3 minciuni care iti saboteaza zilnic viata

Pastilele despre increderea in sine in sanatate, iubire si bani le poti vedea aici: Cele 4 pastile despre incredere in sine

In fiecare zi, de cand erai copil, ti s-au spus minciuni:

Minciuna: Daca mergi la scoala, inveti bine, stai cuminte in banca si iti faci temele vei avea un viitor minunat.

Adevar 1: Daca faci chestia de mai sus, te alegi cu o slujba de rahat unde ai un sef care iti latra ordine si te trateaza ca pe un sclav pentru ca stie ca nu ai alte optiuni, ca ai credit la banca si ca faci pe tine de frica sa nu pierzi "siguranta" unui salar ce vine in zile fixe

Adevar 2: Daca esti angajat, sansele sa ai un stil de viata pe care il visezi sunt aproape nule. Daca mai pui la socoteala ca la 40 de ani ajungi la criza varstei mijlocii cand realizezi ca nu ai facut nimic semnificativ in viata asta si deja ai ramas in urma, iti dai seama ca tot ce merita in viata asta este sa traiesti dupa regulile tale

Adevar 3: Daca iti descoperi talentele, muncesti cativa ani sa devii bun in domeniile in care ai talent, iti dezvolti abilitati, chiar daca nu castigi multi bani, poti apoi sa devii expert in domeniul de care esti pasionat si poti sa devii foarte prosper financiar daca legi talentele si abilitatile tale de nevoile publicului platitor. Si atunci poti sa ai stilul de viata pe care il vrei, libertatea si implinirea sufleteasca care te vor face sa simti ca ai avut impact asupra acestei lumi

Minciuna: Casatoreste-te, fa-ti o familie si aseaza-te la casa ta. Asa e normal si asta te va face fericit.

Adevar 1: In domeniul iubirii, al relatiilor si al sexului traim un moment al civilizatiei noastre in care avem cei mai multi analfabeti emotional, divorturi, copii crescuti cu un parinte absent, femei care nu stiu ce e ala un orgasm, barbati complexati ca femeile vor bani si ca nu sunt destul de buni pentru a avea o relatie implinita. Toate astea datorate lipsei de educatie in domeniul iubirii

Adevar 2: Daca vrei casnicie si familie, e important sa ai cel putin intre 5 si 10 parteneri sexuali (indiferent ca esti barbat sau femeie)   ca sa poti sa discerni intre ce anume iti place si ce nu. Viata sexuala este criteriul numarul 1 care duce la divorturi in casnicii si face partanerii sa se insele unul pe altul. Daca esti femeie si nu stii ce e ala un orgasm, ai nevoie de sex, nu de casnicie. Daca esti barbat si nu ai locuit cel putin 6 luni cu o femeie in casa habar nu ai ce inseamna viata de cuplu si ai nevoie de experienta in relatii, nu de casatorie.

Adevar 3: O relatie implinita poate avea loc doar intre 2 oameni maturi emotional, care stiu sa comunice intre ei si sa isi comunice nevoile, care au experienta sexuala si relationala si pot sa discearna intre ce isi doresc de la partener si ce nu.

Minciuna: Fii o persoana modesta, multumeste pe toata lumea, nu fi o persoana egoista si lumea te va respecta

Adevar 1: E important sa respecti oamenii din jur si e important sa intelegi ca libertatea ta se termina acolo unde incep libertatile celorlalti insa nu merge niciodata cu capul plecat si umil doar pentru ca ti-e teama sa nu superi pe cei de langa tine. Nu poti avea niciodata prea multa incredere in tine. Sa ai incredere in tine inseamna sa stii masura propriei tale valori. Aroganta inseamna sa nu stii deloc masura propriei tale valori si sa te crezi mai bun decat esti si ca urmare esti foarte aproape sa suferi esecuri foarte dureroase. Modestia inseamna sa te crezi mai slab decat esti sau sa vrei sa arati asta oamenilor ceea ce te va impedica sa iti atingi potentialul maxim. Modestia si aroganta sunt ambele pacate la fel de mari. Ambele ne conduc spre greseli fata de propria noastra persoana si fata de cei din jur. Capul sus si incredere in sine si in propria valoare, asta e atitudinea corecta.

Adevarul 2: In incercarea de a multumi familia, prietenii si societatea uitam de noi. Uitam ca prima oara e important sa ne gandim la propria persoana pentru a deveni puternici si abia apoi avem puterea sa fim altruisti si sa facem ceva bun pentru oamenii din jurul nostru. Daca nu ai tu ce sa mananci nu poti sa hranesti alte guri. Daca nu ai tu timp liber nu poti oferi acest timp celor dragi chiar daca iti doresti foarte mult. Daca nu ai tu bani nu poti ajuta financiar pe cei care chiar au nevoie si ti-ai dori sa ii ajuti. Si tot asa. Devino tu tare prima oara, apoi poti sa ajuti.

Mediocritatea nu a ajutat pe nimeni, niciodata.

Alber Camus zicea:" Sunt atat de mult lucruri mediocre in aceasta viata incat iubirea nu ar trebui sa fie unul din ele"

Eu as merge mai departe si as parafraza:

Nu doar iubirea trebuie sa fie extraordinara ci si sanatatea. De ce sa ai o sanatate mediocra? De ce sa fii multumit cat timp nu te doare nimic in loc sa ai o viata sanatoasa, cu sport mult si mancare care te va tine sanatos multi ani de acum incolo?

Nu doar iubirea si sanatatea ar trebui sa fie extraordinare ci si banii pe care ii faci. De ce sa muncesti pentru putin? Daca tot faci efortul cel putin asigura-te ca e cel mai bun efort pe care il poti face. Tinteste cat mai sus si devino independent financiar cat mai repede. Astepti pensia sa iti permiti sa calatoresti si sa ai stilul de viata pe care il vrei? Ia mai arunca  o privire la pensionarii de azi.

Nu te multumi niciodata cu putin.

Uita-te in oglinda si intreaba-te: " Am ceea ce vreau? Sunt ceea ce imi doresc? Am ajuns la capatul destinatiei mele?

Daca raspunsul e orice altceva decat DA, NU ma opresc. Din munca, lupta, iubire si joaca.

Nu te multumi niciodata cu putin.

Nu fi trist sau suparat mai mult de 30 de minute niciodata.

Da-ti voie sa fii trist sau suparat, da-ti voie sa plangi, sa urlii si sa distrugi obiecte insa niciodata nu face rau altei fiinte vii.

Stii ca nu am nici un motiv sa fii suparat mai mult de 30 de minute cat timp exista speranta.

Si stii ca speranta are 3 componente:

1. Sa stii scopul si destinatia

2. Sa stii pasii ca sa ajungi acolo, adica planul.

3. Sa ai perseverenta ca un zeu si stiu ca orice iti arunca viata in cale tu nu te vei opri, nu vei obosi si te vei ridica de fiecare data pana cand iti ating scopul urmand pasii si planul.

Esti o personalitate alfa si ai o misiune de indeplinit. Sa arati ca se poate prin puterea exemplului tau.

"Un om superior vorbeste putin dar exceleaza in faptele sale." – Confucius

Cu respect,

Pera Novacovici

Spune-mi intr-un coment ce te face sa ai speranta? Care e scopul tau si care e planul?

 

 

 

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

88 de răspunsuri

  1. sunt reguli elementare pentru a avea o viata frumoasa…de a te simti implinit…fiind constienta de mult timp ca trebuie sa aplic aceste reguli in viata mea , din pacate nu reusesc tot timpul…sunt constienta ca doar frumusetea fizica, ingrijirea fizica nu este suficienta…si sufletul trebuie ingrijit
    multumim mult

  2. este adevarat ce ai scris dar eu care am prins perioada ceausista cu parintii crescuti tot atunci tiau inoculat si tie aceea zicala "capul plecat sabia nu l taie" si uneori mai pleci capul pt.k nu ai ce face desi sunt o persoana care zic eu sunt mai dezinhibata si hotarita uneori renunt la ale mele pt.copii si k sa nu supar parintii dar iti dau dreptate in tot ceea ce ai zis. Iti multumesc pt.sfaturi

  3. ce ma face sa am sperant eu cred k firea mea optimista si gindul k va fi mai bine. Scopul meu e sa mi fac viata mai usoara desi in tara asta sunt fff.multe bariere si gropi iar plan inca mai sper k am sa pot pleca din tara asta de cacao k sami pot indeplini planul

  4. Este cel mai adevarat si totodata ,cel mai bun articol.Am simtit mare parte din lucrurile acestea,pe unele le intuiam…Excelent!Multumim!

  5. perfect adevarat ! viata demonstreaza ca cele 3 afirmatii sunt (cel putin partial ) minciuni. dar sunt indivizi , acum la varste la care nu mai poti schimba mare lucru , care au imbatranit crezand in ele ca adevaruri.acum chiar daca ar vrea nu stiu cum sa gaseasca si sa creada in alte adevaruri.

  6. Ai scris despre speranta asa:
    "
    speranta are 3 componente:
    1. Sa stii scopul si destinatia
    2. Sa stii pasii ca sa ajungi acolo, adica planul.
    3. Sa ai perseverenta ca un zeu si stiu ca orice iti arunca viata in cale tu nu te vei opri, nu vei obosi si te vei ridica de fiecare data pana cand iti ating scopul urmand pasii si planul.
    "
    Cele mai importante sunt punctele 1 si 3. Punctul 2 e facultativ. Pare ciudat? De multe ori daca iti pui un tel inalt, nu stii toti pasii ca sa ajungi acolo. In cazul acesta trebuie sa stii primii pasi, iar apoi ti se vor dezvalui treptat si alti pasi. E ca si cum ai conduce o masina de la Timisoara la Constanta pe timp de noapte. Vezi doar cat lumineaza farurile, cam 200m. Dupa ce ai facut 200m, ti se vor dezvalui in fata urmatorii 200 m de drum luminat de faruri. Pe parcurs mai vezi si un indicator, treci printr-un oras intermediar si in final ajungi la destinatie.
    Atunci cand mi-am propus telul la care lucrez si acum, nu stiam foarte multe despre cum pot ajunge la indeplinirea lui. dar muncind regulat cate putin, mi s-au mai dezvaluit portiuni din drum.
    My recent post Vino ACUM!

  7. "Daca esti angajat, sansele sa ai un stil de viata pe care il visezi sunt aproape nule"
    Chestia asta nu – i corecta logic.
    E foarte posibil ca angajatul X sa fie foarte multumit cu jobul lui, face ce-i place, ( programeaza) e apreciat de sef si e platit corespunzator . In concluzie, are stilul de viata dorit ( visat)
    Sunt o multime de joburi unde se castiga de la "decent" in sus, daca persoana chiar e bazata.
    Cred ca "stiul de viata visat" la care te referi mai sus e ala visat de tine care nu poate fi acelasi cu al tuturor.
    Sunt si oameni care nu vor mai mult decat sa fie lasati in pace sa-si faca treaba la care se pricep , fara responsabilitati manageriale , fara sa -si faca afacerea lui ca sa se lupte cu birocatia si impozitele.

    1. Maria. cand zic stil de viata e clar ca vorbim de lucruri diferite.
      Daca eu te chem sa mergem la plaja la 11 dimineatza intr-o zi de miercuri si tu imi spui ca nu poti ca trebuie sa mergi la munca , nu poti sa imi spui ca lucrul asta te face fericita.

  8. sunt de acord ca trebuie sa fim constienti de propria valoare si drept urmare sa mergem cu capul sus, cu riscul de-a fi catalogati drept aroganti. eu am facut greseala sa merg cu capul plecat sa fiu draguta cu toata lumea, sa fiu modesta si sa fiu luata drept o persoana care poate fi calcata in picioare sau jignita pt ca oricum eram prea „draguta” si cu bun simt pt a riposta. asa ca..nu prea sunt de acord cu ce zice camelia. .capul plecat sabia nu-l taie ..(- iti provoaca dureri) 😛

  9. cred ca societatea in care traim ne obliga la a fi niste marionete, lipsiti de libertatea de-a ne putea exprima parerile sau a face ceva mai mult cu abilitatile cu care suntem inzestrati si care ne-ar putea duce la eliberarea din "sclavie". pt ca atunci cine ar mai face munca de jos? cui i-ar mai ordona seful? si la cine ar mai urla?de aceea suntem invatati sa stam cu capul plecat .

  10. Nu toata lumea poate trai"dupa reguli personale"…treaba cu casnicia nu este adevarata…(iti spune cineva cu 30 de ani vechime in bransa)…si nu ai nevoie de "n"parteneri sexuali pentru a sti ce vrei…accent prea mare pe sex…in rest toate le spui bine si frumus…merci!

  11. Pera, mi-ai făcut ziua! Tot ce ai scris aici pe scurt, am spus eu pe larg în cărţile deja publicate! Unii, s-au supărat pew mine, că sunt prea sincer; alţii, că sunt prea dur. Ca şi cum viaţa ar fi un point&shoot, la care dai F2 – Save vşi F3 – Load… Ar fi poate interesant pentru unii, dar viaţa, aşa cum ai spus atât de bine aici, înseamnă căderi şi ridicări. Ceea ce face dintr-un învins un învingător, este momentul când se află la pământ, când toţi îi sunt ostili şi se ridică, îi înfruntă pe ostili cu fruntea sus şi îşi vede de drum. Îmi amintesc de Tom Cruise în "The Last Samurai". I-a cucerit pe samuraii cu secole de tradiţie, cu Bushido, mâncând o bătaie soră cu moartea. Dar a refuzat să se declare învins! Îmi amintesc de Michelangelo din cartea lui Irving Stone, când era încolţit de papa… "Când o să fie gata?" "Atunci când o să termin!" Papa a rămas în istorie pentru că Vaticanul a scris istoria din acea vreme; Michelangelo, a rămas ÎN CONŞTIINŢA NOASTRĂ! Ca să îmi aduc aminte de papa, trebuie să citesc istoria. Ca să îmi aduc aminte de Michelangelo, îmi ajunge să închid ochii şi să văd genunchiul spart al lui Moise, sau Pieta, sau… Ca să îmi aduc aminte de România, închid ochii şi o aud pe Maria Tănase, îl aud pe Caragiu ["Mda! Or fi ei toţi jucătorii buni în Rai dar… Dar Arbitrii?!?" – Mefisto], îl văd pe Luchian, Grigorescu, podul de la Cernavodă şi câte altele! Ajunge să închid ochii şi le văd!
    Da Pera, ai dreptate, 1000%! Am trecut prin toate astrea şi o ştiu din experienţă. A costat poate. Poate că ar fi fost şi o cale mai scurtă. Poate. Ce mai contează? Acum, singurle lucruri care mă mai dor, sunt cele pe care le-am amânat. Cele nefăcute… Şi sunt din ce în ce mai puţine!
    My recent post Succesul şi chakrele

    1. Te felicit pentru realizari. Si sa stii ca mai ai multe de facut, nu putine 🙂 Foloseste-ti creativitatea

  12. cred ca in acest articol nu e vorba de toate categoriile de persoane ci doar cei care isi doresc sa fie alfa, sa fie independenti, fericiti, impliniti , sa fie lideri. chiar mi-a placut articolul si asa este in viata nu trebuie sa te multumesti cu putin, nimeni nu o sa te aprecieze daca tu nu o faci. mersi .

      1. din experienta ,din pacate fff puti oameni vor sa fie alfa.
        mentalitatea se schimba destul de greu ,dar este important sa incerci ,iar faptul ca pastilele tale sunt citite de multi oameni ,inseamna ca suntem pe calea cea buna,

  13. Foarte adevarat ce ai spus Pera.De mic am tot incercat sa multumesc pe toata lumea si m-am neglijat pe mine, doar de frica a ceea ce vor spune ei despre mine.Acum am inteles situatia si am invatat ca eu sunt cel mai important, si ca pentru a satisface nevoile altora intai trebuie sa le satisfac ale mele.Pentru a-i ajuta pe altii, trebuie sa ma ajut pe mine.
    Felicitari pentru pasiunea de care dai dovada in toate articolele tale!
    My recent post Inteligenta emotionala si relatiile interumane

  14. Pera, eu nu sunt sigur convins in privinta sexului inainte de casatorie ca ar fi un lucru bun. Pentru ca daca vor fi 10 sigur pot fi si 11 sau 20 si dupa casatorie dar daca nu exista criteriu de comparatie atunci nu se stie despre altfel sau va exista o mai mare curiozitate. Totusi teama si respectul fata de cuvantul lui Dumnezeu sunt importante zic eu, iar in mediul meu religios esti privit ciudat si esti respins, vorbit de rau daca ai relatii sexuale inainte de casatorie. Spune-mi te rog ce sa fac daca am uneori retinerea in a ma casatori si lucrul asta m-a facut sa ma despart de 2 fete foarte faine pentru ca am simtit si m-am gandit ca nu sunt in stare sa ma casatoresc cu ele si sa le fac fericite. Simt ca nu sunt in stare sa ma casatoresc dar ele asta vroiau ca relatia sa mearga mai departe si asa renunt la fiecare fata buna. Mersi anticipat.

  15. "Adevar 3: Daca iti descoperi talentele, muncesti cativa ani sa devii bun in domeniile in care ai telnt, iti dezvolti abilitati, chiar daca nu castigi multi bani, poti apoi sa devii expert in domeniul de care esti pasionat si poti sa devii foarte prosper financiar daca legi talentele si abilitatile tale de nevoile publicului platitor. Si atunci poti sa ai stilul de viata pe care il vrei, libertatea si implinirea sufleteasca care te va face sa simti ca ai avut impact asupra acestei lumi."
    Sunt total de acord cu ce ai spus tu Pera mai sus. Asta e cel mai "adevarat adevar", daca se poate spune asa :).
    Ma uimeste faptul ca foarte multi oameni stau 30-40 de ani la un serviciu pentru a iesi la pensie cu un venit care este mai mic decat atunci cand erau angajati(si care oricum nu le ajungea) si nu sunt dispusi sa petreaca cateva ore pe zi timp 2-3 ani(asta in caz ca vor sa faca ceva paralel cu ceea ce fac deja) sau mai putin dezvoltandu-si anumite calitati si talente care pot fi transformate in afaceri informationale….
    Este adevarat ca pana sa descoperim si noi internetul nu aveam acces la educatie si la informatiile care sa ne asiste sa facem asta dar acum totul este la indemana noastra…prin site-uri ca ale tale si alte resurse…
    My recent post Cum sa faci un redirect link

  16. Ceea ce spui functioneaza intr-adevar, dar functioneaza pentru un procent foarte mic din totalul oamenilor. Daca ar fi sa ma iau dupa cei din jurul meu, probabil pentru 1-2% ar functiona. Pentru restul de 98% ceea ce ai prezentat nu e altceva decat o solutie sigura pentru a-si atinge frustrarile.
    Pentru ca omul sa fie fericit asa cum spui tu trebuie sa aiba o anumita atitudine si o anumita maturitate. Cei mai multi oameni nu sunt maturi (indiferent de varsta) si nu au nici de departe atitudinea potrivita pentru a face fata unei astfel de vieti – si pe multi nici macar nu ii intereseaza pentru ca fericirea nu e doar asa cum o vezi tu, ci e asa cum si-o gaseste fiecare in parte.
    Cu tristete iti spun ca tocmai ai aratat inca o data cat esti de iresponsabil ca mentor.

  17. Imi plac foarte mult articolele tale si mai ales cele din ultimul timp care m-au motivat mult si le citesc aproape zilnic.Sunt lucruri simple de viata pe care le-am uitat pentru ca am fost si suntem "programati" sa gandim ca niste muppets si am uitat ce inseamna iubirea,atingerea si zambetul.O mare problema a noastra a oamenilor cred eu este frica.As vrea sa faci un articol despre asta.Multumesc

  18. stii Pera, sunt momente cind as dori sa ascult…(nu stiu exact ce)….si atunci iti ascult vocea,care imi transmite ceva…..ce ma linisteste si pot merge mai departe…Ti s-a mai spus?

      1. ideea cu clipurile sa te putem vedea si auzi ,este excelenta ,
        sunt f. incantata de ce citesc si aud aici ,am trecut prin viata ,dar mai am multe de invatat.

  19. Probabil nu o sa citasca nimeni ceea ce scriu acum, dar totusi, cred ca e bine sa spun ceea ce simt acum. Astazi, miam vazut visul de o viata spulberat, mi-am dorit sa devin pilot de vanatoare, astazi am aflat ca nu am personaliatea potrivita pentru un pilot de vantoare. Totusi, nu m-am pierdut, stiu ca anul urmator mai am o sansa si ca este datoria mea sa demonstrez ca pot fi mai bun, ca imi pot atinge visul, ca pot face ceea ce multi nici macar nu indraznesc sa viseze.

    1. Eu am citit ce ai scris! Ma bucur enorm ca simt un om cu un vis important, care o sa faca totul ca sa il atinga! Mi-ai adus aminte ca si eu am visat si visez dar sunt prea ingreunata de rezolvarea problemelor tuturor si m-am uitat pe mine! Sunt un leu pe care s-au urcat toate maimutele sa manance banane, dupa ce le-a facut rost de ele, bineinteles, si acum au impresia ca leul nu mai are alta treaba prin jungla decat sa le hraneasca.
      Lupta pentru visul tau, indrazneste sa spargi orice tipare, nu exista limite in gandire si dorinta!
      Eu sunt alaturi de tine cu cata forta mi-a mai ramas!
      Ramona

    2. felicitari!!!!!
      si eu am citit ce ai scris ,
      fi mai optimist ,
      oricum effffffffffff bine ca citesti asa articole .
      inca odata felicitari si sa auzim numai de bine despre tine .

  20. Îmi place mai mult cum exprimi lucrurile acum… la ce ai umblat mai umblă…
    Tot mai sus, Pera Novacovici !

  21. Esti o bomba de energie si inspiratie pentru multi care inteleg exact mesajele tale…Ar fi cu adevarat exceptional daca ai reusi sa declansezi o miscare la nivel national care sa-i implice pe toti cei care inteleg cu adevarat ce spui si sunt gata sa paseasca pe drumul schimbarii lor dupa un plan propus de tine! Iti multumesc pentru inspiratia pe care mi-o transmiti dar te rog,vreau mai mult!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  22. Excelent articolul ,ma regasesc acolo…insa ,incerc sa scap din "cursa sobolanului".Cum? Pe linga jobul obisnuit fac ce imi place, trimit oamenii in vacante.Nu, nu am firma de turism o fac din pasiune si nu neg aceasta pasiune imi aduce un cistig cu care imi realizez visul de a calatori cel putin odata pe an in locuri in care din pacate unii dintre noi doar viseaza.Pentru cei care iubesc calatoriile insa nu au banii necesari pentru o vacanta ii rog sa se uite si pe pagina mea(caius.ro) , poate vor gasi o solutie.Pentru asta trebuie sa vrei si nu sa astepti…

  23. scopul si durata vizitei ? park asa suna si vorbele lui tata 🙂
    scopul meu in viata e sa fac mai mult decat au facut parintii pt mine ! asta e clar ! am avut o copilarie mai dificila k multi altii dealtfel, iar acum trag si nu prea spre un viitor mai bun ! oricum nu trag prea tare pt k imi convine stilul de viata creat pt moment , dar incerc sa ma zbat atat cat sa nu rup relatiile cu cei care mi-au dat o mana de ajutor atunci cand am avut nevoie ! de casatorit ai perfecta dreptate ! pana nu am casa mea in care sa stau cu cineva cel putin juma de an nici nu concep sa ma insor ! eu sunt adeptul concubinajului pt cat mai mult timp ! numai asa poti vedea adevarata fata a persoanei de langa tine ! ce urmareste mai exact !
    Speranta unui viitor mai bun pe care sa mi-l creez mai intai mie si dupa celor carora le vreau binele ! desi in acest moment imi ajut destul de mult parintii, sora , nepotii … dar sper sa le dau un impuls in viata si sa aibe un minim necesar ! macar atunci cand pot sa o fac , o fac fara sa am regrete ! stiu k poate cu acei bani mi-as face un viitor mai solid , dar in acelasi timp ma gandesc k nu vreau sa-i las la greu pt k oricum sufera de neajunsuri mereu !
    planul meu e sa trec la atac ! nu vorbe cat fapte concrete ! usor usor am reusit k un adevarat capricorn, pana acum , sa-mi ating o parte din obiective ! dar mai e mult pana departe ! am nevoie de bani sa bag intr-un mic business care in acest moment e un risc f. mare pt mine ! as putea sa pierd multi bani ! dar cine nu se risca , nu castiga ! si eu sunt adeptul riscului ! ori la bal ,ori la spital ! pot oricand sa o iau de la 0. am mama , am tata , dar nu tin cont de ei cand e la o adik !
    vb rapidistilor ! pe Ana la o adik , o salveaza Sumudica :)) glumesc acum , nu sunt rapidist dar m-as duce pe giulesti sa vad meciu in seara asta Romanika – Bosnia !

  24. Scopul? Să fii cât mai bun. Speranţa: că vei reuşi acest lucru. Ideea este să te ţii de treabă, să munceşti cât poţi şi să nu visezi la cai verzi pe pereţi. Cu cât visezi mai mult şi munceşti mai puţin, cu atât decepţiile sunt mai mari… Iar ideal este să munceşti în domeniul care-ţi place. Munca făcută în scârbă nu-ţi aduce nici satisfacţii, nici împlinirea idealurilor.
    My recent post I-auzi brâul!

  25. Spune-mi intr-un coment ce te face sa ai speranta? Care e scopul tau si care e planul?
    Asa o sa incerc sa dau raspuns la intrebarile de mai sus.
    – ma face sa am speranta, pentru ca uitinduma in jur cit de bine isi traiesc viata unii nelipsindule poate nimic, de ce nu as tinde si eu la o viata, sa zicem cit mai perfecta si la o veriga de oameni amplasati sus; asta ma face gindinduma de ce si eu nu sunt acolo, si sper si incet actionez..:). Un proverb(speranta moare ultima…:) .)
    -scopul meu sa ajung cit mai sus si sa ma bucur de viata in limitele capacitatii normelor de conduita morala, si respectiv sa ajut si pe altii….
    Iti multumesc Pera…=;

  26. Pera, ai gasit minciunile astea parca cele mai pregnante si acoperind toate planurile 🙂 Tin sa te felicit pentru o asemenea inspiratie! Prima minciuna cred ca a inceput sa apuna de cativa ani buni si nu stiu daca mai sunt inca oameni care cred asta 🙂
    My recent post A trai facand totul ca o arta

  27. Ma crezi sau nu , mi-am dat seama ca mediocritatea , mai ales profesional , trebuie depasita ; articolele tale si ale celorlalti doar mi-au "slefuit" caracterul , insa foarte bine . Nu renunta sa lupti pentru ceea ce iti doresti si meriti . Asta e una din sfaturile de pe pagina mea de Facebook .
    Geia

  28. Eu vreau sa invat sa fac bani, sa imi fac o ferma, dupa care sa deschid un ONG si sa ajut oamenii. Prima data voi incepe cu copiii supraponderali. Am o vecina in cartier, care desi la 14 ani era un copil normal, acum are vreo 20 de ani si cred ca 150 de kg si pe zi ce trece se ingrasa din ce in ce mai mult si ma doare cand vad ca nimeni nu face nimic. Si mai ales ca si eu m-am confruntat cu greutatea vreo 10 ani, nu foarte tare, dar suficient cat sa imi dau seama cat de greu este sa te menti.

  29. Pe mine ma motiveaza visele si scopurile. Eu vreau sa devin o persoana idependenta financiar, sa am propria mea afacere. De mica imi place scena, si actoria. Vreau ca in cariera, pe langa faptul ca muncesc sa primesc placere, si desigur bani.

  30. Ceea ce ma face pe mine sa am speranta este faptul ca stiu ca daca voi munci si am un plan precis (pe care il am – dar care cu siguranta va suferi modificari) voi realiza scopul pe care mi l-am propus.
    Scopul meu imediat este sa invat ca sa prind un loc la rezidentiatul care se va da in toamna pe 20 noiembrie 2011 ca sa imi fac o specializare in stomatologie sa si astfel sa ma pot dezvolta in domeniul in care lucrez.
    Cam asta e. Nu sunt de acord cu tot ce ai afirmat in acest articol dar in mare parte e adevarat – cel putin legat de serviciu si scoal cam asa e.
    Citesc cu interes ceea ce scrii si incerc sa nu trec doar prin aceste materiale ci sa aplic in viata de zi cu zi putin cate putin din ele.Caci daca doar le citesc si nu schimb nimic sunt doar o lectura buna dar eu raman in zona de confort si astfel viata mea ramane neschimbata.
    Ps: Am citit articolul pe data de 06.06.2011
    My recent post 5 motive pentru lipsa de iubire din viata ta

  31. F. bun articolul! Ai dreptate. Multumiri pentru ceea ce ne oferi. Scopul meu asta este: sa descopar ce anume am mai bun de oferit oamenilor. Cu planul stau mai prost, e „in lucru”. Ce anume ma face sa am speranta? Credinta in divinitate.
    Succes, Pera

  32. Inainte de a citi posturile tale imi tot puneam intrebi : am facut ceea ce trebuia astazi ? Daca era DA, ma relaxam, daca era NU munceam pana tarziu, dar la un moment dat m-am trezit cu ''palma grea'' ! mi-am dereglat programul, eu nu mai functinam dupa modelul 1^2^1^2 …
    1 fiind munca, 2 fiind pauza/ relaxarea si mi-ai dat seama de acest lucru dupa ce am citit ce ai scris !
    Eu vreau sa devin ghid turistic, imi place sa calatoresc, asta ma face sa ma simt liber ! pana atunci am de invatat geografie aproape de la 0 si limba engleza, dar stiu ca o pot face
    Respect,
    Cristi

  33. Speranta mea este sa devin omul cel dorit de foarte mult timp, alfa, barbatul adevarat. Incep de la ceea ca sa ma accept mai intii asa cum sunt rau sau bun. Sa ating pacea interioara, apoi sa lucrez in fiecare cele 6 domenii.
    Mi-am scris cite o dorinta din acele 6 domenii. Doar le-am scirs. Urmeaza ca pe fiecare sa o impart in pasi mici pentru realizare.

  34. Imi doresc sa ajung cel mai bun luptator MAX.
    E foarte greu.Unii ar spune nerealizabil ,avand in vedere ca sunt atatia luptatori .Dar perseverez in fiecare zi,lupt in fiecare zi , muncesc mai mult in fiecare zi ,dar cel mai important e ca am speranta sa ajung unde vreau.Asta ma tine pe mine in viata.Pot sa pierd tot si sa ajung pe strazi,dar stiu ca inca mai am un suflet plin de speranta.
    Iti multumesc Pera , pentru faptul , ca in fiecare zi tu oferi motivatie.Apreciez mult ceea ce faci,si niciodata nu te da batut pentru ca ai sanse sa intri in cartile de psihologie ca unul dintre cei mai buni psihologi pe care i-a avut omenirea.Succes in continuare si numai bine Pera.

  35. Felicitari! Este tot ceea ce am nevoie, ceea ce ma ingrijoreaza este ca putini vad lucrurile asa, cand vorbesc cu cei din jurul meu, nu avem aceleasi conceptii, de multe ori ne contrazicem.. Felictari oricum…

  36. Salut Pera,
    Sunt trista si ma simt neimplinita in toate cele 6 domenii de viata.Am nevoie de un nou impuls in viata.Nu stiu de unde sa incep.Sunt un simplu profesor de filosofie care nu a realizat nimic pana acum.Ma gandesc ca trcev timpul si eu ma simt prinsa intr-o bula si vreau sa ies si sa respir.Ce pot sa fac?Ma zbat intre cheltuieli si vise neimplinite.Parca mi-e frica si sa visez.Am ingropat totul si m-am rutinat in realitatea asta obscura.Stiu ca depinde de mine sa scap,dar nu stiu cum sa fac.

  37. adevarat ce spui.dar…daca nu mergi la scoala si nu inveti si nu ai teme? daca umbli holtei , fara casa si sa fii un hraparet un arogant individual si egoist ,unul care doar deranjeaza pentru el…eu cred ca propozitiile sunt adevarate si nu minciuni doar ca trebuie sa incerci sa nu ramai acolo ci sa cresti in bine chiar cu acei 10% pe care ii propuneai chiar tu. eu asa vad.

  38. si totusi ai dreptate… incerci sa-l ridici pe cel care sta in sezut si nu se poate ridica sau nu stie ca se poate si ridica si sa mai si paseasca apoi sa alerge!BRAVO PERA

  39. „Ce te face sa ai speranta? Care e scopul tau si care e planul?”
    1. Speranta: sunt din ce in ce mai aproape de a fi fericita.
    2. Scop: sa imi fac o cariera artistica din care sa traiesc decent. sa imi fac o familie unita.
    3. Plan: invat, imi fac proiecte impreuna cu oamenii in care am incredere, merg la castinguri. incerc sa schimb lucruri la mine.

  40. 1.Orice e posibil
    2.Lucruile se voR schimba intotdeauna,nu vei fi aceeasi persoana mereu,nu ti se va intampla mereu aceleasi lucruri
    Imi da speranta faptul ca..sunt eu,ca ma iubesc,ca stiu ca am multe „resurse” de care ma pot folosi pentru a reusi,ca sunt perfecta asa cum sunt si ca nimic si nimeni nu ma va face sa imi pierd increderea in mine si in ce pot eu sa fac.
    momentan nu am un plan anume,am doar niste vise..un fel de „proiectii de viitor”,pt care incerc sa fac tot ce pot pt a le realiza

  41. Mai Pera, ca sa iti raspund la intrebare, scopul meu e sa traiesc, nimic mai mult… 🙂 Vreau sa-mi traiesc existenta in cel mai frumos mod posibil si vreau sa experimentez toate lucrurile frumoase de pe Pamantul asta. Nu-mi place sa imi fixez obiective prea exacte la capitolul asta, pentru ca nu stii niciodata unde te poate duce calatoria asta, asa ca eu vreau pur si simplu sa ma bucur (in mod activ) de ea… 🙂

  42. Deci din nefericire multi cad prada celor 3 mai ales primelor 2 si ajung cu divorturi si vai de ei pe la 35-40 de ani eu am 27 spre 28 nu is casatorit crede-ma ca is satul de „presiunile” cretine care le tot suport cu tot tacamu „nu esti in randu lumii” etc etc
    Unii nu pot sa inteleaga am avut discutii de genu cu mai multe persoane cu argumente cu tot si la sfarsit mi se inchidea gura tot cu un oi avea dreptate dar ce o sa zica lumea …
    Articolu asta e BIG SHARE si BIG LIKE !!!!

    1. te înțeleg perfect, și eu sunt deja sătul de sfaturile prostești referitor la căsătorie și angajarea la un lucru stabil, sunt presiuni făcute de oamenii aprofundați în programarea socială, de asta deja m-am obișnuit și nici nu atrag atenția…

  43. Speranta mi-o da gandul ca imi folosesc aproximativ 30 la suta din creier si ca poate in viitor voi mai creste macar cu un procent !
    Scopul meu este sa-mi demonstrez ca visul care mi s-a dat este pt ca pot sa-l indepinesc!
    Calea este intortocheta,imprevizibila deoarece nu sunt robot,depind de comunicarea cu ceilalti oameni,trebuie deci sa ma pliez si pe ce traiesc,nu pot s amerg pe cadavre si nici nu vreau pt a-mi indeplini scopul!Dar recunosc nu mi-am impartit-o in bucati mici asa cum zice Daniel Zranescu despre cum poti manca un elefant si are dreptate!

  44. Da, mi-a placut. Va recomand un material pe care l-am citit de curand: 61http://www.scribd.com/doc/432510/DAVID-R-HAWKINS-Nivelele-Constintei

  45. Doamne, ce articol frumos!! multumim Pera! De curand m-am mutat un USA si ma simt debusolata, aici este un cu totul alt sistem de valori, consumatorismul si indobitocirea fac legea. Din clipa in care m-am urcat in avion am decis ca voi lupta pentru desavarsirea mea spirituala si ca ma voi opune curentului. Voi avea o viata sanatoasa cu mult sport(in patria hamburgarilor) si voi deveni persoana care imi doresc sa fiu. Tu ma motivezi prin articolele tale!:)
    Multumesc:)

  46. Azi e ziua sorei mele,si i-am facut cadou o carticica scrisa de mine..cu poezii compuse de mine, citate, sfaturi..Una din ele suna asa:
    Sa fii om inseamna sa traiesti…
    Sa fii om inseamna sa ai puterea sa graiesti
    Ca te-ai nascut pe acest Pamant
    Sa fii fericit, darnic si cinstit
    Sa intelegi ca esti un calator pe drumul vietii
    Si ca povestea ta poate topi pana si nametii!
    Sa crezi in tine, in viata si in Cel de Sus,
    Sa-ti asculti vocea, caci ea este cea mai presus,
    Nu-ti fie teama c-ai sa pierzi…
    In viata pierzi multe multe si esuezi,
    Dar visul tau te va face sa realizezi
    Ca tu esti singurul capabil
    Sa poti sa inaintezi…

  47. Scopul meu este sa promovez examenul de bacalaureat,chiar daca am invatat si ma simt pregatit,tot imi trec ganduri negative ca si cum nu l-as promova.Oare de ce?Sa fie din cauza emotilor?.

  48. Dupa cum pui tu problema aici,TRANSANT SI SIMPLIST, generatia actuala va intelege ca trebuie sa fie rebela fara cauza!!! Eu mi-am crescut cei trei copii invatandu-i sa fie seriosi, sa aiba principii ferme (ceea ce se mai numeste „a avea ceva sfant in viata”) si sa termine lucrurile pe care le incep, dar sa isi dozeze eforturile si sa se canalizeze doar pe ceea ce stiu ca ii pasioneaza. Toti trei sunt oameni de succes. Asa imi invat si elevii, ca profesor, de peste 20 de ani, si sa stii ca nu am ratat niciodata pana acum!!! In concluzie, cred ca ar fi bine sa regandesti acest articol si sa reformulezi afirmatiile… Tu iti incurajezi discipolii sa se centreze prea mult pe propria persoana. Psihologia spune ca oamenii care au un „ego” supradimensionat sunt niste sociopati, iar felul in care vrei tu sa valorifici egocentrismul lor demonstreaza ca de fapt ai niste probleme serioase cu adaptarea si nu te preocupa altceva decat BANUL! E foarte trist ca prea putini dintre cei care au comentat au avut curajul sa gandeasca si sa sesizeze ca nu e deloc in regula ce vrei sa le inoculezi tu ca principii de viata. Nu e si asa destul dezechilibru, destul egoism, destul dispret fata de adevaratele valori umane din societate?

    1. In prima parte a vietii oamenii au nevoie sa isi dezvolte un ego sanatos si in a doua parte sa se preocupe predominant de sufletul lor. Afirmatia ta ca ” nu ai ratat niciodata pana acum” ma face sceptic legat de tot ce ai spus pe langa.

    2. D-na Mihaela B.E TRIST CA DESI AVETI ATAT EXPERIENTA D EVIATA NU ATI INTELES LUCRUL CEL MAI ELEMENTAR:DACA NU TE IUBESTI PE TINE NU AI CUM S AIUBESTI PE NIMENI!Diferenta si limita intre iubire de sine si narcisism…asta trebuie sa cititi toate articolele lui Pera (va ia ceva timp dar merita )ca sa vedeti ca face diferenta!Pera nu ii invata pe oamnei sa fie egoisti ci sa sondeze cu pripriile ustensile in ei insisi nu cu ustensilele profesorilor,parintilor sau mai stiu eu cui!pt ca doar atunci va iesi la suprafata adevarata pasiune!daca d-voastra ‘ii invatati’ ceva pe elevi si ei va asculta mecanic..petrecandu-si jumatate din viata dupa principiul d-voastra de viata va informez cu respect ca va asumati foarte mare responsabilitate si ii veti avea pe constiinta cand….ei saracii isi vor da seama ca nu acel om de succes care a devenit VROIA SA FIE ci poate….lui ii placea de fapt sa repare ceasuri…aia era pasiunea lui ,insa orbit d eforta si personalitatea d-voastra a imbratisat ce i-ati spus!Asa ca aveti grija cu limita dintre ce impuneti elevilor fara sa va dati seama,si libertatea pe acre ar trebui s ale-o lasati de a DESCOPERI SINGURI CE VOR SA FACA!!!!iAR LUCRUL ASTA SE INTAMPLA DUPA CE TE CUNOSTI MULT PE TINE,DUPA CE TE-AI PREOCUPAT MULT DE SINELE TAU!Departe d emine sa ii iau apararea lui Pera,insa nu puteam sa tac la asa provocare ca nimeni nu a scris si de rau pe Pera!Si apropo:cum ati suportat ca un cizmar sa va conduca 25 de ani,pe d-voastra care aveti facultate?eu ii spuneam tatalui meu ca nu mai vreau s ainvat nimic din cauza ca presedintele tarii nu are facultate!!!V-a fost bine?A fost caldut nu???Ei ….v-a afectat personalitatea se pare din moment ce nu vedeti cat de important e sa te iubesti pe tine deodata cu a face bani deodata cu a iubi pe celalalt!!!!

  49. Felicitari pentru acest articol , foarte bine ai punctat problema. Felicitari 😉
    Scopul meu este sa-mi depasesc limitele si sa imi indeplinesc visele.

  50. absolut genial ce ai scris aici despre familie, relatie, sex…superb, sunt foarte deacord cu tine, foarte deacord sunt. dar ce sa-i faci, multi au un raspuns conditionati fiind de lanturile religiei, lanturile sociale. ca ce vor zice rudele, ce vor zice parintii, popa de la biserica din sat…mai bine rabd, mai bine stau asa si servesc notiunii de familie. familia astazi intr-un procentaj foarte mare a devanit un soi de prostitutie cu documente in regula. mie imi place ce zice osho in despre „casatorie si copil”. genial nebunul ala. a spus lucruri geniale, insa unele chestiuni referitoare la statul, micul stat construit de el dupa viziunea lui erau cam sucite, cam greu de inghitit astazi si inca pentru multa vreme. ar fi bine sa tratezi daca esti amabil si chestiunea casatoriei, asa cum este ea astazi. eu o vad ca pe o pura scalvie, ca pe o temnita in care unul e temnicierul si altul e intemnitatul.

  51. as mai adauga ca omul acesta nou care se naste va transforma societatea si notiunea de stam impreuna pt ca avem copii, ca asa am jurat la biserica, etc se va dizolva. abia atunci multi vor fi fericiti, cu adevarat fericiti. vor fi liberi. ma uit la femeile teribil de nefericite in unele religii in care barbatul e zeul lor pamantean si ele proprietatea lui. oare de ce razboaiele sunt asa teribile acolo?, asa urate?. e posibil sa fie tocmai lipsa femeilor si a libertatii de manifestare. dar daca nus ce zeu, profet si ce-o mai fi, asa a zis…asa a zis. si ce a zis el acuma 1500 ani…dupa mine nu mai e deloc valabil. atunci a curs o apa pe parau, a curs in felul ei, acum curge altfel.

  52. Speranta sta in increderea in mine . Chiar o am si trebuie doar sa actiunez constient fiind de ceea ce sunt.
    Scopul meu este de a-mi creea cit mai mult timp liber  pentru mine. Asta presupune multe si eu am inceput de un an de zile sa lucrez la asta. Pentru asta pot spune ca m-am schimbat in atitudine, in gindire, in actiune. De exemplu daca inainte incercam in general sa multumesc pe toata lumea , am constatat pe propia piele ca acest lucru este calea sigura catre insucces sau ca energia pe care o  consumam era foarte mare.Si mi-am spus conform proverbului ca prima mila incepe cu primul pas. Si primul pas a fost sa ma schimb eu.

  53. Educatia si necazurile vietii imi dau speranta in mai bine, cartile pe care le citesc, exemplele din jurul meu mai bune si mai putin bune! E greu de definit scopul in sine, lupta pentru o viata mai implinita, cu mai multe bucurii si realizari! In ceea ce priveste planul, asta-i problema! N-am plan si nu sunt consecventa!

  54. Sunt victima clara a acestor minciuni!N-am voie sa-mi duc visele pana la capat,din cauza parintilor,si trebuie sa stau toata ziua sa invat cacaturile altora!Futui-as in gura de poeti!Si de definitii complexe de cacat care nu folosesc!Si indoctrinarea de a-i respecta pe altii,o sila absolut scarboasa.!Frate,daca toti ar gandi ca tine,lumea n-ar mai fi intr-un asemenea cacat!

  55. Din fericire,nu mai am speranta. Nu mai sper de ani buni. Nu mai cred în alti dumnezei sau în religie,desi respect credinta si religia tuturor. Din fericire,singurul Dumnezeu pentru mine sunt Eu. Si-mi ajunge. Îmi ajunge comunicarea cu oameni si încrederea în ei. Nu suport si nu accept oameni în viata mea,desi sunt prezenti în preajma mea. Ma descurc si fara. Am renuntat la privitul la televizor,la a discuta ore în sir subiecte nedorite cu oamenii,a le exprima parerea mea în legatura cu anumite lucruri,idei sau si mai sau,persoane. Nu vad sa aiba rost sa sper,am tot sperat 23 de ani,si nu vad rezultate în armonie cu speranta. Am fost amagit sa sper ca totul va fi bine,ca ma voi casatori,ca voi avea o cariera comfortabila si o viata normala. Dar mi-am dat seama ca a spera în lucruri sau situatii care nu se vor împlini niciodata e mai grav decât o prostie. Iar lucruri care se pot realiza nu are niciun rost sa sper în ele,pentru ca în cazul meu ori nu se vor realiza niciodata,ori sunt lucruri care apar în viata fiecaruia fara sa ne trudim sperand în zadar pentru ele,cum ar fi,de exemplu,rasaritul soarelui.

  56. Woah! I’m really loving the template/theme of this blog. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s challenging to get that „perfect balance” between usability and appearance. I must say you have done a awesome job with this. In addition, the blog loads very quick for me on Internet explorer. Exceptional Blog!

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.