Îți vei putea salva spiritul în lupta cu sistemul? – ep.2

“Nu zidurile fac o şcoală, ci spiritul care domneşte într-însa.” 

– Regele Ferdinand I

 

Ironia sorţii a făcut ca această inscripţie să fie pe zidurile Politehnicii care mi-a îngenuncheat spiritul.

Nu pentru că ar fi avut ea vreo vină (slăviţi fie inginerii din vocaţie), ci pentru că eu nu aveam nicio treabă cu ştiinţele exacte.

Însă îndrumarea mea spre o meserie şi spre descoperirea vocaţiei mele a fost responsabilitatea si promisiunea sistemului care a eşuat în a-și îndeplini obligația.

Ar fi distrus un spirit aşa cum a distrus şi va mai distruge multe de acum.

M-am salvat însă, trăgându-mă singur de guler afară din mocirlă prin autoeducaţie şi cu voia universului, vom face acelaşi lucru pentru cât mai mulţi dintre semenii noştri.

Seducția unui nou mod de gândire

Am plecat la drum cu aceste episoade despre un nou sistem educaţional pornind de la premisa că vechiul sistem nu ne mai serveşte, ba dimpotrivă, ne bagă în budă pe toţi şi e timpul să facem schimbări.

Totuşi, am ales să gândim înainte să aruncăm cu pietre şi ne-am adus aminte că Backminster Fuller zicea că dacă vrei să distrugi un sistem, nu începi să te lupţi cu el pentru că lupta va fi dezechilibrată și resursele sunt de partea sistemului.

În schimb, creezi un sistem alternativ care să îl facă pe celălalt să fie învechit şi lumea va migra spre noul sistem care s-a dovedit a fi mult mai bun şi eficient pentru nevoile omului modern.

Aşadar, cu mai mult de 13 ani în urmă, când am realizat că am fost trădat de sistem şi am descoperit o nouă formă de educaţie care îmi aducea rezultate extraordinare în luni de zile și nu în ani, am făcut un plan.

Prima oară, îmi voi rezolva eu mie în cel mai egoist mod toate problemele şi nevoile, de la bani la iubire şi sănătate pentru a fi un om fericit.

Apoi, având credibilitatea unui om cu rezultate, voi seduce alţi oameni care sunt în aceeaşi situaţie în care eram şi eu. Trădaţi de sistem şi fără alternative. Le voi arăta şi prin puterea exemplului şi prin exemplul altora, voi demonstra că există o cale mult mai rapidă şi eficientă de a obţine ceea ce îţi doreşti în viaţă astfel încât în toţi anii ce urmează, până la sfârşitul vieţii tale, să vezi lucrurile altfel şi să trăieşti cu o stare de împlinire sufletească pe care nu ai cunoscut-o şi nici nu o vei cunoaşte dacă rămâi fidel vechiului sistem.

În ultima etapă, când se atinge o masă critică de oameni, noul sistem devine normalitate şi este adoptat de întreaga societate.

În acel moment, vechiul sistem rămâne o poveste în cărţile de istorie.

Prima oară apărarea

Acest nou sistem de educaţie se numeşte Personalitate alfa şi am documentat drumul de 13 ani parcurs până acum în sute de articole pe blog, 8 cărţi scrise, 7 cursuri online, cărţi audio, seminarii, workshop-uri, alfacampuri.

Am avut grijă în aceşti 13 ani să mă blindez împotriva atacurilor ce ar putea veni din partea vechiului sistem şi care ar putea să mă atace într-un singur loc: lipsa de pregătire teoretică şi academică, pentru că acolo le place lor să atace.

Deşi am abandonat Politehnica în anul 5, am început de la zero facultatea de psihologie şi după 4 ani am absolvit cursurile, luându-mi licenţa. (am fost ultima generație cu 4 ani).

Sunt coach şi trainer certificat, şi de 3 ani mă formez în psihologia transpersonală pentru a fi şi psihoterapeut.

Lucrez cu oamenii 1 la 1, în grupuri la workshop-uri şi alfacamp-uri, vorbesc în public, scriu şi acum suntem mai pregătiţi ca niciodată şi eu personal, şi noi ca şi comunitate, să trecem la următorul pas.

Să aducem acest nou sistem educaţional pe care îl propun, Personalitate alfa, în atenţia întregii societăţi.

După apărare, atacul

Pentru a reuşi să facem asta, e nevoie în primul rând de o generaţie de oameni care obţin lucrurile comune pe care marea majoritate şi le doresc, mult mai rapid şi uşor decât ar face-o prin vechile metode.

Aceşti oameni vor fi dovada şi mărturia incontestabilă că sistemul nou funcţionează.

Mă refer aici la “materii” ca:

· Banii
· Iubirea
· Sexul
· Relaţiile
· Familia
· Vocaţia
· Afacerile
· Sănătatea
· Sportul
· Nutriţia
· Stima de sine
· Imaginea de sine

Problema este şi importantă, şi urgentă.

Pe de o parte, vechiul sistem nu te învaţă mai nimic din lista de mai sus, iar părinţii tăi, dacă ar putea să înveţe aceste lucruri, ar face-o doar dacă ei înşişi au rezultate foarte bune în aceste domenii.

Nimeni nu poate învăţa pe altul ceea ce el însuşi nu ştie cum să obţină.

Aşadar, dacă părinţii nu te pot învăţa iar şcoala veche şi profesorii din vechiul sistem nici atât, îţi rămâne autoeducația şi aici Personalitate alfa vrea să joace un rol important şi decisiv.

Personalitate alfa îşi propune să îţi ofere profesorii, materiile, manualele şi cursurile care să te ajute pe tine să obţii ce vrei tu conform cu personalitatea şi valorile tale.

Personalitate alfa vrea să te servească pe tine pentru ca tu să fii puternic şi împlinit şi să dai mai departe la rândul tău.

Problema cu vechiul sistem este că deşi nu te pregăteşte cu nimic pentru lucrurile importante în viaţă, care contează cu adevărat pentru tine, la capătul celălalt eşti aşteptat de un sistem ca un soi de abator, care te va transforma într-un sclav, un animal bun de muls, de pus la jug şi apoi de sacrificat.

Moartea lentă și pe nesimțite a spiritului uman

La şcoală nu eşti învăţat despre nutriţie, nu se creează cadrul pentru ca mişcarea şi sportul să fie atrăgătoare şi nu eşti învăţat cum să previi cancerul.

La capătul sistemului însă te aşteaptă junkfood, Cola, alimentele modificate genetic, aspartanul, E-urile şi toate produsele unui sistem foarte bine educat şi pus la punct ca să îţi ia banii. Aceste produse te vor face obez şi îţi vor da boli cronice şi apoi îţi vor lua alţi bani pe abonament lunar ca să te menţină într-o stare de semi-viaţă, ca să mai mergi la muncă şi să mai fii muls cât se poate. Apoi poţi să crapi.

La şcoală nu eşti învăţat despre relaţii şi iubire, despre ce înseamnă autenticitatea şi cum să seduci persoana de care eşti îndrăgostit, nu te învaţă cum se începe şi cum se menţine o relaţie fericită pe termen lung.

La capătul sistemului învechit care te ţine zeci de ani în el, este un alt sistem foarte bine pus la punct pentru a te mulge de..ai ghicit, bani. Ţi se spune că diamantul este simbolul iubirii şi că adevărata dovadă de iubire e să îţi dai banii munciţi în luni de zile pe o piatră pentru care au murit copii şi adulţi în minele de diamant din Africa de Sud. Ţi se spune că rochia de mireasă este garanţia fericirii eterne în cuplu şi că nunta trebuie neapărat să fie făcută ca la carte. Apoi ţi se vând maşină de familie, creditul pentru prima casă şi câte şi mai câte lucruri exterioare şi materiale care te vor servi cât un ciob de oală spartă atunci când tot ce nu ai învăţat despre adevărata iubire şi relaţiile de cuplu ţi se va sparge în cap, îţi va dărâma castelul de nisip pe care ai construit un viitor şi vei ajunge la despărţire, divorţ, suferinţă şi nu e nimeni cu adevărat competent care să te ajute în acea noapte neagră a sufletului tău.

Ăsta e premiul pentru că ai mers ca o oaie zeci de ani din viaţă la şcoală fără să îţi pui întrebări, fără să gândeşti pentru tine şi fără să ai curajul de a alege ce vrei tu cu adevărat şi nu ce vor alţii pentru tine.

La şcoală nu te învaţă despre vocaţie, despre talentele tale înnăscute, despre comoara ta interioară şi despre cum să monetizezi activităţile pe care le faci din toată inima pentru a trăi aliniat cu sufletul tău şi în acelaşi timp să ai parte de prosperitate financiară.

În schimb, la capătul celălalt te aşteaptă un alt sistem extrem de bine pus la punct, sistemul financiar modern care te va beli de viu.

Ţi se va spune că drumul spre fericire materială trece printr-un job, ţi se va spune că e normal şi firesc să îţi faci un credit pentru a avea acele lucruri care te vor duce în rândul lumii mai repede şi că e important să îţi pui economiile în bănci şi tot felul de sisteme de investiţii şi pensii.

Când băncile dau faliment, când sistemele de investiţii cu denumiri pompoase se dovedesc nişte ţepe ordinare şi când însăşi guvernele topesc banii de pensii și impozite, oamenii ajung niște epave, de disperare se sinucid, și familiile se destramă.

Ăsta este mulţumesc-ul sistemului pentru eforturile tale: un picior drept în cur.

Un singur sistem împotriva omului

Sistemul educaţional de stat nu este doar învechit ci face parte dintr-un sistem foarte bine pus la punct, alături de industria mass-mediei, alături de industria alimentară şi cea farmaceutică.

Toate drumurile duc la Roma şi pune-te tu în locul patronilor de mari corporaţii.

Dacă toţi banii tăi şi întreg stilul de viaţă de pe yacht, în lux şi cu puteri de zeu ar veni din vânzarea de medicamente, ai vrea ca toţi oamenii să fie sănătoşi?

Dacă imperiul tău s-ar baza pe vânzarea în întreaga lume a alimentelor tale injectate şi modificate genetic pentru a rezista la drumuri lungi între ţări şi continente, ai privi senin cum toată lumea îşi creşte alimentele local şi se hrăneşte sănătos?

Dacă toată puterea, banii şi visurile tale ar depinde de a avea clienţi prost educaţi, ignoranţi, care consumă ca nişte zombie alcool, energizante, droguri, sex, divertisment de proastă calitate şi ar veni să îşi ia zilnic doza pentru care îţi plătesc o sumă, ai vrea ca toţi aceşti oameni să se cureţe şi să se trezească, să devină oameni educaţi ce trăiesc un stil de viaţă sănătos şi care îi împlineşte astfel încât să nu mai aibă nevoie de validare socială?

E un război iar sistemul vechi are resursele de partea lui.

Însă aceste resurse sunt materiale şi exterioare şi niciodată aceste resurse nu au avut putere mai mare ca adevăratele resurse ale fiinţei umane, care sunt în inima şi mintea omului.

Cu aceste resurse ne vom schimba viaţa şi întreaga lume.

Să accesezi şi să foloseşti la maximum aceste resurse extraordinare ce vor scoate oamenii din întunericul inconştientului şi îi vor aduce în lumina conştiinţei de sine, este obiectivul noii educaţii Personalitate alfa.

De-a lungul acestor ani, cei 13 de când am avut în gând acest plan şi de când îl execut pas după pas, la început am fost singur iar apoi, alături de viziunea asta au venit din ce în ce mai mulţi oameni.

Cu ajutorul internetului am putut ajunge în toate colţurile ţării şi la românii de peste tot şi comunitatea noastră a crescut. Fără grabă, an după an, om cu om, fiecare în ritmul lui şi cu bătăliile, înfrângerile şi victoriile sale, suntem peste 100 de mii pe email şi peste 100 de mii pe Facebook.

Şi urmează încă mulţi ani şi zeci de ani în care trebuie să punem toţi umărul la schimbarea noastră ca indivizi şi apoi inevitabil la schimbarea societăţii.

Dacă ai cunoscut beneficiile acestei noi educaţii despre care îţi vorbesc, dacă simţi ce simt şi eu legat de vremurile în care trăim şi legat de misiunea pe care o avem, datoria faţă de noi înşine şi faţă de semenii noştri şi faţă de tot ce este viu pe această planetă, dă-mi un semn, un mesaj înapoi, un reply.

În episodul ce urmează, voi intra în detalii legat de materiile acestei noi educaţii, îţi voi arăta răspunsurile oamenilor la întrebarea pe care am adresat-o în episodul trecut,“ce ai fi vrut să înveţi la şcoală cu adevărat?”, şi vom pune la punct planul pe care îl vom urma pentru a trăi la maximum această viaţă, fericiţi, sănătoşi şi împliniţi în timp ce servim şi ajutăm cât putem şi pe cei din jurul nostru.

După cum v-am promis, pentru a nu încheia articolele într-un ton negativist, vă țin la curent cu ce am mai făcut în concediu în ultimele zile.

 

unnamed (1)

unnamed (2)

unnamed

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

5 răspunsuri

  1. Buna, Pera! Inca nu am cunoscut beneficiile educationale despre care vorbesti dar simt pe pielea mea nevoia de ele. Am fost formata de vechiul sistem care ale carui obievtive au fost altele, diferite de ce am avut eu si multi altii nevoie. Imi doresc sa invat acum despre mine, despre cine sunt eu si cum as putea sa scot un profit maxim din atu-urile mele iar articolele tale ajuta foarte mult. Sustin initiativa ta de a forma un nou sistem!

  2. Buna. Eu am aflat beneficiile astea in putina masura, din articole, putine carti insa mi se pare greu sa ma rup de vechiul sistem de educatie. Caut cum/ ce sa fac sa evoluez. Credc a lipseste actiunea tin teama de esec, ce-or sa zica ceilalti. Insa am observat ca daca eu nu incetez sa-i critic pe altii atunci si eu voi fi criticat de altii.
    Da e nevoie de alt sistem in care fiecare individ sa poata sa evolueze in beneficul lui si al celorlati in acelasi timp.

  3. Beneficiile sunt evindente,munca pana la ele insa nu este usoara.Dar pana la urma nimeni nu iti promite ca daca alegi „drumul Alfa” o sa ai un drum presarat cu flori,dar merita sa mergi o perioada pe un drum cu „pietre”(greutati)… ca dupa aceea sa ai parte de un drum exact asa cum tu il visezi.
    Cheia este la tine!

  4. Salut Pera…de mult timp tot incerc sa iti scriu doar ca nu ma simteam in masura sa contribui la contruirea unui nou sistem.Am vorbit cu tine acum vreo 5 ani prin e-mail cand aveam vreo 18 ani 🙂 si inainte de a iti promite ca dupa ce voi face ceva banuti din vocatia mea o sa iti cumpar toate cartile,ti-am scris un mesaj de multumire pt ca la inceputul drumului meu spre evolutie tu ai fost prima persoana care mi-a iesit in cale dupa 2 ani de la moartea tatalui la (13 ani)timp in care am fost ca un plop in aer. Decand am citi prima oara articolele tale de pe arta seductiei si personalitate alfa ai fost si ai ramas ghidul meu :).
    In drumul meu de unu singur spre implinirea visului meu prin Europa am ajuns sa inteleg foarte multe lucruri iar acum ma simt in stare sa contribui la acest fenomen.
    Ce ma incurajat sa ies din sistem sa o iau de unu singur prin lume spre implinirea visului meu a fost exact povestea descrisa de tine mai sus despre sistem si spalarea asta pe creier pt robotizarea si sclavirea maselor blocand constiinta universala sa ajunga in sufletele oamenilor ca apoi sa i lase fara sentimente pentru a le implanta ce tipare mentale vor cei de la conducere determinandule toate actiunile. Simteam asta decand imi vedeam parintii si rudele nefericite in acest circ impus iar cand eram trimis la scoala mergeam cu lacrimi in ochi dar totusi ma duceam si imi bagam singur rahat in cap de dragul lor ca am fost gasit la varsta de 7 luni de catre ei si m-au crescut cu dragoste de aceea doream sa i fac si eu fericiti facand ce imi cer(defapt ce li sa cerut sa imi ceara) sa nu mai zic ca toti banij mamei mele se duceau la scoala unde jumatate din profesori aveau comportament de penitenciar si daca nu le faceai cadou vre un ceas cu o sticla de wiskey nu treceai la obiectul nu conta daca stii sau nu lectiile care oricum erau”magnifice” de memorat mai ales aia cand sotia il inseala pe barbat iar el i da cu toporul in cap nu mai stiu cui…chiar asta trebuia sa o repet eu pana imi intra in creier si devine tipar mental????
    Sa nu mai zic de biserici si de repetitia poeziei „tatal nostru” care din start te limiteaza la o biata paine cea de toate zilele(plina de substante ce iti inchid creierul) pentru NOI….pacatosii???? Pai cand ma puneati sa repet aia aveam in plm 7 ani ce pacatos ??????????
    Toate au luat sfarsit dupa cei doi ani de la moartea tatalui meu cand mi-ai confirmat tot ce aveam in suflet si in minte cu o mini carte „Scolile si Facultatile au murit”
    De atunci am muncit la mine sa devin eu un fenomen care poate contribuii la alte fenomene:)
    Te rog scrie-mi daca vezi acest mesaj:) chiar am foarte multe ideei in aceasta privinta si multe idei de colaborare. Chiar vreau sa iti spun mai multe cand ai timp:)
    MULTUMESC ENORM INCA O DATA SI CEEA CE SA INTAMPLAT CU VIATA MEA DECAND AM INCEPUT SA TE CITESC,VREAU SA SE RASPANDEASCA LA TOTI OAMENII CE ISI DORESC O SCHIMBARE SI VOR SA OBTINA MAI MULT!
    DE ACEEA IMI DORESC FOARTE MULT SA CONTRIBUI LA ACEST PAS 🙂

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.