Educația și dezvoltarea – pasul 4 din cartea Think and Grow Rich a lui Napoleon Hill

Una dintre cele mai mari puteri ale omului este puterea de a învăța din experiențele sale și ale altora.

Orice problemă ai în viața ta, nu ești primul care are acest gen de probleme și cineva nu doar că a rezolvat această problemă specifică, dar a și documentat procesul pentru ca cei care vin din urmă să poată depăși aceeași problemă mult mai repede.

În video-ul de mai jos, îți explic importanța pasului 4 din cartea lui Napoleon Hill – Think and grow rich

 

Aștept gândurile tale

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

12 răspunsuri

  1. Foarte interesant …. la un anumit moment vei fi intrebat: Ce stii sa faci? …. si mai interesant: Ce rezultate poti sa aduci?
    Ce important e sa stii sa vorbesti in limbajul fiecaruia si sa stii sa pui intrebarile potrivite; mie mi-a produs un „aha” intrebarea: Ce rezultate poti sa aduci (angajatorului, lumii, si mai important tie)? Pe mine intrebarea asta m-a facut sa privesc lucrurile dintr-un unghi nou, cu toate ca tu ai mai zis despre rezultate ….
    Multa bafta in continuare.

  2. OK…sunt deschis autoeducatiei si am inceput deja acest proces… inteleg sa merg cu incredere inainte fiind acum, odata in plus, convins ca sunt pe drumul cel bun, spre obiactivul meu de a avea o viata mai buna si prospera…
    Asa cum spune si Florin este foarte important sa invatam chiar si sa ne punem intrebarile potrivite inainte de a le primii surprinzator de la altii…asta insemna sa ne formam si deprinderea de a gandi permanent orientati spre cunoastere si spre rezultate… Doamne-ajuta !

  3. Pera, un lucru pe care ar trebui sa-l mentionezi este modul in care oamenii ar trebui sa caute referinte/surse de autoeducare.
    Mai exact, cand cineva vrea sa se dezvolte personal (pe orice plan) inainte de a citi o carte sau un articol scris de un autor, de a merge la un seminar/workshop sau a cumpara un curs online in format text, video sau audio… ar trebui sa se intereseze mai intai de autorul/autorii respectivi. Sa vada ce e de capul lor… ce experiente au. Daca aplica ceea ce ei ii invata pe altii.
    Ca de educatie din asta stil cosmopolitan (pentru femei) sau askmen.ro (desi nu intotdeauna sunt articole stupide) nu e profi. E mai degraba un fel de pseudo-educatie. Ceva superficial care ridica conceptul de dezvoltare personala la rang de moda.
    Ei bine, pentru mine nu este o moda! Este ceva mult mai mult de atat!! Si asa ar trebui sa fie pentru toata lumea care vor sa devina mai buni. Pe toate planurile!
    Mai mult, cred ca ar fi bine sa treci la urmatorul nivel cu educatia de pe acest blog. Sa oferi materiale din ce in ce mai nisate. Sa treci cu educatia si cu materialele de dezvoltare personala la nivel de avansati. Sunt destule materiale pentru incepatori si intermediari. Chiar foarte multe…
    Asta ar fi ceva ce merita sa aplici in 2014 pe acest site!

  4. Cartea asta este o carte foarte grea. Sotul meu este de-a dreptul fascinat de ea si nu o lasa deloc din mana. Cred ca trebuie sa imi iau si eu una. 🙂
    El a inceput sa aplice ce scrie in carte si schimbarea este chiar dureroasa, dar simte ca iesirea din zonei de confort este calea spre succes.

  5. M-ai intristat!
    Am descoperit ascultandu-te ca…viata mea e praf….!
    Ar trebui sa incep pe rand…cu nici un aspect nu sunt in regula…!
    Felicitari!
    Ai puterea de a covinge oamenii sa vada realitatea!

  6. Aceasi „provocare” educatia ! Din nefericire sistemele educationale clasice nu mai fac fata provocarilor actuale. Nici la noi nici prin alte parti. Responsabilitatea educatiei si succesului personal revine doar individului. Scuzele sunt de prisos.
    PS: Imi place studioul tau

  7. Am inteles mesajul, insa partea cu facultatea de informatica e un pic eronata. Acolo trebuie sa inveti sa programezi, limbajele de programare si principiile nu se schimba peste noapte, indiferent de cat de repede evolueaza tehnologia calculatorul tot cu 0 si 1 lucreaza.

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.