E timpul sa incepi!

INCEPE SA AI ESECURI

Doar asa vei cunoste oameni noi, situatii noi, doar asa vei incepe sa iti dezvolti anumite abilitati….pentru ca atunci cand o oportunitate cu adevarat importanta apare,tu sa ai toate abilitatile pentru a face ce vrei tu cu ea. Oportunitatile apar pentru cei care se pregatesc.

Nu poti sta la un nivel constant, sa fii o persoana mediocra,si sasperi ca se vor intampla minuni. E un proces de invatare care respecta aceleasi legi ca la orice altceva vrei sa inveti.

1. Iti infrunti temerile

2. Iti faci curaj sa actionezi in ciuda temerilor pe care le simti

3. Suferi esecuri. Daca vrei sa inveti ceva nou esti INCEPATOR si nu ai cum sa faci lucrurile bine din primele incercari.

4. Inveti lectii din incercarile tale

5. Perseverezi. Adica continui in timp ce razi in fata obstacolelor si dezamagirilor temporare.

6. Iti faci curaj sa actionezi din nou.

7. Ajungi la succes.

8. Apoi o iei de la capat.

 

Asta e viata de campion. Mediocrii lesina la primele insuccese. Esecurile trebuie sa te faca mai puternic, sa trezeasca in tine ambitia de a reusi si placerea de a lupta. Nu se te faca sa renunti ca o gaina speriata.

Hai sa iti spun un mic secret.

Daca esti acum la scoala sau la faculta ai o slujba de care nu esti multumit si nu te simti foarte bine, ai tot felul de probleme,nu iti fa griji.

Oamenii care erau smecheri si importanti cand eu eram la liceu acum sunt soferi pe camion sau vand asigurari. Nu ca nu ar fi lucruri interesante, dar hai sa fim seriosi.

Fetele care erau vedete atunci acum au 2 copii si au fost parasite de barbatii lor care au fugit in Spania.

Nu-ti fa griji. Orice esti acum, daca nu esti multumit,nu inseamna ca vei fi asa pentru totdeauna. Nu te du in colt sa-ti sugi degetul si sa-ti plangi de mila.

Asuma-ti responsabilitatea sa faci ceva pentru tine si viata ta. Fa un efort. Nu-ti fie frica de durere.

Daca trebuie sa te trezesti cu o ora mai devreme ca sa faci sport, poate fi obositor si dureros la inceput, pana cand asta devine un obicei pe care il faci automat.

Daca trebuie sa cunosti oameni noi s-ar putea sa ai temeri si nesigurante si asta cauzeaza suferinta psihica. Dar cand ai tupeu de cateva ori si vezi ca nu mori, vei prinde incredere in tine si in fortele tale. Vei avea si mai mult tupeu. Altii vor simti temeri si nesigurante cand sunt in jurul tau.

Daca trebuie sa renunti la slujba sau la un stil de viata si sa risti sa incerci sa faci bani facand ce iti place, s-ar putea sa ai greutati si s-ar putea sa suferi lipsuri. Asta pana cand iti dai seama ca merita orice sacrificiu ACUM, pentru ca in cativa ani sa traiesti permanent cu bucuria in suflet ca AI LUPTAT la vremea ta si ai reusit fara sa fii dator cu nimic, nimanui.

Pentru ca la sfarsit, daca tu platesti pretul pe care viata ti-l cere si te duci inainte cu pasiune si determinare, viata va ceda pana la urma si iti va plati tot ce ti-a luat si cu dobanda pe masura.

Drama e ca daca nu platesti pretul pe care viata ti-l cere si te imprumuti cu anii si energia tineretii ca sa iti mentii existenta mediocra si micile placeri trecatoare, la sfarsit TU vei plati pretul cu tot cu dobanda. Vei ramane doar cu invidia fata de cei care au reusit. Dar ei au riscat si au luptat la vremea lor. EI MERITA.

TU MERITI?

Pdf-ul gratuit "Personalitate alfa- descopera-ti vocatia" il poti gasi aici:

"Descopera-ti vocatia"

Cartea tiparita "Personalitate Alfa – personalitate pentru viata de zi cu zi " o poti comanda aici:

"Cartea Personalitate alfa"

Pe curand.

Novacovici Pera

 

 

 

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

9 răspunsuri

  1. Foarte tare frate articolul,citesc de mult articole pe acest site dar e primadata cand scriu,mia placut mult fraza:"Mediocrii lesina la primele insuccese" trebuie mult curaj si ambitie pentru reusita

  2. Pera esti super tare, mereu citindu-ti articolele ma motiveazi sa fac ceva concret cu viata mea !!! Si asta e chiar un articool ffffoarte bun !!! Cine are ochi sa citeasca cine are cap sa priceapa.
    Jos palaria !!

  3. Articolul e ca un dus rece mai mult decat binevenit! Bravo, Pera! Am vrut sa citesc pdf-ul dar nu se incarca. Imi apare eroarea: 404, not found! Tine-o tot asa cu articolele si optimismul tau! Sunt incurajatoare si mobilizatoare! ; )

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.