articol
Obiceiurile tale sunt destinul tău - eşti ceea ce faci zilnic

”Suntem ceea ce facem în mod repetat. Excelența așadar nu este o acțiune ci un obicei” Aristotel

În momentul în care faci un lucru repetat din nou şi din nou şi din nou, acel lucru devine obişnuinţă. Şi poate ai auzit un proverb care spune că obişnuinţa este a doua noastră natură.

Obiceiurile noastre ne definesc întreg viitorul. Practic suntem făcuţi din obiceiuri. E foarte important să înţelegi că ceea ce faci în fiecare zi şi cum anume faci, când aduni zilele și acțiunile tale, vei avea un rezultat.

E ca o balanţă: dacă pui mai multe grăunţe sau pietre într-unul din talere, balanţa va înclina în partea în care pui mai mult. Dacă ai un obicei prost şi îl repeţi din nou şi din nou, balanţa va înclina în favoarea acelui obicei prost.

Dacă bei în fiecare zi, devii alcoolic, faci ciroză, mori, sau te îmbolnăveşti grav. Dacă mănânci prostii, junk food, grăsimi, te îngraşi.

În fiecare zi pui ceva in balanță

Dacă mergi la lucru în fiecare zi şi nu-ţi mai obişnuieşti mintea  să se gândească la soluţii să faci bani mai mulţi decât primeşti la serviciu, dacă nu te gândeşti cum să faci o afacere sau să ai mai multe surse de venit, vei avea obişnuinţa de a merge la lucru pe pilot automat, mintea ta nu se va mai gândi la oportunităţi și posibilităţi.

Pur şi simplu vei rămâne mergând la acea slujbă zilnic până în momentul în care ceva se întâmplă, de obicei ceva rău: eşti dat afară, vine criza şi dă faliment firma, abilităţile tale nu mai sunt necesare, eşti înlocuit cu o maşină. Dacă lucrezi într-o fabrică probabil eşti înlocuit cu un robot şi în momentul acela eşti cu mâinile legate. Ai avut un obicei care îți aducea bani, obicei care fără voia ta ţi-a fost luat, şi acum ce faci?

Nu mai știi cum să îți câștigi existența. Este cazul multor oameni.

“Prima oară ne formăm obiceurile, apoi ele ne formează pe noi. Învinge-ți obiceiurile proaste sau altfel te vor învinge ele pe tine “ Rob Gilbert

Deci, obiceiurile sunt cheia. Practic ceea ce voi încerca să fac în acest articol, va fi să te învăţ să-ţi dezvolţi un nou obicei.

Obiceiul acesta facut zilnic va fi ca un grăunte, ca o pietricică pusă în balanţă. Şi intr-o zi balanţa se va înclina. În favoarea ta. 

Tony Schwartz este un tip care de 15 ani studiază sportivii de performanţă. Şi ce anume studiază la ei? Studiază cum anume ajung acei oameni, sportivii, să facă performanţă.

Şi-a dat seama că sportivii au ritualuri de comportament adică nişte obiceiuri foarte puternic înrădăcinate.

În momentul în care ai un obicei se întâmplă un lucru foarte interesant şi fain. Când ai un obicei nu te mai gândeşti la acea acţiune, la acel comportament, nu îţi consumi energie mentală, nu îţi mai consumi voinţă, nu mai ai nevoie de motivaţie. Aşa cum spuneam, te duci să te speli pe dinţi, este un obicei. Nu te gândeşti prea mult, nu îţi consumi energie, „wow ce efort uriaş trebuie să fac". O faci automat.

Ei bine viaţa noastră este compusă doar din obiceiuri şi din păcate multe sunt proaste. Felul în care pierzi vremea în faţa calculatorului, felul în care îţi pierzi vremea în care ar trebui să faci un lucru bun şi productiv pentru viitorul tău, felul în care se leagă zi după zi în care nu ai făcut ceva semnificativ pentru viaţa ta, felul în care mănânci, probabil nesănatos.

Toate acestea sunt obiceiuri şi trebuie schimbate.

Hai să vorbim acum despre obiceiurile tale. Acesta este principiul de funcţionare:

 

Ai nevoie de 30 de zile ca mintea şi corpul tău să se obişnuiască cu un nou obicei. Dacă nu îl practici zilnic, va fi nevoie de mai mult, după cum ai văzut în cazul meu cu sala de sport.

În primele 10 zile va trebui să scapi de forţa G - gravitaţională. Primele 10 zile când vrei să schimbi un obicei prost cu unul bun sunt cele mai grele 10 zile din viaţă. Mintea şi corpul tău sunt în homeostazie, în zona de confort şi spun „nu, nu, ce se întâmplă? Ceva nu e în regulă, ce e cu schimbările astea?” Atunci tu trebuie să-ţi foloseşti voinţa în fiecare zi, puţina voinţă pe care o ai ca să faci forţat acele lucruri noi care îți vor forma un nou obicei. Va trebui să te forţezi, o să fie foarte greu, totul în mintea ta va spune şi sufletul tău, „opreşte-te, renunţă, fă altceva”.

Asa cum racheta foloseşte 90% din combustibil ca să decoleze, să scape de forţa gravitaţională, tu trebuie să-ţi foloseşti toată voinţa ta  în fiecare zi, 10 zile, ca să scapi de forţa gravitaţională a acelui obicei vechi şi prost care nu te ajută deloc.

Între ziua 10 şi 20 este R - rezistenţa. Nu mai este aşa greu ca în primele 10 zile, însă vei simţi „tot mi-e greu, mă chinui, poate ar fi mai bine azi să nu fac treabă”. Nu mai e aşa greu ca înainte, pentru că ai scăpat de forţa gravitaţională dar ceva încă te trage înapoi. Aici e perioada de rezistenţă e puţin mai uşor dar e încă greu. Şi acum ai nevoie de voinţă, bineînţeles.

Iar de la ziua 20 la 30 este A - aclimatizarea. Aici începi să te obişnuieşti cu noul obicei, corpul şi mintea spun „na, hai, poate o să-mi prindă bine acest nou obicei” şi începi să te relaxezi avand un nou obicei.

Acum vine şmecheria. Toţi sportivii de performanţă ştiu asta şi oamenii obişnuiţi nu o ştiu.

În momentul în care ţi-ai creat un nou obicei, nu mai este nevoie să-ţi foloseşti voinţa ca să faci acel lucru nou. Când ţi-ai format un obicei şi ţi-e uşor să faci lucrul acela poţi să-ţi foloseşti voinţa la altceva. Asta-i frumuseţea. Ţi-ai creat obiceiul folosind voinţa şi salut! Este pe pilot automat. Nu mai e nevoie de voinţă şi atunci iei voinţa aia şi ce faci? Îţi creezi un nou obicei pozitiv în viaţa ta.

Aceasta e singura soluţie pe care eu am aflat-o şi pe care o folosesc în viaţa mea ca în fiecare zi, folosindu-mă de obiceiurile mele noi, să progresez, să evoluez. Aşa cum ţi-am spus, o dată format obiceiul, nu mai este nevoie să te chinui, să fii motivat, o faci automat.

“Sădeşte un gând, culege o acţiune. Sădeşte o acţiune, culege un obicei. Sădeşte un obicei, culege un caracter. Sădeşte un caracter, culege un destin.”(Stephen Covey)

Cu ajutorul voinței și al obiceiurilor putem da dovadă de perseverenţă şi în fiecare zi ajungem să facem din ce în ce mai bine şi mai uşor acele activitați ce ne vor aduce rezultatele dorite. De ce?

Nu pentru că acel lucru a devenit mai uşor de făcut ci pentru că puterea noastră de a face acel lucru a crescut. Deci făcând un lucru, îţi dezvolţi o abilitate. Cu cât îl faci mai des cu atât ajungi să-l faci mai bine. Obiceiurile sunt cheia. Aşadar motivaţia nu ne ajută cu absolut nimic, secretul este voinţa și obiceiurile.

Tot ce faci în viaţa ta acum sunt obiceiuri. Ai foarte multe obiceiuri dar multe dintre ele probabil sunt proaste şi de aceea nu ai rezultatele pe care le vrei.

Aşadar uită de motivaţie, află ce este voinţa, învaţă să o foloseşti şi foloseşte-o să-ţi schimbi obiceiurile.

Ce se întâmplă dacă nu dezvolţi obiceiuri noi - Consecinţe pentru inacţiune

  • Vei simţi tot timpul că nu progresezi pentru că nu mai ai motivaţie şi ţi-a pierit entuziasmul.
  • Obiceiurile tale proaste vor deveni din ce în ce mai puternice şi mai greu de rupt.
  • Voinţă ta se va consumă pe lucruri mărunte în loc să o foloseşti pentru ceea ce poate să îţi schimbe viaţa în bine.
  • Nu vei înţelege de ce ai aceleaşi rezultate an după an.
  • Vei face parte din cei 98% din oameni care cred că succesul ţine de noroc sau soartă.

Impartaseste cu ceilalti membri ai comunitatii, gandurile tale sau lasa un coment cu orice idei, pareri sau intrebari ai. 

 

Întrebare cheie: Din tot ce am citit/învăţat, ce pot implementa acum/astăzi/săptămâna asta? Am făcut tot ce mi-a stat în putere că să implementez ce am învăţat? Dacă nu, ce ar trebui să se întâmple ca să practic tot ce-mi propun?

Pentru a înțelege mai bine tema articolului și pentru a te ajuta să îți implementezi noi obiceiuri în atingerea visurilor tale îți recomand cartea Personalitate Alfa - descoperă comoara ascunsă din tine.

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

Distribuie acest articol pe reteaua ta preferata de socializare
Profită de resursele de dezvoltare personală
pe care le-am pregătit timp de 10 ani!
imagine-news
66 DE COMENTARII
Intră în discuție. Lasă mesajul tău mai rapid cu contul de social media.

Lasa un raspuns

66 Comentarii la "Obiceiurile tale sunt destinul tău – eşti ceea ce faci zilnic"

Notifica-ma
avatar
Sorteaza dupa:   Cele mai noi | Cele mai vechi | Cele mai votate
Geo Tudosescu
Membru

Interesant articol.

Andreea-Ramona
Membru
Pera este adevarat ce spui si anume ca un obicei prost devine o obisnuinta si ca atare devine normalul in viata noastra. Dar asteptam de la tine pasi concreti prin care sa schimbam obiceiurile proaste si sa le inclocuim cu unele bune. M-am uitat si in parerile de mai sus si s-au nascut multe controverse tocmai pentru ca nu avem concret un exemplu si pasi prin care sa ne ghideze spre un nou stil de viata si ca atare spre obiceiuri benefice noua. Si in materialul anterior ai spus ca vointa ne va face sa ne ridicam de jos, ei… Citeste mai multe »
RaduGabriel
Membru
Spune bine Pera: dobandirea unui obicei se formeaza dpdn neurologic intre 21-29 zile. Ideea este ca, in principiu  iti poti schimba un obicei in 30 zile. Dar este conditie sa lucrezi cu  constiinta si in orice  context care apare zilnic in directia schimbarii obiceiului. Secretul reusitei consta in constiinta cu care lucrezi. In caz contrar poti lucra si 6 luni, caci nu vei obtine rezultate diferite. Cele 30 de zile sunt necesare pentru a-ti rescrie softul, programele aferente acelui obicei.   Dr. Martin Jons spune: ”Mare parte din nefericirea din viata voastra se datoreaza faptului ca dati ascultare sinelui vostru… Citeste mai multe »
Oana
Membru
Primul obicei prost de care vreau sa scap este legat de programul de somn. Fac ce fac (mai mult nu fac) si tot la 1-2 noaptea ajung sa dorm. Si asta de ani de zile, de fapt din studentie, de cand am realizat ca noaptea e liniste si inveti mai bine. Trezitul e un chin si lipsa de odihna imi strica toata ziua. Faza nasoala acum e ca incerc sa ma pun in pat mai repede dar am niste  vecini nenorociti care fac galagie, chefuiesc si-i doare la basca de restul. CE FACI ATUNCI CAND CEILALTI SUNT O AMENINTARE PT.… Citeste mai multe »
Uliu
Membru
@Oana Constientizezi ca ai o problema si ai încerca sa o rezolvi. Dar începutul e total greșit. In loc sa gasesti soluția , dai vina pe altii si gata. Ai rezolvat. Totul e in capul tau. Ridica’ti curul de pe scaun , ieși din casa pe la ora 18 , dute prin magazine si uitate după haine vreo 2 ore ( ceva plăcut fetelor , pt început ). Apoi încă 2 ore aleargare ușoară . In astea 4 ore nu folosi niciun transport in comun sau modalitate de deplasare , si dacă nici așa nu poți fi la 22 30… Citeste mai multe »
Uliu
Membru

@Oana Iar vecinii nu sunt NENOROCITI. Așa sunt ei. Își traiesc viata, se simt bine si chefuiec. Tu iti vezi de viata ta plictisitoare si ai timp sa ii bagi in seama. Nu caut sa te jignesc, dar așa se vede din afara.

Maria
Membru

@Oana cred ca ai putea sa folosesti dopuri de urechi. Si neaparat gaseste o solutie pt dormit devreme, pt ca dormitul dupa 12,1 noaptea imbatraneste tenul.

MariusPop
Membru

@Oana , dupa cum zice si @Uliu , in loc sa cauti solutii , tu cauti scuze, adik dai vina pe vecini, cauta solutii la problema, poti merge sa-i rogi sa dea mai incet muzica, daca e mare problema, avem si politia romana care uneori isi mai face datoria, sau dopuri de urechi , cum zice si @Maria. Important e ca vrei sa schimbi obiceiul de-a dormi tarziu, dar nu te opri in obstacole minore, ia problema in mana si rezolva-o 🙂

BogdanelL
Membru

da,iata un articol foarte bun,tin sa precizez si eu un exemplu
atunci cand stai numai in zona de confort incepi sa te obisnuiesti cu asta si nu mai ai motive sa iesi din casa si chiar daca le ai le ignori.
atunci cand iesi din casa incepi sa te obisnuiesti cu asta,si cand ajungi in zona de confort simti ca te plictisesti si vrei sa iesi.

BogdanelL
Membru
IAR IN LEGATURA CU EU-L NOSTRU: Eul este cel mai mare sarlatan la care ne putem gandi,pe care ni-l putem imagina.Pentru ca nu-l vezi. Si cea mai mare escrocherie e…”Eu sunt tu” Problema e ca eul se ascunde in ultimul loc in care ai cauta,in sinea lui. Isi deghizeaza gandurile sale in gandurile tale,sentimentele sale in sentimentele tale.Tu crezi ca el e tu. Nevoia oamenilor de a-si proteja eul nu cunoaste limita.O sa minta,o sa insele,o sa fure,o sa omoare,o sa faca tot ce e necesar pentru a mentine ceea ce noi numim limitele eului. Oamenii nu au nici cea… Citeste mai multe »
MariaCucuiet
Membru

@BogdanelL Foarte fain formulat și în totalitate de acord cu tine.

mariuspet89
Membru
Azi dimineata pe la ora 01:23, am ajuns la concluzia trebuie sa ma schimb profund si din interior, incepand cu modul de gandire si cu atitudinea pe care o am fata de oricine si orice lucru, mai concret sa ma opresc sa ma uit iin jurul meu, mereu la altii, adica sa nu mai judec si sa incep prin al lucra la mine si personalitatea mea, mereu. Am ajuns la aceasta concluzie in urma intrebarii : Cu ce pot sa ii ajut pe oamenii pe care ii cunosc? Oare la ce sunt eu bun si folositor pe lumea aceasta? si… Citeste mai multe »
RaduGabriel
Membru

@mariuspet89 
Marius imi place ca ai inceput commentul tau exact cu esenta schimbarii rezultatelor in viata ta si anume schimbarea modului de a gandi. Vis a vis de acest aspect, precizat chiar de catre tine in comment, iata cum te pot ajuta:
–          Exista 8 module de gandire care nu functioneaza si in care cad majoritatea oamenilor
–          Exista 1 singur modul de gandire care functioneaza
 
Si ca sa tea jut cu adevarat eficient, iti ofer GRATUIT un curs video de 30 minute in care vei gasi detaliat prezentarea  modulelor de gandire: 
http://programarea-succesului.ro/curs-video-gratuit/

Paul Melinte
Membru
Pera, dupa ziua 30 si dupa “relaxare” mai vine o faza in care crezi ca ti-ai implementat atat de tare acest nou obicei, nu-i mai dai atentiei  si  risti sa-l pierzi foarte usor. Sa zicem ca ti-ai facut un obicei din a face sport zilnic, la un moment dat poti sa-ti  zici din diverse motive ca vei sari doar  astazi peste acest obicei. Aceasta prima zi se poate transforma in 2 zile, 3 zile,1 spatamana, 1luna … , tot asa patesc si cei ce se lasa de fumat o perioada apoi isi spun ca ei sunt nefumatori de acuma si… Citeste mai multe »
Pera Novacovici
Membru

@Paul Melinte Foarte buna mentiunea ta. oboceiurl e important sa devina stil de viata permanent si sa nu fie prvit ca o solutie de moment. Nu fac dieta ca sa slabesc ci imi fac un porgram alimentar care sa imi faca placere sa il am o viata intreaga

Paul Melinte
Membru

@Pera Novacovici  @Paul Melinte  Asa este  trebuie sa-ti faca placere si sa fie acord cu ceea ce reprezinti tu, cu valorile tale, cu telul tau suprem. Foarte important este sa ne facem o introspectie pentru a vedea ce ne dorim cu adevarat, prea des se intampla ca oamenii sa-si insuseasca visurile altor oameni si sa constate apoi ca nu era ceea ce isi doreau.

Paul Melinte
Membru

@Pera Novacovici ca tot vorbim de placere, eu zic ca are mare importanta cat de placut este obiceiul pe care ne dorim sa-l implementam. Mare partea din articolele ce trateaza acest subiect, pun semnul =  intre “obicei” si ” activitate neplacuta” . Eu spre exemplu am obiceiul placut 🙂 de a sta pe facebook si te asigur ca nu am avut nevoie de 30 de zile ca sa transform aceasta activitate in obicei. Ar fi util sa construim o percehe de ochelari prin care sa vedem la fel de placute toate obiceiurile pe care ni le dorim in viata noastra.

RaduGabriel
Membru
@Paul Melinte  @Pera Novacovici    Paul, ceea ce vrea sa spuna Pera  face referire la extinderea zonei de confort. Dpdv psihologic, exista 3 zone in care se incadreaza actiunile tale: Zona 1: Zona de Confort (aici intra toate actiunile cu care esti obisnuit: de exemplu- te duci la job, faci mancare frecvent, discuti anumite subiecte de interes cu colegii, etc) Zona 2: Zona de Disconfort (se mai numeste Zona de Dezvoltare). Aici intra actiunile cu care nu esti obisnuit. De exemplu: sa vorbesti in fatza la 100 oameni. Insa daca faci asta in mod frecvent, zona ta de confort se va… Citeste mai multe »
Paul Melinte
Membru
@RaduGabriel , asa este, Pera vorbeste doar despre acele obiceiuri aflate in afara zonei de confort si mi se pare normal sa facem aceasta delimitare.Intradevar mintea opune rezistenta atunci cand vrei sa iesi din zona de confort. Sunt de acord ca un obicei este ca o carare, cu cat mergi mai mult pe ea cu atat devine mai batatorita si iti este mai usor sa mergi pe acolo. Poate ai nevoie sa mergi pe ea 1 zi , 21 de zile, 30 sau 100 ca sa devina o alegere naturala, depinde de fiecare obicei in parte,depinde de cat de mult iti… Citeste mai multe »
RaduGabriel
Membru

@Paul Melinte Salut Paul,
Refritor la ceea ce ai scris in commment:   “…dar nu este obligatoriu ca un obicei nou sa fie din start in afara zonei de confort”.
De fapt, daca este un obicei nou, este obligatoriu sa fie in afara zonei de confort.
La orice este nou, creierul opune rezistenta, motiv pt care este nevoie de o perioada de acceptare si integrare, de rescriere a soft-ului. Acest proces mental, impinge noul obicei in afara zonei de confort.
Doar acele actiuni cu care esti obisnuit intra in zona de confort. Restul in zona de discomfort.
Mult succes!

Paul Melinte
Membru
@RaduGabriel eu cred ca obligatoriu nu este nimic,  poate doar moartea 🙂 , dar si-n privinta asta stau un pic pe ganduri :), asadar nu este obligatoriu nici ca noi doi sa impartim aceasi parere. Cat priveste rezistenta creierului la nou, este ca in povestea aceea in care un maestru toarna apa intr-un pahar mult  timp dupa ce paharul sa umplut, intrebat de un discipol venit sa invete de la el de ce mai toarna daca s-a umplut, el nu vede ca nu mai incape,  maestrul raspunde : ” asa este si mintea ta, atunci cand este plina nu mai incape… Citeste mai multe »
Alexandra Rozalia POP
Membru

@Paul Melinte  @RaduGabriel 
Golitul mintii nu este o treaba usoara si nici de drum scurt.
 Toti care stiu asta sunt deja avansati.
 
Pentru mine, lucrul cu obiceiul nedorit, il incep in minte, dupa ce il constientizez prin cum simt disconfortul.
Apoi, construiesc mental, o stare complementara, de bine si asa inteleg  de ce vreau sa diminuez acel obicei nedorit. Obiceiul dorit proiectat este cel care sa ma duca la starea mentala si emotionalaimaginata.
 
Ai dreptate ,  nimic nu este obligatoriu.  
M-am simtit bine, sa-ti impartasesc parerea mea  si multumesc ca mi-ai aratat ca-ti pasa.
Succes in realizarea de obiceiuri de folos !

carmen ruja
Membru

Vreau sa imi fac un obicei de golit mintea in mod sistematic.Deci, cum se face??

TBVinnie
Membru

Nu multi oameni au constiinta trezita si majoritatea se multumesc cu putin.adica gen le e bine,au ce sa manance,au unde sa doarma si de restul nu le mai pasa sau sunt “lesinati”.fara vlaga adica nu au nici un interes sa-si schimbe viata in MAI bine..multumesc Pera incet,incet, incep sa-mi folosesc vointa cum trebuie si sa ma gandesc la binele meu si ce impact am asupra celor din jur

Andrei
Membru
Este frumos ce spui si nu am cum sa nu fiu de acord. In majoritatea posturilor tale pe care le citesc cu mare placere am observat ca incepi abrupt, continui elegant, dar inchei mult prea sec si, cu siguranta, fara rea intentie. In acesta, de exemplu, inchei cu “bibliografie OBLIGATORIE”. Toti te citim de placere, sau de curiozitate, sau din orice alt motiv in afara de cel de a fi obligati. E ca si cum as manca intr-un restaurant bun, dar la sfarsit ospatarul imi spune: “Daca nu mai veniti pe aici, ne suparam”. Iti doresc succes si te voi… Citeste mai multe »
Pera Novacovici
Membru

Am sa tin cont de sugestia ta. Totusi, cam asta am vrut sa comunic. Ca ma supar daca nu se continua articolul cu restul bibliografiei pentru ca acolo sunt dati toti pasii pentru implementarea obiceiurilor

imbracaminte barbati
Membru
Eu am schimbat ceva obiceiuri in ultima perioada … In sep am 2 ani de cand nu mai fumez In iun am 2 ani de cand am inceput sa mananc mai sanatos Din sep am inceput sa alerg la inceput aleragam chinuit 2km acu alerg 8km si am in target un semimaraton si un maraton   Rezultate : Nu ma mai dor plamani / nu mai horcai dimineata Am slabit momentan de la 120 la 83 kile Desi obisnuiam sa racesc “non stop” si sa ma umplu de pastile nu am mai racit nu mai iau pastile   E foarte… Citeste mai multe »
alinfaragau
Membru

@Pera Novacovici Pera , ar fi interesanta un video cu o discutie intre tine si Leo in legatura cu aceasta tema, el a scos acum un nou articol cam pe aceiasi tema
http://mayhem.ro/rezolutii-de-anul-nou-si-obiceiuri

Pera Novacovici
Membru

@alinfaragau Am dat deja share pe facebook la articolul lui Leo 🙂

alinfaragau
Membru

@Pera Novacovici  @alinfaragau  Ideea mea era ca ar fi interesanta o discutie sau macar sa auzim o parere despre acel articol . Tu expui tehnica si el vine si o demonteaza . Daca suntem atenti intelegem esenta celor doua , si luam exact ce avem nevoie din fiecare dar cred ca majoritatea celor care le-au citit pe amandoua in aceiasi zi au ramas mai mult decat bulversati .

Pera Novacovici
Membru

@alinfaragau Nu este nicio contradictie. Eu am zis ca e nevoie de 30 de zile repetitie zilnica, el a mers la sala de 2 ori pe saptamana si i-a luat 90 de zile sau mai mult. Tot acolo e.

meddle
Membru

@Pera Novacovici  @alinfaragau Mi se pare ca Leo a citit tot ce a putut pe personalitatealfa.ro si subtil cauta sa te faca sa nu asculti sfaturile de aici daca citesti in ambele locuri.  Oare vrea sa combata “concurenta”? Hmm… cred ca e vanare de vant :). Mie mi se pare mai logic si mai aproape de experientele mele ce am citit aici, si nu ce am citit dicolo la Leo. Si mai mi se are ca articolul asta ma ajuta, ala nu. Fiecare cu ale lui, nu?! 🙂

Georgiana Butnaru
Membru
Alex008
Membru

Sa vedem daca invatatul pe bune pt bac si exercitii ca sa slabesc devin un obicei.

Alex008
Membru

Sa vedem daca invatatul pe bune pt bac si exercitii ca sa slabesc devin un obicei. Sa vedem ce zice muppetul din mine si daca reusesc sa il bat!

CarmenCucerencu
Membru

Imi plac articolele din ce in ce mai mult! Cred ca gandul duce la actiune, dar trebuie o motivatie si o vointa puternice! Cel mai bine e sa-ti afisezi acasa, intr-un loc vizibil pasii pe care trebuie sa-i faci zilnic, astfel sa ai in fata, precum un plan, pasii de urmat sau sarcinile de facut!

RaduGabriel
Membru

@CarmenCucerencu
Asa este Carmen- ai nevoie de o strategie ft clara, dupa un plan bine organizat in directia caruia sa lucrezi zilnic cu multa constiinta. Eu am denumit acest proces: Legea Planului Organizat.  
Iata la ce ma refer:   http://programarea-succesului.ro/legea-atractiei/legea-atractiei-partea-10-legea-planului-organizat/

Iamandei Doina
Membru

“Obiceiurile tale sunt destinul tau – esti ceea ce faci zilnic”….. Fac parte din destinul tau , ceea ce este altceva! Destinul tau este un cumul intre posibilitatii si alegerii!:) daca te-ai procopsit si cu un strop de har se cheama ca esti ales 🙂 ai succes! Se presupune ca atunci cand te speli pe dinti, o faci pentru un motiv , nu din obisnuinta , e o necesitate !:)

Adrian Groholschi
Membru

personalitatea alfa se traduce prin reverberatia alfa, adica acea rezonanta a fiecarui individ – pol energetic care, uimitor, iti da o senzatie launtrica de fericire, de iubire nedescrisa si echilibru … 🙂

Franz Strimbei
Membru

Destinu este o mostenire pe care oprimest dela DUMNEZEU ,obiceiul acumulezi in timpul vietii tale

Alexandra Rozalia POP
Membru

Despre obiceiuri se spun multe, unele sfaturi nefolositoare, se fac putine si pentru putina vreme si se asteapta miracole.
Eu cred ca ar fi de dorit sa traim in oservatie de sine, sa fim treji si atunci nu am mai face lucrurile automat. Pana atunci ar fi bine sa ne observam obiceiurle si sa intelegem impactul lor pozitiv si cel negativ . Constientizarea impactului negativ este un prim si absolut necesar pas.

AlexGeru
Membru

Pera, dar ce se intampla atunci cand incercam sa schimbam mai multe obiceiuri odata?

Pera Novacovici
Membru

@AlexGeru nu schimbam de obicei niciunul

Veronica Scripcariu
Membru

Foarte interesant articolul

Iamandei Doina
Membru

” Destinu este o mostenire pe care oprimest dela DUMNEZEU ,obiceiul acumulezi in timpul vietii tale”E asa de:) simplista chestia asta, atunci cum ramane cu” tu poti “, dreptul de alegere,?( care e un drept divin).Ei ,fiecare intelege in felul lui !

Carmen T
Membru

Ce discutii aprinse! Am citit cateva comment-uri . Am auzit de idealuri, de extinderea zonei de confort……Cam usurel cu pianul pe scari. Dar de frica? Ce ziceti de frica? Frica de a fi sarac, obez, ratat, bolnav, marginalizat si sunt infinite. Eu la asta reactionez cel mai rapid, la frica! Pacat ca nu-s mai fricoasa din fire. Spor la ce …..vreti voi!

keddy_net
Membru

noi obiceiuri:
*mail-uri cu dezvoltare personala la zi citite, conspectate si aplicate
*declaratii in fiecare zi in fata oglinzii cu ce imi promit si ce vreau de la mine, si de la viata
*invat sa folosesc mintea ca o unealta in fiecare minut
 
bafta !

Mihaela Baboi
Membru

ai mare dreptate getix

ValeIulianRares
Membru

mda… M-ai atins la punctu sensibil cu articolul asta. In momentul de fata am o ura pe mine de nedescris. De acum incolo, nici o amanare, nici o scuza… Cursa catre fericire isi ia tot mai mare avant pe zi ce trece, de la articolele tale sau altele citite sau ascultate. Whatever the mind can conceive and believe the mind can achieve.

Andrei1991
Membru

@ValeIulianRares “Happiness is not a state to arrive at, but a manner of traveling” (Margaret Lee Runbeck)

Tudor D
Membru

Mda, eu sunt curios la faza cu alcoolul de la inceput, cum naiba sa imi dau seama daca beau sau nu prea mult… :))) Nu sunt nu stiu ce betiv dar tot consum aproape zilnic, chiar daca de obicei in cantitati mici… De obicei e pe fond nervos sau de stres si ma ajuta sa ma detensionez.. 🙂 Ma poate ajuta cineva cu un link, o carte sau ceva sa ma pot lamuri? 😀 Sau poate cu niste idei de a ma detensiona sau de a ma conecta (social) care sa nu cuprinda neaparat acloolul… 🙂

LicaNemes
Membru

“Vedem întotdeauna drumul cel bun, dar nu apucăm decât pe cel cu care suntem obișnuiți.” Paulo Coelho

Ana Maria T
Membru

Destinul ni-l facem singur prin forta gandului si proiectarea creierului asupra a ceea ce iti doresti….din LENE,dàm vina pe Destin..”eh,asa a fost sà fie”…

domnica
Membru
Pera, ai dreptate, dar uneori se pune tot universul de-a curmezisul si pana la urma tot nu-ti iese, ceea ce iti doresti asa mult si a-i facut efort mare de vointa ca sa ajungi acolo. Uite asa a fost cu programul meu de sport , alergare seara Mi-am propus ca la 10 ies pe strada si alerg. Am alrgat cat am alergat dar era tot mai greu cu vecinii care stau afara a moaca pana noaptea, la barfe, cine, ce a facut, etc. Mi-am zis ca nu are importanta daca se uita la mine ca la o excentrica, o profa… Citeste mai multe »
Pera Novacovici
Membru

@domnica Nu le mai da puterea babelor din fata blocului. coprul tau fizic, sanatatea ta si forma ta fizica nu au voie sa depinda de niste babe din fata blocului. ZAmbeste-le, saluta-le..daca te supara spune -le ” buna seara bablor, veniti la o tura?” . C’mon. Ai 2 caini faini, care vor rupe orice hot. Doar gandul asta trebuie sa te faca super fericita. Dar ai grija sa fie dresati sa nu manance de la straini sa nu ii otraveasca.

domnica
Membru
@Pera Novacovici mersi mult de raspuns.Cred ca ai o energie psihica f mare, de aceea poti genera atat de mult bine in jur. Iti urmaresc articolele de mult, dar alti pasi nu pot face pt ca financiar chiar toti pasii sunt tare greu de facut si arice banut pot strange tot pe fetele mele se duce. Altfel mi-ar fi placut sa imi fac si eu un blog despre o amestecatura pt oamenii care in general au epuizat lupta cu kg si nu se au decat unii pe altii, virtual. O lume a grasilor plini de complexe care se sustin invizibil reciproc,… Citeste mai multe »
Antonela Radoescu
Membru

Multumesc!

elena_cris
Membru

minunat articol..nu stiu cum se face ca raspunsurile vin intotdeauna la momentul potrivit…multumesc

danut
Membru

Ma intreaba prieteni, amici, oameni cum te-ai lasat de fumat ? EU le raspund: “Cand o sa intelegi ca fumatul este un obicei atunci o sa iti fie usor”. Poti face ce vrei cu mintea ta, trebuie doar sa inveti sa o contrololezi. 🙂

Marius
Membru

bravo, imi place cum suna, desi pt unii este foarte greu, si cand zic asta ma refer si la mine, nu neaparat la fumat ma refer, ci in general.

Gratiela
Membru

Am schimbat multe tipare proaste de gandire, cu vointa si mult efort, inca mai am de lucru. Sunt constienta ca asta trebuie sa fac pentru a ajunge sa am cat mai multe obiceiuri constructive.

adriiana o.
Membru
raspuns la intrebare cheie: din tot ce am citit acum in acest articol, pot implementa un nou obicei sanatos, marunt dar pe care n-am stiut cum sa-l fac permanent pana la cei 30 de ani ai mei. sa ma spal pe dinti in fiecare seara. incep de aici in urmatoarele minute. dupa ce imi fac tabelul cu cele 30 de zile si mi-l lipesc pe oglinda din baie. am sa bifez acolo reusitele in fiecare seara. banal, pueril. o fi, nu stiu. pentru mine asta e necesar acum. sa incep de undeva, sa schimb ceva in bine. multumesc Pera, mi-a… Citeste mai multe »
Fanica Rarinca
Membru

Foarte interesant articolul. Stiam ca actiunile zilnice reprezinta cheia destinului nostru, am ascultat si un CD pe aceasta tema, dar nu stiam de cele trei faze (gravitationala, rezistenta si aclimatizare) si nici ca tine de vointa si nu de motivatie. Multumesc pentru ceea ce ne oferi. Fanica

Constantin Gemanari
Membru

Mulțumesc pentru articol…incerc de 2 ani sa ma las de fumat si nu am reușit. …tot timpul dădeam vina pe servici dar de fapt nu aveam voința. Acum am înțeles. Din acest moment, din acest minut eu sant nefumator….peste 30 de zile o sa revin cu comm sa va spun cum a fost. Mulțumesc mult

Iulia
Membru

Link-urile nu mai sunt valabile.

Talos Darius
Membru

‘ Cu ajutorul vointei si al obiceiurilor putem da dovada de perseverenta in fiecare zi ‘, asta ma duce cu gandul de exemplu la unul dintre cele mai practice obiceiuri posibile cum ar fi, cel de a economisi 10% sa zicem, din fiecare venit pe care il ai. In momentul in care pusculita sau borcanul destinat celor 10% procente din veniturile tale se ingroasa tot mai mult luna de luna, asta ce inseamna altceva daca nu PERSEVERENTA prin intermediul unui OBICEI?

wpDiscuz


Fii la curent cu noutățile direct pe Facebook: