E timpul sa aratam ca suntem o comunitate

Responsabilitatea individuala e singura care exista si pe care putem baza

Cand eu imi asum responsabilitatea pentru felul in care ma simt, pentru cati bani fac, pentru starea sanatatii mele, pentru felul in care arat, pentru cat de dezvoltat sunt in interior, atunci am sanse sa fiu un om de calitate.

Dupa ce mi-am asumat responsabilitatea pentru mine, pot face un pas inainte si sa ii ajut pe cei mai apropiati mie, prin puterea exemplului meu. Sa ii inspir si motivez si sa ii invat cum sa fie si ei responsabili pentru propria lor persoana.

Apoi, impreuna, ii putem invata pe cei din jurul nostru sa fie responsabili si astfel creem o noua societate.

Azi traim vremuri in care nimeni nu vrea sa isi asume responsabilitatea.

Sa ne dea statul bani. Sa ne rezolve altii problemele. Eu vreau sa mananc ce vreau dar sa isi asume reponsabilitatea McDonalds ca eu sunt gras si fac comotie cerebrala de la colesterol si tensiune.

Am o veste proasta.

In acest moment nu mai este nimeni sa ne ajute.

Singura salvare este sa incepem sa ne ajutam noi cu manutele noastre, cu creierasele noastre si cu sufletele pline de curaj si entuziasm, sa incepem sa recladim din cenusa ceea ce am mostenit de la iresponsabilii de dinaintea noastra.

Am sa te scutesc azi de prelegeri si am sa iti cer un lucru simplu.

Vreau sa lucram impreuna pentru a crea oameni responsabili, oameni alfa care sa poata supravietui si prospera in anii ce vin.

Pregatesc ghidul comunitatii "Personalitate alfa" cu principiile, regulile si pasii de actiune pentru a deveni personalitati alfa, lideri si oameni care prin puterea lor creeaza imperii.

Aceasta este mostenirea ce mi-ar place sa o lasam.

Eu reprezint doar o idee.

Pera Novacovici e un om ce are calitati si defecte. Nu este arhetipul perfect al Personalitatii alfa.

Este perseverent, are curaj sa viseze si ii place sa ii ajute pe oameni sa isi descopere si dezvolte potentialul, comoara lor uriasa ascunsa in interiorul.

Este indisciplinat, uneori agresiv si impulsiv si toata viata s-a luptat cu propriile slabiciuni si inca nu le-a invins pe toate.

Pera Novacovici este doar un mesager al unui mesaj iar mesajul este: e nevoie de persoanalitati alfa, de lideri, de oameni care sa isi asume responsabilitatea,  sa se intoarca in interiorul lor, sa isi descopere puterea interioara, talantele, curajul nebun si sa isi construiasca incepand de la propria persoana o noua lume.

Nu e usor, sunt greutati de depasit si chiar alti oameni printre noi cu care ne vom lupta.  Pentru ca pentru fiecare persoana alfa care se va pune pe treaba vor fi patru care vor incerca sa il opreasca incepand cu manipulari emotionale si continuand cu forta fizica.

Suntem o minoritate, dar avem o putere foarte mare. Puterea exemplului nostru.

Azi am nevoie de o dovada de la tine ca ceea ce facem noi functioneaza.  Ce am nevoie de la tine e sa aratam impreuna ca suntem o comunitate.

Cum o sa facem asta?

Pentru inceput, vom face o pagina in care cei care au fost ajutati de conceptul de Personalitatea alfa vor da o marturie in cateva randuri despre cum le-a folosit acest concept.

Ce schimbari au facut in viata lor si cu ce rezultate, cum s-a produs " trezirea" , ce visuri si planuri de viitor au.

Mai jos iti dau un model ca sa iti fie foarte simplu sa imi dai acest feedback:

 

Poza cat mai buna (as prefera doar fata) Marturie poti sa spui cate ceva despre ce ai invatat de pe blog-ul Personalitate alfa, ce parere ai despre comunitate, ce rezultate ai obtinut aplicand orice concept alfa ( oricat de mic rezultatul sau schimbarea, faptele conteaza conteaza mult)
Nume Website,Blog, Facebook, Twitter sau orice link vrei tu vrei sa apara aici pentru a te promova  

Daca ai un blog ti-l voi pune sub marturia ta, sau profilul de facebook, de twitter sau orice alt link doresti si crezi ca te ajuta. Daca nu vrei nimic din toate astea, e suficient numele tau.

Ca sa iti dau un exemplu despre cum va arata aceasta pagina, uita-te aici: Exemplu marturii comunitate

Urmatorul pas dupa acesta va fi sa fac ghidul comunitatii si probabil o bratara pe care toti cei din comunitate sa o purtam astfel incat sa ne recunoastem intre noi oriunde in tara.

Vei avea supriza sa mergi la terasa, scoala, facultate, club, sala de sport, etc si sa ai ocazia sa socializezi cu oameni ca tine si care au aceleasi valori.

Astept marturia ta ca in modelul de mai sus la [email protected]

Daca te-a ajutat Personalitate alfa vreodata cu ceva, acum are nevoie de ceva de la tine.

Multumesc

Pera

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

30 de răspunsuri

    1. Pentru a creea un email mai sofisticat foloseste Outlook express si bineinteles trebuie sa ai platit POP3 la Yahoo de exemplu. E doar 29$ pe an. Altfel iti poti edita intr-un program de editat HTML il arhivezi si atasezi arhiva la email. Dar cum a spus Pera, nu are nevoie decit de poza si de linkul(rile) catre conturile de pe site-urile de socializare. Socializare inseamna comunicare cu cit mai multa lume.

  1. Pera eu nu am un blog ,nici cont pe facebook fiindca nu-mi oferă siguranţă ,nici pe twitter . Comentariile ţi le trimit aici sau pe mail . Îmi pare rău .
    Maria Elena

  2. FELICITARI PERA PENTRU NOUA TA INITIATIVA PRIN CARE NE ARATI CONCRET CIT DE IMPORTANTA ESTE RESPONSABILITATEA INDIVIDUALA.Conceptul de Personalitatea alfa , imi este de un real folos in dezvoltarea mea personala.Sa ne vedem cu bine

  3. Mai Pera Eu nu ii inteleg pe astia!! Isi fac cont pe facebook, twiter, netlog sau twoo, adica site-uri de socializare si nu vor sa li se faca publice conturile. De ce dracu si le-au mai facut??? De ce stau ascunsi cu profile private accesibile doaprietenilor? Ce au de ascuns? M-am tot intrebat de atitea ori aceste lucruri si sincer nu am gasit raspuns. Tot ei vor venii cu bla bla, ca au invatat multe in aceasta comunitate Alfa, dar n-au curajul sa se afiseze nici macar virtual. Sa fim realisti PERA!!!!!! N-AU INVATAT NIMIC!!!!!!! Vin doar cu niste laude virtuale si atit.

    1. Nelu dragule,
      Unele persoane pur si simplu nu vor sa fie gasite la o cautare „google”. Nu vor sa stie nimeni ce fac ei. Nu au nimic de ascuns, ci pur si simplu nu vor sa aiba 358 de prieteni pe FB. Nu toti vor sa isi vada moaca la TV…nu ii animeaza acest lucru, au altele mai importante de facut in universul lor interior.
      Eu nu cred ca imi voi pune fatza pe site, nu voi da o marturie, insa iti pot spune ca am impartasit multor apropiati ce am gasit si am promovat siteul lui Pera, i-am cumparat cartile pt mine si am facut prietenilor mei cadou cartile lui. Asta pt ca am vazut ceva pozitiv in informatia gasita.
      O bratara insa as purta, e o idee buna.
      Noi si kabbalisti…. e ok, nu-i asa grav. 🙂
      Uite Pera, fa tu o bratara, si fondurile adunate de la vanzarea ei sa le donam unei cauze caritabile.
      Ce zici?
      FF.

      1. Mai firefox e o prostie ce spui. A avea cont pe fb nu inseamna sa te iei la intrecere cu altii in ati face o lista cit mai lunga de prieteni. Fa comparatia cu lumea reala. Cind iesi din casa iti acoperi fatza sa nu ti-o vada nimeni?? cin cauti un job sau vrei sa iti promovezi munca sau vrei sa progresezi in cariera Iti tragi gluga in cap, ca si mascatii de la politie? De ce oamenii de succes nu se ascund pe asemenea site-uri? Crezi ca aia nu au altceva de facut decit sa stea la taclale si sa isi faca liste interminabile de prieteni pe fb? NU firefox. Acei oameni vor sa fie cit mai cunoscuti vor sa progreseze in ceea ce fac si site-urile de socializare sint doar o portita spre viitoarele realizari. Mai ales facebook care iti ofera posibilitatea de ati face contul exact asa cum ai nevoie. Probabil si tu ca si multi alti ati cules din jurul vostru doar partea distractiva a acestor mijloace de comunicare sau noar elemenetele negative. Am si eu cont pe facebook si nu am o lista interminabila de prieteni, nu imi pierd timpul pe acolo cu jocurile stupide oferite gratuit de fb sau alte nimicuri din astea. Nici poze la caterinca nu am, doar asa ca sa par „cool. In felul cim iti gestionezi acele conturi se vede personalitatea si responsabilitatea acelei persoane. In momentul in care dai de un profil privat, deja apar semne de intrebare si prima intrebare care ii vine oricui este; „de ce are profil privat si nu are curajul sa se arate. In acest caz nu exista oare lipsa de resposabilitate???? Si unii se mai si lauda cu asta. Ai vazut PERA?? Exact cum am spus. Firefox deja a facut exact cum anticipasem.
        P.S. Daca chiar doriti sa imi vizitati contul de pe fb, nici o problema. E public. Nu am poze cu mine pentru ca nu am deloc poze potrivite pentru asa ceva. Mi-am facut citeva acum citeva luni intr-un studio foto din Arad dar au iesit de parca mi s-au inecat toate corabiile si am considerat ca nu pot fi puse pe site, iar poze la misto, nu pun. Nu mai sint un pustan de 14 ani care doar se distreaza pe net.

        1. Nelu, dragule,
          Uite, eu nu am cont pe FB. Momentan consider ca nu imi foloseste – poate gresesc, insa imi asum consecintele acestei decizii.
          Daca pe viitor voi considera ca imi foloseste sa fiu prezenta acolo, voi opta sa imi fac. Nu il iau pe „nu” in brate.
          Doar ca trebuie sa intelegem ca unii nu au cont, unii au cont si il dau la liber, iar altii au cont si vor sa il tina privat. (Probabil sunt si alte variante, cu acces limitat, habar n-am).
          Dar eu zic ca nu ma supar pe cei ce nu il dau pe public, e alegerea lor. E ca si cum as zice ca nu ii inteleg pe oamenii care isi trag perdeaua la fereastra si ma intreb: de ce si-au mai facut fereastra daca nu vor oamenii sa se uite in casa lor?? Oare fac ceva suspect acolo??
          E adevarat, FB, ca orice lucru din viata noastra, putem sa il folosim ca pe o chestie pozitiva sau ca pe una negativa.
          Eu cunosc oameni care au fost constransi sa isi faca un cont pt ca aveau nevoie de un mijloc de comunicare cu un anumit grup si l-au pastrat privat. (iti dau un exemplu: o prietena care a mers la scoala in strainatate si avea un grup intre colegi cu care comunica strict pe teme de scoala- nimic suspect acolo, doar un pic confidential.)
          Sigur, ai dreptate, aici se vede un pic si maturitatea omului in a-si gestiona acest instrument, de acord cu tine.
          Numai ca ce zic eu este ca oamenii sunt diferiti. Pe mine personal ma streseaza o socieate gen Big Brother (spre care eu zic ca ne indreptam cu succes) in care mi se monitorizeaza orice respiratie, si parca nu as vrea eu sa se uite toti in „casa” mea cand au ei chef.
          Parerea mea, august 2012.
          Permite-mi dreptul sa mi-o schimb oricand, daca viata ma aduce acolo.
          FF.

  4. Pera, ai pe mail cateva mostre modeste despre ajutorul moral & spiritual primit de la tine & site-ul tau. Doar ce mi-a venit in minte, asa, tangential, si deja e prea mult. Seectezi, publici cat vrei din material, si bucura-te ca esti un model pentru mine. Un model extraordinar. Un om adevarat, altruist, si dispus sa ajute comunitatea. Sa ofere din experienta lui, si sa coboare la nivelul de intelegere al fiecaruia.
    Multumesc inca o data!

  5. O idee foarte buna , iar in legatura cu bratara , eu sunt de acord sa o port, si sunt de acord cu FireFox ca fondurile adunate sa fie donate unei cauze caritabile . 🙂
    Multumesc mult si mult succes in continuare 🙂

  6. Aaa, super, Gabriela. Ma bucur ca am un sustinator.
    Ce super ar fi, nu? Sa putem dona pentru ceva…
    Poate Pera are el ceva in spatele ideii cu bratara, dar ne tine in suspans. Mai mult decat sa ne simtim noi bine ca facem parte dintr-un club pe care vrem sa il credem smecher, ca suntem toti baieti de valoare aici in clubul nostru :)… trebuie sa fie ceva mai mult, nu egoul nostru frumos lustruit…si o bratara funky.
    FF.

  7. Excelenta initiativa.
    Sunt convins ca ar fi un mare castig sa ma intalnesc si sa schimb idei si experiente cu alti oameni pasionati de dezvoltare personala.

  8. Sant de acord sa ajut dupa posibilitatile si in limitele situatiei mele pe toti sau pe cine are nevoie din acest grup (personalitatea alfa).
    Sant inginer in costructii, instalatii apa , gaze , sanitare, electrice , automatizari .Am sa trimit si o poza.

  9. Rezultatul care l-am obtinut de cand accesez blogul ,,Personalitatea Alfa ” este faptul ca am
    puterea si taria de a muncii mai mult ( fara sa
    renunt asa usor ,cum renuntam inainte ) pana la obtinerea rezultatelor.
    Succes la toti .

  10. Eu am 57 ani si de mult caut sa ma identific, sa vad cine sunt , ce puteri am, ce sens am in aceasta existenta.
    Pana acum stiu ca sunt om,sunt constient de faptul ca exist, ca sunt stapanul fortelor mele cele mai adanci, asadar decid in legatura cu mine si cu faptele mele(astfel am putut sa renunt la fumat, la bautura), ca sunt creator si ca trebuie sa creez ceva util celorlalti.
    Cred ca ce incerci, tu Pera, sa faci este bine pentru tineri.
    Astfel unii dintre ei se vor orienta mai devreme spre sine, si vor cauta mai devreme sa se identifice.Fara efortul de a ne identifica eul doar citind si acceptand cu ratiunea cele continute de cursul tau nu vom progresa. O sa imi cumpar si eu o bratara desi nu ma voi identifica cu nume real.
    Asadar apreciez foarte mult initiativa ta.

  11. Ai o problema cu serverul, se tot blocheaza.
    Ai dreptate, televizorul este o pacoste.
    Eu am scapat de el lucrand in gradina.
    Natura iti da mult mai multa satisfactie, apoi in gradina creezi viata sau sustii viata unor plante.
    Referitor la nevoia de educatie, desi sunt la o varsta inaintata, 57 ani pentru cei care nu au citit acest lucru inca,consider ca este necesara mereu.
    De fapt chiar tu spuneai ca piramida lui Maslov referitoare la nevoile fundamentale pune in varf nevoia de autodepasire. Asa ca ne educam continuu cat timp mai avem interes pentru aceasta viata.

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.