Poti sa renunti la confort si sa risti totul pentru un vis?

Este mai uşor să treacă o cămilă prin urechea acului, decât să intre un bogat în împărăţia lui Dumnezeu”

Acest citat isi gaseste corespondent intr-o poveste pe care am sa ti-o zic azi. Ca sa parafrazez, as vrea sa iti spun ca mai degraba trece o camila prin urechea unui ac decat un om care are tot confortul si banii de care are nevoie sa iasa din zona de confort si sa isi urmeze vocatia in viata , sa renunte la tot ceea ce avea material si sa isi urmeze pasiunea.

Despre o astfel de persoana o sa vorbim azi.

Tot timpul dam exemple de oameni de success care pornesc de jos si ajung sa fie de success. Oamenii necajiti, saraci, bolnavi, napastuiti care isi depasesc conditia.

Este firesc poate ca ei sa isi doreasca sa se ridice si sunt motivati de suferinta.

Acum o sa vorbim despre primul meu succes ca mentor. E vorba de Andreea Papp si cum a renuntat ea la confortul unei vieti bune ca sa isi urmeze visurile.

Am intalnit o pe Andreea in anul 1 de facultate. Era in primele noastre zile de facultate iar eu experimentam pe atunci toate tehnicile de seductie si comunicare pe care le citeam pe site-uri straine.

Am vazut ca intra pe usa in sala de seminar o diva, blonda, cu mult sciplici. Stiam ca este o femeie care nu isi face griji pentru bani, probabil intretinuta si plina de fite.

Stiam ca dincolo de acele haine scumpe de atitudinea sfidatoare se afla un suflet iar eu cand lucrez cu oamenii, tintesc in suflet direct.

A intrat pe usa si a zis “Vaaai, nu mai sunt locuri, eu unde ma asez ?”

Vroiam sa ironizez faptul ca are bani si crede ca poti rezolva orice in aceasta lume cu bani, asa cum cred fitosii superficiali si plini de bani.

La care eu i-am raspuns calm : “Daca imi dai 100 de mii pe zi, iti tin un scaun in fiecare zi”

Blonda a sarit revoltata si rosie la fata : “Eu nu iti permit sa vorbesti asa cu mine “

Replica mea :  “Daca nu iti place poti sa pleci din grupa asta “

Cam asta a fost primul meu contact cu Andreea Papp.

In viata mea, se intampla ceva foarte interesant.

Oamenii cu care incep relatia printr-un conflict, ajung sa fie cei mai buni prieteni ai mei.

Am inceput sa iesim cu colegii si relatia mea cu Andreea s-a transformat rapid intr-una de respect reciproc.

Despre viata ei atunci

In curand am ajuns sa petrec timp aproape zilnic cu Andreea. Ne-am impartasit visurile si i-am spus ca are un potential urias. Avea la 22 de ani experiente de viata cat pentru 3 vieti. Ma gandeam ca daca ar gasi o cale prin care sa transmita ceea ce invatase pe pielea ei ar fi ajutat enorm de multa lume.

Imi povestea de exeperientele ei de viata iar cateva din ele sunt :

  • La 14 ani a fugit de-acasa, au cautat-o cautat cu politia…
  • La 15 ani a suferit un abuz sexual.
  • La 16 ani a fugit din tara, a prins-o politia.
  • La 17 ani era sa moara de supradoza.
  • La 18 ani a suferit o depresie puternica la moartea tatalui meu.
  • La 19 ani a avut un accident de masina aproape mortal.
  • La 20 de ani suferea de bulimie.
  • La 21 de ani traversa o criza existentiala.
  • La 22 de ani a inceput sa ma lupt cu dependentele si fantomele
  • trecutului.

Cand am cunoscut-o eu, stilul ei de viata era sa doarma pana la 12 la pranz, sa iasa cu trupa de prietene, era toata nopatea in cluburi si avea o groaza de barbati il limba dupa ea.

Pentru ca sa spunem tot adevarul si eu am invatat foarte multe de la Andreea. Cea mai pretioasa lectia a fost despre inteligenta emotionala.

Sa reusesti sa traiesti o drama aproape zilnic si sa tii capul sus, sa incepi fiecare zi ca un nou inceput si sa lupti cu o forta extraordinara sa iti gasesti drumul ce te implinieste in viata, sa poti sa stergi totul cu buretele intr-o clipa si sa iei totul de la zero ca si cand nimic nu s-a intamplat. Aceastea sunt caracteristicile unei inteligente emotionale de fier si a unei puteri interioare acoperite la suprafata de foarte multe vicii si obiceiuri proaste.

Despre munca titanica de revenire

Eu cand intalnesc oameni noi pe care ii vad ca au potential mare, le povestesc despre visul meu de a crea un imperiu al psihologiei in care lucreaza doar oameni care si-au descoperit vocatia si fac cu placere ceea ce fac, oameni care fac lumea mai buna in fiecare zi.

Cand i-am povestit Andreei despre visul meu, nu am mai fost singurul nebun care credea in visul asta. Nu aveam nimic concret, vroiam sa scriem carti si sa avem site-uri cu sute si mii de oameni care se dezvolta si cresc impreuna cu noi. Sa organizam excursii tematice in natura cu seminare de dezvoltare personala si activitati si sporturi extreme. Tin minte cand am dus-o prima oara pe Andreea la rafting si aproape am omorat-o. Era septembrie si erau 22 de kilometrii de vaslit pe cheile Nerei, cele mai salbatice chei din estul Europei. De la ora 1 la pranz pana la 11 noaptea am vaslit toti cei 15 care eram in acea aventura. Rupti de foame si de frig am ajuns si trebuia sa o ducem pe Andreea ls spital ca nu mai putea sta in picioare J. A fost distractiv.

Pentru toti cei care am fost in acea aventura este o amintire pe care nu o vom uita niciodata.

Tin minte ca m-am ambitionat sa fac din pitzi aceea care era toata ziua pe tocuri si pe mese in cluburi, o scriitoare si o psiholoaga foarte buna. I-am pus in mana Parerga si Paralipomena – manualul nostru cel mai de pret despre scriitori si stil, scrisa de Arthur Schopenhauer.

A durat 1 an de zile in care i-am repetat zilnic : ”Scrie, scrie !!” ca sa primesc primul ei articol scris pe o foaie. Era foarte mandra. Am citit si i-am zis :” Ce dracu e cu porcaria asta?”. Stiam ce poate si am cerut maximul de la ea.

Si-a deschis blogul http://www.stilultau.com/blog si a inceput sa scrie articole constant. A durat inca un an de zile pana sa inceapa sa scrie acceptabil si inca 2 ani sa isi scrie prima carte Stilul tau – pentru femeia care merita.

A durat 3 ani de zile in care am incurajat-o zilnic si i-am repetat ”Scrie, scrie. O sa fii cea mai buna psiholoaga din lume. Hai ca poti. Atat de multa lume asteapta sa le impartasesti experientele tale. Scrie!”

A durat 3 ani pentru ca un om care nu credea ca are o comoara interioara sa creada in propriile forte. Blonda care credea ca toata averea ei e corpul ei si abilitatile de seductie, a inceput sa creada in acest vis nebun si a inceput sa munceasca cu pasiune. In acelasi timp a inceput sa se indeparteze de stilul ei de viata si de vechiul anturaj tot mai mult.

 

Lectiile pe care Andreea le-a invatat despre vis si pasiune in anii de facultate :

  • Durerea este puterea creatoare
  • Pot ajuta alti oameni care au suferit mai mult sau ca si mine
  • Loviturile vietii sunt o  binecuvantare
  • Lumea nu misca un ac fara consimtamantul tau
  • Un conducator este un manager al fiintei
  • Visul este totul
  • Urmeaza oamenii de success

Despre rezultatele de azi

In anii ce au trecut exista un lucru care ma fascina la Andreea. Ma uitam la ea si nu imi venea sa cred. Oricand ar putea alege calea usoara.Oricand ar putea sa isi gaseasca un barbat care sa o intretina. Andreea, din cauza pasiunii ei pentru scris a renuntat la tot, la confortul si beneficiile unei vieti usoare si a ajuns sa traiasca din psihologie.  A renuntat la tot pentru ca sa faca acelasi lucru zilnic. Sa faca lumea din jur mai buna.

Am mers in club recent si nu se simtea bine. Ea, care era sufletul petrecerii si cand se apropia sambata seara facea criza de nervi daca nu iesea in club, sta in casa sa scrie sambata seara cand doar acum 1 an pentru ea ar fi fost imposibil sa faca lucrul asta. Face sport, mananca sanatos, scrie, citeste, traieste. Transformarea este completa si ireversibila. Este un exemplu pentru toti din echipa si nu prea ai curaj sa bagi in gura mancare nesanatoasa sau sa nu faci sport sau, Doamne fereste, sa nu iti urmezi pasiunea si visul pentru ca Andreea sare cu pe tine ca un animal de prada.

Imi place sa o consider un elev al meu la capitolul scris si psihologie. Asa cum am zis, am invatat lectii valoroase unul de la celelalt.  Se spune ca atunci cand un elev isi intrece profesorul atunci profesorul si-a facut treaba bine.

In acest moment site-ul Andreei are 14.000 de abonati, blogul personalitate alfa are 11.000 . E o senzatie foarte interesanta cand vezi ca cel de care tragi ani de zile sa se puna pe treaba incepe sa aiba rezultate mai bune ca tine.

 

 

Pot sa spun ca Andreea Papp este prima mea poveste de succes ca mentor si psiholog.

Senzatia pe care o simt este ca si cand plantezi semintele primavara, cresti si ingrijesti recolta si apoi toamna culegi beneficiile.

Cu multi ani inainte de a fi psiholog, de a scrie carti si de a trai liber, cand tot ce am construit azi era doar un vis indepartat, aveam un citat pe care mi-l reaminteam zilnic :

”Daca vrei sa fii prosper un an, creste grau. Daca vrei sa fii prosper 10 ani, creste pomi. Daca vrei sa fii prosper o viata intreaga, creste oameni”

Satisfactia pe care o simt vazand alti oameni reusind la indemnul meu, sa cred in oameni cand ei nu mai cred in ei, nu poate fi egalata de nimic altceva. Pentru mine, aceasta este experienta ultima ca si intensitate si este busola dupa care ma ghidez in viata.

Aceasta este pe scurt povestea Andreei Papp si drumul ei catre propriul suflet.

Acum 2 saptamani si-a lansat ce-a de-a doua ei carte, Secretele unei femei atragatoare despre care poti sa citesti aici : http://www.stilultau.com/blog/comanda-cartea-secretele-unei-femei-atragatoare/

si lucreaza deja la a treia.

Astazi, 13.04 este si ziua ei de nastere. Daca ai o clipa libera lasa-i un coment cu La multi ani. Ii face deosebita placere sa stie ca cei care o citesc sunt alaturi de ea.

Ne auzim in zilele ce vin cu lansarea noului bootcamp si continuarea articolelor despre descoperirea si valorificarea talentelor ascunse.

Cu respect,

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

118 răspunsuri

  1. La multi ani Andreea! Toata stima si respectul meu pentru evolutia ta si pentru tot ce faci! Mult succes in continuare!

  2. Ma bucur enorm ca am dat peste blogul tau. Asta s-a intamplat acu maxim 1 luna… Citesc foarte multe carti de psihologie, NLP, human behavior etc etc si am regasit la tine multe pe care le stiam si le admir si le iubesc… E un feeling foarte placut cand incep sa-ti citesc articolele. Eu sunt inca in cautare… Iubesc psihologia si sper sa imi fac curajul pemtru a face pasii necesari ca sa devin peroana care trebuie sa devin si sa contribui, sa ajut la schimbarea lumii in bine. Multumesc foarte mult ca impartasesti toate astea cu noi.

  3. La multi ani! Ma bucur ca existi si ca avem parte in viata de oameni frumosi ca tine, ieri am terminat cartea „SEcretele unei femei atragatoare”, nu pot sa descriu in cuvinte cat de multumita sunt pt. lectiile acordate. La multi inca odata si sa fi fericita!

  4. Si daca nu stiu care e vocatia mea?Chiar nu imi dau seama ce imi place cel mai tare..imi plac o multime de lucruri dar nu asa tare incat sa ma motiveze sa fac ceva mai mult ..deja am 23 de ani..si..si nimic.

  5. La multi ani, Andreea ! Interesanta povestea ta. Ieri am implinit si eu 24 de ani. Iti doresc multa sanatate si multe succese ! Cu fericirea , sunt sigur ca te descurci.

  6. La multi ani !Andreea
    Cred ca cei mai buni psihologi sunt cei cu experienta de viata ca a voastra.Viata mea a fost putin asemanatoare cu a ta,mai putin cluburi,dar grea.As vrea sa ne cunoastem.Merg la TM o data pe luna.
    Si eu visez sa fac lumea mai buna…Uneori am impresia ca ar fi trebuit sa ma nasc in alt secol….

  7. Orice drum, cat de lung, incepe cu un pas. Ea l a facut si a descoperit adevarata vocatie.
    MUlta sanatate si iti doresc putere de a ne imbarbata de fiecare data cu cate un articol minunat. LA MULTI ANI!!!

  8. foarte tare articolul. insa te rog fi mai atent la greselile de ortografie, dau un aer de neglijenta articolului.
    La multi ani Andreea!

  9. Felicitari! Andreea si-a gasit profesorul potrivit la momentul potrivit…si nu l-ar fi gasit daca in ea nu exista acest urias potential de inaltare a spiritului dincolo de nevoile si viciile fizice. La multi ani! Sunteti minunati si stralucitori datorita faptului ca iubiti atat de mult ceea ce faceti! (Acesta este primul meu comment aici cu toate ca va citesc de aproape un an si …. da, mi-ati schimbat viata) 🙂

  10. La multi ani Andreea!
    Sa-ti de-a Dumnezeu putere si intelepciune sa treci peste toate incercarile vietii cu fruntea sus!

  11. La multi ani, Andreea,mergi pe drumul tau,Dumnezeu pe cei care-i iubeste ii cearta, ii abandoneaza, ii lasa sa bajbie,sa caute si cand se convinge de sufletul lui care cauta , cauta ,il salveaza pt ca e nevoie de cadere pt a vedea de unde am urcat! LA multi ani.TTi-ai gasit calea ,,succes si multumim,…

  12. La multe carti Andreea!!!!! Cu siguranta anii vor fii foarte fericiti cu rodul muncii tale concretizat in cat mai multe publicatii.
    Bravo Pera ai agatat-o pe drumul succesului 😛 asta numesc eu un PUSA.(PICK UP SUCCES ARTIST) 🙂

  13. Interesting indeed ! Si zic asta atat referindu-ma la Andreea cat si la tine ! La cat mai multe rasturnari de situatie into the bright side !

  14. Buna. Mi-a facut mare placere sa citesc acest articol si va doresc succes in continuare si tie si ei. Te felicit pentru rezultatul pe care ai reusit sa il obtii ca mentor. Probabil ca ai o senzatie de intensa placere pe care prea putine lucruri o pot provoca. O felicit si pe ea, pentru ca fara suficient efort nu ar fi ajuns nicaieri. Sa iti schimbi integral stilul de viata nu e deloc usor. Trebuie sa ai multa disciplina si uneori sustinere din partea cuiva.
    La multi ani, Andreea ! Si ma bucur ca am avut privilegiul de a fi prima care iti adreseaza aceasta urare.

  15. asa este, cea mai mare realizare este sa "cresti oameni", asa cum frumos ai spus in articol!
    succes in continuare pe calea visul tau, iar pentru Andreea toata admiratia si LA MULTI ANI!
    ABIA ASTEPT SA VA CUNOSC!
    CU DRAG, JENI DIN PITESTI

  16. Se spune ca primavara ne schimba viata, iar vara ne obliga s-o traim intens.Iti doresc, draga Andreea, sa nu treaca nici o primavara prin tine fara sa-ti primeneasca sufletul si nici o vara in care sa nu simti cat esti de tanara, de frumoasa, de curajoasa, de generoasa.Nimeni nu are o viata perfecta,dar toti avem cate o vara a vietii noastre.Din suflet, iti urez, un sincer „La Multi Ani”

  17. salut, Pera
    la sfarsitul lunii martie am lansat o carte numita "Exilat in Babilon – Destinul unui DJ", referitor la a-ti supune existenta la risc pentru un vis. Recunosc faptul ca nu ti-am cumparat cartea, dar am urmarit pasiunea ta pentru a motiva lumea sa-si indeplineasca destinul. Pana acum imi place toata activitatea ta, iar ca un ajutor pentru toti cei interesati de urmarirea visurilor si indeplinirea lor am scris aceasta autobiografie care sa ateste puterea vointei umane, inspirata din viata personala. Recunosc faptul ca de cand ma stiu mi-am urmarit indeplinirea visurilor, iar acum inca unul s-a indeplinit, aceasta carte. Cine este interesat poate sa comande cartea de pe blog arcadiandeanjoseph.blogspot.com. o sa achizitionez aceasta carte ”descopera comoara ascunsa din tine” desi tot ceea ce am realizat pana acum am realiat din instinct, pasiune, vointa, ratiune. mult succes in continuare.

  18. La multi ani Andreea. As vrea si eu sa fiu ca tine, o invingatoare. Iti doresc sa o tii tot asa. Mi-ar prinde bine sa inteleg de unde ti-a venit puterea transformarii.

  19. La multi ani! Ti-am citit aproape toate articolele si mi-au placut la nebunie.Tine-o tot asa.Si iti doresc ca toate dorintele tale sa ti se indeplineasca.

  20. La multi ani Andreea,mergi pe drumul tau,Dumnezeu pe cei care-i iubeste ii cearta, ii abandoneaza, ii lasa sa bajbie,sa caute si cand se convinge de sufletul lor , ii salveaza pt ca e nevoie de cadere pt a vedea de unde am urcat! LA multi ani.TTi-ai gasit calea ,,succes si multumim,…

  21. La multi ani andreea si toate cele bune.
    Sault Pera.
    Am cautat cartea lui schoppenhauer Parerga şi Paralipomena pe net si n-am gasit-o decat in engleza.
    Stii cumva unde o pot gasi in limba romana ?

  22. LA MULTI ANI ANDREEA ! BRAVO ! TE APRECIEZ FOARTE MULT SI ITI MULTUMESC PENTRU CA AM INVATAT ENORM DE LA TINE !

  23. La multi ani,Andreea! Sper sa nu fii superstitioasa in legatura cu ziua de azi,marti 13. Sincer a fost o zi superba. Mult succes in continuare, intr-adevar esti un exemplu pentru noi toti.

  24. La Multi Ani ,Andreea!!!!!!!!!!!!!!!
    Sa ai parte de cele mai frumoase lucruri in viata ta ,de acum incolo!!!
    Pupici:*:*:*

  25. La multi ani Andreea!!!
    Sa fii fericita,sanatoasa si mereu aproape de sufletul nostru:)
    Vreau sa iti spun ca acest articol m-a emotionat foarte tare,ai avut o vointa de fier ca sa razbati printre atatea suferinte.
    Esti o persoana minunata iar cei din jurul tau sunt convins ca sunt la fel.
    Sunt inscris pe situl „arta seductiei”dar m-am inscris si pe situl „stilul tau” de unde primesc si citesc toate articolele tale.
    Sunt foarte adevarate si ma ajuta sa ma inteleg mai bine si sa respect mai mult libertatea femeilor din jurul meu.
    Alaturi de Pera Novacovici faceti o treaba minunata,pentru tineri si nu numai,,
    Nu am reusit inca sa va cunosc cu adevarat, dar imi doresc sa particip alaturi de voi la urmatorul Bootcamp de anul acesta.
    Va multumesc ca existati si va-ti pus amprenta in inceputul dezvoltarii mele personale.
    Alexandru.

  26. La multi ani Andreea!
    Sa-ti daruiasca Bunul Dumnezeu sanatate, intelepciune, liniste sufleteasca si toate visele frumoase sa ti se indeplineasca.
    Iti doresc sa ajungi la implinirea fiintei tale.

  27. La multi ani pt Andreea!E si ziua prietenului meu,tot azi!in sfarsit …departe de mine sa o supar tocmai azi pe Andreea Papp,dar mai are multe lucruri de invatat pana la ami da cel putin mie lectii!In primul rand dupa ce am terminat facultatea de mate,apoi facultatea de actorie,timp in care am avut toate slujbele posibilenu prea ma mai las inselata de cineva pe lumea asta!A nu se intelege ca Andreea vrea cumva sa insele,Doamne fereste…o face fara sa-si dea seama,tb sa lucreze mai mult la ingamfare,la fericirea de a te naste frumos fizic…si care se va duce in curand…Daca ai rautati in suflet ti se vor incrusta pe chip!Andreea e agresiva,eu nu mai pot citi demult tot ce scrie ea…pt ca nu are acea delicatete pe care o ai tu Pera…si nu am de ce sa te lingusesc ca doar nu m-ai platit!EU SIMT si atat tot!Am cumparat anul trecut cartea Andreei dar e …diluata,nu e concentrata tocmai pt ca s-a erijat in filozoafa si ea e pshiholog!!!!era bine daca scria despre neajunsurile vietii ei…punctat,si cu adevar asa cum ai scris si tu in cartea ta….ea a scris ca a avut necazuri in viata ei,dar voalat…..foarte repede a trecut peste!In sfarsit,mie nu-mi place Andreea Papp!poate daca se uita intr-adevar cu curaj in adncul ei!!!!Mult noroc insa!

  28. La multi ani, Andreea! Esti minunata si te apreciez pentru ceea ce faci! Toate cele bune si sa ai pace si iubire in suflet!

  29. Sper ca trecerea timpului sa nu stearga zambetul tau de copil , ci sa ti dea puterea sa treci cu optimism peste incercarile vietii.La multi ani!

  30. La multi ani Andreea!
    Din toata inima urari de bine si admiratie pentru ceea ce ai reusit sa devii.
    M-am recunoscut in povestea ta, oarecum. Si eu am fost o diva mereu in centrul atentiei.Dumnezeu m-a inzestrat si cu o voce minunata pentru muzica si am cantat, mi-a dat si talent cu carul si am jucat pe scena (teatru,divertisment),e adevarat ca amator.
    Intelegi cat de usor mi-era sa cuceresc pe oricine. N-am gasit insa, niciodata persoana potrivita. Iar atunci cand am crezut ca am gasit-o s-a dovedit ca m-am inselat si in loc sa primesc ajutor am fost condamnata la tacere. Persoana aceea mi-a devenit sot, mi-a daruit un baiat minunat care are acum 16 ani, dar care m-a indepartat cu gelozia lui de tot ceea ce reprezenta lumea mea, visul meu,modul meu de a exista si de a ma exprima…
    Aproape ca m-am pierdut, ca nu mai stiu cine sunt.Mi-e teama sa ma gandesc ca mai pot schimba ceva ??!!
    Bravo tie ca ai reusit sa gasesti calea, sa multumesti in fiecare zi Domnului ca ai intalnit oamenii potriviti la momentul potrivit ca sa te ajute sa devii ceea ce esti acum.
    La multi ani, inca o data, de mii de ori. Sa fii fericita si sa reusesti sa schimbi lumea, sa le schimbi pe femeile din tara asta, sa le deschizi ochii!
    Sa-ti dea Dumnezeu toata inspiratia de care ai nevoie!
    Valentina

  31. LA MULTI ANI !!!!ANDREEA
    FELICITARI PERA,ai gasit ESENTELE cele mai bune. eu va admir enorm.imi este dor de voi mereu, de aceea am cartile voastre in genti, care devin din ce in ce mai mari,incepind sa semene a biblioteci.de asemeni, colegii, colegele si colaboratorii mei mai mici, va cunosc.eu sint fericita cind ma intreaba despre voi.acum ,pt ANDREEA, chiar astazi am descoperit ca mai are o fana, o colega de-a mea. i-am lasat pe rind cartile, cite o ora(mai mult nu prea ma indur sa stau departe de ele)si s-a cam „strimbat”, cind le-am luat sa plec acasa… colega mea vrea sa ii comand cartea. ii voi scrie si andreei un mail care sigur ii va face placere…sint impresii de la o distanta de vreo 400km…acum ,va las si va doresc SANATATE, VISE, si tot ce va propuneti sa vi se implineasca.cu admiratie si dor
    AKZ=g=9,81 cu semn pozitiv(azi am vb despre forta gravitationala;cred ca imi era dor de straja,schiuri,zapada si cazaturile=lectia pe care o stiu cel mai bine de la capitolul schiatul si rappelul…cine stie cunoaste. va imbratisez utilizind o forta de atractie

  32. La multi ani draga Andreea! si fie ca in diminetile fiecarei zile din viata ta sa existe bucuria de a o incepe iar serile bucuria de a te gasi implinita!

  33. Tu la ce visezi Pera? Eu,sa mi se permita accesul intr-o alta dimensiune…in aceasta viata.Si nu uita ca iubitorii de arginti,robii pantecelui nu au vise…un spirit evoluat intrupat in aceasta viata nu are nevoie de confort.Si nu pot intelege de ce confortul ar putea sta in calea unui vis. te rog sa-mi raspunzi Pera ,daca vorbim aceasi limba.

  34. La multi ani Andreea si fie ca tot ce iti doresti sa ti se implineasca, cum spune Mafia :
    "Capu' sus si privirea dreapta"

  35. Salut Pera,
    Felicitari pentru aceasta realizare! La multi ani Andreei!
    Iti trimisesem un mail sambata in care te intrebam daca pot sa cumpar cartea ta „Personalitate alfa – cum sa-ti descoperi vocatia” pe persoana juridica. Daca da, da-mi o adresa de mail si iti dau datele firmei pentru facturare.
    Astept un feedback de la tine.
    Multumesc.

  36. La multi ani,Andreea!Poate nu ai nevoie,dar iti urez mult succes in continuare pe drumul pe care ti l-ai ales 🙂 Te imbratisez cu drag!

  37. LA MULTI ANI, DRAGA MEA!
    Fie ca anii ce vin sa iti deschida sufletul si mintea si mai mult si sa primesti in viata ta oameni la fel de buni ca tine!

  38. Buna, Andreea! La multi ani, multa sanatate si multa putere interioara pentru a realiza lucrurile pe care ti le-ai propus.
    Am o intrebare, atat pentru tine, cat si pentru Pera: tu ai fost descoperita! dar, mai sunt atatea persoane in jur care…poate asteapta sa fie descoperite, care, poate asteapta un imbold de la cineva care sa-i spuna: eu vad o licarire in tine, am inceput sa te cunosc si ai potential. Cu acei oameni care asteapta o incurajare, ce facem?
    Multumesc anticipat pt raspuns:).
    O seara cat mai frumoasa si, Andreea, distractie placuta!

  39. ce pot spune pentru andreea decit tote cele bune si un sincer la multi ani si putere de caracter pentru mai departe pentru a depasi orice moment greu din viata

  40. Salut Pera.
    Toate bune si frumoase, daca nu ai fi dat copy paste la istoricul vietii Andreei, chiar din cartea ei.
    Si timpurile verbelor…unele au fost schimbate, unele au ramas ca acolo.(a suferit…la moartea tatalui meu.)
    In rest, numai de bine!
    Idei faine si motivatie puternica! Bv voua!

  41. Mai ii un proverb chinezesc asemanator:
    "Daca iti faci planuri pentru un an planteaza grane, daca iti faci planuri pentru zece ani planteaza copaci si daca iti faci planuri pentru o viata ANTRENEAZA-TE si EDUCA-TE."

  42. la multi ani andreea!a fost frumoasa povestea lui pera,intr-adevar ai ce invata de la un om ca si el si de la o persoana cum esti tu,iti doresc mult succes in viata,si eu imi doresc sa scriu.de la 17 ani scriu literatura,insa inca nu am curajul de a merge mai departe…

  43. La multi ani! felicitari pentru ca ti-ai imbunatatit viata si daruiestii lumii din comoara ta prin descoperirea pasiunii tale.
    Joseph Campbell a spus:
    "Urmează-ţi fericirea şi universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri!"

  44. Frumos spus si adevarat:"Daca vrei sa fii prosper un an, creste grau. Daca vrei sa fii prosper 10 ani, creste pomi. Daca vrei sa fii prosper o viata intreaga, creste oameni”.Gustul fericirii de a darui o parte din tine,celui ce o cere fara cuvinte,de a citi dincolo de copertile fiecaruia si ai induce directia buna.Cat de frumoasa am face viata in jurul nostru daca fiecare am reusi acest lucru intr o masura mai mica sau mai mare daca nu am ramane cramponati de material.Continua sa fii exemplu viu si sa deschizi minti si suflete.Multumim.

  45. Fie ca lumina,iubirea,pacea,intelepciunea si armonia Divina sa te insoteasca in aceasta viata.
    Cu mult drag,
    Daniela Stanciu

  46. Si eu am apreciat acel motto folosit de Pera.Felicitari!
    La multi ani pentru Andreea si succes pe mai departe in viata si profesie.
    Have a nice day!
    Silvia

  47. In pasajul luat din Biblie..Domnul se referea la bogatii ale caror inimi sunt legate de averile lor…si care nu ar renunta la bogatii pentru nimic…pentru ca inainte de a spune acest pasaj Isus a spus pilda cu bogatul care a plecat suparat din prezenta Lui pentru ca nu a putut suporta faptul ca Domnul i a spus du te de vinde tot ce ai si da saracilor,apoi urmeaza ma.

  48. La multi ani! Multa sanatate pt. implinirea tuturor dorintelor si obiectivelor, fericire pt. obtinerea rezultatelor si intelepciune pt. luminare! Sper din tot sufletul sa aibe parte de tot binele din lume, si imi cer scuze pt. intarziere!
    Inca o data la multi ani, si mii de multumiri pt. ajutorul pe care ni-l da prin fiecare scriere de ai ei!:*

  49. Andreea,
    Cred ca cel mai frumos dar pe care l-ai fi putut primi vreodata este faptul ca l-ai intalnit pe Pera…….
    Iti doresc sa te bucuri imens de ceea ce ai : o persoana care te pretuieste in fiecare zi, nu numai de ziua ta !

  50. Va iubesc! Si vorbele mele n-au putere in fata emotiei ce ma cuprinde cand adun atata bucurie din generozitatea gandurilor voastre. Mulmumesc! Iubire si succese va doresc!

  51. Iti urez la multi ani, Andreea, sa-ti urmezi visul dincolo de orice dificultati si sa ai parte de tot ce iti doresti. Citatul biblic este foarte bine ales in contextul starii de confort valabile la oricine! Multa bafta in continuare!

  52. La Multi Ani Andreea! 🙂
    Visul este totul! Urmeaza-l in continuare!
    Si am sa fac tot posibilul sa-mi realizez si eu un nou vis: sa vin la Bootcamp 7. 🙂
    Ne vedem acolo.:)
    Lucian

  53. pera, ce articol lipsit de inspiratie,aruncat in graba, dezacorduri intre subiect si predicat-necorectat-copy/paste-ca si cum profesorul iti spunea cand erai mic:'dar ce e cu pata asta pe caiet,aici sters si mazgalit,ingrosat,vai dar se vede si pe partea cealalta, mai ai si coltuzul paginii indoit…4, refa-ti tema!'-pe mine m-a plictisit..ma asteptam la creativitate si mai mult interes in promovarea cartii andreei–repetitia aceluiasi tipar-'povestea'- e frumos pe Marte? va respect pt ceea ce faceti,va pup, ne vom cunoaste intr-o zi 🙂

  54. La multi ani, Andreea!
    Cu intarziere, iti urez si eu sa fii sanatoasa ca toate gandurile tale frumoase sa prinda viata, sa cresti impreuna cu prietenii tai o generatie deoameni care sa va duca numele in nemurire.
    Sunt bucuroasa ca am avut prilejul sa va intalnesc in Bootcamp-ul de la Straja.
    Sunteti pentru mine exemple vii .
    Iulia

  55. Ii citesc articolele Andreei de ceva vreme si m-am intrebat deseori ce zodie este. Mi se pare ca regasesc in scrierile ei o oarecare doza de egocentrism, este destul de centrata pe propria persoana si oarecum dornica de aprobare. Desi ea sustine ca nu are nevoie de ceilalti pentru a fi implinita, imi dau seama ca ar muri de singuratate daca nu ar intra in contact cu oamenii. Pana la urma, valoarea o avem si o intelegem raportandu-ne la ceilalti, valoarea este un termen relativ. Cei care ii citesc articolele o fac valoroasa, cei care o sustin ii dau incredere in sine si o motiveaza.
    Pana sa vad ca este nascuta in aprilie, mi-am zis ca trebuie sa fie un berbec veritabil. De ce? Pentru ca doar un berbec veritabil are "darul" de a se autodistruge, de a-si dori foarte putin de la viata, pentru ca in momentul urmator sa renasca, sa se inarmeze cu putere si dorinta de nicairi, sa se ridice cand este la pamant, sa prinda aripi si sa zboare. Numai un berbec veritabil care a fost jos poate sa aprecieze ce inseamna a escalada muntii, a fii in varful muntelui, asa cum o face ea, si numai un berbec adevarat poate vorbi cu atata pasiune, entuziasm si optimism despre realizarile sale astefl incat sa-i motiveze si pe cei din jur. Stiu ca pentru ea nimic nu este imposibil, ii inteleg dorinta de independenta, o admir si o apreciez pentru reusitele ei, simt ceea ce simte ea (si eu sunt aceeasi zodie), si sunt convinsa ca pana la urma va realiza ca totusi inconstient, isi doreste sa traiasca o dragoste mai putin rationala decat cea de acum, undeva in interior isi doreste ca un print sa-i fure inima iar ea sa se lase prada sentimentelor. Pare ca se controleaza foarte mult, vrea sa fie stapana pe fiecare sentiment pe care il detine, ii este totusi oarecum frica de a nu fi ranita din nou.
    Oricum este un exemplu de forta prin simplul fapt ca a reusit sa-si vindece in mare parte ranile si sa mobilizeze o masa de oameni povestind experientele ei de viata.
    Ii doresc mult succes in continuare!

  56. Nu am studiat psihologia si nici nu sunt pasionata de literatura, dupa cum prea bine sti pera:)), insa stiu o vorba "Omul nu se schimba niciodata". Deci, daca ai gasit reteta schimbarii pls impartaseste-mi-o si mie pentru ca nu am intalnit, pana acum, in viata mea cea comuna si nesemnificativa, o persoana care sa se schimbe in "esenta". Am intalnit insa foarte multi oameni care si-au schimbat infatisarea, jog-ul, partenerii, obiceiurule, poate au invatat si au devenit in fata altora mai buni oratori, mai amabili…so care e reteta?!!

  57. AM DESCOPERIT ACES SITE DATORITA UNUI PRIETEN DE AL MEU EL MIA DAT LINKUL . TIN SAMENTIONEZ CA SUNT INTRUN MOMENT DE CUMPANA EMOTIONALA INTRO RELATIE CU O FATA CARE AM CUNOSCUTO PE 14 FEBRUARIE 2012 PE MIRC SI PE CARE O IUBESC FF MULT . NUMAI CA SOARTA SI DESTINUL .A CUM CATEVA ZILE AU INDEPARTATO DE MINE .SUNT O FIRE AMBITIOSA SI TOATA LUMEAIMIK SPUNE CA NU IMI PLACE NICI O DATA SA PIERD .PERSONALITATEA MEA ESTE PUTERNICA AM INAVAT TOT CE IMI TREBUIE DE AICI SI O SA IMI CONTINUI DRUMU SPRE INIMA EI . VOI RENUNTA LA ZONA DE CONFORT SI VOI URMA INTELIGENTA EMOTIONALA AM INTELES MULTE LUCRURI INEXPLICABILE PT UN OM DE RAND . DACA INVATAM SA NE CONTROLAM EMOTIILE INSTINCTELE CU SIGURANTA VOM REUSI IN TOT CE NE PROPUNEM . AM UN DRUM LUNG SI ANEVOIS PLIN DE PERIPETI PINA LA EA . AM SA REVIN ULTERIOR CAND O SA AJUNG LA EA MA ASTEAPTA 2700 DE KM . SI DOAR DACA STRABAT ACEASTA DISTANTA VOI PUTEA SA SAAI ARAT CA POT SCOATE TOT CE ESTE MAI BUN DIN MINE . ATUNCI CAND IUBESTI CEL PUTIN EU AM O STARE EMOTIONALA IN CARE SUNT CAPABIL DE ORICE CA SA IMI POT ARATA IUBIREA FATA DE PERSOANA IUBITA . VA UREZ MULT SUCES IN CONTINUARE

  58. buna Pera:) La multi ani inainte de toate, si spor in tot ceea ce faceti 🙂 doresc foarte mult sa iau cartea Parerga si Paralipomena sa o citesc, si as dori sa imi spui exact ce capitole sunt mai cuprinzatoare , sau un link cu cartea in totalitate tradusa in limba romana sau engleza . Multumesc frumos si numai succese!

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.