Exercițiu de descoperire a vocației

Am asistat acum ceva timp, în cadrul cursului de coaching cu Marius Simion, la un exercițiu superb de descoperire a vocației pe care vreau să îl împărtășesc cu tine.

ATENȚIE!

Pentru efectul cel mai bun al exerciţiului nu trece mai departe până nu termini fiecare etapă a exerciţiului şi nu te uita la întrebările ce urmează până nu răspunzi cu răbdare la cele care sunt la rând.

Mi-ar plăcea foarte mult să îmi scrii în comentariile de sub exerciţiu cum a ieşit pentru tine.

Deci, aşază-te confortabil şi gândeşte-te la cine eşti tu acum:

– ce anume ai acum în viaţa ta? Ce resurse, ce oameni şi ce anume te înconjoară?

– de asemenea, ce obstacole ai în calea spre scopurile şi visurile tale?

– cum te simţi acum în majoritatea timpului? Ce gândeşti? Ce e important pentru tine?

Răspunde cu răbdare la aceste întrebări.

Nu trece mai departe înainte să răspunzi la aceste întrebări.

……

……

……..

……..

……..

……..

……..

……..

……..

……..

……..

……..

……..

……..

……..

După ce răspunzi la aceste întrebări,  imaginează-ți că ai o întâlnire surpriză cu tine din viitor. 

Tu, omul care peste 20 de ani de acum a obținut tot ce și-a dorit de la viață, are super succes și toate lecțiile importante de viață învățate, vine la o întâlnire cu tine ca să te învețe tot ce ai nevoie pentru a parcurge și tu drumul spre visurile tale.

– cum este îmbrăcată această persoană, adică „tu din viitor”?

– cum se mișcă și cum e limbajul trupului?

Privește acest vizitator, adică varianta ta de succes de peste 20 de ani, în ochi și simte cum această persoană este aici pentru tine ca să te ajute cu orice ai nevoie. 

– ce stil de viață are această persoană?

– ce anturaj are? Din ce câștigă bani? Cum se distrează?

– cum arată viața lui amoroasă?

– ce crede despre el și restul lumii?

– ce e important pentru acest om în viață?

Citește mai departe doar după ce răspunzi la aceste întrebări de mai sus.

……..

……..

……..

……..

……..

……..

……..

……..

……..

……..

……..

……..

……..

……..

Acum că știi cine ești tu acum și cum arată viața ta și știi același lucru și despre vizitatorul tău.

Cine este acest vizitator?

Dă-ți mâna cu el și fă schimb de locuri, fă rocada.

Tu ești omul de succes, cu vocație care are tot ce își dorește în viață.

Spune-mi ce ai putea să faci chiar cum ca să începi să trăiești viața ta ideală?

Pentru a aprofunda acest subiect am pentru tine cartea Impulsul pentru vocația ta – Fă ce îți place și câștigă bani din asta, descoperindu-ți vocația

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

43 de răspunsuri

  1. Exercitiul ma scoate din starea de neputinta. Mai am blocajhe care ma împedeca sa progresez, dar sunt pe drumul cel bun.

  2. Acum as putea doar invata si parcurge pasi mici si siguri..la 16 ani ai mei…doar poti visa si incerca sa inveti cat mai mult din greselile altora.

  3. Este de mare ajutor acet material. Am scris raspunsurile la toate intrebarile si la final cel mai greu pas a devenit mult mai usor si am putut raspunde fara greutate. Imaginea a ceea ce vreau sa fiu s-a conturat mult mai bine acum.

  4. Primul set de intrebari:
    Sunt un om care incearca sa afle de ce s-a nascut si care e adevarata lui vocatie. Care e lucrul pentru care nima ii bate 24/24 si ce trebuie sa faca cu acel ceva pe care il are. Nu am poate nici oamenii pe care mi-i doresc, si nici reusursele pe care mi le doresc. Nu sunt inca inependenta financiar, nu am prietenii pe care mi=i doresc, anturajul pe care il vreau, fostii mei colegi sunt pasionati de cu totul alte lucruri, drept urmare nu ma pot mandri ca am mare lucru in clipa de fata. Insa VREAU sa am si ma straduiesc pentru asta. Nu am, dar muncesc zi de zi ca sa ma imbunatatesc.
    Ca si obstacole, i simt mereu pe cei de langa mine ca mereu vor ceva si ca au asteptari de la mine. Nefiind pe picioarele mele, imi este extrem de greu sa le zic : ” Lasati-ma in pavce,nu amnevoie de voi..”. si asta e cel mai rau pentru mine in clipa de fata. Ca nu pot sa explorez si sa ma explorez indeajuns, atat cat as vrea eu.
    Ma simt singura, demotivata, simt ca nu mai am niciun ajutor langa min, iar asta nu e neaparat un beneficiu,ci un minus…cel putin asa simt.Trebuie sa ai pe cineva care sa te ghideze astfel incat sa-ti fie mai usor.
    Si vreau sa reusesc sa devin fericita si simplinita cu mine. Sa am bani,prieteni, vocatie, astfel incat viata sa devina o placere si sa iti faca placere sa traiesti tu cu tine. E important sa ma simt eu bine cu mine…sa stiu ca ma descopar mai mult pe zi ce trece, ca evoluez mai mult pe zi ce trece si ca sunt mai implinita pe zi ce trece…
    Al doilea set de intebari:
    Poate sa fie imbracata oricum, chiar si in costum de baie,important este sa-i straluceasca ochii si sufletul si sa se vada pe chipulei o evolutie fantastica a copilului de odinioara. Nu conteaza hainele.Poate fi in rochie de gala,poate fi in costum ofiice, in pijamale…nu conteaza hainele exterioare, ci vesmintele interioare.
    Este o persoana calma, sigura pe ea, limbajul trupului denota siguranta,incredere,stie cum sa se poarte, are prestanta,bune maniere…creeaza impact si incredere oamenilor de la prima vedere.
    Al treilea set de intrebari :
    Persoana este o persoana celebra, cunoscuta , are un stil de viata foarte misto, se invarte numai in cercuri bune,se distreaza, lucreaza cu pasiune la visul ei,ajuta oamenii, arata bine, mananca sanatos,face sport, calatoreste, evolueaza. Iar anturajul ei este pe masura, format tot din oameni care evolueaza si care si-au descoperit talentele. Sunt ca o echipa impreuna.
    Castiga bani din cartile pe care le scrie, din lucrul cu oamenii,work-shopuri, este imaginea mai multor branduri ( de haine, sanatate, etc ). Poate avea chiar si un magazin de haine. Si de ce,nu o scoala pentru femei unde sa le invete toate secrete frumusetii din interior,( ale sufletului) si pana la exterior ( ale trupului)
    Viata sa amoroasa este una buna. Are o relatie in care se simte confortabil, nu depinde de cel de langa ea, este independenta, intelege ce inseamna iubirea , limbajele ei,drept urmare are o relatie in care se simte foarte bine, in libertate si in largul ei.
    Lumea o apeciaza, ca a avut ambitie si ca a reusit prin fortele proprii sa se ridice in viata si sa reuseasca. Este o persoana pe care lumea o iubeste ,un model de inspiratie si pe care oamenii si-ar dori sa o aiba alaturi.
    Pentru acest om e important sa ajunga un super-star si sa evolueze si maia mult. Sa aduca si mai multa valoare celor de langa ea si sa stie ca si-a indeplinit misiunea in aceasta viata. Asta e ceea ce conteaza cel mai mult pentru ea. Sa-si traiasca vocatia si talentul si sa-l valorifice. Fiindca nu degeaba de la 15 ani s-a chinuit cu tot ce inseamna vocatie si nu degeaba aceasta persoana a fost o rebela de mica. 🙂
    Ce as face acum? I-as da naibii pe toti cei de langa mine, care nu ma ajuta cu nimic , mai rau ma incurca si i-as pastra pe cei de la care am ce invata si care ma ajuta sa evoluez.Vizitatorul asa mi-a spus ca a facut si ca a reusit. A renuntat la tot ce nu i-a trebuit ca sa faca loc sa creasca ce ii trebuie.
    Cu speranta ca in viitor voi deveni acel om care m-a vizitat…
    Multa iubire,
    Diana.

  5. M-a batut prieteneste cu palma pe umar si mi-a zis zambind: Stai linistit, ai rabdare, esti pe drumul cel bun, faci ceea ce trebuie, doar ai rabdare si continua sa muncesti mai mult.
    Foarte tare exercitiul!

  6. Nu voi renunta niocdata la visul meu si pt ca drumul meu nu se termina aici.Stiu ca merit mai mult de la viata si acele lucuri de valoare care imi vor aduce bucuria in suflet vor fi esentiale pt prosperitate si traiul ideal!

  7. Oau!
    Nu-mi vine sa cred! La inceput mi-a fost greu sa ma adun, sa caut rapunsuri, iar apoi la intrebarea cu vocatia, nu ma mai puteam opri din scris!
    Era vorba despre ceva ce faceam cu placere cand eram mica….iar acum nu mai fac din comoditate cred!
    E ciudata starea care m-a cuprins cand scriam raspunsul!
    Multumesc!

  8. Trebuie sa actionez mai mult , sa risc mai mult , sa imi imaginez ca nimic nu ma poate ajuta si depinde doar de mine daca se intampla ceva ,ca si cum as fi singur pe lume . Oare de ce stau pana ajung in clipa cand nu mai am ce face , pe ultima suta de metri ca sa dau tot ce pot din mine ? Imi cunosc defectul , si vreau sa il inteleg mai bine ca sa iau masurile potrivite . Multumesc pera

  9. In rest sunt multumit de omul care sunt in ziua de astazi , si ti se datoreaza tie pera , tu mi-ai deschis ochi pentru prima data , m-ai invatat ce este personalitatea , ce este forta din interior si dupa ce intri in aceea stare lumea prinde culoare , mi-ai dat sutul in fund de care aveam nevoie ,sunt recunoscator ca exista oameni ca si pera si prietenii sai , tot respectul , pentru o lume mai buna 🙂 imi doresc ca intr-o zi sa dau mana cu tine Pera .

  10. Multumesc Pera ! este un exercitiu foarte bun,insa problema este ca noi oamenii suntem schimbatori.Eu de exemplu am 26 de ani si am o viziune despre mine,dar poate peste un an vreau altceva ? stiu asta pentru ca ,acum ceva timp imi doream ceva ,acum imi doresc altceva ,si tot asa …. poate mai intai trebuie sa ajungem la punctul de STALP ,si apoi sa te vizualizezi in viitor .Nu ?

  11. foarte fain si foate interesant articolul/testul acesta! e plin de invataminte si confera incredere si ambitia de a lupta si obtine ceea ce imi doresc! aceasta viziune despre mine, increzatoare, fericita. faina, pozitiva! uau!
    splendid!!!! multumesc PERA!!

  12. un exercitiu extraordinary de bun. te face sa iesi din tensiunea de zi cu zi si sa vezi ce iti doresti cu adevarat de fapt. Cel mai bine il faci dimineata.

  13. un exercițiu minunat de conștientizare…probabil cel mai bun mentor pentru fiecare dintre noi este chiar persoana care ne-am dori sa fim peste 20 de ani…felicitări, Pera

  14. Eu as vrea sa vad persoane care in loc sa mearga pe strada sa danseze in drumul lor, pentru ca dansul pe langa ca este vocatia mea este singurul sport care imbina fizicul psihicul si spiritualul. Sunt de parere ca fiecare om are un stil de dans al sau si ar trebui sa fie descoperit si exploatat. Cam simt ca imi este momentan vocatia.

    1. In primul rind … La multi ani!
      Te-a deprimat poate din acelasi motiv pt. care eu nici macar nu am reusit sa fac exercitiul … nu m-am intilnit cu eu-l meu de peste 20 de ani!
      Poate din cauza virstei (sint mai in virsta ca tine) … nu mai apuca saracul 😀
      Si eu caut inca sensul, cum spunea dianna95: … „un om care incearca sa afle de ce s-a nascut si care e adevarata lui vocatie”
      Dar nu ma dau batut 🙂
      Pera si o prietena de-a mea m-au ajutat indirect sa-mi schimb viata, respectiv atitudinea.
      Stiu ca sint pe drumul cel bun.
      Este o zi frumoasa, sa ne bucuram de ea!
      Adelin

  15. multumesc , Pera!!! ma blocasem la incercarea de a-mi vedea viata mea perfecta daca nu ar exista limitari sau consecinte. acum a fost atat de simplu si … perfect. chiar am reusit sa vad persoana care o sa fiu. multumesc din suflet de ajutor. fii binecuvantat ca eu asa ma simt acum . cu drag.

  16. sincer, persoana care am vazuto peste 20 de ani, nu are nimic in comun cu drumul pe care vreau sa il urmez. nici macar nu inteleg de ce viziunea asta?!!!

  17. Camelia, schimbatori suntem toti, insa ce conteaza e cine produce schimbarea. Daca ai o viziune despre tine, atunci e important sa definesti pasii care aduc la realitate viziunea. Asa te vei schimba voit si in cadrul viziunii tale.
    Daca ai o viziune si nu faci nimic legat de ea atunci entuziasmul se va pierde si mediul in care traiesti va produce schimbarea pentru tine.
    Vei avea diferite viziuni si doar atat toata viata daca nu alegi sa actionezi pe una. Nici macar nu e important ce viziune alegi, toate sunt ale tale si toate pot fi dezvoltate si valorificate ca sa te faca fericita. Doar alege una. Acum.

  18. Mersi mult de exercitiu Pera. Mi se pare ca e foarte PUTERNIC, mai pentru cei care au nevoie de si mai multa claritate legat de ceea ce vor sa faca cu viata lor. Cel putin asta a facut pentru mine, mai ales ca l-am facut in zilele in care reciteam primul capitol din „Esenta Eficientei”.

  19. – ce anume ai acum in viata ta. Ce resurse, ce oameni si ce anume te inconjoara?
    Am o tona de stres din cauza facultatii, ma inconjoara colegii de facultate cu care nu ma inteleg in mod deosebit, parintii cu care am marea problema despre care o sa explic mai detaliat la sfarsit. Imi lipseste doar LIBERTATEA.
    – deasemenea ce obstacole ai in calea spre scopurile si visurile tale.
    PARINTII !!!!! Singurul si unicul obstacol. Daca n-ar fi ei, as incepe chiar in secunda asta sa-mi indeplinesc visul.
    – cum te simti acum in majoritatea timpului? Ce gandesti? Ce e important pentru tine?
    Ma simt naspa, fara chef de viata. Ma gandesc la visul meu si mi-e ciuda ca inca nu l-am indeplinit. Singurul lucru important e sa-mi realizez visul.
    – cum este imbracata aceasta persoana, adica ” tu din viitor”?
    Exact in stilul care-mi place mie.
    – cum se misca si cum e limbajul trupului?
    Se misca cu o incredere in sine de fier, mereu zambeste, e optimista.
    – ce stil de viata are aceasta persoana?
    Sanatos, optimist, cum am mai spus, zambeste si traieste la maxim.
    – ce anturaj are? Din ce castiga bani? Cum se distreaza?
    Anturajul sunt toate hobby-urile care-i plac, se inconjoara doar cu ce-i face placere, se distreaza cu muzica, dans si orice e relaxant. Habar n-am din ce castiga bani, imi imaginez ca are niste slujbe temporare ici colo, dar nu o cariera fixa, stabila. Mmm, o sa detaliez la sfarsit despre asta, are legatura cu problema cu parintii.
    – cum arata viata lui amoroasa?
    Pai am spus ca are o incredere in sine de fier, deci nu se teme sa experimenteze dar nu e inca casatorita, nu a gasit persoana cu care sa vrea sa traiasca o viata intreaga dar nu renunta, cauta, cauta chiar daca o sa dureze cautarea toata viata.
    – ce crede despre el si restul lumii?
    Despre ea, are o imagine buna, am mai spus, are incredere in sine. Restul lumii, totul e ok atat timp cat nu-i sta in cale si nu-i deranjeaza interesele.
    – ce e important pentru acest om in viata?
    Sa faca tot ce-i place, tot ce o face sa se simta bine atata cat dureaza tineretea pentru ca o data ce vine batranetea, nu se mai poate face nimic. Mai bine faci acum tot ce vrei decat sa regreti mai tarziu ca n-ai facut nimic.
    Spune-mi ce ai putea sa faci chiar cum ca sa imcepi sa traiesti viata ta ideala?
    Ce as face? I-as trimite undeva, ca sa nu vorbesc mai urat, pe toti care imi stau in cale si nu ma lasa sa-mi realizez visul. Din pacate, obstacolul sunt chiar parintii „iubitori si binevoitori” de care ai mentionat in lectia 1 despre personalitatea alfa. Parintii care vor tot ce-i bine pt copil dar nu-l lasa sa faca ce vrea el.
    Deci, am spus ca am o problema cu parintii despre care o sa explic detaliat acum. La intrebare „din ce castiga persoana din viitor bani” n-am putut raspunde pentru ca: nu am inca un obiectiv clar legat de cariera. Am un obiectiv legat de viata amoroasa, stiu exact ce vreau sa aiba iubitul mei ideal, am un obiectiv clar despre mine, stiu exact cum mi-as dori sa fiu dar habar n-am ce facultate sa fac, ce cariera sa am. Aici e si problema cu parintii, in special mama.
    Am terminat liceul in 2013 si m-am dus la UBB la facultatea de biologie, sectia de biochimie. De ce? ca asa vrea mama. Problema majora e ca habar n-am ce vreau eu. Mama stie ca nu-mi place facultatea si mereu zice asa:” daca nu-ti place, du-te la alta, n-am nimic impotriva” dar problema e ca habar n-am la care alta facultate sa ma duc si de aceea nu-i pot raspunde mamei la intrebarea „ce facultate vrei” si daca nu-i raspund, ma obliga sa ma duc la care vrea ea, adica biochimia.
    Daca i-as putea spune de alta facultate, m-ar lasa s-o schimb. Acuma vine urmatoarea problema. De ce nu pot sa-i spun ce facultate? pt ca eu am oribilul obicei sa confund vocatia cu placerea. Adica, imi plac unele lucruri dar nu am vocatia pt ele.
    Adica, o sa incerc sa explic cat de bine pot: sa zicem muzica, e unul din hobby-urile mele, imi place, ador sa ascult muzica, dar n-am vocatie, adica n-as putea sa fac cariera din asta. Imi place doar sa ma distrez cu ea, imi place sa ascult, sa dansez pe muzica dar nu ma vad facandu-ma profa de muzica sau ceva de genul. Cam asa e cu majoritatea lucrurilor care-mi plac. Imi plac dar ” a placea” si ‘a avea vocatie” nu e acelasi lucru, nu?
    E una sa ai o vocatie, si complet alta sa ai un hobby. A avea un hobby sau a avea o vocatie sunt 2 chestii diferite, dar eu le incurc si deaia nu pot sa-mi gasesc vocatia ca sa stiu la ce facultate sa ma duc.
    Anul asta o sa intru in anul 2 de facultate, si parca vad ca iar intru in depresii din cauza examenelor si a faptului ca trebe sa invat niste materii care ma dispera.
    Deci, din punctul meu de vedere, concluzia e urmatoarea: atata timp cat sunt dependenta de mama, trebe sa fac ce vrea ea. Numai dupa ce ma eliberez de parinti, ceea ce inseamna ca trebe sa termin facultatea asta si sa-mi gasesc loc de munca sa castig singura bani, voi putea fi libera sa-mi indeplinesc visele.
    E greu sa iti indeplinesti visul cand esti dependent de parinti, asa-i?

  20. Bun exercitiu , am avut viziunile cu mine in viitor ca intr-un deja vu , de mai multe luni inainte de a citi articolul , dar nu erau structurate ca in acest articol, foarte bun articol . Te ajuta sa te apropii exact de ceea ce te face fericit si acum si in viitor si de ceea ce poti sa devii chiar din simturile si dorintele tale interioare se naste eul de peste 20 de ani . Foarte tare site-ul si experienta pe care o impartasesti cu alti oameni care isi doresc un nivel de dezvoltare personala mai ridicat care automat ne face mai buni si scoate din noi doar lucruri bune si foarte bune . Umorul si rasul iar ma ajuta sa am o stare pozitiva si sa ma incarc cu energie si cred ca exista o terapie sau ceva de genu , daca poti sa imi recomanzi ceva articole sau carti capitole pe aceasta tema .
    Thanx. Noroc bun in continuare.

  21. E normal ca la 16 ani sa te preocupe atat de mult viitorul ? sa traiesti in viitor si sa pierzi prezentul? pentru ca la mine nu trece o zi fara sa nu ma gandesc la ” mine” cea din viitor, ma oboseste, as vrea sa stiu daca exista o explicatie , oare e din cauza ca prezentul ma nemultumeste? pentru ca asa e.

  22. Wooow! Cat am scris despre Diana de peste 20 de ani!! Nici nu stiam ca am atatea vise :). Nu am sa raspund punctual aici, esential este ca traiesc in armonie cu natura, sunt inconjurata de animale simpatice, de prieteni putini, dar care rezoneaza cu mine, de un om iubitor, ne reinventam in fiecare zi, ne jucam, radem, suntem impliniti, ne amplificam puterea, ne sprijinim. Traim din conservarea fructelor si legumelor crescute de noi si mai avem o mica patiserie. Suntem sanatosi, atletici, activi, facem plimbari in mijlocul naturii, ne hranim sanatos si radem mult.Avem un cos de baschet si un mic teren de tenis de camp.Si o apa in apropiere de casa, nu neaparat piscina. Si ar mai fi multe de spus despre cum ma simt. Vedeti? Folosesc deja prezentul….:)

    1. Interesant exercitiu, ador ceea ce fac acum, e o meserie in care am fost initiat acun 22 de ani, intre timp chiar daca adoram ce faceam, a trebuit sa practic alte meserii, de 2 ani am reluat vechea pasiune.
      Peste 20 de ani ma vad un om complet schimbat . Deja fiecare saptamana vine cu multe experiente interesante ce produc transformari profunde in felul meu de a fi

  23. Sa nu ma mai las guvernata de minte cand vrea sa imi puna piedici si sa am incredere in autoeducare. Sa ma mentin motivata si sa am rabdare si incredere in mine!

  24. Ce anume ai acum in viata ta? Ce resurse ? Ce oameni si ce anume te inconjoara?
    Resurse: O suma modesta de bani,Telefon Smart si Laptop,Acces la internet si deci informatie,carti de dezvoltare personala si videoclipuri motivationale,casa,conditi normale chiar bune de trai sanatate,tinerete,ambitie,dorinta de a face mai mult.
    _____________________________________________________________________________________Oameni:
    Familia( Tata si Unchiu)cativa oameni din anturajul lui ,Iubita,cativa prieteni si cunostinte,unele rude.
    Ce anume te inconjoara? : Toate de mai sus fiecare intr-un anumit procentaj.
    Ce obstacole ai in calea spre scopurile si visurile tale?:
    Situatia economica si politica foarte dificila la noi in tara.Obiceiuri proaste,stil de viata putin dezorganizat,pierderea concentrari poate a interesului pt ceva anume,pastrarea motivatiei zona de comfort.
    _____________________________________________________________________________________Cum te simti acum in majoritatea timpului?
    Bine,multumit intr-o oarecare masura,recunoscator,dornic de mai mult,putin ingrijorat.
    CE GANDESTI?:
    MA GANDESC LA VIITOR,ce urmeaza pt mine,cum sa fac sa fie mai bine,sa cresc,sa evoluez,sa am mai mult,sa merg mai departe.
    Ce e important pt tine?:
    Sanatatea,Familia,iubita,sa fac ce simt,linistea si libertatea personala,independenta si siguranta financiara
    Peste 20 de ani
    Cum este imbracata aceasta persoana:
    Poarta un costum sau jacheta eleganta cu jeans,casual de culoare inchisa,cu camasa sau tricou alb,ceas de calitate plus veregheta pantofi negri de piele de calitate,
    Cum se misca si care e limbajul trupului?:
    Merge drept cu capul sus,mandru dar modest,fericit,implinit,zambaret,
    Sociabil,amabil,increzator si educat,cu stil,persoana care ofera si primeste respect,si cu flacara ambitiei si a dorintei de a face si a lasa ceva in urma arzand mai puternic ca niciodata.
    _____________________________________________________________________________________
    Ce stil de viata are aceasta persoana?:
    Activ,sanatos,organizat,eficient,productiv,liber si satisfacator care implineste toate nevoile.
    Ce anturaj are?:
    Familia,prieteni buni cu valori si mind set comune,colegi si cunostinte care au deasemenea succes,si sunt motivate sa faca mai mult indiferent de circumstante.
    Din ce castiga bani?:
    Afacere proprie sau face parte din o echipa puternica si unita care trag impreuna pt un scop comun.
    Cum se distreaza?:
    Excursi cu familia si prieteni/colegi in locuri noi,interesante si frumoase.Citind si urmarind documentare si alte chesti interesante. Meditand si intrand in zona de flux,petrecand timp cu sotia si copii,cate un gameplay ocazional,sau un fotbal,basket,tenis de placere cu prieteni. Muncind
    Cum arata viata lui amoroasa?:,
    Foarte buna,frumoasa si aprinsa.
    Ce crede despre el si restul lumi?:
    Se considera o persoana un om normal,bun,cu defecte si calitati,un om implinit si recunoscator din multe puncte de vedere dar care cauta si va cauta intotdeauna sa faca mai mult sa ajunga mai sus sa lase ceva de valoare in urma sa.
    Ca filosofie de viata si despre lume crede ca,viata si lumea ca si oameni au parti negative si positive, frumoase si urate,din orice situatie putem invata ceva,si trebuie sa lasam cu toti ceva de valoare in urma noastra, sa ne bucuram si fim recunoscatori pt oportunitatea de a trai,sa profitam din plin de tot ce inseamna viata,cu bune si rele,sa traim cat mai multe experiente.
    Ce e important pt acest om in viata
    Libertatea de a trai asa cum vrea cata vreme nu deranjeaza si nu raneste pe nimeni. Familia prieteni,visurile si scopurile pe care le are in viata. Si bunastarea intregi lumi. La care daca poate ajuta o va face.
    Ce ai putea sa faci chiar acum ca sa incepi sa traiesti viata ta ideala.
    Sa ma implic mai mult decat pana acum,sa ma dedic mai mult decat pana acum, sa muncesc mai mult decat pana acum inspre orice domeniu sau zona a vieti in care vreau sa cresc.
    Sa caut sa inteleg sa studiez pe alti care au reusit,sa invat de la ei,din succesele si esecurile lor. S a ami fac un plan de actiune bine pus la punct in functie de abilitatile,resursele si modul de gandire prezent,care in timp va evolua si se va adapta nevoilor viitoare.
    Si sa ami mentin atitudinea pozitiva,si mintea concentrata,deschisa si perseverenta pe scopurile si visurile care mi le-am pus in cap.

  25. There are definitely lots of particulars like that to take into consideration. That may be a nice level to bring up. I provide the ideas above as general inspiration but clearly there are questions like the one you convey up where a very powerful thing will probably be working in sincere good faith. I don?t know if greatest practices have emerged round issues like that, but I am certain that your job is clearly identified as a fair game. Each girls and boys really feel the impression of only a moment’s pleasure, for the rest of their lives.

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.