Motivul pentru care esti o persoana mai inteligenta decat majoritatea planetei

In anii ce au trecut am avut privilegiul de a avea un public cu o inteligenta peste medie pe blogul Personalitate alfa.

Spun asta pentru ca am avut ocazia sa imi cunosc multi dintre cititori in bootcamp-uri sau diverse evenimente si deasemenea am cunoscut online si mai multi.

Pot sa zic ca in acest moment, anturajul meu este format 2/3 din oameni pe care i-am cunoscut prin blogul Personalitate alfa si 1/3 din prieteni din copilarie sau scoala.

De aceea am un respect si o dragoste deosebita pentru oamenii din comunitatea noastra.

Cand ma uit la comentariile de pe acest blog si la comentariile de pe alte bloguri sau siteuri mondene de tot felul, imi dau seama ca e o diferenta de la cer la pamant intre cei de acolo si cei de pe Personalitate alfa.

Iti spun aceste lucruri pentru ca vreau sa iti multumesc ca ma citesti si cauti sa te dezvolti si sa evoluezi. Cand fac materiale pentru Personalitate alfa, ma simt de fiecare daca acasa si vreau sa iti pot oferi si tie acest sentiment.

Am sa te rog la sfarsitul acestui articol sa imi spui intr-un coment ce anume ai avea nevoie sa gasesti pe acest blog, in aceasta comunitate pentru ca in primul rand sa simti ca primesti un real ajutor in evolutia ta si apoi sa te simti acasa. As aprecia foarte mult mesajul tau.

Bun.

Pentru ca esti o persoana mai inteligenta decat media, am sa iti spun un secret pe care oamenii de rand nu il prea gusta.

Secretul e ca majoritatea oamenilor vor tot timpul pastila magica si scurtatura pentru a-si rezolva o problema sau pentru a isi atinge scopurile!

In acelasi timp, calea sigura pentru a esua este sa cauti pastila magica sau scurtatura. 

De aceea 90% din oameni nu au cati bani vor sa aiba, de aceea 90% din oameni au probleme de sanatate, de aceea 90% din oameni nu sunt impliniti si fericiti.

Totusi, marketing-ul stie sa capitalizeze foarte bine acest fel de a fi al oamenilor. Daca oamenii vor pastile magice, asta le vom da!

Si astfel, internetul este invadat de solutii magice care rezolva probleme peste noapte.

Aparatul in care stai privind la televizor si iti face abdomenul plat desi tu esti obez.

Cum sa faci bani online cu doar o ora pe saptamana.

30 de zile pentru a gasi iubirea vietii tale.

Recunosti genul asta de mesaje?

Este un cerc vicios.

Expertii din aceasta lume care au solutii reale si adevarate, sunt saraci si nu pot sa isi vanda expertiza pentru ca oamenii nu vor solutii reale si adevarate ci vor solutii rapide si magice. 

Astfel, marketerii inteligenti se imbogatesc in timp ce expertii reali mor de foame. 

Si atunci, expertii care nu vor sa moara de foame nu au de ales decat sa intre in acest joc si sa ofere ceea ce oamenii vor. Solutii rapide si magice care nu exista garantie ca vor functiona.

Si in continuare, 90% din oameni sunt lipsiti de bani, iubire, implinire, sanatate desi ar putea sa faca o schimbare in bine in viata lor, pentru ca in continuare alearga dupa solutia rapida si magica.

Eu am facut schimbari majore in viata mea si in stilul meu de viata. Domenii in care eram praf, ca de exemplu banii, iubirea, sanatatea si vocatia au devenit punctele mele forte.

Insa a durat 10 ani de zile.

As putea sa ajut pe cineva sa evolueze in oricare din aceste domenii insa ar dura doi ani, poate unul. Daca as petrece timp zilnic cu acea persoana poate as putea sa provoca schimbarea in 3-6 luni si pot sa pun pe drumul cel bun pe cineva in 6-12 saptamani.

Insa nu am pastile magice.

Metoda mea de a face schimbari este prin scoaterea la suprafata a potentialului adormit din fiecare.

Toti avem un potential urias care nu este exploatat.

Am convingerea ca tot ce avem in viata exterioara, adica bani, sanatate, iubire si orice mai vrei tu, este reflectia fidela a ceea ce se afla in interiorul nostru.

Cand am intrat pentru prima oara pe usa facultatii de psihologie am dat un interviu si am fost intrebat de ce vreau sa ma fac psiholog, pentru ca psihologii nu fac multi bani.

Vroiam sa ma fac psiholog pentru ca era vocatia mea dar mai mult, mi-am jurat ca am sa rastorn acest mit. Cred ca daca esti foarte bun in domeniul tau de activitate nu ai cum sa nu faci bani la un moment dat.

Dar in acelasi timp mi-am promis ca nu voi pacali oamenii.

Nu le voi spune ca isi pot schimba viata peste noapte si ca am solutia magica.

Asa ca primul lucru despre care vorbesc oricui dispus sa isi schimbe viata e ca trebuie sa isi dezvolte personalitatea. 

Si de aceea TU, cititor al blogului Personalitate alfa esti mai inteligent decat majoritatea oamenilor. 

Pentru ca ai reusit sa supravietuiesti capcanei in care e usor sa cazi. Capcana pastilelor magice si a solutiilor fulger.

In clipa in care accepti sa ma citesti, accepti ca schimbarea adevarata necesita munca. Dezvoltarea personalitatii e o munca in cel mai adevarat sens al cuvantului si daca accepti ca trebuie sa muncesti pentru rezultate, jumatate din succes il ai asigurat.

In timp ce tu muncesti zilnic la dezvoltarea personalitatii tale, pas cu pas, pui caramida unei fundatii pe care vei consturi lucruri marete.

In acelasi timp, altii in loc sa lucreze la personalitatea lor cred ca vor gasi solutia de 30 de zile sau aparatul care face abdomen plat in timp ce mananci hamburgeri.

Deja esti cu mult in fata acelor oameni pentru ca DACA si CAND se vor hotara sa faca si ei schimbari adevarate, tot la personalitatea lor vor ajunge si pana atunci tu deja vei avea un avantaj urias pentru ca dezvoltarea personalitatii are aceleasi etape pentru noi toti.

Etape ce nu pot fi sarite!

Eu sunt aici alaturi de tine sa parcurgem acest drum al dezvoltarii personalitatii noastre impreuna.

Vom lucra pe rand la lumea noastra interioara ( incredere, disciplina, atitudine) pentru a atinge rezultatele dorite in lumea exterioara ( bani, iubire, sanatate)

Vreau un comentariu mai jos de la tine in care sa imi zici care e valoarea numarul unu dupa care te ghidezi in viata. (libertate, familie, bani, sanatate, iubire, disciplina, visuri, sport sau multe alte mii de valori existente). Vreau sa imi spui deasemenea ce inseamna pentru tine aceasta valoare si cum o vezi intr-o personalitate alfa. Vreau sa stiu ce anume te-ar face sa te simti ACASA in comunitatea personalitate alfa si daca este posibil, eu voi face acest lucru sa se intample.

Cu respect,

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

211 răspunsuri

  1. ciao Pera!
    In primul rind felicitari pentru ceea ce faci.Apreciez foarte mult faptul ca impartasesti cu noi toti ceea ce altii ar putea tine pentru ei,e un lucru mare.Am dat de tine intimplator dar ai fost o surpriza foarte placuta:modul simplu prin care abordezi numeroasele probleme ale umanitatii m-au facut sa te pun pe o treapta inalta,si pe cit te urmaresc mai mult imi dau seama ca n-ai sa cobori deloc de acolo,ma mai mult,ca ai sa te „depasesti”.Am zis:”In sfirsit cineva care chiar spune lucrurile asa cum sint”.Multumesc pentru asta.
    Cit despre articolul de mai sus,e foarte adevarat ceea ce spui.Oamenii vor rezultate rapide,fara sa se gindeasca ca tot ce e bun si durabil in lumea asta s-a construit incet,de-a lungul anilor.
    Acum citeva luni am inceput sa fac Climbing.E un sport extraordinar care te invata ca nu conteaza atit de mult virful muntelui,stai decit citeva minute,dar conteaza parcursul si modul in care il faci ca sa il ajungi acolo.Crede-ma ca e o sadisfactie extraordinara.
    Iti urez spor la munca si ma inclin pentru munca care o faciin fiecare zi.
    Ciao!

    1. ma bucur ca am posibilitatea sa ma exprim in legatura cu subiecte mai putin dezbatute in intalnirile cu prietenii ( „amicii” de fapt in majoritatea cazurilor, prietenii sunt mai raruti…)si inclin sa va dau tuturor dreptate….daca pe unii va fac fericiti banii…bravo voua…ma bucur ca stiti ceea ce va doriti…mai important este ce faceti voi pentru a-i obtine si pentru unii dintre noi…poate conteaza si cum ii facem…calcand totul in picioare( pe principiul scopul scuza mijloacele)sau alegand calea grea…pas cu pas…investind munca si pasiune…timp si mijloace etc…aveti dreptate…banii va dau sentimentul de implinire…altii considera ca pasiunea, iubirea sunt importante…total in acord cu voi…dar pentru voi inseamna ca nu conteaza rezultatul final inteleg…asa sa fie?…sau de fapt sa aveti incredere in voi ca puteti sa reusiti d.p.d.v. financiar? eu nu cred asa ceva…. reusiti tot ceea ce va propuneti atata timp cat va folositi toata pasiunea, iubirea, mijloacele, munca ,principiile…de care dispuneti..ptr. acest scop…va doresc succes tuturor care incercati…dar incepeti odata si odata…si eu tot dintre analisti fac parte…sau faceam…asta ramane sa vad in continuare…este momentul actiunii oameni buni…doresc sa ne intalnim des pe aici sau pe oriunde si sa ne sfatuim cum sa reusim…sa ne povestim cum am reusit…etc…

      1. astept comentariile voastre de orice fel…si intr-adevar…ar fi foarte interesante intalniri face-off…suntem mai liberi in exprimare cand nu avem masca cu noi…un citat favorit al meu este” Dati-i omului o masca si va va spune cine este” Oscar Wilde…

    2. am 29 de ani si pana acum vre-o 2 ani ceea ce conta pentru mine cel mai mult era libertatea.Atunci cand esti liber poti sa te indragostesti,sa ai o relatie,poti sa faci bani,sa ai un servici si inca iti mai ramane timp pentru un hobby si nu in ultimul timp ,pentru familie.Dar ocupandu-ti timpul cu toate astea…te mai consideri liber? Ajungi mereu la un paradox atunci cand te ghidezi dupa o singura valoare.Parerea mea e ca, ECHILIBRUL e cea mai importanta valoare .

      1. SCUZATI,AM POSTAT DE DOUA ORI UN COMENTARIU.AL-2-LEA PUTIN „MIXAT”,VROIAM SA SE INTELEAGA CA SUNT INTAMPLARILE MELE

    3. Pana acum vre-o 2 ani,pentru mine cel mai mult conta libertatea.Pentru asta ,la 19 ani am plecat de acasa sa-mi fac un viitor, asa cum mi-am dorit.Am reusit sa-mi gasesc de munca,banii au venit,am intrat intr-o relatie,m-am indragostit si mai aveam timp si pentru hobby-ul meu.Si nu in ultimul rand eram mereu „aproape”de familie,prin telefon sau internet.Cu trecerea timpului mi-am dat seama ca totul e un paradox,unde e „libertatea” care valora atat de mult pentru mine in urma cu cativa ani?Am ajuns la concluzia ca nu trebuie sa te ghidezi dupa o anumita valoare;le poti avea pe toate in viata,cel mai important e ECHILIBRUL .

      1. Bine spus! Cred ca echilibrul este si pentru mine cea mai importanta valoare..Fiecare dintre valori este la un moment dat nr 1 in varful ierarhiei. Cel mai greu e sa le tinem in echilibru pentru multa vreme…Echilibrul meu este conditionat de acceptanta celor din jur din pacate…Deci valorile iubire, familie, bani urmeaza imediat dupa…

        1. sa fac ce se merita , sa nu mi pierd timpul si castigurile pe ce nu se merita si nu mi foloseste , sa nu astept prea mult de la altii fiindca evit sa ii indatorez , sa traiesc fiecare zi cum vreau si sa fac ce vreau iar ceea ce vreau e sa ma abtin de la vicii iar ca sa ma abtin de la vicii fac sport , sa imi imbunatatesc strategiile sa gandesc inainte de a actiona si sa nu ma tem de ce mi sta in cale sa obtin s au sa fac cva invatand din obstacolele care mi au stat in calea la ce am vrut imbunatandu mi strategia dinainte de a actiona , sa ma accept asa cum sunt sa ma intereseze mai mult parerea mea despre mine si despre ce fac si ceea ce sunt, sa nu fac nimic cu gandul de a ma lauda ca nimeni nu se bucura de bucuriile care le am asa cum o fac eu , sa nu ma vait , sa nu spun planurile fiindca daca nu imi ies nu vreau ca cnv sa mi traga atentia ca nu am reusit s au am reusit , sa nu ma compar cu nimeni fiindca limitele mele nu sunt ale altora , sa traiesc prezentul ca cea mai mare dorinta implinita a mea , sa apreciez ceea ce am si sunt si me cam lene sa scriu chiar dupa ce ma ghidez!

  2. Mi-a placut f mult ce ai scris.Ce vreau eu cel mai mult de la viata este in primul rand sa am incredere in mine, in propriile forte, pt ca altfel, cred eu ca toata viata te spijini ca un ,,orb” de ceilalti pt ca nu stii nicioadata ce sa faci, ce sa spui, daca e bine cum procedezi, cautatnd mereu si mereu confirmari. Oricum , asta e o problema veche de a mea, adica increderea in fortele proprii. In al doilea rand vreau sa am si eu la randul meu o familie adevarata, pt ca nu e bine sa fii singur, si bineinteles, sa ma realizez cu pictura.

    1. Pera spune te rog cum sa ajung la o stare de sine normala( dispozitie buna) si cum sa o mentin ca apoi sa pot face restul???
      Multumesc mult pu ceea ce faci.

    2. scuze Ioana ca ma bag…de ce ar fi parerea celorlalti atat de importanta…cine sunt ceilalti pentru tine…sper ca esti constienta de faptul ca in situatii de viata doar cei apropiati tie vor fi primii care vor fi langa tine…si nu toti ceilalti de a caror aprobare…confirmare…crezi ca ai nevoie…..ar fi bine sa iti faci si o selectie in cercul tau..cu persoanele care te ajuta…sa iti indeplinesti visele..te ajuta sa evoluezi din cat mai multe puncte de vedere…financiar,emotional,intelectual,spiritual..etc…tu stii mai bine in ce directie vrei sa evoluezi…si cei care te trag inapoi…cei care sunt ca un balast pentru tine..se hranesc cu neincrederea ta ca sa le fie lor mai bine…dar alege odata ca de asta avem inima si intelect…unde nu suntem foarte siguri ,pune-le pe amandoua sa analizeze si nu vor da gres….

  3. Libertatea si iubirea sunt cele mai mari valori pentru mine. Libertatea intelesa nu ca putere a vointei de a face tot ce vrei, ci ca a putere a mintii de a te simti cum doresti.
    Site-ul tau ma face sa ma simt ca „acasa” deoarce suntem o comunitate foarte valoroasa care are aceleasi obiectiv: de a ne imbunatati personalitatea. Ai creat un „jurnal comun” unde fiecare isi spune gandurile si se incarca cu motivatie si cu noi idei in lumea reala.
    Mi-ar placea sa ne putem intalni undeva si sa putem discuta mai pe larg. Mi-ar placea sa cunosc multi oameni din comunitate, dincolo de acest ecran. Mi-ar placea sa te cunosc.

    1. petru…se pare ca gandim la fel…si eu tot la libertate si iubire ma gandeam…dar s-ar putea ca de fapt de aceste doua idealuri sa ducem lipsa in acest moment…o analiza la rece nu ne-ar strica….cum este viata noastra in acest moment…si de ce simtim ca iubirea si libertatea sunt asa de importante…

    1. Sunt de acord cu tine, as vrea sa se dezvolte mai mult subiectul baniilor, deoarece banii .. fie ca ne place sau nu ne place ne ofera libertate si astfel avem timp liber sa crestem si in celelalte domenii ale vietii.
      Spune-mi un domeniu in care banii nu au influenta .. s-ar putea spune iubire .. dar si pentru iubire ai nevoie de un anumit nivel in ceea ce priveste banii ca sa te ingrijesti .. sa ai un abonament la sala.. haine frumoase, mancare sanatoasa .. etc.

      1. Va contrazic pe amandoi …banii nu sunt nimic daca caracterul tau e 0…asa ca cred ca daca ne formam caracterul curat si in familie si in societate ,sa stiti ca nu totul e bani…

          1. Te gandesti care sunt alegerile proaste ce le-ai facut pana acum , alegeri ce te-au adus sa faci foamea si apoi inveti din ele si faci altceva, de preferat ceva ce te scoate din foame si te face sa progresezi si sa iti depasesti conditia

          2. oricine ai fi, urmatorul gand pe care-l vei avea iti va schimba viata….

        1. imi place vocabularul tau si mi mai plac si greselile imense si foarte dese gramaticale pe care le-ai facut in cele 3 randuri scrise.
          Esti un idol pentru mine, iti multumesc ca existi!
          Apropo, eu cred ca esti moarta de foame pe interior, roasa de nestiinta si afectata de propria-ti incultura.Esti intr-o stare de dezagregare, desi esti o fiinta umana, ai aceleasi simptome pe care o roca le are in momentul in care se dezintegreaza.

      2. ca o scurta sugestie ce este valabila ptr orice domeniu:
        bani nu conteaza deloc sau tind catre zero acolo unde este PASIUNE (orice tip de pasiune)
        atunci nimc nu mai conteaza ..

        1. In primul rand felicitari pentru articol dn. Pera care ne prezinta un articol bun in care ne prezinta un principiu universal valabil si anume ca lucrurile se construiesc in timp si cu rabadare pas cu pas.
          In al doilea rand tin sa spun ca sunt de acord cu florin in ideea ca bani faciliteaza sau fac mai usor procesul de dezvoltare personala pe orice domeniu, nu spun ca nu sunt de acord ca se pot face lucruri si fara bani cu pasiune doar ca intrun alt ritm. O educatie in ceea ce priveste economia si modul de circulatie a banilor in societate este foarte bine venita pentru a intelege lucrurile ce se desfasoara zi de zi in jurul nostru. Nu spun ca banul trebuie sa devina cel mai important scop al vietii noastre doar sa nu uitam si de acest aspect al vietii noastre de care ne lovim zi de zi si care pune societatea in miscare 24 din 24. Iar a cere sa inveti sa faci bani nu e o idee rea doar ca orice lucru necesita timp indelungat de invatare a multiplelor mecanisme de functionare a banilor asta documentandune s si experimentand. Succes tuturor in orice si-au propus

      3. florin…de ce vrei tu neaparat bani? o intrebare simpla…as dori un raspuns sincer…cam ce iti vine tie prima data in minte…

    2. Nu cred ca banii sunt cei mai importanti. Cred ca inteligenta, iubirea de oameni si libertatea de a fi ce iti doresti sunt valori care ,in timp, iti vor aduce bani. Nu o sa stau acum sa va explic cum, as vrea doar sa va rog sa analizati, cati oameni cu bani stiti , cati dintre ei sunt cu adevarat fericiti, cati au un caracter frumos, etc. cred ca apoi o sa primit raspunsul la orice intrebare.

      1. Sunt de acord cu Lisa, este o iluzie sa crezi ca banii te schimba sau te ajuta ca persoana. Cine a facut bani(sau are bani) nefiind o „personalitate alfa” mai devreme sau mai tarziu ii va pierde asa cum ia obtinut, oricum nu va fi fericit, nu va stii sa se bucure de ei in mod sanatos. Uitati-va in jurul vostru, cei pe care ii considerati cu bani, sunt fericiti? De ce fii celor bogati nu reusesc in viata, cànd parintii lor nu reusesc sa-i educe sa fie persoane alfa, ci le pun la dispozitie banii-situatia materiala? Daca am reusi sa punem in practica ceia ce ne invata Pera si alti ca el am vedea ca bani o sa vina, dar nu prezinta importanta, ptr ca sunt un mijloc de a ajunge telurile(obiectivele) noastre.
        Romanii care au castigat mari sume de bani in ultimi doua decenii dupa voi au ajuns cineva???Cei pe care eu ii stiam in anii ’90 chiar ajunsesera rau de tot( in sensul ca au murit).

      2. banii sunt necesari…nu importanti…deja daca le dam adjectivul de „importanti” inseamna ca alte scopuri ne mana pe noi in lupta…in plus ..odata cu obtinerea lor…nu sa terminat absolut nimic….din contra..incep adevaratele lupte…puterea…de orice natura, este un viciu care a pierdut destule minti luminate…istoria poate sa confirme…este in regula atata timp cat banii ii facem noi si uzul lor il conducem tot noi…si nu ajung ei sa ne conduca si sa ne transforme…aaaaa…esti atat de avansat si de puternic incat sa nu iti pierzi capul….bravo..de 10.000 de ori…meriti sa ai tot ce vrei…dar pana atunci ia-o usor…pasi mici dar siguri in perfectionarea ta ca om…nu ca imbogatit…

    3. sandu hai sa iti spun ceva ce poate nu stii: banii sunt principalu motiv pentru care lumea se duce in jos pe zi ce trece si banii sunt motivul pentru care nu vrem sa iesim din cutie si sa privim in perspectiva pentru ca tot timpul trebuie sa ne gandim cum sa ii facem.de cand banul a fost inventat lumea a continuat sa se duca in jos iar nepotii nostri nici nu vreau sa ma gandesc cum vor trai pentru k in cativa zeci de ani toate resursele pe care ne bazam azi si in jurul carora se invart toti banii se vor epuiza.dar asta e sistemul trebuie sa ne conformam deocamdata.valorile pe care ma bazez eu in viata sunt libertatea, curajul de a nu face parte din turma si a privi altfel lucrurile, iubirea fara de care nu cred k putem face nimic sau cu ajutorul careia putem realiza ce ne propunem mult mai usor si speranta continua la ceva mai bun.cu toate ca banii sunt cel mai de temut dusman al omenirii , tot ei iti ofera cel mai mare sprijin.daca stam putin sa ne gandim in jurul banilor se invarte totul pentru k asta e scopul asta e singura optiune pe care sistemul asta ne-o da.banii nu sunt una din valorile mele dar am nevoie de ei pentru a-mi indeplini orive vis.in lumea de azi fara bani esti ZERO.pana cand nu vom gasi o planeta pamant sora pe care s-o populam si sa construim totul de la zero fara sa existe notiunea de „ban” si sa fim toti egali ma tem ca banii vor fi principala noastra preocupare.abia cand vom fi impliniti pe plan material ne vom puteai gandi si la dezvoltarea altor valori.

    4. da frate banii? dar daca nu ai libertate sau sanatate cum faci banii aia? poti sa,mi spui si mie? ca sunt curios chiar…ciao

  4. Valoarea mea nr 1 este libertatea. Pentru mine este cel mai important sa fiu libera in munca pe care o realizez, in relatiile pe care le am si pur si simplu sa fiu eu insami mereu.
    Pot sa spun ca de cand te citesc, mi s-a marit apetitul pentru cunostere, mai ales pentru cunosterea interioara.
    Sunt convinsa ca nu putem grabi propriul proces de evolutie si ca trebuie sa avem rabdare in orice schimbare am dori sa facem la noi insine. Si bineinteles sa nu renuntam niciodata.

  5. Buna Pera,
    Ti-am tot urmarit evolutia si ma bucur ca exista o persoane ca tine in Romania, unde sunt de acord cu tine, inteligenta a ajuns o raritate desi romanii in sondaje se cred destepti!:)
    Mi-am inceput si eu dezolvatarea personala de cativa ani si am facut progrese in realtii si mi-am recuperat din sanatatea fizica si mentala (care o aveam doar cand eram copil). Mai ramane doar partea financiara, pe care am neglijat-o multa vreme. Avand in vedere ca valoarea mea fundamentala e libertatea de a ma concentra asupra pasiunilor mele, o siguranta financiara mi-ar prinde foarte bine.
    Asadar, mi-ar placea sa ne spui mai multe din ceea ce ai avut tu ocazia sa inveti, in legatura cu metodele de a face bani. Eventual cum sa-ti deschizi o afacere sau un site.

  6. Valoare mea nr.1 este Sanatatea. Pt mine sa ma simt sanatos e totul. Sa ma simt ok, sa nu am nicio problema de sanatate e cel mai bine pt mine pt ca pot lucra cu eficienta maxima la dezoltarea mea personala fara sa ma impiedice vre-o boala. Intr-o Personalitate Alfa o vad ca pe apa, sa fi alfa fara sa fi sanatos fizic si psihic nu stiu daca e posibil. Nu stiu exact ce m-ar face sa ma simt ca acasa pe blogul personalitate alfa, insa stiu doar ca am inceput sa ma obisnuiesc cu el si deja incep sa ma simt ca acasa.
    Ma bucur foarte mult ca sunt aici, prin intermediul blogului si materialelor de pe el am reusit sa-mi schimb (inca mai lucrez la ele) convingerile gresite pe care societatea ni le baga la toti. Cu alte cuvinte, incet (dar sigur) ies din turma de oi.
    Pentru asta iti multumesc foarte mult Pera.

  7. Pana acum credeam ca sanatatea e cea mai importanta pentru mine si pentru oricine altcineva, dar ca sa demonstrezi ca valoarea X este numarul 1 pentru tine, trebuie sa le poti sacrifica oricand pe celelalte in favoarea acesteia. Dar eu am bagat fast-food in mine timp de 2 ani in fiecare zi. Norocul meu a fost ca am facut sport regulat, iar ultimele analize facute mi-au iesit de nota 10.
    Oscilez intre libertate si iubire ca valoare numaru’ 1. Dintre cele doua, pentru libertate am inceput sa fac ceva, sa ma dezvolt in sensul asta.

  8. valoarea dupa care ma gidez in viata este sanatatea incerc cat de cat sa mananc sanatos sa fac sport intr-un cuvant sa fiu in forma ,pentru a avea energie necesara sa ma ocup sa fac bani sa am o iubita .Pera ti-am citit majoritatea articolelor de asemenea am vizionat si materialele tale video si pur si simplu ma regasesc in persoana care ai fost tu acum 10 ani esti cel mai bun de departe in ceia ce faci din multi alti dupa cum sti si tu sunt multi asa zisi experti pe net . asa cum ti-am mai spus ma regasesc in toate articolele tale fac 23 ani amcum in aprilie lucrez de la 17 ani am reusit s termin si liceul avand o situatie materiala precara ca multi alti lucrez intr-un domeniu pe care nu il agrez dar sunt nevoit sa raman datorita situatie mele finaciare pot sa iti spun ca ceia ce imi place sa fac cu edevarat este sa gatesc sunt un bucatar amator dar care pune mult suflet in ceia ce face . cand am intrat in liceu am optat pentru accest domeniu dar am intrat la in alt profil electronica si automatizari nevand nici o treaba nici placere am o dimpoma de bacaloriat acand profilul accesta dar nu stiu nimik momentan sunt angajat intr-o societate in care se produce surube pentru export lucrez de 2 ani am un salariu de 300 euro dar nu sunt multumit de ceia ce fac lucrez si 12 ore pe zi munca fizica venind acasa epuiza fara sa mai pot face unele lucruri pe care leas face cum ar fi sa incep sa fac un curs de bucatar ospatar. Pe plan sentimental o duc destul de rau fiind singur am avut ceva prietene dar nimic serios .dar acum mi-am dat seama ca vreau sa mai experimentez 2 3 ani si apoi sa ma gandesc la ceva serios arat destul de bn dar nu am succes la femei sunt cam timid sunt introvertit incerc pe tot pozibilu de cand tiam citit articolele sa fac abordari pe strada am reusit sa fiu mai tupeist cu mai multa incredere in mine incet incet incep sa ma descurc tot mai bn incerc sa ma mut singur momentan stau cu parinti si sunt un obstacol dupa cum sti si tu mai astept articole de la tn si in ramura cu seductia .AI toata aprecierea mea eu sunt o fiere comoda si tu imi starneste intresul ori ce aticol tu ai reusit accest lucru pentru ca esti cel mai bun si am de invatat multe de la tine .CU stima si respect Bugnariu Cristian

  9. Libertatea! Este vital sa nu existe constrangeri/impedimente de nici o natura atunci cand iti doresti sa faci ceva sau chiar sa spui…Atatea griji despre reactia celor din jur la actiunile sau vorbele noastre, atatea limite pe care ni le autoimpunem,atata frica ne dauneaza ingrozitor! Cand suntem liberi actionam in conformitate cu dorintele noastre… Pentru mine, a fi libera inseamna a fi stapana pe actiunile mele, implicit non-actiunile! Un mare adevar spunea si filozoful G.Guruitch: „Libertatea umana consta intr-o actiune voluntara,clarvazatoare,inventiva si creatoare, care calauzita de propriile-i lumini si izvorata din focul actului insusi,se straduieste sa depaseasca,sa rastoarne si sa sfarame toate obstacolele si sa modifice,sa intreaca si sa creeze, din nou,toate situatiile”…
    Personalitatea alfa are nevoie de libertate, astfel devine mai puternic, mai creativ,mai spontan, mai sigur pe sine, mai responsabil,mai harnic, etc. Sigur ca aceste calitati oricum le are un Alfa,insa consider ca sunt mult mai amplificate in prezenta libertatii!
    Pera blogul tau e minunat, eu una ma simt incredibil de fiecare data cand intru aici…si ies incarcata de multa energie si forta!
    Mult succes in continuare!

  10. Blogul este foarte complex,intr-o schimbare continua.Este un loc bun,unde sa-ti petreci timpul liber sau majoritatea timpului.Ai dreptate nu poti scurta drumul catre succes.
    Stima!.

  11. Buna Pera. In primul rind , respecte si multumiri pentru ceea ce faci pentru noi astia mai putin inteligenti. Pe o scara a valorilor, pentru mine , pe primul loc este iubirea, apoi libertatea. Sunt doua teluri ale mele in viata aceasta, care nu mi-a oferit prea multe, poate nici macar inteligenta necesara de a ma dezvolta ca personalitate alfa. Sanatatea, n-as putea spune , dat fiind ca sufar de o afectiune genetica incurabila, un semn al destinului care ma tine departe de a fi un alfa. Dar avind libertate si iubire, nimeni nu ma poate opri sa evoluez….macar ca tendinta, iar aici ideile tale imi sunt de folos.

  12. totusi, m-ai facut curios: atunci cand, acolo la tn, ai intrat la psihologie si ti s-a adrresat intrebarea: ” de ce vrei sa te faci psiholog, ptr k meseria asta nu aduce multi bani? ” care este raspunsul pe care u l-ai dat, pera??? ( faptul k acea persoana, din fata ta, s-a-nselat, adresandu-ti aceasta intrebare, confirmandu-se ulterior, prin exemplul tau, ptr k u, prin capul si prin psihologia ta, ai reusit sa faci multi bani-asta ia-o k pe o invidie pozitiva din partea mea )

  13. Buna Pera,
    Ma numesc Mihaela si intodeauna am fost o luptatoare chiar daca de cele mai multe ori mi-a fost foarte greu si nu am avut nici un exemplu de urmat am mers mai departe. Asa am reusit sa imi termin o facultate, un masterat si un doctorat, am muncit, am fost responsabila intodeuna in tot ceea cea am facut chiar si atunci cind am fost ingrijitor de batrini 24 din 24 de ore in strainatate, nu mi-a fost rusine sa muncesc chiar daca eram doctor,aveam nevoie de bani pentru familia mea si nu imi pare rau pentru ca am intilnit niste oameni extraordinari de la care am invatat multe iar lectia cea mai importanta pe care am invatat-o prin experienta mea este:Evoluezi numai atunci cind iesi din zona de confort, cind iesi din tipare, cind iesi din cutie altfel nu merge.
    Multumesc pentru cursurile tale,
    Mihaela

    1. Bravo Mihaela, ai mare dreptate si eu am realizat ceva in viata mea, cand am riscat si am iesit din zona de confort. Marturisec ca as fi putut face mai mult daca aveam incredere in mine mereu. Cultura in care am fost crescuta m-a influentat foarte mult(ptr ca am permis acest lucru).
      Norocul meu a fost ca am invatat de la alti, am fost competitiva, cum suntem noi romanii, doar ca suntem la limita cu invidia, care nu tre sa fie o caracteristica a unei personalitati alfa.

  14. Ceau Pera,
    Stii ce mi-ar placea?Sa faci in asa fel incat oamenii ce iti citesc blogul sa se intalneasca si sa vii si tu,daca vrei si poti.Sa fie ceva saptamanal/o data la cateva saptamani, sau macar o data sa ne intalnim toti cei din Timisoara(si de ce nu,si cei din alte orase ot veni).Stiu ca exista forum ,dar vad cu nu prea mai e activitate pe acolo.
    Cred ca intalnirile acestea pot ajuta enorm.Pe langa faptul ca intalnesti oameni noi si cu aceeasi gandire,ii ajuta si pe cei cu neincredere in sine pt ca te inteleg mult mai bine decat ceilalti.
    Ce zici?Poate pare deplasat,dar asta simt eu ca ar fi super.:)

  15. Buna Pera! In primul rand iti doresc o duminica minunata si ma bucur enorm ca ai postat inca un articol plin de informatii pretioase. Desi am fost si eu tentata de aceste „pastile minune” niciodata nu am crezut in ele. Stiu ca trebuie sa evoluez si ca asta se va produce in ani de zile si totdeauna voi avea de descoperit o varianta mai buna a mea. Pentru mine foarte importanta este libertatea, implinirea, ca si tine nu vreau sa mint oamenii, chiar daca adevarul doare si ei poate il vor nega . De asemenea vreau sa demonstrez ca se poate, limitele ni le impunem doar noi.
    Pe site-ul „Personalitatea alfa” sunt deja acasa. Este locul in care ma regasesc, ma face sa ma simt speciala, sa vad ca mai sunt oameni la fel ca mine, ca nu sunt singura „bezmetica ce viseaza la cai verzi pe pereti” ( expresie folosita de multe persoane atunci cand iti expui visele si dorinta de a face lumea mai buna).
    Problema care ma framanta pe mine este ca nu pot sa ma ascult indeajuns. Nu sunt sigura 100% pe mine, ezit, ma gandesc „oare asta sunt eu cu adevarat?” si poate acest „handicap” l-am dobandit datorita mie:) si programarii sociale. Totdeauna (pana acum cel putin) mi-am impus ca trebuie sa fiu intr-un anume fel, in conformitate cu ceea ce unii oameni vedeau in mine sau ar fi dorit sa vada. Si cautam sa ma conformez uitand ca defapt eu sunt eu, o persoana unica, speciala (scuze pentru modestia mea:) ) si uite asa m-am ales cu imposibilitatea de a imi da seama cine sunt eu cu adevarat, incotro ma indrept, cum sunt cu adevarat. CU asta ma lupt, vreau sa fiu constienta de ceea ce sunt acum si de ceea ce as putea deveni. Daca ai realiza articole cu „tehnici” de redescoperire personala (sa spun asa…nu stiu daca termenul exista sau e corect) pentru mine ar fi minunat.
    Iti multumesc pentru tot ceea ce faci, deja faci foarte mult. Ai creat un „acasa” minunat, pe care il iubesc si il vizitez zilnic. Multumesc!

  16. iubirea,personalitatea si banii sunt cel mai important lucru pentru mine! pentru ca daca ai puse la punct aceste criterii te simti implinit

  17. Buna Pera,
    As vrea sa scrii un articol despre cum sa nu profite cei din jurul nostru de noi, iar dupa ce ne-a „utilizat” pur si simplu ne abandoneaza sau raman indiferenti fata de noi. Poate e de vine firea permisiva a majoritatii oamenilor. Ultima perioada intalnesc doar profitori si nu stiu de ce…accept.
    Multumesc!

    1. foarte adevarat graiesti si mie greu sa imi calc pe suflet si sai refuz nusti
      u defapt daca sufletul sau logica imi pune sa nu o fac dar mie si mila si sufar in tacere daca nu o fac deci cum e tot e deranjant interior

    2. Atunci cand dezvoltarea financiara a unora se realizeaza in mod artificial si abuziv, trebuie sa existe si cei care sunt calcati. Daca nu permiti sa fii calcat nu ti se va intampla. Nu va simtiti inferiori doar pentru ca altii au mai multi bani ca atunci acestia, care au o abilitate extraordinara de a simti astfel de persoane, va vor distruge pentru a-is realiza scopurile .

  18. site-ul tau e senzationalcind am nevoie de o motivare intru la tine.De-a lungul anilor ai studiat bine natura umana si cam stii de ce avem nevoie,cu fiecare articol su postare ne inveti o lectie de viata.Sanatate tie si mult curaj si inspiratie.Deseori le zic studentilor mei despre povestea ta de viata si cum ai reusit ,oamenii au nevoie de modele,tu reprezinti un model de succes care a invatat din esecuri.In ceea ce priveste ce valoare apreciez cred ca iubirea care este suprema tuturor,desi nici libertatea nu o neglijez,insa e cam greu sa o mentii in conditiile in care suntem dependenti de orice si de oricine.Salutari de la Chisinau,te citim si aici si te admiram…

  19. Salut Pera interesant articol. 1.Sanatatea 2.libertate Daca esti sanatos poti face bani te poti dezvolta personal….

  20. Ma bucur enorm cand descopar ca printre noi exista oameni ca tine Pera! Iti multumesc si eu alaturi de fanii tai pentru ca sti sa spui atat de bine lucrurilor pe nume si pentru ca daca am reusi sa iesim din zona de comfort si sa-ti urmam sfaturile cu siguranta am reusi sa devenim personalitati alfa! Poate vei reusi sa ne dai niste sfaturi cum sa ne antrenam vointa pentru a putea iesi din zona de comfort si a „lua fraiele in mana”. Cu respect!

  21. Eu am 7 valori dupa care ma ghidez in viata si toate sunt asezate pe hartie, alaturi de strategie. Prima dintre valori, in cazul meu, este cunoasterea. Consider ca daca ajungem sa ne cunaostem pe noi insine, doar asa ne putem schimba. Acelasi lucru este valabil si pentru cei din jurul nostru, insa pentru a-i cunoaste pe ei, mai intai trebuie sa fim sinceri cu noi insine, sa ne putem da seama care sunt punctele forte si care sunt cele slabe. Mai mult, trecand dincolo de aspectul relatiilor interumane, cunoasterea este necesara in absolut orice aspect al vietii (vrei sa fii sanatos, trebuie sa ai informatii despre alimentatie, exercitiu fizic si prevenirea anumitor afectiuni). Aceasta se aplica si celorlalti domenii in care ne dorim sa avem rezultate: iubire, socializare, vocatie, bani bla, bla – fiecare cu ale lui.

  22. imi place foarte mult ce scrii si pui mult suflet in discursurile tale.Citind cele spuse de tine incerc sa ma corectez sa lupt cu mine insami chiar daca am 50 de ani.Sa stii ca sint foarte profunde bine concepute teoriile tale,Eu am incercat sa citesc despre dezvoltarea personala si pe un site din Italia,dar iti dau foarte putine detalii si te trimit imediat sa cumperi cursul si nu trimit newsletter cum faci tu.Tu pui tot sufletul si se simte.E divers cum prezinti tu arta seductiei de cum o prezinta aici in Italia,Aici multi sint fara sa foloseasca creierul si explicatiile sint pe masura .Explicatiile tale sint foarte clare si la obiect si interesante.Ar trebui sa te citeasca mult mai multe persoane si sa invete cum se reuseste in viata.Multumesc pentru tot ce imi trimiti si incerc sa imi schimb gindirea si mentalitatea ,,numai bine iti doresc

  23. Salut Pera! Te apreciez, si sunt convins ca ai ajutat multi oameni. Privind la emisiunea „master chef” mi-am dat seama ca majoriatate concurentilor pierd foarte mult din cauza a emotiilor, uita sa faca ce au de facut, uita sa aduca tacamuri, sau apeleaza la mila juriului daca nu sunt apreciati. Am fost pus in multe situatii emotionante si emotiile nu fac decat sa pari nepregatit si nu sunt o scuza, eu am invatat asta cu ajotorul tau si dorinta mea de a arata ce stiu, fara sa las emotiile sa ma departeze de la telul propus. Sunt sigur ca o sa vezi lucrurile intr-un mod anume, si poti da sfaturi utile. Multumesc!

  24. Iti multumesc foarte mult Pera pentru tot ceea ce faci pentru noi,mi-ai fost de mare ajutor in toate luniile astea de cand citesc in fiecare zi articolele tale.M-am schimbat foarte mult pe interior in acesta perioada si pot sa spun ca in sfarsit sunt multumit de mine.

  25. Salut Pera!Libertatea si iubirea sunt valorile mele,spre care sper sa ma indrept prin implinirea vocatiei.Felicitari pentru carte A S.

  26. Buna! Te-am descoperit doar de aprox. o saptamana si vreau in primul rand sa te felicit pentru ceea ce faci! In ceea ce priveste articolul – este foarte adevarat, dar trebuie sa recunosc ca si eu am mai cazut de-a lungul timpului in astfel de capcane si am cautat uneori scurtaturile. Dar banuiesc ca nu multi pot spune ca au fost destepti dintotdeauna. Ca valoare de prima pozitie, eu as spune ‘iubirea’. Dar iubirea aceea sanatoasa, care lasa libertate, care te lasa sa-ti pastrezi si chiar sa-ti dezvolti puterea si personalitatea. Iubirea care nu ingradeste, care ajuta fara a lua puterea celui ajutat, iubirea care da bucurie, nu dependenta. Si vorbesc de iubire in general – atat intre membrii familiei, cat si intre prieteni sau iubirea aceea speciala dintre doi oameni.

  27. Buna Pera ! e foarte interesant ce faci tu pe aceasta pagina …Felicitari…nu ma simt mai inteligenta decat altii doar poate mai diferita.. valorile mele mai importante sunt iubire,familia si sanatatea….poate ar fi trebuit sa inversez la varsta mea valorile sa incep cu sanatatea dar cred ca daca ai dragoste ai si sanatate…sau poate gresesc dar asta e parerea mea…

  28. Sunt mai mult decat fericita numai pentru ca am dat de tine…recunosc..intamplator si ma bucur nespus ca nu te-am ocolit..consider ca nimic nu este intamplator in viata si sunt intru totul de acord cu tine cand spui ca noi toti suntem oglinzi..am stat toata noaptea si am reflectat a ceea ce ai spus si intr-adevar noi suntem niste proiectii pentru ca analizadu-ma in acest sens am descoperit exact ceea c am deja si ceea ce trebuie inbunatatit la mine..acum privesc viata cu alti ochi,,mai increzatoare.desi recunosc ca sunt o persoana retrasa imi doresc mult sa creez mai multe conexiuni cu cei din jurul meu sa pot comunica fara teama de fi privita ciudat..cel mai mult tin in viata la relatiile dintre oameni..pentru ca daca esti om atunci ai respect fata de tine si la randul tau vei primi acest lucru..vorba ta..ceea ce semeni aduni iar balanta se va echilibra…Vreau sa fiu o personalitate alfa desi stiu ca asta va dura ceva..dar astept..am rabdare cu mine..sper sa ai si tu..iti doresc o zi alfa

  29. Salut, Pera . Imi place acest articol, felicitari pentru felul minunat in care scrii .
    Ti-am mai spus, faci o treaba exceptional de buna si mi-ar fi placut sa fi intalnit pe cineva ca tine cand aveam 16-17 ani, un moment dificil din viata mea.
    Ma bucur totusi ca te-am descoperit acum 2 ani si ceva; pur si simplu m-ai ajutat sa-mi salvez viata din ghiara depresiei si a gandurilor negre. Tu nu stii asta, dar pentru mine esti un mentor in domeniul psihologiei si al rezolvarii problemelor emotionale.
    Imi place felul tau cum lucrezi cu oamenii, nu am nimic de comentat la ceea ce ne inveti.
    As fi vrut sa contribui mai mult la ceea ce faci; am cumparat doar o singura carte de la tine, „Personalitate alfa” – carte care m-a ajutat enorm. Pe viitor sper sa evoluez si pe plan financiar si sa cumpar din toate produsele pe care le ai spre vanzare.
    Personal, ma simt ca acasa pe site-ul tau, imi place tot ceea ce oferi; pe viitor sper sa produci si ceva in care sa ne inveti din experienta ta despre marketing, metode de a ne imbunatati abilitatile si de a dobandi disciplina pe plan profesional. Cu toate ca de acest lucru se ocupa foarte bine domnul Luca Dezmir, mi-ar placea sa vad si de la tine un produs pe aceasta tema- psihologie aplicata in domeniul finantelor.
    Pentru mine, foarte importanta este libertatea; din cauza asta fac tot posibilul sa gasesc metode de existenta care sa-mi asigure acest lucru. Insa si libertatea trebuie sa o folosim inteligent si trebuie sa invat mai multe la acest capitol.
    Ar mai fi multe de spus. Eu iti doresc tot binele din lume si mult spor in tot ceea ce intreprinzi!!
    Succes si spor la bani !
    Cu stima,
    Dan Paveliuc.

  30. imi e greu sa fac un clasament al valorilor, insa imi doresc sa citesc cat mai multe articole privind mentinerea relatiilor de iubire,e un domeniu la care am foarte multe intrebari fara raspuns, tocmai am inplinit 35 de ani si am sentimentul ca nu pot avea o relatie de lunga durata si asta ma supara foarte tare

  31. Una dintre valorile mele principale dupa care ma ghidez in viata, daca nu chiar cea mai importanta dintre ele este CORECTITUDINEA. Imi doresc tot timpul sa fiu corect fata de mine si fata de cei din jur si sa nu imi amagesc cunoscutii si familia, dar mai ales sa nu ma MAI amagesc pe mine insumi. S-a intamplat deja o data in ultimul an, dar am luat decizia de a face tot ce este necesar ca sa ating succesul pe planurile pe care le-ai enumerat (bani, sanatate, relatii, iubire s.a.). Corectitudinea este o valoare fundamentala pentru mine, pentru ca pe baza ei se dezvolta increderea, iar pe baza increderii se pot obtine foarte multe lucruri din punct de vedere financiar, relational samd. Este in acelasi timp unul dintre lucrurile pe care le apreciez foarte mult la tine Pera. Pentru ca esti corect si sincer in ceea ce scrii si ceea ce faci, iar pentru mine asta este suficient ca sa imi spun mie insumi „tipul asta poate sa ma ajute sa ma dezvolt si sa cresc”, lucruri pentru care iti multumesc foarte mult. Iti doresc succes in tot ceea ce intreprinzi si astept cu nerabdare urmatorul tau material. Ciau!

  32. Salut, Pera!
    O sa contrazic o parte din antepostatorii mei. NU, inteligenta nu e deficitara. Nici macar in Romania. Nici nu e excedentara, cum place unora sa creada. E atat cat ne permite genotipul. Problema e ca e prost canalizata si de asta se face raspunzatoare societatea, prin exponentii sai cei mai de seama: parintii si scoala. Faptul ca exista o categorie de oamenii careia Pera ii apartine nu face decat sa creasca sansele ca posibilitatile multora dintre conationalii nostri sa se apropie de potentialul nativ.

  33. un om implinit cu idei revelatoare!felicitari!sportul e important pentru sanatate si am dori mai multe articole care fac legatura intre dezvoltare personala si sport.eu fac muay-thai,kick-boxing plus sala…si se vede…autoeducatia.o zi buna

  34. Sunt total de acord ca dezvoltarea personala este o munca in adevaratul sens al cuvantului,lucru la care lucrez chiar acum.Este foarte posibil ca atunci cand imi voi permite,am 17 ani acum,sa particip la un bootcamp.Eu vreau articole despre inceputul seductiei,cel mai greu pas si cum sa treci de el cu cat mai multa usurinta,de exemplu am citit undeva un „plan de actiune” pe care il voi aplica si se cerea ceva de genul:
    -in prima zi fa contact vizual cu 5 pers necunoscute
    -in a doua sa le zambesti unor 5 fete necunoscute si tot asa…mai multe detalii despre cum ai trecut de perioada de inceput.
    Valoarea dupa care ma ghidez in viata este oarecum asemanatoare cu titlul articolului,si anume un optimism pe termen lung sa spun asa.Imi aminteste tot timpul faptul ca pot reusi orice in viata atata timp cat imi place acel lucru si muncesc in fiecare zi pentru a-l atinge.

  35. salut Pera,
    Imi place foarte mult observatia ta si chiar ai mare dreptate in cazul asta, si unele lucruri nu le poti cumpara.. trebuie sa muncesti ca sa faci ceva in viata cum spune si o melodie de-a lui Spike: „Dumnezeu ne da la toti, da’ nu ne baga pe card..
    valorile dupa care ma ghidez in viata ca o personalitate alfa sunt libertatea, iubirea, sanatatea si banii.. Sa fiu liber pt ca nu imi place sa fac ce spune stanga si dreapta daca mi se impune imi place sa fac de bunavoie si doar daca sunt de acord si este corect ceea ce trebuie sa fac; imi place sa iubesc ma simt cel mai fericit om atunci cand iubesc, cand fac sex, cand sunt alaturi de persoana iubita, chiar mai fericit decat daca as avea toti banii din lume, dar sa imi lipseasca celelalte.. vreau sa fiu sanatos pt ca asta e prima conditie care trebuie indeplinita ca sa pot muncii cu spor fie intelectual fie fizic.. si banii imi plac pt ca ma ajuta sa ma simt bine, sa imi procur ceea ce imi place si contribuie la fericirea mea… asteptam articole… multumim

  36. Valoarea numarul 1 : principiile.
    Avand principii sanatoase, vei sti sa te ingrijesti de familie, sanatate, timp, bani, prieteni, etc.
    Cel mai mult mi-a placut cand postai articole foarte des pentru ca aveam ocazia de vorbi despre diverse subiecte si stiam ca sunt mii de cititori.
    Te felicit pentru ceea ce faci!

  37. Ceau Pera, as avea nevoie de cum sa-mi pastrez motivatia in tot ce fac…iar valoarea mea nr.1 este iubirea, tot timpul am zis asta, dar cred ca am facut cam putine pentru ea…oricum respect tot ce faci! Esti chiar foarte bun, si chiar am observat citindu-i si pe alti psihologi am facut o comparatie, altii vorbesc din carti, in schimb tu chiar crezi ceea ce spui!

  38. Salut Pera!se tin cursuri si in Bacau?ai colegi,amici care se consulta,adopta si dezvolta,acest cult al personalitatii alfa si in Bacau?mult suucces si sanatate!

  39. Pera iti respect mult munca pe care o faci.Sint la jumatatea vietii si iti spun ca pina acum eram surd si orb la tot ce se petrecea in jurul meu si nu intelegeam ce se intimpla cu mine caci doar munceam zi lumina si nu realizam nimic si atunci imi venea intrebarea de ce nu reusesc sa ajung unde vreau.Aici ai intervenit tu cu comentariile despre viata si mai ales acum ai vorbit despre realitatea care ne inconjoara si aceasta este respectul fata de sine si fata de persoanele care ne inconjoara,daruirea,iubirea si stiinta de a asculta persoanele din jurul nostru acestea si multe alte situatii care intervin in viata noastra de zi cu zi doboara orice bariera din calea dezvoltarii noastre ca indivizi,

  40. Am invatat ca pentru a avea trebuie sa faci…pentru a face trebuie sa fii…vorba unui om mult mai destept decat mine:”In viata nu trebuie sa faci NIMIC. Totul este o problema de ce ESTI.”

  41. Buna Pera
    Valoarea nr 1 in prezent e sportul.Mi-as dori ca sa pot imbina cu succes toate valorile:libertate,sanatate,iubire si ceea ce-mi lipseste cel mai mult increderea in mine.Vad partea plina a paharului(sau macar incerc),acum 1 an nu aveam timpul necesar sa pot face atat sport cat fac acum,dar aveam bani si pe cineva alaturi(credeam).Mi-as dori sa pot evolua din pct de vedere a atitudinii.

  42. Este util sa selectionezi o elita careia sa ii adresezi un mesaj specific, inalt, necenzurat pentru care majoritatea inca nu este pregatita inca sa il inteleaga. In acest timp majoritatii ii vei adresa mesaje care sa o ajute sa se califice in grupul de elita. Acesta este sfatul meu pentru tine, pentru ca mi l-ai cerut. Orice ai alege sa faci, fii binecuvantat!

  43. Buna seara, Pera.
    Daca trebuia sa raspund, cu aproximativ trei luni in urma, care este valoarea primordiala, as fi spus familia. Si pentru familie trebuia sa imi pastrez postul, sa castig bani, dar sa si suport toanele patronilor. Am in spate peste 27 ani de munca.Am fost constiincioasa la fiecare loc de munca pe care l-am avut si de doisprezece ani am diferite functii de conducere. Familia nu m-a obligat sa fac ceva ce nu-mi placea, dar eu am considerat ca trebuie sa muncesc mult si cat mai bine pentru bani . Acum gandesc cu totul altfel.La inceputul acestui an am ajuns la concluzia ca vreau LIBERTATE.Libertatea de a face ce vreau.Libertatea de a ma dezvolta spiritual.De doua luni mi-am luat libertatea de ma detasa de problemele de serviciu. Am citit carti, articole si am vizionat filme si videoclipuri despre dezvoltarea personalitatii care m-au ajutat enorm. Ma simt mult mai bine, familia ma sustine in tot ceea ce fac. Stiu ca vreau sa renunt la serviciul pe care il am, dar ramane, totusi, problema financiara. Am o rata lunara destul de mare pe care trebuie sa o platesc inca un an si va trece ceva timp pana cand voi reusi sa-mi pun ideile in aplicare si sa castig bani. Cand ma gandesc la aceasta, incep sa am indoieli.
    Voi m-ati ajutat sa imi dau seama ce vreau de la viata. In prima faza am asternut pe hartie toate nemultumirile, toate frustarile si sila de a suporta mizerii de la niste parveniti pentru bani(sunt multe de spus, dar stiti si dumneavoastra care este comportamentul majoritatii patronilor din aceste zile nefericite), dupa care am inceput sa imi dau seama ca merit mai mult si am inceput sa ma gandesc la un alt viitor, care sa ma faca sa ma simt implinita ca om. Am incercat sa aplic ceea ce am citit. Mai trebuie sa lucrez in ceea ce priveste atitudinea optimista. Vointa am, dar am nevoie si de sprijinul vostru.
    Multumesc si va voi urmari si citi in continuare cu mult interes.

  44. Buna Pera! Sunt multe lucruri pe care nu doar ca le-am invatat de la tine, dar le-am si inclus in noul meu stil de viata. Iti multumesc mult pentru materialele gratuite de pe site, la care are acces toata lumea si care ne impulsioneaza constant. Te consider un mentor atat eu cat si mama mea, careia te laud in permanenta :). Mi-am schimbat total stilul de viata. Am invatat de la tine ca o personalitate alfa este in primul rand independenta. Acesta a fost inceputul. Independenta o consider cea mai importanta valoare, care este urmata de responsabilitate, perseverenta, comunicare asertiva si multe altele. Puterea exemplului a functionat de minune. De cand te-ai apucat de sport si am vazut rezultatele (schimbarile fizice) in inregistrarile tale video, mi-am dat seama ca miscarea e importanta nu doar pt fizic ci si pentru sanatate. Si daca incep din timp sa fac sport fiind perseverenta, voi fi intr-o stare fizica de invidiat si plina de energie la o varsta inaintata.Am invatat ca suntem in permanenta evolutie de-a lungul vietii si ca trebuie sa ne educam. De asemenea e mult mai bine sa prevenim problemele, sau sa stim cum sa le facem fata, sa ne adaptam. Ca o mica sugestie, mi-ar placea sa scri un articol despre stilul tau de viata dinainte de a face schimbari si stilul tau de viata actual. Mi s-ar parea interesant si educativ sa aflam cum ai facut trecerea si la ce a trebuit sa renunti ca sa obtii ce ai acum.

  45. libertatea ete valoarea cea mai de pret care mereu am urmato te iubesc ma simt la mine tot timpul de cand te urmaresc si contiunua cu ceva pentru calea sufletului

  46. Libertatea este valoarea mea nr. 1 .. cand spun libertate ma refer la libertate financiara, liber sa iubesc ce vreau / cand vreau / unde vreau .. sa fiu liber sa practic ce sport doresc, libertate spirituala etc ..

  47. Salut! Tin sa iti multumesc pentru toate sfaturile si ideile asternute pe hartie si impartasite noua, celor care ne lasam prada iluziilor, dorintelor, sperantelor create de dorinta de a avea succes la un moment dat si dam la o parte ceea ce conteaza: noi si cei dragi noua! Este adevarat ca toti vrem sa ne imbogatim peste noapte, toti vrem sa facem parte din elita societatii….dar…pentru ca intotdeauna exista acest ”dar”….uitam cine suntem, uitam ce vrem cu adevarat iar sperantele desarte iau locul ideilor, realitatii cotidiene. Pacat…pacat atunci cand se intampla. Auzim tot mai des de oameni care isi pun capat zilelor din cauza deziluziilor create de dorinte imposibile sau de cruda realitate care ne face sa ne punem semne de intrebare atunci cand ne gandim la ziua de maine. Traim intr-o societate care ne ne obliga sa ne gandim daca maine vom mai fi; sa ne intrebam pentru ca toate marile puteri ale lumii au un arsenal divers care poate distruge o tara intr-o secunda, toate marile puteri se lupta pentru suprematie…incercand sa inrobeasca pe cei care nu au putere decat sa accepte ceea ce li se impune! inca o data iti multumesc!!!

  48. Valoarea dupa care m-am ghidat, de mic copil, e libertatea. Chiar daca n-am stiut, pana recent, ce reprezinta adevarata libertate.
    Credeam ca sa fii liber inseamna sa faci exact ce ai chef, cand ai chef. Am petrecut ani in sir crezand ca intr-adevar imi conduc propria viata, cand de fapt o lasam sa treaca pe langa mine. M-am multumit cu joburi mediocre sau mai putin, iar in timpul liber zaceam in fata televizorului. Ma gandeam ca n-am chef sa fac altceva.
    Apoi, m-am izbit de tine, Pera.
    Inainte sa-mi pun toate visele pe hartie, am realizat ca libertatea mea de pana atunci era de fapt un soi de temnita. Genul de temnita in care te incui de unul singur si arunci cheia.
    Ma simt libera cand gasesc puterea sa fac lucruri concrete care ma aduc mai aproape de fiecare vis al meu.
    Pera, iti multumesc ca mi-ai dat incredere si puterea sa merg mai departe, chiar si cand ma incearca viata.

  49. Valoarea numarul 1 pentru mine este de fapt un set de valori.
    Valorile si sportul
    Vad in comportamentul meu o lupta intre AMANARE si ACTIUNE intre SEDENTARISM si SPORT.
    Amanarea o rezolv rapid, pentru ca mi-am promis sa nu mai aman si daca trebuie sa aman, scriu ce urmeaza sa fac.
    Sedentarismul e un consumator pentru toate celelalte domenii in care noi ne-am creat valori.
    Sportul este motorul care ma face sa lupt pentru fiecare centimentru patrat pe care il ocup atunci cand fac sport si dupa, ma face mai constient de corpul meu si de mine. Corpul este un templu si trebuie respectat. Respectul implica si sport.
    De observat ca am scris acest comentariu pentru mine, DAR cine il va citi si va intelege ce am vrut sa transmit va zambi si va sti ce simt eu cand ascriu aceste randuri.
    Ce m-ar facea sa ma simt acasa: mentinerea nivelului la care a ajuns aceasta comunitate si cresterea ei fireasca;
    + uri noi pe site – video-urile tip lectii, sunt mai usor de urmarit si uneori la sfarsitul zilei cand ai ochii obositi, sunt mai bune decat articolele scrie.
    + ar fi interesat un studiu de caz pe o personalitate alfa -dintr-un film – de exemplu, la care putem avea acces toti/majoritatea.
    in rest,
    tine-o tot asa!

  50. Buna…ai reusit sa faci lumea sa constientizeze cel mai important lucru:si anume ca trebuie sa devii un profesionist in ceea ce iubesti sa faci. nu iti mai ramane decat sa ii ajuti pe oameni sa descopere acel lucru care ii trezeste la viata,care ii face sa simta ca pot rasturna lumea,ca explodeaza energia in ei,sa isi gaseasca curajul de a si urma drumul.

  51. traiesc dupa principiul ca,nimeni nu-mi e dator cu nimic,nimeni nu trebuie sa-mi dea nimic.Eu decid ce vreau sa fac in viata asta,nu decide viata pentru mine si nici altii.

  52. Salut Pera,
    Libertatea este valoarea mea numarul 1.
    Libertatea de a gandi si de a spune exact ce gandesc fara sa-mi fac griji in legatura cu ce vor crede sau spune ceilalti. Libertatea de a lua eu deciziile pentru mine, libertatea de a-mi alege eu drumul in viata. Libertatea de a putea la orice ora sa fac ceea ce simt eu ca vreau sa fac.
    Asta necesita si libertate financiara.
    Respect,
    Alex Peptan

  53. Buna Pera,
    Cum ne-ai solicitat parerea despre ce ne-am dori sa citim aici… eu as solicita materiale explicite despre INCREDEREA DE SINE! Mi se pare ca multi duc lipsa de, Si ca aceasta este baza tututror implinirilor. Insa din pacate intalnim dificultatea de a dezvolta-o in noi.
    Multumesc!

  54. Felicitari, iarasi, Pera!
    Ce simplu si frumos scris!
    Cred ca trairea vocatiei e valoarea mea numarul unu, desi nu am reusit inca sa ajung in acest stadiu.
    Muncind sau cautandu-mi de munca in alte domenii ma usuc ca o leguma. Cand am sa-mi traiesc vocatia, am sa arat si am sa ma misc ca un om implinit si asta ma va face foarte credibila. Cred…
    Ma simt deja acasa in comunitate!
    Cele bune!
    Jeanette C.

  55. Pera,
    Iti multumesc… mi-ai adus aminte:,,Nu indraznim pentru ca lucrurile sunt dificile,ci pentru ca nu indraznim lucrurile sunt dificile” (Seneca)

  56. Onoarea , demnitatea ,altruismul, empatia,umorul, cum stie o persoana sa se distreze ….cam toate calitatile „invizibile”, care nu pot fi vazute din punct de vedere fizic.Pt ca am observat ca traim intro lume in care noi oamenii nu mai stim sa ne apreciem dupa adevarata valoare a noastra. Daca un om nu are facultate sau nu se imbraca de la „X”brand repede il caracterizam,sau daca asculta un gen de muzica.si din pacate valorile acestea pe care eu le caut la altii ori nu le gasesc ori sunt foarte rare persoanele ori au putine din acele valori.Dar inca nu miam pierdut speranta si sper ca lumea sa se intoarca pe o cale mai buna.
    Ca idee eu cred ca 1 la 2-3 saptamani sa faci un video cu cele mai interesante comentarii pe care le-ai primit si saiti spui parerea,sa mai dai sfaturi .cred ca acest lucru ne-ar apropia p toti.

  57. Ciao Pera!
    Felicitari pentru articol! Excelent, asa cum ne-ai obisnuit deja!
    Cele mai importante valori ale mele:
    1. libertatea (in toate formele ei de expresie si de manifestare)
    2. iubirea
    3. cunoasterea de sine(dezvoltarea personala)
    Inca lucrez pentru a le dobandi si cred ca o buna metoda de a ne ajuta (tu pe noi si noi intre noi) ar fi organizarea de intalniri intre membrii acestei comunitati Alfa in diverse locuri din tara astfel incat sa fie usor de ajuns pentru toti cei care ar dori sa participe. Cateva zile petrecute impreuna ne-ar permite sa comunicam mai bine, sa ne impartasim experientele, sa ne imprietenim, iar aceasta cunoastere si apropiere s-ar reflecta ulterior si pe forum…
    Multumiri!
    Annais

  58. buna seara! imi place mult stilul tau direct si pe intelesul tuturor …Multumesc!asa ma faci sa ma inteleg si sa ma regasesc.
    valoarea numarul unu e IUBIREA si LIBERTATEA-consider ca fara ele nu exista nimic in viata .
    multumesc de tot ce ne oferi -ne esti de mare ajutor !

  59. Buna Pera! Foarte motivational gasesc articolul tau, ca si restul de altfel :). . . Azi iti las un comentariu ca niciodata, sa-ti multumesc ca te-ai gandit sa postezi si format mp3 la unele lectii. Sunt abonata la site-ul tau de 2 ani cred.. Dar trebuie sa recunosc ca nu ti-am citit toate articolele care le primeam in mail, am facut un folder si acolo sunt stranse toate… Acum cateva zile am descarcat de pe site tot ce am gasit in format mp3 si mi le-am pus pe telefon.. De fiecare data cand ies undeva si sunt singura, le ascult 🙂 Metoda asta m-a ajutat foarte mult si m-a motivat sa iti citesc si toate mailurile…
    Succes in tot ceea ce faci!! I’m watching you! 😀

  60. Dragă Pera, valoarea mea nr.1 este familia, iar o personalitate alfa are o familie fericită, puternică, care este cu adevărat o celulă aparte, unică, valoroasă a unei comunităţi alfa. Acest lucru înseamnă că fiecare membru al familiei este dator faţă de el însuşi şi faţă de ceilalţi să se dezvolte permanent pentru a fi la nivelul celorlalţi.
    Eu m-am simţit ,,acasă” din momentul în care am descoperit întâmplător site-ul ,,personalitatea alfa”, fiind în căutare de răspunsuri pe care nu le găseam nicăieri. Căutam acel ,,ceva” de ani şi ani de zile şi nu găseam, până am dat de voi. Crede-mă că am plâns de emoţie în acel moment (toamna 2010 mi-a schimbat viaţa), că în sfârşit am găsit ceea ce îmi doream, iar sentimentul de ,,acasă” era dat de faptul că citind articolele şi comentariile, dintr-o dată nu m-am mai simţit singură pe lume, mai exiau şi alţii ca mine, ca o ,,familie mai mare a mea” (apropo de principala mea valoare) din care simţeam că făceam parte dintotdeauna. Era ca şi când până atunci am rătăcit prin lume fără să-mi găsesc un loc al meu, iar de atunci mă întorc mereu ,,acasă, în familie”, de câte ori intru pe acest site, cu oameni frumoşi şi valoroşi. Apreciez mult ceea ce faceţi!
    Cu drag, ANCA

  61. Libertatea. Am vazut in toti acesti ani foarte multe persoane care nu au avut libertate si in ce fel lipsa ei le-a afectat dezvoltarea. Lipsa de libertate naste frica( cred ca stim deja cu totii unde duce asta). Libertatea iti permite totul, poti sa faci ceea ce vrei, cum vrei tu si cat vrei tu.

  62. Ciao tuturor!
    In primul rand un mare multumesc lui Pera pentru munca depusa, e de un real ajutor. Desi am putin timp liber, ma stradui sa citesc cat de des pot articolele de pe blog. La mine cea mai mare problema e dezorganizarea, pe langa altele. Sunt in prima etapa a schimbarii mele si deja de ceva timp am probleme cu faptul ca renunt la sport, munca zilnica pentru ce vreau etc, desi pauzele au devenit din ce in ce mai scurte si perioadele in care raman focusata pe obiective din ce in ce mai lungi. Sper ca daca reusesc sa fiu disciplinata si sa creez un obicei din a munci zilnic pentru obiectivele mele, voi reusi sa le ating. Inca o data multumesc lui Pera si tuturor celor care fac o astfel de munca pentru cei care au nevoie. O zi frumoasa!

  63. Pentru conteaza sa ma dezvolt eu ca om,sa ma educ,pentru a reusi in tot ce imi propun si toate celelalte,vor veni daca imi dori,eu aleg daca vreau sa fiu sanatos sau sa am relatii,bani si asa mai departe,cel putin asta am invatat din articolele tare Pera. Dezvoltarea Personala e pe primul loc la mine, dar cu practica stau ceva mai prost si gandurile nu le pot pune in ordine si am in minte mereu o furtuna de nisip cel putin o data pe zi… Tot caut si citesc si incerc sa aplic ceea ce invat,articolele care le.am citit aici au fost de un real ajutor,multumesc si felicitari! Numai bine tuturor !

  64. Pentru mine cel mai important este ca valorile sa fie reale, adica sa fie in realitate. Calitate si Valoare in orice domeniu! Ca sa ma simt mai ca „acasa” as vrea sa inteleg si care e faza cu moartea. Adica sfarsitul acestei vieti in care zi de zi ne dezvoltam. Viata este ca un castel pe care il construim ani de zile ca apoi sa il daramam? Mi-ar placea sa vorbim si despre asta dar stiu ca se vor starni multe controverse asa ca e la alegerea ta, Pera. Felicitari pentru tot ce ai reusit pana acum si bafta in continuare!

  65. Pentru mine, cel mai important lucru in viata este iubirea… is de parere ca ea te face in cea mai mare parte fericit. Dar is constient ca pentru a fi in stare sa o gasesti, e nevoie de mai mult: de vocatie si mai ales de o personalitate alfa.
    Daca mi-ar fi clare aceste lucruri cred ca as putea fi ceea ce vreau sa fiu in viata si cred ca mi-as putea indeplini destinu’, care cred ca e misiunea fiecaruea dintre noi!
    Mersi!…

  66. Salut Pera!
    Felicitari! Cred ca fiecare dintre noi vrea sa stie ca este special, ca are o multime de calitati, ca parerea lui conteaza si ca SIGUR poate sa aiba succes in ceea ce-si propune,in primul rand trebuie sa fim convinsi de asta, asa ca SA MUNCIM CU PASIUNE PENTRU DESAVARSIREA NOASTRA!
    O saptamana buna!

  67. De cind am inceput sa-ti citesc materialele,am inceput sa-mi schimb personalitatea,sa-mi recapat increderea in mine si-ti sint profund recunoscatoare pentru ceea ce esti si ce faci.

  68. Cum poti gasi un „mentor” in ziua de azi? Un om de la care sa inveti, care sa te ghideze in schimbarile pe care vrei sa le faci, dar cu care sa poti vorbi direct.

  69. Observ ca foarte multa lume vrea sa stie cum sa faca bani,si recunosc faptul ca am 20 de ani,nu am intrat la facultate,nu am un job,am avut probleme cu sanatatea,nu grave,dar pe care nu vrei sa le postezi pe facebook,si pot sa o tin asa pana maine cu ce probleme am,si cat de rau o duc,si ce?nu as face decat sa imi spun frustrarile,bani,relatii,sanatate,cu gandul ca o sa vina zana maseluta si o zica,Adi imi cer scuze ca nu ti am acordat atentie,uite in 5 ani o sa ai un lamborghini,o casa super frumoasa langa plaja,si un super model,si eu as zice,ce trebuie sa fac?si ea mi ar raspunde,inchide ochisorii si viseaza si asteapta pana o sa mori,si poate pana la urma o sa ma rup de realitate si chiar o sa cred ca am toate dorintele respective implinite,dar in realitate,daca vrei bani du-te la munca pentru inceput si in acelasi timp pune niste bani deoparte,daca vrei sa iti deschizi o mica afacere pe viitor,vrei iubita ? pai scoateti miturile din cap si nu le mai considera zeite pe fetele frumoase cu poze editate la maxim de pe facebook(eu am stat cu fete care sunt considerate „hard to get” si inca mai vorbesc si in comparatie cu cele considerate urate sau usor de avut,si mai bine ma risc sa primesc un da din trei si sa ma aleg cu o fata buna decat cu una urata si cu pretentii si sa nu fiu pe aceeasi unda,sa fie gen statuie sa nu am ce vorbii cu ea, si daca vrei sanatate,nu mai baga in tine mancare ca idiotul de la KFC,Mc si mancare fastfood,mananca santos,fa exercitii fizice,in principiu sa iesi din zona de confort,si da,nu sunt realizat momentan dar nici nu ma dau cu capul de pereti,si da,am citit si carti de dezvoltare personala,si nu imi pare rau ca le am cumparat,am aproape 13 carti (13 numar cu ghinion pentru imaturi),si da am cautat de munca,dar nu pot sa ma angajez la masaje erotice sau video chat,si asta nu inseamna ca a venit sfarsitul lumii,o sa trag de mine pana o sa reusesc,din punctul meu de vedere,viata e ca un foc de arma si tu esti glontul din ea,ori tintesti unde trebuie si cu cap,ori ai tras singurul tau glont la intamplare si te ai condamnat la mediocritate si saracie,in legatura cu articolul si Pera(NO COMMENT) atata timp cat citesc aproape tot de aici,se intelege de la sine ca il respect pe omul acesta la maxim,chiar daca nu pune la lume bani in mana(si asta ar inseamna o mare prostie ca ar deveni toti lenesi)il respect pentru putinul care il imparte cu lumea,si totusi dupa cum e zicala,putin dar bun.

  70. Foarte adevarat articolul,m-am recunoscut pe mine de acum un an si ceva:))
    Pentru mine libertatea si iubirea sunt cele mai mari valori.Libertatea find puterea de a face ce vrei,de a traii cum vrei.de a putea sta cand vrei intr’o zona de confort stiind ca ai tot ce iti trebuie(presupun ca asta implica si banii si sanatatea si multe altele).
    In comunitatea „Personalitatea Alfa” ma simt ca acasa deoarece citesc/vizionez si imi iau notite de acasa:D si aici aprope ca nimeni nu judeca alta persoana pentru ceea ce e.
    As vrea ca la fiecare articol sa ne lasi o tema la care sa lucram cand suntem in societate(pentru mine cand sunt la liceu ca sunt junior:)) ).Vreau mai mult de lucru,sa am ce face in fiecare zi cand nu postezi articole noi

  71. Ciao Pera ,
    Inca o data felicitari (!) – si din partea mea – pentru munca pe care o depui aici .
    In legatura cu inteligenta … cred ca sunt exceptia de pe blog care intareste regula sau , cu alte cuvinte , eu nu fac parte dintre „inteligentii” la care te refereai .
    Felicitari inca o data .
    Bogdan

  72. Salut, Pera. Ne știm de la „puterea ta interioara” din Slovacia.
    2 lucruri :
    1. sunt perfect de acord cu tine la aceasta mențiune a ta ca : „tot ce avem in viata exterioara, adica bani, sanatate, iubire si orice mai vrei tu, este reflectia fidela a ceea ce se afla in interiorul nostru” – cu cât dai mai departe, cu atât provoci valuri mai mari și , cu timpul gestul făcut ți se intoarce. Am testat asta și eu pe propria piele, vorbesc din experiență.
    2. Critică in mod constructiv : invață să te exprimi mai bine . Fraza asta scârțâie „Metoda mea de a face schimbari este prin scoaterea la suprafata a potentialului adormit din fiecare” , știu că mesajul contează , dar mai contează și ambalajul. Sunt curios câți te-ar mai citi dacă n-ai scrie cu cratimă sau ai face alte greșeli de ortografie.
    Sper să apreciezi că am pierdut și eu timp lăsându-ți acest mesaj.
    Apreciez și eu la rându-mi faptul că ajuți lumea, way to go! Salutări de la Iași!

  73. Ciao Pera, asa e cum zici, dar ce ma fac cand timpul trece si ceea ce doresc nu se materializeaza si poate ca timpul nu mai e favorabil pentru realizarea dorintelor. Eu nu vreau o pilula magica stiu ca nu functioneaza, dar vreau sa ajung la rezultat. Daca ma poti ajuta, de multe ori tu ai fost singura persoana care m-a ridicat….
    iti multumesc,Mariana

  74. Buna, iti doresc multa sanatate si putere sa te citim mereu, te citesc cu mare placere. Cele mai importante valori ale mele sunt libertatea,iubirea, corectitudinea si bunatatea.

  75. In primul rand m-ai uns pe suflet cu articolul tau!!!!!BRAVO!!!faza cu ‘cum sa ai orgasm in 5 pasi’sau chestii de astea…solutii magice ca sa zic asa….si care sunt false…da…DAAAA!!:)OK
    Apoi pt mine valoarea din viata mea?este:CONSECVENTA CU CARE MUNCESC SA-MI ATING CCEA CE CRED CA E VISUL MEU…altfel nu as avea [t ce sa ma trezesc dimineata….poate stii tu s anumesti mai simplu ce am zis eu!asa si…
    M-as simti mai acasa pe site-ul tau daca ai avea timp sa-mi raspunzi la fiecare mesaj pe care ti-l las…adica la fiecare comment…ceea ce cred ca e absurd….probabil ca nu se poate…caci asa…ma abonez la comenturi si apoi mi se umple mailul cu mesaje aiurea si nu-mi convine…in rest ma simt acasa citindu-te!!!pt ca ma inspiri!!!multumesc!

  76. Eu tin la o anumita luciditate. la o anumita pace interioara ce te face sa vezi clar. Nu stiu daca asta e ‘iluminarea’ de care se spune prin religii asiatice. O acceptare a lumii asa cum e ea, si acceptand-o, negurile ce invaluie lucrurile negative dispar; o anumita puritate a inocentei dar multiplicata prin comprehensiune, prin intelegere si detasare de mediu.

  77. Buna!Imi place ceea ce scrii..si ma bucur ca atunci cand citesc articolele tale am incredere in ceea ce spui si ma motiveaza sa fac ceva..sa ma trezesc oarecum la viata.I have a big problem and I need your help! Nu inteleg viata.Mi de pare un haos total..si simt ca innebunesc.Am doar 18 ani si datorita prietenului meu care are 25 m am maturizat in 6 luni..cat ar fi trebuit sa ma maturizez in 2 ani probabil.De asta sunt foarte confuza si ma pierd atunci cand ma gandesc la ce e bine sa faci si ce nu in viata.Ma urasc.Am un caracter slab si cu toate ca imi doresc din tot sufletul sa ma schimb si sa evadez din lumea asta monotona in care nu reusesc sa fac nimic pana la capat,nu reusesc.Nu am nici o valoare..sau nu am fost in stare sa le descpar si sa le dezvolt..

  78. Salut Pera ! Ma bucur ca existi si ca faci ceea ce faci ! Ma incanta ca DAi TOT ce ai tu mai BUN pe lumea asta si mai am putin si termin cartea ” Personalitatea Alfa ” si va urma sa iau si AS2 ! FELICITARI! FELICITARI !FELICITARI ! !

  79. Salut Pera! Cred ca in vara se fac 3 ani de cand iti citesc articolele. Am inceput cu arta seductiei pe la 19 ani si am continuat cu pers. alfa, in tot acest timp mi’am dezvoltat o personalitate extraorsinara si o incredere in sine indestructibila, am reusit pe rand sa imi gasesc rezolvari la multe dintre probleme cum exp. iubire si vocatie in prezent am 22 si mai am o singura problema de rezolvat cea a banilor si mai am foarte putin pana reuseac cu adevarat. Iti multumesc pt ajutorul oferit,faci o treaba buna si ca un mic sfat as dori sa vad o colaborare cu un profesor universitar dc nu,un economist,pentru a oferi si ceva valoare antreprenorilor si oamenilor cu idei de afaceri.

  80. Buna Pera! Imi place genul tau de afacere, numai ca mi se pere de 2 ori mai riscanta decat afacerile obisnuite. Cum te aperi de hackeri? Ca eu am tot vrut sa-mi fac un blog, insa imi e frica de hackeri.

  81. Draga Pera, tare mi’ar face placere sa scrii niste articole si despre cum pot parintii sa’si ajute copilul sa devina un alfa! Nu ar fi grozav sa pregatim astfel o noua generatie? Te pup si iti doresc multa sanatate si putere de munca!

  82. buna pera.inca trebuie sa lucrez la multe dar cred ca a gasi „cheia” sau a consuma toata energia in cautarea solutiei,fara a intra in panica nici in situatii extreme,unde altii ar claca ,la problemele cu care ne confruntam in viata .cu alte cuvinte….sa te poti concentra pe solutii sau cautarea lor si asta fara sa te lasi coplesit de situatie.vorbesc de situatii extreme pt ca acolo e marele test si rezolvarea lor iti da cele mai mari satisfactii…pt restul ,adica rezolvarea problemelor zilnice, solutiile se gasesc mai usor si de mai multe persoane.faci ceva frumos aici si cine stie sa aprecieze are mari foloase

  83. Libertatea este pe primul loc, sa fac tot ceea ce doresc eu, si concret:
    seductie;
    bani;
    fericire;
    Pera mental inteleg despre ce scrii aici, iar ce tine de practic stau mai prost. Pentru asta vreau ceva ce sa mascoata din zona asta de confort momentat, ca sa ma zbat ca pestele pe uscat pina ce evoluez si incep sa merg pe pamant.

  84. Am citit!:) stiu la ce te referi,ma gandeam ca hackerii pot afla informatii de care se pot folosi pentru a falimenta afacerea. E drept ca daca dai faliment nu inseamna ca nu mai poti incepe din nou, o alta afacere. Insa preventiv, ma gandeam ca ai tehnici „din culise” care mi-ar putea fi de folos pt a ma apara de rau-voitori.

    1. Daca ar fi gandit asa toti cei care au azi site pe internet….nu ar avea 🙂
      In principiu daca ai hosting platit , serverele lor sunt destul de securizate. In afara de asta aii programele care fac backup automat. Daca azi iti strica cineva site ul, maine il pui la loc si nu ai cum sa pierzi nimic. Cat timp faci backup constant, nu ai cum sa pierzi tot. Aproape ca esti asigurat 100%. Daca ai alte intrebari iti raspund cu placere

  85. Salut Pera!
    Citesc de aproximativ un an AS si am invatat foarte multe fiind si un tip ambitios. Iti scriu prima data! De la frica de abordare pentru ca eram cam paralel cu fetele desi pe alte planuri era destul de stapan pe situatie am ajuns sa am Kclose-uri, FClose-uri si chiar o relatie. Pentru toate astea MULTUMESC!
    Pentru ca tu ai nevoie de feedback care in care sa identifici probleme ale oamenilor, vreau te intreb ce se intampla atunci cand, dintre acele capitole ale vietii(visuri) pe care le-ai enumerat acolo stai bine la toate? Binele asta e relativ…ce faci cand ai impresia ca esti implinit pe toate aceste planuri, desi stii ca ai putea mai mult, dar ti-e bine…ai o tipa ok langa tine…jobul e asigurat…faci sport(nu chiar 30 de minute, de 3-5 ori pe sapt, dar faci)…la job te descurci bine, chiar daca nu esti mort dupa ceea ce faci acolo(nu aceea e vocatia ta)…intr-un cuvant te indrepti spre o viata mediocra, linistita? Cum te trezesti din „binele” asta?

    1. Zona de confort e cel mai mare pericol pentru evolutia noastra. Problema e ca daca nu iesi de bunavoie din zona asta vei fi scos pentru 2-3 sau 10 ani cand ai 2 copii si divortezi, cand dai faliment sau te imbolnavesti. Viata te va lovi si e important sa fii pregatit pentru orice, dezvoltandu te permanent. Alegeti un domeniu sau doua si lucreaza la ele. Mai important ca orice este sa gasesti ceva ce te pasioneaza si sa practici acel lucru zilnic atat cat poti

      1. >:D< :* Nici nu iti dai seama cat de mult conteaza pentru mine un sfat ca si asta DIRECT de la tine! Multumesc!

  86. Salut Pera,
    Citesc de fiecare data cu interes articolele tale. In cazul meu pe primul loc este independenta.Obiectivul principal -sa termin specialitatea (medicina de urgenta)apoi am sa vad incotro ma indrept.Sunt pe cont propriu( parinti nu mai am si nici alte rude)-teoretic libera sa fac orice doresc…practic nu este tocmai usor sa traiesti dintr-un salar de rezident.Da ,stiu vei zice ca pot sa mai caut ceva de lucru,dar crede-ma ca atunci cand lucrezi in ture de 12 ore (zile si nopti) trebuie sa inveti permanent,sa ai grija de gospodarie si sa faci totul singur nu e chiar asa de simplu.Oricum ma bucur ca a trecut iarna asta,mai am un an si 9 luni rezidentiat si o voi scoate eu cumva la capat-pe zi ce trece lucruri care pareau inaccesibile le fac tot mai usor,ba chiar zambesc si ma mir ca alta data imi luau atata timp.Cel mai important pentru mine este sa ma organizez -la treaba asta lucrez non stop 🙂

  87. As vrea sa avem mai multe informatii despre descoperirea vocatiei.Articolele si sfaturile date deja sunt foarte bune, insa daca ne-ai mai ajuta nu ar strica.

  88. ESTI TARE!Poti da f multa energie celor care te citesc. O sa incerc sa la dau acest link si elevilor pe care ii consider deosebiti, inteligenti, creativi. Daca au rabdare sa citeasca o data, mai departe va merge de la sine. Esti prietenul nostru… ceau

  89. Hei! Pentru mine cel mai important lucru cred ca ar fi increderea in sine (care mie imi cam lipseste) si iubirea (deja is doua, dar nu ma pot hotara). Probabil ca viziunea mea asupra iubirii e putin cam idealista in sensul ca o simt pur si simplu si mi se pare normal sa iubesti pe cineva, dar sincer inca mai cred in iubirea aia perfecta, care totusi cred ca vine un pic mai tarziu decat orice altceva si nu stiu daca idealismul si naivitatea sunt calitati sau defecte. Vroiam sa te ma intreb ceva :D.. Tu cum le-ai explica alor tai ca ei nu te pot obliga sa crezi in ceea ce cred ei si ca esti in momentul ala din viata cand vrei pur si simplu sa cunosti si sa iti creezi propriile idei fara ca ei sa sara pe tine zicandu-ti ca esti inca un copil fara discernamant si ca atata timp cat vei fi intretinut de ei nu ai voie discuti ceea ce ei iti cer sau zic !? Chiar mi-ar folosi sfatul tau … 🙂

  90. Pera, nu tin sa folosesc ‘cuvinte mari’, dar esti fantastic…ai o ambitie si o perseverenta rar intalnita! Ma bucur ca acum aproape 2 ani am citit cartea ta – ‘Personalitate Alfa’ si sunt recunoscatoare pentru toate sfaturile si indrumarile pe care le-am gasit si aplicat de atunci!
    Sa ai succes, sa ajuti in continuare, sa fii mereu puternic si sa reusesti sa schimbi vieti! Pentru ca asta faci!
    Felicitari si multumesc!

  91. Buna, vroiam doar sa iti multumesc pentru faptul ca ti-ai gasit vocatia si ai realizat toate aceste materiale.Aveam mare nevoie de ele ,eu am fost sus ,le-am avut pe toate: bani ,statutul,corpul,cariera,relatia perfecta si le-am pierdut din vina mea.
    Acuma ma aflu in plin proces de refacere si de reconstructia si vroiam doar sa iti spun ca ma ajuti foarte mult sa imi fac o fundati corecta si sa evit repetarea greselilor .
    Asa ca te rog sa continui cu ce faci ca faci bine.

  92. Pt. mine personal drumul dezvoltarii personale a inceput practic cu recomandarea site-ului AS de catre un prieten si urmarirea serialului realizat de Mystery, despre seductie… 🙂
    Eu fiind mai exploziv de felul meu, la scurt timp a urmat personalitatealfa, nlpmania si alte site-uri. Practic nu pot gasi o exprimare care sa reflecte cat de mult m-am schimbat, cat de mult am evoluat in bine, asta in mai putin de 1 an de cand am auzit macar de acest concept, ca sa nu mai vorbim de aplicat! 😀 Practic in cateva luni am facut un progres care mie personal mi se pare enorm, chiar daca sunt constient ca e abia inceputul. Nu ma apuc sa insir acum toate beneficiile pt. ca sunt prea multe pt. un simplu comment, dar ochii cu siguranta mi s-au deschis, asta e clar! 😉
    Am citit si cartea ta – Personalitatea Alfa – si o am si pe cea de-a doua pregatita aici langa mine, isi asteapta randul sa o devorez… 😀 Totusi, acesta este doar inceputul unui lung proces evolutiv in care fiecare are nevoie de tot ajutorul din lume, precum si de multa vointa, determinare si daruire!
    Eu as dori sa stiu niste titluri de carti care pe tine personal te-au ajutat in calatoria ta de dezvoltare, sau titluri care crezi ca ne-ar ajuta pe noi pe acest drum… 🙂 Oriunde, nu conteaza.. 😀

    1. Psihologie
      1. Nathaniel Branden – Cei 6 stalpi ai increderii in sine http://www.amsta.ro/carte/Cei-sasestalpi-
      ai-increderii-in-sine/8
      2. Tony Schwartz – In forma la serviciu si acasa http://www.curteaveche.ro/
      In_forma_la_serviciu_si_acasa-3-262
      3. Martin E.P. Seligman Optimismul se invata
      http://www.humanitas.ro/humanitas/optimismul-se-invata
      Sanatatea
      1. The Blue Zones: Lessons for Living Longer From the People Who’ve Lived the
      Longest by Dan Buetner http://www.amazon.com/Blue-Zones-Lessons-Living-Longest/dp/
      1426202741
      2. Tim Ferrisss – 4 hour body
      http://www.amazon.com/4-Hour-Body-Uncommon-Incredible-Superhuman/dp/030746363X
      3. La frontiere sanatatii de Christine Page – http://www.edituramix.ro/?53t4l&v7f2k=1992
      4. http://bodyforlife.com/
      Vocatia
      1. C. G . Jung – Dezvoltarea Personalitatii http://www.librariabucuresti.com/Carti-
      Dezvoltarea_personalitatii-1658.htm
      2. The element by Ken Robinson http://www.amazon.com/Element-Finding-Passion-Changes-
      Everything/dp/0670020478
      3. Starea de flux – http://www.elefant.ro/carti/autoeducare/spiritual/starea-de-flux-psihologiaexperientei-
      supreme-17914.html
      4. Descoperirea propriei personalitati
      http://www.librarie.net/carti/14288/Descoperirea-propriei-personalitati-Paul-D-Tieger-Barbara-
      Barron-Tieger
      1. Arthur Schopenhauer – Viata , amorul, moartea http://www.price.ro/
      preturi_arthur_schopenhauer_viata,_amorul,_moartea_28322.htm
      2. Manageri si mentori
      http://www.curteaveche.ro/Manageri_si_mentori_Crearea_parteneriatelor_educationale-3-675
      1. Toate cartile lui Jacques Salome – http://www.elefant.ro/carti/autori/jaques-salome-
      10173.html?gclid=CNWviZvk-asCFcJ-mAodRg9Hjg
      2. http://www.artaseductiei.ro
      3. http://stilultau.com – pentru femei
      4. Cele cinci limbaje ale iubirii
      http://www.librarie.net/carti/5209/Cele-cinci-limbaje-iubirii-Cum-exprimi-fata-partener-implicareatrup
      Banii
      1. Harv T. Eker – Secretele mintii de milionar http://www.curteaveche.ro/
      Secretele_mintii_de_milionar_Stapanirea_jocului_interior_al_bogatiei-3-526
      2. Napoleon Hill de la idee la bani http://www.librarie.net/carti/18730/idee-bani-Napoleon-Hill
      3. http://www.milionarulmioritic.com

    1. am vazut si eu filmul. sincer, tind sa cred ce se spune pe acolo. chiar daca nu mot-a-mot, dar ideea principala cred ca e adevarata

    2. singurul lucru care cred ca a fost probat de acolo de toata lumea cred ca e urmatorul: cum te trezesti dimineata asa o sa-ti mearga toata ziua… te trezesti zambind, o sa-ti zambeasca fiecare particica din univers, iar daca te trezesti morocanos, ai toate sansele sa te impiedici toata ziua:)))

  93. Libertatea este o valoare primordiala fara ea nu am fi integrii am fi inchistati si saraciti sufleteste.Eu ca una ditre valorile mari ar fi iubirea fara ea nu ai putea sa faci nimic poate doar bani dar ce folos nu iti vor folosii la nimic ! Oricum draga Pera multumim pentru ceea ce faci pentru noi si cred cu siguranta ca valorile de mai sus le ai si pentru mine TU esti o valoare ……….

  94. un articol care iti gadila putin mintea. ca si majoritatea articolelor tale de altfel. iar ca si valoare, cred ca numarul unu e pacea sau linistea interioara (acea privire relaxata indiferent de situatie)…daca nu e un termen prea complex ca sa fie considerat o valoare

  95. Ce faci mai PEra, uite cate com ai strans! Bravo, bravo, pai cine mai e maestru ca tine? 🙂 eu sunt cursanta ta la Impulsul, curs care e THE BEST! Atatea usi mi-a deschis cursul asta si site-ul tau…e incredibil! ma refer la usi in mintea mea si apoi s-au deschis si in realitate! vin una dupa alta! 🙂
    Prima valoare la mine este descoperirea vocatiei, ca doar pentru asta traiesc acum! si cum o vad eu intr-o personalitatea alfa? Simplu! fara ea nu se poate! ai atins apogeul cu adevarat atunci cand ti-ai descoperit rostul pe lumea asta, poti trai din pasiunea ta si ii poti ajua si pe cei din jur! asta e deviza mea acum! nu mai cred in nimic altceva!am intrat atat de tare in jocul asta al „seductiei vocationale”..incat, Doamne,,ma crezi ca-mi tine de foame, somn…chiar ieri vorbeam cu o prietena si ii spuneam ca vreau sa ajung in Tibet (unul din locurile pe care as vrea sa le vad in viata asta, e atat de incarcat spiritual) si sa stau langa un budist din acela, sa fiu ca el, inteleapta, sa cunosc toate adevarurile lumii..sa fiu atat de linistita si impacata cu mine incat NIMIC sa nu ma descentreze…sa fiu eu cu mine, cu vocatia mea, cu sinele meu superior….sa fiu cea mai buna varianta a mea, asa cum spui si tu! PS. poae fi asta o vocatie, sa ajung un mare intelept?:) nush dar de cand ma stiu si vedeam filme in care aparea un batranel intelept care stia exact cum va arata drumul eroului eu voiam sa fiu ca el, mi se parea fascinant! as sta ore in sir, zile langa un aesemenea om sa ma invete tot ce stie! apoi sa devin maestra! 😀 :)) hai ca deja visez cu ochii deschisi! te pup si multumim ca ne faci sa ne simtim atat de speciali! te iubim Peraaaaaaaaaaaaaaaa!

  96. familia si iubirea, daca nu ma simt iubita nu am puterea sa fac nimic, nu am incredere si nici forta interioara de care este nevoie zilnic in momente solicitanta si sub presiune….

  97. Acum parerea mea despre acest site… iti da o doza de optimism, ti se demonstreaza ca se poate, insa e o aberatie sa inveti un om ca poate face chiar orice…. la vocatia omului se poate lucra, dar individual…. fiindca nu fiecare om se poate regasi in exemplele date sau in prelegerile cateodata mult prea generale… un lucru e cert… fiecare trebuie sa lucram la punctele noastre mai putin forte, de personalitate, iar poate spre mijlocul drumului cu rezultate certe sa incercam marea cu degetul

  98. Buna!
    Cea mai importanta valoare pentru mine este familia, mai ales copiii pentru ca mi-am dat seama ce mare responsabilitate are un parinte fata de viitorul copiilor. Am inteles despre asta destul de multe inca din adolescenta, din greselile parintilor mei, apoi din propriile-mi greseli ca parinte.Sunt constienta ca mai am multe de invatat despre cum sa-mi educ copiii si cum sa-i pregatesc, dar pentru a creste viitoare personalitati alfa puterea exemplului este esenteliala.
    Mai lucrez inca la partea cu vocatia, pregatirea mea de inginer, apoi experienta in munca in cu totul alte domenii, o pauza in ultimii 5 ani (pentru cresterea celor doi copii) nu-mi ofera deocamdata prea multe perspective. Vreau sa fiu si din punct de vedere profesional un exemplu pentru copiii mei si pentru asta sunt aici.

  99. uh ma bucur sa vad si parinti pe aici.salut pera.citesc articolele tale de ani de-acum.eu m-amnascut din fericire cu incredere de sine, am fost lasata libera nu mi s-au pus restrictii,niciodata nu le-am suportat si azi cred ca parintilor nu le-a parut rau.cu toate astea am o mare problema, nu reusesc sa-mi descoper vocatia.pur si simplu nu reusesc.imi doresc sa am putina liniste si-mi mai doresc sa fiu o prietena de nadejde pt fiul meu astea sunt cele mai mari dorinte ca in rest…nu stiu cat mai conteaza.iubire? prea putin ,in afara de parinti si copil nu cred ca m-a iubit cineva cu adevarat vreodata si nici nu-mi mai doresc a trecut vremea.pera la mine au trecut mai bine de 10 ani de cand tot caut vocatia,de ce n-o gasesc?

    1. Cred ca vocatia este iubirea din tine transformata in munca.
      Tu spui ca nu te-a iubit nimeni si aici cred ca e problema. Inca nu ai descoperit ca nu trebuie sa te iubeasca nimeni, prima oara trebuie sa descoperi cum sa te iubesti tu pe tine, sa descoperi iubirea DIN TINE. De acolo pleaca totul. Vei descoperi cu cat te iubesti mai mult ca te iubesc si cei din jur mai mult si probabil…vei incepe sa iti traiesti si vocatia

  100. Buna,valoarea mia numarul unu este: FERICIREA !!!Aceasta valoarea pentru mine inseamna TOTUL.O personalitate ALFA trebuie sa aiba stare de spirit implinita,sa se simta bine in pielea sa.Pentru a avea succes in toate trebuie sa fii FERICIT.

  101. Pera, merci p-u un astefel de articol motivational, vreau si eu, sa ma simt acasa alaturi de personalitati alfa. Principala prioritate la moment p-u mine este familia nou creata si dorinta mea interioara de a creste spiritual impreuna, p-u ca am alaturi o persoana fff constienta si extraordinar de rabdatoare. Spun asta nu numai ca simt ca iubesc persoana de linga mine, dar si pentru ca o stimez ca personalitate. Problema numarul unu egelozia mea exagerata ce vine dintr-un trecut extrem de dureros…si p-u ca nu vreau sa fiu sclava a trecutului, vreau sa nu mai provoc durere acolo unde este locasul fericirii. Multumesc.

  102. am citit cat de multe comentarii am putut si pana acum nu am gasit nicio „personalitate alfa” printre cititorii tai….chiar crezi ca o personalitate alfa asa cum o denumesti tu, are nevoie de indrumare si s-ar arata pe un blog oarecare in speranta ca va gasi ceva ce-i lipseste? unei asemenea personalitati nu-i lipseste nimic, stii de ce? pentru ca acea persoana cunoaste cel mai bine ce are nevoie si ce nu, stie prea bine ce vrea de la viata si face usor diferenta dintre bine si rau. aaa, tu vrei sa creezi personalitati „alfa” cica…imi pare rau sa-ti distrug visul, nu asta era intentia mea, un om perfect nu e neaparat perfect si pentru ceilalti…dar faci o treaba buna…

    1. O personalitate alfa se educa tot timpul, nu e nicio problema sa inveti de la altii. Toti invatam din experientele noastre si alte altora. Arata-mi un alfa care nu invata de la altii.
      Cred ca majoritatea celor care ma citesc usnt mai alfa decat tine 🙂

  103. a…si apropo, chiar ii inveti pe oameni sa faca bani? c’mooon, cat ma costa sa ma inveti si pe mine? =))

    1. Zano draga, sa stii ca pe mine personal site-ul chiar m-a ajutat si mi se pare foarte util, fara „vrajeli”.. 😉 Eu acuma ce sa iti mai zic; sincer nu ma apuc sa-ti demontez comentariul pt. ca eu unul stiu ce vreau sa fac si sa desfasor astfel de activitati in momentul de fata nu e pe lista mea de prioritati, plus ca oricum se pare ca tu poti sa-ti dai seama de caracterul si capacitatile unui om dintr-un simplu comentariu pe net.. 😀 doar esti zana nu?! 🙂 intrebarea mea e: esti si buna? :))))

  104. Multumesc pentru articol!
    Pentru mine valoarea suprema este libertatea, incepand cu cea financiara. Voi sarbatori ziua cand nu va mai trebui sa muncesc zilnic pentru bani, ci banii bine investiti vor munci pentru mine.
    Am descoperit destul de tarziu ca eram o „oaie”, citind cartile lui Robert Kiyosaki, insa din momentul in care am realizat acest adevar, am inceput sa lucrez la eliberarea mea. Cum sunt la inceput de drum m-ar interesa mai multe istorii despre oameni care au parcurs deja acelasi traiect spre eliberare.

  105. Ai foarte mare dreptate! Problemele trebuie stârpite de la rădăcina și nu cu soluții magice! Te citesc de la 19 ani și acum am 25 dar și tot ceea ce sunt azi ca persoana e din cauza ca am luat-o treptat. Pas cu pas. Cred ca am evoluat deodată cu tine dar ca eu în măsura mai mica. Am învățat foarte multe chestii bune de la tine. Cum sa agat femei, cum sa am incredere in mine, cum sa pastrez o relatie, cum sa fac bani fara sa fiu angajat. Iti multumesc sincer pentru munca pe care o faci si pentru curajul pe care l-ai avut ca sa modifici lumea!

  106. Buna.
    Azi te-am descoperit.Nu am apucat sa citesc prea multe comenturi, insa inteleg ca e o adevarata comunitate aici.
    In meseria mea ma ghidez dupa disciplina, dupa lucrurile care trebuie facute bine, imi place sa am libertate de miscare.In viata personala insa, lucrurile nu stau asa cum mi-as dori. Sunt divortata si am o relatie de 3 ani. Insa nu mai stiu daca o am din cauza ca mi-e frica de singuratate mai mult.Familia mea, inseamna foarte mult pentru mine, fara a exagera. Cred ca imi lipseste stabilitatea pe care o caut in omul de langa mine.
    Sunt multe de spus. Insa cu alta ocazie poate.
    Sa auzim de bine !

  107. salut Pera.
    As vrea sa ma simt ca acasa in personalitatea alfa, atunci cand vorbesti despre increderea in sine care mi se pare CEA MAI IMPORTANTA din toata personalitatea unui om. Vreau sa ma inveti sa fiu sigur pe mine, vreau sa ma inveti sa am o stima de sine ridicata, vreau sa ma inveti sa ma iubesc pe mine, sa invat sa ma iert, sa ma accept asa cum sunt.
    Vreau sa ma simt ca acasa atunci cand scrii un articol si am doar lucruri bifate.
    multumesc pera.

  108. Salut.
    Ce am eu nevoie pe acest blog sunt modalitatiile prin care pot sa imi infrang timiditatea si lipsa de tupeu.Acel sentiment ca oamenii din jur sunt superiori si ca nu am niciodata nimic de spus.
    Este foarte greu sa traiesti cu asa o slabiciune deoarece nu ai curaj sa iti implinesti visele.

  109. Valoarea dupa care ma ghidez in viata e iubirea.
    Pentru mine, iubirea e cea mai frumoasa forma de a trai.
    Pentru o personalitate alfa, iubirea ar trebui sa fie modul sau principal de a-si trai viata, adica sa poata iubi orice ii iese in cale: oameni, animale, plante, lucruri; sa se simta bine cu tot ce este pe aceasta planeta!
    Mi-ar placea tare mult daca ai imparti acest blog in 4 parti: iubire, vocatie, bani, sanatate, pentru ca ai zis ca te-ai dezvoltat foarte mult in aceste 4 domenii si oricum se vede asta si prin ceea ce scrii. Asa fiecare om s-ar duce la articolele depre care vrea sa citeasca. Ar fi fain si ca atunci cand faci un articol nou sa zici si din ce categorie este.Asa cred eu ca ar fi mai bine !
    Multumesc,
    Cu drag, Andrei

  110. Valorile dupa care trebuie sa ne ghidam in viata sunt intradevar multe.Dar pe primul plan,la acelasi nivel trebuie sa fie iubirea,familia si sanatatea.Celelalte vin de la sine.
    Ma bucur ca am avut ocazia sa te cunosc.

  111. Buna Pera,
    Incerc sa citesc cat mai multe articole de pe Personalitate Alfa, intrucat sunt educative!Pretuiesc foarte mult ca valori iubirea neconditionata,ratiunea,curajul, perseverenta de a cauta si a ajunge mai sus si nu in ultimul rand un strop de umor de calitate!E benefic sa gasesti aceste calitati intr-o comunitate, fie ea si Alfa!!!

  112. Și pentru mine, așa cum am văzut și pe alte postări, cea mai importanta in acest moment al vietii, (pentru că traim, cred eu, multe adevaruri de moment), cea mai importantă, e iubirea. Cum mi-ar place sa fie iubirea pe care eu s-o daruiesc celorlalti, (și incă nu e)? Neconditionata, răbdătoare, puternică. Să se împletească cu prietenia, pentru că altfel nu se poate. 
    Cred ca in cazul unei personalități alfa iubirea devine înțeleaptă, căci doar astfel poți dărui fără să aștepți nimic în schimb, deși mie acest gen de iubire mi se pare că nu aparține oamenilor reali ci mai degrabă sfinților de care vorbeai într-un articol… Să fie doar înțeleaptă și încrezătoare… și mai e ceva, să fie împărtășită și să-și găsească ecoul în ființa dragă… 
    *** 
    Ma bucur că ma aflu aici si multumesc!

  113. buna Pera. Numele meu este andrei si sunt in primul an de facultate.. Eu personal ma ghidez in viata dupa libertate, de aceea am ales sa urmez o fracultate care sa imi ofere ocazia sa calatoresc  si sa intalnesc oamenii de tot felul. apropo sunt foarte pasionat de mintea umana sa spun asa si am vrut sa dau la psihologie , dar am ales pana la urma sa studiez psihologia ca un hobby.

  114. Hello.. valoarea numarul 1 pt mine este libertatea! ..dar imi e un pic dificil sa transpun in cuvinte ce inseamna… dar simt ca e esentiala. Mi-ar placea sa gasesc aici ceva provocari practice care sa se transforme in obiceiuri sanatoase pt noi toti. Tot respectul pt munca pe care o faci!

  115. Buna Pera.Ma numesc Roxana,sunt din Timisoara si sunt eleva in clasa aXII-a.Cea mai importanta valoare dupa care ma ghidez in viata este iubirea.Iubirea,pentru mine,inseamna afectiune,prietenie,respect,acceptare.Fapte care ma fac sa am inchedere in mine,altfel sunt dezamagita si cu greu am incredere in cineva.Ma gandesc ca daca as fi putin mai indiferenta, nu as suferi asa de mult atunci cand sunt unele certuri de exemplu.Dar nu stiu daca procedez tocmai bine.Imi place foarte mult ce scri si te admir pentru ceea ce ai reusit sa faci pentru tine in primul rand,sa te dezvolti personal.Am citit acum ceva timp cartea prietenei tale,Andreea Papp,Secretele unei femei atragatoare,iar asta ma facut sa imi doresc sa citesc cat mai multe lucruri despre dezvoltare personala si sa vreau sa merg mai departe la psihologie.Dar multi imi spuneau: nu te du acolo,ca e foarte mult de invatat si iti vei gasi greu un loc de munca,inafara de psiholog.Te ajuta facultatea sa te dezvolti personal? Nu prea cred.

  116. Mi-a placut articolul si sinceritatea cu care ai abordat acest subiect. Nu vreau sa te supar, dar daca vrei si poti modifica la inceputul si sfarsitul articolului cuvantul „de asemenea” care se scrie dezlegat.
     
    „Deja esti cu mult in fata acelor oameni pentru ca DACA si CAND se vor hotara ” – cred ca ai vrut sa zici „hotari”. In rest, e ok:D 
     
    NU pot sa nu-ti dau dreptate la urmatoarele afirmatii si anume: 
    „Este un cerc vicios.
    Expertii din aceasta lume care au solutii reale si adevarate, sunt saraci si nu pot sa isi vanda expertiza pentru ca oamenii nu vor solutii reale si adevarate ci vor solutii rapide si magice. ”
     
    „Cred ca daca esti foarte bun in domeniul tau de activitate nu ai cum sa nu faci bani la un moment dat.”
     
    Repet, mi-a placut foarte mult abordarea ta, te respect pentru ceea ce faci iar valoarea unu dupa care ma ghidez este la fel ca si la ceilalti si anume”iubirea”.
     
    O Seara placuta.
     
    Cu drag, Delia (Aqs AD)

  117. Te-am descoperit întâmplător, la sugestia unei prietene. Mă regăsesc în gândirea ta. Pentru mine este greu să spun care este valoarea numărul 1, pentru că toate au aceeaşi importanţă. Să spunem că dacă suntem sănătoşi, putem aborda şi promova şi celelalte valori (am o experienţă groaznică d.p.d.v. al sănătăţii). Fac eforturi permanent să mă menţin sănătos (regim alimentar, mişcare, odihnă, relaxare, gândire pozitivă etc.). Ionuţ.

  118. Sa ai relatii de respect cu oamenii din jurul tau cred ca e o valoare cu adevarat importanta.Mi-as dorii sa stiu mai mult despre asta.

  119. In momentul in care ai parte de visuri, iubire si libertate sa poti face ceea ce doresti, nu cred ca te mai poate opri nimic in a gasi fericirea.

  120. Despre definirea conceptului de valori stiu ca am auzit prima oara intr-un audio training al lui Tony Robbins si de atunci le repet in fiecare zi pentru a nu uita ceea ce-mi defineste existenta:
     
    Progres, Actiune, Curaj, Iubire, Sanatate, Fericire, Contributie.
     
    Imi place blog-ul tau foarte mult, poate ar fi si mai interesant daca ai trece la varianta de articole video, care au un impact si mai mare. Iti dau un exemplu de blogger, pe care il stimez de asemenea foarte mult:
     
    http://www.jonathanbudd.com
     
    Ia atitudine,
    Ciprian

  121. Primul lucru pe care l’am facut nu a fost decit sa dau un search pe google ….. ma pasioneaza psihologia,cred ca de mic copil …. de mic am avut ascunsa in mine senzatia ca corpul uman e in stare de lucruri imposibile (Am ascunsa in mine chiar ideea de regenerare infinita,cred ca asta este un instinct care trebuie activat de corp,la fel cum este activat si cel de frica,ura,alte senzatii) iar eu sunt o persoana unica pentru fiecare ce ma intilneste,sunt total convins de asta dar nu am voie sa fac abuz de lucrul asta,am nevoie doar de viziunea mea complexa asupra fiecarei molecule puse in miscare … ideia asta se insinueaza automat in mintea altor persoanelor pe care ii inconjori,de ce zic ii inconjori…deoarece tu alegi daca mintea ta are nevoie de vocea unuia sau oricarui altuia din imprejurare,oricare,infinita…complexitatea asta se preia doar fiind in aproprierea unei asemenea persoane,fie ca ne dorim sau nu asta.(Ai prieteni depresati…devii la fel … ii ai doar pe cei optimisti, zbori impreuna cu ei).Corpul tau emana energia propriilor tale principii,energie care este preluata automat de persoanele din preajma.Inca ceva interesant e ca chiar si cel mai simplu si banal lucru poate avea inexplicatii. (Ultimul exemplu poate fi o lenta rosie,care in urma cu 4 luni a fost pusa pe mina fiecarui elev de clasa 12 ,era o serbare…asa ne remarcam. Ideea e ca lenta aia a stat pe mina mea continuu 4 luni 2 zile,concentram toata puterea spirituala in ea , nu era purtata doar pentru faptul ca daca porti rosu nu te poate deochea nime..blabla….In final am dat lenta cuiva , o persoana cu care imi va fi deja mai dificil sa tin legatura,un lucru incontestabil care pare trist,dar defapt e o experienta noua emotionala care ma v’a face mai puternic si decis…trecem la lenta, am oferit’o spontan,intr’un moment cind trebuia sa plec pe 1 saptamina peste hotare,dar am facut’o fara regret….am avut o explicatie in voce tare :”De orice lucru la un moment dat ne despartim,chiar si de cea mai speciala persoana pe care o consider eu ca fiind>in sens ca mai avem un ultimat de 1 luna ” i’am pus lenta pe mina….. a 2a zi formez numarul ei mobil, raspunde fratele si imi spune ca e pe’afara…. il rog sa’i transmita : daca „Lenta se afla in siguranta in continuare?”…doar atit….astfel si cel mai simplu obiect poate deveni o comoara,trebuie doar sa stii sa il incarci energetic … cu ajutorul psihologiei umane,fireste !!) . Ash mai povesti cite ceva, dar cred ca am o stare de somn )) 😀 Paaa !!! p.s:am o senzatie care ma face sa cred ca devin bolnav mental atita timp cit povestesc astfel de lucruri,dar cred ca e de vina lipsa de persoane cu care pot fi adevaratul EU !!

  122. Un preot nu poate vorbi decat in Biserica. In celelalte locuri vorbiti voi !
    Pera tu vorbesti de Dumnezeu fara sa-I spui numele.
    Nimic din cele 8 puncte nu sunt in contradictie cu Invatatura lui Dumnezei si mai mult, o aplica .
    Dumnezeu ne-a invatat mai intai, avem misiunea de a face lumea mai buna, culegi ceeace semeni…..
    Un om trebuie sa invete indiferent de varsta, multumesc Pera pentru invataturile tale.
    Pe mine ma intereseaza mult cele de relationare, comnicare, emotivitate….
    Mulumesc.

  123. buna Pera! imi place mult sa-ti citesc lucrarile, desi nu cred ca am nici o luna de cand te-am descoperit si pot spune ca mi-am schimbat un pic modul de a privi lucrurile. Simt ca daca iti urmez sfaturile reusesc pe perioade scurte sa fiu cum imi doresc,dar nu total cum asa vrea,de aceea simt ca m-ar ajuta cateva randuri de la tine trimise la dresa mea. Inca nu stiu exact cum sa-mi gasec motivatia pentru ceea ce fac cand eu nu stiu care sunt talentele mele si ce vreau sa fac.Banuiesc ca iubirea e ceea ce ma motiveaza, pentru ca daca am afectiune, incurajari din partea celor dragi si ma simt iubita prin gesturi aparent banale cum ar fi( tinutul de mana pe strada, o imbratoisare dimineata la plecare, un sarut de noapte buna, etc), am motivatie interna pentru a-mi creste vointa pentru realizarea dorintei care o am la un moment dat, ceea ce ma impulsioneaza sa-mi ating scopul si astfel ajung sa am incredere in mine ca pot. Pe al doilea loc se afla libertatea, apoi familia, Zi-mi te rog daca gresesc gandind asa, pentru ca stiu ca increderea in mine ( lucru ce-mi lipseste ) se optine altfel. Multumesc pentru rabdarea cu care ai citit aceste randuri si astept raspuns.
    o seara frumoasa..

  124. buna,eu ma ghidez in viata pe familie ,pace, armonie dar si bani caci cu bani putem umple unele neajunsuri,dar nu bani st pe primul loc,pe primul loc la mine este iubirea din familia mea sotul si fata mea,caci acum am familia mea personala,familai unde am crescut am trecut-o pe locul 2 ! 🙂

  125. Ziua buna pera!!! ce vreau eu sa gasesc pe blogul tau ???? cred ca deja gasesc tot, sfaturi, lectii de viata, lectii de dezvoltare personala, gasesc in tine un prieten, un mentor, ce mi-as putea dori mai mult? valoarea numarul unu pentru mine este independenta si libertatea, increderea , iubirea de sine si atitudinea pozitiva, toate astea sunt legate intre ele si formeaza esenta pentru atingerea celorlalte obiective…job, relatie dragoste, lucruri materiale etc.

  126. Eu cred ca Iubirea este cea care conteaza cel mai mult. Cred ca daca iubesti cu adevarat pe oricine poti fii fericit, iar cu o gandire pozitiva impreuna cu entuziasmul, determinarea si curajul de a te lasa ghidat de SIne poti muta muntii din loc.
    Cred ca persoana mea e cea mai importanta fiindca daca eu reusesc sa-mi gasesc scopul, sa-mi rezolv problemele interioare si le transcend pot sa-i ajut si pe altii sa simta bucuria de care au atata nevoie !
    Te imbratisez cu drag !

  127. minunat articol!!! mai ales „Deja esti cu mult in fata acelor oameni pentru ca DACA si CAND se vor hotara sa faca si ei schimbari adevarate, tot la personalitatea lor vor ajunge si pana atunci tu deja vei avea un avantaj urias pentru ca dezvoltarea personalitatii are aceleasi etape pentru noi toti.”
    magic, superb, mirific acest paragraf.

  128. Sportul, sportul pe care l-am practicat 8 ani de performanta incepand de la varsta de 9 ani . Baschetul imi ofera dragoste sau mai bine zis , dragostea pentru sportul ASTA ma face sa ma simt liber, sanatos (aici mai este de lucru ) si in special sa daruiesc DRAGOSTE pt sport si pt copiii pe care ii antrenez . Este ceva mirific pt mine, ma simt excelent in pasiunea mea care pur si simplu mi-a schimbat viziunea asupra lumii. Totul a cam inceput de aici , Personalitatealfa 🙂 , sunt mandru de asta , a inceput cu frica, teama dar acum e ceva de vis si va fi din ce in ce mai frumos . MA SIMT ACASA !!!

  129. Am nevoie de un loc, online sau offline, unde sa cunosc oameni, sa interactionez cu ei, sa invatam impreuna despre evolutia noastra. Un loc vesel si util pentru multi … sa fie ca un grup mastermind imens. 🙂

    1. Buna Andreea,
      Cautam de ceva vreme un asemenea grup , cu oameni pozitive si deschisi care sa-si impartaseasca experientele si sa se motiveze reciproc pentru a atinge noi obiective 🙂 ar fi interesant daca am pune bazele unui asemenea grup 😛 astept sugestii

  130. Libertatea care implicit se refera si la independenta financiara…deoarece cand ajungi in acest stadiu al evolutiei la care ma refer(independenta)…lumea e a ta in totalitate deoarece esti liber pana intr-o anumita masura sa experimentezi toate lucrurile greu de realizat de pana atunci si in acelasi timp ai la dispozitie resursele esentiale petru a realiza aceste lucruri(implicit bani si libertate)….

  131. buna… In primul rand vreau sa spun ca libertatea este cea mai mare valoare a mea… de libertate am avut parte de la tatal meu intotdeauna (sunt orfan de la 13 ani) si am prins prea mult gustul libertatii si nu vreau sa o pierd pentru nimic in lume, iar la o personalitate alfa libertatea este vitala

  132. visuri,ambitie,planuri si aplicate in functie de instinct! impulsul de moment.nu infranez nimic. doar in dragoste le-am calculat,..dar vad ca nu e ca la sah.acolo mai am de lucrat.am sa actionez la fel. va recomand si voua!

  133. majoritatea ..vad ca au zis : „libertatea” . bun ,am inteles ca asta va doriti,sau asta aveti,dar pe asta poti sa ti-o ei oricand.cine te poate impiedica? nu esti sclav !!!! ganditi-va la altceva!!1 treceti mai departe.

  134. Din nou ai atins „coarda sensibila” cu acest articol. 🙂 Felicitari in primul rand pentu promisiunile facute la inceputul facultatii. „Cinstea te pune la loc de cinste.” 🙂 La inceput ma simteam singur in potriva „furtunii”, dar cand l-am gasit pe Pera Novacovici pe youtube vorbind despre frica(iar mai apoi celelalte articole si blogul), atunci am zis: „Nu, nu sunt singur. Si parca stiam asa.” Eram proaspat „trezit”, iar teama inca era si destul de accentuata, dar dorinta de schimbare era atat de mare(mi-am spus asa: Chiar si cu pretul vietii, eu voi infrunta frica si voi trece „marea” pentru ca stiu ca undeva, acolo, in larg este visul meu si fericirea.) incat, ghidat si incurajat de tine, am lasat-o sa ma strapunga, sa treaca prin mine, sa tremur precum o racitura, cu gandul ca mai rau de atat nu poate fi si intr-un final sa se rataceasca in urma mea. Draga Pera, din prima clipa eu m-am simtit acasa. Nu cunosc un cuvant pentru a descrie recunostinta ce o simt, dar cel mai potrivit dintre cuvintele ce le cunosc este: MULTUMESC PROFUND! 😉
    Cat despre valorea numarul 1 dupa care eu ma ghidez este Iubirea. -mai apoi cinste/sinceritate/corectitudine, libertate, visuri, bani, bunavointa, familie, etc. Cu drag si respect. .

  135. Buna Pera,
    Pentru mine familia are cuvantul cel mai greu de spus in modelarea si perfectionarea personalitatii mele.Alaturi de familia mea regasesc puterea unori noi inceputuri,rezistenta in fata furtunilor neasteptate pe care ti le aduce viata in prag.
    Mi-as dori ca fiecare dintre noi, pe langa cercul zilnic care uneori e mare sau mic ,in care ne invartim toti…sa isi gaseasca energia si dragostea plecand de acasa ,pe care mai apoi s-o canalizeze spre cei din jur.

  136. Consider ca iubirea este cheia #1 cu ajutorul careia ne putem ghida in viata fara teama de a gresi. Este liantul ce aduce impreuna toate lucrurile de care ai nevoie in aceasta viata. Intr-o personalitate alfa exista iubire si ea se manifesta in multe ipostaze din viata sa. Cat priveste ce as dori sa pui pe blog…este foarte simplu pentru mine: ce urmeaza dupa descoperirea vocatiei ? Acceptand ca tocmai destinatia este reprezentata de calatorie, am putea face pasul urmator dupa descoperirea vocatiei (inclusiv consecintele) ?

  137. Salut,
    Ma pui sa aleg din toate o singura categorie si nu imi place…:) Sau asa simt eu! Toate aspectele sunt fffff importante! In primul rand motivatia de a face schimbarea si de a parcurge drumul schimbarii, este foarte importanta! Ma gandeam cum as putea sa imi rup un an din viata…!

  138. Buna Pera, imi place mult articolul si mi-a atins sufletul. Valorile pricipale din viata mea sunt familia si iubirea,fara acestea doua nu as putea exista.Pentru mine familia este baza echilibrului meu.
    Ceea ce mi-ar placea sa invat cel mai intens,este cum sa relationez cu cei din jur,cum sa comunic si sa mentin relatii sanatoase ce cei din jurul meu.
    Si foarte importartant pentru mine,cum sa ii fac pe altii sa iasa din zona de confort,desi ei se incapataneaza sa stea blocatii in ,,confort,, si nici macar nu isi dau seama ca se afla in acea zona periculoasa a confortului.

  139. Pentru mine libertatea este valoarea numarul 1. Asta inseamna sa dezvolt cat mai multe abilitati pentru a ma descurca cat mai bine vis a vis de provocarile care apar in viata oricui. Libertatea inseamna pentru mine sa te simti bine cu tine, sa atragi cat mai multe situatii pozitive, relatii de calitate, iubire, apreciere, bani. Pentru asta trebuie sa lucrezi mereu la dezvoltarea ta personala, iar asta nu se face peste noapte, trebuie sa lucrezi la asta zi de zi, trebuie sa investesti munca, organizare, disciplina, insa e foarte important sa-ti acorzi si momentele tale de reaxare si distractie. E important sa muncesti cu optimism pentru scopurile tale viitoare, insa sa nu uiti sa te bucuri de prezent.

  140. Salut Pera,
    valoarea mea numaru 1 este libertatea(sa fac ce vreau eu, cu cine vreu , cand vreau)
    Multumesc

  141. eu nici macar nu citesc reclame gen :pastila magica,din pacate a trebuit tot ce ati scris in acest articol sa invat pe propia mea piele.oricum este bine ca l ati scris pt ca sa le deschideti ochii multora.multumim

  142. Pentru mine,valoarea numarul 1 ,este sanatatea. Si iubirea, libertatea si toate celelalte sunt,desigur,foarte importante,dar consider ca daca esti sanatos daca te simti bine in corpul tau,le poti avea pe toate celelalte.

  143. Valoarea nr. 1 pentru mine cred ca este libertatea. Ma bucur ca Dumnezeu ne-a dat acest dar si ca si partenerul meu de viata il respecta. Imi place sa fiu libera sa fac ce imi place si cand imi place. Nu imi plac ordinele.

  144. Valoarea nr. 1 este familia!Consider ca samanta motivatiilor este familia,fara sprijinul ei e foarte greu sa crezi in tine ,sa mergi mai departe ,sa treci peste probleme si complexe,acolo gasesti iubire si afectiune .In sanul familiei te formezi ca om ,de aceea consider ca familia e cea mai importanta.
    Intro familie alfa trebuie sa existe empatie,afectiune,iubire,daruire ,spirit de echipa si alianta!

  145. Chiar daca doar 1/3 sunt prietenii tai din scoala sau copilarie vreau sa spun ca cel mai probabil Pera tu esti un prieten din copilaria multora. Am inceput sa citesc Personalitatea Alfa din perioada liceului si vei ramane in continuare unul dintre preferatii mei.

  146. Right after study a number of of the weblog posts on your web-site now, and I genuinely like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark site list and might be checking back soon. Pls take a look at my web site as well and let me know what you believe.

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.