Fragment gratuit din Fabrica de bani 2

Azi întrerupem lecţiile despre bani şi le reluăm luni pentru că vreau să îţi dau un fragment din cursul propriu-zis Fabrica de bani 2.

Cel mai votat capitol de ieri a fost “Realitatea ascunsă şi primii paşi spre prosperitate” aşa că vei primi varianta audio şi text a primilor 2 paşi, însă nu înainte să îţi arăt un mesaj care m-a uns la suflet:

delia FB

“Multumesc Daniel Zărnescu, Pera Novacovici, Lorand Szasz si Marius Simion – cand am luat Fabrica de Bani #1 eram in punctul de incepusem businessul de doar cateva luni si facusem greseli cat pt cativa ani. Aveam 40.000 de euro datorii, nu stiam cum sa gestionam asta, nu stiam aproape nimic despre un business de genul asta dar aveam idei foarte bune. Dar parca nu reuseam sa le punem niciodata in practica. Aveam vanzari dar nu stiu cum se intampla ca intr-un fel sau altul… mereu o dadeam in bara dintr-un motiv sau altul. De undeva cumva tot venea o teapa. Si probleme peste probleme.

Vocile voastre au fost singurul sprijin moral pe care il aveam… si auzeam din toate partile ”ai gresit“, ”esti prost“, ”vrei prea mult, visezi prea sus“, ”nu te grabi sa faci nush ce ca s-ar putea sa pierzi“. Ati fost cumva singurii care ne incurajau si ne dadeau speranta.

Si ne ”minteam“ ca o sa fim. Si o sa facem. Si ca putem. Dar.. cumva… tot o dadeam in bara. Pana cand… implementand atat de multe lucruri bune am inceput sa nu o mai dam in bara tot timpul. Si sa imvatam ce sa facem daca totusi o dam in bara.

Din sfaturile voastre s-au nascut mentalitati noi. Nu ati facut totul. Dar ati pus caramizi importante la fundatie. Si de acolo noi am venit si am construit. Cu munca multa. Sudoare. Idei. Dorinte de mai bine.

Acum…. la Fabrica de Bani #2 am ajuns de la 2 la 20 de angajati. Si cu datoriile aproape de a fi platite in curand. Si cu un plan pt plata lor. Cu greseli multe la activ dar cu rezultate si mai multe. Cu vise implinite si obiective realizate. Si cu un business prosper, cu care ne mandrim si unde inovam in numeroase aspecte.

Cu un design nou care va veni in cateva zile sa ”sarbatoreasca“ asta ma bucur sa vad ca atat noi cat si angajati de-ai nostri pun in aplicare sfaturile voastre iar imbunatatirea se vede si succesul este cu un pas mai aproape si ajungem sa depasim deja la un an jumate si competori care sunt si de 10 ani pe piata.
Mai avem multe de invatat si mai multe de imbunatatit.

Dar…. ABIA ASTEPT! 😀 abia astept sa evoluam, sa invatam si sa nastem noi idei din sfaturile voastre. Abia astept sa va ascult si sa pun in practica. Poate cand, la o cafea… sa va spun mai pe indelete povestea businessului pe care l-ati ajutat sa treaca de la datorii si disperare crunta la prosperitate, inovatie si incantare. La succes.”

Mesajele ca acesta înseamnă că misiunea noastră este un succes. Relatări ca ale Deliei avem multe şi îţi voi da constant din ele ca să te inspire, însă ce mă interesează cel mai mult eşti TU.

Vreau să văd povestea TA de succes. Pentru a ajunge la ea, însă, e nevoie să sădești seminţele, să le îngrijeşti şi apoi să culegi roadele.

Oamenii ne întreabă care e diferenţa dintre Fabrica de bani 1 şi 2, dacă sunt legate una de alta.

Ele sunt legate prin faptul că ambele sunt despre bani, însă ele pot fi folosite separat, fără să depindă una de alta.

La Fabrica de bani 1 fiecare dintre noi a ales un subiect. Eu am ales cum să faci bani din vocaţia ta şi am vorbit despre el.

Fabrica de bani 2 este un curs de educaţie financiară care te ajută să identifici la ce nivel eşti şi cum să urci.

Ambele au farmecul şi utilitatea lor, dar la fel de bine poţi să alegi oricare dintre ele şi vei putea implementa pentru rezultate ce găseşti în aceste cursuri aproape instantaneu.

Când comanzi Fabrica de bani 2 ai un buton pe care dacă îl bifezi poţi comanda şi Fabrica de bani 1.

Timpul trece foarte repede, deja este duminică, mai bine de jumătate din stoc este epuizat, iar miercuri se încheie promoţia.

Comandă pachetul tău aici:
www.personalitatealfa.com/produse/fabrica-de-bani-2
Click Aici – fragmentul gratuit*

*Fragmentul este valabil numai până mâine dimineață la ora 09:00!

Cap 5 – realitatea ascunsă şi primii paşi spre prosperitate

În capitolul precedent am vorbit despre vocaţie şi despre valori, cele două fiind înrudite.

În valorile mele, în ceea ce este important pentru mine, voi găsi indicii despre vocaţia mea pentru că în acea direcţie sunt motivat intern să acţionez şi simt că în acea direcţia îmi pot aduce contribuţia.

Totuşi, pentru cineva care este la început, cuvinte ca şi ”vocaţie” sau ”valori” pot însemna ”bla, bla”.

Cu siguranţă, dacă mi-ai fi spus când aveam 20 de ani ”valori şi vocaţie” te-aş fi întrebat: ”Ok, ok. Da’ cum fac bani?”

Este o întrebare legitimă, la care îţi voi răspunde în toată această a doua jumătate a materialului meu. În acest capitol îţi voi arăta paşii critici, extrem de importanţi, fără de care nu poţi face bani.

Sau, dacă faci, vei observa că te blochezi într-un punct şi nu mai poţi evolua până când nu descoperi cumva şi înţelegi cum se aplică următorul pas, următoarea abilitate necesară.

Deşi unii paşi sunt extrem de importanţi şi îi voi pomeni pe scurt, în următoarele capitole voi rezerva un spaţiu mai larg pentru ceea ce consider eu că sunt abilităţi esenţiale pentru tine, indiferent că eşti elev sau şomer, angajat sau antreprenor.

Să-i dăm bice!

Pasul 1 spre prosperitate – vreau bani aici şi acum, din ce îmi place mie să fac

Mie îmi plăcea psihologia, să citesc şi să scriu. Asta făceam deja în majoritatea timpului meu. Renunţasem la Politehnică pentru a merge la psihologie.

Şi ştiam că dacă e să reuşesc cumva, este obligatoriu pentru mine să fac bani din psihologie.

Eram student în anul 1 şi m-am gândit simplu: pentru ce ar plăti oamenii?

În primul rând e clar că plătesc pentru cărţi sau materiale de dezvoltare personală, deşi acum 13 ani nu era deloc trendul acesta, mai degrabă cei care făceau dezvoltare personală erau priviţi ca o sectă. Însă asta în România. Ştiam că noi suntem mai înapoiaţi şi dacă ţările civilizate respectă psihologia şi dezvoltarea personală va veni vremea şi la noi.

Pe de altă parte, auzisem doar că şi românii merg la psiholog, dar nu cunoscusem niciun psiholog şi cum anume trăieşte el din asta.

Cunoscusem doar profesori la facultate, dar eu nu doream să urmez calea sistemului de învăţământ.

Aşadar, din cât mă ducea pe mine mintea, singura cale pe care am văzut-o a fost să scot o carte pe care să o vând şi să mă întreţin din asta.

Ştiam că nu am încă abilităţi dezvoltate să ajut în mod real un om într-o şedinţă 1 la 1, dar trebuia să fac ceva. Eram presat de nevoi.

Mi-am făcut blog, am scris câteva articole simple, despre vocaţie şi importanța ei şi oamenii au început să îmi scrie. Câte unul, doi.

În momentul în care m-am pus să scriu prima carte Personalitate alfa, am făcut o greşeală, dar am avut noroc.

Am ales să scriu ce cred eu că este important şi despre ce mă pasionează pe mine. Norocul meu a fost că s-a nimerit ca ce mă pasionează pe mine să fie şi o nevoie a publicului cititor.

Vorbeam despre încrederea în sine, inteligenţa emoţională, dezvoltarea personalităţii, vocaţie, comunicare, atracţie sexuală şi statut social.

Ca să pot scrie despre asta, a trebuit să studiez cât de mult am putut pe aceste subiecte, să confrunt ceea ce învăţ cu propriile mele experienţe de viaţă şi să înţeleg nevoile celor care mă citesc pentru că ceea ce scriu eu să fie relevant pentru ei.

Toată treaba asta a durat mult mai mult decât m-am aşteptat.

Am vrut să fiu gata în 6 luni, am terminat şi am lansat prima mea carte în 2 ani.

Am vândut 14 cărţi la lansare, deşi mă aşteptăm la 1000.

Cartea costa 49 de lei, deci primii mei bani din psihologie au fost 686 de Lei după 2 ani de muncă.

Cum i-am făcut?

Mi-am dezvoltat 3 abilităţi:

– abilitatea de psiholog, pentru a înţelege concepte precum încrederea în sine şi să le pot preda eficient mai departe;
– abilitatea de scriitor, pentru a putea pune în scris ceea ce aveam de oferit ca informaţie;
– abilitatea de marketer pentru a putea informa lumea despre ce fac.

Aşadar, acesta a fost primul pas.

Întrebarea mea pentru tine este: ce abilităţi ai nevoie să îţi dezvolţi chiar acum pentru a fi bun într-un domeniu/meserie aleasă de tine astfel încât să ajungi să fii plătit sau să fii plătit mai bine decât acum?

Abilitatea de marketing şi cea de vânzări sunt obligatorii, indiferent de ce meserie/vocaţie ai, aşa că voi rezerva capitole separate pentru ele. Mă interesează în cazul tău particular, abilităţile necesare.

Pasul 2 spre prosperitate – scurtarea timpului de evoluţie prin puterea de concentrare

Aceşti 2 ani în care nu am câştigat niciun ban au fost cei mai grei ani din viaţa mea pentru că aveam nevoie de timp să citesc, să mă dezvolt, să experimentez, să scriu, să devin un profesionist mai bun, însă nu aveam din ce să trăiesc.

Locuiam cu mama şi aveam un acoperiş deasupra capului. Aveam 24 de ani deja şi era extrem de greu şi pentru ea şi pentru mine. Eu la a doua facultate plătită, măgar mare, întreţinut de mama.

Eu eram un optimist incurabil şi i-am spus mamei să aibă doar puţină răbdare că în câteva luni sunt pe picioarele mele.

Au trecut 2 ani, presiunea era din ce în ce mai mare, iar eu nu găseam ieşirea din tunel.

După 2 ani, când am vândut doar 14 cărţi şi mi-am dat seama că nu s-au rezolvat problemele financiare şi că pe drumul acesta mă aşteaptă doar şi mai multă muncă fără certitudinea rezultatelor, am avut un moment de depresie.

Ce mă fac?

Şi aici, decisivă a fost vocaţia.

Am avut de ales între să mă trădez pe mine şi pasiunea vieţii mele, psihologia şi dezvoltarea personală pentru a avea alte surse de venit, un job sau să continui spre un viitor incert.

Şi am pus în balanţă: ce mă face cu adevărat fericit?

Să renunţ la pasiunea mea pentru un job? Ce mi-ar aduce un job în schimbul căruia îmi dau timpul? Bani. Şi ce aş face cu banii? Aş mânca o mâncare mai bună, aş ieşi în oraş, poate aş avea şi eu o iubită. Şi apoi? Şi apoi mi-ar trebui mai mulți bani ca să mânc şi mai bine, să merg în excursii, să fac o casă şi o familie etc.

Mă va face asta fericit? NU.

Nu mâncarea mai bună mă face fericit, nici perspectiva unei relaţii în care eu sunt nefericit pentru că nu fac ce mă cheamă inima să fac. Nu există consolare pentru mine în lucrurile materiale şi în bani. Prefer să mănânc ce găsesc şi să trăiesc ca un sihastru, dar să mă pot bucura de cărţile mele, de scrisul meu, de blogul meu şi de cei care mă citesc.

Aşadar, mi-am ales drumul.

Am spus că voi face ce îmi place mie cel mai mult şi că voi găsi o cale să monetizez pasiunea mea. În rest, Dumnezeu cu mila. Dacă e să rămân sărac, aşa să fie.

Această alegere m-a propulsat pe un drum nebănuit al prosperităţii financiare, drum pe care sper să te găseşti şi tu la sfârşitul acestui material, dacă nu eşti deja.

Următorul pas pe care l-am făcut a fost să realizez că frec menta aiurea prea mult timp.

Mi-a luat 2 ani să scriu o carte şi să îmi dezvolt abilităţi nu atât pentru că era dificil, ci pentru că petreceam foarte mult timp jucându-mă pe calculator, privind filme şi în general căutând divertisment mai mult decât educaţie.

Am decis să schimb asta.

Am decis să îmi rezerv câteva ore pe zi pentru studiu intens, mi-am făcut un jurnal în care notam progresele şi orele petrecute muncind efectiv la visul şi abilităţile mele. Am devenit mai serios, mai atent, mai profesionist. Ştiam că nu am altă cale şi că nu există salvare pentru mine. Aşa că am devenit ca şi omul care nu mai are ce pierde într-o luptă pe viaţă şi pe moarte: un fanatic.

Nu a fost greu pentru că oricum eram foarte pasionat, doar că acum ştiam că viaţa mea depinde de dezvoltarea abilităţilor mele.

Am decis să las deoparte orice distragere sau întrerupere care m-ar fi deviat de la scop. Am început să nu mai răspund la telefoane, să nu mai ies din casă decât pentru şcoală sau strictul necesar, să nu mă uit la filme sau să mă joc decât în anumite ore, seara, ca premiere pentru munca din ziua respectivă.

Am început să mă CONCENTREZ şi, în acelaşi timp, să ţin deoparte orice posibile distrageri. Şi astfel, viteza cu care îmi dezvoltam abilităţi a crescut exponenţial şi asta a început să se vadă ghici unde?

Exact! În buzunar. În banii pe care îi făceam.

Pentru că scriam zilnic pe blog, pentru că răspundeam zilnic oamenilor, pentru că devenisem mai bun în psihologie şi în a scrie, în a ţine legătura cu oamenii, în a-i asculta şi servi, deşi eram doar anul 3 de psihologie şi aveam acum 2 cărţi pe care le vindeam pe blog, vindeam constant 4-5 cărţi pe săptămână, pe care le trimiteam cu Poşta Română, cu plata ramburs către clienţi. Asta însemna 200-300 de lei pe săptămână, şi 800-1200 de lei pe lună.

Pentru că m-am concentrat cu intenţia clară pe ce vreau să fac, am adus constanţă în viaţa mea şi în mica mea afacere, dacă îi puteam spune aşa la vremea aceea.

Comandă Fabrica de Bani 2 Acum

www.personalitatealfa.com/produse/fabrica-de-bani-2

Ne auzim mâine cu o nouă lecție audio și text despre bani.

Lasă-mi un comentariu despre un pas din viața ta care te-a ajutat să îți crești nivelul financiar.

P.S În cazul în care ai rătăcit link-ul de a ascultat materialul gratuit din Fabrica de Bani 2 îl ai aici – Click Aici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

Un răspuns

  1. Very nice article and right to the point. I don’t know if this is actually the best place to ask but do you people have any thoughts on where to employ some professional writers? Thank you 🙂

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.