Puterea a 1000 de actiuni dintr-un foc pentru scopurile tale

Cele mai importante 2 lucruri pentru a-ti duce viata spre un drum de succes sunt anturajul si obiceiurile.

Despre anturaj poti citi un articol al meu mai vechi aici: Despre anturaj

Despre ritualuri poti citi in pdf-ul gratuit Puterea ta interioara

In pdf-ul Puterea ta interioara am detaliat programul cu tabele si instructiuni pentru a implementa acele ritualuri zilnice.

Totusi exista foarte multa lume care intampina dificultati in a respecta aceste ritualuri zilnice.

Stari emotionale, lipsa de chef, motivatie sau pur si simplu lene.

Toate acestea sunt obstacole ce trebuiesc depasite ca sa obtinem ce vrem in viata intr-un timp scurt care sa ne permita si sa ne bucuram de ceea ce am obtinut :).

Am descoperit recent un secret pe care am sa il impartasesc cu tine azi.

Acest secret contine puterea a 1000 de actiuni si te va ajuta sa iti respecti ritualurile zilnice cu mult mai usor si astfel sa iti atingi obiectivele rapid.

Nu te speria de denumire, nu e asa greu de pus in practica cum suna 🙂

Acest secret se numeste setarea structurilor si a conditiilor in viata ta care te vor forta sa reusesti.

Hai sa iti spun prima oara cum voi aplica eu in viata mea acest concept extraordinar.

Sunt 3 lucruri foarte importante pentru mine in acest moment.

–         sa respect ritualurile mele zilnice care includ sport, alimentatie, citit, scris si munca tehnica la partea online ( bloguri, forum-uri, webinarii, etc)

–         sa folosesc cat mai mult puterea echipei mele pentru a ne atinge obiectivul, acela de a deveni o forta in psihologie

–         sa cant la pian ( am cantat 4 ani, de la 7 si la 11 ani si apoi am renuntat la sugestiile celor din jur ca sa ma fac calculatorist :).) Pianul este o modalitate extraordinatra pentru mine de a ma relaxa, de a-mi stimula creativitatea, de a pasi intr-o alta lume si o alta stare de spirit.

Buun.

Asa cum poate deja stii si eu folosesc acele ritualuri zilnice despre care poti citii in detaliu in pdf-ul puterea ta interioara.

Insa am dificultati, in sensul ca de multe ori imi ia 2 zile ca sa fac ceea ce mi-am propus sa fac intr-o singura zi. Pur si simplu 24 de ore nu imi ajung.

De exemplu intr-o zi fac sport si scriu, dar nu apuc sa mai citesc nimic. A doua zi citesc si lucrez la chestii tehnice si nu mai reusesc sa scriu nimic.

Imediat ce am aflat de acest secret am decis sa il pun in aplicare in urmatorul fel:

Sa setez structuri si conditii pentru a-mi fi imposibil sa nu respect ritualurile.

In cazul meu am luat decizia ca de luni sa ne mutam intr-un sediu mare si spatios. Va fi si un pian acolo 🙂

Pana acum lucram de acasa in majoritatea timpului si de multe ori nu imi respectam programul. Apoi trebuia sa petrec timp sa vorbesc cu fiecare membru al echipei in parte, de obicei, pentru ca nu aveam intalniri zilnice.

Structura si conditia pe care o voi seta acum este urmatoarea:

Ne intalnim in fiecare zi de la 10 sa lucram impreuna la sediu. 4, 5, 6 ore, oricat necesita. Nu vom face altceva decat sa muncim acolo iar lucrurile care pot distrage atentia vor fi minime.

In afara de faptul ca vom avea o comunicare mult mai buna intre noi, vom fi mai productivi, ne vom respecta toti ritualurile si vom produce mai multa valoare decat pana acum.

Eu personal am sa imi incep dimineatza cu ritualul sportiv si apoi cu ½ – 1 ora de pian.

Astfel, am setat structura si conditiile ca sa imi indeplinesc scopurile. Chiar daca intr-o zi sunt tentat sa nu imi fac treaba o voi face pentru ca ma voi trezi si voi stii ca trebuie sa ofer puterea exemplului meu.

Pentru ca e si pianul care ma asteapta la sediu exista un plus mare de motivatie sa merg in fiecare zi sa fac ceva ce imi place. Apoi munca.

Astfel, asa cum am zis si in pdf-ul Puterea ta interioara, daca fac in fiecare zi ceva este aproape imposibil sa nu reusesc sa fac ce mi-am propus.

Setand structura si conditiile ca sa fac cat mai usor ce am de facut zilnic, am usurat enorm misiunea de a-mi respecta ritualurile zilnice.

Acum, sa vedem cum poti tu sa setezi conditii si structuri ca sa faci in fiecare zi ce e nevoie ca sa iti atingi scopurile.

Sa zicem ca vrei sa mananci sanatos. Incerci dar nu iti iese de fiecare data.

Structura si conditia pe care trebuie sa o setezi ca sa iti usurezi misiunea este sa arunci toata mancarea nesanatoasa din casa si sa umpli frigiderul si camara doar cu mancare sanatoasa. Cand ti se face foame nu ai de ales decat sa mananci ce ai acasa 🙂

Astfel vei fi aproape obligat sa iti respecti ritualul si succesul este asigurat.

Evident ca poti sa suni si la pizza dar trebuie sa fii un pic retardat sa spui ca iti doresti foarte mult sa mananci sanatos, sa iti umplii casa cu mancare sanatoasa sis a suni apoi la pizza J

Sper ca ai inteles cat de important este  sa setezi conditii si structuri ca sa iti respecti ritualurile zilnice.

Scrie-mi intr-un coment mai jos ce ritualuri zilnice ai si cum poti seta structuri si conditii pentru a reusi.

Daca nu stii cum, scrie-mi in detaliu ce ai vrea sa faci zilnic si ce te opreste iar eu am sa incerc sa te ajut. Raspunsul meu va fi tot la comenturi.

Intrebari ajutatoare la care sa raspunzi:

1.   Cum te vezi in 3 ani de acum? Cati bani faci, ce stil de viata ai, ce fel de relatii ai, ce fel de persoana ai devenit?

2.   Care sunt ritualurile zilnice de comportament si care sunt conditiile si structurile pe care e important sa le ai in viata astfel incat sa faci un pas in fiecare zi spre ceea ce vrei sa obtii? Ce ritual vei aduga in viata ta pentru a -l face ZILNIC?

Viziunea ta e important sa fie clara si explicita, la fel si pasii de actiune pe care ii vei face.

Saptamana ce vine am pozele si filmele de la bootcamp-ul de saptamana trecuta.

Spor la treaba si la indeplinit visurile 🙂

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

19 răspunsuri

  1. nice tehnologie
    cit despre pian – ma ghindesc sa invat si eu sa cint la el – pur si simplu simt dorinta de a cinta si a face muzica buna – chiar si daca termin juridica – am ceva aparte pentru muzica –
    e sooper nu doar sa cinti – dar sa exprimi emotiile prin ceea ce cinti
    succes la lucru in echipa

  2. buna! la cum ma vad eu peste 3 ani ma gindesc des si de fiecare data cind fac ceva mai putin constructiv ma deranjeaza gindul ca a trecut timpul fara niciun rezultat,imi doresc sa am in acest interval o afacere sa am un cerc de oameni inteligenti cu perspectiva,sami dezvolt o personalitate puternica,si ca (toti) oamenii sasi doreasca sa ma aiba in preajma.multumesc pt rs.numai bine

  3. Salut.eu am hotarat sa i-mi fac si am si facut-o ptr anul acesta 2009,o lista cu 30 de obiective (Vise)ptr fiecare an .CLARE,CONCRETE,EXPLICITE,si asta i-mi directioneaza actiunile si eforturile in sensul in care vreau eu.Mentionez ca obiectivele pot include lucruri ca Dezvoltarea Personala, Fericirea intr-o relatie cu o femeie,Sport si alimentatie sanatoasa,Hobby,studiu si dezvoltarea unor noi aptitudini nu doar lucruri legate de obiecte si bani dar si acestea

  4. Eu am o problema cu trezitu dimineata! Ce imi recomanzi? Chiar daca ma trezesc dimineata cateodata tot ma ia somnu tarziu. Am ritualuri sportive si de dezvoltare personala in fiecare zi dar cateodata raman cu putin timp pt actiune producatoare de rezultate. Peste 3 ani de zile ma vad departe , cu venituri de 6 cifre anual dar cred ca trebuie sa lucrez putin la stilul asta de viata si sa ma trezesc mai devreme pt a reusi asta.Adevarul e ca nu mi-am dorit niciodata cu adevarat sa ma trezesc mai devreme (tot timpul vreau sa ma trezesc cand mi se termina somnul, dar cateodata se termina tarziu:) ), probabil ca n-am gasit motivatia potrivita. Cu respect , Vali.

  5. la mine treaba nu e foare activa dar va fi activa, daca decid eu sa fie)
    in fiecare dimineata nu fac ce am planuit pe zi fara sa-mi spal dintii sa-mi rad limba si sa-mi fac toaleta de dimineata. (toate impuritatile ies pe gura pe limba si pe corp, dupa o noapte intreaga).. apoi imi gestionez (se poate si cu o zi ininte) activitatile pe care le voi face in fiecare zi, ce si cum, in detalii imi notez, dup aaia, ma gindesc oridinea pe care o voi crea pentru a-mi indeplinii obiectivele, si apoi, imi vad de treba, ascult muzica si ma relaxez. Tot timpul din zi e o investitie in dezvoltarea personala, nu e o zi in care s anu citesc nimic si sa fac ce imi palce. Seara e mai simplu, iau o cina simplu (de dorit din fructe, cel mai des) si apoi ininte de culcare ca si dimineata pe stomacul gol, un ceai verde fara zahar si o baie de seara. Apoi imi planuiesc ce am de facut ziua urmatoarea, fac o concluzie finala pe ziua care a trecut, vizualizez ceea ce imi doresc sa fie, si dupa aia ma culc impacat cu mine, si multumit de faptul ca am mai avut o zi in care am avut esecuri din care sa invat, am avut momente placute, sau mai putin placute, care ma ajuta sa merg ininte, multumes ccelui de sus, si ma culc linistit.
    IN urmatoarea perioada imi doresc sa fac cercuri de chitara solo si sa incep sa pun in pracica (mai fructuos) toate abilitatile in seductie_)

  6. hmmm..de structuri nu pre am si conditii decit foarte rar dar la mine merge tot asha cum merge ter sa recunosc k atunci cind imi pun in gind k tre sa merg la dansuri si ma tin de el atunci si ajung ' v nature'!:)
    deci conditia mea zilnica este de a merge la break dance k fac deja de 5 ani si visu meu a fost sa vin in timis sa ma antrenez cu alti bboy tari si faculta sa fac deci asta acuam si fac tot sa implinit:D ( pe planu asta)..
    in rest nu prea imi calculez timp si nu am ti nde ceva krek treb sa ma automotivez mai mult..
    ce tine de cum ma vad peste 3 ani si gen de viitor nu stiu , krek ma tem sa ma gidnesc la ce va fi …

  7. Un articol excelent. Ca de obicei. Si o idee super – sa setezi structura si conditiile astfel ca succesul sa fie inevitabil.
    🙂

  8. Bun articol. Eu incerc de doi ani sa invat ceva si nu reusesc. Mai exact, vreau sa invat java si php/mysql pentru a avansa in cariera. Am multe tutoriale si documentatie pdf, dar cand ajung acasa dupa o zi de munca in fata computerului si deschid PC-ul ma iau cu altele (e-mailuri, forum, femeile de pe messenger, etc) si de cele mai multe ori nu reusesc sa progresez decat cat o furnica. Cum sa setez conditii si structuri astfel incat sa fiu mai eficient la invatat?

  9. Buna, sunt de acord cu ce ai spus. Mai intai trebuie sa-ti propui ceva, iar apoi mintea va lucra pentru gasirea solutiilor necesare indeplinirii acelui ceva. La un moment dat vei gasi si forta, si cadrul necesar realizarii chestiunii care te preocupa. Succes!

  10. hey mishto articolul! eu inainte mancam normal adica carne oua lapte etc… ff putin mancam junk food , dar totusi aveam dureri, mai aciditate la stomac , coshuri blabla…. de 2-3 luni incoace m-am schimbat m-am facut vegetarian 100% dar cu mancare cruda…nimik prajit fiert, mancarea are alt gust, altcumva o simti pe limba, se simte diferenta intre mancarea fiarta sau prajita si cea cruda
    cum mi-am schimbat obiceiul? am citit nijte materiale si impreuna cu 2 prieteni am inceput sa ne hranim asa , bineinteles ca exista tentatia de piept de pui si de cas si de altele, dar le-am inlocuit cu fructe seci , mai masline, dupaia am renuntat si la alea si am ajuns la raw 100%. Cu mancarea pot sa zic ca is aproape ok, pt ca inca imi lipseste randamentul maxim.
    in schimb am probleme la alte capitole, gen munca anturaj femei(in ultima vreme), bani fac putini , si peste trei ani ma vad cu dorinta de a-mi permite cand vreau ce vreau.

  11. Am ramas corigent si exact articolul asta e ceea ce imi trebuie.Stiu cum sa fac asta si singur,dar nu mia trecut prin cap.Esti tare:)

  12. vreau sa fac scufundari o data pe sapt, vreau sa sar cu parasuta, vreau sa fac sport de 5 ori pe sapt. vreau sa am un amdomen lucrat, sa-mi iasa pectoralii in relief fata de abdomen, vreau sa am o motocicleta. astea sunt cele mai importante lucruri pe care vreau sa le fac, sa le am. le-am scris pe o foaie si le-am lipit p perete, langa patul meu. da crezi ca e sufiecient? nu. la inceput am fost entuziasmat toate lucrurile astea. mi-am aruncat hainele vechi din sifonier, mi-am facut abonament la o sala, am iesit cu o fata la o plimbare, nu la su, nu la cafea, nu am ridicat-o pe un piedestal, a fost ok. acum suntem impreuna. ma duc la munk, vn pe la 5, cand ma ducla sala? cand ma vad cu ea. am ales sa le alternez. si sami bag pl in sala ca s-a inchis pt renovare…. in ifne… dar eu am inceput sa nu ma mai duc zi de zi. am ales sa-mi platesc datoriile in loc sa-mi cmpar ABC-ul pt scufundari. dupa calculele mele in 3 luni tre sa scap de datorii si sa ma pot ocup de ceea ce imi place. castig 1600 ron pe luna. ca urmare iar ma inceput sa pun kg pe amdomen. o zi arata cam asa: ma trezesc la 6:30, la 7-7:05 sunt in autobuz, la 8 incep munk, la 5 sunt l camin. mananc, stau putin pe net(am deja o luna decand nu ma mai uit la tv :D) plec la sala sau ma vad cu fata asta. vi inapoi, fac dush si somn. in week-end ma duc si fac scufundari libere, ies in oras, si spal hainele. la mana…ma omoara chestia asta X(. cum as vrea sa fie: ma trezesc la 7, mananc, ma sui in masina de servici, ma duc la biroul meu, sunt cel m bun ing de la firma, propus pt postul de director tehnic, iau masa de pranz in oras, sau dau o fuga pana l atuzla si fac o saritura, ma intorc acasa, care ste o mansarda cu vedere la mare, mananc, in timp ce ma odihnesc citsc ceva, ma duc la sala, ies in oras sau fac o scufundare sau sex cu o gagica buna rau. ce am din toate astea? ma mai ducla sala dar nu e un obicei, mai citesc doar daca unt plictisit, mai fac o scufundare libera, am o gagica buna rau. habar n-am ce sa mai scriu. vreau multe.

  13. ce am invatat din toate aceste articole ? faptul ca nu m a iubeam p emine ,incercam mereu sa i ajut pe altii, si sa ma gandesc la problemele lor ,cand de fapt eu eram cea care avea nevoie dea jutor.decizia si ultimul cuvant au fost ale mele intodeauna chiar daca de multe ori am gresit si normal am si platit.alta chestie este ca sunt am prostul obicei sa repet aceeasi greseala…….urmez o fac care nu imi place si am de gand sa incep psihologie ptr ca chiat ma pasioneaza.am inceput si eu sa imi organizez timpul ,pana acum totul era intr-un haos total.mananc sanatos si fac sport de cateva luni si chiar ma ajutat enorm.imi trebuie mai multa perseverenta si voi reusi tot ce mi -am propus.sa fiu sincera am avut unele temeri in a scrie aceste randuri,nu stiu de ce,poate ca este ptr prima oara,dar chiar am reusit sa o fac.ce-mi doresc in viata:(sa calatoresc si sa pot vedea toata lumea,sa experimentez viata intr-un mod cat mai minunat.sa am familia aproape si sa ma bucur de iubirea lor,sa devin un bun psiholog in domeniul consilier familial si sa pot ajuta cat mai multa lume.vreau o casa in natura,eventual langa mare,cu gradina imensa si flori,ferestre mari si decorata stil propriu.sa am propria afacere si sa lucrez ptr mine.vreau s afac sport in fiecare zi si sa am un program cat mai organizat.sa invat s ainnot.sa am multi prieteni cu care sa cladesc relatii solide bazate pe incredere,prietenie.sa-mi dezvolt personalitate,sa muncesc mult ptr a ajunge acolo unde vreau in viata.sa am un sot intelegator,iubitor si s afie omul pe care ma pot baza oricand.sa am diferite hobby uri:dansul,muzica,lectura,pictatul,echitatia,pictat).ce nu pot intelege cum e posibil sa ai aceeasi relatie cu un barbat la fel ca ceea anterioara.ceva e gresit dar ce?????multumesc

  14. in urmatorii 3 ani ma vad un hair stylist bun si fericit, o sa castig f bine si toti clientii mei ma gandesc ca o sa fie oameni de succes si o sa am o personalitate puternica. ca si ritualuri mi-am facut un program care sincer nu prea reusesc sa il indeplinesc. as vrea sa ma trezesc la 8 si sa fac niste exercitii fizice dupa care as vrea pe la 10 sa fiu la salon si sa stau pana seara pe la 8.Nu prea reusesc ca ma trezesc pe la 10 11 si ajung grabit pe la 12 la salon.seara cand ajuing acasa de fiecare data vreau sa alerg dar din 7 zile pe sapt reusesc doar 3:)) in rest singurul exercitiu de care ma tin este ca seara si dimineatza fac cate 8 min de abdomene. sunt foarte multe lucrurile pe care vreau sa le fac si o parte reusesc o parte o sa reusesc pe viitor dar in fiecare zi vreau sa lucrez sa imi formez o personalitate puternica si mereu imi spun in minte ca vreau sa fiu cel mai bun in toate aspectele vietii. pup fetele de pe site

  15. buna….am 40 de ani…varsta la care incepi sa faci bilanturi….
    so:
    1. sunt un om implinit, am o cariera intr-un domeniu al barbatilor si sunt mandra de cum ma descurc…
    2. am o familie , adica un sot si un pusti in dotare , sanatosi si bucurosi…
    Ce imi doresc pt urmatorii 3 ani? ma vad citind cartile tare, Pera , pe tereasa casei mele , printre trandafiri , in amurg…sper sa o terminam anul acesta …imi vad baiatul la liceu…crescand frumos…si in trendul zilelor de azi…ma vad senina , langa sotul meu….printre prieteni care ne viziteaza cu drag….ma vad castigand un salariu cu zero in plus in coada celui pe care il castig acum…..pt asta , zilnic fac vizualizari creative ….ma vad asa cum imi doresc eu….multumesc pt ceea ce scrii, Pera…

  16. Buna Pera, sunt Cristina, sunt in clasa a 8-a si te admir foarte mult.Ma bucur ca ti-am descoperit blogul, care m-a ajutat foarte mult.Datorita tie incep sa imi descopar vocatia.Uite, sunt nehotarata in ceea ce priveste alegerea liceului.Sunt de parere ca liceul tot o scoala normala e, nu conteaza ca e mai buna.Mama spune sa merg la Liceul Pedagogic pentru ca ies cu meseria si e frumoasa.Diriginta si multe alte persoane zic sa ma lansez in muzica si sa merg la Arte.Eu sunt de parere ca oriunde as merge tot vocatia mi-o urmez facand o facultate.Si vocatia mea e muzica, iar mama e de parere ca sunt sanse 1 la 1000 sa reusesc eu, cu voce si fara sustinerea unui cantaret.Eu stiu ca orice liceu as urma, daca vreau sa ma fac auzita, ma fac indiferent de liceu.Dar nu stiu care m-ar ajuta mai mult.

  17. Nearly all of what you claim is astonishingly appropriate and it makes me ponder the reason why I hadn’t looked at this in this light previously. Your piece truly did turn the light on for me personally as far as this particular subject matter goes. But there is actually one particular position I am not necessarily too cozy with so whilst I make an effort to reconcile that with the main idea of your issue, let me observe what the rest of your subscribers have to point out.Nicely done.

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.