Nu e vina mea – cauzele și soluția pentru lipsa de rezultate

Adversarul din mintea noastră este mai de temut decât cel aflat de partea cealaltă a fileului – Timothy Gallway

În ultima lună şi în special în ultimele două săptămâni, am meditat foarte mult asupra motivelor pentru care foarte mulţi oameni deşi se străduiesc, nu obţin rezultatele dorite.

Într-o lume în care informaţia este din plin, încă prea mulţi oameni se zbat încercând să răzbească, să îşi rezolve problemele şi durerile, însă nu fac decât să devină şi mai frustraţi pentru că nu se întâmplă ceea ce ei au sperat atunci când şi-au propus schimbarea în bine.

Aşa că m-am supărat.

Şi m-am ambiţionat.

Şi am început o muncă asiduă pentru a înţelege acest fenomen.

De ce oamenii având în mână uneltele schimbării, nu se schimbă?

De ce oamenii spun că vor să slăbească în timp ce au gura plină de kebab?

De ce oamenii spun că vor să devină independenţi financiar şi când au primii lor bani în buzunar şi trec pe lângă o vitrină intră în ea şi ies fără un ban?

De ce oamenii îşi dau singuri cu ciocanul peste degete şi apoi dau vina pe ciocan?

De ce oamenii se mint pe ei înşişi?

Foarte multe întrebări la care dacă găsim răspuns şi soluţie, rezolvăm o problemă uriaşă.

Într-un articol precedent, am identificat câteva cauze personale ale oamenilor ce îi opresc să aibă rezultatele dorite.

– Obiceiuri

– Voinţa

– Motivaţiile

– Rezistenţe

– Mobilizarea energiei

– Conştientizare

Articolul poate fi citit aici: http://www.personalitatealfa.com/blog/6-motive-pentru-care-esuezi-constant-desi-te-straduiesti/

De la momentul scrierii articolului de mai sus, au început să vină şi alte motive pentru lipsa de rezultate a oamenilor.

Imaginea de sine

Omul gras, de exemplu, este incapabil de a se vizualiza pe sine ca fiind slab. De aceea, eforturile sale sunt sabotate de falsul sentiment că munca de slăbire este inutilă. Omul pur şi simplu nu ştie sau a uitat care sunt beneficiile uriaşe care vin în urma muncii de a obţine rezultatul dorit şi asta e valabil pentru orice obiectiv.

Lipsa de măsurători

Ceea ce măsori poate fi crescut. Dacă nu măsori, de unde ştii dacă acţiunile şi comportamentele tale, eforturile tale, te duc spre obiectiv, te ţin pe loc sau te dau în spate?

Sentimentul că eşti blocat, plictisit sau în zona de confort

Toate aceste emoţii pot ţine un om pe loc. Încrederea în reuşită, sentimentul de evoluţie şi al aventurii sunt ingredientele ce pot scoate un om din apatie şi blocaj şi îl pot propulsa înainte. De aceea, e important să ne alegem bătăliile potrivite pentru tipul nostru de personalitate.

Confuzia dintre dorinţe şi obiective

Una e dorinţa, cu totul altul obiectivul. Un obiectiv necesită un plan concret de acţiune, iar un plan trebuie să fie SMART. Adică Specific, Măsurabil, Achievable ( poate fi atins) , Realist şi Timed ( încadrat clar în timp).

Dorinţa este un gând rătăcit, o emoţie trecătoare.

Neasumarea responsabilităţii

Din nou, mulţi oameni şi-ar dori rezultate, succesul sau fericirea, însă dacă se poate să nu fie ei responsabili. Cumva să se întâmple lucrurile fără implicarea lor. Ei bine, succes… şi să îmi scrie şi mie cine descoperă cum se ating rezultatele fără asumarea totală a responsabilităţii pentru comportamente şi rezultate.

Marea revelație

Dincolo de toate aceste obstacole mi-a picat fisa.

Oamenii nu ştiu să aleagă corect forma de ajutor de care au nevoie.

  • coaching
  • training
  • consiliere
  • psihoterapie
  • mentoring

Ce sunt toate acestea?

Metode pentru a educa, îndruma, explora potenţialul uman.

Care e potrivită pentru ce anume? Aceasta este marea întrebare.

Ca să simplific explicarea, am dat următorul exemplu:

Ca să înveţi să foloseşti aparatele de la sală, ai nevoie de training. Dacă vrei să atingi un obiectiv legat de sport şi sănătate, ai nevoie de coaching. Dacă spui că vrei training şi coaching pentru ca să slăbeşti în timp ce mănânci un kebab, ai nevoie de psihoterapie.

Cu alte cuvinte, training-ul te învaţă să foloseşti uneltele şi îţi dă cunoştinţele. În mod normal, asta ar trebui să ducă şi la rezultate, însă doar 5% au rezultatele dorite doar prin training.

Când îţi dai seama că ai nevoie de mai mult, te duci la coaching. Coaching-ul te ajută să stabileşti obiective şi să le atingi, depăşind obstacolele interioare şi pe cele exterioare. Aici, 30-40% din oameni reuşesc să obţină rezultate.

Şi totuşi, eu am fost unul din oamenii care având ambele metode de mai sus la dispoziţie, mâncam kebab în timp ce plăteam antrenor la sală şi îmi juram bătându-mă cu pumnii în piept că tot ce vreau este să am rezultate.

Era clar că aveam o problemă interioară ascunsă pe care nu o cunoşteam. Mi-am făcut singur psihoterapie, introspecţie, mi-am pus întrebări şi m-am uitat în oglindă zilnic ca să îmi dau seama de ce conştient vreau una, inconştient alta.

În clipa când mi-am dat seama de motivele ascunse pentru care mă sabotam, am depăşit un uriaş obstacol intern şi am decolat.

Pentru situaţia în care sunt mulţi oameni, e foarte potrivit citatul de mai jos.

Și unicul mod de a rămâne sinceri cu noi înşine, dezvoltându-ne o luciditate “de învingă̆tor”, este să ne întrebăm tot timpul: este cinstit ceea ce fac acum? e bine? îmi sunt fidel mie însumi? Și apoi să ne continuăm drumul în viaţă ştiind că ne-am ocupat de cauză, că nu suntem în situaţia în care efectul cauzei pe care-o ignorăm “se va ocupa de sine”. Luciditate înseamnă̆ să ne dăm seama că nu este nicio diferenţă între a nu şti să citeşti şi a nu citi, deşi ştii. Că nu este nicio diferenţă între a nu putea evolua şi a nu evolua, deşi poţi. – Denis Wailtey

Aşadar, cum faci slalom printre toate acestea?

Am pregătit ceva extraordinar pentru tine. O soluţie foarte accesibilă pentru tine care te va ajuta să limpezeşti clar de tot această ceaţă şi confuzie care în acest moment te blochează din drumul evoluţiei tale care ar putea fi foarte neted.

Vreau o dovadă de angajament din partea ta.

Un comentariu mai jos în care să îmi spui

1. care este obiectivul tău numărul 1, concret, specific, măsurabil şi în cât timp vrei să îl realizezi.

2. ce formă de educaţie crezi că te-ar ajuta cel mai mult? training, coaching, psihoterapie, un mentor?

Joi îţi voi da soluţia la toate cele de mai sus, după ce am să citesc cu maximă curiozitate comentariile de sub acest articol.

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

86 de răspunsuri

  1. 1. sa devin mai increzatoare si sigura pe propriile forte.
    2. coaching, poate chiar si un mentor.

  2. Obiectivul meu nr 1 este sa ating nivelul maxim de cariera intr-o firma de network marketing.Aceasta realizare imi va aduce si recompense materiale si libertatea dupa care tanjesc atat de mult !
    Din punctul meu de vedere cea mai eficace metoda ar fi un mentor si training-uri.N-o spun din experienta mea – o spun pentru ca cei mai mari autori de literatura de specialitate spun asta!
    Eu am doua mari probleme in a avansa in directia care mi-o doresc :
    -prima problema ar fi ca nu stiu cum se intocmeste un plan de actiune cu pasi concreti pentru a atinge obiectivul din cazul meu
    -o alta prbl ar fi ca nu reusesc sa-mi dau seama cum pot fi masurate rezultatele partiale pentru a primi si o confirmare ca sunt ” pe drumul cel bun”.
    Apreciez foarte mult materialele pe care le postezi!
    Esti persoana care schimba vieti !

  3. 1. Vreau sa imi creez un blog despre body language. Pana in luna noiembrie 2014.
    2. Training si coaching (eventual).

  4. 1. sa ating greutatea de 60 kg ( acum am 72) pana la 31 iulie 2014
    2. psihoterapie ( mananc emotional si am senzatia ca am un stomac fara fund ; pana la cina am o alimentatie corecta cu timeing corect, insa dupa ora 19.30 se strica totul……)

  5. 1 Obiectivul meu cel mai mare este sa termin facultatea apoi sa imi continui vocatia (dans si lucrat cu oamenii).As vrea sa am propriile mele cursuri de dans si propria mea sala.Dupa ce voi avea astea toate vreau sa calatoresc cu dansul ca invat si mai multe chiar sa dau si eu din ceea ce am invatat. Si sa dansez si la 150 de ani varsta pana la care voi trai.
    2 Al doilea obiectiv este sa ajung cel mai bun tata din lume sa am grija de familia mea defapt inainte sa-mi intemeiez o familie apoi sa dau universului inapoi ce mi-a dat el adica ajutand lumea sa gaseasca solutii la problemele lor.
    Cred ca as avea nevoie de mentor care deja il am fiind tu Pera ,Daniel Z,Taher, Lorand Soares momentan.
    Momentan sunt student si fiind contra cost sedintele de coaching nu mi le permit dar odata cu terminarea facultatii sunt curios cum sunt sedintele de coaching si chiar voi participa.
    Psihoterapie clar pe seductie am nevoie si acolo ma voi duce cu prima ocazie si training 🙂

  6. Obiectivul meu principal este de a ajunge intr-un oras mare (Bucuresti) unde am vrut sa ajung din totdeauna si sa lucrez in domeniul meu de specializare, dar din cauza conjuncturii dintr-un anumit moment nu am putut ajunge acolo. Am fost oarecum oblicat sa termin o facultatea -care de altfel imi place, domeniul fiind legat de acela pe care vroiam sa-l urmez si in Bucuresti- intr-un oras in care mi-a fost foarte greu sa ma adaptez, la un momendat vrand sa plec de acolo, din fericire nu am plecat. In momentul actual sunt masterand la aceeasi facultate in acelasi oras. Am ales sa raman aici pentru ca dupa terminarea facultatii mi-am gasit de lucru in domeniul de inginerie al ramurei mele de specializare (eu am terminat o facultate de stiinte exacte, in Bucuresti vrand sa urmez ramura de inginerie a acestei stiinte) si mi s-a parut o oportunitate, dar nu a fost chiar asa pentru ca ajunsesem sa lucrez 12 ore, uneori chiar 13 pe un salariu foarte mic si nemaiavand timp sa ajung la cursurile de la master si nici sa fac altceva, viata mea insemnand in acea perioada doar munca si somn. Asa ca am ales sa renunt la serviciu si sa-mi continui masterul, iar dupa terminarea lui sa plec la Bucuresti. Pentru obiectivul acesta fac deja unele lucruri cum ar fi participarea la diferite interviuri de angajare, pe unele chiar le-am trecut cu bine, dar nu am putut sa raman la acele companii pentru ca imi era necesar masteratul pe care-l urmez acum. Intre timp am fost admis la un program de intership intr-un alt oras, acesta fiind un motiv serios de gandire pentru ca ar putea sa-mi fie oferit un loc in acea companie unde as putea sa raman ani de zile, la un nivel salarial destul de bun, dar nu o fiu unde vreau sa fiu.
    Referitor la a doua intrebare, pentru mine cea mai potrivita forma de educatie ar fi un mentor.

  7. 1. primul meu obiectiv este sa am o casa asa cum spune fiica mea, „mami vreau o casa in care sa am camera mea!”
    2. probabil ca mentoring si coaching m-ar ajuta

  8. 1. obiectivul meu este castig atatia bani cat sa imi achit creditul de la banca si sa imi termin casa. Apoi sa pot avea un trai decent (nu-mi doresc limuzine de lux, nu-mi doresc vacante extravagante – ma multumesc cu o excursie in muntii nostri dragi, cind spun decent inseamna pentru mine sa nu mai duc grija zilei de maine)
    2. nu stiu! Am participat la fel si fel de cursuri de vanzari (imobiliare, produse cosmetice, herbalife, produse financiar-bancare) Nu ma descurc :(!
    Multumesc pentru timp si pentru rabdare si nu in ultimul rand, pentru toate mesajele!

  9. 1.Oiestiv : sa invat limba germana atat cat sa o inteleg si sa ma pot exprima pentru a ma putea angaja…ma tot chinui de 2 luni dar ceva ma trage inpoi…si in Romania nu am de gand sa ma intorc invinsa !As vrea sa realizez acest lucru in maxim in 30 zile! trebuie….
    2. coaching- (precizez ca eu retin cel mai repede prin scheme si putin fun!-ciudat poate dar asta sunt) si psihoterapie(cu ajutorul psihoterapiei ce mi-am tot facut-o ,tot uitandu-ma in oglinda am reusit sa tin o dieta si sa slabesc…sa zambesc mai des si a nu mai bag in seama rautatea ce ma inconjoara….)!

  10. 1. Vreau sa castig bani mai multi. Am 17 ani si m-am apucat de mai multe lucruri..blogging, web-design, editare video. Din editare video am scos niste bani si voi mai scoate. La asta lucrez acum, apoi as vrea sa stiu ce facultate sa aleg.
    2. NU stiu ce m-ar putea ajuta, Incerc sa ma ajut singur cu ce gasesc, am tot ce e nevoie:)

  11. Am 18 ani si sunt o fire tacuta, timida (introvertita) si imi doresc sa devin fericita si sa am incedere in mine pentru ca in acest moment nu am si sa ma dejamagesc de foarte multe ori, iar respectul de sine la mine e foarte redus. Cum dadeati si dumneavostra exemplu, nici eu nu ma pot vedeam pe mine fericita, mi se pare imposibil sa fiu. Imi doresc sa fac multe lucruri pentru a ma schimba(vreau sa fiu mai prietenoasa, mai deschisa etc), dar uit sa le mai pun in aplicare. Stiu ca schimbarea se face cu pasi mici, dar nu stiu de unde sa incep, cu ce sa incep… si … nici nu cred ca voi reusi vreodata sa ma schimb, dar imi doresc ca de data asta sa ma insel si sa reusesc.

  12. obiectivul nr 1.focusarea pe..orice,increderea in propriile forte
    2,sunt convinsa ca mar ajuta toate cele 4 forme de educatie mentionate

  13. 1 sa scriu un proiect si sa obtin finantare nerambursabila pana la sf anului.
    2. Trainig-uri .

  14. obiectivul meu nr 1,,sa am energia ta,dragostea ta de oameni,,perseverenta ta ,sa studiez mult,chiar daca am o virsta sa devin coach,speaker sa ajut lumea sa devina mai buna cu contributia mea,,emotiile m-au stapinit toata viata credeam ca e normal,sint o dependenta emotionala 15 ani am fost depresa asteptam moartea ,acum incep sa cunosc,emotiile sa le controlez,vreau ca si altii sa se trezeasca la realitate cum am facut si eu,,sa aleaga o viata libera si demna in care sa traiasca,dupa bunul plac ,vreau sa fac peste un an,cind voi avea posibilitatea acum nu lucrez ,cursuri de coach,trainer,,suna ciudat ,chiar daca sint in Italia vreau sa le fac acasa in Romania,,sinteti foarte valorosi,,vad ce scriu altii in italiana,aici,,doar metode,tehnici ,,,totul rece,si informatie,tehnici,,dar motivatia,vocatia pentru oameni ,dragostea nu se simte,,,ca in vinzari,,,vind doar produsul, ti spune caracteristicile,cursului tehnici dar nu exista pasiunea ,focul ‘pe care voi l-ati aprins,,energia voastra,dragostea voastra,,sufletul vostru,,se simte,,,psihoterapista am facut eu singura pt mine citind si intelegindu-ma si aplicind ce am citit,,deja stiu ce am, mentor esti tu pt mine,te citesc zilnic ca imi iau energia ,si de la Dan Luca ca ma scol la 5 sa intru in clubul lui ,sa imi implementez obiceiuri ,,dar am nevoie de un trainer si un coach,,excelenti ca voi doi,,tu si Daniel,,daca invat de la voi toate imi vor reusi dupa..

  15. Artist de stand up comedy, sau umorist.
    Stiu ca trebuie sa fie specific, insa nu am tinta finala inca, stiu doar ca e legat de umor.
    Un an de zile.
    Mentor
    Multumesc
    Razvan

  16. Obiectivul meu este sa intru la facultatea de psihologie. E pasiunea mea si vreau sa studiez pe bune. M-ai ajutat f mult cu articolele tale pt ca nu prea am mai batut pasul pe loc.
    Coaching si mentor.

  17. Buna ziua Pera !
    Obiectivul meu este sa fac restaurantul pe care vreau sa l deschid si pe care ma chinui sa l deschid de ceva vreme , sa mearga bine . Sa fie atmosfera ce o visez .. Momentan asta este obiectivul meu , pe parcurs , in speranta ca o sa nvat mai multe despre punerea in practica a obiectivelor o sa mi stabilesc alte obiective , zic eu mai indraznete ! Pina atunci insa cinsider ca am nevoie atat de training cat si de coaching ..
    Eu sunt din Bucuresti , poate ma poti indruma in acest sens !
    Multumesc!

  18. Salut Pera! Problema mea este ca sunt o fire foarte panicoasa si ma pierd f f repede. La serviciu sau la alte activitati .. Si imi pare rau ca nu pot trece peste asta deoarece stiu ca as putea sa fac treaba buna. Vreau sa invat sa trec peste asta.. Nu vreau sa ma complac asa. Am suferit si o depresie dar mi-am revenit. Acum incerc sa-mi gasesc vocatia si am inceput niste cursuri de it in legatura cu asta . Vreau sa vad daca mi se potriveste it-ul ptr ca am niste inclinatii.. Dar voi vedea. Dar problema asta e problema mea cea mai mare. Multumesc ! O zi placuta

  19. 1.Sa mai slabesc 5 kg pana in iunie, consider ca doar atunci cand ma voi simti bine in pielea mea voi reusii sa am incredere in mine si sa reusesc pe toate planurile
    2.Psihoterapie ,mananc pe fond emotional iar apoi ma simt vinovata, e un cerc vicios din care nu reusesc sa scap .Am perioade cand reusesc sa ma abtin si am impresia ca „m am vindecat” trece o saptamana ,doua si constat ca o i au de la capat .

  20. Am un examen in vara si mi-am stabilit sa-l trec cu o nota de peste 9. Am 2 luni la dispozitie. Am inceput deja sa studiez o ora pe zi pt examen. Imi notez in agenda seara, cand anume citesc si numarul de pagini.
    Am facut coaching anul trecut lucru care mi-a schimbat viata. Recomand aceasta forma de educatie, e superba.
    Acum am nevoie de ceva mentoring in domeniul meu de activitate.
    Multumesc pentru articol! Revelator! Cand iti citesc articolele, fac spihoterapie 😀

  21. Salut! Imi place foarte mult articolul, eu in ultimul timp „devorez” articole de acest gen, pentru ca imi place sa ma informez cat mai mult :).
    In acest moment, obiectul meu nr 1 este sa ajung un mare producator muzical, iar asta mi-am propus sa realizez in termen de aproximativ 1 an (pentru cei care sunt in domeniu, vor spune ca e foarte putin timp., insa eu ma consider capabil, informatie este din plin ai am la dispozitie din belsug, nu numai pe internet ci si prin alte surse, articole, etc, plus ca am ajuns la un sound la care sunt cat de cat multumit de mine, nu foarte multumit, insa pot spune ca sunt ok.)
    Dintre toate metodele, pentru mine cred ca cea mai eficienta ar fi coaching-ul.
    Felicitari pentru articol si pentru tot ceea ce faceti 🙂

  22. 1. Imi doresc sa am incredere in mine si sa reusesc in tot ceea ce imi propun; sa fiu independenta financiar si sa gasesc barbatul potrivit pentru mine.
    2.Coaching; un mentor.

  23. 1. Descoperirea unui domeniu din care să-mi pot asigura independența financiară. Termen – până la sfârșitul anului.
    2. Mentor, psihoterapie, iar după identificarea domeniului training și coaching.

  24. 1. care este obiectivul tau numarul 1, concret, specific, masurabil si in cat timp vrei sa il realizezi.
    Oboiectivul meu numarul 1 este sa-mi deschid propria afacere online si sa devin independent financiar pana in luna noiembrie 2014.
    2. ce forma de educatie crezi ca te-ar ajuta cel mai mult? training, coaching, psihoterapie, un mentor?
    training/coaching

  25. Obiectivul nr. 1 este sa am o activitate de acasa, sa am mai mult timp pentru familie si pentru mine. In limita timpului, sunt in cautarea/construirea acestei activitati. Aceasta activitate sa imi aduca independenta financiara si de aici o mare parte din griji vor fi spulberate, asa o sa il pot ajuta pe sotul meu sa iti urmeze vocatia, la el am descoperit ce i-ar placea cu adevarat sa faca pe lumea aceasta. Imi doresc din tot sufletul ca acest obiectiv sa il indeplinesc pana la sfarsitul anului 2014. Imi doresc sa ating acest obiectiv chiar daca acum ne descurcam greu de la o luna la alta cu toate chetuielile, am un credit la casa cu o rata lunara mare, la serviciu stau de dimineata pana seara intr-un ritm alert si stresant si apoi trebuie sa ma mai preocup si de treburile casnice si problemele personale. Nu in ultimul rand am o fetita extraordinara care are nevoie de dragostea atentia si sustinerea noastra, a parintilor, si din pacare nu o are deoarece nu avem timp pentru ea, stam departe unii de altii, acest copil este cea mai puternica motivatie a mea.
    Cred ca am nevoie de toate: training, coaching, psihoterapie, un mentor.
    Este pentru prima data cand intru in discutie, cu toate ca te citesc de ceva timp.
    Toate cele bune. Cu stima, Maria

  26. 1.Sa-mi gasesc jobul potrivit mie si din care sa si castig ,in acest an.2Este nevoie de psihoterapie si un mentor.

  27. Obiectivul meu nr. 1 , pentru mine ar fi doua defapt :
    1. Sa ajung sa ma descopar si sa ma accept si sa ma iubesc asa cum sunt (01.12.2014)
    2. Sa-mi cresc masa musculara si sa ajung de la 64 kg la 75 kg (in acest sens am inceptu deja programul Impulsul Fitness).
    Am nevoie de toate cele 4 forme de educatie : training, psihoterapie, coaching, Mentor.
    Multumesc Pera !

  28. 1. sa am o relatie – iulie 2014 (cred ca prima sau a doua noapte de dragoste, ar insemna ca mi-am atins „obiectivul”)
    2. choachig, poate psihoterapie…

  29. 1. pe termen scurt, vreau sa slabesc 15 kg pana la 1 ianuarie 2015
    2. coaching si chiar psihoterapie ; realizez ca mi-e destul de greu sa slabesc si cred ca din ambele variante as avea multe de invatat

  30. Salut Pera ! Eu te percep din ce în ce mai bine, însă pasul decisiv nu l-am făcut spre a ajunge unde vreau. De ce ? Cred că pentru simplul fapt că nu m-am trezit.
    Obiectivul meu este să mă împac cu mine însumi, să mă simt foarte bine în pielea mea. Dacă reuşesc lucrul ăsta cred că pot realiza multe alte lucruri.
    Educaţia necesară ar consta în toate cele patru forme propuse de tine. Căci dacă ar fi altfel n-aş fi aici, mi-aş vedea de succesul meu, probabil.

  31. Vreau sa fac o schimbare in cariera, pana la sfarsitul anului. Cred ca pot mai mult dar am ramas pe loc. Probabil training, coching, psihoterapie…

  32. Obiectivul meu nr. 1 (legat de bani) este: Sa-mi dezvolt propria afacere online astfel incat sa-mi genereze un venit pasiv de 10000 Euro lunar.Termen de indeplinire: 31.12.2014.

  33. Obiectivul meu nr.1(financiar): Sa-mi dezvolt propria afacere online-marketing astfel incat sa-mi genereze un venit rezidual de 10000 Euro lunar.Termen de indeplinire: 31.12.2014.
    Formele de ajutor de care cred ca am nevoie pentru atingerea obiectivului propus sunt: COACHING si MENTORING.

  34. Obiectiv: oricât de ciudat suna,pana in decembrie 2015 vreau sa dezvirginez o fată=]]]]] si îmi trebuie self psihoterapie LoL. Pentru ca stiu ca e posibil si asta imi da aripi!

  35. Coaching-ul este intalnit in Romania in mica masura in momentul de fata, dar este o practica ce se va dezvolta cu siguranta pentru ca in alte tari exista de mult timp si functioneaza. Celor care vor sa inteleaga mai bine domeniul sau care intentioneaza sa isi construiasca o cariera din asta le recomand 5 carti (scrise de cei de la Noble Manhattan – printre cei mai buni in ale coaching-ului) care pot fi descarcate gratuit in format PDF aici:
    http://tinyurl.com/metozj4

  36. 1. Vreau sa imi duc la bun sfarsit proiectul personal si sa aiba succes si asta pana la sfarsitul anului
    2. Cred ca mi ar fi de ajutor coaching ul si putina psihoterapie

  37. Buna Pera,
    1.Obiectivul meu este sa nu mai muncesc pentru nimeni sa imi identific vocatia sa o dezvolt si din acel ceva sa am propria afacere incat sa castig in asa fel incat sa ma pot ajuta pe mine, familia si pe cei care sunt mai ..nenorocosi,, si mi-as dori sa il realizez in maxim 9 luni.
    Am mai multe obiective ;). Sa fiu sanatoasa, sa imi intemeiez o familie frumoasa, sa fac dansuri si sa reusesc sa invat la randul meu copii si batranei sa danseze, sa ajut oamenii prin terapia dansului.
    2.Toate patru forme, este cel mai corect, fiecare este un element al evolutiei mele. Doar ca financiar in nici un caz nu imi permit, dar cu siguranta se va intampla acest lucru.
    Multumesc pentru tot ceea ce faci.
    Toate bune Pera.

  38. Buna ,Pera,am ajuns la o varsta cand am tot ce imi trebuie;Si totusi mai exista un „dar” doresc sa locuiesc pe pamant intr-o casuta mica cu multa iarba si multi catei ,financiar nu e posibil sa-mi cumpar o casuta”dar” cu ajutorul unui mentor sa-mi aduc acest vis aproape de mine si mai este ceva eu cred in miracole ,am avut parte de cateva si cine stie. Multumesc din inima si astept raspunsul tau!

  39. Obiectivul meu este sa devin o cantareata buna, pregatita, care sa aiba un cuvant de spus in domeniu.
    Pentru asta fac canto si ma pregatesc si cu partea de teorie.
    Insa nu stiu cat timp imi va lua sa ajung acolo unde doresc. Si, recunosc, inca mai am probleme in a crede nelimitat. Nu am primit nici un raspuns concret de la un om profesionist despre potentialul meu si daca pot da atat cat sper. Insa rezultatele se vad, timid, dar sigur, in timp destul de scurt deja. 🙂

  40. 1. sa trec mai repede de la vorbe la fapte si sa fac ceea ce mi-am propus pana ce obtin, sa invat sa pastrez avantul de inceput pe tot parcursul drumului catre obiectiv.
    2. training, coaching si eventual, psihoterapie.

  41. obiectiv nr 1._in decurs de 2 ani sa reusesc sa am o stupina adevarata,dar deocamdata ma cramponez de ideea ca nu sunt destul de bine pregatit pt. asta.Cred ca as avea nevoie de un mentor dar si de un psihoterapeut.

  42. 1.vreau sa fac bani din productie muzicala,ca sa pot sta acasa si sa ma ocup exclusiv de lucrul acesta.
    2.cineva sa-mi dea o palma peste ceafa :). ocazional .cred ca mentor ar fi potrivit.

  43. Sa ajung sa am un venit pasiv de 1000 de euro pe luna pa la sfarsitul anului acesta.
    De coaching si mentor.
    Mersi Pera.

  44. 1.Obiectivul meu numarul 1 este sa ajung la forma care candva am simtit-o (fizica si mentala) si sa imi regasesc calea, simt ca merg pe un drum gresit si parca nu sunt eu acela, perioada, in maxim 1 an.
    2.Eu cred ca coaching si psihoterapie. 🙂 Multumesc!

  45. In primul rind ca sa realizezi un obiectiv trebuie sa-l stabilesti, dar ca sa stabilesti un obiectiv trebuie sa STII ce vrei cu adevarat, dar asta inseamna ca trebuie sa te cunosti pe tine insati..ceea ce eu inca nu posed – cunoasterea de sine..Nu stiu cine sunt si ce imi doresc cu adevarat.
    Nu sunnt sigura daca am dreptate, dar cred ca am nevoie de psihoterapie.
    Multumesc.

  46. 1.Sa iau carnetul auto (deoarece am picat de 3 ori din cauza emoţiilor) 2-3 luni . 2.Coaching , mentor .

  47. Buna seara, multumesc pentru articolul de azi! M-ai facut dependenta, citesc cu multa placere tot ce primesc pe mail sau vad pe facebook si apoi sed si cuget…. Obiectivul meu este sa-mi gasesc o slujba pe vara pentru a putea supravietui. Ma cunosc bine si stiu ca ma autosabotez, deci mi-ar prinde bine un coach…

  48. 1-vreau sa ajung la 64kg acum am 75kg
    2-nu stiu exact ,cred ca psihoterapie ,nu pot sa ma despart de dulciuri

  49. 1. obiectivul principal este de a termina facultatea si de a putea sa imi deschid o firma in domeniul in care am sa termin facultatea
    2.training si poate de un mentor

  50. 1. sa dezvolt afacerea mea pana la o cifra de afaceri de 4 mil. euro pana in 2018
    2. training pentru dezvoltarea abilitatilor de manager (vanzari, marketing, HR) si coaching pentru abilitatile de antreprenor (viziune, strategie, leadership, francizare)

  51. 1. Evolutia continua prin citit, audiobooks si seminare. Nu am un deadline pentru ca fac asta toata viata.
    2. Invtare experientiala care sa implice emotie, nu conteaza in care dintre forme.
    Mersi, Pera

  52. 1 Imi doresc cel mai mult sa imi deschid cafeneaua la care visez de mult timp dar si sa termin cat mai repede facultatea pe care o urmez acum si sa imi fac o cariera in afara tarii unde am mai fost timp de 3 ani.
    2 Mi-ar fi de ajutor psihoterapie si un mentor, cred.
    incerc sa evoluez dar fluctuez mereu intre bine si rau intre depresie si fericire, am perioade in care sunt bucuros, hotarat stiu ce vreau de la mine si alte perioade in care ma simt blocat, simt ca nu pot face nimic desi imi doresc…
    Asta incepe sa fie prima mea caramida in evolutie 🙂

  53. Veronel Guiman, ai mare dreptate, evolutie continua prin citit. Nu exista limita, un moment in care sa spui STOP, stiu destule.
    Celor care vor sa inteleaga mai bine cum ii poate ajuta COACHINGUL sau care intentioneaza sa isi construiasca o cariera din asta le recomand 5 carti (scrise de cei de la Noble Manhattan – printre cei mai buni in ale coaching-ului) care pot fi descarcate gratuit in format PDF aici:
    http://tinyurl.com/metozj4

  54. 1)Imi doresc foarte mult sa reusesc sa depasesc bariera invizibila care s-a creat intre mine si femeile din jur.Nu stiu sunt prea disperat de foarte multi ani sa-mi fac o prietena si nu am reusit si asta ma frustreaza foarte mult .Vreau sa devin mai sigur pe mine in interactiunile cu femeile ,sa pot sa vorbesc deschis ,fara sa imi mai fie frica
    2)mentor si poate psihoterapie

  55. Asta e o intrebare pe care mi-o pun si eu, citesc zilnic cantitati uriase de informatie, mi-am imprastiat vechiile anturaje, lucrez la greu cu tot felul de plante medicinale, lucrurile se misca, dar anevoios

  56. sa imi gasesg jobul potrivit sa lucrez cu placere pt a reusi la randul meu sa imi sustin copii mai departe
    pt asta cred ca un mentor ar fi potrivit

  57. 1.Vreau sa raman cu maxim 2 restante pana la 1 octombrie 2014 cand incep anul 3(Poli)
    2.Cred ca cel mai mult m-ar ajuta un mentor in cazul meu.Dar probabil si un coach ar fi de folos

  58. Obiectiv profesional: sa fiu recunoscuta la nivel national ca fiind unul dintre cei mai buni make-up artisti. Realizarea acestui obiectiv este preconizat maxim 2 ani.Formele de educatie: coaching, psihoterapie, mentor, training

  59. Vreau sa merg la intalniri cu peste 30 de femei pana la data de 15 octombrie. M-ar ajuta cel mai mult un mentor.

  60. as vrea sa intru la magsitratura, mereu am senzatia ca nu am suficient timp sa invat si materia e mare, stufoasa si necesita atentie maxima pe detalii. Cred ca monitoring ar fi ceea ce imi lipseste. O zi frumoasa !

  61. Am 25 de ani, am fost legitimat la o sala de box, dar datorita unui cancer la gat, diagnosticat in 2012, a trebuit sa intrerup antrenamentele. anul urmator a decedat tata. de atunci ma antrenez in continuare, singur, la o sala de forta din orasul meu, (lovituri la sac, alergari, sala). visul meu este sa ajung canpion mondial in box la grea, in 5 ani, iar mentorul meu e MIKE TYSON. Muktumesc si succes

  62. Sa imi fac o prietena si vreau asta inainte sa implinesc 18 ani adica peste 4 luni. Pe partea de educatie cred ca un mentor m-ar ajuta. 🙂

  63. 757706 95999Outstanding blog here! Moreover your web internet site rather a great deal up rapidly! What host are you using? Can I get your affiliate hyperlink for your host? I wish my internet site loaded up as rapidly as yours lol. 437787

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.