Sexul și iubirea

Încrederea în sine în iubire

Iniţial am vrut să scriu despre încrederea în sine în relaţiile de cuplu însă mi-am dat seama că nu e destul de cuprinzător.

Relaţiile de cuplu sunt doar o etapă în viaţa noastră. Uneori viaţa ne găseşte singuri, alteori în cuplu, alteori îndrăgostiţi fără să fim în relaţii şi tot aşa.

Aşadar, o definiţie corectă ar fi despre încrederea în sine şi iubire.

După cum sper că deja ştii, acest vast şi misterios domeniu al iubirii se împarte în două:

1. Atracţia sexuală – adică acele emoţii puternice pe care le simţim pentru o persoană de care suntem atraşi. Suntem îndrăgostiţi şi e minunat. Suntem şi geloşi. Am face orice pentru fiinţa iubită în acel moment. Defectele parcă nu există sau suntem dispuşi să le ignorăm. De multe ori oamenii fac greşeala să se căsătorească bazat doar pe aceste emoţii care dispar în curând pentru ca apoi să rămână doar amintirile unei pasiuni. Dacă nu există şi componenta următoare, o relaţie bazată pe atracţie şi îndrăgostire moare.

2. A două componentă este iubirea spirituală. Este extraordinar când ambele iubiri se unesc. Şi atracţia şi iubirea spirituală formează un amestesc care duce orice fiinţă umană dincolo de propria persoană şi o face să se simtă ca o zeitate. Puternică, nemuritoare şi invincibilă. Când există iubire spirituală îţi accepţi partenerul cu cele mai profunde şi intime defecte ale sale, îi doreşti binele chiar dacă nu îţi oferă nimic înapoi şi prin iubirea spirituală te poţi apropia de iubirea necondiţionată.

Partea neplăcută e că oamenii nu acceptă de multe ori că sunt oameni şi cred că iubirea e doar atracţie sexuală sau cred că iubirea e doar iubire spirituală.

Una fără alta duc la o viaţă nefericită.

Pentru ca un bărbat şi o femeie să simtă iubirea cu toată frumuseţea ei e nevoie de o viaţă sexuală extraordinară şi de o iubire spirituală nezdruncinată.

Pentru că foarte mulţi nu înţeleg aceste aspecte, avem pe de o parte oameni care susţin că sexul nu e important şi că e important sufletul iar pe de altă parte avem oameni care spun că doar sexul contează, oameni care nu au gustat încă din cupa iubirii superioare, spirituale.

Acum, după acest foarte scurt rezumat, hai să vedem cum e cu încrederea în sine în iubire.

În primul rând, care sunt obstacolele?

Nesiguranţa în iubire are următoarele simptome:

– Mi-e teamă de respingere şi iau respingerea ca pe ceva foarte personal care mă va face să mă simt că nu sunt o persoană destul de bună.

– Las teama şi ruşinea să mă oprească din trăirea unei experienţe sexuale care îmi poate îmbogăţi experienţa generală pe care o am despre atracţie şi iubire şi care apoi mă poate ajuta să discern mai bine între ce vreau şi ce nu vreau, ce îmi place şi ce nu.

– Nu sunt capabil să ofer iubire şi aştept doar să primesc.

– Dacă sunt bărbat, consider că nu sunt suficient de bun pentru a avea o partenera frumoasă, inteligentă şi cu o stimă de sine crescută.

– Dacă sunt femeie consider că am nevoie de un bărbat în viaţa mea care să îmi rezolve problemele emoţionale, financiare sau relaţionale.

– După o despărţire nu sunt capabil să păstrez o relaţie de prietenie şi comunicare cu fostul partener.

Acestea sunt doar câteva din simptomele încrederii în sine scăzute în iubire.

Hai să vedem acum şi câteva soluţii.

1. Vorbeam într-un articol despre încrederea în sine și corpul nostru fizic (Link aici: Increderea in sine si corpul fizic )

Vei vedea că în toate aspectele vieţii tale, încrederea în sine pe care o ai faţă de corpul tău fizic se transmite în toate celalalte domenii ale vieţii.

Poţi să te minţi cât vrei, însă când mergi la plajă şi îţi dai tricoul jos, acolo vei şti exact câtă încredere în tine ai şi te asigur că vei regreta toate porcăriile pe care le-ai mâncat în viaţa asta şi toate acele zile de comoditate în care nu ai făcut sport.

Pentru că iubirea are ca şi componentă vitală atracţia sexuală, spune-mi te rog, prefer să faci sex cu o persoană care are un corp frumos sau cu una pe care atârnă grăsimea?

Şi te rog nu te duce cu gândul mai departe. Rămâi aici. Imaginează-ţi că şi o persoană care te place pe tine, chiar dacă te place pentru personalitatea şi sufletul tău, tot vrea să simtă un corp frumos şi sănătos atunci când face sex. Nu poţi să ocoleşti asta cu oricâte scuze vrei.

“Cine mă place mă place aşa cum sunt” este motto-ul tuturor muppets-ilor din această lume.

2. Apoi, alt aspect care îţi va aduce multă încredere în tine în iubire este EXPERIENŢA

Doar experienţa te va putea ajuta să găseşti ce îţi place şi ce nu. Dacă te căsătoreşti la 19 ani ai 90% şanse să divorţezi. Pentru că nu ai avut destulă experienţă ai crezut că atracţia sexuală e de fapt iubire şi asta te ţine o viaţă împreună. După câţiva ani îţi dai seama că nu e de fapt aşa şi că ai de recuperat foarte multe lcururi pe care nu le-ai trăit încă.

Experienţa sexuală şi relaţională este vitală pentru o încredere în sine crescută. Indiferent că eşti bărbat sau femeie. Fiind iubit şi oferind iubire, începând cu sexul şi terminând cu sufletul, vei descoperi o lume în care tu ţie îţi eşti suficient. Vei descoperi că în iubire, cel mai frumos e să oferi, însă nu poţi spune asta unui tânăr virgin care şi-ar da ani din viaţă să facă sex sau unei tipe care şi-a luat viteză după ce a investit totul într-o relaţie.

3. Descoperirea că iubirea e doar în tine

Poate cel mai important aspect al iubirii este că atunci când depăşeşti etapele de mai sus, te uiţi la experienţele trecutului şi îţi dai seama că cele mai frumoase clipe au fost cele în care aveai sufletul plin de iubire.

Dar te întrebi de unde venea acea iubire?

Şi îţi dai seama că venea parţial poate şi de la persoana iubită însă într-o măsură foarte mică. Persoana iubită are nevoi, la fel cum ai şi tu.

Are nevoie de afecţiune, îmbrăţişări şi mângâieri. Şi tu ai. Foarte bine, sunteţi compatibili şi vă oferiţi afecţiune unul altuia.

Partenerul are nevoie de sex şi de orgasm, foarte bine, şi tu ai. Sunteţi compatibili şi aici.

Partenerul are nevoie de comunicare, de cineva cu care să meargă la nunţi, de socializare, de un partener pe plan profesional, de susţinere şi încurajări. Şi tu ai. Sunteţi compatibili şi aici.

Şi totuşi, unde e iubirea?

IUBIREA E ÎN TINE. A fost tot timpul acolo şi e singurul loc unde va fi. Şi atunci când nu simţi iubire e pentru că ţi-ai acoperit iubirea din tine cu gunoaiele existenţei de zi cu zi şi doar de tine depinde să îţi mişti fundul şi să începi să faci curat printre gunoaie până când vei face iubirea din tine să strălucească din nou.

Iubirea e în tine atunci când citeşti o carte care îţi place, când te uiţi la filmul sau serialul preferat, când mergi în excursie şi eşti în mijlocul naturii trăgând pe nas aerul oxigenat al pădurii sau cel sărat al mării şi toate problemele de acasă par departe. Când asculţi muzica preferată, când eşti cu prietenii din copilărie şi râdeți de toate amintirile. Iubirea e în tine atunci când îţi spune : ”devino maxim din ceea ce poţi să devii”. Iubirea e când alergi pe bandă sau pe stradă sau tragi de fiare la sală sau faci orice sport pentru că iubirea îţi spune : ”Iubeşte-te! Vreau să ai un corp frumos şi sănătos”. Iubirea e în tine când te duci să mângâi un câine sau o pisică.

Iubirea e în tine atunci când ştii că meriţi tot ce e mai bun în viaţa asta şi iubirea e în tine când faci ceva cu pasiune şi uiţi cum trece timpul. Iubirea e în tine când practici hobby-urile. Iubirea e în tine când îţi îmbrăţişezi părinţii şi bunicii şi îi ierţi pentru toate greşelile pe care le-au făcut faţă de tine pentru că atât au ştiut la vremea lor.

Iubirea e în tine când te uiţi în ochii persoanei pe care o iubeşti şi îi spui: ”Te iubesc” fără să îţi pese de reacţia ei şi fără să ai NEVOIE de ceva în schimb.

Cu lucrurile de mai sus îţi încarci bateriile cu iubire pentru că doar când ai iubire în tine poţi să oferi iubire şi să simţi iubire.

Când vrei să ţi se dea iubire, e cazul să te uiţi din nou la lista de mai sus şi să îţi încarci bateriile de iubire pentru că dacă nu ai rezervoarele tale pline, oricât de multă iubire vei cere lumii, tot timpul te vei simţi gol pe dinăuntru, trist, nefericit şi lipsit de iubire.

Iar iubirea stă în tine, aşteptând să o descoperi 🙂

Şi partea cea mai interesantă e că atunci când descoperi iubirea din tine, vei avea încredere maximă în tine pentru că vei şti că nu ai nimic de luat de la cei din jur ci ai doar de oferit.

În cărțile mele am dezvoltat pe larg subiectul din acest articol. De asemnea o educaţie completă despre ritmul firesc al evoluţiei, despre domeniile cărora trebuie să le acorzi atenţie de-a lungul întregii vieţi, găseşti în cărţile mele, aici: http://personalitatealfa.com/carti/

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

67 de răspunsuri

  1. Wow Pera. Scrii mult mai bine de cand te-am citit intaia oara. Toate virgulele la locul lor, nicio greseala gramaticala ( sau poate nu m-am uitat eu bine :P), continut coerent si foarte interesant. Sunt foarte multumita. Meriti titlul Magna Cum Laude :).
    Este foarte adevarat ce spui. Am experimentat pe pielea mea cum e sa astepti iubire, sa ceri iubire si ea sa nu vina. Este foarte dureros, dar le consider lectii de viata. Apoi ma intrebam unde gresesc. Inca mai am multe intrbari la care caut raspuns, dar azi am primit la una foarte importanta. Multumesc.
    O zi buna

  2. Salut,
    Tot ceea ce spui este foarte frumos si adevarat…imi plac mult „pastilele”tale…le citesc cu multa atentie….daca chiar este adevarat ca ai avut si tu obstacole in trecut,ma bucur ca le-ai depasit pentru ca meriti din plin tot ce e mai bun…esti foarte destept si bine pregatit.

  3. minunat…..ai dreptate…..te iubesc….e f bine ca dai si la altii din secretele descoperite de tine…..imi place…iti doresc mult succes pe mai departe…si ma bucur ca exista oameni ca si tine..

  4. Mmm..citind randurile astea ma simt coplesita de o stare de bine…intr-adevar e superb sa fii indragostit, iar cand cele doua componente se intalnesc (atractia sexuala+iubirea spirituala) ai incredere in tine si simti ca poti face orice ai visat vreodata..adica evoluezi.
    Mai astept asemenea articole!:D

  5. Buna,
    Tocmai citesc PERSONALITATE ALFA ,e o carte minunata ,un ghid pretios pt oricare dintre noi !
    Felicitari pentru acest articol , Pera !
    Esti un prieten de mare valoare al celor ce doresc sa evolueze!

  6. Foarte frumos!!!! Mi-ar fi placut sa stiu de lucrurile astea acum vreo 7-8 ani. Eu de-abia acum incep sa descopar iubirea in felul acesta!

  7. Super, mi-ai confirmat prin aceasta pastila unele chestii. Este clar ca nu poti oferi ceva ce tu nu ai, chiar daca este vorba de un zambet, bani, un sfat, o replica care sa motiveze (sau un video, ori un imbold), etc.
    Bravo Pera. O zi faina in continuare.
    My recent post CUM definesti Tu curajul!

  8. Ai pus punctul pe ” I ” tot mai mult in ziua de azi oamenii cer mai mult decat sa ofere, cu iubirea la fel, te intreaba : de ce nu ma iubesti cum vreau eu? , dar niciodata nu se intreaba daca ei pot iubi asa cum cer, iubirea neconditionata e sfanta, Dumnezeu insusi da dovada de iubirea neconditionata. Felicitari pt tot ce oferi.

  9. Niciodata nu e prea tarziu, cu toate ca mi-ar fi placut enorm sa stiu toate astea cu ani in urma. Experienta, asa cum ai zis si tu, m-a adus insa in acest stadiu.Poate le-as fi stiut degeaba fara sa fi avut experienta, fara sa trec prin suferinta.
    Da, asta e iubirea, e un amestec de spiritual si atractie.
    Iti multumesc mult pentru toate confirmarile acestea, pentru mine inseamna enorm sa stiu ca si altii au constientizat ca aceasta este adevarata cale.

  10. Mi-a placut la nebunie articolul !!! Ca de fapt si toate articolele tale precedente Spui lucrurilor pe nume, si asta ma atrage cel mai mult Trec printr-o perioada cam dificila la moment, dupa nasterea fetitei mele si o sarcina pierduta deja a doua oara sunt in depresie Iar articolele tale sunt ca o gura de aier proaspat Ma incurajeaza intr-un fel sa fac ceva cu viata mea la moment, si sa merg mai departe Succese in continuare si astept cu nerabdare articolul urmator!

  11. Foarte frumos articolul. Va multumesc voua intregii echipe pentru ca m-ati invatat ce inseamna sa ma iubesc si sa ofer iubire. Ideea este ca desi barbatii de care eu m-am indragostit eu pana acum erau toti nefericiti si tristi (lucru afirmat chiar de ei) si m-au intristat si pe mine pentru ceva vreme, nu m-au facut sa imi pierd increderea ca voi intalni si un tip care sa caute pe langa sex si iubire spirituala.

  12. TE IUBESC , PERA !
    NECONDITIONAT !
    Ai dreptate – iubirea e in noi, o scriu si o cred deoarece o traiesc de cativa ani , timp in care m-am schimbat , am evoluat enorm , relational!
    Imi place tot ce faci , sunt multi oameni pe care -i motivezi cu articolele , cartile tale.
    Pentru tot ce faceti voi , Andreea , tu si ceilalti , va iubesc !
    gabica

  13. Iti multumesc Pera si te iubesc…neconditionat! Te iubesc demult, de cand am descoperit ”personalitatealfa” si iubirea mea a continuat sa creasca cu fiecare articol minunat pe care ni l-ai daruit. Cineva scria mai sus ca avea nevoie de articolul asta azi; intradevar, unele lucruri le primim cand avem cea mai mare nevoie de ele si asta ne face sa ne simtim minunat. Si eu aveam nevoie de acest articol ca de ….iubire; desi, in esenta, stiam aceste lucruri, felul in care ai scris a facut sa simt iubirea intr-un mod f. ciudat: pe de o parte am simtit iubirea ta neconditionata, sublim daruita catre noi, cititorii, si, pe de alta parte, am constientizat iubirea dinlauntrul meu pe care o simt blocata de ceva vreme… daca m-ai putea ajuta s-o deblochez, viata mea si a celor din jur ar fi mult mai frumoasa. Chiar daca n-o vei face-o, ai deja admiratia mea si iubirea….neconditionata.
    Cu bine,
    Annais

  14. si in dimineata asta pt prima data m-am strans strans strans in brate,:)) stiam eu ca am nevoie de iubire!!!!e foarte tare

  15. Cred ca incep sa-mi placa din ce in ce mai mult aceste ‘pastile” si pentru ca incep sa fie mai bune, din ce in ce mai placute. Citindu-le incepi sa te descoperi, sa vezi lucrurile si din alt punct de vedere ceea ce este foarte bine. Si dupa cum se poate constata aduc mult bine in sufletele celor ce le citesc.
    O zi cat mai plina de iubire!!!!!!!

  16. Asa este..ai ff mare dreptate…citesc cu sufletul la gura fiecare rand al tau ..desi recunosc ca am fost ff ocupata in ultima perioada …esti un suflet bun care are inca ff multe de aratat si daruit..te felicit si iti multumesc ca existi…sa-ti dea d-zeu multa sanatate si sa ne delectezi in continuare cu articolele tale…esti minunat…

  17. Punct ochit -punct lovit, cat de bine ai spus lucrurilor pe nume cat de profund si adevarat e tot ce ai spus.Daca ai langa tine persoana care sa te faca sa te simti intocmai in toate aspectele ,viata ar fi o descoperire zi dupa zi in doi ,un izvor de iubire,bucurie si implinire! BRAVO PERA esti nr1!!!

  18. In lini mari ai dreptate, dar iubirea nu tine de fizic ci de interior. Eu sunt slab, dar imi plac femeile grase cu sunci ca sa am de ce sa apuc, sa ma pierd in grasimea ei moale. Si in plus o femeie grasa naste mult mai usor ca una slaba si copii sunt mult mai sanatosi. Ai trait vreodata acea dragoste in care nu stiai de ce iubesti si totusi era toata daruirea cuprinsa acolo? Aceea e iubirea adevarata, nu cea care vine din tipare formate de societate. Nu poti iubi un om perfect pentru ca esti constient ca nici tu nu poti fi perfect. In plus perfectiunea intimideaza pentru ca nu stii daca te poti ridica la asteptarile acelei persoane. In plus este frica ca nu cumva sa descoperi mai tarziu defecte pe care nu le vezi la inceput. Nu iti fie frica sa te indragostesti chiar daca poate atunci nu este momentul.
    My recent post Saracia sau bogatia este o alegere

  19. Un articol scris cu foarte multa iubire, intr-adevar. Multumesc, Pera, pentru toate cuvintele frumoase, si au aveam nevoie de un asemenea articol in aceasta perioada. Felicitari pentru tot.

  20. M-am pus in pielea ta 1 min , si…mi-au dat lacrimile.Ce impact asupra ta si asupra oamenilor (huh!!!)

  21. de ce ingrasa partenerii dupa casatorie?
    asteptam sa raspunzi la intrebarea asta.
    pt ca nu iubesc spiritual ci doar e vorba de atractie sexuala?
    cineva e pe nivelul 2 de dezvoltare spirituala si celalalt e pe primul?
    astept raspuns,
    mersi

  22. Un articol foarte frumos, de multe ori astept cu nerabdare sa am un pic de timp liber in care sa citesc in liniste aceste "lectii de viata" pe care Pera si Andreea le impartasesc cu drag cu noi. Asa e iubirea sta in noi si de multe ori ne dam seama de asta atunci cand piedicile vietii ne lasa sa ne infruntam cu noi insine in a alege calea care trebuie. Dar sa oferi iubire e minunat.
    Felicitari pentru ceea ce faci Pera!

  23. Foarte adevarat tot ce spui in articol! Multumesc pentru ca imi intaresti convingerile despre viata, despre iubire. Un final de saptamana excelent!

  24. Frumos articol, felicitari!
    As avea si o rugaminte. Stiu ca unii prefera sa citeasca, dar mie mi se pare mai relaxant si mai putin obositor pt ochi sa ascult…te rog sa faci si varianta audio a articolelor, mersi!

  25. sa stim bine sa facem deosebirea intre sex si dragoste,intre atractie de exterior si iubire holistica si neconditionata,pentru mine sunt doua situati total difreite.sexul nu va umple golul interior niciodata,iubirea trebue sa accepte fiinta umana cu lipsurile si plusurile in mod egal.astept in continuare si alte articole ce ne sunt date ca teme de gandire dar sa putem pune si in practica,si pe urma sa spunem cum simtim pe pielea noastra.

  26. Absolut minunat articolul….scri atat de frumos, Pera! imi plac articolele tale tot mai mult pe zi ce trece!

  27. Foarte frumos si foarte adevarat! Iubirea intr-adevar este in noi, trebuie doar sa ne aplecam catre sine pentru a o descoperi.
    Felicitari pentru articolul scris Pera!

  28. Da TOT ce ai spus e adevarat, fara sa iubesti este ca si cum nu ai avea viata, ma bucur foare mult ca te-am descoperit, de multe ori, de foarte multe ori ai reusit sa ma faci sa cred ca nu sunt singura, ca mai sunt oameni ce vor sa cunoasca viata mai bine, mai mult, ce vor sa traiasca iubind si daruid iubire, intotdeauna trebui sa dai si ai sa primesti cand te astepti mai putin.Zambeste celor din jur si vei primi 99% zambete, Cei 1% nu se cunosc nu stiu ce frumos e sa traiesti.Va pup si multa bafta in continuare.VA IUBESC MULT>

  29. multumesc ca mi-ai amintit de mine si sa stii ca Dumnezeu a zis ca trupul este templul sufletului ODATA BAIETELUL MEU CIND A FOST INTREBAT DE BUNICI DE CINE I-A FOST DOR A DAT UN RASPUNS CARE A MIRAT PE TOTI CEI PREZENTI ACOLO: A SPUS CA CEL MAI TARE I-A FOST DOR DE EL (de el insusi) asa ca e firesc ce spun si eu acum ca mi-ai amintit de mine ca nu sunt doar o tigva goala ci si un suflet mare DACA NE AM RESPECTA MAI MULT CA FIINTE PE NOI INSINE SI PE CEILALTI AM LUMINA ASA CUM LUMINEAZA STELELE PE CER SI LUMEA S-AR SCHIMBA DUPA NOI dar noi singuri alegem sa-i lasam pe copii nostri sa-si aiba idolii eroii si modelele in "cancan" Despre stima de sine ar fi multe de spus sa ne amintim doar atat ca DUMNEZEU ESTE IUBIRE restul doare.

  30. Nimic mai adevarat Pera,multumesc pt randurile asternute aici care imi trezesc mereu interesul si imi reamintesc sa ma bucur de ceea ce sunt chiar daca in valtoarea vietii uitam…iubirea este ceea ce ma ajuta sa am sens in lumea in care traiesc si fara a simti iubirea suntem non sens! Multumesc ca te-am cunoscut!

  31. iti multumesc ca ma faci sa ma simt minunat in fiecare zi……… sa ma iubesc si sa pot darui iubire fara sa astept nimic in schimb

  32. draga Pera,sunt de acord cu tine;eu sunt o femeie de 36 de ani care am facut prostia sa ma marit din calcul, nu din dragoste(exista cineva de care sunt indragostita dinainte sa ma marit, am crezut ca o sa-l uit, dar nu e asa);am crezut ca sotul meu o sa-mi umple golul dar nu a stiut deloc sa ma faca sa-l iubesc;avem 2 copii de 9 ani si respectiv 21 lunite;la inceput am pus suflet in aceasta casnicie, am fost crescuta in aceasta maniera, odata ce te-ai maritat sa nu dai inapoi, mi-am calcatsentimentele in picioare;acum am rabufnit,de vreo cateva luni nu mai pot sa-l accept pe sot sa puna mana pe mine;deci, fara dragoste nu merge;el zice ca ma iubeste,e un tip posesiv, nervos, un taur de care mi-e greu sa scap, nu vrea in ruptul capului sa auda cuvantul ''divort'';aseara era sa iau bataie cand am plecat la sala,eu sunt in concediu crestere copil,si de 3 ori pe saptamana mi-am alocat cate o ora in care am si eu grija de mine;iubesc sa merg la sala, acolo ma simt fericita,da el nu intelege,nu vrea sa ma lase, avem mereu discutii;;am ajuns sa-mi fie urat de el, i-am spus de multe ori ca-l urasc,dar nu stiu de ce nu crede,in loc sa ma faca sa scot ce am mai bun in mine ma face sa dau tot ce-i mai rau;nu mai pot, ne leaga datoriile, avem foarte multe, si bineinteles,copiii,care i-l iubesc,si el pe ei; ce sfat i-mi dai? si scuze ca m-am lungit.

  33. buna Pera! am trimis si eu un comentariu, cam mare ce-i drept, dar eram curioasa daca l-ai vazut.Astept cu nerabdare un raspuns.

  34. salut ! o intrebare . dragostea si iubirea se cotopesc este una si aceias ? ce parere ai despre cap. 13 din Epistola 1 a Sf. Ap. Pavel catre Corinteni , N. Testament ? toate cele bune !

  35. Iubirea este… Asa se termina una din cartile celebrului prozator Paolo Coelho ( Vrajit din Portobello).
    Iubirea nu inseamna doar amor, ceea ce inca unii nu au inteles.
    Dar ca sa descoperi asta, trebuie sa te regasesti pe tine insuti, sa inveti sa te iubesti si, mai ales, sa inveti ce e iubirea neconditionata, darul suprem al iubirii…

  36. Azi te-am descoperit…unul din lucrurile bune ce mi s-au intamplat azi
    Total de acord, cand iubesti cu adevarat, sincer si din suflet, chiar daca nu primesti ceea ce oferi tot te simti implinit.

  37. Sincer e un pic cam superficial ce ai zis aici,prin prisma cartii cele 5 limbaje ale iubirii gary chapman,in ideea ca o fi ceva care e din propria ta experienta..si s-ar aplica celor care au avut o experieta de viata asemanatoare si sunt tot INTP.O gasiti si pdf pe google. Acolo iti spune cum 2 din 5 sunt importante la fiecare partener..si cum sa-i umplii rezervorul fericirii celuilalt prin comportamentul tau adecvat fata de limbajul lui de iubire.Un exercitiu de ati descoperi limbajul tau de iubire,ideea din toata cartea,din punctul meu de vedere, e sa iti imaginezi cum ar fi persoana ta iubita ideala, ca in final sa stii ca asa vrei tu sa fii tratat.Impartaseste asta cu partenerul si pune-l sa faca acelasi exercitiu de reflectie si „ajutati-va”reciproc.

  38. Dragostea este cea mai mare forta a lumii, trebuie sa impregnam cu dragoste tot ceea ce facem si vom reusi in tot ceea ce ne propunem! Impregnati dragoste in toate actiunile cotidiene, trebuie sa actionam iubind fara nici o conditie, sa invaluim in dragoste cuvintele, gandurile si actiunile noastre…:)

  39. Frumos articol…mi-a trebuit mult timp pana sa inteleg…traind pe propria piele, cele descrise de tine despre IUBIRE…ea este in noi si acolo a fost dintotdeauna…trebuie doar sa ajungem la ea si s-o lasam sa infloreasca…
    Ne vedem la Cluj…:)
    Numai bine Pera!

  40. Nu vrei sa fiu consilierul tau gramatical inainte de a posta pe blog? Nu de alta, dar sunt niste greseli….cam multe… de ex, vb a imbogati la infinitiv nu e cu doi i la final cum l-ai scris tu, de fapt se scrie in doua cuvinte etc…si asta asa, la o lectura pe diagonala

  41. Buna ziua Numele meu este kelly nakisha vreau ca toți să se alăture mine să-i mulțumesc acestui om pentru restaurarea casa mea cu fostul soțul meu, care mă părăsească pentru o altă femeie timp de 5 ani ,. La început nu am crezut niciodata DR ogodo Mike va fi capabil să mă ajute să câștige înapoi SOȚ mea EX din cealaltă femeie, dar pentru că eu încă îl iubesc și au nevoie de el în viața mea .. Eu lucrez și să urmeze DR ogodo Mike și instrucțiuni mă surprinde faptul că după 3 zile de turnare vraja si de lucru cu DR ogodo Mike, sOŢUL meu EX ma chemat să-mi cer ierte și să uite tot ceea ce a făcut pentru mine că el încă mă iubești … acum eu si sotul meu sunt smectica înapoi împreună și suntem foarte mulțumiți de noua noastră viață … toate datorită DR ogodo Mike pentru marea lucrare care le-a făcut pentru mine .. i promit să împartă întotdeauna lucrarea lui bună pentru toată lumea largă și în cazul în care orice organism este acolo care trece prin orice dificultăți de relație ar trebui să-l rugăm să contactați prin e-mail: [email protected] sau WhatsApp +2349097050691
    ES De asemenea, pe specializati următoarele probleme
    (1) În cazul în care doriți ex-vă înapoi.
    (2), dacă aveți întotdeauna vise rele.
    (3) Vrei să fii promovat în biroul tău.
    (4) Vrei femei / bărbați să fugi după tine.
    (5) În cazul în care doriți un copil.
    (6) Vrei să fii bogat.
    (7) Vrei să lega soțul / soției să fie
    al tău pentru totdeauna.
    (8) În cazul în care aveți nevoie de asistență financiară.
    (9) de îngrijire pe bază de plante.
     contactați DR ogodo Mike prin e-mail lui pentru o soluție totală [email protected]

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.