Ştii în ce te-ai băgat? – ce va face din tine personalitate alfa

Vreau să lămurim pentru început ce este şi ce nu este personalitate alfa 

E important să înţelegi ce facem, care este viziunea noastră şi să decizi dacă vrei să faci parte din ea sau nu.

La început, viziunea mea legată de personalitate alfa a pornit de la teoria testată şi aplicată  pe propria mea piele cum că poţi obţine orice îţi doreşti în viaţă dezvoltându-ţi trăsăturile de personalitate.

Varianta simplistă ne spune că Personalitate alfa porneşte de la liderul haitei de lupi sau câini în care există o ierarhie în care, de obicei, există o pereche alfa.

Rolul lor principal de lideri este grija pentru binele şi prosperitatea grupului şi, pe lângă această responsabilitate supremă, au şi drepturi specifice la mâncare şi împerechere.

Pentru specia umană, lucrurile nu sunt deloc atât de simple, însă putem lua aproape tot din regnul animal şi putem găsi corespondent în specia umană.

Şi noi funcţionăm în grupuri şi avem lideri. Şi noi avem indivizi cu statut social înalt care îşi asumă mai multe responsabilităţi şi/sau drepturi.

Pornind de la grupul mic al unei familii în care există o ierarhie – mamă, tată, copii şi bunici, continuând cu grupuri mari – societăţi întregi, putem vedea cum liderii adevăraţi domină prin personalitatea lor în primul rând.

Acum, ceea ce am descoperit foarte repede este complexitatea acestei filozofii la oameni – de la lucruri simple precum statut social şi sex, am ajuns la o viziune care porneşte de la origini şi duce fiinţa umană până la latura sa spirituală.

Personalitate alfa 1.0

Putem spune că varianta 1.0 a personalităţii alfa, luând ca exemplu mamiferele care au un comportament social foarte asemănător cu al oamenilor, avea 2 mari domenii:

1. Statut social (lider, genele cele mai bune)

2. Sexualitatea (atracţia sexuală, perpetuarea speciei)

Acum 12 ani, descoperind puterea personalităţii în viaţa noastră — a oamenilor — am observat ce anume face ca unii oameni să aibă parte de o viaţă sexuală mai împlinită,  de respect, de abundenţă în viaţa lor şi am descoperit trăsăturile de personalitate specifice versiunii alfa pentru oameni.

Personalitate alfa 2.0  

Astfel, a luat naştere cartea Personalitate alfa – descoperă comoara ascunsă din tine  în care avem 6 domenii despre care putem spune că este personalitate alfa varianta 2.0, versiunea pentru oameni.

Primele două domenii erau ”comoara interioară” care urma să fie exploatată:

1. Încrederea în sine (de nelipsit pentru o personalitate alfa).

2. Inteligenţa emoţională (o trăsătură vitală pentru succesul în lumea oamenilor).

Acestea două (lumea noastră interioară) sunt legate de lumea exterioară printr-o punte care e dată de următoarele 2 domenii:

3. Comunicarea

4. Personalitatea

Personalitatea este practic manifestarea a ceea ce noi avem în interior, cu bine şi rău.

La sfârşit, avem rezultatele obţinute prin exprimarea (sau neexprimarea) acestei comori interioare, rezultate care se văd explicit în domeniile:

5. Iubirea (atracţia sexuală şi relaţiile de cuplu)

6. Statutul social (banii, respectul)

Personalitate alfa 3.0 

După ani de zile de lucru cu oamenii, experienţa m-a dus la o rafinare şi o completare a viziunii alfa în care am adăugat ceea ce cred că este versiunea 3.0 a personalităţii alfa, viziunea pe care am ilustrat-o în cărţile Ghidul personalităţii alfa şi Turnul evoluţiei alfa   în care structura este după cum urmează:

  • Sănătate
  • Bani, statut
  • Sex, relaţii
  • Trib, socializare
  • Comunicare
  • Emoţii
  • Personalitate
  • Leadership
  • Motivaţie
  • Încredere în sine
  • Iubire
  • Vocaţie
  • Mental
  • Spiritualitate

Ordinea pentru personalitate alfa 3.0 este exact aceasta, pornind cu sănătatea.

Aceste concluzii le-am tras după ce am urmărit timp de 10 ani problemele și provocările pe care le întâmpină oamenii, după ce am urmărit cele mai importante modele de structurare a dezvoltării personale și spirituale, de la chackrele tibetane până la piramida nevoilor lui Abraham Maslow.

Această variantă este cea mai apropiată de ceea ce eu numesc omul complet și astfel, ajungem la concluziile mele cele mai recente.

Personalitate alfa 4.0 

Ce anume este de fapt personalitate alfa în specia umană, la 12 ani de la nașterea ideii?

Personalitate alfa este UN STIL DE VIAȚĂ care are anumite caracteristici.

În acest stil de viață, omul care este împlinit și fericit este o personalitate alfa.

Oamenii împliniți sunt exemplele de urmat și noii lideri în această lume.

Când sunt împlinit, părerea celor din jur contează cel mai puțin, frustrările și lipsurile nu mai există pentru că altfel aș avea goluri și nu aș fi împlinit.

Personalitate alfa 4.0 este omul superior care este recunoașterea faptului că omul are și spirit și trup și că doar respectând ambele dimensiuni voi ajunge la acea împlinire care scapă atât de multor oameni azi.

Personalitate alfa 4.0 onorează tot ce ține de latura umană — sănătatea corpului fizic privit ca și vehicul pentru suflet și spirit, sexualitatea, banii și orice alte aspecte materiale — în lipsa cărora omul este FRUSTRAT.

Frustrare înseamnă „lipsa a ceva” și cât timp omul resimte lipsa a ceva, el nu este împlinit, energia lui este consumată pentru a umple acel gol și astfel el nu poate funcționa la adevăratul lui potențial.

Exercițiu de logică

Demonstrația simplă și logică ce ne arată că trebuie să oferim o importanță majoră lumii materiale este dată de următorul exercițiu.

Scoate sănătatea fizică din întreaga poveste și spune-mi cum anume vei funcționa în această lume, fiind fericit, împlinindu-ți misiunea și făcând orice altceva?

Când ești pe moarte sau bolnav grav, toată munca omului pe pământ își pierde sensul pentru că orice ar putea construi nu mai are relevanță pentru omul în sine.

Apoi, scoate banii din ecuație. Cu buzunarele goale, ce vor face 99% din oameni? Se vor așeza în poziția lotusului să mediteze în timp ce îi doare burta de foame, în timp ce poate familia lor suferă de foame?

Aproape sigur nu. Aproape sigur, energia omului lipsit de bani se va duce înspre a asigura pentru sine și cei apropiați minimul pentru supraviețuire.

Apoi, dă-i omului sănătate și bani destui cât să nu sufere, care va fi următorul pas firesc?

Relațiile. Va căuta iubirea, relaționarea, cuplul, sexul. 

Există etape absolut firești în evoluția omului. Treaptă după treaptă, omul pornește de la lucruri foarte ancorate în pământ — sănătatea trupului său fizic, mâncarea, acoperișul deasupra capului, un partener de viață — și apoi, dacă obține împlinirea relativă în aceste domenii, continuă să urce.

Și urcă pe treptele evoluției până când ajunge aproape de împlinirea potențialului său.

Metafora și jocul de cuvinte aici sunt foarte interesante.

Cu cât omul urcă mai sus, cu atât coboară mai mult. 

Pentru că vocația și spiritul omului se află adânc în lumea interioară în care trebuie să cobori.

Și acum că am ajuns la vocație, vreau să îți spun de ce consider eu vocația ca fiind lucrul pe care omul,  așa cum îl cunoaștem noi azi prin știința și bunul nostru simț, ar trebui să își concentreze întreaga atenție și energie din prima clipă în care poate face acest lucru.

Dacă omul este materie și spirit, vocația înseamnă domeniul, știința, starea în care omul trăiește sincer și cu respect față de ambele sale laturi. 

Vocația nu este altceva decât spiritul omului manifestat în materie pe acest pământ.

Omul cu vocație transformă iubirea pe care o are prin muncă și servește întreaga planetă.

La început, poate să se servească doar pe el. Apoi, văzând ce funcționează și cu ce rezultate, vrea să ofere un pic și celor mai apropiați. Făcându-i pe aceștia fericiți și încurajat fiind de sentimentul de împlinire supremă pe care omul care dăruiește îl are, poate îndrăzni mai mult și poate ajunge chiar, într-o zi, la valorificarea maximă a potențialului său pe pământ.

Și anume, să servească întreaga lume cu darul său prin trăirea vieții pământești în fiecare clipă în armonie și acord cu puterea sa interioară, a spiritului, sufletului și a inimii sale.

Cu alte cuvinte, personalitatea alfa 4.0 ține cont de latura umană, precum și de cea spirituală a omului — îmbinarea celor două rezultă ceea ce noi numim vocație.

În încheiere, vreau să îți prezint câteva legi care sunt caracteristice personalitatii alfa 4.0.

Legile personalității alfa 4.0 

1. Drumul contează, nu destinația. Poți pierde tot, dar contează ceea ce ai devenit pe drum.

2. Misiunea și vocația noastră sunt cele mai importante și ele dau sens fiecărui lucru mărunt din viața noastră. Fără acest sens, trăim permanent cu sentimentul că lipsește ceva.

3. Caută mai puțin echilibru și mai multă aliniere. Personalizează-ți stilul de viață. Nu trebuie să ai cantități egale din orice lucru pe lumea asta pentru a fi fericit. Alinierea înseamnă să ai acele lucruri potrivite pentru tine pentru a te simți împlinit și poți să nu ai nimic din celelalte lucruri.

4. Evoluează câte puțin zi de zi. Depășește-ți limitele puțin câte puțin.

5. Nu face celorlalți pe plac, fii sincer, dar pe cât se poate dezvoltă-ți compasiunea.

6. Fii dispus să schimbi totul în viața ta.

7. Nu folosi familia ca scuză.

8. Nu te pierde în rutina zilnică, sarcini și obligații fără să te întrebi: „cu ce servesc acțiunile tale scopul suprem?”

9. Misiunea individuală este să evoluăm. Misiunea spirituală este să facem lumea mai bună. Nu putem face una fără cealaltă.

10. Vocația pentru începători:

– caută cea mai mare problemă din viața ta.

– rezolvă problema.

– documentează soluția și povestea ta de succes (scris, video, audio).

– dă mai departe.

Spiritualitatea poate fi doar o dovadă de lașitate atunci când nu e cea mai înaltă formă de manifestare umană.

Nu fugi de problemele lumii. Fii spiritual salvând lumea de suferință, nu fugind ca o găină.

Nu există spiritualitate fără materialism pentru ființa umană.

Ești materie. Ai un corp — fă ceva cu el. Ai mâini, creier (teoretic) ca să creezi cu ele. Ai talente înnăscute pentru ce? Ca să rămâi în zona de confort așteptând ziua când vei crăpa?

Spiritualitatea fără fapte este pistol cu apă, pământ de flori.

Spiritualitatea se vrea manifestată.

Să întorci spatele suferințelor acestei lumi în timp ce faci parte din ea este cea mai mare dovadă de lașitate.

De aceea consider că demersul nostru, personalitate alfa, este cea mai înaltă manifestare spirituală posibilă.

Da, fii în cea mai bună formă fizică a ta.

Da, fă cât de mulți bani poți.

Da, dezvoltă-ți personalitatea.

Da, trăiește relațiile la maximum.

Da, construiește și creează.

Da, crește permanent și evoluează.

Da, descoperă-ți vocația.

Pentru că doar astfel îți poți aduce contribuția cu adevărat în această lume.

Cea mai înaltă formă de spiritualitate nu este să îți crească aripi de înger, ci să ai mâinile pline de pământ. Aceasta este misiunea ta în această viață și este o misiune comună cu fiecare om de pe pământ.

Ceea ce vreau eu este simplu dacă e privit de sus.

Vreau oameni care au parte de tot și știu că este posibil.

Vreau să văd oameni care au sănătate, iubire, bani, vocație și care se simt atât de împliniți încât în mod natural simt nevoia să dea mai departe din preaplinul lor.

Spune-mi, tu ce vrei?

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

P.S. Nu uita să adaugi la noua versiune a personalității alfa orice simți că ar trebui adus ca și completare. Ce te face pe tine să te simți alfa?

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

36 de răspunsuri

  1. oh, imi amintesc asa bine cum am citit „Personalitate Alfa” acum trei ani.. :)) e cel mai bun lucru ce mi s-a intamplat. victimizarea este autosabotare. dar cum ai spus si tu anterior, trebuie sa fii dispus sa pierzi totul, pentru ca pierzand totul, realizezi ca AI totul. am achizitionat si „Ghidul Personalitatii Alfa”. e biblia, sincer. :)) si ce am invatat de la tine a fost ca trebuie sa fii lider prin puterea exemplului. sa ai un optimism de neclintit si o daruire extraordinara la tot ceea ce faci zi de zi. port cu mine cartea aia peste tot. si acum, ca ma mut la Bucuresti pentru facultate, o voi lua cu mine si o voi pune pe raft, la loc de vaza. uneori am impresia ca sunt privilegiata fata de altii pentru faptul ca am dat de tine si articolele tale, care, practic, m-au ajutat sa imi schitez un drum solid catre visurile si cariera mea. insa ma trezesc imediat la realitate si stiu ca daca nu as fi fost dispusa sa pierd tot, ca falsele credinte ale celor din jur cu privire la mine, ca asteptarile lor, ca asteptarile mele nerealiste cu privire la ceilalti, nu as fi ajuns aici, sa ma stapanesc atat de bine, sa folosesc ratiunea imbinata cu emotiile cat mai armonios posibil. iti multumesc, Pera! 😀 si ne vedem pe 31 octombrie in Bucuresti. 😀

    1. Ti-a raspuns Ioana foarte bine. 🙂 Oamenii cu vocatie fac multi bani dar parte de lucruri mult mai importante pentru ei, pe langa bani. Cum ar fi fericirea, implinirea, sentimentul ca poti aduce valoare in viata oamenilor

  2. banii sunt „efectul secundar” al vocatiei. ca un fel de „bonus”. pentru ca vocatia este carierea de suflet, este lucrul pe care il faci zi de zi fara sa iti fie greu ori fara sa iti displaca in vreun fel. e activitatea celui care este fericit. te trezesti luni dimineata si te apuci de lucrul respectiv fara vreo greutate in suflet, o faci de placere, indiferent de castigi o tona de bani sau doar cativa lei. si pana la urma, drept consecinta a daruirii si pasiunii tale fata de vocatie, banii vin inevitabil. :)) 😀

    1. Buna Ioana,
      Cred ca banii trebuiesc priviti in principal – „capitalul”, nicidecum un efect secundar si in nici un caz un „bonus” (bonusul este de regula o mica gratuitate, care de altfel este deja „inclusa in pret” ;o))) ). Capitalul tau trebuie sa fie „turma ta de capete” pe care sa o pui la treaba, „sa munceasca” pentru tine si vocatia ta. Turma se inmulteste, asa ca de ce nu ar fi la fel si cu banii?!?

  3. Salut Pera ! Mie îmi place aici la tine pe blog, mă simt bine, numai că nu cred că este îndeajuns să fiu alfa. Dacă îmi găsesc cea mai mare problemă, atunci îmi pot descoperi vocaţia ?

  4. Imi place.Bravo Pera.Eu cred de asemenea ca toata informatia pe ne-ai oferit-o tu aici,exista si in noi la nivel inconstient,trebuie doar sa ne descoperim/sa ne urmam instinctele primare(libertate/independenta).Ai tot respectul meu:).

  5. Fain articolul,bine scris,marca Pera!ce m-a facut sa ridic din sprancene insa e afirmatia ta precum ca personalitatea alfa e cea mai inalta forma de spiritualitate posibila.Pera,eu consider ca formele spiritualitatii si/sau evolutiei personale sunt infinit de inalte,nici macar cerul si astrele nu sunt limita.Toti care am evoluat ne amintim ce convingeri ferme de pe vremuri a trebuit sa schimbam la noi.A defini ceva ca fiind forma maxima posibila inseamna a pune singur limita evolutiei posibile.E util sa iti fixezi unde vei fii peste 5 ani,dar e cu adevarat paradisiac sa ajungi peste 10 ani undeva unde nimic din tine azi nu poate intrezari

  6. Eu aici pe blog ma simt ca acasa. Aveam probleme mari de socializare. Fiind introvertit ma consideram defect, consideram ca doar cei de langa mine au dreptul de a fi sociabili. Eu iti multumesc Pera pentru faptul ca mai scos din casa si mai facut sa vad lumea cu alti ochi. Mai am de luptat cu mine dar nu renunt.

  7. Citesc pe blogul tau de cateva luni bune, dar inca nu am apucat sa iti citesc nici o carte ( am destule carti prin bibiloteca care tot isi asteapta randul 🙂 ), dar am in plan ca in urmatoarea perioada sa achizitionez niste materiale scrise de tine. Intrebarea mea este: Gidul Personalitatii Alfa este doar cartea Personalitatea Alfa mai pe scurt sau se gasesc informatii diferite in ele ?
    Mersi.

  8. Te salut Pera, voiam sa te intreb daca Forumul din 31 octombrie se adreseaza sau este benefic fiicei mele de 14 ani pe care as vrea sa o aduc cu mine. Multumesc.

  9. Apreciez mereu articolele tale,imi place ca ma imbogateste mental….imi doresc mult sa evoluez in toate formele posibile …profesia mea este pasiune pentru mine insa simt ca pot mai mult si…tot acumulez….Multumesc pentru tot ce citesc aici si felicitari pentru cum spui lucrurilor pe nume..Succes mult!

    1. Foarte multe din ideile pe care le citesc pe blogul tau le-am simtit si le-am stiut dinainte. Sunt fascinata de faptul ca le pui in ordine intr-un mod atat de organizat.. Am invatat cu tine, ca mai presus de toate, in viata mea lipseste organizarea (din pacate), dar ma bucur nespus de multe avantaje in schimbul acestui dezavantaj 🙂 Toate in mintea si sufletul meu sunt ca piesele dintr-un puzzle.. si sunt multe!! si mai complicat este ca vor mai veni inca pe-atatea, poate. Simt ca deocamdata nu sunt suficiente piese pentru a-mi intregi opera de arta finala (sau altfel spus, pentru a-mi defini caracterul.. sau cum altfel sa-i spun?) si inca mai caut. Sunt bucati mari din puzzle pe langa care am cladit (familie, relationare, incredere in sine, autoeducare, etc.), bucati pe care cladesc de ceva vreme mai intens (profesional.. etc.), bucati pe care le-am primit de-a gata si trebuie sa le reformulez (preconceptii.. etc.) si bucati care sunt desfacute in piese mici, care parca nu se potrivesc intre ele… le lipseste ceva (nu gasesc barbatul potrivit – iar de l-am gasit, nu stiu cum sa ma exprim.. cum sa transmit informatia si sentimentele in modul in care vreau.. aprofundez mult relatiile si mai presus de toate, relatia de cuplu o percep ca pe ceva suprem.. e alegerea mea si vreau sa profit la maxim de acest drept. In ultima perioada mi-am propus sa o iau mai usor si sa ma pregatesc eu pe mine pentru EL.. mi se pare si mai simplu si mai corect .. poate nu sunt „gata” pentru marele moment 🙂
      – am dezvoltat ultima idee mai mult, pentru ca vreau sa ajung la a II-a parte pe care am primit ajutor din partea ta:
      – am invatat ca nu trebuie sa ma grabesc 🙂 ca fiecare etapa trebuie parcursa cu ochii larg deschisi, ca momentele au un rost pe care trebuie sa-l intelegem, ca atunci cand nu se intampla ceea ce vrem e bine sa luam informatii (macar) din ceea ce se intampla, etc.
      Si a III-a idee pe care mi-am conturat-o cu ajutorul tau:
      Sunt optimista de cand m-am nascut si lupt cu arme din interior, dar m-ai ajutat sa-mi consolidez convigerile cu privire la partea materiala. Ideile preconcepute preluate din „mosi stramosi”, ma obligau sa ma consider o materialista, (sau.. ca sa intelegi: profitoare nu descurcareata, mincinoasa nu diplomata, etc.) dar ca sa nu lungesc prea mult:
      „Iti multumesc ca mi-ai dat drum liber pe calea spre … Abundenta ziceai?! ”
      Cu drag,
      iti doresc zile minunate si intelepciune!
      Alexandra

  10. buna Pera. pe mine ma intereseaza doar partea legata de relatii. pana acum am avut doar dezamagiri asa ca sper sa se elimine acest cerc vicios, daca pot spune asa si sa am si eu o relatie implinita si fericita alaturi de un partener.

  11. Buna, Pera!
    Zicea cineva ca cel ce este destul de nebun sa creada ca poate sa schimbe lumea, acela va si reusi!
    Sincer, si eu cred in in fericirea absoluta, dar asa cum ai spus, e de iesit din zona de comfort. Am regasit in articolul de mai sus inspiratie din Razboinicul luminii, de Coelho si Daca, de R.Kipling, indraznet poem..
    Apropos de vocatie, fa ceea ce-ti place, si nu vei munci niciodata( Coco Chanel) !
    Multumesc!

  12. Controlul asupra vietii, prosperitatea (in toate domeniile), pacea si linistea interioara. Puterea, de ce nu… Si controlul asupra tie insusi. Asertivitatea si dorinta de a fi excelent, extraordinar. A aduce si a lasa un zambet…

  13. Salut Pera! Ai dreptate in tot ce ai scris. Nu am ce sa adaug. Am ajuns la concluzia ca omul, daca se afla in starea lui de confort nu evolueaza spititual iar cand are un necaz, o suparare,un esec, parca atunci spiritul se trezeste si incepe sa evolueze. Ne ajuti mult cu sfaturile tale bune.

  14. Buna,Pera!Ti-am citit cartea cu un foarte mare entuziasm.Pentru mine cartea „Personalitate alfa” este un lucru minunat care ma facut sa reflectez mult mai mult asupra comportamentului meu si a obiectivelor mele in viata.Multumesc! :*

  15. Sint si ma simt „alfa”ptr.ca mi-am atins multe scopuri in viata si asta numai prin munca ,perseverenta deschidere spre invatatura.De la toti oamenii poti invata ceva ,si plecind de la premisa ca : aha ok ! nu-i nimic, „un picior in fund ,un pas inainte” .Parerea celorlalti care traiesc in negativism total nu a contat ,ba dimpotriva a fost o rampa de lansare ptr.a demostra ca daca vrei poti ,trebuie doar sa sti ce vrei ,si sa nu capitulezi.Si daca m-am dus la fortele de munca in strainatate si ei m-au dat afara pe usa eu am intrat din nou ca musca pe fereastra .Si daca au spus ca nu sint de al lor eu am spus nici nu trebuie ,numai asa vom fi mai puternici ,aceptind diversitatea.Si mai concret ,sint dublu emigrant.Adica sa incepi de doua ori de la 0 totul.Limba ,sa inveti sa te misti sa servesti mereu „Usi trntite in nas pe tava” si sa nu te lasi coplesit.Acum imi vine sa rid,dar au fost zile cind am mai si plins.Ei si ce ,mi-am zis trebuie sa reusesc ptr.ca sint bun ,ptr.ca pun suflet in tot ce fac si ptr.ca ma doare in cot de ce spun altii ca daca pleci din tara ,bla ,bla trebuie sa incepi cu munca de jos ,si daca nu ai noroc sa ramii in jos pina ti se rup oasele.Dar fara sacrificiu nu faci nimic ,si trebuie sa gindim ca daca „nu bati ,nu se va deschide o usa” nimeni nu vine sa-ti aduca tolba cu joburi acasa ,iar perseverenta este mama reusitei.

  16. Fantastic articol! Cu fiecare zi ce trece, sunt tot mai bucuros ca acum doi ani am descoperit acest concept „Personalitate Alfa”. Pera, esti mentorul meu de atunci si vei ramane pana la sfarsit. Am descoperit acest site intr-un moment de cumpana al vietii cand eram cu moralul la pamant pe partea sentimentala si m-a ajutat enorm informatia de aici. De la o zi la alta aflu lucruri noi care ma ajuta sa evoluez constant. Mi-ai raspuns la foarte multe intrebari pe care le aveam, ba chiar si la unele pe care nici nu stiam ca o sa le am la un moment dat in viata. Cum spunea si Ioana, uneori ma simt privilegiat ca fac parte din aceasta comunitate mai ales din cauza ca am incercat sa dau mai departe ceea ce eu am descoperit aici (constient de faptul ca am gasit o „comoara”) dar foarte putini din jurul meu au fost la fel de receptivi. Majoritatea oamenilor au acea „boala” numita „eu le stiu pe toate” si refuza orice forma de evolutie.
    Pera, iti multumesc pentu tot ce faci!
    Toata stima!

  17. Eu vreau sa imi dezvolt continuu personalitatea, si mai ales mi doresc sa ating acel nivel care ma pune fata in fata cu spiritul meu (fara niciun alt strat sau acoperis) sa devin una cu spiritul din mine daca pot spune asa. Iar de cand am descoperit blogul tau Pera (asta a fost inceputul meu) apoi am citit articole, ti-am cumparat o parte din carti (care pentru mine au fost ca un fel de regasire, m-am reintalnit cu mine insumi) pentru ca simteam ca eu sunt altceva fata de ceea ce era in jurul meu, fata de ce se auzea tot timpul in familia mea, in societate in general, si am gasit acele lucruri care ma reprezentau, doar ca erau acoperite intr-un mod in care m-au facut sa devin confuz cu mine in primul rand. Si acum continui acest drum frumos, iti multumesc Pera!

  18. I think that is one of the so much significant information for me. And i’m happy reading your article. However should observation on few common things, The web site style is wonderful, the articles is truly nice : D. Just right process, cheers

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.