3 erori de gândire ce declanșează jihadul în relații

 

Daca ai fost sau esti intr-o relatie azi, sunt sigur ca daca iti vorbesc despre „lupta” in relatie, stii foarte bine la ce ma refer.

 

  1. Dezamagirea ca atractia vietii tale, sufletul pereche te loveste si raneste in loc sa te salveze
  2. Raiul promis devine iad pentru ca ai cautat salvarea de trecutul tau in relatia de cuplu si ai descoperit doar aceeasi piesa de teatru doar ca personajele au alte masti si costume

  3. Repeti lectia pana iei nota de trecere – de tipare nu te scapa nici maica Domnului cu toata ceata de ingeri din ceruri, oricati parteneri ai schimba

 

As vrea sa descriu putin fiecare din aceste 3 mituri si „erori de gandire” cum le numeste Marius si apoi mi-as dori foarte mult sa compari ceea ce descriu cu propria ta viata.

Cred ca poti sa descoperi si chiar faci un mare pas spre mai bine azi, daca imi acorzi cateva minute.

 

1. Dezamagirea ca atractia vietii tale, sufletul pereche te loveste si raneste in loc sa te salveze

 

Cu cata speranta, optimism, bucurie privim spre viitor, cand jumatatea noastra va face un CLICK perfect cu noi si toate defectele noastre vor fi compensate de cealalta persoana iar noi in schimb vom face acelasi lucru si vom aduce putere acolo unde pentru celalalt a existat doar slabiciune pana acum.

Cat de frumos este sa iti imaginezi cum te trezesti dimineata in asternuturi, cu geamul deschis, miros de flori si primavara si cu o tava de inox pe care se afla ceai si cafea, croissant, omleta si fructe proaspete de sezon.

Nici bine nu apuci sa te dezmeticesti in fata realitatii care credeai ca este un vis, si pe la spate primesti un sarut si auzi o voce:

 

Te iubesc, dragostea vietii mele. Vreau sa iti incepi ziua in cel mai frumos mod posibil, sa ai bateriile incarcate si orice se va intampla azi sa te gandesti ca te intorci la mine. Un mic dejun facut cu dragoste e cel mai mic lucru pe care il pot face pentru tine, meriti tot ce e mai bun pe lumea asta!

 

Asta da viata.

Niciun obstacol nu pare de nedepasit, nicio greutate prea mare de dus, nicio suferinta imposibil de indurat cand sufletul tau pereche e acolo sa le duca pe toate cu tine.

 

Dar VAI, chiar era doar un vis. Si era atat de frumos!! De ce a trebuit sa te trezesti din el?

La inceput era exact asa dar acum au trecut 5 ani.

 

Unde pula mea mi-s hainele?

 

– se aude de pe hol. Ai zice ca doar un barbat injura asa dar e chiar iubita ta stresata.

La munca are probleme, deadline-uri si vaca aia pe care o uraste chiar din prima zi de munca are toate sansele sa primeasca promovarea.

Pe langa asta, are si un inceput de criza de fiere. De la stres. Si mancat pe graba. Si prost.

Goana dupa himerele succesului material au facut-o pe iubita ta un mercenar, deconectata de orice i-ar putea hrani sufletul si feminitatea.

Fara sa iti dai seama si tu ti-ai pierdut masculinitatea si ai devenit un fătălău. Si tu esti deconectat total si sufletul tau e golit.

Tu chiar o iubeai la inceput si faceai si mic dejun si acum duci si hainele la spalat ca sa ii iei cat mai multe de pe cap insa gestul tau nu este privit asa cum a fost intentionat.

 

Ti-am zis sa nu mai duci hainele la spalat fara sa ma intrebi inainte. Nu am nimic calcat si nici nu mai am timp sa caut ceva.

 

DE CE NICIODATA NU MA AJUTI SI DOAR MA INCURCI? PENTRU CE AM NEVOIE DE RELATIA ASTA?

 

Privirea ti se incetoseaza.

Ai jurat ca nu vei mai pierde controlul niciodata, ca intelegi ca e o perioada grea pentru voi si ca ea e femeie cu emotii iar tu ca barbat trebuie sa iti pastrezi controlul emotional.

Toata teoria, experienta si stiinta insa devin gri, si se duc in stanga sus ecranul mintii tale. Devin mici si in locul maturitatii explodeaza un vulcan.

 

Pai futu-ti mortii ma-tii de proasta! Ai uitat ca ai o casa, o relatie si ca e nevoie de doi. Ma straduiesc zi de zi sa te mai eliberez si sa te sustin si asta este ceea ce primesc in schimb? Injuraturi si urlete? Asta e aprecierea ta pentru eforturile mele?

 

ATATA POT SA FAC, DEMENTO! MARS la MUNCA, sper sa iti crape creierii si sa faci comotie cerebrala de la stres.

 

Cauta-ti alta daca nu-ti convine!

 

– urmeaza raspunsul cu aceeasi intensitate.

Nu mai continui ca e neplacut si pentru mine, desi sunt veteran al acestor scene.

 

In acest moment sunt doua tipuri de oameni care citesc.

Cei care au trecut prin asta si dau din cap spunand ” Ba ce bine le zice Pera”

Altii care cumva (nu stiu cum) sunt straini de aceste scene si spun: „Vai ce cuvinte. Nu imi place deloc agresivitatea asta”

 

Ei bine, imi accept soarta.

 

Probabil ranile si traumele mele sunt ca sa serveasca pe cei care au trecut prin dureri asemanatoare.

Poate cei care nu se regasesc deloc in lupta si furia a doi oameni dintr-o relatie nu ar trebui sa ma citeasca. Poate ca sunt toxic pentru cei neatinsi de loviturile sub centura a celor care teoretic ar fi trebuit sa-i iubeasca, protejeze, intregeasca.

 

Relatiile de cuplu promit ca odata cu descoperirea jumatatii, a unei persoane compatibile, poate chiar a sufletului pereche, problemele si suferintele noastre se minimalizeaza sau chiar dispar pentru ca rolul jumatatii este sa te completeze.

 

TZEAPA!

La un moment dat devine mai rau in loc sa devina mai bine.

Dar deloc intamplator.

Pentru ca relatiile de cuplu sunt pentru a grabi cresterea, evolutia si invatarea.

Fericirea in cuplu este premiul pentru absolvire, nicidecum cadoul pentru boboci.

 

Acest mit si multe altele le vei vedea demontate cu argumente solide in audiobook-ul pe care l-am creat cu Marius motivati de suferintele atat de multor cupluri care nu gasesc iesirea din durere, cearta, furie, neputinta, frustrare.

Avem un intreg audiobook despre vindecarea demonilor din relatie. Daca te-ai regasit macar un pic in sceneta de mai sus cu lupta pentru putere in cuplu sigur vei gasi descrierea acestui audiobook foarte interesanta.

Il gasesti aici: https://bit.ly/2QlCSeK

 

2. Raiul promis devine iad pentru ca ai cautat salvarea de trecutul tau in relatia de cuplu si ai descoperit doar aceeasi piesa de teatru doar ca personajele au alte masti si costume

 

Te-ai trezit in relatiile tale in scene asemanatoare cu familia copilariei tale?

 

La mine mama a fost absenta pentru ca muncea ca o sclava facand naveta in satul unde a fost detasata ca invatatoare.

Taica-miu plecat de luni pana vineri pe un camp petrolier, ajungea vineri noaptea mort de beat acasa.

Sambata ma trezeam cu scandal de dimineata, de cele mai multe ori legat de bani.

Imagineaza-ti cum fost cand m-am trezit in propria casnicie, dupa ce a trecut perioada de indragostire turbata, sex si iluzia ca toate problemele au luat sfarsit cand propria mea sotie era absenta 14 ore de acasa pe zi fiind antreprenor.

Sau cand pleca 3 saptamani prin lume la formari si cursuri.

Sau cand eu am zis in sinea mea. „Daca dragoste nu e, macar sunt bani” si am inceput sa ma servesc din sertarul plin cu bani consolandu-ma cu wisky, jocuri, pariuri si orice alte lucruri cu care un barbat sensibil cu sufletul pierdut incearca sa-si indulceasca existenta mizerabila. (Daca te gandesti sa-mi plangi de mila un pic, abtine-te. E pe linie genetica masculina sa ne plangem de mila ca sa primim afectiune si atentie, sex si consolare).

 

Cum am ajuns sa fiu dupa 30 de ani cu maica-mea in casa doar ca o cheama Oxana?

Cum am ajuns eu sa beau ca taica-miu desi el e mort demult?

Aceasi piesa de teatru de tot cacatul,doar cu alte personaje.

 

HORROR!!!

 

Mitul al doilea spune ca in noua relatie tu nu vei face relele pe care le-ai vazut cand erai mic.

Realitatea e ca VEI FACE EXACT ce ai facut cand erai mic pentru ca in cele mai grele momente sufletesti in relatie, vei apela la strategiile pe care le cunosti.

Si cum niciun alt loc nu a fost mai dificil relational decat familia in care erau mami si tati, de la ei ai invatat singurele metode pentru a gestiona cele mai grele situatii din relatia ta.

Nu exista scapare decat intr-un singur fel.

Adu lumina acolo unde a fost pana acum intuneric.

 

INTELEGE!

VINDECA!

IARTA!

 

Si fericirea in relatii va veni pentru tine doar cand iti salvezi neamul de bolovanul suferintelor care se rostogoleste mai mare si mai greu peste fiecare noua generatie.

Despre tipare relationale in audiobook-ul nostru nou despre demoni in relatii: https://bit.ly/2QlCSeK

 

3. Repeti lectia pana iei nota de trecere – de tipare nu te scapa nici maica Domnului cu toata ceata de ingeri din ceruri, oricati parteneri ai schimba

 

Crezi ca daca schimbi partenerul sau partenera esti cumva salvat? Mantuit? Ti se iarta pacatele?

Daca as rade as fi de-a dreptul diabolic. :))

Ia fii antena!

Rana barbatilor Novacovici:

 

Bunicul, pe nume PERA NOVACOVICI ( ca si mine) la 13 ani a fost alungat de acasa din sat si a devenit copil de trupa, adica adoptat de armata.

Bunicul JURA ca nu isi va abandona copiii si va muncii ca sa le asigure tot ce au nevoie.

RANA DE ABANDON

Prins cu cariera si munca, a nascut un fiu, JARCO NOVACOVICI. Ambii parinti ai lui tata, bunicii mei, au muncit pe rupte. Bunica bibliotecara la Universitate, bunicul in orchestra Operei Roamane din Timisoara. Vreo 6 ani plecat prin Germania si fosta Jugoslavie.

Taica-miu? A fost dat sa fie crescut de matusa si unchi.

Incercand sa asigure fiului tot ce are nevoie material ca sa nu sufere, au fost amandoi absenti si nu i-au oferit singurul lucru de care avea nevoie: conexiune si iubire.

 

Rezultat?

 

RANA DE ABANDON

Taica-miu jura ca nu va repeta greselile si ca nu ma va directiona in viata si nici nu imi va spune ce si cum sa fac.

Se casatoreste cu mama.

Amandoi plecati de acasa, fiul lor PERA NOVACOVICI (subsemnatul) ajunge sa fie crescut de de 2 femei care il chinuie. Si apoi de bunici.

Desi intelectual am inteles azi ca mama muncea pentru mine, si ca tata a fost ranit la randul lor, spun si eu ca orice suflet cu rana de abandon:

 

BINE IN PLM ca a fost mai importanta munca decat copilul vostru.

 

Mintea mea pricepe tot ca-s istet.

Dar sufletul….sufletul meu URLA de durere in fiecare secunda cand incerc sa imi amintesc imbratisarile calde ale mamei si cuvintele ei de iubire.

Pentru ca nu le gasesc. Nu stiu daca au fost vreodata. Nu imi pot aminti decat plansul mamei cand tata venea mort de beat acasa si spargea tot in casa.

 

Intelegi?

 

Despre asta sunt relatiile de cuplu.

Despre a-ti vindeca sufletul si alaturi de el sufletele intregului tau neam.

Cand taica-miu se enerva, cand provocarile mamei erau cele mai mari, cand se simtea respins, i se activa rana de abandon pentru ca se simtea respins si neiubit.

Si ce face abandonatul atunci cand e i se activeaza rana?

FUGE.

Asta spune Louise Bourbeau in „cele 5 rani care ne impedica sa fim noi insine”.

 

Ce faceam eu cand ma certam cu Oxana?

Ma incheiam la adidasi ca sa plec pe strazi.

Unde?

Habar nu aveam. Doar sa plec. Ca asa am vazut la tata.

Cand esti respins, certat si acuzat, neiubit, pleci tu primul, sa nu apuce sa te abandoneze celalalt.

Oxana nu m-a lasat sa plec niciodata. Nu stiu de unde a stiut sa faca asta.

Dar dupa prea multe incercari de a pleca, m-am oprit si mi-am lucrat rana.

 

Exista rana de abandon, rana de respingere, umilire, nedreptate, rusine.

Si toate astea le purtam cu noi in relatii.

 

Fa ceva, te rog. Nu iti mai distruge sufletul, relatia si oamenii de langa tine cu vechi rani inconstiente ce se cer rezolvate, intelese, vindecate.

 

Eu o sa iti scriu in continuare.

Vezi ca ai audiobook-ul asta la dispozitie: https://bit.ly/2QlCSeK

 

Scrie-mi daca vrei

Sunt aici.

Macar atat

Pera Novacovici

 

 

 

 

 

 

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.