înmulţire? Cu puţină intuiţie şi un simt bun al observaţiei, da.

Dragoste la prima vedere este felul naturii de a spune BINGO, uite pe cineva cu care garantat te poţi împerechea şi urmaşii vor avea gene bune.

Se poate ca o relaţie începută pe atracţie să se dezvolte în iubire?

SIGUR!

Se poate ca o relaţie începută doar cu atracţie să se destrame în 6-18 luni pentru că atât durează emoţiile atracţiei?

DE CELE MAI MULTE ORI.

Iubirea există şi e un lucru minunat însă nu prea merge fără să existe şi atracţie, doar că atracţia e doar prima treaptă într-o minunată poveste de iubire.

Spune-mi părerea ta într-un comentariu, aştept să mă contrazici sau susţii.

Te-ai trezit vreodată, într-o relaţie, întrebându-te cum ai reuşit să faci o alegere atât de proastă?

Ţi s-a întâmplat să simţi că, pe măsură ce trece timpul, certurile şi conflictele devin din ce în ce mai puternice și să regreți că ai început relația respectivă?

Te întrebi cum anume poți să afli, cât mai repede, dacă vei fi sau nu compatibil pe termen lung cu o persoană anume?

Dacă răspunsul la întrebările de mai sus este da, am pentru tine audiobook-ul Cum Să Îți Găsești Un Partener Compatibil, în care am dezvoltat pe larg subiectul din acest articol.

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

98 de răspunsuri

  1. Dupa mine, atractia sexuala e ceva normal, un nivel de suprafata care duce spre lucruri mai profunde. Dupa cum ai zis si tu, e importanta dar nu e totul. Cu timpul se dezvolta si alte sentimente precum dorinta de a-i purta de grija, de a ocroti si ajuta. De aceea, nu cred in dragoste la prima vedere, pentru ca necesita timp.Atractia nu necesita asa de mult timp:D. Observi anumite trasaturi si uneori e de ajuns sa simti o atractie. Si din ceea ce am observat, pana si iubirea e de mai multe feluri:)

      1. Cand ajungi la orgasm si faci ioi…ioiiii…iupiiii!!!Si dupa aia el devine romantic si iti face o declaratie de iubire: „Hai fa pun-te capra!”

        1. Irina…nu toti masculi spun..”hai fa pun-te capra”..dar femeia care spune.ioi. ioiiii..ca bine-ii..da, aia da ..femeie..

        2. Foarte dragut, Irina. Treaba e ca „el” poate sa iti spuna o gramada de chestii prin cuvintele pe care le-ai citat mai sus. Intentia pe care o are cand spune cuvintele e cea care da culoarea afirmatiei.
          Dana, te invit la un ceai si daca ne iese.. iti dai tu seama cum 🙂
          „Nimeni n-o sa iti explice ce e dragostea,
          Asta singur intr-o zi de vara-o vei afla,
          Si atunci, sa nu uiti, de inima ta.”

        3. Pai daca atat ai invatat normal ca atat stii.te apleci si atata tot.Restul nu mai conteaza decat sa aiba bani si statut social tipul.

          1. Irina, stii care este problema, baietii iti vorbesc ”hai fa pun-te capra” in momentul in care ai un comportament frivol… Insa eu nu cred ca exista astfel de baieti si daca exista inseamna ca sunt grobieni 😉

    1. (…) insa atractia e doar prima treapta intr-o minunata poveste de iubire.”
      Se poate sa existe o minunata poveste de dragoste fara sa existe aceasta prima treapta?

      1. Sincer nu prea vad cum…. Ar putea fi o sansa la cateva mii sau sute de mii dar eu zic ca: 1. Treptele is acolo ca sa le parcurgi, nu sa le sari si 2. Relatiile fara o viata sexuala calumea is mai mult niste prietenii trase de par. 😀 Ziua buna!

  2. Întru totul de acord până aici. Da, natura ne trimite pe drumul acesta. Dar n-aș vrea ca cineva să înțeleagă că există un drum mai bun. Acesta este drumul bun, însă doar începutul lui.

  3. Ma dispera tot mai mult oamenii care isi pierd capul dupa cineva pe care l-au vazut de cateva ori si isi jura iubire vesnica sau incearca sa ma convinga ca au gasit marea dragoste. Dragostea se contruieste in timp. Ceea ce simtim la inceput e pasiune, chimie. Daca am intelege lucrul asta, lumea ar fi un loc mai bun. Suntem atat de ipocriti uneori in goana noastra de a confirma mitul iubirii si de a ne implini povestea…

    1. Meme,
      Multă duritate în afirmaţii… oare aşa eşti şi în relaţie? Tinzi să conduci?…
      Disperare, acuze de ipocrizie şi goană după „mitul iubirii” – vine din psihologie, expresia? 🙂 – este ceea ce loveşte cititorul comun, în răspunsul şi opiniile tale.
      Ţi-aş sugera cu pertinenţă că nu toţi oamenii şi-au pierdut capul atunci când îşi declară, afirmă şi constată iubirea. Şi nu cred că trebuie să îşi „convingă” partenerul/partenera de iubirea lor, ci pur şi simplu să îi ofere posibilitatea şi liniştea, firescul şi bucuria de a o constata.
      Dragostea nu numai că se construieşte în timp, ci se şi probează, se demonstrează şi se trăieşte din plin. Doar timpul, uneori îndelungat, va arăta dacă e o dragoste sau o falsă dragoste.
      Iar ceea ce simţi la început este, DA, şi chimie şi pasiune, dar mai poate fi ceva: CHEMAREA, mult mai din adâncuri decât te-ai putea gândi. Numai cui i s-a întâmplat poate înţelege asta. Şi numai cu astfel de relaţii lumea va fi un loc mai bun, să ştii. De aceea, a-ţi căuta adevăratul partener nu e un lucru la îndemâna oricui.
      Cineva… citează un autor care spune foarte frumos ceva despre scrierea propriei poveşti. Văd că faci referire la ipocrizia (cui???) de a goni spre împlinirea propriei poveşti de iubire… Aşteptăm cu interes să ne dai mai multe amănunte, să vedem dacă sunt argumente reale în sprijinul comentariului tău.

    2. Manelele imi suna foarte cunoscute dupa ce am citit commentul tau, Neme. As posta 2 linkuri sa argumentez ideea prin contrast, dar nu merita.
      In urma educarii barbatului din societatea de azi cu filme romantice si promovarea nonviolentei intr-un stil haotic s-a ajuns pana acolo incat majoritatea sa fie balansata spre initiativa non-instinctuala. Ca sa vezi mai concret la ce ma refer, vezi opusul ideii de mai sus in filmul Fight Club. (si o mostra delicioasa.. http://www.youtube.com/watch?v=wo-wkv8gW6k )

  4. Iubirea e lumina si lumina e iubire, asta spunea Alexandru Pargaru in emisiunea „Codul lui Oreste”. Multi l-au catalogat nebun, sau fanatic religios pe Alexandru, dar ceva este cu acest baiat. In societatea noastra, este adevarat, ne bazam foarte mult pe instictele noastre naturale, si atractia este noua „iubire”, dar eu cred ca exista iubirea, se poate intampla daca ii dam voie, daca o acceptam. Ceva superior acestor instincte si legi exista, ceva ce nu putem explica prin logica.
    Adevarat, atractia este primul pas spre sentimentul de iubire.
    Este un subiect delicat si fascinant, mi-ar placea sa cunosc mai mult, dar nu-mi pot explica intotdeauna pe deplin ceea ce simt sau de ce simt.
    Articolul mi-a adus aminte de o lgenda chinezeasca, care spune ca oamenii de al caror destin ne vom atinge, si vor insemna ceva important in viata noastra, sunt legati printr-un fir rosu invizibil, si totul se rezuma doar la un calcul matematic, ca anumite situatii sa se intample sau nu.
    De fiecare data cand nu merge ceva, inclusiv o relatie, imi spun simplu: nu a fost sa fie! Si trec mai usor peste suferinta.

    1. da asa este alexandra. e un calcul matematic. acum, eu nu vreau sa par o ignoranta sau o maga, dar… studiind numerologia si astrologia (cele clasice!) am observat ca, oriunde o dau, oriunde ma lovesc, tot la niste legi trebuie sa ne supunem. am alcatuit eu insasi, perechi (din curiozitate si necontracost) pe acesta baza. este f greu. trebuie sa ai nenumarate persoane (data base) pe care sa le combini. fara sa le anunt ca am folosit acest sistem,amicii mei, au ramas folgorati de rezultat. iar eu deasemenea!. studiatul are el rostul lui!. asta e asa, ca o paralela la acest subiect. foarte interesant si foarte frumos!. mai adaug caci exista persoane care se casatoresc (pe viata!) doar din atractie, sexuala! apoi, aceasta se transforma in iubire. sau cel putin in respect si admiratie. nu pentru toti e aceeasi poveste. nu toti sunt la fel de norocosi, sa intilneasca, dragostea cu sexul! din pacate……………..

      1. Da,iti multumesc irina pentru comment. Ma bucur sa aud despre experientele cuiva pe aceasta tema, mereu am fost fascinata, dar nu am dus pana la capat dorinta asta, si studiatul. Sunt putin mediocra si renunt repede la ceva ce nu-mi aduce ceea ce m-am asteptat.
        Da, trebuie sa renuntam la teama si sa ne avantam in viata, in dragoste, in tot.

  5. sunt de acord cu titlul pus,insa daca relatia va merge sau nu tine f mult de sistemul de valori al fiecaruia.cred ca e f importanta atractia fizica insa trebuie alimentata si de un caracter daca nu pe masura macar cat de cat acceptabil.in unele cazuri functioneaza,in altele nu,depinde de persoana.

  6. Susțin această idee, însă ce facem cu cei care au fost loviți de soartă + că mai au și probleme de sănătate(în special cele din urmă) și nu-i ajută nimeni?
    Pe lângă asta doresc să publicați un articol despre iubire, și toate etapele și părțile sale.

  7. nu exista dragoste la prima vedere,,,e doar atractie sexuala,pentru a iubi pe cineva ai nevoie sa il cunosti sa il descoperi si pentru a cunoaste pe cineva ai nevoie de timp..ca nu iubesti doar un corp ,iubesti intreaga persoana ,felul ei de a fi,,caracter inteligenta mentalitate,,si pentru a descoperi aceste lucruri intr-o persoana ai nevoie de timp nu le vezi la o singura intilnire,,

  8. „Supravietuire si inmultire.
    Asta e scopul atractiei sexuale.” As fi de acord, daca scopul celor 2: cel care seduce si cel care este sedus, ar fi sa faca copiii, dar este asta ceea ce isi doresc cei doi? Ma indoiesc. Uneori nici dupa ce s-a trecut de faza seductie, si cei doi au o relatie bazata pe iubire, de fapt propabil pe sexualitate si orice altceva, si tot nu prea isi doresc copii, fie amandoi, fie unul dintre ei, si asta indiferent unde se alfa pe scara societatii(intre saracie si bogatie) sau al dezvoltarii lor ca si personaliate. Asa ca, mai corect ar fi asa: scopul atractiei sexuale este doar sa ne-o tragem unu altuia. Eu as preferea ca scopul sa fie facerea de copiii, dar evident pentru asta e neaparat si de partea sexuala a relatiei. A si inca ceva, nu vreau sa fiu doar donator, ci cand zic copiii, zic si nevasta/sotie,( bineinteles ca trebuie sa existe iubire in dublu sens) , familie etc, ma rog fara a locui impreuna cu socrii 🙂 Cam asta e parearea mea, acuma sper ca nu suna ca si o reclama pentru mine, dar cam asta a fost raspunsul meu. Cu respect, Silviu

    1. nasterea de copii! da! asta este scopul! restul e anatomie…organe si orgasme…si cu subtilitati, si cu boemie, si tot ce mai vrea boemul sau printesa…dar tot organe si orgasme…

  9. doi oamani cand se intalnesc, in primele clipe comunica mult mai mult decat prin gesturi si semne fizice, defapt comunica sufletele lor. Atractia initiala este o emotie pe care fiecare o poate interpreta dupa cum vrea. eu prefer sa cred ca artactia sau respingerea ca si emotie este un mesaj al sufletului.totusi depinde mult si cat de armoniosi suntem noi in acel moment.
    personal mi s-a intamplat de foarte putine ori sa fiu intradevar atrasa de persoana din fata mea din prima clipa si imi multumesc pentru ca am avut incredere in acest minunat sentiment. pt mine acele relatii au fost o binecuvantare 🙂

  10. atractia sexuala nu dureaza mult, o relatie intre un barbat si femeie bazata numai pe asta nu va rezista in timp. in timp ne vom da seama de defectele celullalt si, nu prea cred k o sa le acceptam asa cum ar trb ,astfel ca relatia sa poata ave ao sansa in timp.
    in schimb ,cu iubirea e altceva, este vorba bineteles si d eatractie fizica,sexuala,dar cred k mai mult un partener ar aprecia la partenera si viceversa personalitatea, caracterul ,felul de a fi . cat este de timid sau curajos, dak stie sa spun o vb buna tunci kn avem nevoie, mici gesturi de tanderturi , etc. astea cantaresc si intaresc relatia in timp.
    Spunea la un moment dat o profa de religie k nu exista dragoste la prima vedere ,doar o atractie de moment.. nu ai cum pe loc sa te-ndragostesti de o poersoana,cu bune si cu rele pt k nu au cum sa i le descoperi. dragostea ia nastere in timp, dupa parerea mea, si trebuie intretinuta, zi de zi.

    1. ba poti sa te indragostesti la prima vedere! dar nu atit sexualmente vorbind cit ca o atractie asa ca om, ca inaltime, ca stil apropiat tie, ca parte complementara tie, apoi vine sexul, daca este, bine, daca nu, se invata…….:-P ; si pentru ca sexul e in linea secunda, prima e iubirea, pe care te poti baza (o viata), apoi sexul. daca coexista, atunci, esti cel mai fericit om din lumeeeeeeeeeeeee

  11. Parerea mea este ca o relatie reusita nu poate sa existe fara aceste doua componente…nu conteaza in ce ordine apar…dar sa coexiste…in cele din urma. La prima vedere, este atractie si joc de feromoni.

  12. cert e ca natura ne-a inzestrat pe toti cu acel ceva care sa atraga partenerul potrivit pentru perpetuarea speciei.barbatul va alege femeia cu pielea cea mai frumoasa-buzele cele mai carnoase-sanii cei mai apetisanti…da:)scopul este si a fost mereu perpetuarea speciei:)insa omul a trecut de stadiul de animal,a ajuns sa realizeze ca nu poate trai singur.ca trebuie sa aibe pe langa un partener de sex si unul care sa ii fie alaturi sa ii impartaseasca visele si supararile.dragoste la prima vedere..e ca si focul de paie.,.e frumos cat arde;)

  13. Si eu cred ca dragostea la prima vedere e, de fapt, atractie sexuala la prima vedere, pe baza experientei mele.Pana acum, eu doar genul asta de „dragoste” am simtit,insa fara sa mi se raspunda la ea. Si desi nu-mi fac sperante (pt ca nu mi se dau, deci nu are rost), indragosteala asta pt o persoana poate dura la mine destul de mult, uit greu :)))
    Am auzit ca exista si o astfel, de dragoste, mai rationala, in sensul ca ii dai o sansa chiar daca la inceput nu simti o atractie asa de puternica pt aceea persoana, nu ai fluturi in stomac(cum se zice), te intalnesti cu ea ,ajungi sa o cunosti mai bine,vezi daca corespunde criteriilor,exigentelor tale si in timp te poti si indragosti de ea. Mi s-a spus, cu exemple, ca astfel de relatii sunt mai solide,mi trainice, in timp. Si mi s-a mai spus ca indragosteala la prima vedere e valabilam ai mult in primii ani de tinerete (pana pe la vreo 25 de ani), dupa care de obicei oamenii se ndragostesc mai rational.
    Dar am auzit si de relatii reusite nascute din atractia la prima vedere.
    SI de aici, in mod logic, vine si intrebarea: care dintre cele doua indragostiri e mai sanatoasa? E important sa existe atractie la fel de puternica in cazul ambelor persoane?

  14. Foarte bun materialul!Dragostea la prima vedere se intampla cand intalnesti o fata frumoasa si cu un caracter ce te atrage.Daca ies prin oras cel mai probabil gasesc cel putin o dragoste la prima vedere :))

  15. Chiar daca este doar chimie, ce poate fi mai frumos? Se transmite destul de impresionant.
    Si, cu putina viziune pentru un viitor linistit si acceptarea celeilalte pers, castigul este imens.

    1. si cand te gandesti ce materie detestabila era chimia prin liceu…si gimnaziu…acum stiam mult mai multe despre cum se amesteca ingredientele unei atractii sexuale….sau ale unei mari iubiri

  16. Eu nu sunt de aceeasi parere.. eu ma indragostesc de cele mai multe ori la prima vedere(f rar ma mai indragostesc apoi daca de la prima vedere nu exista nicio scanteie), dar rareori am simtit si dorinta sexuala… si asta numai daca mi-am imaginat apoi cum ar fi.. de cele mai multe ori daca incerc sa ma imaginez in pat cu persoana de care ma indragostesc la prima vedere nu simt nimic si alung repede imaginea din minte… simt doar fluturi in stomac atunci cand il vad sau cand ma gandesc la el.. partea sexuala mie mi se pare ceva care totusi nu ar trebui nici macar gandita asa devreme cand nu cunosti respectiva persoana mai deloc..posibil ca in cazul meu sa fie poate o problema din cauza faptului ca sunt o pers timida, iar sexul mi se pare ca nu are ce cauta printre fluturi roz si albi, ca strica frumusetea tabloului…

    1. Mi-a placut mult raspunsul tau, nu stiu ce varsta ai, dar imaginea iubirii adevarate si pure, mult prea rar intalnita in zilele noastre, e asa cum ai spus: un tablou prea frumos, ca sa fie patat… Parerea mea este ca dragostea legitimeaza sexul, cu toate ca noi, ca oameni, ne urmam de multe ori instinctele si vocea naturii care ne spune ca trebuie sa ne perpetuam specia. Aici intervine diferenta intre noi si animale… Aici urmeaza vocea bunului-simt interior care ne spune ca acolo unde se naste iubirea, fie si datorita atractiei sexuale, in prima faza, apropierea fizica dintre doi oameni care deja se iubesc e mai mult decat un simplu act de cuplaj. Dragostea fizica, bazata pe dragostea inimii…are cu totul alt gust…alt farmec… Eu…pledez pentru pastrarea puritatii iubirii, si apoi…sexul va fi intotdeauna apa rece a unui izvor de munte pentru un om insetat si ars de caldura soarelui…

    2. atractie sexuala nu inseamna de exemplu la baieti ca ni se scoala cum vedem pe cineva de care suntem atrasi. avem si noi golurile alea in stomac dar nu se poate numi „iubire” pentru ca se bazeaza doar pe aspect fizic, nu si pe interior.

  17. Scurt si cuprinzator! Pera, datorita tie fac si eu distinctia intre atractie sexuala si iubire…
    Momentan invat cum sa ma dezvolt incat sa pot crea atractie sexuala:)
    Felicitari, mai astept articole de genul asta 🙂

  18. Niciodata nu m-am indragostit la prima vedere!As putea spune ca nu sunt in masura sa comentez acest subiect,dar totusi sunt convins ca DRAGOSTEA LA PRIMA VEDERE este un MIT.Noi incercam sa cautam acel ceva din lumea povestilor mai bine zis al fanteziilor cu zine si printi.Important este sa recunoastem, la timp, ceea ce este determinat de fantezia noastra si ce este adevarat…Mii de tineri, indata ce se indragostesc, sustin, din tot sufletul si cu convingere: “Am gasit marea iubire. Acesta este iubirea vietii mele!”. Nu trebuie sa se confunde totul. Ceea ce se intampla spontan in timpul unei intalniri de dragoste este atractia fizica, dorinta. Este acea alchimie simultana care se petrece rapid. Este ceea ce se poate simti la o strafulgerare, in cazul acelei asa-zise iubiri la prima vedere. Dar dragostea este altceva. Despre ea nu se poate vorbi decat dupa ce partenerii se cunosc cu adevarat. Dragostea se construieste, se sedimenteaza, dupa acea descarcare electrica de la prima intalnire.Pentru ca o iubire sa poata sa dureze in timp, ea nu trebuie sa raspunda unei nevoi, unei lipsuri din viata ta. Trebuie sa te simti implinit si fericit, pentru ca dragostea sa-si poata gasi, cu adevarat, loc. In mod straniu, parca atunci cand ai nevoie cel mai putin de ea/el atunci vine. Pentru ca dragostea sa dureze, nu exista vreo reteta magica sau ritualuri secrete… Cele doua persoane care alcatuiesc cuplul trebuie sa faca eforturi, sa comunice permanent, sa-si dezvaluie trairile, sa aiba proiecte comune si o vointa reala de a-si cladi viata impreuna. Daca nu se face totul pentru ca viata in doi sa mearga inainte, iti poti lua adio de la povestea ta de dragoste ca-n basme.
    Ceea ce vreau sa spun tuturor este ca fiecare dintre noi trebuie sa se cunoasca cu adevarat,sa stie ce isi doreste,sa lase basmele trecutului deoparte si sa traiasca o poveste de dragoste adevarata.

  19. Sunt total de acord cu tine. Atractia se poate transforma in iubire, dand nastere unei relatii sanatoase. Cred ca iubirea lipsita de pasiune e un dead end. Unii dintre noi pot rezista zeci de ani in astfel de relatii, dar asta nu inseamna ca sunt intr-adevar fericiti.

  20. Atunci cand Dumnezeu a creat femeia si i-a adus-o lui Adam, stiti ce a exclamat el, nu? „Iata, IN SFARSIT, pe aceea care este os din oasele mele si carne din carnea mea…!!!” Ceea ce l-a uimit pe om a fost, cu siguranta, frumusetea ei exterioara…admiratia lui fiind, de fapt, glasul naturii, cum spune Pera.Cred ca e cel mai simplu si adevarat exemplu de dragoste la prima vedere care a existat vreodata. Consider insa ca acel „in sfarsit” din exclamatia lui a fost vocea lui interioara, care i-a confirmat ca asteptarile si cautarile lui au luat, IN SFRASIT, sfarsit… Nevoia fireasca a omului de completare a propriei persoane se regaseste in aceasta cautare a noastra, dupa a ceva ce ne poate determina si pe noi sa exclamam „iata, in sfarsit”… Recunoastem persoana creata special corespunzator nevoilor noastre, menita sa ne completeze, daca ascultam vocea din noi insine… Sigur ca atractia fizica este esentiala. Nu ma refer aici la cei care sunt atrasi de o anumita parte a corpului doar, aceia actioneaza pur instinctual. Pana la urma, si asta tine de natura umana, si e normal sa fie asa. Tuturor ne place frumosul. Insa dragostea nu poate fi confundata niciodata cu atractia fizica pur instinctuala. Dragostea adevarata, se naste frumos…creste, ne invaluie, ne vorbeste… Nu toti au insa norocul de a o recunoaste, caci de intalnit, o intalnim cu totii…

  21. Sunt un entry level de asta ma feresc sa scriu orice legat de seductie dar un lucru il stiu sigur si sunt in stare sa imi pariez viata pe treaba asta atractia sexuala dorinta sau cum vreti voi sa ii spuneti din experientele mele functioneaza exact ca o smoke grenade ascunzand defectele sau greselile in spatele unei perdele dense de fum pentru o perioada relativa de timp.

  22. Salut Pera!
    Ai foarte mare dreptate, cand vezi pentru prima oara o persoana nu poti spune ca te-ai indragostit, ca de fapt vorbeste atractia fizica din tine, si asta nu inseamna dragoste / iubire. Cred ca vara trecuta in niste discutii cu niste prieteni am ajuns sa spun acest lucru cand majoritatea fetelor credeau in conceptul de dragoste la prima vedere, iar eu le-am „taiat creanga de sub picioare” ca e doar ceva strict sexual / fizic si ca pana la iubire mai e nevoie si de interactiune. Me face sa zambesc pentru ca m-am gandit la acest lucru si l-am spus atunci fara sa il fi auzit sau citit undeva, mai apoi mi-a placut ca l-ai confirmat in cartea Arta Seductiei. Eu as vrea sa scrii ceva despre iubirea adevarata si ce presupune, ar ajuta multe persoane sa inteleaga si sa stie ce sa faca in acest sens.
    O zi buna!

  23. Subiectele despre iubire & Co vor fi vesnic devorate dintr-o suflare de cititori, eu zic ca niciodata nu stim indeajuns despre asta, deoarece suntem diferiti si percepem diferit si traim diferit fiecare eveniment din viata noastra.
    Referitor strict la acest articol, sunt total de acord. In viziunea mea nu exista dragoste la prima vedere, exista atractia fizica la prima vedere, deoarece cand vezi o persoana necunoscuta nu spui ” ce om valoros ” spui ” ce bine arata tipu/tipa respectiva ” .

  24. Adevarat! Atractia sexuala de la prima vedere – una reusita – e promotorul iubirii adevarate in viata unui om. Nici eu nu am crezut, pana am trait… si inca traiesc, de 3 ani deja, marea mea iubire. Si va spun sincer ca a inceput cu o atractie sexuala care pur si simplu imi lua mintile! Si bine a facut ca mi le-a luat! 🙂 Stie natura de ce face, cum face, cu noi. Asa ca fara a ne mai complica in acest subiect – ca sa gasesti marea iubire lasa-ti instinctul sexual sa „adulmece” si sa-ti atraga ceea ce ti se potriveste! Felicitari Pera pentru aceste articole iluminatoare! Si bineinteles, astept cu nerabdare sa despicam acest subiect, in continuate! Toate cele bune!

  25. Hop si eu cu un comment…
    La prima vedere as citi „la prima infatisare”, cand apare acea lovitura datorata mix-ului de fluide si subtile pe care le schimbam intre noi, oamenii, in permanenta. Am patit-o de cateva ori, am analizat de ce, am inteles ca aceste legaturi care se formeaza la „prima vedere” sun unele care lasa peste ani o simpatie si o anume atractie, dar niciodata nu sunt „marea dragoste”.
    Avand in vedere asta, consider ca prima vedere iti reaminteste de oameni intalniti in alte vieti si nu e corect sa sari pe ei din prima.

  26. bunaziua iar! de fapt..exista mai multe feluri de indragosteala. cea de inima, sincera si dezinteresata, bazata, da, pe contactul fizic sau vizual. si cea materialista, sau rationala, care pune in planul 2 frumusetea si instinctele, placerea si afectiunea. depinde pe care o vrei! avem de ales dragii mei!

  27. Irina,
    In iubire interesul nu are ce cauta.
    Arhicunoscutul Corinteni 13, descrie poate cel mai frumos iubirea:
    “Dragostea este indelung rabdatoare; este plina de bunatate; dragostea nu este invidioasa; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se aprinde la manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar, sufera toate, crede toate, nadajduieste toate, rabda toate. Dragostea nu piere niciodata”
    Cand am impartasit parerea lui Pera, m-am referit la faptul ca dragostea la prima vedere se poate transforma in marea iubire, cea mult cautata si asteptata de fiecare dintre noi.
    Sentimentul acela ca-l/o cunosti de-o viata te inunda si este ceva dincolo de puterea noastra de intelegere.
    Cred ca iubirile adevarate pot trece toate barierele timpului.
    IUBIREA este cel mai frumos dar de la Dumnezeu

    1. Camelia,
      Perfect de acord cu tine! Tot ce se naste in sufletul omului si are legatura cu Corinteni 13, este dragoste. Astea sunt trasaturile pe care le capata ceea ce simtim noi la un moment dat pentru cineva. Dragostea adevarata este din Dumnezeu, si nu are nimic de a face cu simpla atractie fizica, care ceea ce numea Ionut „smoke grenade”… Dragostea adevarata te face sa vezi dincolo de peredeaua de fum, si accepti pe celalt asa cum este el, cu bune si rele, cu calitati si defecte…

  28. pot sa confirm din propria experienta ….
    relatia cu sotul meu a debutat printr-o puternica atractie sexuala…care n-a disparut nici peste cei 15 ani de cand suntem impreuna…. avem copii foarte reusiti …si fara modestie…frumosi..
    dar…deosebirile de mentalitate si educatie care au fost sufocate la inceput de atractia susnumita, au iesit timid dar sigur in timp la suprafata si nu au fost intotdeauna usor de gestionat…totusi iubirea a crescut si ea in aceasta gradina de de trairi , emotii si sentimente

  29. Eu stiam ca, din punct de vedere bio-chimic, se disting 3 tipuri de ‘iubire’.
    1. ‘Iubirea’ la prima vedere – care se produce la inceput, cnad persoalele se cunosc, si se simt ‘innebunite’ de emotii. In acest stadiu persoanele sunt influentate de hormoni, de adrenalina mai ales.
    2. Iubrea Romantica. – este iubirea care se instaleaza dupa o anumita perioada de timp. Hormonii care sunt prezenti acum sunt mai ales Oxitocina. Aceasta este numita si ‘hormonul de cuibarit’ .. este creata de privit indelung in ochii celeilalte persoane (fara a vorbi) .. si mai este creata atunci cand atingem fiinte vii, (cand mangai o pisica spre ex), dar mai ales cand atingem alte persoane, direct pe piele. Si cel mai mult este creata in timpul orgasmului.
    Rezulta: Daca vrei sa simti iubire romantica -> sa ai grija sa atingi si sa tii in brate pe acea persoana cat mai mult. Sa o privesti in ochi cat mai mult. Si sa ai grija sa aiba cat mai des orgasm. 🙂
    3. Iubirea de lunga durata. Hormonul responsabil aici este serotonina (daca imi amintesc bine) .. despre asta nu voi detalia aici, pt ca nu prea sunt in masura sa explic. Pana acum cel mai mult le-am simtit pe primele doua. 🙂
    (doar cateva din gandurile mele apropos de articolul asta).
    Mersi fain,
    Lucian

  30. E foarte important ce vrei de la acea relatie.
    Daca nu te intereseaza decit un experiment din care sa tragi niste concluzii, sa te ajute in alegerile viitoare, atunci e simplu. Daca vrei insa o relatie durabila, in care cei doi parteneri sa se iubeasca, sa se respecte, sa se sprijine reciproc, sa intemeieze un camin, atunci problema devine mai complexa.
    Pe primul loc as pune compatibilitatea partenerilor.
    Aceasta se testeaza in timp. Nu cred ca se poate ajusta ceva, daca incompatibilitatea este evidenta.
    Apoi incepi sa construiesti…caramida cu caramida…
    Daca admiti ca partenerul tau este cel pe care-l cauti, incepi prin a renunta sa-l schimbi, adica il accepti cu calitatile si non calitatile lui. Il iubesti pentru ceea ce este el, nu pentru ce ai vrea sa fie… Asta e dragoste …si de aici se poate progresa in timp.
    Tema e vasta, se poate detalia… mereu si
    pretutindeni.
    Pera, merci pentru tot,
    Continua-ti drumul,
    Succes!!!
    Lucia

    1. Seara Bună 🙂 !
      Te-a interesat vreodată sa faci „experimente”? N-ar fi oarecum cinic să „experimentezi” pe sufletul cuiva?
      Mai ales că, şi în „experimente”, principiul Oglinzii funcţionează fără greş…
      Hai, te rog, să detaliem.
      Mereu şi pretutindeni,
      Mihail

  31. Buna, Pera.
    Mie mi s-a întâmplat sa am o experiență in sensul „l-am văzut pentru prima data, sbam! love” iar el nu era nici cel mai frumos, nici cel mai bine îmbrăcat, dar avea ceva misterios și relaxant, avea asa o figura de om bun, înțelept, îți dădea impresia ca in sufletul lui mare încape orice și, nu știu, emana o forță interioara superba; nu pot exact sa descriu sentimentul, dar simțeam ca îl cunosc de mult timp și am simțit o conexiune de prima data când ne-am văzut.
    Nu fizicul lui m-a atras prima data cât atitudinea lui extraordinara și modul in care privea și zâmbea… Am știut ca ne vom înțelege bine, ca parca suntem unul pentru altul (știu ca suna ca un clișeu), ma simt exact cum sunt eu cu adevărat lângă el. Si, cum am mai spus, nu e model la fizic, nu are stil, chiar mi se pare câteodată oribil ce poarta, dar nu acord atenție.
    Asta a fost frapant și pentru mine pentru ca țineam cont de cum se îmbracă bărbatul de lângă mine, îmi plăcea sa aibă stil, ma uitam destul de mult la „ambalaj”.
    El își trăgea ceva pe el și era charmant exact asa..lălâu.
    A fost prima data când am simțit…acceptare necondiționată, hai sa-i zic iubire necondiționată „la prima vedere” fără sa ma lase paf fizicul.
    Si totuși, e unul din cei mai mai frumoși oameni pe care i-am cunoscut vreodată.
    E ciudat și magic in același timp.

    1. atractia sexuala nu provine din aspect. Mai provine si din limbajul trupului, care este mult mai important decat aspectul. Cam asta s-a intamplat cu tine 😀 .

      1. Da, asa e. Am contopit noțiunile, pentru mine atracție sexuala însemna in primul rând atracție fizica. 🙂 Numai aspectul ma atrăgea sexual (pana atunci) și apoi ma gândeam dacă sa mai arunc o privire și la alte lucruri, dacă vreau sa cunosc bărbatul respectiv. Dar aici a fost exact invers: atitudinea lui ma făcea sa ignor total aspectul (ceea ce raaar mi se întâmplă mie, cel puțin). Si mai cunosc și alți bărbați cu limbaj al trupului frumos, care arata foarte bine fizic, de care poate sunt și atrasa sexual, dar nu m-am îndrăgostit, sa zicem asa, de ei. Asta a fost interesant in cazul asta :D.
        Nu știu, cu cât încerc sa explic cât mai bine cum a fost, cu atât simt ca îmi ies explicațiile mai prost decât as vrea :)) Oricum, asta mi-a rămas mie ca fiind mai special, mai atipic…. 🙂

        1. G, pot sa te intreb daca atractia a fost reciproca? Am patit si eu acelasi lucru cu un tip, il stiu ce cativa ani, si nu pot sa imi explic de ce mereu cand il vad ma topesc pur si simplu, si nu sunt genu careia sa ii placa un baiat la prima vedereȘ)

  32. Aș fi interesat de materiale despre cum funcționează iubirea, dincolo de atracția sexuală. Mai exact, unde e granița dintre iubire și rutină?

  33. Atractia sexuala sa transformat in iubire de-a lungul anilor mei,iar atractia cu fluturasi a zburat dupa atingerea scopului

  34. Dragostea este un drog pe care toti il doresc, cand il primesc sunt in culmea fericirii (exaltati, apare fenomenul „cu capul in nori”), daca nu exista siguranta primirii dozei apar palpitatiile, la intreruperea brusca apare sevrajul, cu dureri mari.
    S-au facut studii pe persoanele indragostite si s-a vazut ca, la aceastea, in momenmtul in care erau cu persoana iubita, se activau exact aceleasi zone din creier precum la aceia care luau droguri.
    Cand unul este sigur de iubirea celuilalt, dintr-o data devine sigur pe el si are putere asupra celuilalt, se poarta ca un stapan fata de celalalt si nu-l mai intereseazajocul de a-l cuceri pe celalalt.
    Frumusetea iubirii consta tocmai in necunoasterea exacta a sentimentelor celuilalt, in jocul de a-l cuceri, in fericirea de a tese vise nespus de frumoase, in bucuria simturilor, in placerea de a-l atinge pe celalalt. Asta e dragostea.
    Intotdeauna se intampla sa-ti fie foarte dor de cineva si sa te indragostesti atunci cand acea persoanba nu mai e cu tine si esti lipsit de imbratisarile si iubirea cu care te obisnuiseisi care iti faceau atat de bine!
    Barbatii se indragoistesc de femeile care arata bine, femeile se indragostesc de barbatii care vorbesc frumos!

  35. Daca si creierul (cu toate functiile lui) este o podoaba pt atras partenerii, dragostea este in totalitate un comportament specific subordonat tot instinctului ce reproducere, iar noi nu ne dam seama?
    Exista dragoste in afara instinctului sexual? Unde incepe si unde se termina dragostea, atunci cand este in rol atractia sexuala? Exista „dragostea vietii” ori este vorba doar de o potrivire a genelor, de exceptie, perceputa de biologic drept cea mai buna potrivire pana la momentul prezent? Daca dragostea este sau nu subordonata instinctului, in functie de aceste doua variante, pot dezvolta 2 filosofii diferite, precum ateismul versus religiozitatea. Si nu imi este tot una… Imi doresc mult o disecare a acestui subiect.

    1. Cipri, de vrei tu sa intelegi cele ce pretinzi ca doresti a le cunoaste, bine a fi de ai citi „Karma pura” a celui mai mare terapeut rus al acestor ani, S.N.Lazarev. Se gaseste si pe scribd. Acolo afli de ce vin evenimentele in viata oamenilor asa cum vin, de ce un om „trebuie” sa dea cu masina intr-un pom, de ce pe un om il paraseste nevasta, de ce unul trebuie sa-si piarda banii sa de ce se imbolnaveste de cancer, etc…
      Iti garantez ca nu ai mai citit in viata ta ceva la fel. Asa vei intelege…
      Iara de doresti a sti cum este viata, ce si de unde vine, cum e organizata lumea, de ce ti se intampla cele ce ti se intampla in viata, etc, cum a fost inainte sa vi pe aceasta lume si cum a fi unde vei pleca peste 30-50-80 de ani, poti sa citessti „Matei, vorbeste-mi despre rai” de Suzan Ward.
      Asta daca vrei sa cunosti acestea si daca ai rabdare sa intelegi… Daca nu, poti ajunge la aceleasi concluzii si cu ajutorul celui mai bun invatator din lume care este suferinta…

  36. Consider ca lucrurile bune au nevoie de timp,nu se produc asemenea unui flux tehnologic….atractia sexuala este o nevoie a speciei umane ,insa iubirea profunda presupune dupa parerea mea sincronia dintre cei doi si nu a place conditionat de nevoile pe care astepti sa le imlineasca celalalt (materiale,relationale,etc)Consider ca toti traim experiente,provocari cu sau fara finalitate dar nu toti invatam din experientele noastre acele lucruri care ne-ar putea face sa ne simtim mai bine cu noi insine ….Odata ce are finalitate prin act, nevoia… sexuala diminueaza in timp dca ea a fost fundamentul relational dintre doua persoane…totul tine de perceptie personala ,varsta ,experienta si nu mai putin de capacitatea personala de a nu fi obtuz.Iubirea si dragostea de asemenea sunt deseori considerate a fi acelas lucru ….ne putem indragosti de mai multe ori in decursul vietii…insa de iubit doar de doua ,trei ori (mentionand aici nu relationarea din nevoia de a nu fi singur,de a depasi conditia materiala etc)ci pur si simplu de a nu interpune intre tine si celalalt nevoile personale …de a iubi pur si simplu.

  37. Draga Pera, uneori atractia se bazeaza nu pe ceea se vedem, ci pe ceea ce simtim. Aura energetica pe care o avem atrage o alta care se afla pe aceeasi frecventa. De aceea avem mereu partenerul pe care ni-l dorim ( chiar daca constient spunem una, partile ascunse in subconstient se manifesta in ceea ce atragem concret).
    O seara buna.

  38. Salut Pera,
    Am stat si am citit cu interes articolele tale de ceva vreme, inclusiv pe acesta. Sfaturile tale le gasesc extrem de utile pentru cei care isi doresc sa aiba succes la femei, mai ales la femeile de un anumit gen…. 🙂
    Cat priveste dragostea la prima vedere, eu nu cred ca exista asa ceva. E vorba pur si simplu de atractie sexuala, care poata sa apara ca urmare a unor diferiti factori subiectivi, care nu intotdeauna pot fi intotdeauna explicati satisfacator. Apare repede si se stinge de obicei la fel de repede, de cele mai multe ori in momentul in care persoana de care esti atras incepe sa deschida gura si sa vorbeasca si iti dai seama ca nu te atrage defapt decat o simpla bucata de carne…
    Ca sa iubesti pe cineva, ca sa te indragostesti cu adevarat, trebuie sa ajungi sa cunosti un pic persoana respectiva ca si suflet, ca si personalitate, etc. Atractia sexuala, din punctul meu de vedere, desi este extrem de importanta, nu o vad decat o simpla anexa a iubirii. Cand te indragostesti de cineva cu adevarat, nu mai ai ochi decat pentru persoana respectiva.

  39. atractia este lege a firii.naturala,normala.e ok.iubirea se invata..se dobandeste..se creste..este un lux.este ceva ce implica un pret natural ce se plateste prin timp. investitie emotionala.si resurse materiale.dar aman2 sunt usor de experimentat.
    asta-i toata frumusetea.aici .acum

  40. Dragostea nu e un joc . si daca te iubeste , nu o sa se poarte niciodata ca si un stapan /a fata de tine . In schimb, iti va sta alaturi si la bine si la greu. In asta sta frumusetea iubirii. 😉

  41. mi-i sa intamplat odata… hmmm  …. nu stiu ce a fost la mijloc, dar pur si simplu am stiut. A fost un fel de deja-vu

  42. @Raluca
    Interesant ceea ce spui!
    M-ai facut sa-mi aduc aminte referitor la aura energetica; in sensul ca, cei care sunt compatibili, aura lor interfereaza;
    -de-aici, apropos de simpatii si antipatii bruste fata de cineva;
    -cui nu i s-a intamplat intalnind o persoana – la prima vedere – si aproape ca i-a venit sa-i dea pumni – chiar daca acea persoana era perfect pasnica si, d.p.d.v. rational n-aveai/n-ai nici-un motiv sa doresti sa-ti plece pumnul spre fata sa…
    P.S. Partea ‘frumoasa’ referitor la mesajul tau (partile ascunse in subconstient care atrage concret partenerul pe care ni-l dorim) ma face sa ma gandesc ca n-am avut/n-am mana buna iar, daca recunosc lucrul asta…inseamna ca frecventa mea nu este buna, nu?! 🙂
    Daca mi-ai ridicat mingea la fileu – cum se spune – l-as intreba si pe Pera daca este adevarat ceea ce se spune: ca esti atrasa (ca femeie) de barbati asemenatori profilului psihologic al tatalui tau, cautand inconstient pe cineva cu particularitati/similaritati specifice personalitatii tatalui; la fel – pentru barbati – in sensul ca-si cauta partenera care sa (a)semene mamei lor; asa este?!

  43. Pera!
    Inseamna ca atractia este ‘capcana’ (placuta, de altfel….) a naturii umane prin hormoni dati si care-ti dau de lucru…sau mai bine-zis prin irezistibilitatea a ceea ce simti si te face sa doresti persoana – indiferent daca se finalizeaza sau nu intr-o iubire, ori punct terminus – de 6-18 luni atunci cand cunoasterea trupeasca (cel putin) este realizata DAR nu trezeste SI interes pentru o perioada mai indelungata datorita insatisfactiei de natura intelectuala, spirituala…
    Eu, de obicei devin cinica, atunci cand se finalizeaza prost si am o vorba – inceputul este frumos (al oricarei relatii), sfarsitul – tragic (cand iesi din relatie cu sufletul zdrente).

  44. Buna ziua Pera, 
    nu stiu daca ceea ce iti voi scrie eu va contrazice sau va sustine parerea ta, dar hai s-o luam pe rand… 
    suntem la facultate, fetele sunt toate tinere si frumoase (in felul lor) şi baietii mai toti tineri si frumosi (in felul lor) 
    si aici intervine misterul: de ce din trei baieti care par a fi aproape la fel, inalti, destepti si spontani, imi place doar unul? 
    de ce din trei fete toate frumoase, brunete si cuminti el ma alege pe mine? 
    ar putea fi oricare din cei trei, ar putea fi oricare din cele trei!
    de ce alegerile pe care le facem ne duc catre acea persoana cu care credem ca ne potrivim cel mai bine? 
    de unde „simtim” care persoana care ar corespunde cel mai bine dorintelor noastre? 
    sa fie vorba despre acea „chemestry” tradusa aiurea chimie, cuvant pe care eu il inteleg mai degraba ca pe o reactie, ceva exploziv si manifest…  
    sa fie vorba de feromoni si atractie hormonala? mai ca-mi vine sa cred ca da… corpul nostru stie mai bine decat noi ceea ce ii trebuie, si judeca lucrurile la nivel subconstient, asa cum noi, datorita restrictiilor educative nu mai reusim sa o facem.
    spontaneitatea privind sexualitatea si manifestarea ei ne este inoculata ca instinct primar alaturi de nevoia de hrana. 
    deci alegem inconstient ce este bine pentru noi deoarece ceea ce noi ne dorim de la celalalt e inscris in codul nostru genetic, 
     
    ramane ca mai apoi sa constientizam frumusetea unei relatii si sa ne-o croim pe masura noastra pentru a obtine cele mai bune rezultate: pasiune, intelegere, prietenie, provocari, tandrete, 
     
    si nu e vorba mereu doar de frumusete si gene bune. frumusetea rezida in multe lucruri. nu e neaparat fizica, caci o frumusete fizica fara a fi sustinuta de frumusete interioara nu face doi bani. deci pot placea o persoana care nu e neaparat frumoasa dupa canoanele de azi, dar care e mulata pe sufletul meu, si ma satisface prezenta lui pe mai multe planuri nu numai fizic. 
    aici deja trecem in alta sfera… nevoia primara s-a manifestat si trecem pe planul nevoilor spirituale, caci de aceea suntem oameni,
    daca ne marginim la o relatie care tinde sa ramana doar fizica vom suferi prin limitare, si la un moment dat neavând ce altceva sa iti ofere se va ofili prin repetari identice… 
    o relatie inceputa fizic poate deveni cea mai minunata traire, daca e sustinuta si de altceva, de idealuri comune, de placeri comune, de discutii chiar si in contradictoriu, de planuri, de viitor… sau daca se termina la un moment dat, de o minunata amintire la care te intorci mereu cu drag si cu sentimentul ca ai invatat ceva… 
    depinde de noi ce curs dam relatiei si ce vrem ca ea sa devina pentru noi…
     
    sa fi iubit!

    1. Datorita elementelor chimice care-ti compun materialul din care esti facuta.
      Se spune ca in 80 secunde intr-o intalnire cu o persoana noua in lumea ta, o poti mirosi, interiorul iti spune, bazat pe argumentul chimic, ce fel de persoana este aceea. De acolo, totul depinde de logica pe care ti-o creezi, that choice 😉
      Numai bine!

  45. Intr-adevar sunt acele persoane care arata bine si care emana in jurul lor un anume fel de energie ce te atrage si te face sa-i vrei. dar mie mi s-a intamplat la o cunoastere mai atenta a persoanei respective sa-mi dau seama ca nu e de fapt ce pare. De ce?
    A doua intrebare: Exista relatie cu aceeasi persoana fara atractie? Eu cred ca nu. Dar argumentele nu le am.

  46. Foarte bun articolul Pera!!! O relatie bazata pe atractie se poate termina dupa 6-18 luni pentru ca atractia este doar primul pas. Daca stiu amandoi sa o transforme in iubire, continua povestea, daca nu, se termina! Sunt total de acord cu asta. Nu este nevoie doar de atractie intr-o poveste de iubire asa cum nu este nevoie doar de iubire intr-o relatie!

  47. Dar daca atractia sexuala aceea (sau dragoste la prima vedere) continua sa existe in mintea (sau sufletul) unuia dintre parteneri dupa 7 ani de zile la fel de puternica ca in prima zi iar celalalt nu vrea sa auda de asa ceva, in conditiile in care ei s-au despartit tot de atata timp din cauza a diverse imprejurari? Cum puteti explica acest lucru?

  48. Hello! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog. Is it hard to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick. I’m thinking about setting up my own but I’m not sure where to begin. Do you have any points or suggestions? Cheers

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.