Un mesaj de anul nou….mai altfel

De-a lungul timpului a existat o categorie speciala de oameni care m-a însoțit de-a lungul călătoriei și misiunii mele.

Vei cunoaște o mică parte din acești oameni și mesajele lor care m-au făcut să fiu și mai determinat și perseverent în urmărirea obiectivelor.

În acest scurt material video e o lecție extrem de importantă pentru tine care sper să o ții minte pentru tot restul vieții tale.

Lasă-mi un mesaj și spune-mi dacă au fost oameni în viața ta care au încercat să te doboare, să te jignească și umilească și ce vei face de acum încolo când cineva va mai încerca să facă aceste lucruri.

Per aspera ad astra
Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

187 de răspunsuri

    1. Ceea ce nu te ucide te face s-a devi mai puternic. Iar cel mai bun lucru il afli de la frizer. Capul sus!sunt oameni frustrati cei care fac asemenea comentarii. Nu trebuie sa ai foarte multa scoala ca sa ai bun simt.daca doresti sa urmaresti acest material bine, dCa nu cel putin abtinete.Ps:Iubirea si respectul sunt cadouri scumpe nu le astepta de la oameni ieftini.

  1. Buna Pera.
    Sunt o gramada de astfel de oamen care vor sa ma domine,parca zilnic,cu fiecare om care il iltanesc,parca este imptriva mea.Imi plac articolele tale,mau ajutat pana acuma si te voi urmarii si in continuare.Cu mult repsect,Hannes

  2. FELICITARI ! ADEVARAT I! Invidie , rautate , frustrari – NU TREBUIE SA VA OPREASCA ! AVETI UN DRUM – CU MISIUNEA SACRA DE – ” CLADIT OAMENI FRUMOSI ” …… !!!! SANATATE SI ANUL 2014 , ASA CUM IL VISATI !

  3. Am oameni in jurul meu de acest gen si incerc cat pot sa ii ignor.Inca o data multumesc si La multi ani pe 2014 si cum ai spus printre greutati spre stele foarte frumos.

  4. Pera, stii foarte bine viata are si lumina si intuneric, si bine si rau, si stanga si dreapta?
    Poti evolua, fie uitandu-te spre tinta ce vrei sa o atingi, sau, dimpotriva, spre ceea ce nu (mai) vrei sa fii!
    E o incantare sa progresam alaturi de tine!

  5. Felicitari pentru atitudine, Pera !!!! Continua sa faci ceea ce faci, este extraordinar !!! Multumesc.
    La multi ani !!!!!

  6. Pera, ești extraordinar…și m-ai făcut să-mi pun o întrebare: De ce fac oamenii asta? De ce simt nevoia să jignească și să umilească pe cel care îi oferă ceva atât de prețios? Oare din inconștiență? Nu cred că din răutate, din simplul motiv că nu cred că există oameni răi.Indiferent cre ar fi răspunsul (și nici nu știu cât de important este) totuși…ne-ai dat o lecție importantă: indiferent de câte jigniri primim, să nu renunțăm la propria noastră cale, căci acei oameni care ieri ne aruncau vorbe aspre, este foarte probabil ca mâine să ne urmeze exemplul. Putem genera schimbare prin exemplul personal. Mulțumim. La mulți ani! 🙂

  7. Desigur ca in viata oricui poate au existat oameni rai, care vor sa te traga in jos dupa ei, si sa ramai acolo jos, pentru ca acolo sunt ei, asta s-a intamplat si in viata mea 🙂
    Este deosebit sa ai atitudinea corecta si cu discernamant, astfel incat aceste mizerii din partea unora sa nu te afecteze, sau mai mult prin mizeriile lor tu ca om sa te ridici, asta inseamna o ramura a unei personalitati alfa, din punctul meu de vedere.
    Trebuie sa recunosc ca acest clip m-a facut sa rad maxim, si mi-a dat startul unei super zi :)), in special faza cu ” dute in pula mea ” =))) Maxim !
    Felicitari Pera ! Sunt sigur ca in 2014 mai multi oameni vor aspira sa fie mici sau mari alfa prin preajma oamenilor in care traiesc, ceea ce este absolut minunat.
    La multi ani si tot ce iti doresti sa se implineasca, simt ca meriti ! 🙂

  8. ESTI UN TIP GROZAV! Pentru cei ce au ,,urechi de auzit”
    chiar esti o sursa extraordinara de a schimba in bine. Sunt putini oamenii ca tine! Sa-ti dea dumnezeu sanatate si putere de munca! LA MULTI ANI!

  9. bravo Pera, sa ai un An Nou cu multe impliniri pe toate planurile si astept cu nerabdare sa impartasesti cu noi din experientele tale …”si sa faci mult zgomot”:)

  10. Draga Pera,
    Daca nu ar exista si ei nu am mai avea termen de comparatie. Important e sa faci in continuare cum crezi si cum simti pentru ca faci bine.Continua sa fluieri in drumul tau catre stele pentru cei ca noi.Continua…restul e apa de ploaie!

      1. Daca nu ai fi avut nicio valoare sau vreuna indoielnica, nu s-ar fi deranjat sa te „combata”! Fiecare dupa masura personala!
        Felicitari pentru tot ceea ce faci!

  11. ahaha, am ris si eu de n-am mai putut. esti super. atita timp cit crezi in ceea ce faci si ajuti si pe altii (foarte multi, si chiar gratis de multe ori…) esti ok . te pup cu drag, Sfirsit de an minunat sa ai! 😀

  12. bravo Pera! gestul tau ma inspira sa-mi continui slalomul printre cretini. mersi pentru inca o lectie. sa ai un an plin de noi si remarcabile realizari

  13. Pera, si eu sunt in situatia ta, cu exceptia faptului ca impotriva mea s-au ridicat surorile si neamurile mele care din invidie si din rautate fata de reusitele mele au construit o imagine urata si deformata despre mine prezentandu-ma peste tot drept cea mai josnica persoana, distrugandu-mi astfel reputatia. Ce am sa fac eu? Am cautat sa inteleg (desi este greu) cum poate fi cineva atat de meschin incat sa doreasca sa ma faca de rusine si sa ma simt vinovata, prin prezentarea ca reale a unor minciuni spuse cu multa patima despre mine si am gasit raspunsul in cartea „inima mintii” de Connirae Andreas si Steve Andreas: „Vinovatia este un raspuns emotional la incalcarea propriilor voastre standarde, pe cand rusinea implica incalcarea standardelor altora”. Asadar standardele mele fiind foarte exigente fata de mine insami, eu nu mi le-am incalcat si nici nu am incalcat standardele altora pentru ca nu prea am relationat de-a lungul timpului.. Desi acest spect m-a oprit momentan din calea evolutiei mele pe moment, am realizat recent ca ar trebui sa le multumesc pentru rautatea si relele intentii, deoarece astfel am devenit mai puternica, mai intarita psihic si mai constienta de valoarea mea. Acum pot sa-mi continui drumul spre evolutia mea pentru ca destinul unui om nu este sa perie orgoliile celorlati, ci sa isi descopere si sa isi urmeze propria cale. Cu cat ma vor jigni si ma vor umili, cu atat mai mult voi vedea in actiunile lor faptul ca ii deranjeaza valoarea mea, deci voi continua sa iau actiunile lor ca o recunoastere a valorii mele de care uneori poate ca uit chiar eu si voi continua cu si mai multa forta sa evoluez in ceea ce fac.
    Pera, din pacate sunt oameni care nu inteleg cat de utila este munca voastra. Nu toata lumea a avut parinti atat de intelepti (desi exista si exceptii insa acelea sunt putine) incat sa vorbeasca cu copiii lor si sa le explice tot ceea ce scrii tu pe blog. Majoritatea ori sunt prea restictivi, ori sunt delasatori, ori nu au timp… (n motive) si omit sau nu stiu ce si cum sa le explice copiilor lor foarte multe din aspectele pe care le prezinti tu. Dupa parerea mea nimeni nu este obligat sa urmareasca ceva ce nu-l intereseaza, insa trebuie sa tina cont de faptul ca altii chiar vor sa urmareasca ceea ce pe ei ii plictiseste. Gusturile si necesitatile difera de la om la om, nu trebuie sa ii inregimenteze pe ceilalti ideilor sau atitudinilor lor. Trebuie sa aiba intelepciunea sa lase fiecaruia dreptul de a da ceea ce are mai bun in el pentru ca acela poate fi rostul lui pe lume pentru care i s-a ingaduit sa se nasca si in acelasi timp trebuie sa inteleaga ca sunt oameni care au nevoie sa se regaseasca in randurile voastre.
    Ce as dori eu dusmanilor mei pentru noul an? Le-as dori sanatate, intelepciune, pace si sa-si depaseasca barierele de gandire si de intelegere, desprinzandu-se de frustrarile parintilor care le-au transmis si copiilor, sa nu mai traiasca frustrarile altora transformandu-le la randul lor in propriile frustrari, sa-mi urmeze exemplul si sa evolueze in loc sa se oftice de ciuda. Si le-as mai dori sa ajunga la stadiul de depasire a egoismului, invatand ceea ce inseamna sa lasi iubirea sa curga intre ei si restul lumii.
    Un An nou tuturor si fie ca 2014 sa ne faca mai buni, mai ingaduitori, mai intelepti si mai toleranti unii cu altii pentru ca din pacate romanii au prostul obicei de a arunca cu noroi unii in altii, avand orgoliile ranite de insesi gandurile lor prea aprige. Un 2014 cu mai putina patima!

  14. Pai, dupa cum s-a vazut ei te-au ajutat sa te depasesti pe tine, in timp ce ei nu au putut depasi nici macar melcul….Am constatat si eu de-a lungul timpului ca „acesti prieteni” ne ajuta de fapt sa ne vadem defectele si ne indirjesc vointa……Merita si ei multumiri!

  15. ai dreptate,ai eu traiesc la munca aceste lucruri de la uni dintre colegi,dela asistenta sefa si acel doctor nebun,Dan Oprea care ainceput ciacul la spitalul groazei din ploiesti-ceeae e valabil in toata tara.ma bucur ca v-am cunoscut,va multumesc ca existati si suntem alaturi si-n anul care vine.La multi ani! si ne auzim cu bine.

  16. La mulți ani, sănătate si putere, bucurie si inspiratie! Fie ca anul 2014 sa ne aducă multe lucruri bune in vietile noastre! Cu admiratie!

  17. Lasa-i Pera sa vorbeasca ce vor ca urla prostia in ei,alcoolul le-a intunecat mintile,succes in continuare si sa auzim numai de bine,La multi ani !

    1. Esti foarte radical… sunt simpli adolescenti, plini de frustrari, neajunsuri, suprati pe viata si pe ei insisi. Placerea vietii lor e sa se descarce pe net, sub acoperirea anonimatului. (Un fel de sindrom Tourette online). Nu e nici prostie, nici alcool, ci simpla suparare pe propria lor viata, pe esecurile lor. E o faza trecatoare a vietii. Isi vor reveni, si peste 10 ani o sa-i vezi pe carcotasii de azi, ca devin lideri in comunitatea Alfa, speakeri, traineri de succes, facandu-si „mea culpa”, turnandu-si cenusa in cap, si ajutand pe altii sa treaca la randul lor peste perioada nasoala din viata lor.

  18. BRAVO pentru tot ce faci si-ti multumesc ca m-ai facut sa trec peste o perioada foarte grea a vietii mele.
    La multi ani si un an nou care cu siguranta va fii mult mai bun pentru cei care vor si vor face ceva in privinta asta!

  19. LA MULTI ANI, PERA !!
    Ganduri bune pentru toti cei din jurul tau care-ti dau energia/puterea sa-ti materializezi visurile.
    Multumesc pentru tot ceea ce ai adus nou in mine.
    Multumesc pentru ca mi-ai „tras perdeaua” si mi-ai aratat o alta lume.
    Da, ai mare dreptate, in 2014 PERSONALITATEA ALFA trebuie sa se faca mai tare auzita !!
    Sa-ti dea Dumnezeu sanatate ca de restul te ocupi tu.
    Cu stima si recunostinta.

  20. Draga Pera, in primul rand vreau sa iti multumesc din suflet pentru lectiile minunate si mai ales am invatat cat de importanta este iubirea de sine si cunoastere,si apoi sa alegem iubirea in tot ceea ce facem.Oameni care au alte ganduri in afara de respekt si de bine nici nu ii vad si nu ii aud deci sunt foarte departe de mine

  21. Facand abstractie de comentarile idioate si jignitoare la adresa lui Pera, multe lucruri spuse sunt total adevarate! Acesti guru „self-help” nu fac altceva decat sa vanda, pe bani multi, niste idei pe care le poti gasi cu usurinta in maxim 2-3 carti si care nu-ti vor schimba viata semnificativ. Traim intr-o societate in care oamenii nu mai gandesc sau actioneaza pe cont propriu astfel ca acesti autori de dezvoltare personala se imbogatesc efectiv peste noapte prin vanzarea de „speranta” (pentru o viata mai buna si mai fericita) sau promisiuni desarte. Industria self-help se aseamana (atat la americani si, din cate se pare, si la noi) cu mici secte sau religii care atrag numerosi oameni de partea unui guru „iluminat” (asa-zis posesor al „secretelor” care nu e nimic altceva decat un sarlatan cu acte in regula a carui singura realizare in viata sunt sfaturile „furate” de la altii pe care le vinde la randul lui).
    Totusi, respectul meu pentru „eschiva” de final! Ti-ai pacalit adeptii in a crede ca persoanele alea vorbeau niste prostii. 😉

    1. Si tu de la cine si cum inveti sa fii un om mai bun? Si cu ce rezultate? Vreau sa vad cum pot face lucruri, nu cum nu le pot face … vreau solutii, nu mai multe probleme. Sunt curios cat de multa energie dedici aspectelor pozitive si cat celor negative, si cu ce rezultate. E o curiozitate psihologica 🙂

      1. Ai deviat de la subiect si ai dirijat atentia asupra mea (deflection), punand intrebari irelevante si, implicit, controland conversatia. Bun truc, se vede ca stii cum sa pari „alfa”! 😀

      2. Ai devagat de la subiect si ai reorientat atentia „gloatei” (adeptii ce citesc comentariile) asupra mea, punand niste intrebari irelevante pentru a lasa impresia ca detii controlul asupra conversatiei. Frumos jucat, domnu’ Pera, apreciez ca stii ce faci! 😀

    2. Crede-ma ca acesti „guru self-help” fac adevarate minuni, dar numai cand au de-a face cu oameni care DORESC o schimbare, sunt inteligenti, sunt consecventi, si lucreaza, actioneaza constant pentru o schimbare in bine. Care vine in luni sau ani de zile!
      Intr-adevar exista o categorie de personaje, care dupa ce citesc o carte motivationala, sau merg la un workshop de cateva ore, sunt foarte dezamagiti ca nu s-a intamplat nimic peste noapte, nu au castigat la Loto, si nu s-au imbogatit spectaculos. Apoi incep sa blameze…
      Daca nu ai rabdare, consecventa, si nu muncesti constant asupra ta, asupra schimbarii atitudinii tale, degeaba apelezi la acesti guru.
      Dar sa blamezi un trainer, scriitor sau terapeut pentru ca nu face minuni asupra ta peste noapte… mi se pare infantil, adolescentin. Dar remediabil.

      1. Si atunci de ce nu ajung toti oamenii sa traiasca in prosperita si opulenta? De ce succesul (orice ar reprezenta el pentru noi) il ating decat cativa, chiar si in ciuda popularizarii literaturii self-help, si nu jumatate dintre ei, sau macar un sfert? Cati dintre cei care intra in contact cu aceste „secrete” ajung sa faca, in mod concret, ceva „extraordinar”?
        Secretul e destul de simplu si se afla in stransa legatura cu verbul A FACE. Tot ceea ce trebuie sa stii despre succes graviteaza in jurul acestei chestiuni. E principalul lucru pe care majoritatea oamenilor il constientizeaza, insa putini reusesc sa FACA ceva!

    3. Eu nu sunt invidios pe Pera, poate ca eu nu am timpul necesar sau nu stiu engleza suficient de mult ca sa fiu un autodidact, sau imi e mai potrivit limbajul lui si pot intelege mai bine esenta dintr o carte a unui guru original, ce ai avea tu impotriva faptului ca am placerea si libera alegere sa-l platesc pe Pera sa-mi deschid mintea? E dreptul meu asa cum al altora e sa nu-l asculte.
      Il platesc ca sa-mi mai dea si alte informatii, altfel ar muri de foame si nu ar mai exista! Si asta nu vreau EU!
      E ca si cand as cere sfaturi de la tata si apoi i-as intoarce spatele cand imi cere o cana cu apa! Cu siguranta o sa-l apreciez dupa ce a murit de sete! O sa-mi caut alt tata?
      Multumim ca existi Pera, tu si toti oamenii din grupul vostru! Mai multa galagie, suna bine!

          1. Ma lipsesc de tigari de o viata si de femei de ceva timp. Da-mi alt sfat, asta nu da roade…

    4. Echipa lui Pera nu vinde povesti cu happy end. Trebuie sa sti sa extragi ce e bun. Mesajul din punctul meu de vedere – chiar daca toti ne lovim de foarte multe greutati si in general de stopuri, egoisme, rautati, invidii umane, e sa mergem mai departe chiar daca avem resurse mici in toate domeniile vietii, chiar daca nu avem prieteni adevarati, chiar daca nu avem bani etc. Cel mai greu este ca oamenii sunt rai si individualisti iti sunt alaturi ori din interes, ori ca tu stai mai rau decat ei dar adevarul este ca oricum ai sta au un zambet in fata iar in spate te toaca marunt. Ideea este sa nu pici daca te resping, devalorizeaza sau te izoleaza. In natura umana exista autopacalirea, indepartarea proprie de propriile lipsuri prin critica, barfa, respingere – pentru ca omul vrea sa se simnta buricul pamantului de la mic la mare. Daca te aflii intr-un necaz unii dintre oameni iti acorda atentie pentru ca esti intr-o situatie mai urata decat sunt ei, si iti dau atentie aparenta (nu ma refer la toti mai sunt si oameni cu educatie si bun simt), daca esti in varf iti acorda atentie ca de ori au interes ori si ei se simnt importanti ca fac parte din anturajul unui om important. Natura umana – sarac, bogat – SENTIMENTUL PROPRIU DE IMPORTANTA, DE SIGURANTA E CEL CARE PRIMEAZA..
      CA SI DIN CARTILE MARILOR GANDITORI, SCRIITORI, FILOZOFI – E SA EXTRAGI CE ESTE BUN PENTRU TINE, PENTRU VIATA – NU NUMAI PARTEA INTERESULUI PERSONAL AL ACESTOR MENTORI – SI DACA NU ITI PLACE NIMENI NU TE OBLIGA SA TE AFILIEZI, AI LIBERUL ARBITRU.
      CA CEEA CE SE PROMOVEZA PE ACEST SITE SEAMNA FOARTE MULT CU FILOZOFIA AMERICANA DA DAR ARE SI PARTICULARITATI – SUNT MAI APROPIATI DE OMUL OBISNUIT DECAT DALE CARNEGIE – ACOLO CULTURA ORGANIZATIONALA E BAZATA PE RECLAMA DR NU TOTDEAUNA APROPIATA SUFLETULUI SI ARE IZ DE HIPERBOLA SAU DE FALS – desi si de acolo iei lucruri bune pentru tine ca om. Multi picam in troaca cu melancolie si sfarsim in depresie sau unii ajung la suicid – important e sa nu cedezi, pentru nimeni nu e roz. Trebuie sa inveti sa rezisti si sa fi multumit de ce ai si sa incerci sa mergi pana la sfarsitul vietii tale – E FOARTE GREU. Nu conteaza ca unii sunt bogati si fura, e curtea vecinului – nu te intereseaza,tu esti tu esti sarac dar mergi inainte si fa-ti viata placuta din lucruri marunte si invata permanent invata si poate vei progresa si material, important este sa te descurci cu viata ta asa cu lipsuri cum e.
      Pacat ca noi suntem rai, invidiosi, fricosi, egoisti, daca le-am diminua si am avea constinta mai treaza macar fata de noi insine si sa ne privim real asa cum suntem si cu bune si cu rele si sa nu mai vedem barna din ochii celorlalti – poate am fi mai solidari si am reusi in echipa sa ne imbunatatim viata.
      Din pacate gresim si aici intru si eu, nu sunt rade ciob de oala sparta.
      De ce sa ne jignim avem multe lucruri comune din pdv psihologic, cand vedem succesul altuia jignim de ce ca vedem o imagine a noastra de care fugim, ca noi nu ne-am realizat si ca nu suntem importanti si ca nu avem bani si ca ne chinuim ca sa traim sau ca nu avem ce ne dorim. A dori e un lucru firesc, nefiresca este rautatea, invidia, egoismul, frica pentru ca altul e mai bun decat noi si poate sa o duca mai bine. PROBLEMA E CA NU AVEM CONSTINTA NICI SARACI, NICI BOGATI, NICI OAMENI EDUCATI, NICI OMENI MAI PUTIN INVATATI – AICI TOTI SUNTEM LA FEL.
      NU VREAU SA MA ERIJEZ IN NIMIC AM VORBIT ASA CUM SUNT, ASA CUM SIMNT, ASA CUM GANDESC SI DIN PERSPECTIVA UNUI OM LOVIT DE OAMENI, INDOIELI, FRICI SI EGO.
      DA EU VOI CITI SI VOI FI FUN AL ECHIPEI ALFA SI NU MA INTERESEAZA CA EI CASTIGA BANI – IAU CE E BUN PENTRU MINE SI CAND IMI PERMIT DESTUL DE RAR SI CUMPAR CARTILE LOR.
      PLATON, HEGEL, ARISTOTEL SE VAND SI ASTAZI LE MAI INTRA BANI IN BUZUNAR SI PROFITA DE PE URMA NOASTRA A PROSTILOT CAND EI SUNT IN NEANT?????????????????. pROFITA EDITURILE DAR PROFITA PRIN ALEGEREA NOASTRA – DAR SI NOI LUAM CA NE PLACE NU CA INVATAM CUM SA FACEM BANI.

  22. OOO daaaa esti cel mai curajos Pera ,bravoooo!! sunt sigura ca vom reusi!! asa ma doare inca cand vine vorba de injuraturi la adresa mea ,mai ales ca vine din partea omului pe care l/am ales sa locuiesc cu el, ma luptam si plangeam si asta ma tinea din loc,dar am inceput sa imi revin,sa ma iert !
    an nou plin de realizari si fericire draga Pera!!

  23. Îți mulțumesc Pera pentru acest videoclip cu un mesaj atât de unic. Și spun că este „unic” pentru că este prima oară în viața mea când văd și aud pe cineva cum citește astfel de comentarii în public. Și într-adevăr aceste mesaje pe care le-ai primit sunt un test însă și dintr-o altă perspectivă. Să învățăm să acceptăm, să iubim și să le dorim tot binele din lume (în mod sincer și din inimă) nu numai persoanelor care ne sprijină ci și celor care ne descurajează. Îți doresc un An Nou plin de împliniri și de iubire și contribuție în suflet!

  24. Gogomanul de mine va continua sa citeasca articolele tale atata timp cat va avea ceva de invatat si se va dezvolta personal. Pe mine site-ul acesta m-a ajutat foarte mult. Desi stiam site-ul de mai mult timp abia de revelionul trecut am inceput sa-l citesc. Am citit atunci cred ca cel putin jumate din site intr-o noapte 🙂 Am inceput sa pun in practica cele invatate de la tine cu panoul dorintelor (viselor) si acum dupa un an aproape spun cu mandrie ca mi s-au indeplinit cam 60-70% din dorinte sau macar partial s-au indeplinit. Anul acesta voi face panoul pt 2014 si deja pot spune cu siguranta ca 2014 va fi anul meu si datorita tie si a lui Adi Soare si altii pe care ii mai citesc. Multumesc pentru tot ce ai facut pt mine si nu numai! La multi ani! Si iti doresc un an Alex Geo (anul 2014) cat mai bun!

  25. Abia astept sa facem cat mai multa galagie, pentru ca atata lume are nevoie de ajutor, si nu stie unde sa apeleze, incat s-a atins un punct critic, si oamenii vor sa iasa in strada ca in decembrie ’89… Singura modalitate de a evita violentele de strada este prin a EDUCA, a consilia, a ajuta oamenii sa devina cea mai buna varianta a lor. Ignorand complet orice forma de atac verbal, de jignire, de descurajare…
    Hai sa ajutam IMPREUNA lumea sa-si recapete CURAJUL!

  26. Nu e vorba de niciun „guru” si nicio sarlatanie. E simplu, daca vrei cumperi, daca nu, nu! Nu esti obligat cu nimic. Cat despre ipoteza unei secte….. :))))
    Eu chiar gasesc aceste mesaje ca fiind foarte amuzante. Plus ca se intampla si la case mai mari, celebra emisiune „mean tweets”, a lui jimmy kimmel! Vizionare placuta :))

  27. Oameni ignoranti care nu vor sa accepte schimbarea mereu vor exista. Interesant e ca si-au luat din timpul lor pentru a-ti scrie ceva. Inseamna ca i-ai atins undeva 😉

  28. fiecare este liber sa aiba o parere, nimeni nu este obligat sa-l citeasca si sa-l asculte, cei care au trimis asemenea mesaje nu au fost fortati de catre Pera sa-i citeasca cartile , articolele si sa-i urmareasca filmuletele, nu sunt obligati sa-l placa si nu sunt obligati sa-si dea cu parerea, e adevarat ca fiecare este liber sa spuna ce vrea dar nu si obligatoriu…deci ce au dovedit prin asta? ca nu au fost in stare sa-si spuna nemultumirea intr-un limbaj care sa dovedeasca ca au educatie si clasa. da , ar fi de apreciat daca cineva ar scrie un mesaj critic decent, intr-un limbaj decent, de luat in seama…atunci ar fi insemnat ceva. si daca Pera i-a nemultumit cu activitatea lui, de ce sa loveasca in cei dragi lui ( iubita lui) ? ce vina are ea? fiecare dintre noi suntem liberi sa practicam meseria care ne place, unii reusim altii nu, dar de ce sa jicnim si sa folosim un vocabular vulgar pentru a ne arata nemultumirea, frustrarea si dispretul pentru o persoana care nu forteaza pe nimeni sa-l asculte, sa-i cumpere cartile, si care pana la urma nu fura, nu da in cap nimanui si isi castiga banii cinstit…..repet, el nu forteaza pe nimeni , nu fura s.a.m.d? Si nu fura ideile altora, faptul ca a studiat foarte mult ca sa-si rezolve el anumite probleme, ca a testat aceste idei pe ,,pielea lui” si acum le impartaseste cu noi, nu inseamna ca le fura.El nu ne obliga sa cumparam, sa citim si sa ascultam de el, cine vrea face cine nu, nu, este simplu, de ce atata inversunare? de ce iubita lui este facuta ,,taranca”, pentru ca nu este fitoasa si cu nasul pe sus, ca este un om simplu? ca si Pera, de altfel. Pera esti un om minunat, sa ai un an nou cat mai bun, cu multe realizari , plin de prosperitate si implinire sufleteasca, LA MULTI ANI !!!!

  29. Trebuie sa luam exemplu de la Pera sa nui bagam pe toti in seama cei care in loc sa ne ridice ne trag mai mult in jos,eu mereu cand ii citesc articolele ma face mai puternic in interior mai puternic in gandire si in niciun caz ceea ce scrie ceea ce se spune de tot ce vorbeste el nu e de cct cum spun oamenii astia prosti 🙂 sau care nu accepta schimbarea.Multumim Pera pentru anu asta si sa ne auzim cu bine pe tot anu viitor 🙂

  30. chiar acesti oameni care au vorbit asa urit ce au avut de cistigat cu acele vulgaritati?nimic!!!!!!!!!!!!!! dar asa e cum zici tu pera sa nu dai importanta

  31. Omule tu esti GENIAL…tu ai reusit sa schimbi atata lume chiar si pe mine mai ales …dintr-un „manifer” mai transformat om .Sti cum e omul pana nu simte pe pielea lui nu crede…si era o vorba cine nu vrea nu e obligat sa fie increzator …dar sa nu se planga ca ajung pe urma boschetari ! Abia astept sa vad ce urmeaza …Un an nou fericit iti doresc si abia astept sa ne revedem!

  32. Pera..te rog frumos, sa nu mai citezi aceste persone reduse , invidiose, poate chiar drogate, pt ca in acest fel nu faci decat sa le dai satisfacitie ca si-au atins scopul si anume te-au suparat..tu fa inainte ce faceai si pana acum si te asigur ca totul va fi minunat..te imbratisez cu drag si -ti doresc un am bun, cu sanatete si impliniri..La multi ani!

    1. Doinita draga, de unde atata radicalism si intoleranta? Carcotasii sunt adolescenti, sau persoane care trec si ele, intamplator, printr-o etapa mai neplacuta a vietii lor. Isi manifesta ura fata de propria persoana printr-un fel de sindrom Tourette online (dorinta de a injura, de a se extrerioriza violent). Dar trece si faza asta, si in cativa ani ii vezi pe carcotasii de azi ca devin mari speakeri, traineri si lideri in comunitatea Alfa (sau in oricare alte comunitati de dezvoltare personala!). E un lucru absolut normal, chiar natural, as spune.
      Intoleranta noastra fata de ei, de cei care ne injura, ne face sa suferim! Altfel, i-am ACCEPTA, si i-am lua asa cum sunt, niste persoane care inca nu au invatat sa depaseasca propria suferinta, nu i-a antrenat nimeni sa se autodezvolte…

  33. La multi ani, Pera!acestia sunt oamenii de care avem nevoie sa putem evolua, ei sunt cei care ne provoaca, avem nevoie si de ei, cat despre oa eni ca tine sa de-a domnul cat mai multi in calea noastra,eu personal te iubesc si te admir, lamulti ani!

  34. Multumesc, Pera!!! Nu mai uit! Imi vad de ceea ce consider eu ca este bine!!! Au fost, sunt si vor fii oameni care vor incerca sa-mi „dea in cap”, nu o data, ci de mai multe ori, ca sa fie siguri! Ori de cate ori voi avea nevoie, voi revedea materialul de mai sus.
    Multumesc!!!
    Un an nou minunat!

  35. E putin spus ca tu reprezinti ” o gura de aer proaspat” pt. orice varsta, subscriu la mesajul Liei. Sa ne aduca Noul An, cat mai multi tineri ca Pera! La multi ani!

  36. Multumesc, Pera si LA MULTI ANI! Ai dreptate, fara astfel de oameni, n-am sti de ce suntem capabili, nu
    ne-am cunoaste forta. Ei ne ajuta sa scoatem la iveala tot ce e mai bun din noi.

  37. Da! Ai dreptate: la inceput rad de tine, isi bat joc de tine, se lupta cu tine (daca n-ai cedat) si-apoi, prin rabdare si tenacitate – CASTIGI!
    Eu vreau sa-ti mai spun un lucru, Pera!
    Mie – datorita grobienilor astora mentionati in mesajele tale – era cat pe-aci sa clachez! Am dat de voi, cei 3 (Marius, tu si Florin) si m-ati remontat/repus in picioare!
    Multumesc inca o data!

  38. Pera, ma intreb, ca de fiecare data de altfel, cum de mesajul tau dintr-un anumit moment dat raspunde exact la problema care imi da de furca atunci. Nici nu stii cat m-am framantat in aceasta perioada de sarbatori sa ii iert si sa ii inteleg pe toti cei care m-au atacat cu multa inversunare in ultima perioada, m-au ranit sufleteste fara sa stiu de ce…si asta numai pentru ca mi-am vazut de drumul meu si am incercat sa construiesc ceva pe care eu il consider valoros, am incercat sa imi fac treaba cat pot mai bine, am depus efort sustinut, neasteptand altceva decat recunoastere, respect si poate putina prietenie si apropiere din partea celorlalti…Dar stii ceva aceasta nu a venit nicicum, de nicaieri, ba din contra, cu cat aveam mai multa nevoie de asta cu atat eram respinsa mai tare…Am trecut, cu greu, peste asta, iar acum incerc sa-mi refac puterile pierdute, sa invat ce este de invatat despre natura umana, sa devin mai puternica dupa toate astea si sa imi dau seama ca pot trai si fara aprecierea, respectul, stima unor oameni care sunt acum in jurul meu, dar nu peste mult timp eu nu voi mai fi printre ei, pentru ca voi ajunge, in sfarsit printre cei ca mine.

    1. @Anca – Ce frumos ai spus esentialul! Ai descoperit ca poti trai si fara aprecierea, stima, respectul UNOR oameni din jurul tau. Anumitor oameni… De fapt, nu doar ca poti trai, ci te poti lipsi lejer de aprecierea lor… A cauta stima si respect de la oameni care nu stiu ce este aceea… e cea mai sigura cale spre dezamagire. Asa ca mergi pe drumul tau, independenta!

  39. : )))))) super tare postarea, am ras cu lacrimi ! f bun exemplul pt ca eu tind sa renunt sub presiunea descurajarilor celor din jur …. multumim ! Keep up the good work ! Un an nou cu multe bucurii si impliniri ! :*

  40. Salve Pera, am urmarit filmuletul tau,intradevar,suntem inconjurati zilnic de acest tip de persoane mizere, chir este inexplicabil de unde dracu atata rautate si care ar fi rasplata primita pentru acest comportament bastard,oameni fara nici o valoare, jeguri, gunoaie ale societatii prost educate in care traim, nu as vrea sa lungesc comentariul asa ca iti urez un an nou plin de succese si realizari, faci o treaba buna si nu are rost sa iei in considerare mesaje venite de la toate hoiturile care arunca cu noroi in munca altora.

  41. daca am da satisfactie ipocritilor, invidiosilor, …cred ca prostilor, in general, nu am fi mai prejos decat ei, nu? Oricum chiar daca …ce rost ar avea? Nu ar ramane la fel de „speciali”?
    La multi ani ! toate cele bune in noul an.

  42. Fluieratul de la sfârșit este piesa de rezistență a regiei! „Eu când vreau să fluier, fluier”
    Mă bucur să observ că cineva clădește ceva mai degrabă decât să fie împotriva a ceva care este construit deja.
    Eckhart Tolle spunea că nu poți fi împotriva a ceva ce există deja, pentru simplul motiv că deja există. E un nonsens să te opui realității. Mai bine construiești alta. Se pare că risipim resurse de energie și voință împotrivindu-ne unor situații existente, în loc să construim altele favorabile. Apreciez construcția la care te-ai angajat Pera! Succes!

    1. Foarte faine cuvintele lui Eckhart Tolle…chiar azi ma gandeam…de ce atata risipa de energie pentru ceva negativ, ce nu ajuta cu nimic….in loc de concentrare pe ce vrem sa avem, pe pozitiv… asta e…mergem inainte si aratam prin puterea exemplului 🙂

      1. Păi răspunsul cred că se află mai degrabă în ansamblul acțiune-reacție. Acțiunea crează realitate iar reacția este opoziția împotriva unei realități existente deja. Fiecare își crează realitatea proprie prin acțiunile sale. Dar prin reacție nu facem decât să ne împotrivim acțiunii celor din jur.
        Băieții care te înjurau, puteau să facă un sait mai deștept, și o carte mai bună ca să-și susțină părerea, și sigur și-ar fi găsit adepții lor. Dar tot ce au putut să facă a fost o reacție la o realitate existentă. Ambele, acțiunea și reacția consumă aceiași cantitate de energie. Doar că reacția nu modifică realitatea cu nimic. Reacția va pierde întotdeauna în fața realității. Mi-ar place dacă ai face un studiu din care să reiasă ce anume din gândire ne blochează să înțelegem că fiecare acțiune ne crează o realitate, și fiecare reacție creează o iluzie.
        Apropos de puterea exemplului care îți place atât de mult, vreau să dezvolt puțin acest concept, așa cum l-am înțeles eu din literatura spirituală. Exemplul personal este singurul mod valid de a învăța pe cineva prin aceea că persoana învățată își poate folosi dreptul de a alege. Văzând realitatea creată de alții pot alege prin Liberul Arbitru dacă voi crea aceiași realitate sau nu. Căci orice acțiune care o fac împotriva alegerii mele este o manipulare care mai devreme sau mai târziu se va dovedi falsă sau nevalidă pentru mine.

  43. Am renuntat acum doi ani la ceea ce faceam pe blog din cauza unei persoane de acest gen. Tu esti un exemplu despre cum sa treci peste si sa-ti urmezi visul.
    Te apreciez foarte mult pt maniera in care ai incheiat videoclipul!
    Ne vedem la anul…

  44. Nu are nicio legatura cu ce facem noi comportamentul unor astfel de oameni; niciodata, orice am face, nu ii vom putea multumi pe toti. Insa reactia lor spune ceva despre ei, nu despre cei carora le este adresata 😉

  45. Bravo! Noi cei care credem intr-o viata de succes avem incredere in tine si te vom urma in aceasta calatorie printre lucrur si oameni rai. Keep your head up, keep your heart strong!

  46. IIsus spunea ca pomul se cunoaste dupa roade,asta spune totul despre oameni,roadele tale,Pera ,sunt aceste persoane minunate care iti multumesc mai jos si in articolele tale pt ajutorul tau si exemplul tau ca oricine poate ajunge la succes daca doreste si crede in el insusi!Personal iti multumesc pt articolele tale si un nou an fericit in comunitatea alfa!Mult succes!

  47. Toti oamenii evoluati , nu pot fi intelesi de cei din jur, insa sunt ostracizati in diferite moduri, Am ignorat atacul ,ura ascunsa sub ranjet , si am ramas intacta mental. au fost multi care mi-au spus de „de ce nu cedezi psihic, cine te susstine”? Cine esti? Iar eu le-am raspuns tuturor, ca sunt cine nu sunt ei.

  48. Un excelent indemn adresat tuturor si oricui vrea sa faca ceva in viata! Ca si atatia altii si eu am avut de trecut in acest an teste dificile din care sper ca am invatat si continui sa invat ceva! Testele mele au fost in profesie -a trebuit sa plec de la locul de munca, si in viata de cuplu -am fost parasit de iubita, dar, urmare si al ajutorului tau, ca si al prietenilor, am inteles ca nu am pierdut nimic, nu sunt un ratat, un „tolerat”, ci voi fi un invingator, fie ca ei (fostul patron, fosta iubita, s.a.) cred asta sau nu! Iti multumesc Pera de la tine am avut si am mereu ceva de invatat, ma voi stradui sa aplic in viata de zi cu zi, pentru binele meu, dar chiar si pentru binele celor din jurul meu! Un an mai bun in 2014 iti doresc, sa ne ajute Dumnezeu! Ceau, ceau!

  49. Pentru ca de-a lungul timpului am invatat sa cunosc oamenii dupa gesturi , dupa priviri, atunci cand ma barfesc, imi spun mie insumi ca au o zi proasta, si fiind indiferenta la comentariile lor inflorite si pline de rautate la adresa mea, si fiind in continuare amabila si bine dispusa, reusesc chiar sa-i destabilizez pe ei, si in felul asta nu le fac jocul, pentru ca jocul trebuie sa-l conduc eu, si la urma urmei ” nimeni nu ma poate umili, daca eu nu vreau”

  50. Gratian spunea ca este foarte bine cand apar astfel de oameni si te critica. Inseamna ca proiectul tau chiar are sanse mari de reusita. Inseamna ca proiectul tau e viabil.
    Multumesc Pera!
    Multumesc tuturor celor din Comunitatea Alfa!
    Un an nou plin de fericire, iubire si prosperitate!

  51. Pera, oamenii care au un asemenea limbaj ,oricum nu inteleg nimic din ce spui tu, nu vorbesc aceeasi limba.. Am observat ca oamenii te injura si vorbesc urat din simplul motiv ca nu au informatiile si capacitatea de intelegere pentru mesajul tau. Genul acesta de oameni nu cred ca au mai citit o carte( de oricare) de cand au terminat scoala. Pe mine acest gen de oameni nu reuseste sa ma atinga nicicum.
    Eu merg pe drumul meu. Am inceput facultatea de psihologie la 50 de ani(acum am 57).Iti dai seama cati dintre prietenii mei s-au mirat ,sau au crezut ca am luat-o pe aratura? Acum sunt in formare la ARPCP (Asociatia Romana de Psihoterapie Centrata pe Persoana) in anul 3. Mi-am inchis afacerile,am inchiriat spatiile comerciale si imi vad de drumul meu.Am hotarat ca viata nu e nesfarsita si ca e timpul sa-mi urmez pasiunea.
    Mama mea avea o vorba:” Cainii latra, ursul merge”. nu lasa pe nimeni sa-ti umbreasca entuziasmul.
    Cu drag,
    Ecaterina Stefan

  52. FELICITARI PERA!, TINE-O TOT ASA!, ACESTA ESTE DRUMUL CORECT !
    LA MULTI, MULTI, MULTI ANI FRUMOSI SI LUMINOSI!

  53. eu ma bucur ca am avut ocazia sa ne cunoastem….sincer ptr mine nu conteaza ce zic altii, ci doar ce zic si cred eu….au fost si vor fi multi care sa nu fie de acord cu mine, dar asta nu ma face sa cad ci sa fiu mai puternica si sa evoluez caci eu sunt una si caut sa fiu alaturi de oamnii care imi seamana in caracter, in simturi, in tot…..Te felicit ptr ceea ce faci.LA MULTI ANI!

  54. Am înțeles că unii îmi fabrică acuze, râd de mine, mă ironizează pentru că astfel se luptă cu mine deoarece nu pot fi ca mine (mai au mult până să mă ajungă), dar să mă doboare,…nici vorbă.

  55. Au fost destui bolovani de-a lungul timpului in calea mea , dar cel mai bine e sa te feresti decat sa-i ataci frontal si sa-ti urmezi calea . indiferenta pentru bolovani e ucigatoare . dar asta ne motiveaza sa evoluam , ceea ce o sa fac si eu de acum incolo . felicitari pera , mi-ai placut la faza asta ! ESTI TARE OMULE !!!!!!

  56. :))))) zilele astea am conversatii cu tine in somn pe tema vocatiei in fiecare seara ..subconstientul meu ia forma lui pera si sta la taclale cu mine despre asta. tocmai eram aseara la capitolul leac pt frica din carte si ma gandeam la fricile mele legate de ce cred oamenii si video-ul asta vine la fix sa-mi intareasca invatatura. ti-am mai zis, dar o sa o mai zic si acum esti un exemplu pentru mine, ma bucur ca sunt parte din trib si iti multumesc in primul rand pentru exemplul pe care ni-l oferi tuturor. Un an minunat iti doresc!

  57. Mulțumesc pentru idea ilustră transmisă în acest videoclip .
    Mi-ai stârnit un semnal de alarmă asupra ceea ce voi face în continuare cu viața mea și riduculizările ce se pot abate.
    În mod surprinzător am aflat care este vocația mea în viață, mare parte se datorează ție.
    Mă voi face profesor și voi scrie în paralel. 😀 (Poate încerc să fac și ceva legat de domeniul consilierii ambasadoriale.)
    Un an nou fericit Pera. Promit că îți voi răspunde cu un video în decurs de un an, cu evoluția mea și munca ta asupra mea ce a răzbătut.

  58. in copilarie au fost prieteni de-ai mei care au ajuns sa imi spuna cuvinte jignitoare la adresa mea asa ca am ales sa rup legatura cu ei.langa asemenea oameni nu meritam sa raman.

  59. sunt cativa oameni, care nu inteleg punctul meu de vedere in anumite subiecte sau situatii si ma fac sa ma simt ‘anormala’, ciudata sau in afara subiectului. uneori nici eu nu stiu daca mai am dreptate.. dar cateodata ma gandesc ca nu sunt printre oamenii potriviti, printre cei cu care vorbesc aceeasi limba, si asta imi da curaj sa merg mai departe, sa ” urc” mai sus si sa.i cunosc 🙂

  60. Pera esti BRAVO, ca intodeauna!
    Multumesc ca mi-ai reamintit cel mai important lucru si ai facut-o intr-un mod atit de sincer si accesibil.
    Eu am curajul si insistenta sa fiu si sa procedez asa cum gasesc eu de cuviinta si chiar daca, sincer recunosc, ca-mi este frica, oricum ma stradui intodeauna sa fac lucrurile de care imi este rusine

  61. Felicitari, Pera , pentru efortul tau admirabil de a transforma mentalitatea invechita a societatii romanesti!
    La multi ani cu sanatate pentru 2014!

  62. Eu sunt actrita si am dat de 5 ori la actorie pana am intrat si am facut 3 ani la actorie in provicie unde nu mi-a placut si unde am renuntat pana am intrat unde vroiam :in bucuresti!toti radeau de mine ca sunt mica,bruneta si nu am de ce s adau la actorie ca ei nu vad nici un talent la mine,inclusiv ai mei…eu mi-am ascultat vocea interioara si am luat pana la urma:)!

  63. sincer pana sa dau de tine..nu mi-am dat seama ca chiar ‘prietenii mei cei mai buni’ ai uncercat si inca incearca sa ma descurajese,sa ma injoseasca in fata altora,si chiar miau dat ”sfaturi prietenesti” gen nuti sugerez sa faci aia si cealalta deoarece ei nu puteau sau nu aveau curajul sa faca o schimbare in viata lor. Iti multumesc pentru sfaturi si voi fi cu tine intrun fel sau altu si in 2014 :))! Un an nou Fericit!!

  64. Afirmatiile altor persoane nu au putere asupra noastra, doar propriile ganduri ne pot influienta. Prin intermediul mentalului constient ne putem proteja subconstientul de sugestii negative. Avem puterea de a alege modul in care vom actiona.
    Realizari deosebite in 2014 ! Armonie si iubire! LA MULTI ANI !

  65. Pera aduci mereu in inimile noastre o motivatie in plus binevenita si care imi da curajul sa merg mai departe ,sa nu ma opresc oricat de nebunesc ar fi drumul meu .Acesti oameni care ne critica ,nu pot fi decat oameni plini de resentimente care nu au avut curajul sa isi infrunte temerile si sa faca ceva cu viata lor asa ca nu pot decat sa le doresc toata iubirea care ne-o doresc si ei noua.Iti multumim Pera .La Multi Ani si Un An Nou Fericit!

  66. Pera, m-am distrat pe cinste la comentariile „iluminatiilor” care isi vad valoare ! Ai perfecta dreptate ! Tot timpul vor fi din astia … La fel ca si tine si eu am primit „critici”, nu atat de dure, dar care ar fi putut sa-mi distruga increderea in talentul meu si totusi nu au facut-o, iar asta fiindca stiam ca ce am in mine e mai mult chiar si decat cunosc eu :)… Iti urez un an nou plin de realizari (pe care stiu ca le vei defini in cel mai perfect mod posibil) ! Te imbratisez cu drag !

  67. Salutare la toata lumea! In viata mea au existat multi oameni care m-au suparat in acest sens si sunt de acord cu Pera si mi-a pacut mult acest material video! Trebuie sa recunosc ca dintre toti oamenii pe care i-am vazut Pera a reusit sa ma ajute cel mai mult! Multumes si La multi ani! un 2014 fenomenal va doresc tuturor!

  68. Oricat de mult te-ar putea motiva cei care te injura,cei care te apreciaza te motiveaza mult mai mult.Eu consider ca esti de apreciat pentru toata munca ta si mai ales pentru ca ai rezultate.La multi ani!

  69. Indiferent de ce obstacole ne ciocnim in viata,ar fi bine sa luam parte buna a intimplarii,chia si acele critici ne pot face mai puternici. Unii, indiferent de fac bine sau rau ei vor doar sa se evidentieze de altii.Foarte bine puncatat Pera. La Multi Ani!

  70. Unii pur si simplu atata pot,sa injure !Asta este lectia lor, ne vedem de drumul nostru, problema este ca vor fi din ce in ce mai multi cei care vor considera ca este ”tabara buna” aceasta! Per asprera adastra!

  71. Familia,si prin familie spunem mama,tata,cumnate(i),socrii…dar de fiecare data cand mi-au spus ca nu pot un lucru le-am dovedit mereu contrariul si tocmai de aceea au intervenit invidii si injurii-care pe moment le-am luat personal apoi am invatat ca de fapt ei pe ei insisi se injurau si invidiau…In viata nu conteaza ce spune lumea,daca tu consideri ca acel lucru iti este benefic mergi inainte si nu te uita inapoi…Ambitia si perseverenta sunt calitati care m-au caracterizat mereu si multumesc bunul Dumnezeu ca mi le-a daruit.
    Multumim pentru tot ce faci pentru noi 😉

  72. Multumim mult!
    In drumul meu am intalnit multi oameni de acest gen care au incercat sa-mi scada increderea in mine.Unii au reusit, altii nu! Dar ma bucur ca acest lucru este o lectie de viata, ca li se intampla si altora mai puternici ca noi, ca este in firescul lucrurilor si putem schimba convingeri ca ,,totul mi se intampa numai mie,, in ,,gandesc diferit, sunt o valoare,,.
    Multumim Pera si galagia de care vorbesti sper sa se auda si aici in Maramures, unde vreau ca in viitorul apropiat, sa se puna multe caramizi comunitatii alfa.

  73. esti un tip interesant, dar te rog sa nu-ti mai pese de ce zic altii despre tine, tu adreseaza-ni-te noua celor care te respectam si intelegem ceea ce spui.
    LA MULTI ANI! SI CAT MAI MULTE LUCRURI SI EMISIUNI INTERESANTE

  74. Salut, Pera!
    Si eu am cunoscut oameni care la un moment dat, au incercat sa-mi puna piedici, fel de fel, mai ales prin descurajari, critici, ironii… Cand am inceput sa lucrez, la un moment dat am avut de rezolvat o situatie noua, care era un fel de test pentru avansarea mea, si din pacate, nu numai ca am fost lasata fara asistenta, dar seful meu mi-a spus ca „nu am acea sclipire” care sa faca din mine un ‘lider’. Am fost dezamagita de parerea lui simplista si superficiala, dar mi-am spus in gandul meu ca timpul si faptele mele il vor convinge ca s-a inselat. Asa a si fost, iar azi sunt mandra de mine, si mai mult, si stiu ca uneori oamenii nu vad lucrurile la fel, dar perseverenta si convingerea mea ii determina sa isi schimbe punctul de vedere. Eu sunt o fire ambitioasa, si din pacate pentru cei care incearca sa ma descurajeze, nu au nici o sansa, pentru ca eu merg pe drumul meu, usor sau greu, si in final, cei care dau cu gura sau incearca sa ma saboteze pe la spate, vor ramane doar niste gura casca, uitandu-se la succesele mele nesfarsite! Cu atat mai mult cu cat vad ca din ce in ce mai multi oameni se trezesc si au placerea de a imparti ganduri si idei ca si mine, si carora le prefer compania! Draga Pera, un poet roman spunea (nu mai stiu daca era O Goga), „o lupta-i viata,deci te lupta, cu dragoste de ea, cu dor”!! Eu asta fac, si merge bine, iar voua va sfatui sa nu va opriti din drumul vostru, chiar daca mai apar obstacole, si sa priviti mereu inainte, numai asa reusim in viata!

  75. M-au amuzat foarte tare raspunsurile „haterilor” care au fost care mai de care mai penibile, unele chiar nu au legatura cu ceea ce faci, si atunci ma gandesc : Cu ce-i ajuta pe acesti oameni mesajele astea? Sunt mai impliniti sufleteste daca aduc injurii ?
    Pe de alta parte, fara sa-mi dau si eu seama, am primit dealungul copilariei multe descurajari din partea parintilor in mare parte si din pacate aveam incredere in cele spuse de ei, dar dupa ce-am ajuns aici, am inceput sa-mi pun intrebari, sa-mi dau seama ca am acceptat prea multe si trebuie sa fac lucrurile dupa ce-mi spune vocea interioara.
    Oricum, ma gandesc ca ajungi la un nivel in care numarul „haterilor” devine marunt, cred ca in momentul asta numarul celor care au dat mesajele acelea nu se compara cu numarul mare de oameni care apreciaza enorm ceea ce faci si care isi doresc mereu provocari noi, articole noi care sa ne deschida mai mult spre o personalitate alfa.

  76. Da au fost si vor fi ,chiar din persoane dragi carw au incercat si ancearca sa ami puna piedici , sunt o persoana care are nevoie de multa sustinere .

  77. Salut Pera
    Astazi am intrat in comunitatea ta si cred ca vreau sa cunosc cat mai multe. Oricum ai sustinatori care insista de mult sa te cunosc. Am urmarit cu interes clipul tau „mesaj mai altfel de anul nou”. Iti dau o replica, care este motto-ul meu: Dintre miile de stele/ Numai una sta sa cada/ Este steaua vietii mele/ N-o sa cada niciodata! Mi-ar face mare placere un raspuns de la tine. Numai bine

    1. crezi ca esti atat de special de critici pe altii!spune-mi doar un singur lucru ce te face atat de deosebit !!!!!!…doar unul singur…

    2. bravo…..sa dai cu bota-n balta…..ca nuca-n perete……eu ma intreb totusi de ce nu exista comentarii negativiste pe paginile manelistilor ?…..poate pt ca nu se coboara nimeni la ei in subsol ?…..

  78. La multi ani si numai bine,Pera. Nu prea am intalnit oameni care sa ma jigneasca.Atunci cand cineva e ironic cu mine, sau ma jigneste inseamna ca reflecta acea parte din mine care nu-mi place. Eu rog ingerii sa armonizeze relatia cu acea persoana nervoasa si chiar are efect.

  79. problema este ca eu arat exact ca pera si mai grav este ca e adevarat ce spun acei oameni pentru ca exact la fel sunt si eu tratat chiar mai rau , exemplu daca eram in locul tau ma inecam , ma aruncam de pe bloc si maximum de jignire a fost cand o fata prietena a unui coleg de clasa a 8 a la internet cafe in anul 2000 de fata cu 20 de persoane care mureau de rassi chiar sotia fratelui meu a zis cea mai ingrozitoare chestie din lume pentru ca a zis-o cu sinceritate , cu pofta si chiar credea ce spune , expresia este : daca ai fi fost barbatul meu te-as fi batut in fiecare zi , jignire fatala pentru un barbat cand sunt de fata si alte persoane care te cunosc , si exact ca tine sunt foarte destept , 160 coeficient inteligenta , am facut liceul economic in braila , citesc 450 cuvinte pe minut , am intuitie logica si imaginatie de 10 ori peste orice om obisnuit si totusi sunt tratat oribil de absolut toata lumea !!! am 32 ani grasut ca tine , cu chelie ca tine , timid ca tine , exact la fel , te inteleg perfect , gandesc exact ca tine .

  80. Pera, iti urez ca toate aceste mizerii sa te faca mai puternic; cei ce trimit asa ceva sunt complexati, invidiosi, limitati… Am trait si eu astfel de episoade si am concluzionat cum ca „ce nu te omoara, te face mai puternic”.
    Si mi-am vazut de drum…
    LA MULTI ANI !!!

  81. Bravo Pera se vede din acest material ca nu esti deloc un ipocrit nu esti genul de om care sa se teama de critici si le poti infrunta cu mandrie,chiar esti o peronalitate.
    aici dovada ca multi ar trebui sa-ti urmeze exemplu si progreseze alaturi de tine.
    pe mine sincer m-a amuzat felul tau de a riposta,la inceput am inceput sa zambesc si la sfarsit cand te-ai ridicat de pe scaun si ai inceput sa flueri am bufnit in ras,inca odata BRAVO..

  82. Pera draga… de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere… acolo sunt frustrari , cumulate cu o proasta crestere. Si eu mi-am luat-o. La greu. Am ajuns insa sa inteleg ca , pentru a putea merge mai departe trebuie sa ierti si sa-ti vezi de drumul tau. Atata timp cat sufletul tau este in pace, nimic nu te poate atinge. Eu iti doresc pentru Noul An multa sanatate si spor in toate!
    Cu drag si stima,
    Marilena

    1. Chiar asa-i..de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere, totusi ca sa poti merge mai departe nu trebuie sa ierti pentru ca daca ierti inseamna sa uiti, si astfel de situatii se pot repeta. Eu n-am sa pot uita persoanele care m-au jignit. La multi ani! Sanatate iti doresc!

  83. Nu se poate merge mai departe fara astfel de oameni, ei nu fac decat sa ne determine sa continuam lupta pana la capat. Am si eu prin preajma mea destui care ma descurajeaza si toate celelalte, dar incerc sa fac din asta ceva constructiv,in interesul meu. Toate cele bune! La multi ani!

  84. Da Pera, au fost si mai sunt.
    Cand o persoana ma jigneste/umileste ii spun „bravo!” sau „frumos”, ma intorc cu spatele si plec.
    De fiecare data cand am actionat asa cei care se comportau urat veneau la mine si isi cereau iertare.
    Simplu: ei te umilesc si tu ii faci sa se simta vinovati.

  85. Parerea mea este ca oamenii au zile bune si au zile proaste. Exista putini oameni realmente rai per ansamblu.
    Lectia ce ar trebui invatata este sa nu ne comportam si noi la fel, cand avem impresia ca avem polite de platit.
    Trateaza-i pe ceilalti cum iti place tie sa fii tratat.
    Dar asta e doar filosofia mea. Si practica ne omoara.

  86. Da, Pera, oamenii acestia sunt pretutindeni, dar ei ne ajuta sa ne confirmam faptul ca suntem puternici. EU vreau sa cred ca am invatat sa nu raspund provocarilor de genul, pentru ca nu ma ajuta nici pe bine si nici persoana „binevoitoare”:)

  87. Nimic nu-i poate opri pe oamenii cu atitudine pozitiva; nimic nu-i poate ajuta pe cei cu mentalitate gresita. (Thomas Jeffreson) .
    Mie imi place sa le zambesc celor care incearca sa ma umileasca . In felul acesta …eu ma simt din ce in ce mai bine…iar ei se enerveaza mai mult :))
    Per aspera ad astra!

  88. Deci super video.
    Mi-a placut faptul ca ai adus la suprafata si cateva din comentariile rautacioase.
    Doar asa s-au facut „remarcate” pentru autorii lor.
    La multi ani Pera si tot binele din lume.
    Per aspera ad astra!

  89. oameni fara antelepciune…lipsa celor 7 ani de acasa,mult succes an continuare si un nou an fericit alaturi de cei dragi !!!

  90. Pera, tu contina sa ne indrumi pe noi cei ce te apreciem pe drumul catre autocunoastere, contiunua sa i trezesti pe cei ce vor sa se trezesca si sa descopere de ce sunt pe pamant, continua sa i ieriti si sa i iubesti pe cei pe cei incearca sa te intimideze si sa te abata din drumul tau, continua sa fii tu! Sanatate si prosperitate in 2014! Restul le faci tu 😉

  91. …Oameni care ne ajuta sa facem diferenta…intre bine si rau, alb si negru, succes si esec, optimism si pesimism, bun simt si tupeu (neobrazare), educatie si josnicie, etc…
    La Multi Ani cu multe impliniri Pera si tuturor…

  92. Cand o persoana te aduce cu picioarele pe pamant si te face sa plangi cand vezi cat de putine faci pentru tine, acest lucru te misca, la propriu si la figurat, o asemenea persoana e Pera pentru mine, merci ca existi, tine-o tot asa! La multi ani fericiti!

  93. La multi ani !
    Probabil ca oamenii cu acest gen de mentalitate necesita cel mai mult ajutor!?! Eu ma bucur ca existi !

  94. La multi ani!Oamenii jignesc de multe ori pt ca le place sa o faca, asa se simt ei mai DEOSEBITI, dar poate au mare nevoie de ajutor!

  95. La multi ani ! Pera si tuturor din comunitate. Cum era?
    O ideea are 3 faze?
    I ridiculizata
    II vehement contestata
    III pe deplin acceptata
    La multi ani tuturor!
    Per aspera ad astra!

  96. La multi ani! Cred ca oamenii de acest gen care se ocupa de viata altuia sunt niste ratati.Pe mine personal Pera ma ajutat foarte mult in schimbarea mentalitatii.
    Multumesc Pera pentru tot ceea ce faci pentru noi cei care credem in tine.
    Per aspera ad astra!

  97. Draga Pera,
    desi eu ma declar ” discipola ta ” pt totdeuna, este imposibil sa nu remarc umorul tau inconfundabil:-)#
    Esti unul dintre cei mai simpatici Oameni pe car ei-am cunoscut-chiar si daca doar in mediule virtual.
    Insa, drga Pera, cine te urmeaza pe Tine..gaseste pur si simpul Universul….orice inseamna pentru fiecare..
    Nu pot dezvalui f multe Acum..pt ca eu imi doresc muult sa fii urmat de cit mai multi oamnei..asa cu te-am descoperit la rindul meu.
    Multumesc , Pera si iti doresc u an nou mai fericit cum nu se poate!:-)
    Cu tot dragul,
    Cristina

  98. La multi ani !!! Mesajul dv mi a dat curaj sa merg cu incredere mai departe si sa lupt cu persoana care imi sta alaturi dar care din pacate incearca zi de zi sa ma traga in jos si sa ma faca sa renunt la visurile mele.

  99. Esti un om minunat ,Pera.De un lucru sa fii sigur: Romania si romanii au nevoie de cat mai multi oameni ca tine.La muti ani!

  100. Pera iti multumesc pentru ceea ce esti si pentru tot ceea ce faci.
    Pentru anul 2014 imi doresc ca toata populatia Romaniei sa ajunga la nivelul de intelegere a tot ceea ce tu transmiti cu atata sinceritate si incredere din interiorul tau.Atunci as fi impacata si multumita ca nu mai avem persoane in tara asta care sa aiba un asemenea nivel de educatie si cunoastere incat sa foloseasca ceea ce ei au invatat in scoala elementara(scrisul),pentru a transmite asemenea mesaje pe care le-am urmarit in prezentarea ta.
    Fac parte din generatia 50 plus si ma simt o persoana norocoasa pentru ca am avut ocazia sa te cunosc prin tot ceea ce faci de mai bine de un an de zile.Te consider persoana care a declansat o adevarata revolutie si te sustin pentru a o continua.
    Succes si iti multumesc pentru daruirea ta.

  101. La Multi Ani Pera!
    La Multi Ani tuturor membrilor Comunitatii Alfa !
    Tine-o tot asa si in 2014 !
    Mult mai multi sunt cei ce te apreciaza pentru ca i-ai ajutat sau au invatat ceva de la tine.

  102. INTERESANT MESAJ SI BUN DE LUAT IN CONSIDERATIE , IN PRIMA FAZA M-AM GANDIT OARE DE CE VORBESTI ASA , DAR IN FINAL AM INTELES FOARTE BINE , SI ASA E , EU NU AM AVUT CURAJUL TAU SA SPUN EXACT CE AS FII DORIT PERSOANELOR RESPECTIVE CE AU INCERCAT SA MA TRAGA IN JOS CRED CA DE ACCEA MIE MAI GREU ACUM SA MA RIDIC PE MUNTELE ALFA DAR VREAU SA POT URCA DIN NOU PE ACEST MUNTE SI M-AM INCHIS IN MINE TU AI AVUT C URRAJUL .BRAVO TIE .ITI VOI URMA EXEMPLU ADRIANA -BRASOV

  103. La multi ani! V-am descoperit de cateva zile si pur si simplu nu stiu de unde sa incep,sunt atat de multe informatii de care aveam nevoie si doar o mare Sansa mi le serveste pe tava acum.

  104. La multi ani,Pera! Nu putem fi pe placul tuturor.Vreau sa-ti spun ca am o colega de serviciu pe care o incadrez ca fiind sociopata,si nu exagerez cand spun lucrul asta.Problema mea este ca eu am cazut victima a ei si nu gasesc modalitati de a o inlatura definitiv,reusesc sa o inlatur numai pentru scurt timp ,deoarece imi cunoaste punctele slabe si ma acapareaza din nou .Ma manevreaza psihic si de fiecare data imi spun ca voi folosi injuriile pentru a scapa de ea,ceea ce nu se intampla.Sper ca voi rezolva situatia cumva…

  105. La multi ani Pera! La multi ani Comunitatea Alfa! Pera esti un excelent psiholog, iar ignorantii nu au cum sa inteleaga asta…..asa ca un simplu „Ignore” e de ajuns pentru ei 🙂

  106. mda.tipic celor ce le place stagnarea,confortul,chiar involutia.am intalnit si eu cativa care ziceau ca toate se invata cu timpul in viata (dar totusi eu cred ca e un fel de nu face azi ce poti lasa pe maine,si uite asa ne trezim frustrati la varsta a treia ca de ce nu a rasarit soarele si pe strada noastra ).sau chiar tineri care cred cu tarie in scoala vietii,mai bine zis a strazii,a cartierului (si se lasa condusi de versurile si imaginile din clipurile hip-hop,care le arata cat de misto e sa fi un ratat).dar cel mai tare mi-e mila de cei ce traiesc din amintiri,ce super a fost candva,ce tari au fost ei cand erau tineri,,,cand regretele iau locul viselor,suntem pierduti,imbatraniti,chiar morti ……ma autodenunt ca sunt un delasator,lenes si doar un bun teoretician,dar promit sa depun eforturi spre a descoperi steaua calauzitoare,nu doar la figurat…un an nou vesel ,multa bucurie si succes in continuare la toata lumea.

  107. Draga Pera noi cei care te apreciem si te iubim sintem farta care te sustine in drumul tau,nu pleca urechea la cei care nu au bun simt sau respect .Mergi inainte cu incredere,cei care teinteleg sint multi si inteligenti cu dorinta de a se autodepasi! UN AN NOU FERICIT si cu multa iubire!

  108. :)))…. ei au dreptate „asta le inveti cu timpul”…. doar ca trebuie sa ai pe cineva care sa te invete, sa te ghideze sau sa te inspire… atfel… timpul trece „degeaba”… oricum ei sunt haiosi ca sa nu spun caraghiosi :)))… La multi ani!

  109. In viata cu totii intalnim tot felul de oameni cu fel si fel de reactii, dar important este ca sa nu reactionezi si sa iei atitudine; precum spunea un preot odata.

  110. Buna Pera, abia acum ma uit la postarea asta si, coincidenta sau nu, cu jumatate de ora in urma s-a nimerit sa citesc o povestioara exemplificatoare care se potriveste de minune. Iat-o:
    „Un cunoscut profesor din SUA si-a inceput seminarul in fata a 200 de studenti fluturand o bancnota de 20 de dolari.
    – Cine doreste aceasta bancnota? intreba profesorul, iar sala se umplu de maini ridicate.
    Apoi profesorul ia bancnota si o mototoleste apoi adreseaza aceeiasi intrebare:
    – Cine doreste aceasta bancnota?
    Mainele au ramas in aer.
    Profesorul ia bancnota si o arunca pe podea o calca in picioare, o murdarese de praf, o sifoneaza groaznic.
    -Cine doreste aceasta bancnota?
    Mainele au ramas in continuare in aer.
    – Stiti de ce doriti aceasta bancnota dupa ce a fost mototolita, sifonata, murdarita de praf si calcata in picioare?
    Deoarece si-a pastrat valoarea.
    De multe ori suntem cazuti la pamant, ne simtim murdari de deciziile luate, suntem sifonati verbal si fizic suntem improscati cu noroi de diverse persoane. Important este sa ne pastram valoarea. Omul trebuie iubit si catalogat dupa valoarea sa, nu dupa o anumita circumstanta sau imprejurare.
    Pastrati-va valoarea oricare ar fi ea. Este singurul lucru ce nu va poate fi luat de nimeni si nimic.”
    Te felicit pentru tot ce faci si sa stii ca ajuti multa lume. Tine-o tot asa!

  111. Hi, Neat post. There’s a problem with your web site in internet explorer, would check this… IE still is the market leader and a good portion of people will miss your excellent writing because of this problem.

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.