Scolile si facultatile au murit – pdf gratuit

Salut

Am luat manifestul numarul 1 care era sub forma de articol pe blogul Personalitate alfa si l-am rugat pa Claudiu sa imi faca un pdf frumos cu el.

Am sa te rog sa apesti "Click dreapta" si sa salvezi documentul si apoi sa te uiti peste el. Daca iti place, rugamintea mea este sa iei link-ul http://www.personalitatealfa.com/blog/scolile-si-facultatile-au-murit-pdf-gratuit si sa il postezi pe facebook sau sa il trimiti prin email prietenilor tai. POATE intr-o zi iti vor multumi ca le-ai deschis ochii.

In zilele ce vin urmeaza in aceeasi forma si celalalte 3 manifesturi.

Cu drag,

Pera Novacovici

 

Apasa click dreapta si salveaza

 

 

 

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

24 de răspunsuri

  1. foarte bun articolul fac 25 de ai acuma da sincer in afara de invatat sa scriu si sa citesc nu stiu la ce ma ajutat scoala chiar nu stiu ce vocatie am sunt foarte dezorientat nu stiu ce joob sa imi caut ca sa il fac cu pasiune o zi faina la toti

    1. draga boldi, iti impartasesc opinia… cu sesizarea ca acum, poti sa iti indrepti atentia spre ce doresti tu, deoarece ai toate instrumentele la indemana (instrumente oferite si de scoala…de ce sa nu recunoastem…:) si daca iti pui in cap sunt sigura ca reusesti sa iti gasesti orientarea in viata…iar cu ajutorul unui coach (antrenor) poti deveni chiar mai rapid constient de aceasta directie… Mult succes si daca ai nevoie ma poti contacta oricand…

  2. Salut! Sper ca mesajul tau sa fie auzit, la mine una… a ajuns. Nu stiu daca e important pentru tine, dar folosirea limbajului de argou nu pot spune ca m-a inspirat prea tare. "A o lua in bot" sunt sigura ca poate fi o expresie cu impact si prin folosirea unei alte formule.

    1. da clik p poza si ti se va deschide cu pdf . adobereader si dai save de acolo p discheta aia de langa print :)succes

  3. Pera, iti admir foarte mult initiativele si consider ca multe dintre ele ma ajuta foarte tare de cele mai multe ori. Insa admit ca nu sunt total de acord cu aceasta parere a ta. Sistemul este prost intr-adevar, INSA, poate un medic sa ii spuna unei persoane cu o circulatie sanguina proasta, ca ar putea trai si fara inima de exemplu? Ii scoate inima sau i-o trateaza? Oricat de prost ar fi sistemul, fara facultati in tara asta si peste tot in lume nu se poate. Eu sunt la master in anul 1, si da, am impresia ca toti ceilalti, ca majoritatea lucrurilor (aparent) bune incep sa se intample acum, cand eu sunt cu un pas in afara facultatii. Hilar este ca si cei de anul 1 de acum vor avea acelasi sentiment. Dar, cum bine mi-a spus o dna profesor, doar geniile nu au nevoie de indrumare, in rest noi oamenii obisnuiti putem evolua foarte bine prin relatia maestru-discipol, relatie care exista de cand lumea si fara de care multi dintre cei pe care tu ii citezi, nu ar fi fost niciodata cunoscuti. Exista inca profesori buni in tara asta, care stiu sa descopere vada la tine lucruri pe care tu nu le cunosti inca, si e minunat sa descoperi astfel de oameni. Profesorii nu vor disparea din facultati. NU avem neaparat nevoie de experti si iti pot da un exemplu cat se poate de simplu. Un inginer, oricat de destept si de priceput ar fi in meseria sa, nu va sti niciodata sa se raporteze la nivelul tau, si sa iti explice lucrurile pe inteles, pentru ca el nu si-a pus niciodata problema sa ii invete pe altii, sa ISI DOREASCA sa ii invete. Profesorii sunt sau trebuie sa fie si foarte buni psihologi si tu trebuie sa stii mai bine decat mine asta. Eu am experimentat evenimentul cu "inginerul" intr-o practica, si crede-ma, nu mi-a ajutat la nimic. In concluzie, nu cred ca trebuie sa fim asa radicali. Si eu am regrete si consider ca puteam sa ma aleg cu mai mult de la facultate, dar cu siguranta, lipsa facultatii nu ar fi reprezentat un atuu pentru mine. Diferenta dintre un om cu facultate si unul fara, se vede inca, cat se poate de clar. Trebuie aduse doar unele imbunatatiri, si sa-mi fie cu iertare dar studentii au mare parte de vina pentru ceea ce li se intampla. Din punctul meu de vedere marea problema este la nivel de liceu.

  4. Salut Pera,
    Foarte bun PDF`ul, este foarte adevarat tot ceea ce scrie.
    "Scoala nu te face mai destept, ci mai bine pregatit " reusind pana la urma sa-ti spele creierul ajungi un foarte bun SCLAV PENTRU SOCIETATE
    Citeam un articol undeva in care scria:
    De mic copil ai fost invatat ca 2+2=5 parintii,religia,scoala primara,liceul,facultatea tot ce tine de educatia liniara toti cei care au fost prinsi in acest sistem vechi au sustinut ideea ca 2+2=5, si iata ca s-a ajuns la acest punct critic in care se vede clar rezultatul. 🙂

  5. Salut! Unde te-as putea contacta astfel incat sa imi citesti mesajul? Am postat mai demult ceva si…vad ca nu ai citit. Promit ca nu sunt plictisitor. Papa!

  6. Draga Pera, am citit manifestul si sincer iti spun ca am un gust foarte amar referitor la situatia scolilor…atat din „trecut” cat mai ales din prezent. Medioritatea este la ea acasa si rezultatele se vad. In toata perioada in care am fost la scolala nu am vazut nici un profesor care sa fie interesat de descoperirea aptitudinilor elevului. Gramada invata la gramada!…Doar cine este mai norocos (ma refer la cel care are bani sau la existenta clara a unui talent – dar si in acest caz de cele mai multe ori tot la bani se rezuma posibilitatea de instruire),are sanse sa reusasca, sa se desprinda de gramada! In ceea ce priveste autoinstruirea ai perfecta dreptate. „Cauta si vei gasi, bate si ti se va deschide” va ramane mereu adevarat…dar in nici un caz vis-a-vis de marea parte a profesorilor si ei mediocri, pentru care scoala este un servici oarecare de unde isi iau salariul, iar elevii – asa cum spuneam mai inainte – o gloata de multe ori insuportabila, de care abia asteapta sa scape cu terminarea orelor…!! Multumiri si felicitari pentru munca de „trezire” pe care o depui!

  7. Buna,te felicit pt convingerile tale,eu regret ca in scoala nu am avut un profesor de actorie(sau profesoara) ca sa-mi descoper visul!Mi l-am descoperit singura la 25 de ani si l-am inceput la 29..cam tarziu dar e bine si asa!Da,din pacate ai dreptate!
    Eu pt viitor imi doresc sa fiu acea profesoara pe care nu am avut-o si sa lucrez cu copii de la gradinita pana la liceu,actoria(deja lucrez ) asta in acelasi plan cu a fi actrita(acum merg la un workshop care se numeste'Scrie despre tine' in urma caruia vom face un spectacol de teatru pe povestea de viata a fiecaruia dintre noi ,cei de la workshop…e foarte interesant)
    Inca o data bafta mai departe, in ai trezi pe oameni de la a-si dormi singura viata pe care o au!!!

  8. Am vorbit despre acest subiect cu profesorii si m'au dat afara din clasa sau nu ma bagau in seama…
    foarte adevarat ce scrie in articol.

  9. Salut Pera!
    Sunt total convins de adevarul care se ascunde in spatele acestui subiect aflat inca sub ”hipnoza” mediocritatii considerata drept sens al vietii din pacate de multi oameni. Personal admir puterea de a gandi , de a lua decizii, de a crea realitatea si a o stapani. Cu 1 saptamana in urma am postat pe youtube un filmulet care face referire la aceeasi tema.
    Te invit sa-l urmaresti: http://www.youtube.com/watch?v=2T5IsX-m9Tc&fe

  10. Chiar discutam zilele trecute cu cineva si-mi spunea ca s-a saturat sa fie printre primii oameni de la facultatea de medicina…vrea si viata personala 🙂 Mi-a adus zambetul pe buze cand mi-a spus sa-i recomand si ceva carti si cateva siteuri 🙂 Foarte frumos ceea ce se petrece…si e o continua expansiune masiva si dragalasa
    My recent post Cum poti scapa de ingrijorare

  11. Felicitari pentru sinteza. Este de admirat cand cineva intreprinde lucruri spre a corecta o societate bolnava. Este o oaza de speranta . Daca privim societatea ca pe un pacient , ce sufera de o boala, avem inca increderea ca se poate vindeca si sa ajunga la starea de mai buna sanatate. Nu se va face o vindecare completa , vor fi urme ale factorilor nocivi de alta data. In aceasta faza de acum exista speranta , pentru ca nici un "doctor" nu aplica o terapie daca nu are certitudinea ca se va produce un efect terapeutic ce va duce la o ameliorare a starii de sanatate. Succes!

  12. Salut!Acesta poate este doar inca unul din sutele de mesaje care le primesti zilnic..insa as vrea sa te felicit pentru felul in care ai punctat unele aspecte din viata sociala.Fac parte din structurile de elita ale Ministerului de Interne,si pot spune ca nu ma face deloc mandru acest lucru,si asta fara a aduce o pata institutiei.Mi-am sacrificat timpul sa intru in scoli,sa fiu pregatit,iar acum in afara ca traiesc de pe o luna pe alta nu am nimic.Simt ca puteam face mult mai multe daca nu faceam pasul in aceasta cariera,dat fiind faptul ca nu am timp sa fac alceva si nu imi permite statutul sa incerc sa fac bani pe langa salariu….salariul..si doar atat…ma simt legat la maini…exact ca si cei cu care avem de-a face!!!Bravo!!!

  13. Salut Pera, extraordinar acest material. Intr-adevar sistemul educational este facut ca sa nasca oameni mediocrii. Atata timp cat Lawrence Ellison, presedintele Oracle – al 2lea cel mai bogat om din lume le spune celor care au terminat facultatea (Yale) : voi sunteti deja pierduti. Deja aveti creierul distrus in proportie foarte mare, … irecuperabila.
    Acum, ma adresez celor care inca nu au terminat facultatea:
    LASATI BALTA FACULTATEA, FACETI-VA BAGAJELE SI PLECATI! Nu reveniti! Indepliniti-va visurile!
    Cine sunt eu sa nu fiu de acord cu el ?
    My recent post Optimismul se învaţă pas cu pas

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.