O prietenie de 14 ani și o competiție

 

Sunt în competiție cu Zărnescu.

De 14 ani.

Încă de la început m-a desconsiderat pentru că deși am niște talente le irosesc, că sunt nerealist de optimist, visător și cu capul în aer, că funcționez cu toane emoționale și că sunt artist boem.

Și eu l-am desconsiderat pe el pentru că punea prea mult preț pe cifre, nu se adapta la schimbări și rămânea încăpățânat chiar dacă dădea cu capul de zid și că doar felul lui de a face lucrurile e corect.

Și am pornit un concurs, să dovedim celuilalt că felul nostru de a vedea lumea e cel "corect".

Fiecare newsletter scris, fiecare carte, curs sau eveniment a purtat semnele acestei competiții.

Zilele astea pe lângă lansarea Rebeliunii și treburile de zi cu zi pe care fiecare le are, eu mă simt foarte viu, energizat și motivat. E primul nostru audiobook împreună 🙂 

 

Un pic de preludiu

 

Când ne-am cunoscut, el era deja antreprenor, avea o firmă, o imprimerie.

Eu eram un student la facultatea de psihologie, rupt în fund, ce scrisese o carte pe nume Personalitate alfa.

Daniel avea pe mână forumul Arta seducției și când am postat pentru prima oară acolo, au sărit pe mine 20 de oameni care au început să mă ia la rost.

Daniel a văzut ceva în mine, a văzut potențial. Nu știu exact ce a văzut dar cert e că în 2006 a început o prietenie și o colaborare între noi, o sprijinire reciprocă presărată cu certuri monstru dar în care niciunul nu a renunțat la celălalt.

Certurile monstru erau din cauza tiparelor noastre complet opuse.

 

Dacă știi testul MBTI, el este ISTJ iar eu INFP.

 

El, gândire și senzație, organizat, disciplinat și muncitor, își ține cuvântul și are etică de muncă puternică, ancorat în prezent și în realitate.

Eu, emoție și intuiție, artist, entuziast și visător, veșnic optimist și cu gândul la viitor și la potențialul zilei de mâine.

Un mentor al meu mi-a spus:

 

Parteneriatele in afaceri sunt ca si o casnicie.

 

Dacă tiparele de personalitate sunt asemănătoare, atunci există înțelegere, acceptare și prietenie, dar nu exista evoluție.

Dacă tiparele sunt diferite, atunci există conflict, neînțelegere și dramă DAR, există evoluție dacă cei doi încep să înțeleagă realitatea celuilalt.

 

Certuri monstru

 

Pentru că eu eram bunicel la scris, aveam deja 2 cărți și începusem să adun o comunitate de oameni, Daniel mă sprijinea cu perspectiva lui de om de afaceri.

Doar că eu eram dezastru cu banii, nu îmi țineam promisiunile și îl iritam cu optimismul meu nerealist.

Și acum sunt cam la fel doar că nu mai fac atâtea promisiuni și Oxana mă ajută să fiu mai bun în relația cu banii 🙂

Și pentru că îl disperam pe Daniel, mesajele lui către mine sunau cam așa (extras din email din 2010):

 

–––––––

 

Ma simt luat de prost efectiv. M-ai jignit in cel mai profund mod cu putinta. De fiecare data, la fiecare discutie, ai manipulat situatia in favoarea ta. Mai aveam un pic si credeam ca eu sunt vinovatul in relatia asta. Ca  nu iti acord incredere, ca nu te sprijin, ca nu muncesc destul pentru stepout. Cand, de fapt, eu am oferit totul in relatia asta pentru stepout si tu doar in folos personal. Niciodata nu a fost situatia “mai roz decat pare”, cum obisnuiesti sa spui.

Dimpotriva, a fost mai neagra decat credeam si eu. Sa incasezi atatia bani la lansari si tu sa ai datoriile astea e cronic si nu stiu daca pot eu gestiona situatia. E un castel de nisip care se construieste intr-un cap, dar la celalalt se surpa, si mai repede acum decat se construieste.

Un pic de umilinta ajuta intotdeauna la evolutie. Tu si cand ai dat-o in bara vrei sa pici tot cocos si in picioare.

Cum te poti numi psiholog si trainer in conditiile in care nu accepti ajutor decat cand ai lovit in toti din jur si déjà e mult mai mult de reparat decat daca ai fi gestionat situatia de la inceput, in loc sa te incapatanezi sa promiti in stanga si in dreapta o schimbare de care nu esti capabil fara sa ti se lege mainile?

Eu m-am lasat de tigari,

Tu cand te lasi de ale tale?

 

–––––––

 

În ciuda cuvintelor grele pe atunci, știam că are dreptate și dorința mea de a deveni un om mai bun a bătut tot timpul orgoliul așa că am tăcut și am înghițit, am strâns din dinți.

Nu doar că mi-am plătit toate datoriile dar firma lui Daniel avea să se închidă din cauza crizei economice iar Daniel, ce să vezi, își descoperise o chemare.

Daniel și-a dat seama că vrea să fie scriitor și autor de dezvoltare personală.

Adică a venit pe teritoriul meu. Aici e momentul când imi atribui eu merite 🙂

Când și-a lansat site-ul Construim imperii, primii 1000 de abonați au fost oamenii din comunitatea alfa cărora le-am spus că Zărnescu e un om care are enorm de multe de oferit și că e unul din mentorii mei.

De atunci, cooperarea și prietenia noastră au fost nezdruncinate, iar competiția tacită dintre noi ca și profesioniști, antreprenori, scriitori și oameni de vânzări ne-a stimulat să facem ceea ce singuri niciunul dintre noi nu ar fi făcut.

 

Și azi îți propun să-l batem 😀 Mă ajuți?

 

Bun, de ce să îl batem pe Zărnescu?

Pai în primul rând, o să îi arătăm că visătorii entuziaști și optimiști nerealiști, artiștii, pot să vândă mai bine dacă pun suflet decât un geniu în copywriting care are o listă cu toate armele și tehnicile ce se folosesc în vânzări 🙂

Și azi, după 14 ani, Daniel se miră și admiră cum poate Pera atât de haotic să aibă rezultate atât de bune fără să poată explica nici el.

Iar eu îi spun ca un scriitor boem irecuperabil:

 

Daniel, e simplu. Pun suflet. Pe tot îl pun. Și oamenii simt asta.

 

Iar Daniel se duce la tablă cu un marker și începe să îmi pună întrebări încercând să desfacă metoda “a pune suflet” în toate părțile ei componente ca să o poată replica.

Înca lucrează.

Deci, motivele.  

 

✶ Motivul 1 – crește calitatea ✶

 

După fiecare lansare, eu și Daniel ne uităm la ce puteam face mai bine și îmbunătățim tot.

Practic, toți cei care ne urmăresc primesc mai multă valoare și calitate doar din faptul că munca mea împreună cu Daniel este foarte generativă, apar multe idei noi și cele vechi sunt implementate foarte bine.

 

✶ Motivul 2 – îl enervăm pe Daniel și e bine pentru noi ✶​

 

Daniel când se enervează se închide în turnul lui de fildeș, își analizează toate greșelile, își reface planul și iese să își ia revanșa.

Asta înseamnă că la următorul lui proiect, se va autodepăși.

Deci, dacă îl batem pe Daniel îi facem un mare bine lui și tuturor cititorilor și clienților lui.

 

✶ Motivul 3 – facem un live pe Facebook pe pagina câștigătorului 🙂 ✶

 

Vreau sa fac un live pe Facebook cu Daniel și dacă am mai multe vânzări la acest audiobook decât el, o să facem acest live pe pagina mea și dacă pierd facem pe pagina lui.

O să fie un soi de webinar în care vom spune povești super funny din aventurile noastre dar vom oferi și un plan de acțiune pentru cei care vor să își refacă curajul pentru obiective uitate și visuri imposibile.

Indiferent dacă o sa comanzi sau nu acest audiobook, vei putea să fii prezent la live-ul pe facebook cu Daniel.

E și redus până joi noaptea 🙂 Găsești toate detaliile aici: http://personalitatealfa.com/audio-book/rebeliunea/

 

✶ Motivul 4 – niciodată nu am crezut că merit ✶

 

Am pornit în viață cu iubirea de sine inexistentă și cu un sentiment de valoare personală foarte știrbită pentru că tata ne-a părăsit când eu aveam 9 ani. Pentru birt și bautura.

Întotdeauna am avut sentimentul că “eu nu merit”, “eu nu sunt destul”, “eu nu am obținut suficiente rezultate”.

Asta s-a transmis în relațiile cu femeile, prietenii, în banii pe care i-am câștigat. Munceam de 5 ori mai mult ca cei de lângă mine ca să obțin aceleași lucruri. Pentru că eu nu merit la fel ca alții, pot să obțin doar muncind mai mult.

Viața mea a început de la 22 de ani, când am descoperit dezvoltarea personală și oamenii ăia care scriau cărți mi-au dat speranța că și eu pot. Că ține de cine sunt eu în interior, de atitudine, gânduri și emoții.

De comoara mea interioară.

Și am răzbit.

Am luptat.

Ce m-a împins înainte a fost acest motor al umilinței la care am fost supus.

Multă vreme am fost un suflet rănit, furios și războinic.

Acum, sunt în proces de vindecare și cu fiecare mesaj al tău, cu fiecare apreciere și atenție pe care o acorzi mie sau lucrărilor mele, și eu vindec încă un pic din rănile mele și învăț să mă prețuiesc și să mă iubesc un pic mai mult și mai bine.

 

✶ Motivul 5 – e ziua mea !!! 🙂 ✶​

 

Știi scena aia din Lord of The Rings când viitorul Golum merge la pescuit cu prietenul și găsesc inelul? Și Golum zice:

 

  • “Da-mi mie inelul!?”  

  • “De ce?”, întreabă prietenul lui

  • “Pentru că ….e ziua mea”, zice Golum după ce caută un motiv mincinos dar suficient de valid

Ce pot sa zic? Sunt doar un om și am latura mea întunecată.

Give me my PRECIOUS!

Doar că în comparație cu el, eu nu mint. Chiar e ziua mea 😀

Și acum revenim din nou la Daniel, care avea o tabletă faină de scriitori, Remarkable se cheamă, și se tot lăuda cu ea, ce eficient a devenit de când are tableta, ce bine lucrează cu ea. I-am zis Oxanei acum 2 luni ca vreau și eu și nu știu ce a făcut Oxana dar m-am trezit azi cu asta din partea unor prieteni :))

 

Sper că știi de glumă și ai înțeles dedesubturile mesajului meu. 🙂

 

Totuși, aș aprecia un mesaj din partea ta.

Cele mai bune lucruri din viața mea le am datorită atenției și aprecierii pe care o am de la an la an, tot mai mult, din partea celor care mă citesc.

De asta nu am nicio reținere să pun suflet în ceea ce trimit către tine. Pentru că doar îți dau înapoi ceea ce tu ai trimis către mine.

 

Iti mulțumesc.

Pera Novacovici

 

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.