Principiile personalitatii alfa – ghidul comunitatii

Asadar, am dat startul unui proiect super important.

Asa cum am spus, vreau sa lasam ceva in urma noastra.

Einstein spunea ca


"Puterea exemplului nu este doar o forma de educatie, ci este SINGURA."


Ca sa putem sa ii ajutam pe cei din jur, trebuie sa le dam puterea propriului nostru exemplu.

Cand am trimis ultimul email in care rugam oamenii ce citesc blog-ul Personalitate alfa sa trimita 3 cele mai importante trasaturi ale unei persoane alfa nu ma asteptam sa citesc cateva mii de trasaturi.

Muncesc de o saptamana dar am reusit sa grupez trasaturile in aproximativ 16 grupe mari.

In acelasi timp, mi-am dat seama ce inseamna o personalitate alfa 🙂

A durat ceva timp, nu?

In primul rand, alfa este o stare de spirit in care te afli.

Nimeni nu este alfa 100% din timp dar este de dorit sa fii alfa cat mai mult din timpul vietii tale.

Hai sa iti dau un exemplu.

Sa spunem ca esti la o cura de slabit. Vrei sa fii in forma sportiva buna, sa fii o persoana sanatoasa, sa arati bine la plaja sau orice alt motiv ai tu.

Una din trasaturile de baza ale unei personalitati alfa este inteligenta emotionala.

O persoana alfa isi controleaza impulsurile emotionale, instinctele primare, da dovada de calm si se poate abtine de la recompensa imediata.

Sa spunem ca in timp ce tinem aceasta cura de slabire si acest program sportiv, este seara, suntem in concediu la mare si vrem sa mancam o pizza mare.

Pizza nu ne va ajuta cu nimic in scopul nostru. Mai ales ca este si seara.

Avem o decizie de luat. 

O pizza in concediu la mare nu este crima, ar spune majoritatea oamenilor.

Asa este. Insa in acelasi timp, ca sa arzi 300 de calorii trebuie sa alergi 30-40 de minute pe banda.

O pizza mare poate sa aiba 800 – 1000 de calorii.

Asadar, imi fac pofta, dar ca sa imi ating obiectivul va trebui sa muncesc 2 sau 3 zile in plus pentru a repara ce am stricat.

Un alfa perfect ar avea atat de multa inteligenta emotionala incat s-ar abtine de la pizza si ar manca salata.

Insa noi vorbim despre oameni imperfecti, care sunt minunati tocmai pentru ca sunt imperfecti.

Toti gresim.

Cheia insa este ca greselile pe care le facem, atunci cand le punem in balanta, sa atarne in greutate mult mai putin ca toate lucrurile bune pe care le facem.

Cand reusim sa facem balanta sa se incline spre binele nostru, atunci suntem alfa.

Daca mancam pizza in fiecare seara, ne ingrasam, in timp ce ne batem cu pumnii in piept ca vrem sa facem sport si sa aratam bine si sa fim sanatosi, atunci, cand ne urcam pe cantar si vedem ca in loc sa slabim, ne-am ingrasat, nu mai suntem alfa. 

La fel este cu fiecare aspect al vietii noastre.

O personalitate alfa nu este perfecta, dar suma deciziilor bune atarna mai greu in balanta decat suma deciziilor proaste. 

Asadar, cum stim cand am luat o decizie buna si cand una proasta?

Pentru asta avem Principiile personalitatii alfa – ghidul comunitatii noastre 

Avem principii pe care le respectam sau nu.

Practic, avand aceste principii, ne facem singuri verificarea daca am fost sau nu alfa la un moment dat si ne putem trasa tot singuri comportamentul in viitor in caz ca dorim sa fim cu adevarat o personalitate alfa.

Astfel, personalitate alfa devine o alegere pe care o facem in fiecare clipa a vietii noastre.

Oricum facem alegeri chiar si cand alegem sa fim pasivi sau neutri.

Acest ghid este un manual care te va ajuta sa atarni balanta in favoarea ta in toate aspectele importante ale vietii.

Si mai mult, te poate ajuta sa ii indrumi si pe altii.

Mai jos e o imagine in care poti vedea categoriile de principii din ghid.

Fiecare categorie are mai multe principii

De exemplu la categoria inteligenta emotionala avem principii ca " amanarea recompensei imediate" , " abilitatea de a ramane calm"  sau " optimismul"

La categoria atitudine si mentalitate avem principii ca :" asumarea responsabilitatii", "perseverenta" sau "automotivarea"

Cam asta e pe scurt.

Mai jos ai cum arata forma de inceput a ghidului.

Nu mai e nevoie sa iti spun ca astept ORICE feedback cu mare interes.

Astept parerea ta intr-un coment iar eu voi incepe sa creez materiale pe blog legate de ghid si de comunitataea noastra.

Cu drag,

Pera Novacovici

 

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

38 de răspunsuri

  1. Pera, lasa sfaturile noastre, acum fa-l pur si simplu (just do it), si pe urma cere feed-back-ul, si il ajustezi pe parcurs.
    E usor sa iti dai cu parerea despre ceva gata construit, si sa exprimi doar neajunsurile care te impiedica sa gasesti ce vrei, decat sa participi la munca de creatie, care oricum trebuie sa iti apartina tie si sa reflecte in mare masura ideile si conceptele tale.

    1. Pe al tau am sa-l las sigur 🙂
      Nu poti compara experienta a 600 de oameni cu experienta unui om. Asta e munca de cercetare. Inovatia si creatia le pastrez pentru alte lucruri. De exmeplu cartea cu Cupidon am facut-o pe inspiratie si creativitate. Ghidul comunitatii il fac cu…comunitatea.

  2. Salut. Am sa-mi dau cu parerea desi este prematur, nu am vazut tot ghidul. Cred ca este f. important sa transmiti cum poti face alegerile corecte (cele care te ajuta in atingerea obiectivului) ma refer la alegeri de genul: ” O pizza in concediu la mare nu este crima, ar spune majoritatea oamenilor. ” pt. ca asemenea momente definec personalitatea alfa iar alegerile facute in aceste situatii care sunt numeroase duc catre un/o alfa. Cam asta ar fi parerea mea de amator in ale psihologiei 🙂 imi poti spune daca bat campii sau nu. Spor si inpiratie

  3. Salut,am citit ceea ce a scris Alin si mi sa parut foarte interesant modul lui de privi lucrurilel.As veni cu o completare ,poate ar trebuii sa creeam si un tabel in care fiecare sa tina evidenta faptelor si deciziilor care l-au ajutat sau involueze sau sa evolueze in a deveni alfa.Adica sa luam exemplul cu pizza,in cazul in care am reusit sa nu mancam,trecem acest lucru in tabel iar langa trecem una din cele 16 grupe sau caracteristici ale acestora de care am dat dovada in momentul acela.Iar in cazul in care nu reusim notam in tabel caracteristici de care nu am dat dovada si la care ar trebuii sa lucram pentru a evolua.As mai spune ca poate ar fi bine ca fecarei categorii sa ii fie atribuita cate o imagine sau doua ,depinde de subgrupele in care este inpartita.Cred ca lumea ar retine mai usor.Spune-mi daca am deviat de la subiect.Spor la treaba tie.Si o zi frumoasa tuturor.

  4. Eu zic ca nu toti oamenii trebuie sa fie alfa! Pocaitii zic despre Isus ca le-ar fi comandat sa faca prozeliti. Oarerea mea este ca, daca toti devin preoti, cine vor mai fi enoriasii? Daca cineva e prost din nastere nu are nici o sansa! Puterea de invatare se educa din frageda pruncie si depinde cum au lucrat parintii cu tine cum te vei descurca in viata. In cimunitatea albinelor exista matca, trantorii si albinele lucratoare. Fiecare trebuie sa-si gaseasca rostul in societate si asta nu e prea usor deoarece capitalismul a introdus competitia acerba pentru in loc de munca in loc de cooperare in cadrul unui stat social care isi ajuta cetatenii. In problema perpetuarii speciei unii au imaginat eugenia, adica reproducerea doar a indivizilor dotati maximal. O tampenie mai mare nici ca se putea imagina.
    Suntem 7 miliarde pe pamant, aproximativ egal impartiti pe sexe. Cei lenesi prefera sa aleaga femei care au fost sau sunt casatorite pentru ca au fost deja selectate din cohorta de persoane apartinand sexului frumos. Chinezii au demonstrat ca fiecare persoana are in dotare capacitati latente si au dezvoltat metode de scoatere in evidenta si perfectionare a acestora. India e tara de origine a intelepciunii. Omul cat traieste tot invata si la ce-i serveste? Toti murim fara exceptie. Sexul e un lux dar fara sa-l cunosti viata e fada. Instinctul e ceva nedefinit care duce la perpetuarea speciei la toate animalele. Educatia ne face fericiti daca e destula

  5. Un alfa tine cont si de moralitate, etica, disciplina; deasemeni, un alfa trebuie sa faca lucruri nobile, de exemplu sa ii ajute pe altii sa-si imbunatateasca viata si nu doar prin propriul exemplu ci si prin implicare directa, sa promoveze actiunile nobile si sa-i convinga si pe altii sa faca aceste lucruri (bineinteles, cine vrea sa le faca) . Deasemeni, un alfa trebuie sa se educe continuu si sa promoveze educatia.

  6. Pentru cine nu realizeaza, ceea ce face Pera Novacovici acum, e o munca titanica. Iti trebuie multa perseverenta si pasiune ca sa duci la bun sfarsit un asemenea proiect.
    Sunt convins ca s-a documentat foarte bine atat referitor la continut cat si la forma. Orice gresala sau nemultumire il impulsiona sa se perfectioneze si mai mult, caci „numai cine nu munceste, nu greseste.”
    Nu stiu de ce vorbesc despre greseli … poate un articol dedicat greselilor ne-ar indruma si mai clar catre o personalitate alfa …

  7. Salut Pera, cuprinsul ghidului pare a fi foarte…cuprinzator. Ma bucur sa vad capitol legat de finante, vocatie, vis samd. Am descoperit ca singura modalitate prin care pot sa schimb pe cineva este sa II pun intrebari despee el, sa-l descopar pentru ca apoi interesul sa imi for rasplatit prin acceptarea opiniilor si a sfaturilor pe care le-as putea da. Insa intai de toate, vreau sa citesc ghidul, sunt capitole care mi-ai starnit un interes real :D. Keep up the EXCELLENT work!

  8. E o initiativa laudabila! Ghidul va fi cu siguranta util celor care au nevoie de un manual pentru asi trai propria viata. Si sunt multi din aceasta categorie, care reprezinta de altfel si o sursa buna de venit pentru baietii „inspirati”:)Decat sa cumparati droguri, alcool, tigari, decat sa consumati televiziune pe paine si produsele promovate acolo, decat sa va cheltuiti bani la jocuri de noroc sau la magazilele „high fashion”, mai bine cumparati un ghid care va si ajuta sa scapati de cele amintite anterior:) Inspiratie si transpiratie Pera:)

  9. Si cum fac rost de ghid , pe site e doar o poza , p care daca dai clik apar niste capsuni. Am vazut in comentarii ca unii au dat de el , altii zic povestea cu capsunile.

  10. Când am început proiectul Copil Isteț, am vrut să-mi țin un jurnal, astfel încât să pot analiza după aceea ce a fost bine și ce nu. După ce mi-am atins obiectivele pe termen scurt am abandonat jurnalul. Partea interesantă e că nici nu am băgat de seamă că am renunțat la jurnal. Pur și simplu, l-am regăsit săptămâna aceasta, când răsfoiam materialele mai vechi. Sigur nu sunt un alfa la capitolul ăsta.
    Dar cred că un alfa trebuie să se cunoască pe sine foarte bine. Iată de ce recomand jurnalul pe lângă testele psihologice de autocunoaștere.
    Îmi place cum lucrezi (după captură).

  11. Te-am gasit intamplator, te citesc insuficient, i-am gasit datorita tie pe Daniel si apoi pe Andreea, nu ma consider alfa si nu stiu daca voi deveni vreodata alfa, dar acesta ar putea fi un obiectiv. Timp liber am foarte putin, mi-e imposibil sa analizez tot ce ne prezinti, ghidul mi-l voi procura si eu dupa ce-l vei fi terminat pentru ca sunt curioasa si presupun sincer ca voi gasi raspuns la unele intrebari pe care mi le pun. Cu Einstein nu sunt de acord, consider ca exista un sambure de adevar in citatul de mai sus si atat. Din proprie experienta pot sa afirm ca daca esti motivat esti capabil de orice. Si acum: motivat sa ce? Sa devii alfa? Alfa…vrei sa construiesti o lume a oamenilor adevarati. In opinia mea asta inseamna alfa. Sa fii om in adevaratul sens al cuvantului. Si pentru asta trebuie sa fii capabil sa-i iubesti pe toti oamenii. Pentru ca acolo unde este dragoste este pace, intelegere, ajutor, iertare, verticalitate, responsabilitate, generozitate. Avem de lucrat serios la toate astea. Toti, fara execptie. Iti doresc si ne doresc succes!

  12. Cartea va fi categoric in bibliografia mea de specialitate, poate chiar in cap de lista… caci voi fi life coach in Olanda, pentru asta ma pregatesc acum. ( Serviciul social imi mai impune sa fac si niste cursuri de gospodarie si ingrijit varstnici si le fac, cu interes si cu bucuria de a nu mai fi oficialmente somera. )Si eu recomand jurnalul, publicului meu target il voi recomanda cu siguranta. ( Celor care au de procesat o experienta traumatizanta ca oameni si ca parinti. )Pera… abia astept cartea!

  13. Un alfa lucreaza neobosit la transcederea lui si a celor din jurul lui, avand ca model de desavarsire pe Cel ce este „Alfa si Omega” si „Calea, Adevarul, Viata”. In sensul crestin, scopul omului este indumnezeirea prin har, transcederea materiei si eternizarea prin acestea.

  14. Ai inceput bine si asta ma bucura cel mai mult! In primul rand, mi se pare o idee foarte buna sa dezvolti un asemenea proiect care este in interesul tuturor, deoarece nimeni nu a mai facut acest lucru pana acum. In al doilea rand va iesi foarte bine datorita acestei idei, dar si datorita faptului ca stii cum sa evidentiezi aceste aspecte in asa fel incat sa le dai o nota aparte. Chiar daca nu e inca terminat, nu e nicio problema, intotdeauna trebuie sa verifici toate detaliile necesare pentru a continua. Deasemenea, faci o treaba foarte buna pentru ca din moment ce suntem o comunitate, e normal sa vrei sa-ti construiesti niste idei cu ajutorul tuturor si nu numai: sa le oferi sansa de a se alatura, de a contribui dealtfel cu ceea ce considera ca ar fi in folosul oricarei persoane care doreste cu adevarat sa fie cineva, mai precis sa devina o PERSONALITATE ALFA! Completa apreciere pentru tot ceea ce realizezi! 🙂

  15. E foarte faina ideea cu acest ghid.
    Pe mine, acest blog m-a ajutat foarte mult. M-a invatat sa zambesc vietii si sa devin mai bun in fiecare zi.
    Inainte oprice obstacol ma dobora, acum stiu ca orice obstacol e facut ca sa ajung mai sus infruntandu-l 🙂
    Acum doua saptamana cred ca te-am intrebat cum sa-i invat pe altii sa fie alfa sau macar sa vrea sa devina mai buni chiar daca se lovesc de obstacole asa cum am facut si eu. Si uite acum, mi-a venit raspunsul. Foarte tare :), aveai dreptate ca atunci cand iti doresti un lucru si incepi sa lucrezi la el,
    tot universul te ajuta si pana la urma daca nu te lasi reusesti ! De multe ori mi s-a confirmat si mie asta in viata si e fain !
    As vrea sa stiu daca acest ghid va fi si in format tiparit pentru ca mie imi plac mai mult cartile sa le citesc decat sa-mi stric ochii la calculator.
    Multumesc pentru tot si succes ! De abia astept sa fie gata acest proiect si sa crestem toti cu ajutorul lui, sa devenim toti mai buni 🙂
    Astept raspuns 🙂
    Cu drag, Andrei

  16. Un Proiect exceptional.tuturor ne place sa primim un model, sa avem anumite ganduri organizate, iar Pera e un super alfa pentru ca doreste sa faca asta pentru noi.Si bineinteles cum spunea cineva intr-un comentariu mai sus nu putem fi cu totii alfa.Suntem intr-o anumita masura si ne dezvoltam fiecare, dar ca sa putem fi numiti ALFA cu adevarat e necesar sa fim condusi de un scop mult mai mare, de ceva impresionant si poate chiar imposibil in ochii multora, pentru ca doar asa vom fi stimultati sa ne schimbam cat mai repede si mai mult si sa traim drept Exemplu.O viata echilibrata nu ne duce prea departe…azi fac 3 pasi pentru a fi un alfa, maine imi permit sa fac unul inapoi ca oricum suntem imperfecti. Da suntem imperfecti dar doar dorinta de perfectiune si de a fi un model in toate privintele ne ajuta sa fim ALFA in adevaratul sens al cuvantului.Iar pentru asta consider ca unul din ingredientele magice pentru reteta Personalitatii Alfa este un Scop Clar si Hotarat in a ajunge un „Preot” si nu a ramane un „enorias”cu impresii de Preot 😀 (fac referire la comentariul lui Tiberiu). O zi frumoasa tuturor

  17. Dupa cum spuneam o personalitate alfa este :
    Stapan pe propriile forte : asadar un om care decide ;
    Creator : asadar un om care creaza lururi noi si utile ;
    Un centru de forta si influenta : asadar isi exprima clar si sigur cele mai adanci ganduri si sentimente ;
    Empatic : Un om care iubeste si intelege pe ceilalti ;
    Echilibrat : Este stapant pe sentimentele si impulsurile sale ;
    Calm : asadar stapan pe sine in orice imprejurare ;
    Vertical : cum este in fata asa este si in spate ;
    Demn ;
    Linistit ;
    Cinstit ;

  18. nu am cum sa invat pe altul sa fie o persona alfa daca eu sunt un dezastru, am rezervoarele goale, ma straduiesc sa mi le umplu dar nimic, am citit o gramada de articole, dar atata timp cat eu nu sunt impacata cu mine, nu va iesi nimic, simt ca nu mai am putere!Trebuie sa imi revin, cine vrea sa ma ajute, ii multumesc mult, daca nu macar am incercat!

    1. Revino-ți! Viața e plină de tot felul de nereusite dar si de trairi ce parca îți taie rasuflarea! Trage aer in piept! Punct si de la capăt! Caută in jurul tau împlinirea! Întotdeauna e mult mai aproape decât ne putem imagina!

  19. Salut Pera astept cu mare nerabdare ghidul Alfa.
    Eu mi-am impus sa respect niste directii si le impartasesc aici in ideia ca poate fi ceva de folos:
    -exercitii fizice in mod regulat
    -alimentatie- dieta echilibrata si alimente de productie organica
    -nu acool, droguri, tutun, suplimente si steroizi.
    -credinta in Dumnezeu , Divinitatem si rugaciune
    -sanatate mentala-meditatie si transa usoara ( tehnici MLP)
    -igiena exterioara si interioara
    -Bunele maniere-relatii interumane, implicare sociala
    -cultivarea virtutilor personale : hotarare, economie, munca, sinceritate, dreptate, moderatie, curatenie, liniste(Benjamin Franklin)
    Cam atat

  20. What i don’t realize is actually how you’re not actually much more well-liked than you might be now. You’re very intelligent. You realize therefore considerably relating to this subject, made me personally consider it from numerous varied angles. Its like women and men aren’t fascinated unless it’s one thing to do with Lady gaga! Your own stuffs nice. Always maintain it up!

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.