O personalitate alfa nu rămâne săracă prea mult timp

"O personalitate alfa nu rămâne săracă prea mult timp."

Cuvintele acestea vreau să le ţii minte şi să te ghideze permanent.

Nu este o ruşine să fii sărac, însă este o ruşine să rămâi o legumă lipsită de mândrie care se bălăceşte în propria sărăcie pentru toată viaţa.

Să fii sărac nu ţine de nimic altceva decât de atitudine şi mentalitate.

Nu noroc, nu soartă, nu părinţi. Aceste sunt scuze pe care dacă acum le avem, le aruncăm odată pentru totdeauna.

Principiul atitudinii şi al mentalităţii la bani

"Buzunarele goale nu au oprit pe nimeni să aibă succes în viaţă. Doar o minte sau o inima goală pot face asta." Norman Vincent Peale

Diferenţa dintre Pera cel sărac lipit şi Pera care câştigă bani este următoarea:

Pera cel sărac avea convingeri limitative despre bani, modelele lui despre bani erau total greşite iar atitudinea şi mentalitatea lui erau de om sărac.

Convingerile limitative îmi dădeau o atitudine de om sărac, iar atitudinea de om sărac îmi dădea comportamente de om sărac.

De exemplu, convingerile mele limitative spuneau că banii sunt un lucru rău şi bogaţii sunt oameni extrem de răi, fac lucruri rele ca să obţină acei bani şi de obicei sunt foarte nefericiţi datorită acelor bani pentru că nu au iubire şi prieteni adevăraţi. Mie îmi plac oamenii şi vreau să am iubire şi linişte sufletească iar pentru mine banii, oamenii cu bani şi procesul de făcut bani erau exact opusul a ceea ce eu doream. Nu îmi plăceau oamenii bogaţi şi îmi era frică de ei. Cum poţi să fii ca cineva de care nu îţi place şi pe care nu admiri? Cine mi-a băgat în cap că banii sunt răi şi oamenii care fac bani sunt răi? În principal filmele şi televizorul. Apoi oamenii săraci cu care eram înconjurat. Apoi religia.

Viaţa mi-a arătat totuşi că banii pot fi în aceeaşi măsură şi buni iar oamenii care îi fac să îi merite din plin. Mai mult, banii folosiţi cum trebuie pot să facă lumea mai bună şi oamenii odată cu ea mai repede ca orice altceva. Totul ţinea de percepţia mea asupra realităţii.

Apoi, după mentalitatea greşită, comportamentul meu era greşit.

A venit o zi când mi-am dat seama că vreau bani şi că banii nu sunt răi sau buni ci oamenii care îi folosesc pot fi buni sau răi.

Cum am încercat să îi fac? În orice fel, doar cum trebuie nu.

Am jucat la loto, am sunat la concursuri telefonice de la televizor, am cumpărat o carte despre cum să te îmbogăţeşti rapid şi am eşuat lamentabil în toate.

Am citit apoi într-o zi că există 2 tipuri de oameni care fac bani.

Oportuniştii şi strategii

Oportuniştii sunt cei care aşteaptă un moment potritvit, o afacere tare, un tun, o combinaţie. Şi s-ar putea să le iasă. Fie că e vorba de ţigări, benzină, telefoane, construcţii sau orice altă afacere, se vor găsi oameni care să facă bani din asta. Problema cu oportunismul e că odată ce oportunitatea dispare, s-a dus şi oportunitatea şi abilitatea ta de a face bani.

Dacă faci bani trecând ţigări peste graniţă, şi se supără cineva de sus, când nu mai poţi trece ţigări peste graniţa ce faci? Probabil rămâi fără bani şi te străduieşti să cauţi altă oportunitate. Şi dacă ea nu apare la timp? Mori de foame? Şi tu şi cei de care poate trebuie să ai grijă?

Am fost şi eu oportunist. Avem bani o zi şi trei nu. Asta nu îmi asigura liniştea sufletească pe care o visam, iar eu voiam o viaţă în care să fiu împlinit 24 de ore din 24, nu două ore pe săptămână.

A doua categorie de oameni sunt strategii.

Îi iubesc pe strategi.

Un strateg face bani după principiul agriculturii. Sădeşte seminţele, îngrijeşte recolta, apoi culege ceea ce a semănat.

Este unicul principiu sănătos al bogăţiei şi prosperităţii adevărate.

Norocul nu are niciun rol în bogăţie şi bani.

Dovada sunt câştigătorii la loto, 95% din ei pierd tot ce au în mai puţin de 5 ani şi sunt şi mai săraci şi nefericiţi ca înainte de câştig. De ce? pentru că mintea lor nu este pregătită pentru acei bani şi banii îi distrug iar mintea face tot ce poate să scape de bani pentru a ajunge din nou la nivelul şi stadiul de evoluţie la care este omul în realitate.

Un articol interesant despre câștigătorii la loto aici.

• Mădălin David, din Curtea de Argeş, a devenit miliardar, în 1999. A rămas fără jumătate din sumă din cauza jocurilor de noroc, iar pe ceilalţi, băgaţi într-o bancă falimentară, i-a pierdut. Mai mult, după o încăierare, a ajuns la puşcărie.

• Dănuţ Amariei a câştigat, în 2003, 1,3 milioane de dolari. Suceveanul a aruncat banii în stânga şi-n dreapta, investind în bolizi de lux şi în afaceri care au dat faliment.

• Cristian Constantin, un poliţist comunitar din Călăraşi, a pus mâna în 2007 pe 10,5 milioane de euro. Din păcate, bărbatul a cheltuit banii pe o discotecă şi o echipă de fotbal, ambele în faliment.

Dacă vrei bani adevăraţi şi mduri de a face bani care îţi vor rămâne pe viaţă și nu doar temporar, atunci creşte-ţi nivelul de dezvoltare personală pentru a începe să-ţi crească sumele care trec prin mâna ta.

Dezvoltarea ta personală începe cu atitudinea şi mentalitatea legată de bani.

Paşi de acţiune:

1. Alege-ţi modele de oameni bogaţi care se potrivesc cu valorile tale şi pe care îi admiri. Este singura şansă să devii ca ei.

2. Lucrează la atitudinea şi mentalitatea ta. Sunt 2 cărţi extraordinare pentru asta Secretele mintii de milionar și Cel mai bogat om din babilon.

3. Sădeşte seminţele, îngrijeşte-le cu răbdare şi apoi culege o recolta bogată.

4. Nu mai căuta oportunităţi de a face bani ci devino un bun strateg. Fă-ţi o strategie pentru a face bani, cu paşi de acţiune şi termene.

Învață cum să devii o personalitate alfa și cum să trăiești viața pe care o visezi. Pentru a te ajuta am pentru tine cartea Personalitate alfa – descoperă comoara ascunsă din tine.

Spune-mi ce anume crezi că te opreşte chiar acum să faci bani?

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

85 de răspunsuri

  1. m-ai prins Pera in fata calculatorului….am sa folosesc acest articol pentru toti cei care cauta oportunitatii…mie imi ramane sa-mi vad de drum 🙂

  2. Salut, Pera! multumesc ca faci parte dintre oamenii care m-au ghidat in ultimii ani spre o crestere personala. Poate e deja in plus sa-ti spun ca faci o treaba minunata cu site-ul asta dar o spun oricum.

  3. Programarea sociala si mai ales parintii care sunt de parere ca oameni de afaceri sunt ori nascuti ori hoti.Dar mi-am propus sa nu ma las pana nu imi deschid firma mea si cumpar Google :))

    1. Sau care insuflă, timp de 18 ani, ideea de a învăța bine ca să te poți angaja pe salariu mare și să fii o slugă nemulțumită toată viața.
      Eu nu cred că e rău neapărat să fii sărac material. Eu unul sunt sărac, stau cu ai mei și totuși mă trezesc zâmbind dimineața. Pentru că sunt deștept și bogăția va veni (poate), dar important să-mi îndeplinesc obiectivele.

  4. Nu stiu de unde sa plec.Nu am un plan de actiune,nu stiu ce sa sadesc.Momentan,nu gasesc nici o portita.Probabil ca dezvoltarea mea trebuie sa continue.Acum fac parte din categoria oamenilor ,,Oportunisti si strategi,, dar lucrez la dezovltarea mea personala.

  5. articolul e interesant si chiar incitant, totusi faceti va rog o statistica cati oameni ajung bogati prin munca cinstita din pasiune, si cati ajung bogati prin alte cai, le stiti voi care. Cei ce ajung bogati din pasiune gen Steve Jobs etc, au si ei oportunitatile si norocul lor in traiectoria vietii. Daca veti face o mica cercetare a oamenilor care se dedau pasiunii, veti vedea ca mai mult de 90% ajung chiar mai rau decat omul cu venituri medii sau cei spre limita saraciii. Cred ca e prea indreznet si prea usor de zis tuturor ca daca va schimbati atitudinile radical, lucrati mai mult etc o sa ajungeti bogati. Nu exista nici o garantie ca ceea ce acumulezi prin munca si pasiune nu pierzi intr-o zi, ba cazurile sunt cu gramada a celor ce si-au pierdut tot ce aveau peste noapte. Afirmatia este valabila si pentru cei extrabogati si pentru cei saraci, pentru cei bogati cazuri de da bancile faliment, sau mai stiu eu ce, pentru cei care si asa sunt saraci, se schimba sistemul politic cum a fost in 89, si tot ce gramadise oamenii in zeci de ani s-a dus pe apa sambetei. Nu cred ca e asa de usor si simplu, precum admiteti sa ajungi sa fii bogat, sau cel putin cu bani, oricita munca nu ai depune, sunt multi factori si exteriori, nu doar cei interiori gen motivatie, atitudini etc care influienteaza lucrurile. Deci, dorinta de a ajunge bogat e un ideal, dupa parerea mea cel mai important este sa progresezi zilnic sau daca se poate pe fiecare an ce trece din viata, si daca mentii progresul, poti ajunge sa ai si bani, dar poti sa si nu ajungi, important e sa te simti ca ai progresat in familie, in profesie, in pasiune, in interiorul tau adica pe plan spiritual. Se poate de trait si fara bani, sau cu bani, important e daca anume banii va motiveaza sa fiti fericiti, daca nu neaparat banii va fac fericiti, atunci lipsa lor chiar nu e o problema.

    1. Tu, mai mult ca multi de aici, ai nevoie de o schimbare radicala a convingerilor si a mentalitatii. Tot ce vad in discursul tau e cum iti dai singura cu o bata peste picioare ca sa nu mai poti merge. Iti faci rau singura cu aveasta gandure, te rog sa te opresti.

    2. Stiti care este diferenta dintre dv . si cei care fac bani?
      Doar de atitudine. Eu am intels din cometariile dv ca asteptati ca Pera sa va impinga de la spate,sa va dea garantii(asa este ” Nu exista nici o garantie ca ceea ce acumulezi prin munca si pasiune nu pierzi intr-o zi” iar oamenii bogati nici nu le cauta), sa jure cu mana pe inima ca DA , este posibil si pentru dv, sa faceti bani cinstit. Stiti ca tot cea ce zice el este adverat dar nu aveti curaj sa actionati si atunci preferati sa aruncati cu scuze in principal pt. a va simti mai bine , traind totusi cu o speranta mica ascunsa acolo undeva ca poate face Pera o magie si va convige sa deveniti bogata.Pe finalul primului comentariu incercati totusi sa ne spuneti ca nu va intereseaza banii si ca nu va fac ei fericiti. De ce ne/va mintiti? De ce cititi acest blog? Si mai presus de toate de ce inbtoxicati si pe altii cu aceste idei negative si limitative. Istoria ne invata ca nimic nu este imposibil si toate marile realizari au provenit de la acei oamenii fara nici-o sansa, nada , 0 . Acei oameni huliti, prigoniti , batjocoriti si nebagati in seama pana la un moment dat , aceia merita ascultati si luatio drept exemplu. Actionati si iar actionati si abia atunci daca nu reusiti luati-o de la capat si actionati iar ,aveti dreptul ori sa va plangeti ori sa fiti/aveti/faceti ce doriti, nicodata amnadoua.
      Felicitari pt. articol, Pera!

      1. „Si mai presus de toate de ce inbtoxicati si pe altii cu aceste idei negative si limitative.”- nu intoxic pe nimeni, am dreptul la libera exprimare a propriilor idei. Daca pretindeti ca acest blog are doar functia de autosugestie, nu si de dezbateri atunci pot sa ma abtin de la comentarii, pentru a mentine sirul comentariilor de aprobare a articolului deci si a rolului de amplificare a autosugestiei. Ori dupa parerea mea o idee are mai multa valoare si e mai acceptata daca este dezbatuta, demonstrata si argumentata, principiu valabil in toate domeniile vietii, inclusiv si in psihologie. Si in acest caz chiar va multumesc ca ati venit cu un contra -comentariu.

  6. ba te gresesti Pera, eu stiu ca am nevoie de schimbari in viata si progres, si incerc sa le fac, poate nu intotdeauna imi iese. As fi preferat sa faci un comentariu la situatiile pe care le desciu eu mai sus si sa argumentezi in cazul in care nu esti de acord, si nu doar o evaluare a mea personala, desi ma ajuta enorm cand cei din jur imi fac evaluari, asta imi permite sa inteleg ce imagine dau in lumea mea exterioara.

    1. Cred ca mai mult decat articolul mi-a placut comentariul lui Pera pentru tine. Tot ce spui tu mai sus sunt povesti, sunt de fapt chestiile la care daca ai renunta ai putea sa faci bani. Si eu am mai renuntat la anumite convingeri si credinte despre bani si situatia mea s-a imbunatatit simtitor. De exemplu pe langa munca mea mai fac si alte chestii din care ies bani si sunt convinsa ca voi continua tot asa.
      Aa, si un exemplu de om care s-a imbogatit cinstit: Pera

  7. apropo imaginea dolarului din acest articol, cred ca mai mult face o imagine negativa in subconstientul nostru, la felul cum e desenat. In rest, eu apreciez foarte mult lucrul pe care il faci Pera, pentru ca vezi, eu tot sunt unul din cititorii tai, si incerc sa ma motivez sa iau exemplul de la tine si de la altii ca tine. Inca as avea nevoie de mult curaj si perseverenta ca sa pot face ce faci tu de exemplu in domeniul si vocatia mea bineinteles. De altfel comentariile mele sunt si un fel de provocari ca sa ne poti demonstra si motiva si mai mult pe noi, cititorii tai, ca se poate…

    1. Draga Ana,
      Iti inteleg ingrijorarea pentru ca ea caracterizeaza pe 98% din locuitorii acestei lumi. Ne este teama de ziua de maine, de ce se poate intampla, de modul in care evenimentele politice, economice se pot reflecta in viata noastra de zi cu zi.
      Totusi, vad ca tu singura accepti ca e o problema in viziunea ta: esti constienta ca trebuie sa dai dovada de mai mult curaj si perseverenta in a-ti urma vocatia, visurile. Spre deosebire de oamenii care au reusit urmandu-si vocatia, tu mai ai cativa pasi de facut: anume sa privesti cu incredere in viitor si, mai ales, la tine. Resursele noastre interioare sunt nelimitate si avem puterea reala de a schimba ceva in viata noastra. Da, sunt multi care au esuat in vreo afacere, dar nimeni nu a esuat in a-si urma vocatia, pentru ca vocatia face parte din fiinta noastra. Ca sa esuezi in a-ti urma vocatia inseamna ca renegi o parte din tine. Vocatia inseamna, de exemplu, cele peste 4000 de experimente facute de Edison inainte de a inventa becul electric, pe care el le-a denumit simplu „4000 de modalitati de a demonstra ca becul se poate crea in alt fel”. El nu a pierdut, ci a castigat enorm :).
      Pana la urma, ideea de bogatie aici o putem lua si metaforic. Nu e nevoie de un cont de miliardar ca sa-ti schimbi atitudinea. Daca vrei sa te simti bogat, asa te simti. Daca, dimpotriva, te simti sarac, esti sarac, chiar daca ai ceva strans la banca. Bogatia se reflecta in puterea de a ne bucura de ceea ce avem si de a gasi solutii, in loc sa ne axam pe probleme si intrebari.
      Faptul ca esti pe acest site este un semn ca vrei ceva mai mult de la tine, ceva ce exista in interiorul tau si asteapta sa fie scos la lumina. Ma refert aici la increderea de sine si puterea de a merge mai departe. Nimeni de aici nu este milionar, dar toti ne straduim sa ne facem viata frumoasa. Asa ca iti uram „Bun venit” in comunitatea oamenilor curajosi si, mai ales, bogati :)!

      1. Presupun ca ma potrivesc Ai mult cu oportunistii si mai putin cu o personalitate „alfa”,problema este ca nu pot face mai mult. Vorbesti de modele,poate sale desenam,in realitstea noastra ele lipsesc. Despre existenta unui capital ,ne esar pentru a incepe ceva,ce zici ? – sa nu zici imprumut bancar……..

        1. Asta cu capitalul necesar e alta scuza gogonata 🙂 Eu mi-am inceput afacerea cu plata site-ului personalitatealfa.com care a costat 15 dolari iar un pdf este gratis sa-l faci. Modele sunt multe dar nu le cauti tu.

  8. Nimic, uau, chiar nu ma oprește nimic sa fac bani, trebuie doar sa sadesc, sa ingrijesc si sa culeh, cum ai spus tu.
    Poate ca ar fi „lipsa de viziune”, dar stiu ca, cu pasi mici se contureaza si intregul.
    Dar in final, absolut nimic real nu ma opreste sa fac bani 🙂

  9. Cred ca singurele lucruri care ma opresc sa fac mai multi bani decat fac acum sunt: un plan de actiune bine pus la punct si lenea sau amanarea. Cateodata aman lucruri desi stiu ca daca le-as duce pana la capat as face mai multi bani sau as avea mai mult succes.
    Intodeauna m-am confruntat si m-am luptat cu asta. Acum sunt mai OK in aceasta privinta fata de cum eram acum 4 sau 5 ani dar stiu ca sunt pe drumul cel bun.
    Oricum ai foarte mare dreptate: numai cei care au o strategie vor castiga bani si vor reusi de asemenea sa ii si pastreze.

  10. Banii sunt utili. Banii sunt ok dar sa nu uitam ca exista bogătii mult mai mari si mai importante decat banii. Daca omenirea ar fi umblat numai dupa bani, nu am mai fi avut un Gandi, un Mandela, un Mozart, un Chaplin, un Wurmbrand, un Reagan sau un Luther King…si am fi avut numai bogati aronganti care ne-ar fi spus cat de prosti suntem ca vrem sa fim voluntari la Let’s do it!

  11. din fericire eu am trecut de sadiul asta, nu mai consider banii rai. cat priveste sadirea, am tot sadit seminte si acum incep, incet-incet sa se vada roadele.
    oricum, e bine sa castigi bani din ce-ti place sa faci si ce stii sa faci. am planuri de dezvoltare pe termen mediu si lung….pe termen scurt am insa probleme cu organizarea. am impresia ca fac prea putin intr-un timp scurt

  12. Sunt in faza de adunat seminte si pregatit solul. Din cand in cand imi mai ia casa foc si fug sa sting incendiul. Sufar? N-as zice. Ma simt eroina? Uneori, cand ma mai apuca invidia pe barbati ca n-am si eu ce au ei de la natura. Ma apuca si oboseala? Uneori, si-atunci astept sfarsitul saptamanii ca sa dorm niste ore in plus. Traiesc un iad? Nu stiu, nu cred; iubesc ce traiesc acum. Voi face bani.

  13. Lica Nemes, n-ai inteles absolut nimic. Cei bogati nu sunt bogati fiindca au teancu’ fizic de bani in sertar sau sub saltea…sau pe unde il au. Banii aduc cunoastere, stabilitate, alt stil de viata. Mintea deschisa e o bogatie mare. De ce unii bogati duc o viata foarte lejera, isi cumpara o bicicleta, alearga in parc, investesc in hobbyuri, iar multi saraci se indatoreaza pana peste cap, de multe ori pt 30 de ani, pt un amarat de apartament si o masina cel putin jumate cat casa ( ca si valoare ). Oamenii bogati care au ajuns asa prin munca cinstita isi investesc banii in amintiri, senzatii, sentimente de tot felu.
    Si artistii de care zici au pretins bani, fiindca nu-ti poti asigura un anume statut daca n-ai ce manca…

  14. Ovi…banii nu sunt si nu au fost problema reala niciodata. Obtinerea banilor prin orice mijloace, iubirea excesiva de bani de catre oameni lipsiti de valori si scopuri benefice societatii, au fost cancerul tuturor sistemelor politice sau religioase. Toti artistii sau alti oameni de valoare au castigat bani DUPA ce au exprimat si au dat ceva frumos acestei lumi minunate. NU banul era scopul ci sa faca ceva bun si frumos. Jos palaria pentru toti acestia!

  15. Banii sunt buni atunci cand ii ai in momentul potrivit.Da si degeaba stii ce vrei daca atunci cand ai nevoie de bani sa urmezi un curs de ex ,nu ii ai in viata ta.

  16. ce ma opreste acum? nu stiu care e vocatia mea. nu stiu daca meseria pe care o am chiar mi se potriveste sau a fost numai dorinta parintilor mei.

    1. Si as putea adauga chiar si o oportunitate sau o modalitate adaptata personalitatii mele. Dar poate e nevoie ca eu sa imi adaptez personalitatea… Sugestii?

  17. Din pacate nu functioneaza decat in tarile asezate, cu economie libera, unde valoarea chiar conteaza. Daca in domeniul seductiei, povestile venite din State se potrivesc in buna masura si la femeile noastre, in ceea ce priveste afacerile, n-au legatura cu realitatea romaneasca. In Romania, ca „alfa” poti face bani daca eventual te apuci de ilegalitati. Nu pun la socoteala exceptiile. Pentru ca in Romania NU ESTI LASAT sa prosperi! Nu e vorba de ce poti sau nu poti tu. In rest, daca vrei sa „reusesti” trebuie sa intri in sistem si sa fii LIMBIST, nu alfa. O sa fii „alfa” dupa o vremke cu aia mai mici ca tine pe care iti vei revarsa frustrarile si cu care te vei da „jmecher”, cat timp nu esti chemat la raport de aia mai mari ca tine pe scara politico-mafiota. Romania e tara EBEI, a analfabetilor. Realitatea e realitate si optimismul nu-ti foloseste prea mult.

    1. Theona tocmai si-a lansat cartea si are deja 200 de vanzari si probabil va depasi 300 doar in prima saptamana. Asta inseamna 15.000 de ron intr-o saptamana. A inceput de la zero, in luna mai sa scrie pe blog-ul ei si sa creasca o lista de 7000 de oameni. Stiai de ea? Ea este doar una din multele persoane care s-a lasat de job si a inceput sa faca bani din pasiunea ei.
      http://www.femeiadesucces.ro/carte

      1. HeHe, eu am mai spus-o, daca vrei sa te imbogatesti scrie o carte cu titlul „Cum sa te imbogatesti”. M-am gandit si eu candva la afacerea asta dar parca nu m-a lasat inima sa-mi bat joc de lume.
        Daca atunci cand te-ai apucat de partea cu seductia, am zis OK, omu a vazut ca la noi piata e virgina pe tema asta, asa ca a luat ideea de-afara si a adus-o si p-aici, ceea ce e foarte bine, am fost foarte dezamagit cand am vazut ca ai trecut si la asta cu „facutul banilor”. Seductia e o chestie aproape universala, dar facutul banilor tine de climatul economic, cultura zonei, sistemul politic corespunzator etc. Sper sa nu te vad si cu reclame pentru „marirea penisului”.
        In vremuri de criza, cand oamenii sunt disperati, e adevarat, prospera vanzatorii de iluzii. Iata asadar o idee de afacere pentru cine n-are probleme cu moralitatea.
        Ce-i adevarat este urmatorul lucru, ca fara o mentalitate corecta, sansele de reusita sunt practic nule. Dupa asta insa, ai nevoie de reteta.

        1. Of of. MIB-ul lui Daniel si Gratian, ( Mentorship for Internet Business, care apartine tot de noi , Stepout) are 40 de absolventi si va avea 60 in curand. Doru Dorobat a aparut la PROTV deja, http://fitnessurban.ro/tag/doru-dorobat-la-stirile-protv/ , Theona si-a lansat cartea http://femeiadesucces.ro/carte/ si sunt zeci de oameni ca ei educati de noi, despre care urmeaza sa afli. Faptul ca tu nu faci nimic si esti negativist nu inseamna ca altii nu fac. Esti ignorant prin faptul ca lasi astfel de comentarii fara sa te informezi despre situaita REALA si sa vezi ca deja se petrec schimbari majore si exista oameni cinstiti, ROMANI, care incep de la ZERO, isi parasesc SLUJBELE pentru a-si incepe afacerile online din PASIUNILE LOR. Dar asa e in viata, gface cine crede ca poate, nu cine nu crede . Eu iti doresc succes, dar cu atitudinea asta o sa fii doar un carcotas ce miorlaie in fata monitorului spre cei care chiar FAC

          1. Nu-s carcotas deloc, ce-i corect e corect, ce nu e, nu e.
            N-am spus nici ca nu exista oameni cinstiti care sa faca bani in Ro, ci ca mediul nu e deloc propice aici, iar a lua banii oamenilor promitandu-le ca daca gandesc altfel este de ajuns, e incorect. E necesar, dar nu suficient.
            Daca imi spui ca ai aceleasi oportunitati de afaceri in Romania ca in Occident, inseamna ca eu sunt dus cu pluta si n-are rost sa mai discutam.
            Si nu m-am miorlait nicaieri.
            Uite alta idee de a face bani, in special pentru fete. Videochat. Nu e noua, dar multora le e frica sa se bage sau n-au incredere. Cunosc cateva tipe care si-au construit casa intr-un an din asa ceva. DAR! Trebuie sa arati si bine, nu ajunge doar cu „ma iubesc asa cum sunt, banii vin la mine si cand dorm”.
            Deci intr-adevar, avantajul cu internetul este ca din Romania poti lucra pentru afara.
            PS. Care tipa vrea sa faca videochat sa ma contacteze. Ofer consultanta.

    2. De acord intr -o anumita masura cu V. Capacitatea de a face bani nu este cel mai mult legata de nivelul de dezvoltare personala (un exemplu banal -tiganii, n le trebuie prea multa scoala dar fac/faceau anterior cel putin mii de euro lunar in Franta) Poti sa ajungi la nivelul de a fi increzut in sine, de fi sigur ca vei reusi, de a avea dexteritatea necesara, etc etc. Este absolut necesar sa ai aceste calitati, care intr-un fel pe acest blog sunt atribuite asa numitei personalitati „alfa”. In mare parte capacitatea de a face bani e legata de capacitatea de a accepta unele principii ce tin de moralitate, si anume sa iti asumi sa minti uneori ( ca de ex sa spui clientilor ca produsul tau e foarte dulce cand el defapt e dulce dar nu foarte), sa poti manipula, sa poti face aparente prietenii legate pe interes, sa poti sa iti asumi acte imorale si ilegale. Nu este neaparat sa aderi la toate principiile imorale enumerate mai sus, dar daca cel putin accepti un principiul care in sine e imoral, poti sa ai rezultate sa faci bani. Sunt de acord ca ideile de dezvoltare personala din Romania sunt preluate de la americani, ce nu e rau dar aplicabilitatea lor e limitata. Pera ne dai deseori exemple de reusita a afacerilor on-line, ori nu toata lumea se ocupa de afaceri on-line si nici nu asta isi doresc, poate e intradevar o nisa ce aduce bani dar nu e vocatia majoritatii. Mai mult ca atat, cum internetul e recent, legislatia inca nu a evoluat ca sa poata limita afacerile on-line cum le face pe celelalte tipuri de afaceri. As dori sa aud exemple si din afacerile cu comertul de petrol, tigari sau orice altceva.

      1. Cu ce te ajuta sa tot auzi exemple daca nu incerci si tu ceva concret si mai multm pe langa ca nu incerci, te minti singura ca tu nu poti, ca sunt atatea obstacole. Fa tu si da ne un exemplu de ce a mers sau ce NU a mers.

        1. Pera, eu te respect dar simt o dezamagire cumva, faptul ca cer argumente nu inseamna ca nu am incercat, sau ca nu fac nimic etc. Faci atac prea direct la persoana si nu la idee, ori nu mi se pare deloc tacticos. Tu nu ma cunosti, ba mai mult sunt in afara tarii si vad oameni cu bani destui si de diferite natii.

  18. hmm..
    de acord ..de acord…de acord…
    convingerile noastre sunt cele ce ne limiteaza..nu suntem limitati..ci doar ne autolimitam..
    banii…banii sunt o consecinta a omului.el ii produce..si prin detinerea lui ai si ai dreptul la a alege. asta e diferenta.cel fara bani nu are libertatea de a alege..pt ca nu si -a asumat nici responsabilitatea ..cel cu bani..si a asumat responsabilitate..(chiar si al furtului..) si are libertatea..de a alege dintr o multime de ..optiuni..

  19. Sau cum am mai gasit scris undeva: Nu e o problema daca ai ajuns la fundul lacului, problema e daca te complaci sa ramai acolo.
    Am ales sa construiesc o afacere online bazata pe principii solide, pe termen lung.

  20. asta se stie. vreau fapte sa te cred. cu ce te-ai confruntat cu ce te confrunti sa faci mai multi bani. Cu exemple concrete, nu teorie. Credibilitate ai atunci cand arati omului ce ai facut ieri ce faci astazi ce vei face maine si cat de bine e asa. Atunci voi spune, ce naiba eu sunt mai prost, uite el cum s-a descurcat in situatia aia(concreta). fapte, fapte, fapte…focus,focus,focus…cash, cash, cash.

  21. Astept si eu cu nerabdare sa rasara aceste seminte, dar din pacate ele se incapatineaza.Probabil trebuie sa mai torn niste apa sau mai multa disciplina din partea mea.

  22. Aproximativ 500 Euro de persoana matura – este cifra „magica” de care ai nevoie ca sa traiesti Decent. Verificata practic. Cine are pretentii (datorate psihicului) mai mari, va suferi.
    Pentru mine „criza” va fi doar cand o sa stau la coada la cantina pentru a primi gratuit o farfurie de supa/ciorba. Drumul e lung pana la asa ceva.
    Ma intereseaza sa am la batranete (peste 20-30 ani, cand scade capacitatea de munca) o „rezerva” suficienta. Dar nici asta nu este obligatorie pentru ca ceva banuti tot voi face din: pensia amarata, ceva munca, eventuala „rezerva” si un sistem (afacere) cat de cat profitabil.
    Dorinta mea cea mare este sa obtin mai mult decat Bani. Mi-ar place sa fac ceva pentru Oameni astfel incat acestia sa-mi multumeasca fierbinte. Asta m-ar face tare multumit/fericit si banii, in mod sigur, chiar nu ar fi o problema.
    Cred ca „bogat” esti cand te simti bine cu ce ai deja. Este normal insa sa vrei mai mult. Tampenia incepe cand fiecare dintre noi incercam sa definim Normalitatea.
    … mama ei de Relativitate.

    1. tu vorbesti serios ? 200-250 E o chirie garsoniera decenta , 100 E facturi utilitati cu totu’, haleala 100 E , ce-ti mai ramane ? 50 E ? poti renunta la alte chestiuni adica sa stai in Ferentari cu 100E si restul de bani or sa ti-i ia aia cand iesi din bloc .tu vrei sa „traiesti”??? din pensie ???? stiu ca is multi exact cu mentalitatea ta …, si sunt tineri.
      UNUL inteligent a zis:”640K ought to be enough for anybody.” BILL GATES – daca tot vorbim de „cifre magice” .
      Cu cat mai multi bani cu atat mai bine .De unde vrei sa mai ai bani la „batranete” din 500E daca tu ai cheltuieli care vor creste (copii , casa, sanatate) , adaugam inflatia,taxe si ajungi ca pensionarii de azi. E preferabil ca „sursa de venit” sa genereze profit cu o crestere exponentiala( profit compus) .
      Secolul 21 e secolul antreprenorilor, oamenilor cu idei proprii care is mereu in miscare si in competitie cu ei insasi , pe langa competia externa. Visul sec 20: ma duc la facultate , iau un job , frec menta , ma pensionez a expirat – e in manualele de istorie . Vin roboteii (google „self-checking” ) si or sa conteze doar ideile ,restul task-urilor repetitive vor fi efectuate de softuri/robotei( dar nu aia din Star Wars).
      Planul meu e intocmit , am un grafic Gantt, costurile is in materie de timp/distractie/energie, dar posibila ROI e net superioara costului/riscului.
      Diferenta dintre bogati si saraci consta , nu in desteptaciune/prostie ci in RISC – iti trebuie „coe” (asta e ingedientul „magic”)ca sa risti ,ca e imposibil de zis daca vei esua sau castiga , dar tu trebuie s-o faci . Daca este un risc calculat si inteligent(bazat pe calcule matematice/economice) exista un avantaj competitiv.

  23. Si daca e seceta? Sau inundatii? Cum faci sa obtii productia, si mai ales sa o valorifici ca sa iesi pe profit.

  24. 1. Legat de oportunitati si strategii. Evident ca baza si dezvoltarea (a orice) trebuie sa plece de la o strategie. In egala masura, gasesc ca este necesar sa fii pregatit pentru a profiti de o oportunitate, atunci cand ea apare. Recunosc faptul ca sunt adeptul teoriei conform careia oportunitatile apar tot timpul, TU trebuie sa fii pregatit sa profiti de ele. Dar pentru planul de evolutie, baza trebuie sa fie o strategie.
    2. Faptul ca o serie de oameni (poate s-a intamplat mai mult la noi) au ajuns bogati pe “alte cai” nu trebuie sa fie generalizat. Nu cred ca este bine. Eu as privi aceste situatii mai degraba ca exceptii si nu imi place sa transform exceptia in regula. OK, la noi a fost ceva mai… altfel, poate, dar repet, sunt convins ca se poate si “asa cum e normal”
    3. Chestia de bogatie materiala are o componenta relativa. CUM stii ca esti bogat, CAND poti spune ca esti bogat? Eu unul, am incercat sa imi definesc asta raportat la 1-2 scopuri materiale. Ca prim prag. In sesnsul ca imi spun in clipa asta: “prima oara voi fi bogat cand imi ating primul scop (sa zicem o casa)”. Evident, conform teoriei lui Murphy (“solutia unei probleme schimba natura ei”), cand voi ajunge pe acel palier, el va deveni BAZA si voi dori altceva. Nu MAI MULT… ci ALTCEVA. Vad eu ce, cand ajung acolo. 🙂
    4. Un lucru despre care voiam sa vorbesc este modul in care saracia iti poate mutila modul de gandire. Am sa incerc sa explic prin exemple. Cunosc cativa oamnei (dragi mie!) care atunci cand intra intr-un magazin sa cumpere ceva, spun ”uite, asta este CEL MAI BUN!”. Deja cand ii aud, stiu: ESTE CEL MAI IEFTIN PRODUS din gama respectiva. Acesti oameni au ajuns sa isi mutileze gandirea, pentru a se apara probabil de neplacerea de a vedea ca nu pot lua altceva, ajung sa se convinga pe ei insisi ca ACELA este cel mai bun produs. Ii cauta calitati, etc, etc. Nu vreau sa fu ipocrit si sa spun ca NICIODATA nu am cumparat cel mai ieftin produs. As fi nesimtit sa sustin asa ceva. Dar NICIODATA nu mi-am spus “ASTA e cel mai bun”. NU! Mi-am recunoscut in sinea mea ca NU POT CUMPARA ALTCEVA, pt ca nu am bani si, daca nu sunt multumit cu asta, trebuie sa FAC CEVA ca sa schimb situatia!

  25. Si inca ceva (asa imi vin mie cateodata idei noi, DUPA…). Cred ca banii NU trebuie sa fie un scop in sine, ci un mijloc. UNUL din mijloace. Un instrument. Atat.

  26. indecizie, stagnare, lipsa de curaj, frica/frustrare…mai pe scurt zona de comfort. cu parere de rau asta-i realitatea, si cu toate castiu ca cel mai bun moment de a actiona este acum, eu tot amin.

    1. de curiozitate – stii ce ar trebui sa faci, ai vro idee si nu faci sau esti in faza in care inca nu ai absolut nici o idee despre cum sa incepi si asta constituie un bun motiv, de asemenea, de a nu iesi din zona de comfort? 🙂

  27. Buna , as dori sa iti dai cu parerea despre planul meu de viitor.
    Pentru inceput te urmaresc de mai mult de un an si respect ceea ce faci , cu ajutorul sfaturilor tale , de mai bine de un an ma apropii tot mai tare de ,,definitia” Personalitati Alfa.
    1: Am 19 ani
    : Traiesc la sat
    : Parinti cu o situatie financiara precara
    2: 3 lucruri pe care le fac din placere:
    # reparatii calculatoare
    # webdesign
    # citesc articole, carti de dezvoltare personala , vorbesc si le spun si membrilor familiei ce am aflat.
    PLANUL meu:
    3: in 2013 dau la facultatea de psihologie din cluj deoarece:
    # imi place sa aflu concepte psihologice si sa vorbesc despre ele
    # sa ma dezvolt personal , sa scap de conceptiile cu care am fost bombardat de oamenii de la sat
    # trec de la sat la oras pentru mai multe oportunitati
    4: Dupa ce ma voi acomoda in Cluj voi face urmatoarele:
    # creez pliante (webdesign , reparatii calculatoare)
    # distribui pliantele in casutele postale ale blocurilor
    # le impart prin oras
    # prezint mai multor firme avantajele unui site Web
    5: Voi crea legaturi cu persoane asemeni mie si pe viitor voi castiga libertate financiara.
    Ai avea ceva de adaugat , modificat , criticat la acest plan de viitor?
    Te rog foarte mult sa-mi dai un raspuns , PAREREA TA CONTEAZA FOARTE MULT ! ! !

    1. Cateva informatii despre tine ar ajuta pentru sfaturi mai precise.
      1. La ce distanta este satul de oras? De un oras mare si important cum este Clujul sau doar un oras.
      2. Ai posibilitatea sa cumperi pamant sau sa-l arendezi, poti realiza o gramada de afaceri profitabile in agricultura, mai ales bio.Mai multe detalii cauta dupa permacultura, Sepp Holzer.
      3. Exista 2 categorii de reparatii calculatoare, nivelul de module si cel de componente.
      Pentru module nu ai nevoie de mare lucru, doar cateva aparate de masura si scule.Este nivelul in care stabilesti ce este defect( sursa, placa baza, HDD, placa video, sunet etc) si apoi se inlocuiesc.
      Oricine poate sa faca asta si multi pot sa-si configureze si sa asambleze singuri calculatorul pe configuratia de care au nevoie.
      La nivel de componente, trebuie sa repari modulul defect (sursa, placa de baza,placa video etc) si aici ai nevoie de cunostiinte de electronica si componente de schimb.
      Pentru reparatii calculatoare la nivel profesional ai nevoie de aparatura de masura performanta si scule de lipit profesionale.Aici se includ schimbarile de componente ( procesoare, circuite integrate).
      In general, exista module care nu se MAI repara, deoarece se gasesc de schimb altele la preturi foarte mici sau de generatii mai noi cu performate mai bune.
      Calculatoarele sunt printre cele mai volatile, in fiecare luna apare alta configuratie mai performata, mai ieftina sau mai usor de utilizat.
      Un service se gaseste doar pentru o nisa de piata si exista 2 optiuni, sa ai doar putin de lucru sau sa nu mai faci fata la comenzi.
      Mai bine sa te axezi doar pe partea de schimbare de module si instalari de soft si devirusari, o sa-ti ocupe un timp rezonabil.
      Reparatiile de calculatoare sunt doar un job, daca doresti independenta financiara trebuie sa te orientezi spre programare, acolo poti obtine mai rapid, mai multi bani si cu un timp de munca mai redus, comparativ cu depanarea.
      „Dupa ce ma voi acomoda in Cluj voi face urmatoarele:
      # creez pliante (webdesign , reparatii calculatoare)
      # distribui pliantele in casutele postale ale blocurilor
      # le impart prin oras
      # prezint mai multor firme avantajele unui site Web”
      1. Crearea pliantelor este ok, distributia si impartirea lor prin oras nu este ok, pierzi mult timp pentru un castig minor.
      2. Construieste un blog, un site, alcatuieste un portofoliu cu lucrarile tale ( poti gasi de lucru pe net, freelancer) dupa care poti merge la firme si sa prezinti oferta ta.
      Insa ai nevoie de 10-20 site-uri maxim pentru a le putea intretine.Trebuie ca cel putin odata la 3 luni sa faci o modificare majora la un site, la o luna sa realizezi modificari minore dar care sa aiba un impact asupra celor care-l viziteaza, iar de 2 ori pe an (pasti si craciun) trebuie redesenat total.Daca au si ceva trafic ( cateva pagini de info si continut)20 site-uri o sa te tina ocupat tot anul.
      Sfatul meu este sa investesti in agricultura, cumpara pamant si produsele se pot prelucra si vinde prin magazinul tau pe internet.Daca vrei castig rapid te ocupi de legume, daca vrei ceva pe termen lung plantezi o livada.
      As putea sa scriu un mic roman, sunt multe de spus, insa sper sa-ti faci o idee din materialele prezentate.

  28. pentru Florin :
    va trebui sa alegi si forma de organizare sub care vei desfasura activitatile respective : salariat, PFA, firma SRL.
    Tine minte, in tot ce faci ca altceva decat salariat, trebuie sa ai in vedere aspectele : juridic (un avocat/jurist ca spijin), economic (un contabil/economist ca sprijin), resurse umane (un inspector de resurse umane ce sprijin), tehnic (un tehnician/inginer ca sprijin).
    In orice activitate trebuie sa ai in vedere si Concurenta. Poti sa-ti intreci concurenta ?
    Asta pentru a nu te departa de Realitate.
    Eu la 30 de ani mi-am dat seama ca eram mai destept decat am fost la 20 de ani. In mod cert si tu vei invata mai multe odata cu trecerea timpului.
    Oricum, felicitari pentru dorinta de progres si modul de a actiona planificat ! (Planul se mai adapteaza in timp)

    1. referitor la plan: EVIDENT! Un plan, oricat de prost ar putea fi, este de 734 de ori (LOL!) mai bun decat NICI UN PLAN! Gandeste-te ca daca ai un plan atat de prost in care nimic nu a mers, macar stii CE NU A MERS! Inveti ceva. Incerci sa nu mai faci.
      Si o chestie pe care am citit-o undeva si mi-a placut mult (o aplic cu „furie” si pe mine insumi):
      „DACA VREI SA AI CE NU AI MAI AVUT, TREBUIE SA FACI CE NU AI MAI FACUT”

      1. K_Victor
        m-ai inspirat si motivat foarte mult cu “DACA VREI SA AI CE NU AI MAI AVUT, TREBUIE SA FACI CE NU AI MAI FACUT” .
        Astept si un raspuns de la cineva care se pricepe, la cele 3 intrebari de mai jos

        1. :). Mi-ar fi placut sa o fi inventat eu. Nu imi place insa sa imi asum meritele altora.
          Dar functioneaza, sa stii! La mine, cel putin.
          Oricum, trebuie sa o tratam ca pe un manifest de pe vremea ilagalitatii comunistilor: „Citeste si da mai departe”.

      2. Foarte puternica afirmatia „DACA VREI SA AI CE NU AI MAI AVUT, TREBUIE SA FACI CE NU AI MAI FACUT”, – e informatia, lectia poate cea mai importanta aflata, invatata azi. Apreciez comentariile Dvs. Multumim.

    2. 1: Sa inteleg ca dorind sa creez siteuri sau sa repar calculatoare , facandu-mi reclama si lucrand fara a avea o firma spre exemplu ar fi ilegal?
      2: Pentru a-mi deschide o firma am nevoie de cineva cu diploma in domeniu ?
      3: Daca raspunsul este da , ce sfat mi-ai da?

  29. Draga Marian, in momentul de fata esti ca un dulap plin de haine aruncate in dezordine pe rafturi.Trebuie sa le scoti afara, sa le sortezi si sa le aranjezi pe rafturi, sa le ai la indemana cand trebuie sa le folosesti.Stiu, este greu sa recunosti ca esti dezorientat, insa trebuie sa cauti si sa citesti carti despre dezvoltarea personala, pentru a clarifica stilul tau de gandire si a gasi punctele slabe sa le imbunatatesti si pe cele puternice pe care sa le perfectionezi si pe care sa te sprijini.
    Pe langa dezvoltarea personala, de ce cunostinte si aptitudini dispui, ce hobby te atrage? Astea pot sa fie primele repere de unde poti sa gasesti idei sa faci bani.Acum esti in perioada de acumulare, trebuie ceva timp sa se sedimenteze cunostiintele pentru a gasi raspunsurile.
    Daca ai avea acum in mana un dosar in care sa fie prezentata o idee de afacere, descrierea detaliata a afacerii si un cec la banca care sa te ajute sa incepi de a doua zi, tot nu reusesti sa mentii afacerea pe linia de plutire, deoarece inca nu ai cunostiintele necesare.
    Daca vrei, esti ca un capitan de vapor.Toti sunt zmei cand conduc o barca pe lacul Snagov, insa putini sunt cei ce se aventureaza pe ocean pana nu au deprinderile necesare.
    Pana la urma, dupa o perioada de cautare si studiu, o sa simti cand esti pregatit sa iei o decizie si o sa gasesti o multime de idei pentru a face bani.
    PS, INSA cel mai important lucru este sa retii ca banii sunt doar un instrument, un mijloc de actiune, nu un scop in sine.Foloseste banii pentru a indeplini visurile tale, nu-i strange la ciorap, doar pentru bucuria de a-i privi.

  30. Pana la urma, cred ca aici se pune problema intr-un mod cu totul gresit. Nu banii trebuie vanati cu orice pret, ei vor veni ca o recompensa naturala la munca si valoarea pe care le implici in activitatea ta. Asa cum spune Andy Szekely, „Cand valoare generezi / Oportunitati creezi”. Asta inseamna ca fiecare trebuie sa identifice in mod sincer acea trasatura, acel lucru pe care il face foarte bine, pe care sa le transforme in pasiune…Majoritatea oamenilor care au comentat pana acum au spus ca nu au idei din care sa faca bani. Este adevarat, in contextul in care stai si te gandesti doar la a castiga bani repede si usor. Daca vrei sa castigi bani usor, mai bine joci la loto, pt ca ai o sansa din cateva milioane sa iei potul cel mare.
    Dar aici e vorba de altceva. Sa zicem ca cineva este pasionat de crescutul paianjenilor cu cruce. Foarte bine…asta inseamna ca trebuie sa-si infiinteze o ferma de acet fel, sa studieze foarte mult domeniul, sa acorde atentie si sa puna suflet in aceasta activitate. Ca urmare fireasca, recompensa financiara va aparea. Poate Pera ar fi trebuit sa sublinieze ideea ca da, poti castiga bani de pe internet, cu conditia ca ceea ce postezi tu pe site-ul tau, dedicat paianjenilor cu cruce, sa fie la nivel profesionist, sa te detaseze de toti ceilalti. Activitatea ta principala nu trebuie sa fie pe acel site (care este doar o interfata, un liant intre tine si cei pasionati de acelasi lucru si care vor sa invete ceva mai mult de la tine), ci in offline, prin studiu, networking, multa munca mai pe scurt.Iar daca iti creezi un site cu speranta ca a doua zi vei scoate multi bani, te inseli. Si daca te mai gandesti sa faci un site despre ceva anume doar pentru ca acel domeniu este la moda, iarasi ai gresit. Asta e mentalitate de oportunist care te va plasa pentru totdeauna in zona amatorismului. Daca vrei sa faci o afacere din talentul si pasiunea ta, atunci trebuie sa dedici timp, efort, pasiune in ceea ce faci.
    Asta e mesajul pe care ar trebui sa-l inteleaga fiecare din acest articol, nu faptul ca un site creat iti asigura neaparat bogatia.
    Succes tuturor! 🙂

  31. Dorele, da-mi definitia ordinii. Iti cer asta pentru ca nu odata am intilnit situatii si locuri unde lucrurile erau aranjate ca in farmacie si omul nu mai stia de nici unul de unde sa il ia, iar in alte situatii pareau aruncate cu lopata dar stie EXACT fiecare lucrusor unde se afla si il gasea chiar si legat la ochi.

  32. CRED CA SUNT UN STRATEG NATIVINSA AM FACUT ASTA GHIDATA DE INSTINCT SUNT HOTARATA SA AJUNG MAESTRU STRATEG,STIU CA POT!,AM RESURSE INTERIOARE,MAI STUDIEZ,IAR CU AJUTORUL TAU,VOI REUSI!…MULTUMESC CA EXISTI!

  33. Cred ca ma opreste lipsa unei strategii si lipsa cunostintelor de marketing. Sunt un idealist „dat draq”, am viziune si idei care mi se par extraordinare, dar mi-e greu cu strategiile… si mai ales cu rabdarea. Dar dezvolt eu si rabdare si iau si lectii de marketing si imi fac si strategia(e pe terminate), semintele deja am inceput sa le sadesc, le voi ingriji cu desavarsire si am sa ma bucur si de prima recolta. E unica solutie ce mi-a mai ramas, in rest le-am incercat pe toate si n-am facut decat „mare branza-un kil de cas”…

  34. Nu crezi ca ai cam luat-o pe aratura cu elogierea si proslavirea bogatiei si a bogatasilor???
    Chiar crezi ca asta e totul in viata?
    Cum ramane cu acei saraci dar pasionati de diverse domenii nobile in special cele din care nu te poti imbogatii cum sunt cele ale stiintei???..Acestia creeaza, dezvolta, inventeaza si in final realizeaza ceea ce bogatasii nici macar nu visau la fel ca restul populatiei
    Nu crezi ca totusi ati dorii banii si bogatie, putere (si marire) e un concept cam primitiv si inapoiat ??, comparativ cu acel ‘sarac’ care aspira sa cunoasca sa afle sa dezvolte indiferent ce dar cu mainile si propria minte in special din domenii stiintifice sa zicem lucru oricere ar fi el.

  35. ba fraierilor ca sa va explic simplu ca vad ca nu va duce tartacuta..
    1.gasesti o idee adaptata la puterile tale
    2.lansezi (sadesti) ideea
    3.cauti fraierii sau ii astepti
    4.le vinzi cartea sau „ideea”
    si uite asa nenea e „alfa’ iar voi veti cumpara o carte sau ceva un rahat din care sperati sa deveniti si voi alfa
    concluzie!:
    NU ASA SE FACE D-LE!!! IAR VOI RESTUL PUNETI OSUL LA INVATAT SI TREABA !! LASATI UTOPIILE ASTE SE 2 LEI!
    UNDE MUNCA NU E NICI BANI NU’S !!

  36. Imi permit sa las un comentariu pentru asa zisa lune exterioara interioara sau cun o numiti voi …;) in primul rand nu totul se rezuma la bani :p am avut , nu am avut , o sa am sau probabil dupa gandirea mea sau lucrurile care le am facut nu o sa am :p …. Din perspectiva mea totul e un paradox care in creeaza fiecare dintre noi …. si tinand cont de „legea atractiei” primim ceea ce ne dorim …. un simplu avertisment din partea mea pt asa zisii pierduti care citesc forumurile astea „Fiti optimisti” doar asa castigato restul e vrajala si profit … daca nu aveti incredere in voi eu dc as avea ? 🙂 … puteti sa ma criticati sau etc etc insa sunt realist si trecut de „oamenii buni” cei care ii invata pe altii ce sa faca …. totul inseamna increderea in sine si autosugestia „pot face asta” lasati forumurile de genul

  37. Am observat că toți mentorii în domeniul financiar vorbesc și dau exemple doar despre afaceri online, de parca doar afaceri de acest gen există. Vreau să-mi da-ți și alte exemple in care mediul online reprezintă doar o modalitate de promovare(marketing), dar afacerea propriuzisă se desfășoară in mediul real adică offline…Vă mulțumesc!

  38. Eu ma opresc singur din facut bani, prin ganduri distructive. Nu imi este rusine sa recunosc asta. Nu stiu cat am cheltuit si pe ce, ca apoi sa imi dau seama ca, nu am nevoie de multe lucruri materiale in jurul meu. Multumesc ca intotdeauna pentru articol, draga Pera!

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.