Hulk prieten, Hulk ajută

Hulk are puterea de a-ţi aduce sănătatea, banii, iubirea şi tot ce doreşti în viaţa ta şi deasemenea are puterea de a ţi le lua. Hulk este servitorul tău şi îţi poate da chiar şi cancer pentru că ai chemat cancerul fără ca măcar să ştii asta.

Ştiind toate aceste lucruri mai eşti dispus să îi laşi pe Hulk de capul lui fără să ştii exact ce comenzi îi dai?

Fiecare om are o minte foarte puternică. Mintea inconştientă, care e un fel de Hulk. Hulk poate să facă ORICE şi ascultă comenzile tale.

Hai să îţi dau un exemplu cum Hulk îţi poate face rău la cererea ta.

Să spunem că ai o convingere, o convingere pe care ai dobândit-o în urma experienţelor pe care le-ai avut până acum.

Să spunem că ai convingerea că banii aduc suferinţă. Cumva, mesajele pe care tu le-ai primit despre bani, au fost că ”pentru a face bani trebuie să calci pe cadavre, oamenii cu bani sunt mai stresaţi şi în general banii se fac într-un mod necinstit.”

Hulk ascultă comanda şi spune ”Banii sunt răi şi ne vor face să suferim? Hulk are grijă şi tu nu vei avea niciodată bani, nici măcar nu îi vei mirosi. Hulk te ţine departe de bani ca să te ţină departe de suferinţă.”

Apoi să spunem că ai avut câteva experienţe neplăcute în relaţiile de cuplu şi asociezi iubirea cu suferinţa. Îţi dezvolţi convingerea că şi iubirea înseamnă doar suferinţă şi că nu merită să iubeşti.

Hulk îşi face datoria şi spune ”nicio problemă, se ocupă Hulk, nu o să mai treacă iubirea prin viaţa ta nici în vis. Ia zi tu la Hulk ce nu mai îţi place şi se ocupă Hulk. ”

Poate ai auzit cât de important este să apreciezi ceea ce ai. Ai mai auzit că ”nemulţumitului i se ia darul”.

Şi poate ai crezut că e vreo chestie spirituală lipsită de practică şi nu ai înţeles cum te poate ajuta asta să treci de la nefericire la fericire.

Ei bine, lucrurile sunt mult mai concrete, reale şi practice decât crezi. Hulk are grijă de asta.

Când tu nu apreciezi un lucru pe care îl ai, oricât de mic ar fi, Hulk spune ”dacă nu te face fericit acest lucru în cantitate mică, nu te va face fericit nici în cantitate mai mare”.

Aşadar, dacă ai puţini bani, puţină iubire, puţin din orice există pe lumea asta şi nu spui ”mulţumesc pentru acest puţin, ştiu că va deveni în curând mai mult”, îţi va fi luat şi acest puţin.

recunostinta

De aceea e important să respectăm sfatul din citatul de mai sus. Pentru că Hulk ne va da mai mult din ce apreciem şi mai puţin din ce nu apreciem.

Mai mult, orice privim cu ochi răi, invidie sau dispreţ, va dispărea din viaţa noastră.

Nu poţi avea ceea ce nu admiri.

Vreau să te rog să îţi reconsideri un pic valorile, convingerile şi părerile. Spune-mi 3 convingeri de-ale tale despre bani, iubire şi oameni.

Uită-te atent la ele şi vezi dacă nu cumva dai comenzi greşite pentru Hulk. El este o putere invincibilă şi de neoprit, dar pricepe mai greu.

De aceea orice schimbare profundă a noastră şi a comportamentelor noastre, a rezultatelor noastre, necesită o perioadă de timp.

Poate că te-ai prins deja, Hulk este întruchiparea minţii noastre inconştiente.

Forţa brută care are direcţia dată de noi. Doar că noi nu ştim de cele mai multe ori direcţia în care vrem să mergem sau mai rău, din cauza lipsei de educaţie sau informaţie, alegem un drum greşit şi îl dezlănţuim pe Hulk care ne duce spre propria noastră nenorocire.

Paşi de acţiune pentru dresarea lui Hulk

1. Mare atenţie la convingeri.

Ar fi bine să îţi faci o listă cu ce crezi despre bani, iubire, sănătate şi oameni chiar acum. După ce faci această listă, analizează-le un pic şi vezi dacă sunt pozitive, dacă ai recunoştinţă pentru ceea ce ai deja în viaţa ta şi dacă priveşti spre viitor cu optimism.

Pentru că în orice alt caz, comenzile pe care tu i le dai lui Hulk despre bani, iubire, sănătate şi oameni vor face să primeşti doar răul.

2. Hulk are nevoie de repetiţie.

Nu trata în joacă repetarea afirmaţiilor pozitive şi nici a repetării unui comportament până când devine un obicei.

Dacă nu îţi hrăneşti mintea cu afirmaţii pozitive, sunt şanse mari să dai mesaje negative minţii tale, mai ales că e plin de voci din exterior care bagă în tine frică şi negativism. Televizor, mass media, propria familie, societatea, şcoala.

Toţi îţi repetă convingerile lor sau îţi induc intenţionat mesaje pe care să le consideri ale tale. Că nu eşti destul de bun, deci ar trebui să ai puţină încredere în tine şi să asculţi de ei că ei ştiu mai bine.

Sau că ar trebui să îţi fie permanent frică de ziua de mâine şi îţi pot oferi siguranţă dacă le dai banii tăi.

Sau, dacă vrei să trăieşti iubirea este foarte important să porţi un anumit gen de haine sau să conduci un anumit gen de maşină.

De aceea, e important să îţi hrăneşti mintea cu mesaje pozitive şi de încurajare. De aceea e important să citeşti şi să asculţi materiale de dezvoltare personală, pentru că acestea sunt vocea pozitivă ce o poate acoperi pe cea negativă.

3. Începe să exersezi admiraţia, aprecierea şi ai grijă la invidie

Cauza numărul unu a lipsurilor din viaţa ta este dată de lipsa de apreciere pentru ceea ce ai deja. Erai în fundul gol când te-ai născut, neputincios şi neajutorat. Tot ce ai primit, ai primit de la cei din jur. Iubire, mâncare, siguranţă. Chiar dacă au fost mai puţine decât ai fi vrut, ele trebuie apreciate. Pentru că aşa funcţionează mintea inconştientă şi aşa funcţionează Hulk.

Toată puterea e la tine. Majoritatea oamenilor folosesc această putere uriaşă şi îşi dau singuri în cap cu ea. De asta sunt săraci, lipsiţi de iubire şi bolnavi. Şi-au adus singuri nenorocirea asupra lor, dându-şi singuri comenzi.

Banii = rău

Iubirea = suferinţă

Viaţă = frică

Rescrie aceste mesaje automatizate pe care i le dai lui Hulk şi îţi vei rescrie destinul.

Tu ce mesaje îi transmiţi lui Hulk? Eşti conştient de ele?

Scrie-mi un mesaj dacă ai nevoie de ajutorul meu pentru a înţelege mai bine ce am scris şi voi veni cu completări. Cel mai important e să faci exerciţiile pe care ţi le-am dat. Dacă întâmpini orice dificultăţi, din nou, dă-mi mesaj mai jos şi rezolvăm.

O educaţie completă despre ritmul firesc al evoluţiei, despre domeniile cărora trebuie să le acorzi atenţie de-a lungul întregii vieţi, găseşti în cărţile mele, aici: http://personalitatealfa.com/carti/

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

67 de răspunsuri

  1. tot timpul cand Pera vorbeste despre convingeri si gandiri pozitive sau negative, imi aduc aminte de Legia Universala de Atractie.

    1. inca o lectie minunata Pera, merci pentru perseverenta cu care nu ne lasi sa dormim in propriile noastre puteri! de fiecare data mai trezesti cate un Hulk, oare nu avem mai multi?

      1. Mare dreptate ai,Pera! In mintea mea iubirea aduce doar suferinta,pentru ca la concluzia asta am ajuns analuzand relatiile mele anterioare.Apoi si referitor la bani sunt sigura ca am o convingere negativa si limitativa.Dar spune mu,te rog,ce parere ai despre autosugestie si mai ales ritualul de autosugestie.Nu crezi ca noile convingeri,pozitive,pot fi implantate in subconstient prin ritualul de autosugestie?

  2. Draga Pera, este exact asa cum ai spus. Am mai citit si in alte carti aceste idei si am aplicat deja si pot spune ca merge! Voi aplica in continuare, mesajul tau a venit foarte bine, aveam nevoie de o reamintire a lui, incepusem sa nu ma mai gandesc ca trebuie sa ma apreciez si pe mine. Si in ultima vreme am ce aprecia. Articolele tale se refera direct la cauza si dau si solutii, ma bucur de fiecare data cand primes newsletter-ul de la tine. Citesc toate articolele tale, imi plac dar nu raspund la toate. Imi e teama ca eu nu am ceva important de spus. Dar de acum voi scrie mai multe comentarii, vorba lui Balzac ”mai bine sa-ti para rau pentru ce ai spus, decat pentru ce nu ai spus”. Pentru mine banii se fac usor si mai mult indirect, nu alerg dupa bani, ii astept sa vina ei la mine. Dar ma educ continuu, citesc, intreb, incerc sa lucrez cat mai bine, cu placere si restul vine de la sine: oamenii ma plac, ma apreciaza si ei cum ma apreciez eu si viata apare usoara, atata timp cat suntem sanatosi. In orice situatie pot gasi ceva de facut asa incat sa pot trai cel putin decent, daca ceea ce fac acum nu mai este o nevoie a pietei.

  3. Interesanta metafora! Subconstientul personificat prin Hulk…Imi place abordarea ta prietenoasa si pe intelesul tuturor a notiunii de „subconstient”. Nu mai conteaza cu ce convingeri l-am hranit pana acum, important e sa facem altceva nou cu Hulk, sa-i dam alte comenzi, alte „porunci” care sa sustina si sa materializeze toate dorintele noastre. Toate bune!

  4. Candva mi-ai dat povestea exemplu pe fb tau:-) a fost doar primul pas in descoperirea legendei mele personale:-) de atunci am muncit,invat continuu si ma imbrac si am grija de aspectul meu fizic si arat asa cum mi-am dorit.am inteles cat de important este sa te imbraci pentru jobul pe care ti-l doresti nu pentru cel pe care-l ai:-) ei bine mai am doar cativa pasi si visul meu il voi implini:-) continua sa scrii pera macar pentru cei care chiar actioneaza ca un alfa:-) per aspera ad astra

  5. Buna Pera, este adevarat ceea ce ai spus. Dar ce te faci cu o personalitate ttimida, introvertita, care a stat in invizibilitate pe putin 25 de ani, care a luptat doar pentru supravietuire si care considera viata o povara? Cat timp crezi ca- i va lua pentru inceputul schimbarii? Sa mai mentionez ca aproape sa nascut pesimista? Teoria spune k are sanse , doar sa vrea…..dar in practica lucrurile stau altfel. Mihaela

    1. Schimbarea incepe facand exercitiile. Nu doar ale mele ci pe cele pe care le intalnesti in intreaga dezvoltare personala. Nu spune ca vrei, ARATA ca vrei schimbarea. Muncind. Ai facut exercitiile ce ti le-am recomandat? Spune-mi pentru ce esti recunoascatoare in aceasta viata , pentru inceput?

    2. draga Mihaela, citeste povestile oaùenilor mari, de succes…vei vedea ca toti au fost timizi, au avut un handicap, sau au fost extrem de saraci, si au reusit. Pentru ca si-au dat voie sa reuseasca AU REUSIT. Da-ti voie sa depasesti timiditatea si pesimismul si vei vedea ca nu ai nimic de pierdut !!

  6. Excent articol cu un mesaj exceptional: ” Filtreaza ceea ce ascultj, vizionezi, citesti , apoi actioneaza si viata iti ofera ceea ce tu doresti” Felicitari si succes in continuare, Cu stima, Sergiu Spuderca – Bucuresti

  7. Comparatie deosebit de inspirata intre personajul de basm Hulk si inconstientul mintii noastre. Amandoi sunt extrem de puternici, insa fara o ghidare potrivita, pot deveni distrugatori. Tot ce avem de facut e sa preluam controlul asupra lui Hulk, adica asupra propriei noastre vieti. Adica sa ne asumam RESONSABILITATEA de a INVATA cum sa il dresam pe Hulk. Din acate, Hulk este gata dresat, de catre… dusmanii nostri! Care i-au bagat in cap tot felul de prostii, pe care el le ia de bune…

  8. Salut!Daca am un mesaj de genul „Actionez si imi depasesc frica” sau „Actionez si am eliberez de frica”,”cand simt frica actionez” creierul meu aude doar frica frica sau intelege ca doar daca actionez pot face orice,sa mi depasesc limitele,sa prind curaj?

    1. Draga Bogdan, creierul tau aude doar cuvantul frica si asta e ceea ce iti va da. Trebuie sa spui ceva de genul: ”sunt curajos”, ”eu chiar pot sa fac asta”, ”cu un pic de curaj voi reusi”. Cuvintele sunt foarte importante, alege-le doar pe cele ce definesc ceea ce vrei sa obtii.

  9. de cand te citesc si de cand citesc dezvoltare personala ( adica de 6-7 luni 😀 )s-au produs niste schimbari majore in viata mea, si nu ma refer la cele materiale ci la cele spirituale….domne, am o liniste interioara cum n-am avut in toti cei 31 de ani ai mei, e ceva fantastic,ma vad asa de frumoasa cum nu m-am vazut vreodata, parca m-am indragostit de mine 😀 , nu prea stiu sa explic in cuvinte , dar este clar rezultatul cititului, si sunt recunoscatoare pentru lucruri pe care inainte nici nu le observam, inclusiv pentru linistea asta, aplic zilnic, o parte din exercitii, ca nu tot ce citesc mi se si potriveste, selectez, mi-am facut un obicei de a citi zilnic , cel putin o ora, de a face miscare 90 min pe zi, si recunosc ca se vede si in exterior, nu doar in mintea mea, oglinda nu ma inseala 😀 , faceam miscare si inainte de a citi, cu vreo 2 ani, dar nu erea la fel, oricat sport faceam nu aratam asa, acum nu fac in plus decat sa citesc si sunt deja uimita. acum lucrez la cateva convingeri limitative care in curand vor deveni o amintire vaga. toata viata am fost cred ca cea mai pesimista persoana de pe pamant, nu cred ca mai exista asa ceva in lume, acum rad de asta, nu-mi vine sa cred cum doar gandind altfel viata prinde alta culoare. deci se poate chiar daca o viata am fost o persoana negativa, nu a fost usor sa-mi schimb modul de a gandi, nu se intampla peste noapte, dar se poate cu vointa si perseverenta, mai am destule de pus la punct , dar deocamdata sunt recunoscatoare pentru tot ce am si pentru linistea asta, pentru buna dispozitie si pentru pofta de viata cu care ma trezesc dimineata 😀

      1. Pera, „Per aspera ad astra” este o comandă bună pentru Hulk? De ceva timp tot mi se spune că trebuie să am răbdare şi mi se aminteşte că nimic nu se obţine fără suferinţă. Eu am o bancă în univers în care am investit foarte mult pe acest principiu. Aşa că am decis să verific validitatea ipotezei. Şi tot verificând am ajuns la concluzia că Hulk se joacă doar cu cei care adoră să se joace. Cu cei care rămân copiii, care îşi iau sufletele în palmă şi le aruncă înspre lume zâmbind sub jocul de artificii care se naşte deasupra lor. Există o linie în viaţa omului care desparte timpul în care trăieşte în miracol, de timpul în care învaţă să trăiască în realitate. Conştientizarea existenţei lui Hulk, îi permite omului să trăiască în miracol. Ego sum via veritas et vitae.Încrederea în sine, gândul bun, privirea limpede, consolidarea prezentului şi construcţia viitorului sunt câteva repere cu care noi construim la Quaere Cicero credinţa în miracol. Cere-i lui Hulk cale lină, căci şi tu ai investit mult în banca suferinţei. Gândul bun şi inima uşoară ne ajută mereu să nu ne oprim din a face ceea ce se cuvine să facem. Mulţumim.

    1. Andrei!!! Ai grija si la gramatica, este foarte important sa si scrii corect! In limba romana nu se foloseste litera K in loc de ”ca”. Omenii de calitate cu care vei veni in contact te vor descalifica imediat ce vor vedea ca scrii incorect si nu vor mai pastra legatura cu tine. La ce scoala inveti: 🙂

      1. salutare valiv . in legatura cu observatiile pe care le faci , consider ca este ceva bun atat timp cat ele sunt constructive , pot spune ca ma limitez , pt. ca recunosc ca sunt o persoana limitata . inca nu am gasit puterea de a depasi limitele pe care le am , dar totusi in cazul in care nu te afecteaza replay-ul meu in nici un fel , vreau sa mentionez ca , andrei nu este singurul care se exprima asa in scris . am vazut foarte multe persoae care se exprima identic , cel putin conationali de-ai nostri am vazut foarte multi ,de ordinul sutelor , de cand am descoperit internetul , sa nu mai spun ca am vazut si straini de asemenea foarte multi cel putin cei care se exprimau in limba engleza , erau si sunt jalnici la prescurtarile pe care le foloseau, folosesc in mesaje , comentari ,etc. cred cu tarie ca fiecare litera isi are rostul ei in alfabet si de asemenea in fiecare cuvant , pe care il pronuntam si il scriem . sper sa fie o observatie si nu o critica din partea ta , in privnta asta , pentru ca nu avem nici un drept sa criticam , sa judecam pe nimeni , chiar daca uneori tentatia este asa de mare ! in continuare iti doresc SUCCES !

        1. Draga Florian, nici eu nu judec pe nimeni, imi dau seama ca nu e vina lor daca nu scriu corect. Sau pana la un punct nu este. Am facut doar o observatie constructiva si am considerat ca este de datoria mea sa o fac. Printre cei care scriu asa si se uita la Pro TV sunt si copii buni care primesc sfaturile si se indreapta. Tot ce am spus a fost o observatie de bun simt, pentru ca un om de calitate nu va scrie niciodata asa. Si cred ca Andrei face parte din oamenii care spun multumesc cand primesc un sfat, asa cum i-a spus lui Pera. Succes tuturor sa aleaga drumul corect si sa-si gaseasca vocatia!

  10. Buna Pera, citesc si recitesc indrumarile tale, si incerc acum sa-l educ pe Hulk. Din pacate am cazut in groapa cu amaraciune si acum incerc sa ma reculeg si sa ies curat din nou afara, sa gust din fericire si sa invat sa nutresc doar ganduri pozitive. Insa lupta e foarte grea si plina de piedici…. Cum poti alege drumul corect? E

    1. Draga Ciprian, incearca sa te imaginezi in groapa cu melancolie spunandu-ti: bine ca nu avea capacul pus! Pentru ca asa vei putea iesi mai usor :). Oricine simte la fel din cand in cand, este importanta atitudinea ta fata de ceea ce te-a adus acolo. Ca sa nu mai cazi si alta data fii atent unde calci, nu mai acorda toata increderea, fii pregatit sa fii dezamagit si bucurat-te cand se intampla sa vezi ca un om e de calitate.
      Gaseste ceva care te motiveaza sa te simti bine, de exemplu eu citesc toate comentariile de aici si raspund la ceea ce cred ca pot sa ajut. Deja ma simt mai bine. Incearca sa citesti o carte motivationala, alte articole ale lui Pera, sigur te vor trezi si te vor face sa te simti puternic.

      1. Ok, valiv, in primul rand multumesc de sfaturi si incurajari. Am sa incerc sa-mi gasesc timpul necesar pentru a citi mai mult despre aceasta chestiune si sa filtrez ceea ce este bine pentru mine. Ideea de a gasi ceva care te motiveaza este una foarte buna si asta este ceea ce caut eu acum. Multumesc

  11. Buna Pera,
    Am scris 3 convingeri despre bani,iubire,oameni si…..nu imi place deloc ce citesc.Ma poti indruma cum ar trebui formulate sa sune pozitiv?

  12. salutare PERA . sunt RECUNOSCATOR , pentru ca, dintre toate lucrurile si persoanele pe care le-am descoperit faci-ti parte , tu si munca ta . cum ar putea , un sarac , bogat ca mine sa inceapa un comentariu la o asemenea lucrare , decat asa ? cu recunostinta bineinteles , pe care o am fata de persoana ta , printre alte lucruri de care sunt recunoscator in fiecare dimineata cand ma trezesc . De la tine am auzit prima data expresia „ fiecare are propriul ritm de evolutie ” si asa este , ritmul este putin greoi dar exista. Evolutia o pot observa si asta consider ca este cel mai important lucru in privinta asta .Ar fi multe de spus , dar in unele cazuri ,vorba multa=filosifie = …………………………………in cazul in care dispui de timpul necesar , ai onoarea sa completezi tu cu cuvantul cel mai potrivit . ma opresc aici momentan . Iti doresc SUCCES , PERSEVERENTA si IMPLINIRE orice ar insemna asta pt. tine !

  13. Recomand cu caldura, cartea: „The Little Book of Contentment” – Leo Babauta . in traducere titlul probabil ar fi ‘cartea care te invata sa fii multumit’, dar defapt eu as spune ca este „Cartea care te invata cum sa apreciezi si sa te bucuri de ceea ce ai”

  14. Ce nume simpatic…Hulk…Eu sunt printre norocoasele care am o relatie deosebita cu Hulk (doar ca nu ii dadusem un nume). Sunt o optimista convinsa, pozitiva in gandire iau totul asa cum vine si nu judec nimic si cel mai mult si mai mult sunt plina de recunostinta. Pentru fiecare fiinta, obiect, actiune, pentru ziua senina, pentru un cer frumos pentru tot. Sunt o rasfatata a vietii. Ceea ce doresc tuturor.

  15. Sunt foarte bune aceste indemnuri motivationale….sti ca exista si un „dar” insa nu il voi folosi in acest context…..de cand am inteles „secretul” gandesc pozitiv in fiecare zi ….si da, nu pot spune ca nu e mai bine decat inainte, dar inafara de liniste sufleteasca nu prea am parte si de altceva!!! Dar viata merge inainte….mai rau de atat nu poate fi….asa ca ma bucur de orice zi pt ca nimic nu este intamplator!!!

  16. Buna Pera!
    Multumesc mult pentru „bogatiile” tale pe care le impartasesti cu noi…
    Eu mai am putin de lucru cu Hulk, dar stiu ca sunt pe drumul cel bun.
    Referitor la iubire, eu simt si stiu ca iubirea inseamna totul, fara iubire nu ar fi nimic, atunci cand iubesti esti mai bun, mai frumos, …insa de ce intarzie sa apara iubirea in viata mea?!
    Am peste 40 de ani, ma consider ok din toate punctele de vedere…! nu stiu ce sa zic!

  17. Salut !
    Uite pentru mine cei 3 stalpi ai vietii inseamna cam asa ceva pentru mine
    -Bani: Valoarea ta la momentu de fata ( clar cu cat inveti mai multe cu atat mai multi bani faci)
    -Sanatare: Sunt sanatos si sunt multumit de mine ,insa la capitolul bodybuliding mai am ceva de lucrat ca imi doresc patratelele toate antrenate .
    -Iubire:Persoana iubita apare atunci cand te astepti mai putin pana atunci trebuie sa profiti de viata si de experientele care ti le creeaza.Iubirea e defapt o energie creeata de Dumnezeu care a primit-o cadou omul

  18. Cel mai mult imi place la articolele tale ca sunt exact pe subiect, clare , simple , corecte si nu bati campii . Mi se pare super articolul. Din fericire pentru mine tot ceea ce scrii aici a venit in mod natural mereu si nu a trebuit sa-mi fac obiceiuri pentru ca au facut si fac parte din mine. 🙂

  19. Este foarte adevarat! Intr-adevar comportamentul nostru vine din interior, din subconstient, din chestiile inradacinate. Dar e nespus de greu pt mine sa le schimb. Mi se pare ca ma lupt cu forte foarte puternice, si nu pot face fata.. 🙁 imi e foarte greu. Uneori simt ca m-am nascut cu un caracter depresiv, la care a contribuit familia mea, prin felul ei de a fi, prin educatie, in aceeasi directie.

    1. Cam in aceeasi oala simt ca ma situez si eu , stiu ca se pot realiza multe lucruri daca ai incredere in tine si mereu perseverezi si nu te lasi doborat de esecuri, dar de multe ori tind sa asociez succesul pe care l-as putea avea cu succes familiei. De exemplu la capitolul relatii, ai mei nu o duc prea bine, de multe ori ma gandesc ca o sa ajung ca si ei si atunci nu prea mai am incredere sa ma implic intr-o relatie, desi daca tocmai scriu asta , realizez cat de stupid poate sa sune. Trebuie cautata lista cu afirmatii pozitive si luate zilnic, ca si un tratament medical!

  20. Pera, convingerea gresita pe care o am eu si altii,ca ar exista 2 puteri e falsa; exista doar puterea lui Dumnezeu.Asta trebuie sa o elimin din mintea mea. Iti multumesc.

  21. Draga Pera, iti multumesc si pentru acest minunat material, am acum un nou prieten, sper sa devenim prieteni buni curand. Te-am descoperit nu foarte de mult, cand am inceput procesul meu de reinventare si dezvoltare personala si citindu-te am inceput sa gasesc raspunsuri, alte posibile raspunsuri (pentru ca o problema poate avea mai multe rezolvari, nu?), directii noi, sprijin in dezvoltarea mea si sentimentul minunat ca undeva, mai sunt si altii care traiesc tot ce si-au scris candva. Acum imi dau seama ca au fost vise mici si sunt aici pentru a-mi rescrie visele in stil mare. De ceva vreme ma tot intrebam: ce trebuie sa stiu acum? si a venit raspunsul. Si apoi am gasit un material al lui Marius Simion si am inteles cum deosebesti convingerile intre ele si lucrezi cu tine. Am mai reflectat nitel si m-am intors la materialul tau cu noile mele convingeri si vechile mele convingeri acum identificate ca „sabotoare”. Mai am de citit, de vorbit frumos cu mine Mereu, de practicat zilnic recunostinta, de creat noi sarcini pentru noul meu prieten Hulk. Mii de multumiri,Pera. Ma cheama o gradina plina de buruieni de aranjat :). Ah si pentru fete varianta pozitiva care pe mine ma ajuta e :”iti arata ca pot/ iti arat ca pot/ sunt puternica, desteapta si frumoasa ” 🙂

  22. bravo Pera ai dat-o bine cu articolu asta si am invata sa multumesc pentru ceea ce am deci multumesc pentru ,,antrenamentul,, pe care il faci din placere iesind bine de fiecare data 🙂 respect pentru ceea ce faci!

  23. Interesanta tema. Apeciez noul ce vine in viaţa mea şi mai cu seama din această direcţie a mentalului.Mulţumesc ptr plus valoarea adusa

  24. buna pera !!!
    am inceput de curand sa citesc site-ul tau.imi place la nebunie!
    de asemenea ma aflu si eu printre aceeia care iti cer ajutor!
    nu stiu ce se intampla cu mine in ultima perioada mai exact:ma las influentata de altii,de fericirea altora ,ce am eu acasa vb aia ma face fericita si e perfect ce am acasa,dar a inceput invidia sa creasca in mn si nu stiu cum s-o potolesc ,uneori nici nu ma multumesc cu ce am,legat de iubire,park vreau mai mult…citisem un articol de al tau cu afectiunea de care ai nevoie,simt ca daca as primi mai multa afectiune mi-as revenii,ceea ce bineinteles nu se intampla cand vreau eu…
    nu e grav ce mi se intampla,ma gandesc ca sunt atatia neronociti pe acest pamant,dar e o stare care te sacaie ,park incearca sa te controleze ceea ce e deranjat!park nu mai poti lucra cu tn,sa te mai intelegi!park nu gandesc eu,gandeste altcineva in locul meu!
    aas fi tare bucuroasa daca mi-ai raspunde,extrem!
    salutari,noul tau fan!o seara faina!

  25. Este o lectie minunata,ca toate articolele tale,totusi m a cutremurat comparatia inconstientului cu Hulk imaginandu mi cum acest urias sfarma cu pummi in capul nostru tot si noi ajungem sa umblam ca niste zombi.Hai sa i reducem dimensiunile lui Hulk.

  26. La aceeasi concluzie am ajuns si eu ,,,esti ceea ce gandesti..! iar eu am toate motivele din lume sa fiu fericita ,,,pentru ca am ajuns la concluzia ca daca azi a fost o zi in care am zambit inseamna ca a fost o zi buna hihi si Hulk AL MEU SA FIE LA FEL DE FERICIT..!!!

  27. Eu sunt pozitiv aproape tot timpul si gratie cerului,dar sotia e opusul meu,cu toate incercarile mele ,cu toate explicatiile nu prea pot face mare lucru……..nu,nu in toate!!

  28. Foarte utile sunt informatiile ,sugestiile si recomandarile acestui articol ,legate de subconstient,,,Puterea extraordinara a subconstientului tau ” scrisa Joseph Murphy aprofundeaza foarte mult acesta importanta tema,;Din pacate intr-o societate ca cea ro ,aplicarea si rezultatele acestor valoroase informatii sunt foarte mult pagubite,intarziate,uneori chiar sufocate ,datorita RELATIILOR INTERUMANE DE PROASTA CALITATE,SCARII VALORILOR SI MANIPULARII GROSOLANE,;Asi compara transpunerea in practica si rezultatele acestor valoroase informatii,si a altora ,din alte sfere ale vietii,care au ajuns in sfarsit si la noi,cu un un joc de fotbal pe un maidan,plin de damburi gropi,unde ruperea de oase este ceva banal,iar arbitrul e al 12 jucator;La final fac o precizare:nu am multe calitati,dar in materie de flexibilitate in convingeri si admiratie a ceea ce este al Cezarului chiar stau bine;
    Una peste alta ,subconstientul este cel care ne conduce viata din umbra,si de aceea in orice circumstante el trebuie hranit cu adevar,frumos,iubire,compasiune,recunostiinta;

  29. E greu sa stim insa cum sa distingem intre convingerile si gandurile pozitive si cele negative.
    Ub exemplu- de multe ori am incercat sa imi comand sa fiu mai puternica, mai optimista, mai dispusa la a lupta si a munci, dar de fapt mi-am comandat gresit. Sa zicem ca imi cumpar un loz si ma gandesc- daca voi crede ca e castigator asa va fi, insa ma gandesc- si daca nu va fi?- iar atunci imi spun- o sa muncesc pentru ca trebuie sa cred in mine pentru a reusi indiferent de greutati- si apoi deschid lozul- zic eu ca sunt linistita dar de fapt imi tremura sufletul de parca ar sfarsitul lumii, desi am dat pe loz cativa lei. Si bineinteles ca pe loz scrie „necastigcator”. Acum cand privesc imi dau seama ca de la inceput plecasem cu convingerea ca e posibil sa nu castig, ca de obicei orice castig vine doar prin munca si eventual ca nu am muncit cat ar trebui ca sa am pretentii sa castig ceva.
    Sau alt exemplu- incerc sa ma simt puternica si sa nu cer ceva pentru mine ci pentru altcineva, gandind ca asa voi fi si eu indirect rasplatita. Si vreau ca cineva sa obtina ceva, si iar ma gandesc, daca nu obtine?- si imi spun ca vreau sa obtina pentru ca e mai slab decat mine si mai bine sa muncesc eu mai mult, sa sufar eu mai mult iar acea persoana sa castige fara prea multa munca ori suferinta. Si se intampla asa- persoana obtine ceva bun ce i-am dorit, iar eu nu obtine ceea ce dorisem . Si gandesc- e normal pentru ca nu am muncit asa cum mi-am promis. Care au fost convingerile gresite de aici?- ca sunt responsabila pentru fericirea altora, ca ar trebui sa fac mai mult decat altii pentru ca pot mai mult, ca daca nu fac eu ceva pentru altul e nu va putea obtine singur si din nou ca trebuie sa muncesc si eventual sa sufar ca sa obtin ceva.
    Deci cum sa facem pentru a ne schimba convingerile gresite? Asa cum am facut eu acum , sa analizam situatii si sa incercam sa desprindem comportamentul gresit?Si cum stim ca l-am gasit pe cel gresit?
    Cum sa distingem intre programarile bune si cele rele?
    Sa fie o pista analizarea nevoilor? Adica daca simt nevoia de ceva inseamna ca eu cred ca nu am acel ceva- dar cum fac diferenta intre ceea ce nu am si ceea ce doar cred ca nu am?
    Cum gasit acea convingere corecta si cum ne-o imprimam? Nu cumva faptul ca ne e greu sa ne-o impunem e tocmai un semnal ca este gresita?

  30. you are really a good webmaster. The site loading speed is amazing. It seems that you’re doing any unique trick. Furthermore, The contents are masterwork. you have done a magnificent job on this topic!

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.