Viziunea si misiunea ta in viata – manual ajutator gratuit

Pasul 1 in vocatie: Iubeste ziua de luni

Pasul 2 in vocatie: Ai grija sa nu te ratezi

Pasul 3 in vocatie: Un indiciu mare

Pasul 4 il avem in continuare

Foloseste-ti mintea ca sa obtii ce vrei in viata.

Importanta si puterea viziunii personale.

Exista o legatura foarte directa intre GAND si REALITATEA FIZICA.

Gasim acest concept explicat foarte bine in lucrarea lui Napoleon Hill, " Think and grow rich" , in filmul "The Secret" si in scrierile lui Buddha, acum 2600 de ani, a carui scrieri incep cu aceste cuvinte:

Suntem ceea ce gandim/Tot ce suntem se ridica din gandurile noastre/Cu gandurile noastre cream lumea

Vorbeste sau actioneaza cu o minte negativa si necazurile te vor urma asa cum roata urmeaza bivolul ce trage carul.

Suntem ceea ce gandim/Tot ce suntem se ridica din gandurile noastre/Cu gandurile noastre cream lumea

Vorbeste si actioneaza cu o minte curata si pozitiva si Fericirea te va urma precum umbra ta, de neclintit.

Poate o minte tulbure sa inteleaga calea?

Cel mai mare inamic al tau nu te poate rani asa cum te pot rani propriile tale ganduri lasate nesupravegheate.

Dar odata stapanite, gandurile te pot ajuta mai mult decat te pot ajuta chiar tatal sau mama ta.

Intre gand si realitate exista o legatura super reala,  solida si palpabila. Cum gandesti iti afecteaza sistemul de convingeri,  acesta iti afecteaza felul cum te porti si interactionezi cu lumea iar asta iti afecteaza rezultatele pe care le ai. Asadar gandul e strans legat de rezultatele tale in viata reala. Asta se poate observa si de o persoana cu bun simt care nu stie nimic despre dezvoltarea personala.

Atingerea succesului, indiferent ce insemana asta pentru fiecare dintre noi, nu este un accident. Este un rezultat intentionat pe care il atingem dupa ce ne hotaram sa ne urmam viziunea cu pasiune, stabilim scopuri si pasi prin care sa atingem visul si viziunea si ne antrenam abilitatile pentru a fi eficienti si productivi.

Am pregatit pentru azi un material gratuit care se cheama " Manual pentru misiunea si viziunea personala". Inainte de a trece la el sa iti spun cele 3 tehnici pe care trebuie sa le folosesti pentru a scoate maximul din acest material.

Tehnica numarul 1: Gandeste te la ce vrei, nu la ce nu vrei.

La pozitiv nu la negativ. Nu spune "vreau sa scap de datorii" sau "sa nu mai fumez".  Mintea nu intelege NEGATIVUL.

Cand zici " nu vreau sa mai fumez" mintea aude doar: " fumez, fumez"

Cand zici "nu vreau sa mai am datorii" mintea aude : " datorii, datorii"

Si asta vei avea cel mai mult in viata ta.

Sigmund Freud zicea "Lucrurile carora te opui cel mai tare vor fi prezente cel mai mult in viata ta"

Oamenii care se chinuie sa scape de greutate parca au aceeasi problema de ani de zile si desi incearca zeci de metode nimic nu pare sa dea rezultate.

Oameni care se chinuie sa scape de datorii au aceleasi probleme, vesnic in datorii.

Femeile care se plang ca au parte doar de barbati "porci' in viata lor ajung din nou si din nou sa intre in relatii cu acelasi tip de barbati.

Majoritatea oamenilor ajung sa se lupte vesnic cu aceeasi fantome.

Asadar, PRIMUL PAS e sa ne concentram pe CEEA CE VREM, iar ceea ce nu vrem va disparea automat cand avem ceea ce vrem.

De exemplu, daca vrei sa te trezesti la 6 dimineata sa alergi, nu spui " nu mai vreau sa dorm atat de mult". Daca scopul e sa nu dormi mult, mintea ta va intelege "dormi" si te vei trezi la 10 de fecare data.

Spune ca vrei sa te trezesti la 6 sa alergi. Astfel problema cu dormitul se va rezolva de la sine odata ce reusesti sa obtii ce vrei, adica sa alergi dimineata la ora 6.

Tehnica numarul 2: Motivatia.

O viziune personala este ceva ce ne motiveaza. Nu o facem doar ca sa fie facuta. Ne da energia si puterea sa urmam zilnic pasii pentru a o atinge.

Viziunea e o " imagine" ce declanseaza emotii si entuziasm.

Asadar, cand vei exersa crearea unei viziuni personale am sa te rog sa faci urmatorul lucru:

Noteaza pe o scara de la 1 la 10 intensitatea emotiilor pe care le simti cand scrii diverse viziuni , misiuni sau dorinte si vise.

De exemplu, daca eu as zice : "Vreau sa ajut cat mai multa lume" este ceva foarte vag. Imi place ideea dar nu este destul de concreta. Sa zicem ca as simti pe o scara de la 1 la 10 o motivatie de gradul 2 sau 3.

In schimb daca imi spun: "Vreau sa scriu un articol despre cat de importanta e viziunea personala si sa atasez la articol un mic manual despre cum sa iti creezi o viziune personala. Pe mine personal m-a ajutat foarte mult si daca macar 5% din oamenii care vor citi vor avea puterea interioara sa aplice ceea ce am pregatit pentru ei si isi creeaza o viziune personala,  am reusit sa imi depasesc asteptarile. Daca apoi se tin de ea si au rezultate,  am reusit sa ajut in mod real oameni din jurul meu. Mai mult, daca acesti oameni scriu pe blog despre viziunea si visul lor pentru a arata si celorlalti ca se poate si exista vointa, acest lucru ar motiva si restul oamenilor foarte mult, ceea ce ar fi cu adevarat o victorie. "

Pe o scara de la 1 la 10, viziunea asta ma motiveaza la gradul 8 sau 9. Si pentru ca motivatia de a face acest lucru e peste 8 mi-am luat 3 ore din timp, am interrupt orice alta activitate si am pregatit acest articol si manualul pentru crearea viziunii personale a fiecaruia.

Daca spui "vreau bani", in viziunea ta, e destul de vag. In schimb daca scrii ce vei face cu banii si cum iti vor schimba stilul de viata si iti vor aduce ceea ce vrei, motivatia de a te pune pe treaba creste foarte mult.

Asadar, cand scrii in manualul pentru viziune , orice vis, scop sau pas trebuie sa aiba grad de motivatie 8, 9 sau 10. Altfel nu vei trece la actiune. Selecteaza din tot ce vei scrie doar acele vise, scopuri si dorinte cu grad de motivatie 8, 9 sau 10.

Tehnica numarul 3

Inconjoara-te cu oameni care au vise ca tine si invata-i cum sa isi faca propria viziune. Una dintre cele mai rapide metode de a avea rezultate este sa ajuti pe cineva sa aibe rezultate. O sa primesti aripi cand vei invata si pe altii. Esti asemeni celor care te inconjori.

Asadar, PRIMU LUCRU pe care eu ti-l recomand sa-l faci este sa gasesti O persoana apropiata tie, sa scoti manualul pentru scrierea viziunii la imprimanta, sa pui acea persoana sa stea jos si sa incepi sa vorbesti cu ea.

Ajuta acea persoana sa isi defineasca scopurile, visele asa cum inveti tu acum sa le faci.

Crede-ma ca din tot ce am facut eu , am avut cele mai bogate experiente si invataminte atunci cand am invatat pe altcineva sa faca lucrurile pe care le faceam si eu la randul meu. Este o experienta de invatare unica si inveti de 10 ori mai repede decat atunci cand stai singur,  citesti si experimentezi.

Asadar, tehnica numarul 3 este sa inveti pe cineva apropiat si cu potential sa isi faca propria viziune de success.

Buun.

Misiunea si viziunea ta trebuie sa aibe imagine si text pe care il citesti.

Tabla cu viziunea.

Vei avea textul in manualul pentru viziune pe care trebuie sa il citesti in fiecare zi odata.

Mergi pe google images si cauta componente vizuale. Daca vrei o casa, cauta o poza asemanatoare cu casa pe care o vrei. Cu masina la fel. Cu imaginea ta de success la fel. Orice lucru din viziunea ta trebuie sa aiba si o imagine vizuala asociata.  Da copy si paste in word la acele imagini si apoi scoate-le la imprimanta.

Casa, masina, afacere, familie,stil de viata,  trebuie sa aiba o imagine pe care o privesti 60 de secunde in fiecare zi. Pune acest tablou undeva la vedere.

Citeste viziunea si priveste tabloul cu viziunea ZILNIC.

Acum, un lucru FOARTE IMPORTANT : De ce e important sa impartasesti vizinea?

Pentru ca unde-s multi puterea creste 🙂

Iti iei un angajement in fata noastra a tuturor ca iti vei urma misiunea si viziunea. Si cand alti oameni vad prind curaj. Daca nu faci azi 15-20 de minute sa iti faci scenariul si tabloul cu viziunea, sansele scad rapid sa mai ai timp si chef maine. Vei fi coplesit/a de problemele zilnice si NU O SA FACI CEL MAI IMPORTANT LUCRU DIN VIATA TA. Viziunea a ceea ce vrei sa devii si a ceea ce vrei sa ai. Stilul de viata pe care ti-l doresti si la care acum visezi.  Daca nu iti faci viziunea acum, nu e problema, insemana ca nu esti inca pregatit/a si va veni o zi cand vei fi.

Asadar, respecta cele 3 tehnici de mai sus, descarca manualul pentru misiunea si viziunea ta personala, posteaza un comentariu sub acest post cu viziunea ta si apoi cauta pe cineva pe care pti ajuta sa isi faca viziunea.

Daca postezi viziunea ta mai jos o sa ma ajuti si pe mine sa creez materialele necesare pentru a te ajuta sa faci pas dupa pas si sa te apropi de realizarea visului tau.

Descarca aici cu click dreapta si "save as" sau "save target as" : Personalitate alfa-viziunea ta personala

 

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

P.S. Joi, 11 septembrie 2014, poti participa gratuit la seminarul ”Descopera-ti vocatia” din Timisoara la care sunt inscrisi deja 200 de oameni. Deasemenea ne putem vedea la acelasi seminar in Cluj, Bucuresti si Iasi in octombrie si noiembrie.

Pentur participare e nevoie sa te inscrii cu nume, email si numar de telefon, aici: http://www.personalitatealfa.com/evenimente/evenimente-live-2014/

 

 

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

124 de răspunsuri

  1. Dupa ce am citit aceste randuri m-am gandit ca, si eu doream sa stau singur sa am un loc de munca sa pot sa fac ce vreau si uite ca, visul meu a devenit realitate. Si acum visul e sa am casa mea sa nu mai stau in chirie sa platesc altcuiva si sa platesc pt. viitoarea mea casa !
    Sper ca cat mai curand sa pot reveni sa scriu ca, visul a devenit realitate si sa pot vb. de urmatorul vis.

    1. 1. Sa ma impac cu mine insumi (10).
      2. Sa imi constuiesc casa mult visata de cand eram un copil, intr-un loc mirific pe care l-am vizitat deja(10).
      3. Sa editez prima carte si sa o promovez in toata lumea. Sa aiba un real suscces ca SEX IN THE CITY sau mai mare (10).
      4. Sa calatoresc peste tot in lume si sa vad ficare capitala din Europa si de ce nu America(10).
      5. Sa ajung in Paris intr-o vacanta de neuitat(9).
      6. Sa fiu sanatoasa si toti cei din jurul meu pe care ii iubesc(10).
      7. Sa am masinuta pe care de multi ani o visez si mi-o doresc(10).
      8. Sa devin cea mai cunoascuta scriitoare din lume in urmatorii 10 ani (10).
      9. Sa ajung sa o cunosc Sarah Jessica Parker actrita mea preferata(10).
      10. Sa urc pe o scena si sa vorbesc in fata la o 1000 de adolescenti despre cum sa aleaga calea lor si nu ale parintilor, buncilor(10).
      11. Sa nu mai fiu o persoana introvertita(10).
      12. Sa cunosc oameni noi cu adevarate valori sociale de la care sa invat permanent (9).
      13. Sa ajung intr-o emisiune televizata de la noi din tara pentru a imi promova cartea(10).
      14. Sa imi public prima carte si sa fie un real succes(10).
      15. Cartea mea sa se numeasca asa cum imi doresc eu(10).
      16. Sa contribui pentru a face o lume mai buna prin schimbare si daruire(10).
      17. Sa devin independenta financiar pentru tot restul vietii mele(10)
      18. Sa ajut copii orfani incercand sa le ofer un viitor macar la o parte dintre ei(10).
      19. Sa devin celebra in toata lumea(10).
      20. Sa schimb mentalitati si sa ofer ajutor spre o lume mai buna(10).
      21. Sa raman vesnic tanara macar mental dar si fizic(10).
      22. Sa deschid o scoala de frumusete interioara pentru toate femeile care cer ajutor si au nevoie de asta(10).
      23. Sa scot un film propriu in care sa si joc si sa aiba un succes rasunator(10).
      24. Sa devin un om mai bun si sa-i ajut si pe cei din jurul meu sa devina la fel(10).
      PS: Am scris 24 de motive pentru ca atatia ani am si inca nu am reusit sa fac nimic din toate astea spre rusinea mea.

      1. Salut, îmi place ce ai scris. Mă regăsesc destul de mult începe scrise de tine. Eu câteva puncte de acolo le-am realiat, dar mai e mult pana departe. Mi-ar plăcea sa ne vedem și sa discutam mai pe larg despre viziunea ta și a mea asupra vieții.

      2. wow!! cat de mult se apropie ceea ce iti doresti tu cu ceea ce am obtinut eu in ultimii 3 ani 😀 mi’ar placea sa discutam (: ma gasesti pe facebook Apetrei Otilia

  2. vreau o casa mica,cocheta,o masina frumoasa(am un gust aparte)vreau o sotie frumoasa dupa care sa ma topesc cand o privesc,o afacere care sa-mi asigure strictul necesar,un corp de invidiat fara excese,o alimentatie sanatoasa!eu vreau multe…dar nu stiu ce anume imi lipseste de nu pot merge pana la capat in realizarea anumitor dorintze!am 25 de ani…simt ca viata mea se scurge si eu nu am realizat nimic!am citit o droaie de articole,pdf-uri si in loc sa evoluez…:mi-am pierdut prietenii,stau cu o fata pentru care nu am nici un sentiment(in timp ce plang dupa toate fetele frumoase pe care le vad),sunt plin de datorii,multe persoane nu au baza in mine,stau singur in casa,nu ies nicaieri,nu am cu cine!Sunt in pragul depresiei si parca nimic nu ma poate scoate din asta!sunt balbait si de o vreme vorbesc din ce in ce mai rau!ma gandesc ca traiesc degeabadar in acelasi timp…ma gandesc ca e josnic ptr un barbat sa-si planga de mila!dar sunt distrus!

  3. eu nu pot scrie ce vis am pt ca e mult prea mare ca sa/l realizez asa…in modul asta ….sa/mi citeasca toti mesajul,dar o sa completez carticica ta,si o sa ma pun cat mai fata in fata cu mine insami,ca nu are cum sa/mi strice,dimpotriva!cu bine!

  4. Vreau sa fac cursuri de parasutism, sa ma dau cu parapanta; vreau ca la vara sa am un costum de scafandru si sa fac scumfundari; vreau sa fut o fata de nota 10 (bruneta cu ochii verzi :D); vreau sa termin cu cele peste 15 restante si sa intru in licenta. toate astea vreau sa mi se intample pana in iunie

  5. Am primit azi mesajul,am citit cartea in intregime si e foarte interesanta si mi se apropie foarte mult in ideea cu visul,viziunea,si care sunt pe cale sa le realizez.Nu ma mai desparte foarte mult. Ceea ce nu am avut insa niciodata,a fost un mentor. Aici ma refer la o persoana apropiata sau un cunoscut care sa-mi dea vreun sfat;dar am avut ocazia sa cunosc multe persoane cu bune si rele si ii consider pe toti acesti oameni „mentori”,pentru ca in viata din toate ai de invatat.
    Dupa ce am realizat ceea ce imi doresc o sa-ti scriu mai multe si asta pentru a primi totusi macar o caracterizare de la cineva cu ganduri si idei asemanatoare cu ale mele.Salut!

  6. Dupa ce am citit acest articol mi-am zis "vreau sa ma uit la filmul The Secret". Acest film nici nu am stiut ca exista, oricum am ramas uluit ce am vazut acolo, mi-am dat seama unde gresesc atunci cand nu am parte de reusite. RECOMAND TUTUROR ACEST FILM

  7. salutare,
    am inceput sa colaborez cu o firma germana. Realizez ca e o mare sansa pentru mine de a reusii intr-unul din aspecte in viata. Imi doresc ca in urmatorii 4 -5 ani sa devin director general la aceasta companie (director pe Romania, sa nu se inteleaga gresit) 🙂
    Dar pana atunci visez la primul pas, manager de grup – si asta pana in vara.
    numai bine.

  8. da, visele… ii multumesc in primul rand lui pera pentru grija pe care o are de toti pospaitii care nu se pot aduna…
    de multa vreme ma tot gandesc la faptul ca eu nu am nici un vis, plan de viitor, nu imi doresc nimic si asta si primesc NIMIC…
    am cerut o blonda voluptoasa si acum o am. o afacere prospera si acum o am. o masina buna si o am. cred in sistem, functioneaza. problema Mea e ca nu gasesc un scop care sa imi asigure CONTINUITATEA…
    daca o sa mi doresc sa urc pe Himalaia sunt sigur ca o sa pot. si ce o sa fac? sa dau un ochi pe acolo si sa zic: hai inapoi? sa am un mercedes nou nout – si apoi ce? o sa fiu mai fericit?
    1 milion de dolari – lupti pentru el ani buni si cand il ai iti dai seama ca nu te implineste… o casa, o masa imbelsugata, toate sunt LUCRURI care isi pierd valoarea odata ce le-ai obtinut! de ce mi le-asi mai dori atunci? DA STIU, conteaza drumul, nu medalia – dar cum te simti ca ai luptat tot timpul pentru ceva care, pentru tine are acum valoare ZERO? excitatia provocata de masina a durat la mine o saptamana, poate doua… nu ca acum nu mai merg cu ea, poate ca daca mi-ar lipsi 1 luna asi aprecia-o din nou…
    poate ca pentru societate esti un exemplar de succes, cine a mai realizat ce ai realizat tu (ai casa, masina, familie, copii, bani – ce ti ai mai putea dori?), dar tu te simti SUB pamant…
    de ce sa mai caut dragostea daca ea dureaza doar un timp limitat? ce fac dupa? sar la alta? pana la 100 de ani? doi copii de aci unul de dincolo… ce frumos ar fii, doar eu stiu ce vreau, IUBIRE !
    asta e problema mea, ca nu imi pot defini visul. dati mi exemplu de ceva care sa merite o VIATA de OM!
    asi avea unul, sa zbor prin propriile mijloace – fara dispozitive ajutatoare… nu ca asi crede ca e imposibil (desi n-am vazut prea multi zburand pe aci), dar ce fac daca o sa ma trezesc si o sa vad ca sunt in aer? ca nu o sa zbor razant cu pamantul…
    ce ditai "articolul" am scris, nu o sa se oboseasca prea multi sa-l citeasca 😉
    succese

    1. Salut sory!
      Daca lucrurile stau asa cum spui, de ce nu te apuci sa „daruiesti”? Daca ai o blonda voluptoasa, bucura-te de ea si invata-i si pe altii cum pot avea (vezi ca e un baiat pe la commenturi care isi doreste o bruneta ;o)) ). Daca ai o casa, o masina luxoasa, sunt convins ca sunt multi care isi doresc … Daca ai o firma care este „pe crestere” si ai facut si milionul de euro, inseamna ca ai o reteta a succesului pe care mi-as dori sa mi-o impartasesti si mie…
      Pentru tine explicatia trebuie sa fie simpla! Presupun ca ai fost la mare, pe plaja si mi-e imposibil sa cred ca nu ai vazut copiii cum costruiesc castele de nisip. Ideea este simpla: dupa ce termina de constrit ce se intampla? Le darama. De ce? Pentru ca trebuie sa construiasca unul mai mare si mai frumos. Face parte din natura umana si este cheia progresului. Nu spun sa te apuci sa darami sau sa distrugi, spun doar ca daca incepi sa impartasesti din experienta ta (si „pozitive” dar mai ales „negativele”), retete de succes, etc. s-ar putea ca starea ta de spirit sa devina alta. Uita-te la Marius Ghenea (eu unul il admir si pe el si pe altii in incercarea mea de a gasi un mentor) care s-a transformat intr-un business angel. De ce crezi tu ca face asta?
      Daca tara asta are, sa zicem 10 milionari in euro, cum ar fi daca ar avea 100 sau 1000 de milionari !?! Cum te-ai simtii tu daca in loc de manelisti pe plaja la mare sa zicem, ai vedea oameni foarte bogati, unde mai pui ca o parte dintre acestia sa fie bogati datorita tie si inspiratiei de la tine?
      Poate facem candva un dialog mai detaliat.
      Te salut, numai bine!

        1. Multumesc mult Mihaela pentru apreciere. A fost mai degraba o reactie la ce a spus sory. Daca si sory gaseste ceva util in ce am spus eu (sau ceilalti cititori), cu atat mai bine!
          p.s. Bucuresti, Romania ;o)))

  9. Vreau sa ajung fotbalist la echipa Dinamo Bucuresti.Deasemenea vreau sa ajung cu aceasta echipa pe culmile celebritatii,sa o duc acolo unde nu a mai ajuns niciodata.
    Voi munci din greu pentru implinirea visului.E singura cale!
    Cand voi ajunge acolo sus,nu voi uita de unde am plecat.Imi voi rasplati familia pentru toate sacrificiile mici sau mari facute pentru mine.
    Cu banii multi care ii voi lua ca salariu o voi rasplati pe maicamea pentru anii petrecuti peste hotare,pentru toate lacrimile ei care au cazut intr-o casa straina.Pentru toate momentele in care vroia sa vina acasa insa stia ca nu poate pentru ca are doi copii carora le trebuie mancare,haine,etc.
    Imi voi rasplati tatal pentru toate momentele cand m-a facut sa rad,pentru toate momentele cand venea acasa cu mana umflata si cu dureri pe tot corpul de la munca si tot avea puterea sa ma faca sa rad.Nu prea se pricepe la incurajari insa stiu ca si el vrea sa ma vada la Dinamo,pe piscurile celebritatii.
    O voi rasplati pe bunica mea care la peste 55 de ani este peste hotare pentru a-mi crea o viata buna.O voi rasplati pentru ca de fiecare data,din putinul ei mi-a dat si mie.Tin minte cum se ducea sa munceasca cu sapa la altii pentru niste bani.Si cand venea seara cu banii munciti ne lua mancare ca sa infruptam din ea.
    Desi exagera cu bautura si mi-a creat momente foarte grele fiind in stare de ebrietate,toate ii sunt iertate.
    Voi ajunge la Dinamo si apoi poate chiar mai sus.Liverpool,Real Madrid…sa vedem ce oferte voi avea.
    Si cand voi ajunge acolo sus imi voi reaminti cu placere de momentul in care am postat pe acest blog si voi zambi.Le voi arata blog-ul nepotilor mei si le voi explica zambind scarpinandu-ma pe barba deabia rasa:
    "Aici a inceput totul….."

  10. Interesant…Aproape tot timpu ma uimesti cu cate ceva,imi place,stii sa scrii cu adevarat parerea mea 🙂
    Momentam am un singur vis sa termin facultatea..dupa care sa imi gasesc un serviciu sau sa deschid o afacere cumva…
    Bafta!!!

  11. In fiecare zi incerc sa constientizez ce imi doresc si inca nu am reusit sa ma inteleg;stiu doar ca vreau sa ma adun, sa am o viata coerenta,acum parca traiesc in cioburi,stiu ca vreau, nu stiu ce vreau,stiu ca ma risipesc, nu stiu de unde sa incep sa ma adun, parca imi tin respiratia in timp ce toata lumea in jurul meu imi umple plamanii cu oxigen…Visul meu…sa am curajul pana nu-mi trece timpul, de a recunoaste lucrurile pe care le vreau, de a iesi din lene, nesimtire, nepasare si a face ceea ce doar eu pot face ca sa nu mai simt ca ma omor pentru ca imi este frica sa traiesc

  12. Despre misiunea si viziunea mea in viata sunt multe de scris, dar ma straduiesc sa fiu scurt 🙂
    Misiunea mea este sa fac o contributie majora pentru 10.000 de oameni din Romania, de a-si indeplini visurile, scopurile, telurile! Deci o diferenta majora in vietile lor!!! Marturisesc ca am inceput asta cu vreo 7 ani in urma, fara sa stiu ca vreau asta. Acum dupa 7 ani, imi dau seama ca am reusit cam 0,5% din cauza ca n-am avut un plan si claritatea viziunii 🙁 dar am cautat incontinuu. Acum stiu si cum sa fac asta 🙂 Daca acum 7 ani vroiam doar sa scap de saracie, si mi se parea ca a ajunge la un venit minim lunar de 1000 $ era ca si cum as escalada Everestul, dupa 2 ani s-a intamplat asta, iar de 5 ani incoace veniturile mele lunare medii au tot crescut an de an, si a face si 10.000 de euro lunar, acum mi se pare un un fis !!! Vorbesc serios !!! In ultimii 7 ani am inceput cateva afaceri de MLM-Network Marketing si am contribuit catorva zeci de familii. Acum am propria viziune de business MLM si am facut primele demersuri ptr propria afacere (practic sunt 2 afaceri intr-una singura) clasica si de MLM in acelasi timp, cu scopul de a ridica nivelul de educatie orientata catre succes pentru romani !!!
    Pentru mine, familia mea, prietenii mei imi doresc sa vedem toata lumea impreuna, toate locurile frumoase si interesante de pe Terra, o Libertate Financiara deplina, adica anu mai fi nevoit sa muncesc vreodata ptr bani sau ptr traiul zilnic, ci doar din placere si pasiune ptr urmatorii 10.000 de romani !!!
    In plus, ptr mine personal, un scop major este sa vad Terra din spatiu, de pe orbita, dintr-o Naveta Spatiala (turism spatial, deja e coada, iar urmatoarele locuri sun disponibile abea prin 2015). Am fost scurt?
    Mult succes tuturor

  13. buna,eram singura si trista dar dechizand mail am gasit a gasit aceste minunate randuri care m-au facut sa ma simnt dintr-o data mai bine,chiar aveam nevoi de ceva dar sigur nu stiu sa spun in cuvinte de ceva bun,sincer si plin de energie pozitiva.si acum cred ca chiar de asta aveam nevoie.va multumesc ca axistati.

  14. Vreau sa ma casatoresc si sa am o familie fericita, o afacere proprie care sa imi aduca venituri suficiente pentru a depasi pragul saraciei si sa ma scape de datorii.
    Cred ca astea ar fi cele mai importante dorinte pentru moment.
    Voi reveni.
    Bafta tuturor :)!

  15. Suuper ideia cu scrisul, am vazut si eu filmul " secret" si am fost uimit ca tot ce trebuie sa faci este sa iti doresti, dar desigur trebuie si sa actionezi – caci nimic nu vine de la sine, cit despre Napoleon hill, am citit in vacanta de iarna o carte de a lui care m-a ajutat sa imi definesc scopurile, si uite ca aici vine si mesajul tau care e ceea ce am nevoie pentru a mi suplini icrederea ca trebuie sa reusesc, iar cu zice Kiyusaki " " trebuie sa fiu bogat – deoarece te am pe tine " dar bogatie e inclusa si in acele lucruri spirituale care fac parte din viata noastra pe acest pamint.
    succes tuturor – si vedeti ca e februarie deja – foc la ghete si concentrare la eforturile depuse.:)

  16. F bun articolul. Cam tot ce scrii tu e f bun dealtfel. Ai entuziasm si bucurie. Ca sa-ti reuseasca tot ce-ti propui, mai trebuie sa fie si Dumnezeu de acord, zic io…Mult succes:)

  17. Buna,
    Am urmarit sa descarc manualul…Imi spune ca e ceva corupt. I s-a mai intamplat cuiva asta?
    Ard de nerabdare sa vad ce scrii si acolo :0

  18. Imi place foarte mult ceea ce scrii si ma ajuta enorm sa ma cunosc mai bine. VISUL MEU ESTE SA IMI FAC O CARIERA SI VOI FACE CEVA SA MI-L INDEPLINESC, ADICA MA VOI INSCRIE LA UN MASTERAT IN DOMENIUL IN CARE LUCREZ, PT. A -MI APROFUNDA CUNOSTINTELE.

  19. Nice…
    Sper ca cei care viseaza navete spatiale si Himalaya chiar sa isi traiasca visul.
    Daca vei vizualiza plaja si gagici cateva saptamani, nu vei ajunge acolo daca NU FACI NIMIC in directia aceea.
    De fapt, am observat ca atunci cand esti focusat si faci deja ceea ce doresti sa faci, incep sa apara ocazii (dar si obstacole) care te conduc incet catre visul tau.
    Aveti o viata, traiti-o!
    1% inspiratie, 99% transpiratie. Cam asta e calea pentru majoritatea dintre noi.
    All the best,
    Aikido

  20. vreau sa fac pace cu mine. sa merg la cursul de teatru, sa imi fac prieteni si sa gasesc un partener pentru tango… vreau multe, multe si unele nu atat de clare nici pentru mine… stiu:) o sa fac o selectie… dar cel mai mult vreau sa imi placa viata mea, deci sa fac ce-mi place si sa ma simt bine cu asta 😛

  21. Affirmatiile nu ar trebui sa contina cuvantul "vreau" deoarece spune subconstientului ca duce lipsa de ceva. Daca spui ceva ca si cum deja ar fi in realitate subconstientul va simti diferenta si atunci va aduce in realitate ceea ce afirmi ca ai sau esti sau faci.
    ex. "Ma trezesc in fiecare dimineata la 6"

  22. Astept cu drag si mare interes ceea ce scri, de multe ori lucruri testate sau simtite de mine, dar ele vin ca sa intareasca, sa imi confirme sau sa imi descopere orizontul spre viitor.
    Dincolo de mine, te ador 🙂 pentru ca ma inveti sa citesc si ce sa citesc.
    In mine, esti o umbra de cunoastere si te ascult.
    Iti multumesc.

  23. da…visele,e foarte bine sa ai vise k acestea te pot ajuta sa obtii ceea ce iti doresti dar dak nu ai vise? sau dak nu iti doresti? sau mai bine spus k nu ai ceva sa te motiveze atat de mult sa ai ceea ce ti-ai propus cel putin pot spune k toti avem vise dar nu toti ajungem la ele! Eu de exemplu am cateva vise imi propun sa devina realitate pe rand bineiteles dar mi se ia dupa un anumit timp de ce nu pot continua? si cad mereu in delasare? pt k nu imi mai doresc?

  24. comentati aceasta situatie,si sa invatam, ce se intampla in viata noastra daca vizualizam ce ne dorim, sa se implineasca.Din anul 2004 ianuarie 15,ora 17 am decupat si lipit pe tablia de la pat o fotografie cu un model de masina,care nu sa construit niciodata x 90, cu nume autohton.Iata ce am scris atunci pe aceata poza:ma gandesc la tine si te doresc x90.Acum am un SUV asemanator cu modelul din poza,dar difera culoarea.Am poza si acum lipita.Momentan imi doresc o familie si vad alaturi de mine o femeie si un baietel,dar fara chip,si totusi ii simt foarte aproape.Viata e o minune si o sa pastram legatura,cand se va schimba ceva.Vreti ca viata sa vi se schimbe in bine??? dansati salsa si tango argentinian.

  25. Am 17 ani jumate si imi trebuie o gramada de valori morale si materiale(calitati si bani) pt a ma simtit complet!:) Deocamdata cred k sunt deabia la inceput pt k simt k ma park incep sa ma indrept spre calea cea buna. Deocamdata imi lipsesc foarte multe si am nevoie de mult mai multa ambitie,determinare si eficienta si multe altele lucruri pe care nu le am acum…defapt…cand vine vb de valori morale sunt praf:|…iar cand vine vb de bani…sunt un dependent de parinti pt k alocatia nu e de ajuns…din pacate parintii mei sunt stransi sau foarte stransi la buzunare…mai ales cu criza asta economica…nush exact cat de bn stau cu banii ca nu prea vor sa-mi comunice mie…iar eu am o gramada de frustrari din cauza asta deoarece imi trebuie bani k sa evoluez! Am de imbunatatit aspectul fizic, vestimentatia, sanatatea, sa-mi permit sa ma distrez mai mult,imi trebuie bani de carnet, de masina(Seat Leon)fix asta…si sa manc chiar si mai bn…adik mai sanatos,mai variat,mai gustos, mai mult;)si dak le am pe astea frate…iti spun…pot sa evoluez linistit cu femeile,prietenii,scoala.La ora actuala ma interesez de afacerile online…(cum se fac , cat pot castiga, dak ma pot descurca etc) si slujbe de vara k acum am scoala..slujbe bune raport salar- dificultate.Altcumva nu vad cum as putea sa fac bani! Altceva nimic nu mai imi trebuie acum cat sunt tanar!!! Ce altceva mi-ar mai trebui?! Avandu-le pe astea sunt cat se poate de complet si multumit de viata! Usor de visat…prea greu de indeplinit visele…sper sa reusesc! Pera dak ma poti ajuta cu un sfat sau mai multe, te rog s-o faci! Cu stima si respect numai bn iti doresc!:)

  26. Ei bine, eu o sa va spun despre primul meu vis realizat: sa merg la Roma! Eram in facultate (2001), adoram limba italiana, melodicitatea ei si-mi doream enorm sa merg la Roma. Am inceput sa economisesc 5 euro din bursa lunara (uneori chiar 10 euro) si mi-am stabilit deadline pentru a vizita Roma anul 2007 (adica dupa maxim 5 ani de la terminarea studiilor). Unul dintre bunii mei prieteni din facultate a ajuns la Roma in 2002 si in vara lui 2003 m-a invitat sa-mi realizez visul: 2 saptamani la Roma! Am fost atat de emotionata si bulversata ca aproape am refuzat invitatia. Aveam in cap ideea ca daca imi implinesc acel vis la ce voi mai visa?! Stupid idea, I know! Nu aveam inca banii necesari nici macar pentru biletul de autocar, dar mi l-au cumparat parintii mei si iaca, dupa 2 zile si 1 noapte pe autocar am ajuns la Roma. Prietenul meu drag, cel care m-a ajutat sa-mi realizez primul vis important, n-a tinut cont de oboseala mea dupa atata drum si "m-a tarat" in seara in care am ajus la Colosseum. Era o seara splendida de august si intr-adevar doar cand am ajus in fata acelui simbol al orasului mi-am dat seama ca sunt intradevar acolo, in Roma visurilor mele si mi-au dat lacrimile…
    De atunci mi s-au implinit multe alte vise….si am inca o gramada de implinit. Si stiu ca e important sa-ti doresti cu adevarat si sa incerci sa si faci ceva in directia dorita. In Alchimistul lui Paulo Coelho autorul scria ca atunci cand iti doresti ceva cu adevarat intreg universul lucreaza ca tu sa-ti realizezi visul!

  27. Imi doresc sa am parte de o iubire eterna:));sa ma trezesc in fiecare dimineata si sa zambesc alaturi de barbatul pe care-l iubesc si care e topit dupa mine.Vreau o iubire k in filme,k in fiecare zi petrecuta alaturi de el,sa devina tot mai frumoasa alaturi de copii:))si sa ajungem asa plimbandu-ne prin parc si la 80 de ani.Vreau o familie fericita,inconjurata de prieteni.Vreau clipe frumoase,petrecute alaturi de cei dragi.Vreau sa ma plimb peste tot in lume.Vreau sa fiu stapana mea,pe plan financiar,sa am firma mea si tot ce fac sa fie facut din pasiune.Vreau sa am bani de sa nu am ce sa fac cu ei:))Vreau sa-i fac fericiti pe altii,sa-i ajut sa zambeasca,oricum ar fi asta.Vreau sa fiu puternica,sa-i inlatur pe cei corupti.Vreau cam de toate:))

  28. Majoritatea spune-ti ce vreti si sincer totul e realizabil,nu trebuie decat sa va miscati din zona de confort si ca + nu au sanse muschi sa se atrofieze;))
    De ex: o domnisoara vrea la teatru.simplu vezi ce ai nevoie ca sa ajungi acolo iti faci o lista si incepi pronind de pe acea lista sa ajungi la realizari…
    tango:-? sunt foarte multe persoane care cauta un partener de dans.etc
    P.S.
    tipul nu era sarac…doar se muta :))

  29. eu am doua vise e posibil asa ceva? si nu stiu inspre care sa ma indrept e drept sunt vise mari dar ma voi stradui cu toata fiinta mea:D…….. 1Vreau sa fac armata care ma atrage enorm si sa ajung un om important sa umblu pe dincolo sa lupt sa fiu activ toata viata:)
    2Vreau sa ajung peste ceva ani sa fiu pe o insula calda, populata bineinteles:D(detest singuratatea) sa am o casa frumoasa, o masina decapotabila cu care sa ma plimb prin oras intro camasa stil miami, cu niste bermude si in slapi si sa ma doara in cot de toti, sa fiu liber si independnt si cu doua tipe frumoase:D………………………imi doresc si o familie da nu asa sigur… nu stiu ce este cu mine vreau sa iubesc dar nici unul din vise nu ma aduce in postura de familist, miar placea si parerea voastra:)

  30. Eu am citit cu nerasuflare toate cele scrise de tine si m-am bucurat sa aflu ca sunt poate printre putinele care ma simpt cu adevarat realizata ,fericitata si asta fiindca de multa vreme eu chiar practic tot ceea ce ai scris in acest articol inca de multi ani si am primit rezultate pozitive la tot ce am vrut sa mi se intample.tin sati spun ca sunt o fire optimista si cu o gandire pozitiva de invidiat.eu fac si tratez pe foarte multi prin aceeasi metode cu care si tu ajuti la randul tau .Ma bucur ca am dat de tine si imi place tot ceea ce faci ,voi ramane in continuare fidela articolelor tale si mai stii poate o data voi scrie si eu ceva

  31. vreau, sa am aceeasi ,,stare" in momentul in care traiesc un lucru , la fel cu starea pe care o am in momentul in care il ,,visez".

  32. Visul meu este sa…am un vis 🙁 vreau sa lupt cu pasiune,asa cum ziceai si tu pentru ceva, vreau sa fiu o persoana puternica…problema e ca nu stiu unde sa gasesc forta asta,nu stiu pentru ce sa lupt probabil. Sunt genul de persoana care nu facea nimic din ce era interzis,eram un copil model chiar si in scoala,eram cam obsedata de ideea asta…si acuma imi pare rau..am ajuns sa imi fie frica de tot ce e nou…stiu ca am potential dar nu stiu sa ma folosesc de el…mi-e frica de lumea in care traiesc parca..Cea mai mare problema a mea este ca incep sa tremur cand e vorba de lucruri noi(interviu,examen,intalnire cu oameni noi..)stiu ca e o problema psihologica,si pana acuma credeam ca o sa scap de ea daca imi pun ideea "sa nu mai tremur" in cap..dar acuma ca am citit blogul acesta imi dau seama ca asta e cea mai proasta solutie 🙁 daca m-ati putea ajuta cu un sfat as fi foarte recunoscatoare,pentru ca pentru mine e un adevarat chin 🙁 incepe sa mi se extinda problema si la lucruri pe care pot sa le consider normale,banale(beau o cafea cu o prietena si incepe sa-mi tremure mana pentru ca ma gandesc sa nu-mi tremure…). Va multumesc anticipat.

  33. Vreau vreau vreau…
    Articolul este interesant si aparte dar dupa toti acei "VREAU", ACTIONATI!!! "The Secret" nu pune accentul pe "Act" ci doar iti descrie cum sa incepi.

  34. De cand am citit primele randuri am inceput sa ma simt mai bine cu mine, sa am o liniste interioara la care visam si ma rugam sa o am demult. Am dat intamplator peste lucrarea Personalitatea Alfa ( cu toate ca, chiar cred cu tarie ca nu e nimic intamplator), si am citit pe nerasuflate fiecare rand, mai mult ma intristam cand vedeam ca ajungla pagina 72…
    Ce mi-a venit prima data in gand este ca trebuie sa le impartasesc prietenilor mei aceste randuri de mare calitate. Asa ca i-am „obligat” sa citeasca Personalitatea Alfa…astept feedback..
    Imi face mare placere sa savurez randurile de pe acest site…Iti multumesc, si te admir pentru ca publici aceste materiale
    Dar ca toti, ( sau aproape), am si eu niste Vise…care sper, ca sunt cat mai aproape de a deveni Realitati..
    Visul meu este sa ajung la Paris anul acesta, sa umez un master in Marea Britanie si lista poate continua…

  35. In primul rand vreau sa iti multumesc, pe mine personal m-ai ajutat foarte mult prin aceste articole.
    Am multe vise, trebuie sa recunosc dar, cel mai mare este sa ajung un bun psiholog.

  36. "Gloriei nu-i pasă de noi când alergăm după ea. Când însă îi întoarcem spatele, ea va alerga după noi."(C.Brancusi) sau cum se zice in popor:"Cel ce se va inalta se va smeri iar cel ce se va smeri se va inalta".Asta cred ca trebuie luat in considerare deasemena caci altfel se va ajunge la oameni de succes care vor fi rai si egoisti.

  37. ce-mi doresc momentan cel mai mult si mai mult este sa pot sa ma exprim si sa-mi depasesc barierele. ma simt frustrata ca nu pot vorbi coerent, nu ma pot aduna cand discut cu cineva…. deocamdata imi doresc enorm sa reusesc sa ma fac inteleasa, sa stiu sa folosesc cuvintele. apoi urmeaza ce vor si ceilalti 😀 excursii, bani, am uitat sa pun joc inainte …. lucrurile obisnuite

  38. Este grozav ca exista cineva care vrea cu adevarat sa ajute.Iti doresc succes cu aceasta meserie forate frumoasa si nobila.Mi-a placut tot ce am citit aici intr-adevar sunt lucruri pe care oricine le poate aplica indiferent de varsta,experiente,fiecare dintre noi are ceva special care se asteapta sa fie descoperit.Si acela care a descoperit cu adevarat ce l-ar putea face fericit o viata intreaga dincolo de lucruri materiale,firesti merita un premiu de excelenta.La cat mai multe realizari frumoase:))

  39. salut! citesc cred ca la nesfirsit aceste mesaje si ma bucur cit de mult oamenii isi doresc ceva si apoi realizeaza.eu am o problema,nu stiu ce imi doresc…sint in SUA de aproape un an,la inceput aveam datorii si asta era scopul de a le da aveam 3 joburi si am reusit si le-am dat,dupa care parca scopul s-a risipt si am intrat in o lene nefireasca in care tot ce ma bucura e doar mincarea fara limita si dormitul atit.mi-e sila de mine,fug de decizii,mi-e lene de tot! vreau ajutor!

  40. ce imi doresc foarte mult este sa devin independenta financiar de ai mei parinti …lucrul asta mi-l doresc de pe la 15 ani … se si intampla de la o vreme 🙂 , vreu sa ma mut din casa lor sa stau sigura sau cu o prietena ,vreau si o masinutza una mica si rosie 😀 , si ce imi este foarte clar il vreu pe Vlad inapoi ….cam asta imi doresc eu in momentul de fata

  41. Imi doresc enorm sa ma angajez la McDondald's ,sa-mi fac fff multi prieteni ,sa avem activitati comune si in afara locului de munca…. Cu timpul vreu sa evoluez, sa trec prin toate etapele profesionale si sa ajunga manager,,,, ca stiu ca pot
    PS: imi plac fff mult arcicoleletale,ma ajuta ff mult

  42. Vreau…vreau… sa obtin absolutul in cunoastere
    apropo Alina sper sa nu iti indeplinesti visul de a lucra la McD poate doar daca iti place forma de sclavie profesionala in bunul sens al cuvantului
    iti spun asta ca am lucrat 2 sapt la McD

  43. salut pera! viziunea mea e sa fiu independent ..liber …TREAZ…. sunt antrenor personal de fitness…viziunea mea e sa fiu foarte foarte bun si sa ofer calitate maxima in tot ceea ce fac… femeile…absolut barbat natural care iubesc femeile ce imi plac si ele ma iubesc la fel… casa…. si sa ii ajut pe cei din jur pe plan fizic psihic si spiritual.

  44. Pera, esti cel mai tare. 🙂
    Iti multumesc pentru tot. Sper ca viziunea mea sa se indeplineasca intr-o zi. In primul rand as vrea ca situatia noastra materiala sa se imbunatateasca, apoi, ca mai departe sa pot sa-mi dezvolt una din pasiuni si sa intru la o facultate la care sa-mi placa ce invat … Inca nu m-am decis ce dar ma gandesc sa merg mai departe fie pe muzica, fie ceva IT, fie fotografie, inca nu sunt sigur … totusi cred ca as vrea ceva multimedia, dar fiind la profil uman la liceu nu stiu daca o sa mearga …

  45. Ce tare! Treaba cu "vizualizarea" este si in filmul "The Secret", cred ca la el te refereai.
    Cand l-am vazut parea totul foarte logic, acum am inteles mai bine si de ce.
    Foarte bun articol.
    Felicitari!

  46. Am 18 ani, anul asta am bacul in primul rand doresc sa trec peste bac cu o medie de peste 9.50. Planuri de facultate: vreau sa dau la Academia de Politie si incerc in fiecare zii sa ma vizualizez pe acea lista de ADMISI. 😀
    Mult noroc si sa visati departe (Cu toti am fost meniti sa stralucim).

  47. Da baieti e bun articolul,sper sa scrieti mai departe despre organizarea unui plan concret de pasi care poate fi adaptat la fiecare persoana.Cind citesc o parte din articole scrise de baieti simt problema fiecaruia.Ca sa Ajungi sa iti obtii ce vrei nu numai planul trebuie sa il indeplinesti ci inca zeci de ore de meditatie care ajuta….

  48. Am mai utilizat demult tehnici de vizualizare a obiectivelor, de previziune a viitorului pe care mi-l doresc, si pot spune ca, intr-o anumita masura, gandurile si obiectivele mele s-au concretizat. CEEA CE GANDESTI ATRAGI!
    Acum imi doresc un loc de munca, internship intr-o statiune montana din America de Nord. Ma gandesc in fiecare zi la asta, caut informatii, depun Cv-uri, traiesc mental si emotional starea pa care as avea-o daca as fi acceptata, si cel mai important, imi vizualizez viata asa cum imi doresc eu sa fie!

  49. Buna,
    mi-a placut f mult articolul,ce-i drept mi-a luat ceva timp sa ma gandesc cum sa arate viziunea dorita.Multumesc pentru efortul depus pentru a ne gasi drumul in viata,tine-o tot asa!
    Plan profesional:visez la un loc de munca bine platit,in care sa devin un profesionist desavarsit,sa calatoresc mult.Intr-o zi poate chiar o sa devin o femeie de afaceri!
    Plan personal:sa invat in fiecare zi cate o lectie pentru a ma definii ca personalitate.
    Sa traiesc o poveste de dragoste cu un barbat dragut,sensibil,cultivat si cu simtul umorului,iar acesta sa devina sotul meu.Impreuna sa avem doi copii,carora sa le oferim din experienta noastra.

  50. mi-am facut si mai demult o lista cu viziunile mele din care mi s-au implinit deja:
    -cautam o sursa de venit la care sa nu trebuiasca sa mai muncesc dupa o vreme si sa am un venit mare si continuu
    -mi-am dorit un ceas cadou(l-am primit)
    -mi-am dorit sa pot citi oameni(am studiat putina psihologie…inca mai am de invatat la asta)
    -Acum vreau sa imi termin visul cu sursa de venit
    -vreau o masina care vine cadou de la firma:D
    -o alta masina de teren
    -propria mea balta de pescuit
    -o casa cu 5 camere
    -o sotie cu care sa ma inteleg super
    -sa ajut oameni care merita ajutati
    -un stil de viata ridicat
    SA FIU FERICIT TOT TIMPUL 🙂

  51. Buna Pera,
    Visele mele:
    1) Sa devin o adevarata profesionista la modul la care sa fiu renumita in domeniul marketing-ului, sa lucrez pentru nume de top si apoi sa am propria mea agentie – de abia sunt la inceput (job-ul l-am obtinut, mai ramane partea cu practica si experienta);
    2) Sa ma casatoresc cu prietenul meu cu care sunt de 5 ani jumatate si sa ne intelegem si sprijinim reciproc toata viata;
    3) Sa calatorim impreuna in toata lumea cel putin de 3 ori pe an;
    4) SA AM PROPRIA MEA CASA – m-am mutat de 7 ori de cand sunt in Bucuresti si traiesc tot de atatia ani in chirie;
    5) Dintotdeauna am visat sa imi cumpar un Mini Cooper S (stiu culoare exterior, interior, tot);
    6) Sa imi fac nunta pe o plaja tropicala undeva intr-un loc exotic;
    7) Sa o ajut pe mama mea sa se simta cat mai bine posibil chiar daca nu sta in puterea sa o vindec (sufera de 10 ani de depresie cronica – asa a fost diagnosticata);
    8) Vecina mea pentru tot restul vietii sa fie sora mea, mereu am visat sa stam cand crestem una langa alta, ori la bloc, ori la casa, oriunde;
    9) Sa stiu in ca doua limbi la perfectie: spaniola si portugheza;
    10) Sa fac un MBA pe Management, leadership in America;
    11) Sa am o silueta de invidiat (aproape am reusit, din cauza Andreei am slabit de anul trecut 14 kg si ma mentin asa de atunci, aveam 72 kg si acum am 58kg, in conditiile in care 1,70m), sa fac sport cel putin de trei ori pe saptamana (INOT!!!! daca s-ar putea in propria mea piscina) si sa am o alimentie exemplara.
    12) Sa fac scubadiving in Australia cu prietenul meu.

  52. Salut Pera! citesc cartea ta si ma impresioneaza foarte mult. si parintii mei au inceput so citeasca, de altfel si prietena cit si doi colegi de camera de la camin. de aceea imi primul rind vreau sa avem acesti toti cititori timp pentru a citi cartea pe rind,:) sa gasim buna intelegere pentru cine citeste. in al doilea rind as dori sa fiu o persoana puternica, dar cel mai mult as vrea sami dezvolt increderea in sine si comunicare, pentru ca datorita lor sunt sigur ca am sa am mult de cishtigat…. tot important pentru mine ar fi sa imi intaresc relatsia cu prietena (deseori ma stradui sami vizualize viitorul ca fiind impreuna, avind o familie fericita). acest lucru de fapt, mi-l doresc, dar shi cred in el, in realizarea lui. (hmmm scriind incep sa imi stabilesc un echilibru de sigurantsa, simt un aer ca sunt lucruri care intradevar leash vrea)… vreau sa termin facultatea de arhitectura foarte bine si sa am o firma care sa evolueze in continuu si sa lucrez in concurentsa cu firma sotiei(momentan prietena)… astea sunt visurile de baza din care deriva altele care cred ca ma ajuta sa ajung la aceste visuri- sa ies cit mai des in excursii, sa hoinaresc muntsii alaturi de prietena shi poate shi altsi prieteni, sa reushesc sa gasesk persoane care (imi cer scuze de egoism, daca ma exprim corect) sa fie leneshe shi sa doreasca sa le fac proiecte- caci asta ar fi pentru mine plus la experientsa shi ar fi o sursa de venit… shi ash vrea sa pot contribui shi eu cu ceva pentru viitoarele materiale care o sa doreshti sa le scrii…
    Acum tre sa merg sa mai fac cite ceva din cele ce o sa ma ajute sami realizez visele, fiindca – cred ca trebuie sa se indeplineasca 🙂

  53. Recunosc ca am bulversat Universul! Eu chiar cred ca ceea ce iti doresti, ti se adevereste, dar daca nu stii ce iti doresti?!? Daca mie mi se schimba visele mereu, cum va reusi universul sa lucreze pentru a mi se realiza? Daca nu reusesc sa imi dau seama ceea ce imi doresc cu adevarat si sa fiu consecventa, voi "pluti" prin viata, lasind multe lucruri sa treaca pe langa mine.Sa visez in continuare pe mai multe planuri sau …?
    My recent post Vise!

  54. Pera,nu exista coincidente,dar putem invata din ele.Am 28 de ani,iar acum cateva zile am inceput sa (VAD toamna si tot ce ma-nconjoara) asa cum le vedeam acum 9 ani,cand am plecat de acasa fara sa stiu unde,dar cu multa ambitie sa-mi implinesc visele.Defapt nu cred ca as fi gasit un drum mai bun pentru a ma pregati sa fac ceea ce-mi place,iar acum datorita cartii PERSONALITATEA ALFA si iti multumesc PERA NOVACOVICI ,am inceput sa merg pe drumul care duce la puterea mea interioara;CANTECUL POPULAR ROMANESC;

  55. Ce vreau eu:
    1) Sa ma cunosc mai bine
    2) Sa am un stil de viata care sa-mi permita sa fac skydiving, bungee jumping, freewall, snooker, bowling
    3) Sa-mi dezvolt anumite abilitati: photoreading, socializare, cold reading, seductie
    4) Sa fiu independent financiar…..inca lucrez la asta

  56. Vreau sa pot zbura, sa am puteri incat sa pot ridica munti, sa arunc masini de parca ar fi mingi, sa fiu atat de puternic incat sa nu ma poata strapunge niciun glonte daca ma concentrez, sa pot alerga mai rapid decat un Bugatti Veyron, sa am nu stil propriu de lupat si sa fiu cel mai puternic luptator din univers. Pe langa astea sa fiu capabil sa inteleg absolut orice, sa am o cultura vasta, sa stiu toate limbiile de pe aceasta planeta, sa unesc toate popoarele formand astfel o noua super-tara a carei lider sa fiu eu. Ce zici? asta ar mai fi posibil :D. (Ia totul la sensul propriu, ci nu la figurat… sa nu imi dai un exemplu precum papa)

  57. salutare. imi plac visele unora dar mie in schimb mi-ar placea sa am un avion de vanatoare cu care sa va distrug casele, piscinele, masinile bengoase si vapoarele cu aburi ca daca am ajuns sa le avem pe toate acestea la care visam cu proprile puteri, inseamna ca o putem lua de la inceput din nou.. nuu?…oricum va doresc succes la toti, si in legaruta cu mine cred ca in primul rand vreau sa-mi gasesc vocatia despre care nu am nici o cunostinta. Sunt multe lucruri care imi plac dar nici unul nu ma atrage cu adevarat si cred ca pentru inceput as vrea sa ma cunosc mai bine pe mine, dupa care sa am un job mai bun, bineinteles ca si o casa a mea si altele dupa ce vin acestea, acordate la dorintele de atunci. si bineinteles avionul :)) bafta

  58. Salutare.Am 16 ani si cand vad atatia colegi de clasa care nu au nicio legatura cu lumea asta…chiar ma lasa trist.Citind materialul imi propun sa ajut cel putin un prieten cu potential si probabil imi va fi recunoscator pentru tot restul vietii:).
    Visele mele:
    -sa ma dezvolt pe urmatoarele domenii:socializare,seductie,probabil psihologie pentru ca am descoperit ca ma pasioneaza dar asta ma duce cu gandul la urmatorul punct:
    -sa ma cunosc mai bine,sa-mi cunosc hobby-urile care pot fi:psihologia,muzica,breakdance,bodybuilding si lista ramane a fi completata cu timpul.
    -viata e frumoasa atat timp cat sti sa ti-o faci frumoasa spunea un prieten iar eu vreau sa descopar ce anume ma face sa fiu implinit cu adevarat.
    -pe plan material vreau ca la 18 ani sa am o motocicleta:) si deasemenea un pistol pentru a fi cu adevarat independent si sigur pe mine(nu pentru a ma da mare sau a speria lumea ci doar pentru siguranta de a merge oriunde)
    -la tara am 2 case care le voi vinde pentru a lua o locuinta decenta.
    Deocamdata cam atat pot spune,va ramane sa ma intorc des si sa o completez iar la final probabil ca o voi posta iar:) Iti multumesc Pera pentru ca ti-ai daruit 3 ore pentru a ma ajuta,sincer toate cele bune!
    Pe curand,Bogdan.

    1. CE COINCIDENTA… SI pe mine ma cheama bogdan am 16 ani si majoritatea a ce vrei tu vreau si eu astai culmea … dami un add pe mess buga_rapiid si vorbim daca vrei 😐

  59. Super. Iti citesc cu multa placere articolele. Felicitari. Sunt fericita ca pot sa visez si sa realizez ca eu sunt raspunzatoare de tot ceea ce mi se intampla. Imi dorec sa imi traiesc alaturi de sotul meu care imi este partener, prieten, tot ceea ce ne-am propus. Suntem hotarati sa nu uitam ca timpul este ireversibil, si totul este simplu!Este minunat sa oferi ajutorul celor care ti-l cer, sa daruiesti o vorba buna si un zambet zilnic, insa cel mai bine ma simt cand sunt eu! Sper sa realizez in timpul propus ceea ce visam…noi visam !

  60. Ma bucur ca am citit acest articol.Chiar incepusem sa am un o stare de apatie,de chef de nimic,cand mi-am amintit ca am niste scopuri in viata si ca timpul trece prea repede ca sa le neglijez.
    Imi doresc sa iau 10 la bac.Nu ca sa impresionez vreun profesor,nu neaparat pentru facultate,ci pentru mine.Mi-as dovedi mie insami ca pot si ca nimic nu e imposibil(chiar si un 10 la bac la romana).
    Sunt o soferita incepatoare si nu ma pricep deloc sa parchez.Vreau sa conduc bine si parcarile sa reprezinte pentru mine o bagatela.
    Imi doresc sa arat bine.In mare parte am reusit,dar nu sa fii slaba nu e egal cu sa arati bine.Fac exercitii fizice in fiecare zi,acasa,pentru ca timpul nu imi permite sa merg la sala si sincer,nici nu ma atrage prea mult ideea.Mi-ar placea mai mult sa inot.
    Vreau sa decid,in cele din urma,la ce facultate o sa ma duc.De 3 ani ma tot invart in jurul cozii si mi-e teama sa nu fac o alegere gresita care sa imi afecteze toata viata.
    Imi doresc sa am doua locuinte si un apartament:o casa la munte,una la mare si un apartament intr-un oras gen New York.
    Si cel mai important,imi doresc sa am incredere in mine si sa conteaza mai putin ceea ce zic ceilalti.De aici,cred eu,ca vine succesul:de la a avea incredere in tine si fortele tale.

      1. Multumesc.Sunt din Barlad,iar din pacate,momentan nu exista un bazin de inot .Avem doar o piscina disponibila vara ,dar ea e doar un pretext de a veni sa vezi cine mai e cu cine,cum arata X,Y,Z,ci nu a de inota.Profit doar de scurta perioada in care merg la mare,desi stiu ca nu e suficient.
        Cred ca asta e unul din motivele pentru care imi doresc casa la mare:sa am posibilitatea sa inot .Astfel, mi-as mentine fizicul si totodata si sanatatea,dar ceea ce m-a determinat sa aleg inotul si nu alta activitate ,este faptul ca ma simt bine cand inot.Intr-o lume in care regula de baza pare a fi:Fa asta pentru ca trebuie,sa faci un lucru,oricat de mic pentru ca te simti bine,cred eu,e o dovada ca iti pasa cu adevarat de tine.

  61. …imi doresc sa am o afacere; imi doresc sa fiu apreciata,respectata si,de ce nu,putin invidiata; imi doresc sa intalnesc di nou un barbat care sa ma iubeasca si sa ma aprecieze; imi doresc sa am o casa frumoasa..in care sa ma simt bine; imi doresc sa merg in safarii in Kenia…imi doresc tot ce am avut si am pierdut…dar stiu ca voi avea din nou; si,imi doresc sa te cunosc personal..pentru ca atunci iti voi putea multumi direct pentru faptul ca existi si te daruiesti oamenilor.
    My recent post BeaM – o afacere online pentru toti!

  62. -sar cu coarda (bungee jumping) – 10
    -muzician, multiinstrumentalist, cant la chitara, bas ,tobe, orga si voce si inregistrez in studioul meu piese pe care le incarc pe YouTube cu tot cu inregistrare video – 10
    -sunt pe scena, cant la chitara bas cu formatia, sunt pletos, la bustul gol, cu pantaloni trei sferturi, imi dau parul pe spate si urlu, multimea ma iubeste – 10
    -ma dau in cel mai tare rollercoaster din lume – 10
    -vreau sa stau o saptamana la mare singur fara telefoane mobile si sa am chitara cu mine si sa cant la ea pe plaja – 10
    -sa fac sex cu S. (stiu eu cine e) – 10
    -sa fac un playlist personal cu piese muzicale perfecte pentru mine – 9
    -sa fac o bauta de pomina cu prietenii – 9
    Multumesc, Pera!

  63. Salut , cititng acest capitol am inteles de ce o persoana foarte apropriata imi spunea ca un scop de-al meu nu este palpabil ( imi doresc o masina ) ci masina era doar o cale de mijloc , ceea ce m-a facut sa inteleg ca daca o sa am acea masina nu sa-mi imbunatateasca relatia cu tatal meu , prin urmare :
    1. Vreau sa-mi imbunatatesc relatia de incredere tata fiu (eu fiind fiul)
    2. Vreau sa am o familie unita si exemplara pentru ce-i din jur (avand in vedere ca am inceput deja sa lucrez la acest lucru)
    3. Vreau sa am propriul meu biznis in domeniul marketingului si sa fie recunoscut international
    4. Vreau ca prin jobul meu actual , toate persoanele care trec pe la mine la birou , sa le ajut sa aibe o alimentatie sanatoasa si sa-mi zica dupa ce obtin un rezultat acel Multumesc din suflet
    5. Vreau ca prin afacerea mea sa-i invat pe altii sa castige bani si sa-si faca o cariera
    6. Vreau sa ajut oamenii sa iasa din zona de confort si sa se realizeze
    7. Vreau o casa in care sa-mi pot intemeia o familie ( momentan 20 de ani ,dar sunt foarte constient ca o sa urmeze)
    8. Vreau sa calatoresc in toata Europa si sa cunosc persoane de succes de la care sa invat si sa devenim prieteni
    9. Vreau ca ce-l putin 1/3 sa citeasca cartea lui Perra si sa-si deschida ochii asa cum am facut-o eu .
    Am fost o persoana care lasa de dorit ,
    MULTUMESC PERRA PENTRU CA MI-AI DESCHIS OCHII SI M-AI AJUTAT SA DEVIN O PERSOANA CU O PERSONALITATE MULT MAI BUNA DECAT INAINTE .
    Pe curand , Alex

  64. am citit ca trebuie sa ne situam acele misiuni….pe o scara de la 1 la 10…eu leam scris doar pe dele de la 7in sus,restul considerandule puerile asa ca incep:
    nu am putut sa situez pe fiecare pe o scara diferita asa ca pe locul 10 am 3 misiuni:D
    vreau ca parintii mei sa fie sanatosi
    vreau sa am un stil ce viatza sanatos
    vreau ca ceea ca voi face sa fie apreciat iar eu sa fiu respectata
    pe locul 9:
    vreau sa cunosc iubirea in toata splendoarea ei
    vreau sa ma perfectionez in domeniul artei in special in designul vestimentar
    pe locul 8:
    vreau sa tin legatura cu prietenii mei
    vreau sa merg cu cortul la mare impreuna cu prietenii
    vreau sa am parte de aventura si sa calatoresc
    iar pe locul 7:vreau ca si prietenii mei sa isi rezolve problemele si sa treaca peste greutatile pe care le intampina in momentul de fatza:(
    cu respect
    Almy

  65. Imi doresc sa iau o nota mare la bac , peste 9, si sa fac ce-a mai buna alegere pt. facultate.Imi doresc ca in viitorul apropiat sa devin independent financiar(macar partial daca nu total), imi doresc o masina a mea sa pot calatori oriunde imi doresc, excursii cat mai multe sa cunosc oameni noi , fete frumoase si o sotie frumoasa ,desteapta care sa ma inteleaga si sa ne iubim reciproc .
    Sa fac sex cu cat mai multe fete dragute,frumoase.De asemenea sanatate multa , fericire (care imi cam lispeste ) si sa fiu in final eu mandru de mine, sa ma pot privi in oglinda cu incredere ,respect ,cu sitma de sine.

  66. VREAU sa raman la disciplina unde sunt doctorand si unde sunt inconjurat de un colectiv de oameni foarte buni din toate punctele de vedere si care au incredere in mine, au investit sfaturi si mereu au cate o vorba buna pentru mine. Ii respect si ceea ce am devenit pana acum se datoreaza in mare masura si lor!

  67. Vreau sa fac cv cu viata mea asa ca am sa incep cu ziua de azi..mai jos am sa fac o lista ca toti ceilalti visatori de pe acest forum:)
    -vreau sa ajung un fitness model (8)
    -vreau sa am o trupa rock cunoscuta la nivel national eu fiind vocalul si chitaristul solo al trupei(10)
    -vreau sa am o prietena care sa imi placa din toate punctele de vedere si sa ma inteleaga
    -vreau sa ajung cu centura neagra intro arta martiala (9)
    -vreau sa locuiesc in new york sau intrun oras mare(10)
    -vreau sa arat ca un fitness model pana ce voi muri(10)
    -vreau sa ma inteleg cu toata lumea si sa ajut cat de multi pot (10)
    -vreau sa fiu inconjurat de oameni care ma respecta si nu depind de mine si care sunt sinceri ….
    -vreau sa ajung expert in psihologie
    .Spunand aceste lucruri am 16 ani ma numesc Bogdan si sunt din Iasi si ma intereseaza cartea dumneavoastra am impresia ca pretul e in jur de 44lei si ma gandeam daca o pot cumpara de la un magazin caci nu pot prin posta..Toate cele bune Bogdan

  68. In primul rand vreau sa fiu sanatoasa, sa am energia necesara pentru a-mi implini toate dorintele, sa capat incredere in fortele proprii, sa fiu iubita, sa-mi ajut familia in viitor, sa-i rasplatesc pe cei care m-au ajutat, sa-mi gasesc scopul in viata, sa-mi descopar calitatile,sa excelez in domeniul pe care mi-l voi alege, imi doresc sa fiu in frunte, sa ajung departe, sa intalnesc persoana potrivita cu care sa-mi impart viata, vreau sa pot recunoaste persoanele care vor doar sa profite de mine si sa deosebesc prietenii adevarati de cei falsi

  69. chiar nu a fost usor sa scriu visele mele(nu obisnuiesc sa le destainui). Oricum ele sunt:
    -sa fie o statuie a mea(marime naturala) la intrarea in Politehnica
    -sa fiu printre oamenii care au schimbat lumea
    -sa am o vila la mare
    -sa pot inota foarte bine si pe distante foarte lungi
    -sa am o casa langa ploiesti unde sa stau
    -sa fiu membru al Academiei Romane
    -sa am o familie fericita si sa am 4 baieti
    -sa deschic o firma de transport feroviar
    -sa am o firma de software si consultanta in inginerie si electronica
    -sa fiu un inginer foarte bun
    -sa perseverez in ceea ce fac
    -sa fac inconjurul lumii cu un vaport
    -sa vad Rusia

  70. Salutare!
    Desi cam tarziu am inceput sa citesc cartea "Personalitate alfa". Spun cam tarziu pentru ca am cumparat-o acum vreun an si atunci cand am inceput sa o citesc am renuntat repede neconsiderand-o interesanta. De fapt asta ar fi prma carte dupa multi ani pe care as citi-o cap coada. Si iata-ma la sfarsitul cap: "Concept cheie homeostazia". Dupa o analiza de vreo ora asta ar fi visurile mele:
    1. Sa fiu sanatos 10
    2. Sa am casa mea 9
    3. Sa am prieteni multi 9
    4. Sa am o prietena pe care sa o iubesc si care sa ma iubeasca 10
    5. Sa fiu independent 10
    6. Sa vad lumea toata 10
    7. Sa termin o facultate 9
    8. Sa arat mult mai bine 10
    9. Sa fac sport zlnic 8
    10. Sa am masina 8
    Si apropo am facut testul MBTI si mi-a iesit ISTP ceea ce e aproape de realitate. De fapt nici nu credeam ca va fi asa de aproape.
    Nu stiu cand si daca o sa citesti prea curand mesajul meu deoarece este, dupa cum am spus cam tarziu, dar este o vorba: Mai bine mai tarziu decat niciodata.
    Multumesc pentru tot!

  71. buna seara,
    singurul motiv pentru care imi exprim parerea acum este ca vreau sa am curaj sa spun si eu ceva, fara sa-mi fie frica de reactia celorlalti, poate ca va ajuta, poate ca nu va ajuta dar pe mine ma face fericita acest lucru.
    trebuie sa incetam sa ne mai plangem, fata de ceilalti si mai ales fata de noi. in primul rand incurajarea trebuie sa vina din tine si dupa care poti incepe sa-l cauti la alti.
    putem sa ne unim cu toti, putem sa ne ajutam unii pe altii, sa ne ridicam impreuna.
    va doriti case, femei, joburi si fericire!!!!!! nu este adevarat, nu asta va doriti… ce va doriti voi este ceea ce sistemul v-i la implementat in mintea voastra.
    pentru mine satisfactia cea mai mare o am atunci cand in ochii celorlalti vad fericire, pace si armonie; mereu incerc sa-i tin cat pot de mult pe toti asa, prieteni si chiar dusmani…
    ma simt mai bine acum, chiar daca nu se poate spune mai mult si sa stiti ca scopul pentru care am fost trimisi aici este altul…
    cu stima,
    LOREDANA

  72. Eu vreau sa pot ride!Risul acela cosmic despre care spunea OSHO in povestirile sale!Simt ca as fi pe aproape…ce-o fi insemnind aproapele asta…
    Multumesc pentru articol si …continua!!!!

  73. Ce articol dragut! Eu sunt unul din oamenii care cunosc puterea gandului,din experienta. Sunt un om plecat de nicaieri, care si-a realizat dorintele materiale. Pana la un anumit punct. Fiindca apoi am incercat sa fiu fericita. Si cum de fiecare data am dat gres la capitolul sentimente,probabil ca m-am temut atat de tare sa nu se intample iarasi,incat chiar s-a repetat,de fiecare data.
    Culmea e ca de cate ori cunosc pe cineva caut ceea ce ma sperie cel mai tare,astept sa vad daca nu e „ca toti ceilalti”…Si de fiecare data, bineinteles, este ca toti ceilalti…
    Sper ca intr-o zi sa intalnesc pe cineva altfel decat toti ceilalti.Si sper ca asta sa fie curind.

  74. Multumesc pt articol,e super.Foarte mult ma intereseaza despre viziune si realizarile ei. Eu am multe visuri dar cele mai importante sunt;sa am o casa cu etaj a mea, sa am o masina jeep, sa am de munca zilnic si fara probleme, sa fiu respectata la munca si nu in ultimul rind sa imi deschid o afacere a mea

  75. Foarte bun articolul
    Eu imi doresc din inima mea sa intru la facultate la Central Saint Martins in Londra pentru a deveni designer vestimentar mai departe .
    Vreau sa devin designer vestimentar . O sa devin designer vestimentar si o sa vad lumea! O sa ma joc cu , culori pe sevalet,pe foi si pe oameni . Visul meu este sa ma joc cu culori in viata ! Si o sa ii invat si pe alti oameni sa se joace cu culori ,sa traiasca,oameni care niciodata nu s-au gandit la asta !
    Visul meu este sa ascult Louis Armstrong in timp ce ma uit pe geam din interiorul apartamentului meu din Londra si vad o strada insorita beau vin si zambesc.
    Si pe geam sa vad o persoana imbracata cu o haina facuta de mine,sa stiu ca persoana aia si-a trait o zi plina de sentimente placute si neplacute imbracata de mine.
    Visul meu este sa zbor ! Sa imi iau zborul !

  76. Eu am un singur vis: sa devin scriitoare . Scriu de cand eram mica. Parintii imi spun ca aici intervine si problema banilor; isi doresc mai mult sa fiu avocat.In aceeasi masura imi doresc mult sa nu imi mai pese parerile celor din jur, sa pot spune si eu un lucru cu voce tare care sa nu starneasca ura ci admiratia.

  77. Si eu Maria! ! Pera,multumesc ca ne aduni aici si ne ajuti sa ne deschidem inimile…Craciun Fericit si vise implinite intr-o lume mai buna pentru ca noi reusim sa fim mai buni!

  78. Vreau sa iau ECDL-ul (10) , sa fac pilates(10), sa imi perfectionez engleza(10), sa am o relatie mai buna cu tata(10) si sa nu mai fiu perfectionista (8).

  79. Vreau sa imi dezvolt increderea in mine (10) pentru asta m-am gandit sa ma inscriu la ECDL- voi invata si voi lua toate examenele; sa fac pilates pentru a arata mai bine; sa imi perfectionez engleza cu ajutorul doamnei prof. C. , sa imi dezvolt abilitati de comunicare si relationare cu ajutorul lui R.

  80. Daca e vorba de John Assaraf, e exact casa pe care si-a pus-o pe „vision board”…interesant,nu?Fain articolul si motivant…Ar trebui sa incerc…nu stiu ce ma tine…Sa stii ca te urmaresc de vreo 4 luni si ceva a inceput sa se invarta in mod misterios in mine….un fior in plex nu-mi da pace….cred ca scanteia e pe aproape…sper!!!Succes!!

  81. Vreau sa devin comfortabil emotional in preajma oricarei femeie si sa pot avea capacitatea de a o face si ea la randul ei comfortabila emotional in preajma mea.Visul meu este sa imi gasesc fericirea alaturi de femeia potrivita mie.

  82. Salut! vreau si eu sa incep panoul meu cu viziunile mele cu poze atasate, am gasit poze cu casa , masina, gradinita care as vrea sa o infiintez, insa la capitolul plimbari, familie, iubire spre exemplu, am deja poze unde sunt eu si cei dragi, sau cu mine in locuri unde am mai fost si mi-a placut foarte mult la munte de exemplu. este o problema daca pun si poze cu mine, amintiri frumoase care mi-ar palcea sa le repet? sau asta ar insemna sa ma intorc in timp si fara sa vreau sa induc creierului sa traiasca in trecut? te org foarte mult sa imi raspunzi la itnrebare cum sa fac sa imi iasa mai bine 😀 nu termin tabloul pana nu am rapsunsul sigur pentru ca vreau sa iasa bine 🙂 multuemsc mult

  83. eu mi-as dori sa pot vedea toate locurile fascinante ,sa pot calatori prin fiecare capitala si loc plin de traditie si daca ar fi sa enumar printre primele locuri ar fi muntele athos,Venetia,Machu Picchu,Egiptul,India,Corsica Sicilia si lista continua …

  84. Ai mare dreptate Loredana,scopul nostru este altul si fiecare este responsabil sa si-l afle ,eu cred ca incepand de anul trecut parca ma framanta ceva ,nu-mi mai gasesc locul si i-mi revine des intrebarea Cine sunt EU ? si care este scopul meu in viata fiindca orice as face ,sa rad sa plang ,am avut si perioade cand banii veneau de pretutindeni si tot era ceva ce lipsea si inca lipseste ,stiti vorba aia parca nu esti intreg parca trebuie sa faci ceva anume dar nu stii ce si pe linga asta am vazut ca si oamenii din jurul tau se pot schimba darca tu te schimbi deci e posibil numa’ sa vrei si sa-ti doresti asta .Sunt convins ca voi afla care este scopul meu atunci cand voi privi mai mult inauntru meu decat in afara mea ,probabil inca nu e momentul si poate nu sunt 100% pregatit.
    Va salut DAN

  85. Principala mea viziune ar fi sa reusesc sa-mi pun pe picioare o sala de fitness si sa fiu indepndenta din puct de vedere financiar si timp suficient ca sa-mi pot indeplinii celelalte viziuni si anume sa escaladez munti . Imi doresc sa ajung pe Mont Blanc , pe Ararat… dar bineanteles ca in momentul de fata nu dispun nici de echipament nici de banii pentru o asemenea calatorie.

  86. 1. Sa invat si sa lucrez in Java si ASP.NET, sa fiu la un nivel inalt in dezvoltarea cu aceste limbaje.
    2. Voi avea 60 kg, ma voi simti bine in pielea mea, voi avea o alimentatie sanatoasa.
    3. Voi avea un salariu mare. Imi voi permite sa donez lunar bani pentru o fundatie de caritate sau sa ajut o familie defavorizata.
    4. Voi avea o cabana la Sinaia unde imi voi petrece concediile.
    5. Voi scrie o carte in genul lui Marc Levy sau Guillaume Musso care va fi un succes.

  87. Actorie/Teatru – Imi doresc FOARTE FOARTE FOARTE MULT sa ajung la facultatea de actorie.
    – Imi doresc LA FEL DE MULT sa joc in piese de teatru, sa fiu inconjurat de oameni care fac asa ceva, oameni care ma pot ajuta si invata totul despre teatru si actorie.
    – Iubesc teatrul ! De fiecare data cand imi imaginez ca sunt pe o scena si joc o piesa de teatru din interiorul meu vine foarte multa fericire. Zambesc, asa din cer senin , toata pielea mi se face de gaina si parul se ridica pe mine.
    – Sunt constient ca pentru a-mi indeplini acest vis, unul dintre cele mai mari visuri ale mele trebuie sa citesc, TREBUIE SA CITESC SI SA INVAT ZILNIC ! pentru a promova examenul de bacalaureat.
    – Sunt in clasa a XII-a, si abia in acest ultim an am aflat care este scopul meu in viata si ce imi place sa fac cu adevarat.
    – In 11 ani nu am invatat aproape nimic pentru scoala, ce invatam era doar sa promovez anul scolar fara sa ma gandesc ca o sa am nevoie de acest bacalaureat pentru a avea posibilitatea sa fac ce imi place cu adevarat. Singurul lucru bun pe care l-am facut pe langa faptul ca n-am invatat pentru scoala este ca am studiat psihologia, am citit carti despre dezvoltare personala, dezvoltare spirituala, carti care m-au ajutat in acest ultim an sa realizez care este scopul meu in viata si ce trebuie sa fac in privinta asta. In ciuda faptului ca majoritatea profesorii/prietenii/persoanele cu care discut imi spun ca este imposibil sa promovez examenul de bacalaureat eu NU MA DAU BATUT ! citesc, citesc si invat cate 5 ore pe zi, pe langa cele 6 ore petrecute la scoala.
    Psihologie – Pe langa faptul ca imi place foarte mult teatrul, psihologia este pe locul 2 pe lista celor mai importante lucruri din viata mea.
    – Imi place si vreau sa stiu foarte multe lucruri despre psihologie, este foarte importanta in viata fiecarui om chiar daca majoritatea nu tin cont de asta.
    – Sunt constient si de aceasta data ca pentru a afla si invata lucruri importante despre psihologie care m-ar putea ajuta este necesar in momentul de fata pe langa faptul ca invat pentru a promova examenul de bacalaureat sa citesc, SA CITESC MULTE CARTI ! tot ce tine de psihologie.
    Cam asta e tot ce am putut spune in momentul de fata despre mine/visurile mele si ce vreau sa realizez in cel mai recent timp. Ma ajuta si sunt convins ca pe majoritatea care citim asta ne ajuta foarte mult materialele scrise de tine Pera. Iti multumesc in numele tuturor si cred ca sti deja asta, faci un lucru foarte bun !
    Numele meu este Mates Valentin Nicolae (Kizzo), am 18 ani. O zi frumoasa sa aveti si cat mai multe impliniri pe plan spiritual si material !

  88. In momentul acesta viziunea mea cea mai mare ii sa ajung din nou la 70-72 Kg ( in momentul acutual am 82) ,da stiu ca ii un drum lung si greu dar nu mai greu decat cel care l-am parcurs acum cativa ani cand am plecat de la 113 kg si am ajuns la 69.9 Kg. Sincer sa fiu imi place la nebunie sa merg la sala dar pe atat de mult imi plac si dulciurile ( dependenta de zahar – daca iau o muscatura de ciocolata simt ca ma transform in alta persoana si nu pot sa ma opresc din a manca dulciuri). Stiu ca trebuie sa port o mare batalie cu propria persoana si sa imi schimb pentru todeauna felul in care percep relatia mea cu mancare. De o saptamana am inceput sa imi dau note in fiecare zi la toate ritualurile din: Planul de actiune pentru dezvoltarea capacitatii si a abilitatilor ,ce ce simt ca ma ajuta si incetul cu incetul vad cum scade cifra de pe cantar.
    A 2-a viziune ar sa imi dezvolt o mai mare incredere in mine si s ama bucur mai mult de viata. In acest sens momentan citesc diferite carti + blogul tau.
    Ir a 3-a viziune ii sa invat foarte bine limba engleza, m-am inscris pe un site de specialitae + un program pe calculator + maine am sa sun o profesoara sa fac meditatii.
    Mersi Pera pentru toate articolele.

  89. eu vreau sa excelez in profesie, sa fiu cel mai bun in cea ce fac, apoi dupa as vrea sa imi fac o casa, sa imi iau o masina, si dupa urmeaza famila.

  90. Foarte adevarat! Acest manual reprezinta un adevarat proiect de viata!Uite ca citind cu atentie fiecare pas am avut o revelatie.Mi-am dat seama ca toata viata mea,pana in acest punct, am incurajat o multime de oameni sa puna in practica vise.Pentru fiecare persoana in parte cate un vis de-al meu.Asa ca prietenele mele ,si sunt destule,au dus cu ele cate ceva din mine.Le-am spus ce sa faca si ele au avut curajul sa puna in practica,au avut acest curaj.Eu le spuneam doar ce as face daca as fi in locul lor si imi dadeam frau imaginilor ce treceau prin mintea mea.Au urmat apoi reusitele lor.O prietena este prezentatoare la un post local de televiziune si vorbeste despre violenta domestica.Imi amintesc cum o ajutam sa-si scrie intrebarile pentru primele ei emisiuni,cum sa extraga ideile principale din context, ce tinuta ar trebui sa aiba,si mai mult cum sa se exprime.O alta prietena a urmat cursuri de perfectionare si in curand va deschide un cabinet de medicina alternativa.Imi amintesc cat am discutatat despre cursurile de N.L.P. O alta prietena a fost premiata pentru o carte pe care a scris-o.Am incurajat-o sa-si scrie povestea ca o metoda terapeutica.Am inteles de ceva timp ca am aceasta capacitate de a inspira dar in mine a ramas un gol.In timp ce eu le ajutam,visele mele prindeau radacini in alta parte.Tot ce am sperat a fost sa imi gasesc si eu un loc langa ele dar se pare ca sunt prinse cu treaba.In acest moment sunt logopeda in invatamantul de masa.Vreau si am sa pot sa ma extind,sa merg pe cont propriu.Acest domeniu cuprinde o plaja larga de posibilitati inca neexploatate.

  91. Da Pera, metoda functioneaza, totdeauna a functionat cu sau fara mentori, rolul lor e sa deschida ochii si sa scurteze drumul iar in privinta asta iti apreciez eforturile.

  92. Viziunea mea in viata este :
    -implinirea financiara, prin mijloace proprii! Sunt despartita , imi cresc singura copii ..insa fostul este de parere ca fara ajutorul lui nu voi reusi.
    Multumesc pentru aceste informatii.
    Imi pare rau ca nu pot veni in tara, as vrea tare mult sa te intalnesc Pera.

  93. Foarte tare articolul multumesc,Pera.Eu imi doresc foarte mult sa ajung dj insa nu am destui bani si nu stiu cu ce sa incep.Acum pe primul plan e sa imi iau masina.

  94. Dragul meu Pera, iti multumesc pentru ceva ce constientizam relativ, acum sunt convinsa ca am actionat bine. Vor veni si rezultatele. Acum vreau sa construiesc o relatie in care sa fac sa straluceasca un om pe care il iubesc mult, sa stralucim amandoi, ca si cuplu, sa prosperam pentru noi si cei dragi noua, sa avansam impreuna, mental si spiritual.
    Vreau sa stralucim impreuna prin iubire, mental si spiritualitate, cumva dincolo de limitele inteligibile si perceptibile din afara. Chiar imi place scopul meu!
    Sa nu razi, eu cred ca asta este o alta varianta a credintei! Si cea mai ancorata in realitate.
    Poate vom aduce, candva, iubirea la gradul de credinta.
    Iti multumesc, Pera!

  95. 1. Sa mi gaseasc menirea in viata
    2. sa devin un om de succes .
    3. sa gandesc si sa actionez mereu pozitiv .
    4. sa iubesc si sa fiu iubit.
    5.sa invat cat mai mult si sa impartasesc la randul meu .
    6.sa fiu mereu curajos .
    7.sa apreciez si sa multumesc pentu ceea ce am avut,am si voi avea .

  96. O micuta intrebare se aplica si pentru mine tot ce este scris mai sus pentru ca pot spune ca inca am o varsta destul de frageda 17 ani mai bine spus si as dori sa-mi fac o viziune asupra viitorului meu . Multumesc anticipat.

  97. Eu imi doresc foarte mult sa iau premiu la olimpiada naționala de fizica pentru ca iubesc fizica si daca as face asta as fi cu un pas Mao aproape de visul meu cel mai mare: sa fac o cariera din fizica, sa fac in viata ce imi place..of ce mult ma gândesc, nu trece o zi fara sa ma fi gândit la visul meu

  98. Eu imi doresc sa fiu ferita! Fericirea pentru mine inseamna,sa ma inteleg cu familia,sa imi stiu membrii familiei mereu in siguranta, sa ma inelegant cu partenerul de viata,sa mi intemeiez o familie,o afacere mica pentru a mi putea permite tot strictul necesar,sa avem casuta noastra cu tot ce avem nevoie in ea,sa avem prieteni de suflet,sa avem copii frumosi si sanatosi….avand aceste lucruri m as considera pe deplin fericita…..pana in momentul de fata consider ca am ceea ce mi doresc,insa imi fac griji pt viitor….uneori mi se pare imposibil sa mi se realizeze visul….va multumesc pentru indrumari….acum stiu cheia succesului….suntem ceea ce gandim,imaginatia este visul care devine realitate,toate cuvintele rostite au putere magica asupra noastra……daca avem o minte sanatoasa avem si o viata sanatoasa,daca avem o gandire si o imaginatie bogata suntem cu adevarat bogati….daca vrem putem fi nemuritori…..

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.