Fata virgina si sotul impotent

 

Increderea in sine este una dintre cele mai gresit intelese abilitati din dezvoltarea personala, profesionala si spirituala.

 

Daca ii intrebi pe oameni ce vor, vor spune “incredere vreau, ca sa imi misc si eu in sfarsit curul sa fac ceva.” Evident, increderea nu vine, curul ramane pe canapea si daca pana acum ne batea Dumnezeu de n-aveam noroc in viata, acum n-avem destula incredere in noi .

 

Trezirea la realitate:

 

INCREDEREA nu este ceva ce primesti cu curierul la usa si platesti ramburs.

 

Increderea este produsul final al actiunilor CURAJOASE si a LECTIILOR invatate din GRESELILE SI ERORILE repetate de pe CURBA DE INVATARE.

 

Hai sa simplificam.

 

Deci, acum stai paralizat si cacacios ca nu iti urmezi visurile, ca nu ai relatiile pe care le vrei, ca nu faci banii de care ai nevoie si astepti sa-ti pice incredere in tine peste tine din ceruri scuturata din bagheta magica a zanelor padurii.

 

TEAPA.

 

Nu se va intampla nimic fara sa RISTI.

 

Nu iti trebuie incredere in tine si nu o vei avea niciodata daca nu ai CURAJ sa RISTI.

 

In absolut orice domeniu in care crezi ca ai nevoie de incredere, de fapt ai nevoie de CURAJ  sa RISTI in timp ce simti FRICA.

 

Asa se dezvolta increderea in sine.

 

Hai sa fim si mai practici.

 

Mi-a scris o fata de curand, ca vrea o relatie ca-n filme dar toti barbatii vor doar sa o futa si cum poate ea sa isi dea seama care-i alesul fara sa riste sa faca sex?

 

Sa mor io daca am idee.

 

Am dat in carti, am citit in cafea, am implorat globul de cristal sa imi arate un semn, am inghitit si psihedelice si am primit acelasi raspuns: RISCA-TE.

 

Daca as apela la vasta inteligenta cosmica, as spune ca procesul de invatare pentru ea ar arata cam asa:

 

  • Pasul 1: Alegi dupa cum te taie capul, incerci sa iti asculti intuitia si incerci cateva intalniri sa vezi care o fi mai potrivit.

 

  • Pasul 2: Cum baietii au vrajeala, probabil o sa te pacaleasca la inceput cumva avand in vedere lipsa ta totala de experienta si ai toate sansele o sa fii sedusa si abandonata.

 

  • Pasul 3: DAR, ca si efect secundar al curajului tau vei realiza ca sexul e chiar misto si pentru o clipa te scoate din viata asta rutiniera si plictisitoare, iti relaxeaza corpul, te inunda hormonii fericirii si ai placerii si pentru o mica clipa, la orgasm (daca n-ai ghinion mare sa ramai fara), o sa fii una cu universul si Dumnezeu, in ceea ce se numeste “mica moarte”, acele cateva putine secunde de extaz in care te afli in stare transpersonala.

 

  • Pasul 4: Dupa cateva ture de ”sedusa si abandonata”, incepi sa te prinzi ca poate nu e despre barbatii porci, ci e despre tine. Vei invata ca frica ta de sex era nejustificata, in schimb asteptarile tale, proiectiile psihologice si traumele din copilarie, modelele parentale, convingerile religioase, societatea si mass-media ti-au distorsionat total adevarul despre iubire, relatii si barbati. Vei incepe sa pui la indoiala adevarurile urlate de altii si vei incepe sa asculti de o alta autoritate: vocea blanda si calma a inimii tale. Vei descoperi ca ceea ce stiai despre relatii e gresit si ca atragi anumite tipare de barbati ca tu sa inveti niste lucruri si sa vindeci niste rani. Primesti ca bonus sex si orgasme care te detensioneaza.

 

  • Pasul 5: O sa incepi dezvoltare personala si spirituala (daca nu iti ia Satana mintile) si vei descoperi ca pe masura ce esti mai putin frustrata, si mai mult implinita cu viata ta, cu corpul tau, cu munca ta, pe masura ce emani energie feminina si bucurie in jur, incepi sa atragi alt fel de barbati, unii care chiar ar vrea sa ramana, nu doar sa te futa.

 

  • Pasul 6: Privind in urma, vei observa ca incepi sa ai relatii din alea de care iti doreai inca de la inceput, dar Universul iti da ce ai nevoie ca sa evoluezi, nu ce ceri tu ca sa fii fericita acum si aici. Vei stii ce te-a adus aici: Curajul si auto – educatia. Si vei stii ca vei putea aborda orice situatie cu Curaj pentru ca orice se intampla vei invata lectii care te vor apropia de

 

Si astfel, intr-o zi, vei ajunge sa fii fericita ca in povestile Disney si cand te vei uita in urma, vei vedea ca totul a inceput cu o decizie curajoasa de a RISCA.

 

Altfel, o sa tot astepti si cand asteptarea nu o sa mai fie suportabila, o sa alegi pe oricine. Si in noaptea nuntii, cand ai sa zici “ macar m-am ales si eu cu unul”, vei descoperi ca saracul sot este impotent. (caz real)

 

Ei bine, fie ca suntem femei sau barbati, nu exista incredere insine fara CURAJUL de a RISCA.

 

Vrei afacerea ta?

 

Vrei vocatie?

 

Vrei evolutie?

 

RISCA sau putrezeste in zona de confort blocat de frica.

 

Nimic nu uraste Universul mai mult decat stagnarea.

 

Risca-te, greseste, invata, creste-ti nivelul de constiinta.

 

Si apoi, vei dobandi o incredere de sine adevarata, nu doar incredere in abilitatile tale.

 

Incredere in SINE.

 

Fortes fortuna adiuvat.

 

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

Un răspuns

  1. Draga Pera, apreciez articolele scrise de tine, doar ca am o singura rugaminte pentru viitoarele articole : "vei sti" in loc de "vei stii".
    Cu consideratie,
    Mihail
     

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.