Succesul este comemorat, esecul este uitat!

Am parcurs un drum lung impreuna si imi place sa cred ca a fost prima parte din drum. Unii dintre cititori sunt pe acest blog de ani de zile, altii de saptamani sau luni.

Mi-ar place sa stiu ca daca ai citit ceea ce eu am scris, indiferent ca au fost articole, pdf-uri, carti sau orice alt material, ai devenit o persoana un pic mai buna.

Daca este asa, atunci priveste cu speranta inainte pentru ca in 2010 am sa te trag dupa mine intr-un fel in care nu a mai facut-o poate nimeni. Munca la acest site, forum si comunitate care poarta numele de Personalitate alfa este o reflectie a ceea ce sunt si eu ca persoana.

Pentru mine, imi doresc ca 2010 sa fie un an in care munca pe care o fac pentru oamenii interesati de dezvoltarea personalitatii si potentialului lor sa fie cel mai productiva an al vietii mele.

Ma simt parca un demon ma biciuieste si imi urla in urechi:

“ Ridica-te, ridica-te, ori ti-ai uitat chemarea? Sus, sus, incepe-ti opera”

Acesta e mesajul meu pentru tine la trecerea dintre ani.

Incepe-ti opera!

Eu am 29 de ani acum si ma gandesc cu bucurie la cat de multe lururi am facut de cand mi-am descoperit vocatia. A fost greu insa am avut zambetul pe buze in toti cei 6 ani ce au trecut din ziua cand am stiut ce am sa fac pentru toata viata.

Totusi, sunt atat de multe lucruri pe care as fi vrut sa le fac si nu le-am facut.

Si cand ma uit la motivele pentru care nu le-am facut, sunt doar scuze.

Si stii ce? Scuzele nu au nicio greutate in cantarul vietii.

Care sunt faptele tale? Ele spun totul despre tine.

Azi, si tu si eu avem ceea ce meritam. Fiecare decide daca ceea ce are azi e mult sau putin insa te asigur ca e exact ceea ce meritam.

Pentru ca acesta e nivelul nostru actual si acestea sunt abilitatile pe care le avem. Este adevarul simplu fara sa fie pictat in culorile calde ale scuzelor si a mintirii de sine.

Pentru noi toti, este loc de mult mai bine.

Si va fi mult mai bine.

Inainte sa te las sa treci in noul an, vreau sa facem ceva impreuna.

Macar pentru o clipa sa simtim ca in acest scop comun al vietii noastre, dezvoltarea personalitatii si a potentialului adormit din noi, nu suntem singuri.

Acesta e motivul pentru care am scris acest mesaj, ca sa simti ca sunt aici, ma gandesc la tine si te vad ca pe fratele sau sora mea in lupta vietii.

Imi doresc sa crestem si sa evoluam impreuna.

Daca citesti acest mesaj, scrie-mi inapoi orice iti vine la comenturi, mai jos.

Daca ai simtit ceva in suflet cand ai citit aceste randuri imagineaza-ti ca eu simt al fel cand cititorii imi scriu inapoi.

Mai mult, arata ca nici eu si nici tu nu suntem singuri. Arata ca pe acest drum al dezvoltarii si al evolutiei suntem multi si nimic nu poate sa ne opreasca sa ne atingem scopurile, visurile si sa ne indeplinim dorintele oricat de nebunesti ar parea.

Asta e combustibilul meu si asta ma face sa tin steagul sus in fiecare zi.

La multi ani, tinteste sus, cat de sus poti tu in 2010. Visatorii schimba lumea si isi schimba viata.

Doar succesele sunt comemorate, esecurile sunt uitate.

Cand toate greutatile vietii se abat asupra ta, LUPTA! si  afla ca nu duci aceasta lupta de unul sau de una singura.

Cand simt ca se apropie o lupta in viata mea, am multe feluri de a ma motiva.

Unul din ele este sa citesc poezii pe care le-am gasit de-a lungul anilor.

Ai mai primit de la mine poezii si iti mai dau inca una azi.

Se cheama Decebal catre popor si sper sa te intorci la aceasta poezie de fiecare data cand simti ca incepe o lupta asa cum fac si eu.

Cu respect,

Pera Novacovici

Decebal către popor

Viaţa asta-i bun pierdut
Când n-o trăieşti cum ai fi vrut!
Şi-acum ar vrea un neam călău
S-arunce jug în gâtul tău:
E rău destul că ne-am născut,
Mai vrem şi-al doilea rău?

Din zei de-am fi scoborâtori,
C-o moarte tot suntem datori!
Totuna e dac-ai murit
Flăcău ori moş îngârbovit;
Dar nu-i totuna leu să mori
Ori câine-nlănţuit.

Cei ce se luptă murmurând,
De s-ar lupta şi-n primul rând,
Ei tot atât de buni ne par
Ca orişicare laş fugar!
Murmurul, azi şi orişicând,
E plânset în zadar!

Iar a tăcea şi laşii ştiu!
Toţi morţii tac! Dar cine-i viu
Să râdă! Bunii râd şi cad!
Să râdem, dar, viteaz răsad,
Să fie-un hohotit şi-un chiu
Din ceruri până-n iad!

De-ar curge sângele pârău,
Nebiruit e braţul tău
Când morţii-n faţă nu tresari!
Şi însuţi ţie-un zeu îţi pari
Când râzi de ce se tem mai rău
Duşmanii tăi cei tari.

Ei sunt romani! Şi ce mai sunt?
Nu ei, ci de-ar veni Cel-sfânt,
Zamolxe, c-un întreg popor
De zei, i-am întreba: ce vor?
Şi nu le-am da nici lor pământ
Căci ei au cerul lor!

Şi-acum, bărbaţi, un fier şi-un scut!
E rău destul că ne-am născut:
Dar cui i-e frică de război
E liber de-a pleca napoi,
Iar cine-i vânzător vândut
Să iasă dintre noi!

Eu nu mai am nimic de spus!
Voi braţele jurând le-aţi pus
Pe scut! Puterea este-n voi
Şi-n zei! Dar vă gândiţi, eroi,
Că zeii sunt departe, sus,
Duşmanii lângă noi!

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

280 de răspunsuri

  1. frumoase ganduri pentru noul an. o motivare necesara pentru unii :). revin la blogul acesta mai mereu cand ma simt ‘pierduta’, sa zicem. stiu ca asta te va bucura, asa ca vreau sa iti spun ca tot ce ai scris in acest blog m-a schimbat si m-a pus pe picioare intr-un moment dificil pentru mine… multumesc pentru ceea ce faci!
    PS: un An Nou Fericit! 🙂

  2. de cateva luni astept cu nerabdare fiecare post de pe AS,PA si nlpmania. te felicit pentru munca care o faci! datorita articolelor care le-am citit pe aceste site-uri am reusit sa ma cunosc mai bine si sa ma motivez in ceea ce fac. La multi ani!:)

  3. o buna motivatie asa inainte de 2010 cand unii din noi poate n`am avut cel mai bun an … chiar daca sunt lucruri care poate le stim, uneori ne face mai mult decat bine sa ni le zica, sa ni le confirme si altcineva …o noapte buna si un an cu mai multe impliniri atat personale cat si sociale … la multi ani >:D<

  4. Imi place articolul tau si imi place ca sunt tot mai multi oameni care incep sa creada in ei. Anul 2009 a fost pentru mine cel mai roditor an pentru ca am visat, am sperat m-am rugat si am primit tot ceea ce imi doream. Imi lipseste insa iubirea, dar visez,sper si ma rog ca in anul 2010 sa ma realizez si la acest capitol. Sa zambim cu totii sperand la un mai bine. 🙂

  5. Zeii ii ajuta pe cei puternici. (si asta nu am zis-o eu ci romanii 🙂 )
    Zambiti si traiti-va ziua de azi cum ati dori sa traiti viitorul, pentru ca azi e inceputul viitorului glorios imaginat de noi. :).
    Straduiti-va si o sa reusiti!
    Un an mai bun va doresc si multa sanatate. 🙂
    Ioana Pascu

  6. Buna Pera.
    Tocmai ma pregateam sa inchid calculatorul, cind am primit emailul de la tine.L-am citit, ca de altfel cum le-am citit si pe celelalte de cite ori mi le-ai trimis.Dumnezeu m-a luat de mina intr-o zi cind am patruns in universul tau.Am citit cu nesat rindurile scrise de tine.Poate atunci nu am dat importanta cuvenita acelor rinduri.Mai tirziu cind viata mea s-a schimbat in bine, mi-am adus aminte de ce citisem. Cind cautam un loc de munca, am primit de la tine filmul in care un om a reusit sa opreasca acel convoi de tancuri. M-a impresionat profund. A fost punctul din care am inceput sa privesc viata cu alti ochi. Cind m-am intilnit cu Andrei la Huiedin am comentat impreuna filmul. De atunci m-am ridicat tot mai sus, treapta cu treapta. Astazi privesc in urma si ma simt un om implinit si fericit.Le doresc tuturor sa aiba puterea de a se ridica asa cum am avut-o eu.Andrei te considera cel mai bun psiholog din tara la ora actuala.Pot sa fac aceiasi remarca, sa fiu de acord cu el.Articolele tale sunt realiste, analizeaza in profunzime subiectele pe care le abordezi. Stiu sa iti spun ca uitandu-ma in urma, stiu unde am gresit, dar mai stiu ca sunt mindra de ce am realizat. Nu este mult, dar nici putin.Imi doresc in anul ce vine, in primul rind multa sanatate familiei, si sa realizez mai departe ce mi-am propus.Imi doresc ca toti cunoscutii mei, incepind de la prieteni, cunostinte, etc. sa aiba un an plin de impliniri pe toate planurile, inainte de toate sa fie sanatosi, sa aiba intelepciune in momentele de cumpana si sa priveasca cu incredere viitorul. LA MULTI ANI! si UN AN NOU FERICIT! draga Pera. Iti doresc multa sanatate, sa ai multa putere de munca si sa ne mai torni cite un strop din carafa ta de cunostinte.

  7. imi place foarte mult tot ceea ce scrii.de fiecare data cand citesc articolele tale ma incarc cu o gramada de optimism si ma faci sa cred ca pot sa reusesc ce vreau daca imi doresc cu adevarat si fac tot ce mi sta in putinta pt a obtine.sunt la liceu si inca din generala ma fascineaza psihologia dar nu eram sigura daca sa urmez din cauza influentelor celorlalti care mi spuneau :”ce faci cu psihologia?mori de foame!ramai doar cu facultatea!” ,insa cu articolele pe care le am citit de la tine si de la alte carti psihologice mi am dat seama ca trebuie sa mi ascult sufletul si sa fac ceea ce mi doresc ,nu ceea ce mi recomanda altii .la randul meu,atunci cand am descoperit pdf`ul descopera`ti vocatia am incercat sa mi fac cat mai multi prieteni ca sa si faca testul si sa citeasca intreg pdf`ul si de fiecare data cand avem ore de discutie libera la scoala deschid subiectul acesta de descoperire a vocatiei si incerc sa i determin pe profesori sa ne ajute sa ne descoperim si sa scoatem ce e mai bun din noi…doar ca..la marea majoritate nu le pasa ..la fel cum m ai ajutat pe mine sunt sigura ca ai ajutat si pe altii .chiar faci o treaba foarte buna !

  8. Pera… e poezia mea preferata. Mai mult decat "Daca" a lui Kippling. Poate pentru ca este a noastra… 🙂 De multe ori o soptesc incet, incercand sa ma ridic de unde-am mai cazut…Si ma ridic!

  9. E un mesaj care vine din inima si pasiune, ca un strigat inainte de lupta.
    Si da, e noncomformist, deci nu trebuie sa te ingrijorezi nici din aceasta privinta.
    Ma impresioneaza in general cuvintele oamenilor care aleg sa isi traiasca o pasiune si implicit sa plateasca pretul succesului. Acesti oameni au o atiutudine care hraneste in mine credinta in bine.
    Inspira daca vrei.
    E de multe ori mai simplu sa ne multumim cu un confort fizic in detrimentul implinirii spirituale.

  10. foarte frumoasa poezia…sunt un baiat de 21 de ani care de curand am terminat o relatie de 5 ani de zile…as vrea sa imi gasesc pe altcineva dar simt ca mi-am pierdut increderea in mine…crezi ca ma poti ajuta cu niste sfaturi? ce ar trebui sa fac sa cuceresc? ms anticipat

  11. Imi plac articolele tale, pdf-urile etc. , ma ajuta sa merg mai departe spre acel CEVA pe care il cautam cu totii. Dar este o lupta continua si o cautare permanenta, pentru ca acel CEVA este diferit de la zi la zi, si asta pentru ca si noi ne schimbam permanent…Da, sunt multe lucruri pe care nu le-am facut si imi doresc sa le fac in 2010 si da, sunt putin mai buna, mai increzatore… dar singura pe acest drum…al dezvoltarii si al autocunoasterii.
    Multumesc!

  12. Multumesc.
    E cel mai frumos mesaj pe care l-am primit de sarbatori.
    Scuze ca scriu asa putin, dar ma pregatesc sa prind un tren…sau trenul, cine stie.
    Te pup si iti urez numai bine in noul an. La multi ani!

  13. E 31 dec 2009, ora 4:01 AM si acum am terminat de citit articolul. Stau si ma gandesc la viata mea. Imi place? Nu prea. N-am o iubita, n-am banii de care am nevoie, as vrea sa am niste haine noi etc. Dar ce pot sa fac? Raspunsul: sa-mi construiesc o viata. Am 20 de ani si sunt student la facultatea de mecanica. Studiez sa devin inginer si profesor (mi-am descoperit vocatia). Am observat ca imi place sa-i invat pe altii si mai ales ca pot sa transmit foarte bine (sa ma fac inteles) o informatie pe care eu o inteleg. Mai apoi mi-am facut si testul acela de descoperire a vocatiei din PDF-ul Descopera-ti Vocatia si mi-a iesit INGP. Intr-un fel era dovada de care aveam nevoie ca sa stiu sigur ca sunt pe drumul cel bun. "O sa fac tot ce-mi sta in putere ca sa-mi indeplinesc sarcinile cat mai bine. Nu o sa pierd timpul si o sa invat cat pot de mult la fel cum o sa ma ocup si de dezvoltarea mea personala". Asta e decizia mea, pe care o sa o respect. Nu voi admite ca cineva sau ceva sa ma opreasca sau sa ma intoarca din drumul meu. Multumesc Pera ca te-am "cunoscut". Imi dai inspiratie. Multumesc din nou
    PS: fara prea multe vrajeli, La Multi Ani si un An Nou Fericit

  14. Salut Pera ,
    Am citit ultimul tau articol asa cum le-am citit pe toate ; cu aceste articole tu oferi tuturor care le citesc, o comoara , cine esti tu de fapt de indraznesti , si reusesti sa oferi atata ?
    Am citit si comentariile de mai sus, in ele sunt la adresa ta diferite calificative, dar eu cred ca exista unul pe care il meriti mai mult decat oricare alta persoana pe care am intalnit-o in ( lunga) mea viata : esti un adevarat OM ! umanitatea este de fapt ceea ce ne inalta deasupra altor fiinte, ea este un complex din care fiecare dintre noi poseda mai mult sau mai putin….dar tu se pare ca posezi aproape tot !
    Tu esti tanar si eu sunt batrana, dar intr-adevar trebuie sa-ti spun ca ai din partea mea mult respect si admiratie !
    Nu am nici o indoiala ca in anul care vine vei avea si mai multe succese, si mai mult de oferit , si mai multe impliniri si dezvoltari ; te rog sa primesti si din partea mea cele mai calde urari de impliniri pentru 2010 ;
    In incheiere, iti trimit si eu o poezie semnata George Cosbuc :
    George Cosbuc – Lupta vietii
    Copiii nu-nteleg ce vor:
    A plange-i cumintia lor.
    Dar lucrul cel mai las in lume
    E un barbat tanguitor.
    Nimic nu-i mai de ras ca plansul
    In ochii unui luptator.
    O lupta-i viata; deci te lupta
    Cu dragoste de ea, cu dor.
    Pe seama cui? Esti un nemernic
    Cand n-ai un tel hotarator.
    Tu ai pe-ai tai! De n-ai pe nimeni,
    Te lupti pe seama tuturor.
    E tragedie naltatoare
    Cand, biruiti, ostenii mor,
    Dar sunt eroi de epopee
    Cand bratul li-e biruitor.
    Comediant e cel ce plange,
    Si-i un neom, ca-i dezertor.
    Oricare-ar fi sfarsitul luptei,
    Sa stai luptand, caci esti dator.
    Traiesc acei ce vreau sa lupte;
    Iar cei fricosi se plang si mor.
    De-i vezi murind, sa-i lasi sa moara,
    Caci moartea e menirea lor.
    Dorina

  15. Ms mult, Pera…eu chiar am avut o perioada in care m'am simtit ingrozitor de singura, fara a mai sti in ce directie sa merg…am reusit sa imi indeplinesc un vis…sa intru la facultate la economie…inca o data :)) m'am hotarat sa repet studiul facut in Romania..sunt in Germania de aproape 4 ani…si adevarul e k pe germana studiul arata cu totul altfel 🙂 m'am simtit ceva complexata cand am vazut ca ceilalti inteleg cam toti…k doar e limba lor, nu? :)) imi doresc sa lucrez in marketing…si culmea, la testul facut pe site'ul tau…e exact job'ul ce mi se potriveste 🙂 si cu toate astea, am ajuns la un punct in care simt k nu mai pot da inainte…prietena mea cea mai buna mi'a zis k am 2 posibilitati: ori sa lupt mai departe ori sa ma arunc de pe pod 🙂 nu mi'a lasat decat o solutie…nu, nu, nu ma arunc 🙂 oricum, sa nu o mai lungesc…in seara asta a venit emailu' tau k un semn pe care il tot asteptam de ceva zile…mersi din suflet…sunt intr'adevar mai buna decat anul trecut…si la sfarsitul lui 2010 voi fi si mai buna! iti promit! Un an nou fericit tie si la toti de pe acilea, pupici si multa bafta in realizarea visurilor voastre 🙂

  16. Este primul mesaj de Anul Nou pe care il primesc ! Multumesc !!!
    L-am savurat ! Este minunat ceea ce faci pentru noi si pot sa spun ca ma hranesc cu fiecare e-mail primit de la tine.Eu activez in domeniul vanzarilor si am mult de lucru cu oamenii, asa ca iti sunt recunoscatoare pentru munca ta.Se vede, se simte ca exista multa pasiune, daruire si asta ma bucura mult! Ma simt fericita mereu cand intalnesc un om(chiar si sub forma de virtual) care lupta cu fiarele din el, care face tot ce ii sta in putere sa iasa din mediocritate si sa devina desavarsit.
    Felicitari !!! 🙂
    O persoana draga mie mi-a spus acum cateva luni, intr-un moment al meu de cumpana, ca nu este suficient sa fi o floare ci trebuie sa si mirosi frumos ! 🙂 Asta iti doresc si eu tie pentru 2010 ! Sa fi o floare care emana un parfum placut ! Si fie ca ingerii cerului sa-ti atinga sufletul si sa ia cu ei toate supararile, iar in schimb sa -ti lase pacea, bunavoia, speranta, lumina in suflet si gand, stralucire si magie in jurul tau !
    Cu respect si admiratie,
    Luiza Veisa

  17. Draga Pera,
    multumesc mult pentru acest mesaj tare bun pentru un nou inceput, fiindca eu privesc fiecare an nou ca un nou inceput de drum! Ai mare dreptate cand scrii ca fiecare are viata pe care o merita, absolut corect din punctul meu de vedere. Am avut un an 2009 foarte greu, cu o operatie, cu perfuzii grele inainte si dupa…ce mai, cred ca a fost cel mai greu an din viata mea, dar dupa 6 luni de la operatie organismul meu a inceput sa-si revina treptat si inchei azi anul acesta greu intr-o forma maxima, dar si duc o viata spartana, zic eu, ca sa mentin si sa cresc sanatatea pe care am dobandit-o! Cel mai mare succes pe care l-am inregistrat in acest an a fost si este succesul obtinul in managementul stresului, era si cazul dupa zeci de ani de lupta cu el!! Sunt mai in varsta decat tine, dar ma bucur sa vad in tine si pe blogul tau tineri care lupta, pierd, se ridica si merg mai tari mai departe! E adevarat ca trebuie sa ne sustinem unii pe altii in luptele pe care le ducem si sa ne impartasim din experientele noastre ca sa crestem impreuna bine! Eu am rupt definitiv legaturile cu TOTI oamenii rai si negativisti din viata mea in ultimele 2 luni si crede-ma ca ma simt muuult mai ok asa, vorbesc doar cu oamenii cu care imi face placere , restul salut si atat, ciresc carti bune, merg unde imi place si doar cu cine imi place, ca am foarte putin timp liber si vreau sa-l am cat mai de calitate, nu sa-l pierd aiurea, ca e darul cel mai pretios pe care ni l-a dat Dumnezeu! Iti doresc un an nou 2010 cu sanatate, sa ai parte de iubire autentica in viata ta, sa avem o legatura din care amandoi sa crestem frumos si bine! Un revelion reusit si numai ganduri bune!

  18. Salut !
    Citesc articolele tale(Pera) foarte des,si de fiecare data ma simt mai increzator in viata,in viitor.Vocatia cred ca mi-am gasit-o,insa la dezvoltarea mea personala mai am de lucrat.Cu ajutorul tau,sunt convins ca o sa devin ceea ce vreau.Pe acest forum,desi nu am mai postat pana acum,nu ma simt singur.
    Mersi Pera pt.tot ceea ce faci.La Multi Ani !

  19. Munca ta aduce roade.Chiar incercam sa -mi programez liniile dupa care as vrea sa decurga anul 2010; tot despre lupta si "ïnarmare"era vorba in planurile mele,asa ca atunci cand am deschis mail-ul si am citit ce ai scris,am simtit o mare incurajare si parca am deja confirmarea ca nu se poate sa nu reusim ce ne-am propus cand avem o forta uriasa si o determinare pe masura.
    Ma bucur ca imi dai din puterea ta; e bine de stiut ca e cineva care se gandeste la tine .Iti doresc ca toate visele sa ti se implineasca si la sfarsitul lui 2010 sa putem spune : Am reusit!!!!!!!!

  20. Buna!
    Este prima data cand iti scriu si tocmai de aceea nu am prea multe de spus.Insa as vrea sa incep prin a-ti multumi pentru gandurile frumoase urate, precum si pentru tot ajutorul acordat noua, celor fara prea mari sperante de viata.Spun lucrul acesta, pentru ca il simt.Simt neputinta in fata problemelor, simt lipsurile, simt neimplinirile.
    Poezia mare adevar graieste, nimeni nu vrea sa cedeze in fata altcuiva, dar intr-o lupta tot trebuie sa piarda cineva.Trebuie sa ne formam o capacitate de invingatori si nu de invinsi
    De aceea, eu am incredere in tine si in tot ceea ce faci si sper sa ma ajuti in continuare si usor usor sa prind incredere in mine.
    In final as dori sa-ti transmit toate cele bune, Un An Nou Fericit si plin de impliniri!si sa ne continuam legatura si in anul ce va urma.

  21. Draga Pera,
    e minunat ce faci, e minunat ca te daruiesti in felul acesta celor "impovarati" precum Atlas si care au nevoie de ajutor si ii "tragi dupa tine", exact cum ai spus.
    Ai ecou – inseamna ca ai succes – inseamna ca ai satisfactii – inseamna ca ai impliniri, si-asta ar trebui sa te faca fericit. Eu iti doresc LA MULTI ANI FERICITI !

  22. Sunt abonata la acest blog doar de cateva luni, dar am recuperat cu bucurie articolele tale din urma. Articolele tale m-au ajutat sa vad viata altfel, si mi-au dat incredere in mine.
    Si stii ce? Imi propusesem ca in 2010 sa continui sa ma auto educ si SA INVING in tot ce mi-am propus.
    Acum ca am citit acest ultim articol, sunt si mai inversunata, si asta e bine !
    Iti multumesc pentru ceea ce faci pentru noi neconditionat.
    Iti doresc tie si cititorilor un nou an, cu teluri mari, in care sa nu lasam nimic nerezolvat! SA INVINGEM cu totii!
    La Multi Ani!

  23. Iti multmumesc foarte mult pentru tot ce faci. e imposibil sa nu aibe un efect pozitiv in viata oricarui cititor al blogului tau! LA MULTI ANI SI UN AN NOU MAI BUN!

  24. M-am inregistrat undeva 4 luni in urma si in fiecare saptamina astept cu nerebdare sa apara un nou articol.
    Ele toate sunt foarte optimiste si sunt cuvinte dragi adresate cititorului.
    Uneori nu trebuie sa cauti nici o scuza( eu inca o fac in unele situatii) pentru a face ceva important , ca apoi te gindesti daca faceam ( qiar sh tema pentru acasa) acum era as ma simt mai bine.
    Felicitari tuturor cu minunatele sarbatori de Iarna.Va doresc sa vi se implineasca toate visele, sa aveti parte doar de dispozitie buna, care motiveaza sa demontrezi capacitalite Personalitatii Alfa!!
    Sarbatori Fericite!

  25. Bravo Pera! Din cand in cand avem nevoie sa fim motivati si de catre alte persoane, una dintre ele esti tu. Mult succes in noul an si fie ca acest site sa atinga o arie din ce in ce mai larga de subiecte interesante! Te-am pupat si…LA MUUUUUUULTI ANI

  26. La Multi Ani !!
    Va doresc la toti multa SANATATE ca restul le facem singuri,dar nu uitati ca si sanatatea in mare parte singuri ne-o facem!
    Puterea e in noi!
    S-avem puterea sa traim frumos,asa cum ne place!

  27. Frumos mesajul, e minunat sa sti ca exista cineva care te sustine, chiar daca nu te cunoaste si ca poti gasi un sfat in momentele de ratacire si singuratate.Mai ramane sa muncesti mult pentru a reusii sa ajungi unde visezi. Chiar daca doare ,se poate.
    Anul ce vine sa reusesti sa ti implinesti toate visele!
    Valentina

  28. M-au ajutat toate aceste randuri scrise de tine; nu stiu cum, dar apareau exact cand aveam nevoie. Am avut multe momente dificile, ca toti de altfel, dar citind si invatand cate ceva, am reusit sa fiu mai atenta la mine, sa-mi dau seama ca intr-adevar schimbarea pentru mai bine trebuie sa vina din noi, nu asteptand minuni..
    Iti multumesc si-ti doresc un an implinit, cu multe realizari si multa putere de munca!
    La Multi Ani!

  29. S-a intamplat ieri cum ar fi…sa stric prietenia cu cineva drag mie! Am stricat-o amandoua, cazand de comun acord! Dar cee e cel mai interesant si captivant?!?! Ca de fiecare data cand mi se intampla ce mi se intampla, cu totii, avem intamplari, apare cate un articol legat de…sau de… Ciudat cu totul mi se leaga, se intampla acum si tu ai si scris! Straniu, e un cuvant bine ales, eu asta tind sa cred! Deoarece tot ceea ce citesc le si pun in practica ca sa spun asa! Multe le stiu…dar sunt tanara si imi place sa invat cat se poate de mult, pentru ca degeaba dai cu capul de pragul de sus….pana nu ai exclamat singur :"AU!" eu degeaba te-as fi atentionat! Asa ca din proprie experienta am invatat multe, dar si din experienta altora! Multumesc ca se poate baza omul pe tine intr-un fel sau altul!

  30. stii ca de multe ori cand imi deschid mail`ul si vad ca ai mai scris un articol simt bucurie? e bucuria certitudinii ca devin mai buna. iti multumesc ca scrii cu atata pasiune si ma faci fericita!

  31. Ma bucur ca exista cineva care gandeste ca tine,cu multe lucruri sunt de acord si incerc sa le pun in practica,
    iti doresc acum la trecerea dintre ani,multa fericire si realizarea celor mai importante dorinte!

  32. Buna, Pera!
    Am inceput un razboi cu mult timp in urma, razboi pe care dintro lasitate care nu imi este caracteristica l-am pierdut. Inamicii au fost EU si MINE. Reiau acest razboi si de aceasta data voi invinge. Nu doar pentru…Dar ai dreptate in acest moment am exact ce merit, ce mi-am facut cu mana mea…Dar voi avea mai mult…La multi ani si sa nu uiti promisiunea de a ma "trage" dupa tine in dezvoltarea personala. Cu bine!

  33. E minunat cum pot simti un om pe care de fapt nu il cunosc,..atat de aproape de sufletul meu. Am ajuns sa "te cunosc" de putin timp,..dar totusi la momentul potrivit. Acum cand pot accepta schimbarea, cand am vointa necesara de a face cate un pas zilnic spre cunoasterea mea ..a tuturor sentimentelor care ma creeaza ca persoana. Cred ca foate multe prsoane iti sunt recunoascatoare pentru ca esti, si faci ceea ce faci, si pt ca se simte ca vrei sa ajuti. Si vorba poeziei, fiind un caine-nlantuit pana acum, aveam foarte mare novoie de cateva cuvinte, pe care sa mi le repet in minte, sa ma pot rupe de ceea ce eram, si sa pot lupta pt ceea ce imi doresc sa fiu, cum imi doresc sa fiu,.. pe scurt! multumesc pentru toate gandurile! le iau foarte personal si cred ca asta e si ideea. Multumesc ca m-ai facut sa scriu si aici,..ma simt mai mult legata de tot cea ce se intampla pe acest site! Un an nou cat mai frumos, si care sa iti aduca fericire si multumire pt tot ceea ce faci pt altii!

  34. cel mai important lucru la inceput de an este sa stim exact incotr-o ne indeptam(nici un vint nu este favorabil atunci cind corabia nu stie incotro se indreapta) , sa ne stabilim teluri realizabile si realiste, sa facem parte din categoria celor care fac ca lucrurile sa se intimple,sa iesim din zona de confort si sa actionam.(corabia este in ssiguranta in port dar … nu pentru asta a fost construita.
    LA MULTI ANI!!!!!

  35. Ma intreb oare criza financiara este invers proportionala cu aceasta criza spirituala ,facandu-ne, in lipsa materialului,sa intram tot mai mult in interiorul nostru cautandu-ne cu aviditatea adevaratul sine? Prietenii voi existati pentru cei "nevoiasi". La multi ani!

  36. Imi plac foarte mult articolele tale.Ma bucur de fiecare data cand primesc un e-mail de la tine.Vreau sa-ti spun ca tocmai ieri am incheiat relatia cu prietenul meu,lucru pentru care sufar mult.Deocamdata sunt foarte tulburata pentru ce s-a intamplat si nu ma pot concentra la nimic.Dupa anul nou o sa caut resurse sa merg mai departe.Poate ma ajuti si tu cu cateva sfaturi.
    Iti doresc un an nou fericit cu multe impliniri !

  37. La multi ani Pera !
    Sa fie un an bun si mai bun 2010. Imi place sa-l alint de pe acum "de 3×10" …
    Citesc mereu ce scrii, uneori chiar si recitesc si recomand mesajele tale celor care mi se par … infranti de propria lor lasitate. Poate reusesc sa-i mobilizez cumva ! Eu sunt o fire vesela si optimista si care vad mereu partea plina a paharului, chiar daca e … de doua degete …
    Eu personal, am avut un an greu foarte greu, dar a fost … util si plin de invataminte. Am tras concluzia ca nici-o sesiune (de examene vorbesc) nu e mai grea sau mai dificila decat "examenele vietii". Dar dupa ce le-ai trecut realizezi ca nimic nu poate sa-ti stea in cale.
    Sa ne auzim si sa ne vedem cu bine in noul 2010.
    Inca o data La multi ani tuturor !

  38. Buna Pera ! Multumesc pentru aceste ganduri frumoase! Este pentru prima data cand primesc asemenea urari de bine.Am intrat pe acest site de cateva luni, cu ajutorul unei prietene. Imi face placere sa citesc ceea ce postezi pe acest site pentru noi…..sunt surprinsa placut ,sa constat ca sunt foarte multi tineri care sunt interesati de dezvoltarea lor personala si de cariera lor.Nu stiu daca e cazul sa te obosesc cu ale mele , dar am sa-ti spun ca am 43 de ani, iar fiica mea Mihaela, are 19 ani si este studenta in primul an .Ma doare ,ca nu pot sa o determin sa citeasca un roman sau o carte de dezvoltare personala… In timpul liceului noua nu ne vorbea nimeni de: dezvoltare personala; gandeste pozitiv; suntem ceea ce meritam;lasa-te calauzit de propriul vis; viseaza; provocati-va pentru a progresa; exprimati-va; treceti la actiune etc .Iti doresc indeplinirea viselor, sanatate si La Multi Ani !

  39. multumesc pentru aceste sfaturi. eu pot sa spun ca anul 2009 a fost mai bun decat 2008, o contributie avand-o si personalitate alfa. sper ca anul 2010 sa fie mai bun si pentru mine si pentru tine.
    Fie ca anul 2010 sa fie mult mai bun ca 2009 ! Sanatate, fericire, curaj si multa intelepciune! La multi ani!

  40. Multumesc pentru articolele scrise de tine .Pentru mine in 2009 au fost ca si un "motor" care a reusit sa puna in miscare resursele mele interne in ceea ce priveste frumosul si lungul drum al dezvoltarii personale. In 2010 vom continua la fel ! 🙂
    Fie ca Anul 2010 sa iti aduca multă sănătate, fericire, dragoste, speranţă şi nu în ultimul rând împliniri personale şi profesionale! LA MULTI ANI !

  41. Va urez un an nou plin de extindere! 🙂
    Si dorință mai multă. Sănătate și curaj!
    "Hunger makes beasts of men. And demons of beasts."
    LA MULȚI ANI!!!

  42. Multumesc!Aveam nevoie de o incurajare-nu stiu de ce,dar parca nu prea ma bucur ca mai trece un an…Intotdeauna am fost o luptatoare..acum insa parca am obosit..Dar o sa mi treaca..Iti doresc,din tot sufletul sa ti implinesti visele,sa te bucuri de sanatate,sa ai parte de iubire..La muti ani!!!!

  43. Toti oamenii se aseamana in cuvinte dar faptele ne deosebesc..
    Pentru anul care vine va doresc liniste in suflet, raspunsuri la intrebari, usi deschise si Oameni langa voi.
    LA MULTI ANI!

  44. Multumesc Pera pentru toate articolele tale, care ma fac sa profit de toate frumusetile vietii.
    La multi ani si un nou an fericit!

  45. Buna Pera. Multam` fain pentru toate articolele tale din 2009. Se vede ca faci din suflet toata munca, punand de fiecare data o parte din tine in oricare din scrierile tale. Ma gandesc ca in momemtul in care iti descoperi vocatia si stii ca acel lucru esti capabil sa il faci cel mai bine si iti place, devii de nestavilit. Si eu sunt absolventa a Facultatii de Psihologie, din Constanta , promotia 2007, dar de atunci si pana in prezent pendulez, caut…ce?…probabil adevarata vocatie 🙂 Ma simt oarecum amortita si inca semiadormita, insa stiu cu certitudine ca ,,devorez” fiecare articol de pe Personalitate Alfa, NLP Mania, Stilul Tau, Arta Feminina si mai nou Creativitatea. Imi doresc sincer ca in 2010 sa ,,ma trezesc” si sa trezesc potentialul latent din mine, pentru ca recunosc, sunt mai lenesa, comoda, superficiala, ma entuziasmez repede, dar ma desumflu in acelasi mod in care m-am entuziasmat( acum sa nu crezi ca n-am si parte luminoasa, chiar mai bogata decat umbra :). Ca si o concluzie, it multumesc pentru toata munca depusa pentru noi in anul care se va incheia cat de curand, felicitari sincere pentru omul care esti si iti mai doresc mai tot ce imi doresc eu mie, evident numai de bine :). Un An Nou cu bucurii!

  46. Ma bucura foarte mult existenta acestui blog. L-am descoperit acum 6 luni si de fiecare data citesc cu sufletul la gura tot ce primesc pe mail si fiecare tema propusa de tine. Lucrez in asigurari si nu este o coincidenta ca de cand cu descopereirea acestui blog am crescut in vanzari si am rezultate diametral opuse cu lunile anterioare. Dar asta este o nimica toata. Planurile mele legate de cariera au mai mult contur. M-ai ajutat sa nu imi mai plang de mila si sa inteleg ca tot ce am este produsul mintii mele a ceea ce am facut si am ales eu. Vreau sa iti multumesc ca te gandesti la noi de fiecare data , ca nu scrii doar ca sa fii citit ci pentru ca vrei sa ajuti sa faci o schimbare in bine in vietile noastre. Imi doresc din tot sufletul sa creasca numarul membrilor sa creasca. Te pup si iti doresc un 2010 cu tot ceea ce iti doresti! Astept cu nerabdare articolele tale!
    La multi ani!

  47. Multumesc.
    In momentul in care am citit primul articol scris de tine,eram intr-o cumpana,uitasem ca raspunsul e in mine.Cuvintele tale mi-au amintit cat sunt de puternica si cata intelepciune poti dobandi daca esti pregatit pentru asta. 🙂
    Sa ai un an nou plin de bucurii,ganduri bune,inspiratie,veselie si mult succes.
    Sunt „cu ochii pe tine” 🙂

  48. Stii ce-mi place cel mai mult la tn ? faptul ca te-ai trezit si ai avut curaj sa-ti iei inima in dinti si sa faci din nimic, ceea ce este astazi personalitatea alfa. Nu ai facut deat sa scrii ceea ce ai invatat tu, dar ai facut-o intr-un mod extraordinar si iti multumesc si in numele celor care sunt prea grabiti sa lase un comment astazi.
    Ma inspiri ptr ca eu sunt la Electronica, am facut liceul pe profil Mate-info, insa dupa 3 ani de facultate nu simt nimic in interiorul meu si asta doar ptr ca eu am vrut sa dau la automobile (AR) dar m-am luat dupa altii si mi se pare ca am pierdut 3 ani din viata in zadar. Poate o sa gasesc acea sclipire, acel „ceva” care sa ma „propulseze” sa fac ceea ce-mi place. Sunt convins ca daca in viata faci ceea ce-ti place vei avea rezultate, nu imediat, dar sigur o sa ai.
    P.S. : Eu sunt pasionat de psihologie, imi place sa citesc carti despre comportamentul oamenilor.
    La multi ani tuturor !!!

  49. Salutare,
    In primul rand, tu si alte exemple de succes m-ati motivat foarte mult de cand am descoperit blogul (aprox 3 luni) … am vazut ca se poate, cu munca si dedicare.
    In al doilea rand, cum ai spus si tu cu scuzele, nu sunt bune la nimic, am cautat sa nu mai depinde de ele, ci sa fac ce imi propun …. mai ales ca am o situatie destul de buna fata de altii care au reusit si sunt mai sus decat mine.
    Alaturi de altii, mi-ai dat o ambitie si incredere de sine, de neegalat, am momente in care simt ca nu ma poate dobori nimic, orice ar face o persoana, si continui sa-mi propun obiective si sa le implinesc.
    Continua sa faci ceea ce faci, mult succes in continuare in 2010, si tie si celor ce urmaresc acest blog . Sa ajungi ceea ce ti-ai propus!

  50. Ca de fiecare data citesc articolele tale cu maxima placere!
    Multumesc pentru gandurile frumoase si iti doresc din suflet un An Nou mult mai bun si cat mai multe proiecte indraznete!
    Cu deosebita stima,
    Alina

  51. Nu vreau decat sa te felicit pentru tot ceea ce faci si sa iti urez un calduros La Multi Ani! Tot ceea ce contine acest site m-a ajutat enorm in momente nu foarte placute. Nu ma simt dator, dar ma simt capabil sa iti multumesc. Voi revenii cu mai multe comentarii in noul an. Pana atunci petrecere frumoasa si sa privim cu totii catre cer in aceasta noapte. Nu..nu numai pentru artificii. Ci pentru ca trebuie sa primim noul an cu fruntea sus si plini de sperante si incredere in noi insine. Viata este un joc, dar doar de tine depinde daca este unul placut, sau unul tragic. La multi ani tuturor!

  52. Aseara citeam un articol despre "Cine isi mai face planuri in 2010 ? " si spunea ca "planurile le facem degeaba, mai ales in conditiile actuale, in care prea multe lucruri nu depind de noi".
    Cu siguranta acesti oameni au nevoie de materialele tale 🙂
    In pofida tuturor acestor "conditii" eu mi-am propus si mi-am facut planuri bine intemeiate ca 2010 sa fie un an extraordinar pentru mine, un an productiv din toate punctele de vedere. La sfarsitul anului sa pot spune ca am trecut la un alt "nivel", ca dezvoltare personala, a afacerii mele…etc.
    Felicitari pentru ca inspiri oamenii sa isi deschida mintea, sa fie pozitivi, sa isi traiasca cu adevarat viata.
    Iti dorec ca la sfarsitul anului 2010 sa fii un om fericit si multumit pentru ca tot ce ti-ai propus la inceput de an e realizat.
    "La multi ani" si multe vise noi de implinit.

  53. Felicitari pt.articolele tale superbe,si pt intentiile tale de a-i ajuta pe ceilalti …
    Sa ai un an asa cum iti doresti !!!!
    La Multi Ani !!!
    pupici
    Eva

  54. Multumesc ca existati!…..Multumesc pentru tot ce am citit in articolele voastre!…Multumesc, multumesc…. La multi ani!

  55. Buna Pera,
    Iti multumesc pt acest articol minunat,ca de altfel toate care au fost pana acum.Imi place in mod deosebit ceea ce scrieti tu si Andreea si astept de fiecare data cu nerabdare articolele voastre.Sunteti exact pe masura si limba sufletului meu.
    Vreau sa-ti fac si eu o urare acum de anul nou,prin care sa-ti multumesc pt tot ce faci pt noi,cititorii tai.Am sa-ti multumesc printr-o poezie care e calauza mea in momente de restriste.
    Inca o data un An nou mai bun si plin de realizari!!!
    Liana
    Lupta vieţii
    de George Coşbuc
    Copiii nu-nţeleg ce vor:
    A plânge-i cuminţia lor.
    Dar lucrul cel mai laş în lume
    E un bărbat tânguitor.
    Nimic nu-i mai de râs ca plânsul
    În ochii unui luptător.
    O luptă-i viaţa; deci te luptă
    Cu dragoste de ea, cu dor.
    Pe seama cui? Eşti un nemernic
    Când n-ai un ţel hotărâtor.
    Tu ai pe-ai tăi! De n-ai pe nimeni,
    Te lupţi pe seama tuturor.
    E tragedie nălţătoare
    Când, biruiţi, oştenii mor,
    Dar sunt eroi de epopee
    Când braţul li-e biruitor.
    Comediant e cel ce plânge,
    Şi-i un neom, că-i dezertor.
    Oricare-ar fi sfârşitul luptei,
    Să stai luptând, căci eşti dator.
    Trăiesc acei ce vreau să lupte;
    Iar cei fricoşi se plâng şi mor.
    De-i vezi murind, să-i laşi să moară,
    Căci moartea e menirea lor.

  56. Buna,
    Multumesc pentru gandurile frumoase pentru noul an.
    Am descoperit site-ul Personalitate Alfa de numai 2 saptamani si vroiam sa te felicit pentru ce faci. Chiar schimbi ceva la oameni si iti mltumesc pentru asta. Nu am reusit sa citesc inca toate articolele de pe site dar am citit o parte din ele si deja am o stare mai buna. Abia astept sa le citesc pe toate!
    Cred ca am gasit acest site exact cand aveam mai mare nevoie. Multumesc pentru sfaturi si iti doresc sa ai un an plin de bucurii si realizari!
    La Multi Ani,
    Carmina

  57. DIONISIE
    31/12/2009-11.25AM
    stimate d-le novacovici,m-a surpris placut mesajul,eu sunt recent in contact cu d-voastra ,am ceva ani adunati sper ca nu degeaba,imi place nespus ceea ce faci,am citit mesajele de pe blog sunt impresionat,o sa mai revin,in final iti doresc un AN NOU 2010 cu multe bucurii si impliniri

  58. Pera, nu pot decat sa-ti multumesc pentru tot ce ai facut pentru noi toti. Esti un om special si sper ca fiecare mesaj pe care il primesti din partea cititorilor sa fie nu numai o dovada a recunostintei ci si o dovada a dragostei pe care, toti care ti-am fost alaturi, o simtim pentru tine.
    Mult succes in noul an iti doresc si o viata plina de realizati.
    Te imbratisez pe tine, pe toata echipa cu care lucrezi si ii imbratisez si pe toti cititorii, dorindu-le cat mai mult curaj si motivatie pentru a-si putea vedea visele cu ochii.
    La multi ani!
    IoanaM

  59. Draga Pera,
    Iti multumesc pe toate articolele tale, dar in special pt cel de azi.Citesc mereu ce scrii, uneori chiar si recitesc.
    Imi plac foarte mult articolele tale. iti multumesc ca scrii cu atata pasiune si ma faci fericita! Am avut multe momente dificile, ca toti de altfel, dar citind si invatand cate ceva, sper ca am schimbat ceva la mine si ma bucur.
    Iti multumesc pt tot ceea ce faci pt toti. LA MULTI ANI! si UN AN NOU FERICIT! draga Pera.
    Cu admiratie BIA.

  60. La Multi Ani si un an nou plin de lumina si de oameni mai buni.Sper sa avem cu totii sansa de a ne descoperii vocatia si sa ne-o urmam.Eu imi doresc sa am curajul sa ma accept asa cum sunt ,cu bune si rele, si sa merg mai departe , sa renunt sa-i mai acuz pe cei din jurul meu de esecurile mele si sa am curajul sa fac ceea ce vreau.
    NUmai bine si petrecere placuta.

  61. Salut,
    O poezie 😀 :
    INDEMN LA LUPTÃ
    de Radu Gyr
    Nu dor nici luptele pierdute,
    Nici ranile din piept nu dor,
    Cum dor acele braţe slute
    Care sa lupte nu mai vor.
    Cât inima in piept iţi cântă
    Ce-nseamnă-n lupta-un braţ răpus ?
    Ce-ţi pasă-n colb de-o spadă frântă
    Când te ridici cu-n steag, mai sus ?
    Înfrânt nu eşti atunci când sângeri,
    Nici ochii când în lacrimi ţi-s.
    Adevăratele înfrângeri,
    Sunt renunţările la vis.
    "Am învăţat că viaţa îţi poate fi schimbată în câteva ore
    De către oameni care nici nu te cunosc." ~ Octavian Paler
    An nou fericit!

  62. iti multumesc pera pentru gindurile bune si pentru toate articolele din acest an .Sincer ma ghidez dupa ele le revad mereu siimi da inpuls,un scop in viata… din nou multumesc si ''la multi ani!!!!

  63. Un mesaj extraordinar in prag de an! Multumesc ca existi si faci ceea ce faci! ….Stii, articolul asta sa-l mai trimiti periodic in newsletter ptr ca toti avem nevoie de incurajari din cand in cand….Si este cel mai minunat dar pe care puteai sa ni-l faci!

  64. jos palaria pentru tine Pera ! nu sunt de foarte multa vreme "abonat" la Personalitate Alfa sai Arta Seductiei ,dar pot spune cu mana pe inima ca de cate ori am citit cate ceva de pe site-urile tale,indiferent ca e de seducite,personalitate si altele,m-a incurajat,m-a facut sa privesc incet incet lucrurile cu alti ochi,sa fiu mai OPTIMIST si mereu cu ZAMBETUL PE BUZE,cu zambetul in SUFLET.Cu ajutorul povestilor de viata spuse de tine,cu trairile tale,mai pe scut cu ajutorul TAU,m-ai facut sa ma regasesc si eu oarecum in povestile de viata ale tale, si sa invat din greselile tale si mai ales din greselile mele.Imi doresc din tot sufletul ca in 2010 sa fiu mai bun,sa reusesc sa imi indeplinesc cele 50 de visuri,planuri ce le am scris pe un caiet, sa ma bucur la maxim de viata,sa traiesc clipa,sa am succes pe toate planurile, iar din esec sa invat mereu cate ceva…si la randul meu sa ajut si eu pe cei care au nevoie de ajutor.Mai am de muncit foarte mult ca sa ajung ce-mi doresc,dar o sa fac tot ce imi sta in puteri sa reusec! Pera,iti dorec tot binele din lume,sanatate,spor la munca si fie ca 2010 sa iti aduca muuult mai multe satisfactii pe toate planurile.Inca o data iti spun : JOS PALARIA pentru tine PERA! Cu stima si rescpect, Emanuel(iasi) LA MULTI ANI!

  65. Salut!
    Sunt nou printre cititorii acestui site si pot spune ca ma bucur de faptul ca exista! Ti-am citit o mare parte din articole si am remarcat ca ai un stil propriu si puternic de a motiva, mie imi place sa-i spun har.
    Iti urez ca in anul 2010 sa ai cel putin aceeasi motivare de sine pentru a ne impartasi mai departe articole care, in opinia mea, sunt menite sa motiveze si sa dea un plus de incredere celor care le citesc.
    Un 2010 asa cum ti-l doresti!

  66. Mai un pic si trecem intr-un an nou. IOeri seara am tras linia. Cei drept am avut esecuri, mai ales sentimental, dar pot sa spun ca nu regret NIMIC. Cred ca mi s-ar potrivi melodia lui Edith Piaf: Je ne regret rien. Cam asa pasesc eu inanul nou si cu listuta mea de teluri, cei drept marunte, dar pentru mine importante.
    Dorecs la toata lumea Fericire nemarginita si realizarea micilor pasi spre implinirea dorintelor personale. Numai ganduri bune! Boldog Ul Evet!!

  67. Multumesc,este cea mai buna motivare pt anul ce ne bate la usa.Esti o persoana deosebita si multumesc lui Dumnezeu ca te-am ".gasit".LA MULTI ANI SI UN NOU AN MAI BUN!!

  68. Hello Pera,
    Trebuie sa stii ca descoperirea blogului tau a fost trecuta ca eveniment principal pentru anul 2009 in lista mea. Iar pe 2010 mi-am propus sa fiu alaturi de voi neconditionat ! Oricum felicitari pt articol…ieri ma gandeam ca trebuie sa scrii ceva…cred ca multi ca mine asteptau cu sufletul la gura articolul asta !
    La multi ani !

  69. WOW, cate commenturi, :), Iti doresc un an nou cat mai eficient in tot ceea ce intreprinzi, mi-a spus cineva o vorba la un moment dat, ceea ce oferi celor din jur, fara a astepta o recompensa in schimb, ca dovada clara de altruism, ti se va intoarce inzecit inapoi. Ai ajuns in punctul unde ai cumulat destula valoare, incat poti transmite si celor din jur cate putin din ea. Eu sunt abia la inceput de drum, dar nu ma voi da batut, pana nu ma voi depasi pe mine insumi, o data, de doua, de cate ori va fi nevoie, … esti primul prieten din noul anturaj pe care "vreau" sa mi-l formez, format din oameni care-mi seamana, anturaj menit sa ma indemne sa lupt si sa evoluez, in fiecare zi, si sa nu sa dau inapoi indiferent de greutatile ce vor urma. Sanatate, credinta, putere si vointa iti doresc, restul le obtii usor… >:D< La Multi Ani

  70. LA MULTI ANI!!!
    ITI MULTUMESC CA DE FIECARE DATA CAND SUNT APROAPE SA RENUNT,IMI MAI TRIMITI UN MESAJ,CARE MA FACE SA MA RIDIC DIN NOU LA LUPTA!
    ITI UREZ UN AN NOU FERICIT,PLIN DE BUCURII SI DA-TI DEA D-ZEU CE-TI LIPSESTE!
    STII SA SCOTO CE E MAI BUN DIN MINE!
    MULTUMESC!!!
    LA MULTI ANI!!!

  71. Mi-a placut foarte mult poezia ,este foarte sugestiva ,iti urez un An Nou Fericit,la cat mai multe articole si tot ce ti-ai propus sa se indeplineasca( si sunt sigura ca asa va fi)

  72. LA MULTI ANI! PERA
    Acest mesaj imi umple inima de bucurie , si ma motiveaza sa merg mai departe cu ceea ce am inceput in 2008 si am continuat pe tot parcursul lui 2009-sa invat atat penttu facultate cat si pentru dezvoltarea mea personala pentru a deveni o persoana plina de incredere in fortele proprii ,care nu depinde de nimeni.De atunci multe lucruri s-au schimbat. Am realizat ca concentrarea pe ceea ce vreau pentru mine si renuntarea la distractii , si la cei care imi fura timpul , ma face sa fiu vesela , increzatoare , sa simt ca abia acum traiesc cu adevarat!Acest articol si totate articolele anterioare , mi-au dat intotdeauna ,puterea de a merge mai departe , de a fi mai buna pentru ca stiu ca pot fi mult mai mult decat sunt acum , chiar daca mi s-a spus mereu "Mihaela , tu nu poti face x sau y lucru!"Poezia din acest articol ma face sa lupt sa merg mai departe dsi sa nu renunt oricat de greu ar fi !
    Multumesc pentru totate incurajarile si fie ca anul ce vine , sa ti se implineasca toate visele !

  73. V-am descoperit când aveam mai multă nevoie(nimic nu e întâmplător, nu?) şi vreau să creştem împreună, să merit şi deci să am mai mult! Mulţumesc de ghidare pe greul drum spre personaliatea alfa! Vreau, Pot; ajutaţi-mă!
    Un An Nou mai bun, sănătate şi mulţumiri!
    LA MULŢI ANI!

  74. Buna Pera. Imi place foarte mult psihologia, dar de cand citesc articolele tale parca am intrat intr-un alt univers, unul mai practic, care ni se potriveste realitatii noastre de zi cu zi. Am cautat dezvoltarea personala in carti scrise de autori straini, dar ele nu rezonau cu sufletul meu. Pur si simplu nu se potriveau culturii noastre, obiceiurilor noastre. Sau poate nu am cautat eu indeajuns de bine. Oricum ar fi, v-am descoperit pe tine si pe Andreea si mi-am dat seama peste ce comoara am dat. Multi ani am stat fara sa fac nimic pentru mine, lamentandu-ma ca nu imi gasesc drumul in lumea aceasta, ca oamenii sunt rai si nu vreau sa am de-a face prea mult cu ei. Dadeam vina pe altii pentru esecurile mele, mai ales pe parintii mei carora le reprosam in gandul meu ca nu m-au crescut cum trebuie, ca nu m-au invatat ceea ce trebuie pentru a ma descurca in viata aceasta. Acum imi dau seama ca ei au facut tot ce ce puteau pt mine, ba chiar m-au ferit de multe. Acum nu regret nimic din ce mi s-a intamplat in viata, deoarece sunt mai inteleapta si puternica. Prin articolele tale am deschis ochii si am inceput sa judec toate evenimentele din viata mea la adevarata lor valoare. Sper sa fi capatat aceea intelepciune care sa ma ajute mai tarziu sa impart din ea celor care au nevoie. Iti urez mult spor in anul care vine, sa ne scrii cat mai multe articole, sa ne educi si sa ne tarasti dupa tine, fiidca am observat ca omul de buna voie nu prea vrea sa se schimbe (cel putin in cazul meu cam asa se intampla). Iti multumesc pentru ajutor si inspiratie! UN AN NOU FERICIT SI PLIN DE SUCCESE!
    Andreea

  75. Mulţumesc pentru mesajul tău motivator.
    Am doar un mic amendament la următorul pasaj:
    "Ma simt parca un demon ma biciuieste si imi urla in urechi:
    “ Ridica-te, ridica-te, ori ti-ai uitat chemarea? Sus, sus, incepe-ti opera”
    Acesta e mesajul meu pentru tine la trecerea dintre ani.
    Incepe-ti opera!"…
    Nu ai putea să înlocuieşti "demon" cu "ÎNGER"?…
    Doar eşti o PERSONALITATE ALFA…
    La mulţi ani!
    Vă doresc tuturor un an nou, mai bun, pe care să-l trăiţi în PACE şi cu BUCURIE.

  76. Buna Pera. Multam` fain pentru toate articolele tale din 2009. Se vede ca faci din suflet toata munca, punand de fiecare data o parte din tine in oricare din scrierile tale. Ma gandesc ca in momemtul in care iti descoperi vocatia si stii ca acel lucru esti capabil sa il faci cel mai bine si iti place, devii de nestavilit. Si eu sunt absolventa a Facultatii de Psihologie, din Constanta , promotia 2007, dar de atunci si pana in prezent pendulez, caut…ce?…probabil adevarata vocatie 🙂 Ma simt oarecum amortita si inca semiadormita, insa stiu cu certitudine ca ,,devorez'' fiecare articol de pe Personalitate Alfa, NLP Mania, Stilul Tau, Arta Feminina si mai nou Creativitatea.com. Imi doresc sincer ca in 2010 sa ,,ma trezesc'' si sa trezesc potentialul latent din mine, pentru ca recunosc, sunt mai lenesa, comoda, superficiala, ma entuziasmez repede, dar ma desumflu in acelasi mod in care m-am entuziasmat( acum sa nu crezi ca n-am si parte luminoasa, chiar mai bogata decat umbra :). Ca si o concluzie, it multumesc pentru toata munca depusa pentru noi in anul care se va incheia cat de curand, felicitari sincere pentru omul care esti si iti mai doresc mai tot ce imi doresc eu mie, evident numai de bine :). Un An Nou cu bucurii!

  77. Foarte frumos mesajul tau. Chiar a reusit sa-mi ajunga la suflet si sa-mi aminteasca de toate realizarile, de toate greutatile peste care am trecut, si de faptul ca nu sunt singura.
    Iti doresc un An Nou mai bun si nu doar indeplinirea tuturor dorintelor, ci si sa ai puterea de a le face fata atunci cand se vor implinii.
    Cu drag.

  78. in primul rand va doresc tuturor un an nou plin de bucuri, si de impliniri, sa faceti tot ce nu ati facut in 2009, sau ati amanat, . felicitari PERA ce faci tu pe site-ul asta e exatraordinar, si iti multumesc in numele meu, si cred ca toti abonatii ar trebui sati fie recunoscatori, mie miai schimbat viata in bine, dar mereu ee loc de mai bine, o sa citesc in cotinuare articole tale. si ma bucur de fiecare data cand intru pe acest site sau cand primesc mailuri stiind ca nu sunt singur, ca sutem multi pe care ne leaga aceleasi lucruri, si anume dorinta de dezvoltare continua. va dóresc un an nou plin de bucvri in 2010. la multi ani!

  79. Uneori, cel mai inspirat comentariu pe care il poti face atunci dupa ce ai auzit sau citit ceva care te-a motivat extrem de tare… e chiar tacerea. Deci tac, si "zambesc cu voce tare" acum.
    Un an nou fericit, Pera! Esti Cineva 🙂

  80. Hey,
    Desi diferenta dintre noi e de vreo 10 ani, imi permit sa nu folosesc pronumele de politete pentru ca te consider mai mult decat un psiholog care scrie pe un site -esti un prieten care m-a ajutat sa imi dau seama , exact cand eram pe punctul de a renunta sau cand eram confunza, ca trebuie sa mergi mai departe, sa faci totul pentru a-ti indeplini visele.Mai am destul pana voi reusi, dar sunt optimista.Asta, si datorita tie.
    De aceea, iti multumesc sincer si iti doresc numai bine, sa devii mai bun cu fiecare clipa, pentru ca generatia mea, are nevoie si de modele pozitive.
    La multi ani, atat tie cat si echipei de oameni minunati pe care ai reusit sa o strangi in jurul tau!

  81. Buna Pera,
    Ma bucura foarte mult existenta acestui blog. L-am descoperit acum 6 luni si de fiecare data citesc cu sufletul la gura tot ce primesc pe mail si fiecare tema propusa de tine. Lucrez in asigurari si nu este o coincidenta ca de cand cu descopereirea acestui blog am crescut in vanzari si am rezultate diametral opuse cu lunile anterioare. Dar asta este o nimica toata. Planurile mele legate de cariera au mai mult contur. M-ai ajutat sa nu imi mai plang de mila si sa inteleg ca tot ce am este produsul mintii mele a ceea ce am facut si am ales eu. Vreau sa iti multumesc ca te gandesti la noi de fiecare data , ca nu scrii doar ca sa fii citit ci pentru ca vrei sa ajuti sa faci o schimbare in bine in vietile noastre. Imi doresc din tot sufletul sa creasca numarul membrilor sa creasca. Te pup si iti doresc un 2010 cu tot ceea ce iti doresti! Astept cu nerabdare articolele tale!
    La multi ani!

  82. Pera, se pare ca tu reusesti sa catalizezi energii si simtaminte frumoase si calde,reusesti sa scoti din noi,cei care te citim , tot ceea ce-i mai valoros .Of,de cand sunt pe lume visez ca omul pe care-l voi avea alaturi o viata,perechea mea ,sa fie acela care sa scoata la lumina ,din mine,tot ceea ce am mai bun si sa ma sustina in drumul spre mai bine,mai frumos.Nu l-am gasit inca ,nu stiu daca-l voi gasii in aceasta viata ,dar te-am descoperit pe tine Pera .Ma bucur ca existi si ca putem sa comunicam.Sunt ceva mai mare ca tine ca si varsta dar imi simt sufletul tanar si asta este cel mai important.Rezonez cu tine,rezonez cu voi toti cei care va transmiteti gandurile aici si asta imi confirma ca nu sunt SINGURA.Mi-e drag cu voi,mi-e drag de voi !
    Sa iti dea Dumnezeu gandul cel bun si inima curata si pe mai departe Pera si sa nu uiti ca tu esti un trezitor de frumos in oameni.
    La Multi Ani cu sanatate si bucurii multe ,multe alaturi de toti cei dragi tie!

  83. Salut Pera!
    In primul rand iti doresc „La Multi Ani!” si sa ai un an cu multe impliniri! De ceva vreme citesc din scrierile tale sau ale celor care-ti sunt alaturi in realizarea ideilor tale si ma simt oarecum schimbat. Deocamdata sufleteste, dar sunt sigur ca nu peste multa vreme voi simti si schimbarea materiala si sentimentala. Iti multumesc pentru cartea pe care mi-ai trimis-o „Arta Seductiei” si vreau sa-ti spun ca pentru cine stie sa o citeasca si mai ales sa aplice in viata de zi cu zi ceea ce citeste ii va fi de mare folos. Un lucru pe care nu-l voi uita este acela de a sti sa ma „seduc” pe mine, adica sa-mi placa mie de persoana si personalitatea mea, restul cu siguranta va veni de la sine.
    La Multi Ani!

  84. Buna Pera!
    Iti ures un calduros La Multi Ani 2010 !
    Iti scriu scurt si pe fatza!
    Ms pt tot ca m-ai ajutat intrun fel sau altu sa trec peste cateva etape ale vieti mele sa imi invig frica de unele lucruri si sa nu mai fiu un asa zis "mupet".
    Multa bafta in continuare!
    Cu respect Wishpy!

  85. Salut, sunt de aproape un an pe forum. Ma bucur ca am gasit acest sait, am schimbat anumite lucruri gresite din viata mea, dar mai sunt atatea de indreptat. La anul o sa fiu in continuare aici si va multumesc pentru ca sunteti alaturi de mine. La multi ani!

  86. Salut Pera si fie ca noul an ce sta sa vina sa iti dea cel putin tot atata pricepere si energie ca si pana acum,astfel incat sa aduci la mal inca multe suflete ce ratacesc,iar noua, celor ce insotesti pasii pe calea spre desavarsire ,sa ne fii alaturi ca si pana acum,oferindu-ne cu aceeasi generozitate din experienta,priceperea si energia ta pozitiva.Iti multumesc pentru ca ai venit in viata mea intr-un moment de mare dificultate si mi-ai aratat prin articolele tale care sunt lucrurile cu adevarat importante in viata si m-ai readus astfel pe un drum pe care il ratacisem de la o vreme.Iti multumesc pentru ca mi-ai reamintit prin ceea ce scrii,prin ceea ce faci in general,ca cea mai importanta investitie pe care o pot face pe lumea asta sunt eu,propria-mi persoana,era o vreme cand incepusem sa uit asta si atunci te-am descoperit,Iti multumesc ptr ca mi-ai reamintit ce valoroasa sunt si cat de important este sa ma pretuiesc.Iti ultumesc ca m-ai primit in comunitate si ca asta s-a petrecut intr-o vreme cand unii din cei ce credeam ca-mi sunt prieteni mi-au intors spatele.Ei bine,ar fi multe spus,important este ca 2010 sa ne gaseasca impreuna,mai puternici,mai dispusi sa facem ca ceea ce dorim sa devina realitate,mai deschisi catre ceea ce conteaza cu adevarat.
    Iti doresc vant favorabil in panze,astfel incat sa duci corabia spre taramul dorit.Si daca n-o fi vant mereu,nu-i bai suntem suficienti de multi si puternici incat sa facem noi sa fie!:))
    La multi ani si vise marete Pera!
    Cu pretuire,
    Jeni Preda

  87. Multumesc pentru gandurile frumoase si incurajatoare pentru 2010, e bine sa intiri in noul an cu speranta si putere de munca multumesc Pera pentru gandurile frumoase. Si un an nou mai bun pentru toti de pe AS

  88. Buna,
    Doresc sa spun ca de cand m-am abonat la acest newsletter, intr-adevar, am privit viata cu alti ochi si am incercat in fiecare zi sa-mi readuc zambetul pe buze, chiar daca greutatile nu inceteaza sa apara. Am invatat ca nu exista minune mai mare decat aceea de a trai, de a trai viata pe placul inimii, si ori de cate ori bate necazul la usa mea, cad, izbindu-ma de pamant, insa ma ridic cu speranta si bucurie, spunandu-mi ca nimic nu trebuie sa ma doboare. Iti multumesc pentru cuvintele calde pe care ni le-ai adresat si ma bucur ca am un aliat, ca am pe cineva alaturi, cineva care stie sa imi ridice moralul atunci cand sunt deprimata si sa imi redea speranta cand totul pare naruit; pentru ca trebuie sa recunosc ca atunci cand vad mail-urile cu topic-ul "Personalitate Alfa, un zambet se furiseaza in coltul gurii, asteptand cu incantare sa vad ce alte randuri de uns sufletul mai "scornesti". Mi-am permis sa te tutuiesc pentru ca ma simt destul de apropiata si conectata cu tine, sper ca nu te deranjeaza, de fapt, stiu sigur ca nu te deranjeaza. 😛 Nu vreau sa magulesc pe nimeni si nu mi-a placut niciodata sa lingusesc pe cineva. Motivul pentru care am spus numai cuvinte frumoase pana in momentul de fata este… pentru ca asa am simtit. A fost o surpriza placuta inaintea inceperii noului an si-ti multumesc pentru asta. O zi frumoasa in continuare si la multi ani! Carmen

  89. Pera,
    Multumim pentru efortul depus in scrierea acestor articole care cu siguranta au fost de mare ajutor pentru fiecare dintre noi. Conteaza mult sa ai o resursa motivationala la nevoie. Eu am gasit-o aici.
    Un an nou fericit si multa sanatate!

  90. Iti multumesc pentru ca ne spui din ceea ce ai trait si traiesti. Mi-as fi dorit ca multe din lucrurile invatate, primite ca revelatii, traite dupa 40 de ani (am 44) sa le fi trait la 20, probabil asa cum mi-as dori sa traim intr-o lume in care sa avem tot si noi doar sa ne ocupam de pasiuni.Dar ma bucur din suflet ca m-am trezit si asa tarziu. Si mai ales ma bucur ca am dat de tine si ca am un sprijin. Stiu ce inseamna sa simti ca esti vultur cu aripile stranse, eu abia invat sa vad ca le am si ca incep sa le pot deschide. Cand stii ca unul din noi poate, simti ca ai curaj sa mergi inainte. Multumesc pentru puterea, ambitia ta si doresc sa pot in 2010 sa zbor in sfarsit si eu, ceva mai sus decat acum. Multumesc si bafta multa. Ne "reauzim". 🙂 Un an luminos . Roxana

  91. Sa-ti dea Dumnezeu sanatate si un entuziasm la fel de viu si de contagios toata viata pentru ceea ce faci pentru noi. Eu nu m-am considerat niciodata o luptatoare si in timp entuziasmul meu a murit. Da ma ajuta ce scrii tu si incerc sa-ti urmez sfaturile. Superba poezia. Numai bine si La Multi Ani!
    Daniela

  92. Superarticol la inceput de alt an!!! La multi, Pera! Suntem multi si asta imi da aripi! Suntem ceea ce gindim! suntem invingatori! Sta doar in puterile noastre sa ne atingem scopurile si sa ne indeplinim visele!!!

  93. Buna Pera,
    Am citit acest mesaj intr-un moment de confuzie, desi mi-am descoperit vocatia adevarata, tot cu ajutorul tau, si am luat decizia de a-mi schimba complet viata asumandu-mi toate riscurile aferente, simteam totusi ca parca nu am suficient combustibil, dar cum se intampla ca atunci cand esti hotarat sa nu dai inapoi primesti resursele necesare, tu prin acest mesaj mi-ai umplut din nou rezervorul.
    Multumesc pentru tot ceea ce faci. Si tu si proiectul Avantaj la Start m-ati ajutat foarte mult sa cresc in plan personal. Alaturi de proiecult Avantaj la Start mi-am indeplinit un vis, alaturi de tine imi voi indeplini in 2010 un al doilea mare vis al meu.
    Numai bine din partea mea si iti urez sa ai un an foarte bun atat pe plan personal cat si pe plan profesional. Sa dai tot ce ai mai bun din tine, pentru ca ai mult potential. La multi ani!

  94. multumesc pentru ca existati si zi de zi ne ajutati sa pasim cu incredere mai departe treptele necunoscutului…Sarbatori Fericite:))))))))))))))))))))))

  95. multumesc mult Pera!
    sper ca samanta pe care am incercat sa o asez in viata lui catalin sa prinda radacini!
    cu drag iti doresc sa fi mereu asa de proaspat si deschis ca acum iar viata sa te rasplateasca pe masura!
    mama lui catalin

  96. ITI MULTUMESC PERA!!! ITI MULTUMESC CA EXISTI!!! am lacrimi in ochi….si poate nostalgia m-a cuprins si pe mine…am simtit o emotie profunda cand am citit aceste randuri si de aceea am tinut sa-ti multumesc ca esti alaturi de noi chiar si numai spiritual. odata ce am citit cartea ta "personalitatea alfa" a inceput si renasterea mea, a inceput dezvoltarea mea personala , A INCEPUT LUPTA VIETII MELE SPRE UN TRAI MAI BUN. nu ai idee ce a insemnat acest lucru, faptul ca am inceput sa ma redescopar odata cu materialele tale. iti urez forta de munca in noul an si sa ai parte de cel mai infloritor an de pana acum. SA NE TRAIESTI!!!! :))
    LA MULTI ANI!!!

  97. Te salut cu multa stima si respect! Multumita tie, stiu ca voi putea lupta in continuare, stiu ca abia acum am ridicat sabia, stiu ca ma vor lovi obstacolele ca abia acum sunt la inceput de drum. Sunt cel mai boboc de aici, cel mai firav, si cel mai tanar. Nu am experienta si asta nu ma va opri!! LA MULTI ANI 2010, sa fie un an plin de evenimente 😀

  98. E inca un articol minunat,in toate m-am regasit cate putin sau putin mai mult…Unele m-au ajutat,altele m-au incurajat,altele mi-au readus zambetul pe buze.Nu pot sa spun decat un MULTUMESC si un LA MULTI ANI!ca totusi mai sunt cateva ore pana la noul an.

  99. Iti multumesc mult, citesc randurile tale cu bucurie si fericire. As dorii sa fii unul din prietenii mei cu care sa pot hoinarii prin vise si apoi sa reusesc sa le aduc in real. Esti extraordinar si ai un stil care te aduce pe pamant mai repede, esti incisiv si rezonabil. Te pup dulce si pana la urmatoare scriere iti urez o noapte de lumina si intelegere pentru ce va veni. Cu drag

  100. Multumesc Pera, Andreea, Marius pentru tot efortul depus ! Imi doresc ca intr-o zi sa pot scrie si eu povestea mea…cum am fost si ce am devenit ! Articolele m-au bulversat putin, pentru ca mi-au atacat prejudecatile si resemnarea in care traiam, sau poate inca traiesc. Simteam ca este ceva nu este ok, dar nu stiam ce si nici cum pot evada din labirint. Mi-am dat seama atunci ca eu nu traiesc, ci supravietuiesc, ma adaptez la altii si la cerintele lor…iar vocea mea nu se mai aude…sau daca se aude nu o baga nimeni in seama.As fi vrut sa zic toate astea la timpul trecut, dar mai am mult de parcurs. Inca mai este multa confuzie si nesiguranta, iar temperamentul melancolic imi da mult de furca.
    Multi ani am privit oameni impliniti, dar nu stiam ce anume ii face asa. Ereditatea buna, familia unita,exemple in familie, norocul sau destinul favorabil.Am incercat sa imit, sa cersesc compania acestora doar, doar ma molipseam si eu de acel ceva…Si dupa multe incercari, masti am ajuns tot la mine…si am luat-o de la capat alaturi de voi. Va urez tot binele din lume in Noul An si sa mergeti cat mai departe…caci sunt pe urmele voastre ! La multi ani !

  101. Interesant, bv, îmi place ceea ce scrii .Eu una ma bazez pe Creator,si stiu k atunci knd am ajuns la limita am avut un ajutor. La multi ani ,si un an nou cu fericiri si împliniri.

  102. La multi ani Pera,la multi ani tuturor!
    BV Pera,esti un lider,probabil ca de un exemplu ca tine avem nevoie toti,esti o inspiratie pentru toti,un tamaduitor de suflete,multumesc si nu uitati,nu exista alta soarta decat cea pe care ne-o cream!
    Uraa!

  103. Buna Pera, sunt o incepatoare la blogul tau, si imi plac ideile tale, sunt incurajatoare destul. Dar vreau sa-ti doresc ca in noul an sa lucrezi numai de mina cu Dumnezeu si sa nu lasi ca demonii sa-ti urle in ureche. Multe binecuvintari.!! La multi ani !!!!!!!!!
    Cu respect ……Cristina 🙂

  104. Felicitari, Pera! Esti minunat de fiecare data cand ne scrii noua, cititorilor acestui blog. Iti doresc ca succesul initiativei tale care se numeste Personalitate Alfa sa se multiplice substantial in anul 2010 si in anii care urmeaza deoarece o meriti din plin. Iti doresc un An Nou Feiricit si un sincer LA MULTI ANI!!!!!!
    P.S.: Toata stima!

  105. Eu imi doresc in noul an multa hotarare, vointa, sa fiu pregatita pentru tot ce imi poate oferi viata, sa iubesc la nebunie si sa fiu iubita la nebunie, o licenta de 10, toti dragi ai mei sa fie sanatosi si sa nu ma opresc niciodata din cautari.
    Iar ce imi doresc mie, voua va doresc sa aveti parte inzecit.
    La multi ani!

  106. Intre-adevar de fiecare cand citesc cate un articol de pe AS sau PA , simt cum ma ambitionez!Cred ca e frumos sentimentul tau , ala de a face pe oameni multumiti si sa-ti mai multumeasca prin atatea commenturi.As vrea sa inchei cu o propunere , cred ca ar fi o idee buna adaugi o sectiune in care sa adauge fiecare cate o poezie , poeziile sunt ceea ce simtim , la fel ca muzica.Nu conteaza daca vor fi scrise de noi sau alti poeti , conteaza sa scriem si sa ascultam muzica!Acum citesc din cartea Arta Seductiei si deja In 2010 mi-am propus sa particip la un semninar de-al tau,La Multi ani , toti ce-ti doresti , Pera Novacovici!
    Cu respect , dl.Gramaticu Nicola! In final o poezie De Bolintineanu :
    Stefan la moarte ,
    Ştefan, domnul ţării, pe cei mai mari uneşte
    La Suceava veche şi-astfel le vorbeşte:
    – "Fiul meu cel june! Voi, români doriţi!
    Moartea mă culege dintr-ai mei iubiţi.
    Dorul pentru viaţă nu mă-ntristă foarte;
    Omul chiar când naşte face-un pas spre moarte.
    Viaţa-i ca fantasma cu chipul plăpând
    Ce prin nopţi s-arată şi se stinge blând.
    Omu-i ca un vierme ce-n ţărână pare
    Un minut vederii şi, lucind, dispare.
    Dar mă-ntristă foarte norul furtunos
    Ce pe cerul ţării trece neguros;
    Soliman ce mâine poate se prepară
    A lovi cu moarte draga noastră ţară.
    Ungurul cel falnic se supune lui.
    În poloni credinţă nu mai poţi să pui.
    Un pilot cu minte prin furtuna tare
    Nu desface toate pânzele ce are.
    Astfel pân’ ce fieru-i nou să-l încercăm,
    Cu temeiuri bune ţara să-nchinăm.
    Iar de-ar vrea să surpe legi şi dalbe date,
    Să muriţi cu toţii pentru libertate!
    Nimeni nu e în lume mai dispreţuit
    Ca cel rob ce poartă jugul mulţumit,
    Nimic nu ne-nsuflă hulă ca poporul
    Ce doreşte viaţa cu robia, dorul!
    E mai demn, mai nobil, oameni şi pământ
    Faţa lor să-şi schimbe sub un dalb mormânt,
    Decât în robie neamul să trăiască
    Şi de-a lui ruşine lumea să roşească!"

  107. Pera, esti un adevarat calauzitor, deschizator de drumuri. Din acest motiv iti dedic citatul de mai jos:
    "Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and
    leave a trail."
    Ralph Waldo Emerson

  108. Multumesc pentru gandurile frumoase. Sper si eu ca anul care vine sa fie mult mai bun ca 2009. O sa cumpar si cartea Personalitatea Alfa cand va fi refacuta ;). Cea de pe site-ul Arta seductiei a fost extraordinara.
    Mult succes in anul ce urmeaza.
    La multi ani !

  109. Frumos articolul dar din pacate nu cred ca toti pot lupta sa se schimbe. Sunt unele lucruri care te definesc de cand te-ai nascut si pe care nu le poti schimba. Si poate ca atunci cand incerci sa le dai o culoare, sa arate altcumva, sa muncesti pentru tine, vin ghinioanele peste tine, unul dupa altul, parca cineva vrea sa te impiedice sa evoluezi, sa ajungi acolo unde ti-ai propus.E frumoasa ideea sa lucrezi la dezvoltarea personalitatii, eu as face asta zi de zi, dar pur si simplu se pot abate asupra ta probleme pe care nu le poti ignora, care au nevoie de atentie imediata. Tot ce conteaza e sa nu renunti sa lupti, chiar daca stii ca mai trebuie sa astepti un an sau doi sa ajungi persoana care visezi sa fi, desi stii ca nu vei ajunge acolo…vai fi aproape.

  110. In primul rand vreau sa-ti multumesc Pera pentru acest site minunat cu informatii pretioase. Iti doresc un sincer La multi ani. Articolele sunt excelente continua sa faci ceea ce faci. Inca o data multumesc.
    & La multi ani tuturor.

  111. Salut
    Citesc acest set de site-uri (PAlfa, AS, etc) de cateva luni, citesc articolele noi aparute, mai citesc si altele mai vechi, imi plac foarte mult. Initial nu credeam ca am sa ajung sa gandesc altfel, sa ma comport altfel, intr-un timp asa scurt citind articole. Dar uite, ca ma uit in urma si realizez ca munca ta a dat roade.
    Imi privesc prima jumatate a anului 2009, si nu pare asa interesant, dar in a doua jumatate a anului, de cand am dat de acest „tool” pt viata, vad schimbari … vad schimbari in bine … si ma astept ca in anul urmator sa realizez mult mai multe … sa devin un om mai bun.
    Succes in continuare si tie.
    Sa fie un an motivant pt toti.

  112. Buna, Pera! Multumesc ptr toate articolele frumoase m-au ajutat f mult si ma intorc mereu cu drag si le recitesc. Imi doresc sa vorbim mai mult….sa-ti cer sfaturi………….cel mai mult ma bucur ca nu sunt singura. Iti multumesc ca mi-ai reamintit ce pretuioasa sunt si cat potential am. Iti multumesc ca ma incurajezi sa-mi gasesc puterea in mine. M-ai am multe de invatat, dar sunt sigura ca alaturi de tine sunt pe drumul bun. Iti doresc un an nou plin de realizari si succese. La multi ani,Pera!

  113. Draga Pera,
    iti admir munca si personalitatea si felul tau de a pune suflet in ce faci. Imi plac anii tai si bucuria cu care traiesti viata. Pana anul trecut eram ca tine. Numai ca nu aveam un tel clar. In rest aveam acelasi entuziasm, si aceeasi bucurie de a trai si de a-mi face job-ul. Simteam ca lipseste ceva si nu puteam defini ce mai trebuia. Acum stiu ca vreau sa ma transform insa procesul e lung si uneori dureros. Stiu ca e nevoie sa stiu exact cine sunt si ce vreau de la mine si de la ceilalti, fara sa ma las influentata. Am invatat de la tine ca poti oferi ceva durabil daca tu esti o persoana stabila si sigura pe ea, care are valori solide in care crede. Am invatat de la tine ca doi oameni care se iubesc nu se sprijina unul pe altul ci isi unesc ceea ce au pentru a deveni amandoi mai puternici. Am invatat de la tine sa imi imaginez ceea ce vreau sa fiu peste 10 ani si ce persoana ar trebui sa fiu pentru a indeplini acel vis. Am invatat multe de la tine si sincera sa fiu , ma astept ca in anul ce vine sa aflu tot atatea lucruri valoroase.
    Asa ca iti doresc sa fii macar tot la fel de inspirat si plin de vitalitate ca si in anul ce trece acum si sa stii ca citesc ce scrii si sunt un elev constiincios,
    Cu multa simpatie,
    oana

  114. Multumesc mult pentru material,este excelent.Da,imi doresc in 2010 sa fiu mai bun decat in acest an si da,te simt in apropiere iar eu sunt mai putin singur in framantarile mele.LA MLTI ANI! fie ca viata sa iti ofere ceea ce cauti si sa ai mereu taria sa invingi.

  115. Vremurile sunt aspre pentrutoti dar cred ca suntem datori sane luptam cu vicistitudinile vietii.Data viitoare vin cu o poezie frumoasa

  116. La multi ani !
    continua sa scrii si sa fi alaturi de cei ce-ti cauta cu nerabdare articolele. Anul care vine sa ne limpezeasca gandurile si sa "vedem" drumul cel bun. Te voi citi cu drag si maine ! 🙂

  117. Multumesc,
    E minunat sa gasesti incurajari pe care cei de alaturi de tine nu stiu sa ti le dea.
    Spune-i anului ce vine, Sa v-aduca numai bine… Si mai spune-i sa va dea, Tot ce vrea inima ta… Fericire, bunatate, Mai multi bani si sanatate… LA MULTI ANI !!!

  118. Salut.Te urmaresc de cateva luni..si chiar m-am schimbat..NU imi mai petrec timpul cu oamenii de la care n-am ce invatza…si asta mi-a a dus un avantaj.Cand ma reintalnesc cu persoane cu care nu m-am mai vazut..toti imi spun un lucru:Ce te-ai schimbat mai Mihai ! Mersi !

  119. Pera Multumesc
    La Multi Ani si un An Nou Fericit
    iti doresc multa sanatate si putere
    Dumnezeu sa aiba grija de tine si de Familia ta si de Prieteni tai
    sa iti deie si mai multa Intelepciune sa ne poti invata in-continuare
    numa bine

  120. Multumesc pt aceste minunate cuvinte si urari de bine, sa speran ca an 2010 va fi asa cum ni l dorim, fiecare, cu mai multi oameni buni in jurul nostru, cu mai multa intelepciune, si cu speranta ca vom intalni iubirea! La multi ani!

  121. La multi ani!
    Si nu uita ca nu esti singur in aceasta lume mare.
    Visele devin realitate pentru cei hotarati si puternici.
    Distractie frumoasa de Revelion!

  122. Şi-acum, bărbaţi, un fier şi-un scut!
    E rău destul că ne-am născut:
    Dar cui i-e frică de război
    E liber de-a pleca napoi,
    Iar cine-i vânzător vândut
    Să iasă dintre noi!
    da cred ca asta spune totul despre un barbat.LA MULTI ANI si sa ne auzim cu bine in anul viitor

  123. Ma bucur ca existi. De mic am fost altfel fata de ceilalti si m am considerat putin mai diferit. De mic am simtit ca vreau sa realizez ceva maret in lumea asta, poate chiar sa o schimb in bine, inca nu stiu care este acel ceva, dar simt ca exista in mine o putere imensa care vrea sa zguduie lumea, sa o trezeasca din amorteala in care se afla, simt ca am un rol foarte important in lumea asta.
    Daca n ai fi publicat prima ta carte ,, Personalitatea Alfa,, iar apoi ai continuat cu site ul si cartea ,,Arta Seductiei,, si alte articole foarte importante, -adevarate comori-, as fi fost un robot, un muppet, nu as fi stiut sa lupt sa devin o persoana implinita, care sa si atinga scopul si menirea in aceasta viata.
    Te consider scanteiea care a aprins focul, unul care va fi din ce in ce mai mare si va mistui tot ce e rau si slab; ii va trezi pe multi din acel ,,inghet,, si le va deschide ochii, acest foc ii va readuce la viata, iar astfel, poate lumea se va schimba in bine.
    Ma bucur foarte mult ca existi si faci toate astea. Te respect si iti doresc sa ai cat mai multa forta si incredere in tot ceea ce vrei sa realizezi.Fie ca Noul An sati aduca cat mai multe impliniri.

  124. E reconfortant sa stii ca exista oameni carora le pasa.Am descoperit de curand PERSONALITATE ALFA si sunt multumita de ceea ce am gasit aici.Iti multumesc si iti doresc un an nou cu realizari si impliniri.Numai bine!

  125. ……… am descoperit site-ul asta, intr-un moment din viata mea in care nu ma puteam vedea in viitor, eram dezamagit de tot ce se intampla in jurul nostru, nu mai aveam incredere in nimeni, din punctul meu de vedere toti erau niste oameni fara caracter, niste hoti. am intrat si am citit…… am fost surprins sa vad ca exista oameni cu caracter, care se gandesc si la altii, si fac ceva pentru cei de langa ei. aia a fost ziua in care eu pot spune ca viata mea a inceput sa se schimbe, am continuat sa citesc cam tot ce ai scris, am inceput sa am tot mai mare incredere in mine, sa fiu tot mai optimist, sa transmit aceasta stare si celor din jurul meu, am vazut cu ochii mei scanteia de bucurie din ochii celor carora le vorbeam, ii vedeam cum pleaca de langa mine mult mai veseli si increzatori in ei, gata sa treaca peste toate greutatile, au inceput sa iubeasca esecul, exact cum ai spus.
    eu nu puteam sa ii invat pe altii o parte din aceste lucruri da nu erai tu. pentru asta iti multumesc, si viata mea s-a schimbat radical, din toate punctele de vedere, acuma astept sa primesc cartea. Cu respect JOOHNY.
    PS: am scris exact ce am simtit eu acuma

  126. La multi ani! si sa ai parte de multa iubire pe 2010. Articolele, pdf-urile si cartile tale sunt extraordinare! Nu te-am gasit de foarte mult timp,dar am citit tot ce am gasit scris de tine.

  127. Multumim pentru tot ce faci, ptr puterea interioara pe care ne chemi sa ne-o ragasim.
    La un moment dat, citind mesajul, aproape ca mi-au dat lacrimile. A fost un moment in care mi-am adus aminte de tot ce am trait si mi-a adus suferinta, de tot ce am si vreau sa am in continuare si de tot ce imi doresc cu toata inima si sper sa dobandesc in anul care vine.
    LA MULTI ANI!! tie , familiei si prietenilor tai si, bineinteles, echipei tale minunate.

  128. Ma bucur ca te-am descoperit, citesc intotdeauna cu placere ceea ce scrii . La multi ani! Sa stii ca tot ceea ce faci gaseste raspuns in sufletul si mintea celor care te citesc.

  129. Multumesc ptr aceste indemnuri si sa stii ca ai mare dreptate in a incerca sa schimbam ceva in viata noastra dar cred ca mai intai trebuie sa ne schimbam pe noi ca apoi sa ii schimbam pe altii . La Multi Ani Pera

  130. Respira, iarta, relaxeaza-te, razi, daruieste, ajuta, nu judeca, nu esti singur, spera si se va intampla!
    Multumesc pt. mesaj…..deosebit , motivant, sensibil, revigorant…..
    La multi ani!

  131. Dragă Pera,
    În primul rând, la mulţi ani pentru 2010 şi să ai un an fericit!
    Nu mi-e ruşine să spun că din multe puncte de vedere eram la antipodul a ceea ce încerci tu să construieşti pe acest site, deşi am aproape 41 de ani….Te-am descoperit în urmă cu câteva luni şi am început deja să pun în practivă multe din lucrurile citite pe site-ul tău – şi mi-au făcut atât de bine! Am învăţat de la tine cât învăţasem în 40 de ani (spuneai că tu eşti un introvertit, eu sunt introvertitul introvertiţilor!)
    Un An 2010 fericit încă o dată!

  132. Iti multumesc pentru toate gandurile bune pe care le citesc de la tine, deschid cu nerabdare mailul pentru a vedea ce imi scrii. Interesant e ca toate articolele tale vin parca in momentul potrivit mie, atunci cand nu gasesc cui sa-i cer un sfat si nu stiu incotro sa ma indrept. Mi-ai dat multe raspunsuri la intrebari care ma macinau. Dumnezeu sa te aiba in paza! An nou fericit!

  133. Multumesc de felicitare…sper ca in noul an sa invingem toate neajunsurile,durerile care ne framinta de cind ne-am nascut….In anul 2009 am reusit cu http://www.personalitatealfa.com si artaseductiei.ro sa produc multe schimbari.Baieti,eu vreau ca sa continuati sa dezlegati ochii multora care doresc sa se schimbe.Felicitari cu noul an!

  134. Respira, iarta, relaxeaza-te, razi, daruieste, ajuta, nu judeca, nu esti singur, spera si se va intampla!
    La multi ani, succese si impliniri

  135. Felicitari! Sunt absolventa de Psihologie si totusi adesea am avut impresia ca "sfaturile teoretice" functioneaza pentru altii si nu pentru mine..insa,in unul din cele mai grele momente ale vietii mele, cuvintele insirate pe Stilul meu si Prsonalitate Alfa, m-au facut sa cred ca autosugestia si atribuirile interne chiar sunt o solutie viabila:)
    Astept cu interes viitoarele articole motivationale si iti urez numai vise implinite(tot ne traim cu vise:)
    La multi ani!

  136. Salut Pera, La Multi Ani, un an 2010 plin de succese pe toate planurile. Multumiri pt. postarile tale, adevarate lectii si "inspirari" de viata.

  137. Multumesc,prin articolele tale ai reusit sa ma motivezi.
    Iti doresc ca in anul 2010 sa ti se implineasca toate dorintele tale.
    La multi ani!:)
    PS:Respect!!!

  138. Salut pera !…nu mai am ce sa spun :)..au spus tot ce era de zis cei de mai sus…si cred ca ai podul plin de urari..si multumiri :D…Vreau doar sa stii..(daca chiar citesti comenturile)..ca apreciez foarte mult..ceea ce faci :)…
    Stii ..ma gandeam la un bootcamp..in 2010..ce ne pregatesti ??..doar asa putem simti..ca chiar evoluam…facand..aplicand teoria :)…Sau..putem organiza ..ceva la timisoara :)…nu neaparat un bootcamp…eu sunt din resita..si pot ajunge cu usurinta la timisoara :)…Mi-ar face mare placere..sa te cunosc..atat pe tine..cat si pe ceilalti…asemeni mie..care doresc sa se descopere…care doresc sa evolueze :)..LA MULTI ANI !…
    ps:..daca sunt doritori…sa discutam…sa ne intalnim :)..astept propuneri pe [email protected]
    La multi ani inca odata…tuturor !

  139. Este extraordinar sa ai prieteni, chiar si virtuali, care te motiveaza sa te ridici si sa mergi mai departe, chiar si atunci cand unii dintre cei de langa tine incearca sa te convinga sa stai acolo, jos.
    Ce voi face in 2010?
    Voi recastiga tot ce am pierdut in 2009, si nu numai.
    Iti multumesc pentru incurajari, iti urez un AN NOU FERICIT, plin de bucurii, sperante, realizari, sanatate, si te astept la anul cu noutati.

  140. la multi ani tuturor
    sa spun ceva?! orice?!
    oare in tara asta nimeni nu vrea sa puna accent pe educatia copiilor ce se duc de rapa pe zi ce trece de la generatie la genaratie datorita unui disconfort emotional ce se agraveaza pe zi ce trece si se transforma in adevarate traume, din lipsa unuia sau a ambilor parinti plecati la munci in tarile calde? si nu numai…
    nu am deceptiii, nu am membri in familie ce ma fac sa pun aceasta problema in fata voastra in cautarea unui raspuns ci pur si simplu cred ca am fost atat de obsedat de munca mea incat am evitat o parte din realitatea ce se intampla necontenit sub ochii mei chiar in scara ''mea'' de bloc, copii ce se drogheaza si iar se drogheaza, fete care se culca cu cine apuca, mai nou disparute de acasa aduse de la produs, familii intregi distruse in cautare de solutii cand defapt solutiile sunt sub ochii lor, NU MAI ABANDONATI COPIII.
    las acest mesaj celor ce pot sa faca mult mai multe decat mine si nu ca eu nu as putea dar sa fim realisti nu am site de succes pe care intra foarte multi utilizatori.
    daca va pot fi de folos cu ceva sunt aici, dar ma bucur macar ca ridic cel putin o intrebare sau mai multe, uitati asa??????????????????????????????
    cu respect pt munca depusa de toti cei ce-si lasa gandurile BUNE aici si pe alte site-uri.

  141. Felicitari pentru articolele deosebite si inspiratie permanenta .Apreciez atentia fata de fiecare cititor si prieteni in special.Un an nou cu multe bucurii si realizari in plan profesional . La multi ani! Silvia

  142. Multumesc mult pentru toate sfaturile tale ,esti un om care te face sa mergi mai sus , mai departe,esti un om care da cu adevarat lecti ,in viata si sfaturi utile ,miai fost un bun sfatuitor de cind team decoperit lucrurile merg altcumva acuma . ITI MULTUMESC MULT DE TOT PENTRU TOT CE ACE FACI !!!!!!!!1 ESTI EXTRAORDIANAR ESTI UN MEDICAMENT PENTRU VIATA DE ZI CU ZI A UNUI OM CARE NU POATE SA RESPIRE . CU MULTA STIMA UN FAN VICTOR DUDA

  143. Multumesc mult pentru mesaj… transmite multe. Esti un model pentru toti cei care vor sa reuseasca in viata. Un an nou plin de impliniri pe toate planurile!

  144. Vara acestui an a fost o perioada plina de incercari pentru mine, fiecare zi reprezenta o lupta de a merge inainte, de a nu renunta, studiez Psihologia, si mi-am gasit alinarea si motivarea in ea, astfel am descoperit una din cartile tale, Personalitatea Alfa..mi-a placut, m-a facut sa ies din impas, intr-un moment de cumpana, desi stim teoretic lucrurile, important e sa le pui in practica exact in acel moment (cred ca aceasta e lectia care am invatat-o atunci). Toate aspectele pozitive pe care le dorim se afla in noi, dar uneori "cadem la pamant si nu ne putem ridica" si uitam acest lucru, in astfel de momente consider ca munca ta e de mare prisos oamenilor care-ti citesc articolele. Tot ce pot sa-ti urez e ca toate dorintele pe care le ai sa devina realitate! La multi ani!

  145. Cele mai bune lucruri in viata iti doresc pentru tot ce ai facut pentru noi Comunitatea alfa 😀 si mai ales in noul an sa reusesti sa te despasesti si sa realizezi mai mult decat iti doresti si sanatatea sa fie din plin,iara intelegerea din partea persoanelor care le iubesti si le vei iubi sa fie multaaa La multi ani si sa auzim numai de bine!!!

  146. Felicitari pt. ceea ce ESTI si mai ales pt generozitatea cu care te daruiesti ! Esti o inspiratie pt cei din jur ! Sunt incantata ca ti-am descoperit intamplator (oare !?) site-ul …. Sunt mama a doi copii , un baiat de 17 ani si o fetita de 2 ani si 10 luni si doresc in primul rand, sa creez un mediu propice infloririi lor , iar de la tine am multe, multe de invatat . Primeste multumirile mele sincere ! Tine-o tot asa !
    2010 va fi exact cum ti-l doresti ! " Toate lucrurile sunt posibile cand crezi cu adevarat !"
    La multi ani !

  147. Buna…..un artikol superb,si mentionez ca citesc fiecare articol pe care il redactezi,ku multa pasiune,ku mult interes,deoarece mereu e imbelsugat ku mult adevar,insa……in ceia ce priveste ''lupta cu viata'' as dori sa spun doar ca ''Dumnezeu nu ne da mai multa povara pe umeri decat noi putem duce'' viitorul suntem noi,el e in mainile noastre,indiferent de greutatile vietii,par invincibile,insa cand trecem peste ele ni se par niste nimicuri,sii orice cazatura,e un nou inceput mai bun,mult mai bun decat cel ce a fost.Iti doresc sincere felicitari ku ocazia inceputului unui nou an ,un 2010 unic,si cat mai multe realizari!!!!! Successi La Multi Multi Ani!!!!

  148. la mulţi ani …buni! să şti că acţiunile şi informaţiile tale, de fapt atitudinea născută din faptul trăit cu intensitate a constituit un imbold să-mi continui drumul spre bărbatul adevărat puternic şi egotist, bărbatul care a ars gunoiul psihic cu care societatea ne-a murdărit de cel puţin două mii de ani. toate cele bune!

  149. LA MULTI ANI!!! de putin timp am aflat despre acest site si sunt foarte incantata de articolele tale.Cartea ta m-a ajutat enorm.Felicitari pentru tot ce ai realizat pana acum si multumesc ca ne esti alaturi.

  150. La multi ani, Pera! E placut cand intalnesc oameni ca tine si ca Andreea. Sunteti niste luptatori si veti reusi in viata, asa cum va propuneti, cu siguranta. Ai dreptate cand spui ca suntem ceea ce meritam sa fim. Calea vietii nu e usoara pt niciunul dintre noi, important este insa cat de mult iti doresti sa reusesti, indiferent daca unele obstacole ne mai ingenuncheaza. Si eu sunt o luptatoare si pot spune ca am trecut prin aceleasi nelinisti, cand eram pe la 20 de ani. De la 22 ani am intrat la fac de psiho, si am inceput sa vad conturandu-se raspunsuri la intrebarile mele, iar incepand de la 27 ani, cariera mea a inceput sa se defineasca. Asadar, acum, la 38 ani, cand ma uit in urma vad ce am reusit si ce nu am reusit sa indeplinesc, din scopurile propuse. Cu siguranta sunt multi aceia care fac si simt la fel ca noi, insa nu au cui sa se adreseze.
    Ma bucur ca glasul tau se face auzit, chiar daca nu intotdeauna primesti feed-back de la noi toti.
    Iti doresc multa putere de lupta in continuare, ca sa ne inspiri si pe noi!
    Succes in noul an, 2010!

  151. Iti multumesc pt tot draga Pera.Te rog sa ma crezi ca astept cu nerabdare articolele tale in fiecare saptamina.Sunt pe ac site doar de citeva luni deci la inceput de drum.Sunt constienta ca ma asteapta un drum lung si anevoios dar te stiu linga mine si asta imi este deajuns.LA MULTI ANI SI MULT SUCCES IN CONTINUARE! Cu respect, cornelusa.

  152. de cand am intrat pe acest site optimismul si-a facut cale lunga in viata mea .Doar perseverand castigam.Un an nou plin de impliniri doresc la toata lumea. Sper ca, curajul sa nu mai imi lipseasca si sa obtin tot ce mi-am propus.
    best regards.

  153. Undeva acolo, sus, cineva ne iubeste, daca a facut sa existi tu. Nu citesti in stele, nu ghicesti in palma, doar stii ceva despre oameni. Si cu mesajul de Anul Nou, parca ai citit in mine. Multam, Pera!

  154. Nu am descoperit de foarte mult timp acest site dar,de cand am intrat in aceasta lume sunt mai aproape de scopul meu.Acest site m-a invatat sa fiu mai puternica si sa ma bazez mai mult pe mine,sa nu mai fiu dependenta de altii(inca nu am reusit complet sa scap de aceasta dependenta dar,anul asta simt ca o voi face),sa ma privesc cu alti ochii,sa zambesc mai des,sa tin ochii larg deschisi cand pasesc in lume.
    In 2010 mi-am propus sa zambesc si mai des ca pana acum,sa fiu o persoana mai buna,sa fiu mai deschisa,sa scap de principiile nesanatoase,sa imi dezvolt increderea in mine si sa ma iubesc asa cum sunt,sa scap de tot ce e negativ in viata mea,sa privesc viata prin prisma jumatatii pline a paharului,sa le acord o sansa celor care merita si sa ii dau la o parte pe cei care ma trag in jos in drumul meu spre o "EU" mai buna.Intr-o singura propozitie sa fiu asa cum imi doresc fara barierele autoimpuse sau impuse de societate.
    Multumesc pentru articolele care ma fac mereu sa ma simt mai bine si cu fiecare articol stiu ca sunt mai buna,mai aproape de mine.
    Pentru 2010 iti doresc multe articole macar la fel de bune ca pana acum,sanatate si implinire in toate planurile.

  155. Frumos Pera , n-am mai citit o poezie de muuulta muulta vreme.
    Imi plac foarte mult articolele tale , chiar reusesti sa trezesti luptatorul din mine de fiecare data cand le citesc.
    Tu m-ai determinat sa gandesc asa …
    In 2010 n-o sa-mi mai repet greselile , acum am 23 de ani si simt ca am pierdut aiurea multi ani din viata traind doar in voia sortii. Nu am avut nici o strategie , nici un obiectiv , nu am simtit niciodata bucuria unui succes in viata cu adevarat. NU am trait niciodata cu adevarat momentul reusitei.
    Intotdeuna m-am raportat la cei mai slabi ca mine si m-am multumit cu situatia in care ma aflam chiar daca as fi fost capabil de mai mult.
    Acum , la 23 ani am terminat o facultate (aia pe care ai terminat-o si tu prima data , dar in bucuresti) si sunt la master. Am un job bun , ideea e ca multi pot spune ca "sunt in grafic".Dar nu e asa.
    Vreau sa imi depasesc limitele in 2010 si sa nu ma mai plafonez la nivelul de ok , obisnuit , "nivelul mediu".
    Stiu ca pot face minuni daca lupt si vreau vibrez de bucurie cand imi ating fiecare obiectiv .
    MUltumesc inca o data pentru indemnul la lupta .
    Hai sa schimbam lumea !

  156. Viata pare mai usoara dupa fiecare articol pe care il citesc. Ma faci sa fiu mai buna, mai curajoasa, mai sincera, mai deschisa, mai adevarata. Multumesc!

  157. La multi ani!
    Suntem la inceputul anului 2010. si doresc sa urez tuturor sanatate, pace, iubire, intelepciune, armonie, prosperitate, toleranta, generozitate, succese. si multe VISE…MARI, LUMINOASE, INDRAZNETE, NONCONFORMISTE!
    Sunt de foarte puti timp in legatura cu acest site, si inca nu sunt familiarizata cu el. Ceea ce am citit in mesajul tau, Pera, mi-a dat speranta si incredere ca in scurt timp imi voi gasi drumul , si mai mult, ca nu voi fi singura, ca exista cineva, undeva care ma incurajeaza sa merg mai departe!
    Multumesc.
    De asemenea sunt in cautare de prieteni autentici pentru care valorile unui OM sunt aspecte importante .
    Cred ca oamenii merita mai mult, si ca suntem cu totii datori sa cautam sa gasim calea prin care sa devenim ceea ce am fost meniti sa fim.
    La multi ani!
    MULTUMESC CA EXISTATI,SI CA DE ACUM FACETI PARTE DIN VIATA MEA.
    cum pot sa fac testul pt vocatie?

  158. Salut Pera. As vrea sa vorbesc cu tine mai in particular odata, stiu ca esti foarte ocupat dar nu am pe absolut nimeni in jur care sa ma poata ajuta…nici macar psihologul de la scoala nu are timp de mine. Trec printr-o perioada grea de ceva vreme, eram si eu odata un luptator, un erou, credeam cu toata taria in legea atractiei si in tot ce predai tu, si gaseam sute de motive sa fac orice ma facea sa ma simt bine. Dar mi-am gasit nasul sa spun asa, am fost infrant de iubire. Iubirea m-a batut ah, ce ironie, deoarece dau iubire oricarei vietati care imi iese in cale zilnic. Sunt un optimist inrait, nu prost sa fabulez exagerat, ci istet..cand trebuie. Sunt un visator innascut dar acum iubirea si viata m-au aranjat… Nu stiu ce sa mai fac sa scap de suferinta care de o luna tot o port, am incercat orice. Iar cacealmaua e ca fac ceea ce ar trebui sa fie corect, sunt un prieten bun, iubesc, zambesc, ajut… de fel sunt putin narcisist si egoist, cat trebuie nu exagerat, ca sa imi asigur fericirea dar nici asta nu mai merge si sincer…simt de parca nu mai am puteri nici macar sa folosesc legea atractiei. Pana la urma, am niste intrebari. Toate invataturile ce le predai tu, ce le-au predicat toti marii oameni Gandhi, Buddha, Iisus, toti, le-am studiat si le studiez in continuare dar vine un moment dat cand nu te mai pot ajuta deoarece toata lumea parca iti sta impotriva ca un zid si tot bagajul care il ai nu te ajuta sa-l spargi. Asa ca vin la tine acum, intr-un moment intunecat din viata mea, ce e de facut intr-o asa situatie? Iar cat de mult trebuie sa ma lupt sa fiu puternic sa rezist in mizerie si suferinta ca odata si odata sa vad lumina?

  159. Buna,ma numesc Oana si am 17 ani.Imi plac foarte mult articolele ,m-au ajutat de multe ori sfaturile tale,insa as dori sa iti cer parerea in legatura cu o problema de a mea:acum aproximativ un an m-am despartit de primul meu prieten;am suferit foarte mult, pentru ca tineam la el enorm.M-a dezamagit foarte tare si mi-am spus ca nu mai imi trebuie prieten in viata mea.Din cauza lui m-am inchis in mine si m-am indepartat de toata lumea.Pur si simplu imi este frica sa nu fiu dezamagita din nou.Baiatul respectiv nici in ziua de azi nu-mi da pace, chiar daca el a terminat-o cu mine,dar nu in sensul ca ar vrea sa se impace cu mine ,ci doar sa isi bata joc:ma suna si imi spune lucruri urate, pe strada imi scoate limba, ma injura,incearca sa ii intoarca pe prietenii mei impotriva mea si multe lucruri dinastea…Eu am incercat sa-l ignor,sa nu-i dau satisfactie ,dar el totusi nu inceteaza.
    La fel patesc si cu o fosta colega de a mea(dar sunt sigura 100% ca fostul meu prieten i-a bagat numai prostii in cap) , ma intelegeam foarte bine cu ea pana in momentul cand m-am despartit de el.M-am trezit intr-o zi ca ma suna si imi spune"sti ceva esti o proasta,o handicapata,sa nu te mai uiti pe strada la mine", eu am ramas uimita, nu-mi venea sa cred si am intrebat-o "mihaela ,dar ce ti-am facut sa imi spui asemenea cuvinte?" si ea mi-a raspuns "pur si simplu esti o fraiera " si mi-a inchis.Apoi a urmat o discutie pe mess cu fostul prieten in care el imi spunea "ce ,te-ai certat si cu mihaela?nu vezi ca nimeni nu te suporta?" De aici mi-am dat eu seama ca de fapt el a influentat-o pe prietena mea.Si de atunci de fiecare data cand ma intalnesc cu ea ,fie pe strada, fie in autobuz, imi aud vorbe urate .Mai mult decat atat ,in ultimul timp ma ameninta ca "imi rupe picioarele" daca mai comentez ceva sau daca ma mai uit la ea(eu nu i-am facut nimic in viata mea,dimpotriva am ajutat-o foarte mult pe fata aceasta).La inceput ti-am zis ca am incercat sa aflu ce a patit de ce se comporta in felul asta cu mine, dar daca am vazut ca nu are de gand sa-mi spuna si continua cu vorbele acestea urate,am procedat la fel ca si cu fostul prieten: am ignorat-o,sperand ca in felul acesta va inceta,dar nu,ea continua . Ce as putea face in situatia aceasta?Pur si simplu m-am saturat sa fiu hartuita degeaba. Te rog sfatuieste-ma.
    Un an nou fericit iti doresc!

  160. Iti multumesc pentru atricole, carti, pdf-uri continua tot asa. Sa ai un an 2010 cum ti-l doresti , la multi ani !

  161. Bravo, ai ajuns departe. M-ai motivat prin articolul tau. Uite si ceva de la mine:
    Octavian Paler:
    Am învaţat unele lucruri în viaţă pe care vi le împărtăşesc şi vouă ! Am învăţat că nu poţi face pe cineva să te iubească. Tot ce poţi face este să fii o persoană iubită. Restul… depinde de ceilalţi. Am învăţat că oricât mi-ar păsa mie, altora s-ar putea să nu le pese. Am învăţat că durează ani să câştigi încrederea şi că doar în câteva secunde poţi să o pierzi. Am învăţat că nu contează CE ai în viaţă CI PE CINE AI. Am învăţat că te descurci şi ţi-e folosit farmecul circa 15 minute. După accea, însă, ar fii bine să ştii ceva.
    Am învăţat că nu trebiue să să te compari cu ceea ce pot alţii să facă mai bine, ci contează ceea ce poţi să faci tu. Am învăţat că nu contează ce li se întâmplă oamenilor, ci contează ce pot să fac eu pentru a rezolva.
    Am învăţat că oricum ai tăia, orice lucru are două feţe.
    Am învăţat că trebiue să te desparţi de cei dragi cu cuvinte calde; s-ar putea să fie ultima oară când îi vezi.
    Am învăţat că poţi continua încă mult timp după ce ai spus că nu mai poţi.
    Am învăţat că eroi sunt cei care fac ce trebuie, când trebuie, indiferent de consecinţe.
    Am învăţat că sunt oameni care te iubesc, dar nu ştiu s-o arate.
    Am învăţat că atunci când sunt supărat am DREPTUL să fiu supărat, dar nu am dreptul să fiu şi rău.
    Am învăţat că prietenia adevărată continua să existe chiar şi la distanţă. Iar asta este valabil şi pentru iubirea adevarată. Am învăţat că, dacă cineva nu te iubeşte cum ai vrea tu, nu înseamnă că nu te iubeşte din tot sufletul. Am învăţat că indiferent cât de bun iţi este un prieten oricum te va răni din când în când, iar tu trebiue să-l ierţi pentru asta.
    Am învăţat că nu este întotdeauna de ajuns să fii iertat de alţii ; câteodată trebuie să înveţi să te ierţi pe tine însuţi. Am învăţat că indiferent cât de mult suferi, lumea nu se va opri în loc pentru durerea ta.
    Am învăţat că trecutul şi circumstanţele ţi-ar putea influenţa personalitatea, dar că TU eşti responsabil pentru ceea ce devii. Am învăţat că dacă doi oameni se ceartă, nu înseamnă că nu se iubesc. Şi nici faptul că nu se ceartă nu dovedeşte că se iubesc. Am învăţat că uneori trebuie să pui persoana pe primul loc şi nu faptele sale.
    Am învăţat că doi oameni pot privi acelaşi lucru şi pot vedea ceva total diferit.
    Am învăţat că indiferent de consecinţe cei care sunt cinstiţi cu ei înşişi ajung departe în viaţă.
    Am învăţat că viaţa îţi poate fi schimbată în câteva ore de către oameni care nici nu te cunosc.
    Am învăţat că şi atunci când crezi că nu mai ai nimic de dat, când te strigă un prieten vei putea găsi puterea de a-l ajuta.
    Am învăţat că scrisul ca şi vorbitul, pot linişti durerile sufleteşti.
    Am învăţat că oamenii la care ţii cel mai mult îţi sunt luaţi prea repede…
    Am învaţat că este prea greu să-ţi dai seama unde să tragi linie între a fi amabil, a nu răni oamenii şi a-ţi susţine părerile.
    Am învăţat să iubesc ca să pot să fiu iubit.

  162. La multi ani draga Pera !
    Doresc sa ai un an mult mai bun decat 2009 , cu multa dragoste,ganduri frumoase,liniste sufleteasca , realiza
    ri cat mai multe si nu in ultimul rand sanatate multa !
    Multumire si recunostiinta pentru faptul ca te-am cunoscut ,ca esti un om deschis ,simplu,dar valoros !
    Toata admiratia pentru ceea ce reusesti sa faci tu si echipa ta ! Ma numar printre norocosii care te-au gasit si te-au cunoscut si te-au simtit aproape .
    Am invatat sa-mi accept greselile ,sa am credinta si rabdare pentru un inceput nou ,sa am curajul de a-mi dorii mai mult de la viata.
    Familiei tale ,celor dragi , tie LA MULTI ANI !
    Cu mult drag !
    Mariana

  163. LA MULTI ANI draga PERA !
    Doresc ca noul an 2010 sa fie un an mult mai bun ,gandurile frumoase sa se implineasca . multa dragoste ,cat mai multe reusite si nu in ultimul rand multa sanatate!
    Multumire si recunostinta pentru tot ceea ce faci tu si echipa ,pentru energia care reusiti sa ne-o transmiteti .
    Ma numar printre norocosii care te-au gasit si cunoscut ,prin intermediul celor scrise de tine .Am descoperit
    un om simplu dar valoros , cu multa deschidere si caldura ,cu multa compasiune.
    Am invatat sa -mi accept greselile , ma lupt sa privesc cu iertare in trecut si sa merg inainte cu credinta pe noul drum ales de mine.
    LA MULTI ANI familiei, echipei,celor dragi tie !
    Cu mult drag
    Mariana

  164. La Multi Ani!
    Merci pt efortul pe care il faci prin articolele tale, pe mine ma motiveaza fiecare articol pe care apuc sa-l citesc. Cu siguranta si in acest an vor aparea articole de calitate pe acest blog, le astept cu nerabdare! Dumnezeu sa-ti dea intelepciune si virtute!
    Sa nu uitam: O viata mai buna maine pretinde efort si sacrificii astazi!

  165. La multi ani!
    Imi pare rau ca nu am apucat sa citesc articolul inainte de Noul An,dar l-am citit acum si optimismul este in sufletul meu la cote maxime:).De fiecare data cand primesc un mail,nerabdarea isi face loc cu fiecare secunda care trece…citesc fara rasuflare fiecare rand si imi spun ca sunt o persoana mult mai buna decat am fost cu un moment in urma,cand nu stiam ce vei spune…multumesc…ai fost de un real ajutor si ceea ce este cel mai important este ca vei fi in continuare alaturi.
    Iti doresc din suflet sa fie "cel mai productiv an al vietii tale"!:)

  166. Salut Pera. La multi ani si multe realizari sa ai in 2010 Pera !
    Am descoperit aceste saituri in urma unor suferinte si pot sa spun ca de atunci ma simt mai bine. Este acel sentiment datator de curaj ca nu esti singur, ca sunt si altii ca tine, dar mai ales ca ti se arata ceea ce trebuie sa faci pas cu pas. Parca esti luat de mana si esti condus printr-un labirint intunecat inconjurat de demoni care cauta sa te prinda. Cred ca sunt si altii de parerea mea ca esti o luminita de speranta in zilele grele pe care le traim fiecare. Exista medicamente pentru tot felul de boli trupesti, descoperirea insulinei acum peste 80 de ani a fost recompensata cu premiul Nobel dar sanatatea mentala si valorificarea potentialului mintii fiecaruia dintre noi sunt neglijate. Esti un antidot impotriva spalarii creierului si se vede ca faci munca cu pasiune si din inima.
    Sunt multumit ca fac parte din aceasta comunitate. „We can change the world!”
    Multa sanatate si impliniri in noul an !

  167. La multi ani frumosi Pera!
    Noul An sa iti aduca sanatate, bucurie si multa iubire! Ma bucur ca existati, ma refer la tine si la colegii tai, un grup de tineri creativi, frumosi, dornici de schimbare. Va citesc cu mare drag!
    Dana

  168. La multi ani !la toti.parca au fost scrise special pt mine
    .multumesc mult de tot.ma simt mai bine aacum dupa ce am citit toate aste.o sa incerc sa va "caut"mai des.o sa am nevoie.

  169. incep prin ati spune LA MULTI ANI ! si iti doresc sa ai puterea sa realizezi tot ce ti-ai propus.
    mesajul tau mi-a mers direct la suflet. chiar daca esti doar un prieten virtual m-ai ajutat sa vad lumea altfel decat am facut-o pana acum. chiar daca si pana acum am mai citit carti motivationale (autori straini) ele nu au avut asupra mea impactul pe care l-au avut articolele tale. tu si echipa ta sunteti fantastici.
    ITI MULTUMESC !

  170. mama cati au scris de data asta eu ce sa mai spun La multi ani si tie pera ca meriti, eu merit, ei merita toti meritati.

  171. Draga Pera,
    Iti multumesc pentru tot .M-ai ajutat sa regasesc drumul spre mine. Un an nou fericit si plin de realizari.

  172. Salut Pera,
    Nu am postat niciodata la tine pe site dar dorea sa-ti multumesc pentru tot,poate nu ne-ai dat idei,nu ne-ai facut mai inteligenti,dar mereu ai stiut cum sa ne motivezi.
    Am realizat un blog,este la inceput,se numeste ROmaniacii,defapt nu este un blog este o comunitate,o comunitate in care punem problemele Romaniei si a romanilor.Am intentia de a schimba cate ceva in tara asta,chiar daca poate nu am sa reusesc dar macar am sa incerc.Oamenii s-au lasat prea mult prostiti,trec cu vederea orice nedreptate.Ma uitam la greci,chiar si la un an dupa incidentul cu politistul care a omorat un copil au iesit in strada,dar nu cu o plancarda pe care sa scrie „nesimtitilor”,nu,au iesit sa tipe cat sa auzim si noi de aici,ca autoritatilor si conducatorilor sa le fie frica de ei si sa stie ca orice greseala pe care o vor face ii va putea rasturna.Ma uitam la protestele profesorilor,parca iesisera la o plimbare prin parc,normal ca nu ii ia nimeni in serios.Nu am sa te mai plictisesc cu povestile si am sa trec la subiect,doresc sa scrii alaturi de mine si momentan putinii dar inteligentii oameni care s-au alaturat.Daca doresti sa ne impartasesti cateva din gandurile si ideile tale in mica noastra comunitate te rog sa ne contactezi pe adresa de mail:[email protected] sau pe blog: http://romaniacii.blogspot.com
    Cu stima,Craciun Marius Dragos

  173. un proiect indraznet personalitate alfa, arta seductiei si nlpmania … sincere felicitari
    –––––––––––-
    ai demonstrat inca odata ca ajungi sus prin calitate nu prin cantitate, felicitari pentru articolele de o calitate exceptionala…
    –––––––––––-
    felicitari ca ai reusit sa strangi atatea persoane cu scopuri marete sub acelasi acoperisi.
    daca ar citi mai multi ceea ce este pe aici ar incep sa se produca o schimbare si in Romania asta a noastra, acea schimbare in bine pe care o asteptam cu totii.
    De fapt, ce Romania, … putin spus, omenirea trebuie sa evolueze la urmatorul stadiu, asta se poate intampla abia dupa ce lumea incepe sa-si descopere potentialul.
    Stii cum era, da-mi un punct de sprijin si iti munt pamantul.
    –––––––––––-
    La multi ani si tine-o tot asa …

  174. Chiar daca nu am citit articolul inainte de Anul Nou, a avut un efect deosebit asupra mea, m-a emotionat. Sunt cuvinte spuse din suflet, cu o incarcatura energetica care transmite incredere si curaj. Citesc cu mare placere ceea ce scrii, si te admir atat pentru munca din cadrul echipei cat si pentru evolutia ta ca om (intr-adevar, "valoarea nu asteapta ca varsta s-o masoare"); este mare nevoie de oameni ca voi.
    Iti multumesc si iti doresc tie si intregii echipe, sa aveti sanatate si putere de a realiza tot ceea ce v-ati propus in plan profesional, dar si personal.

  175. La multi ani buni!
    Acum cateva ore eram "jos" dar mi-am adus aminte ca aici ,pe acest site voi gasi "mana" care sa ma ridice,chiar si asa virtual.Iti multumesc!
    Materialele tale si ale prietenilor tai m-au ajutat sa revin la viata si sa visez .Va multumesc!In sensul acesta pentru mine imi doresc ca 2010 sa fie primul an ,dintre multii ani productivi din viata mea ce ii voi trai.
    Continuati pentru ca faceti lucruri extraordinare.
    Din tot sufletul va doresc sa va bucurati si sa fructificati fiecare clipa ce o traiti!
    Un an cu fapte bune sa avem!

  176. am citit cu deosebita placere toate articolele si sincer am inceput sa am mai multa incredere in mine si sa fiu mai optimista si multumita de mine.ms si numai lucruri bune pentru anul acesta:)

  177. Din pacate am citit mesajul abia pe 3.01.2010. Pentru cei care sunt in deriva este un mesaj calauzitor. Eu mi-am fixat scopurile pentru 2010 si ca succes si ca dezvoltare personala. Si 2010 va fi un an in care voi dezvolta proiectele din 2009. Unul din scopurile mele principale este sa imi dezvolt personalitatea de lider, abilitatile de comunicare si negociere si mai ales latura feminina a personalitatii mele. Poate ma poti ajuta in acest sens.Multumesc mult.

  178. Imi pare rau ca nu am putut citi inainte sa intru in 2010 🙁 am vazut mailu deabea in 2 ianuarie dar ori cum am facut cum era mai bine la intrare in noul an ! Sper sa fim cat de multi Persoane Alfa . Respect Pera si Domnu sa Fie cu Tine!

  179. Buna Pera,
    prima data cand am citit ceva scris de tine am facut-o la recomandarea unei prietene. Mi-a placut foarte mult si de-atunci te-am urmarit cu mult interes. Admir munca ta si curajul de-ati urma visul in pofida impotrivirii celor din jur. Ca ceea ce faci tu e minunat o confirma multimea de comentarii pe care-a trebuit sa le parcurg pt a putea posta si eu un comentariu.
    Nu esti singur, nici tu si nici fiecare dintre noi care intr-un moment sau altul ne simtim ca si cum am fi singuri.
    Toata viata am sustinut ca "Visele devin realitate!" site-ul tau e o confirmare ca e asa.
    Iti doresc un 2010 asa cum il visezi tu.
    Diana

  180. Imi plac aceste versuri dar adevarul este dincolo de ele. Mie din istorie poporul nostru dac nu mi-a facut o impresie buna…ma gandesc ca se reflecta cel mai bine in zilele noastre confuze si pline de primitivism in comparatie cu alte popoare…
    Fara indoiala ca au avut si parti buna ca orice oameni de pe pamant dar partile rele erau destule: hotia, prefecatoria, ticalosenia etc

  181. La multi ani Pera! Imi para rau ca ti-am citit mesajul abia azi, 03.01.2010. Poate daca-l citeam inainte de a intra in noul an, m-as fi simtit un pic mai curajoasa, mai fericita sau mai determinata pentru anul care urmeaza.
    Cand am dat de site-ul tau am crezut ca e un alt site despre filozofie, sau pur si simplu de socializare pe o anumita tema si atat.
    Apoi, am primit primul mesaj, se contura altceva, nu puteam sa definesc ce, doar simturile mi-erau trezite de o voce care ma indemna la lupta, la curaj, ma indemna sa nu abandonez. Si iarasi am cazut in amorteala, desi am citit cateva articole si am fost foarte fericita ca am gasit oameni care gandesc si simt ca si mine.
    Sunt in deriva, sunt intr-o fundatura a vietii, nu mai gasesc drumul, nu mai am busola, m-am ratacit si nu am pe nimeni aproape sufletului meu care sa ma inteleaga, sa ma aline sau sa ma ajute catusi de putin.
    Sau poate ar fi cineva, fiul meu, dar el are 16 ani, paseste in viata precum caprioara Bambi (aceea din desenele animate), cum sa-mi poata da ajutorul de care am nevoie? Imi da doar dragostea si afectiunea de care am nevoie ca sa nu ma prabusesc de tot.
    Ma bucur ca v-am gasit, ma bucur ca va pot scrie, ma bucur ca existati, ca de un colac de salvare de care sa ma agat. Dar poate ca nu asta va doriti, poate ca cei ca mine sunt o povara sau o piedica pentru ceilalti, sau….
    Da acesta poate fi o cale, sa fim mai buni, dar cate alte aspecte trebuie sa schimbi in viata ta, cate alte conditii trebuie sa indeplinesti ca sa poti sa fii bun. Cum sa faci? Cum sa reusesti cand toate drumurile ti s-au inchis si nu mai stii incotro s-o apuci???
    Promit ca am sa revin cu mai multe explicatii, ca am sa ma analizez mai atent si ca am sa incerc sa ordonez pasii din viata mea de acum. Poate ca impreuna cu voi am sa gasesc o iesire, un drum, o carare catre lumina.

  182. "Doar succesele sunt comemorate, esecurile sunt uitate" = superb. Nu cred ca mai e ceva de adaugat. E un rezumat foarte scurt la tot acest minunat articol.
    Un an 2010 plin in care sa va indepliniti si cele mai imposibile vise va urez la toti,
    Calin

  183. nu stiu omule exact ce te determina sa fii atat de generos incat sa inveti oamenii, sa ii ajuti si sa le arati ceea ce tu ai descoperit cu greu. dar stiu ca are efect, influenteaza in bine pe fiecare, pe unii intr-o masura mai mare pe altii intr-o masura mai mica. dar cert este a influenteaza continua treaba buna 😉 si apropo de cartea ta pe care am comandat-o, am primit-o dar inca nu am citit-o. am facut si alta comanda pe alt site care se lauda are o carte fff buna pe cd, dar am luat o teapa de proportii. si acum vreau sa spun ca (nu prea imi gasesc eu cuvintele la ora asta :D) ai procedat corect nu stiu cum sa iti zic eu exact da cartea nu am deschis-o inca dar sunt sigur ca este o carte excelenta dupa modul tau de informare, prezentare, parti publicate din cap, etc. esti un profesionist 😉 Asa ca mai asteptam carti de la tine, nu te opri din ceea ce faci, continua sa scrii articole si carti caci sunt multi oameni care au nevoie de tine. si cum scria un citat pe care l-am citit dintr-o carte
    "cel care distruge o viata este la fel de vinovat ca si cel care distruge intreaga lume ; iar cel care salveaza o singura viata are tot atatea merite ca si cel care salveaza intreaga lume"

  184. Oricat de puternica ma cred sa infrunt viata cu toate ale ei, unori am nevoie de cateva cuvinte, sa le-aud, sa le citesc ca sa-mi incarc bateriile de optimism si pasiunea de a trai frumos, pe sufletul meu. Pentru toate acestea…iti multumesc. Imi pui mintea la contributie cum sa-mi fie mai bine.

  185. Salut Pera!
    Din pacate acum am reusit sa citesc mesajul de la tine si sper k nu e prea tarziu sa iti zic un sincer La Multi Ani si un an nou cu cat mai mute impliniri. Este extraordinar ceea ce faceti aici si cei care frecventeaza AS si Personalitate Alfa stiu foarte bine la ce ma refer.
    Cu respect, Alex.M
    PS: Am primit cartea Arta Seductiei si pot sa spun ca au fost cei mai bine cheltuiti bani din ultima perioada 😉

  186. La multia ani! Pera.
    ma gandeam ce-as mai putea adauaga eu pe langa cele scrise de atati colaboratori, cititori, prieteni ,necunoscuti…–––-dar iti scriu pentru a sti si a sublinia inca o data ca ceea ce faci este minunat,hotarator si schimbator de destine..si o spun fara ipocrizie,
    m-ai ajutat sa ma cunosc, sa ma vad cu alti ochi,sa privesc in interior iar daca nu am ce vreau -nu acuz oe nimeni azi de nimic, am invatat sa iert, sant mai puternica, si nu renunt la visurile mele -si la viata mea, o traiesc invatand in fiecare zi de toate doar de la oameni si expierientele lor,multumesc , Pera,- cred ca e cel mai important cuvant pe care ti-l poate spune cineva, multumesc!

  187. LA MULTI ANI PERA!
    Vreau sa ti multumesc pentru ceea ce faci.
    Pot sa zic ca de aici am invatat multe si tot invat..pun si n practica 😀
    Am dat peste o mina de aur pe acest site.
    Sunt un optimist si un ambitios insa aici parca imi incarc bateriile sau parca mai adaug un surplus 🙂
    Iti doresc sa continui cu bine si sa nu ti pierzi niciodata optimismul >:D<
    Succes si Multumesc!

  188. Pera te rog ajuta-ma! Am dat din greseala pe link-ul de desabonare iar acum nu pot sa mai mai abonez. Ce trebuie sa fac?

  189. LA MULTI ANI …multumesc frumos pentru toate postarile dumneavoastra, simt cum fiecare neuron este pus in alerta in momentul in care ceva din postarea dumneavoastra , ma face sa stiu ca asa este …si spun : da! da! stiam si eu ca este asa…insa cineva trebuie s-o spuna din afara, ca sa pot sa confirm si eu.
    Toti ne dorim ca noul an sa ne aduca ceea ce nu a putut sa ne aduca cel ce tocmai s-a incheiat si mai sper ca o sa continuati sa ne incurajati , sa ne aratati calea fireasca de urmat, pentru ca fiecare dintre noi STIE ce trebuie sa faca dar se PLAFONEAZA in a lua DECIZII …si impreuna cu ANDREEA PAPP sa ne incalziti inimile in serile in care lecturam postarile voastre.
    Mult succes in continuare!

  190. La multi ani!
    Multumesc si eu pt suturile in fund reprezentate de articole si postari pe forum, am crescut incet si sigur si in continuare o sa cresc repede si sigur. 2010 aduce tupeul necesar riscurilor, viteza maxima de implementare a ideilor.
    Succes tuturor.

  191. Draga Pera, iti multumesc si pentru acest mesaj de incurajare, esti deosebit, ai un har de a dori sa ajuti pe cei aflati in deriva vietii. Iti doresc ca noul an sa fie si pentru tine mai bun, sa ti se indeplineasca toate dorintele, sa ai parte de sanatate si restul vine de la sine, La multi ani. Cu prietenie Covilca Bocsa.

  192. mai pera! te felicit pt motivarea care o exprimi pt mine si pt cei din jur! te felicit! poezia e BETON LA MULTI ANI!

  193. Ca de obicei Pera reuseste sa ne uimeasca cu un articol motivational. Bineinteles ca o sa fim impreuna in 2010 si in tot mileniul pe care il avem in fata. Ganditi-va ca nimic din ceea ce se petrece in viata noastra nu este o coincidenta. Totul are un sens si un scop. Chiar si cele mai rele momente. Trebuie numai sa avem puterea sa rezistam inca 5 minute in fata unui obstacol si el va dispare.

  194. G. Cosbuc e autorul. Asta pentru cei 99.9% din cei care au postat aici care nu stiu lucrul acesta.
    Recomandare: lasati comenturile (mai ales povestirile); lasati plansul ca nu este vreme de asa ceva.

  195. La mulţi ani draga Pera
    multumesc pt acest articol minunat, te am descoperit in Iunie 2008 si de atunci te citesc in fiec sapt si îţi scriu cred pt prima data
    ceea ce mi a plăcut cel mai mult si am aplicat sunt un tabel in care am scris ce vreau sa obtin, in ce domenii vreau sa mă dezvolt si ce fac in privinţa asta, etape si încă o lista in care am scris ce fel de persoana vreau sa devin , cel fel de persoana vreau sa fiu , pe care o citesc din când in când ca sa nu uit
    sunt mai multe lucruri scrise de tine si aplicate de mine dar astea 2 au cea mai mare importantă pt mine
    sa fii sănătos si fericit !!!

  196. Au trecut deja cateva zile din anul care a inceput si tocmai am dat peste mailul tau care m-a bucurat ,ca de altfel toate mailurile pe care le-am primit de la tine de cateva luni incoace.Iti multumesc si iti doresc tot atat de multe idei bune venite din suflet ,cu care sa inveselesti inimile celor pe care ii respecti si ii iubesti :cititorii tai fideli.
    LA MULTI ANI!

  197. Salut, exceptionale toate articolele, le citesc cu placere de fiecare data si mereu simt ca imi dau putere pentru a-mi indeplini fiecare scop mai mic sau mai mare. Din pacate timpul nu imi permite sa scriu mai mult…..Sa auzim numai de bine! Cu respect va salut pe toti de pe acest forum.

  198. Salut si la multi ani , abia acum am reusit sa citesc acest articol si este incredibil cat de bine poti puncta unlele lucruri si cat de motivante sunt cuvintele tale. Mereu cand ma simt mai pierdut si abatut imi amintesc de articolele tale si imi dau o speranta. Vreau ca anul acesta sa fie pentru mine anul schimbarilor si sper ca voi reusi sa fac ceea ce imi propun. Mai astept astfel de articole motivante 😀 Respecte!!

  199. Ma uit la sutele de comentarii din partea cititorilor si ma gandesc cat de mare poate fi satisfactia ca ai asa un feedback.Multe din ideile regasite in articolele tale au caracter de adevar ultim,la care nu mai poti adauga un DAR/SAU.Mi-a dat seama ca doar asa se poate construi o personalitate puternica – printr-o verticalitate bine orientata.
    Esti singurul care mi-a spus sa nu ma mai plang si sa nu mai gasesc scuze si ai spus-o in asa fel incat mi-a intrat in cap.Incep incet sa si reusesc.Si sper ca flacara mica ce se aprinde in mine de bucurie atunci cand reusesc sa realizez ceva sau sa trec usor peste un esec sa incalzeasca si bucuria ta ca ai reusit sa faci inca un om sa vada altfel viata.
    Prefer ca in incheiere sa ma abtin de la urari pentru ca stiu ca tu vei face tot ce iti vei dori.
    Sa auzim de bine! 🙂

  200. Salutare!
    La fel ca si ceilalti o sa-ti multumesc ca m-ai adus cu picioarele pe Pamant! Cu ajutorul tau am inceput sa pretuiesc viata, sa nu irosesc timpul si sa imi mai dau o sansa! Cu ajutorul muncii tale am reusit sa imi recapat increderea in mine! Iti multumesc ca acorzi timp, cu folos, ametitilor ca mine 😀 !!!!
    La multi ani! Un an lin, cu voie buna si armonie iti doresc!!!

  201. Tot respectul pentru tine.. o motivatie excelenta.. Multumesc frumos pentru material chiar mi-a fost , imi este de mare ajutor..si chiar imi va fi de mare ajutor..!
    0nly

  202. La multi ani! Multumesc din suflet pentru fiecare articol pe care-l scrii. Simt ca fiecare cuvant imi este adresat ( si, cred ca, asta simte fiecare cititor). Este un lucru extrem de important ptr mine si care ma face sa ridic capul sus si sa merg mai departe. Iti doresc sa-ti implineti toate visele. Cu respect, Catalina.

  203. Ce sa spun, ca am lasat doua lacrimi pe perna cand eram pe la mijlocul articolului.. MS, sa ai un an plin de impliniri !
    Ovidiu

  204. Draga Pera, sa stii ca Dumnezeu mi-a scos in cale acesi site, pur si simplu din intamplare, intr-un moment foarte greu din viata mea. Iti multumesc ca existi. Nu pot sa iti spun decat ca imi este mai bine dupa toate articolele acestea pline de speranta, dorinta ca intr-o zi voi fi ceea ce imi doresc. Te imbratisez, cu drag Andreea.

  205. Este cu intarziere, raspunsul meu insa n-am vrut sa depasesc momentul in care am citit mesajul tau, fara sa dau si eu un raspuns. Pana acum n-am avut timpul necesar pentru acesarea tuturor mesajelor primite si o perioada am fost plecata din localitate, iar cand am venit aveam cateva sute de mesaje. Nu este o scuza dar vreau sa stii ca sunt in general o persoana care-si spune punctul de vedere, atunci cand ii este pe plac ceea ce observa din realizarile deosebite ale semenelor sai. Am un fiu mai mare ca tine si stiu cat efort ti-a trebuit ca sa-ti valorifici potentialul si este meritoriu ca ti-ai gasit calea, pentru a te defini ca individ si de a -ti aduce aportul in sprijinul binelui.
    Articolele tale sunt bune si competente, imi face mare placere sa le citesc. Esti un tanar foarte talentat si ti-ai ales menirea de a face lumea mai buna si acest lucru este minunat si ajuta multi oameni, care vor sa gaseasca o cale pentru a se cunoaste si pentru a-si folosi resursele proprii pentru a deveni mai buni. Eu sunt un om de varsta a treia si sunt fericita ca, in foecare zi din viata mea pot sa invat ceva nou si mai ales sa verific daca metodele mele, conceptiile pe care le am si modul meu de viata, au fost asa cum trebuie.
    M-am regasit in multe din sfaturile tale .
    Iti urez sa fii sanatos, sa-ti poti realiza visele si sperantele tale si sa traiesti multi, multi ani pentru a avea timpul necesar sa valorifici toate planurile tale.

  206. Hello, i think that i saw you visited my blog thus i came to “return the favor”.I’m attempting to find things to improve my site!I suppose its ok to use some of your ideas!!

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.